PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

AdemS
21.08.2014, 23:29
Hainler yine sahnede...

Ağrı Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırıda 2 Askerimiz yaralanmış.
Rabbim (cc) acil şifalar versin inşAllah yaralılarımıza..

Oğuz ZEYTİN
22.08.2014, 08:30
Bu nasıl bi anlayış ? Tamam Türk olmak guru verici bir şey Allaha binlerce kez şükürler olsun ki Türk'üm ama bu topraklar 1071'de fethedildiğinden beri Türklerle beraber bir çok ırk burda yaşamış. Ülkenin adı Türkiye diye yaşayan herkes Türk olmaz zorunda değil. Bu Osmanlı'da yaşayan herkesin adı Osman demek gibi saçma bişey. Sen andımız diye bişey yazmışsın orda diyorsun ki Türk'üm doğruyum ee arkadaş Kürt yamuk mu Laz Çerkez yamuk mu ? Adamlar Türküm demek zorunda mı? Almanya'da yaşayan 4 milyon Türk'e zorla Alman'ım dedirtseler hoş olur mu? Biz hiçbir taviz vermeden ve diğer azınlıkları asimile etmeden yaşamamız gerekirken resmen baskı yapıyoruz Türküm de yada git burdan diyoruz resmen. Bu yanlış bence. Vatandaş olan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Türk değildir.

Azınlıklar...

Asimile...

"Türk'üm doğruyum; kürt yamuk mu, laz çerkez yamuk mu"...

"Herkes vatandaştır, Türk değildir."

"Ülkenin adı Türkiye diye herkes Türk olmak zorunda değil"

"Bu topraklarda başka ırklar da yaşadı"

Şunları ben yazsaydım, bana IRKÇI denilecekti. Herhalde başbakan dilinden konuşan bu arkadaşımız yazınca ÖZGÜRLÜKÇÜ-DEMOKRAT-İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU filan denilir.

Değerli dostum,

Saydığın etnik gruplar AZINLIK değil arkadaşım. Lisede de okutmuyorlar mı artık Lozan'ı? Türkiye Cumhuriyeti'nde AZINLIKLAR, gayr-ı müslimlerdir. Türkiye Cumhuriyeti, müslüman tüm etnik grupları (kürt, laz, çerkez vs.) öz be öz ASIL VATANDAŞI olarak tanır.

Asimilasyon? Bu kavramın ne demek olduğunu biliyor musun? Hukuki tanımına göre bana bir tane asimilasyon politikası göster lütfen. Andımız asimilasyon aracı mıdır?

O kadar teknik bilgi hatası var ki... Neresi düzeltilmeli bilemiyorum.

NOT: Kimseye "Türk'üm de ya da git" denilmiyor. Ajitasyona bayılıyorsunuz.

omondoles
22.08.2014, 08:37

Şunları ben yazsaydım, bana IRKÇI denilecekti.

Bu cümlelerin hiç birinde ırkçılık yok. Başbakan demişsin, bu memleketteki en büyük ırkçı başbakan. İlk geldiğinde bunu belli etmemişti ama son söylemlerinde açık Açık ima etti. Kimsenin onu savunduğu yok.

Oğuz ZEYTİN
22.08.2014, 09:00
Hakan Genç,

Önce hangi arkadaş gerekli cevabı vermiş, göremedim. Paylaşırsan sevinirim.

İkincisi, ben sorularınıza elimi vicdanıma koyarak cevap verdim; sizden de aynısını bekledim fakat ortada cevap göremiyorum.

Üç: Yeni sorunuza da cevap vermek isterim ama tarihin hangi döneminden nasıl bir örnek istediğinizi bilmiyorum.

Harzemşah Sultanı Muhammed: "Ben Türk'üm ve Arapçayı az bilirim, yine de hadisin manasını anladım..." (BARTHOLD, Moğol İstilasına Kadar Türkistan, Sayfa 397, Türk Tarih Kurumu Yayınları)

Timur: "Biz ki, Turan hükümdarı, Türkistan emiriyiz. Biz ki, milletlerin en eskisi, Türk'ün şah damarıyız".

İ. H. Danişment ve La Martine'in eserlerinde Genç Osman'ın ve hocası Ömer Efendi'nin devşirme ordusunu dağıtıp tamamı Anadolu Türklerinden müteşekkil yeni bir ordu kurmak ve saraya Türk'ten başka kadın sokmamak istediğini yazar.

Gök Sultan Abdülhamid (Mithad Paşa'ya): Bilmelidirler ki paşa; Kuran-ı Kerim'i arapça tilavet etmekten nasıl vazgeçmezsem, devletimin (Osmanlı İmparatorluğu) toprakları üzerinde Türkçe konuşulmasından da öyle vazgeçmem. Türk dilinden başkasını da kabul etmem!

Kanun-i Esasi'de devletin resmi dili TÜRKÇE'dir. Devlet memurları Türkçe bilmek zorundadır. Neden acaba rumca, ermenice, kırmanca, arapça değil? ;)

Yeterli görülmezse, tarihin herhangi bir döneminden yeni örnekler sunabilirim. Cumhuriyet döneminde kurulan TÜRK Tarih Kurumu, TÜRK Dil Kurumu, paralardaki bozkurt simgesini vs. isterseniz anlatırım.

Oğuz ZEYTİN
22.08.2014, 09:01
Bu cümlelerin hiç birinde ırkçılık yok. Başbakan demişsin, bu memleketteki en büyük ırkçı başbakan. İlk geldiğinde bunu belli etmemişti ama son söylemlerinde açık Açık ima etti. Kimsenin onu savunduğu yok.

Peki :)

AdemS
22.08.2014, 09:26
Oğuz Zeytin kardeşim/abim şöyle bi düzeltme yapayım... Nasıl anlaşıldı bilmiyorum..
Ben ve yazan diğer arkadaşların, hiçbirimizin Türk'lükten, Türk kelimesinden rahatsızlığı yok.. Olamaz da.. Niye rahatsız olalım ki, rahatsız olacak hiçbir sebep yok...

Bizim bahsetmek istediğimiz tek ama tek şey, bu ülkede farklılıkların olduğudur..

Bu ülkede Türk de var, Arap da var, Kürt de var, diğer milletlerden de bir sürü insan var... Yani bu Allah'ın kanunu.. Senin daha önce yazmış olduğun Hucurat Suresinin 13. ayetinde açık açık yazıyor farklı milletlerin yaratıldığı...

Türkçe meselesine gelirsek, devletin resmi dilinin tek dil olmasından yanayım ben de, o da Türkçe.. Çünkü aynı zamanda ortak dildir..
Kürtçe'nin resmi dil olmasını isteyenler demokratiklikten değil, kürtçülük yaptıklarından dolayı bunu istiyorlar..
İnsanlar kendi aralarından istediği dili konuşabilirler ama resmi dil Türkçe'dir...

Selametle :)

Oğuz ZEYTİN
22.08.2014, 09:34
Oğuz Zeytin kardeşim/abim şöyle bi düzeltme yapayım... Nasıl anlaşıldı bilmiyorum..
Ben ve yazan diğer arkadaşların, hiçbirimizin Türk'lükten, Türk kelimesinden rahatsızlığı yok.. Olamaz da.. Niye rahatsız olalım ki, rahatsız olacak hiçbir sebep yok...

Bizim bahsetmek istediğimiz tek ama tek şey, bu ülkede farklılıkların olduğudur..

Bu ülkede Türk de var, Arap da var, Kürt de var, diğer milletlerden de bir sürü insan var... Yani bu Allah'ın kanunu.. Senin daha önce yazmış olduğun Hucurat Suresinin 13. ayetinde açık açık yazıyor farklı milletlerin yaratıldığı...

Türkçe meselesine gelirsek, devletin resmi dilinin tek dil olmasından yanayım ben de, o da Türkçe.. Çünkü aynı zamanda ortak dildir..
Kürtçe'nin resmi dil olmasını isteyenler demokratiklikten değil, kürtçülük yaptıklarından dolayı bunu istiyorlar..
İnsanlar kendi aralarından istediği dili konuşabilirler ama resmi dil Türkçe'dir...

Selametle :)

Adem, özelden yazacağım. Bu başlıkta uzamasın.

omondoles
22.08.2014, 09:49
Sevgili Oğuz Zeytin

Sanırım ne demek istediğimizi anlatamamışız. gerçi Adem kardeşimiz cevap verdi. Devletin resmi dili olur ve bununda Türkçe olmasında hiçbir beis yoktur. bunun aksini söylemiyoruz. ama onda bile hatalısın. Osmanlı Türkçe kullanıyor olsaydı dilin ismi Osmanlıca olmazdı. acaba osmanlıca metni alıp okusanız ne kadarını anlarsınız? Yukarıda saydığın örneklerinin (doğru olup olmadıklarını bilmiyorum) uygulamada tam tersini görmüşüz. hayır yani öyle bir konuşuyorsun ki sanki biz Türk olmaktan utanıyoruz.. dediğimiz basit; nasıl ki biz gururla Türk'üz diyorsak, Kürt olanda Kürt'üm diyebilmeli ama sen hemen anayasanın falan yasasına göre Türk'sün diyorsun :). yasa dediğin şey insan yapımı. Ayet falan değil. "yasalar doğru oldukları için değil, yasa oldukları için yürülüktedirler" peki sen "ben Türk'üm" derken anayasının maddesini baz alarak mı söylüyorsun?

Vesselâm.

Oğuz ZEYTİN
22.08.2014, 10:31
Sevgili Oğuz Zeytin

Sanırım ne demek istediğimizi anlatamamışız. gerçi Adem kardeşimiz cevap verdi. Devletin resmi dili olur ve bununda Türkçe olmasında hiçbir beis yoktur. bunun aksini söylemiyoruz. ama onda bile hatalısın. Osmanlı Türkçe kullanıyor olsaydı dilin ismi Osmanlıca olmazdı. acaba osmanlıca metni alıp okusanız ne kadarını anlarsınız? Yukarıda saydığın örneklerinin (doğru olup olmadıklarını bilmiyorum) uygulamada tam tersini görmüşüz. hayır yani öyle bir konuşuyorsun ki sanki biz Türk olmaktan utanıyoruz.. dediğimiz basit; nasıl ki biz gururla Türk'üz diyorsak, Kürt olanda Kürt'üm diyebilmeli ama sen hemen anayasanın falan yasasına göre Türk'sün diyorsun :). yasa dediğin şey insan yapımı. Ayet falan değil. "yasalar doğru oldukları için değil, yasa oldukları için yürülüktedirler" peki sen "ben Türk'üm" derken anayasının maddesini baz alarak mı söylüyorsun?

Vesselâm.

:) Başlığı işgal etmemek için özelden yazdım.

Oğuz ZEYTİN
22.08.2014, 10:37
Doğru lan, kim verecek ki? Çünkü bunlar çook masum! Mesela 3-4 yüksek rütbeli subayı görevden alarak suç yeniden TSK üzerine atılabilir.

Heykel olayına sanatsal açıdan yaklaşmaya çalışmış diyeceğim ama heykelin yıkılması bildiğin bu ülkenin İçişleri bakanının zoruna gitmiş.

Demezler mi adama o heykel yapılıp dikilene kadar senin polisin, istihbaratın ne iş yapıyordu! Tırlarla Işid'e silah mı taşıyordu? Sukunetle biz kaldırırdık demeye getiriyor paşa. Kıvırmayın yahu. O fotoğraflar servis edilmeseydi bal gibi de o heykel orada kalacaktı. Ağladı ağlayacak.

Bugünkü HaberTürk'te köy muhtarı, heykelin 8 ay önce dikildiğini söylüyor.

Demek ki basın, olayı gündeme getirmeseydi, emniyet-jandarma rahatsız olmayıp seyretmeye devam edecekti. Sayın Bakan için sıradan bir şey nasılsa...

sakoglu61
22.08.2014, 15:54
Azınlıklar...

Asimile...

Şunları ben yazsaydım, bana IRKÇI denilecekti. Herhalde başbakan dilinden konuşan bu arkadaşımız yazınca ÖZGÜRLÜKÇÜ-DEMOKRAT-İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU filan denilir.

Değerli dostum,

Saydığın etnik gruplar AZINLIK değil arkadaşım. Lisede de okutmuyorlar mı artık Lozan'ı? Türkiye Cumhuriyeti'nde AZINLIKLAR, gayr-ı müslimlerdir. Türkiye Cumhuriyeti, müslüman tüm etnik grupları (kürt, laz, çerkez vs.) öz be öz ASIL VATANDAŞI olarak tanır.

Asimilasyon? Bu kavramın ne demek olduğunu biliyor musun? Hukuki tanımına göre bana bir tane asimilasyon politikası göster lütfen. Andımız asimilasyon aracı mıdır?

O kadar teknik bilgi hatası var ki... Neresi düzeltilmeli bilemiyorum.

NOT: Kimseye "Türk'üm de ya da git" denilmiyor. Ajitasyona bayılıyorsunuz.

Başbakanın ağzından konuşmuyorum bire bir kendi düşüncelerimdir. Hayır sen muhalifsin tayyibe diye sana zıt konuşan herkes tayyipçi mi oluyor? Bu nasıl bir kafa yapısı?

Adam Türk'üm demek istemiyorsa demez bu kadar. Sen ona Türk'üm doğruyum dedirtemezsin. Bu arada sen halk bilimcisi falan mısın? Bana teknik bilgi vs. gibi hatalar yaptığımı söylüyorsun?

"(kürt, laz, çerkez vs.) öz be öz ASIL VATANDAŞI olarak tanır."

Senin de dediğin gibi bunlar öz be öz vatandaştır. Türk değildir. Türk'sen Türk'sündür Laz'san Laz. Bunda anlamayacak ne var. Azınlık kelimesini nüfus miktarında Türk'lere oranla sayıca az oldukları için kullandım. Lozan'la falan alakalı değil yani.

Ayrıca ajitasyonu yapan sensin "Şunları ben yazsaydım, bana IRKÇI denilecekti." bu sözünle.

He unutmadan sana "bir tane asimilasyon politikası" söyliyim. Daha düne kadar Kürtçe şarkı, propaganda vs. yapma suçtu bu ülkede. İnsanların dilini yasaklamak asimilasyona giriyor diye biliyorum. Yanlışmıyım yoksa buyrun siz cevap verin sayın Halk Bilimcisi beyefendi..

Oğuz ZEYTİN
23.08.2014, 12:05
Başbakanın ağzından konuşmuyorum bire bir kendi düşüncelerimdir. Hayır sen muhalifsin tayyibe diye sana zıt konuşan herkes tayyipçi mi oluyor? Bu nasıl bir kafa yapısı?

Adam Türk'üm demek istemiyorsa demez bu kadar. Sen ona Türk'üm doğruyum dedirtemezsin. Bu arada sen halk bilimcisi falan mısın? Bana teknik bilgi vs. gibi hatalar yaptığımı söylüyorsun?

"(kürt, laz, çerkez vs.) öz be öz ASIL VATANDAŞI olarak tanır."

Senin de dediğin gibi bunlar öz be öz vatandaştır. Türk değildir. Türk'sen Türk'sündür Laz'san Laz. Bunda anlamayacak ne var. Azınlık kelimesini nüfus miktarında Türk'lere oranla sayıca az oldukları için kullandım. Lozan'la falan alakalı değil yani.

Ayrıca ajitasyonu yapan sensin "Şunları ben yazsaydım, bana IRKÇI denilecekti." bu sözünle.

He unutmadan sana "bir tane asimilasyon politikası" söyliyim. Daha düne kadar Kürtçe şarkı, propaganda vs. yapma suçtu bu ülkede. İnsanların dilini yasaklamak asimilasyona giriyor diye biliyorum. Yanlışmıyım yoksa buyrun siz cevap verin sayın Halk Bilimcisi beyefendi..

:)

Yorumumu okumadan önce tavsiye: http://www.youtube.com/watch?v=Yb1-gNZvQZU

* Kafa yapımı merak etmişsin: Brakesifal

Irkçıyım ya ben, gidip ölçtürdüm. Brakefial çıktı. :)

"Başbakan ağzından konuşuyorsun" dedim. O da senin gibi seviyor saymayı: kürt, arap, laz, çerkez, gürcü... 36 etnik gruptan bahsediyor ya...

* Diğer merakını da gidereyim: Okuduğum okullardan biri İstanbul Üniversitesi SBF'ydi. Ayrıca halk bilimi değil ama toplum bilimi/sosyoloji (Millet-Milliyetçilik-Kültür) özel ilgi alanım. Ziya Gökalp, Prof. Dr. Mümtaz Turhan, Prof. Dr. Erol Güngör, Prof. Dr. Orhan Türkdoğan esinlendiğim Türk sosyologları. Yeterli mi? Tatmin oldun mu?

* "Azınlık" kavramını yanlış kullanıyorsun. Öyle sayıca az olan her gruba azınlık denmez. "Sayıları az o yüzden azınlık dedim". İşte bu teknik hatadır, neticenden uydurmanın güzel bir örneğidir. Her kavramı kafana göre kullanamazsın. Çünkü bu, uluslararası hukuki bir terimdir.

Siz bunları nereden öğreniyorsunuz hakikaten merak ediyorum.

Mesela Adem SÖYLEMEZ'e sor bakalım, azınlık mıymış? Eğer o bunu kabul ediyorsa, ben susarım.

Ayrıca bunu söylemem için adımın önünde prof yazması gerekmez. Onun da bir hükmü yok. Biliyorsun hem başbakan hem cumhurbaşkanı hem BOP eşbaşkanı olan kişi "profesörmüş, üç dil biliyormuş... Profesör olsan ne yazar" demişti. Yani bir kıymeti yok ilmin(!)

Sana git Lozan Anlaşması'na bak diyorum. Bilmemek ayıp değil, öğrenmek için de geç değil. Bana laf yetiştirme derdine düşeceğine, açıp okusan belki kendine faydan olurdu.

Gerçi yavaş yavaş dediğime geliyorsun: "Senin de dediğin gibi bunlar öz be öz vatandaştır. Türk değildir." diyorsun.

Yani azınlık değildir işte, bitti.

Ama ikinci cümlen yine yanlış. Çünkü Türk'tür.

"Vermiceeem vermiceeem" diyen kız vardı ya, "kurusa da vermicceeeemm"... Onun gibi oldu bu durum. İnatla çözülmez. Bu milletin adı TÜRK MİLLETİ'dir.

Diyorsan ki "hayır Türk değiller", işte bu ayrılıkçı etnikçiliktir! (Bu da sosyolojik bir tabirdir. Sizin bana ırkçı dediğiniz şey aslında budur. Okuyabileceğin kaynaklar tavsiye edebilirim konuyla ilgili).

* Zorla Türküm dedirtemezmişim... Affedersin ama çok da fifi! Demezse demesin, bana ne... Anayasa maddesi orada duruyor. Bu ülkede kimseye laz pasaportu, kürt nüfus cüzdanı verilmiyor. Hoşuna gitmese ve köpürsen de Türk Pasaportu alıyorsun. Türk askeri, Türk polisi, Türk otelleri, Türk sineması, Türk pop müziği... Sinirleniyorsan devam etmeyeyim.

Mesela ermeni yazar Hrant diyorlardı, desinler. Laz türkücü... Gürcü cumhurbaşkanı... Kürt şarkıcı Rojin... İsterse pkklı Şiwan desinler. Neden rahatsız olayım, aksine hoşuma gidiyor: Saflar belli oluyor :) Bak, ben gayet özgürlükçüyüm. Bir de faşist derler...

* Ajitasyon :) Güldüm geçtim.

* "Halkın dilini yasaklamak asimilasyondur"

Bana önce asimilasyonun hukuki tarifini yap canım kardeşim. Ezbere konuşuyorsun, yasak maddesini tarihini filan da yazıver.

Ben, her iddiamın arkasını somut bilgiyle destekliyorum. Senden de aynısını bekliyorum.

(Senin üslubuna göre cevap yazdım. Alınmaca gücenmece yok...)

(Cevabını buraya yazsan da, diğer arkadaşlarımla devam ettiğimiz gibi sana özelden döneceğim. Bilgine...)

Oğuz ZEYTİN
23.08.2014, 12:13
Evlerinden çok Kandil'e giden gazeteci ajanlar, akil adamlar... Hayranım bunlara.

Bugünkü Vatan'da terörist Cemil Bayık'la röportaj yapmış bir tanesi:

http://www.gazetevatan.com/rusen-cakir-671047-yazar-yazisi-kandil-den-her-zaman-kapimiz-acik-mesaji/

Açılımın koordinatörü Beşir Atalay'ın ulağı gibi gidip Kandil'in mesajlarını Türk kamuoyuna taşıma görevini layıkıyla yerine getirmiş.

Terörist Bayık ne diyor: "Biz ne demokratikleşmeden vazgeçtik ne de demokratik özerklikten!" ve "Geçmişte kıran kırana mücadelede yürüttük. Şimdi müzakere yürütmeye çalışıyoruz. Müzakereye gelirse müzakere ederiz, gelmezse mücadele ederiz."

ÖZET: "Bebekleri öldüre öldüre müzakere masasına oturduk."

sakoglu61
23.08.2014, 12:54
:)

Yorumumu okumadan önce tavsiye: http://www.youtube.com/watch?v=Yb1-gNZvQZU

* Kafa yapımı merak etmişsin: Brakesifal

Irkçıyım ya ben, gidip ölçtürdüm. Brakefial çıktı. :)

"Başbakan ağzından konuşuyorsun" dedim. O da senin gibi seviyor saymayı: kürt, arap, laz, çerkez, gürcü... 36 etnik gruptan bahsediyor ya...

* Diğer merakını da gidereyim: Okuduğum okullardan biri İstanbul Üniversitesi SBF'ydi. Ayrıca halk bilimi değil ama toplum bilimi/sosyoloji (Millet-Milliyetçilik-Kültür) özel ilgi alanım. Ziya Gökalp, Prof. Dr. Mümtaz Turhan, Prof. Dr. Erol Güngör, Prof. Dr. Orhan Türkdoğan esinlendiğim Türk sosyologları. Yeterli mi? Tatmin oldun mu?

* "Azınlık" kavramını yanlış kullanıyorsun. Öyle sayıca az olan her gruba azınlık denmez. "Sayıları az o yüzden azınlık dedim". İşte bu teknik hatadır, neticenden uydurmanın güzel bir örneğidir. Her kavramı kafana göre kullanamazsın. Çünkü bu, uluslararası hukuki bir terimdir.

Siz bunları nereden öğreniyorsunuz hakikaten merak ediyorum.

Mesela Adem SÖYLEMEZ'e sor bakalım, azınlık mıymış? Eğer o bunu kabul ediyorsa, ben susarım.

Ayrıca bunu söylemem için adımın önünde prof yazması gerekmez. Onun da bir hükmü yok. Biliyorsun hem başbakan hem cumhurbaşkanı hem BOP eşbaşkanı olan kişi "profesörmüş, üç dil biliyormuş... Profesör olsan ne yazar" demişti. Yani bir kıymeti yok ilmin(!)

Sana git Lozan Anlaşması'na bak diyorum. Bilmemek ayıp değil, öğrenmek için de geç değil. Bana laf yetiştirme derdine düşeceğine, açıp okusan belki kendine faydan olurdu.

Gerçi yavaş yavaş dediğime geliyorsun: "Senin de dediğin gibi bunlar öz be öz vatandaştır. Türk değildir." diyorsun.

Yani azınlık değildir işte, bitti.

Ama ikinci cümlen yine yanlış. Çünkü Türk'tür.

"Vermiceeem vermiceeem" diyen kız vardı ya, "kurusa da vermicceeeemm"... Onun gibi oldu bu durum. İnatla çözülmez. Bu milletin adı TÜRK MİLLETİ'dir.

Diyorsan ki "hayır Türk değiller", işte bu ayrılıkçı etnikçiliktir! (Bu da sosyolojik bir tabirdir. Sizin bana ırkçı dediğiniz şey aslında budur. Okuyabileceğin kaynaklar tavsiye edebilirim konuyla ilgili).

* Zorla Türküm dedirtemezmişim... Affedersin ama çok da fifi! Demezse demesin, bana ne... Anayasa maddesi orada duruyor. Bu ülkede kimseye laz pasaportu, kürt nüfus cüzdanı verilmiyor. Hoşuna gitmese ve köpürsen de Türk Pasaportu alıyorsun. Türk askeri, Türk polisi, Türk otelleri, Türk sineması, Türk pop müziği... Sinirleniyorsan devam etmeyeyim.

Mesela ermeni yazar Hrant diyorlardı, desinler. Laz türkücü... Gürcü cumhurbaşkanı... Kürt şarkıcı Rojin... İsterse pkklı Şiwan desinler. Neden rahatsız olayım, aksine hoşuma gidiyor: Saflar belli oluyor :) Bak, ben gayet özgürlükçüyüm. Bir de faşist derler...

* Ajitasyon :) Güldüm geçtim.

* "Halkın dilini yasaklamak asimilasyondur"

Bana önce asimilasyonun hukuki tarifini yap canım kardeşim. Ezbere konuşuyorsun, yasak maddesini tarihini filan da yazıver.

Ben, her iddiamın arkasını somut bilgiyle destekliyorum. Senden de aynısını bekliyorum.

(Senin üslubuna göre cevap yazdım. Alınmaca gücenmece yok...)

(Cevabını buraya yazsan da, diğer arkadaşlarımla devam ettiğimiz gibi sana özelden döneceğim. Bilgine...)

Komik şey seni :) İçi dolu gibi konuşuyorsun ama her cümlen birbirinden boş güzel kardeşim. Ben siyasal okumuyorum kabul. Ama bazı konular hakkında fikir sahibi olmak için siyasal bilimler okumaya da hiç gerek yok. Ki zaten ortalıkta ne siyasal mezunu tarihçi vs. gördük bi tarafından atıp tutan.

Senin bu forumda çok yorumunu gördüm. Neredeyse her tartışma ortamında baskın olmaya çalışıyorsun. Yüzde bir milyon eminim ki bu tarz konuşmanın sebebi beni tayyipçi bellemen. Ve çok bariz bir şekilde tayyip düşmanısın. Bu fikir hayatına aşırı derecede yansımış. Bu arada tayyibin kime ne dediği umrumda değil de O arkadaş da çok ilimli ya hani İstiklal Marşı'nı nasıl bilmiyor ona şaşırdım doğrusu.

Benim dediklerimin aynısını deyip bana karşı konuşman da çok ilginç. Ben hiçbir etnik grup bu ülkede az ve ya çok hakka sahip demedim. Kürk Kürt'tür Laz Laz'dır Türk de Türk'tür dedim. Anayasada Kürt'e Türk deyince Kürtler Türk mü oluyor? Hayır.

Misal şu an İsrail'de Filistinlileri bombalayan bir sürü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İsrail askeri var. Şimdi bunlar Türk mü yani? Her TC vatandaşına Türk demek aptallığın daniskasıdır. Niye zorla millete Türk diyorsunuz anlamıyorum.

Bu arada MGK'nın 2008'de yaptığı "Türkiye'deki Etnik Azınlıklar" araştırmasına göre Türkiye'de 3 milyon Kürt, 9 milyon Zaza var. Bunların nedense 2 milyonuna yakını Kürt olduğunu kabul etmiyormuş. Acaba bu ülkede biri Kürtlere baskı mı yaptı zamanında?

Bu arada azınlıklar vatandaş sayılmıyor mu? Ben mi yanlış biliyorum yoksa. Adamcağızlara azınlık dedim diye vatandaşlıktan mı çıktılar yoksa?

Yahu kimseye Laz cüzdanı Kürt cüzdanı verilsin dedim mi ben? Zaten kimseye Türk cüzdanı Türk pasaportu da verilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu veriliyor.
http://digitaleurope.bilgi.edu.tr/html/3-1/images/TurkiyeCumhuriyetiPasaportlari.jpg
Bak ne güzel her renk var hemde :) Ne yazıyor üstünde Repuclic of Turkey yani Türkiye Cumhuriyeti yani Turkish Passport değil veya Türk Pasaportu.

Sözün özü sende ağır Türklük takıntısı var güzel kardeşim. Oysaki bak Kardeşlik Türküsü yapmışlar zamanında "Hepiiimiiiizz kardeeeşşiiiizzz bu kavgaaa ne diiiyeee" diyor türküde. Bak dikkat et hee Hepimiz Türküz demiyor hepimiz kardeşiz diyor.

Daha fazla kendini yorma. Sen bu zihniyetle daha çooookk kafan ağrır herkese yorum yetiştircem diye. İyisi mi sen eczanede bi ağrı kesici al. Benden bu kadar selametle TÜRK kardeşim.

Armağan Dere
23.08.2014, 17:56
Üstteğmenin nası vurduğunu merak edenler için

http://gundem.web.tv/video/wcqb7qvdkhy

Fatih Öztürk
25.08.2014, 15:42

Üstteğmenimin elleri dert görmesin.

Ertan1982
25.08.2014, 16:38
Santralara roket atarli saldirilar,Karakol ve lojmanlara taciz atesler,Atatük Büstleri yikmalar,yol kesmeler vs. iyi gidiyoruz istikrar bozulmasin.

Oğuz ZEYTİN
26.08.2014, 10:29

:) Türk askerinin sillesini yiyince mahalle karısı gibi "askerler bizi saldırıyor" diye havlıyorlar. Boşuna İT demiyoruz!

Tıpkı geçen gün Florya'da "kürdistan" diye sayıklayan bir grubu Beşyol'a kadar döve döve kovaladığımız gibi...

Fikri ve ilmi mücadelemiz Allah izin verdiğince sürecek. Ama hak edene ve kaşınana o yumruk inecek. Esenyurt'ta, Tarlabaşı'nda, Gülsuyu'nda, Bağcılar'da bıraktığımız izimiz bugün Sefaköy'e taştı. Bakalım yarın nerede bu soysuzların suratına tüküreceğiz!? Biz usanmayız, bunların tasmasından tutanlara dedelerimiz haddini bildirmiş, biz de üstümüze düşeni layıkıyla yaparız.

"Bu ülkenin adının Türkiye olması yanlış bir şey. Anadolu Halklar Cumhuriyet olsaydı belki çok daha barış içinde yaşayacaktık..."

İşte bir babası belli olmayan zırvası daha! Daha önceki benzer hezeyan: Akiller Heyeti'nden Hilal Kaplan "Türk Bayrağı adı Türkiye Bayrağı veya Demirtaş'ın dediği gibi Devlet Bayrağı olsun" demişti...

Komünist - İslamcı - kürtçü - Liberal dayanışmasında zurnanın zırt dediği yer burası işte. Dertleri aynı: TÜRK!

Zaferler Ayı Ağustos'tayız. Malazgirt ve İstiklal Mücadelemiz'in şanlı zaferleri kutlu olsun.

"Türk Bayrağı" inmesin diye toprağa düşen şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Oğuz ZEYTİN
26.08.2014, 11:18
Komik şey seni :) İçi dolu gibi konuşuyorsun ama her cümlen birbirinden boş güzel kardeşim. Ben siyasal okumuyorum kabul. Ama bazı konular hakkında fikir sahibi olmak için siyasal bilimler okumaya da hiç gerek yok. Ki zaten ortalıkta ne siyasal mezunu tarihçi vs. gördük bi tarafından atıp tutan.

Senin bu forumda çok yorumunu gördüm. Neredeyse her tartışma ortamında baskın olmaya çalışıyorsun. Yüzde bir milyon eminim ki bu tarz konuşmanın sebebi beni tayyipçi bellemen. Ve çok bariz bir şekilde tayyip düşmanısın. Bu fikir hayatına aşırı derecede yansımış. Bu arada tayyibin kime ne dediği umrumda değil de O arkadaş da çok ilimli ya hani İstiklal Marşı'nı nasıl bilmiyor ona şaşırdım doğrusu.

Benim dediklerimin aynısını deyip bana karşı konuşman da çok ilginç. Ben hiçbir etnik grup bu ülkede az ve ya çok hakka sahip demedim. Kürk Kürt'tür Laz Laz'dır Türk de Türk'tür dedim. Anayasada Kürt'e Türk deyince Kürtler Türk mü oluyor? Hayır.

Misal şu an İsrail'de Filistinlileri bombalayan bir sürü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İsrail askeri var. Şimdi bunlar Türk mü yani? Her TC vatandaşına Türk demek aptallığın daniskasıdır. Niye zorla millete Türk diyorsunuz anlamıyorum.

Bu arada MGK'nın 2008'de yaptığı "Türkiye'deki Etnik Azınlıklar" araştırmasına göre Türkiye'de 3 milyon Kürt, 9 milyon Zaza var. Bunların nedense 2 milyonuna yakını Kürt olduğunu kabul etmiyormuş. Acaba bu ülkede biri Kürtlere baskı mı yaptı zamanında?

Bu arada azınlıklar vatandaş sayılmıyor mu? Ben mi yanlış biliyorum yoksa. Adamcağızlara azınlık dedim diye vatandaşlıktan mı çıktılar yoksa?

Yahu kimseye Laz cüzdanı Kürt cüzdanı verilsin dedim mi ben? Zaten kimseye Türk cüzdanı Türk pasaportu da verilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu veriliyor.
http://digitaleurope.bilgi.edu.tr/html/3-1/images/TurkiyeCumhuriyetiPasaportlari.jpg
Bak ne güzel her renk var hemde :) Ne yazıyor üstünde Repuclic of Turkey yani Türkiye Cumhuriyeti yani Turkish Passport değil veya Türk Pasaportu.

Sözün özü sende ağır Türklük takıntısı var güzel kardeşim. Oysaki bak Kardeşlik Türküsü yapmışlar zamanında "Hepiiimiiiizz kardeeeşşiiiizzz bu kavgaaa ne diiiyeee" diyor türküde. Bak dikkat et hee Hepimiz Türküz demiyor hepimiz kardeşiz diyor.

Daha fazla kendini yorma. Sen bu zihniyetle daha çooookk kafan ağrır herkese yorum yetiştircem diye. İyisi mi sen eczanede bi ağrı kesici al. Benden bu kadar selametle TÜRK kardeşim.

Özelden yazacağım demiştim ama böylesine ustalıkla yazılmış SAÇMALIKLARI herkes görsün diye tekrar önüne koyacağım. Saygısızlıklarına göz yummayacağımı şimdiden bilmeni isterim.

1) "Halk bilimci misin" dedin; "Siyasal Bilimci'yim ve ayrıca Toplum Bilimi üzerine araştırıyorum" dedim.

Yan çizdin: "Fikir sahibi olmak için siyasal bilgiler okumaya gerek yok"...

Dik dur bir sefer, erkek ol. ;)

2) "Benim çok tartışmamı görmüş, baskın olmaya çalışıyormuşum."

Sana ne benim üslubumdan. Haklı olduğumu düşünüyorsam tabii ki arkasında dururum, şimdi olduğu gibi. Sen onu bunu boşver de Lozan Anlaşması'nı okuyup öğrendin mi azınlık neymiş? :)

3) "Tayyip düşmanısın"

Şair der ki:

"Türk oğluyum Türk olarak ölürüm
Kanım Türktür dilim Türkçe sözüm Türk
Türk olmayı en mukaddes bilirim
Dinim islam içim Türktür özüm Türk

Türk’e karşı kim olursa karşım var
Arş ileri arş ileri marşım var
Bu ülkede Türk İstiklal Marşım var
AYYILDIZ’lı bayrağım Türk tezim Türk"

Tayyip dediğin gürcü de Türk'e karşı olduğu, Türk Milliyetçiliği'ni ayakları altına almaya kalktığı için, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" vecizesini ve TC ibaresini silmeye teşebbüs ettiği için, Türk Milliyetçileri'ne "köpek", "kandan beslenenler", "Fatiha bilmezler" gibi sayısız hakaret ettiği için, evet, ona da karşıyım, sana da karşıyım.

4) Tekerlemen güzelmiş: "Kürt kürttür laz lazdır." Saymaya devam et: "Arnavut arnavuttur, zaza zazadır, gürcü gürcüdür, arap araptır, boşnak boşnaktır, rum rumdur, ermeni ermenidir..." Devam et.

"...Kürtler Türk mü oluyor" soruna gelince: Bunu biyolojik manada soruyorsan IRKÇISIN ve büyük ihtimalle farkında değilsin. Ne acıklı bir durum... TÜRK diyenlere "faşist, ırkçı kafatasçı" diye saldıran çoğu kişinin düştüğü çukurdasın.

Geçenlerde bu forumda (isim vermeyeceğim) beni ırkçılıkla suçlayan bir arkadaşımızın şu sözleri aklıma geldi (Burayı okuyorsa ve isterse kendisi paylaşır kimliğini): "...insanların ırklarını bilmediğinden kaynaklanıyor. Maalesef halkımız cahil. Adam mesela müslüman olunca Türk olduğunu sanıyor vs. ..."

Evet bunu yazan kişi, bu sayfalarda beni IRKÇILIKLA suçlayan kişi. Hayat ne kadar ilginç... :)

Gelgelelim kardeş edebiyatına... Ha eğer bahsettiğin türde bir kardeşlik varsa, o kardeşliğin adı (sana acı verse de) TÜRK MİLLETİ'dir.

5) "Her TC vatandaşına Türk demek aptallığın daniskası" değil, TC Anayasası Md. 66 gereğidir.

Anayasa bu kadar önemsizse sizin için bırakalım olduğu gibi kalsın? Razı mısın? ;)

Neden kürtler ve islamcılar bir yerlerini yırtarcasına Anayasa'dan Türk ifadesini kaldırmaya çalışıyor? Herkesi kendiniz gibi APTAL sanmayın kuzum.

6) Azınlık konusunda kafan epey karışıkmış. Daha fazla ambale olma en iyisi...

7) Pasaportun üzerinde yazan DEVLET ADI'dır. Bu o pasaportu taşıyan kişinin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ve o vatandaşlıkla birlikte TÜRK olduğunu gösterir.

Şimdi yine yerinde hop oturup hop kalkmaya başladın, farkındayım.

İstersen ilgili kanuna da bakabilirsin (kanun filan diyorum diye rahatsız olmuyorsun değil mi), orada da karşına bu pasaportu "Türk" vatandaşlarının alabileceği yazılır.

8) İbo Mahsun Özcan Alişan "hepimiz kardeşiz" diyince kendini kardeş sanan ileri zekalı!

"Milletim nev-i beşerdir, vatanım ruy-i zemin" diyen Tevfik Fikret'e rahmet okutuyorsun.

Sen istersen kendine "çöp poşeti" de, hiç umrumda değil; benim bir isim arayışım yok.

OĞUZ gibi TÜRK'e yakışır bir namım var. Üniversitede yüzlerce gence ders anlatırken, koca koca şirketlere eğitim verirken ağrımayan başım bir tane garibe doğru yol gösterirken ağrımaz, sen beni değil kendi zavallı durumunu düşün.

Hukuk, sosyoloji, bilimsel gerçeklik senin için önemsizse ve burada internet kafedeki arkadaşlarınla laklak yapar gibi tartışacaksan zaman kaybı yaşamak istemediğimden dolayı cevaplamayacağımı şimdiden bilmeni isterim.

Sana son sözüm Büyük Mehmet Emin YURDAKUL'un dizeleriyle olsun:

"Ben bir Türk'üm dinim, cinsim uludur
Sinem, özüm ateş ile doludur
İnsan olan vatanının kuludur
Türk evlâdı evde durmaz, giderim.

Bu topraklar ecdâdımın ocağı
Evim köyüm hep bu yurdun bucağı
İşte vatan! İşte Tanrı kucağı!
Ata yurdun evlât bulmaz, giderim.

Yaradanın kitabını kaldırtmam
Osmancığın bayrağını aldırtmam
Düşmanımı vatanıma saldırtmam
Tanrı evi viran olmaz giderim.

Tanrım şâhid duracağım sözümde
Milletimin sevgileri özümde
Vatanımdan başka şey yok gözümde
Yâr yatağın düşman almaz, giderim.

Ak gömlekle gözyaşımı silerim
Kara taşla bıçağımı bilerim
Vatanımçün yücelikler dilerim
Bu dünyada kimse kalmaz, giderim. "

sakoglu61
26.08.2014, 19:13
Özelden yazacağım demiştim ama böylesine ustalıkla yazılmış SAÇMALIKLARI herkes görsün diye tekrar önüne koyacağım. Saygısızlıklarına göz yummayacağımı şimdiden bilmeni isterim.

1) "Halk bilimci misin" dedin; "Siyasal Bilimci'yim ve ayrıca Toplum Bilimi üzerine araştırıyorum" dedim.

Yan çizdin: "Fikir sahibi olmak için siyasal bilgiler okumaya gerek yok"...

Dik dur bir sefer, erkek ol. ;)

2) "Benim çok tartışmamı görmüş, baskın olmaya çalışıyormuşum."

Sana ne benim üslubumdan. Haklı olduğumu düşünüyorsam tabii ki arkasında dururum, şimdi olduğu gibi. Sen onu bunu boşver de Lozan Anlaşması'nı okuyup öğrendin mi azınlık neymiş? :)

3) "Tayyip düşmanısın"

Şair der ki:

"Türk oğluyum Türk olarak ölürüm
Kanım Türktür dilim Türkçe sözüm Türk
Türk olmayı en mukaddes bilirim
Dinim islam içim Türktür özüm Türk

Türk’e karşı kim olursa karşım var
Arş ileri arş ileri marşım var
Bu ülkede Türk İstiklal Marşım var
AYYILDIZ’lı bayrağım Türk tezim Türk"

Tayyip dediğin gürcü de Türk'e karşı olduğu, Türk Milliyetçiliği'ni ayakları altına almaya kalktığı için, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" vecizesini ve TC ibaresini silmeye teşebbüs ettiği için, Türk Milliyetçileri'ne "köpek", "kandan beslenenler", "Fatiha bilmezler" gibi sayısız hakaret ettiği için, evet, ona da karşıyım, sana da karşıyım.

4) Tekerlemen güzelmiş: "Kürt kürttür laz lazdır." Saymaya devam et: "Arnavut arnavuttur, zaza zazadır, gürcü gürcüdür, arap araptır, boşnak boşnaktır, rum rumdur, ermeni ermenidir..." Devam et.

"...Kürtler Türk mü oluyor" soruna gelince: Bunu biyolojik manada soruyorsan IRKÇISIN ve büyük ihtimalle farkında değilsin. Ne acıklı bir durum... TÜRK diyenlere "faşist, ırkçı kafatasçı" diye saldıran çoğu kişinin düştüğü çukurdasın.

Geçenlerde bu forumda (isim vermeyeceğim) beni ırkçılıkla suçlayan bir arkadaşımızın şu sözleri aklıma geldi (Burayı okuyorsa ve isterse kendisi paylaşır kimliğini): "...insanların ırklarını bilmediğinden kaynaklanıyor. Maalesef halkımız cahil. Adam mesela müslüman olunca Türk olduğunu sanıyor vs. ..."

Evet bunu yazan kişi, bu sayfalarda beni IRKÇILIKLA suçlayan kişi. Hayat ne kadar ilginç... :)

Gelgelelim kardeş edebiyatına... Ha eğer bahsettiğin türde bir kardeşlik varsa, o kardeşliğin adı (sana acı verse de) TÜRK MİLLETİ'dir.

5) "Her TC vatandaşına Türk demek aptallığın daniskası" değil, TC Anayasası Md. 66 gereğidir.

Anayasa bu kadar önemsizse sizin için bırakalım olduğu gibi kalsın? Razı mısın? ;)

Neden kürtler ve islamcılar bir yerlerini yırtarcasına Anayasa'dan Türk ifadesini kaldırmaya çalışıyor? Herkesi kendiniz gibi APTAL sanmayın kuzum.

6) Azınlık konusunda kafan epey karışıkmış. Daha fazla ambale olma en iyisi...

7) Pasaportun üzerinde yazan DEVLET ADI'dır. Bu o pasaportu taşıyan kişinin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ve o vatandaşlıkla birlikte TÜRK olduğunu gösterir.

Şimdi yine yerinde hop oturup hop kalkmaya başladın, farkındayım.

İstersen ilgili kanuna da bakabilirsin (kanun filan diyorum diye rahatsız olmuyorsun değil mi), orada da karşına bu pasaportu "Türk" vatandaşlarının alabileceği yazılır.

8) İbo Mahsun Özcan Alişan "hepimiz kardeşiz" diyince kendini kardeş sanan ileri zekalı!

"Milletim nev-i beşerdir, vatanım ruy-i zemin" diyen Tevfik Fikret'e rahmet okutuyorsun.

Sen istersen kendine "çöp poşeti" de, hiç umrumda değil; benim bir isim arayışım yok.

OĞUZ gibi TÜRK'e yakışır bir namım var. Üniversitede yüzlerce gence ders anlatırken, koca koca şirketlere eğitim verirken ağrımayan başım bir tane garibe doğru yol gösterirken ağrımaz, sen beni değil kendi zavallı durumunu düşün.

Hukuk, sosyoloji, bilimsel gerçeklik senin için önemsizse ve burada internet kafedeki arkadaşlarınla laklak yapar gibi tartışacaksan zaman kaybı yaşamak istemediğimden dolayı cevaplamayacağımı şimdiden bilmeni isterim.

Sana son sözüm Büyük Mehmet Emin YURDAKUL'un dizeleriyle olsun:

"Ben bir Türk'üm dinim, cinsim uludur
Sinem, özüm ateş ile doludur
İnsan olan vatanının kuludur
Türk evlâdı evde durmaz, giderim.

Bu topraklar ecdâdımın ocağı
Evim köyüm hep bu yurdun bucağı
İşte vatan! İşte Tanrı kucağı!
Ata yurdun evlât bulmaz, giderim.

Yaradanın kitabını kaldırtmam
Osmancığın bayrağını aldırtmam
Düşmanımı vatanıma saldırtmam
Tanrı evi viran olmaz giderim.

Tanrım şâhid duracağım sözümde
Milletimin sevgileri özümde
Vatanımdan başka şey yok gözümde
Yâr yatağın düşman almaz, giderim.

Ak gömlekle gözyaşımı silerim
Kara taşla bıçağımı bilerim
Vatanımçün yücelikler dilerim
Bu dünyada kimse kalmaz, giderim. "

:) acıyorum sana. Bana ırkçı derken ırçılığın daniskasını yaptığın için.

Tayyip'in kafatasını ölçmedim o yüzden ırkını falan bilmem. Düşüncesi de ırkı da umrumda değil. Zaten senin ifadenle TC vatandaşları TÜRK öyle değil mi? Tayyip'te TC vatandaşı yanılmıyorsam. Hem diğer CB adayları da Mısırlı ve Kürt'tü biri de Gürcü oluversin ne olacak.

Türk ve TC ibaresinin bi yere gittiği de yok. Ben hala devlet kurumlarının tabelalarında TC ibaresini görüyorum. Sen göremiyorsan bir göz doktoruna görünsen iyi olur. Ve kimsenin onu kaldırmaya da gücü yetmez.

Muhalifliğin beyin hücrelerinizi ele geçirmiş olacak ki bu kadar sığ düşüncelere sahipsin. Bu arada istediğin zaman İstanbul'a gelirsin erkekliğimi sana gösteririm bu konuda da şüphen olmasın ayrıca.

Anayasada yazanların hepsi tartışılamaz doğrular diye bir şey yok. Askeri darbelerle kaç kez değiştiğine göre demek ki ilahi bir yazı değil bu senin benim gibi herhangi insanlar değiştirebiliyor. He senin dediğin kısım baştan beri aynıdır orası öyle. Ama bu doğru olduğunu göstermez.

"Şimdi yine yerinde hop oturup hop kalkmaya başladın, farkındayım." Hayal gücün de pek bir güçlüymüş :)

Çok şiir yazmışsın neymiş efendim Türkmüş, uluymuş bilmem ne. Bunlar çok komik şeyler. Ben de sana birşey yazacağım bakalım beğenecek misin? ;

"Arabın Arap olmayana, Arab olmayanın Araba üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir." Hz. Muhammed (s.a.v)

Yani benim aklı kıt fikri bol kardeşim ben Türk oğlu Türk'üm ve bununla gurur duyuyorum. Ve ben kimseye karşı üstün değilim. Sadece benim şanlı bir tarihim var. Orta Asyadan Orta Avrupaya Karadeniz'den Hint Okyanusuna kadar hüküm sürmüş ecdadım var. Ama bunlar benim başka bir ırktan üstün olduğumu göstermez. Ve kimseye zorla Türk diyemem.

Sana son olarak Allah'tan feraset diliyorum. Madem sen edebi cevaplar verdin ben de bu şekilde susuyorum. Yoksa bundan sonraki cevaplarım da hoş sözler olamayacak.

"Sen edebinden sus edepsiz ben susturdum sansın." Hz. Mevlana

Faik Yılmaz
27.08.2014, 08:41
Diyarbakır'da 2 günde 2 polisimiz şehit hunharca haince şehit edildi.....

Umurumuzda mı ?

Değil....

Devam edelim o zaman...

Taki iğnenin ucu bize devam edene kadar....

Doğukan Uçan
27.08.2014, 10:04
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10628131_838167849567779_4215800684677980015_n.jpg ?oh=c067c74d0deb0bb9056d560431254bd8&oe=548199F6

erolizmts
27.08.2014, 14:53
Akp süper..

http://i.hizliresim.com/AZMX1X.jpg

erolizmts
27.08.2014, 14:53
-

AdemS
27.08.2014, 15:47
Akp süper..

http://i.hizliresim.com/AZMX1X.jpg

Bunu görünce hemen internetten baktım acaba gerçek hesap mı diye, sanırım doğru hesap..

En başta Emine Şenlikoğlu'na katılmadığımı belirteyim bu konuda, kendisi sevdiğim bir yazardır ama bu konuda aynı düşünmemekle birlikte bir açıklama daha yapmış kendisi..

Emine Şenlikoğlu
‏@senlikogluemine
"İstiklal Marşı'nın sözleri en az yirmi defa beni ağlatmıştır, bestesini ve sayğı konusunu sevmiyorum,bu ne tepki ya,sevmek zorunda mıyım?"

Herkesin sözü kendini bağlar ama İstiklal Marşımızın bestesi konusunda daha önce de birkaç kişi tarafından eleştiri duymuştum.. Kim söylemişti hatırlamıyorum ama ünlü bir kişi şöyle söylemişti:
-Bu kadar güzel sözleri olan bir İstiklal Marşına ancak bu kadar kötü bir beste yapılabilirdi.

Benim bir rahatsızlığım yok ama beste konusunda rahatsız olan birçok kişi var diye biliyorum...

AhmetG.
27.08.2014, 17:31
Beste konusuna katılıyorum, yani bu beste bu marşımıza uygun değil.
Hatta şöyle bi komplo teorim bile var, bu beste bilinçli olarak bu marşımıza seçildi. Okuduk hepimiz biliyoruz. Misal:(okurken yapılan tonlama)
Korkma sönmez bu şafakkkkk
Lardaa yüzen alsancakkkk...

Diye devam eder. Ya hu öyle bi bestelenmiş ki şafaklardayı ayırmak zorunda kalıyoruz. Nefes aldıktan sonra Larda diye devam ediyoruz böyle birşey olabilir mi?

Veya aynı şekilde devamında yer alan "milletimin-dirrrr" kısmını ayırdığımız gibi.

Hatta öyle tonlamalar var ki sesi bir sanatçı edasıyla en ince tonda çıkarmamız gerekiyor.

Tabi bu işin beste kısmı.

Ama ayağa kalkmamak filan kalkmak zorunda mıyım, yolda yürürken duyunca durmak zorunda mıyım... gibi cümleler terbiyesizlikten başka birşey değil.

Evet ayağa kalkmak zorundasın, yolda duyarsan durmak zorundasın.

Ben eminim ki aynı saygısızlık durumları bayrağımız içinde yüksek tondan söylenmeye başlayacak.

Ama lütfen sessizlik, açılım var.

sakoglu61
27.08.2014, 17:58
Bunu görünce hemen internetten baktım acaba gerçek hesap mı diye, sanırım doğru hesap..

En başta Emine Şenlikoğlu'na katılmadığımı belirteyim bu konuda, kendisi sevdiğim bir yazardır ama bu konuda aynı düşünmemekle birlikte bir açıklama daha yapmış kendisi..

Emine Şenlikoğlu
‏@senlikogluemine
"İstiklal Marşı'nın sözleri en az yirmi defa beni ağlatmıştır, bestesini ve sayğı konusunu sevmiyorum,bu ne tepki ya,sevmek zorunda mıyım?"

Herkesin sözü kendini bağlar ama İstiklal Marşımızın bestesi konusunda daha önce de birkaç kişi tarafından eleştiri duymuştum.. Kim söylemişti hatırlamıyorum ama ünlü bir kişi şöyle söylemişti:
-Bu kadar güzel sözleri olan bir İstiklal Marşına ancak bu kadar kötü bir beste yapılabilirdi.

Benim bir rahatsızlığım yok ama beste konusunda rahatsız olan birçok kişi var diye biliyorum...

Zeki Üngör'ün bestesinin çalıntı olduğu bile söyleniyor. Carmen Silva idi galiba çalıntı yapılan kişi.

İlker Yazıcıoğlu
27.08.2014, 19:45
İş İstiklal Marşı'na bok atmaya kadar gitti,bakalım daha neler duyacağız....

Bu arada zamanında(youtube'da videoları hala var) apo denen piç kurusu terörist için hapisten çıkmalı,serbest kalmalı diyen emine isimli zatın İstiklal Marşı'na saygı duymasını mı bekliyordu insanlar?

Bu gibi insanların ataları,işte zamanında İstiklal mücadelesine karşı çıkan İngiliz,Amerikan mandası isteyen haysiyetsiz o.ço.klarıdır.

Şaşırmamak lazım artık.

Bugün İstiklal Marşı'na saygı duyulmaz,birisi çıkar Türkiye'nin adı değişsin der....

Bu böyle gider....

Allah bin bir kere belanızı versin sizin...

Zaten canım sıkkın,bir şey yazmak istemiyorum,adamın damarına basıyorlar.....

Nelerle uğraşıyoruz....

Haysiyetsiz alçaklar....

Lafım gittiği yer bellidir.

Lütfen konuyla ilgili olarak kimse lafımı alıntılayıp bana cevap hakkı doğurmasın.Hiç ikili tartışmaya girecek durumda değilim.

Lafım buraya yazanlara değil...

Lütfen alıntılamayın.....Cevap vermeyin....

İlker Yazıcıoğlu
27.08.2014, 19:53
Dayanamıyorum...

Ülkenin ekmeğini ye.....

Ama değerlerine saygı duyma....

E si..r git o zaman arkadaş....

Amaç nedir,ne isteniyor?

AdemS
27.08.2014, 21:48
Diyarbakır'da 2 günde 2 polisimiz şehit hunharca haince şehit edildi.....

Umurumuzda mı ?

Değil....

Devam edelim o zaman...

Taki iğnenin ucu bize devam edene kadar....
:(
Ve maalesef iki gündür haberlerde bu hain saldırının Teröristler tarafından yapılıp yapılmadığına dair bir bilgi yoktu.
Az önce A Haberde gördüm birtek Pkk tarafından yapıldığına dair.
Şehit Polislerimizden biri İstihbaratçıymış duyduğum kadarıyla.

Rabbim (cc) rahmet eylesin şehitlerimize. Başımız sağolsun.

Hainler de belalarını bulurlar inşAllah.

LG-P880 cihazımdan gönderildi

erolizmts
27.08.2014, 22:42
Pek iyimser bakılacak bir açıklama değil aslında. Açıklamanın vurgusu belliyken besteye takılmamak lazım. Attığı bu tweet direk İstiklal Marşına saygı ile alakalı. Sadece besteyle alakalı olsaydı buraya eklemezdim. Bestesini beğenmiş beğenmemiş umurumda değil. Burada vurgu yaptığı şey İstiklal Marşına olan bakış açısıydı.

Bu iletiyi ekleme nedenim bu tayfanın İstiklal Marşına, cumhuriyet'e, Türk'e, Kurtuluş savaşına, Tsk'ya ve bunun gibi bütün "milli değerlere" karşı içlerinde olan nefreti artık rahatça kusmaları. Son yıllarda bütün milli değerlere olan kinlerini artık gizlemeden pişkince söylemeleri. Bu tayfanın pkk ile gönül bağı olduğunu "düşmanımın düşmanı benim dostumdur" mantığıyla hareket ediyor olmaları. Çünkü yazdığım bütün milli değerlere kin kusan, nefret besleyen iki kesim var. Pkk ve bu tayfa.

Son 1 ay içinde pkk saldırılarıyla sanırım 6 şehit verdik. Lakin bu şehitler hakkında son 1 ay'da toplasan 10 dakika bile haber yapılmadı. Göz göre göre sırf bir 'uzun adam' ölene kadar ülkeyi tek başına yönetsin diye gencecik fidanlar toprağa veriliyor ve ülke tepki dahi vermiyor. Tepki verenleri de darbeci, ulusalcı diye yaftalıyorlar. Sanki kötü birşeymiş gibi. Son dönemin modası da paralelci. Bu dönmeler duygularımızla oynuyorlar, değerlerimizi yok ediyorlar, milleti sistemli bir şekilde Araplaştırıyorlar ve bunları yapanları peygamberleştiriyorlar.

Dün Sırrı Süreyya Önder denen pkk yardakçısı adam, bir başka pkk sempatizanı Şirin Payzın'a şunu söyledi "biz özerklik derken dahi başımıza neler geliyorken, Akp ile yaptığımız protokolü sana söyleyemem."

Ben de merak ediyorum, bu millet (milletten kasıt son cb seçimine göre %48'lik kesim) özerkliği geçtim en küçk ayrıştırıcı düşünceyi dahi kabul etmiyorken, pkk ile Tayyip 'özerkliğin' ötesinde nasıl bir protokol yapmış olabilir?

Oslo protokolün'de pkk liderlerine "size zorluk çıkaran askerler, polisler, kaymakamlar ve valileri bize bildirin" diyen bir iktidar partisinin bu son protokol'de neleri feda edebileceğinin muhasebesini yapabiliyor muyuz mesela?

Oğuz ZEYTİN
28.08.2014, 00:58
Pek iyimser bakılacak bir açıklama değil aslında. Açıklamanın vurgusu belliyken besteye takılmamak lazım. Attığı bu tweet direk İstiklal Marşına saygı ile alakalı. Sadece besteyle alakalı olsaydı buraya eklemezdim. Bestesini beğenmiş beğenmemiş umurumda değil. Burada vurgu yaptığı şey İstiklal Marşına olan bakış açısıydı.

Bu iletiyi ekleme nedenim bu tayfanın İstiklal Marşına, cumhuriyet'e, Türk'e, Kurtuluş savaşına, Tsk'ya ve bunun gibi bütün "milli değerlere" karşı içlerinde olan nefreti artık rahatça kusmaları. Son yıllarda bütün milli değerlere olan kinlerini artık gizlemeden pişkince söylemeleri. Bu tayfanın pkk ile gönül bağı olduğunu "düşmanımın düşmanı benim dostumdur" mantığıyla hareket ediyor olmaları. Çünkü yazdığım bütün milli değerlere kin kusan, nefret besleyen iki kesim var. Pkk ve bu tayfa.

Son 1 ay içinde pkk saldırılarıyla sanırım 6 şehit verdik. Lakin bu şehitler hakkında son 1 ay'da toplasan 10 dakika bile haber yapılmadı. Göz göre göre sırf bir 'uzun adam' ölene kadar ülkeyi tek başına yönetsin diye gencecik fidanlar toprağa veriliyor ve ülke tepki dahi vermiyor. Tepki verenleri de darbeci, ulusalcı diye yaftalıyorlar. Sanki kötü birşeymiş gibi. Son dönemin modası da paralelci. Bu dönmeler duygularımızla oynuyorlar, değerlerimizi yok ediyorlar, milleti sistemli bir şekilde Araplaştırıyorlar ve bunları yapanları peygamberleştiriyorlar.

Dün Sırrı Süreyya Önder denen pkk yardakçısı adam, bir başka pkk sempatizanı Şirin Payzın'a şunu söyledi "biz özerklik derken dahi başımıza neler geliyorken, Akp ile yaptığımız protokolü sana söyleyemem."

Ben de merak ediyorum, bu millet (milletten kasıt son cb seçimine göre %48'lik kesim) özerkliği geçtim en küçk ayrıştırıcı düşünceyi dahi kabul etmiyorken, pkk ile Tayyip 'özerkliğin' ötesinde nasıl bir protokol yapmış olabilir?

Oslo protokolün'de pkk liderlerine "size zorluk çıkaran askerler, polisler, kaymakamlar ve valileri bize bildirin" diyen bir iktidar partisinin bu son protokol'de neleri feda edebileceğinin muhasebesini yapabiliyor muyuz mesela?

Öncelikle Diyarbakır'da şehit olan polislerimizin mekanı cennet olsun.

*

Sırrı Süreyya diyor ki o programda: "Kürt savaşçıları olmasaydı Türkmenler katledilmişti".

Irak'ın kurucu anayasasında yer alan üç ana unsurdan biri olmasına rağmen hiçbir hakkı verilmemiş olan Türkmenlerin 2002 sonrası düşürüldüğü durum budur. 2002'den önce Saddam'ın Baasçı sosyalist Arapçı politikaları altında ezildiler. Bugün ise kuzeyden Barzani ve PKK'nın uzantısı, güneydense IŞİD sapıkları tarafından sıkıştırıldılar. Ama Sırrı'ya kalsa "Kürt savaşçıları" tıpkı bir MELEK!

(Biz Türk diyince kuduran DEMOKRATLAR Sırrı kürt diyince üç maymundan kulakları kapatana dönüşüyor. Tatlı su demokratları...

Ha, bu arada CHP kurultayı vesilesiyle Sol - Ulusçuluk - MDD (Avcıoğlu) kavramlarını tartışan solcuları takip ediyorum. 80 öncesi kürtçülüğün peşine düştükleri için pişman olanları okuyorum. Ama bundan ders çıkarmamışlar. Çünkü bugün lazcılık yapan siyasal islamcı bir solcuyu parti yönetimine alacaklarmış. Sol, etnikçiliğe pirim vermeye devam edecek belli ki...)

*

Pkk uzantısı Aysel Tuğluk: "PKK tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor."

http://www.firatnews.com/news/guncel/tugluk-en-kritik-asamadayiz.htm

Yine Tuğluk: "Sonuç olarak eğer birbirimizi iyi anlayacaksak demokratik mücadele, kurumlaşma ve çoklu ilişkiler kurmayı tartışmamız gerekiyor. Bahsettiğim “süreç” zemininde ise, AKP ya da egemenlerin bir başka kesimiyle görüşme ve bazı hususlarda anlaşmamız söz konusu olabilir. Fakat bu amacımızı oluşturmaz. Sadece amacımıza ulaşmak için geçmemiz gereken zorunlu bir eşiktir. Biraz sabır dostlar, biraz sabır."

http://t24.com.tr/yazarlar/aysel-tugluk/surec-dostlar-ve-soguk-savas,10032

Ve

Barzani'nin adamı Helgrud Hikmet (Sözde devletiçiğin Peşmerge Bakanı) şu ana kadar ABD ve Fransa’nın gönderdiği silah ve askeri malzemelerin kendilerine ulaştığını ve bunların çeşitli çaplarda ferdi ve ağır silahlar olduğunu söyledi.

Almanya, İngiltere, Kanada, İtalya ve Çek Cumhuriyeti’nin de silah ve askeri malzeme gönderme kararı aldığını belirten Hikmet, ’’Bu ülkeler söz konusu askeri malzemeleri göndermek için gerekli proje ve planlamaları yapıyorlar. Gerekli resmi işlemlerin tamamlanması ardından gönderecekler’’ dedi.

http://basnews.com/tr/News/Details/Hangi-ulkelerin-silahlari-Pesmergeye-ulasti/31271

Ve

Bebek katili: "Öcalan bağımsızlıktan, federasyondan, özerklikten bilmem neden vazgeçti" dediler. Ben hiçbir şeyden vazgeçmedim.

Biz de KCK'yi tek taraflı olarak hayata geçiririz. Yasaları, anayasası var. 1 Eylül'den itibaren biz de bunu yaparız. Birkaç gün bekleriz ilerleme olmazsa AKP'nin tek taraflı paketine karşılık biz de KCK'nin tek taraflı paketini hayata geçiririz.

Bu da giderek savaş demektir." (İmralı Tutanakları'ndan)

Oslo'da, İmralı'da, Çukurambar'da her görüşmede aynı şeyleri söylüyorlar.

HDP heyetinin Kandil ziyareti, Atalay'ın Kandil'le görüşme isteği... Süreç dedikleri koca Türkiye'yi %4,5 oy almış teröristlere teslim etmektir. Şantajla, tehditle, silahla dayatarak devleti parmağında oynatıyorlar. Topluma kazandırma adıyla örtülü af, dağdan gelenlere İBB'DE kadro, TOKİ'den ev... Süreç dedikleri bu işte...

*

Malumunuz Bitlis'in Ahlat ilçesi, yöredeki pek çok yerleşim merkezi gibi kadim Türk yurdudur. Adilcevaz ve Tatvan gibi... Kağızman gibi... Ama sistemli bir saçılımla buralar teröristlere teslim ediliyor. Milli hafıza silinmeye çalışılıyor. Özbeöz Türk yurtları uydurma kürtçe isimler verilerek ayrılık tohumları ekiliyor.

Daha önce PKK Kağızman'da MHP yöneticilerini kaçırmıştı. İlçeden MHPlilerin ve memurların gitmesi için baskı yapılıyordu.

Geçen gün Tatvan'da MHP yöneticisi 75 yalındaki Tello Uçak evinin önünde şehit edildi. Bu kahpe saldırıyı PKK üstlendi.

http://www.firatnews.com/news/guncel/hpg-tatvan-da-telo-ucar-isimli-kontra-ajan-cezalandirildi.htm

Bu mesajı okuyan, demokrat-açılımcı-Türk düşmanları cevap versin: Bu mu Yeni Türkiye'niz? Bu mu barışınız? Bu mu analar ağlamasın projeniz? Bu mu kardeşliğiniz? Kolkola girdiğiniz, adına çözüm dediğiniz projede iktidarınıza paralel ortak yaptığınız pkk'ya gözleriniz kör mü?

O kan yerde kalmaz!

Elbet Mehmet Emin YURDAKUL'un şu nasihatini dinleyen birileri çıkacaktır:

Ey Türk vur, vatanın bakirlerine
Günahkar gömleği biçenleri vur
Kemikten taslarla şarap yerine
Şehitler kanını içenleri vur

Vur güzel aşıklar cenazesinden
Kırmızı meşaleler yakanları vur
Şehvetin raksına yetim sesinden
Besteler şarkılar yapanları vur

Vur o katlin kızıl sapanlarıyla
Dünyaya ölümler ekenleri vur
Vur zulmün o kanlı urganlarıyla
Bir kavmi iplere çekenleri vur

Vur aşkın ve hakkın zaferi için
Vur dünya bak senden bunu istiyor
Vur yerde bak tarih senin seyircin
Vur gökten bak Allah sana vur diyor

Vur çelik kolların kopana kadar
Olanca aşkınla şiddetinle vur
Son düşman son kızıl ölene kadar
Olanca aşkınla kuvvetinle vur

Oğuz ZEYTİN
28.08.2014, 01:20
:) Türk askerinin sillesini yiyince mahalle karısı gibi "askerler bizi saldırıyor" diye havlıyorlar. Boşuna İT demiyoruz!

Tıpkı geçen gün Florya'da "kürdistan" diye sayıklayan bir grubu Beşyol'a kadar döve döve kovaladığımız gibi...

Fikri ve ilmi mücadelemiz Allah izin verdiğince sürecek. Ama hak edene ve kaşınana o yumruk inecek. Esenyurt'ta, Tarlabaşı'nda, Gülsuyu'nda, Bağcılar'da bıraktığımız izimiz bugün Sefaköy'e taştı. Bakalım yarın nerede bu soysuzların suratına tüküreceğiz!? Biz usanmayız, bunların tasmasından tutanlara dedelerimiz haddini bildirmiş, biz de üstümüze düşeni layıkıyla yaparız.

"Bu ülkenin adının Türkiye olması yanlış bir şey. Anadolu Halklar Cumhuriyet olsaydı belki çok daha barış içinde yaşayacaktık..."

İşte bir babası belli olmayan zırvası daha! Daha önceki benzer hezeyan: Akiller Heyeti'nden Hilal Kaplan "Türk Bayrağı adı Türkiye Bayrağı veya Demirtaş'ın dediği gibi Devlet Bayrağı olsun" demişti...

Komünist - İslamcı - kürtçü - Liberal dayanışmasında zurnanın zırt dediği yer burası işte. Dertleri aynı: TÜRK!

Zaferler Ayı Ağustos'tayız. Malazgirt ve İstiklal Mücadelemiz'in şanlı zaferleri kutlu olsun.

"Türk Bayrağı" inmesin diye toprağa düşen şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Geçen de yazmıştım; Hilal Kaplan'ın TÜRK BAYRAĞI takıntısı, Hidayet Şefkatli TUKSAL'ın Türkiye Cumhuriyeti adından rahatsızlık duyması... Eee, bunlar söyler de Emine ŞENLİKOĞLU boş durur mu: O da İSTİKLAL MARŞI'na takmış.

İstanbul Üniversitesi amfilerinde cemaatçi (her cemaatten) arkadaşlar, Anadolu Gençlikçi arkadaşların, özgürlükçülerin, demokratların, feministlerin ağzını bıçak açmazken türbanlı kızların eğitim hakları için hocalarla yaptığım çetin tartışmalar geldi aklıma...

Şimdi bayrağa, devletin adına ve İstiklal Marşı'na saldıranların şeklen ortak özelliklerine bakıyorum da, neyse...

O marştaki hissi kavrayamayan bir öküzün estetik kaygısını dikkate almak ahmaklıktır. Her işi halletiniz de İstiklal Marşı'nın bestesi mi battı size?

Bunlara söz hakkı tanıya tanıya tepemize çıkardınız. Açık konuşun: "Yeni Türkiye"nize yeni marş mı istiyorsunuz? Yetti artık şımarıklıklarınız...

Ahenkli beste/güfte dinlemek isteyen Avusturya'da, İngiltere'de...vs. kilise korolarına, filarmoni orkestralarına katılsın! Böylece ülke pisliklerden arınır...

erolizmts
28.08.2014, 16:31
İyice coştular. Ezikliğin de bu kadarına pes. Lan olum hazmedeceksiniz bu Cumhuriyeti. Yeni Türkiye'nin 1. Cumhurbaşkanıymış. Yeni ne lan? Ulan hırsızlık ve rüşvetle yaptığınız o servetleri geride bırakarak kaçacaksınız bu ülkeden. Halktan gizlediğiniz o pkk protokolünü yedirecek bu millet size. Şimdi devir sizin devriniz. Küfür edin bu cumhuriyete, pkk'lılar gibi altını kazın. Ama kazdığınız o kuyuya bu millet düşmeyecek.

http://i.hizliresim.com/Z2oYLG.png

Oğuz ZEYTİN
28.08.2014, 17:29
İyice coştular. Ezikliğin de bu kadarına pes. Lan olum hazmedeceksiniz bu Cumhuriyeti. Yeni Türkiye'nin 1. Cumhurbaşkanıymış. Yeni ne lan? Ulan hırsızlık ve rüşvetle yaptığınız o servetleri geride bırakarak kaçacaksınız bu ülkeden. Halktan gizlediğiniz o pkk protokolünü yedirecek bu millet size. Şimdi devir sizin devriniz. Küfür edin bu cumhuriyete, pkk'lılar gibi altını kazın. Ama kazdığınız o kuyuya bu millet düşmeyecek.

http://i.hizliresim.com/Z2oYLG.png

"Yeni Türkiye" kavramı ve ekranın sağındaki Hasan Celal Güzel... Hoş tesadüf!

Bilindiği üzere, bu isimde bir dergi ve araştırma merkezinin arkasında H.C.Güzel var.

Ne ilginçtir; H.C.Güzel, R.T.Erdoğan, Y. Akdoğan ve A.Davutoğlu'ndan oluşan A takımının "Yeni Türkiye" ve "Restorasyon" kavramları Fransız İhtilali sonrası Fransa Devleti'nin dönem dönem kullandığı isimlerle bire bir örtüşüyor.

Öyle değil mi; Birinci Cumhuriyet, İkinci Cumhuriyet, Yeni Türkiye, Restorasyon...

Mesela Restorasyon dönemi, Fransa'da monarşinin yeniden ilan edildiği zamandır. Size bir şey çağrıştırıyor mu? Davutoğlu, bu kelimeyi dilinden düşürmüyor son günlerde. Stratejik Derinlik'lerde gezdikten sonra yeni macerası RESTORASYON!

Mesela Yeni Türkiye --- Özgür Fransa!!!

Merak eden olursa daha detaylı anlatabilirim.

Oğuz ZEYTİN
31.08.2014, 12:11
Genelkurmay Başkanı: "Hükümetin bir politikası var, o politika yürüyor. Biz çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz."

Çözüm sürecinden haberi yokmuş. Kışlasındaki bayrak indirilirken susmasından belliydi hiçbir şeyden haberi olmadığı... Paşa paşa uyu sen özel insan!

*

Ceza kanunlarımızda, "suçu ve suçluyu övme" diye bir başlık yok muydu? Suçu ve suçluyu övmek düşünce özgürlüğü müdür?

Ydgli piçler, TBMM'ye sızmış teröristler bebek katiline SAYIN derken, ona övgüler yağdırırken Cumhuriyet Savıcları da Genelkurmay Başkanı gibi uyuyor galiba...

aaahmet61
31.08.2014, 13:38
hukuk güçlünün yanındadır.dünya güçlü suçluyu övmek suç değildir.pkk lıların arkasında hristiyan alemi var.

erolizmts
31.08.2014, 15:24
Apo'yu Türkiye'nin eş başkanı yapan da dolaylı yollardan hristiyan dünyasıdır. Bugün pkk ile 'önce halkı uyutup sonra nasıl ayrılacağız' konulu çözüm sürecini yürüten de dolaylı yollardan hristiyan dünyasıdır. Yanlış yok. Hristiyan dünyasının ihtiyacı olan tek şey bu kirli pazarlığı yürütebilecek 'sağlam iradeli ve dik duran' bir liderdi. O da bizde mevcut Allah'a şükür. Bize her şey onu hatırlatıyor.

28TS61
31.08.2014, 15:37
su "yeni türkiye" ve "cözüm süreci" sözlerden biktim ve kabullenemiyorum.

benim icin tek "TÜRKIYE" ve ortada hic bir sorun yoktur "cözüm" gerektirecek.

teröristlerle oturup cözüm aranmaz

SADECETRABZON61
31.08.2014, 16:10
Bir yeni Türkiyedir almış başını gidiyor.Ülke ne hale gelmiş Pkk Şehirlere inmiş kimsenin umurunda değil ne zaman uyanacağız hiç bilmiyorum.Türk insanı uyuduğu uykusundan uyanır umarım Tez zamanda..

aaahmet61
31.08.2014, 16:13
Bir yeni Türkiyedir almış başını gidiyor.Ülke ne hale gelmiş Pkk Şehirlere inmiş kimsenin umurunda değil ne zaman uyanacağız hiç bilmiyorum.Türk insanı uyuduğu uykusundan uyanır umarım Tez zamanda..

bu sene mi şehire inmişler ?bdp liler pkk lı değil mi ? 100 senelik sorun.çözümüde imkansız.

SADECETRABZON61
31.08.2014, 19:29
bu sene mi şehire inmişler ?bdp liler pkk lı değil mi ? 100 senelik sorun.çözümüde imkansız.

Çözüm imkansız diye bir şey yok ama Çözüm süreci denen süreçle çözülmeyeceği açıkça ortada en azından.Pkk ile müzakare edilmez Mücadele edilir.

Ertan1982
31.08.2014, 20:50
ne cözüm süreci.adamlarin cözümü güneydoguyu itlere birakmak batidada betonlari dikip is as[karin tokluna hayvan gibi calistirmak] ile milleti uyutmak.ama o betonlar battinda herkez o afyon uykusundan uyanacak bir bakacak etrafina ve sasiracak.

erolizmts
31.08.2014, 22:27

Hangi 100 senelik sorun yahu. Bırakın şu Tayyipçi dinci kürtçü ağızlarını. Sanırsın bir kürt devletiyle savaştık sonra topraklarını işgal ettik ve adamları ülkeden dehledik. Yahu adam senin toprağında hak idda ediyor ve bunun için terörün dibine vuruyor. Bdp'li Hdp'li adam zaten meclisteydi. Bugün adamlar Güneydoğu'da medyanın gözü önünde törenle asayiş birimleri kuruyor, teröristleri eğitiyor ve sokaklarda kimlik kontrolü yapıyor. Daha geçtiğimiz haftalarda adamlar uyuşturucu operasyonu yaptılar şehrin göbeğinde. Polis yok asker yok. Hangi ülkede yaşıyorsun anlamadım ki.

SADECETRABZON61
31.08.2014, 23:58
Halen bu çözüm sürecinin ülkenin "çözülme süreci" olduğunu anlamayan var en çok buna üzülüyorum iş işten geçmeden Umarım Herkes kendine gelir..Pkk rahatcana herşeyi yapar konuma geldi ama halen uyuyor bazı arkadaşlar.

AhmetG.
01.09.2014, 02:20
aysel tuğluk: pkk en güçlü döneminde, demiş.

Şimdi buna ne demek lazım. Ya da bunu söyleyene mi küfür edeyim, söyletme cesareti verene mi?

Şimdi söyleyen bi yandan haklı. Doğru evet pkk en güçlü döneminde.

Peki söyletme cesareti verenler neyin peşinde.

Ne düşünüyorlar biz bunların suyuna gidersek bunlar bağımsızlık isteklerinden vaz mı geçerler diye düşünüyorlar? ya da insanların pkkya desteği azalır mı zannediyorlar?

Ne isteklerinden vazgeçtiler(aponun youtubede yer alan ses kayıtları) ne de insanların destekleri azaldı(buna kanıt bile göstermeye gerek yok).

Ama halen görmek istemeyenler var bu durumu.

2 polis evinin önünde şehid edildi. Çeşitli illerde karakollara saldırıldı. 8 ay öncesinden pkklı heykeli dikildi. Suriye sınırı yok hükmünde.

Bunlar son örnekler, artık şehid cenazesi gelmiyor yeaahhhh diyenler için.

Neyse konuşacak çok şey var, bazen diyorum ulan tek atımlık ömrüm var ya vururum ya vurulurum ne olacak, sonra kendime geliyorum ve diyorum, eminim onun zamanı da gelecek.

BEKLİYORUM.

LAZARONİTS
02.09.2014, 11:01
İhanet bakanı beşir atalay'ı postalamışlar. hükümet akıllanıyor mu acaba.

erolizmts
02.09.2014, 16:15
Türkiye'nin Barzani'ye sattığı askeri araçlara artık pkk'da sahip.

http://i.hizliresim.com/1jXo3N.jpg

Şu olayı bir Avrupa'lı ülke yapsaydı şimdi ortalık yıkılıyor olurdu. Lakin şehit haberlerinde de olduğu gibi önemsiz birşeymiş gibi üzerinde durulmuyor. Bildiğin Işid bahanesiyle pkk'yı da silahlandırıyorlar. Yok lan salağa yatmaya gerek yok. Bildiğin Akp eliyle pkk'ya Işid bahanesiyle Barzani üzerinden silah veriyoruz.

Ama çok da önemli değil aslında. Duble yollarımız var artık. Bir de Toki'lerimiz. Zaten yeniden Osmanlı olacakmışsız öyle diyolla.

Muhteva
02.09.2014, 17:50
Diyarbakır'da F16'ı düştü !

http://img.hurriyet.com.tr/_np/5083/25655083.gif

Bugüntv

AdemS
02.09.2014, 19:46
Neyse ki tecrübeli pilotumuz fırlatma koltuğunu kullanıp paraşütünü açarak kurtulmuş..

Serdar A
02.09.2014, 21:11
http://www.airporthaber.com/wk-uploads/news/kaza3_107.jpg
F-16D Blok40 Uçağımız piste iniş sırasında motor arızası yaşadı .
Uçak tek parça , yapılan teknik incelemenin ardından , uçağın orılıp onarılamayacağı anlaşılacak.

Uçağın pilotu Yzb. Burcu Arpacı ,
http://kokpit.aero//image/data/2013%20uygulamalar/F-117/burcuarpaci3.jpg

Muhteva
02.09.2014, 23:22
Bayan yüzbaşımıza geçmiş olsun..

Oğuz ZEYTİN
03.09.2014, 12:06
182 / Atmaca Filo'da görevli subayımıza ve milletimize geçmiş olsun.

Oğuz ZEYTİN
04.09.2014, 01:30
Açılımdan, saçılımdan, çözülme sürecinden haberi olmayan;

Kışlasındaki gönderden bayrak indirilmesine ve burnunun dibinde yıllar önce bölgesel yönetim kurulmasına rağmen hala kırmızı çizgileri aşılmayan Genelkurmay Başkanlığı'nın yeni vazifesi haber ajanslığı!

Maşallah dakika dakika haber geçiyor. İşte bir tanesi: "Kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından Bağlar İlköğretim Okulu bayrak direğinde bulunan Türk Bayrağı yerinden alınarak yakılmıştır." (1 eylül 2014)

http://www.tsk.tr/11_haberler_olaylar/11_8_onemli_yurtici_olaylar/onemli_yurtici_olaylar_2014.html

Haberin sağ tarafında, "ALINAN TEDBİR" bölümü boş. Çünkü hiçbir tedbir alınmamış. Allah korusun sürece zeval gelir!

Hoyrat:

Bayraksızlar
Bayraksızlar
Yere düşse bayrak sızlar
Nerden bilsin kıymetini
Soysuz sopsuz bayraksızlar!

Oğuz ZEYTİN
04.09.2014, 19:32
Ülkenin terörizmin etkisi altında kalmış noktalarında kaçak elektrik tespiti yapılmasına direnen ve bu vazifeyi yapmakla görevli çalışanları linç eden halk, elinde silah olmayan teröristtir!

Şimdi bu tezimden dolayı bana yine IRKÇI diyecek komünist veya liberal veya özgürlükçü veya dinci veya demokrat renktaşların kaçak elektriğin azınlık hakları (!), kültürel haklar, eşit vatandaşlık, yeni anayasa, asimilasyon, anadilinde eğitim vb. başlıklarla ilişkisini açıklamasını rica ederim.

aaahmet61
04.09.2014, 20:07
Ülkenin terörizmin etkisi altında kalmış noktalarında kaçak elektrik tespiti yapılmasına direnen ve bu vazifeyi yapmakla görevli çalışanları linç eden halk, elinde silah olmayan teröristtir!

Şimdi bu tezimden dolayı bana yine IRKÇI diyecek komünist veya liberal veya özgürlükçü veya dinci veya demokrat renktaşların kaçak elektriğin azınlık hakları (!), kültürel haklar, eşit vatandaşlık, yeni anayasa, asimilasyon, anadilinde eğitim vb. başlıklarla ilişkisini açıklamasını rica ederim.

kaçka elektrik tamamda oralarda hiçbirşey yok ki ? o zaman sana sormazlar mı sen trabzondan istanbula niye göç ettin madem yurdumun heryeri eşit.aklına neden gelmiyor şırnağa hakkariye yerleşmek göç etmek.bak elektrik bedava mazot sudan ucuz.herşey bedava.

Mahmut Kahriman
04.09.2014, 20:26
Kahrolsun pkk

Oğuz ZEYTİN
05.09.2014, 11:27
kaçka elektrik tamamda oralarda hiçbirşey yok ki ? o zaman sana sormazlar mı sen trabzondan istanbula niye göç ettin madem yurdumun heryeri eşit.aklına neden gelmiyor şırnağa hakkariye yerleşmek göç etmek.bak elektrik bedava mazot sudan ucuz.herşey bedava.

Sorumun cevabı değil ama kaçak mazotu ve elektiriği meşru gösterme çabana hayran kaldım.

İstanbul'a göçümün nedeni bedava elektrik veya mazot değil. Aksine Trabzon'a göre daha yüksek maliyetlere katlanıyorum, EĞİTİMİM ve MİLLETİME KATMA DEĞER ÜRETMEK İÇİN.

"Orada hiçbir şey yok ki"

Orada dediğin coğrafyada hangi il/ilçelerde ne kadar süre yaşadın? Hiçbir şey yoksa, düğünlerdeki dolarlar kilolarca altınlar acaba nereden geliyor? Kaçakçılık? Devlet ihaleleri?

"Aklına neden gelmiyor Şırnak'a Hakkari'ye gitmek" :)

Vallahi yanlış soruyu yanlış insana sordun. Buna ben cevap vermeyeceğim. Bu başlıkta daha önce tartıştığım Adem SÖYLEMEZ arkadaşa özelden sor, o sana söyler Şırnak, Hakkari, Adıyaman, Muş, Bingöl, Malatya, Elazığ, Van vs. ilişkilerimi ve bağımı...

Evet, meramın giderildiyse, çarpıtma çabanı bir kenara bırak ve açık konuş: Elektrik denetimine son mu verilmeli? Bu kaçakçılığa göz mü yumulmalı? Şalpazarı'nın Geyiklisi'nde, Elmalı'nın yolu olmayan köylerinde, Söğüt'te ödenen faturalar terörizm sayesinde belli yerlerde ödenmemeli mi?

AdemS
05.09.2014, 15:02
"Aklına neden gelmiyor Şırnak'a Hakkari'ye gitmek" :)

Vallahi yanlış soruyu yanlış insana sordun. Buna ben cevap vermeyeceğim. Bu başlıkta daha önce tartıştığım Adem SÖYLEMEZ arkadaşa özelden sor, o sana söyler Şırnak, Hakkari, Adıyaman, Muş, Bingöl, Malatya, Elazığ, Van vs. ilişkilerimi ve bağımı...

Çok sayıda yakın arkadaşları vardır :) ;)

İşin şakası bir yana, yaşadığım şehir (Şanlıurfa) itibariyle kaçak elektriğin en büyük mağdurlarından sayabilirim kendimi ve diğer elektrik borcunu ödeyenleri..

Maalesef kaçak elektrik had safhada.. Merkez'de bile bazı mahallelerin ara sokaklarına girdiğinizde elektrik direklerinden evlere kabloların nasıl bağlandığını çok net görebiliyorsunuz. Örümcek ağı misali elektrik kablolarını bu direklere bağlamış insanlar..

Tabii hepsi için söylemiyorum ama azımsanacak gibi de değil kaçak elektrik kullananlar..

Bunu yapanlar içerisinde terör örgütüne sempati duyup, "ne vergi verecem, bi de elektriğe para mı verelim" diyenler de var, bir de cahiliklerinden dolayı fatura ödemediği için kendisine kâr kalan birkaç kuruşun hesabına düşen insanlar var..

Biz de bu insanlar yüzünden sık sık elektrik kesintilerine maruz kalalım. Onu da geçtim bu kesintiler yüzünden elektronik eşyalarımız bozulmasın diye dua ediyoruz sürekli.. Sürekli şarj aletim bozuluyor, korkuyorum bir gün cep telefonum da patlayacak diye..

Ne diyelim Allah (c.c) ıslah eylesin...

oflubektas
06.09.2014, 12:05
Şehitlerimizle alakalı değil, kusura bakmayın ama devlet kaçak elektriğe ve ödenmeyen faturalara -kısmen- çözüm bulmuş. Bundan sonra ödenmeyen elektrik faturaları ile kesilen elektrik cezaları devletin verdiği tarımsal destek ve diğer ödemelerden mahsup edilecekmiş.

Bu çözüm ne zaman bulunmuş? Nusaybin ve çevresinde elekrtik kesintisi nedeniyle çıkan olaylardan 2 gün sonra

Peki o çevredeki elektrik santralleri ve dağıtım hakkı kime satılmış ? Dedaş'a

Dedaş'ın sahibi kim ? Abdullah Tivnikli

E Abdullah Tivnikli kim ? Bkz. 25 Aralık... :)

Ertan1982
06.09.2014, 12:22
Şehitlerimizle alakalı değil, kusura bakmayın ama devlet kaçak elektriğe ve ödenmeyen faturalara -kısmen- çözüm bulmuş. Bundan sonra ödenmeyen elektrik faturaları ile kesilen elektrik cezaları devletin verdiği tarımsal destek ve diğer ödemelerden mahsup edilecekmiş.

Bu çözüm ne zaman bulunmuş? Nusaybin ve çevresinde elekrtik kesintisi nedeniyle çıkan olaylardan 2 gün sonra

Peki o çevredeki elektrik santralleri ve dağıtım hakkı kime satılmış ? Dedaş'a

Dedaş'ın sahibi kim ? Abdullah Tivnikli

E Abdullah Tivnikli kim ? Bkz. 25 Aralık... :)

Islerine geldimi hemen bulurlar bi cözüm.Dogru bir cözüm bana göre.Niye daha önce akil edilemedi iste püf noktasi bu.

Kaya
06.09.2014, 12:55
Yavşak PKK... :)

AhmetG.
06.09.2014, 13:56
Enerji Düzenleme Piyasası Kurumuna göre, Türkiye haziran ayında israile, 1.580 ton jet yakıtı ihraç etmiş.
Yani Gazze saldırılarından önce.

Hani gündeme gelmişti bu konu o dönemler. Padişah çıkıp demişti ki, yok artık israil uçakları gelip ülkemizden mi alıyor jet yakıtını falan filan.

Kimse de çıkıp sormamıştı malum şahsa k.ıraktan aldığımız yakıtı, Mersin üzerinden gemilerle israile taşıyoruz muyuz sorusunu.

Neyse uzun lafı kısası, Türkiye'de ki şehitlerimiz yetmemiş olacak ki, ellerini Gazze'de de şehit olan kardeşlerimizin kanına bulaştırdılar.

Şaşırdık mı?

Anıl C
06.09.2014, 15:45
Başından beri diyorum
Kimse alınmasın
Kürtler ve Türkler demokrasi denen yalanlarla aynı topraklarda beraber yaşayabilecek milletler DEĞİLDİR.
Tarihte din eksenindeki yönetim anlayışı ile bir nebze olsun sorunlar halı altına süpürülmüş olsa da gelinen noktada herşey apaçık ortadadır.
Kimsenin yaşadığı yerlerden sürülmeye hakkı yok
Ancak artık bize kangren olmuş belli illeri hakettikleri ülkeye iteleme vakti gelmiştir.
Kimse bana Misak-ı Milli zırvasından bahsetmesin.
Şayet Atatürk bugünü görseydi ve çevresindeki dinci, hilafetçi muhalafet olmasaydı zamanında gerekli tedbirleri alırdı.

Courage
06.09.2014, 16:34
Devlet ,Doğu ve Güneydoğu'daki kaçak kullanım ve kaçakçılık işine çoğu zaman göz yummaktadır ki metropollere göç oranları artmasın.

Metropol kadar elektrik tüketen ama onun kadar üretmeyen bir bölge'nin insanının önüne faturayı koyduğunuz zaman elbette cıngar çıkacaktır. Çözüm ya 4x4 denetim sistemini yerleştirip kaçak kullanıma nefes aldırmamaktır yada görmezden gelmedir.

Mevzu bahis olayda taraflardan biri ''özel şirket'' tir. Özel şirketin işleyişi ,piyasaya bakış mantığı devletle aynı değildir, olamazda. Böylesi olayların bundan böyle devam edeceğini düşünüyorum.

...

Kaçakçılık olayına göz yumulması da tıpkı kaçak kullanıma göz yumulmasıyla aynı altyapıdan besleniyor. Kaçakçılık ,devletin sosyal yardımları ,ailelerin göç etmiş bireylerinin destekleri olmasa o bölgede yaşayacak adam bulamaz devlet.Terör sorunun bitmesine müteakip bölgede sağlanacak istihdam alanları kaçağın göçeğin önünü alabilir ancak.

Tatlı paradan vazgeçemeyecek kitleyi ayırıyorum zira onlar ekmeğin olduğu yerlerde de aynı naneyi yemeye devam ediyorlar.

Timur Mikhail
06.09.2014, 16:39
Bir gün bu sahte müslümanların devri bitecek. O gün geldiğinde ben onların tabanını göreceğim, tıpkı nasyonel sosyalist harekatın yani nazi almanyası'nın malup olduktan sonra herkesin adeta bir büyüden ayılması gibi etliye sütlüye karışmadan hayatlarını devam ettirmesi gibi devam edecekler pişkin pişkin hayatlarına.

Bugün üzerine basılan çiğnenen sıradanlaştırılmaya çalışılan tüm değerler o gün geldiğinde ne denli parlak gözükecek gözlere ama geç kalınmış olacak.

O gün geldiğinde,şahsen ömrüm yeterse ne gönlüm,ne gözüm ne de elim titremeyecek.
Çünkü bugün kimlerin vatan haini olduğunu biliyorum.
Çünkü tarih tekerrür ediyor.
Şehit olan tüm kardeşlerimin ruhları kut olsun.

Mert Oğuzlu61
11.09.2014, 14:43
http://www.mynet.com/haber/yasam/f16-pilotuna-cadde-ortasinda-olduresiye-dayak-1449196-1?yorumPage=4#yorum

subayımız neyse ki şehit olmamış ancak bu olay başlıkta yer almalı diye düşündüm, rezilliği açın okuyun. ibretlik gerçekten. özet isteyenler için ;

kuveytli diplomat ve adamları, bebeğinin aşısını yaptırmak için eşiyle hastaneye gitmekte olan nato da görevli binbaşımızı bizim memleketimizde, başkentimizde, milletin içinde öldüresiye dövüyor, polislerimiz gelip diplomatı emniyete götürüyor, bilmem ne ettiğimin arabı orada ''dokunulmazlığım var hepinizi yakarım'' diyor, polislerimiz de orada askerini korumaya çalışan halka, ''bu adamlar güçlü kişiler, önceden de birini öldürmüşlerdi birşey yapamadık, binbaşı ya bir şey olmaz diplomatla anlaşırlar siz arada kalırsınız sakın şikayetçi olmayın'' diyor.

arapların bizim üst düzey askeri öldüresiye dövmelerini geçtim de ben şu ''daha önce de adam öldürdüler, bir şey yapamıyoruz bunlara'' cümlesine takıldım. kuveytliler bizim ülkede adam öldürüyorlar, polisimiz ''güçlü adam bunlar, istediklerini yaparlar biz bir şey yapamayız, karışmayın bu işe'' diyor ?

diplomat adam dokunulmazlığı var diye iki tane tetikçi ayarlayıp bu binbaşını da temizletse yani bir şey yapamayacaklar öyle mi ? benim gibi normal sivillere hiç girmiyorum bile, ülkede can güvenliği denen bir şey kalmamış bu olay herhangi bir ab ülkesinde yada abd de olsa şuan o ülke karışmıştı.

Oğuz ZEYTİN
16.09.2014, 09:31
Kışladaki bayrak indirme olayına PROVOKASYON denildi.

Lice'de bir köpeğin heykelinin açılması DERİN PKK'nın işi denildi.

Peki günlerdir haberi yapılan ve hiçbir önlem alınmayan kürtçe eğitim verecek okulları eli belinde seyredenlere ne demeli?

Bir yanda teröristlerin kan diliyle eğitim yapma girişimi... Diğer yanda Lozan Antlaşması'na aykırı şekilde yeniden öğretime başlayan rum okulları... Ülkenin her yerine kontrolsüz şekilde dağılan ve başkentin göbeğinde subayımıza saldıran araplar... Bir tarafta lazca çalışmaları... Tanzimat sonrasında koca imparatorluk nasıl un ufak edildiyse RESTORASYON dönemindeki benzerlikler gözden kaçmasın! Bu rezaleti insan hakkı, demokrasi ve çağdaşlık diye savunup alkışlayanlar da kanlı geleceğe razı olsun!

Ertan1982
16.09.2014, 12:42
Kürtce okullari ac Türk okullarini yak.reco sagolsun.

Serdar A
16.09.2014, 15:04
Kürtce okullari ac ...

O okullar(mı acaba) günler önce mühürlendi. Ayrıca ilgililer hakkında Diyarbakır savcılığı "örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla soruşturma başlattı. Buralara talebe kayıtları da bazı kesimlerin beklentilerinin ve isteğinin aksine onlu sayılarda gerçekleşmiş.

Ertan1982
16.09.2014, 15:50
O okullar(mı acaba) günler önce mühürlendi. Ayrıca ilgililer hakkında Diyarbakır savcılığı "örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla soruşturma başlattı. Buralara talebe kayıtları da bazı kesimlerin beklentilerinin ve isteğinin aksine onlu sayılarda gerçekleşmiş.

Bu "okullar" haftalar önce haberim vardi ama Türkiyede cogunluklun haberleri yoktu.medya gündeme geirmeseydi daha gec haberleri olacakti.Devlet bunlari medyadan ögrenmiyor haberleri var ama reco yu biliyoruz ilk önce tepki ölcmek icin birsey yapmaz sonra tepkilere göre hareket eder.Acilmadan önce bu is halolurdu sesis sedasiz ama sen tepkileri yedikten sonra orda o kapama sovunu yapmana hic gerek yok.Aynisi su sözde heykeldede oldu aylar önce haberleri oldu sonra tepkiyi yedileri zaman olayli sekilde yiktilar.Yilanin basi kücük ken ezecen.

Ha Kürtce ögrenmek istiyorsalar secmeli ders olanagi varmis simdi özel kurslar var ögrenmek istiyen oraya gider ögrenir.ama burda ögrenmek degil moda tabiri ile paralel bir devlet ve yönetim kurmak.

Serdar A
16.09.2014, 16:03
Başından beri diyorum
Kimse alınmasın
Kürtler ve Türkler demokrasi denen yalanlarla aynı topraklarda beraber yaşayabilecek milletler DEĞİLDİR.
Tarihte din eksenindeki yönetim anlayışı ile bir nebze olsun sorunlar halı altına süpürülmüş olsa da gelinen noktada herşey apaçık ortadadır.
Kimsenin yaşadığı yerlerden sürülmeye hakkı yok
Ancak artık bize kangren olmuş belli illeri hakettikleri ülkeye iteleme vakti gelmiştir.
Kimse bana Misak-ı Milli zırvasından bahsetmesin.
Şayet Atatürk bugünü görseydi ve çevresindeki dinci, hilafetçi muhalafet olmasaydı zamanında gerekli tedbirleri alırdı.

Sevgili Anıl, bu görüşün vebali çok ağırdır.
Lütfen yanlış anlama bu fikrini yeniden değerlendirmeni isterim.

Şehit kanıyla edebiyat yapıp canını sıkmak istemiyorum. Şehitlerden ancak şefaat dilenirim . Geniş bir ölçekte etrafımıza bir bak:

Katalonya'dan Korsika'ya , İskoçya'dan Ukrayna'ya , Kıbrıs'tan İrlanda'ya , Transdinyeste'den , Belçika'ya kadar modern siyasi tarihi yazan Avrupa'nın her köşesinde dinamikleri şartları farklı da olsa benzer bir siyasi buhran yaşanıyor ve yaşanacak... Özellikle 2008 krizi sonrası Avrupanın pek çok güçlü şehrinde hatta İtalya'da dahi tarihsel köklerine ve egemenliğine gönderme yaptığına tanık olduk. AB projesi temelde avrupalı devletlerin çıkar dayanışmasına girdiği bir yapı olarak vücud bulurken gün geçtikçe ,Dünya sermayelerinin destek vereceği lider ülke altında daha küçük şehir devletlerinden oluşacak bir avrupanın iktisadi ve siyasi birliğini ifade edecek bir yapıya dönüştüğünü görmekteyiz. Pek tabi olarak bir çok küresel sermaye grubunun da isteği ön avrupada bölünmüş bir Türkiye üzerinedir.

Bağımsızlık hareketlerinin hiç biri ayrılacağı devletin hasımlarından destek görmeden vücud bulamaz. Burada iki ana refleks gelişebilir , bunlardan ikincisi ve bizim bu güne değin denemediğimiz , sorunu yaratan ve destekleyen kaynaklara karşı harekattır. Suriye'nin İsrail'e toprak kaybettiği savaştan sonra , savaşın başarısız kumandanının ödülü bir darbe ile ülkesinin başına getirilmek oldu. İlk büyük faaliyeti ise bölücü terör örgütünün kurulduğu ve aktif eğitim desteğinin verildiği yer olmasıydı, 76-77'de 90'ların ortasına kadar. Türkiye'nin hava desteğinde pejakı bitiren ve Kar.yılan'ı yakalayan ve Irak ve İran sınırına koyan İran'dı , bölgede kaçakçılık ve uyuşturucu sevkiyatı yönünde önemli bir taşeron olması hasebiyle pek çok devletin illegal operasyonları için gerekli kaynağın yaratılması yönünde başvurduğu örgüt oldu. Türkiye üzerine akıl dışı teorilerle Casus Belli'si olduğunu iddia Yunanistan ve Ermenistan açıktan destek sundu. Amerikada neoconların avrupada lutheryan cemaatlerine bağlı figürlerin ağırlıkta olduğu siyasi odakların liderliğinde bölgede israil kuklası bir devlet oluşturulmasının önemine binaen iyi kamufule edilmiş bir destek ağı kuruldu.

Ve tüm bunların ötesinde; İngiltereye tarihinin en büyük hezimetini Kut'ul Amare'de yaşatan Türklere cevabı sadece bir kaç hafta sonra ; 18.yy sonlarından bu yana milliyet ve mezhebi olmak üzere iki eksende arap coğrafyasında giriştiği jurnal faaliyetlerinin birikimini de arkasına alarak avrupalı sermayedarlar ile Sykes picot mutabakatını sağlayabilmiştir. İngiltere'yi o dönem destekleyen bankerler bu gün ortadoğuyu yöneten şirketlerdir ve ortadoğudaki pek çok kalıcı krizden biri olarak kürt meselesinde bu gün de bazı devletler üzerinden örgütleri desteklemeyi sürdürmektedir.

Türkiye bunların hiç birine aynı seviyeden karşılık veremedi . Sorunlar yumağı karmaşıklaştıkça , daha fazla içimize gömüldük. Bakın 80'lerde marksist leninist ideolojik zemininde teorik faaliyetlerini sürdüren pkk , bu gün hangi eksen kaymasına uğramıştır? Bunun nedenini sovyet rejiminin dağılmasıyla ilişkilendirenler, maalesef terör örgütünün meşru beslenme damarlarının sadece iç siyasi dinamiklerini görebiliyor.

Atatürk ve onu canıyla kanıyla desteklemiş misaki milliyi ideolojileştiren kadrolar , günümüzde yaşanabilecek bu saldırıları ve bununla beraber oluşabilecek bu iç güvenlik sorunlarını aslında çok iyi tahlil etmişlerdir. Temmuz 19 ile başlayıp Anadolu kuvayi milliye kongrelerinden Ocak 1920 Meclis-i Mebusan'ın misaki milliyi onaylayarak kendisini gayri resmi olarak feshettiği ve TBMM'nin kuruluşuna değin sürece kadar ; misaki millinin içeriği ve gelecekteki kapsamına dair çok değerli bilgiler mevcuttur.

Sorun aslında kafasını kabuğundan çıkarmaya cesaret edememiş ve kuvayi milliye ruhunu anlamamış, ancak maskesiyle dolaşmış siyasi erklerin bu basiret eksikliği ile günümüze gelmiştir.

Bu başlıkta , öncelikle şehitlerin hatırasına saygı gösterilmesi gerektiğini düşündüğüm için farklı konularda yorum yazmamaya dikkat ediyorum. Bu istisnadan ötürü , aynı hassasiyete sahip forum kullanıcılarında da özür dilerim.

28TS61
16.09.2014, 21:12
adamlar her istediklerini yaptiriyor.

Ertan1982
17.09.2014, 22:46
Okul yakmalar devam.Mühürlenen yer mühürü kirilip terröristler nöbet tutuyor.polis gelip alayini paketliyor arbede cikiyor bir gazeteci bicaklaniyor ama sesiz olun sürec zarar görmesin.

SADECETRABZON61
18.09.2014, 01:55
Şu Ülkeden halen Ümitli halen halen bunların ki Masum bir istek diyen varmı? Pkk posterlerinle okul açılışı...

http://www.haberler.com/diyarbakir-daki-kurtce-okulun-muhru-ikinci-kez-6494909-haberi/

http://www.haberler.com/diyarbakir-da-kurtce-okul-icin-nobet-tutan-grup-6495047-haberi/

winner
18.09.2014, 14:59
Bu yaşanılan rezaletler çözüm süreci denilen aslında pkk ve öcalan'ı legalize etme süreciyle başladı.

Şu anda güney doğu anadolu'da devlet fiilen yok.

Ciddi bir sansür olduğu için o bölgede neler yaşandığı tam olarak öğrenilemiyor.

Ama bölgede görev yapan kişilerin aktardıklarına göre pkk'nın görevlendirdiği kişilerden geçmeden hiçbir resmi iş yürümüyor.

Örgüt vergi toplamak dahil her şeyi yapıyor.

Bunu kaymakamı,valisi,emniyeti kabullenmiş durumda.Buna itiraz eden devlet görevlileri akp hükümeti tarafından hemen pasifize edilip,merkeze alınıyor.

Eğer bu politika biraz daha sürerse batı tarafından dayatılacak bir referanduma kimse hayır diyemeyecek.Adım adım bu strateji hayata geçiriliyor akp hükümeti tarafından.

AhmetG.
18.09.2014, 16:21
Şişttt sessizlik lütfen.

SADECETRABZON61
19.09.2014, 00:50
Siirtte Pkklılar okulu basıyor Türk bayrağını yakıp Okulu ateşe veriyorlar nerede bu Ülkenin başındakinler? çözüm süreci değil çözülme süreci Halen uyuyor insanımız.

winner
19.09.2014, 14:05
Bugün 19 Eylül Gazileri Anma Günü.

Tüm gazilerimizin gününü kutluyorum,ellerinden ve ayaklarından öpüyorum.Minneti ifade edecek bir söz bulmak zor.

Ülkemizde gazilerin durumunu özetleyen dikkat çekici bir tablo var.

"Muharip Gazilere ödenen maaş sadece 360 TL. Suriyeli mültecilere ise ayda 400 dolar yani 800 TL yardım maaşı ödeniyor."

İşte yeni Türkiye'den bir örnek özellikle akp seçmenleri bu tabloyu akıllarının bir köşesinde tutsun.

Ya da yeni Türkiye isimli ama aslında "o koltukta daha ne kadar oturabilirim,kendimi ve yakınlarımı nasıl zengin edebilirim, ilk bulduğum fırsatta da bu ülkeyi etnik ve dini yönlerden nasıl ayrıştırabilirim" projesine destek vermeye devam etsin.

Gazi ve şehitler nasıl olsa bunun hesabını bir gün sorar.

İlker Yazıcıoğlu
19.09.2014, 14:15
"Muharip Gazilere ödenen maaş sadece 360 TL. AKP’nin kucak açtığı Suriyeli mültecilere ise ayda 400 dolar yardım maaşı ödeniyor."

İşte yeni Türkiye'den bir örnek özellikle akp seçmenleri bu tabloyu akıllarının bir köşesinde tutsun.

Ya da yeni Türkiye isimli ama aslında "o koltukta daha ne kadar oturabilirim ve bu ülkeyi etnik ve dini yönlerden nasıl ayrıştırabilirim" projesine destek vermeye devam etsin.

Gazi ve şehitler nasıl olsa bunun hesabını bir gün sorar.

Yeni Türkiye'ymiş ya ondandır:)

28TS61
21.09.2014, 21:00
urfada polise askere tas atmaya, taksimde yürüyüste itin posterlerini tasiimsya devam ediyorlar.
dünden beri ekranlarda sov yapanlar bunlara gikini cikartamiyorlar.
ancak havaya ates etmek icin var silahlarimiz. hepsine tek tek sikacaksin. sinirdan gecislerede izin vermiceksin.
yakinda cok büyük olaylarla karsi karsiya kaliriz

Ertan1982
21.09.2014, 21:14
Bizimkiler fazla afkurmasinlar bosu bosuna.Gücleri varsa 2-3 tampon bölge olusturtular ve tüm suriyeli,kürt,yezid oraya def edilmeli.Orda Uno bir halta yarasin beslesin onlari yetti artik misafir misafirlini bilmeli.Af edersin ama korkaklara bakmak zorunda degiliz.Yasli coluk cocuk kadinlar o bölgede kalirlar erkekler savasir.bu kadar korkak milletler yoktur dünyada.karsilarinda medeni TSK oldunda mangalda kül birakmazlar ama isid geldimi etek giyip kacarlar.

aaahmet61
22.09.2014, 08:02
urfada polise askere tas atmaya, taksimde yürüyüste itin posterlerini tasiimsya devam ediyorlar.
dünden beri ekranlarda sov yapanlar bunlara gikini cikartamiyorlar.
ancak havaya ates etmek icin var silahlarimiz. hepsine tek tek sikacaksin. sinirdan gecislerede izin vermiceksin.
yakinda cok büyük olaylarla karsi karsiya kaliriz

asker dayağı hakediyor. adamlar yola çıkmış. bin kişi gidiyor işidle savaşmaya sen niye mani oluyorsun ki? engellemesen bunların sonu belli.bu bin kişiyi işid kafalarından kesecek.savaşmadan bir mermi dahi sıkmadan bin terörist ex olacaktı.

Oğuz ZEYTİN
23.09.2014, 15:24
Seçim sonuçlarını MİLLET İRADESİ olarak gösterenler, Engin Alan'ı yıllarca zindanda tuttukları halde hapiste seçilen kürt Sabahat Tuncel'i dışarı çıkarmıştı. O da bu ince davranışa karşılık olarak polis tokatlamıştı. Dokunulmazlık zırhına bürünüp hesap vermemişti.

O yapar da, Öcalan'ın avukatı çirkin suratlı Aysel Tuğluk boş durur mu? O da askere taş atıyor.

Ne de olsa kanun yok!

Ne de olsa hukuk yok!

Ne de olsa devlet yok!

Son bir ayda 40'ı aşkın okul yakılıyor, göz altına alan terörist sayısı 5'i geçmemiş. Onlar da zamanın ruhuna, açılım sürecine uygun olarak anaları ağlamasın diye serbest bırakılmıştır.

Peki bakan ne diyor? (Bakan dediysem asayişten sorumlu İçişleri Bakanı değil, o uykuda, bırakın uyusun. Milli Eğitim Bakanı!) Provokasyon!

Ulan ülkenin altını üstüne getirmenin adı PROVOKASYON oldu.

Bayrak yakılır: PROVOKASYON

Okul yakılır: PROVOKASYON

Karakol basılır: PROVOKASYON

Askeri araca sabotaj: PROVOKASYON

Özerklik, bağımsızlık açıklamaları yapılır: PROVOKASYON

Apo posterli Nevruz: PROVOKASYON

Affedersiniz ama o kadar şehir bir provokasyona mı kurban gitti?

Ya da bizler saf mıyız?

AhmetG.
23.09.2014, 16:50
Kapılar sonuna kadar açılmalı destekliyorum. Dili, dini, ırkı farketmez. Mazlum mazlumdur.
Ama bütün bunları yaparken planlı programlı yapacaksın. Ülkeye aldığın o kişiler kamp ya da bölge dışına çıkamayacak.
Adamların İstanbul, Ankara veya diğer illerde ne işi var.
Alırsın yerleştirirsin x bölgeye. Çevresinde alırsın tedbirini. Dersin ki kardeşim buradan dışarıya çıkamazsın. Bu kadar basit. Ve en iyi imkanların ile misafir edersin o insanları.

Biz aldık insanları içeri, adamlar dağıldı ülkenin dört bir yanına böyle iş olmaz. Sınır zaten yol geçen hanı olmuş.
Devletin gücü kalmadı o bölgede açık ve net.

Alper Calik
23.09.2014, 23:48
Sığınmacıların ilk seçimde seçmen yapılma ihtimalini yüksek görüyorum :)
O nedenle dağıtılıyor olabilirler...

SADECETRABZON61
25.09.2014, 13:59
Cizrespor aydınspor maçında olaylar olmuş sanırım.Gerçekten ülkenin haline bak güneydoğunun bazı yerlerinde devlet kalmadı.

Erbay
25.09.2014, 14:45
Bazı değerleri unutmaya başladığımı fark ettiğimde hep bunu izliyorum:

B69KTCmLO9I

"Kendime geldiğimde ağzıma kanlar giriyordu, arkadaşlardan akan kanlar."

sakoglu61
25.09.2014, 17:22
Kapılar sonuna kadar açılmalı destekliyorum. Dili, dini, ırkı farketmez. Mazlum mazlumdur.
Ama bütün bunları yaparken planlı programlı yapacaksın. Ülkeye aldığın o kişiler kamp ya da bölge dışına çıkamayacak.
Adamların İstanbul, Ankara veya diğer illerde ne işi var.
Alırsın yerleştirirsin x bölgeye. Çevresinde alırsın tedbirini. Dersin ki kardeşim buradan dışarıya çıkamazsın. Bu kadar basit. Ve en iyi imkanların ile misafir edersin o insanları.

Biz aldık insanları içeri, adamlar dağıldı ülkenin dört bir yanına böyle iş olmaz. Sınır zaten yol geçen hanı olmuş.
Devletin gücü kalmadı o bölgede açık ve net.

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Geçenlerde İstanbul'da zabıtanın ağlayarak dilenen Suriyelileri topladığını duydum.
Yani İstanbul'da daha iyi bir hayatta yaşamıyorlar. İlginçtir ülkeye geldiklerinden beri yüz binlerce çocuk doğurdular nasıl bir cesaret bu daha kendini doyuramıyorsun çocuk yapıyosun.
İşin pis tarafına hiç girmek istemiyorum. Maalesef insanca yapılmış bir misafir etme işi ele yüze bu kadar bulaştırılabilirdi. Ama bu işte sadece Türkiye değil misafir gelen Suriyelilerin de suçu var. Ne diyim inşallah iki taraf içinde en sancısız şekilde biter bu iş.

AdemS
26.09.2014, 08:42
Şerefsizler yine Diyarbakır'da Polisimize saldırmışlar..

3 tane yaralımız var, hayati tehlikeleri yokmuş. Rabbim (c.c.) şifa versin inşAllah.
Yaralanan şoför polis hiç durmadan arabayı 1 km ötedeki özel hastaneye götürmeyi başarmış.

Allah'tan (c.c.) belasını bulur inşAllah bu köpekler...

erolizmts
26.09.2014, 13:44
Sen yakamıyorsan terör örgütüne yaktıracaksın. Düşmanımın düşmanı, kinimin ortağı, nefretimin yandaşı çözümcü benim dostumdur. İktidardaki Akp'nin haftalardır ateşe verilen Atatürk büstlerine yönelik bir önlemi ve tepkisi var mı?

http://i.hizliresim.com/Wr9lB4.jpg
http://i.hizliresim.com/dqZ61p.jpg

İlker Yazıcıoğlu
26.09.2014, 14:01
Ülkenin geldiği hale bak.

Ülkenin kurucusu ve kurtarıcısının büstleri yakılıyor....

Ve de hükümetten bir Allah kulu da çıkıp demiyor ki ne oluyor ulan burada diye...

Allah sizin belanızı versin.....

tayyip'in büstü olsa yakılsa millet ayağa kalkar,kimsede ses seda yok....

Allah'ınızdan bulun inşallah şerefisiz ibneler....

erolizmts
26.09.2014, 14:48
PKK'ya katılım rekor düzeye ulaştı
PKK'nın bir numaralı komutanı Cemil Bayık örgüte katılımların 1990'ları bile aştığını açıkladı. Cemil Bayık, geçen Ağustos ayında bin 200 kişinin örgüte katıldığını belirtti.

Çözüm süreci oldu mu sana pkk'ya yeniden yapılanma süreci.

AhmetG.
26.09.2014, 20:55
Kadın olarak yaratılmış bir canlı, kalkıp polise taş atıyor. Haberlere boy boy resmi çıkıyor ve devletten maaş alıyor 15 bin tl civarı.

Yağlı kazık başka çözüm aramaya gerek yok. Hatta masrafa da gerek yok, akyazıda yeterince kazık var hepsine yeter.

Doğukan Uçan
26.09.2014, 20:57
Işid daha güzelini yapmali bu vatan haini kekolar bizim yüzlerce askerimizi çatışmadan arkasından ateş ederek, mayın kurarak şehit ettiler.Şimdi Yüzsüz gibi hem bizim ülkemize sığınıyolar, hemde abd'den yardım dileniyorlar.

Sibel
26.09.2014, 23:43
Ne güzel çözüm bu!
Ne güzel çözüm!
Bu ülkede okullar yakılıyor şimdilerde, bayraktan sonra.
Yüce Allah'tan bu ülkeyi ıslah etmesini, gerekiyorsa kırıp geçirmesini diliyorum.
Bunu diyecek vaziyete geldim sanırım. Keşke umursamaz bir insan olsam. Amaaan boşver desem.
Artık kıyamet kopsa da yaşamasak istiyorum.
Ben bu ülkeye katlanamıyorum artık.
Kirli dünya kirli insanlık!

Anıl C
26.09.2014, 23:55
Yemedi tabi acik alanda suriyede iside karsi carpismak.
zaten ayn el arapta dusmus diyolar
Allah rahmet eylesin sehitlerimize

Anıl C
26.09.2014, 23:57
Sen yakamıyorsan terör örgütüne yaktıracaksın. Düşmanımın düşmanı, kinimin ortağı, nefretimin yandaşı çözümcü benim dostumdur. İktidardaki Akp'nin haftalardır ateşe verilen Atatürk büstlerine yönelik bir önlemi ve tepkisi var mı?

Aynen oyle. hukumettekiler keyif bile aliyolardir
onlar ne kadar cok yaktikca bir o kadar da leşlerini getirecekler suriyeden

Oğuz ZEYTİN
27.09.2014, 04:10
Mevcut manzarayı garipseyen gönlü güzel dostlarıma şaşıyorum, ne bekliyordunuz Allah aşkına?

63 satılmış, iktidar yalakası sanatçı, yazar, akademisyen vs. bir araya gelip AKİL ADAMLAR HEYETİ'ni oluşturduğunda ne dedik: "Bu İmralı'nın talebidir." Paranoyaksın dediler.

Yine bir İmralı talebi olan Hakikatleri Araştırma Komisyonu'nu Meclis çatısı altında kurmaya kalktılar, MHP'yi yanlarına çekemediler.

"Devlet, sivil-askeri bütün kurumlarıyla sahadan çekilmemeli, aksine PKK en zayıf dönemlerini yaşıyor" dedik. Tersini yaptılar.

Vatandaşa "at bir takla da görelim" diyen İçişleri Bakanı'nı savunacak değilim ancak 2002'den bu yana, kabineye girmiş (göreceli) en düzgün adamdı İdris Naim. En azından asayiş ve iç güvenlik hususunda bir şeyler yapıyordu.

Ülkeyi dışarıda Davutoğlu'nun rüyalarına, içeride Atalay-Fidan-Ala-Akdoğan dörtlüsünün ihanetine terk ettiler.

Arkadaşlar, TBMM'ne şöyle bir yasa geldi: "TERÖRÜN SONA ERDİRİLMESİ VE TOPLUMSAL BÜTÜNLEŞMENİN GÜÇLENDİRİLMESİNE DAİR KANUN".

Lütfen okuyun bu kanunu. 4. Madde'nin ikinci fıkrasında, ihanete ortak olan kamu görevlilerini sorumsuz kılıyorlar. Yani bu ne demek: "Biz ülkeyi hukuksuz şekilde bölüyoruz, yarın bir gün elbette dokunulmazlıklarımız kalkacak. Ama yine de bizden hesap sormayın."

Dostlar,

Darbe sonrası yürürlüğe giren 82 Anayasası'nın Geçici 15. Maddesi de benzer bir içeriğe sahipti. Mevcut iktidar ve çevreleri bu geçici 15 madde için demediğini bırakmamışken, şimdi aynı hukuksuzluğu kendilerine kalkan yapmaya çalışmaktadır.

İşte o yüzden; son bir ayda yakılan onca okul, kışlalarda indirilen bayraklar, video sitelerine sızan PKK marşıyla halay çeken erler, kırılan-yakılan Atatürk büstleri, sokaklardaki asayişsizlik, kaçak elektirk kullanımı karşısında en alt düzeyden bir devlet tepkisi görülmemektedir.

Yerel seçimler öncesi, dağdan inecek teröristler için İBB'den ayrılan kadrolar ve TOKİ konutlarından daire iddiaları yalanlanmamıştır. Üstüne bir de insanın aklıyla alay eder gibi, vukuatı olmayan teröristler topluma kazandırılacak, iş sahibi olacakmış. İsteyenlerin yurt dışında iltica hakkına sahip olduğu bakanlar düzeyinde dillendirilmiştir.

Şimdi, ben bu olan biteni, dikkat ederseniz yorum katmadan ortaya döküyorum. Soruyorum size, hangi çağdaş hukuk devletinde, yürütme ergi bu denli pervasız davranabilir? Analar ağlamasın yalanıyla sürdürülen bu namussuz kampanya, ne olunca nihayete erecektir? Bakın, Kandil "süreç bitti" açıklaması yapıyor. Sebebi de, Irak ve Suriye'deki gelişmelerdir.

Bu arada, belki ilgi alanıza girmiyor diye bilmiyor olabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1944 yılında içlerinde subay, öğretmen, profesör, doktor nice milliyetçi Türk aydınını "Turancı" oldukları gerekçesiyle yargılamış, tabutluk adı verilen zindanlara atmış ve işkence uygulamıştır. Millete sevgi ve saygısı olan insanlar için devlet de kutsaldır. Kan kusup kızılcık şerbeti içtik demişlerdir.

Peki neydi Turancılık? Yeryüzündeki esir Türklerin hürriyetine kavuşması ve şanlı bir gün kutlu birliğimize ulaşma ülküsü.

Böyle bir inanç Atatürk'ün vefatı sonrası SUÇ olarak nitelendirilmişti. Kaldı ki, Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu ve Paşaeli'nde Türk Milli Birliği ile kurulmuştu.

Şimdi bugüne bakalım... Kanal kanal gezen, köşe yazan, kürsüde ders veren birçok hayırsız Irak, Suriye, İran ve Türkiye'deki kürt unsurun belli süre içinde ayrılıp, birlik oluşturabileceğini ve bunun meşru olduğundan bahsetmektedir.

Hırsızların yargılanmadan aklandığı hukuk(suzluk) düzeninde bir savcının çıkıp devlet bütünlüğüne saldırı teşkil eden bu tarz açıklamalar için takip başlatmasını beklemek artık hayaldir.

Hukuksuzluk demişken... Mahir Ünal adlı güç sarhoşunun akıl almaz sözlerini duymuşsunuzdur: "Seçimi (HSYK) onlar kazanırsa, gayrimeşru sayarız."

İşte ileri demokrasi... 12 yılda bu ve bunun gibi nice örnek sayabilirim. Ama neye yarayacak, yarın öbür gün sandık iradesi başka bir yönü gösterse, onu gayrimeşru sayacak Allah'tan korkmazların sayısı o kadar çok ki!

Evet... Terör belasına yitirilen o canlar, ulu şehitler... Sizce helal ederler mı haklarını böyle vatansızlara?

Ertan1982
27.09.2014, 05:31
3 sehit daha verdik.biz suriyeden vatan hainlerini ülkeye dolduralim besliyelim o serefsizleri.Iyilik beklemeyin o taraftan nankörler cok orada.isid bizi birilerin emirleri ile savasamadimiz gibi savasiyor.Türk gibi Türk ordusu gibi savasaydik seneler önce pekozlar yok olmus gitmisti burda cogu hükümetlerin sucu var.

6Şafak Aydın1
27.09.2014, 10:07
Allah yardimcimiz olsun. Bu saatten sonra kötünün iyisi olur anca.

AhmetG.
27.09.2014, 11:22
Masum, mazlum, çocuk, kadın, yaşlı... kişileri öldürdüğü söylenen bir grubu gelip burada savunmayacağım yanlış anlaşılmasın ama ışid bu pkklı ibnelere saldırıp öldürdükçe mutlu oluyorum açıkçası.
Hepsinin kafasını kessin en mutlu günüm olur.
Hainler, işbirlikçiler, ahlaksızlar gebermedikçe bu ülkeye huzur yok.

Şimdi ışide karşı peşmergeye silah yardımı yapılıyor ve Türkiye buna destek veriyor. Ve ışid sindirildiğinde bu son teknoloji silahlar kime kalacak pkkya. Ve doğuda isyanı başlatacaklar. Göreceğiz o zaman açılım sürecinin hangi noktaya götürdüğünü bizi. Tüm bunları görmek için bilgin olmaya gerek yok. Zaten herkes farkında.

Ey baştakiler isterseniz anayasanın ilk 3 maddesini değiştirin. Zamanı geldiğinde, olağanüstü hal olduğunda sizi kurtaracak hiçbir yasa tanınmayacaktır.

Ahmet Kuru
27.09.2014, 15:23
Şehitlerime Allah tan rahmet diliyorum...

Mekanları Cennet olsun...

erolizmts
27.09.2014, 15:32
Pkk ya verilen 3 şehit daha. Son 2 ayda şehit sayımız 8 oldu sanırım. Şehitler gelmiyor analar ağlamıyormuş. Yalancı sahtekarlar. Ana akım ulusal medyada doğru düzgün yer almıyor bile bu haber. Yazanlar da algı operasyonuna başlamış zaten. Hökümet derin nefes almıştır. Çünkü pkk kurşunu ile şehit edilmemişler. Araç devrilmiş canım. Pkk'ya da yüklenmemek lazım.

Harun-61
09.10.2014, 10:52
Allah c.c.b izi bu fitne'den uzak tutsun. 30 yıl boyunca türk-kürt diye birbirimizi yedik, durdu derken alevi-sünni mezhep kavgasını başlattılar başarılı olamayınca yine türk-kürt kardeş kavgası tekerrür ediyor.

Allah c.c. ülkemizin yar ve yardımcısı olsun, feraset ile bakmayı nasip etsin.

SADECETRABZON61
09.10.2014, 21:59
Maalesef Şehidimiz var Bingöl Emniyet Müdürünün yardımcısı ve Komiser Şehit olmuş başımız sağolsun

http://www.haberler.com/bingol-emniyet-muduru-urker-e-sokak-ortasinda-6570683-haberi/

Kaya
09.10.2014, 22:14
Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, silahlı suikasta uğradı. Saldırıda; Ürker yaralanırken, il emniyet müdür yardımcısı ile bir komiser yardımcısı şehit oldu.
Alınan bilgiye göre, koruma ekibiyle şehir merkezinde bir caddede yürüyen Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e ve yanındaki emniyet görevlilerine yaklaşan bir araçtan ateş açıldı. Saldırıda, biri il emniyet müdür yardımcısı biri de komiser yardımcısı olmak üzere 2 kişi şehit oldu. Yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Ürker ise hastaneye kaldırıldı. Saldırıyı gerçekleştiren araç ve içindeki kişi ya da kişiler ise kaçtı.

erolizmts
09.10.2014, 22:16
Duble yollarımız var, köprü de yapıyoruz, Almanya bizi kıskanıyor, analar da ağlamıyor!!

AdemS
09.10.2014, 22:18
Maalesef iki şehidimiz var. Bingöl İl Emniyet Müdürümüz ve yanındaki Polislere saldırı olmuş. İki Polisimiz şehit.

Hain sürüleri, köpekler.. Ancak böyle alçakça saldırırsınız siz. Kalleşler.

Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olur inşAllah. Milletimizin başı sağolsun.

AdemS
09.10.2014, 23:15
TRT Haber Son Dakika: Olayı gerçekleştiren 5 terörist öldürüldü.

Gebersin hainler..

erolizmts
09.10.2014, 23:41
Şehit sayısı 3 oldu.

Emniyet müdür yardımcısı Atıf Şahin
Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu
Polis memuru Uğur Atlı

Yiğit Gayretli
10.10.2014, 00:10
Şehit vermiyorduk hani? Bitmişti kan?

Bunlar da çözüm sürecini baltalamak içindir kesin!

Allah şehitlerimize rahmet eylesin.

28TS61
10.10.2014, 00:16
he canim 5 terörist öldürülmüstür. gaz almaya calisiyorlar. göstersinler lesleri inanalim

Fatih Öztürk
10.10.2014, 01:00
Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Saldiriyi yapan kahpeler gebermiş.sorumlulularin Allah cezasını versin.cozum surecinizinde Allah bin türlü belasını versin.

kayseriliyiz
10.10.2014, 01:27
Allah rahmet eylesin
Söyleyecek kelime yok

Erbay
10.10.2014, 01:51
Allah(c.c), bu vatanı savunanların yardımcısı olsun.

A.Ali Karanis
10.10.2014, 01:57
'Barış' süreci ve büyük ortadoğu projesi..

Allah şehid oan emniyet mensuplarımıza rahmet eylesin..

Sibel
10.10.2014, 10:16
Barış iyi yapar, çözüm güzeldir diyenler kiminle muhatap olduğunu hâlâ anlamadıysa böyle devam etsin.
Çünkü onların evine ateş düşmüyor!

erolizmts
11.10.2014, 12:13
PKK'lılar tarafından yolu kesilerek kendisine kimlik sorulan Van Gevaş Savcısı Ersin Kuşku, o an yaşadıklarını Saygı Öztürk'e anlattı.

"Arabamla Muş yolunda giderken, Kalaşnikoflu PKK'lılar yolu kesmiş kimlik kontrolü yapıyordu. Kimliğimi istediler..." diyen Ersin Kuşku, "Savcı kimliğimi verseydim, yanmıştım... Kendi memleketimizde eşkıya kimlik kontrolü yapıyor. Ne hale geldik." dedi.

"Ersin Kuşku, iki ay önce Van'ın Gevaş ilçesine Cumhuriyet savası olarak atandı. 4 yıllık savcının Gevaş ikinci görev yeriydi. İlin en sakin, olaysız ilçesine atandığı için de mutluydu. Ancak, diğer ilçeler kaynıyordu. Eşi ve çocuğunu memleketinde bırakıp, Adana- Gaziantep- Şanlıurfa-Diyarbakır istikametinden Van'ın Gevaş ilçesine doğru özel otomobiliyle seyir halindeydi. Diyarbakır'a yaklaştığında dumanlan, havadaki helikopterleri gördü.

100 metre kadar ilerleyince ortalığın savaşı alanına döndüğüne şahit oldu. Lastikler ateşe veriliyor, kaldırım taşlan sökülüyor, araçları durduran maskeli gençler zafer işareti yapıyordu. Tatvan'da olaylar vardı. O yüzden Elazığ yolunu kullanıp Muş yönüne hareket etti. Muş merkeze tahmini 20-25 km uzaklıktaydı. Yüzleri poşulu, ellerinde hem Kalaşnikof silah, hem tabanca olan 4 PKK'lı araanı durdurdu. İkisi silahı doğrulttu. Kimliğini istedi.

O an soğukkanlılığını kaybetmedi ve savcı kimliği yerine nüfus cüzdanını uzattı. Ona ne iş yaptığını sormadılar. Tekirdağ nüfusuna kayıtlı, Bulgaristan doğumlu olduğunu cüzdandan görünce "Kobani'deki kardeşlerimiz ölüyor bize yardım edeceksiniz. Sessiz kalmayacaksınız, Kobani'deki kanın durması için yardım edeceksiniz" dedi.

Bir süre daha propaganda yaptıktan sonra ayrıldılar. Sava Ersin Kuşku, yaşadıklarını şöyle açıkladı: "Batı'da yaşayanlar, buralarda gerçekten ne olduğunu bilmiyor. Bir çok olay basına yansımıyor. Eşkıyalar, yol kesiyor, kimlik kontrolleri yapıyor. Eğer Cumhuriyet Savcısı olduğumu söylemiş olsaydım, belki 3-5 ay dağda tutacaklar ya Ersin Kuşku da öldüreceklerdi."

"Hayatımda böyle şehit cenazesi görmedim"

Halktan kaçırır gibi...

'Paralelci' olduğu gerekçesiyle Bingöl'e sürgün edilen ve bölücü terör örgütü pkk’nın Bingöl’de şehit ettiği Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin Ankara’da ikindi namazından sonra toprağa verildi. Verildi, ama adeta yangından mal kaçırırcasına. Cenaze töreni yapılacağı doğru düzgün duyurulmadı. Kocatepe Camii etrafına bariyerlerle Berlin duvarı örüldü... Polisler, askerler, gazeteciler ve yakınları dışında kimsenin içeri girmesine izin verilmedi..

İkindi namazı başladı, ama şehidin naaşı daha Malatya’dan gelmemişti. Bir süre naaş beklendi... Şehidin eşi, çocukları, anası-babası, akrabaları kim, anlaşılamadı bile...
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve birkaç milletvekili dışında ailenin yanına gidip, başsağlığı dileyen Akp'li bakan ve milletvekili de olmadı...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek şehit ailesinin yanına uğramadan, doğrudan camiye, namaza gitti.

Müyesser Yıldız

Fatih Öztürk
11.10.2014, 17:06
Gaziantep'li hemşehrilerimi gösterdikleri vatansever hassasiyetlerinden ötürü alınlarından öpüyorum.Yüce Allah sizlerden razı olsun.

cakalkerem
11.10.2014, 23:51
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/v/t1.0-9/602072_698332163525661_1037011851_n.jpg?oh=321de4c 8bb197adc36724ef4413d4317&oe=54BAEEC1&__gda__=1421967462_58d50f17e8c866c2b9499ac79ac1fec f

Muhteva
13.10.2014, 03:01
http://img.hurriyet.com.tr/_np/8064/25828064.gif

Erdoğan'ı koruyan polisler kaza yaptı 3 şehit 30 yaralı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane gezisinde görevli polisleri taşıyan otobüs, Sivas'ın İmranlı ilçesi Kızıldağ mevkiinde, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi.Kazada 3 polis şehit olurken, 30'un üzerinde polisin de yaralandığı belirtildi.

Sivas Valisi Alim Barut, Gümüşhane'den görevden dönen polisleri taşıyan otobüsün İmranlı'da devrildiğini belirterek, "Bana gelen ilk bilgi, 3 şehidimizin olduğu yönünde" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Hürriyet

sakoglu61
13.10.2014, 11:43
Allah rahmet eylesin

Ahmet Ulusoy
16.10.2014, 11:26
Sultanbeyli'de 10 gün önce yaşanan olaylar sırasında PKK'lı it sürüleri tarafından başından yaralanan Serdar Abi maalesef hayat mücalesini kaybetti. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm sevenlerinin ve Trabzonsporluların başı sağolsun. Şehidimizin cenaze namazı bugün öğlen namazında Sultanbeyli Abdurrahmangazi camiinden kılınacaktır.

http://i.hizliresim.com/pY5Mn0.jpg (http://hizliresim.com/pY5Mn0)

hayat61
16.10.2014, 11:46
Allah rahmet eylesin.

AdemS
16.10.2014, 11:56
Başınız sağolsun.. Allah (cc) rahmet eylesin, mekanı cennet olur inşAllah..

Bunların insanlıkları bu kadar. Serdar, Diyarbakır'da başı taşla ezilen Yasin ve diğerlerini hunharca katlettiler..
İnsanlıktan çıkmış nasipsizler..

erolizmts
20.10.2014, 13:41
Öncesi:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "PYD bizim için PKK ile eştir"..

http://i.hizliresim.com/voAv4z.jpg

Bugün:
Türkiye üzerinden pyd/pkk'ya yardım. (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27420112.asp) Peşmerge Türkiye üzerinden geçecekmiş. Peşmerge kılıfıyla pkk'lılardır geçecek olan.

Bu gün itibariyle şehitlerimizin tekrar ruhları şad olsun. Tekrar tekrar katlediliyorlar. Kemikleri daha da sızlatılıyor. Gün gelecek bu adamlar pkk ile aynı saflarda olacak demiştik.

Oğuz ZEYTİN
25.10.2014, 17:20
Hakkari'den kötü haber geldi.

Ertan1982
25.10.2014, 17:24
3 sehit.Allah rahmet eylesin.

AhmetG.
25.10.2014, 17:25
Allah rahmet eylesin.

SADECETRABZON61
25.10.2014, 17:32
Hakkaride 3 Tane Şehidimiz var az evvel haberlerde okudum maalesef..3 Askerimize saldırmışlar.

Fatih Öztürk
25.10.2014, 17:38
Allah rahmet eylesin.mekanlari cennet olsun inşallah.
Allah kahretsin sizi hain köpekler kalles pkk.
Allah kahretsin sizin surecinizide sizide akp.

erolizmts
25.10.2014, 17:44
Allah rahmet eylesin. Çarşı izninde katledildiler. Allah çözüm sürecine zeval vermesin. Hökümetimiz daha Apo'ya sekretarya verecekti.

Yandaş medyanın haberi veriş şekli ise beklenildiği gibi: 'Güvenlik Görevlileri' 'Kimliği belirsiz kişiler'... Yani asker demeyin, pkk hiç demeyin, onlar böyle şeyler yapmaz.

Haber bekliyoruz 2 saat sonra. İntikamları alındı. Hemen gaz almak lazım. Tamam intikam alındı, inanıyoruz ve yarın herşeyi unutuyoruz.

İlker Yazıcıoğlu
25.10.2014, 17:58
Susuyorum...

Siz de susun.....
!!!!

Armağan Dere
25.10.2014, 18:00
Hakkari'de bu karışıklıkta çarşı iznine çıkaran komutanlar da hesap vermelidir!!!..
1-2 ay çarşıları kapatın kardeşim..
zaten 150 metreden asker oldukları bellidir kardeşlerimizin..
Allah Rahmet Eylesin..

Oğuz ZEYTİN
25.10.2014, 18:11
Hakkari'de bu karışıklıkta çarşı iznine çıkaran komutanlar da hesap vermelidir!!!..
1-2 ay çarşıları kapatın kardeşim..
zaten 150 metreden asker oldukları bellidir kardeşlerimizin..
Allah Rahmet Eylesin..

Belki haklısın fakat öyle mi olmalı Armağan?

Türk'ün bayrağının gölgesinde Türk askeri sokağa çıkamayacak??? Neden? Bir avuç piç asayişi bozuyor diye, terör estiriyor diye...

Bugün asker, yarın polis, diğer gün öğretmen, başka bir gün kürtçe bilmeyen şarkıcı, öbür gün dershaneden çıkan öğrenci... Ne yani, bu soysuz adiler devlet adı verilen mekanizmanın güdümünde sokakları işgal ederken, millet sokağa mı çıkmasın?

Terörizmin hedeflerinden bir bu.

Sen sahaya hakim olursan, kafasını çıkaramaz gizlendiği delikten. Leş bir fare gibi saklanacak delik arar.

Ama bugün moral üstünlüğü hükümet ve ana muhalefet partileri, yazarlar-çizerler-aydınımsılar-akademisyenler-sanatçı müsveddeleri sayesinde pkk'ya geçmiştir.

KCK davalarıyla saloverilen SUÇLULARI hatırla, adalet bile yürütmenin emriyle hareket etmiştir. Habur'daki çadır mahkemeleri gibi...

İlk "provokasyon", "barışı sabote eden derin bir grup" diyene ağır küfür edeceğim.

AhmetG.
25.10.2014, 18:14
Yeminle içim dağlandı.

Anıl C
25.10.2014, 18:17
Chp baskani cikar ypg teror orgutu degil der
Akp ordan cikar apoya hak veriyorum der
Olan bizim askerlerimize olur
Her zaman dedim
Güneydogu bu ülkenin bir parcasi olmayi haketmiyor
Insaniyla da, topragiyla da

Bide sozde genis capli operasyon baslatilmis. Ulan neyin operasyonu! Hakkarinin kendisi terorist ya! Alayinin haberi var boyle olaylardan. Belki bunu yapan bi esnaf ya da devlet memuru. Bunu da gorduk cunku

Armağan Dere
25.10.2014, 18:20
Hacı biliyorsun son haberlerde Jandarmaya da el atıldı..
en basiti KOBANİ olayları düşünülerek çarşılar kapatılmalıydı..
en basiti yani..
Şimdi bunun hesabını hangi kim verebilecek?..
Dediğin gibi sana da katılıyorum ortam buna elverişli değildi..
Terör örgütü PKK;
İŞİD bittiği zaman daha da güçlenmiş olacak..Çünkü silahlandılar ve ilk fırsatta tekrar saldırıya geçecekler..
Bu arada dediğin gibi moral üstünlükleri de mevcut..
OHAL'li yıllara geri dönebiliriz Allah Korusun..
Ben korkuyorum İstanbul'da bir AVM de ya da İstiklal Caddesi'nde kendilerini patlatmasınlar..
Düşünebiliyor musun?
Ne diyim Allah yardımcımız olsun..

Ertan1982
25.10.2014, 18:23
isimleri kaynaga göre Ramazan Gülle, Yunus Yılmaz ve Ramazan Köse.Gülle Orhan Gülle ile akrabali varmidir?

http://aljazeera.com.tr/haber/yuksekovada-silahli-saldiri-3-sehit

Ertan1982
25.10.2014, 18:25
Birde satilmis medya Allah belanizi versin Katledilen Asker.Ismini kulan ne demek güvenlik görevlisi.bankada kapida güvenlik mi?

o akil satilmislarada bela okuyorum.özelikle orhan gencebaya.belki cogunuz bilmez seneler önce borsa olaylari yüzünden iceri alindi ne olduysa o tarihten sonra oldu ve birilerin tasmalisi oldu.

Oğuz ZEYTİN
25.10.2014, 18:26
Hacı biliyorsun son haberlerde Jandarmaya da el atıldı..
en basiti KOBANİ olayları düşünülerek çarşılar kapatılmalıydı..
en basiti yani..
Şimdi bunun hesabını hangi kim verebilecek?..
Dediğin gibi sana da katılıyorum ortam buna elverişli değildi..
Terör örgütü PKK;
İŞİD bittiği zaman daha da güçlenmiş olacak..Çünkü silahlandılar ve ilk fırsatta tekrar saldırıya geçecekler..
Bu arada dediğin gibi moral üstünlükleri de mevcut..
OHAL'li yıllara geri dönebiliriz Allah Korusun..
Ben korkuyorum İstanbul'da bir AVM de ya da İstiklal Caddesi'nde kendilerini patlatmasınlar..
Düşünebiliyor musun?
Ne diyim Allah yardımcımız olsun..

Evet, dediğim gibi, tedbirli olmak adına haklısın. Ancak bu noktaya gelinmemeliydi.

*

Bu arada resmi açıklama yapıldı:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur.

Kaçan teröristlerin yakalanması maksadıyla İlçe Merkezinde arama / operasyon başlatılmıştır."

Allah rahmet eylesin.

Allah devleti yönetenlere akıl, cesaret, tarih bilinci, milli şuur ve feraset versin.

Bizlere de her şeye rağmen sağduyu ve sabır versin.

Furkan Dündar
25.10.2014, 18:27
Allah belalarını versin

AdemS
25.10.2014, 18:31
O resim içimi parçaladı ; (

Allah (cc) rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşAllah.

Kalleşler. Etekli it sürüleri. Rabbim kahretsin inşAllah hepinizi.

Anıl C
25.10.2014, 18:33
Bu olaylar hukumetlerle, kisilerle cozulecek bir sey degil
Adamlara kart, kurt dedikce daha da azdilar
Adamlari gormezden geldikce daha da saldirdilar
Kürtler ve Türkler kültürel, sosyolojik ve tarihsel olarak birbiriyle uyuşmayan 2 millet.
Kimseyi yok saydigim veya asagiladigim yok.
Belki 50 yil once bu duzen yoluna koyulabilirdi ancak pkk ve ortadogudaki kurtlerin silahlandirilmis olmasi onlara verilecek tavizlerin sonunu getirmicektir. Biz ise bir kapta yag ve sudan karisim elde etme derdindeyiz. Artik gec olmadan yollarimiz ayrilmali

Armağan Dere
25.10.2014, 18:35
Doğan Güreş nasıl hesap verecek..
Pamukoğlu bu işi 93'te bitirecekti..
Dön ateşkes var dediler..
Al kardeşim 2.kanala telsizi ama emir demiri kesiyor..
Dönüldü ne oldu
33 asker gitti Bingöl-Elazığ karayolu'nda
Aynı senaryo devam ediyor..

İlker Yazıcıoğlu
25.10.2014, 18:37
Arkadaşlar,şehitlerimizle ilgili basında paylaşılan o acı resmi paylaşmazsak sevinirim.

@Ahmet Gedikli

Paylaştığın resmi silmek zorunda kaldım.Seninle bir alakası yok.Tabi ki niyetinden de şüphem yok ama gereksiz gördüm...

Acıya acı katmanın anlamı yok.
Anlayış göstermenizi rica ediyorum...

Erbay
25.10.2014, 18:38
Rabbim Türk ordusuna güç kuvvet versin, başka diyecek bir şey bulamıyorum.

AhmetG.
25.10.2014, 18:48
Arkadaşlar,şehitlerimizle ilgili basında paylaşılan o acı resmi paylaşmazsak sevinirim.

@Ahmet Gedikli

Paylaştığın resmi silmek zorunda kaldım.Seninle bir alakası yok.Tabi ki niyetinden de şüphem yok ama gereksiz gördüm...

Acıya acı katmanın anlamı yok.
Anlayış göstermenizi rica ediyorum...

Resmin kaldırılmasına karşıyım. Acıya acı katmamız hatta kan katmamız lazım.
Resim kalmadı.

İlker Yazıcıoğlu
25.10.2014, 18:49
Resmin kaldırılmasına karşıyım. Acıya acı katmamız hatta kan katmamız lazım.
Resim kalmadı.

Acıyi birbirimize değil,kalleşlere katmak lazım....

AhmetG.
25.10.2014, 18:54
Acıyi birbirimize değil,kalleşlere katmak lazım....

Tüm haber sitelerinde de an itibariyle paylaşılan resimde sakıncalı veya acılı bir durumun olduğunu düşünmüyorum. Aksine içimizdeki nefreti diri tutması ve adına çözüm süreci dedikleri safsatanın bizi nasıl bir konuma düşürdüğünün belleklere kazınması açısından resmin kaldırılmasının yanlış olduğu görüşündeyim.

AdemS
25.10.2014, 19:00
Allah rahmet eylesin.

Allah devleti yönetenlere akıl, cesaret, tarih bilinci, milli şuur ve feraset versin.

Bizlere de her şeye rağmen sağduyu ve sabır versin.

Rabbim Türk ordusuna güç kuvvet versin, başka diyecek bir şey bulamıyorum.

Amin amin aminnn..

Daha da güçlü olurlar inşAllah, ama şu anda bile en güçlü ordular arasında olduğumuzu düşünüyorum, önemli olan bu gücün kullanılması..

Muhtemelen olaydan hemen sonra bu teröristlere operasyon yapılacaktır ama bizim bunun için bu şerefsizlerin saldırmalarını mı bekleyeceğiz her seferinde? Bizler her an saldırabilirler diye tetikte olacağımıza o köpekler korksun bizden..

Mert Oğuzlu61
25.10.2014, 19:02
Trabzon da koministler ne ara çoğaldı bu kadar anlam veremiyorum. dün vahap diye bir Ts li ölmüş kobane de savaştı öldü işte Ts li bilmem ne her sitede bir yorum, facemde bile gördükçe sinirlerim tepeme çıkıyor.

gereksizin biri daha gitmiş işte, Ts li olması mühim değil ''adam olsun'' gerisi önemli değil. bu adamın yasını tutan o devrimci ruhlu TS lilere de devrim yolunda başarılar. sizde defolun gidin kobane ye, sizden de kurtulsun bu ülke.

3 asker daha haince şehit edilmiş ama o devrimci ruh bunları görmez dimi, barış dostluk kardeşlik şarkıları eşliğinde anca itliğe çalışır kafaları başka bir halta yaramazlar.

edit: diyarbakır lıymış galiba bu arkadaş. neyse ki biraz olsun rahatladım, Trabzon dan kalktı da gitti sandım... pkk lıymış buda zaten.

Armağan Dere
25.10.2014, 19:03
Trabzon'u hatta Karadeniz'i karıştırmak istiyorlar..
Maksatlı haberler..

Oğuz ZEYTİN
25.10.2014, 19:07
a Haber kanalındaki KJ: "Süreci sabote edenler..."

tv net: "Hedef Çözüm Süreci mi?"

Açılım/çözüm/barış kandırmasına inananlar için üzgünüm, bu zihniyetle bir adım ilerleyemeyiz.

Mert'
25.10.2014, 19:11
Çözüm süreciniz batsın.

Alper Calik
25.10.2014, 20:51
Kalplerimiz birmiş dostum, birçok diğer insan gibi. Bak ben haberi duyunca ne yazmışım facebook da:

"3 "ASKER" diye yazamayıp ancak 3 "güvenlik görevlisi" diye altyazı geçirebilen tv kanalları olan "ülke" için şehit olan ASKERLİMİZ var. Allah rahmet eylesin ve geride kalanlara sabır ve dayanma gücü versin ..."

Biraz haysiyet onuru olan insan olanın dikkatini çeker bu. Senin de çekmiş. Selam sevgiler.

Birde satilmis medya Allah belanizi versin Katledilen Asker.Ismini kulan ne demek güvenlik görevlisi.bankada kapida güvenlik mi?

o akil satilmislarada bela okuyorum.özelikle orhan gencebaya.belki cogunuz bilmez seneler önce borsa olaylari yüzünden iceri alindi ne olduysa o tarihten sonra oldu ve birilerin tasmalisi oldu.

AdemS
25.10.2014, 20:55
Van'da da Polis Lojmanlarında nöbet tutan Polislere silahlı saldırı olmuş, Polisler karşılık verince kaçmış kancıklar. (Kancık: Bizim oralarda "korkak" anlamında kullanılır)

Uğur Kalyoncu
25.10.2014, 21:12
O kadar alıştık ki şehit haberlerine kimse tepki falan vermiyor..Yazıklar olsun..

Oğuz ZEYTİN
25.10.2014, 21:13
Kalplerimiz birmiş dostum, birçok diğer insan gibi. Bak ben haberi duyunca ne yazmışım facebook da:

"3 "ASKER" diye yazamayıp ancak 3 "güvenlik görevlisi" diye altyazı geçirebilen tv kanalları olan "ülke" için şehit olan ASKERLİMİZ var. Allah rahmet eylesin ve geride kalanlara sabır ve dayanma gücü versin ..."

Biraz haysiyet onuru olan insan olanın dikkatini çeker bu. Senin de çekmiş. Selam sevgiler.

2010 referandum döneminden itibaren "PKK bölücü terör örgütü" adına karartma getirildi.

Yine hatırlayın o dönem, B. Arınç Öcalan'ın üniversite yıllarındaki dindarlığını gündeme taşımış Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'la birlikte namaz kıldıkları yazılıp çizilmişti.

Arından üniversitelerdeki (başta Muğla, DTCF, Marmara) PKKlı itlere hadlerini bildiren yiğit Türk gençlerinin mücadelesini "karşıt görüşlüler" perpayeliğine indirgeyen de bu güdümlü basındır.

Kandil'e gidip tüfekli kızlarla röportaj yapan yazarlar "çok umutluyum, gitar çalan güzel kızlar gördüm" diye pembe tablo çiziyordu.

Ve saçılım dönemi... Polissiz nevruz meydanları, megri megrili kepazelikler, gönderden indirilen bayraklar: PROVOKASYON!

Detaylara bakmayan geniş kitlelerin balık hafızalarına ince ince işlenen telkinler. Hakkını vermek lazım, süreci yönetenler bunu başarıyorlar.

Van'da da Polis Lojmanlarında nöbet tutan Polislere silahlı saldırı olmuş, Polisler karşılık verince kaçmış kancıklar. (Kancık: Bizim oralarda "korkak" anlamında kullanılır)

Burası havalimanı tarafında, şehir hastanesinin tam karşısı. Yani şehrin ortası!

*

Anlamayan kaldı mı: "Trt 6'nın açılması, kürtçe eğitim, Andımızın kaldırılması, TC'nin kaldırılması terörü bitirmeyecek" dediğimizde ekledik, "inşallah haklı çıkmayız". Ne yazık ki YİNE haklı çıktık. Ama hesabını biz vermeyeceğiz.

Bunlar tavizdi. Verdikçe daha fazlasını istediler. Tavizi verenler, hesabını da vermeli.

gabriel omar
25.10.2014, 21:35
Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin.

Fakat bu iş sadece rahmet okumakla sonuçlanmaz. Çözüm süreci,sabote edenler,bin yıllık kardeşlik vsvs gibi beylik laflarla bu sorunun çözülmeyeceği artık anlaşılmalı.Son derece , içinde her türlü planı barındıran, radikal önlemler alınmak zorunda.İltihap kapmış kol, yara bandıyla tedavi edilemez.Eğer öyle icap ediyorsa kolu kesip atacaksın .

Her türlü önlemi , her türlü sonucu kapsayacak şeyler masaya yatırılmalı artık.

Muhteva
25.10.2014, 21:37
Hakkari denince icim ayrı bir cız ediyor Çukurca da asker arkadaşım var.

Başımız sağolsun birileri yine çıkıp çözüm sürecin den bahsetmiş çözüldüğümüz doğru bu süreç bunu sadece daha çok hızlandırıyor.

Hızla kutuplaşan ülkemiz bölünmeye doğru gidiyor ve bunun sonucun da cok fazla kan akacak..

Kimse Çek, Slovak ayrışması gibi uysal bir ayrışma beklemesin..

Apo'nun ev hapsine alınması 2 yılı bulmaz 3-4 yıl icinde de eğer gebermezse başımıza millet vekili yaparlar kim bilir belki de özerk kürt bölgesin-in ilk milletvekili hatta başbakanı olur..

Bunları 5 yıl önce yazsaydık büyük ihtimal fazla film izlemekle suçlanırdık ama bugün görünen köy kılavuz istemiyor..

Adem Akyüz'
26.10.2014, 00:00
Sehitlerimize Allah rahmet eylesin. Geride kalan askerlerimize, onların ailelerini sabır, güç, kuvvet versin.

Çözüm sürecinde çözülen sadece biz oluyoruz. Çözüldükçe de kan kaybediyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.

Armağan Dere
26.10.2014, 00:53
HDP'den hain saldırı için garip açıklama
HDP'den Hakkari'de 3 askerimizin şehit adilmesinin ardından açıklama yapıldı

HDP, "Kalıcı bir barış için, herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz" görüşünü ifade etti.
HDP Merkez Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesine ilişkin, "Bu gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur" değerlendirmesi yapıldı.
YENİDEN ÇATIŞMA, CANLARIN YİTİRİLMESİ, EVLERE ATEŞ DÜŞMESİ

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz. Kaygılıyız çünkü bu gelişmelerin Ortadoğu'nun bugünkü durumunda Türkiye'yi son derece tehlikeli bir ortama doğru sürükleyeceğini biliyoruz.
SÜRECİN GEREKLİLİKLERİNİ HIZLA YERİNE GETİRİLMESİ UYARISI

Bu toprakların en kadim meselelerinden birini çözmek için daha fazla beklenmemelidir. Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz.
İnanıyoruz ki doğru ve gerekli adımlar atıldığında, kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir. Halkların Demokratik Partisi olarak yaşanan bu acıların tekrarlanmamasını temenni ediyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz."
Kaynak: AA

http://www.haber7.com/partiler/haber/1214350-hdpden-hain-saldiri-icin-garip-aciklama

Fatih Öztürk
26.10.2014, 01:00
Bu iş süreçle murecle yürümez.silah namlusunu biryerlerine sokarak geberteceksin acimak yok.vatani gorevini yapan savunmasız askere kurşun sıkan köpek soyuna aciyan ve hâlâ çözüm savsatasiyla susan vatan haini akp ve Erdoğan yüce mevlam iki taraftata yakanizi biraraya getirmesin insallah.

Teroristle masaya oturan teröristtir nokta.

Fatih Öztürk
26.10.2014, 01:13
Bir Ermeni gazeteci öldü diye 7 senedir ortalığı velvelaya veren insanlar serefsiz medya 3 tane ana kuzusu vatan savunucusu savunmasiz katlediliyor ama siz eğlence programlarinizdan taviz vermiyorsunuz.nede olsa tayyibin kuzususunuz sizinde Allah coluk cocugunuza helak getirsin.ocaklara ates düştü ateş.

E. Okan Bülbül
26.10.2014, 02:34
Çözüm süreciniz batsın

28TS61
26.10.2014, 02:41
birde utanmadan kahramanca sehit oldular diyo

İskender Çakmak
26.10.2014, 05:02
Allah rahmet eylesin.. Çözüm sürecini neden hep Askerlerimiz düşünecek? 3 tane şehidimizin ailesinin yüzüne nasıl bakacaklar? Uyguladığımız politika sıkıyor ama kimse görmüyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oğuz ZEYTİN
26.10.2014, 09:15
http://www.haberturk.com/yasam/haber/645539-yuksekovada-2-sehit

Yüksekovada iki uzman çavuşumuz evlerinden çıkarken silahlı saldırı sonucu şehit edilmiş arkadaşlar. Yüce mertebeye ulaştılar. Başımız sağolsun.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTKbnEP5gyiQSU0OpV0AA5sHTINLpCnn CQWAuEfn2WrejcmdIztSg

Yukarıdakini unutunca, sineye çekince sonuç böyle oluyor!

Sahi, Genelkurmay Başkanı vardı bir ara, ne iş yapar kendisi?

Bir de Başkomutan Cumhurbaşkanı?

Tabii, "BM istedi Libya'ya asker", "ABD istedi Irak'a asker"... Burnunun dibindeki Kato'ya, Kandil'e gazeteciler çıkıyor. Yüksekova'da sokak ortasında askerin sırtından vuruluyor. Ama maşallah beyler Ankara'da dizi izliyor.

Hatırladınız mı?

Tarih: 5/7/2011 yani üç yıl öncesi... Yine sokak ortasında, arkadan kahpece kurşunlanarak şehit edilen yavrularımız...

*

Habur'daki çadır mahkemeleri, Oslo'daki kanunsuz görüşmeler, İmralı'nın metrobüs durağından farkı kalmaması, TC'nin kaldırılması, Öğrenci Andı'nın yasaklanması, TRT 6'nın açılması, anadilde eğitim...vs.

Bunca tavize rağmen değişen bir şey yok. Zaten mesele bunlar değildi ki, anlattık anlamadılar.

*

"Ben BOP'un eşbaşkanıyım", "Akp sayesinde Türk olmaktan kurtulduk" , "Milliyetçiliği ayaklar altına aldık", "Türk diye bir ırk yok", "Bayrağın adı artık Türk Bayrağı olmasın", "Türk sineması değil Türkiye sineması diyelim", "Anayasa'dan Türklüğü kaldıracağız"...

Hani bayramları stadyumlarda kutlamaktan vazgeçince her şey çözülecekti?
Hani TC kaldırılınca, bazı il/ilçelerde memurlar kürtçe hizmet verince analar ağlamayacaktı?
Hani Güroymak Norşin olunca sorunlar düzelecekti?
Hani Türk'ü 36 etnik gruptan biri görme saçmalığını herkese yutturunca barış (!) gelecekti?
Hani "bıçak kemiğe dayandı, ramazan ayı hatrına sabrediyoruz", "masamda anket var, halkımız idam geri gelsin istiyor", "bu vekillerin (S. Tuncel'i kastediyor) dokunulmazlıklarını en kısa sürede kaldıracağız" sözleri?

Haçlı AB ve ABD'nin (hayal ürünü veya komplo teorisi değil) somut planlarının uygulayıcısı olan bir iktidar ve onunla eşgüdüm halinde çalışan terör örgütünün ortaklığı...

Sri Lanka modelleri, Bask modelleri, IRA çalışmalarının ülkemizde yaşananlarla benzerliği olmadığı gibi oradaki çözüm denemelerinin faydası olmayacağı da kesindir. Yine bu sayfalarda, 2013 nevruzunda iktidardan yana barışçı renktaşlar soruyordu "senin çözüm önerin ne" ve biz de o zaman cevap vermiştik "alan hakimiyeti, terör/terörizmle aktif silahlı mücadele"...

Mesela BDP(HDP)'yi kapatın demiştik, ki yerine yenisinin açılması pek mümkün. Dediler ki AB'ye uyum sürecindeyiz. İyi de, o AB'nin üyesi İspanya ETA'nın siyasi uzantısını kapatmadı mı? Her bir b.k için AB'ye soruyorsun da bu örneği niye görmüyorsun?

Yine dedik ki, kaldır şu polise tokat atan Tuncel'in dokunulmazlığını da görelim... Yok, ortaklarını kıramadılar.

Şimdi çıkıp "Eyy Bahçeli, Apo'yu neden idam edemedin" diye sormazsa "PKK'yla görüştüğümüz iddiasını ispatlamayan şerefsizdir" diye kükremezse çok gücenirim!

Kenan ÇARBOĞA - "İKAZ" (TÖRE Dergisi'nden):

http://www.toredergisi.net/images/stories/balksz-1.jpg

Sibel
26.10.2014, 20:32
Sokağın ortasında askerlerim vahşice öldürülüyor.
Bu şerefsizliğe de çıkıp "çözümü sabote" diyorlar.
Allah cezanızı versin!

Uğur Kalyoncu
26.10.2014, 20:37
Adı üstünde terörist ben ona kızmam..Göz yumup ortam yaratanların Allah belasını versin..

28TS61
27.10.2014, 00:21
yeni türkiye ve cözüm süreciniz batsin

erolizmts
27.10.2014, 11:45
Yüksekova şehitleri ile ilgili haberlere YAYIN YASAĞI konuldu...

Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda, 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili yayın yasağı kararı aldı.

Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda, 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili yayın yasağı kararı alındı.

Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararda, şu ifadelere yer verildi:
"Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği'nin 26.10.20014 tarih ve 2004/227 D.İş No'lu kararıyla 25.10.2014 tarihinde ilçemiz Yüksekova'da gerçekleşen 3 askerimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak; olay yeri ve olay yerinde şehitlerin cenaze görüntülerini her türlü görüntülü, sesli, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamında yayınlanmasının yasaklanmasına karar verilmiştir."
Mahkeme ayrıca, söz konusu kararın tüm yazılı ve görsel basın-yayın kuruluşlarına tebliğ edilmesi ve bilgi verilmesini de istedi.

www.mehmetciktv.com (http://www.mehmetciktv.com.tr/haber/7362/yuksekova-sehitleri-ile-ilgili-haberlere-yayin-yasagi-konuldu.html#.VE4VSRbDBI0)

Bingöl şehitlerinde olduğu gibi yine yayın yasağı getirlimiş. Cenazeleri halka kapatıyorlar. Tv haberlerinde isimleri bile anılmıyor. Birileri oy kaybetmesin diye sansürler uygulanıyor. Pkk'yı aklamak için anında gündemi kapatıp değiştiriyorlar. Doğal olarak halkın dünyadan haberi yok. Çıkın sokaklara belki şehit verdiğimizden haberleri yok çoğunluğun. Bu ülke tarihinde şehitlere bu kadar hakaret edilmemişti. Ve hakaret edenler de belllidir. Çevrenizde çok var o insanlardan.

Fatih Öztürk
27.10.2014, 12:07
Yayın yasağımı?

Ulan bu nasıl adalet?ulan savunmasız askerlerimizin katledildiği aynı günün gecesi tv'lerde tüm eğlence proğramları canlı canlı yayınlanıyor,vatanı savunan şehitlerimize saygısızlık yapılmasına müsaade veriyorsunuzda şehit haberlerinemi gücünüz yetiyor?

AhmetG.
27.10.2014, 12:23
Adam çıkmış bunun altında büyük bir oyun var diyor.
Ulan o oyun 20 senedir var yeni mi söylüyorsun bunu.
kcklıları serbest bırakmayın dedik. Kandan besleniyorsunuz dediler. Daha ileriye gitmek istemiyorum şehitlerin hakkı var.

B61
27.10.2014, 13:03
Dünkü maçlarda şehitlerimiz için herhangi bir saygı duruşu gerçekleştirilmedi.

Tabii bunlar önemsiz şeyler(!) dimi ?

Fatih Öztürk
27.10.2014, 13:07
Dünkü maçlarda şehitlerimiz için herhangi bir saygı duruşu gerçekleştirilmedi.

Tabii bunlar önemsiz şeyler(!) dimi ?

Bu durumun farkında bile olduklarına inanmıyorum.normalde bu işin sorumluları duyarlı bir ülkede sokağa çıkamaz.ama burası Türkiye.sorumsuz,duyarsız,teröristle müzakere eden yöneticilerin bol olduğu ülkede bu olanlara şaşırmamak gerekir.

28TS61
27.10.2014, 13:12
siyasi biri veya bir futbolcu ölünce yaparlar merak etmeyelim

Oğuz ZEYTİN
27.10.2014, 14:02
Neden yayın yasağı? Çünkü insanlar Prandelli'yi tartışsın, durumu olmayan sevenler tavuk döner yesin, bugün ne giysem, halkın %99'u çözüm projesinden yana yalanlarına inansın...

Cizre'deki kurtarılmış bölgelerden kimsenin haberi olmasın.

Pkk mezarlığına dikilen hain heykeller için harekete geçmeyen bakanların magazinel "fiberglas" geyiklerini vatandaşa pompalamak için...

Memurun zam hakkından vazgeçen yandaş Memur Sendikası Başkanı demişti ya: "Çözüm sürecini hayvanlar anladı..." Bu rezillikleri seyretsin millet diye...

*

Ha bu arada, Cizre'nin Sur mahallesi özerk komün hayatına geçiyormuş. Belki kaymakam, cumhuriyet savcısı, ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü duymuştur... Çünkü Ankara baksa da görmüyor!

Doğukan Uçan
27.10.2014, 15:10
http://imgim.com/150128_10152761085192593_2429063055598120547_n.jpg

B.AKDEMİR
27.10.2014, 20:17
Vatan topraklarımız üzerinde yıllardır oyunlar oynanıyor. Bu oyunlar şekil değiştirdi ve önümüze çözüm süreci olarak konuldu. Sözde kardeşlik ve hoşgörü maskesi altında vatandaşımız kandırıldı ve kandırılmaya da devam ediyor. Halen daha bu ülkede birileri çıkıp provokasyonlara gelmeyeceğiz çözüm sürecinin sonuna kadar arkasındayız diyebiliyor. Askerimizi şehit eden kurşunlara provokasyon diyebiliyor.

Türk milleti milli ve dini değerlerine düşkünlüğü ile bilinirken insanımızı milli değerlerinden uzaklaştırabilmek için dini değerleri çok iyi kullandılar.

Binyıllardır değişen dünyada varlığınızı korumak istiyorsanız oyunu değişen dünyanın kurallarına göre oynamak zorundasınız.Öncelikle kırmızı çizgilerinizi korumak ve milli kimliğinizi kaybetmemek zorundasınız. Hem Türk hem Müslüman olunamıyormuş gibi milletimizi Türklük ve İslam arasında bir tercihe zorlamaya çalışmak en büyük adilik ve şerefsizliktir.Yayın yasakları da oynanan oyunun önemli bir parçası tabi. Bu oyunun en büyük amacı tabi ki Türk kimliğinden bizleri uzaklaştırmak ve değerlerimizi yozlaştırmaktır. Milletimiz artık uyanmalı ve ülkemizde yaşanan sorunlara eğilmeli. Dinini , dilini , bayrağını ve milletini korumalı ve bir karış toprağına göz diken namertlere ve bunlara çanak tutan vekillere her platformda cevabını vermeli.

Çocuklarımıza güzel bir miras ve ülke bırakmak istiyorsak onların çatışmaların ortasında kalmasını, başka ülkelerin mandası altında yaşamasını istemiyorsak milli birlik ve beraberliğimize sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Bilmeliyiz ki güneydoğuda kurulması hayal edilen sözde kurdistan ne ilk ne de son olacaktır. Daha sonra Ermenistan, Yunanistan ve diğer pusuda bekleyen devletler harekete geçecektir. Ver kurtulculara ,anayasada ki önemli maddelerle oynamaya çalışanlarla, alt kimlik üst kimlik tartışması çıkaranlara ve ülkemizi 72 millete ayrıştırmaya çalışanlara en güzel cevabı milletimiz vermelidir.

Dağda ki teröristi şehre indiren ve İmralı'daki cani ile pazarlık edenler elbet bir gün bunun hesabını verecekler. Yüksekova'da şehit olan kardeşlerimizin kanı yerde kalmamalıdır. Kalmayacaktır.

Allah (c.c.) Türkü korusun yar ve yardımcısı olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Emre ÖZTÜRK
27.10.2014, 20:35
Kılıç kınından çıkmadıkça İT sürüsü dağılmazmış.

Ne güzel demiş ikinci Mahmut...Öyle sarılı yeşilli kırmızılı bayraklar açanlara,yağma,talan yapanlara,şanlı bayrağımıza el uzatanlara polis,asker mermi yağdırmadıkça bunların akıllanacağı yok.

Evet ülke karışsın,askerlerimiz yine şehit,gazi olsun ama dik duruşumuzdan taviz vermeyelim.Artık ne olacaksa olsun ama gurursuz olmayalım.Seyirci olmayalım...Türk olduk diye suçlanacağız neredeyse.

Ve son olarak ey muhalefet.Hadi iktidar uyanamıyor yada şahsi çıkarı var bu işten.Sen ne yapıyorsun?
Chp bu ülkede ne işe yarıyor ? Mhp,iktidar kadar büyük suçlusun.Milliyetçiliğin bu kadar yerlere serildiği başka bir dönem var mıdır tarihte ? Sen ne yapmaktasın ?

Allah askerimizi,polisimizi bu hainlerden korusun.Ne mutlu TÜRK'üm diyene

Arif Timurcioğlu
28.10.2014, 01:08
Arkadaşlar zoruma giden çok şey var bu ülkede ermeni ölse herkes ermeni oluyor sokaklara dökülüyor 3 tane gencecik aslan gibi şehidimiz var hem de kahpece infaz edilmiş kimsenin umurunda değil neden ülkede genel yas ilan edilmiyor neden medyada 3. sayfalarda bu haber neden bu şerefsizliği yapanların ...... koyulmuyor.

erolizmts
28.10.2014, 12:29
Faruk Çelik, daha sonra telefonla aradığı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu şehit babası Begcan Köse ve amcası Mustafa Köse ile görüştürdü. Başbakan Davutoğlu’nun, oğlunu şehit eden teröristlerin yakalandığını söylemesi üzerine Begcan Köse, "Yüreğime su serptiniz" yanıtı verdi.

Vay vay yine hemen yakalamışlar. Bizim de yüreğimize su serptiniz de, nereye kadar gidecek bu yalanlar?

Ve son olarak ey muhalefet.Hadi iktidar uyanamıyor yada şahsi çıkarı var bu işten.Sen ne yapıyorsun?
Chp bu ülkede ne işe yarıyor ? Mhp,iktidar kadar büyük suçlusun.Milliyetçiliğin bu kadar yerlere serildiği başka bir dönem var mıdır tarihte ? Sen ne yapmaktasın ?

Allah askerimizi,polisimizi bu hainlerden korusun.Ne mutlu TÜRK'üm diyene

Haberler.

-5 dakika Rte çok büyük Akp süper.
-3 dakika Davutoğlu deli dehşet Akp süper.
-2 dakika, bakanların açıklamaları ve (karma propaganda haberleri) Akp süper, çözüm süreci harika gidiyor, dünya bizden tırsıyor, Tayyip dünya lideri, Çorum'da 205 tesisin açılış töreni (tesis dedikleri genelde tuvalet, bahçe, kaldırım, çevre düzenlemesi vs.).. Her gün biryerlerde tesis açılıyor haberleri. Paris olduk ama haberiniz yok temalı haberler.
-2 dakika hdp, kobani ve pkk aslında terör örgütü değil, apo aslında iyi adam, pkk iyi ama tsk kötü tandanslı haberler..
-45 saniye medya tarafından muhalefet chp'nin sansürlenmiş ve makaslanmış açıklamaları kısa kısa.
-30 saniye medya tarafından muhalefet mhp'nin sansürlenmiş ve makaslanmış açıklamaları kısa kısa.

Haber kanallarında tartışma programlarında genelde 2 akp'li, 2 pkk'lı, 1 pkk/akp karışımı liberal takılan sempatizan, karşılarına ise 1 chp'li 1 mhp'li kişinin oturtulduğu programlar vs vs..

Yani muhalefet derken medyanın şu an yayın politikasını da iyi bilmek gerekiyor.

Emre ÖZTÜRK
28.10.2014, 14:09
Vay vay yine hemen yakalamışlar. Bizim de yüreğimize su serptiniz de, nereye kadar gidecek bu yalanlar?

Haberler.

-5 dakika Rte çok büyük Akp süper.
-3 dakika Davutoğlu deli dehşet Akp süper.
-2 dakika, bakanların açıklamaları ve (karma propaganda haberleri) Akp süper, çözüm süreci harika gidiyor, dünya bizden tırsıyor, Tayyip dünya lideri, Çorum'da 205 tesisin açılış töreni (tesis dedikleri genelde tuvalet, bahçe, kaldırım, çevre düzenlemesi vs.).. Her gün biryerlerde tesis açılıyor haberleri. Paris olduk ama haberiniz yok temalı haberler.
-2 dakika hdp, kobani ve pkk aslında terör örgütü değil, apo aslında iyi adam, pkk iyi ama tsk kötü tandanslı haberler..
-45 saniye medya tarafından muhalefet chp'nin sansürlenmiş ve makaslanmış açıklamaları kısa kısa.
-30 saniye medya tarafından muhalefet mhp'nin sansürlenmiş ve makaslanmış açıklamaları kısa kısa.

Haber kanallarında tartışma programlarında genelde 2 akp'li, 2 pkk'lı, 1 pkk/akp karışımı liberal takılan sempatizan, karşılarına ise 1 chp'li 1 mhp'li kişinin oturtulduğu programlar vs vs..

Yani muhalefet derken medyanın şu an yayın politikasını da iyi bilmek gerekiyor.

Evet çok doğru bir nokta bu basın olayı.İzlediğimiz kanalları,okuduğumuz gazeteleri iyi seçmemiz gerekiyor da olayı sadece böyle değerlendirmemek gerek.Mitinge gidiyorsun adam toplama çıkarma yapıyor.E buna ne yapacağız ? Ben muhalefetinde iktidar tarafından belirlendiğini düşünmeye başladım.Bu kadar aciz bir muhalefet olamaz.

Oğuz ZEYTİN
28.10.2014, 14:22
Evet çok doğru bir nokta bu basın olayı.İzlediğimiz kanalları,okuduğumuz gazeteleri iyi seçmemiz gerekiyor da olayı sadece böyle değerlendirmemek gerek.Mitinge gidiyorsun adam toplama çıkarma yapıyor.E buna ne yapacağız ? Ben muhalefetinde iktidar tarafından belirlendiğini düşünmeye başladım.Bu kadar aciz bir muhalefet olamaz.

İyi de Emre, mesela Bahçeli Oslo görüşmelerini açıkladı: Şerefsizlikle itham edildi.

Sadece şu olay, normal bir ülkede SKANDAL olarak tarihe geçerdi.

*

Ve... Muhalefet aciz, etkisiz, yetersiz diye hükümetin yanlışlarını arka plana atamayız. Şu yaşananlardan birinci derece sorumlu olan elbette iktidardır.

Bahçeli uyarmadı mı? "Yapma, etme, bu kadar taviz verme, birliğimize kastediyorsun" demedi mi?

Emre ÖZTÜRK
28.10.2014, 14:51
İyi de Emre, mesela Bahçeli Oslo görüşmelerini açıkladı: Şerefsizlikle itham edildi.

Sadece şu olay, normal bir ülkede SKANDAL olarak tarihe geçerdi.

*

Ve... Muhalefet aciz, etkisiz, yetersiz diye hükümetin yanlışlarını arka plana atamayız. Şu yaşananlardan birinci derece sorumlu olan elbette iktidardır.

Bahçeli uyarmadı mı? "Yapma, etme, bu kadar taviz verme, birliğimize kastediyorsun" demedi mi?

Abi iktidardan zaten geçtim ben bana göre hainler ama yapma etme demek yeter mi ? Niye bir şeyler yapılmadı ? Sadece çıkıp konuşmak bence çok yersiz.Biz demiştik demek muhalefet için yeter mi ? Mhp böyle bir ortamda dağılan (akp ve bbp ye kayan) tabanını toplamaktan aciz.Bariz lider eksikliği bu ve Akp'de bunu bildiği için asla Bahçeli'nin gitmesini istemez,istemiyor.

Chp desen ne yaptığını bilmiyor ki Akp asla Kılıçdaroğlu'nun gitmesini istemez.Sadece konuşan bir muhalefetle nice ak (!) seneler yaşarız.Başkanlık sistemide geldi mi ülke elden gitti demektir zaten.

Olan masum askerimize polisimize oluyor ve karşılığında ülke elden gidiyor.Dik duruş istiyorum... Yine şehit, gazi oluruz,yeter ki dik duralım.

erolizmts
28.10.2014, 16:12
Toplum duyarlılığı bitmişse kurşun geçiremezsin o beyinlere. Şehit gelince büyük kitleler üzülüyor, tepki gösteriyor ama aynı büyüklükte bir kitle de olaya "eyvah şehit geldi, şimdi bizim parti zor durumda kalacak keşke sansür uygulansa" kafasında bakıyor. Yani muhalefetlik birşey kalmamış. Bahçeli parti grup toplantısında 45 dakika konuşma yapsa kaç kanal yayınlıyor? Yayınlayan kanallarda ne zaman söz pkk'ya geliyor o zaman yayınları kesiyorlar. herhangi bir tatil günüde tv'yi açtığıma 7/24 tayyip ve davutoğlu izliyorum. Arkası yarın latin dizileri gibi.

Ama varolsunlar çözüm sürecinde çok güzel haberler almaya devam ediyoruz.

-Diyarbakır BB'nin yeni ismi Amedspor oldu. (https://www.google.com.tr/search?q=amedspor&oq=amedspor&aqs=chrome..69i57j69i60&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8)

-Partiya Azadîya Kurdistan (PAK) (Kürdistan Özgürlük Partisi) resmen kuruldu.

PAK’ın Türkiye Kürtler’i için Kürdistan Bölgesi’ne yakın bir modeli benimsediğini belirten Taşçıer, “Kürtler’in kendi topraklarında bir statü sahibi olması ve kendini yönetmesi gerekir” şeklinde konuştu.

140 kişinin kuruluş çalışmalarında yer aldığı Kürdistan Özgürlük Partisi’nin (PAK) teşkilatlanmak için 10 gün sonra yasal başvurusunu yapması bekleniyor.

Parti ismi ne kadar sempatik değil mi? PAK.

Oğuz ZEYTİN
28.10.2014, 16:26
Abi iktidardan zaten geçtim ben bana göre hainler ama yapma etme demek yeter mi ? Niye bir şeyler yapılmadı ? Sadece çıkıp konuşmak bence çok yersiz.Biz demiştik demek muhalefet için yeter mi ? Mhp böyle bir ortamda dağılan (akp ve bbp ye kayan) tabanını toplamaktan aciz.Bariz lider eksikliği bu ve Akp'de bunu bildiği için asla Bahçeli'nin gitmesini istemez,istemiyor.

Chp desen ne yaptığını bilmiyor ki Akp asla Kılıçdaroğlu'nun gitmesini istemez.Sadece konuşan bir muhalefetle nice ak (!) seneler yaşarız.Başkanlık sistemide geldi mi ülke elden gitti demektir zaten.

Olan masum askerimize polisimize oluyor ve karşılığında ülke elden gidiyor.Dik duruş istiyorum... Yine şehit, gazi oluruz,yeter ki dik duralım.

"Forumda siyaset yaptı" diye ceza alacağım, en iyisi özelden yazayım Emre.

Mert Oğuzlu61
28.10.2014, 16:33
https://pbs.twimg.com/media/B1CbxNpIgAAGYzA.jpg

diyarbakırspor oldu amedspor, simgesi felan değişti, renkler pkk rengi. tff buna nasıl izin verdi diyeceğim de şu ülkede kimin umurunda artık bu konular... en iyisi görmezden gelmek bazı şeyleri ama bir türlü beceremiyorum şu işi.

erolizmts
29.10.2014, 14:21
Burası Türkiye... Bu ülke topraklarında silahlarıyla geçit töreni yapıyorlar... Aklımdan geçenleri yazamıyorum... Kefencilere selam olsun...

http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=790843

Yüksekova’da algı operasyonu

Hakkâri Yüksekova’da çarşı izni sırasında uğradıkları silahlı saldırıda üç askerin hayatını kaybetmesine ilişkin yapılan “failler bulundu” açıklamasının altından da “algı operasyonu” çıktı. Saldırının hemen ardından yakalandığı iddia edilen “faillerin” bir kısmı başka olayların failleri, bir kısmı da uyuşturucu kaçakçısı çıktı. Saldırının hemen ardından, yaklaşık 10 adrese baskın düzenlendi. Bu adreslerin bazılarının ise yanlış olduğu baskın sırasında anlaşıldı.

Üç askerin hayatını kaybetmesinin ardından yapılan algı operasyonu şöyle: 17 Aralık’ın ardından başlatılan algı operasyonunun başarılı olduğunu gören AKP, bunu hükümeti zor durumda bırakacak her olayda kullanmaya başladı. Bunun son örneği de Hakkâri Yüksekova’da çarşı iznine çıkan üç askerin, yüzleri maskeli kişiler tarafından saldırıya uğramasında yaşandı. Olayın duyulmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı hükümet üyeleri ve Hakkâri Valiliği, saldırıyı düzenleyenlerin yakalandığı şeklinde yorumlanan açıklamalar yaptılar. Örneğin Başbakan Ahmet Davutoğlu, olaydan bir gün sonra yaptığı açıklamada, saldırının faillerinin gözaltında olduğunu bildirdi. Davutoğlu, “... Olayı en başından itibaren güvenlik birimlerimiz yakından takip ettiler. Arka arkaya operasyonlar yapıldı. Bugün sizinde açıklamalardan takip ettiğiniz gibi olayın mesulü olduğuna dair deliller elimizde. Bulunan şahıslar gözaltına alındılar. Bu gözaltılar neticesinde adalete teslim edilecekler. Bu çerçevede valilik açıklamasında da görüldüğü gibi bu operasyonlar neticesinde ilgili şahıslar gözaltındalar” diye konuştu.

UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANANLAR YAKALANDI

Ancak olaydan sonra yapılan operasyonlarda “fiyasyo” denecek türden gelişmeler yaşandı. Olayın hemen ardından Hakkâri Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube Müdürlükleri ortaklaşa operasyon düzenledi. Yaklaşık 10 adrese baskın düzenlendi. Adreslerin bir kısmı yanlış çıktı. Ve hiçbir suç unsuruna rastlanmadı. Operasyonlar sırasında, uyuşturucu suçlarından ve diğer olaylardan aranan bazı şahıslar gözaltına alındı. Bu kişiler ise kamuoyuna olayın failleri olarak sunuldu. Hükümete yakın medya kuruluşlarının desteği ve sosyal medyada örgütlenen “ak trollerin” girişimleri ile kamuoyunda saldırının faillerinin jet hızıyla yakalandığı şeklinde hava oluşturuldu.

kaynak (http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/yuksekovada-algi-operasyonu-h64368.html)

İlker Yazıcıoğlu
29.10.2014, 14:26
Süreci baltalamayın arkadaşlar!!!

AdemS
29.10.2014, 15:04
Ensonhaber.com güzel özetlemiş...

Türk Askerine bir kez olsun bu sevgiyi göstermediler...

http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/mardin_7017.jpg

AhmetG.
29.10.2014, 17:43
Ateş düşmeye devam ediyor bi astsubay başından vuruldu. Allah şifa versin inşallah kurtulur.

Süreciniz batsın.

Ertan1982
29.10.2014, 17:55
Kefenciler görev basina.Insanin onuru serefi yoksa insan olana cok koyar.Cikarlar cok yasa.Ahirette o kefenlerin hesabini vereceksiniz.

Malesef Sehit olmus.Karisi ile alisveriste iken maskeli vurmus.Kefenliler bu ihanet sürecin simgesisiniz.Sehitimiz Allah rahmet eylesin.

AhmetG.
29.10.2014, 18:08
Allah rahmet eylesin.

Ertan1982
29.10.2014, 18:13
Güneydoguda Asker Polis haric silah tasimak bulundurmak kanunen yasaklanmali.Kuru sikidan vs. bozmada.Yakalan hemen 10 sene hapis.

SADECETRABZON61
29.10.2014, 18:20
Sürece destek verenler umarım Vicdanınız rahattır.1 Astsubay Diyarbakırda ağır yaralı.

Ertan1982
29.10.2014, 18:24
Italyada Mafya ya sadece üye olmak suctur ve Hapis cezasi verilir.Suca vs. karismadiysa bile.

Mert Oğuzlu61
29.10.2014, 18:28
astsubay pazarda eşiyle alışveriş yaparken maskeli 2 adam enseden yine arkadan sıkıp kaçmış adam şehit oldu yer diyarbakır...

bu adamlar terörü felan bitirmeyecek bunların derdi pkk ya taviz vermekti, adamları iyice şımarttılar silahlandırdılar şimdi milletin üstüne kurşun yağacak yine.

israil 1 askeri için OHAL ilan edip ertesi gün katliam yapıyor bizim ülkede normal bir birey olarak dışarıya çıkmaya korkar hale geldim, dünya üzerinde şu iktidarın yaptığı korkaklığı başka bir iktidar yapmaz bu nasıl iş anlam veremiyorum, ulan bir kandil e girmeye aciz devlet mi olur nasıl ülkede yaşıyoruz adam abd den bm den korkusuna kuzey ırak a girip pkk yı sıkıştıramıyor ben zorunda mıyım her gün şehit haberi okumaya yada sri lanka da yaşıyormuşum gibi her gün terör olayı görmeye ? sokayım sürecine hadi 10 bin terörist olsun biz kandil i ele geçirip, ''ülkemin güvenliği için bir süre buradayım, tatava yapmayın'' mesajını dünyaya çakamayacaksam seveyim böyle dünya liderliğini.

Doğukan Uçan
29.10.2014, 18:29
Doğu da devlet kalmamıştır.

Sibel
29.10.2014, 18:31
Sizin Allah belanızı versin! Hain köpekler!
O şehadet kanında boğulun! Hem siz hem size göz yumanlar!
Allah sizi kahretsin!

Ertan1982
29.10.2014, 18:31
1 kisinin güc hirsi yüzünden bugünleri gördük.tabi ona oy atan korkalar da baya yardim etti.

Oğuz ZEYTİN
29.10.2014, 18:38
"Bıçak kemiğe dayandı" modası vardı. Açılımla birlikte "provokasyon"a dönmüştü. Bu aralar "vandallar/maskeliler" yaygın...

Milli Marşı'nı ıslıklayan, bayrağını yakan, kamu mallarını yakıp yağmalayan, asayişi bozan, sokaktaki sivillerin can güvenliğine kasteden bu TERÖRİSTLERLE mücadele etmeyen, onlarla masaya oturup el sıkışan, hapistekileri salıveren de en az onlar kadar SUÇLUDUR!

(Allah şifasını versin. Bizde sabır kalmadı.)

Sibel
29.10.2014, 18:42
Dayanamıyorum artık ya dayanamıyorum!
Elim ayağım titriyor!

Ertan1982
29.10.2014, 18:45
Kalp masaji ile hayata geri döndürülmüs.Durum kritik.

Mert Oğuzlu61
29.10.2014, 18:47
Kalp masaji ile hayata geri döndürülmüs.Durum kritik.

şehit oldu yazıyor birçok yerde ? inşallah döner hayata bak sevindim şimdi kaynak sağlam dimi son haber yani ? eşi ne durumda acaba eşiyle ilgili bilgi yok galiba eşi uzaklaşınca vurdular adamı. kadına da yazık arkadaş dayanılacak çile değil.

edit: genelkurmay yazmış basın şimdi düzeltti ama durumu kritikmiş. yani eğer kurtulursa bir mucize olacak, dayan dayan...

AdemS
29.10.2014, 18:57
Genelkurmay açıklama yapmış. Durumu kritikmiş, uygun şartlar oluştuğunda ameliyata alınacakmış. Rabbim (cc) Şafi ismi hürmetine şifa versin inşAllah. Bir an önce iyileşmesi dileğiyle.
O sırada yanında bulunan eşinin psikolojisini düşünemiyorum.

Bu bölgede görev yapan asker - polis eşini alıp da çarşıya çıkamayacak mı arkadaş bu nedir. Her an takip ediliyor psikolojisiyle yaşamak zorunda mı bu insanlar?

Sibel
29.10.2014, 18:59
İnşallah hayatta kalır inşallah!

Armağan Dere
29.10.2014, 19:08
Şırnak'ta silahlı saldırı!!!

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1004396-sirnakta-silahli-saldiri

Sefaenes
29.10.2014, 19:11
idam geri gelmeli ilk basta su imralidakile Tbmm icindeki hainleri asacaksin. yok ülke karisirmis marisirmis anlamam ohal ilan edeceksin olay cikartani vuracaksin orda varsin gebersinler. Insallah kabanide bunlarin isidmidir nedir dünyaya geldiklein pisman eder

kayseriliyiz
29.10.2014, 19:12
Allah ailesine bagislasin dualarimiz astsubaymizla

sakoglu61
29.10.2014, 19:23
Astsubay'ımız kalp masajıyla hayata dönmüş Allaha şükür. Allah ailesine bağışlasın. Böyle çözümün de Allah belasını versin. Yapılan hatadan geri dönülmeli. Tek taraflı çözüm olmaz.

Ayrıca terör tecavüz vs. gibi suçlar için idam hadım etme gibi cezalar tekrar getirilmeli kesinlikle.

Oğuz ZEYTİN
29.10.2014, 19:32
Keşke bugünlerde çözümcü politikalara doğan tepkiler, en başta gösterilseydi. Bunun böyle olacağına dair uyarılara kulak tıkanmasaydı. Ne pahasına sorusuna somut bir cevap verilseydi...

Kaybımız sadece insan hayatı değil... Toplumsal kırılganlık hiç bu düzeye çıkmamıştı. Sabırla birlik davası güden insanlar, pkk/coğrafya hassasiyetine dikkat edenler bile artık öfkesini saklamıyor. Kimsenin hesap etmediği bu nokta çok önemli.

Oruç
29.10.2014, 20:23
Dicle Üniversitesi Hastanesindeymiş askerimiz. Kardeşim bugün acilde nöbetçi. Az önce konuşma fırsatım oldu kısa süreliğine. Kalp masajı yapılmış daha sonra yoğun bakıma alınmış. Umarız sağlığına kavuşur. Bilgi alırsam ilk ağızdan yazarım.

Sibel
29.10.2014, 20:55
İdam cezası konusunda AB ile bir anlaşmaya imza atmış ülke idamı geri getiremez.
Hadi getirdi.
Bunlar kimseyi idam edemez.
Terör lideri padişah gibi yaşıyor. O mu idam edilecek?

Samet Yildirim
29.10.2014, 20:59
Sehitler ve Gaziler...Cok üzülüyorum...Yazik oldu güzelim ülkeme..

Cok agir yazmam gerekir ama yazamiyorum.

Dolasiyla gevseterek yazamam yazarsam cildiririm..

Icine ettiler Ülkenin...

SADECETRABZON61
29.10.2014, 21:00
Başta Şehit oldu yazıldı ama kalp masajınla hayata dönmüş fakat durumu kritikmiş Umarım İyileşir önümüzdeki saatler cok önemli dua etmek dışında yapacağımız bir şey yok şuan maalesef

gabriel omar
29.10.2014, 22:08
Keşke bugünlerde çözümcü politikalara doğan tepkiler, en başta gösterilseydi. Bunun böyle olacağına dair uyarılara kulak tıkanmasaydı. Ne pahasına sorusuna somut bir cevap verilseydi...

Kaybımız sadece insan hayatı değil... Toplumsal kırılganlık hiç bu düzeye çıkmamıştı. Sabırla birlik davası güden insanlar, pkk/coğrafya hassasiyetine dikkat edenler bile artık öfkesini saklamıyor. Kimsenin hesap etmediği bu nokta çok önemli.

Toplumsal kırılganlık toplumsal hassasiyetin , toplumsal tepkinin olduğu yerde olur , Oğuz bey.

Maalesef milletimiz pelte kıvamına gelmiş anlayamadığım bir şekilde.Herhangi bir şeye , milli,toplumsal bir tepki verebileceğimizi sanmıyorum pek.Allah sonumuzu hayretsin .

28TS61
29.10.2014, 22:08
yazik cok yazik

Erbay
29.10.2014, 22:13
Allah bu ülkeyi yönetenlere akıl fikir mi versin diyim ne diyim bilemedim.

Oğuz ZEYTİN
29.10.2014, 22:32
Toplumsal kırılganlık toplumsal hassasiyetin , toplumsal tepkinin olduğu yerde olur , Oğuz bey.

Maalesef milletimiz pelte kıvamına gelmiş anlayamadığım bir şekilde.Herhangi bir şeye , milli,toplumsal bir tepki verebileceğimizi sanmıyorum pek.Allah sonumuzu hayretsin .

Anlatmak istediğim şey farklıydı.

Mesela bugüne kadar PKK ile Güneydoğulu vatandaşı birbirinden hassasiyetle ayıran aydınların bugünkü açıklamalarını okudum. Sabırları taşıyor. Bu zamana kadar teröristlere yönelen tepkiler artık onlara destek veren halka da kayacaktır.

Biliyorsunuz, ırkçılıkla/kafatsçılıkla suçlanan milliyetçi partinin sözcüleri ısrarla "1000 yıllık kardeşlik"ten bahsederler, sağduyu çağrısında bulunurlar. Ama yaşanan bu olaylardan sonra söylemleri değişecek gibi...

Aydınların, siyasetçilerin bu tepkisi ister istemez sivil vatandaşa da yansıyacaktır.

Bakın, bugün ülke genelinde vatansever insanlar bayramlarını buruk kutlamıştır. Maden kazaları bunun bir sebebidir ama Yüksekova unutulmamıştır. İnsanların öfkesi artıyor.

Ve bu psikoloiyle televizyonlarını açıyorlar, karşılarında "muzaffer kahraman edasıyla" alkışlarla karşılanan peşmergeler var.

Asker olarak gönderdiği çocuğuna, öğretmen kardeşine, hemşire bacısına, polis yeğenine taş atanlar bu teröristleri alkışlıyor.

6-8 Ekim olaylarının tersi, öfkesi kabaran bu insanlar tarafından başlatılırsa önü alınamaz. Demek istediğim buydu.

erolizmts
29.10.2014, 22:36
Malum pkk geçtiğimiz haftalarda gündeydoğu'da 'askere ve polise sokağa çıkma yasağı' getirmişti. Şaka değil bunu gerçekten ilan ettiler ve uymayanları cezalandıracaklarını söylediler. Yani bu derece kopmuş o bölge. Sistemli şekilde elden gidiyor. Gündem üstüne gündem değiştirilerek insanların aklından çıkarılıyor. Önce bayraklar yakılır, indirilir.. Hökümet 'heryere bayrak asmasakta olur canım' moduna girer. Sonra Atatürk heykelleri yakılır ve yıkılır. Tv'lerde gazetelerde ak gazeteciler 'canım her şehirde/okulda Atatürk büstü/heykeli olmasa da olur' tarzı açıklamalar yapar/köşe yazıları yazarlar. Yani milli sembolleri bu bahanelerle o bölgeden çıkartırsın. Şehir isimlerini zaten değiştirdiler. Belediye binalarında türkçe kürtçenin altına yazılıyor. Pkk'nın kurduğu Asayiş birimleri şehirlerde üst araması, kimlik kontrolü yapar, medya bunu çeker gösterir ama enteresandır polis orada yoktur. Yani alenen polis etkisizleştiriliyor ve pkk'nın asayiş birimlerinin altyapısı milleti uyandırmadan kuruluyor. Peki ne için? Adamın birinin ölene kadar ülkeyi yönetmesi için.

Bir de peşmergelerin Kobani'ye geçişi diye birşey var ki en büyük hainlik. Peşmerge kılıfıyla pkk oraya devlet kontrolünde geçiriliyor. Kobani eylemleri dediler, onlarca insan 2 günde öldürüldü. Ne oldu sonra? Kobani halâ tehlikede değil mi? Hdp neden sessiz? Gündemden neden düştü? O eylemler sonucunda pkk kimi dize getirdi ve peşmerge kılıfıyla pkk'yı oraya geçirir olduk tahmin etmek zor değil.

AhmetG.
30.10.2014, 00:16
Ermeni ölünce
http://www.agos.com.tr/upload/images/1erhan%20arik.jpg

Pkklı ölünce

http://istanbul.indymedia.org/sites/default/files/styles/colo/public/2005/07/2004amed.jpg?itok=9Sr1C_P5

Komünistleri unutmayalım

http://www.tkp.org.tr/dosyalar/tkp/imagecache/2013_haber_gorsel/siteye_0.jpg

Sırasıyla hırsızlar, arsızlar, ibneler-dönmeler hep meydanlarda hep ülke gündeminde.

Nerede bu ülkenin gerçek sahipleri. Ben biliyorum bekliyorlar, inanıyorum varlar. Ferman geldiği zaman hepinize yetecek kurşunumuz olacak.

http://www.yerelgundem.com/uploads/haberler/2012/11/12/ba52c20_o.jpg

Emre ÖZTÜRK
30.10.2014, 00:17
Osman Pamukoğlu Kanaltürk'te ve gerçekten bu işin aslında nasıl bitirileceğini biliyor.Şuan yaşananlar tamamen açılım süreci denen saçmalığın yüzünden

Ertan Artan
30.10.2014, 00:22
Öncelikle herkese iyi geceler...

Vurulan astsubay arkadasimiz için ilk agizdan bilgileri sizlere aktarayim ki bilgi kirliliği yasanmasin...

Arkadasimizin ismi Necdet Aydoğdu. Hava Kuvvetleri personeli. 181. Hat Bakim Komutanliginda, bilinen ismiyle Pars Filo'da ucak silah sistem teknisyeni. Arkadasimiz diyorum, kendisiyle beraber ayni görev yerinde idik. Şahsen tanidigim, görüştüğüm biridir.

Kendisi haziran sonu temmuz basi gibi evlendi. Eşi de şu anda 2 aylık hamiledir. Olay belirtildiği gibi pazar alışverişi sirasinda, maskeli iki kişi tarafından arkasindan ateş edilerek yapilmis. Tabir-i caizse, Kahpece diyeceğim ama kahpeligin bile bir onuru olur. Bunlarda o da yok.

Arkadaşımız hastaneye kaldirilmis. Medya organlarında şehit oldu diye yazilmasina rağmen hal-i hazırda sağ dır.

İki kez kalbi durmuş, daha sonra calistirilmistir. Herhangi bir kanamasi yok ama kan degerlerinde bozukluk ve kayip oldugundan kan takviyesi yapilmistir. Şu anda kanamasi olmadigindan ameliyat yapilamiyor ama kendisi devamlı uyutuluyor. Kurşun beyninde V şeklinde agir bir hasara yol açmıştır. Doktorların demesine göre, sağ kalma olasiligi düşüktür. Allah izin verir de yaşar ise eski sagligina kavuşması zor gözüküyormuş.
Yaklaşık 30 dakika önce aldigim bir habere gore de kalbi yine durup calistirilmis, vücut tepkimeleri anormallesmeye başlamış.

Bir diger ilginc not ise arkadasimizin babasinin da sehit oldugudur...

Kendisinin esi ve bircok mesai arkadasi da yanindadir.

Yapabilecegimiz tek sey ise kendisine dua edip bir an once iyilesmesi olmalidir.

Dualarimizi esirgemeyelim arkadaslar. En cok buna ihtiyaci var cunki...

Ertan Artan
30.10.2014, 00:28
Dayan Necdet...

Sevindirme şerefsizleri...

Ertan Artan
30.10.2014, 00:38
Basimiz sağolsun arkadaşlar.

Ben bir yakin arkadasimi, Silahli Kuvvetler genc bir uyesini kaybetti.

Ama daha büyük değerlerimiz kaybolmaya çoktan başladı bile...

kudu_89
30.10.2014, 00:49
Basimiz sağolsun arkadaşlar.

Ben bir yakin arkadasimi, Silahli Kuvvetler genc bir uyesini kaybetti.

Ama daha büyük değerlerimiz kaybolmaya çoktan başladı bile...
Allah şefaatine nail eylesin, gaflet ve delaletten kurtarsın hepimizi.

Adem Akyüz'
30.10.2014, 00:51
Başımız sağolsun :(

Fatih Öztürk
30.10.2014, 00:59
Başımız Sağolsun.mevlâm yakınlarına sabırlar versin.

AhmetG.
30.10.2014, 01:19
Allah rahmet eylesin.

Remzi
30.10.2014, 01:36
Başımız sağolsun. Allah rahmet eylesin.

Ertan Artan
30.10.2014, 07:46
Cenaze bugün saat 10:00'da Diyarbakır'daki askeri törenin ardından Ordu'ya gidecek...

Kardeşimizin mekânı cennet olsun, Allah geride kalanlarına sabır versin...

hayat61
30.10.2014, 07:51
Başımız sağolsun.Allah yakınlarına sabırlar versin.

İlker Yazıcıoğlu
30.10.2014, 09:23
Allah rahmet eylesin...

Çok yazık çok....

Oğuz ZEYTİN
30.10.2014, 09:32
Allah rahmet eylesin.

*

(Benzetmemi bağışlayın) Hatırlarsınız Paris'te gebertilen Sakine Cansız diye bir terörist vardı. Onun cenazesini de hatırlarsınız. Neden biz şehitlerimizi öyle BİRLİK halinde defnedemiyoruz?

Neden bütün ülke bir günlüğüne olsun işi gücü bırakıp samimiyetle Madrid'deki gibi teröre karşı milyonlarla buluşamıyoruz?

İlker Yazıcıoğlu
30.10.2014, 09:52
Allah rahmet eylesin.

*

(Benzetmemi bağışlayın) Hatırlarsınız Paris'te gebertilen Sakine Cansız diye bir terörist vardı. Onun cenazesini de hatırlarsınız. Neden biz şehitlerimizi öyle BİRLİK halinde defnedemiyoruz?

Neden bütün ülke bir günlüğüne olsun işi gücü bırakıp samimiyetle Madrid'deki gibi teröre karşı milyonlarla buluşamıyoruz?

Öyle olunca sürece zarar veririz Oğuz!!!

AdemS
30.10.2014, 09:55
Başımız sağolsun...

Allah (cc) rahmet eylesin, mekanı cennet olur inşAllah..

omondoles
30.10.2014, 09:58
İşin vahim tarafı memlekette ne olsa hemen yayın yasağı getiriliyor. Belkide doğuda çoktan bir ülke kuruldu haberimiz yok!

Sibel
30.10.2014, 10:01
Kına kına kına. Başka bir şey yok.
Yok çözüm sabotesi yok bilmem ne...
Yahu şu lanet ip ne zaman kopacak inceldiği yerden?

ÜNAL
30.10.2014, 11:21
Masumları hariç hepsi infaz edilmeli. İllegal.

halil ibo
30.10.2014, 11:27
Çözümlerini de,süreçlerini de alıp bir yerlerinde kullansınlar.
Bu kahpelerin,bu kalleşlerin,bu alçakların anladığı dilden cevap vermedikçe,azacaktır it sürüleri !
29 Ekim ülkemizin bayramıydı değil mi ? Ama resmi geçidi o.... ç....ları yaptı,diğer p..ler onları alkışlarla karşıladı.

Vah benim vatanım ! Vah benim milletim !

Şehidimize ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

winner
30.10.2014, 11:37
Peşmergelerin topraklarımızdan şov yaparak geçirildiği tarih çözüm sürecinin aslında ne olduğunu ortaya koymaya yetiyor.

Ertan Artan
30.10.2014, 12:12
Ordu/Ünye...

Emre ÖZTÜRK
30.10.2014, 12:41
Mekanı cennet olsun :( Umarım bu ihanet içindekiler biran önce uykularından uyanırlar.

Oğuz ZEYTİN
30.10.2014, 12:50
Anlatmak istediğim şey farklıydı.

Mesela bugüne kadar PKK ile Güneydoğulu vatandaşı birbirinden hassasiyetle ayıran aydınların bugünkü açıklamalarını okudum. Sabırları taşıyor. Bu zamana kadar teröristlere yönelen tepkiler artık onlara destek veren halka da kayacaktır.

Biliyorsunuz, ırkçılıkla/kafatsçılıkla suçlanan milliyetçi partinin sözcüleri ısrarla "1000 yıllık kardeşlik"ten bahsederler, sağduyu çağrısında bulunurlar. Ama yaşanan bu olaylardan sonra söylemleri değişecek gibi...

Aydınların, siyasetçilerin bu tepkisi ister istemez sivil vatandaşa da yansıyacaktır.

Bakın, bugün ülke genelinde vatansever insanlar bayramlarını buruk kutlamıştır. Maden kazaları bunun bir sebebidir ama Yüksekova unutulmamıştır. İnsanların öfkesi artıyor.

Ve bu psikoloiyle televizyonlarını açıyorlar, karşılarında "muzaffer kahraman edasıyla" alkışlarla karşılanan peşmergeler var.

Asker olarak gönderdiği çocuğuna, öğretmen kardeşine, hemşire bacısına, polis yeğenine taş atanlar bu teröristleri alkışlıyor.

6-8 Ekim olaylarının tersi, öfkesi kabaran bu insanlar tarafından başlatılırsa önü alınamaz. Demek istediğim buydu.

Dün bahsettiğim duruma dair:

http://www.gazete2023.com/article.php?id=374

*

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/inceldigi-yerden-kopuyor-104733h.htm

*

Dün akşam Kadıköy'de fener alayında atılan bir slogan vardı, buraya yazıp bazı arkadaşlarımı üzmek istemem. Ama yıllardır yakından takip ettiğim bir kitlede ilk kez şahit oluyorum. Yeniçağ'ı 2003'ten izlerim, Dağlıca baskınında bile böyle manşet yapmamıştı.

Tepkiler PKK'ya yönelikti, şimdi iyi/kötü ayırımı yapılacak sabır/sağduyu kalmadı, demek istiyorum.

(Doğru veya yanlış, durum tespitidir)

halil ibo
30.10.2014, 12:59
Dün bahsettiğim duruma dair:

http://www.gazete2023.com/article.php?id=374

*

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/inceldigi-yerden-kopuyor-104733h.htm

*

Dün akşam Kadıköy'de fener alayında atılan bir slogan vardı, buraya yazıp bazı arkadaşlarımı üzmek istemem. Ama yıllardır yakından takip ettiğim bir kitlede ilk kez şahit oluyorum. Yeniçağ'ı 2003'ten izlerim, Dağlıca baskınında bile böyle manşet yapmamıştı.

Tepkiler PKK'ya yönelikti, şimdi iyi/kötü ayırımı yapılacak sabır/sağduyu kalmadı, demek istiyorum.

(Doğru veya yanlış, durum tespitidir)

Dediğin gibi durum tesbiti bu'dur.
Ancak bu tabii ki yanlıştır.En azından devlet için bu ayırımı yapması kaçınılmazdır,sapla samanı ayırmak zorundadır.
Çünkü o adilere kerhen destek verenlerin suçu yoktur.
Tehditle,zorbalıkla istediği desteği alan caniler;Kürt-Türk demeden gözünü kırpmadan öldürmektedir.

SADECETRABZON61
30.10.2014, 18:32
Mekanı Cennet olsun Astsubayımız Şehit düştü.