İçimizdeki Şikeciler...

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • kurt61
    Trabzonspor Kongre Üyesi
    • 29.05.2004
    • 385
    • Uzman
    • Ankara

İçimizdeki Şikeciler...

BMN'nin ilk üyelerindenim, burada fazla yazmıyorum. Ancak bunları sizinle paylaşma gereği hissettim.

İşimizi gücümüzü bırakıp, hiçbir çıkarımız olmadan, sırf Trabzonspor'un aydınlık günleri için görevimizi yapmak üzere karayolu ile onca yolu tepip geldik memleketimize. Son yıllarda herkesin antipatisini kazanan, kavgacı, mafyatik, tutarsız, siyasetin kuklası bir imaj altında yerle bir olan Trabzonspor'umuzu kurtarmak için oradaydık. Hepsini bir kenara bırakın çocuklarımıza karşı olan bir sorumluluktu bu.

Kasıtlı bir şekilde 900 kişilik salona sığdırılmış en az iki katı insanla beraber, yazıcıdan çıkarılan giriş kartımızı yarım saat sıra bekleyerek aldık. Bilgisayarda 10 dakikada hazırlanıp basılacak kadar basit bu kağıt parçasını kulübün görevlilerine göstererek sıkı (!) bir güvenlik kontrolünden sonra içeri girdik. İçeri girmenin ne derece basit olduğunu içerideki paralı holiganları görünce zaten daha iyi anladık. Bir saati geçkin planlanmış bir beklemenin ardından kongremiz eşi benzeri olmayan bir rezaletle açıldı. Yönetim kurulu üyesi koskoca bir doktor kekeleyen bir konuşmayla yönetim kurulunun "önceden belirlenmiş" divan kurulunu bize tanıttı ve diğer adayı tanıtmatan oylamaya geçmek istedi. Yapılan itirazlarla usülen diğer adayı da açıklayıp jet oylamaya geçerek bizden kağıt parçalarını havaya kaldırmamızı istedi. Sonra, muhalefet adayının oyları bariz olarak çok iken beyefendi müthiş (!) sayım kabiliyeti ile yönetimin adayının kazandığını açıklayıverdi. Zaten oracıkta hazır bekleyen divan kurulu da anında sandalyeleri işgal etti. Sonrası malumunuz. Hiçbir telkin bu zihniyeti oyları saymaya ikna edemedi. Ardından Trabzonspor'un usülsüz divan kurulu muhalefetin her önergesini reddederek tam bir hukuk cinayeti işledi. Olağanüstü kongredeki tüzük tadilatı oylamasında yapılan usülsüzlüğün aynısını "nasıl olsa yargı iptal etse de yargıtayda bir sene bekler, o zamana kadar zaten seçim gelir" diye düşünerek tekrarladılar. Yazıklar olsun.

Gün, rezalet, işgal ve usülsüzlük kelimeleriyle özetlenebilir. Yıllardır şikecilerle mücadele eden Trabzonspor, kendi kongresine şike yaparak başlamıştır. Oyuma değer verilmeyip sayılmaması, adam yerine koyulmamaktan çok asıl buna yaralandım. Yıllardır her ortamda savunduğum, arkadaşlarım, eşim, dostumla kavga edip küsmeme sebep olan şike davasının bu onursuzlar tarafından yerle bir edilmesi içimi nasıl acıttı anlatamam.

Hakan Kulaçoğlu'nun herşeye nokta koyan ve bizleri ağlatan konuşmasının ardından o salonda durmanın, ibra oylamasını beklemenenin hiçbir anlamı olmadığını bildiğimizden oradan ayrıldık. Daha sonra öğrendik ki, yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyerek o kadar konuşmacının yerin dibine soktuğu delikanlı başkan, ibraya teşekkür konuşmasında kendisine yakışanı yapıp, sırf Sadri Şener'e yüklenmek adına bizi bir kez daha şikeci konumuna düşürmüş, Faruk Özak'ı da en azılı düşmanı ilan etmiş.

Başkan seçildiği ilk gün bu adamın Truva atı olduğunu söylemiş biri olarak defalarca haklı çıkmaktan çok üzgünüm. Bugün karmakarışık duygularla tek düşündüğüm şey yine bir usülsüz kongresinin ardından kulübün kayyuma devredilmemesidir.

Sözlerimi Hakan Kulaçoğlu'nun o tarihi konuşmasından bir alıntı ile bitiriyorum:

"Seçilmemiş divan başkanını seçmiş gibi göstererek, kongredeki maddeleri iptal ederek, başkan kalabilirsiniz. Ancak, Başkan olduğunuz bu kulübün sadece adı Trabzonspor olur, başka hiçbir şeyi Trabzonspor değildir"
    Tarih ve tecrübenin bize öğrettiği, ulusların ve hükümetlerin tarihten hiç bir zaman hiç bir şey öğrenmedikleri, ondan hiç bir ders çıkarmadıklarıdır. - Georg Wilhelm Friedrich Hegel
  • Yiğit Gayretli
    BMN Yönetim Kurulu
    • 09.12.2005
    • 34547
    • İstanbul

Trabzonspor'un ne olduğunun farkında olan insanların varlığını bilmek bana güç veriyor. Elinize sağlık...
    Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
    Ayağa KALK!

Yorum

• Mehmet BAŞ
      • 27.02.2007
      • 7667
      • Hukuk, Sosyal Hizmet
      • Manisa

Kendimi zor tutuyorum böyle bir eşkiya tarafından yönetildiğimiz için! Yazıklar olsun!!!!

Zamanında demiştik diyeceğim ama ne fark eder?

Lanet olsun...

Yorum

• artvints
        • 20.06.2012
        • 29952
        • öğrenci
        • Bursa

klüp için utanç verici bir durum. ama camia da kendini bir sorgulasın.nasıl bu hale geldik diye.30 yıılda birşeyler oturmuyorsa, klüp bu kadar kolay bir şekilde ele geçiriliyorsa, sahipsiz kalıyorsa zamanında atılmamış adımların vebalidir.herkes hakettiğini yaşar.

Yorum

• İlker Yazıcıoğlu
          Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
          • 14.01.2009
          • 13061
          • Fizik Mühendisi
          • Ankara

Anlayana tabi.....
          Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• alone_6161
            • 10.06.2009
            • 2840
            • Mühendis
            • Ankara

Rezillik, kepazelik, başka söz söylemeye gerek yok. Her fırsatta vır vır konuşan doktor beyler de nedense bu haltı yedikten sonra görünmez oldu. Ne farkınız kaldı aziz yıldırımdan, mecnun odyakmazdan, bülent uygundan, korcandan, ümit karandan, mehmet yıldızdan? Onlar sahada şike yapmışlardı, siz de kongrede şike yaptınız. Kendilerini tebrik ettiğim bir nokta var, o kltukta oturmayı hazmedebilmek büyük bir başarıdır. Her bünye kabul etmez......
            Marka değerini sevdiğimin Türk futbolu....

Yorum

• Furkan
              • 30.07.2006
              • 1454
              • Bilişim
              • İstanbul

İho'yu yedirmeyizciler gelir az sonra Elinize sağlık güzel yazı olmuş...
              "Bize Heryer Trabzon.."

Yorum

• Fatih BALTA
                Trabzonspor Kongre Üyesi

• 09.07.2007
                • 6374
                • elk-elektronik mühendisi
                • Trabzon

Trabzonspor tarihinin benim hatırladığım en hukuksuz en taraflı en utanç verici kongresini yaşadık maalesef.
                Sen ağlat biz severiz seni...
                Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
                ts_mania

Yorum

• A.Ali Karanis
                  • 01.07.2008
                  • 3401
                  • İçel

Ama olur mu yahu? Yeni yapılanma,efsane transferler..

Yorum

• alone_6161
                    • 10.06.2009
                    • 2840
                    • Mühendis
                    • Ankara

Trabzonspor'un olaylı geçen Olağan Genel Kurulu sonrası eleştirilerin odağı olan Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney Haber61'e açıklamalarda bulundu.

Kongrede yaşananlardan ötürü özür dilemeyeceğini belirten Güney camiaya yanlış yapmadığını savundu. Kongrede yaşananları Haber61'e yorumlayan Köksal Güney " Kongreler hep böyle olmuştur. Divan başkanlığı seçiminde be bulunduğum yerden salona hakimdim. Kısa sürede görüntü itibariyle 1. liste kazandı. Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Hangi seçimi yaparsan yap bir tarafı mutlaka üzersin. Ben camiaya yanlış yapmadım. Özür dilemeyi düşünmüyorum. Orada bir önerge oldu. Divan ibra edildi. Sonuçta her iki divanda Trabzonspor'un divanıdır, kendi divanımızdır. Birinin diğerinden üstünlüğü yoktur. Baktığınızda Trabzonspor yönetimini divanmı ibra etti.Diğer liste kazansaydı bunu değiştirebilir miydi. İbraya delegeler karar verdi. Eğer bir hata varsa mahkeme yolu açıktır. Benim verdiğim karar delegenin kararını değiştirmedi." dedi.

Eskiden genel kurullarda oylamaların daha az kişinin katılımıyla gerçekleştiğini söyleyen Güney " 300 - 500 kişi ile oylama yapılıyordu. Baktığınızda bukez katılım oldukça fazla oldu. Camia divanı bu kadar çok önemsiyorsa bundan böyle mali genel kurullarda sandık yoluyla seçim yapılması gerekir. Usulsüzlük varsa divan zaten gereğini yapar." ifadelerini kullandı.

Özel Haber: Tuncay Lakot / Haber61.net

Herife bak arkadaş, ne bir yüz kızarması, ne başka birşey. İnceden demagojisini de yapmış (Sonuçta her iki divanda Trabzonspor'un divanıdır, kendi divanımızdır. Birinin diğerinden üstünlüğü yoktur). Bize şu yaşattıklarınıza bakın...
                    Marka değerini sevdiğimin Türk futbolu....

Yorum

• F. Yıldırım
                      Forumdan Uzaklaştırılmıştır
                      • 29.01.2013
                      • 9826
                      • Elazığ

İçimizdeki Şikeciler...

Arkadaş IHO'yu savunayım dedim ama aklıma hiç birşey gelmedi. Nasıl başkan la bu??

Yazı için teşekkürler.

Yorum

• bordomavi1
                        • 22.06.2013
                        • 6462
                        • Öğrenci
                        • Bursa

Bu kongreyi falan çok takip edememiştim, sizden bir şeyler öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

Hakan Kulaçoğlu'nun konuşmasını dinleyebileceğim bir yer var mı?

Yorum

• selçukabi
                          Trabzonspor Kongre Üyesi
                          • 21.06.2004
                          • 2241
                          • İnşaat Mühendisi
                          • Bursa

Kurtuluş eline aklına sağlık çok güzel bir yazı olmuş. Maalesef biz de aidatı yatırmayı unuttuğumuzdan mali kongreye katılamadık. Geçen hafta yatırdım ama o "Şekilli" mesajları ben de almak istiyorum artık

Yorum

• Sefer A.
                            Cezalı Üye
                            • 27.05.2008
                            • 24924
                            • 61
                            • Fransa

İlk olarak bordomavi1 tarafından gönderildi
                            Bu kongreyi falan çok takip edememiştim, sizden bir şeyler öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

Hakan Kulaçoğlu'nun konuşmasını dinleyebileceğim bir yer var mı?

Yorum

• Travelair
                              • 09.01.2005
                              • 36195
                              • İstanbul

- Kapattım forumu. Forum artık benim. Aslanlarım benim. Çabuk kuşatın. Özür dilemiyorum, gidin mahkemeye başvurun... Kalanlar gerçek Trabzonsporludur!

Böyle mi oldu yani?
                              Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                              Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                              Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                              Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...