Giray BULAK: Ben Trabzonspor?luyum.ffice
ffice" />
AMESPACE PREFIX = O />Bordo-Mavi Trabzonspor?lular Derneginden Giray Bulak?a ziyaret;
Bugün (30 Mart 2006)[/I] saat 13:00?da Bordo-Mavi Trabzonspor?lular Dernegi üyeleri Ankaraspor?un Trabzon?lu teknik direktörü Giray Bulak?i Ankaraspor ASKI tesislerinde ziyaret etmistir. Son derece samimi ve sicak bir ortamda gerçeklesen ziyarette Sn. Bulak sorularimiza içtenlikle cevap vermistir. Ziyaret öncesi Sn.Bulak?a Bordo Mavi renklerden olusan çiçegimizi sunarak, basina poz verilmistir. Iste Sn. Bulak?la yapilan röportaj:
BMTD:[/B] Hocam öncelikle Ankaraspor?un ligdeki durumundan bize bahsedermisiniz? Takiminiz ligde kritik maçlar oynuyor, Süper Lig?de tutunabilecekmisiniz?
G.Bulak:[/B] Gerçekçi bakarsak bizim takim olarak su an hedefimiz küme düsmemek. Bütün düsüncemiz budur. Takim aslinda iyi top oynuyor. Özellikle kaybettigimiz son iki maçi kazanabilirdik. Hiç olmayacak iki gol yedik ve iki maçi da kaybettik. Takimda psikolojik olarak bir sorunumuz var, bunu asmaya çalisiyoruz. Su takimin 40 puani olsa ligdeki bütün takimlari yenebilir, o potansiyel var. Simdi önümüzde çok önemli bir Malatyaspor maçi var, inaniyorum o maçi kazanacagiz.
BMTD:[/B] Türkiye?nin dünya 3üncülügünden sonra gerek milli takim, gerekse kulüp bazinda büyük bir düsüs yasaniyor. Siz bir teknik direktör olarak Türk futbolunun kurtulusunu ve gelecegini nasil görüyorsunuz?
G.Bulak:[/B] Öncelikle sunu söyleyeyim. Bizim futbol kültürümüz yok.[/B] Dünya Kupasinda kazandigimiz 3üncülügü hazmedemedik, gerekli atilimlari yapamadik. Insan olarak galibiyete çok sartlaniyoruz ve maglubiyetlerde takilip kaliyoruz. Halbuki Avrupa?da böyle degil, maglubiyetin ertesi günü adam önündeki maça bakiyor, ne yapabilirim diye. Birde Avrupa Sampiyonasi öncesi Letonya?ya elenmemiz bizi çok etkiledi. O sampiyonaya gidebilseydik daha farkli olabilirdi. Türkiye?de futbola müdahale çok fazla. Ilgili ilgisiz herkes futbola el atiyor. Gazetenin ön sayfasinda yazisi okunmayan bir yazar, spor sayfasinda yazi yazdi mi okunuyor. Hakem atisina hava atisi diyen yazarlar var bu ülkede.[/B] Futbolu isi bilenlere, profesyonellere birakmak lazim, ancak o zaman düzelir Türk futbolu.
BMTD:[/B] Türkiye liglerinde Trabzon?lu teknik direktörlere bu kadar talep olmasi ve gittikleri takimlarda da genelde basarili olmalarini neye bagliyorsunuz?
G.Bulak:[/B] Bir kere Trabzon?da futbol ?din? gibi. [/B]Sehrin cografi ve ekonomik durumu belli. Nasil kendini göstereceksin, çikis kapisi nedir? Tabiî ki futbol. Varini yogunu, bütün mesaini futbola harcarsan sonuçta basari da kendiliginden gelir. Dünyada futbolun besigi Ingiltere?yse Türkiye?de de Trabzon?dur.[/B] Ve bu ülkemizde de kabul görmüstür, bu nedenle Trabzonlu futbolcu ve hocalara talep olmasi normaldir.
BMTD: [/B]Trabzonspor?un önümüzdeki yil hedefi sampiyonluk. Bir teknik direktör olarak bu konu ile ilgili degerlendirmeleriniz nelerdir?
G.Bulak:[/B] Trabzonspor yabanci futbolcularini iyi seçtikten sonra, yani kaliteli yabancilar aldiktan sonra 1-2 tane de yurt içinden iyi adam alirsa sampiyonlugun en güçlü adayi olur. En büyük eksiklik ise takimda o eski ruhun olmamasi. Sunu da söylemek istiyorum; sampiyonluk hedefi koymayi pek dogru bulmuyorum. Insanlari sartlandiriyorsunuz aksi durum olunca sonuç da hüsran oluyor. Trabzonspor hedef koysa da koymasa da zaten hep ilk dördün içindedir. Bu son yasanan olaylarda Trabzon?u etkiledi. Mesela Malatyaspor?lu Bilal gelecekti, ürktügü için gelmedi.[/B] Bakiyorsunuz dönem dönem Trabzon?dan yetismis oyuncular da takimdan gitmek istiyor. Bunlari düzeltmek lazim. Altyapi çok önemli bu noktada. Galatasaray bu sene sampiyonluga oynuyor ama bakiyorsunuz gençleri çekinmeden sahaya sürüyor. Trabzon?da da altyapidan yetismis kaliteli çocuklar var ama oynatilmiyorlar. Tolga iyi de oynuyordu ama simdi oynatilmiyor. Bir teknik direktör olarak bunu anlayamiyorum.[/B]
BMTD:[/B] Hocam bizde anlamiyoruz (gülüsmeler). Trabzonspor?da Trabzon?lu teknik direktörlere daha az müsamaha gösterildigine inaniyormusunuz?
G.Bulak:[/B] Evet inaniyorum. Geçmis dönemlerde bunun örnekleri yasandi. Acimasiz elestirilere maruz kaldigimizi hatirliyorum. Giydigimiz kiyafetten, saha kenarindaki hareketlerimize kadar elestirildigimiz zamanlar oldu. Simdi düsünüyorum da Halilhodziç?in yaptigi açiklamalarin onda birini Trabzon?lu bir hoca yapsaydi evine giremezdi![/B] Bizlere daha az toleransli davrandiklari asikar.
BMTD:[/B] Son olarak teknik direktör olarak koydugunuz hedef nedir? Yurt disindan teklif gelse kabul edermisiniz?
G.Bulak:[/B] Ben Trabzonspor?luyum. [/B]Denizli?yi çalistirirken FB maçi öncesi de bunu açik açik söyledim. Gönlümden Trabzonspor?un sampiyon olmasini geçirmek kadar daha dogal ne olabilir ki. Bunu çekinmeden dile getirdim. Hedefim tabiî ki Trabzonspor?u çalistirmak, milli takimlari çalistirmak. Yurt disindan teklif gelirse de çalisirim. Zaten dil sorunum da yok.
BMTD:[/B] Hocam bizi kabul ettiginiz ve vakit ayirdiginiz için BMTD olarak çok tesekkür ederiz.
G.Bulak:[/B] Ben tesekkür ederim, çok memnun oldum. Sizlere her zaman kapim açik.

Yorum