Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Fidan Dikme Kampanyası Yapalım(mı?)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Fidan Dikme Kampanyası Yapalım(mı?)

Arkadaşlar.
    Geçen gün forumda dolaşırken bir arkadaşın "neden daha etkin olmuyoruz ?" yazısını okudum. Arkadaş bu kadar büyük bir organizasyonun çok fazla sesini duyurabileceğini ancak yaptıklarımızın yapabileceklerimiz yanında az olduğunu beyan etti.

2 gündür onu düşünüyordum.Daha neler yapabiliriz acaba diyordum. Dün haberleri izlerken Orman yangınları dikkatimi çekti. Bu yıl binlerce hektar arazimiz yangınlar nedeni ile yokoldu. Küresel ısınma diyoruz yangınlar diyoruz bizde bu konuda bir şeyler yapsak nasıl olur acaba.

Mesela Karadeniz Bölgesinde pek gerek yokta Marmarada İç Anadoluda bir Bordomavi.net Ormanı yapsak güzel olmamzmı. Bildiğim kadarı ile TEMA Vakfı ile irtibata geçersek yardımcı olabilirler.

Herkes 3-5 ytl verse ve 100 kişiden para toplansa 200-300 ağaçlık ufacık bir ormanımız olur.

2004 yılında İstanbula gittiğimde insanların toprak yer içinde 25-30 ağaçlık yerde binlerce insanın piknik yaptıklarını görünce ne büyük nimet içinde olduğumuzu anladım.

Evet arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz
    En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 28.08.2007, 13:30.
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

evet bence de olabilir . bende desteğimi veririm bu konuya . bu sıralar çok daha fazla önemi olan bir proje olur bu . güzel fikir yani sonuçta

Yorum

Fena olmaz

Yorum

herkese merhaba... sevgili Faik, bahsettiğin konuyu yaklaşık 1,5 ay önce Ahmet Abi (Badaloğlu) 'ye açtım, kendisi de çok sıcak baktı, bu konu ile ilgili olarak TEMA ile görüştüm... aynen dediğin gibi bir "BMN Hatıra Ormanı" fikri geldi aklımıza... hatta Ahmet Abi, karşılığını ödeyip fidan diktirmekten ziyade; bizzat elimizde kazma-kürek bizim dikmemizin daha hoş olacağını belirtti, ki benim de görüşüm aynı yönde... ancak bu fikir tam hayata geçmeden duyurusunu yapmamıştık... sen vesile olmuş oldun, bu sayede paylaşmış oldum ben de...

ümit ediyorum ki diğer bir çok organizasyonda olduğu gibi bu organizasyonda da BMN farkını ortaya koyacaktır...

sevgi ve saygılarımla...
        "7 tepeli şehir... bekle... son tepene de dikeceğiz bayrağımızı..."

Yorum

ya dikelim dikmesine de 2-b cıkınca bizim agaclarda gümbürtüye gitmesin

Yorum

Dikelim dikelim çok sevdim ben bu fikri.
            Her başarılı insanın bir planı.
            Her başarısız insanın bir mazereti vardır...

Yorum

kesinlikle bir an önce hayata geçirilmesi gereken bi fikir..

Yorum

İlk olarak sümela61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                herkese merhaba... sevgili Faik, bahsettiğin konuyu yaklaşık 1,5 ay önce Ahmet Abi (Badaloğlu) 'ye açtım, kendisi de çok sıcak baktı, bu konu ile ilgili olarak TEMA ile görüştüm... aynen dediğin gibi bir "BMN Hatıra Ormanı" fikri geldi aklımıza... hatta Ahmet Abi, karşılığını ödeyip fidan diktirmekten ziyade; bizzat elimizde kazma-kürek bizim dikmemizin daha hoş olacağını belirtti, ki benim de görüşüm aynı yönde... ancak bu fikir tam hayata geçmeden duyurusunu yapmamıştık... sen vesile olmuş oldun, bu sayede paylaşmış oldum ben de...

ümit ediyorum ki diğer bir çok organizasyonda olduğu gibi bu organizasyonda da BMN farkını ortaya koyacaktır...

sevgi ve saygılarımla...
                Abey demekki kalp kalbe karşı imiş. Zaten bir sürü yardımsever insan olduğunu bildiğim için böyle şeyler yapıyoruz. Seninde dediğin gibi kendimiz diksek daha güzel olur. Temadan alırız dikmesini öğreniriz bizde dikebiliriz.

Bnede arkadaşlarıma büyüklerime güveniyorum bu konuda....

Yorum

cok güzel bir fikir Faik agabey...

bizde bir Hadis'le bu ho$ topigi süsleyelim:

''Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz"

.
                  *
                  * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

bu arada TEMA ile ilgili şöyle bir sıkıntı var... öncelikle daha önceden fidanları dikilmiş olan bölgeleri size tahsis ediyorlar... yani siz bizzat gidip fidan dikemiyorsunuz... sadece sembolik olarak 3-5 fidan dikebiliyorsunuz...

eskiden Orman Bakanlığı üstünde "x hatıra ormanı" yazan tabelalara izin verirken artık bu uygulamaya izin vermiyormuş... sadece üzerinde kurumun/firmanın/oluşumun logosu bulunan sertifikalar veriyorlarmış... benim biraz midemi bulandırdı bu iş açıkçası... yani size ayrılan bir fidanlık pekala bir başkasına da verilebilir...

ve son olarak bir diğer konu en az 2000 fidanlık bir bölge tahsis edebiliyorlar... yani siz "biz 300 fidan dikebiliyoruz" dediğinizde yardımcı olamıyorlar!!!... 2000 fidanın maliyeti 6000 YTL...

işte prosedürler ülkesi Türkiye... şimdi neden hayatımın en mutlu 1 senesinin Güney Afrika'da geçtiğini anlıyorum... 1 günde şirket kurmuştuk orada; 1 günde araba satıp, araba almıştık... ya sabır, ya sabır...

Yorum

Abey işin teknik yönünü belirtmiş olman yol haritamızı hazırlamamız açısından iyi oldu..... Belki başka daha kolay uygulamalar vardır. Oda olmadı gelin ibizm ormanlara binlerce fidanı bedava sökün alın. İstanbulda müstakil evlerin bahçelerine dikeriz.

Şaka bir yana eskilerin bir lafı var çok sevdiğim

" ZAHMETSİZ RAHMET OLMAZ"

Yorum

temayla bağlantılı olması şart mı? belki trabzon belediyesi bize yer gösterir??
                        eski nick "1461@61"

Yorum

olursa güzel bir etkinlik olur

Yorum

Geçen hafta bu konuyla ilgili kimseden habersiz sadece kendi çabamla bir araştırma yaptım.. Hatıra ormanı olarak yapılan çalışmalarda baya bir hüsrana uğrandığını öğrendim.. Biraz hevesim kırıldı Ama bu hafta içi ankara- tema ile görüşecektim.. Hatta TEMA Ankara ya üye bile oldum... Sizlerde araştırmalarınızı yaparsanız ortak bir harekette bulunarak isteğimizi gerçekleştirebiliriz...
                            Serhat KIRKAYAK kardeşimin dediği gibi "Bordoyla Mavi kefenim olsun,Trabzonum bu sene şampiyon olsun"

Yorum

TEMA ile yaptığım görüşmeler akabinde, alternatif diğer kurum ÇEKÜL'e yönelmeye karar verdim... bu hafta içi onlarla da görüşüp, burada sizlerle paylaşacağım neticeyi...

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                              Çalışıyor...
                              X