yattara için bela diyen, olumsuz konuşan biri futbolun f sinden anlamıyor demektir. gelen hocaların hepsi şu veya bu şekilde yattara yı yedek bıraktı. demektirki hiç birisi hoca olamaz. bakın Ronaldinho ya ne pres yapar ne faul. dünya kupası dahil. kimse kesmez. Alex' e bakın kesmezler. çünkü onlar hoca .büyük takım hocası. bizimkiler küçük takım hocası. şampiyonluk bilmezler. yenilmemeye oynarlar. vizyonları bu kadar. yönetim futbolu bilmez. ziya hocanın orta sahasına bakın. hasan ,hüseyin,çağdaş,mustafa. sizce bu kadro gol pozisyonu üretebilirmi. Kafayı yedirecekler bana. hücum oynayın kaybedin. böyle kaybetmekten iyidir. yattara iyi olsada oynatmayacak adam.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Serdar Bali Üzerine...
Daraltma
X
-
Sevgili Coolank forumda yazmaya yeni mi başladı yoksa ben mi yazılarını yeni farkettim bilemiyorum ama böyle dikkatli ve mantıklı üyelere her zaman ihtiyacımız olduğu bir gerçek.
Serdar Bali'nin dillendirdiği sloganların ne orijinal ne mantıklı ne de insani bir tarafı var. Vıcık vıcık dar bölge milliyetçiliği, mahallî hemşericilik ve rejyonalizme, getto ahlakına bulanmış menfaat sloganları. Fikirleri tutarlı ne de kendisi samimi?
1. Hepsi de Trabzon doğumlu olan Ahmet Suat Özyazıcı, Lemi Çelik, Özkan Sümer gibi eski futbolcu ve hocaların yaptığı ya da yaptırdığı transferlerden kaç tanesi isabetli çıkmıştır?
Bu isimler arasında belki Özkan Sümer lehine bazı isimler zikredilebilir ama onun da alıp gönderdikleriyle işe yarayanlar arasındaki oran çok düşük. Ortaya bir iddia atan adam en azından dayandığı temellerin ne kadar sağlam olduğuna bakmalı.
2. Trabzonspor'un en başarılı dönemlerini hep Trabzonlu futbolcu ve hocalara mal ederken tarihi farkla uğranılan mağlubiyetlerde, üst üste kaybedilen puanlarda, 4 - 5 farklı mağlubiyetlerde takımın başında Trabzonlu hocalar olduğu halde neden bu insanlar sütten çıkmış ak kaşık misali masumdurlar?
Küçük bir hatırlatma: Trabzonspor'un beş gol yiyerek mağlup olduğu ilk maç olan 5-2'lik Ankaragücü karşılaşmasında takımın başında George Leekens bulunuyordu. O karşılaşma sonrası bugün serdar Bali'nin söylediklerinin aynısını söyleyenler Şenol Güneş'le ya da Şenol Güneş sayesinde abone olduğumuz 7'li, 4'lü, 5'li mağlubiyetler sırasında hiçbir zaman Trabzon doğumluların takımı bu hale getirdiğini söylemediler. Tipik şovenist mantık. Başarı Trabzon doğumluların, başarısızlık yabancıların!
Serdar Bali, Trabzon doğumlu futbolcular konusunda bu kadar samimi ise içinde yer aldığı yönetimin Trabzonspor tarihinin en çok gol atan Trabzonlu futbolcusu Hami Mandıralı'yı kapının önüne koymasına niye ses çıkarmamıştır?
Serdar Bali, diline pelesenk ettiği Trabzon doğumlu gençler için ne tür bir altyapı hamlesi düşünmüştür?
Serdar Bali, kulüpten nemalanamayan eski hoca, yönetici ve futbolcuların sözcülüğüne soyunmuş. Daha önce sahibi olduğu McDonalds ve şu an kurucusu ve başkanı olarak görev yaptığı Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular Derneği bünyesinde takımın başına geçmek için tezgâhlar kurmakta, her türlü fısk u fücûru, fitne ve fesadı çevirmektedir. Sinek küçük ama mide bulandırır derler. Bu sinek gerçekten küçük mü?
Serdar Bali'yi eleştirenlerin yönetimin yandaşı olduğu fikrine nasıl varılıyor? Bunu yazan kişiler ifadelerini tashih edecekler mi yoksa layıkıyla mukabele edeyim mi? Tipik bir genelleme ve etiketleme vakası. Benim gibi hem yönetimi hem de Serdar Bali'yi beğenmeyenler kimin yandaşı? Kendi adıma ilan ediyorum: Yandaşı olduğum, her zaman ve her halükârda gururla olmaya devam edeceğim tek varlık Trabzonspor'dur. İçinde ve dışında, yabancı ya da yerli ona zarar verdiğini, istismar ettiğini düşündüğüm herkes ve her şeyle mücadele ettim ve edeceğim.
Gerisi laf u güzaf!
Muhabbetle...En son poetricus tarafından düzenlendi; 05.11.2006, 16:50.
Yorum
-
arkadaşım öncelikle şahsımla ilgili güzel düşüncelerin için çok tşk ederim ....bu arada şunu belirteyim forumda epey zamandır yazıyorum ... bir çok yazım var .. elimden geldiği kadar katkı yapmaya çalışıyorum ....
genç arkadaşların bazı düşünceleri sanırım biraz eskiyi bilmemekten ve heyecanlı olmalarından geliyor ... ama açıkcası bazı genç arkadaşların yazılarını kaçırmamak için ugraşıyorum çok güzel yazan fikirleri çok degerli olan arkadaşlar var ....
serdar bali düşmanım değil alıp veremediğim de yok ama riyakarlık ve sinsiligi sevmem hele bu trabzonspor üzerinden yapılıyorsa ...
destegin ve güzel düşüncelerin için tekrar tşk ederim ...
Yorum
-
Serdar Bali son derece doğru konuşuyor... Gerçekleri söylüyor başka yere çekmeyelim... A.Bilbao ise en güzelini yapıyor.. Biz nasıl efsane olduk bi karıştır bakalım.Biz o istanbul takımları gibi ticaret takımı olamayız..gelirlerimiz kısıtlı.. Biz sadece trabzonlu futbolculardan oluşan trabzonlu ruhuyla şampiyon olduk bizim özelliğimiz buradan geliyo.Benim kız arkadaşım bir bursalı olmasına rağmen bu farklılığı bu gerçeği gördükten sonra kendiliğinden trabzonsporlu oldu.
A.bilbao ayrıca küçümsenmesin türkiyenin en iyi takımını oraya koysan küme düşer..A.bilbao yıllardır ispanyanın avrupanın tozunu attırmıştır.A.bilbao bu özelliğiyle dünyada tanınmıştır...Ne kadar büyük bir gurur..Keşke bizde bu özelliğimizi kaybetmemiş olsaydık...
Yorum
-
bilbaonun avrupada ve la ligadaki başarıları nelerdir?İlk olarak ÇaGaTaY tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleA.bilbao yıllardır ispanyanın avrupanın tozunu attırmıştır.A.bilbao bu özelliğiyle dünyada tanınmıştır...
Yorum
-
La Liga:İlk olarak champions tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebilbaonun avrupada ve la ligadaki başarıları nelerdir?
1929-30, 1930-31, 1933-34, 1935-36, 1942-43, 1955-56, 1982-83, 1983-84: 8
Copa del Rey:
1902 1903, 1904, 1910, 1911, 1914, 1915, 1916, 1921, 1923, 1930, 1931, 1932, 1933, 1943, 1944, 1945, 1950, 1955, 1956, 1958, 1969, 1973, 1984. 24
Norte Şampiyonluğu:
1913-14, 1914-15, 1915-16: 3
Vicaya Şampiyonluğu:
1919-20, 1920-21, 1922-23, 1923-24, 1924-25, 1925-26, 1927-28, 1928-29, 1930-31, 1931-32, 1932-33, 1933-34, 1939-40: 13
Vasca Kupası:
1934-35: 1
İspanya Süper Kupası:
1985: 1
Yorum
-
Real Madrid ve FC Barcelona ile birlikte ligden hiç düşmemiş üç takımdan birisidir. Athleic Bilbao 8 kez La Liga'yı, 24 kezde İspanya Kupası'nı kazanmayı başarmıştır.
Bu kendi toprağıyla oynadığı için küçümsenen takımın adı kimlerle anılıyor...
Yorum
-
Serdar Bali dogrulari soyluyor diyen fikir beni soka ugratti. Hele bu fikirlere burada rastlamam beni cok ciddi hayal kirikligina ugratti. Ben bir trabzonspor taraftari olarak o adami dinlemekten nefret ediyorum. Sanki Trabzionspor yenilsin seklinde yorumlar yapiyor. Hele Trabzonspor yenildigi zaman kis kis gulemleri ve cosmasi varya beni deli ediyor. Adam trabzpn'un yenilmesinden ayri bir zevk aliyor. Belki de Trabzonspor maclari o adamin ugursuzlugundan dolayi alamiyor. Adam dua mi ediyor ne. Burada da onu destekleyen insanlar varya, ben artik bir sey demiyorum. Yazik diyorum sadece. Gercek Trabzonlu, takimi kim yonetirse yonetsin, kim oynarsa oynasin takimda, takima her zaman sahip cikar, takim yenildiginde cosmak soyle dursun uzuntusunden bir kelime dahi soyleyemez. Soyleyecek daha birsey yok....
Yorum
-
her konuda katılmasamda trabzonsporun hocası trabzonlu yada trabzonun büyüklüğünü trabzonsporluluğu anlayan biri olmalı. bence ziya buna uyuyor.
trabzonda oynayan 6 yabancı geriye kalan 18 tane yerli futbolcu varsa. bunların bence 18 de trabzonlu olsa keşke. ama o kapasite yok suan. şimdi 6 tane trabzonlu var ama ali ergin ufuk ve diğerleri geri dönünce sayı artıcak işallah."Bizi asagiya çekmeye çalismayin. Bize tutunun, biz sizleri yukari tasiriz." Özkan Sümer
BMN l TRABZON
Yorum
-
Galiba hala anlaşılamayan veya anlaşılmak istenmeyen şeyler var.
Evvela, ne Serdar Bali ile ne de onun gibi, "Trabzonspor Trabzonlularındır. Takımın futbolcusu da hocası da Trabzon doğumlu olmalıdır." diyen malum eşhasla şahsen hiçbir alıp veremediğim yok. Yerlerine konuşmak haddime düşmemiş ama benim gibi düşünen diğer arkadaşlarımın olduğunu da sanmıyorum. Bu kişilerin geçmişte Trabzonspor kulübüne hizmet etmiş olduklarını da inkâr etmiyorum. Problemim kişilerle değil fikirlerle. Yalnız bu fikirleri savunanlar neredeyse tamamı bu kulüpte yönetici ve teknik adam olarak görev yaptılar. Bugün havarisi kesildikleri fikirler neden o zaman akıllarının ucundan bile geçmedi? Birden bire nura gark olup irşat mı oldular?
Ali Kemal Denizci "Oradaydım" belgeselinde ilk şampiyonluğun yaşandığı sene takımın şampiyon olacağı anlaşıldığı zaman o zamanki teknik direktör Şükrü Bey'in Trabzonlu olmadığı için nasıl alaşağı edilip yerin Ahmet Suat Özyazıcı'nın getirildiğini anlatmıştı.
Kırk yıllık ibret vesikası. Yani Serdar Bali'nin havariliğini yaptığı zihniyet neredeyse tarih kadar eski. Takımın başarısı ya da başarısızlığından doğacak her türlü parsayı toplama arzusundan başka bir şey değil bütün bu düzmeceler.
Trabzonspor'un son şampiyonluğunu görenlerden biriyim ve o kadroda yer alan İskender Gönen, Hasan Şengül, Hasan Vezir, Osman Nuri Şahin Trabzon doğumlu değildi. Bir yıl sonra Osman'ı Trabzon doğumlu olmadığı için Zonguldakspor'a yollayıp yerine Trabzon doğumlu Şenol Ustaömer'i aldılar. Onun ne menem biri "yaşam formu" olduğunu, Fenerbahçe’ye gitmek için çevirdiği dümenleri, gittikten sonraki tavırlarını, gazetecilik yaptığı yıllardaki yanardöner hallerini bu forumdaki pek çok insan hatırlamıyor olabilir ama ben çok iyi hatırlıyorum.
Tekrar soruyorum: Serdar Bali eğer bu kadar samimi ise niye içinde yer aldığı yönetim ve Trabzonspor'u emanet ettikleri Samet Aybaba'nın Hami'nin ipini çekmesine hiçbir itirazda bulunmamış üstelik Trabzonspor tarihinin en çok gol atan futbolcusu, "yerlinin yerlisi" ve "öz evlat” olan Hami'nin cellâtları arasında yer almıştır? Hami'nin Trabzonspor’daki kariyerinin devam etmesi gerekip gerekmediği ayrı bir tartışmadır. Ben sadece Trabzon doğumluların havarisi kesilen bir adama yöneticilik vasfı taşıdığı zaman kendi söylemine göre niye tutarsız davrandığını soruyorum.
Serdar Bali aktif olarak yöneticilik yaptığı sırada Trabzonspor'un altyapısı ve Trabzon’daki futbol potansiyelini kuvveden fiile çıkarmak için hangi projeyi geliştirmiş, hangi faaliyete öncülük etmiş, hangi teşebbüste bulunmuştur?
Eski hal muhal, ya yeni hal ya izmihlâl! " 25 yıl öncenin gerçeklerini bugünün idealleri olarak sunmanın ciddiye alınacak tek tarafı o da varsa fikir oldukları için saygıyı hak etmeleridir. Yoksa ele avuca gelir bir tarafları yok.
Bu şehrin tarihinde insan ayrımı olmamıştır ve olmayacaktır da. Trabzonspor tarihin en sevilen futbolcuları arasında yer alan Orhan Çıkrıkçı, İskender Gönen, Şota Arveladze gibi insanların bu camiadaki emeklerine nankörlük etmek Serdar Bali'ye yakışabilir ama ne insan olarak bana ne de camia olarak Trabzonspor'a yakışır. Son bir yıldır takımın en iyilerinden biri, belki de en iyisi olan Milan Stephanov bildiğim kadarıyla Trabzon doğumlu değildir. Yoksa Trabzonlu da gurbette adı, dili, milliyeti ve dini mi değişti?
Eskiler, "Zırva tevil götürmez. " derlerdi. Söz konusu Serdar Bali ve iddiaları olunca götürüyor galiba.
Sonuç yerine: Doğum yeri değil kalite esastır. Lütfen sağduyumuzu, vizyon ve ufkumuzu daraltmayalım!
Muhabbetle...En son poetricus tarafından düzenlendi; 06.11.2006, 12:12.
Yorum
-
elbette kalite cok önemli ama suanki türkiye ligine baktığımda kalite diyebileceğim bi futbolcu topluğu yok. trabzon asla bir yerli futbolcuya 2 milyon euro vermemeli. ona 2 milyon euro vereceğine o 2 milyon euroyu alt yapıya harcarsın geleceğin trabzonsporunu kurarsın. benim görüşüm bu takımda marcelinho yerine ali musanın yerine ufukhan yada ziya. aynı şekilde ergin oynasa cok daha iyi olurdu görüşündeyim.
demek istediğim üstünde taşıdığı formanın ağırlığını bilen aynı şekildede bilmeyenlere gösteren futbolcular olması. ben buna yattarayıda katarım. trabzonsporluluğu bilen insanlardan kurulu bi trabzon daha çok iş yapar. oyanamadığı zaman statda maçı izlerken bizlerle sevinen bizlerle üzülen trabzonsporluları sahada görmek isterim. bi takımdaki ruh budur zaten. sadece aldığı para için profosyonel ayaklarına yatıp top oynayan adam istemiyorum.
bi galatasaylının gelipte trabzonsporun 2. kaptanı olmasını sindiremiyorum."Bizi asagiya çekmeye çalismayin. Bize tutunun, biz sizleri yukari tasiriz." Özkan Sümer
BMN l TRABZON
Yorum
-
Serdar Bali'den ŞOK Açıklamalar...
Ligtv'de Sakarya Maçı öncesi yorumları dinlerken resmen kafatı yedim.Aynen şunları söyledi; "Anadoludaki futbolcuları anlamıyorum, henüz daha yıldızcıkken istanbula gidiyorlar ( Gençlerbirliğinden Fenere giden Uğur Boralı örnek gösteriyor ) oysa ne işin var hemen İstanbulda, Trabzonspora geleceksin önce yıldız olacaksın sonra finishi istanbulda yapacaksın.Trabzonsporu İstanbul takımlarına yükselmek için bir basamak olarak kullanacaksın.İstanbulda oynamak bir rüya.Ben de öyle yaptım.Trabzonsporda yıldız oldum finishi İstanbulda yaptım."Forumu açtığımda Serdar Bali üzerine isimli topici gördüğümde tamam dedim bir renktaşım benden önce davranmış ama yazının içerisinde başka bissürü şey var ama bunlar yok...her neyse bence bu adam gerçek yüzünü ortaya koymuştur.EN BÜYÜK TRABZONSPOR demeyen bunun gibi camia üyeleri oldukça şimdiki durumumuzu daha iyi anlıyorum.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum