Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Igneyi Kendimize Batiralim....

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Igneyi Kendimize Batiralim....

Evet kimi zaman baskanimizin ve Senol hocanin maksadini asan kimi cümlelerine ragmen demokratik hakkimizi sehir ve taraftar olarak kullandik.

Benim dikkatinizi çekmek istedigim konu biraz daha farkli bir bakis açisi...Daha önce yine bu sütunlarad Trabzonun maddi açidan kurtulusu için bize düsen görevleri yazmistik.Görüyorum ki onbinlerce insan bir araya gelebiliyor tepki için...Bu onbinler içinden kaç kisi kulübün resmi ürününü kullaniyor? Veya kaçta kaçi normal bir lig maçinda takimina gidip destek oldu? Illa böyle bir haksizliga mi ugramamiz lazimdi tribünleri doldurmak için?

Takim istanbula geldiginde yüzlerce kisi takimi karsilasa ; (hatta 1000 kisi) bütün Türkiyenin agizlari açik kalmazmiydi? Bu gazla bu takim hem biçakçiyi, hem hakemi hem de rakiplerini dagitmazmiydi? Levente protestoya giden yüzlerce insan havaalaninda nerdeydi?

Bir derbi maç galibiyeti sonrasi on binler yalnizca Trabzona destek adina meydana yürüse tüm takimlarin gözü korkmazmiydi? Bize bu oyunlari oynayanlar "aman durun biz bunlarla nasil ugrasiriz?" demezlermiydi? Basbakani, milletvekili,komutani konusurken birkaç dakka düsünmezmiydi?

Biz güçlü ve büyük ldugumuzu basimiz yanmadan dosta düsmana gösterseydik bugün bunlar olurmuydu?

Kaçimiz bu tepkiye bu gözle baktik?

Hürriyet gazetesi "Trabzonun iki yüzü" diye bir haber yapmis...Sabah "ermeni usagi papila" denen trabzonda aksam "ermeni tiyatrocular ayakta alkislandi"" haberi var...Ve bu tarz tepkilerin (bayrak protestosu dahil) Trabzonun ekonomik sikintilarinin halkta bu tarz disa vurum tepkilerle ortaya çiktigi saptamasi var...

Oysa bu tepkilerin nerden ,neden, niçin geldigini arastirmakla mükellef gazeteler hala bu tarz saçmaliklar pesinde kosuyor....

Dedigim gibi biz zamaninda disimizi gösterseydik bu haberleri yapmak hadlerine düsermiydi?

Igneyi kendimize................................................... ....Edited by: Emorfo
    Akşam çocuğumun boğazından geçen lokmayı sindirebilmesidir TRABZONLU oluşum!

BIR ZAMANLAR TRABZONDA SABAH GAZETESI OKUNMU7YORDU...YINE ÖYLE OLSUN..
    Özkan SÜMER

Yorum

hay eline saglik, guzel bir konuya deginmissin fakat tek problem birlik yok bizde eger birligi saglarsak Trabzonsporun onunde kimse duramaz. DUn bir tv programinda MAY diyorki benim zamanimda hic aglamadim hep baskalarini aglattim yani simdi biz agliyormusuz. Halbuki deseydiki Trabzonsporun hakkini kimseye yedirmem gibisi laflar deseydi daha guclu cikardik ama maalesef birlik yok iste herkes kendi menfaati pesinde. (MAY i sadece ornek verdim lutfen simdi MAY tartismasina girmiyelim)Edited by: murat
      Kücük beyinlerin yönettigi büyük takimdir, Trabzonspor!

Yorum

Reha, haklisin ama bunlar yasanarak ögreniliyor iste. TS'a sahip çikalim, elimizden geldigince destek olalim (bu bir ürün almak da olabilir, maça gitmek de, akliniza ne gelirse) demekten yorulduk. Ama bazi seyler basa gelmeden maalesef insanlari harekete geçirmek mümkün olmuyor. Eger bu olaylar buna vesile olacaksa ben ona da raziyim. Bundan sonra TS'a bakisimiz, onu sahiplenmemiz istenilen düzeyde olacaksa yine karliyiz. Ama bunlari hiç unutmamali, karsimizdakilerin bos durmadigini bilmeli ve bu çok degerli takima sahip çikmayi kendimize bir görev edinmeliyiz.
        Bertrand Russell : "İstediğiniz bazı şeylere sahip olamamak, mutluluğun bir parçasıdır."

Yorum

greywolf'akatiliyorum.....

Klübe sahip çikmak sadece yollarda yürümek ile kisitli kalmamali....

Klübün mali yönü ne kadar kuvvetli olursa YUMRUGU'da o kadar sert olacak ve caydirici bir kuvvet olarak algilanacaktir....

Bugün yakalanan bu ivme kaybedilmeden hiz arttirilmali....Her zaman ve her yerde bu konu gündeme getirilmeli....

Imkanlar ölçüsünde klübe maddi destek verilmeli....
          ANTI FeBe . . .(Her Zaman Her Yerde Her Sartta)

PROUD TO BE FROM TRABZON

Yorum

murat kardes kesinlikle dogru tespit ve gerekli receteyi dile getirmissin.

Tek Cözüm: Birlik Beraberlik.

"Sir, I say that justice is truth in action." Benjamin "Dizzy" Disraeli

Yorum

kardes yerinde ve zamaninda tespitlerin icin tesekkurler. gercektende olayin sicakligindan kendimizi bir sure uzaklastirip dusundugumuzde yanlislarla dolu olan bu sistemin icinde bizimde kendimizi bazen yanlislara kaptirdigimiz veya gozyumdugumuzu bende dusunuyorum. yani birseyler yanlisti dogru ama bu yanlislar her zaman vardi. ve biz sampiyon oldugumuz donemlerde bu yanlislarida yenerek sampiyon oluyorduk. sampiyonlugu sadece futbol takimimizla degil, taraftarimizla, yonetimimizle yani tum camiamizla elde ediyorduk.

ama dedigim gibi malesef son zamanlarda yanlislardan bir taneside bizdik bana gore. surekli diyorum "bir musibet bin nasihate bedeldir" bu olay aslinda bir bakima bizide kendimize getirdi, bir araya topladi.

onun icin seninde dedigin gibi herkes soyle musait zamaninda kendine bir sorsun. ben bu takima maddi manevi ne yapabilirdim ne kadarini yaptim ne kadarini yapmadim.lutfen herkes durustce cevap versin kendine. dedigim gibi sampiyonluga giden yolda sadece takimin iyi olmasi yetmiyor. taraftarda iiy olacak, yonetimde iyi olacak ve herkes elini tasin altina sokacak....
              HERSEY YALAN OLSA BILE
              EN GUZEL ASK ZOR OLANMIS

Yorum

İlk olarak murat tarafından gönderildi
                hay eline saglik, guzel bir konuya deginmissin fakat tek problem birlik yok bizde eger birligi saglarsak Trabzonsporun onunde kimse duramaz.

evet bencede tek problem birlik olmamasi ama bu birligi isteyenlerde az. yada disaridan öyle görünüyor.hiç bir zaman beraberligi saglayamiyoruz. örnegin istanbul'da yapilan protestolar; bir grup persembe, biri cuma.... digeri pazar.. neden böyle ayrik ayrik protesto ediyoruz. amacimiz TRABZONSPOR'un gücünü göstermekse dernek, grup, site... ayrimi yapmadan bir bütün halinde hareket etmeliyiz. hiç bir grup TRABZONSPOR'dan daha üstün degil, olamaz. öyleyse kendi basimiza birseyler yapmadan önce tüm grup yada derneklerin fikri alinmali ve birlikte organize edilmeli. dün leventte yapilan protestonun 50.000 kisilik olmasi çok daha iyi olmaz miydi?

bundan sonraki adimlarimizda gerçekten birlik içinde olmamiz gerektigini düsünüyorum. böyle oldugunda birligin verdigi hirsla, lisansli ürün aliminda da, resmi üye sayisinda da, stada gelen taraftarda da ciddi artislar olacaktir.

Bu TARAFTAR artik baslikta da yazildigi gibi igneyi kendine batirip, baskalarinin yaptigindan çok kendisinin ne yaptigini düsünmeye basladiginda, hem TARAFTAR hem de SPORTIF açidan özlenen günlere geri dönülecektir.
                Fanatik Pacci

Yorum

Kesinlikle sonuna kadar katiliyorum.Bir birliktelik olusturulmali.Bir protesto yapilacaksa toplu halde yapilmali.Bir grup farkli yerde digeri farkli yerde olmaz.Ve de yerini bulmaz.Sonuçta da Cem Papila gibi sorunlar ortaya çikar.Adam maçtan sonra halen penalti pozisyonunu kabul etmiyor.Bu fenerin basina gelse böyle mi olurdu.Ama En Büyük,En Iyi Futbolu Taniyan,En Kardes,En Dürüst kulübüz.Var mi izden daha iyi futbol oynayan takim.Elnette yok.Çünkü biz FUTBOL oynamaya çikiyoruz.Digerleri gibi hakemle 12 kisi oynamaya,maçi hakeme nirakmaya degil.Her zaman her yerde en büyükTRABZON'dur,Trabzonsporlutaraftarlar............

Yorum

Sevgili Reha, fficeffice" />
                    Sonuna kadar haklisin. Zaten tablo su anda çizdigin gibi degil de, özlemle tasvir ettigin gibi olsaydi, bunlarin hiçbiri basimiza gelmezdi. Bu eksikligin bence sosyo-psikolojik temelleri var.
                    Bizim taraftar agirlikli ve dogal olarak Trabzonlulardan olusuyor ve Trabzonlu, protest tavirlari kendine yakistiramiyor. Kendini bir türlü hakki yenen, mazlum statüsünde görmek istemiyor. Lûtfen kimse yanlis anlamasin, bir örnekle konuyu izah etmeye çalisacagim:

Birkaç ay önce, Karadeniz ile ilgili bir baska forumda bir baslik açildi. Baslik ?Çayeli?ndeki okullara kitap yardimi kampanyasi[/B]? idi. Garipsedim bunu. Ve neden garipsedigimi kendime sordum ister istemez. Sonunda anladim ki, bizim oranin insani, daha önce böyle kampanyalara filan tenezzül etmiyordu. Bu yardim kampanyalari, hep Dogu ve Güneydogu bölgeleri için düzenlenirdi. Böyle durumlarda bizim tepkimiz ne olurdu? ?Yahu bizim bir sürü zenginimiz var, onlar neredeler? Memleketlerine yatirim/yardim yapacaklarina, baska yerlere yapiyorlar, Allah onlari söyle yapsin, böyle yapsin. Tüh onlara?[/B]? Bu hosumuza gitmeyen bir konu oldugu için de, bir an önce baska konulara girer, bir an önce asla kiramayacagimizi düsündügümüz bu kisir döngünün içinden çikmaya çalisirdik.

Efendime söyleyeyim, öyle yürüyüs, miting, eylem vs. gibi aktiviteler, bu ülkede kendilerini azinlik, ezilmis, itilmis kakilmis hisseden insanlarin isiydi ve fakat biz kendimizi asla bu çerçevenin içinde görmek istemiyorduk. Kabullenemiyorduk böyle bir tanimlamayi. Kurulu düzen de habire bu durumu körüklüyordu. ?Trabzonlu inatçidir, azimlidir, tuttugunu koparir, aslandir, kaplandir, söyledir, böyledir?[/B]?

Böyle bir insan sokaklarda hakkini arar mi? Yakisir mi hiç? Dikkat etmissinizdir, iki küçük çocuk bir oyuncagi paylasamadigi zaman ne derler biraz daha akli basinda, efendi olana? ?Aaa bak sen efendi çocuksun. Ona niye uyuyorsun? Uslu ol bakiym, otur yerine ve büyüklerini dinle?[/B]? Ya da buna benzer seyler? O yaramaz olan da alir oyuncagi, çocuklugunun tadini çikarir.

Trabzonlu da bu konumdadir. Trabzon?da en ufak bir tepki olsa, millet Trabzon?da geçen yüzyilin basinda bilmem kaç dilde gazete yayinlandigindan girer, Osmanli zamaninda opera sahibi iki sehirden biri oldugundan çikar. Kimsenin aklina Trabzon?un bugünkü hal-i pür melâlini sorgulamak gelmez. Trabzonlu, basina ne gelirse gelsin, ne kadar hakki yenirse yensin, uslu çocuk olmali, efendi efendi yerinde oturmalidir.

Trabzonlu?nun bilinçaltina bu zerkedilmistir. Ve yine dikkat edilirse, Trabzonspor?a yapilan haksizliklarda, Trabzonlu olmayan Trabzonsporlu arkadaslar daha fazla tepki göstermektedirler, çünkü yukarida anlatmaya çalistigim bilinçalti operasyonundan uzak kalmislar, bu talihsizlige dûçar olmamislardir.

Sosyo-psikolojik eksiklikler bununla da kalmiyor. Türk kültüründe, ?Tek adam[/B]? vardir. Her milletin kahramanlari vardir da, bizim Malkoçoglu, Battal Gazi, Kara Murat bir baskadir. Bizans?in altindan girer üstünden çikarlar. Ne kadar rahat seyrederiz o filmleri degil mi? Nasil olsa kahramanimiz her zorlugun üstesinden gelecek, bütün düsmanlari haklayacaktir.

Daha düne kadar Trabzonspor?un da böyle kahramanlari, tek kisilik ordulari vardi. Bunun adi Samil Ekinci oldu, Mehmet Ali Yilmaz oldu, Özkan Sümer oldu. Biz bu dönemin çoktan bittigini fark edemedik. Simdi binlerce yillik bir aliskanligi yikmaya, Trabzonspor?a aidiyet duygusu besleyen herkesi, düsman kalesine bir ok olsun firlatmasi gerektigine, baska türlü bu mücadelenin kazanilamayacagina inandirmaya çalisiyoruz. Bu da öyle kolay bir is degil tabii..

Hep söylerim, zaman, sabir ve gayretle bu durumun üstesinden gelecegiz. Bu hemen olmaz, hemen olmadi diye de karamsarliga kapilmak hiç olmaz.

Tesekkürler Reha, böyle bir baslik açtigin için? Gene bana koca bir yazi yazdirdin?

Selam ve muhabbetle?

Yorum

iste siyaset burda belli oluyor biz eylem yaparken gazeteler isin baska yönlerini kasiyor
                      CEHENNEMDE ATEŞ YOKTUR HERKES KENDİ ATEŞİYLE CEHENNEME GİDER

Yorum

Reha çok güzel oldugu kadar ayni zamanda Trabzonspor camiasinin kanayan bir yarasina parmak basmis. Tesbitlerine yüzde yüz katiliyorum. Bütün Türkiyenin gözü önünde yapilan katliama karsi gösterdigimiz bu tepkiyi en basinda birlik ve beraberligimizin göstergesi olarak gövde gösterisi gibi bütün Türkiyenin gözlerinin önüne sunsak belki de bugün sokaklara dökülme sebeplerimizin hiçbirisi basimiza gelmeyecekti. Son Konya maçinda Avni Akerde saglanan ve bana o eski cehennem yillarini animsatan atmosferi sezon boyunca saglamis olsaydik sorarim sizlere hangi takim oradan çikabilirdi?

Herseye ragmen camia olarak bu yildan çikaracagimiz o kadar çok ders var ki... En basta kendimizin bile artik unutmaya yüz tuttugu kudretimizin farkina vardik. Sadece Trabzon degil bütün Türkiye söyle bir sallanip kendine geldi tekrar. Yillardir derbi maçlarda pisirik, ne yaptigini bilmeyen futbolcular toplulugunun yerini eskisi gibi futbol oynayan, rakibine disini gösteren ve oyunun her bölümünde üstünlügünü kabul ettiren Trabzonspor tekrar sahalara geri döndü...

Görevimiz bitti mi peki? Tabiki hayir... Birakin bitmesini camia olarak görevimiz daha yeni basladi. Simdi bikmadan usanmadan mücadeleye devam etmenin zamani geldi. Yapilan bu kitlesel hareketlerden sonra evet biz görevimizi yaptik diyerek kösemize çekilecek olursak emin olun ki önümüzdeki sezonlar yine ayni senaryolari isitip isitip önümüze koymaktan asla çekinmeyeceklerdir. Gerek yönetim gerekse de taraftar olarak bizler her alanda görevimizi yerine getirmek için bütün imkanlarimizi seferber etmeliyiz artik. Bunlar saglanirsa futbolcular kendilerine düsen görevi layikiyla ortaya koyacaklardir zaten. Bundan hiç süphem yok. Bugün sezon basinda açik ara sampiyon ilan edilen takimin futbolculari bizim yarimiz kadar top oynasa gam yemiyecektim inanin. Ama nerdeee...

Biliyorum, bu düzene karsi koymak, mücadele etmek hiç kolay degil. Ama bizim misyonumuz bu. Bir kere herkes bunun gerklerini yerine getirmek için çaba harcamali. Maddi ve manevi fedakarlikta bulunmali. Öncelikle herkes eline geçen ilk firsatta klübüne üye olarak bugün bir hayalden öteye gidemeyen 100 bin üye projesini gerçege dönüstürmeli. Trabzondaki taraftar Avni Akeri Konya maçinda oldugu gibi her zaman cehenneme çevirmeli ve bu konuda yönetimden her türlü destegi almak için bütün sartlari zorlamali. Ben Trabzonsporluyum diyen herkes klübün lisansli ürünlerine sahip çikmali hatta bu konuda çesitliligi arttirmak için yönetimi zorlamali ve büyük düsünmesini saglamali. Imkani olan herkes deplesmanda bu takimi desteklemek için organizasyonlar düzenlemeli ve bu organizasyonlara istirak etmeli. Istanbul, Ankara gibi metropollerde bu takimi onlar degil yüzler, binler karsilamali ve bu karsilamalar gövde gösterisine dönüstürülerek gerekli kurumlara gerekli mesajlar verilmeli. Verilmeli ki bizim üzerimize oyun oynamayi birakin böyle bir seyi akillarina dahi getiremesinler.

Görüyor musunuz daha yapacak ne kadar çok isimiz var. Daha yeni basladik. 30 Nisani her Trabzonsporlu milat olarak kabul etsin ve bu bilinçle sarilsin davasina. Göreceksiniz o zaman karsimizda ne kahbe bizans ne de onun tekfurlari ayakta duramayacak... Örnek mi istiyorsunuz??? Söyle bir dönüp tarihinize bakin yeter...Edited by: trapezus61
                        HEPİMİZ TRABZONLUYUZ...!!!

Yorum

ya bence bu olayi kapatmaya basladilar bile biz pesine duselim eger bizde susarsak bu konu unutulur z<aten bunu istiyolar bu arada greywolf emre nin tel ine cevap ver emrenin bi olayi var mis onu bi hallet be

Yorum

Hepinize tesekkür ederim, katildiginiz için...Ama yineliyorum saydigim konularda bir ilerleme kaydedemiyecegiz..Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum..

Fanatik gazetesinin hafta sonu eki FAN-ETIK bölümü çok ilgimi çeker.Çok tarafsiz ve düzeyli bir sayfadir.Bu hafta sonu bizi islemisler.Genel anlamda dile getirilen Trabzonspor bazi kesimlerde tepkinin dozunu kaçirarak hakli iken haksiz duruma düsmektedir.Örn; Atay baskanin cem papila'nin "banka hesaplari incelenmesini" talep etmesi,Senol hocanin "seneye futboldan baska seylerde" yapabiliriz deyisi gibi....

Tam ben "aman yapmayin böyle açiklamalar" derken bu yaziyi okudum.Benim gördügümü onlarda görmüs.

Trabzonun düzeni elestirirken bu düzene uydugunu,elestirdigi rakiperle ayni seviyeye indigini,parayla-pulla erisilmiyecek bir sampiyonlugu yani manevi sampiyonlugu eliyle ittigini,temiz futbol ve sadece spor bilincindeki üstlendigi liderligi zedeledigini belirtmisler....

Tabii akl-i selim olan ve objektif düsünebilen herkes burda neller anlatildigini anlayacaktir.Gördügüm kadariyla hirsi geçen , kalemi ve üslubu güçlü çogu dostumda bunun farkinda zaten....

Artik protesto'yu psikolojik harbe çevirmeli yukarida saydigim sekilde kulübün arkasinda olmaliyiz...

Ankara,Istanbul,Trabzon havalimanlarinda takimi 1000 kisi karsilamali,

Derbi ve Avrupa maçi galibiyetlerinde yalnizca Trabzonda degil büyük sehirlerde de toplu yürüyüsler tertip edilmeli,

Senede en az 250 YTL'lik resmi ürün alinmaya devam edilmeli,

vb. vb. vb. vb........................................gibi sürekli dile getirdigim bir taraftarin yapmasi gereken birincil ödevleri yapmaliyiz!!!!

Bakalim bu Milat bu degisimi saglayacak mi? Dedigim gibi ben yine de karamsarim!!!!!

Yorum

Ayi Ayhan bu hafta halledicez Emrenin isini.........Karakol kusu seni!

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...
                              X
                              WhatsApp Resmi İletişim