Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türkiye Basketbol Ligleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Efes rövanşı vermedi

Beko Basketbol Ligi'nde ikinci yarının ilk maçında Efes Pilsen, Bandırma Banvitspor'u 96-67 yendi. Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Efes Pilsen, Kasun ve Cenk ile, Bandırma Banvitspor da Crispin ile etkili olurken, 5. dakikaya 11-10 Efes Pilsen'in üstünlüğüyle girildi. Konuk takım, rakibinin sert savunması karşısında uzaktan atışlarla sayı ararken, Efes Pilsen, hızlı hücumlarını dış atışlardan Ender ve Smith, pota altından da Kasun ile sayıya çevirerek, ilk periyottan 29-19 üstün ayrıldı.

2. periyoda da etkili oyununu taşıyan Efes Pilsen, rakibinin aksayan savunması karşısında pota altında üstüste basketler bularak, 15. dakikada 40-25'lik skorla üstünlüğünü sürdürdü. Bandırma Banvitspor, Williams ile oyuna asılmaya çalışırken, evsahibi ekip, agresif oyunu sonucunda skor bulmayı sürdürdü ve 19. dakikada farkı 20 sayıya (53-33) çıkardı. Efes Pilsen, karşılaşmanın ilk yarısını 55-35 önde tamamladı.

EFES POTA ALTINI KARARTTI

İkinci yarıya daha iyi başlayan Bandırma Banvitspor, Crispin ve Yunus'un dış atışlardan kaydettiği basketlerle 27. dakikada farkı 12 sayıya (63-51) indirdi. Bu dakikalarda oyun kurmakta zorlanan Efes Pilsen, pota altında uzun oyuncularıyla bulduğu sayılarla farkın kapanmasını önlemeye çalıştı. Lacivert-beyazlı takım, son çeyreğe de 71-56 üstün girdi.

4. periyoda çok iyi başlayan Efes Pilsen, yakaladığı 13-3'lük seriyle 35. dakikada farkı 25 sayıya (84-59) çıkardı. Lacivert-beyazlı takım, etkili oyununu sürdürerek karşılaşmadan 96-67 galip ayrıldı. Beko Basketbol Ligi'ndeki tek yenilgisini ilk yarının ilk haftasında Bandırma Banvitspor'a karşı 105-91'lik skorla alan Efes Pilsen, bu sonuçla o maçın rövanşını da almış oldu.

Bandırma Banvitspor'da Crispin, 17 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olurken, oynayan tüm oyuncuların sayı bulduğu Efes Pilsen'de, 7 basketbolcu da çift haneli sayılara ulaştı.

Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk
    Hakemler: Rüştü Nuran, Ozan Çakar, Zafer Yılmaz
    Efes Pilsen: Vujaniç 10, Cenk 10, Thornton 4, Kaya 8, Kasun 13, Ender 12, Smith 13, Kerem 12, Shumpert 10, Sinan 4
    Bandırma Banvitspor: Crispin 17, Erkan 5, Yunus 16, Umut 2, Williams 15, Forte 3, Oktay 2, Caner 2, İbrahim 2, Erol 3
    1. Periyot: 29-19
    Devre: 55-35 (Efes Pilsen lehine)
    3. Periyot: 71-56

21.01.2009
    Kaynak : AA

Yorum

• Kerem Tunçeri Efes Pilsen'de

Adı bir süredir Fenerbahçe Ülker ile de anılan Kerem Tunçeri, tercihini Efes Pilsen'den yana kullandı. Rusya'nın Libertsky takımından ayrılan milli basketbolcu, lacivert-beyazlılar ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

NTVSPOR
      Güncelleme: 14:00 TSİ 28 Ocak 2009 Çarşamba

Kerem Tunçeri 5 yıl aradan sonra yeniden Efes Pilsen'de...

1999-2004 yılları arasında lacivert-beyazlı kulüpte forma giydikten sonra kariyerine önce Ülker ve Beşiktaş, ardından da Avrupa'da devam eden milli basketbolcu, yeniden Türkiye'ye döndü.

Sezon başında Rusya'nın Triumph Libertsky takımına transfer olan Kerem, hem takımına hem de Moskova'daki yaşama uyum sağlamakta zorlanınca lacivert-beyazlı takımla 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kerem'in adı bir süredir Euroleague'de Top 16'ya kalan ve oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe Ülker'le anılıyordu.

Kerem Tunçeri, Efes Pilsen forması giydiği dönemde 3 Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşamıştı.

Beşiktaş forması ile 2005-2006 sezonunun da ligin en değerli oyuncusu seçilen milli basketbolcu, Real Madrid ile de Uleb Kupası ve İspanya Lig şampiyonluğuna ulaşmıştı.

30 yaşında ve 1.90 metre boyundaki tecrübeli basketbolcu, Rus ekibinde oynadığı 6 karşılaşmada 7.3 sayı, 2.1 asist ve 1.1 ribaunt ortalamalarıyla oynadı.
      sadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı

Yorum

• Madem bu transfer yapılacaktı bu euroligden elenmeden niye gerçekleştirmediler. Efesi anlamakta inanılmaz derece de zorlanmaya başladım. Başkan beşiktaşlı acaba bu beşiktaşlılarda genetik mi diye düşünmeye başladım

Yorum

• 'Takım olan kazanır'

Efes Pilsen'in Yunan forveti Michalis Kakiouzis, SLAM'in Şubat sayısına konuştu. Efes'te çok mutlu olduğunu ve uzun süre oynamak istediğini belirten Kakiouzis, başarının sırrını 'takım olmak' şeklinde yorumladı.

Röportajın tamamını, SLAM Türkiye'nin Şubat sayısında bulabilirsiniz.

NTVSPOR
          Güncelleme: 14:31 TSİ 9 Şubat 2009 Pazartesi

Michalis Kakiouzis, Efes Pilsen'in bu sezonki önemli transferlerinden biri... 32 yaşındaki Yunan forvetin kariyeri başarılarla dolu. Kaptan olarak çıktığı takımın başında Eurobasket'te şampiyonluk kupasını kaldıran Kakiouzis, Siena'dan antrenörü Ergin Ataman ve eski takım arkadaşlarnın da etkisiyle sene başında Efes Pilsen'i seçti. Kakiouzis, SLAM Türkiye dergisinin Şubat sayısına konuştu.
          SLAM: Neden Efes Pilsen'i seçtin?
          MICHALIS KAKIOUZIS: Birçok sebebim var. Efes Pilsen Avrupa'nın en büyük takımlarından biri. Tabii ki Türkiye'nin en büyük takımı. Efes Pilsen bana üç kupa birden kazanma şansı sundu. Benim bu tarz takımlarda oynama şansı oldu. Ergin Ataman'ı da Siena'dan çok iyi tanıyorum. Yeni bir sisteme gelmedim yani. Milos (Vujaniç), Mario (Kasun) ve Bootsy (Thornton) ile daha önce aynı takımlarda oynadım. Sanki yıllardır buradaymışım gibi oldu. Tabii ülkeme yakın olduğunu da unutmamak lazım.
          SLAM: Buraya gelirken kafanda oluşturduklarınla Efes'te gördüklerin aynı mı oldu?
          MK: Kesinlikle. Beklentilerimi tamamen karşıladı. Efes Pilsen çok profesyonelce yönetiliyor. Bu neden yıllardır Avrupa'nın zirvesinde olduklarını kanıtlıyor. Burada kendimi çok rahat hissediyorum. Umarım uzun yıllar Efes'te kalabilirim.
          SLAM: Efes Pilsen'in basketbol mantalitesiyle seninki birbirine yakın mı?
          MK: Evet çok yakın. Benim için değil, herkes için önemli. Kadroda sekiz-dokuz yeni oyuncu var. Bu gruptan bir takım oluşturmak çok zor oldu. Birinci pivotumuz Mario'nun yokluğu bizim için çok büyük bir sorun oldu. Saha dışında yaşadığımız sakatlık problemleri yüzünden saha içindeki uyumumuz da etkilendi. Ancak yine de herkesin durumunun çok iyi olduğunu söyleyebilirim.
          SLAM: Efes Pilsen maçlarına baktığımızda, saha içinde sadece sen diğerleriyle iletişim kurmaya çalışıyorsun. Ya da şöyle söyleyelim, sen diğerleriyle konuşan ilk kişi oluyorsun. Bu senin karakterinin bir parçası mı?
          MK: Evet, benim oyun tarzım budur. Milli takımda da, Efes'te de takım arkadaşlarımla sürekli konuşup onları oyun içinde tutmaya çalışıyorum. Takım arkadaşlarıma yardım etmek hoşuma gidiyor. Bunca yıllık basketbol tecrübelerime dayanarak söylüyorum, bir şeyler başarmak istiyorsanız bunu ancak takım halinde başarabilirsiniz. Basketbolda herkes eşit bir şekilde ödüllendirilir. Eğer ben 40 sayı atıyorsam ve maçı kaybettiysek, hiçbir anlamı yok.
          SLAM: Takım arkadaşların için ne düşünüyorsun? Onlar senin komik biri olduğunu düşünüyor, sen saha dışında en çok kimlerle takılırsın?
          MK: İlk önce şunu söyleyeyim, ben dışarı çıkmam. Yedi aylık bir bebeğim var ve o beni öldürüyor. Eşimle birlikte mümkün olduğunca uyumaya çalışıyoruz. Ayrıca takım arkadaşlarımla günde 10-15 saat birlikteyim. (Gülerek) Onları dışarıda da görmek istemiyorum. Takım içindeyken herkesi bir arada tutmaya çalışırım. Bu benim karakterim ve böyle mutlu oluyorum. Herkesin bu kadroda olmaktan mutluluk duymasını istiyorum.
          SLAM: Yunanistan Milli Takımı'na dönelim biraz da. Senin jenerasyonun ülkenin en iyilerinden birisi.
          MK: Hayır, en iyisi. Sonuçta Avrupa şampiyonu olduk, dünya şampiyonasında ikinciliği kazandık.
          SLAM: Peki, kadronuzun sırrı ne?
          MK: Takım gibi oynamak. Biliyorum çok sıradan geliyor ama bizim sırrımız bu. Diamantidis, Papaloukas gibi oyuncular hiçbir şeyi umursamaz. Biz para için oynamıyoruz, tek amacımız kazanmak. Kimse ekstra pası yapmaktan kaçınmaz. Ben, bu pozisyonda pas verirsem diğer pozisyonda boş kaldığımda pas alacağımı biliyorum. O yüzden kimse kendi rakamlarını umursamaz. Biz iyi bir takımız, birbirimizi dinler ve ona göre hareket ederiz. Tüm oyuncular bu kadar fedakârlık yapınca kazanmanız da kaçınılmaz oluyor. Kazanan tüm takımlara bakın. CSKA, Maccabi, Panathinaikos… Hepsi takım halinde oynuyorlar. Böyle bir bütünlüğü sağlamak şampiyonluk için çok önemli.
          SLAM: Rentzias'tan sonra Türkiye'ye gelen ikinci Yunan basketbolcu oldun. Peki bu transfer öncesinde kafanda hiç soru işaretleri var mıydı? Türkiye'de sorunlar yaşayabileceğini düşündün mü?
          MK: Hayır. Eğer bu tarz kuşkularım olsaydı gelmezdim. Benim için insanlar önemlidir. Kimsenin hangi ülkeden olduğuyla ilgilenmem. Politikacıların birbirleriyle sorunları olabilir, ancak bizim herhangi bir sorunumuz yok.
          SLAM: Peki Türkiye'de geçirdiğin dönemde bu tarz bir sorunla karşılaştın mı?
          MK: Şu ana kadar hayır. Nereye gidersek gidelim, herkes beni Efes Pilsen oyuncusu olarak gördü. Yunan pasaportuna sahip biri olarak değil.

Yorum

• 18. üst üste galibiyeti kazanmak önemli. Ama bu kadronun final four da olması gerekmez miydi?
            Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
            İşte BMN!*

Yorum

• Final four'a gitmek için ilk turu geçmeleri gerektiğini unutmuş olmalı Efes'liler

Yoksa bu takım o turda elenmeyi hak etmiyor kağıt üzerinde .

Yorum

• Final foura kalamamanın en büyük suçlusu ergin atamandır. İnşallah bu başarısızlıktan dersçıkartırlar ve türkiye kupası ve ligi şampiyon bitirirler ama bu ne kadar efes taraftarını tatmin eder şpheli teselli armağanı anca olur.

Yorum

• BEŞİKTAŞ COLA TURKA-EFES PİLSEN EŞLEŞMESİ
                  Beşiktaş Cola Turka Menajeri Burak Bıyıktay kupaya katılan bütün takımların çok güçlü olduğunu kaydederken, ''Efes Pilsen ile daha yeni oynamıştık, buna alışığız. Herkes için hayırlı olsun. İnşallah iyi maçlar çıkar ve izleyenler iyi basketbol görürler. Bizim hedefimiz kupayı almak ama zorlu rakipler var'' dedi.

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun da, bir hafta içinde Beşiktaş Cola Turka ile iki kez oynayacaklarını belirterek, ''Birbirine denk takımlar var. 3 maçta iyi performans gösteren kupayı alıyor. Biz katıldığımız her kupayı almak istiyoruz, orada da bu amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Hakan Demir, geçen sene de iki takımın kupanın çeyrek finalinde eşleştiklerini hatırlatarak, ''O tarihte Beşiktaş Cola Turka iyi durumda ve liderdi, bu kez Efes Pilsen lider. O zaman Efes Pilsen, Beşiktaş'ı elemişti. Biz bu sene bu durumu lehimize çevirmek istiyoruz. Yolumuza devam edeceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Yorum

• 20 Şubat cuma

13.45 erdemİrspor-alİaĞa petkİmspor
                    16.00 g.saray cafe crown – antalya b.b. (ntv spor – canli)
                    18.15 bjk cola turka – efes pİlsen (ntv spor – canli)

20.30 f.bahÇe Ülker – tÜrk telekom (ntv spor – canli)

21 Şubat cumartesİ
                    15.00 yari fİnal 1. MaÇ (ntv spor – canli)
                    17.15 yari fİnal 2.maÇ (ntv spor – canli)

22 Şubat pazar
                    16.00 fİnal (ntv spor – canli)

Yorum

• Kartal ağır yaralı: 66-83

Basketbolda 24. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası 8'li finallerinde Beşiktaş Cola Turka'yı 83-66 yenen Efes Pilsen, yarı finale yükselen 3. takım oldu. Karşılaşmaya Cenk'in 3 sayılık basketiyle başlayan Efes Pilsen, 3. dakikayı Thornton'un basket faulden bulduğu sayılarla 10-5 önde geçti. Ender ve Kasun ile sayılar bulan lacivert-beyazlılar, 6. dakikada aradaki farkı 10 sayıya dek çıkardı: 17-7. Chatman ve Cevher'in bulduğu sayılarla aradaki farkı kapatmaya çalışan Beşiktaş Cola Turka karşısında etkili oyununu sürdüren Efes Pilsen, son 1 dakikasına 22-12 önde girdiği ilk periyodu 24-15 önde tamamladı. 2. periyoda da etkili başlayan Efes Pilsen, özellikle hücumda iyi bir oyun ortaya koydu. Shumpert, Kakiouzis ve Kaya ile sayılar bulan Efes Pilsen, 14. dakikayı 34-21 önde geçti. Beşiktaş Cola Turka da Muratcan ve Cevher ile sayılar üretse de aradaki farkı azaltamadı. Kakiouzis ile sayılar bulan Efes Pilsen, son 2 dakikasına 40-28 önde girdiği maçın ilk yarısını 40-29 üstün bitirdi.

KAYA İLE FARKI AÇTILAR
                      3. periyoda Kasun'un smaç basketiyle başlayan Efes Pilsen karşısında Cevher ve Wesson ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka, 25. dakikada Baxter'ın basketiyle aradaki farkı 4 sayıya indirdi: 45-41. Smith ve Kerem ile sayılar bulan Efes Pilsen, aradaki farkın daha da azalmasına engel oldu ve 33. dakikada farkı yeniden 12 sayıya çıkardı: 53-41. Kerem Tunçeri ve Kaya ile faul atışlarından bulduğu sayılarla aradaki farkı 15 sayıya (56-41) kadar çıkaran Efes Pilsen, 3. periyodu da 58-47 önde tamamladı.
                      Son periyoda da etkili başlayan Efes Pilsen, Kerem Tunçeri'nin 33. dakikada attığı 3 sayılık basketle farkı 19 sayıya çıkardı: 68-49. 35. dakikada Kerem Tunçeri'nin asistinde Shumpert'in smaç basketiyle farkı 22 sayıya (75-53) çıkaran Efes Pilsen, daha sonra çok rahat bir oyun ortaya koydu ve karşılaşmayı da 83-66 kazanarak yarı finalist oldu.
                      Karşılaşmanın aralarında Rus ''Basket Club Khimki Dancers'' grubu da gösteriler sundu. Müsabakanın ''en değerli oyuncusu'', Efes Pilsen'den Kaya Peker seçildi.

Salon: Halkapınar/ İzmir
                      Hakemler: Mehmet Keseratar, Serdar Ünal, Semih Vural
                      Beşiktaş Cola Turka: Baxter 7, Haluk, Chatman 8, Cevher 20, Wesson 10, Mehmet 6, Muratcan 9, Mims 4, Adem 2
                      Efes Pilsen: Kasun 10, Thornton 10, Kerem Gönlüm 4, Ender 6, Cenk 4, Smith 10, Shumpert 13, Kaya 5, Kakiouzis 13, Kerem Tunçeri 8
                      1. Periyot: 15-24
                      Devre: 40-29 (Efes Pilsen lehine)
                      3. Periyot: 47-58
                      Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
                      İşte BMN!*

Yorum

• Vay be efes başlığına benden başka biri haber eklemiş ama bunu ben yapacaktım hehe
                        Bakalım efes kupayı kaldırabilecek mi ,kadronun hakkını en azından verebilecek mi ?

Yorum

• Kupada erken final

NTV Spor'da naklen yayınlanan 24. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası yarı final maçlarında eşleşmeler belli oldu.

NTVSPOR ve Ajanslar
                          Güncelleme: 00:06 TSİ 21 Şubat 2009 Cumartesi

Basketbolda 24. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası 8'li finallerinde ilk gün müsabakalarının tamamlanmasının ardından, bugün yapılacak yarı final maçlarının programı belli oldu.

İzmir Halkapınar Salonu'nda tamamlanan çeyrek final müsabakaları bitiminde yapılan kura çekimine göre, yarı final ilk maçında bugün saat 15.00'te Erdemirspor ile Galatasaray Cafe Crown karşılaşacak.

Yarı finalin 2. maçında ise saat 17.15'te Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya gelecek.

NTV Spor naklen yayınlayacak bugünkü karşılaşmaları galip bitiren takımlar, yarın saat 16.00'da finalde karşılaşacak.

Yorum

• Bu basket macini Spormaxda vericek mi?
                            Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• İlk olarak Mahmut Pervaneli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bu basket macini Spormaxda vericek mi?
                              Hayır Türkiye Kupasının yayın hakları NTV'de.
                              Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
                              Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• İlk olarak Selim Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Hayır Türkiye Kupasının yayın hakları NTV'de.
                                Hmm ok Mac bügun Trabzon macinin Ikinci yarisina denk Gelmiyor mu?
                                Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X