Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Köy Takımı Hoffenheim Bundesliga'da Tarih Yazıyor!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Köy Takımı Hoffenheim Bundesliga'da Tarih Yazıyor!

Almanya'da sadece 3 bin kişinin yaşadığı bir köy, ülke futbol tarihine geçmeye hazırlanıyor. Bundesliga 2'de 3. sırada bulunan Hoffenheim, emin adımlarla birinci lige ilerliyor. Milyarder Dietmar Hopp'un sahibi olduğu takımın kalesini Türk futbolculardan Ramazan Özcan koruyor, 10 numaralı formayı Selim Teber giyiyor. Bitime 5 hafta kala Mönchengladbach ve Köln'ün ardında bulunan Hoffenheim, aynı formunu devam ettirirse Bayern Münih, Schalke ve Werder Bremen gibi elit takımlarla mücadele edecek.

Bundesliga 2'ye geçtiğimiz sezon başı yükselen Hoffenheim'in çıkışında milyarder Alman Dietmar Hopp'un katkıları ön plana çıkıyor. Köy takımının Alman 1. Ligi'ne yürüyüşü, ülke spor basınında da bir numaralı gündem maddesi oldu. Bu gelişme başta Köln Spor Akademisi olmak üzere futbol üzerine çalışma yapan üniversitelerde de tez konusu. Paranın bir futbol takımı için ne denli etkili olduğu, televizyon programlarında bile enine boyuna tartışılmaya başlandı.

1990/91 sezonunda Almanya 8. Amatör Ligi'nde mücadeleye başlayan Hoffenheim, 6 sezon üst üste Almanya 3. Ligi'nde oynadıktan sonra Almanya 2. ligine yükseldi. 2006'da takımın başına daha önce Schalke 04'ü de çalıştıran Ralf Rangnick'i getirerek Almanya 1. ligine yükselme projesini başlatan Dietmar Hopp, bugünlerde 30 bin kişilik bir stat için kolları sıvadı. Transferler için 20 milyon Euro harcayan patron Hopp, "Bayern 30 yaşındaki Luca Toni'ye yılda 10 milyon Euro ödüyor. Bizimkisi daha akıllı bir yatırım." diyor. Futbolcularının yaş ortalaması 24,70 olan Hoffenheim, Almanya 2. Ligi'nde Kaiserslautern'den sonra en genç ikinci ekip. Hoffenheim, 56 puanlı lider Mönchengladbach'ın 6, 50 puanlı ikinci Köln'ün ise aynı puan ve averajla bir basamak gerisinde yer alıyor. Patron Hopp, "Birinci lige çıkarsak 4-5 isimle kadroyu takviye edeceğiz." diye konuşuyor.

Seyfi Alp / Zaman

18.04.2008
    Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
    iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
    “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
    Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

adamlar süper top oynuyor bir aramaclarina bakmistim süperler takim ruhu var o takimda bu sene bundesligaya cikarlar ve orda kalilar

hemde bu köy bana 100km uzaklikta
    En son Hüdai Pervaneli tarafından düzenlendi; 19.04.2008, 12:51.
    Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

cok genc ve mucadelici bir takim, 1.lige cikipve yeni bir renk katmasini istiyorum

ayrica kalecileri ramazan özcan isvicre vatandasi ve sanirim isvicre milli takiminda oynadi bile

Yorum

Bu Selim Teber, Bayern'den mi yetişmişti?

Yorum

İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          cok genc ve mucadelici bir takim, 1.lige cikipve yeni bir renk katmasini istiyorum

ayrica kalecileri ramazan özcan isvicre vatandasi ve sanirim isvicre milli takiminda oynadi bile
          avusturya vatandasi ortak isvicre degil

Yorum

İlk olarak muchtar61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            avusturya vatandasi ortak isvicre degil
            he avusturya yani, isvicre nerden geldi aklima ya

Yorum

ortak 24tane mac oynamis avusturya umit milli takimi icin
              ha galiba kirallik hoffeinheimde
              Die Kaufoption liegt bei 1 Mio Euro.
              Vertrag bei Red Bull Salzburg bis 2010.

Yorum

dogrudur ortak

Yorum

İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  dogrudur ortak
                  fatih terimin elinden kacirdigibir yildiz diyebilirmiyiz

Yorum

İlk olarak Mehmet Fırat tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bu Selim Teber, Bayern'den mi yetişmişti?
                    Sanırım ASV Edigheim diye bir takımın altyapısından sonra SV Pfingstweide'ye ordan da 15 yaşında VfR Frankenthal'a gitmiş. Orda 1 sene oynamış. Sonra Waldhof Mannheim'a gitmiş 3-4 sezon oynamış. Sanırım altyapı yıllarında baya bir takım gezmiş.. 2002'de 21 yaşındayken de Kaiserslautern'e transfer oldu.. Ordan Avusurya'ya Red Bull Salzburg'a kiralandı, sonra Denizli almış. En son da TSG 1899 Hoffenheim. 2,5 sezondur orda
                    En son Erkin tarafından düzenlendi; 19.04.2008, 14:02.
                    Bu yolda asla yalnız yürümeyeceksin!

"Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti.” K.K.

Yorum

İlk olarak Ferdinand tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Sanırım ASV Edigheim diye bir takımın altyapısından sonra SV Pfingstweide'ye ordan da 15 yaşında VfR Frankenthal'a gitmiş. Orda 1 sene oynamış. Sonra Waldhof Mannheim'a gitmiş 3-4 sezon oynamış. Sanırım altyapı yıllarında baya bir takım gezmiş.. 2002'de 21 yaşındayken de Kaiserslautern'e transfer oldu.. Ordan Avusurya'ya Red Bull Salzburg'a kiralandı, sonra Denizli almış. En son da TSG 1899 Hoffenheim. 2,5 sezondur orda
                      Yanlış hatırlıyormuşum.

Yorum

vay be helal olsun adamlar bu işin piri

Yorum

helal olsun adamlara be...
                          • Forum Kurallarına aykırı her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.

Yorum

3 bin kişilik köy takımı ama 30 bin kişilik stat yapılıyor ilginç

Yorum

İlk olarak LazAnisT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              3 bin kişilik köy takımı ama 30 bin kişilik stat yapılıyor ilginç

Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                              iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                              “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                              Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...
                              X
                              WhatsApp Resmi İletişim