Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor'un Hollanda'daki Kolu: MVV Maastricht

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Trabzonspor'un Hollanda'daki Kolu: MVV Maastricht

Tamamen yepyeni bir takım, yepyeni bir hoca, neredeyse ilk onbirin tümünün değişimi, yepyeni bir oyun sistemi, restore edilmiş yeni bir stad, yeni bir başkan, kısaca toplama bir takım. Bu formülün tutma olasılığı özellikle günümüzün muhafazakar futbol stillerinin ağır bastığı çağda % 20 civarlarındadır. Her sene bir tane çıkıyor işte gördüğünüz gibi. Trabzonspor aslında bu yenilemeyi son birkaç yılda her sezon yaşadı, ama nasıl Atletico Madrid bir türlü iskeleti değiştirerek muvaffak olamadıysa, nasıl Inter Milan ve Juventus'un disiplin cezaları ile abondone olduğu yıla kadar şampiyonluk kovalarken her sene yap-boz oyununa giriştiyse Trabzon da bunu denedi. Ancak Inter'in aksine onların dikiş tutturması dış etkenlere bağlı olmadı. Bir kısım yeni transfer, bir kısım kendi kulüplerinde tutunamayan oyuncu ve milli takımdan apar topar gönderilen bir teknik adam. İşler şimdilik iyi gidiyor.

Trabzon'un iyi yaptığı işlerden biride Bülent Akın'ın da bu sene transfer olduğu ve futbol başladığı kulüp olan Hollanda ikinci lig takımlarından MVV ile pilot takım şartlarını içeren bir anlaşma imzalayan Trabzonspor gün geçtikçe Hollanda'daki varlığını güçlendiriyor. Anlaşma kapsamında Hollanda kulübünde yer alan futbolcuların transferlerinde Trabzonspor öncelik hakkına sahip olacak, ayrıca MVV kendi yapacağı transferlerde Karadeniz ekibinden maddi destek alacak ve iki kulüp aralarında futbolcu alışverişinde bulunacaklar. Bu anlaşmanın ilk meyvesi 3 ay önce gerçekleşti. 19 yaşındaki Belçikalı orta saha oyuncusu Christian Bruls Trabzonspor'un maddi kaynağı ile Belçika'nın Eupen KAS takımından MVV'ye transfer edildi. Geçtiğimiz cuma günü oynanan ve MVV'nin kendi evinde Telstar'ı 2-0 mğlup ettiği maçı Trabzonspor yöneticileri Hayrettin Hacısalihoğlu ve Mahmut Aksu Maastricht'in De Geusselt Stadı'nın tribünlerinden takip etti. Bunun üzerine Maastricht'in bulunduğu Limburg eyaletinin yerel gazetelerinden "Dagblad De Limburger" çarşamba günü iki kulübün arasındaki işbirliğini ele alan ayrıntılı bir makale yayınladı.

Hollanda takımlarının ucuza aldığı ve kendi yetiştirdikleri oyuncuları yüksek rakamlara büyük takımlara pazarlayarak büyük kârlar elde ettikleri bu dönemde Karadeniz ekibinin güney Hollanda'daki icraatlerini yakından takip edeceğiz. Trabzonspor yönetiminin tüm kulüplerimize örnek alınacak bir politika sergilediğini de söylemek lazım.
    2009 ---Ne zaman gülecek bu yüzüm,ahhh baba ahhh,nerden aşıladın bu sevdayı bana.....
    2010---Baba sana bişi söyliyim mi? Bu sefer olacak gibi...
    2011---'Yine mağlup olduk kirli oyunlara....Artık başka bahara...' demiştim şikeymiş meğer

Türk futbol tarihi için dönüm noktalarından birisi daha. Daha önce İstanbul'un 3 büyük kulübünün bu anlamda çalışmaları vardı. Galatasaray-Beylerbeyi ilişkisi böyle bir ilişkiydi mesela. Anadolu'daki bazı belediye takımları ve büyükşehir belediye başkanlarının aynı zamanda kulüp başkanı olduğu takımlar da bu yola gittiler. İlhan Cavcav'ın da resmi olmasa da Afrika'daki birkaç kulüple istikrarlı devam eden bir ilişki olduğu söylenirdi. Ama Avrupa'nın önemli futbol ülkelerinden birinde mücadele eden bir takımın "pilot takım" olarak bir Türk takımıyla ilişki içerisine girmesine çok rastlamıyorduk. Trabzonspor bu anlamda önemli bir aşama kaydetti. Bordo-mavililer Hollanda'nın Limburg eyaletinde yer alan Maastricht kentinin takımı MVV ile "pilot takım" şartlarını içeren bir anlaşma imzaladı. Buna göre Hollanda kulübünde yer alan futbolcuların transferlerinde Trabzonspor öncelik hakkına sahip olacak, ayrıca MVV kendi yapacağı transferlerde Karadeniz ekibinden maddi destek alacak ve iki kulüp aralarında futbolcu alışverişinde bulunacaklar. Bu anlaşmanın ilk meyvesi gerçekleşti. 19 yaşındaki Belçikalı orta saha oyuncusu Christian Bruls Trabzonspor'un maddi kaynağı ile Belçika'nın Eupen KAS takımından MVV'ye transfer edildi. Belçika 20 yaş altı milli takımının oyuncularından Brüls Maastricht'de 1 sene boyunca forma giyecek ve Trabzon bu süre sonunda futbolcuyu arzu ederse transfer etme önceliğine sahip olacak.

MVV, 1902 yılında kurulmuş bir ekip. Tam adı "Maastrichtse Voetbal Vereniging" yani "Maastricht Futbol Birliği". Kenneth Perez Hollanda futbolunda ön plana çıkmadan önce MVV formasıyla kendinden söz ettirmeye başlamıştı. Bugün Hollanda Milli takımı forması giyen Wilfred Bouma, Danny Landzaat gibi oyuncular da daha önce MMV formasını giydiler. Mircea Lucescu takımının defansif orta sahası, kimilerine göre futbol katili Bülent Akın'ın da futbola başladığı kulüp MVV. Takımın başında da bir Türk var. Fuat Çapa. Geçtiğimiz sene önemli projelerle Gençlerbirliği'nin başına gelen ama son 2 senedir başkent ekibinin yaşadığı teknik direktör hezeyanının sonucunda bileti kesilen Fuat Çapa. Şu andaki kadroda da 4 adet Türk oyuncu bulunuyor.

Türk futbolu için oldukça sevindirici bir adım. Trabzonspor'un bu adımı atarken futbolcu fabrikası Hollanda'yı seçmesi ayrıca övülmesi gereken bir nokta. Bordo mavililer daha önce de Jean Marie Pfaff, Hans Sommers, Karel D'Haene, Bernd Thijs gibi isimlerle Benelux futboluna olan ilgisini belirtmişti. Umarız bu ilgi bu sefer yerinde transferlerle takımı ileriye götürür. Aynen her iki kulübün bu karşılıklı yapılanmada amaç edindikleri gibi.
    En son demirel tarafından düzenlendi; 19.12.2008, 22:05.
    2009 ---Ne zaman gülecek bu yüzüm,ahhh baba ahhh,nerden aşıladın bu sevdayı bana.....
    2011---'Yine mağlup olduk kirli oyunlara....Artık başka bahara...' demiştim şikeymiş meğer

Yorum

çok güzel bir uygulama bence....
      OSCAR CARDOZO

Yorum

Christian Brüls (d. 30 Eylül 1989,Malmedy) orta saha (Oyun Kurucu) mevkiinde forma giyen Belçikalı futbolcu.

Kariyeri

Değeri

Futbol Kariyeri

2008-2009 sezonunda Trabzonspor'un, Belçika’nın Eupen KAS Kulübü'nden 50 bin euroya bonservisi alınp, Fuat Çapa'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Hollanda Eerste Divisie Ligi takımlarından MVV Maastricht’e kiralamıştır.

Yorum

Maastricht kriterleri geldi aklıma başlığı okur okumaz.Faydalı bir işbirliği olur inşallah 2.lig takımı olması biraz handikap gibi duruyor ama.
          Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

mantık olarak çok güzel düşünülmüş ancak bizim araştırma heyetimiz zaten cımbızla seçerek çok güzel futbolcuları alıp getiriyorlar. ama faydalı olacağına inanıyorum.
            BoRDo MaVi

Yorum

Hollanda: Christian Brüls (MVV) - Mika Vayryenen (Heerenveen)

Yorum

Trabzonspor yönetim kurulu daha önce Belçika'nın Antvrep takımı ile yaptığı ikili işbirliği anlaşmasını bu kez Hollanda 2.lig ekibi MVV Maastricht takımı ile yaptı. Bordo mavili ekip böylece Avrupa'da da bir pilot takım gibi bir kulüp bulurken iki kulüp arasında her konuda karşılıklı işbirliği yapılacak. Trabzonspor'un bu kulüpten alacağı bir futbolcu varsa Hollanda kulübü tercihini Trabzon'dan yana kullanacak. Ayrıca Karşılıklı yapılan protokol gereği iki takım arasında futbolcu eğitiminin yanı. Trabzonspor elinde kullanmadığı futbolcuları bu kulübün istemesi halinde Hollanda ekibine gönderecek

Ayrıca Trabzonspor Avrupa'da beğendiği ancak yabancı kontenjanına takılan futbolcuları bu kulübe kiralayacak. Ayrıca Avrupa'dan transferi düşünülen birçok gurbetçi futbolcunun ilk durağı da bura olacak. Bordo mavililer istediği anda da bu kulübe verdiği futbolcuları geri alarak renklerine katacak.

Yorum

Limburg eyaletinin önde gelen 3 kulübü Kerkrade takımı Roda JC, Sittard takımı Fortuna Sittard ve Maastricht takımı MVV'nin birleşmesi ile ilgili muhtemel girişimleri anlatmıştık. Yeni oluşumun adı FC Limburg olarak öngörülüyordu ki bunun için ilk adımlar atılmaya başlandı. Roda JC ve Fortuna Sittard birleşme anlaşmasına imza attılar. Sittard'lı taraftarların resimde de görülen büyük muhalefetine ramen. MVV'li taraftarlar bu konuda daha da katılar. "Birleşmek yerine iflas ederiz" daha iyi diyorlar. Sittard'ın bu yola gitmesinin bir sebebi var tabi. Aynen geçtiğimiz yıl Ado Den Haag'in başıan geldiği gibi Hollanda Federasyonu düzenli olarak kulüplerin gelir-gider dengesini denetliyor ve eğer kriterlere uygun olmayan bir durum varsa kulübün lisansını iptal etmeye kadar varan cezalar verebiliyor. Sittard'ın Hollanda Federasyonu'nun talep ettiği ve hesaplarında görmek istediği 1,2 milyon euro kısa süre içinde sağlanmazsa kulübün geleceği tehlikede. MVV taraftarlarının iflas hadisesine atıf yapması da bu yüzden. Tabi federasyon tekililerinden Henk Kesler olayın maddi tarafında olduğu için birleşme yanlısı. Ona göre de tüm eyaletin desteğini alacak bir kulüp daha başarılı olabilir. Ama sorun da orada. Girişime tüm eyalet destek vermiyor. 2 kulüp Roda JC'nin bünyesine katılınca toplamda 60 kişilik bir oyuncunun ve bir dolu genç yıldız adayının olduğu bir ortam oluşacak. Jupiler League'in takım sayısı 20'den 18'e düşecek. Ayrıca taraftarlar için de komik bi durum. Yıllardır Fortuna ve MVV'yi destekleyen iki taraftar grubu ezeli rakiplerini desteklemeye başlayacaklar. Hem de 2 ezeli rakibini birden.

Aklıma doğrudan İzmir takımlarını getiriyorum. Altay, Karşıyaka ve Göztepe'nin birleştiğini düşünün. Evet İzmir futbolunun tek bir takımla topyekün hedefe yönelmesi güzel olabilirdi ama işin içinde bir de yılların rekabeti ve taraftarlık duyguları var. O ne kadar mümkünse Limburg'ta da o kadar mümkün olacak. Limburg'un diğer kulübü VVV Venlo da şimdilik bu sürecin dışında. FC Limburg projesi 2002 yılında da gündeme gelmiş ama başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Tabi bir konu daha var. Teknik direktörü ve amigosu Türk olan Trabzsonpor'un pilot takımı MVV bu anlaşma olursa Trabzonla olan anlaşmasının mahiyetinde ne gibi bir değişiklik yapacak onu da merak ediyoruz.

Yorum

MVV. Maastrich Voetbal Vereniging. Yani Maastricht Futbol Organizasyonu. Hollanda ikinci liginde (Jupiler League) mücadele eden Maastricht kentinin takımı. Taraftarları Maastricht'teki hükümet binasının duvarlarını "MVV voor altijd" (Daima MVV) yazılarıyla donatmışlar. Sebebi ise şu, bir hükümet yetkilisi geçtiğimiz hafta Güney Limburg bölgesinin üç takımı MVV, Roda JC Limburg ve Fortuna Sittard’ın bir çatı altında birleşmeleri ve yeni kurulacak kulübün adının FC Limburg olması gerektiğini ileri sürdü ama MVV taraftarları zaten Roda’nın isminin içinde Limburg ifadesinin yer almasından hareketle asla böyle bir birleşmeyi istemediklerini belirttiler. Bu belirtme de dün hükümet binasının duvarlarına yansıdı.

Hollanda’dan bir haber daha var. O da ADO Den Haag kulübünün ciddi bir yatırımcı aradığı. Özellikle yeni stadın yapılışının ardından maddi açıdan desteğe ihtiyaç olan takım yetkilileri ciddi anlamda bir futbol zenginine ihtiyaç duyuyor.
                    En son demirel tarafından düzenlendi; 18.12.2008, 16:10.

Yorum

12.12.MVV MaastrichtFC Zwolle4 : 1

04.12.VVV VenloMVV Maastricht2 : 2

28.11.MVV MaastrichtRKC Waalwijk2 : 1

21.11.HFC HaarlemMVV Maastricht0 : 3

15.11.Cambuur LeeuwardenMVV Maastricht2 : 1

07.11.MVV MaastrichtFortuna Sittard0 : 2

31.10.AGOVV ApeldoornMVV Maastricht2 : 3

24.10.MVV MaastrichtFC Omniworld2 : 1

17.10.FC DordrechtMVV Maastricht1 : 1

10.10.MVV MaastrichtStormvogels Telstar2 : 0

03.10.MVV MaastrichtBV Veendam1 : 2

27.09.FC EmmenMVV Maastricht1 : 1

19.09.TOP OssMVV Maastricht1 : 0

15.09.MVV MaastrichtFC Eindhoven3 : 1

12.09.RBC RoosendaalMVV Maastricht1 : 1

05.09.MVV MaastrichtGo Ahead Eagles1 : 1

29.08.FC Den BoschMVV Maastricht1 : 3

22.08.MVV MaastrichtHelmond Sport3 : 1

15.08.MVV MaastrichtExcelsior Rotterdam0 : 1

08.08.FC ZwolleMVV Maastricht0 : 0

Yorum

http://www.mvv.nl/splash/ Bakın ana sayfasında kim var....

Yorum

burada da ekranın sağında Brülls'ün asistleri var.
                          TRABZONSPOR'lu doğduk, öyle öleceğiz...
                          Ahmet FıraTSerdar BAHAR

Yorum

hatta burada Bruls'un 4-1 maçtaki golü ve asistleri var.
                            TRABZONSPOR'lu doğduk, öyle öleceğiz...
                            Ahmet FıraTSerdar BAHAR

Yorum

kalecileri çok kötüymüş
                              İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/
                              Ve Bordo Mavili Güzel Amblemli İngiliz Takımı http://theterras.co.uk/main.htm

https://twitter.com/HuseyinnKurt

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                              Yükleniyor...
                              X