PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlık: Saç Dökülmesi...

mehmetdoğan
21.02.2012, 20:31
arkadaşlar saç dökülmesi problemi yaşayan var mı?doktora gittim genetik dedi ama ailemde kel yok.her türlü şampuanı denedim ama inanın en az döken anam babam yeşil sabun.

zeytinyağlı karışımlar var nette saç dökülmesine iyi gelir deniliyo.güvenemiyom da napcam şaşırdım.bilgisi olan veya aynı sıkıntıyı yaşayıp şifasını bulan varsa paylaşırsa çok dua ederim:)

eğer ben şifasını bulursam paylaşırım inşallah bilgisi tavsiyesi olandan şimdiden Allah razı olsun

Hüdai Pervaneli
21.02.2012, 20:32
Benim Yasim 21 bende 3-4 Senedir ve Artik takmiyorum :)

Ama Trabzonda uzman bir doktara görünmüsdüm onun verdigi Kremle biraz olsun saclarim iyi oldu ama ben birakdim kullanmayi :)

Armağan Dere
21.02.2012, 20:34
Babalar,
Boşverin giden gitti benim de..
Takmayın..
Benzini Shell'den
Aklı KEL'den alacaksın:):)

mehmetdoğan
21.02.2012, 20:43
Benim Yasim 21 bende 3-4 Senedir ve Artik takmiyorum :)

Ama Trabzonda uzman bir doktara görünmüsdüm onun verdigi Kremle biraz olsun saclarim iyi oldu ama ben birakdim kullanmayi :)dökülmenin durmasına senin adına sevindim mahmut

Babalar,
Boşverin giden gitti benim de..
Takmayın..
Benzini Shell'den
Aklı KEL'den alacaksın:):)armağan teselli için teşekkürler:(

Erdogan
21.02.2012, 20:44
güzel baslik. (magdurlar icin) :)

duyduklarim sunlar. genetik ola bile caresi varmis.

ben simdilik kayisi sabunu kullaniyorum. saci sertlestiriyor. normalden daha az döküldügünü birebir görüyorsun.
ayrica kendim yaptigim isirgan otu özü suyu var. oda cok etkili ama üsendigimden daha yapmiyorum.
arkadas devamli kullaniyor ve sacinin diplerinden yeni yeni sac ciktigini söylüyor.

son olarak da sac ekimi. artik cok yaygin ve cok kisi yaptiriyor. trabzonda akcaabatta acilmis bir yer.

ben kafama takmiyorum sac dökülmesini. ama ileride dökülme bittiginde belki sac ekimini düsünebilirim.

ayrica unutmamalidirki sac dökülmesinin en büyük nedeni stres.

m@rdi
21.02.2012, 20:48
Test edilip onaylanmış bir losyon var (aile üyelerimizce :)) Alizade saç losyonu. Dalin bebe şampuanı ile kullanıldığında saç dökülmesi neredeyse durdu diyebilirim. Diğer şampuanlarla etkisi pek olmadı, belki bize has bir durumdur denemek gerek.
"Dökülenlere ne çare bari dökülmeyenleri kurtaralım" için bir deneyin derim.

Hüdai Pervaneli
21.02.2012, 20:50
Kremi kullansaydim Saclarim Olurdu simdi belkide :)

Ama Saclarim beyazlamis durumda hafifden Ciksa ne olucak:)

Berat Akçay
21.02.2012, 20:53
Benim baba kel ,amca kel ,dayı kel ,dede kel .Malum bende oraya doğru gidiyorum .

Yaşım 19 .Kafama çok taktım.Neler neler kullandım.Şuan Bioxcin kullanıyorum .Çok faydasını gördüm .Eskiye nazaran şuan çok iyi .He bıraktığında sorun olabilir :)

esra61
21.02.2012, 20:55
benimde bu sene sınav stresinden diye düşünüyorum saçlarım dökülmeye başlamıştı.
hngi şampuanı denediysem olumlu sonuç alamadım.geçenlerde annem bioblas''in saç şampuanı ile saç kremini almış.1 aydan fazla oldu kullnıyorum ve etkili de oldu.birkaç yıkamadan sonra etkisini göstermeye başlıyor.artık saçlarım eskisi gibi dökülmüyo moral olrak da düzeliyo insan...yani bioblas bana yaradı tabi size faydalı olurmu bilemem.ama denemekte fayda var diye düşünüyorum;)

mehmetdoğan
21.02.2012, 20:57
bioxin,minoxil vb şampuanları bi de doktor yazmıştı eczaneden almıştım benim tespitim kimyasal içerikli hiç bi üründen fayda görmedim

erdoğan,m@rdi teşekkürler önerilerinizi değerlendircem inşallah özellikle dalini

mehmetdoğan
21.02.2012, 21:01
benimde bu sene sınav stresinden diye düşünüyorum saçlarım dökülmeye başlamıştı.
hngi şampuanı denediysem olumlu sonuç alamadım.geçenlerde annem bioxcin'in saç şampuanı ile saç kremini almış.1 aydan fazla oldu kullnıyorum ve etkili de oldu.birkaç yıkamadan sonra etkisini göstermeye başlıyor.artık saçlarım eskisi gibi dökülmüyo moral olrak da düzeliyo insan...yani bioxcin bana yaradı tabi size faydalı olurmu bilemem.ama denemekte fayda var diye düşünüyorum;)
bu bioxin gerçekten sabır işi yani ilk kullanımlarda dökülme artabilir daha sonradan yavaşlar dediler inanın ilk baştaki dökülmeyi görünce insanın devam etme şevki kırılıyo hemen yeşil sabuna dönüyorum aslında tam anlamıyla gözü kapalı kullanamadım.(hepinize teşekkürler)

Sibel
21.02.2012, 21:04
Doktordan çare bulamadıysanız aktarlara başvurun. Ya da eczanelere danışın. Bu tip konularda yapma, bitkisel ilaçlar etkili bana kalırsa.
''Dökülen saçlarınızın çıkması için taze hakiki zeytinyağı içine kırmızı pul biber(yakan) katın ve sürün'' diye duymuştum.
Suna Dumankaya var bitkilerle uğraşan, o demişti.

SEDAT
21.02.2012, 21:06
Benim baba kel ,amca kel ,dayı kel ,dede kel .Malum bende oraya doğru gidiyorum .

Yaşım 19 .Kafama çok taktım.Neler neler kullandım.Şuan Bioxcin kullanıyorum .Çok faydasını gördüm .Eskiye nazaran şuan çok iyi .He bıraktığında sorun olabilir :)

* Senin için Bmn Berat'a saç ektiriyor organizasyonu yapıcaz merak etme sen :D

agahozlu
21.02.2012, 21:06
Önlerden dökülmeye başladı bende de. Ailede de olduğu için sonu malum :) Doktora gitmek için baskı altındayım bu aralar. Olur da gidersem söylenenleri aktarırım. Ama dediğin gibi şampuandan ziyade şu zeytinyağlı yeşil sabunlar en iyileri gibi duruyor.

Hüdai Pervaneli
21.02.2012, 21:09
Psorak diye bir ilac var Hic Kullananiz oldumu ?

m@rdi
21.02.2012, 21:14
Dökülmenin (genetik, su ,stres vs. dışında) -bence- önemli bir nedeni saç kremi. Kremsiz biraz keçemsi olabiliyor saçlar ama en azından yerinde duruyorlar.

Sibel
21.02.2012, 21:25
Dökülmenin (genetik, su ,stres vs. dışında) -bence- önemli bir nedeni saç kremi. Kremsiz biraz keçemsi olabiliyor saçlar ama en azından yerinde duruyorlar.
Krem saç mı döküyormuş?:eek:

ibrahim
21.02.2012, 21:27
Gökhan Ünal kadar oldugu an ektiriyorum! O kadar!

m@rdi
21.02.2012, 21:29
Sibel, orada ki -bence- yi boşuna yazmadık ya :) Deneme yanılma ile biz döktüğüne kanaat getirdik.

Akif Gür
21.02.2012, 21:39
bioxin,minoxil ve birde dermalute diye bir şampuan kullandım..bioxin'in hem serumunu hem şampuanını kullandım..ön tarafımda saç kalmamak üzere, allahtan arka tarafta hiçbir sıkıntım yok..

doktora gittim doktor erkek tipi saç dökülmesi dedi ve dermalute denen şampuanı verdi..keşke kullanmasaydım saçımı mafetti..

saçınızın dökülmesini istemiyorsanız kısa tutun..alın bir traş makinesi haftada bir 3 numaraya vurun gitsin :)

mehmetdoğan
21.02.2012, 21:42
Nete saç dökülmesi yazdığınız zaman yüzlerce hatta binlerce şampuan çeşidi karşınıza çıkıyor yani tam olarak bu derdin şampuan(bitkisel veya kimysal) yoluyla çözülmesi bana deneyimlerim zor olduğunu gösteriyo gerçekten tedavisini bulan bir firma olsa inanın bu konuda TEKEL olur ki bu kadar da alternatif olmaz.

nacizane tavsiyem yeni üniversite hayatına başlayacak veya başlamış olanlara:kesinlikle sağlıklı beslenin ben kendi rahatsızlığımın beslenmedeki hatalarımın çok etkili olduğunu düşünüyorum kahvaltı düzensizliği,poğaça,tost,fast food aman ha aman valla saçlarınızı çok arasınız ev yemeği yemeye dikkat edin derim...(ben cezasını çekiyorum)

yorum yazan arkadaşlar tekrar hepinize teşekkür ederim herkese önce sağlık sonra da bol,dalgalı,dökülmeyen saçlar diliyorum

Berat Akçay
21.02.2012, 21:47
* Senin için Bmn Berat'a saç ektiriyor organizasyonu yapıcaz merak etme sen :D
Sevaba girmiş olursunuz abi :D Sen gördün gerçi o kadar belli olmuyor dimi ;)

SEDAT
21.02.2012, 21:50
Sevaba girmiş olursunuz abi :D Sen gördün gerçi o kadar belli olmuyor dimi ;)

* Yok be kardeşim inan öyle bişey yok, iyi yani :)

DNA-TS
21.02.2012, 23:35
ben önceleri fazla takmıyordum ama gitgide arttı dökülmeler.birazda annemin zorlamasıyla şampuanlar falan kullandım bi faydası olmadı en son kuzenim bi şampuan önerdi onu kallanıyorum sanki dökülmeler durdu yalan esse dökülen saçların hücreleri yenileniyormuşta onlarda çıkacakmış :) 10 liralık şampuan nasıl yapacaksa bu işi anlamadım gitti ama ölede dökülüyor bölede belki faydasını görürüm cidden.
blue ocean ısırgan yağlı şampuan kullanıyorum şimdi.

Tolga Kurt
21.02.2012, 23:57
Bende de aynı dert var. Bioxcin kullanıyorum şuanda 2 falan oldu bakalım etkisini göstericekmi..

Yaşar
22.02.2012, 00:52
Dedemin babasını da gördüğüm için onu da içine katarak söylüyorum.
Ailemizde hiç saçı dökülmüş erkek yok.
Ben de 30 yaşındayım ve saçımın döküldüğünü bilmiyorum.
Gençliğimde çok jole vb. maddeler kullanıyor iken tek tük dökülmeler oluyordu.
Yani genetik beyler.
Eğer ailen de saç dökülmesi var ise önleyemiyorsun dökülmesini.

Ceyhun Öncü
22.02.2012, 01:55
Arkadaslar özür diliyerek söylüyorum
Nerde saci dökülen birini görsem aklima vizontelede ki sampuan sohbeti geliyor (bknz:kivircik filan ama idare edeceksin) sülalede kel yok ama tirsiyorum yinede

FC-ST-PAULI-61
22.02.2012, 02:53
Benim Saclarim dükülmüyor,ilerde dökülürse dökülür nolacak yani.Ha Kizlar benden uzaklasmaya baslarsa ektiririm tabiki :D :D

ErtuGrul
22.02.2012, 03:00
Sacları genc yasta dökülenlere "gelecegin parlak olacak" diye takılırdik...Benim saclar cok ince telli ama bu yaşa kadar iyi idare ettik Elhamdulilah:).

Akif Gür
22.02.2012, 19:21
duştayken suyun sıcaklığıda saç dökülmesinde etkili..ne sıcak ne soğuk suyla duş yapın..vücudunuza en yakın sıcaklığı tahmini bir şekilde ayarlayın ve yıkanın..

Mayls
22.02.2012, 19:40
Uzunken benim de aşırı dökülüyordu. Ben de ona çare bulamamıştım. Kısa olunca bir sorun olmuyor ama.

Bu arada beyazlama var bende. Daha yaşım 21 lan :eek:

mehmetdoğan
22.02.2012, 20:45
duştayken suyun sıcaklığıda saç dökülmesinde etkili..ne sıcak ne soğuk suyla duş yapın..vücudunuza en yakın sıcaklığı tahmini bir şekilde ayarlayın ve yıkanın..
akif faydalı paylaşımın için saol bunu bende yeni öğrendim özellikle çok sıcak suyun saça zararı varmış

Akif Gür
22.02.2012, 21:13
akif faydalı paylaşımın için saol bunu bende yeni öğrendim özellikle çok sıcak suyun saça zararı varmış

çok takıntılıyım bu konuda çok araştırma yaptım..

mesela saçı öne doğru taramak bile faydalıymış..

.....
22.02.2012, 21:18

Ben sıcak suyla duş yapmasını seviyorum , bunun saç için olumsuz yanı var mı ?

Akif Gür
22.02.2012, 21:21
Ben sıcak suyla duş yapmasını seviyorum , bunun saç için olumsuz yanı var mı ?

evet var..saç derisi zarar görüyor dolayısıylada saç zarar görüyor..

.....
22.02.2012, 21:25
evet var..saç derisi zarar görüyor dolayısıylada saç zarar görüyor..

Hımmm.

Suyun sıcaklığını azaltmak lazım o zaman.

Bir de benim saçlarım küçüklüğümden beri seyrek. Yıkamayınca dökülme oluyor ama hergün yıkarsam dökülme olmuyor.İlerisi için bir sorun teşkil ediyor mu bu durum ?

:)

muhammet terzi
22.02.2012, 21:27

Bende bu evreden geçiyorum. Sana tavsiye Bioxin surup gibi birşey. Bırakınca etkisi gidiyor. Priorin Sampuan kullanıyorum şimdi, Bayer ilaç gurubunun. Bioxsinden vaz geçersen tavsiye ederim

M.S.SOFU
22.02.2012, 21:58
beyler sıkmayın canınızı
berata saç ektirme olayını genişletelim
kadınların altın günü misali toplanıp para toplayalım
sırasıyla saçı en dökük olandan en sık olana doğru ektirmeye başlarız

bu arada şunu farkettim
saçlarım yazın seyreliyor kışın sıklaşıyor
bildiğin doğada yaşayan hayvanlar gibiyim :D...

Ahmet Başkaya
22.02.2012, 22:03
Minoxidil , orjinali %99 işe yarıyor . Saç dökülmeyi kesin durduruyor , %50 oranında da saç çıkarttığını söyleyenler var .

Şentürk
22.02.2012, 22:46
Uzunken benim de aşırı dökülüyordu. Ben de ona çare bulamamıştım. Kısa olunca bir sorun olmuyor ama.

Bu arada beyazlama var bende. Daha yaşım 21 lan :eek:

Daha ne arıyon, beyazlayan saç dökülmez.

Şentürk
22.02.2012, 22:47
Doktordan çare bulamadıysanız aktarlara başvurun. Ya da eczanelere danışın. Bu tip konularda yapma, bitkisel ilaçlar etkili bana kalırsa.
''Dökülen saçlarınızın çıkması için taze hakiki zeytinyağı içine kırmızı pul biber(yakan) katın ve sürün'' diye duymuştum.
Suna Dumankaya var bitkilerle uğraşan, o demişti.

Bu zeytinyağ ve yakan pul biber işe yarıyor mu gerçekten:eek:

Mayls
22.02.2012, 22:57
Daha ne arıyon, beyazlayan saç dökülmez.
Dökülmesine gerek kalmıyor. Elimden geldiğince kopartıyorum beyaz saçları :)

Şentürk
22.02.2012, 22:58
Dökülmesine gerek kalmıyor. Elimden geldiğince kopartıyorum beyaz saçları :)

Kimi saç arar kimine fazla gelir dünya hali işte:)

Akif Gür
23.02.2012, 09:39
Hımmm.

Suyun sıcaklığını azaltmak lazım o zaman.

Bir de benim saçlarım küçüklüğümden beri seyrek. Yıkamayınca dökülme oluyor ama hergün yıkarsam dökülme olmuyor.İlerisi için bir sorun teşkil ediyor mu bu durum ?

:)

o kadarını bilmiyorum..yıkanan saç iyi beslenir ve daha hızlı uzar..saç uzadıkça dökülme olasılığı daha yüksek olur..tamamen genetik olduğunu düşünüyorum saç dökülmesinin..iyi bakım yaparsen belki bir kaç sene fazladan saçlarınla yaşamış olursun:)

Minoxidil , orjinali %99 işe yarıyor . Saç dökülmeyi kesin durduruyor , %50 oranında da saç çıkarttığını söyleyenler var .

ben kullandım..önce hafiften saçı döküyor bu ilaç ondan sonra devamlı kullanırsan saç dökülmesi bir nebze olsun duruyor..çok düzenli kullanmak lazım yoksa hiçbir faydası olmadığı gibi zararıda oluyor..

Bu zeytinyağ ve yakan pul biber işe yarıyor mu gerçekten:eek:

sarımsakta bunlara eklenebilir..doğal yollar kimyasallardan daha etkili gibi duruyor..

mehmetdoğan
23.02.2012, 09:46
minoxilin spreyinden bahsediyosan Ahmet evetsaç dökülmesine iyi geliyo.aslında tansiyonu düşürmek için çıkarılmış ancak daha sonradan saç dökülmesine iyi geldiği anlaşılmış.

yalnız erkeklerde pek uygun olmadığını teyit ettirdim testesteron hormonu(erkeklik hormonu)nu negatif yönde etkilediği tesbit edilmiş yani dekikanlı adamı -uzun vade kullanılırsa- biraz bozabilir:)

Akif Gür
23.02.2012, 10:12
minoxilin spreyinden bahsediyosan Ahmet evetsaç dökülmesine iyi geliyo.aslında tansiyonu düşürmek için çıkarılmış ancak daha sonradan saç dökülmesine iyi geldiği anlaşılmış.

yalnız erkeklerde pek uygun olmadığını teyit ettirdim testesteron hormonu(erkeklik hormonu)nu negatif yönde etkilediği tesbit edilmiş yani dekikanlı adamı -uzun vade kullanılırsa- biraz bozabilir:)

desene ucuz atlattık:)

TS0661
23.02.2012, 13:09
desene ucuz atlattık:)

minoxidilin testesteronla hiç bir alakası yok..o yüzden erkeklikle ilgili hiç bir riski yok..sadece kalp hastası olanların kullanılması sakıncalı en azından doktor kontrolünde olması gerekir..

cinsel isteksizlik yan etkisi olan başka bi saç ilacı var..o yan etkide zaten herkeste görülmüyor

hamdi_61
23.02.2012, 13:35
birde hairman diye bir ürün var. kullanmayı düşünüyorum.

Akif Gür
23.02.2012, 13:46
minoxidilin testesteronla hiç bir alakası yok..o yüzden erkeklikle ilgili hiç bir riski yok..sadece kalp hastası olanların kullanılması sakıncalı en azından doktor kontrolünde olması gerekir..

cinsel isteksizlik yan etkisi olan başka bi saç ilacı var..o yan etkide zaten herkeste görülmüyor

çok şükür öyle bir yan etki olmadıda yine de uzak durmak gerekir..bitkiselden yanayım..zeytinyağı, sarımsak masajı en iyisi..

TS0661
23.02.2012, 13:52
çok şükür öyle bir yan etki olmadıda yine de uzak durmak gerekir..bitkiselden yanayım..zeytinyağı, sarımsak masajı en iyisi..

bitkiselden yana olmak senin bileceğin iş..ben sadece kullanan olur burada diye bilgi verdim...yanlış bilgilenmesin kimse yani..

Soner Albayrak
29.02.2012, 20:02
Arkadaşlar herkez bişey farklı bişey kullanın diyor acaba en çok saç dökülmesini engelleyen hangisi? Ailemde sülalemde bile kellik yok ama bende olacak gibi :) Kullanan ve kesin çözüm almış birisi varsa beni aydınlatabilir mi?

mehmetdoğan
29.02.2012, 20:35
soner öncelikle kendi adıma söyleyim.şu an için saçlarımı kazıttım ve bazı bitkisel tedavi uygulamaya başladım eğer fayda görürsem detaylı olarak paylaşacam

Ilelioglu
29.02.2012, 20:56
Bendede ayni sorun var. Cilt doktorunun önerdigi ilaci kullaniyorum 4 aydir. Ilk 3 ayda fayda göremeyeceksin dedi, sonra belli olmaya baslar dedi. Suan 4 ay bitmek üzere, hicbir faydasi olmadi. Olursa yazarim. :)

Sinan Ayaz
29.02.2012, 21:19
Ben minoxil kullanıyorum saç dökülmesini durdurdu ama bu seferde saçlarım beyazlamaya başladı beyazlayan saç dökülmez diyolar bakalım ne olacak

evrents
01.03.2012, 00:08
Bioxin kullanan arkadaşlar,gerçekten faydası oluyor mu?

Akif Gür
01.03.2012, 10:00
Bioxin kullanan arkadaşlar,gerçekten faydası oluyor mu?

kullandığım ilaçlar arasında en faydalısının bioxin serum olduğunu söyleyebilirim..

Adem Erdoğan
01.03.2012, 10:03
Boşverin; belli bir noktadan sonra dökülme duruyor kendiliğinden. (dökülecek birşey kalmıyor çünkü :) )

EMiRHAN61
01.03.2012, 11:08
Ben minoxil kullanıyorum saç dökülmesini durdurdu ama bu seferde saçlarım beyazlamaya başladı beyazlayan saç dökülmez diyolar bakalım ne olacak

Saçlarımın neredeyse yarısı beyazdır o iş yalan bak benim beyazlar bile dökülmeye başladı anla durumun vehametini haha :D

Emirhan Makul
01.03.2012, 11:50
Yegane korktuğum olaylardan bir saç dökülmesinden birde böbrek taşım olur diye çok korkuyorum.

hanifta
01.03.2012, 15:20
erkek tipi saç dökülmesinin çözümü yoktur,saçlarınız dökülecektir,o ilaçlar sadece zayıf kökleri canlandırır,biraz da dökülmeyi önler.ilacı bırakınca gene eskiye dönersiniz,kalıcı çözüm cerrahi,hiç bi zaman dökülmeyen ensedeki saç dokularından önlere ektirecez,biraz pahalı tabi,bende okul bitince ektirmeyi planlıyorum.

EMiRHAN61
01.03.2012, 17:18
erkek tipi saç dökülmesinin çözümü yoktur,saçlarınız dökülecektir,o ilaçlar sadece zayıf kökleri canlandırır,biraz da dökülmeyi önler.ilacı bırakınca gene eskiye dönersiniz,kalıcı çözüm cerrahi,hiç bi zaman dökülmeyen ensedeki saç dokularından önlere ektirecez,biraz pahalı tabi,bende okul bitince ektirmeyi planlıyorum.

O konuda en isabetli , başarılı olmuş örneklerden Nuri Alço'yu verebiliriz sanırım :)

mehmetdoğan
01.03.2012, 17:36
erkek tipi saç dökülmesi,genetik saç dökülmesi midir?yani bunu doktora kaç kez sordum bi türlü anlayamadım .eğer genetikse benim ailemin uzağında yakınında saç dökülmesi yok ama bana erkek tipi dökülmesi dedi yani bende bilmiyom valla en iyisi doğal tedaviler

eğer şifasını bulursam bu dertten muzdarip olan herkese bir süprizim olacak Allah'ın izniyle...

TS0661
01.03.2012, 18:28
erkek tipi saç dökülmesi,genetik saç dökülmesi midir?yani bunu doktora kaç kez sordum bi türlü anlayamadım .eğer genetikse benim ailemin uzağında yakınında saç dökülmesi yok ama bana erkek tipi dökülmesi dedi yani bende bilmiyom valla en iyisi doğal tedaviler

eğer şifasını bulursam bu dertten muzdarip olan herkese bir süprizim olacak Allah'ın izniyle...

evet erkek tipi dökülme genetik dökülmedir..ailende kellik varsa kel olma ihtimalin yüksektir..ama ailende kel olan yoksa, kel olma ihtimalin düşüktür ama sonuçta kel olma ihtimalin vardır :)

bilmem anlatabildim mi??

Cem
01.03.2012, 18:42
Arkadaşlar stres ve vitamin eksikliğinden dökülen saçlara bioxin türü ilaçlar daha iyi geliyor. Fazla erkeklik hormonu salgılanmasından dolayi dökülen saçlarda ise minoxil tarzı ilaçlar daha etkili oluyor.