Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Asla Yalniz Yürümeyeceksin(Bir Taraftar)

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Asla Yalniz Yürümeyeceksin(Bir Taraftar)

"you'll never walk alone" (Asla yalniz yürümeyeceksin)

Avusrulya'dan liverpool'a göç eden wisdright ailesinin en küçük cocugu joseph, baslangicta hiç hoslanmamistir yeni çevresinden.

Yasadigi uyum sorunun farkina varan Liverpol'a daha önceki senelerde göç etmis kendisi gibi Avusturulya'li arkadaslari onu bir gün taraftari olduklari Everton'in maçina götürürler.

Evertonun maçi ezeli rakipleri Liverpool'ladir.

O gün tribünlerin büyük cogunlugu gece mavisi rengine bürünmüs Everton'lilar olusturmustur. Kale arkalarindan birine sikistirilmis kirmizili Liverpool taraftarlari ilk yarinin sonundaki 2-0'lik Everton üstünlügüne ragmen seslerini dahada yükselterek takimlarina destek olmaya devam ederler.

Nitekim taraftarlarinin olaganüstü destegiyle Liverpool önce beraberligi yakalar daha sonrada son dakikalarda öne gecer. Ve artik avazlari ciktiginca bagiran Liverpool taraftarlarina karsin sus pus olan Everton tribünlerininden sadece bir kisi eslik eder Liverpol seyircisine: JOSEPH WISDRIGHT!!!

Deliye dönen Evertonlilarin elinden arkadaslari zor kurtarir onu. Islerin en kötü gittigi anda bile canliliklarindan hiç bisey kaybetmeyen Liverpollularin bitmek tükenmez umudu cok etkilemistir Joseph'i.

O günden sonra maç öncesi arkadaslarinin aldigi Everton formasini bir kenara birakan Joseph bir daha hiç çikarmayacagi kirmizi Liverpool formasini gecirir sirtina.

Ilk günlerde bir hobiden öteye gitmeyen Liverpool takimi yasam felsefesi olur zamanla.

Öyle ki sadece maçlara gidip sesi kisilana dek bagirmak, içindeki liverpool tutkusunu doyurmamaya baslamistir artik...

Çok önceden üye oldugu taraftar derneginin baskanligina aday olup yillar önce gittigi ilk maçta kendisini Evertonlulardan koruyan dostlarindan biri olan (o da sonra Joseph gibi sonradan liverpoola dönmüstür)Ian Woodpack'i bir oy farkla gecerek baskan secilir.

Hayatini en büyük tutkusu liverpoolu adamaya firsatini yakalamistir artik.

70'lerin sonundaki basarilarda baslica etken olan tribün destegini yönlendiren Joseph adi Liverpool'la özdeslesmeye baslar zamanla.

Takimin bir kaç farkli yenik duruma düstügü maçlarda umutlarla beraber azalan tribün destegini yüregindeki sonsuz inançla atesleyen Joseph bir çok maç sonunda galibiyetin bas mimari ilan edilmistir basin tarafindan.

Zamanla oyunculardan fazla sevilmeye baslayan Joseph'in Liverpool için atan kalbi ne yazik ki 1985'de takiminin juventusla brükselde oynadigi sampiyon kulüpler kupasi finali öncesinde tribünlerde gerginlesen havayi yatistirmaya calisirken cikan izdihamda duruverir.

Maç sonrasinda Ingiliz basini kupayi kaybetmenin nedenleri arasina koyar Joseph'in ölüm haberinin Liverpool'lu futbolcularca duyulmasini.

Tribünler asla unutmaz joseph'i ve gecen yil Dortmund'ta oynadiklari uefa kupasi finalinin ardindan Liverpool'a kupayla dönen oyuncularin ilk isi Joseph'in mezarini onbinlerce Liverpool tutkunlariyla birlikte ziyaret etmektir.

Kupayi her gün tazelenen kirmizi güllerin arasina birakan Gerard Houlier, dönüp gözyaslarini tutamayan Ian Woodpack'e sarildiginda onbinlerce Liverpool'lu hep bir agizdan sölemeye baslamistir Joseph'in yillar önce yazdigi ve bugün bütün dünyanin her kösesinde futbolseverlerin bildigi marsi..

FIRTINADA YÜRÜRKEN SEN
    BASINI OLABILDIGINCE YÜKSEGE KALDIR..
    VE SAKIN KORKMA KARANLIKTAN.
    SONUNDA FIRTINANIN,
    ALTIN BIR GÖK VAR
    VE NESENIN TATLI GÜMÜS SARKISI
    YÜRÜ,RÜZGARA DOGRU,
    YÜRÜ ,YAGMURA DOGRU,
    RÜYALARIN PARCALANIP SÜRÜKLENSE DE
    YÜRÜ YÜREGINDEKI UMUTLA

ASLA YALNIZ YÜRÜMÜYECEKSIN

ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSIN

Not : Bu yazi BMN Yazi Kurulu bölümündeki "Yanlis Anlasilma Üzerine" baslikli konu içerisinde dostumuz Oguz'un mesajindan alintidir.Maalesef çok degerli yazilarin kaybolup gitmemesi için açilan bölüm sanki 3-5 kisi için açilmisçasina kimsenin ziyaret etmedigi bir yer haline geldi.Siz oraya girmeyince ben getirdim yaziyi...Dilerim herkes birseyler çikarir...

"you'll never walk alone"

Sloganinin öyküsü buydu ha.Güzelmis[img]smileys/smiley1.gif[/img]
    keyif adamı ..

Yorum

yazi kurulu nedense fildisi kule gibi oldu, ne zaman girmek istesem elim geri gidiyor bence yazilar herkesin girdigi genele veya herhangi bir yere yazilirsa daha cok okunur ve bilgi paylasimi saglanir

Yorum

Bence Yazi Kurulu kalmali.
        keyif adamı ..

Yorum

yazisindan dolayi oguz kardesime cok tesekkür ederim.

benim premier league´de tuttugum takimin liverpool olmasinin bir nedenide o muhtesem taraftaridir.

ayni bizim gibi degilmi............

[img]smileys/smiley7.gif[/img] cekirdekciler [img]smileys/smiley7.gif[/img]
          Tempesta sul Mare Nero

Yorum

helal olsun ya süper. bizde o kadr diyoruz taraftar yeri geldigince maçi çevirir falan filan ama anlayan yok

Yorum

Bizdede insallah böyle bir tribün lideri çikar da yillar sonra bu sekilde anilir.Ama bizdeki belesçilerden böyle sahis çikmaz.Adam demiyorum çünkü onlar adam bile sayilmazlar ve olamazlar.Çok üzülüyorum bizim tribünlere.Aksam TRT 3 te maçimizi tekrar verdiler ve sadece kale arkasindan gelen ugultulardan baska birsey duyulmuyor.[img]smileys/smiley5.gif[/img]Yaa lütfen birileri bu gidise son versin artik....[img]smileys/smiley19.gif[/img]
              Elnino 61

Yorum

İlk olarak ümit tarafından gönderildi
                Bizdede insallah böyle bir tribün lideri çikar da yillar sonra bu sekilde anilir.Ama bizdeki belesçilerden böyle sahis çikmaz.Adam demiyorum çünkü onlar adam bile sayilmazlar ve olamazlar.Çok üzülüyorum bizim tribünlere.Aksam TRT 3 te maçimizi tekrar verdiler ve sadece kale arkasindan gelen ugultulardan baska birsey duyulmuyor.[img]smileys/smiley5.gif[/img]Yaa lütfen birileri bu gidise son versin artik....[img]smileys/smiley19.gif[/img]

daha önce baska bi yerde de yazmistim, taraftar liderleri birkac gün önceden toplanip organize olmasi lazim
                Tempesta sul Mare Nero

Yorum

Neden yapilmiyor onu anlamiyorum.Toplanilacaksa toplanilsin bir kararlar alinsin herkes elini tasin altina koysun.Hep beraber elele verelim artik ayaga kalkalim.Esnaf Yattara yi Çömlekçide gördügü için sözlü uyarilarda bulunmus bu dogrumu?[img]smileys/smiley5.gif[/img]Ne yapmaya çalisiyor bu adam anlamadim.Kapatin sunu tesislerde yatsin kalksin.Biz nelerle ugrasiyoruz o neler pesinde hayret yaww[img]smileys/smiley18.gif[/img]
                  Elnino 61

Yorum

Vay canina be adamlarda ne taraftar varmis. 2-0 dan maç çevirtmisler takima.Helal olsun bu taraftarlara.

Bizim taraftarlarda çekirdek yemek için maça gidiyorlar.Baska yerde yiyemiyorlar sanki.[img]smileys/smiley7.gif[/img][img]smileys/smiley7.gif[/img][img]smileys/smiley7.gif[/img]Edited by: gUgUDa_61
                    www.twitter.com/SDanismaz
                    Gugudali..
                    Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

bunun söylenis biçimini manyak merak ettim..tribünde..bu da ingilizcesi ama bunu baska birisi yazmis ..was written by Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II for their 1945 musical dior baktigim yerlerde.

bu da mp3 ü http://www.dougie.uk.com/Jerry%20&%2...0Pacemakers%20 -%20You'll%20Never%20Walk%20Alone.mp3

When you walk through a storm
                      Hold your head up high
                      And don't be afraid of the dark
                      At the end of the storm
                      Is a golden sky
                      And the sweet silver song of a lark

Walk on through the wind
                      Walk on through the rain
                      Tho' your dreams be tossed and blown
                      Walk on, walk on
                      With hope in your heart
                      And you'll never walk alone
                      You'll never walk alone ..

Edited by: Panther
                      bize her yer trabzon...

Yorum

harika be...tab rivayetler abartilmamissa.....keske bende böyle bi tribünde olsam..her maça gitsem.etrafimda çekirdek sesleri...sadece küfür edip elestirenler olmasa...herkes ölene kadar bagirsa...bogazimiz kanasa...bogazimiz kanadigi için gururlansak...ne bileyim takima sahip çiksak...yeniliyo diye sahaya girmesek millete rezil olmasak...trabzon diyince akla ilk olarak taraftar gelse...hakemi ve futbolculari etkiliyebilsek ama zor görünüyo bu halimizle hemde çok zor...ama yinede ONUR DUYORUM trabzonlu olmaktan TRABZONSPORu tutmaktan

Yorum

İlk olarak Panther tarafından gönderildi

bunun söylenis biçimini manyak merak ettim..tribünde..bu da ingilizcesi ama bunu baska birisi yazmis ..was written by Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II for their 1945 musical dior baktigim yerlerde.

bu da mp3 ü http://www.dougie.uk.com/Jerry%20&%20The%20Pacemakers%20 -%20You'll%20Never%20Walk%20Alone.mp3

When you walk through a storm
                          Hold your head up high
                          And don't be afraid of the dark
                          At the end of the storm
                          Is a golden sky
                          And the sweet silver song of a lark

Walk on through the wind
                          Walk on through the rain
                          Tho' your dreams be tossed and blown
                          Walk on, walk on
                          With hope in your heart
                          And you'll never walk alone
                          You'll never walk alone ..

Verdigin bilgiler için tesekkürler

Yorum

Internette yaptigim arastirmalara göre Joseph Wisdright adinda biri yok. Bu yazi datamamen uydurulmus. Hangi yalanci uydurmussa güzel uydurmus, duygusal olmus ayri konu.

Yaptigim arastirmalara göre (aslinda arastirma bile sayilmaz, girin google.com'a arama kutucuguna liverpool juventus 1985 yazin hersey kabak gibi geliyor zaten) liverpool - juventus takimlari arasinda 1985'de Brüksel'in Heysel stadyumunda oynanan sampiyon kulüpler kupasifinal maçi öncesinde çikan izdihamda 1 tane bile Liverpool taraftari ölmemis. Ölen 39 kisinin 38'i Italyan, 1'i Belçikali Juve taraftarlari. Zaten ölümler de Juve taraftarlarinin bulundugu bölüme izdiham yüzündençöken bir duvar yüzünden olmus. Liverpool'lu azgin holiganlar Juve'li taraftarlara saldirmis ve duvari çökertip 39 kisiyi ezerek öldürmüsler. Bu maç sonrasi ingiliz takimlari Avrupa kupalarindan 5 yil süre ile men edilmis, Liverpool takimi, katil taraftarli takim olmanin ezikligini üzerinden yillarca atamamis ve bir daha eski günlerine dönememis.

Olayin asli bu. Yani L-M^ 'nin buraya tasidigi yazi tamamiyle hayal ürünü. Tamam kabul ediyorum yazi son derece etkileyici ama anlattigim gibi kuyruklu bir yalan. L-M^ bu yaziyi kendisi yazmamis. Ona yalanci diyemem. Ama koskoca Trabzonspor'un en büyük taraftar sitesine bir yaziyi tasimadan önce dogrulugunu arastirma sorumlulugunu duymasi gerekirdi. Üstelik kendisi bu forumun yönetici grubundan birisi.Edited by: Analyzer

Yorum

Selam,

Bu yaziyi L-M^ degil ben yazdim,ben de tabii ki kafamdan uydurmadim,bu yazi bana geldiginde okudugumda gerçekten çok etkilenmistim,ve dogrulugunu arastirmadan,çikarilacak dersler oldugunu düsünerek aynen aktardim.Yani bir hata varsa o hata da benimdir.

BMN yazi kurulunda da,sonradan belirttigim gibi bu Heysel stadyumunda ki vahim olaydan sonra,tüm dünyanin antipatisini kazanan Liverpool taraftarlarinin,biraz olsun vicdanlarini rahatlatmak için de yazmis olduklari bir yazi ya da senaryo olabilir.

Sonuç olarak gerçek ya da hayal de olsa, yazidan taraftarlik açisindan iyi bir mesaj çiktigini düsünüyorum.

Ve bende daha sonra CuttySark nickli arkadasin bir yazisi üzerine internet de arastirma yaptim ve joseph ismine rastlamadim.Bu olay eger tamamen hayalse de,arastirmadan aktardigim için tüm suç benimdir,bu yaziyla da zamaninizi aldigim için hepinizden özür dilerim...

Saygilar

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...
                              X
                              WhatsApp Resmi İletişim