Diyarbakırspor-Bursaspor ve İstanbul B.Ş.B maçlarındaki olaylar hakkında

Daraltma

Unconfigured Ad

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • Deniz C. Demir
    • 09.05.2009
    • 78
    • Ankara

Diyarbakırspor-Bursaspor ve İstanbul B.Ş.B maçlarındaki olaylar hakkında

Ben kimseyi kırmadan, tartışma çıkarmadan olaya nacizane bir yorum yapacağım, farkındayım ki diğer başlığın kapatılmasının bir sebebi var ama mağrur görün görüşümü söylemek istiyorum.

Öncelikle futbolla siyaset karışmasın lafı çok kullanılıyor. Bunu söyleyenler vatanseverlikle siyaseti karıştırmamaya baksın önce. Bizim Türk gençliği olarak her alanda ve her türlü durumda önceliği memleketin çıkarlarına vermemiz bu cumhuriyeti kuranlara boynumuzun borcudur.

Hatırlayın gençliğe hitabenin ilk cümlesini :

İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından gönderildi
    Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Şimdi ne alaka, abartıyorsun demeyin. Bizim varlığımızın ilk görevi Cumhuriyet ve özgürlüğümüzü müdafaa etmektir. Müdafaa sadece savaş veya politika durumlarında geçerli olmaz. Dolayısıyla birileri Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde İstiklal Marşını ıslıklıyor ve Trabzonspor taraftarı bizim işimiz futbol siyaset değil diye bunu görmezden geliyorsa Trabzonspor taraftarının titreyip kendine gelmesi gerekir. Bu tamamen siyasetten bağımsız Türk gençliğinin atasına olan vazifesidir. Bu konunun siyaset diyerek görmezden gelinmesini veya burada gündemden kaldırılmasını hazmedemiyorum.

Yıllardır oldukça vatansever bir şehir ve taraftarları olan Bursaspor'la kanlı bıçaklıyız. Herkes nefret ediyor. Gördüğümüz yerde birbirimizi yiyoruz. Etmedik küfür, beddua bırakmıyoruz.

Öte yandan Diyarbakırspor'la herşey çok farklı. Taraftarlar sarmaş dolaş, başkanlar sarmaş dolaş, belediye başkanlarıyla bile fasıllar düzenleniyor. Pkk, Dtp, sözde Kürdistan ve Diyarbakırspor'un renklerini taşıyan çiçekler, atkılar kabul ediliyor.

Şimdi bakalım başkanımızın yakın dostu Osman Baydemir'in geçmişte neler söylediklerine :

Pkk-Silahlı Kürt Muhalefeti
    Barış ısrarı için el ele veren gerilla ve asker analarının önünde saygı ile eğiliyorum.
    Ondan çiçek alan sadece başkanımız değil

Sayısız örnekleri mevcut. Trabzonspor başkanı Sadri Şener'in çiçek alıp, kol kola fasıl yaptığı adam budur.

Şimdi bunlar neden oluyor ? Medyanın kardeşlik kılıfıyla halkın çok büyük çoğunluğuna sindirtmesi sebebiyle oluyor. Şu kara kutudan bize ne söylenirse düşünmeden kabulleniyoruz. Adam gibi adam, vatanına değer veren adam Pkk'ya "Özgürlük savaşçıları" diyen adamın elini sıkmaz, kırar.

Kardeşlik diyoruz, kimlerle kardeşlik ? Pkk'yı terör örgütü değil militan/gerilla olarak görülenlerle mi kardeşlik ? Bu kadar mı irademiz ? Bu kadar mı vatan sevgimiz ? Böyle mi yaşatıyoruz şehitlerimizi ? Maça geldi mi herkes çok güzel bağırıyor "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye, böyle bağıranlardan kaç tanesinin "Pkk nedir ?" diye oradakilere soracak cesareti var.

Madem olay kardeşlik, Bursa'yla nedir bu düşmanlık ? Adamlara geldi mi "Şerefsiz, top", öbürüne geldi mi 'Barış, kardeşlik'. Nedir bu gösterişler ? Kime yaranılmaya çalışılıyor, neye hizmet ediliyor, neden sorgulanmıyor bu zihniyet ?

Bakalım Diyarbakırspor yönetim ve taraftarının yaptıklarına ;

Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçını hatırlayanınız var mı ? Neler oldu o maçta ? Diyarbakırspor öndeyken bile taraftar sahayı taşlamadı mı ? Maçta ve sonrasında Pkk ve Apo sloganları atılıp polisle çatışılmadı mı ? Bu adamlar mı bizi karşıladı, bu adamlarla mı biz el sıkıştık ?

Yönetimi ne yaptı bunların, hakem hataları sonunda herşeyi siyasete bağladılar. Bizim yıllardır sayısız kere kurban olduğumuz hakem hatalarını onlar Türk-Kürt çatışması haline getirdiler.

Bakın benim söylediklerimi çok iyi anlayın, benim söylediğim herkese hakedildiği gibi davranılması gerektiği ve olanların Trabzonspor taraftarı tarafından gözardı edilmemesi gerektiği. Ben Diyarbakırspor'la veya taraftarlarıyla çatışalım demiyorum. Ben Pkk'lı ve sempatizanlarını soralım, sorgulayalım gerektiği gibi davranalım diyorum. Hele şu dönemde.

Ben bir Trabzonspor taraftarının, şu Diyarbakırspor-Bursaspor maçında, Bursaspor'a küfür etmesini, İstiklal marşını ıslıklayan seyircinin takımını desteklemesini hazmedemiyorum.

İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından gönderildi
    Arkadaşlar beş sene evvel ilk kez Samsun''a ayak bastığım zaman bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın en önünde Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya Büyük Savaş alanında Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri fedakarlıkların kıymetli hatırası daima dimağımda menkuş olarak kalacaktır. Bu vatan perver halka o kahraman evlatlara sahip olan bu kıymetli memleketimizi bir Ermenistan çıkışyeri veya hayal edilen Pontus Krallığı ülkesi yapmak istek ve korkutmaları ne uğursuzdu! Şüphesiz o kabuslar sonsuzluğa dek hayal olmuştur. Efendiler vatanın bütünlüğünü özgürlük ve bağımsızlığını sağlayan milletimizi Cumhuriyet idaresine kavuşturan devrimimiz ekonomik refah ve saadetimizi medeniyet aleminde layık olduğumuz mevkide sağlayacaktır. Bu bol verimli ahalisi zeki müteşebbis çalışkan olan Trabzon''umuzu az zamanda içerlere demir yolu ile bağlanmış güzel bir rıhtım ve limanla donatılmış görmek en seçkin amacımdır. Trabzon Türk toplumunda Cumhuriyetin zengin kuvvetli duygulu çok önemli dayanma kaynaklarından biridir. Böyle bir Cumhuriyet şehri gelecekte gereken bütün bayındırlık ve gelişmeye sahip olacaktır. Sözlerime son verirken muhterem Trabzonlulara sevgi ve saygılarımın gösterdikleri samimi duyarlılıktan ötürü teşekkürlerimin iletilmesine aracı olmanızı dilerim.
  • Misina
    • 20.07.2006
    • 8291
    • İşçi
    • Trabzon

Diyarbakırda olayların çıkması anormal değil.Bursanında istediği bu değilmiydi zaten
    Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
    Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• Vkgz
      • 29.11.2005
      • 11669
      • İstanbul

herşeyi anlarım bursada yapılanlar ayıptı, faşizm doluydu ama o stada koca koca taşlar nasıl sokulur. hangi vicdanla atılır insanlara. tepki boyle gosterilmez. onlar terorist diye bagırdıysa sende fasist diye bagırırsın insani düzeyde tepkini gosterirsin.

Bursaspor maç yapmadan 3 puanı aldı. diyarbakırsporda bu sezonu buyuk ihtimalle seyircisiz maçlarla tamamlayacak.
      Kim kazandı?
      Önce TRABZONSPOR

Yorum

• Deniz C. Demir
        • 09.05.2009
        • 78
        • Ankara

Ben tartışma olsun düşüncesiyle açmadım kesinlikle konuyu. Söz konusu Trabzonspor taraftarı olunca kimseyi kimseden üstün göremem vatan sevgisinde, bizim tarihimiz belli ne olduğumuz belli. Siyaseti bir tarafa bırakıp bu konuda anlaşabilecek bir şehir varsa o da Trabzon'dur.

Benim amacım bazı arkadaşlara perspektif vermekti.

O yüzden ricam daha uzlaşmacı bir üslupla konuşulması, genel olarak.

Yorum

• BARLAS TURAN
          • 08.11.2007
          • 9
          • Kocaeli

İlk olarak Misina tarafından gönderildi
          Diyarbakırda olayların çıkması anormal değil.Bursanında istediği bu değilmiydi zaten

Peki Diyarbakır'da ilk defa mı oluyor bu olaylar?

Yıllar önce de bi Diyarbakır Diskispor ile bir takımın maçı vardı (Beşiktaşdı sanırım) yine İstiklal Marşı yuhalanmıştı o maçta

Bu seneki Fener maçı, yine İstiklal Marşı yuhalandı, PKK sempatizanı figürler vardı

Bilumum başka maçlarda Başkentimiz Amed'e hoşgeldiniz pankartları oluyor tribünlerde

Yani artık kimse ilk maçta Bursa taraftarı tahrik etti ondan Diyarbakırlılar yaptı demesin çünkü Diyarbakırlılar bu tarz şeyleri hep yapıyorlar...

Yorum

• Misina
            • 20.07.2006
            • 8291
            • İşçi
            • Trabzon

İlk olarak TRABZONSPORLU35 tarafından gönderildi
            OFLu arkadaş Bursa düşmanlığına göre hareket etme.Bursa en az trabzon kadar milliyetci bir şehirdir.

Diyarbakırda yaşananların hiç bir şekilde ihzağı Olamaz Bunu artık anlayın.Saçma saçma Konuşmayın.Biz Trabzonsporluyuz Diyarbakırsporun Yanında olucak değiliz İstiklal marşımıza ıslık çalmak nedemek yahu ? Gelsin Trabzonda yapsınlar Onu.
            Bursa düşmanlığı değil bu.Bursa gereksiz yere haftalar önceden otel polemiği ile ortamı germişti zaten.

İlk olarak BARLAS TURAN tarafından gönderildi
            Peki Diyarbakır'da ilk defa mı oluyor bu olaylar?

Yıllar önce de bi Diyarbakır Diskispor ile bir takımın maçı vardı (Beşiktaşdı sanırım) yine İstiklal Marşı yuhalanmıştı o maçta

Bu seneki Fener maçı, yine İstiklal Marşı yuhalandı, PKK sempatizanı figürler vardı

Bilumum başka maçlarda Başkentimiz Amed'e hoşgeldiniz pankartları oluyor tribünlerde

Yani artık kimse ilk maçta Bursa taraftarı tahrik etti ondan Diyarbakırlılar yaptı demesin çünkü Diyarbakırlılar bu tarz şeyleri hep yapıyorlar...
            Daha öncedeki İstiklal marşı olaylarını bildiğimden bu olaylar anormal değil zaten dedim.

Milli Marşa tahammül edemeyen bir seyircinin takımı bu ligde olmamalı.
            Bu olay ilede kendi kendilerini yaktılar.Düşen ilk takım diyarbakır diyebiliriz artık.
            En son Misina tarafından düzenlendi; 06.03.2010, 21:11.
            Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
            Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• Sami Kuk
              Forumdan Uzaklaştırılmıştır
              • 05.09.2008
              • 6332
              • ÖĞRENCİ
              • Rize

Oturup sakin kafa ile yorum yaparsak bu olayların olmasının en büyük sebebi Bursaspor taraftarının ilk macta yapmıs oldugu pkk dısarı tezavuratlarıdır..Onlar öyle yaptıyı diye diyarbakırda bunları yaptı iyi yapmıs demiyorum , haklılar demiyorum provakasoyn falan diyosunuz alakası yok..Diyarbakıra Trabzonsporda gitti mactan önce bırbırlerıne zıyaretler oldu.Ya onu bırakın Trabzonspru havalımanında cıceklerle karsıladılar..Sahada alkısladılar.Aynısını denizlispora yaptılar..Birde burdan bakmak lazım..SUÇ BURSASPOR TARAFTARINDIR İSTEDIKLERINIDE ALDILAR

Saygılarımla
              TrabzonspoRizespor

https://www.facebook.com/samikuk53
              https://twitter.com/samikuk53

Yorum

• Mustafa ÖZDEMİR
                • 16.06.2008
                • 14554
                • SERBEST
                • Trabzon

bu maç büyük ihtimalle hükmen bursaspor lehine sonuçlanacak .diyarbakırlılara yazıklar olsun .elinize ne geçti .takımınız ligdemi kaldı şimdi...

Yorum

• Uzunoğlu
                  • 30.07.2007
                  • 5733
                  • Trabzon

Diyarbakırspor o şehrin insanları için nimetti ama böyle seyircisi olan bir takımın profesyonel liglerde işi olmamalı

Yorum

• Emre7
                    • 09.06.2004
                    • 4522
                    • emekli öğrenci
                    • Trabzon

İlk olarak 53RS61 tarafından gönderildi
                    Oturup sakin kafa ile yorum yaparsak bu olayların olmasının en büyük sebebi Bursaspor taraftarının ilk macta yapmıs oldugu pkk dısarı tezavuratlarıdır..Onlar öyle yaptıyı diye diyarbakırda bunları yaptı iyi yapmıs demiyorum , haklılar demiyorum provakasoyn falan diyosunuz alakası yok..Diyarbakıra Trabzonsporda gitti mactan önce bırbırlerıne zıyaretler oldu.Ya onu bırakın Trabzonspru havalımanında cıceklerle karsıladılar..Sahada alkısladılar.Aynısını denizlispora yaptılar..Birde burdan bakmak lazım..SUÇ BURSASPOR TARAFTARINDIR İSTEDIKLERINIDE ALDILAR

Saygılarımla
                    katılıyorum...
                    [ille d' 7]

Yorum

• Enes Ünal Kaya
                      • 16.02.2008
                      • 6209
                      • Bilişim Teknolojileri
                      • İstanbul

Diyarbakır Taraftarının İçinde Gerçekden Çok Kötüler Var.. Bu Böyle Olmaz.. Diyarbakırspor Güzel Ama Taraftarı Lige Yakışmıyor.. Ne Olursa Olsun İstiklal Marşı Islıklanmaz...
                      ...Allah'm Niyet Ettik 9.Şampiyonluğa...

Onur Recep Kıvrak !
                      Yer Bordo Gök Mavi Biz Çıkınca Sahaya

Yorum

• sancakbeyi_61
                        • 27.11.2006
                        • 363
                        • öğretmen
                        • Trabzon

İlk olarak 53RS61 tarafından gönderildi

Saygılarımla
                        bence oturup sakin kafayla siz düşünmelisiniz..bursalılar niye o maçta o tür tezahuratlarda bulusmuşlardı? onların iddiasına göre diyarbakırlılar istiklal marşını ıslıkladı diye..peki bugunkü maçta aynısı oldu mu? oldu..

hiç bir tahrik hiç bir provakatif hareket,istiklal marşını ıslıklamayı gerektirmez,o marş üç beş şerefsiz bilmem neye kızıp ıslıklasın diye yazılmadı..kimse masal anlatmasın,yok bizi çiçeklerle karsıladırlar falan..

ben şahsen bu olayda inadına BURSALIYIM...
                        1461!

Yorum

• atigol
                          • 08.10.2008
                          • 711
                          • İstanbul

arkadaşlar işim gereği yaklaşık bir aydır güneydoğu anadolu bölgesindeki illeri geziyorum geçen hafta diyarbakırdaydım ve adamlar daha o haftadan bursa maçında çok olay olacağını söylüyorlardı(en azından yemek yediğim yerler ve otellerde durum böyleydi) buna rağmen statta gerekli tedbirlerin alınmaması ve o koca koca taşların içeri sokulması çok ilginç. Bugünde siirtte bir çay evinde siirt lilerle beraber izledim maçı, adamların diyar-bursa maçı hakkındaki yorumları "süper olmuş az bile yapmışlar"...yani bu maç bölgede bir spor etkinliği olmaktan çıkmış ve başka bir konum almış...diyarbakırlı yöneticilerinde ortamı soğutmak için hiç bir şey yapmadığını aksine kendi başarısızlıklarını örtmek için bu olayı iyice ısıttıklarını düşünüyorum...gözlemlediğim kadarıyla diyarbakırspor bölgede çok seviliyor ve süper ligde düşmeye oynamaktansa 1.ligde şampiyonluğa oynamanın çok daha iyi olduğunu düşünüyorlar onun için bu olaylardan alacakları cezaların onlar için çok önemi yok

Yorum

• Deniz C. Demir
                            • 09.05.2009
                            • 78
                            • Ankara

Bursaspor "Pkk dışarı" diye tahrik etti. Diyarbakırspor taraftarları İstiklal marşını yuhalayarak en güzel cevabı verdi.

Yorum

• Uzunoğlu
                              • 30.07.2007
                              • 5733
                              • Trabzon

İlk olarak Deniz C. Demir tarafından gönderildi
                              Bursaspor "Pkk dışarı" diye tahrik etti. Diyarbakırspor taraftarları İstiklal marşını yuhalayarak en güzel cevabı verdi.
                              Biraz daha açıklarmısın?

Yorum

Content Ads

Daraltma

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...