Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Barış Manço'yu Anıyoruz | Türk Kültürünün Karbon Kağıdı!

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

20 yıllık arkadaşı ve menajerinden...

Barış Ağabey'in Moda'daki evinin oradaki bakkalda onun adına açılmış bir hesap defteri bulunurdu. Biz de arkadaşları olarak onun tutumluluğunu bildiğimizden arada sırada rahmetli, Bakkal Sabri'den bir şeyler aldığımızda hesabı o deftere yazdırırdık; sırf ona takılmak için... Barış Ağabey'de bu defterin bu kadar nasıl kabardığını görünce şaşırır, haliyle de sinirlenirdi. Mesela Barış Ağabey cebinde hiç para taşımazdı. Sevmezdi para taşımayı. Yanında kim varsa herhangi bir ödemeyi o yapardı. Ama Boğaz Köprüsü'nden geçerken gişelere para vermesi gerektiğinden ya giderken bana uğrardı köprü parası ne kadarsa alırdı ya da işi acilse oradaki görevliye "Yaz tahtaya!", derdi. Oradakiler de biliyorlardı bu durumu zaten; Barış Ağabey sonradan toplu olarak öderdi borçlarını.
    “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
    Malik bin Dinar

Yorum

ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun ülkemizde ki gerçek sanatçıların başında geliyodu kendisi bence de aramızdan erken ayrıldı eserlerini unutmaksa mümkün değil!

Yorum

Allah rahmeteylesin çok iyi bir sanatçıydı

Yorum

hep anlatırlar...kadıköyde birisi ona adres sormuş o da bilmiyorum demiş, adam da "hani sen herşeyi bilirdin" demiş, ben bilirim şarkısına ithafen...

Yorum

Allah rahmet eylesin, vefatına en çok üzüldüğüm sanatçılardan biriydi.
            Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
            (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

mekanı cennet olsun, yeri doldurulamayacak isimlerden birisi olan Barış Manço'nun aklımda kalan en eski görüntüsü evimizdeki siyah beyaz televizyondan izlediğim bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda "arkadaşım eşşek" şarkısını söylediği andır... O'nu ilk olarak o gün tanımıştım, sene kaçtı hiç hatırlamıyorum...

nur içinde yatsın...
              "7 tepeli şehir... bekle... son tepene de dikeceğiz bayrağımızı..."

Yorum

Allah rahmet eylesin.onun dünyaya bıraktığı iz bambaşkadır.nur içinde yatsın

Yorum

Allah rahmet eylesin. Türk rock'ının gelişmesindeki en önemli insanlardan biridir. O şarkıları unutmak mümkün mü? Ya da Trt'deki programını. Bana da diş fırçası hediye etmesini ne kadar istemiştim halbuki. Nasip kısmet işte. Mekanı cennet olsun...
                  Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                  Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                  - Eomer -

Yorum

Gerçektende çok büyük sanatçıydı. Ölümüne çok üzülmüştüm. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın...

Yorum

Barış Manço'nun en sevdiğim şarkılarından birisidir, içinde o kadar güzel mesajlar var ki, beste o kadar güzel ki, dinle dinle bıkmıyorum...

bu şarkının sözleri her dinleyişimde beni bir iç hesaplaşmaya iter... keşke her sanatçı Barış Manço gibi yapıp, topluma bir şeyler kazandırabilme kaygısı gütse...

şarkı, hangi şarkı mı?... "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa"...

Kurban'dan dinleyelim, güzel yorumlamışlar:

Yorum

"Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" (TRT2 Siyah Beyaz)

Yorum

Erol Manisalı'nın "Attila İlhan'la 1000 Saat" adlı kitabından;

Barış Manço Neden Sevildi?

Barış, benim askerlik arkadaşımdı, 114. dönem yedek subayları olarak, Polatlı'da Topçu Okulu'nda beraberdik, yıl 1971. Ara sıra Ankara'ya birlikte kaçardık!

Söz bugün Barış'tan açıldı, ama işin başlangıcı Anadolu insanı, halkın sesi, nefesi...

"Bizim insanımız 'kendinden olanı' sever, destekler, ona inanır, arkasından gider" diyor Attila İlhan.

Ben, "Barış" diyorum, "Barış neden tutuldu, sevildi, uzun yıllar kalplerde kaldı... hala da öyle... öldükten sonra bile. Çünkü halk ezgilerini dile getirdi, halkın duygularını, günlük yaşamını; onun bir parçası oldu, bizim kültürü esas aldı."

"Bu toplumun, bu halkın sanatçısı oldu, halk Barış'ı kendi içinden biri gibi gördü, bizim insanımızın, bizim folklorümüzün, halk türkülerinin müziğini, sözlerini kullandı; ithal değildi, taklitçi değildi."

"Domatesler, biberler, babaanneler, ezgilerdeki 'Doğulu titreşimler', günlük hayatı yansıtan sözler ile içimizden biri..."

"Cem Boyner neden hiç oy alamadı? Medya arkasındaydı, hiçbir eksiği yoktu, ama halk onu kendinden görmedi, halka yabancı idi."

"Halk askeri neden sever? Kendi içinden çıktığı, kendinden olduğu için..."

"Barış geniş halk kitlelerine ulaşabildi, onların kalbini tuttu, nefesini yakaladı. İnsanımız Barış'ı, kendi soluğu olarak gördü. O, 'içimizden biri' idi, onun için sevildi, tutuldu, desteklendi."
                          Malik bin Dinar

Yorum

Barış Manço'dan Çay Elinden Öteye.

Seveceksiniz.

Rahmet olsun.

Malik bin Dinar

Yorum

O içimizden biri.
                              O içimizde ki biri..
                              O Barış Abimiz..

Türk Rock sana çok şey borçlu güler yüzlü , güzel yüzlü insan..

Seni unutmucaz Barış Abi..
                              Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                              iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                              “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                              Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

böyle sanatçıların yeri asla dolmuyor.

unutulmayacaksın barış abi mekanın cennet olsun
                                Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
                                Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X