Orijinalini görmek için tıklayınız : Süper Lig 5.Hafta l Kasımpaşa 0-1 Trabzonspor | Maç Sonucu
1-0 dan sonra yakaladığın pozisyonları cömertçe harcarsan gün gelir bir maçta sıkıntı yaşarsın
2, 3 gol gelecek. Bu kadar pozisyon buluyorsun atacaksın
Her maç böyle bitmez, 2. gol 3.gol gelecek
A.ömür şut atıyor ama güç yok
şutu köşeye veya daha sert atamıyor musun?
Ömür'e soruyorum; ayağına ne zaman güç ve kuvvet gelecek
Kaan Çetin
18.09.2021, 22:42
Hatirlatma:
Bu sene Barcelona’dan esintiler sunarak futbolseverlerin begenisini kazanan Trabzonspor YOK.
Bu sene genç kazanmak YOK.
Bu sene lige renk katan Trabzonspor YOK.
Bu sene evet YAŞLI yildizlari ve evet, DAHİ hocasiyla gerektiginde OYUNU TUTA TUTA MAC KAZANMAYİ BİLEN bir takim var.
BU sene rakiplerin canini sikacagiz.
Bu sene sampiyon olacagiz.
Onur Akyüz
18.09.2021, 22:45
Ömür orada ayak üstü vurabilirdi. Ayak içi denedi ama yeterince uzak köşeye atamadı. Belki ayak içine güvendi veya ayak üstüne çok güvenmedi. Her durumda şut özelliğini geliştirmesi lazım.
Bunun dışında Cornelius’u iki pozisyonla değerlendirmeyi doğru buluyorum biri kafayla Peres’in önüne bıraktığı top ki o net bir pozisyondu, diğeri de taşıyıp Waka’ya bıraktığı top, o da net bir pozisyon oldu. Ondan beklenti sanırım bu işler.
Topu orta sahaya yakın alıp mesafe katedebilse veya ceza sahasına hız ve çalımla girebilse tabi mükemmel olurdu ama markaj eden bir adam varsa bunları yapabildcek biri değil ama uzun mesafede yakalarsa vurup geçebilir.
Bu yüzden bugün faydalı oynadığını düşünüyorum.
exelans_25
18.09.2021, 22:46
Takimin sahada ben bu maci kazanacagim baska hicbir ihtimal yok mesaji vermesi lazim ama bunun yanindan bile gecmiyor.Tempomuz halisahada teknigiyle takılan 40 yasindaki dayilar gibi.Takim boyu bugun nerdeyse 70 80 metre oldu ara ara Cornelius'a top geldiğinde kadrajda baska topcumuz olmadığı oldu hatta.Bu sekilde oynarsak Cornelius olur bize Marc Janko.Bu takimin orta sahasinda Hamsik ve Bakasetas in arkasında Berat asla olmaz o tempo yok cunku,Berat bu takimda iyi bir yedek olur ne yapıp edip oraya Dorukhan veya Siopis monte etmeliyiz.
David_LuiZ4
18.09.2021, 22:51
Maç oynanırken hele ilk yarı oynanırken maç başlığında yazılan yorumları okuyorum gülmekten ölüyorum..Tek tek alıntılama yapmayacağım bu adamlara ama geneli "bu takım sabaha kadar oynasa gol atamaz" yazmış..Kardeşim şu komedi mesajları yazarken gerçekten utanmıyor musunuz ya da bu safsatalaraı gerçekten inanarak mı yazıyorsunuz..
Tam tersine ben takımı izlerken nevalemi alıyorum keyifle takımı izliyorum eninde sonunda o veya bu dakikada gol atacağımıza inanıyorum geriye düşsek bile maçı çevireceğimize de inanıyorum..Çünkü takımın başındaki hoca bu güveni bana sağlıyor...Siz niye bu kadar gerginsiniz maç izlerken anlamıyorum..
Avcı'nın meşhur 49 gollü Başakşehir'inin maçları da böyle geçiyordu rakibi uyutuyordu araya 1 gol sıkıştırıp kontrollü oyunla maçı bitiriyordu..O takım ligin en az gol yiyen takımıydı..Hoca deplasmanda nasıl oynanacağını bilen bir hoca siz kalbinizi ferah tutun haa Ünalcıysanız onun tedavisi yok Avcı takımın başında olduğu müddetçe daha kafanızı çok taşlara vurursunuz vuracaksınız da..
Sezgin Öztürk
18.09.2021, 22:52
Ne oldu len Kasımpaşa...Burada fanların vardı yok önde basıyormuş da yok bizi rahat oynatmazmışlar da hangi Kasımpaşa bu ? Net pozisyon vermedik üstüne net pozisyonlar bulduk bastık geçtik. Destek olmayan köstek olmasın. Avcı hazımsızlığı var bazılarında başka açıklaması yok.
Bu sezon deplasmanda oynanan Roma maçı dışında hiçbir maçta bu takım puan kaybeder demedim.
Takım güven veriyor.
Adem Köse
18.09.2021, 23:18
Takımdaki coşku ve iştahın olmama sebebi, Abdullah Avcı'nın bu hafta oynatmak istediği takım savunması ağırlıklı futbolundan kaynaklanıyor olabilir. Oyuncular genelde bu sistemi pek benimsemez. Özellikle teknik kapasitesi yüksek oyuncular...sürekli koş geriye dön savun...
Hamsik bu maçta diğer maçlara nazaran daha geride konumlandi. Keza bakasetas ve peres de öyle... Yalniz dikkat ettiniz mi rakip takım ortadan delerek neredeyse hiç gelemedi. Bu sefer takım savunmasında hic boşluk yoktu. Önceki maçlardan daha farklı bir oyun oldu. Belki galatasaray maçı sonrası daha garanti bir 3 puan tercih etti. Belki de diğer maçlarda cok pozisyon verince o oyunundan vazgeçip buna geri döndü ya da deplasmanlarda bu oyunu tercih edeceğinin sinyallerini verdi. Ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
Edit: Bu arada bir sonraki mac çarşamba günü oynanacakmiş. Düşük temponun sebebi bu olabilir.
Fanatik34
18.09.2021, 23:22
Abdullah Avci balli adam, baska izah edilmez. Basari icin bu da lazim ama oyunu okuma, oyuncu degisiklikleri bazen o kadar felaket ki !! Yerli Kurali bir bahane olabilir ama transferler, onun transferler. Yunus, Ismail kendi aldirdigi adamlar ve tonla para kazaniyorlar..
Misal bugün ikinci yarinin basinda yapmasi gerekeni, Parmak sakatlandiktan sonra yapmasi buna bir örnek. Ömür´ü basit oynamaya tesvik etmesi gerek, keza bu haliyle fazla sey bekleyemezsin. Diger konu Oyuncu gelisimleri..gecen sezon Ekuban performans olarak geriye gidiyordu, bu sezon Berat ve Edgar!
Evet kazandik ama yine bireysel ayaklarla kazandik. sahada isleyen bir Takim göremiyorum, halbuki bunu yapabilecek ayaklara sahibiz.
Teh hakli buldugum nokta ise, ileride Bakasetas, Wakayeme, Hamsik, Cornelius´u kesmek istememesi, keza yerli Kurali en büyük engel ama buna care bulmak onun isi. Gencleri oynatmak icin, illa birilerinin sakatlanmasi mi gerekiyor? Zamaninda bu sakatliklar olmasa, >Ersun kazmasi da Yusuf ve Ömür´ü takimda oynatmayacakti!!
~UniCef~
18.09.2021, 23:27
Bir tane pozisyon dahi vermedik...
~UniCef~
18.09.2021, 23:28
Böyle giderse ligi 86 puanla 2. Veya 3. tamamlayacağız :)
Bizim sansimiza bunun olma ihtimali cok yüksek :D
fanatikdevri
18.09.2021, 23:29
Sorun ilerdeki futbolcuların yaş ve fiziksel olarak iki yönlü oyunu kaldıramaması,defanstakiler de bu gerçeğin farkında ve ileri çıkıp,tek başına rakip ataklarla başbaşa kalmak istemiyorlar.
Takım günümüz moden futboluna uygun değil,Türkiye lig şampiyonluğu için kurgulanmış ama sos verecek gibi,çünkü rakipler tarz değiştirdi.
takımın en büyük sıkıntısı çok ağır oynuyoruz özellikle bugün ilk yarıda hani böyle maç içersinde ard arda 3-4 gol bulursunuz skoru yakalarsınız sonra rölantide pas yaparsınız, ama maç 0-0 devam ediyor, takım sağa sola geriye sürekli boş pas yapıp duruyor eğer bu şekil ağır oynarsan rakibin savunması oturur ve hazırlıksız yakalayamassınız onun dışında cornellius bu oyun yapısıyla çok göze batar ama burda sıkıntı bence oyuncuda değil.bu oyun yapısı ile zaten iş yapma şansı hiç yok .sen bu adama orta yapacaksın sağdan soldan orta keseceksin malesef onu yapacak kanat adamlarımız yok .
Fatih K.
18.09.2021, 23:35
Pes etme değil bugün 90 dakika dengeli oynamaya çalıştık. Hızlı çıkış vermek istemedik. Taktik buydu. Kasımpaşa kenar orta harici bir şey yapamadı. 4'ü isabetli 20 küsür orta yapmışlar o da. Sonuç olarak 3 puanı aldık. 5 maç 13 puan iyi puan. Ha dersen ki bu kadro bu futboldan daha iyisini oynamalı, orada haklısın.
Bu kadro zaten bundan iyisini oynamalı. Onu bir kenara koyarak hedefi olan takım çok ama çok daha iyisini oynamalı. Bu oyun hedef oyunu da şampiyonluk oyunu da değil.
Bu kadar top kaptıran, bu kadar pas hatası yapan, bu kadar ağır bir şekilde oynamak isteyen bir takım çok ileriye gidemez. Gitmek istiyorsak çok daha iyisini yapmalıyız. Yoksa gs maçındaki gibi vitesi yükselten her takıma karşı far görmüş tavşan gibi kalırız.
Fatih K.
18.09.2021, 23:39
1.Kötü oynuyor gözükmemize rağmen maçı fark
lı kazanacak kadar gol posizyonunuda girdik.
2.A.kadir ömür iyi oynadı.
3Golcü diye aldığımız adam çok ağır yanlış transfer.
Mesela buna da katılmıyorum. 1.94 boyunda, pivot olduğunu bilerek aldığımız adama açtığımız orta sayısına ve rakibin açtığı ortaya baksak yeter aslında. Biz çok başka bir oyunu çok alakasız bir forvetle oynamaya çalışıyoruz. Zaten ona oynadığımız hava topların bir çoğunu indirip pozisyona soktu takımı adam. Koca maç boyu ne arka direğe top kestik ne de kenardan orta geldi.
bu sene bence şampiyonu derbiler belirleyecek çünkü anadolu takımları son derece vasat. hani elle tutulur kim var deseniz 16 takım içinden takım bulamıyorum birkaç arkadaş karagümrük felan demiş ama bjk maçında 90 dk izledim hatta bjk 50 de felan 10 kişi kaldı buna rağmen karagümrük karşı kaleye gidemedi bence onlarda iyi takım değiller .
Yunus Emre SEYHAN
18.09.2021, 23:58
Gündüz maçını hep bize vermeye devam ederlerse büyük sikinti. Hele güneş altında , ucube stadlarda , oynamak istemeyen yerden kalkmayan çirkef rakiplerle mücadele etmek zor
David_LuiZ4
18.09.2021, 23:58
Bu oyun bu kadro ve bu hoca ile şampiyon olacağız..Ligde daha önce de dediğim gibi maç içinde büyük talihsizlikler yaşamazsak bizi mağlup edecek bir takım yok..Adamları hiç top oynattırmadığımız halde 2 tane bireysel hata ile geriye düştüğümüz gs maçını çevirerek memnun edemedik Kasımpaşa maçındaki futbolla mı memnun edeceğiz..Maçı izlemediği buradan belli vites yükselten gs diyor..Boş konuşuyor..
Şuraya vites yükselten takımları yaz bakalım ligde hangi takım bizi yenecekmiş öğrenelim..
Halil Alemdar
18.09.2021, 23:59
Djaniny önemli topçu bence.
—————Uğurcan————
Peres—Edgar—Hugo—İsmail
———-Doruk—Hamsik——
Djaniny——Baka———-Waka
————-Cornelius———-
Ara ara denenebilir. Sol beke ne yapacağız bilmiyorum :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Muhammed Ayaz
19.09.2021, 00:02
Maça dair tek eleştirilecek konu takımın temposu.Onun da taktiksel bir durum olduğunu düşünüyorum.
Daha çok deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık.
Ömürün bugün nispeten iyi gözükmesi beni mutlu etti.
Ayrıca Denswil beton gibi adam.Sol beki ona bırakacağız gibi gözüküyor.
sanirim abdullah avci
ben istersem rakibe poziyon vermem mesajini verdi
oyunu iki yonlu oynayabilecek daha cok oyuncumuz olmali
bana gore en sıkıntılı oyuncu waka
butun mac bir olumlu hareket yapar diye bekliyoruz
yapiyor da nanussuz
ersn.alparslan
19.09.2021, 00:22
Ortada oynanan bir oyun var iyi mi kotu mu futboldan az cok anlayan herkes cevabini bilir.
Takimin temposuz oynadigi bazi bireysel ayaklara muhtac oldugu gercek bunu gormek istemeyene hayal dunyasinda mutluluklar.
Ama bazilarinin mac sonu avciyi begenmeyenlere dusmanmis gibi laf sokmasi kostek olmayin demesi otekilestirmesi hatta baska takim taraftari olmakla suclamasi neyin kafasi bilmiyorum.
memozcan
19.09.2021, 00:28
maçı yedek kulübemizin arkasından izledim tvde izlemekle stadda izlemek kesinlikle farklı. izlenimlerim:
1- kalecimiz altı pas dışına neredeyse hiç çıkmıyor. iki üç kez çıkması gerekirken yine çıkmadı ve nerdeyse başımıza iş açılacaktı.
2- aut atışlarında ısrarla buruno peres uğurcana pasla başlamasını söylüyor, hatta isyan edercesine. pozisyon bitiminde de özellikle sitem ediyor her seferinde.
3- rakip özellikle berat ve hamsikin sola dönmesini engelleyip bizi sağa yönlendirdi. bunda denswilin geride kalması ve müsait pozisyonda da nwakemeyi bulamaması da etken tabi, top sağa gelince de peres özellikle ömüre oynamıyor. bunda ömürün boş alana kaçmaması da etken tabi.
top geriye dönünce edgar- hugo arasında seri paslaşmalara döndü bu da tempomuzu düşürdü.
4- denswilin 3-4 tane sarısı vardı hakem atladı, bu durum tribünleri de gerdi.
5- siopis ve dorukhan belki denswil yerine ismail değişikliği daha önce gelmeliydi bence.
6- hoca corneliusa 2-3 kez bağırdı. özellikle çıkarmadan önceki dirsek pozisyonunda topu bırakmasına çok kızdı. bruno perese kızdı. ömüre kızdı.
lşimdilik aklıma gelen anektodlar bunlar.
Ortahisar61
19.09.2021, 00:32
Daha önce de yazmıştım sevmiyorum kasımpaşa maçlarını. Antin kuntin sonuçlar çıkıyor. 1 0 oldu bizim oldu. Kayıpsız geçmek önemliydi deplasmanda. Yalnız antalya bize 2 0 önde olsa otobus ceker oyunu sogutur vermezdi maci. En azindan 3 yemezdi. Bjk iyi kadro sergen iyi hoca ama bu kadar da degil. Gs fb puan kaybeder umarim.alanyayi cok merak ediyorum nasil oynucak. Basaksehir toparlanmak zorunda gorelim bakalim.
memozcan
19.09.2021, 00:36
bir anektod daha..
maçı izlediğim yerde 100 kişi varsa 70'i trabzosporlu idi.
şu anda tamamen sörloth varmış gibi oynuyoruz. corneliusda maalesef o ışık yok. bu günkü maçta forvette sörloth olsaydı en az iki tane atardı emin olun..
yavuzbaha
19.09.2021, 00:40
Çok samimi söylüyorum,alay edeceksiniz biliyorum ama Mustafa Yumlu edgar dan daha iyi bir stoper
Çok samimi söylüyorum,alay edeceksiniz biliyorum ama Mustafa Yumlu edgar dan daha iyi bir stoper
Alay edilecek kadar var
Sefer A.
19.09.2021, 02:41
bir anektod daha..
şu anda tamamen sörloth varmış gibi oynuyoruz. corneliusda maalesef o ışık yok. bu günkü maçta forvette sörloth olsaydı en az iki tane atardı emin olun..
ya ben bunu anlamiyorum kpasa basak deplasmanlarinda hep bizim taraftarlar çok mok denir, e tvde izliyoruz 90dk tüm stad bize küfür ? nasil oluyor bu ?
Adam takimda yeni oynamaya baslamadi ki. Gecen sezonda oynadi. Daha önce neden bu bildirimi aktarmadin bizlere?
Oyuncularin formsuz dönemleri olabiliyor. Bu dogal. Bizdekilerde makine degil..
yasinylmz
19.09.2021, 02:54
Bunu atlamamak lazım.
Deplasmanda tarihi bir rekoru egale etti bu adam, bunun tesadüf olduğunu kimse düşünmüyordur sanırım.
En azından deplasman maçlarında daha sakin olmakta fayda var, bu bilimsel olarak ıspatlanmış gibi duruyor çünkü.
Tesadüf değil bunu başakşehir'de yapiyordu cunku kendi evi diye bir kavrami yoktu o takimin ve rakip sahada seyirci karsisinda baski altinda kontrollü futbolla oyunun dogrularini sahaya yansitma pratiği cok fazla.
yasinylmz
19.09.2021, 02:59
Size katılmıyorum. Cornelius tam da aradığımız oyuncu. Topu ileride dağıtması ve pozisyon oluşturması için alındı ve gayet iyi de katkı verdi şu ana kadar. 15 civarı bir gol atar bu sezon. Eksiği olmaz fazlası olur.
Bence de özellikle peresi kacirdigi pozisyon ve rakip ceza alanina yigildigimiz dakikalarda al verleri fena yapmadi. Oyundan cikmasaydi Kasımpaşa'nin son 10 dk ki oyununu da gormeyecektik. Hoca kademeli olarak suresini arttiriyor. Gecen sene Djaniniy gibi biraz zamana ihtiyaci var fiziksel olarak istedigimiz seviyeye geldigin de stoperlerin icinden gececektir. Ayrica takim oyununa daha tam uyum saglayamamis halini izliyoruz suan
bir anektod daha..
Sørloth un da gol atamadigi haftalar oldu ama tabiki adam bizim gibi takimlara yüz yilda bir kere vurabilecek piyango gibiydi. Ikinci forvet olarak alinmisti ve hickimse böyle bir performans beklememisti. Lige de kolay adapte olmustu. Cornelius dan Sørloth performansi bekleyemeyiz ki. Zamanla daha faydali olacaktir..Italya da bu hafta kadroya giremeyen Ekuban olsaydi Cornelius icin daha iyi olurdu tabi..
asilhamsi
19.09.2021, 03:48
Arka sayfaların çoğunu okuyamadım kasımpaşa ligin en kötü takımı ilan edildi mi?
Bu forumdaki bazı arkadaşların sorunu takımı ve hocayı anlayamamış olmaları.
Takım istediğinde tempo yapıyor istediğinde vites düşürüyor. Bu bizim yetersizliğimizi değiş bilakis fazla yeterli olduğumuzu gösteriyor.
İstediğimiizde topu rakibe veriyoruz istediğimizde top bizde kalıyor.
Eksikler var mı tabiki var özellikle bazı mevkilerde ki oyuncuların formsuz veya yetersiz olmaları.
Ama hocanın dediği gibi futbol bütün oyunudur.
Daha önce bu forumda ligin en iyi takımlarından biri sayılan kasımpaşaya pozisyon vermeden maçı bitirdik.
Dediğim gibi buradaki bazı arkadaşlar takımdan tam olarak ne istiyorlar kendileri dahi bilmiyorlar.
M.Kılıç50
19.09.2021, 04:25
staddaydim, bir an bile paşa gol atar gibi hissetmedim. rolantide deplasman maçı aldık işte daha ne.
TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiDostum Stadyumdaysan cok merak ettim, Abdülkadir çıkarken tribünler kime o... ç.... diye küfür etti? Neden Trabzon Dışarı diye bağırıldı?
artvints
19.09.2021, 04:40
Peres pası verip devam etti, ömür içeriye dönüp cornelius'a havadan oynadı, cornelius da önü boşalan peres'e topu indirdi. Nwkaeme ters kanattan daha çabuk içeri gelse, gelişine topa vurma şansı bulacaktı, çalıp atıp vurmak zorunda kaldı, kalecinin üstüne gitti top.
Maçtaki en organize atağımızdı. Ömür, peres yazarken kadroya bu tip organize atakları hayal ederek yazmıştık. Yalnız öndeki her oyuncu topu sırtı dönük aldığı için sorun oluyor. rakip, defansı öne çıkarmak istediğinde tam olarak tehdit edemiyoruz.
Aynı dizilişi solda gervinho ile de görmek isterim.
Ayrıca peres ömür arasındaki pas alışverişi yeterli değil. Çoğu zaman ömür'ün önü boşken pas atılmıyor. Eskiden sırtında oyuncu varken bile top atılırdı, herkes güveniyordu. Ömür'ün o güveni tekrar vermesi lazım. Özellikle hamsik ve peres'e kendini kanitlamali ki daha çok pas alsin.
Cornelius da bir pozisyonda ısrarla ömür'e dönmedi topu.
Bu oyunda merkezde farkli tipte bir oyuncuya ihtiyaç var. On tarafta kaptırılan topa çubuk reaksiyon verecek, takımı geri koşturmayacak işleri yapacak bir oyuncu rakip yarı sahada daha fazla kalmamızı sağlar. Atak devamlılığı sağladığımızda golü bulmak zor olmaz bu takım için.
...peres.........edgar.......hugo.....xxxxx
.............dorukhan(siopis).....hamsik
.....ömür...........bakasetas............gervinho
.....................cornelius
Buradan nwakame kesilsin gibi birşey anlaşılmaması lazım. Sadece sistem olarak nerelerde arıza oluyor, ne eksik kalıyor ona yönelik bir arayış. Kanatlarda rakibi tehdit eden bir oyuncu olduğunda önde pres yapmak kolay olmayacaktır rakip için. Bu önemli bir konu.
Bir kanatta nwakame diğer kanatta gervinho ile de aynı şeyi yapmak mümkün ama bekler tam uyumlu olmuyor. Gervinho da sağ taraftan tam olarak istediği tehditi yaratamıyor.
Merkezde berat'in yerine daha farklı tipte bir oyuncu şart tabi. Berat hamsik yedeği olur bu düzende.
Nwakame'nin olmadığı , ömür'ün kendine geldiği bir maç denk gelirse, bu kadroyu görmek isterim, akışkan bir oyun olacak mi merak ediyorum.
Oğuz ZEYTİN
19.09.2021, 06:52
https://m.haberturk.com/yazarlar/ibrahim-yildiz/3195794-eren-in-burnu-kirildi-kalkavan-seyretti
Eren'e geçmiş olsun. Ama pozisyonda kimse faul var diyemez. Ömür sıçradı, kalmasıyla mı müdahale etti? Orada kasıt veya kontrolsüz hareket mi var?
Umut Bozok'un sarı kartı... Sol dirseği Berat'a gelmedi mi? Biz yanlış mı gördük?
Cihat Arslan "Hakem devre arasında değişmeli." demiş. Keşke hiç atanmasaydı. Vampir Mete'yi en iyi kim tanır, biliyor musunuz? Dün Kasımpaşa forması giyen Yusuf.
20898
Tekrarı verilmedi, Nwakaeme'nin atağı ofsayt diye kesildi. Net ofsayttan bile durdurulmayıp oynatılırken, gole giden oyuncumuz kesildi. Cihat Hoca bunu görmedi sanırım (!)
Geçen hafta net penaltı verilmedi, bizden çıt çıkmadı. Çıkmaz zaten. Bizim kupalarımız çalındı, bir penaltıya, ofsayta mı itiraz edeceğiz?
Aykut ne demişti: Taç hırsızlığı yaşandı.
Arka sayfaların çoğunu okuyamadım kasımpaşa ligin en kötü takımı ilan edildi mi?
Bu forumdaki bazı arkadaşların sorunu takımı ve hocayı anlayamamış olmaları.
Takım istediğinde tempo yapıyor istediğinde vites düşürüyor. Bu bizim yetersizliğimizi değiş bilakis fazla yeterli olduğumuzu gösteriyor.
İstediğimiizde topu rakibe veriyoruz istediğimizde top bizde kalıyor.
Eksikler var mı tabiki var özellikle bazı mevkilerde ki oyuncuların formsuz veya yetersiz olmaları.
Ama hocanın dediği gibi futbol bütün oyunudur.
Daha önce bu forumda ligin en iyi takımlarından biri sayılan kasımpaşaya pozisyon vermeden maçı bitirdik.
Dediğim gibi buradaki bazı arkadaşlar takımdan tam olarak ne istiyorlar kendileri dahi bilmiyorlar.
Hayır, biz Trabzonspor’uz. Deli gibi tempo yapıp maçları 9-5 kazanmalıyız. :)
AlperenAltun
19.09.2021, 07:26
Bu sene şampiyonluğu bjk fb gs maçları getirecek. Birini elden kaçırdık ama diğerlerini kaçırmamalı. Maça gelirsek söylenecek çok şey yok. 3 puanı aldık mı aldık gerisi önemli değil arada böyle maçlar olur
SM-G780F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
HOPA'LI TS'Lİ
19.09.2021, 08:43
Ertuğrul'un kurtardıklarını saydım. 6 tane
7-0 bitecek maçtı.
Kazanmak güzel ve keyifli ancak bir o kadar da Ersun salağının 2-0'dan maçı vermesi üzücü
Berabere kal bari aptal herif
HOPA'LI TS'Lİ
19.09.2021, 08:46
https://m.haberturk.com/yazarlar/ibrahim-yildiz/3195794-eren-in-burnu-kirildi-kalkavan-seyretti
Eren'e geçmiş olsun. Ama pozisyonda kimse faul var diyemez. Ömür sıçradı, kalmasıyla mı müdahale etti? Orada kasıt veya kontrolsüz hareket mi var?
Umut Bozok'un sarı kartı... Sol dirseği Berat'a gelmedi mi? Biz yanlış mı gördük?
Cihat Arslan "Hakem devre arasında değişmeli." demiş. Keşke hiç atanmasaydı. Vampir Mete'yi en iyi kim tanır, biliyor musunuz? Dün Kasımpaşa forması giyen Yusuf.
20898
Tekrarı verilmedi, Nwakaeme'nin atağı ofsayt diye kesildi. Net ofsayttan bile durdurulmayıp oynatılırken, gole giden oyuncumuz kesildi. Cihat Hoca bunu görmedi sanırım (!)
Geçen hafta net penaltı verilmedi, bizden çıt çıkmadı. Çıkmaz zaten. Bizim kupalarımız çalındı, bir penaltıya, ofsayta mı itiraz edeceğiz?
Cihat saçmaladı.
Mete Kalkavan 10 numara maç yönetti. Erman Hoca da söyledi.
3 büyüklere yenilirler çıtları çıkmaz, asılmazlar.
Her bize yenilen hakemi suçluyor.
Hadi oradan.
Bunlara fark yapıp kümeye iteceğiz bir gün
O GÜN DE GELECEK
HOPA'LI TS'Lİ
19.09.2021, 08:47
Umut Bozok dün 2 kez atılmalıydı.
Evet 2 kez
HOPA'LI TS'Lİ
19.09.2021, 08:48
Sørloth un da gol atamadigi haftalar oldu ama tabiki adam bizim gibi takimlara yüz yilda bir kere vurabilecek piyango gibiydi. Ikinci forvet olarak alinmisti ve hickimse böyle bir performans beklememisti. Lige de kolay adapte olmustu. Cornelius dan Sørloth performansi bekleyemeyiz ki. Zamanla daha faydali olacaktir..Italya da bu hafta kadroya giremeyen Ekuban olsaydi Cornelius icin daha iyi olurdu tabi..
Cornelius geniş alanda oynayamıyor.
Onu altı pasta besleyeceksin, çakacak ayak ve kafayla
HOPA'LI TS'Lİ
19.09.2021, 08:50
Denswill İsmail ve Trondsenden bir tık daha iyi
Murat Keçeci
19.09.2021, 09:19
Zor bir maç oldu.Özellikle ilk yarı oyun çok durdu ve buna bağlı tempo yükselmeyince pozisyon bulmakta zorlandık.Ikinci yari daha fazla öne oynama isteği ile golü bulduk.Önemli bir deplasman galibiyeti aldık.Şimdi bu galibiyeti konya maçıyla devam ettirmeliyiz.Yeni başlattığımız serimiz uzun soluklu bir seri olmalı.
Hücum bölgesinde zaman zaman senkron bozukluğu vardı.Nwakame-cornelius-ömür birbirinden uzak görüntü verdi ama bu normal daha bir iki maçtır beraber oynadilar.Birbirlerini tanıdıkça daha iyi olacaktır.
Abdulkadir ömür iyi maç çıkardı.Final işlerinde belki çok etkili değildi ama bu kez topun kiymetini bilerek oynadi.Kolay kayiplar yapmadi ve takim oyununa ciddi katkı verdi.
Bakasetasin en önemli silahı olan uzaktan şut ile gol konusunda ilk adımı atması güzel oldu.Uzaktan gol işinde özgüven önemlidir.Ileriki maçlara yansıyacaktır bu.
Henüz Corneliusu tam verimli kullanamiyoruz.Mesela bir pozisyonda Cornelius orta sahada iken Nwakaeme onun koşu yoluna top atti.Bu oyuncu öyle Djaniny gibi alıp dribling yapamaz o yüzden bu oyuncunun topla buluşacağı ilk yer rakip yarı sahanin ortasi veya ceza yayı çevresi olmalı.
Maç içinde en sinirlendiğim pozisyon ise rakibi az adamla yakaladiğimiz bir pozisyonda sağ taraf da araya giren oyuncumuz yusuf sarı ofsaytta değilken bizim yari sahamizdan çıkarken topu onun önüne birakamaması topu eveleyip geveledikten sonra atması ve topu geç atınca yusufun ofsaytta kalmasina sebep olmasıydı.Bunlar basit hata işte bunlari yapmamalıyız.
Maçla ilgili sevindirici bir durumda Gervinho ve Dorukhanin dönüşleri oldu.Özellikle Dorukhan güzel işler yaptı.Kumaşının iyi olduğunu gösterdi.Gervinho ise finale kadar iyi idi ama finalleri iyi yapamadı.Tabi o oyuna girdiğinde hücum bölgemiz biraz çorbaya dönmüştü.Bu finalleri iyi yapamaması çevresindekilerden alakaliydi biraz da.
Sonuç olarak 5 maç 13 puan çok iyi özellikle anadolu maçlarında hata yapan bir adım geriye düşer çünkü anadolu takimları çok iyi değil.Böyle maçlarda sürpriz kayıplara izin vermemeliyiz.
4 büyük kulüp arasinda en kaliteli olan değil en istikrarli ve konsantrasyonu yüksek olan şampiyon olacak.Mesela bjk dün ilk yarı uyku modundaydı sallandı ama yıkılmadı.Ilerleyen dönemlerde yine böyle durumlar olacak.Uzun maratonda istikrarlı ilerlemek 3-5 gün uyku uyumayan bir adamın göz kapaklari gibi ağırdır.Bu süreçte kim gözünü en açık tutabilirse o şampiyon olacaktır.
müthiş bir 3 puan
dahi avcı defansı çözmeye başlamış,
kazanımlar:
3 puan
ömürün merkezde oynaması
vakayemenin son bölümde forvet gervinho nun sol açık oynaması
yusuf sarının kontra atak tehditi
denswil in defansif olarak sınıfı geçmesi
vakayeme ve bakasetasın işbirliği
dahi falan dalga geçiyon heee..helal olsun..
dahi sensin..
veya dahi sergen dün akşam seni mutluluktan uçurmuştur..
Sabırsız.......
Arsız.......
Saygısız....
her b.ku bilen bu taraftarlamı Şampiyon olacaz..
ben inancımı kaybetmeye başladım..
ilk puan kaybında da ortalığı yangın yerine çevirecekleri çok belli..
resmen fırsat kolluyorlar..
Hocayı yerden yere vurmak için ..
istemediği 1 oyuncu oynasın Hoca bitti..
istemediği 1 değişiklik olsun yine hoca bitti..
bu camia akıllanmaz..
Uğurcan
Peres-Edgar-Hugo-Denswill
Dorukhan-Berat-Hamsik
Baksetas Wakame
Cornelius
Orta sahamızın güçlü olmadı için benim kadrom bu Gervinho-Ömür-Djanini-Koita-Sarı falan yedekten katkı verir bu takıma. Wakame ve Bakasetas hem şut hem orta tehditi var.
Yiğit SARI
19.09.2021, 10:36
Böyle kötü oynamak mı olur allasen? Bu maçı anca çok iyi değildik diye anlatabilirsiniz izlemeyene
Rahat bi galibiyet
Dostum Stadyumdaysan cok merak ettim, Abdülkadir çıkarken tribünler kime o... ç.... diye küfür etti? Neden Trabzon Dışarı diye bağırıldı?
Ömür ve Baka çıkarken bizim taraftar alkışladı. Muhtemelen paşa paşa seyircisi buna kudurup bağırmıştır. Küfürü de bakaya ettiler diyorlar twitterda.
pReN@_61
19.09.2021, 11:09
İlk yarı gözlerim hayata küstü. Bu nasıl bir ilk devreydi böyle ?
Gerçi paşalıların yerden kalkmaması da buna etkendi.
İkinci yarı biraz toparladık, "biraz" toparlayabildik daha doğrusu.
Lakin neticeye bakıyorum 3 puan için takımı ve teknik ekibi tebrik ediyorum...
:ts2:
Yasin Altuntas
19.09.2021, 11:19
Macin 90 dakikasi var mi bir yerde dostlar ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
CEMEFKER
19.09.2021, 11:32
Maçı izleyemedim, şimdi özetlere baktım.
Takım eksiğine rağmen ( Djanini, Gervinho) baskın oynayabilmiş. Paşa'nın 1 şut dışında atağı yok. Skor aldatıcı olabilir. Avcı maç sonu " savunmayla şampiyonluğa oynayacağız" lafını kullandı mı izleyemedim ancak 90 dakika izleyenler daha iyi yorumlar.
Ayrıca, A Ömür 2. yarı bir pozisyonda topu sürüp önü açık net iken o kadar cılız vurdu ki bu durum maç sonu yorgunluğu ile açıklanamaz bence. İlk yarı böyle bir vuruş imkanı bulsa benzer vuruşu yapardı. Fizik açısından bir türlü istenen seviyeye gelemedi. Bence nedeni çıkış yaptığı dönemde sakatlık yaşaması. Ömer Ali sonrası toparlayamadı. Psikolojisi zor bu tür ardı ardına gelen sakatlıkların. Diğer taraftan böylesi dönemler başka sporcular için farklı olabilir. Taraftar eleştirisinin haklı nedenleri işte burada. Özel antrenman, profesyonel mental destek alıyor mu ona bakmak lazım.
Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
memozcan
19.09.2021, 11:52
ya ben bunu anlamiyorum kpasa basak deplasmanlarinda hep bizim taraftarlar çok mok denir, e tvde izliyoruz 90dk tüm stad bize küfür ? nasil oluyor bu ?
toplasan zaten 5 bin kişi anca vardır. bunun üç bini bizim taraftardır. ama paşada biri maratonda biri de kapalının yanında iki grup vardı 50-60 kişilik devamlı küfür ettiler. bir de ömür çıkarken bizim taraftar alkışladı, ondan sonra komple küfür başladı:)
mikrofon ve ses ayarıyla da olabilir.. maçı anlatan yalçın çetin hemen üstümüzde bir platformdaydı. çatı basık olduğu için en öndeki adamın sesi bile çıkıyor yukarı. misal avcının bağırmaları hep duyuldu.:)
memozcan
19.09.2021, 11:54
duran toplarda avcı kulübeye giriyor egemen öne çıkıp kimin nerede duracağını anlatıyor.
sanırım bir görev bölümü ya da egemenin güçlü olduğu bir alan olduğundan olabilir.
memozcan
19.09.2021, 12:03
bir pozisyonda top bizdeydi oyun durdu. hakem topu bize aktarması için rakibe vermek istedi. ömür istedi topu ve rakibe verdi. bakasetas fena haşladı ömürü..
gerçekten yani sendeki topu niye rakibe veriyorsun.? kolay mı kazanılıyor o top?
Arkadaşlar maçın tekrarını nerden izleyebilirim?
artvints
19.09.2021, 12:23
Rakibin atağı yoksa bizim de çok atağımız olduğu söylenemez. Iki takım da ceza sahası dışından şutlarla gol aradı, bizde bakasetas olduğu için kazandık. Maça iyi başladık sayılır ama 20. dakikadan devre bitene kadar iyi oynamadık.
Ikinci yarı golü bulduk daha sonra rakip fazla zorlayamadi burası iyi ama ceza sahası çevremize kolay geliyor rakipler onu söylemek lazım. Skor 1-0'ken fazla karambol yaşadık kalemizde. Bir tane kör şut gol olur, yazık olur. Defans da çok güven vermiyor bu aralar, çok sağlam duruyoruz diyemeyiz.
Geçen sene de bu şekilde çok maç kazandık ama sonra 5, 6 kere üst üste berabere kalıp yarıştan koptuk.
Enaldo61
19.09.2021, 12:37
Macin 90 dakikasi var mi bir yerde dostlar ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
İşkenceydi izleme bence çok kötü maç, amatör küme daha zevklidir.
memozcan
19.09.2021, 12:42
edgarın deli depelek hareketlerine kızıyoruz ama sorumluluk almaya çalışıyor. top ayağındayken rakip berat ve hamsiki marke ediyor, peres boşa kaçmıyor, ömüre bakıyor o da hareketsiz. ya topu yanına veriyor ya da alıp 2-3 metre sürüyor işte o esnada özellikle beratın devreye girmesi gerekiyor. ama berat bu anlamda çok durağan. sonrası malum top kaybı edgara yazıyor.
iyattara
19.09.2021, 12:48
edgarın deli depelek hareketlerine kızıyoruz ama sorumluluk almaya çalışıyor. top ayağındayken rakip berat ve hamsiki marke ediyor, peres boşa kaçmıyor, ömüre bakıyor o da hareketsiz. ya topu yanına veriyor ya da alıp 2-3 metre sürüyor işte o esnada özellikle beratın devreye girmesi gerekiyor. ama berat bu anlamda çok durağan. sonrası malum top kaybı edgara yazıyor.Edgar hata yapıyor çünkü defanstan risk alıp pas çıkartan adam o. Bu kadar öne oynayan stoper olursa hatada yapacak adam illaki. Önemli olan kademe de vs defansif görevlerini yaparken hata yapmamak.
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
emre6117
19.09.2021, 12:57
Ortada oynanan bir oyun var iyi mi kotu mu futboldan az cok anlayan herkes cevabini bilir.
Takimin temposuz oynadigi bazi bireysel ayaklara muhtac oldugu gercek bunu gormek istemeyene hayal dunyasinda mutluluklar.
Ama bazilarinin mac sonu avciyi begenmeyenlere dusmanmis gibi laf sokmasi kostek olmayin demesi otekilestirmesi hatta baska takim taraftari olmakla suclamasi neyin kafasi bilmiyorum.
Yalniz soyle de bir gercek var. A.avci gelmeden once newton ile dibi gorduk. Ondan sonra muthis bir ivme yakalandi. Deplasman da 20 mac yenilmeyerek kendi rekorumuzu kirdik. Bu seneye de huc fena baslamadik.
A.avci geldiginden beri gercek bir teknik direktor dokunusu yapti. Fazlasiyla saygiyi hakediyor. A.avci ile cok ciddi bir kaos olusmadikca her turlu devam etmeliyiz.
A.avci bu isi biliyor, enaz 5 yil devam etmeliyiz hoca ile.
emre6117
19.09.2021, 13:00
Ayrica hem giresun hem kasimpasa maclarinda neredeyse hic pozisyon vermedik bu onemli bir durum. Gs karsisinda ise rakibe az pozisyon verdik.
emre6117
19.09.2021, 13:03
maçı yedek kulübemizin arkasından izledim tvde izlemekle stadda izlemek kesinlikle farklı. izlenimlerim:
1- kalecimiz altı pas dışına neredeyse hiç çıkmıyor. iki üç kez çıkması gerekirken yine çıkmadı ve nerdeyse başımıza iş açılacaktı.
2- aut atışlarında ısrarla buruno peres uğurcana pasla başlamasını söylüyor, hatta isyan edercesine. pozisyon bitiminde de özellikle sitem ediyor her seferinde.
3- rakip özellikle berat ve hamsikin sola dönmesini engelleyip bizi sağa yönlendirdi. bunda denswilin geride kalması ve müsait pozisyonda da nwakemeyi bulamaması da etken tabi, top sağa gelince de peres özellikle ömüre oynamıyor. bunda ömürün boş alana kaçmaması da etken tabi.
top geriye dönünce edgar- hugo arasında seri paslaşmalara döndü bu da tempomuzu düşürdü.
4- denswilin 3-4 tane sarısı vardı hakem atladı, bu durum tribünleri de gerdi.
5- siopis ve dorukhan belki denswil yerine ismail değişikliği daha önce gelmeliydi bence.
6- hoca corneliusa 2-3 kez bağırdı. özellikle çıkarmadan önceki dirsek pozisyonunda topu bırakmasına çok kızdı. bruno perese kızdı. ömüre kızdı.
lşimdilik aklıma gelen anektodlar bunlar.
1.Yanlniz onceki maclara gore peres a.omur ile epey bir paslasti.
2.Ugurcan bu mac ozelinde sifir hata ile oynadi ve eski maclara oranla kalede oldukca guvenli durdu.
3.Denswilin de oyle 3_4, sarilik pozisyonu yoktu bence, enfazla 2 olabilirdi.
4. Kasimpasa tribunu ve futbolculari oyunu kendileri gerdi. A.omur bos pozisyonda rakip yerde diye topu taca atti. Yine a.omur pozisyon geregi adama carpti, cocuk ona ragmen oyuncunun yanindan ayrilmadi.o ara kasinpasali futbilcular neden kart vermiyorsun diye sacma sapan itirazlarda bulundu. Bizim oyuncunun kafasina yakin mesafeden carpan topta bile hakeme neden oyunu durdurdun diye bir dunya itiraz ettiler.
Malesef kasimpasa hic iyi niyetli degildi, bunu bircok pozisyonda kanitladilar.
Cornelius 2 sezon önceki sorlothun lige başlamış hali gibi.. acayip tutuk adam.. sörlotta böyleydi. Sonrasında acayip şeyler oldu.. cornelius da bakalım öyle olacak mı..
emre6117
19.09.2021, 13:10
Edgar iyi stoper sadece biraz daginik. Edgar ile yumluyu kiyaslanmaz. Yumlu ile turkmen kiyaslanabilir sadece.
Çok i,yi bir analiz videosu. Tavsiye ederim.
https://youtu.be/HbJKzB0ppEk
kaçarava
19.09.2021, 13:19
Maçı izleyemedim, şimdi özetlere baktım.
Takım eksiğine rağmen ( Djanini, Gervinho) baskın oynayabilmiş. Paşa'nın 1 şut dışında atağı yok. Skor aldatıcı olabilir. Avcı maç sonu " savunmayla şampiyonluğa oynayacağız" lafını kullandı mı izleyemedim ancak 90 dakika izleyenler daha iyi yorumlar.
Ayrıca, A Ömür 2. yarı bir pozisyonda topu sürüp önü açık net iken o kadar cılız vurdu ki bu durum maç sonu yorgunluğu ile açıklanamaz bence. İlk yarı böyle bir vuruş imkanı bulsa benzer vuruşu yapardı. Fizik açısından bir türlü istenen seviyeye gelemedi. Bence nedeni çıkış yaptığı dönemde sakatlık yaşaması. Ömer Ali sonrası toparlayamadı. Psikolojisi zor bu tür ardı ardına gelen sakatlıkların. Diğer taraftan böylesi dönemler başka sporcular için farklı olabilir. Taraftar eleştirisinin haklı nedenleri işte burada. Özel antrenman, profesyonel mental destek alıyor mu ona bakmak lazım.
Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Takım savunmasıyla şampiyon olursun dedi. Ayrıca ikinci yarı geriden top çıkarmayla ilgili Hamsik'i merkeze aldık dedi. Bu da önemliydi. Parmak'ın driblinglerinden faydalanmak istedi büyük ihtimal ama sakatlık oldu. Parmakın çok eksiği olsa da bazen tıkanıklıkları açabiliyor. Beratın hantallığı, eveleyip gevelemesi sorun yaşatabiliyor. Ki, Berat bu rolde sadece öyle. Normalde pasları o kadar bulanık biri değildi. Defansın önünde tek oynayıp top alıp oyun kurmak başka bir meziyet.
emre6117
19.09.2021, 13:21
20898
Bu tip yazarlar futbolu neresiyle izliyor bilmiyorum. Herhalde biz baska mac izledik.
Bu ulkede gercekten cok fazla trabzonspor dusmani var.
Mac ta oyle net bir hata bile yapilmadi. Belki verilmeyen 2 veya 3 faul olabilir onlar da kritik degildi.
Malesef trabzonspor camiasi cok sahipsiz, o yuzden herkes cok rahat yorum yapiyor, hatta dusmanca yorum yapiyorlar.
A.onurun erene cartigi pozisyonda faul yoktu, hakem de dogru olani yapti. Ama sozde gazeteci kart beklemis burada, hatta kirmizi vermeliydi.
Bu yazara tepki verilmelidir.
Ama bunun gibisi cok var.
emre6117
19.09.2021, 13:25
Cihat saçmaladı.
Mete Kalkavan 10 numara maç yönetti. Erman Hoca da söyledi.
3 büyüklere yenilirler çıtları çıkmaz, asılmazlar.
Her bize yenilen hakemi suçluyor.
Hadi oradan.
Bunlara fark yapıp kümeye iteceğiz bir gün
O GÜN DE GELECEK
Sivas macinda hakli penalti verilir, riza aglar.
Kasimpasayi net bir hakem hatasi olmadan yeneriz, cihat aglar.
Nedir bu ttabzonsporun cilesi.
Neden bu dusmanlik bize.
Ne yaptik biz bu takimlara, hocalara.
Bu anadolu takim ve hocalari bariz olarak trabzonspordan rahatsizlar, lig sadece 3 istanbul takimi arasinda gecsin istiyorlar, baska hicbir aciklamasi olamaz bu durumlarin.
Sorun aslinda bu ulkede 3 istanbul takiminda degil, anadolu takunlarinda olabilir. Neredyse hepsi istanbulun yarenligini yapiyorlar. Bursanin ikinci ligde olmasi cok kotu oldu.
emre6117
19.09.2021, 13:32
bir pozisyonda top bizdeydi oyun durdu. hakem topu bize aktarması için rakibe vermek istedi. ömür istedi topu ve rakibe verdi. bakasetas fena haşladı ömürü..
gerçekten yani sendeki topu niye rakibe veriyorsun.? kolay mı kazanılıyor o top?
O pozisyon iste omurun kafa topuna ciktiktan sonra kalcasinin erene carpip kanama oldugu pozisyon. A omur 3 dakika kadar oyuncunun yanindan ayrilmadi. Psikolojik olarak topu verdi rakibe. A.omur cok fazla centilmen bir oyuncu. Fazla beyefendi.
Yine bos pozisyona kasimpasali yerde iken net atakta topu taca atti. Mesela bu isi yapan turkiyede oyuncu sayisi bir elin parmaklarini gecmez.
Tabi bunu yapmak iyi ve dogru olan birsey mi tartisilir.
Yalniz soyle de bir gercek var. A.avci gelmeden once newton ile dibi gorduk. Ondan sonra muthis bir ivme yakalandi. Deplasman da 20 mac yenilmeyerek kendi rekorumuzu kirdik. Bu seneye de huc fena baslamadik.
A.avci geldiginden beri gercek bir teknik direktor dokunusu yapti. Fazlasiyla saygiyi hakediyor. A.avci ile cok ciddi bir kaos olusmadikca her turlu devam etmeliyiz.
A.avci bu isi biliyor, enaz 5 yil devam etmeliyiz hoca ile.
Katılıyorum.Eninde sonunda bizi şampiyon yapacak.
ilelebeTS
19.09.2021, 14:11
Hakeme itiraz işini de ele almamız lazım. Çok boş bırakıyoruz hakemleri. Penaltılar güme gidiyor. Bizim lig öyle bir lig değil. Giresun-Konya maçında Giresunlu oyuncular bile hakemi sarıyor mesela.
Cornelius 2 sezon önceki sorlothun lige başlamış hali gibi.. acayip tutuk adam.. sörlotta böyleydi. Sonrasında acayip şeyler oldu.. cornelius da bakalım öyle olacak mı..
Yok çok ağır ve net gol vuruşuna sahip bir adam degil yanlış transfer .Keske arap liginden bir forvet alsaydık veya altaydaki ihtiyar forveti alsaydık yedek forvet olarak veya rizden ayrılan skodayı bu sene işimizi görürdü.
talsuv61
19.09.2021, 15:48
Ömür zaten centilmen oyuncu ödülü peşinde heralde. Yalandan yatan kasımpaşalının yanında 5dk bekledi sanki adam ölüyor da
HOPA'LI TS'Lİ
19.09.2021, 16:09
Uğurcan
Peres-Edgar-Hugo-Denswill
Dorukhan-Berat-Hamsik
Baksetas Wakame
Cornelius
Orta sahamızın güçlü olmadı için benim kadrom bu Gervinho-Ömür-Djanini-Koita-Sarı falan yedekten katkı verir bu takıma. Wakame ve Bakasetas hem şut hem orta tehditi var.
Dorukhan eski günlerindeki gibi ışıldadı. Çok iyi transfer
bence Özlenen tablo bu..
ama herkesi eğlendiriyorduk..renk katıyorduk..
2018-2019 sezonu 5 maç sonunda elde edilen 7 puan..
20899
Sezgin Öztürk
19.09.2021, 16:20
Rakibin atağı yoksa bizim de çok atağımız olduğu söylenemez. Iki takım da ceza sahası dışından şutlarla gol aradı, bizde bakasetas olduğu için kazandık. Maça iyi başladık sayılır ama 20. dakikadan devre bitene kadar iyi oynamadık.
Ikinci yarı golü bulduk daha sonra rakip fazla zorlayamadi burası iyi ama ceza sahası çevremize kolay geliyor rakipler onu söylemek lazım. Skor 1-0'ken fazla karambol yaşadık kalemizde. Bir tane kör şut gol olur, yazık olur. Defans da çok güven vermiyor bu aralar, çok sağlam duruyoruz diyemeyiz.
Geçen sene de bu şekilde çok maç kazandık ama sonra 5, 6 kere üst üste berabere kalıp yarıştan koptuk.
Kardeş sen maçı bir tekrar izle...Ceza sahası içinden 3 şut pozisyonu var ne dışarısından bahsediyorsun ?
Kasımpaşa’nın pozisyonu yok maç boyu kalkmış ceza sahası çevremize geliyorlar diyorsun. 90 dakika topu kalesinden uzak tutacak bir takım yok dünyada.
Geçen sene berabere kaldığımız maçlarda pozisyona girmekte sıkıntı çekiyorduk dün biraz becerikli olsak 3-4 atardık. O zaman oynadığımız diğer rakipler gibi Kasımpaşa’da dandik takım ilan edilecekti. Sahi Kasımpaşa önde basıyor bize top oynatmaz diyende sendin değil mi ? Avcı hocam bir tezini daha çürüttü çok şükür.
artvints
19.09.2021, 16:37
Kardeş sen maçı bir tekrar izle...Ceza sahası içinden 3 şut pozisyonu var ne dışarısından bahsediyorsun ?
Kasımpaşa’nın pozisyonu yok maç boyu kalkmış ceza sahası çevremize geliyorlar diyorsun. 90 dakika topu kalesinden uzak tutacak bir takım yok dünyada.
Geçen sene berabere kaldığımız maçlarda pozisyona girmekte sıkıntı çekiyorduk dün biraz becerikli olsak 3-4 atardık. O zaman oynadığımız diğer rakipler gibi Kasımpaşa’da dandik takım ilan edilecekti. Sahi Kasımpaşa önde basıyor bize top oynatmaz diyende sendin değil mi ? Avcı hocam bir tezini daha çürüttü çok şükür.Maçın tekrarını izledikten sonra yaptığım yorum bu. Pozisyon vermedik karşılığında bir organize net pozisyonumuz var. Onda da nwakame geç kaldi, önünü boşalttiktan sonra şut attı.
Başka doğru düzgün bir pozisyon yok maçta.
Kasımpaşa'nin as forveti yoktu, sağbekleri de ilk defa maç oynamış. 5, 6 eksiği vardı yedeklerle beraber.
Üç deplasman iki içerde (biri hazır dirençli sivas, diğeri gs) aralarda da biri uefa ayarında rakip Molde, diğeri Şampiyonlar ligi ayarında Mourinholu Roma ile dört maçtan sonra Avrupadan elenmiş ama ligde zirvede bir takım.
kötü oynamıyoruz sadece oyunumuz zevkli değil. İyi oynuyoruz sağlam oynamaya çalışıyoruz. sonuç odaklıyız.
Bu sene
zevk vermeyeceğiz
lige renk katmayacağız
çoluk çocuk oynatarak Türk futboluna hizmet etmeyeceğiz
gönüllerin şampiyonu olmayacağız
bunun biraz üstü biraz altı futbolla puanlar toplayarak hedefe oynayacağız.
köstek olmayın, fırsat kollamayın, huzur bozmayın
Mehmet Fatih Yavuz
19.09.2021, 16:47
Rakip kaleye 9 tanesi isabetli 12 şut çekilmiş. Bunların 3 tanesi ceza sahası içinden çekilmiş net pozisyonlar...
Bizde de eksikler vardı haftalardır.
Her hafta birilerinin bazı eksikleri olacak. Bizde de olacak.
Önemli olan pozisyon vermeden pozisyon üretmek.
Bunu yapabildiği sürece anlamsız olur eleştiriler.
Takım 20 maçtır deplasmanda kaybetmiyor.
Çoğu maçta da topu rakipten daha fazla kontrol edip, rakipten daha fazla pozisyona giriyor.
En son ne zaman hem topu kendi kontrol edip hem rakipten daha fazla pozisyon üretiyordu bu takım?
Hem de neredeyse her maç...
ilelebeTS
19.09.2021, 16:59
İsabetli 9 şut iyi rakam, o 9 şutta 1 gol kötü rakam. Topları biraz köşeye vursak en kötü 3-0 biterdi.
Yorumları okuyorum , sanki dünkü maçta Kasımpaşa bizi ezmiş , biz afedersiniz bala g.te maç kazanmışız zannediyorum.Hayır izlemesem , anlayacağaım ama izledim de maçı..Kasımpaşa'nın elle tutulur pozisyonu yok.Vermedik , son dakikalardaki o "baskı" ya rağmen.İlk yarı tempolu değildi ki oyun çok sık kesildi , ama son 15 dakikada Ertuğrul 3 pozisyon çıkarttı.İkinci devrede en az 5 gollük pozisyon var.Yusuf'un , Bakasetas'ın , Abdülkadir'in olmak üzere.12 şu , 9'u kaleyi bulmuş,kaleci gününde olmasa 5 lik maç.Ama bizim taraftara sorarsan berbat bir oyun ortaya koymuşuz.Eksik veya aksayan yönler var mı ? Evet var ama giderilemeyecek gibi değil.Biraz insaf lütfen..İlk 2 deyiz cincon 8 puanda kaldı , şikecilerde puan verirse bu gün 8taş ile zirvede yalnız kalacağız en azından bu hafta..
iyattara
19.09.2021, 18:10
Abi 5 atıyoruz bu takımın defansif sorunu var Her maç gol yiyor. Daha kontrollü oynayıp 1 0 kazanıyoruz takım çok temposuz şampiyon takım böyle oynamaz. Ne oynayalım arkadaşlar? Rakibin 1 tane doğru düzgün kaleye topu yok. Bir de bunu düşünün. Zaten rakiplerin çoğu dandik kontrollü de oynasan gol pozisyonuna giriyorsun, golü de atıyorsun. Evimizde biraz da baskı kuran bir görünümde oluruz illaki. 20 maçtır yenilmeyen deplasman kurgusunu oyun anlayışını çok kolay gömüyorsunuz.
bilgehan83
19.09.2021, 21:40
Maçın özetinde bile Kasımpaşa kalecisinin beş altı net kurtarışı var nasıl pozisyonumuz yok onu anlamadım takımda iki yıldır devam eden son vuruş şımaraklığı ve son pas tercihi şımarıklığı aynen devam ediyor doğru adama pası aktarmayı akıl etseler her maç üç golümüz olur ama bizim takımda hamsik dışında tek pas doğru pas doğru adam doğru tercih doğru açı doğru aktarım yapan ikinci bir kişi yok.. takımın sorunu bence tamamıyla bu biz ikiyi üçü attığımız her maçı alırız önemli olan son tercihleri son pasları doğru yapmak Beşiktaş’ın aldığı pjinac dünya yıldızı ama tek pas oynuyor doğru adama doğru bölgeye hemen pası aktarıyor onu farklı kılan da o.. bizim takım biraz değil yedi yirmidört buna çalışmalı az önce Başakşehirin attığı ikinci golde visca evelemeden aldı topu doğru adama aktardı bizim ömür olsa dijany tony olsa iki çalıp atar iki geri dönüp bir ileri gider pozisyonu iç ederdi.. bu sorunu aşamazsak beraberliklere abone oluruz..
son olarak edgar gs maçında kötüydü kötü oyuncuyu bir maç dinlendirip hem yedek stoperini görürsün hem de hata yapan oyuncunu korursun bu insan psikolojisi için önemli elinde Hüseyin Türkmen mi var oynat yerine ona güvenmiyorsan ahmet oynasın bu adamları böyle zamanda oynatmayacaksan da o zaman yedekte bekletme eğer ts seviyesinde görmüyorsan kulübeye de alma.. hem adaletli ol hem dengeli ol teknik heyet olarak avcıyı seviyorum ama bazen akıl tutulması yaşıyor
ilelebeTS
20.09.2021, 01:03
Maç anında heyecan oluyor. Sakin kafayla maçın tekrarını izleyince net görünen bir şey var ki 1-0'da maçı bitirmişiz. Resmen bitmiş yani. Rakibin gol atması için çok ekstra bir şeyler olması lazım. Stoperin rakibe asist yapması falan lazım. Avcı bunu akbilde de yapıyordu. 1-0 olunca hadi geçmiş olsun.
emre6117
20.09.2021, 01:27
Maç anında heyecan oluyor. Sakin kafayla maçın tekrarını izleyince net görünen bir şey var ki 1-0'da maçı bitirmişiz. Resmen bitmiş yani. Rakibin gol atması için çok ekstra bir şeyler olması lazım. Stoperin rakibe asist yapması falan lazım. Avcı bunu akbilde de yapıyordu. 1-0 olunca hadi geçmiş olsun.
Akbildeki o ezbere henuz ulasamadik.keske ulasabilsek. Akbil maci 0_0 da tutuyordu. Biliyorduk ki bir tane atacaklar. Atiyorlardi da bir sekilde. Zaten turkiye liginde birsekilde atiyorsun,amacin gol atmaksa. 1.0 bulunca da mac bitiyordu. Cok zevksizdi ama cok iyi tutan bir taktikti.
Ben kendi adima zevk istemiyorum, sampiyonluk istiyorum.
Saint Castillo
20.09.2021, 01:27
Maç izlemiyorum kafam rahat. Ama şundan eminim ki ekmeğin üzerine sürmelik hamsik bakasetas bulmuşuz.
HOPA'LI TS'Lİ
20.09.2021, 08:09
Kaleci Ertuğrul ve Ersun Yanal haftayı lider kapatmamızı engelledi.
Sağlık olsun.
Cincon'a 5, şikecilere 3 puan takmak güzel.
Adem Erdoğan
20.09.2021, 08:10
Defansif anlamda oldukça stressiz ve değişikliklerin de tam isabet olduğu tertemiz bir maç oldu.
Her maç böyle olsun da 1-0 olsun.
HOPA'LI TS'Lİ
20.09.2021, 08:23
Maçın oyuncusu anketi neden açılmadı Sn. Admin kardeşlerim, güzel oluyordu.
Unutuldu sanırım.
Yiğit Gayretli
20.09.2021, 08:58
Maçı 25. dakikadan itibaren tribünden takip ettim. Hem bizim maça hem de direkt rakiplerimizin maçlarına yönelik kemdimce bir şeyler yazayım.
En temel sorunumuz tam olarak bizim oynamayı beklediğimiz şeyle Abdullah Avcı'nın oynanmasını beklediği şeyin aynı olmayışı. Ben biraz bunun üzerinden yorumlamaya çalışacağım konuyu. Biz istiyoruz ki önde şiddetli pres, top bizde ve rakipteyken yüksek tempo, akışkan bir oyun ve bol hücum. Abdullah hoca istiyor ki(kanaatimce) kontrollü tempo, kontrollü oyun, güvenlikli pas tercihleri, az top kaybı, rakibe fırsat vermeden yaratılacak hücum opsiyonları ve maçın her anının kontrolümüzde olması.
Şimdi bakıldığı zaman, hocanın tercihi taraftara sıkıcı geliyor olabilir. Öyle de hatta... Ama hoca "uzun vade" kazanmanın formülünü böyle bulmuş. Takımı kısa mesafede koşturuyor. Tempo kontrolü dışında yükselmiyor. Bu sayede maçın büyük bölümüne top kendisinde olmasa da oyunun kontrolünü sağlayabiliyor. Zaten 20 maçtır deplasmanda kaybetmemeyi, hatta bu maçların yarıdan fazlasını kazanmayı tesadüfle açıklamak imkansız. En son 1981'de mümkün olmuş sanırım böyle bir şey.
Gelelim taraftarın beklentisiyle sahada gerçekleşen arasındaki uyumsuzluğun sebeplerine. İlk olarak orta saha tipleri... Malum yerli kuralını da düşününce seçenekler daralıyor. İşin açıkçası, sezon başında Abdüş-Hamsik-Bakasetas üçlüsü bekliyordum. Daha geçişken, daha tempolu olmak bu şekilde mümkün geliyordu ama şartlar başkaca gelişti. Üstelik Siopis ve Dorukhan takviyeleri yapıldı. Tüm bunları göz önünde bulundurunca, Hamsik ve Bakasetas'ın arkasındaki oyuncu profiline göre Berat'ın ihtiva ettiği özellikler farklı ve eksik kaldı. Geçen sezon da bazı defansif özellikleri sebebiyle eksiklikleri göze çarpıyordu ama oyun planımız bu defoları örtmek için daha uygundu. Ben Berat'ın bu şekilde tartışılıyor olmasına üzülüyorum açıkçası. Kıymetli bir oyuncu ve özellikle top ayağımızdayken oynadığı oyunu da ziyadesiyle iyi buluyorum. Ama oranın ihtiyacının ne olduğunu, sahada olduğu dakikalarda Siopis ve Kasımpaşa maçında -şükür kavuşturana- oynadığı sürede Dorukhan gösterdi. Yani bizim kısır görüntüden kurtulmamızın birinci adımı bu arkadaşlardan en az birini sahaya atmanın yolunu bulmak.
İkinci olarak da takımın ön tarafında tercih edilen oyun planıyla yine oyuncu tipleri arasındaki olmayan korelasyonu konuşabiliriz. Ön sağ ve sol oyuncusu çizgiye çok basıyor, takım ön tarafa nadiren yerleşiyor ve çoğu kez geçiş hücumları arıyor. Takımın 10 numarası, top santrafora geldiğinde aksiyon bölgesinin çoğunlukla uzağında oluyor ve en tepede oynayan oyuncumuz bu şartlarda oynamak için doğru özellikte adam değil. Bu takım böyle oynayacaksa, daha bağlantı oyuncusu görevi görebilecek Djaniny'nin içerde olması lazım. Yok biz Cornelius'u etkin ve aktif kullanacaksak ön alandaki oyuncuların Cornelius ile kimyasını artıracak bir oyun planına geçiş yapmamız lazım. Bu şekilde insanların çoğu isimleri tartışmaya devam edecektir çünkü. Ön alana oyunu yığıp, pas mesafelerini kısaltıp, pas temposunu artırıp; ön alandaki oyuncuları birbirine mevcut durumlarından daha yakın konumlandırarak hem merkezden hem de kenarlardan daha tempolu ve belki biraz kontrolden taviz veren hücum opsiyonları yaratmak gerekir. Bu durumda, stoperlerimizin de daha önde adımlaması ve ilk müdahale için daha hevesli olması şart.
Hoca bunu ne kadar arzu ediyor, kestiremiyorum açıkçası...
Kasımpaşa maçının ve geri kalan haftaların bizim açımızdan en dikkat çeken konuları böyleydi benim gözümde.
Gelelim bjk, fb ve gs konularına. Kısa geçeceğim. En zayıf halka gs. Bir oyun planları, bir şablonları ve hatta belli 11'leri olduğunu bile düşünmüyorum. Bizden aldıkları puan Allah'ın bir lütfuydu ya da Abdullah hocanın yanlış oyun başlangıcının telafi edilmiş haliydi. Bunun haricinde gs'nin oyun içinde bir yönlendiricisi yok. Toplarlamaları çok olası durmuyor. Çok da kaydadeğer bir şey oynamıyorlar açıkçası.
fb'nin de 3-4-3 düzeni ve hücumu ikinci hatta üçüncü plana atan oyun mantığı kusursuz uygulanmazsa faydadan çok zararı olur. fb'nin alternatif bir çözümü yok gibi duruyor. Hücum etmesi ya da rakibi karşılaması gerektiğinde çok yüksek tempolarda çok yüksek şiddetli koşular yapmak zorunda kalıyorlar. Hocalarının antrenman yöntemleri ve yoğun maç programları yüzünden fazlaca sakatları var. Bu tempoda bu arayı kaldırmaları mümkün değil. Daha fazla kayıp yaşayacaklardır.
Kadro kalitesi nedeniyle en avantajlı takım bjk. Fakat onların da en net eksiği rotasyon oyuncularının, özellikle yerlilerinin kalitesiyle yabancıları arasında uçurum olması. Antalya maçında bu çok net göründü. İştahlı, hızlı, tempolu ve direkt kaleyi düşünen bir oyun tarzları var ama sistemin içinden 1-2 parçayı çekince çatı başlarına yıkılıyor. Antalya maçının ilk yarısıyla ikinci yarısının gece ve gündüz gibi farklı olmasının sebebi bu yetersizlik. Maç özelinde Ersun Yanal'ın da büyük katkısı var tabi ama sezonun devamında, bjk ne zaman 3'ten fazla oyuncuyu rotasyona sokmaya çalışsa benzer şeyler olacak. Antalya maçını çevirdiler ama bu maçı çevirmek için verilen tavizler, orta vadeli tüm planları kökten değiştirebilir. Devre arası geldiğinden suyun dibinden son anda kurtulmuş biri gibi derinlemesine bir nefes alacaklar. Belki de boğulacaklar.
asilhamsi
20.09.2021, 09:00
Maçın tekrarını izledikten sonra yaptığım yorum bu. Pozisyon vermedik karşılığında bir organize net pozisyonumuz var. Onda da nwakame geç kaldi, önünü boşalttiktan sonra şut attı.
Kasımpaşa'nin as forveti yoktu, sağbekleri de ilk defa maç oynamış. 5, 6 eksiği vardı yedeklerle beraber.
Selam hocam ne oldu senin çok koşan,tempolu,yetenekli cinconuna fena cortladı bu sefer.
Geçen hafta hakem insan olsaydı yüzde yüz penaltıyı verseydi biz o maçı da alacaktık.
Bence artık hocaya ve takıma saygı duyma zamanı geldi.
Adamların 1/3 bütçesi ile mücadele veriyoruz.
Yiğidi öldürsende hakkını vermek lazım.
Maçın tekrarını izledikten sonra yaptığım yorum bu. Pozisyon vermedik karşılığında bir organize net pozisyonumuz var. Onda da nwakame geç kaldi, önünü boşalttiktan sonra şut attı.
Sizin ki hakikaten bağcı dövmek değil artık bağcıya ağız burun dalmak.
Net pozisyon mu yoktu?
Arkadaş bende nasıl bir enayilik varsa her hafta Trabzon maçı diye başka maç izliyorum.
muratali
20.09.2021, 09:54
Geç girdik maça , 30. dakika gibiydi. İstanbul trafigi ve de kapılardaki yavaşlık problemi yüzünden. Sonra hemen devre oldu zaten.
Bi türlü konsantre olup da zevk alamadım maçtan.
Ülke olarak tribün , seyirci, takım desteklemek, rakibe saygı, centilmenlik, küfür vb. konularda çok çok geriyiz.
Ne söylesek boş.
Maçı 25. dakikadan itibaren tribünden takip ettim. Hem bizim maça hem de direkt rakiplerimizin maçlarına yönelik kemdimce bir şeyler yazayım.
Nerdeyse aynı anda girmişiz. Belki de aynı tribündeydik. :)
UĞUR DURTAŞ
20.09.2021, 10:10
Alınan 3 puana çok sevindik
ilk 45 dakikadaki oyun beni çok üzdü.
perşembe maçımızda yoktu takımı çok diri beklerken
çok durgun görmek yukarıda yazdığım gibi beni hayal kırıklığına uğrattı.
ikinci yarı tam olmamakla birlikte daha derli toplu
en önemlisi isteyen bir takım vardı.
*
avcı hocanın işine karışmak gibi bir düşüncemiz olamaz
benim şahsi düşüncem
siopisini oyuna daha erken alsa daha sağlıklı olur kanısındayım
neyse.
*
cornelius; güzel kardeşim çok güçsüzsün çokkk
rakip parmakla bile dokunsa yıkılıyorsun
bu durum hiç yakışmıyor
kuvvetlen ayakta durmayı öğren ,rakiple omuzla mücadelende yıkılan sen olma
*
Tahminimce devre arasında yunus mallı ve koita gider gibi..
*
gervinho oyuna girdin oyunu hareketlendirdin
eyvallah
ömüre attığın pas çok klastı
ama bu maçta bu pozisyon benzeri 2-3 tane daha eline geçti
sağlıklı kullanamadın.
inşallah önümüzdeki maçlarda daha iyi olacaksın..
*
peres;bir poizsyonda kontra atak fırsatı yakaladık
kendi sahamızdan,sarı bizim alanımızdayken vermedin çok müsaittin
bir tık ilerleyip öyle verdin sarı ofsaytta kaldı.
(gerçi ofsayt olmasaydı bile sarı gol yapamadı.)
diyeceğim çok değerli klas bir ayaksın
hızlı düşünüp o pası zamanında verecek kapasitedesin.
*
makayeme gerçekten değerli bir oyuncumuzsun
inanılmaz teknik bir oyuncusun
topu istediğin yere vuracak bırakacak yeteneğe sahipsin.
son maçlarda çok müsait durumlarda kalecinin üzerine vuruyorsun
doğal olarakta kaleci çıkarıyor
sende öyle bir yetenek var ki biraz daha dikkatli olsan kalecinin çıkaramayacağı uzanamayacağı köşelere topu atarsın.
*
kasımpaşanın çok eksiği vardı,maç öncesi rahat bir galibiyet alırız düşüncesi rahatlığı vardı bende
anlaşılan futbolcularımızda da olmuş bu rahatlık
her şeye rağmen alınan 3 puan çok değerliydi.
Yiğit Gayretli
20.09.2021, 10:18
Geç girdik maça , 30. dakika gibiydi. İstanbul trafigi ve de kapılardaki yavaşlık problemi yüzünden. Sonra hemen devre oldu zaten.
Bi türlü konsantre olup da zevk alamadım maçtan.
Ülke olarak tribün , seyirci, takım desteklemek, rakibe saygı, centilmenlik, küfür vb. konularda çok çok geriyiz.
Ne söylesek boş.
Nerdeyse aynı anda girmişiz. Belki de aynı tribündeydik. :)
Kapalıdaydım. İkinci devre hücum ettiğimiz tarafta. Tam bizim yedek kulübesinin hizasında.
muratali
20.09.2021, 10:27
Kapalıdaydım. İkinci devre hücum ettiğimiz tarafta. Tam bizim yedek kulübesinin hizasında.
Benim yapamadığımı yapıp mesajı düzenlemiş, birleştirmişsin. Teşekkürler.
Ben tam karşıda çaprazdaydım. Sizin bölgede Trabzonsporlu çoktu. Önceki mesajlarda arkadaşların yazdığı Ömür çıkarken alkışı yapan bölge orası.
Bizim tribünde Kasımpaşalılar biraz dayılandılar, hadi bakalım alkışlayın destekleyin Trabzon'u da görelim falan diye. Bir kadın taraftarımızı dışarı çıkardı polis hatta.
Malesef ülkemizin gerçeği bu. Bu konuyu başka platformlarda tartışmak lazım.
Amerika'da NBA maçında yaşadıklarım sanki başka bir dünya gibiydi.
Maçı izlerken az kalsın sıkıntıdan ölüyordum ama görülen bir gerçek vardı ki bir şekilde gol atacaktık ve 6 yıl daha oynansa dahi tek bir gol yemeyecektik. Onun dışında evet Cornelius yerine Gervinho tipinde adam bu futbol için belki daha uygundu, Berat yerine Parmak'ın sürülmesi garip bir riskti ama hoca ilk 2-3 haftada gördüğü oyunu değiştirmek için bir plan yapmış ve başarmış. Stiline katılırsın katılmazsın ama adamın kafasında bir strateji var, bu stratejiyi sahaya yansıtacak dirayet ve yetenek de var. Şampiyonluk için doğru adam Abdullah Avcı.
Yiğit Gayretli
20.09.2021, 10:42
Benim yapamadığımı yapıp mesajı düzenlemiş, birleştirmişsin. Teşekkürler.
Ben tam karşıda çaprazdaydım. Sizin bölgede Trabzonsporlu çoktu. Önceki mesajlarda arkadaşların yazdığı Ömür çıkarken alkışı yapan bölge orası.
Bizim tribünde Kasımpaşalılar biraz dayılandılar, hadi bakalım alkışlayın destekleyin Trabzon'u da görelim falan diye. Bir kadın taraftarımızı dışarı çıkardı polis hatta.
Malesef ülkemizin gerçeği bu. Bu konuyu başka platformlarda tartışmak lazım.
Amerika'da NBA maçında yaşadıklarım sanki başka bir dünya gibiydi.
Doğma büyüme Kasımpaşa'dayım. Ana tarafım 150 yıldır orada. Ben de hala Kasımpaşa'da yaşıyorum. Dünya üstünde en iyi bildiğim yer yani :)
Reaksiyon çok doğal ülke şartlarını düşününce. Bu yaptığımızı ve bu cüreti Karagümrük'ten fb, gs, bjk üçlüsüne kimse yapamıyor. Onların da anlam veremeyip agresifleştiği şey o zaten. Çünkü %90'ı zaten diğer 3 takımdan birini tutuyor. "Biz kendi takımımız geldiğinde burası kendi tribünümüz olmasına rağmen forma değiştirince böyle rahat olamıyoruz. Bu herifler cin midir?" diye sorup cevap bulamayınca kafaları karışıyor. Sonra işte küfür, kafir vs... He ama ülkenin tribün kültürüne göre değerlendirince temelde haklılar. Deplasman yasak ve onlara ait olan tribündeyiz. Oturup efendi gibi maç izleyip, çıkıp gitmek lazım. Trabzon'da aksi yaşanamaz mesela.
Ben de tribünde birçok tanıdığım olmasına, sıkıntı yaşamayacağımı bilmeme rağmen sessiz sedasız maçımı izleyip çıktım. Doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum.
muratali
20.09.2021, 11:07
Doğma büyüme Kasımpaşa'dayım. Ana tarafım 150 yıldır orada. Ben de hala Kasımpaşa'da yaşıyorum. Dünya üstünde en iyi bildiğim yer yani :)
Reaksiyon çok doğal ülke şartlarını düşününce. Bu yaptığımızı ve bu cüreti Karagümrük'ten fb, gs, bjk üçlüsüne kimse yapamıyor. Onların da anlam veremeyip agresifleştiği şey o zaten. Çünkü %90'ı zaten diğer 3 takımdan birini tutuyor. "Biz kendi takımımız geldiğinde burası kendi tribünümüz olmasına rağmen forma değiştirince böyle rahat olamıyoruz. Bu herifler cin midir?" diye sorup cevap bulamayınca kafaları karışıyor. Sonra işte küfür, kafir vs... He ama ülkenin tribün kültürüne göre değerlendirince temelde haklılar. Deplasman yasak ve onlara ait olan tribündeyiz. Oturup efendi gibi maç izleyip, çıkıp gitmek lazım. Trabzon'da aksi yaşanamaz mesela.
Ben de tribünde birçok tanıdığım olmasına, sıkıntı yaşamayacağımı bilmeme rağmen sessiz sedasız maçımı izleyip çıktım. Doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum.
Ben de neredeyse 20 yıldır Başakşehir'deyim. Evim de Stadyumun tam karşısında. Kurulduğundan beri bu sezona kadar her sezon Başakşehir kombinesi aldık. İç saha maçlarının yüzde 90'ına gitmişimdir. İlk sezon, oğlumla formalarımızı giyip gitmiştik Trabzonspor maçına. ancak sonraki sezonlar hem taraftar grubu hem de güvenlik buna izin vermedi.
Hatta bir maça Barcelona forması ile gitmiştim. Giriş yasak dediler. (Trabzonspor maçı değildi) Dedim iyi misiniz bu Barcelona forması. Rakip takım değil, hatta Türkiye'den bile değil. Amirleri izin verdi girmeme.
Bir fenerbahçe maçında, kapıda FB forması çıkarttırılan ve atletle maç izleyen bir adamın fotoğrafını çekip paylaşmıştım.
Önceki mesajda da paylaştım. Houston'da basketbol maçına gittim. Maç çıkışı rakip takım forması giyen bir adam önümde merdivenden aşağı iniyoruz. Yüzlerce Houston taraftarı, adama bakmıyor bile. Bırakın laf atıp taciz etmeyi. O kadar normal ki orada.
Maça kuzenimle gittik, o Beşiktaş taraftarı. O da genel tribün kültürüne yakın kafada. Bu tribün bizim , kimse giremez mantığı var bizde.
Eğer rakip takım tribününe girdiysen , oturup efendi gibi maç izleyeceksin. Yoksa belaya bulaşırsın. Bizim ülke böyle.
Bu başlığın konusu mu emin değilim ama Abdullah Avcı konusunda da taraftarımıza sabır ve güven tavsiye ediyorum.
Dediğim gibi Başakşehir'in hemen hemen tüm iç saha maçlarını izledim. Hatta arkadaşlarla hocanın ne değişiklik yapacağını bile yapmadan bilecek duruma gelmiştik.
Abdullah hoca, şu an sahip olabileceğimiz en iyi hoca. Türk hocalar arasında bilime , taktiğe önem veren, gelişen dünyayı takip eden biri.
BJK tecrübesi de ona daha hırs verdi. Eminim ki en az bizim kadar şampiyon olmayı istiyor.
Bırakalım da o işini yapsın. Biz de kendi işimizi.
Bizim işimiz : SADECE DESTEK. :ts2:
Haftayı mağlubiyetle kapatan Kasımpaşa kalecisini birçok yerde haftanın kalecisi olarak göstermişler
Ozan Yılmaz
20.09.2021, 12:09
Maçın oyuncusu anketi neden açılmadı Sn. Admin kardeşlerim, güzel oluyordu.
Unutuldu sanırım.
anket konuya eklendi
İskender Çakmak
20.09.2021, 12:20
Üç deplasman iki içerde (biri hazır dirençli sivas, diğeri gs) aralarda da biri uefa ayarında rakip Molde, diğeri Şampiyonlar ligi ayarında Mourinholu Roma ile dört maçtan sonra Avrupadan elenmiş ama ligde zirvede bir takım.
kötü oynamıyoruz sadece oyunumuz zevkli değil. İyi oynuyoruz sağlam oynamaya çalışıyoruz. sonuç odaklıyız.
Bu sene
zevk vermeyeceğiz
lige renk katmayacağız
çoluk çocuk oynatarak Türk futboluna hizmet etmeyeceğiz
gönüllerin şampiyonu olmayacağız
bunun biraz üstü biraz altı futbolla puanlar toplayarak hedefe oynayacağız.
köstek olmayın, fırsat kollamayın, huzur bozmayın
Katılıyorum. Bu zamana kadar coşkulu futbol oynadık da ne oldu? Herkes takdir etti de ne oldu?
3 puan aldığımız sürece TV başında uyuyabilirim de problem değil.
Ozan Yılmaz
20.09.2021, 13:00
https://pbs.twimg.com/media/E_kvJ9jWUAEg0Hj?format=jpg
memmedaga
20.09.2021, 13:10
bence Özlenen tablo bu..
ama herkesi eğlendiriyorduk..renk katıyorduk..
2018-2019 sezonu 5 maç sonunda elde edilen 7 puan..
20899
:)
Ibrahim Gaygusuz
20.09.2021, 14:57
Boyle maclari cok iyi oynatan bir Abdullah Avci var. Biz tempoyu yukseltmedigimiz surece Kasimpasa tehlikeli olamazdi. Oylede yaptik, golumuzu attik sonra istedigimiz gibi at kosturduk, tehlikeli islere girmedik. Rakip extra birsey deniyemedi cunki kosmaktan yoruldular fazladan gaz verecek taraftarida yok.
Uzun zamandir belkide en iyi yabancilaramiza sahibiz. Bjk sallantiya basladi, kadro derinligi ligi ve sampiyonlar ligini goturemez onlarda. Yogun tempolu haftalar basliyor onlar icin, biz emin adimlarla devam. Ilk derbimizi de attik aradan.
~UniCef~
20.09.2021, 15:36
Abi 5 atıyoruz bu takımın defansif sorunu var Her maç gol yiyor. Daha kontrollü oynayıp 1 0 kazanıyoruz takım çok temposuz şampiyon takım böyle oynamaz. Ne oynayalım arkadaşlar? Rakibin 1 tane doğru düzgün kaleye topu yok. Bir de bunu düşünün. Zaten rakiplerin çoğu dandik kontrollü de oynasan gol pozisyonuna giriyorsun, golü de atıyorsun. Evimizde biraz da baskı kuran bir görünümde oluruz illaki. 20 maçtır yenilmeyen deplasman kurgusunu oyun anlayışını çok kolay gömüyorsunuz.
Aynisini bende düsündüm.
~UniCef~
20.09.2021, 15:39
Medya da herkes bizim yerlilerimizi cok yetersiz buluyor ama ben buna katilmiyorum. Ugurcan ligin en iyi yerlisi ve ayni zaman da en iyi kalecesi. Berat bana göre Taylanin cok önünde futbolcu. Xabi Alonsonun kötü versiyonu. Tabi bizim futbol ulemasi onu görmesi zor. A.Ömür,Dorukhan ve Serkan potansiyeli yüksek oyuncular. FB disinda bizim kadar iyi yerlisi olan takim oldugunu düsünmüyorum.
cakalkerem
20.09.2021, 16:30
Dorukhanı bu takıma monte etmek lazım...
Bakesetas çok iyiydi...
Waakaeme yanar döner....
Abduş iyi niyetli ama gereksiz işlerle uğraşıyor..Hala diyorum basit oynamayı öğrenmeli..
Bu arada her takıma en kötü 2 gol atarız demiştim...Olmadı...Bazı maçlarda bu kadar şanslı olmayabiliriz..Dolayısı ile 2 yi atıp rahatlamalı bizim takım....Yoksa yandık
Oğuz ZEYTİN
20.09.2021, 16:36
En temel sorunumuz tam olarak bizim oynamayı beklediğimiz şeyle Abdullah Avcı'nın oynanmasını beklediği şeyin aynı olmayışı. Ben biraz bunun üzerinden yorumlamaya çalışacağım konuyu. Biz istiyoruz ki önde şiddetli pres, top bizde ve rakipteyken yüksek tempo, akışkan bir oyun ve bol hücum. Abdullah hoca istiyor ki(kanaatimce) kontrollü tempo, kontrollü oyun, güvenlikli pas tercihleri, az top kaybı, rakibe fırsat vermeden yaratılacak hücum opsiyonları ve maçın her anının kontrolümüzde olması.
Şimdi bakıldığı zaman, hocanın tercihi taraftara sıkıcı geliyor olabilir. Öyle de hatta... Ama hoca "uzun vade" kazanmanın formülünü böyle bulmuş. Takımı kısa mesafede koşturuyor. Tempo kontrolü dışında yükselmiyor. Bu sayede maçın büyük bölümüne top kendisinde olmasa da oyunun kontrolünü sağlayabiliyor. Zaten 20 maçtır deplasmanda kaybetmemeyi, hatta bu maçların yarıdan fazlasını kazanmayı tesadüfle açıklamak imkansız. En son 1981'de mümkün olmuş sanırım böyle bir şey.
Gelelim taraftarın beklentisiyle sahada gerçekleşen arasındaki uyumsuzluğun sebeplerine. İlk olarak orta saha tipleri... Malum yerli kuralını da düşününce seçenekler daralıyor. İşin açıkçası, sezon başında Abdüş-Hamsik-Bakasetas üçlüsü bekliyordum. Daha geçişken, daha tempolu olmak bu şekilde mümkün geliyordu ama şartlar başkaca gelişti. Üstelik Siopis ve Dorukhan takviyeleri yapıldı. Tüm bunları göz önünde bulundurunca, Hamsik ve Bakasetas'ın arkasındaki oyuncu profiline göre Berat'ın ihtiva ettiği özellikler farklı ve eksik kaldı. Geçen sezon da bazı defansif özellikleri sebebiyle eksiklikleri göze çarpıyordu ama oyun planımız bu defoları örtmek için daha uygundu. Ben Berat'ın bu şekilde tartışılıyor olmasına üzülüyorum açıkçası. Kıymetli bir oyuncu ve özellikle top ayağımızdayken oynadığı oyunu da ziyadesiyle iyi buluyorum. Ama oranın ihtiyacının ne olduğunu, sahada olduğu dakikalarda Siopis ve Kasımpaşa maçında -şükür kavuşturana- oynadığı sürede Dorukhan gösterdi. Yani bizim kısır görüntüden kurtulmamızın birinci adımı bu arkadaşlardan en az birini sahaya atmanın yolunu bulmak.
İkinci olarak da takımın ön tarafında tercih edilen oyun planıyla yine oyuncu tipleri arasındaki olmayan korelasyonu konuşabiliriz. Ön sağ ve sol oyuncusu çizgiye çok basıyor, takım ön tarafa nadiren yerleşiyor ve çoğu kez geçiş hücumları arıyor. Takımın 10 numarası, top santrafora geldiğinde aksiyon bölgesinin çoğunlukla uzağında oluyor ve en tepede oynayan oyuncumuz bu şartlarda oynamak için doğru özellikte adam değil. Bu takım böyle oynayacaksa, daha bağlantı oyuncusu görevi görebilecek Djaniny'nin içerde olması lazım. Yok biz Cornelius'u etkin ve aktif kullanacaksak ön alandaki oyuncuların Cornelius ile kimyasını artıracak bir oyun planına geçiş yapmamız lazım. Bu şekilde insanların çoğu isimleri tartışmaya devam edecektir çünkü. Ön alana oyunu yığıp, pas mesafelerini kısaltıp, pas temposunu artırıp; ön alandaki oyuncuları birbirine mevcut durumlarından daha yakın konumlandırarak hem merkezden hem de kenarlardan daha tempolu ve belki biraz kontrolden taviz veren hücum opsiyonları yaratmak gerekir. Bu durumda, stoperlerimizin de daha önde adımlaması ve ilk müdahale için daha hevesli olması şart.
Hoca bunu ne kadar arzu ediyor, kestiremiyorum açıkçası...
Kasımpaşa maçının ve geri kalan haftaların bizim açımızdan en dikkat çeken konuları böyleydi benim gözümde.
Gelelim bjk, fb ve gs konularına. Kısa geçeceğim. En zayıf halka gs. Bir oyun planları, bir şablonları ve hatta belli 11'leri olduğunu bile düşünmüyorum. Bizden aldıkları puan Allah'ın bir lütfuydu ya da Abdullah hocanın yanlış oyun başlangıcının telafi edilmiş haliydi. Bunun haricinde gs'nin oyun içinde bir yönlendiricisi yok. Toplarlamaları çok olası durmuyor. Çok da kaydadeğer bir şey oynamıyorlar açıkçası.
fb'nin de 3-4-3 düzeni ve hücumu ikinci hatta üçüncü plana atan oyun mantığı kusursuz uygulanmazsa faydadan çok zararı olur. fb'nin alternatif bir çözümü yok gibi duruyor. Hücum etmesi ya da rakibi karşılaması gerektiğinde çok yüksek tempolarda çok yüksek şiddetli koşular yapmak zorunda kalıyorlar. Hocalarının antrenman yöntemleri ve yoğun maç programları yüzünden fazlaca sakatları var. Bu tempoda bu arayı kaldırmaları mümkün değil. Daha fazla kayıp yaşayacaklardır.
Kadro kalitesi nedeniyle en avantajlı takım bjk. Fakat onların da en net eksiği rotasyon oyuncularının, özellikle yerlilerinin kalitesiyle yabancıları arasında uçurum olması. Antalya maçında bu çok net göründü. İştahlı, hızlı, tempolu ve direkt kaleyi düşünen bir oyun tarzları var ama sistemin içinden 1-2 parçayı çekince çatı başlarına yıkılıyor. Antalya maçının ilk yarısıyla ikinci yarısının gece ve gündüz gibi farklı olmasının sebebi bu yetersizlik. Maç özelinde Ersun Yanal'ın da büyük katkısı var tabi ama sezonun devamında, bjk ne zaman 3'ten fazla oyuncuyu rotasyona sokmaya çalışsa benzer şeyler olacak. Antalya maçını çevirdiler ama bu maçı çevirmek için verilen tavizler, orta vadeli tüm planları kökten değiştirebilir. Devre arası geldiğinden suyun dibinden son anda kurtulmuş biri gibi derinlemesine bir nefes alacaklar. Belki de boğulacaklar.
Yiğit, Gs'yi bizim Fatih Tekke katılana kadarki Samet Aybabalı takıma benzetiyorum. Yeniden yapılanan, gençleşmiş, fizik gücü bir yere kadar yeten, hücumda üretkenliği sınırlı...
Beşiktaş'ın iyi kötü birlikte oynama alışkanlığı, oyun ezberi var.
Hoca, sistem, kadro vb. birçok faktörün değiştiği şikecilerin işini diğerlerine göre daha zor görüyorum. İşleri yoluna koymaları (Denk rekabet koşullarında) kolay olmayacaktır. Fakat haftalardır rakiplerine çalınmayan penaltılar ile her maçtan önce veya sonra abuk sabuk açıklamalarla kamuoyunu yönlendirerek süreci kendi avantajlarına çevirmelerine şaşırmam.
HOPA'LI TS'Lİ
20.09.2021, 16:36
anket konuya eklendi
Teşekkür ederim.
Tabi ki Anastasios Bakasetasssss
https://pbs.twimg.com/media/E_t7bUQXsAUuFZQ?format=jpg&name=medium
Yiğit Gayretli
21.09.2021, 07:52
Yiğit, Gs'yi bizim Fatih Tekke katılana kadarki Samet Aybabalı takıma benzetiyorum. Yeniden yapılanan, gençleşmiş, fizik gücü bir yere kadar yeten, hücumda üretkenliği sınırlı...
Beşiktaş'ın iyi kötü birlikte oynama alışkanlığı, oyun ezberi var.
Hoca, sistem, kadro vb. birçok faktörün değiştiği şikecilerin işini diğerlerine göre daha zor görüyorum. İşleri yoluna koymaları (Denk rekabet koşullarında) kolay olmayacaktır. Fakat haftalardır rakiplerine çalınmayan penaltılar ile her maçtan önce veya sonra abuk sabuk açıklamalarla kamuoyunu yönlendirerek süreci kendi avantajlarına çevirmelerine şaşırmam.
Ben gs'nin sorununu orta sahada görüyorum Oğuz. Bir de Fatih Terim'in kendisi tabi :)
bjk-Sergen birlikteliğine de hala sorunlu gözle bakıyorum. Rüzgar bir terse dönse hızla kaçacak gibi görüntüsü var.
fb'nin de klasik hareketleri. İyi de olsalar, kötü de olsalar bu manipülasyonları yapıyorlar.
Sezgin Öztürk
21.09.2021, 12:59
Ben gs'nin sorununu orta sahada görüyorum Oğuz. Bir de Fatih Terim'in kendisi tabi :)
bjk-Sergen birlikteliğine de hala sorunlu gözle bakıyorum. Rüzgar bir terse dönse hızla kaçacak gibi görüntüsü var.
fb'nin de klasik hareketleri. İyi de olsalar, kötü de olsalar bu manipülasyonları yapıyorlar.
Konu dışı fakat fb-gs-bjk yi yazarken küçük harf kullanan renktaşlar iyi ki varsınız...
pReN@_61
23.09.2021, 13:34
Oy sirtaki reise gitti.
HOPA'LI TS'Lİ
23.09.2021, 13:44
Koita ve Dorukhan'ın sakatlıklarından gına geldi
2 yıldır Ömür'ünkilerden bıktığımız gibi
Koita zaten bu sezonun kazığı olarak fena girdi bize
Dorukhan iyileşip kendine bakarsa faydalanırız.
Koita umutsuz vaka
Sezon sonu şutlanmalı
Enes Ünal Kaya
23.09.2021, 13:50
Konya en az isabetli şut çeken takım mı olmuş bide :) kaza kurşunu yemesek yarabbi
Mehmet Fatih Yavuz
23.09.2021, 16:03
Abdullah hoca gervinho ile hücum zenginliği ve savunma zaafiyeti mi, yoksa ömür ile hücum kısırlığı ama savunma güvenliği mi sorusuna bu maç özelinde ömür ve savunma garantisi demiş.
Bunda özellikle Konyasporun sol kanadını aktif olarak kullanmasının da etkisi vardır mutlaka.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.