Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor'un Renklerinin Kökeni?

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Trabzonspor'un Renklerinin Kökeni?

İngiltere'de Trabzonspor ile ilgili ilginç iddia!

Bordo mavi renkler...

İngilizler'in saygın gazetelerinden The Guardian, Trabzonspor'un renkleri olan bordo-mavi'nin nereden geldiğiyle ilgili ilginç iddialar ortaya koydu.

Guardian'ın "Knowledge" köşesine gelen soruda; "Bazıları, Türk Ligi takımı Trabzonspor'un bordo ve mavi renklerinin Aston Villa'dan geldiğini söylüyor. Bu renkler, daha sonra kendilerince uyarlanıp nüans farklılıkları göstermişi. Bu doğru mu, doğruysa neden?" dendi.

Gazetedeki köşede bu soru için şöyle bir cevap yazıldı:<

"Bunun cevabı kısa. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bununla ilgili bir teorisi var. Onun teorisi, Trabzonspor'un kurulduğu yıl olan 1967'de nakit sıkıntısı çektiği ve o dönemde Avrupa'nın dev kulüplerinden forma yardımı istediği, bu talebe de bir tek Aston Villa'nın yanıt verdiği şeklinde.

Aston Villa'nın eski kulüp sekreteri Steve Stride; "Bu tür teorileri duydum ve Trabzonspor'un bizim renklerimize yakın renklere niçin sahip olduğunu düşündüm" diyor. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor ve Apollon Limassol arasındaki maçta UEFA delegasyonunda yer aldığını belirten Stride; "İbrahim Hacıosmanoğlu'nu gördüm ve bunu sordum. Başkan bana garanti verdi ki, bu teori gerçek"

Haber 61

Halk asında da Barcelona ve Aston Villa bize forma göndermişti denildiğine şahit olmuştum. Yaşı 50'den yukarı büyüklerimiz hep böyle diyenler.

Bu iddaların kökeni ne, şehir efsanesi mi, yoksa gerçeklik payları var mı?
    t @Selim_Turan

İkindi güneşinin bordo rengi ile denizin mavisinden almadık mı forma renklerimizi?

Çok acayip bir haber, ne amaçla yayınlanmış çözemedim.

Yorum

kurulusda kurucu 4 takim sadece 2 ay boyunca renkler icin kavga etmisler

ama aston villanin formalarini 2. ligde giydigimiz dogrudur , anlatana göre gurbetci isadami ozamanlar istek üzerine alip getirmis, armalar degistirilip giynilmis

bana dedem böyle anlatti böyle bilirim
      "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

AW: Trbzonspor'un Renkleri'min Kökeni?

Bunu sorabileceğimiz en güvenli kaynağı, ilk başkanımızı dün kaybettik. Kurucu üyelerimizin yakınlarına yönelmek lazım.

Gesendet.
        Milli Takımım TRABZONSPOR
        Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
        Helalin adı kaldı, onu gören yok.
        Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

İlk olarak Soner Albayrak tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          İkindi güneşinin bordo rengi ile denizin mavisinden almadık mı forma renklerimizi?

Çok acayip bir haber, ne amaçla yayınlanmış çözemedim.
          Bence bu iddia da pek doğru değil o yıllarda ikindinin bordo rengini farkedecek ve bunu forma rengine koyacak derin fikirli yöneticiler de hikaye..bu işin aslını bilenler mutlaka vardır.

Yorum

inandırıcı değil

yer bordo
            gök mavi
            temiz TS

BORDO-MAVİ-BEYAZ ilk kuruluş renklerimizdi
            2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
            82 HELAL PUANLA
            TRABZONSPOR

Yorum

İlk olarak pascalli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bence bu iddia da pek doğru değil o yıllarda ikindinin bordo rengini farkedecek ve bunu forma rengine koyacak derin fikirli yöneticiler de hikaye..bu işin aslını bilenler mutlaka vardır.
              O yıllarda yaşamış birisinin fikrini almak lazım o zaman

Yorum

Çelişki şu ki kuruldu yıl nakit sıkıntısı çekiyor ve forma yardımı istiyor... Kurulmuş bir kulübün renkleri belli değil midir?
                O zaman bordo mavi ya da ona yakın renkler giyen kulüplerden yardım istenmiş olabilir,
                Formalar da Selcuk un dedesinden duyduğu kadarıyla Aston Villa dan gelmiş olabilir.
                Yok, öyle umutları yitirip, karanlıklara savrulmak;
                Unutma aynı gökyüzü altında,bir direniştir yaşamak..
                Nazım Hikmet

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

Artık bütün resmi işlemler tamamlandıktan sonra sıra gelmişti Trabzonspor'un renklerine. Renk bulmak öyle kolay olmadı. Trabzon'da uzun yıllar süren İdmanocağı-İdmangücü rekabetinde Sari-Kırmızı ve Yeşil-Beyaz renkler hakimdi. Trabzonspor'un renkleri bu renklerin dışında olmalıydı. Trabzon'u ve Karadeniz'i simgeleyen renkler aranıyordu. Bu konuda yarışma açılması da gündeme geldi ancak sonra vazgeçildi. Renk için geceli gündüzlü toplantılar düzenleniyordu. Dört toplantıdan sonuç alınamamıştı. Beşinci toplantıda her şey bitecekti. Artık taraftarın da sabrı kalmamıştı. Dönemin Federasyon Başkanı Orhan Şeref Apak sorunu çözmeye çalışırken Federasyon Genel Müdürü Ulvi Yenal'ın makamında toplanan taraflar iki kulübün renklerinden farklı bir rengin seçilmesi üzerinde yoğun tartışmalar gerçekleştirirler. Yaşanan gelişme üzerine sabrı taşan Yenal iki kulübün temsilcilerinden birer renk seçmesini talep eder. Böylelikle İdmanocağı grubu "koyu bordo", İdmangücü ise "açık mavi" üzerinde görüş bildirir. Sonuçta Trabzonspor'u kuran iki köklü kulüp renk konusunu "BORDO-MAVİ" diye karara bağlarlar.

Böylece bir haftadır şehirde süren renk kavgası sona erer ve Trabzonspor Bordo-Mavi renklerine kavuşmuştur

Resmi Site (Tarihçe) bölümünü okumayı deneyelim ...
                  .

Yorum

İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    kurulusda kurucu 4 takim sadece 2 ay boyunca renkler icin kavga etmisler

ama aston villanin formalarini 2. ligde giydigimiz dogrudur , anlatana göre gurbetci isadami ozamanlar istek üzerine alip getirmis, armalar degistirilip giynilmis

bana dedem böyle anlatti böyle bilirim

Hatırlatma:

Kurucu takım sayısı üçtür; İdmanocağı, sonradan İlhak(katılma) olmuştur. Muzaffer Bozali(rahmetli) Abiden böyle dinlemiştim, defâlarca(Martıspor). Stad şeref tribünü girişinin üstünde ilk sırada(en üstte) yer alması, ayrı bir değerlendirme sonucudur.

kadiryeter Kadir Yeter.
                    02.10.2014 TRABZON.

Muzaffer Bozali fotoğrafı için:
                    En son Kadir Yeter tarafından düzenlendi; 02.10.2014, 08:57.

Yorum

Trabzonspor’un kuruluş aşamasındaki en önemli sorunlardan biri de renklerdi. Takımın iskeletini teşkil eden; İdmanocağı ve İdmangücü takımları, takıma kendi renklerinin verilmesini istedi. Hatta 1966′da İdmanocağı’nın önderliğinde kurulan ve Danıştay kararıyla feshedilen Trabzonspor 1966′ya kırmızı-beyaz renkler verilmişti. Ancak; bu iki takımın (İdmanocağı ve İdmangücü) birleşmeye karar verilmesiyle, yeni renkler bulma gereksinimi doğdu ve bordo-mavi renklere karar kılındı.
                      Trabzonspor’un renklerini; Trabzon’un simgesi olan hamsinin gözünün bordomsu duruşu ve teninin mavimsi grisinden aldığı veya iki takımın (İdmangücü ve İdmanocağı) birer renk seçmesiyle aldığı gibi iddialar olsa da; Trabzonspor renklerini, kurulduğu dönemde İngiltere’nin en başarılı takımlardan biri olan Aston Villa’dan aldı. Eski Kulüp Başkanı Şamil Ekinci, İngiltere’den gelirken; Aston Villa’nın formalarını getirmiş ve Trabzonspor ilk yıllarında Aston Villa’nın Trabzonspor Logosu takılmış formalarıyla mücadele etmiştir. Bundan dolayı, Trabzonspor’un renklerinden olan mavi, açık mavidir. Bunun sonucu olarak, bir dönem formaların koyu mavi ile tasarlanması; bazı kesimlerin tepkisine neden olmuştur.

bu yaziyi buldum
                      yazan Olcay Çelik

Ünal Karaman

Yorum

Trabzonspor'un Renklerinin Kökeni?

2 gün önce gazede westham utd den almış diye yazan vardı.
                        Ama aston villa hikayesini bildim bileli var doğruluk payı yukarıda ki hikayeyle artıyor.
                        aston villa westham utd barcelona derken umarım burnley fc ,sconthorpe utd dan aldık demezler )
                        Kulüp sitesinde.,Anlatılan ise ig ve io nun birer renk seçmesi,Kulüp sitesini baz alacaz bu durumda.

Yorum

Aşağıda yazdığım sözler, Trabzon Zigana Televizyonu sütüdyolarından naklen yayınlanmış olan bir kültür proğramında söyledim; arşivimdedir:

İşyerimin kültür dostları müdâvimlerinden Muzaffer Bozali ağabey(Rahmetli) ile yine bir gün sohbet ediyorduk. Seçim gezileri sebebi ile ziyâret sırasında kapıdan içeri giren, Fâruk Nâfiz Özak, Muzaffer abiyi karşısında görünce heyecanlandı ve çok sevindi... kısa bir sohbetten sonra Muzaffer Bozali'ye şu târihî sözü söylemişti: "Muzaffer Abi, şu Trabzonspor târihini yeniden yazsana, en iyi ve en doğruyu Sen biliyorsun, çünkü işin içinde idin. ..."

Sağlıkla kalınız...

kadiryeter Kadir Yeter.
                          02.10.2014 TRABZON.

Muzaffer Bozali, Yalı(faroz) Mahallesi, balıkçı barınakları yol kenârında:
                          Türkiyenin En Büyük Kültür ve Edebiyat Platformu. Kendi şiir ve öykülerinizi paylaşın. Şiirler ve kitaplara ait bilgilere ulaşın.

tp://forum.bordomavi.net/
                          En son Kadir Yeter tarafından düzenlendi; 02.10.2014, 10:01.

Yorum

normalde renkler lisansla tescil olur
                            tff den trabzonspor 1967-1968 sezonunun lisansinin kopyasini isteyelim
                            ozaman samil ekincinin henüz Ts len alakasi yoktu benim bildigim yani renklerin kurucular tarafindan secildiginin ispati olur

Ünal Karaman

Yorum

Hamsiden almistir hamsinin ustundeki acik mavi ve gozlerindeki bordodan dagilin
                              1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
                              2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
                              3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...
                              X