Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon’dan Haberler

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Bu dolgu işini çok sevdiler doldur babam doldur nereye kadar bakalım.
    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• Narkoz, anestezi ve uyutma!
      11 Haziran 2012 Pazartesi

İki kez kolum kırıldı... Bir kez bileğim çıktı... Bir guatr, bir de göbek fıtığı ameliyatı oldum... Diğer geçirdiğim operasyonları saymıyorum... Alttan üstten hortum attırmaları, kafa, ciğer, böbrek, mide filmi çektirmeleri vs...

Sağ kolumun ikiye katlandığını nasıl unuturum ki... Hele Trabzon Lisesinin önünde, türbenin beş on metre aşağısında şimdi üç yol ağzı olan yerdeki kuyunun önünde kavga eden benden büyük iki genci ayırırken yediğim kafa darbesini veya Trabzon lisesinin arka bahçesinde sol bileğimin çıktığını...

1960’lı yılların ortası idi... Bugünkü Hatuncuk Hatun camiinin önü... Fatih Devlet Hastanesine giden yolda top oynuyoruz. İkili bir mücadele, yere düşüyorum. O anda kolum bilek ile dirsek arasında iki büklüm olmuş.

Allah selametini versin, Rıfat Yağcı beni sırtına alıyor, yüz metre ileride eve taşıyor. Kapıdan içeri giriyorum, üst kata çıkan merdiven tahta... O merdivenin dördüncü basamağındaki tahtanın üzerine kolumu uzatıyorum...Düzeltmeye çalışıyorum. Biraz düzeliyor... Sonra beni alıyorlar, Ortahisar’da bir kırıkçıya götürüyorlar...Gazipaşa ilkokulunun karşı tarafında kale surlarına doğru ilerliyoruz. Tam surların altında gecekondumsu bir ev... İçeri giriyoruz... Kırıkçı kendinden emin bir şekilde koluma bir bakıyor... Hemen bir kaba birkaç yumurta kırıyor, biraz un, bir şey daha katıyor... Sonra başlıyor, kolumu ovmaya...O ara hatırladığım kadarıyla koluma sıvı bir şey de sürüyor. Tamamdır, diyor... Birkaç dakika sonra küçük tencere içerisindeki yumurtalı malzemeyi bileğim ile dirseğim arasına sürüyor, alttan ve üstten iki kalınca çıta ile bağlıyor... Hadi geçmiş olsun diyor. Parayı cebine koyuyor bizi uğurluyor.

Bu operasyondan 15-20 gün sonra köyde oynarken düşüyorum.. Kolum sızlamaya başlıyor. Bir bakıyorum ki hafif eğrilik var. Hemen beni Akçaabat’a götürüyorlar... Orada daha ünlü bir kırıkçı varmış... Kolumu, bacaklarımı, vücudumu kısaca her yanımı beş altı kişi ablukaya alıyor. Hatta hareket etmemem için vücudumu bağlıyorlar... Hareket etme şansım yok. Adam, eğri kaynayan kolumu tekrar kırıyor, düzeltiyor... Benim o sıradaki bağırman yeri göğü inletiyor…Kolumu masanın üzerine uzatıyor ve ‘bakın düzeldi’ diyor. Sonra sarıp sarmalıyor... Faroz’da çıkıkçı Kadir Aga, sol bileğimle iki eliyle bir süre oynuyor. Sonra, ‘Tamamdır, yerine girdi’ diyor. Bileğime bir bez sarıyor, ‘sakın sağa sola vurma’ diyor.

Eskiden uyutan, insanı kendinden geçiren, zevk veren maddeler kullanılırdı ama, kırıklarda çıkıklarda, küçük operasyonlarda uyutma, uyuşturma yoktu. Varsa da biz bilmiyorduk...Bu olay bugün olsaydı ne olacaktı? Narkozla uyutulacaktım, canım da yanmayacaktı.

Guatr ameliyatımı Adnan Çalık yaptı. Adnan, kesip dikme konusunda kendini iyi yetiştirmiş bir arkadaş... Anestezistim de İbrahim Özen’di…

İbrahim Özen, anestezi işini iyi bilen bir uzman. İbrahim kardeşimin insanları uyutma işi başka bir ifade ile tatlı dili, hoş sohbeti ve uzun süre koltukta kalması bana öyle geliyor ki anesteziciliğinden geliyor... Bu ifadelerimle İbrahim’i eleştirmiyorum, aksine övüyorum. Trabzon’da, Türkiye’de bunca anestezi uzmanı var, hangisi bu özelliklere sahip... Liseden sınıf arkadaşım Olgun Akyüz mü?

Olgun’un yapacağı iş, postalı rafa kaldırmış emekli askerin peşine takılmak! Zaten öyle de yaptı...

Ameliyat öncesi ya tam ya da kısmı bir anestezi uygulanır. Uyuma yani duyu fonksiyonlarının görevini yerine getirmemeye başlamadan kısa bir süre önce yani Narkoz verildiği anda insan içindekini, birilerine karşı ne düşündüğünü söylermiş.

Beni de o esnada, test etmişler... Ben de bol bol küfür etmişim, kimilerini de övmüşüm... Övülen isimlerden biri de İbrahim Özen’miş. Türkay Tüdeş’e veryansın ediyorum, İbrahim’i övüyorum. Ali Öztürk için bile kötü bir şey söylememişim. Olacak iş değil!

Demek ki günlük söylemlerimle bilinçaltımdaki duygularım farklı! Belki de çoğu insanda böyledir...

Bu yazdıklarımı daha sonra İbrahim Özen söylemişti.

Şimdi diyeceksiniz ki, ‘Hasan Kurt ne demek istiyorsun, İbrahim Özen Trabzon’u, Trabzonluyu 20 yıldır uyutuyor mu?’

Uyutuyor veya uyuttu desem çokları farklı anlam çıkaracak. Ben öyle bir şey söylemiyorum. Ameliyat öncesi her anestezici gibi narkoz verdiği hastaları belirli bir süreliğine uyuttu... Onu söylüyorum. Bu arada, benim gibi hala narkozun etkisini vücudundan atamamış olanlar var mı? Onu bilmiyorum.

Ben, narkoz etkisinden yeni yeni kurtulmaya başladım. Tam da atlattığımı söyleyemem. Son üç-beş yıldır kilo almamı bile çokları bu narkoz işine bağlıyor...

Bir de narkoz almadan uyuşma olayı var... Yani biat etmek, birilerinin peşine takılmak... Dünyada ve Türkiye’de bu kategoride milyonlarca insan var. Kimi dinen, kimi maddeten, kimi siyaseten, kimi başka nedenlerle birine bir yerlere bağlı... Bu tür bir bağımlılık öyle sanıyorum ki insanların doğasında var... O nedenle bu olayı da eleştirmiyorum...

Bu satırları okuyanlar, ‘Onu eleştirmiyorum, bunu eleştirmiyorum diyorsun, ne söylemek istiyorsun. Onu açık yaz da niyetini bilelim’ diyebilirler ve demelidirler de...

Mevlana’nın bir sözü değil çok sözü anlamlı ve ders veren, yol gösteren ifadeler içeriyor. O güzel sözlerden biri, ‘ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol’...

Öyle sanıyorum ki çoğu insan narkoz yediğinde içteki gerçek düşüncelerini yansıtıyor...

Şimdi diyeceksiniz ki, peşine takıldığımız veya bir yerlere getirmek istediğimiz insanların ne düşündüğünü ne yapmak istediğini bilmek için herkese narkoz mu vuracağız...

Hayır... Burada yapacağımız iş, insanları teraziye çıkarmak ve önyargısız karar vermektir. Bunu yapabiliyor muyuz? Maalesef yapamıyoruz. Çünkü çoğumuz öyle veya böyle narkozluyuz! Zaten narkozlu olmasak çoğu zaman canımız yanar. Demek ki zaman zaman narkoza da ihtiyacımız var!

Yorum

• şehir denizden zaten uzak ama bu dolgu onu uzaklaştırmaz yakınlaştırır,sahil çirkin bi yemek yemeye ,çay içmeye güzel bir yer yok,bunlar yapılırsa daha çok insan gelir sahile,rantmış rantsa rant ne olmuş yani, binaları belediye yapsın kira alsın para belediyede kalır rant dediğin odur zaten...
        Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar.(en'am 116)

Yorum

• Tamamda orada denize girilmezki. Pislikten gecilmiyor...Ne diye dolduracaklar?

..
          İstanbul Saltanatını 7 kez yıktık, yine yıkacağız, Bordo kanımızla Mavi göklere Şampiyon TRABZONSPOR yazdıracağız...

Yorum

• Söğütlü’de kanalizasyon rezaleti

Trabzon’un söğütlü beldesinde denize akan lağımlı sular çevre halkını yaşantısını olumsuz etkiliyor.

Trabzon’un Söğütlü mevkiinde çoğunlukla doktor evlerinin bulunduğu deniz kenarına arıtmadan akıtılan lağım suları nedeniyle mahalle halkı adeta perişan oldu . Bölgede arıtma tesisi olmasına rağmen lağım sularınını denize akıtılması halkın tepkisine yol açtı

Kanalizasyondan akan lağımlı sularının denizi kirlitmesi ve pis koku yaymasının yanı sıra birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor.

Semt sakinleri denize lağım sularının akıtılmaması için gerekli girişimleri yapmalarına rağmen bu güne kadar bir sonuç alamadılar

Kötü koku yüzünden, sıcak havalardan dolayı serinlemek için balkona çıkmadıklarını dile getiren ev sahipleri sorunun ve kokunun hemen giderilmesini istedi.

Maalesef hemen hemen Trabzonun bütün kıyı şeridinde aynı pislik devam ediyor..... Lağım suları direkt olarak hemde yüzeyden denize karışıyor.....
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Söğütlü’de kanalizasyon rezaleti

Trabzon’un söğütlü beldesinde denize akan lağımlı sular çevre halkını yaşantısını olumsuz etkiliyor.

Trabzon’un Söğütlü mevkiinde çoğunlukla doktor evlerinin bulunduğu deniz kenarına arıtmadan akıtılan lağım suları nedeniyle mahalle halkı adeta perişan oldu . Bölgede arıtma tesisi olmasına rağmen lağım sularınını denize akıtılması halkın tepkisine yol açtı

Kanalizasyondan akan lağımlı sularının denizi kirlitmesi ve pis koku yaymasının yanı sıra birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor.

Semt sakinleri denize lağım sularının akıtılmaması için gerekli girişimleri yapmalarına rağmen bu güne kadar bir sonuç alamadılar

Kötü koku yüzünden, sıcak havalardan dolayı serinlemek için balkona çıkmadıklarını dile getiren ev sahipleri sorunun ve kokunun hemen giderilmesini istedi.

Maalesef hemen hemen Trabzonun bütün kıyı şeridinde aynı pislik devam ediyor..... Lağım suları direkt olarak hemde yüzeyden denize karışıyor.....
              Geçen sene sırf bu kanalizasyon olayından dolayı benim bir arkadaşım vefat etti, kanalizasyonu açmaya çalışan birini kurtarmak için.

Biz daha kanalizasyonu çözememişiz kaç yıllık şehirde, bu dolgu inşallah Allah korkusu olan biri tarafından yapılıyordur.Yoksa vay halimize . . .
              9 # Osvaldo'

Yorum

• Zihniyet, zihniyet, zihniyet, bu değişmedikçe geri kalan her şey palavra. Yıllardır yurtdışından takip ediyorum Türkiye'de olan biteni, hep laf, hep laf, boş şeylere gururlanmalar, kendini bir şey sanmalar. Açıkçası ben bu kafayla Türkiye'nin iyi bir geleceği olacağını düşünmüyorum.

Yorum

• Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Tepki hakli mi haksiz mi kararsiz kaldim acikcasi, sonucta bir filmden bahsediyoruz, ama bir yandan da sanki Trabzonlular böyleymis algisi olusuyor.
                    İstanbul Saltanatını 7 kez yıktık, yine yıkacağız, Bordo kanımızla Mavi göklere Şampiyon TRABZONSPOR yazdıracağız...

Yorum

• Çok merak ediyorum bu Giresun ili Trabzondan ayrılma öyle değil mi ? Peki neden ayrılmış ? Ne gerek var yani, sebebi neymiş ? Trabzon olarak dursa ne olurdu mesela ? Başka Böyle bir durum var mı komşu illerimizle ? Rize ile mesela ? Var mı böyle bir şey bu osmanlı dönemine felan? Mesela Rizeyi kim kurdu ? Neden kurdu, daha önce oranın adı neydi ?
                      Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Çok merak ediyorum bu Giresun ili Trabzondan ayrılma öyle değil mi ? Peki neden ayrılmış ? Ne gerek var yani, sebebi neymiş ? Trabzon olarak dursa ne olurdu mesela ? Başka Böyle bir durum var mı komşu illerimizle ? Rize ile mesela ? Var mı böyle bir şey bu osmanlı dönemine felan? Mesela Rizeyi kim kurdu ? Neden kurdu, daha önce oranın adı neydi ?

Osmanlı eyalet sistemiyle yönetiliyordu. Trabzon eyalati, canik(samsun), giresun,ordu,rize, artvin,batum ve gümüşhane sancaklarının merkezi idi. Yüzölçümü 27.210 km'ye ulaşıyordu. Bugün 4.685 km dir.

Cumhuriyete geçişle eyalet sistemi kaldırıldığı için sancaklar ayrı ayrı il oldular... Bölgedeki Trabzon ,Samsun ve Erzurum illerinin ilçeleri komşu şehirlere verilip nufüslerının artırılıp il olması amaçlanmıştır.

Giresun'nun Tirebolu,Eynesil ve Görele ilçeleri Trabzon'dan ayrılmadır... Gümüşhane'nin de bir kısmı Trabzon'dan ayrılmış olabilir.
                        En son mavituğ tarafından düzenlendi; 18.06.2012, 15:17.
                        Trabzon büyükerşenini arıyor.

Yorum

• Trabzon Gençlik Meclisi Başkanı iki günde bir kan veriyor heralde

Bu kadar fotoğraf meraklısı olmayın yahu.

26 Haziran 2012
                          19 Haziran 2012

Gençler sizden 2 günde bir kan bağışlıyormuş gibi fotoğraf çekilmeniz için sizi oraya getirmedi diye düşünüyorum.

Gençlerin ulaşım konaklama sorunları hakkında atılmış yada başvurulmuş herhangi bir adımınız oldu mu mesela .

Yok siz en iyisi Sürekli oraya buraya gezin

Yorum

• Belediye hizmet üretmekte zorlanıyor anlaşılan.

Aynı Çadır aynı yer , Bir Belediye için haber yapıyorlar , 7 gün sonra bir pankart asıp bu seferde Gençlik meclisi için haber yapıyorlar , ula bu kadar düşmeyin.

Kan bağışı elbette çok önemli bir şey ama böyle türlü hilelerle site doldurmaya gerek yok

Renklerini Koruyarak Gelişen Şehir Amacımız, insanı merkeze alan, istişareye açık, kapsayıcı ve ortak aklı önceleyen örnek gönül belediyeciliği anlayışımız ve sunacağımız kaliteli kamu hizmetleri ile güçlü ve müreffeh bir Trabzon inşa etmek.

Renklerini Koruyarak Gelişen Şehir Amacımız, insanı merkeze alan, istişareye açık, kapsayıcı ve ortak aklı önceleyen örnek gönül belediyeciliği anlayışımız ve sunacağımız kaliteli kamu hizmetleri ile güçlü ve müreffeh bir Trabzon inşa etmek.
                            En son bordo61 tarafından düzenlendi; 26.06.2012, 21:51.

Yorum

• İlk olarak bordo61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Belediye hizmet üretmekte zorlanıyor anlaşılan.

Aynı Çadır aynı yer , Bir Belediye için haber yapıyorlar , 7 gün sonra bir pankart asıp bu seferde Gençlik meclisi için haber yapıyorlar , ula bu kadar düşmeyin.

Kan bağışı elbette çok önemli bir şey ama böyle türlü hilelerle site doldurmaya gerek yok

http://trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2606Kan.html
                              Kan haberleri Artarak devam ediyor

Bu sefer İlginç olan bazı fotoğrafları bile değiştirme gereği duymamışlar
                              En son bordo61 tarafından düzenlendi; 30.06.2012, 21:10.

Yorum

• Galericiler rahat ve modern bir ortamda hizmet verecek

İkinci El Oto Galericiler sitesinin yapımı hızla devam ediyor.

Deliklitaş mevkiinde Belediye Teknik Hizmet Birimleri ile İpekyolu Sanayi Sitesi arasında kalan 16 dönüm arazi üzerinde 10 bloktan oluşan ve içerisinde 40 adet galeri ile birlikte sosyal tesislerin yer alacağı İkinci El Oto Galericileri Sitesi'nin yapımı hızla devam ediyor. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun '61 Projesinin' içerisinde yer alan ve bu yılın Ağustos ayında tamamlanması planlanan 2. El Oto Galericileri Sitesi ile galericiler daha rahat bir ortamda hizmet verecek.

Galericilerinin daha iyi ortamlarda hizmet vermelerini sağlamak için 2. El Oto Galericileri Sitesi'nin yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu," Sitenin tamamlanması ile oto galericileri daha rahat ve çağdaş bir ortamda hizmet verecekler. Deliklitaş mevkiinde bulunan İpekyolu Sanayi Sitesi ile belediye yeni teknik hizmet birimleri arasında kalan yaklaşık 16 dönüm alanda üzerinde yapımı devam eden site 10 bloktan oluşacak ve içerisinde 40 adet galeri ile sosyal tesislerin yer alacak. Daha modern ve rahat bir ortamda mesleklerini icra edecek esnafımıza bu güzel hizmetin sunulması için bizlere her zaman destek veren İkici El Oto Galericiler Derneği Başkanı Hüseyin Reis ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X