Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hangi Bordo? Neden Mavi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Hangi Bordo? Neden Mavi?

Son zamanlarda Trabzonspor'umuzun renkleri hakkında birbirinden farklı pek çok hikaye duydum ve aklım karıştı. Bilenler anlatabilir mi? Neden bordo ve mavi?

Nizamettin Algan'ın dediğine göre renkler Aston Villa'dan geliyormuş çünkü kuruluştan sonraki ilk maçlara onların formalarıyla çıkmışız.

Yorum

sanmayrum??

idmangücü ve idmanocagının renklerinin deiştirilmesiyle oluştu die biliorum. yani birisi sarı kırmızı diğeri yeşil beyaz yeşil maviye kırmızı bordoya cevrildi die biliorum. ama yanlış olabilir..
      Hadi eyvallah..

Yorum

En alt paragrafı okuyunuz...

Yorum

abi saol doğru biliomuşum ama renk cevrilmemiş secilmiş ilginch
          Hadi eyvallah..

Yorum

Artık bütün resmi işlemler tamamlandıktan sonra sıra gelmişti Trabzonspor'un renklerine. Renk bulmak öyle kolay olmadı. Trabzon'da uzun yıllar süren İdmanocağı-İdmangücü rekabetinde Sari-Kırmızı ve Yeşil-Beyaz renkler hakimdi. Trabzonspor'un renkleri bu renklerin dışında olmalıydı. Trabzon'u ve Karadeniz'i simgeleyen renkler aranıyordu. Bu konuda yarışma açılması da gündeme geldi ancak sonra vazgeçildi. Renk için geceli gündüzlü toplantılar düzenleniyordu. Dört toplantıdan sonuç alınamamıştı. Beşinci toplantıda her şey bitecekti. Artık taraftarın da sabrı kalmamıştı. Dönemin Federasyon Başkanı Orhan Şeref Apak sorunu çözmeye çalışırken Federasyon Genel Müdürü Ulvi Yenal'ın makamında toplanan taraflar iki kulübün renklerinden farklı bir rengin seçilmesi üzerinde yoğun tartışmalar gerçekleştirirler. Yaşanan gelişme üzerine sabrı taşan Yenal iki kulübün temsilcilerinden birer renk seçmesini talep eder. Böylelikle İdmanocağı grubu "koyu bordo", İdmangücü ise "açık mavi" üzerinde görüş bildirir. Sonuçta Trabzonspor'u kuran iki köklü kulüp renk konusunu "BORDO-MAVİ" diye karara bağlarlar. Böylece bir haftadır şehirde süren renk kavgası sona erer ve Trabzonspor Bordo-Mavi renklerine kavuşur.
            "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Yorum

İlk olarak saglam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Fatih Sultan Mehmet'in Pontus Rum İmparatorluğu'nu yıktığında surlara diktiği sancağın renginin bordo-mavi olduğunu duymuştum. Bununla alakalı olduğunu söyleyen bir arkadaşım da var. Hadi bakalım

Yorum

auhauhuha oooOoOOo fatih sultaaaaannn tekkeeee oooOoOOoO
                Hadi eyvallah..

Yorum

hamsinin renklerini taşıdığı için verilmiş dien bi arkadaşım vardı

Yorum

hamsinin gözleri bordodur doğru bu.Renklerini hamsidenmi almış bilmem ama öyle bir efsanede var.
                    Özkan SÜMER

Yorum

auhauhuha trabzonda hamsinun ne işi var olsa olsa kaplandan almişuzdur
                      Hadi eyvallah..

Yorum

İlk olarak husolee61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        hamsinin renklerini taşıdığı için verilmiş dien bi arkadaşım vardı
                        3 sene evvel resmi sitedede böyle yazıyodu Trabzon'da simge olmuş hamsinin sırtındaki gümüş mavisinden ve gözlerinin bordoluğundan insana komik geliyo ama kendim bizzat okumuştum bunu resmi sitemizde.
                        DOZER CEMİL

Yorum

İlk olarak Egemen tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          auhauhuha trabzonda hamsinun ne işi var olsa olsa kaplandan almişuzdur
                          Ya bu kaplan lakabınıda 4-5 yıldır yakıştırdılar bize , neyin kaplanıdır merak ediyorum ve karadeniz kaplanı diyilince uyuz oluyorum , Trabzonspor'un ismi bir yerde geçecekse vede anılcaksa Karadeniz Fırtınası olarak anılmalıdır , kaplan lafı gerçekten son 4-5 yıldır çok anımsanıyo , benim kanıma dokunuyo açık söyliyim , burdada bir istanbul medyasının payı var diye düşünüyorum , hani ormanların kralı aslan misali , bize kaplanı layık gördüler yani aslanın olmadığı yerlerde geçer sözünüz misali bu konuyu böyle yorumluyorum ve Karadeniz Fırtınası'ndan başka bir kelimeyle anılmamalı Trabzonspor'umuz diye düşünüyorum.
                          DOZER CEMİL

Yorum

abi kinayeyi onun için yaptım bende
                            Hadi eyvallah..

Yorum

İlk olarak atemre tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              3 sene evvel resmi sitedede böyle yazıyodu Trabzon'da simge olmuş hamsinin sırtındaki gümüş mavisinden ve gözlerinin bordoluğundan insana komik geliyo ama kendim bizzat okumuştum bunu resmi sitemizde.
                              kuzenim haklidir bu konuda...bende okumustum...
                              "Futbol basittir zor olan futbolu basit oynamaktır" demiş Johan Cruyff
                              Trabzonspor da Türkiye gibidir. İkisi de bağımsız değil malesef.
                              Rabbim TÜRKÜ korusun!

Yorum

Yükleniyor...
                              X