Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türkiye Basketbol Ligleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• exelans_25
    yanıtladı
    Darussafaka lige gule gule dedi

yorum Yap:

• Oğuz ZEYTİN
    yanıtladı
    Merkezefendi, Efes ve Fb'yi yendi.

Manisa, Gs'yi yendi.

Yalova, deplasmanda Daçka'yı yeniyor.

Üç beş yıl önce Avrupa'nın en iyi ligi denilen BSL, şu anda en şaibeli lig olabilir.

yorum Yap:

• Oğuz ZEYTİN
    yanıtladı

37. Dakikadan sonra konuşulan konu çok önemli. Yıllardır kulaktan kulağa dolaşan iddiaları Murat Polat Hoca somutlaştırdı.

Mesele şu: Velilerden para, araba alan koçlar var. Ve bu velilerin çocukları takımlarında, yeteneklerinden bağımsız şans buluyor. Hatta milli takıma davet ediliyor...

Bizim Ankaragücü maçının olduğu gündü galiba... Erman Kunter'in Ankara'da vereceği konferans öncesinde bir WhatsApp grubunda iddialar/belgeler dolaşmaya başladı. Ne yazık ki duyduğumuz koçlar; çok kıymet verdiğimiz, saygı duyduğumuz, ismi geçince çok üzüldüğümüz koçlar.

yorum Yap:

• Oğuz ZEYTİN
    yanıtladı
    BSL standartları üstünde bir hareket...

279 likes, 4 comments - galatasaraybasketbolnostalji on February 9, 2025: "PALMERRRR KEVİN DURANT ESİNTİLERİ JAMES PALMER'DAN HARİKA SMAÇ💪🦁💛❤️".

Maçtaydım. Palmer son çeyreği çok iyi oynadı. Yakup Hoca'nın annesi vefat etmiş. O moral bozukluğuyla maça çıkıp motive olmak zordur.

yorum Yap:

• Oğuz ZEYTİN
    yanıtladı
    İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    İlkan Karaman vefat etmiş.

Allah rahmet eylesin.
    İlkan'a çarpan alkollü katil serbest kalmış. Tivit atsa, çıkamazdı. Adam öldürünce, serbest.

Böyle adalet mi olur?

*

Yeniden tutuklama kararı çıkmış az önce.
    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 14.01.2025, 15:41.

yorum Yap:

• Oğuz ZEYTİN
    yanıtladı
    Efes - Telekom maçının son çeyreğinde Oturu'nun Alexander'ı blokladığı pozisyona faul çalındı. Oyuncu, normal bir tepki göstermesine rağmen teknik faul verdiler. Beş faulle kenara geldi.

Hakem hatası mı, hakem yetersizliği mi bu?

yorum Yap:

• Larking
    yanıtladı
    Milli takım Eurobasket 2025 finallerine gitmeye hak kazandı.Tebrikler.

Bu zaten beklenen bir şeydi.Yukarıda detaylı yazdığım gibi bu milli takımdan umutluyum.Cedi dün yıldızlaştı. Nba oyuncularının Avrupa'ya dönüşü çok olumlu bir etki yaratacak.Finallere Alperen'de gelecek.Sağlıklı bir Larkin ile Eurobasket 2025'in şampiyonluk adaylarından birisi bile olabiliriz.

Bu maçlarda fb'den oyuncu yoktu.Milli takıma oyuncu göndermek istemediler.Ergin Ataman'da bu isteği geri çevirmedi ve çağırmadı.Elemeler umurunda olmayanların Eurobasket 2025'e de çağrılmaması gerekir.Diğer oyunculara haksızlık olur.Onuralp, B.Münih'te oynadığı için milli takıma geldi ama Eurobasket 2025'de o da olmayacak çünkü fb'nin oyuncusu ve önümüzdeki sezon fb forması giyecek.Artık Türkiye'nin Eurobasket 2025 şampiyonluğunu tv'den izler.

yorum Yap:

• Yiğit SARI
    yanıtladı
    saban lee geri dönmüş manisa'ya

yorum Yap:

• Larking
    yanıtladı
    Milli takım kadrosu açıklandı.fb milli takıma oyunucu göndermeyeceğini açıklamıştı,fb'den oyuncu çağrılmadı.Tarihte ülkemizde herhangi bir branşta böyle bir olay hatırlamıyorum.Bu iş bu kadar kolaysa geçen sezon sakat Larkin neden kurban edildi tekrar sormak lazım.Neyse.

fb'de zaten milli takım seviyesinde 2 oyuncu var. Biberovic zaten olamıyor,tek devşirme hakkı Larkin'den yana kullanıldı.Diğeri Sertaç onun da artık ikamesi var,ihtiyaç yok.Yaşı'da 34 oldu.3-4 yıllık gelecek planında yeri yok.

fb çok yanlış dönemde, yanlış iş yaptı.Milli takımın başarısız olacağını,buradan ekmek yiyeceklerini,camialarında Ataman nefretini körükleyeceklerini düşündüler ama önümüzdeki 3-4 yıllık sürede Milli takımın en başarılı dönemlerinden birisini geçireceğini düşünüyorum.Şöyle ki; elemelerde oynayamayan Cedi ve Furkan ile çeşitli sebeplerle Milli takımda olmayan ÖFY artık Avrupa'dalar ve elemelerde de oynayabilecekler.Bu özellikle Dünya Kupası ve Olimpiyat elemeleri için büyük avantaj sağlayacak.Üstelik 2 oyuncu milli takım koçu olan Ergin Ataman'ın çalıştırdığı kulüp takımında oynuyor.Larkin tekrar milli takıma döndü,Efes'te oynayan Doğuş ve Ercan gibi EL oyuncuları var.Yani artık elemeler bir kabus olmayacak. Larkin-Furkan-Cedi-Ercan-ÖFY beşi ile çıkılan eleme maçlarından hem 2027 Dünya Kupası hem de 2028 Olimpiyatlarına gidebilme şansı çok yüksek.Turnuvalarda bu takıma Alperen gibi Nba yıldızı olma yolunda giden bir oyuncu da eklenecek.Polonya'da düzenlenecek 2025 Avrupa Şampiyonası'nın çok iyi geçeceğini ve en az bir yarı final oynayacağımızı düşünüyorum.İlk sinyal burada gelecektir.

Şimdi bu kararın arkasında durulması lazım.Ergin Ataman koç olduğu sürece bu kulüpten oyuncu alınmaması lazım.Göndermiyoruz diyen onlar.

Bakalım fb oyuncusu olan ama B.Münih'e kiralanan Onuralp Bitim şimdi geldiği milli takıma,seneye fb'de oynarken de gelecek mi?Bunu da artık Onuralp düşünsün.İki formadan birisini seçecek.Ya Türk Milli takım forması,ya da fb forması.
    En son Larking tarafından düzenlendi; 20.11.2024, 11:45.

yorum Yap:

• Larking
    yanıtladı
    Telekom Speedy Smith diye bir guard almış.Bu gerçek adı mı?

yorum Yap:

• Larking
    yanıtladı
    Larkin'in yabancı statüsünde lig lisansının çıkarıldığını ve milli takıma dönse bile bu sezon yerli statüsünde oynayamayacağını şaşkınlıkla öğrendik.

Bunun bir izahı yok.Çünkü Efes'in Larkin'le ile ilgili gelişmeden önceden haberinin olmaması mümkün değil.Hatta bunun Efes'e Larkin'in kontratı uzatılırken taahhüt edildiği söyleniyor.(Söylenmemiş olsa bile geçen sezon sonunda Ergin Ataman,EL MVP'si Larkin olmalıydı demişti, o zaman bunun "af" işareti olduğunu yazmıştım, ben buradan anladım Efes GM'si anlayamadı herhalde)İşin daha ilginç yanı Larkin ligde 1 dakika oynamadı,kadroya bile alınmadı zaten zayıf rakiplere karşı ihtiyaç da yoktu. Şimdi ortada böyle bir durum varken niye lisansı çıkarıldı ve yerli statüsünde oynama hakkı kaybedildi.Aslında benim bir teorim var.Larkin'in yerli statüsünde oynayıp,oynayamayacağı Wilbekin'e göre belirleniyor. Wilbekin yerli olarak oynayamıyorsa(statüsünü kaybederse ya da sezonu kapatırsa)Larkin'de yerli olarak oynayamıyor.Bir şekilde bu engelleniyor. Wilbekin sezonu kapatınca,Efes GM'si de herhalde durumu dengelemek(!) için apar topar Larkin'in yabancı statüsünde lig lisansını çıkardı(muhtemelen Ergin Ataman'ın itirafında yer alan, hukuku değil dengeyi gözetenler bunu ona yaptırttı)Mustafa Denizli'nin meşhur "İçimizdeki İrlandalı'lar"lafı geliyor akıllara.

Larkin yerli olsa büyük avantaj olacaktı.Normal sezonda değil ama muhtemel fb ile oynanacak lig finalinde.Sahadaki bir yerli de Larkin ile sağlanabilecekti en az 25 dakika.4+3 yabancı+Larkin+Doğuş ve Ercan ile 10 kişilik EL rotasyonu ile lig finaline çıkılabilecekti.Şimdi milli takımda oynamayacak Biberovic(bir devşirme oynatma hakkı var) yerli statüsünde oynayacak,yoğun maç trafiğinde bir de milli maç oynayacak Larkin ise yabancı.Ne güzel dünya!
    En son Larking tarafından düzenlendi; 06.11.2024, 14:20.

yorum Yap:

• Oğuz ZEYTİN
    yanıtladı
    Aliağa, deplasmanda Fb'yi yendi.

yorum Yap:

• Oğuz ZEYTİN
    yanıtladı
    İlk olarak Larking tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Ergin Ataman'ın Eurohoops'a verdiği röportajdan: (Geçen sezon başında Larkin ve Wikbekin olayı ile ilgili soru üzerine)"Ancak ben kimseyi cezalandırmadım.Herkes benim cezalandırdığımı düşünüyor ama federasyonun kuralkarı var.Fazla spekülasyon yapmak istemiyorum ama Shane ve Scottie'nin durumları FARKLIYDI.VE BU BENCE BİRAZ EFES VE FENERBAHÇE ARASINDAKİ REKABETİN DENGELENMESİYLE ALAKALIYDI"

Bir yıl sonra Milli takım koçundan gelen itiraf normal bir ülkede hem kendisini hem de Tbf başkanını koltuğundan ederdi.Ama normal bir ülke olduğumuz en şyimser tabirle tartışmalı olduğu için bunu beklemiyoruz tabii.Ergin Ataman'ın "bence" olarak anlatmaya çalıştığı şey tam da olan şey.Bunu bu sayfalarda biz de o zaman yazmıştık.Kurallar değil,"denge"kriter alındı.Wilbekin'in ceza alması kesindi,"denge"uğruna masum Larkin'de cezalandırıldı.Aslında bu geçen sezon şampiyonluğunu bile etkileyen görevi kötü kullanmaya kadar gidebilecek bir olay.Larkin haksız ceza almayıp,yerli hakkını kaybetmeseydi Efes final serisine Larkin+5 yabancı ile çıkabikecekti ve bu her şeyi değiştirebilirdi.

Röportajın buraya almadığım kısmında Larkin ile ilgili yaşananları anlatırken "yanlış anlama oldu"tabirini kullanıyor.Ama Larkin'in ceza alma sürecinde hiç böyle bir şey söylemedi,sustu.Ne ile yarayacaksa şimdi söylüyor,tabii ki kendi işine yaradıpı için.Larkin'e ihtiyacı var ve bir nevi "affına"gerekçe hazırlıyor.Peki Efes'in giden şampiyonlupu ne olacak onu kim telafi edecek.Kimse kimseyi kandırmasın.Ergin Ataman isteseydi Larkin ceza almazdı.Sakatlığından dolayı kadrkdan çıkartabilirdi ya da Larkin'in Wilbekin'den farklı şekilde keyfi olarak gelmemezlik etmediğini kamuoyuna açıklayabilirdi.Yapmadı,sustu.O da kendi "dengelerini"gözetti.Efes koçu olsa izin vermeyeceği şeyi Pao koçu olarak görmezden geldi.Belki o da Efes'ten belki de yerine gelen koçtan böyle küçük bir intikam almak istedi.
    Programı seyrettim. Wilbekin ile Larkin'in durum ve davranışlarının farklı olmasına rağmen, aynı yaptırıma maruz bırakılmasının şaşkınlığını yaz döneminde paylaşmıştık. Devşirme hakkı için Nunn iddia edildiğinde hemen Ataman tarafından yalanlanmıştı. Açıkçası bu karara şaşırdım. Bunun böyle bir podcastte açıklanması da, ilginç. LeBron'un "Decision"ı aklıma geldi...

yorum Yap:

• Larking
    yanıtladı
    Ergin Ataman'ın Eurohoops'a verdiği röportajdan: (Geçen sezon başında Larkin ve Wikbekin olayı ile ilgili soru üzerine)"Ancak ben kimseyi cezalandırmadım.Herkes benim cezalandırdığımı düşünüyor ama federasyonun kuralkarı var.Fazla spekülasyon yapmak istemiyorum ama Shane ve Scottie'nin durumları FARKLIYDI.VE BU BENCE BİRAZ EFES VE FENERBAHÇE ARASINDAKİ REKABETİN DENGELENMESİYLE ALAKALIYDI"

Bir yıl sonra Milli takım koçundan gelen itiraf normal bir ülkede hem kendisini hem de Tbf başkanını koltuğundan ederdi.Ama normal bir ülke olduğumuz en şyimser tabirle tartışmalı olduğu için bunu beklemiyoruz tabii.Ergin Ataman'ın "bence" olarak anlatmaya çalıştığı şey tam da olan şey.Bunu bu sayfalarda biz de o zaman yazmıştık.Kurallar değil,"denge"kriter alındı.Wilbekin'in ceza alması kesindi,"denge"uğruna masum Larkin'de cezalandırıldı.Aslında bu geçen sezon şampiyonluğunu bile etkileyen görevi kötü kullanmaya kadar gidebilecek bir olay.Larkin haksız ceza almayıp,yerli hakkını kaybetmeseydi Efes final serisine Larkin+5 yabancı ile çıkabikecekti ve bu her şeyi değiştirebilirdi.

Röportajın buraya almadığım kısmında Larkin ile ilgili yaşananları anlatırken "yanlış anlama oldu"tabirini kullanıyor.Ama Larkin'in ceza alma sürecinde hiç böyle bir şey söylemedi,sustu.Ne ile yarayacaksa şimdi söylüyor,tabii ki kendi işine yaradıpı için.Larkin'e ihtiyacı var ve bir nevi "affına"gerekçe hazırlıyor.Peki Efes'in giden şampiyonlupu ne olacak onu kim telafi edecek.Kimse kimseyi kandırmasın.Ergin Ataman isteseydi Larkin ceza almazdı.Sakatlığından dolayı kadrkdan çıkartabilirdi ya da Larkin'in Wilbekin'den farklı şekilde keyfi olarak gelmemezlik etmediğini kamuoyuna açıklayabilirdi.Yapmadı,sustu.O da kendi "dengelerini"gözetti.Efes koçu olsa izin vermeyeceği şeyi Pao koçu olarak görmezden geldi.Belki o da Efes'ten belki de yerine gelen koçtan böyle küçük bir intikam almak istedi.
    En son Larking tarafından düzenlendi; 03.11.2024, 16:01.

yorum Yap:

• Yiğit SARI
    yanıtladı
    İlk olarak Larking tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Manisa'nın yeni guardı Saban Lee dün Murcia deplasmanında 36 sayı 6 ribaund 6 asistle oynamış.

700 bin dolar buy out'a biter bu iş.Umarım Efes çabuk davranır.
    fener'e yazmışlar hep. wilbekin da sezonu kapatınca elzem oldu herhalde

yorum Yap:

Çalışıyor...
X