Orijinalini görmek için tıklayınız : Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
arkadaslar bosu bosuna kendimize stres yapmayalim. 58. madde degistirilemez. degistirseler bile uefa ve fifa dan men olacagimiz kesindir. bunu göze alamazlar.
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:02
arkadaslar bosu bosuna kendimize stres yapmayalim. 58. madde degistirilemez. degistirseler bile uefa ve fifa dan men olacagimiz kesindir. bunu göze alamazlar.
Bu kesinliği UEFA ve FIFA'nın yönetmeliklerindeki hangi maddelere dayandırıyorsun?
17. klasör 214-215 konuşmalar ve 216 daki sms !!!
.. ve sonraki sayfalarda satılmışların kadro sayımı ...
Bu kesinliği UEFA ve FIFA'nın yönetmeliklerindeki hangi maddelere dayandırıyorsun?
maddesini bilmiyorum suan ama daha gecenlerde aciklama yaptilar. hatta avrupa parlamentosu bile sikeye karsi oldugunu acikladi ve uefaya destek verdi
bahadır2561
24.12.2011, 15:07
Nasıl aklınız alıyor abi anlayamıyorum. .
58. madde değiştiginde şike serbest olur. .
Böyle bi ortamda UEFA senin takımlarını Avrupa'ya almaz.Şikenin serbest oldugu bi ülkeden gelip CL'de oynayacaksın he mi .
Valla benim aklım almıyo,bunların hepsi oy kaygısından yapılan girişimlerdir.Tribünlere oynuyorlar.
Şikeciler kesinlikle düşecek. .
Şikecilerin düşmemesi demek CAS'taki davayı kazanmaları anlamına da gelir ki böyle bi ihtimal bence yoktur
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:09
maddesini bilmiyorum suan ama daha gecenlerde aciklama yaptilar. hatta avrupa parlamentosu bile sikeye karsi oldugunu acikladi ve uefaya destek verdi
Şikeyi desteklemedikleri kesin.:) Buradaki mesele üye ülkelerden bir tânesinin şikeye uygulanacak cezâyı kendi başına tâyin etme hakkı var mı, yok mu?
Bunla ilgili benim bilgim yok. Bilgisi olan yazsın.
Bu konuda bize yorumdan ziyâde net bilgi lâzım. Bu bilgiyi edinirsek üzerinde yorum yapabiliriz.
Erdal Kılıçarslan
24.12.2011, 15:09
UEFA yı bizim meclisteki vekillerle karıştırmayın :)
Erkan SÜNGER
24.12.2011, 15:14
Şikeyi desteklemedikleri kesin.:) Buradaki mesele üye ülkelerden bir tânesinin şikeye uygulanacak cezâyı kendi başına tâyin etme hakkı var mı, yok mu?
Bu konuda bize yorumdan ziyâde net bilgi lâzım. Bu bilgiyi edinirsek üzerinde yorum yapabiliriz.
isviçre gibi bi ülkeyi men etmesi benim için yeteri kadar hakka sahip oldugunu gösterir:D:D
Mustafa Ayazoğlu
24.12.2011, 15:15
"Şahsıma ve yönetim kurulu üyelerime, telefonlarımızı öğrenen rakiplerimiz tarafından epeyce küfür edilmesine rağmen bunları sineye çekmek durumunda kalıyoruz. Trabzonspor için, 27 yıllık hasrete son vermek için bunları da sineye çekmek zorundayız. Özellikle de Tonya orijinli biri olarak"
Sadri Şener
Tonya orijinli ?
Mahmut Keleş
24.12.2011, 15:17
"Şahsıma ve yönetim kurulu üyelerime, telefonlarımızı öğrenen rakiplerimiz tarafından epeyce küfür edilmesine rağmen bunları sineye çekmek durumunda kalıyoruz. Trabzonspor için, 27 yıllık hasrete son vermek için bunları da sineye çekmek zorundayız. Özellikle de Tonya orijinli biri olarak"
Sadri Şener
Tonya orijinli ?
deliyim ama susuyorum diyor :)
MehmeTS_ADANA
24.12.2011, 15:18
uefa yada fifa bir ülkenin kendi içerisindeki meseleye müdahale edemez yani tff bu olayla ilgili istediği kararı verebilir.ama uefa ve fifa ülkenin vereceği karara göre o ülkeye yaptırım uygular.hatırlarsanız 2-3 sene önce yunan hükümeti federasyonun işlerine karışınca uefa hemen uyarı yaptı ve siyasetin futbola müdahale etmesini istemedeklerini devamı halinde tüm yunann takımlarını ve milli takımını uluslararası müsabakalardan men edeceğini açıklamıştı.
özetle federasyon bu şike olayıyla ilgili herhangi bir şey yapmayıp herşeyi oldu bittiye getirirse sonuç belli 5-8 yıl arası men cezası alırız.emin olun böyle olmasaydı çoktan feneri en az hasarla kurtarırlardı
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:18
isviçre gibi bi ülkeyi men etmesi benim için yeteri kadar hakka sahip oldugunu gösterir:D:D
İsviçre konusunda yaşanan olayı kısaca özetler misin, bizim durum için kriter olup olmayacağını anlayalım.
memozcan
24.12.2011, 15:19
Sadri Şener
Tonya orijinli ?
sebatayist olabilir mi?:)
realist07
24.12.2011, 15:20
TFF Yönetimi, Fenerbahçe küme düşürse bile kupayı Trabzonspor'a vermez.
uefa kararında bile biz Trabzonspor'u teklif etmedik dedi.
uefa ne yapacaksa yapacak. Burada Galatasaray'ın duruşu mühim.
senin dediğin mantığa göre lig şampiyonsuz tescil edilecek, peki o zaman
sormazlarmı ''neden şampiyonlar ligine gittik'' bence buda mantıksız
o zaman küme düşen takımları geri almak zorundasın..
lig şampiyonsuz tescil edilemez tahminim çünkü avrupa kupalarında oynayan
2 tane takımın var...
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:21
[QUOTE=MehmeTS_ADANA;1918227673]....ama uefa ve fifa ülkenin vereceği karara göre o ülkeye yaptırım uygular....
Uygular mı, gerekli görürse uygulayabilir mi?
Kararda bir sıkıntı görmezse yaptırım uygulamayabilir mi?
Buğra Sekban
24.12.2011, 15:21
http://s1-04.twitpicproxy.com/photos/large/479410443.jpg
Allahtan belanızı isteseydiniz daha iyi olurdu :D tarbzon ve trabzonspor adamın aklını alır.
adi şerefsizler
realist07
24.12.2011, 15:23
bilgi:
Lig şampiyonsuz tescil edilirse bile, ikinci Trabzonspor (http://spor.bugun.com.tr/etiket/trabzonspor.aspx)'un Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkı zaten varmış..
Her suç sonrası o suçu yok saymak adına madde değiştirilecekse hukuk ve adalet var öyle mi?
Biz gerçekten ne kadar azınlıkmışız...
MehmeTS_ADANA
24.12.2011, 15:25
[QUOTE=MehmeTS_ADANA;1918227673]....ama uefa ve fifa ülkenin vereceği karara göre o ülkeye yaptırım uygular....
vereceği kararda sıkıntı görmezse fb yi cl den men ederlermiydi.
ayrıca platiniye gazeteciler sordu:iddianamede fb yle berabaer ts ve bjk de var neden onları aldınız diye cevap kısa ve net: iddianame açıklanınca görürsünüz diye
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:26
Net soru şu: Federasyon çıkıp " Ben özgür irâdemle, baskı altında kalmadan şikeye uygulanan küme düşme cezâsını, puan silme cezâsına çeviriyorum" derse bu UEFA ve FIFA'nın kurallarına aykırı mıdır?
Soruyu vicdan ve mantığımıza göre değil, biliyorsak UEFA ve FIFA kurallarına göre cevaplandıralım.
Ya kasmayin kendinizi bu kadar, kume dusme kaldirilamaz.
Net soru şu: Federasyon çıkıp " Ben özgür irâdemle, baskı altında kalmadan şikeye uygulanan küme düşme cezâsını, puan silme cezâsına çeviriyorum" derse bu UEFA ve FIFA'nın kurallarına aykırı mıdır?
Soruyu vicdan ve mantığımıza göre değil, biliyorsak UEFA ve FIFA kurallarına göre cevaplandıralım.
Ben aykırıdır diye biliyorum ki hatta kendi düşüncem bu takımlar küme düşürülmezse ben bunun öyle 3-5 yıllık cezalarla geçiştirileceğini sanmıyorum. UEFA direk men etse Türkiye'yi yeridir ki öyle bir tehditte bulunmasını dilerim..
realist07
24.12.2011, 15:30
şu aşamada infantinonun dediğine göre ''"Eminim Türkiye Futbol Federasyonu
ne yapması gerektiğini bilecektir" demekle federasyondan bir ceza beklediği
kesin, ama ne olacağını kimse bilmiyor...
ayrıca devam eden bir CAS davası var, fener onu kaybettiği anda yeni gelişmeler
olabilir.. fener ceza almadan bu işten sıyrılamaz ama ne ceza alacak
orasını bilemiyoruz, UEFA bu olaya çok müdahil oldu...
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:31
[QUOTE=TekfurÇayır 61;1918227685]
vereceği kararda sıkıntı görmezse fb yi cl den men ederlermiydi.
ayrıca platiniye gazeteciler sordu:iddianamede fb yle berabaer ts ve bjk de var neden onları aldınız diye cevap kısa ve net: iddianame açıklanınca görürsünüz diye
Bu soruya cevap vermiyor.
ŞL'den men, şikeci takımı ŞL'ye almamakla ilgili.
İddiânâme açıklanınca görürsünüz açıklaması ise F.B.'nin şike yaptığına işâret etme.
Konu F.B.'nin şike yaptığı veyâ yapmadığı değil. Şike yaptığı kesin.
aykırıdır:
1. FIFA tarafından organize edilmeyen maç ve müsabakalarla (bkz. 2. madde) ilgili olarak, kültürel, coğrafik ya da başka nedenlerden dolayı maçları organize eden federasyonlar, konfederasyonlar ve spor kuruluşları, kendi yetki alanlarında meydana gelen ihlallere karşı hükmedilecek yaptırımların uygulamalarından da sorumludurlar. Talep olması halinde, hükmedilmiş olan yaptırımların etkisi dünya geneline yayılabilir (bkz. 136 ff nolu madde).
2. FIFA’nın meşru hedeflerine yönelik (bkz. 2. maddenin son bölümü) ağır ihlallerde bulunulması halinde, federasyonlar, konfederasyonlar ve diğer spor kuruluşları tarafından söz konusu ciddi ihlallerin soruşturulmaması veya hukukun temel ilkeleri uyarınca soruşturulmaması durumunda, FIFA’nın adli organları bu ciddi ihlaller karşısında yaptırım uygulama hakkını saklı tutar
3. Federasyonlar, konfederasyonlar ve diğer spor kuruluşları, FIFA’nın meşru hedeflerine (bkz. 2. maddenin son bölümü) yönelik her türlü ağır ihlal ile ilgili olarak FIFA’nın adli organlarını bilgilendirir .
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:32
[QUOTE=TekfurÇayır 61;1918227685]
şu aşamada infantinonun dediğine göre ''"Eminim Türkiye Futbol Federasyonu
ne yapması gerektiğini bilecektir" demekle federasyondan bir ceza beklediği
kesin, ama ne olacağını kimse bilmiyor...
ayrıca biten bir CAS davası var, fener onu kaybettiği anda yeni gelişmeler
olabilir.. fener ceza almadan bu işten sıyrılamaz ama ne ceza alacak
orasını bilemiyoruz, UEFA bu olaya çok müdahil oldu...
Evet federasyon bir cezâ verecek, puan silerse de bir cezâ vermiş olacak.
Erkan SÜNGER
24.12.2011, 15:37
http://www.sonsayfa.com/Haberler/Spor/FIFAdan-Isvicreye-ultimatom-212256.html
Kısacası adamlar transfer usulsüzlüğünde bile affetmiyoken maç sonucu usulsüzlüğünde aynı kararı lobi olarak daha zayıf olan bir ülkeye veremez mi neyi kurcalıyoz halen anlamadım
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:38
aykırıdır:
1. FIFA tarafından organize edilmeyen maç ve müsabakalarla (bkz. 2. madde) ilgili olarak, kültürel, coğrafik ya da başka nedenlerden dolayı maçları organize eden federasyonlar, konfederasyonlar ve spor kuruluşları, kendi yetki alanlarında meydana gelen ihlallere karşı hükmedilecek yaptırımların uygulamalarından da sorumludurlar. Talep olması halinde, hükmedilmiş olan yaptırımların etkisi dünya geneline yayılabilir (bkz. 136 ff nolu madde).
2. FIFA’nın meşru hedeflerine yönelik (bkz. 2. maddenin son bölümü) ağır ihlallerde bulunulması halinde, federasyonlar, konfederasyonlar ve diğer spor kuruluşları tarafından söz konusu ciddi ihlallerin soruşturulmaması veya hukukun temel ilkeleri uyarınca soruşturulmaması durumunda, FIFA’nın adli organları bu ciddi ihlaller karşısında yaptırım uygulama hakkını saklı tutar
3. Federasyonlar, konfederasyonlar ve diğer spor kuruluşları, FIFA’nın meşru hedeflerine (bkz. 2. maddenin son bölümü) yönelik her türlü ağır ihlal ile ilgili olarak FIFA’nın adli organlarını bilgilendirir .
Cevap için teşekkürler ama bu sorunun cevâbı değil.
Evet ülke federasyonları şike yapanları cezâlandırmakla yükümlüler.
Soru şu: Cezâyı kendi belirledikleri tâlimâtnâmelerle kendilerinin tâyin etme hakları var mı?
Daha da açık sorayım. UEFA ve FIFA şike yapan takıma ilgili ülkenin liginde uygulanacak cezâ kesinlikle küme düşmedir, başka cezâyı kabul etmem diyor mu?
bahadır2561
24.12.2011, 15:39
Yunanlarda kurtarmaya calısmıstı eksi puan vermişti, sonuç ?
Erkan SÜNGER
24.12.2011, 15:41
http://my.sporx.com/blog/uefanin-sike-talimatnamesi-sn-aydinlarin-sike-talimatnamesiSXBLQ8650SXQ
2.05 SAYILI KARAR: UEFA'nın match fixing bölümündeki madde, teşvik ve şike uygulaması, kurumlardan ve kulüplerden bağımsız olarak tamamen kişisel girişimle dahi olsa adı geçen kulübün 1 ile 18 puan arasında puanının silinmesini hükmediyor. (Yani herhangi bir taraftar veya kulübe yakın bir kişi, kulüp yönetiminin bilgisi dışında kendi kendine bir takım için şike ya da teşvik uygulamasına gitse bile, söz konusu kulüp 1 ila 18 puanın silinmesi cezasıyla karşı karşıya kalır.)
2.07 SAYILI KARAR: Eğer şike ve teşvik girişimi, kulüp yöneticilerinden haberdar veya bizzat kulüp yöneticilerin katılımı ile gerçekleşmişse söz konusu kulüp bir alt lige düşürülür. Eylemlerin sayısına göre alt lige düşürmeler devam eder.
2.05/2.07 SAYILI KARAR : Şike ve Teşvik Primi suçlarında mevcut Ülke Federasyon'u gerekli yaptırımları uygulamalı şayet yaptırım uygulanmaz suç görmezden gelinirse 2.05 ve 2.07 maddeleri uyarınca Mevcut Federasyon,Kulüp yada Kulüp'ler cezalandırılır.
uefa resmi sitede arıyorum bulunca koyucam
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:42
http://www.sonsayfa.com/Haberler/Spor/FIFAdan-Isvicreye-ultimatom-212256.html
Kısacası adamlar transfer usulsüzlüğünde bile affetmiyoken maç sonucu usulsüzlüğünde aynı kararı lobi olarak daha zayıf olan bir ülkeye veremez mi neyi kurcalıyoz halen anlamadım
Kurcalamıyoruz.:) Kuralları öğrenmeye gayret ediyoruz. Kuralları bilelim ki kuralına göre oynayalım, ne yapmamız gerektiğini bilelim.
realist07
24.12.2011, 15:46
Soru şu: Cezâyı kendi belirledikleri tâlimâtnâmelerle kendilerinin tâyin etme hakları var mı?
Daha da açık sorayım. UEFA ve FIFA şike yapan takıma ilgili ülkenin liginde uygulanacak cezâ kesinlikle küme düşmedir, başka cezâyı kabul etmem diyor mu?
birde olaya şu pencereden bakalım , eğer böyle bir durum olsaydı
yani talimatnamenin değişmesi, bunun UEFA ve FİFA ile mutabık
yapılması gerekirdi, yani ben değiştirdim oldu bitti demek değil olay
böyle bir şeyi yaptığın anda bu iki kurum bunun neden yapılmak istendiğini
sorgulamak istemez mi? özellikle Türkiye ile ilgili iddaalar ciddi ve hemen
çözülmesi gerekiyor dedi infantino..
kaldıki fener Juventus ve Marsilya'dan büyük kulüp mü? onlarda düştü
zamanında...
ünal aysal'ın dediği gibi, bu işler temizlenip cezalar verildikten sonra
madde biraz daha yumuşatılabilir dedi, demekki GS'nın hukukçuları
bir şeyler biliyorki böyle açıklamalar yapılabiliyor...
cihatöztürk
24.12.2011, 15:47
mehmetbaransu (http://twitter.com/#%21/mehmetbaransu) mehmetbaransu
Fransa'nın yaptığını yapsın bizim meclis. Yasa çıkarsın. Türkiye'de şike yoktur, şike yapılmıştır diyen hapse mahkum olsun.
Erdal Kılıçarslan
24.12.2011, 15:48
Yapı yukardan aşağı olar şu şekildedir. En üstte FIFA, altında UEFA (Avrupa futbol federasyonları birliği) ve diğer kıtaların temsilcileri. Bunların altında o birliğe bağlı olan ülke federasyonları yer alır.
Bizim için: TFF->UEFA-FIFA sıralaması vardır. Doğal olarak bu sıralamada TFF, UEFA kriterlerine uymak zorundadır hatta talimatları bile UEFA ya paraleldir. Zira Yunanistanda önce küme düşürülen takım tahkim ile geri alındı ve eksi puanla başlatıldı. sonra Platini gitti ve 4 küme birden düşürüldü.
TFF, sizin dediğiniz gibi ben istdiğimdeğişikliği yaparım diyebilir ama UEFA nın yaptırımını da kabul etmek zorunda kalır. buna da himse cesaret edemez söz konusu takım fener olsa bile.
realist07
24.12.2011, 15:50
ilginç bir yorum...
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF'ye baskı yaparak Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesini sağlayan UEFA'nın bundan sonraki sürece müdahale etmeyeceğinin güvencesini verdi. CNBC-e'ye açıklamalar yapan Erzik, UEFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'na Fenerbahçe hakkında alacağı kararlar hakkında artık bir zorlamasının olmayacağını belirterek, "UEFA, bundan sonraki süreçte TFF yönetiminin kararlarını bekleyecek. Herhangi bir müdahale söz konusu değil" dedi.
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:52
birde olaya şu pencereden bakalım , eğer böyle bir durum olsaydı
yani talimatnamenin değişmesi, bunun UEFA ve FİFA ile mutabık
yapılması gerekirdi, yani ben değiştirdim oldu bitti demek değil olay
böyle bir şeyi yaptığın anda bu iki kurum bunun neden yapılmak istendiğini
sorgulamak istemez mi? özellikle Türkiye ile ilgili iddaalar ciddi ve hemen
çözülmesi gerekiyor dedi infantino..
kaldıki fener Juventus ve Marsilya'dan büyük kulüp mü? onlarda düştü
zamanında...
ünal aysal'ın dediği gibi, bu işler temizlenip cezalar verildikten sonra
madde biraz daha yumuşatılabilir dedi, demekki GS'nın hukukçuları
bir şeyler biliyorki böyle açıklamalar yapılabiliyor...
Realist07 kardeşim, konu hakkında TV'de konuşan hukukçuları dinledim ama gördüm ki hepsi konuyu kendi taraflarına çekerek farklı farklı yorumluyorlar. Onlara bağlı kalmadan bu işin gerçeği nedir diye anlamaya çalışıyorum. Benim şahsi yorumum ülkelerin kendi tâlimatnâmeleri yapma, şikeye kendilerine göre cezâ verme hakkı olsa dahî, UEFA bu aşamada cezânın değiştirilmesini hoş karşılamaz. Ama bu benim yorumum, tahminim. Gerçeğe uyuyor mu bilmiyorum.
vuralkara
24.12.2011, 15:53
ilginç bir yorum...
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF'ye baskı yaparak Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesini sağlayan UEFA'nın bundan sonraki sürece müdahale etmeyeceğinin güvencesini verdi. CNBC-e'ye açıklamalar yapan Erzik, UEFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'na Fenerbahçe hakkında alacağı kararlar hakkında artık bir zorlamasının olmayacağını belirterek, "UEFA, bundan sonraki süreçte TFF yönetiminin kararlarını bekleyecek. Herhangi bir müdahale söz konusu değil" dedi.
karar alana kadar müdahale etmez zaten. bekler ve istediği karar alınmazsa ondan sonra müdahale eder. tıpkı şampiyonlar ligi için olduğu gibi
realist07
24.12.2011, 15:55
karar alana kadar müdahale etmez zaten. bekler ve istediği karar alınmazsa ondan sonra müdahale eder. tıpkı şampiyonlar ligi için olduğu gibi
evet bende böyle yorumladım... :alkış:
Erkan SÜNGER
24.12.2011, 15:55
Abi Bence Burda fener felan değil mesele öyle geliyo bana digitürk asıl meseleyi çıkaran para vermez ise digitürk türk futbolu batar olay bu fener düşerse bilmem ne ederse felan değil olay bence digitürk para vericek millet de işine bakacak ha digitürk de fener düşerse benim karım azalır diye yaygara koparıyo ama bilmiyoki fener düşerse dekoderlarda patlama yaşıcak çünkü temiz olduguna inanılan lig her zaman çok satar anadolu takımı gelecek kafaya oynucak bi antalya bi manisa bursa ne biliyim antep bence futbolun anadoluya yayılması digitürkü kral eder ama bunun farkında değiller fener düşsün 5 sene içinde avrupada başarı gelir demedi demeyin ama adam akıllı bi federasyonda lazım tabi ama o da olucak bence mehmet atalay bu yüzden bu şike olayı çıkacak diye bilerek federasyon adaylığından çekildi aziz bile içeri alındıgında telefon kayıtlarında şekip in operasyon var mı felan diye sormuş bu haber onlara gitmişse başkalarınında haberi vardır diye düşünüyorum
vuralkara
24.12.2011, 15:56
arkadaşlar ben şöyle düşünüyorum. şike yapan takımı 1 günde organizasyonundan men eden uefa, şike yapan takıma gerekli yaptırımı uygulamayan federasyonu da hiç düşünmeden organizasyonlardan men eder. bu tartışmasız. bence tartışılması gereken şu; bu karaktersiz adiler topluluğu bunu göze alacaklar mı almayacaklar mı ???
Erkan SÜNGER
24.12.2011, 15:56
ilginç bir yorum...
Kararını bekleyecek hiç karışmıcak demek değil bu bence karar verene kadar bi baskı uygulamıcak kararı beğenmezse ümüğünü sıkıcak demek bence:D
ilginç bir yorum...
Bu haber yeni mi? Yoksa o döneme mi ait?
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 15:58
Yapı yukardan aşağı olar şu şekildedir. En üstte FIFA, altında UEFA (Avrupa futbol federasyonları birliği) ve diğer kıtaların temsilcileri. Bunların altında o birliğe bağlı olan ülke federasyonları yer alır.
Bizim için: TFF->UEFA-FIFA sıralaması vardır. Doğal olarak bu sıralamada TFF, UEFA kriterlerine uymak zorundadır hatta talimatları bile UEFA ya paraleldir. Zira Yunanistanda önce küme düşürülen takım tahkim ile geri alındı ve eksi puanla başlatıldı. sonra Platini gitti ve 4 küme birden düşürüldü.
TFF, sizin dediğiniz gibi ben istdiğimdeğişikliği yaparım diyebilir ama UEFA nın yaptırımını da kabul etmek zorunda kalır. buna da himse cesaret edemez söz konusu takım fener olsa bile.
Yunanistan örneğinde önce şuna bakmak lâzım:
Yunan TFF'nun tâlimatnâmesi şike yapan takım küme düşer diyor mu?
Yunan TFF'si " şike yapan kulüp küme düşürülür" hükmüne rağmen şike yapan takımı eksi puanla ligde tutmuşsa o zaman bu bizim için emsal olmaz. Kendi tâlimatnâmelerine aykırı davranmışlar demektir.
realist07
24.12.2011, 15:59
sanırım olay şöyle: Federasyona kalsa 58. maddeyi hemen yarın değiştirir, ama risk almak istemiyor
çünkü UEFA ve FİFA'nın bu durumda nasıl bir tepki vereceğini bilmiyor, dolaysıyla şu aşamada kararsız bir federasyon var
değiştirdim deyip de daha sonra FİFA bende o zaman seni 5 yıl men ettim derse o zaman bu vebalin altından kim kalkar diye
kara kara düşünüyordur MAA...
dediğim gibi açılmış CAS davası, Azize'nin Platiniye olan davası, ve diğer istenmeyen durumlar neticesinde UEFA-FİFA böyle bir
fırsatı kaçırmaz diye düşünüyorum..
Abi Bence Burda fener felan değil mesele öyle geliyo bana digitürk asıl meseleyi çıkaran para vermez ise digitürk türk futbolu batar olay bu fener düşerse bilmem ne ederse felan değil olay bence digitürk para vericek millet de işine bakacak ha digitürk de fener düşerse benim karım azalır diye yaygara koparıyo ama bilmiyoki fener düşerse dekoderlarda patlama yaşıcak çünkü temiz olduguna inanılan lig her zaman çok satar anadolu takımı gelecek kafaya oynucak bi antalya bi manisa bursa ne biliyim antep bence futbolun anadoluya yayılması digitürkü kral eder ama bunun farkında değiller fener düşsün 5 sene içinde avrupada başarı gelir demedi demeyin ama adam akıllı bi federasyonda lazım tabi ama o da olucak bence mehmet atalay bu yüzden bu şike olayı çıkacak diye bilerek federasyon adaylığından çekildi aziz bile içeri alındıgında telefon kayıtlarında şekip in operasyon var mı felan diye sormuş bu haber onlara gitmişse başkalarınında haberi vardır diye düşünüyorum
kesinlikle doğru her yerden baskı yapıyorlar düşürülmemesi için....digiturk açıklama yaptı, nihat özdemir açıklama yaptı gs'ninde başına gelecek diye ertesi gün uefa'da gs-bellizona maçında şike diye haber çıktı, gs'yide yanlarına çekmeye çalışyorlar 58. madde konusunda allah hepsinin belasını versin
realist07
24.12.2011, 16:00
Bu haber yeni mi? Yoksa o döneme mi ait?
men edildikten sonra çıktı , eylül ayında..
Erkan SÜNGER
24.12.2011, 16:02
Yunanistan örneğinde önce şuna bakmak lâzım:
Yunan TFF'nun tâlimatnâmesi şike yapan takım küme düşer diyor mu?
Yunan TFF'si " şike yapan kulüp küme düşürülür" hükmüne rağmen şike yapan takımı eksi puanla ligde tutmuşsa o zaman bu bizim için emsal olmaz. Kendi tâlimatnâmelerine aykırı davranmışlar demektir.
Bizimkinde de Ver aynı madde demek bizide bozguna uğratırlar ha değişirler maddeyi o zaman olmuyo dersin o zamanda ben sana derim ki yiyosa totoları değişsinler gs niye yaygara koparıyo değişemez diye bence ayak sürtüyorlar...
amasya0561
24.12.2011, 16:03
ben gs başkanın küme düşme kararının kaldırılmasına imza atmak zorunda kalabiliriz demesine
takıldım. bunun iki açıklaması olabilir (zorunda kalabiliriz)
ya tehdit var yada vaat var. tehditse kim eder
vaat se ne vaat edildi. tek bizim karşı çıkmamızla talimat degiştilirmez diye birşey olabilirmi
çogunluk kararı aldık derler vede fb için bu ülke futbolunu yakarlar.
şenes erzik in açıklamalarıda kafa karıştırıyo.
olaki düşürdüler kupayı bize vermezler ancak kupayı mahkeme kararı ile alabiliriz.
inşallah hakkımızda hayırlısı olur
Erkan SÜNGER
24.12.2011, 16:04
kesinlikle doğru her yerden baskı yapıyorlar düşürülmemesi için....digiturk açıklama yaptı, nihat özdemir açıklama yaptı gs'ninde başına gelecek diye ertesi gün uefa'da gs-bellizona maçında şike diye haber çıktı, gs'yide yanlarına çekmeye çalışyorlar 58. madde konusunda allah hepsinin belasını versin
demin bi arkadaş italyan iddanamesini okudum diyodu orda bellizona kalecisine aziz gibi bi şebekenin şike yaptırdıgı yazıyodu gs ye ne adamların maçında şike yaptırmışsa bunu iddaa için yaptılar gs tamamen basının afedersiniz bok yemesinden dolayı bu işin içine alınmak isteniyo ama boş bunlar son bacak atışları..
realist07
24.12.2011, 16:05
Yunanistanda yıllardır süre gelen şiddet, rüşvet ve şike olaylarına UEFA el koydu. Uzun süredir yaşananları uzaktan takip eden UEFA Başkanı Platini, önceki gün Yunanistan’a giderek yaşanan olaylarla ilgili görüşmelerde bulundu. Yunanistan Başbakanı Papandreou ile UEFA Başkanı Michel Platini toplantısı sonrasında bundan sonra “El ele” çalışacaklarını söylediler.
Platini, Yunanistan'da şike ile karar süreci hakkında “Sadece polis ve yetkililer delilleri verir. Önce federasyon bilgilendirilir ardından UEFA” yorumunu yaptı.
Panathaikos-Olypiakos maçı da var
UEFA'nın incelemeleri ile 2009 yılında Yunanistan'a gönderdiği 22 şüpheli ikinci lig maçının yer aldığı rapor ile Yunanistan Futbol Federasyonu soruşturmayı başlattı. Son olarak Olympiakos Kulübü Başkanı'nın da içinde bulunduğu 84 kişi şüpheli durumunda. 54 maç ise inceleme altında. Bu maçlar arasında geçtiğimiz sezon oynanan Panathinaikos - Olympiakos maçı da var.
Yunanistan'a tecrübe aktarımı yapılacak
Eğer karşılaştırma yapılırsa şike soruşturması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu, Yunanistan'dan daha iyi durumda. Gerçi Yunanistan'da ligler ertelenmedi ve takımları da Avrupa kupalarından men edilmedi ama UEFA, Yunan futbolunun idaresini gayri resmi olarak devraldı. UEFA, Yunanistan'a, şike, doping, şiddet ve hakemlik konusunda know-how (tecrübe aktarımı) verecek. UEFA'nın şike, şiddet, doping ve hakemlik konusundaki uzmanları Yunanistan'a gidecek. UEFA'nın Yunanistan'a atadığı müstemleke valilerinden biri ünlü hakem Pierluigi Collina.
Türkiye'deki olayı şimdilik izliyorlar
Yaklaşık 1 aydır Türkiye’de de en büyük gündemlerden biri “Futbolda şike operasyonu”. Platini, havaalanından ayrılırken yaptığı açıklamada yaşananları şimdilik takip ettiklerini belirterek “Aldığımız kararlar var ve Avrupa kupalarından ihraç etmeden önce şike yaptıklarından emin olmamız gerekiyor” dedi.
UEFA, gelişmeleri izleyerek Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelecek kararı bekleyecek. TFF’nin alacağı karara göre UEFA’da gerekli kararını verecek.
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 16:06
ben gs başkanın küme düşme kararının kaldırılmasına imza atmak zorunda kalabiliriz demesine
vaat se ne vaat edildi. tek bizim karşı çıkmamızla talimat degiştilirmez diye birşey olabilirmi
olaki düşürdüler kupayı bize vermezler ancak kupayı mahkeme kararı ile alabiliriz.
F.B. düşerse kupa bizimdir. O konuda içim rahat.
realist07
24.12.2011, 16:06
bunu ünal aysal ne zaman dedi??? daha dün ali dürüst
kesinlikle karşıyız demedimi??
Onur Akyüz
24.12.2011, 16:09
yunan tff si ne yahu :D
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 16:09
yunan tff si ne yahu :D
Haklısın, el alışkanlığı :) YFF olarak düzeltiyorum. :)
Onur Akyüz
24.12.2011, 16:14
Bizim dikkat etmemiz gereken şu;
yunan liginde bu olaylar ne zaman oldu ve uefa ne zaman müdahale etti?
geçen sezon olmuş ve bizimkiyle benzer zamanlarda ortaya çıkmışsa,uefa bu takımlara niye anında müdahale etti de,bizde koca ilk yarının oynanmasına müsaade etti?
cevap iddianameyse,yunanistan'da hemen açıkladılar mı iddianameyi?
oradaki süreci net hatırlamıyorum ama bu olay bize ışık tutabilir.
Ibrahim Gaygusuz
24.12.2011, 16:17
TFF'de Uefa'yi bekliyor bence. Feneri dusurmek yemiyor, UEFA yapsin pis isi diyor. Sampiyonlar ligi katilimi gibi
Kurcalamıyoruz.:) Kuralları öğrenmeye gayret ediyoruz. Kuralları bilelim ki kuralına göre oynayalım, ne yapmamız gerektiğini bilelim.
kusura bakma kardeşim ama aynı şeyleri durup durup yeniden temcit pilavı gibi sunmaktan gına geldi. Üşenmeyip sadece forumda bu konuyu arasaydın zaten cevabı bulurdun. bu konuda forumu kullanan pek çok kişi "az önce duştan çıktım, yeni bir şey var mı modunda, sadrazamın sol t.. ya herkes" sözüm herkese...biraz araştıralım önce...
bu konuda binlerce cevap birbirinin aynı ve gereksiz yer işgal ediyor...
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 16:21
kusura bakma kardeşim ama aynı şeyleri durup durup yeniden temcit pilavı gibi sunmaktan gına geldi. Üşenmeyip sadece forumda bu konuyu arasaydın zaten cevabı bulurdun. bu konuda forumu kullanan pek çok kişi "az önce duştan çıktım, yeni bir şey var mı modunda, sadrazamın sol t.. ya herkes" sözüm herkese...biraz araştıralım önce...
bu konuda binlerce cevap birbirinin aynı ve gereksiz yer işgal ediyor...
Özür diliyorum Komdere kardeşim, aradığımı görememiştim forumda.
Gereksiz yere forumu işgal ettiğim için hakkını helâl et lûtfen.
Bizim dikkat etmemiz gereken şu;
yunan liginde bu olaylar ne zaman oldu ve uefa ne zaman müdahale etti?
geçen sezon olmuş ve bizimkiyle benzer zamanlarda ortaya çıkmışsa,uefa bu takımlara niye anında müdahale etti de,bizde koca ilk yarının oynanmasına müsaade etti?
cevap iddianameyse,yunanistan'da hemen açıkladılar mı iddianameyi?
oradaki süreci net hatırlamıyorum ama bu olay bize ışık tutabilir.
Tam emin değilim ama "gizlilik" kararı Yunanistan'da yoktu. Dolayısıyla böyle bir süreci beklemek durumunda kalmadılar. UEFA süreci yakından takip edecek ve müdahalelerde de bulunacak. Öyle bir niyeti olmasa iddianameyi tercüme ettirip incelemezdi heralde. En basit mantıkla bu yorumu yapabiliyoruz.
ferhat odabaş
24.12.2011, 16:22
baransu spor bakanıyla röportaj yapacakmış. sorularınız varsa sorayım diye yazmış.. bir kaç soru sordursak (twitter da olanlar)
sert yazmışsam sen de mazur gör, ama bilgi kirliliği yerine önümüzdeki çetin sürece dair konuşsak takıma daha fazla faydamız olur
baransu spor bakanıyla röportaj yapacakmış. sorularınız varsa sorayım diye yazmış.. bir kaç soru sordursak (twitter da olanlar)
Ben 58. madde için bu kadar baskının sebebi ne diye sorsun dedim. bir de artık güvenilirliklerini kaybettiklerini söyledim bakan ve akp için. twitterdan bakana da yazıyorum. mail de attım bundan sonra her gün düzenli olarak bu üç işlemi gegrçekleştireceğim.
ferhat odabaş
24.12.2011, 16:26
Ben 58. madde için bu kadar baskının sebebi ne diye sorsun dedim. bir de artık güvenilirliklerini kaybettiklerini söyledim bakan ve akp için. twitterdan bakana da yazıyorum. mail de attım bundan sonra her gün düzenli olarak bu üç işlemi gegrçekleştireceğim.
kişilerin yaptıkları 100 yıllık kulüpleri bağlamamalı gibi laf etmiş ya bende bununla ilgili onu rencide edecek soru sorulsun derim..
Onur Akyüz
24.12.2011, 16:27
Tam emin değilim ama "gizlilik" kararı Yunanistan'da yoktu. Dolayısıyla böyle bir süreci beklemek durumunda kalmadılar. UEFA süreci yakından takip edecek ve müdahalelerde de bulunacak. Öyle bir niyeti olmasa iddianameyi tercüme ettirip incelemezdi heralde. En basit mantıkla bu yorumu yapabiliyoruz.
biraz bakındım bu konuya;
haziran ayında soruşturma başlıyor,temmuz'da uefa gelip bu 2 takımı 2.lige düşürüyor.
Sanıklar mahkemede ifade vermediği için itiraz hakkı doğuyor,yapılan itirazdan sonra bu 2 takım amatöre düşürülüyor.
Gizlilik olmaması mantıklı.Bizde gizlilik yakın bir zamanda kalktı.Buradan hareketle uefa'nın 2. yarı başlamadan müdahale etmesi gerekiyor bence,yok etmezse ortada bir gariplik var demektir.Çünkü yunanistanda ne mahkeme süreci beklenmiş,ne savunma.
uefa'ya bağlı hiç bir federasyon şike konusunda kafasına göre ceza veremez. şike suçunun cezası uefa'da çok nettir ve her üye federasyon o cezayı (küme düşürme) uygulamak zorundadır. şerefsizlerin tek kurtuluşu ortada şike olmadığını kabul ettirmektir.
şike yapan takım, yaptığı her şike için bir alt lige düşürülür. adi hırsızların asıl korkuları bu ve bunu şimdiye kadar hiç dillendirmediler. zira amatör kümeye kadar yolları var.
canları cehenneme...
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 16:29
sert yazmışsam sen de mazur gör, ama bilgi kirliliği yerine önümüzdeki çetin sürece dair konuşsak takıma daha fazla faydamız olur
Estağfurullah, kimsenin hakkına tecâvüz etmek istemem. Önümüzdeki çetin süreçte UEFA kilit rolde görünüyor. UEFA'nın kurallarını bilmediğim için öğrenmeye çalışıyordum. Tekrar özür dilerim.
Yazinda konu olmusdu burda haydi düsürdüler (hangi lige ise artik) feneri ve digerlerini diyelim. Sonra baska bir kulübü satin alip yine süperligde kalamazlarmi ?
Uefa bu konuda ne yapar ? müsade edermi ?
amasya0561
24.12.2011, 16:31
http://http://www.stargazete.com/spor/don-kisot-degiliz-haber-406045.htm (http://www.stargazete.com/spor/don-kisot-degiliz-haber-406045.htm)
bunu ünal aysal ne zaman dedi??? daha dün ali dürüst
kesinlikle karşıyız demedimi??
işte bu haberde
Uzay Kaplan
24.12.2011, 16:32
ilginç bir yorum...
Bunlarin hepsini allaha havale ediyorum!!
yeter ya bizim psikolojimisi bozdu bunlar gidip avrupa insan haklarina dava acacagim
Onur Akyüz
24.12.2011, 16:33
uefa'ya bağlı hiç bir federasyon şike konusunda kafasına göre ceza veremez. şike suçunun cezası uefa'da çok nettir ve her üye federasyon o cezayı (küme düşürme) uygulamak zorundadır. şerefsizlerin tek kurtuluşu ortada şike olmadığını kabul ettirmektir.
şike yapan takım, yaptığı her şike için bir alt lige düşürülür. adi hırsızların asıl korkuları bu ve bunu şimdiye kadar hiç dillendirmediler. zira amatör kümeye kadar yolları var.
canları cehenneme...
evet burayı herkes atlıyor,UEFA kararıyla müdahale olursa,kesinlikle amatöre kadar gidecekler,her maç için 1 lig cezası var,açık ve net.
ama basın bunu hiç gündeme getirmiyor,herkes bank asya'ya fit olmuş durumda,kesinlikle amatöre gitmeleri gerekir.
yunanistan'da düşürülen 2 takımın profesyonel müsabakalarda yer alması yasak.
25. klasöe 320 ve sonrası sayfalar Göksel'in tff ye seçilme süreci .Aziz bubası ile konuşmaları !!!
bu dava bize kimlerin şahsi çıkarları için ne taklalar attıklarını, kimlerin bizi saf dışı bırakmak için ne tezgahlar çevirdiklerini, bu ligde şampiyon olmak için yaptığımız mücadelenin ne kadar onurlu ve zor olduğunu,nasıl bir şerefsiz ordusuyla mücadele ettiğimizi, birbirimize sımsıkı kenetlenmemizin ne kadar önemli olduğunu öğretti.
ayrıca ortalıkta "adam" sıfatıyla dolaşan ne kadar pezev.. olduğunu da iyice görmüş olduk. medyasıyla, siyasetçisiyle her yolu mübah görenler..
Elbet cezasını çekeceksiniz!
Allah büyüktür!
realist07
24.12.2011, 16:50
kişilerin yaptıkları 100 yıllık kulüpleri bağlamamalı gibi laf etmiş ya bende bununla ilgili onu rencide edecek soru sorulsun derim..
burağın , niangın attığı goller takımlarını bağlamazmı diye sorsun bide??
realist07
24.12.2011, 16:54
UEFA iddanameyi boşu boşuna istemez... bir şeyleri bekliyorlar kesinlikle, bu tatil döneminden sonra hareketlenme
bekliyorum ben en geç ocak sonuna kadar.....
zaten iddanamedekileri okuyan UEFA görevlileri, böylesine organize çete karşısında eminim şoke olacaklardır...
realist07
24.12.2011, 16:55
http://http://www.stargazete.com/spor/don-kisot-degiliz-haber-406045.htm (http://www.stargazete.com/spor/don-kisot-degiliz-haber-406045.htm)
işte bu haberde
bunlarında bi dediği ötekini tutmuyor... daha dün Ali Dürüst tam tersini
söyledi... harbiden futbol camiası sıyırmış...
realist07
24.12.2011, 17:04
Rıdvan Dilmen ve Acun Ilıcalı Erdoğan'a F.Bahçe için mi gittiler
İstanbul'da bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 13:00 sıralarında Kısıklı'daki evinden ayrılarak Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geçti.
Başbakan'ın ofise girmesinden kısa bir süre sonra da ayrı ayrı minibüslerle, yapımcı Acun Ilıcalı ile futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ofise girdi. Görüşmeyle ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmadı (!)
realist07
24.12.2011, 17:08
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Geçmiş olsun'' dileğinde bulunmak isteyen futbolcular Mesut Özil ve Arda Turan ile eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ile program yapımcısı Acun Ilıcalı'yı kabul etti.
İspanya'nın futbol takımı Real Madrid'de oynayan Mesut Özil ve yine İspanya takımı Atletico Madrid'in http://i.sabah.com.tr/sbh/2011/12/24/609622173600.jpg (http://www.sabah.com.tr/multimedya/galeri/spor/erdogana-gecmis-olsuna-gittiler?albumId=39493)oyuncusu Arda Turan ile eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ve program yapımcısı Acun Ilıcalı, 2 ayrı araçla Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geldi.
Başbakan Erdoğan, ''Geçmiş olsun'' ziyaretine gelen Özil, Turan, Dilmen ve Ilıcalı ile bir saat görüştü.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da bulunduğu görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.
Rıdvan Dilmen Bakanlar Kurulu üyesi filan mı oldu? Biz mi takip edemedik gündemi? Her hafta Başbakanın ziyaretinde. Şu haberler artık mide bulandırıyor.
Mustafa Ayazoğlu
24.12.2011, 17:23
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir
''Spor hayatı uzun bir süreç, yarın kimin başına ne geleceği hiç belli olmuyor. İnanmasam da, yahut da gerçek olmasını istemesem de, UEFA'da şuan bir iddia var. İşte 4-5 yıl evvel Galatasaray'ın bir maçıyla ilgili bazı sıkıntıların olduğunu söylediler. Her zaman birbirimize ihtiyacımız var'' dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/_np/8366/15318366.jpg
temel_yilmaz
24.12.2011, 17:24
İlhan Ekşioğlunun Eskişehirspor-fener maçı öncesi soyunma odalarının önünde gösteren bir foto vardı aradım bulamadım,rica etsem arkadaşlardan buraya biri o fotoğrafı koyabilirmi.
realist07
24.12.2011, 17:25
yahu kaldırın şu 58. maddeyi elbirliğiylede sizde kurtulun bizde kurtulalım.. ziyarete gerek yok.. artık her şey meydanda zaten..
Erdem Koltuk
24.12.2011, 17:26
Tapelerde Şenol Güneş ile Hasan Yener'in klüp doktoru Hakan ile ilgili konuşmalarını okudum. Doktor ciddi ciddi ölümle tehdit ediliyormuş resmen.
http://i.tmgrup.com.tr/files/Klasor_18.pdf
239 ve 240. sayfalar
kalavara
24.12.2011, 17:39
acun gitti ya başbakana, bu iş bitmiştir arkadaş! kupanın karikatürünü yaparız biz.
volkan_627
24.12.2011, 17:44
bırakın hemen değiştirmesinler 58. maddeyi. nasıl olsa değişecek ama bunların bu koşuşturmalarını, çektikleri eziyetleri gördükçe çok hoşuma gidiyor. korkudan kan ter içindeler. bu reziller düşmeseler bile alınlarındaki bu lekeyle yaşamaya mecburlar. aklıselim insanlar neyin ne olduğunu biliyorlar. zaten diğerleri de köpek misali sadece havlıyorlar. havlayan köpek ısırmaz. sonuna kadar bu lekeyle şikeci olarak kalacaklar. düşmezlerse düşmesinler. ben böyle de çok eğleniyorum...
Erdem Koltuk
İlhan Ekşioğlunun Eskişehirspor-fener maçı öncesi soyunma odalarının önünde gösteren bir foto vardı aradım bulamadım,rica etsem arkadaşlardan buraya biri o fotoğrafı koyabilirmi.
O Ali Kıratlı diye hatırladım. Şu mu resim?
http://www.htspor.com/haber/haber/646987-ali-kiratliya-oda-hapsi
Travelair
.............
Yeni adalet bakanımız Acun, baş savcı da Rıdvan...
temel_yilmaz
24.12.2011, 17:45
O Ali Kıratlı diye hatırladım. Şu mu resim?
http://www.htspor.com/haber/haber/646987-ali-kiratliya-oda-hapsi
Çok teşekkür ederim.
Travelair
24.12.2011, 17:46
Hakkımız olan kupamızı verdiklerinde emzik almış bebek gibi susacağımızı düşünüyorlar. Adalet sağlansın, çektiren çeksin, sıyrılmasın
Hakkımız olan kupamızı verdiklerinde emzik almış bebek gibi susacağımızı düşünüyorlar. Adalet sağlansın, çektiren çeksin, sıyrılmasın
Bizim derdimiz kupadan önce adalet. Onların küçük beyinleri bunu anlayamıyor. Biz zaten şampiyonluğumuzu aldık, kupamızı da alacağız. Ama bu pislik temizlenmedikçe direnişimiz devam edecek.
kalavara
24.12.2011, 17:53
hukukun üstünlüğü vardı değil mi, bu ülkede?
Burhan Açıkgöz
24.12.2011, 18:01
http://i.sabah.com.tr/sb/galeri/spor/erdogana-gecmis-olsuna-gittiler/aafoto_0228_24122011155308757_r_spo_20111224000000 _ank305_d.jpg (http://www.sabah.com.tr/multimedya/galeri/spor/erdogana-gecmis-olsuna-gittiler?tc=9&page=3&albumId=39493)
Başbakana kumar sitesi reklamı yaptırıyorlar.
İyice zıvanadan çıktılar. Allah sonumuzu hayretsin.
Başbakanın inşallah sağlığı yerindedir.
Bu organizasyonları para ile yaptırıyorlardır Acun ile Rıdvana.
ama bakanın da olması garip.
http://i.sabah.com.tr/sb/galeri/spor/erdogana-gecmis-olsuna-gittiler/aafoto_0228_24122011155308757_r_spo_20111224000000 _ank305_d.jpg (http://www.sabah.com.tr/multimedya/galeri/spor/erdogana-gecmis-olsuna-gittiler?tc=9&page=3&albumId=39493)
Başbanın inşallah sağlığı yerindedir.
Normalde Real Madrid Türkiye'de maç yapsa o formalarla çıkamaz sahaya..
Bu reklamlar yasak Türkiye'de..
Hey gözünü sevdiğim birilerinin arka bahçesi adalet..
Burhan Açıkgöz
24.12.2011, 18:06
Yakında BWIN gibi sitelerde serbest olur bu ülkede. Hiç şaşmam.
Travelair
24.12.2011, 18:06
Normalde Real Madrid Türkiye'de maç yapsa o formalarla çıkamaz sahaya..
Bu reklamlar yasak Türkiye'de..
Hey gözünü sevdiğim birilerinin arka bahçesi adalet..
İyi tespit tebrikler. Aslında başbakanın farkında olduğunu sanmıyorum ama iyi farketmişsiniz
Bu arada başkanın genel kurulda demesine 1-2 ay içerisinde bir sonuç elde edeceğiz
Burhan Açıkgöz
24.12.2011, 18:10
Fotoları yanyana veya altalta getirince olayların gelişimini kronolojik olarak sıraya koyunca işin içinde PARA nın olduğu kesin. Resmi veya gayri resmi olarak bu işin içinde bahis siteleri (kesinlikle) bu işin içinde var. Sponsor adı altında gayrı resmi olarak aktarılan paralarla bu iş dönüyor. Bunlar için herşey mübah.
Sonuçta işin nerelere kadar gittiği ortaya çıkıyor. Gerçekten bu işi uluslararası bağlantı içeriyor.
Fotoğraf netleşiyor.
Bu işten şunu anlıyorum, gerçekten karışık iş, feneri düşürmek biraz zor.
Acun rıdvan ikilisi gene görev başında..
Başbakanın daha önemli işi yokmu ayda bir bu adamlarla toplantı yapıyor...
Bilâl ÇOBAN
24.12.2011, 18:16
Son resimlerden de yola çıkarak; bunca şerefsizliğe hayasızlığa adaletsizliğe rağmen, su taşıyan karınca misali kararlılığından ve hukukundan taviz vermeyen Savcı Mehmet Berk'e ne kadar teşekkür etsem azdır.
Burhan Açıkgöz
24.12.2011, 18:18
Fotoları yanyana veya altalta getirince olayların gelişimini kronolojik olarak sıraya koyunca işin içinde PARA nın olduğu kesin. Resmi veya gayri resmi olarak bu işin içinde bahis siteleri (kesinlikle) bu işin içinde var. Sponsor adı altında gayrı resmi olarak aktarılan paralarla bu iş dönüyor. Bunlar için herşey mübah.
Sonuçta işin nerelere kadar gittiği ortaya çıkıyor. Gerçekten bu işi uluslararası bağlantı içeriyor.
Fotoğraf netleşiyor.
Bu işten şunu anlıyorum, gerçekten karışık iş, feneri düşürmek biraz zor.
Bu tür organizasyonu en son Başbakanın İran seyahatinde görmüştük. Masadaki tüm suların markası belli değilken Başbakanın önüne Yahudilerin satın aldığı su şisesi konmuş, '' biz burnunun dibindeyiz, hatta İranda bile'' mesajı verilmişti.
Emirhan Uludüz
24.12.2011, 18:22
Başbakanın kankisi rıdvan, yine ne şeytanlıklar planlıyor acaba.
Fatih Öztürk
24.12.2011, 18:26
be b.k yerlerse yesinler.biz şampiyonluk kupamızı alacağız.
Burhan Açıkgöz
24.12.2011, 18:26
Bence Sayın Başbakanımız tamamen iyileşmedi galiba. Kullandığı ilaçlara ve etrafındakilere dikkat etmesi lazım.
Bu Nihat Özdemir daha ne kadar yerin dibine girecek ve daha ne kadar alçalacak merak ediyorum.
Fatih Öztürk
24.12.2011, 18:35
Bence Sayın Başbakanımız tamamen iyileşmedi galiba. Kullandığı ilaçlara ve etrafındakilere dikkat etmesi lazım.
burada suçlu aranacaksa ilk sıraya Başbakanı koymak gerek.
acun veya rıdvan ne ki,kime ve neye malolmuşki istediği zaman Başbakanın ziyaretine açık oluyorlar.porno gibi yarışmalar düzenleyen acun milli kahramanmıdır?
takım çalıştırmak yerine tvlerde ahkam kesip kısa yoldan parayı bulan babası metriste yatan rıdvan kimki istediği zaman Başbakana çıkabiliyor?
aramızda bir sürü devlet memuru arkadaş var.devlete hizmet ediyor.60 sene her gün randevu talep etsek bir memur arkadaşa randevu verirmi Başbakan!
Bu Nihat Özdemir daha ne kadar yerin dibine girecek ve daha ne kadar alçalacak merak ediyorum.
HACI Nihat Özdemir aslinda. HACI oldu yani. Ihtiyarlamadan önce Haci olmak istemis. Ne tesadadüf tam bu yasananlar arasinda. Vaybee. Bizde yedik.
allahtan dilegim su ocak 4 subat 5 arasi 8 mac yaptirmayi planliyo tff bize, umarim allah oyle bir kis verirki uc bes hafta oynanmaz o zaman play-off yerine bilmem nereni acar oynarsin mehmet ali. Pislik herifler
Tangerine Dream
24.12.2011, 18:47
Kemal Belgin bakanın 58. madde hakkındaki sözlerini yorumluyor. Bakanı bizzat arayıp uyardım diyor.
http://www.etvizle.com/tv-net-canli-izle/
Emrah_ts
24.12.2011, 18:49
file:///C:/DOCUME%7E1/MIT%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.pngfile:///C:/DOCUME%7E1/MIT%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png
Vatandaş olarak suçluyuz bizi yönetenlere karşı hiçbir yaptırımımız yok nerde yarım akıllı insanlar önümüze getiriliyor bize seçtiriliyor
Emirhan Makul
24.12.2011, 19:00
Okan ile Gündem Programı Başladı.
Dinleyenleri görelim. :)
Radyo BMN 'yi Dinlemek için fotoğrafın üzerine tıklayınız
http://www.radyocuyuz.com/dosyalar/site_resim/haber/4958095.jpg (http://www.bordomavi.net/index.php?page=radyo)
Yayıncımızın başlığı ; İsteklerinizi Buradan Yapabilirsiniz , İyi Dinlemeler :)
http://forum.bordomavi.net/showthread.php?t=34876
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 19:08
burada suçlu aranacaksa ilk sıraya Başbakanı koymak gerek.
acun veya rıdvan ne ki,kime ve neye malolmuşki istediği zaman Başbakanın ziyaretine açık oluyorlar.porno gibi yarışmalar düzenleyen acun milli kahramanmıdır?
takım çalıştırmak yerine tvlerde ahkam kesip kısa yoldan parayı bulan babası metriste yatan rıdvan kimki istediği zaman Başbakana çıkabiliyor?
aramızda bir sürü devlet memuru arkadaş var.devlete hizmet ediyor.60 sene her gün randevu talep etsek bir memur arkadaşa randevu verirmi Başbakan!
Okan Buruk kaza yaptığında kendisinin ve hanımının sağlık durumları hakkında TV'ler ayrıntılı haberler verdiler. Olaya karışan gariban taksi şoförünün sağlık durumu hakkında tek kelime edilmedi. Düzen böyle, ama bu düzeni isteyen de toplumun çoğunluğu.
aziz yıldırım'ın çevirdiği dolapları bile bile(bu operasyondan devletin zirvesinin haberi olmadığına inananın zekasından şüphe ederim) ona randevu veren, görüşen,"aziz bey sahaya inerse ben de inerim" "buca da bir sakatlık çıkmasın?" diyen bir anlayıştan "adalet" beklemek safdilikden başka bir şey değil.
Otur da önce muhatap aldığın adamın bir aydır tv'de söylediği laflara bak.Senin milletvekiline hakaret etti.Herkese gözdağı verdi.aziz yıldırım'ın propogandasını yaptı,dışarıda eli ayağı oldu...
uefa müfettişi için "bir daha gelmesin buraya vururular onu" dedi.
Ergenekona gelince savcı, şike çetesine gelince, en hafifinden, "çözümcü"
Biri bana acilen etik kurulu raporunun linkini atsın fenerliye hediye etcm
şu hani bizim için doğru değil fener için doğru yazan vardı o lazım var mı kimsede
şikenin belli olduğu tapelerde olur bulamıyorum sayfalarda
clever61
24.12.2011, 19:26
Trabzonspor ile ilgili iddiaların hepsi 54.klasörde. En komiği ise cinci hoca muhabbetleri.
Samet GÜVEN
24.12.2011, 19:40
şu anda yapılmak istenen fenerin bank asyaya düşürülmesidir!!!
işin aslını hepsi biliyor, uefanın amatöre kadar yollayacağını hepsi biliyor.
dertleri ölümü gösterip sıtmaya razı etmek. düşünsenize yarın biri çıkıp tv de deseki ne bank asyası doğru amatör e diye ortalık nasıl ayağa kalkar. özellikle dillendirilmiyor.
yada dertleri; fener demek Türkiye demek, hep beraber bu işin cezasını çekelim!
Samet GÜVEN
24.12.2011, 19:42
satılmış şehir ersunla imzalamış...
Soruşturmada blgisine başvurulan yerel gazeteci Mustafa Çelik:
"başkan feridun tankut'un kendisinin teşvik primine karşı görüntü verdiğini,ancak emenikeyi fb maçında oynattırmayacağını biliyorduk ve bnu maçtan 3 gün önce yazdık..."
Yine bir başka gazeteci ergün başkaya:
fb maçından önce Ali yıldırım karabüke geldi ve emenike için her biri 500.000 euro olan 18 senedi başkana verdi.emenikenin maçta oynamamsı bence başkan tankutun telkinleri sonucu olmuştur.çünkü tankut bir fb hayranıdır ve aziz yıldırım ile çok yakın dostlukları vardır.
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 19:46
şu anda yapılmak istenen fenerin bank asyaya düşürülmesidir!!!
işin aslını hepsi biliyor, uefanın amatöre kadar yollayacağını hepsi biliyor.
dertleri ölümü gösterip sıtmaya razı etmek. düşünsenize yarın biri çıkıp tv de deseki ne bank asyası doğru amatör e diye ortalık nasıl ayağa kalkar. özellikle dillendirilmiyor.
yada dertleri; fener demek Türkiye demek, hep beraber bu işin cezasını çekelim!
Soruşturmanın başlarında, foruma ilk katıldığım günlerde ben de aynı şeyleri yazıyordum. Bank Asya yetmez, bu kadar şike teşvik yapan bir kulüp daha da alt liglere düşürülmelidir diye. Sonra buradan bir arkadaş uyardı sağolsun, tâlimatnâmeye göre sâdece bir alt lige düşürülür ve artı olarak suç birden fazla kez işlenmişse puan silme cezâsı verilebilir diye. O zaman tâlimatnâmeyi okuyup kontrol ettiğimde, o arkadaşın söylediklerinin doğru olduğunu görmüştüm. Söylediğim TFF için geçerli. UEFA'nın kurallarını bilmiyorum.
Samet GÜVEN
24.12.2011, 19:52
Soruşturmanın başlarında, foruma ilk katıldığım günlerde ben de aynı şeyleri yazıyordum. Bank Asya yetmez, bu kadar şike teşvik yapan bir kulüp daha da alt liglere düşürülmelidir diye. Sonra buradan bir arkadaş uyardı sağolsun, tâlimatnâmeye göre sâdece bir alt lige düşürülür ve artı olarak suç birden fazla kez işlenmişse puan silme cezâsı verilebilir diye. O zaman tâlimatnâmeyi okuyup kontrol ettiğimde, o arkadaşın söylediklerinin doğru olduğunu görmüştüm. Söylediğim TFF için geçerli. UEFA'nın kurallarını bilmiyorum.
sende oku ve gör diyosunuz yani:)
evet haklısınız bende biliyorum ama benim dayanağım şu. biliyorsunuz Yff de ( yunanistan tff si:)) cezaları verdiğinde uefa nın gelip amatöre gönderme sebebi şike sayısı değildi. o kulübün suçlu yöneticilerle ilişkilerini devam ettirmeleriydi.
Aziz hala fenerin başkanı...
Fenerbahçe Playoff öncesi MAA yönetimi ile beraber gider.
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 19:56
sende oku ve gör diyosunuz yani:)
evet haklısınız bende biliyorum ama benim dayanağım şu. biliyorsunuz Yff de ( yunanistan tff si:)) cezaları verdiğinde uefa nın gelip amatöre gönderme sebebi şike sayısı değildi. o kulübün suçlu yöneticilerle ilişkilerini devam ettirmeleriydi.
Aziz hala fenerin başkanı...
Estağfurullah, amacım akıl vermek değil, belki işine yarar diye forumda yaşadığım tecrübemi paylaştım.
Yunanistan olayını bütün ayrıntıları ile bilmiyorum. Ayrıntıları ile öğrenebilirsem ancak o zaman bir kıyaslama yapabilirim. Ayrıntıları tam bilmeden bir sonuca varırsam yanılma ihtimalim fazla olur.
http://i.tmgrup.com.tr/files/Klasor_54.pdf-sayfa 78
Ortada adam gibi somut delil yokken bu operasyonun içine Trabzonspor kulübünün katılmasının ve iddianemede yer almasının başlıca nedeni bu gibi gözüküyor.
Yani bu süreçte dolmabahçe ile Trabzonspor farklı cephelerdedir.Kimse medet ummasın.
Özgür ŞANLAN
24.12.2011, 20:17
yayın havuzundan çıkmak isterken bizim kimseye ihtiyacımız yok diyenler şimdi her kulubün her kulube ihtiyacı vardır diyo.İtalyada şike olaylarında küme düşme olsun diye yorum yapanlar aynı şey başlarına gelince küme düşme kalksın diyebiliyor.Bu süreç insanların içlerini ortaya çıkarma bakımından iyi oldu.
İlk kez Nevzat Şakar'ın ifadelerini okuyabildim. Karabük maçı dönemi Muhammet Özdin'in telefonlarına bile "etik değil" diyerek çıkmıyor. Helal olsun sana Nevzat Şakar.
Adem Erdoğan
24.12.2011, 20:41
satılmış şehir ersunla imzalamış...
tencere - kapak; bol bol teşvik dağıtır artık orada.
Av.Alpay Köseye sorulmuştur. uluslararası hukuk geçerli olur dedi ve yapılması gereken şike yapılan maç başına küme düşme dedi. yani fbyi normal şartlarda oynatacak lig yok....
Ben kulübün yerinde olsam Alpay Köse ile irtibat halinde olurum. Danışman olarak faydalanırım. Konuya çok hakim bir görüntüsü var.
Ilelioglu
24.12.2011, 21:01
Av.Alpay Köseye sorulmuştur. uluslararası hukuk geçerli olur dedi ve yapılması gereken şike yapılan maç başına küme düşme dedi. yani fbyi normal şartlarda oynatacak lig yok....
TFF kendi talimatnamesini uygulamaktan acizken uluslar arasi hukuku nasil uygulasin? :)
Ustaalioğlu
24.12.2011, 21:08
Bu bakan, meclis vs. bunlara yazı yazmakla birşey çözülemiyor malesef. Zira kendi kanaat ve fikirleri dahi olmayan belli merci, gizli servis, sermaye vs. nin adamlarıdır bunlar. Kimsenin desteklemediği yasa meclisten geçer, kimse istemediği halde hükümet erken seçime gider, bunlar olmuş şeyler tarihte.
Çözüm yine UEFA dır, bizim yine UEFA yı mail bombardımanına tutmamız gerekiyor ve bu karakter yoksunu bakanın da söylediklerini ekleyerek...
HALPAYKOSE Av. H. Alpay KÖSE
UEFA belli bir süre TFF nin karını bekleyecektir. Ancak kısa vadede bir takımımıza ciddi bir SUPRİZ karar çıkabilir.
yani artık devamlı inkardan vazgecilip daha uzlaşmacı olunmazsa bunun sonu bazı takımlar için Amator küme olabilir
@
@futbolhukuku teşvik pirimi de ayrıca belirtilmiş iken teşebbüsün belirtilmemiş olması hata bile olsa suç tanımı içine sokulamaz
tsye ceza verilemez diyor
Ilelioglu
24.12.2011, 21:13
@
@futbolhukuku teşvik pirimi de ayrıca belirtilmiş iken teşebbüsün belirtilmemiş olması hata bile olsa suç tanımı içine sokulamaz
Öyle zaten. Orada ne yaziyorsa o. Kimse yasadan anlam cikaramaz. Bu zaten basli basina bir suctur.
UEFA belli bir süre TFF nin karını bekleyecektir. Ancak kısa vadede bir takımımıza ciddi bir SUPRİZ karar çıkabilir.
yani artık devamlı inkardan vazgecilip daha uzlaşmacı olunmazsa bunun sonu bazı takımlar için Amator küme olabilir
Uefanın süpriz kararının muhatabı bjk olabilir..Uzun vadede Fb ebesinin ligini görecek zaten...
Gamze_TS
24.12.2011, 21:23
Kimdir bu Alpay kose? Kimin avukatidir?
komandaralı
24.12.2011, 21:26
ArkadaŞlar merhaba. BugÜnkÜ malİ kongre İle İlgİlİ gÖrÜŞlerİmİ paylaŞmak İstİyorum. Kongre Şİke soruŞturmasi nedenİyle ateŞlİ geÇmesİ beklenİrken daĞ fare doĞurdu. Yillardir bu kongrelerİ yakindan takİp eden bİr kongre Üyesİ olarak, delegelerİn bİr araya gelmesİne neden olan malİ kongre, yeterİnce İyİ deĞerlendİrİlememİŞtİr. Eskİ yÖnetİcİler susmaya aynen devam etmİŞ fİkİrlerİnİ ancak kÜltÜr merkezİnİn kulİslerİnde dİle getİrmİŞlerdİr. YÖnetİm kurulu da delegeye yol gÖsterememİŞtİr. Kararli olduklarini hİssettİrememİŞlerdİr. Kongreye gelerek destek olan Üyelere sayin baŞkan Çok Şey sÖylememİŞtİr. beklentİlerİ karŞilamamiŞtir. 58.madde İle İlgİlİ dÜŞÜncelerİnİ bİle delegelerİn yÜklenmesİ nedenİyle cevaplamak zorunda kalmiŞtir. Taraftardan destek beklerken, taraftara yol gÖsteremedİklerİnİn hala farkinda deĞİllerdİr. Sanal alemde, sokakta, ÇarŞida, pazarda taraftarin takimina olan tutkusunun farkinda bİle deĞİllerdİr. Ama sİzler gİbİ kendİnİ bu takima adayan genÇ nesİllerİ gÖrdÜkÇe gerÇekten gurur duyuyorum. Trabzonspor'un geleceĞİnden korkmuyorum. Ama ayni Şeyİ bugÜnkÜ kongre salonunda yaŞayamadiĞimi da sÖylemek İstİyorum.
Gamze_TS
24.12.2011, 21:27
Uefanın süpriz kararının muhatabı bjk olabilir..Uzun vadede Fb ebesinin ligini görecek zaten...
Ben febe'den bahsettigini dusunuyorum. İnsallah dedigi gibi sonlari amator olur. Her iste bir hayir vardir diye dusunelim. Sampiyon olamadik, uzulduk, sonra adamlarin sikeleri, ceteleri cikti ortaya. Tff adil davranmiyor diye kiziyoruz, belki de bunun sonucunda Uefa el atip amatore yollayacak. Sampiyonlar liginden elendik, belki Uefa'da final oynayacagiz. Herseyin hayirlisi...
Bence FB'den bahsetmiş yine. FB ile davalı durumda zaten UEFA.
inayyildiz
24.12.2011, 21:40
Demek oluyor ki:
1) Şike ve teşvik ile ilgili önleme dinlemesi yapılırken, 'İletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması' mümkün gözükmektedir.
2 ) Usulüne uygun yapılan 'Önleme amaçlı telefon dinlemeleri' bir ceza soruşturmasının başlatılmasına dayanak yapılabilir. Ancak tedbir amaçlı elde edilen bu bulguların yani tapelerin, Yargıtay'ın yukarıda yer alan 2 kararı doğurultusunda ceza soruşturma ve koğuşturma aşamasında tek başına delil olarak kullanılamayacığını bir kez daha ortaya konulmuş bulunmaktadır.
Bu durumda önleme amaçlı telefon dinlenmesi sonucu elde edilen tapeler, hukuka aykırı bir faaliyetin tespiti sonucunda başlatılacak soruşturmaya dayanak teşkil edebilir ise, bu kayıtların (tapelerin) ceza mahkemesi hukuku bakımından 'Hukuka aykırı sayılması ve dolayısıyla tapelerle yoluyla elde edilen diğer delillerin de (hukuka aykarı delillerin uzak etkisi) uyarınca delil olarak kabul edilmemesi gerekir. Çünkü kanun koyucu önleme amaçlı iletişimin denetlenmesi yoluyla elde edilen kayıtların, delil olarak kullanılmasını imkan dışı bırakan açık bir düzenlemeye ceza yasamızda yer verdiği gibi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu konuda yerleşik kararları da hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde bir bütünlük arz etmektedir.
Özetleyecek olursak; polisin şike ve teşvik soruşturmasına yönelik olarak önleme amaçlı olarak yapmış olduğu telefon dinlemelerinin başkaca delillerle kanıtlanamaması durumda yapılan telefon dinlemelerinde elde edilen bulguların başkaca kanıtlarla desteklenememesi halinde (örneğin para alış verişlerinde suç üstü yapmak veya para alışverişlerini banka kayıtları ile ispat etmek gibi somut deliller) tapelerin sanıkların yargılanacağı mahkemede tek başına delil olarak kabul edilmesi imkanı yoktur.
Bu yargıtayın yeni kararı mı ? Yoksa eskisini tekrar ısıtıp önümüze mi koyuyorlar bilmiyorum.
Ama bildiğim tek şey; kutsal olarak gördükleri feneri kurtarma davasında herkes canla başla savaşıyor.Avrupa'da lobimiz yok istediklerimizi yaptıramıyoruz şikayeti ne yazık ki Türkiye'de Trabzonspor'un makus talihi.Camiamız birlik olmakta çok zorlanıyor,daha çok birbirimizin ayağına sıkarken el oğlu çığ gibi büyüyor.
yeni bir karar değil. aslında ergenekon operasyonu'na karşı yargıtayca yaklaşık 1 yıl önce alınmış bir karar
gerenimo
24.12.2011, 21:47
Fenerbahçe Playoff öncesi MAA yönetimi ile beraber gider.
bu bir bilgi mi, temenni mi?
Effective61
24.12.2011, 21:48
ulas_ugras (https://twitter.com/#%21/ulas_ugras) Ulaş Özdemir
TFF, TRABZONSPOR'A KUPAYI VERMEMEK İÇİN YENİ BİR KUMPASIN PEŞİNDE! İLK KART, PFDK'DAN AĞIR CEZA VERİLMESİ. TEŞVİK GİRİŞİMİNDEN!
TFF'NİN İKİNCİ KARTI ETİK KURULU RAPORUNU TS ALEYHİNE YENİ DELİL BAHANESİYLE DEĞİŞTİRMEK!
TFF ara transfer için Trabzonspor'un talep ettiği parayı da vermedi. Amaç hem yönetimi hem kulübü zorda bırakmak. Yıldırma politikası yani.
memozcan
24.12.2011, 21:49
İlk kez Nevzat Şakar'ın ifadelerini okuyabildim. Karabük maçı dönemi Muhammet Özdin'in telefonlarına bile "etik değil" diyerek çıkmıyor. Helal olsun sana Nevzat Şakar.
kardeş, klasör ve sayfa no?:)
kardeş, klasör ve sayfa no?:)
Renktaş kapadım dosyayı. Net sayfayı bilmiyorum. Ama 54. klasörün tamamı bizimkilerle alakalı. Nevzat Şakar'ın en sonlara doğru.
Mustafa ÖZDEMİR
24.12.2011, 21:53
eceli gelen eşşek cami duvarına şey yaparya .fenerde öyle yapıyor.biyerlerine sokacağız o kupayı alınca...
http://i.tmgrup.com.tr/files/Klasor_54.pdf-sayfa 78
Ortada adam gibi somut delil yokken bu operasyonun içine Trabzonspor kulübünün katılmasının ve iddianemede yer almasının başlıca nedeni bu gibi gözüküyor.
Yani bu süreçte dolmabahçe ile Trabzonspor farklı cephelerdedir.Kimse medet ummasın.
bizimle alakali kisimlari okudum. pek birsey yok gibi. gibi diyorum cunku ...... seklinde birkac yer var oralari neden pas gecmisler. sankim kotu niyeti olanlar icin yoruma acik bir iddianame yapilmis. insallah bir sikinti cikmaz....
magicyattara
24.12.2011, 22:07
@
Valla ben okuduklarını anlayan bir insanım ve o iddianameye neden girdiğimizi anlamış değilim..bırakın şunun bunun ne dediğini..
Adem Erdoğan
24.12.2011, 22:09
Fener başladı sağa sola saldırmaya; bizden ekmek çıkmayınca şimdi de gs'ye sardırıyorlar.
Bunların eceli fena olacak gibi bir his var içimde. Bank Asya'ya bile razı durumda olacaklar bence.
salihismet
24.12.2011, 22:13
Sike olaylarinda sayin bakan Suat Kilic diyorki, kisilerin yaptigi suc teskil eden durumlar klüpleri baglamaz, kurumlara degil
kisilere ceza verilmeli.
Sayin bakan; siz hic Aziz Yildirim sampiyon oldu diye birsey duydunuz mu? Ne diyorlar, 2010- 2011 yili lig sampiyonu
fb oldu diyorlar.
Gidin Aziz Yildirimin evinde bir arama yapin bakin o sampiyonluk kupasi orada mi?
lütfen artik bu insanlara enayi muamelesi yapmayin...
halilaziz61
24.12.2011, 22:16
Sike olaylarinda sayin bakan Suat Kilic diyorki, kisilerin yaptigi suc teskil eden durumlar klüpleri baglamaz, kurumlara degil
kisilere ceza verilmeli.
Sayin bakan; siz hic Aziz Yildirim sampiyon oldu diye birsey duydunuz mu? Ne diyorlar, 2010- 2011 yili lig sampiyonu
fb oldu diyorlar.
Gidin Aziz Yildirimin evinde bir arama yapin bakin o sampiyonluk kupasi orada mi?
lütfen artik bu insanlara enayi muamelesi yapmayin...
o bakanı görsem diyecem ki ne zamandan beri paranın e şikenin kölesi olunuz
o bakanı görsem diyecem ki ne zamandan beri paranın e şikenin kölesi olunuz
ona sey demek lazim, bu akp nin anlaminda yer alan kalkinmayi anladik da adalet kelimesi ne is yapar....
memozcan
24.12.2011, 22:26
arkadaşlar 69. klasör 130-140 arası, adamın teki yalovadan savcıya dilekçe vermiş buca-ts maçında sercan kaya kendini yere attı ve şike yaptı diye klasörlerde 10 sayfa buna ayrılmış düşünebiliyomusunuz, ayrıca biride hotmail adresinden mail etmış bunla ilgili.. savcı da tffnin sitesinden maç kadrosunu almış...
bunlara devletin savcısını meşgul etmekten ceza vermek lazım..
Ilelioglu
24.12.2011, 22:27
TFF, TRABZONSPOR'A KUPAYI VERMEMEK İÇİN YENİ BİR KUMPASIN PEŞİNDE! İLK KART, PFDK'DAN AĞIR CEZA VERİLMESİ. TEŞVİK GİRİŞİMİNDEN!
TFF'NİN İKİNCİ KARTI ETİK KURULU RAPORUNU TS ALEYHİNE YENİ DELİL BAHANESİYLE DEĞİŞTİRMEK!
TFF ara transfer için Trabzonspor'un talep ettiği parayı da vermedi. Amaç hem yönetimi hem kulübü zorda bırakmak. Yıldırma politikası yani.
PFDK diyelim delillere dayanarak bize ceza verdi. Fenere ne vermesi gerekiyor bu durumda?
Biz düsersek Fenerbahce Kulübü kapatilmali. O kadar kolay degil bu isler.
Effective61
24.12.2011, 22:36
PFDK diyelim delillere dayanarak bize ceza verdi. Fenere ne vermesi gerekiyor bu durumda?
Biz düsersek Fenerbahce Kulübü kapatilmali. O kadar kolay degil bu isler.
Ben cevap oalra hiç güleceğim yoktu diye cevapladım. Bi de Cas kan alır diye eklem yaptım. Ceza versede cas mahkemesi var sonuçta. delil olmadan sen böyle ceza verirsen tazminata boğarız tff yi
magicyattara
24.12.2011, 22:53
Etik kurulu yeni bir rapor hazırlayıp "kanaatim geldi Trabzonspor da suçlu" diyemez..zaten alakamız yoktu,ek klasörleri de okuyunca,iddianameye girmemizin tamamen savcının işgüzarlığı olduğu görülmüştür..çünkü;iddianamede teşviğe teşebbüs olarak yayınlanan kısımların,metnin tamamı okunduğunda teşvikle uzaktan yakından ilişkilendirilemeyeceği açıktır..bu ek klasörler o yönden çok iyi oldu..
Mustafa ÖZDEMİR
24.12.2011, 22:57
kimse korkmasın tff bize bişe yapamaz...
Mahmut Baran
24.12.2011, 23:06
Bu işi ancak ve ancak UEFA çözecektir. TFFF fbyi düşürmeye cesaret edemeyecek , ya kararı kıvırıp uzatmaya çalışacak ya da istifa edecek. Maa nın murat özaydınlı ile çıkan tapelerinde Kulüp bazında kamuoyu oluşturmuş olsak maa şimdi tarih olmuştu. Yok 58 i değiştirelim yok şöyle yapalım dinlemez UEFA. Yunanistanın kıytırık iki takımını 3.*4. lige yollayan UEFA kendisine kafa tutan yüzsüz bir şikeci takımı tarihten siler. Bu şikebahçe Bankasya ilede kurtulamaz demedi demeyin. En az iki lig bekliyorum ben şahsım adına. Ya şikebahçe düşecek yada FİFA beni takmayanı bende takmam diyecek ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ni futbol olarak silecek. öyle yok 5 yıl yok 8 yıl dinlemez. Ve hala sürecin başından beri aklımı kurcalayan soru neden Cüney çakır , Kuddusi müftüoğlu ve bülent yıldırım gibi geçen yılki çoğu Şikebahçe maçlarında lehine , Trabzonspor maçlarında aleyhimize açık açık düdük çalan Düdüklerin hala savcılık iddianamesinde isimlerinin geçmediği ?
Nihat Günay
24.12.2011, 23:17
FFF, feneri tek başına cezalandırmaya cesaet edemeyecektir. Trabzonu bir şekilde bu işe bulaştırıp fenerlilerin gazını bir nebze olsun almak eğiliminde olacaklardır. Dolayısıyla kupanın Bursaya gitmesi yönünde tavır koyabilirler. Bu mümkün olabilir mi?
Süleyman Eruyar
Etik Kurulunun yaptığı açıklama tamamen zaman kazanmaya yönelik,
TFF ye gelen baskıları azaltmak,
yani "bak Etik Kurulun ne diyor, sen ne yapıyorsun" dememizi önlemek için,
Fenerbahçe ye 1 sene izin verildi,
küme düşecek,
ama çırpınmayada devam ediyorlar,
çünkü şuanda son derece yavşak Beşiktaş var,
o malum Beşiktaşlılık duruşunu sergiliyorlar,
birde Suat Kılıç çıktı,
birşeyler koparabilirmiyiz diye düşünüyorlar,
Galatasaray ı da etkilemeye çalışıyor, hatta futbolcularınıda,
daha yeni Semih Kaya, "Fenerbahçe-Galatasaray derbileri önemlidir, küme düşürülmesinler" diye açıklama yapmış,
ahlak ne olacak ? diye soran da zaten yok onlara,
herneyse,
Allah bize sabır versin, onlarında ıslah etsin.
TekfurÇayır 61
Bu işi ancak ve ancak UEFA çözecektir. TFFF fbyi düşürmeye cesaret edemeyecek , ya kararı kıvırıp uzatmaya çalışacak ya da istifa edecek. Maa nın murat özaydınlı ile çıkan tapelerinde Kulüp bazında kamuoyu oluşturmuş olsak maa şimdi tarih olmuştu. Yok 58 i değiştirelim yok şöyle yapalım dinlemez UEFA. Yunanistanın kıytırık iki takımını 3.*4. lige yollayan UEFA kendisine kafa tutan yüzsüz bir şikeci takımı tarihten siler. Bu şikebahçe Bankasya ilede kurtulamaz demedi demeyin. En az iki lig bekliyorum ben şahsım adına. Ya şikebahçe düşecek yada FİFA beni takmayanı bende takmam diyecek ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ni futbol olarak silecek. öyle yok 5 yıl yok 8 yıl dinlemez. Ve hala sürecin başından beri aklımı kurcalayan soru neden Cüney çakır , Kuddusi müftüoğlu ve bülent yıldırım gibi geçen yılki çoğu Şikebahçe maçlarında lehine , Trabzonspor maçlarında aleyhimize açık açık düdük çalan Düdüklerin hala savcılık iddianamesinde isimlerinin geçmediği ?
Üst tarafta arkadaşların yazdığına göre - Avukat Alpay Köse'ye dayanarak - soruşturmada şu anda uluslararası hukuk, yâni FIFA'nın futbol hukuku geçerliymiş.
Bu durumda TFF tâlimatnâmeyi istediği gibi değiştirsin, hiç bir hükmü olmuyor. Üzülmemize gerek kalmadı.:)
Endişenlenmemiz bilgisizliğimizdenmiş. !
Avukat Alpay Köse'nin cümlesinde eksik olan bir şey yoksa tabii.
Nihat Günay
24.12.2011, 23:19
etik kurulu raporu kulübe ulaştı mı? Bu konu önemli. İş UEFA ve CAS a giderse elimizdeki en büyük delil. Bir şekilde kulübe ulaşıp bilgi alabilen var mı??
Nihat Günay
24.12.2011, 23:21
61. mesajıma 1 kaldı.
Nihat Günay
24.12.2011, 23:23
61. mesajımı kutluyoruuuuuuummmmmm......
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 23:24
61. mesajımı kutluyoruuuuuuummmmmm......
:meşale2::dvl::sevinç2::)
Arkadaşlar bu konu ziyaretçilere açık mı ?
inayyildiz
24.12.2011, 23:28
şükür ki "tam bağımsız" filan değiliz. tff internet çağında dahi göz göre göre bu kadar pişkin davranabiliyorken, kuzey kore gibi dışarıya kapalı bir ülke olsak kim bilir ne yaparlardı. benim uefa-fifa'dan başka güvendiğim kimse kalmadı. özellikle de şikerdoğan'a hiç.
magicyattara
24.12.2011, 23:29
Hakemlerin adı geçmiyor evet..nasıl geçsin ki..adamlara dolaylı yollardan göz dağları verilmiş..kaç gündür ek klasörlere göz atıyorum;yemin ederim hakemlere acıdım..
Hüseyin Göçek'in fb-antep maçı sonrası yaptığı tel konuşmalarını bir okuyun..mhk başkanı ve mhk görevlileri dahil,çetenin elinde oyuncak olmuşlar..azizin telefonuna çıkacak güçleri yok..hadi gel de bu ortamda ortaya maç yönet..
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 23:30
şükür ki "tam bağımsız" filan değiliz. tff internet çağında dahi göz göre göre bu kadar pişkin davranabiliyorken, kuzey kore gibi dışarıya kapalı bir ülke olsak kim bilir ne yaparlardı. benim uefa-fifa'dan başka güvendiğim kimse kalmadı. özellikle de şikerdoğan'a hiç.
O günleri de yaşadık, Turgut Özal'dan önce dışarıya kapalı bir ülkeydik. Neler yaşandı neler.
Hakemlerin adı geçmiyor evet..nasıl geçsin ki..adamlara dolaylı yollardan göz dağları verilmiş..kaç gündür ek klasörlere göz atıyorum;yemin ederim hakemlere acıdım..
Hüseyin Göçek'in fb-antep maçı sonrası yaptığı tel konuşmalarını bir okuyun..mhk başkanı ve mhk görevlileri dahil,çetenin elinde oyuncak olmuşlar..azizin telefonuna çıkacak güçleri yok..hadi gel de bu ortamda ortaya maç yönet..
Hüseyin Göçek'in telefon konuşömalarına ait tape mi var? link verebilir misin. bu arada ben bunu süreki söylüyorum herkes şikeye odaklanıyor ama şike yoksa bile bu baskılar ne olacak, bu haftanın maçlarını ayalarlamaya kadar giden her yere el atmalar ne olacak? Bunlar normal mi görmezden mi gelinecek? Basın şu anda bunları hiç görmüyor görmezden geliyor fener şike yapmamışsa alnın akıyla şampiyon olmuştur diyecekler.
magicyattara
24.12.2011, 23:41
Hüseyin Göçek'in telefon konuşömalarına ait tape mi var? link verebilir misin. bu arada ben bunu süreki söylüyorum herkes şikeye odaklanıyor ama şike yoksa bile bu baskılar ne olacak, bu haftanın maçlarını ayalarlamaya kadar giden her yere el atmalar ne olacak? Bunlar normal mi görmezden mi gelinecek? Basın şu anda bunları hiç görmüyor görmezden geliyor fener şike yapmamışsa alnın akıyla şampiyon olmuştur diyecekler.
Hangi klasör olduğunu hatırlamıyorum ki..:) 17 olabilir ama..
yatmaztara
24.12.2011, 23:41
kudur fener kudurrrrrrrrrr
arkadasim zaten juvenus hakem ayarlamadan dusuruldu sikeden degil, moggi'nin 4 yil ceza yemesinin sebebi hakemleri ayarlayip baski yamasiydi. Yani juventus onunla serie bye gitti bunlarda ne yokki saymakla bitmez ama serefsizler turkiye bize muhtac diyor. Ta.......
Mahmut Baran
24.12.2011, 23:44
İbrahim Hacıosmanoğlu konuştuğunda ben ''aziz tırstı galiba saklanmıştır '' diye düşünüyordum meğer Hacıosmanoğlunu bile sindirmişler. azize metriste iken bile Hacıosmanoğlu ortalarda gözükmez oldu
Emre EFENDİOGLU
24.12.2011, 23:45
Aynen ilgili sayfaları ve klasör numarasını alabilir miyiz?
Mahmut Baran
24.12.2011, 23:47
Üst tarafta arkadaşların yazdığına göre - Avukat Alpay Köse'ye dayanarak - soruşturmada şu anda uluslararası hukuk, yâni FIFA'nın futbol hukuku geçerliymiş.
Bu durumda TFF tâlimatnâmeyi istediği gibi değiştirsin, hiç bir hükmü olmuyor. Üzülmemize gerek kalmadı.:)
Endişenlenmemiz bilgisizliğimizdenmiş. !
Avukat Alpay Köse'nin cümlesinde eksik olan bir şey yoksa tabii.
Alpay Köse Trabzonsporlu mu acaba bilmiyorum ama son 2 aydır hep lehimize açıklamalar yapıyor. Benim savunduğum konu febeşin kurtuluşu zaten yok Uefa nezdinde. kesinlikle yok. Çekindiğim nokta ise bu TFFF bizi bir şekilde işin içine sokacakta UEFA hakkımızı tekrar verecek mi diye küçücük bir sorun var aklımda. Bu pürüzleride menejerim giderdiği takdirde imzamı atarım gözü kapalı :)
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 23:53
Alpay Köse Trabzonsporlu mu acaba bilmiyorum ama son 2 aydır hep lehimize açıklamalar yapıyor. Benim savunduğum konu febeşin kurtuluşu zaten yok Uefa nezdinde. kesinlikle yok. Çekindiğim nokta ise bu TFFF bizi bir şekilde işin içine sokacakta UEFA hakkımızı tekrar verecek mi diye küçücük bir sorun var aklımda. Bu pürüzleride menejerim giderdiği takdirde imzamı atarım gözü kapalı :)
Güzeldi bu. :) Menajerin işi halleder. :)
Çeşitli hukukçular "bu böyledir" gibi önü-arkası dolu olmayan cümleleri bolca sarfediyorlar. Açıklamaların lehimize veyâ aleyhimize olmasından çok hukukî dayanaklarının sağlamlığı önemli.
her fırsat bulduğumda kulübümüz için dua ediyorum. suat kılıç ve şikeceileri de es geçmiyorum. Allah şüphesiz ki onların cezasını bu dünyada olmasa da öbür dünyada verecek ve zerre kadar hakkım varsa hiçbirini helal etmeyeceğim.
Yaşasın Trabzonspor! Kahrolsun endüstriyel futbol!
TekfurÇayır 61
24.12.2011, 23:56
her fırsat bulduğumda kulübümüz için dua ediyorum. suat kılıç ve şikeceileri de es geçmiyorum. Allah şüphesiz ki onların cezasını bu dünyada olmasa da öbür dünyada verecek ve zerre kadar hakkım varsa hiçbirini helal etmeyeceğim.
Yaşasın Trabzonspor! Kahrolsun endüstriyel futbol!
Allah belâlarını mı versin diyorsun, Allah islah etsin mi diyorsun?
Fatih Öztürk
25.12.2011, 00:13
İbrahim Hacıosmanoğlu konuştuğunda ben ''aziz tırstı galiba saklanmıştır '' diye düşünüyordum meğer Hacıosmanoğlunu bile sindirmişler. azize metriste iken bile Hacıosmanoğlu ortalarda gözükmez oldu
bildiğim kadarıyla savcı hacıosmanoğlununda ifadesine başvurdu.zaten hacıosmanoğlu aziz ve tayfasına süreç başlamadan önce iyice giydirip istediğini elde etmişti.bu adam için gider farketmez.az çok bu adamla ilgili bilgim var.fazla deli doludur.yarın öbür gün çıkıp birilerine giydirebilir.
Allah belâlarını mı versin diyorsun, Allah islah etsin mi diyorsun?
Önce ıslah etsin, olmazsa da sayıyorum bir şeyler işte orası bende kalsın başım belaya girmesin :p
iskenderliden
25.12.2011, 00:24
Uefa Tff nin talimatına göre hareket eder merak etmeyin bi cacık çıkmaz.
Fatih Öztürk
25.12.2011, 00:28
kim baba kim uşak?
senin demene göre mehmet ali aydınlar bizi şampiyonlar ligine kendi gönderdi.
hemi?
Mahmut Keleş
25.12.2011, 00:28
(: o kadar basit değil yaa...
iskenderliden
25.12.2011, 00:30
(: o kadar basit değil yaa... Platini nin açıklamaları var zaman savunmalar neyi gösterir bilemem ama aklımda kalan 3 şampiyonluk var biri geçen yılki birde cem papila vakası birde gs nin denizlideki şampiyonlugu bu 3 ündede ne döndüyse döndü.
devilkid
25.12.2011, 00:35
acun hangi sıfatla başbakanı ziyaret ediyor..bugun bizim topçumuz bırakın başkanımız gitse görüştürmezler..
Fatih Öztürk
25.12.2011, 00:37
@iskenderliden
kardeş;cem papila,fenerin denizli vakası zamanlarında sporda şiddet kanunu yoktu.
fener düşürülürmü süründürülürmü yoksa keraneyemi düşer bilemem ama bildiğim tek bir şey var oda şuki platini bizi şampiyonlar liginde davet ettiyse şampiyonluk kupamız müzemize mayıs ayına kadar girecek.
İbrahim Gökhun Öztürk
25.12.2011, 00:38
Yukarda Hacıosmanoğlu susturuldu tarzında birşey gördüm aklıma şöyle birşey geldi..Şimdi azize dayılanan su güne kadar ondan baska kimse olmadı..Şu süreçte en çok konusması beklenen kişi o ...Davada gizli bir tanıktan bahsediliyor yanılmıyorsam..Gizli tanıkta çıkıp ulu orta konusacak değil ya ...Acaba...
iskenderliden
25.12.2011, 00:39
Federasyon gereken kararı 14 şubattan sonra almalıdır artık zaman kaybına gerek yoktur eger biz haklıysak kupamız verilmelidir tff nin vericegi talimata göre zaten uefa gerekeni yapar...Arkadaşlar juventus küme düştügünde avrupa cezası almışmıydı hatırlayan varmı.
Fatih Öztürk
25.12.2011, 00:45
juventus 2006 yılında şampiyon olmuştu.ligden düşürülünce ertesi sene şampiyonlar ligine alınmamışlardı.
iskenderliden
25.12.2011, 00:52
juventus 2006 yılında şampiyon olmuştu.ligden düşürülünce ertesi sene şampiyonlar ligine alınmamışlardı.
Aynen öyle olması lazım bizim şampiyon sayılmamız lazım ancak juventus 400 milyon euroluk tazminat davası açmış ilkini kazanmış 2.dava ile bu tazminatı alması muhtemel ama bu olaylamı baglantılı anlamadım.
bu tapelerden en can alıcı olan 10 tanesini dev pankartlara yaptırıp köprüye asmak lazım ki dünya alem görsün bunların rezilliğini.
Fatih Öztürk
25.12.2011, 01:05
Aynen öyle olması lazım bizim şampiyon sayılmamız lazım ancak juventus 400 milyon euroluk tazminat davası açmış ilkini kazanmış 2.dava ile bu tazminatı alması muhtemel ama bu olaylamı baglantılı anlamadım.
juventusun açtığı onca davalardan sadece birine cezai indirime gidilmişti oda -30 puanı temyizde -17 puana indirmişti.mahkemeden şampiyonluklar geri istenmişti ama reddedildi.para isteniyor ama oda yaş iş.
iskenderliden
25.12.2011, 01:07
juventusun açtığı onca davalardan sadece birine cezai indirime gidilmişti oda -30 puanı temyizde 17 puana indirmişti.mahkemeden şampiyonluklar geri istenmişti ama reddedildi.para isteniyor ama oda yaş iş.
Teşekkürler fatih.
Uzay Kaplan
25.12.2011, 01:17
bu tapelerden en can alıcı olan 10 tanesini dev pankartlara yaptırıp köprüye asmak lazım ki dünya alem görsün bunların rezilliğini.
bence en iyi ve can alici konusmalari bmn deki arkadaslar avatar resim haline getirsede bizde hem burda hemde internette kullansak
şu yuruyus ses getırmelı gerekırrse olay cıkarılmalı
Hamza Yilmaz
25.12.2011, 01:28
Federasyon gereken kararı 14 şubattan sonra almalıdır artık zaman kaybına gerek yoktur eger biz haklıysak kupamız verilmelidir tff nin vericegi talimata göre zaten uefa gerekeni yapar...Arkadaşlar juventus küme düştügünde avrupa cezası almışmıydı hatırlayan varmı.
Juventus ile Fenerbahce nin sike süreci tamamen farklidir. Hic bir benzerligi yoktur. Bir kere Juventus olayinda bir itiraf vardi. Federasyon ve spor mahkemeleri cezalari hemrn kesti ve Uefa cezalari kabul gördü ve avrupa kupalari icin arti ceza uygulamasin gitmedi cünkü Juventus un bütün puanlari silindi ve sonuncu olarak küme düstüler. Milan da eksi puan cezasi aldi ve ikincilikten dördüncülüğe düsdü. Lig böyle tescil edildi. Asil bizim icin emsal Yunanistan vakasi. Orda Uefa bir takimi baskani icerde oldugu halde külüp baskanligi birkmadi diye amatöre düsürmüstü. Uefa nin olaya karismayacagini düsünmüyorum. Su cas davasi bi sonuclansin uefa fifaya yaptirir baskiyi bence ayni sion olayin da gibi.
şu yuruyus ses getırmelı gerekırrse olay cıkarılmalı
Bir ekip kurmalıyız her türlü video fotograf haberlere yorumlar yapılmalı her ortamda haklı oldugumuz belirtilmeli hatta şikebahçeli taraftarların ağzından haklılığımız yazılmalı her haberin altına her gazeteye dergiye televizyona durmadan internet üzerinden işlenmeli ayrıca buyuk ses getirecek organizasyonlar yapıp baskıyı her geçen gun arttırmalıyız meydanı boş buldular.
cemoli5408
25.12.2011, 01:35
juventus olayı febe olayının yanında devede kulak kalır. yani iki dava birbirinin aynısı değil. bildiğim kadarıyla juvenin olayı hakem bağlama ile alakalı. fenerin olayında ise bi ben yokum maşallah.
Juventus şampiyonluk elinden alındığı için Şmapiyonlar ligine gidemedi. Sıfır tolerans ise 2007 sonrasında çıktı.
Bir ekip kurmalıyız her türlü video fotograf haberlere yorumlar yapılmalı her ortamda haklı oldugumuz belirtilmeli hatta şikebahçeli taraftarların ağzından haklılığımız yazılmalı her haberin altına her gazeteye dergiye televizyona durmadan internet üzerinden işlenmeli ayrıca buyuk ses getirecek organizasyonlar yapıp baskıyı her geçen gun arttırmalıyız meydanı boş buldular.
şu ankı durum aynen oyle meydanı gercekten boş buldular
realist07
25.12.2011, 01:49
saçma..
öyle bir şey olsa fener 3. amatörde bayrampaşada olur, çifte standarttan
adamı kabak gibi oyarlar...
fenerliler halen daha kanıt yok, şike yok diyorlar 3 tane tapeden bize bunu
yapacaklar..
realist07
25.12.2011, 01:56
geçenlerde serhat demişti , kanaltürkde CAS davasından hemen sonra UEFA fenerbahçeye karşı dava açaçakmış
(büyük ihtimal FB bu davayı kaybetti) UEFA'nın itibarını zedelediği için fenerbahçe kulübü..
Ali Şen demişti davayı geri çekin uzlaşın diye ama adamı hiç dinlemediler.. demekki bir şey biliyormuş Ali Şen..
geçenlerde serhat demişti , kanaltürkde CAS davasından hemen sonra UEFA fenerbahçeye karşı dava açaçakmış
(büyük ihtimal FB bu davayı kaybetti) UEFA'nın itibarını zedelediği için fenerbahçe kulübü..
Ali Şen demişti davayı geri çekin uzlaşın diye ama adamı hiç dinlemediler.. demekki bir şey biliyormuş Ali Şen..
Bu süreçte yaptıkları en büyük hata o davayı açmak oldu, Uefa o dava sayesinde süreci hep yakından takip etti.
realist07
25.12.2011, 02:18
yetmedi iddanameyi alıp ingilizceye çevirtip CAS daki savunmalarında kullanacaklarmış...
ondan sonra'da rulo yapıp Kel Nihat ve Azize'ye hediye edeceklermiş.......
UEFA kayacak bunlara da dur bakalım. TFF becerip düşüremez belki ama UEFA açtığı tazminat davasıyla kulübün anahtarını bile alır. Ondan sonra şakacı emreyle sakallı volkan kıçlarında donsuz dolaşırlar.
TekfurÇayır 61
25.12.2011, 02:27
Fenerbahçe şike ve teşvik işlerine girişmeseydi ne olurdu?
1. Trabzonspor en az 82 puanla 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlamış olurdu. Teşvikler düşünüldüğünde puanının 82'nin üzerinde olması da mümkündü.
2. Lig şampiyonluğundan gelecek 18.000.000 TL ve şampiyonlar liginden gelecek en az 25.000.000 euro ile 2011-2012 sezonu maçları için ve en az 6 tane şampiyonlar ligi maçı için iyi bir transfer dönemi geçirir, çok daha güçlü bir kadro kurardı. Büyük ihtimalle ŞL'de grubundan çıkmayı başarırdı.
3. 2011-2012 yılında şampiyonluğun en büyük adayı olur, yeniden şampiyon olması halinde 2. maddede yazdığım maddi gelirler tekrarlanır, Trabzonspor rakipleri ile arayı daha da açardı.
Kupanın bize verilmesi maddi ve mânevî zararımızın tazmin edilmesine aslâ yetmez.
Samet Türkmen
25.12.2011, 02:33
Bir kılıfını bulup kupayı bize vermeyecekler. Aradan geçen uzun süre bana bunu haber veriyor. Yoksa ne diye beklesinler daha .
evet işler gun gectıkce fenerın lehıne ıslıyor hemen harekete gecmek lazım dedıgım gıbı su yuruuyus olayı bu işi çözebılır
Armağan Dere
25.12.2011, 02:38
1. Trabzonspor en az 82 puanla 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlamış olurdu. Teşvikler düşünüldüğünde puanının 82'nin üzerinde olması da mümkündü.
2. Lig şampiyonluğundan gelecek 18.000.000 TL ve şampiyonlar liginden gelecek en az 25.000.000 euro ile 2011-2012 sezonu maçları için ve en az 6 tane şampiyonlar ligi maçı için iyi bir transfer dönemi geçirir, çok daha güçlü bir kadro kurardı. Büyük ihtimalle ŞL'de grubundan çıkmayı başarırdı.
3. 2011-2012 yılında şampiyonluğun en büyük adayı olur, yeniden şampiyon olması halinde 2. maddede yazdığım maddi gelirler tekrarlanır, Trabzonspor rakipleri ile arayı daha da açardı.
Kupanın bize verilmesi maddi ve mânevî zararımızın tazmin edilmesine aslâ yetmez.
Hatta Egemen,Selçuk,Jaja gibi topçular takımdan ayrılmazdı..
2-3 iyi takviyeyle 4 yıl üst üste Şampiyon bile olabilirdik..
96'daki gibi..Biz olamadık Gs üst üste 4 yıl oldu
Yine oldurulmadık yine Şampiyon Gs olacak gibi..
Samet Türkmen
25.12.2011, 02:40
Neleri unutmadık ki ? Bunu da unuturuz. Unutturacaklar.
Yönetimin hergün daha da sert ve kararlı açıklamalar yapması gerekiyor. Taraftar baskısıyla yapılan tek bir açıklama hiçbir şey ifade etmez. Bence en önemlisi de adam gibi bir basın toplantısı düzenlemek. Konu kendileri için olan iddiaları savunmak değil, sadece ve sadece kupayı istemek olmalı.
Sık olarakta alın teri vurgusu yapılmalı. Şikeciler bile utanmadan bunu vurguluyor.
iste bu kadar geçen seneki kadronun forvetinde Gignac sol bekinde iyi bi adamla gruptan çikardik
bahadır2561
25.12.2011, 08:40
İhtimal dahilinde değil
Fenerin cas daki davasıyla ilgili sonuç,sonun başlangıcı olacak gibi...Sion da sion diyen zaatların sionu cas ı kaybetti...Sıra feneri söndürmede...Maa yı uefa kurtaracak...Ben yapmadım o yaptı hesabı...
Barış Burak
25.12.2011, 09:41
PFDK Trabzonspora Teşvik Girişiminden ceza veremez ki...Çünkü ortada teşvik girişimi yok.Savcının iddiası ortada,ama savcının iddiasına karşı, olayın taraflarının birbirinden habersiz olarak verdiği ifadeler,savcı iddiasını yalanlıyor.
Örneğin; Melih Gökçek farklı bir ifade verirken,Sadri Şener farklı bir ifade vermiyor,harfi harfine uyuyor verilen ifadeler.
Üstelik; hatta daha da önemlisi ve basiti, Teşvik Teşebbüsününde belgesi yok ceza verecek...Çünkü ortada teşvik teşebbüsü yok.
PFDK o kadar hayal kurmasın...MAA da.UEFA kapıda,akıllı olsunlar...
bilgisayarin basindan 5 dak. ayrilip geri geliyorum. Hemen log out olmusuz. Su log Out olma suresini azicik uzatsak da her defasinda log in olmak zorunda kalmasak daha iyi olur diye dusunuyorum. BMN site duzenleyicilerine rica.....
bilgisayarin basindan 5 dak. ayrilip geri geliyorum. Hemen log out olmusuz. Su log Out olma suresini azicik uzatsak da her defasinda log in olmak zorunda kalmasak daha iyi olur diye dusunuyorum. BMN site duzenleyicilerine rica.....
Log in olurken Beni hatırlayı seçerseniz sorun olmaz...
İstanbul'da şikeciler toplanıyor... :)
Helvacı61
25.12.2011, 11:24
6 ay geçti...geçen her gün fener alehine işledi..onca medya fenerli bir tff ye ramen hep fener alehine işledi..feneri bu ligde asla tutamazlar.. koca bir ülkenin imajını yok edemezler..eğer tutarlarsa o zaman yeni rejimimiz hayırlı olsun diyelim.. diktatörlük.
Hürgün Aygün
25.12.2011, 11:28
Bugün şerefsizlik ne demek İstanbul'dakiler dışarı çıksın baksın.:)
biltrabzon
25.12.2011, 11:30
hirsizlar toplandi.Kahraman hirsiz bunlar ,tipki haburdaki kahraman töröristler gibi.Hükümetin acilimlarindan biride hirsizlari kollama ve gözetleme.
salihismet
25.12.2011, 11:39
Tff Trabzonsporun transfer parasini vermedi gibi birseyler okudum, bunun anlami ne biúnu pek anlamadim?
Bizim transfer paramizi niye tff versin ki?
Şike yürüyüşü.:rolleyes: Helal..!
Erdal Kılıçarslan
25.12.2011, 11:51
Kadıköyde 3 önemli ismin cenazesi kaldırılıyor, "ŞEREF", "AHLAK", "ONUR" ..
Anlaşılan bunlar hiç ama hiç utanmayacaklar yaptıklarından. Ciddi anlamda rezalet, ahlaksızlık...
Meydan 08
25.12.2011, 12:00
http://www.kocbey.com/istanbul.html toplanmış karakter yoksunları
sikecileri savunmak icin gosteri yapan dangalaklar olarak da tarihe gececekler, bir camia daha ne kadar alcalabilir bilmiyorum. Hepsinin ta..............
Yakında kitap da çıkartırlar. Başından bu yana yaptıkları hırsızlıkları, utanmazlıkları, ahlaksızlıkları, aşağılanmışlıklarını anlatan.
Yakışır!
ya bunların çoğu tamamen ruhu satılmış, ciğeri beş para etmez insanlar ya da salaklık derecesinde saflar...
hala bunca olaya rağmen biz masumuz şeklinde yürüdüklerine göre...
olcay_61
25.12.2011, 12:10
uefaya yürüsünler hatta siyah çelenk bıraksınlar. bunlarda nasıl bir beyin yapısı var anlamadım cahilinden profesörüne hepsinde aynı düşünce yapısımı olur arkadaş, resmen puta tapar gibiler :D
Taksimde Sinemacılar "emek "için yürümüşler; karşı yaka Kadıköyde futbolun hırsızlarıda emeğe saygı yürüyüşündeler...
Hak aramanın ağlamak,hırsızı savunmanın popüler olduğu devirdeyiz..İskenderin kılıcı uefa da..Bu düğümü onlar çözer...
Anlayamıyorum. Bunlarda hiç mi beyin yok?
Hiç mi utanma yok? Bir kişi yaptığı hırsızlık ve çirkeflikle nasıl övünür? Nasıl savunur?
Rabbim akıl fikir versin ne diyeyim...
Resmen KATLIAM.
Hürgün Aygün
25.12.2011, 12:21
Anlayamıyorum. Bunlarda hiç mi beyin yok?
Hiç mi utanma yok? Bir kişi yaptığı hırsızlık ve çirkeflikle nasıl övünür? Nasıl savunur?
Rabbim akıl fikir versin ne diyeyim...
Aynen abla midem bulanıyor artık.Aynısı bizim başkana olsaydı bırak mahkeme kararını beklemeyi şehire sokmazdık.Kimin arma sevdalısı olduğunu görüyoruz gerçekten...
Uzay Kaplan
25.12.2011, 12:24
uefa hakkinda pankart acarsalar yollayalim uefaya :D
CEMEFKER
25.12.2011, 12:26
Bunlar kullanabilecekleri her türlü fırsatı değerlendiriyorlar.
Dün akşam haberlerde Rıdvan Dilmen, Acun Ilıcalı Başbakanlık Makamı'ndaydı, yanlarına Mesut ile Arda'yı da almışlar güya....Hadi Rıdvan ile Acun'un hangi takımdan olduğunu biliyoruz, bunlara Mesut'u da ekleyelim.......Arda ne iş.....Kamufle mi?
* Hırsızlar bile alenen miting yapar olmuş , nasıl utanmaz bir millettir bunlar acıyarak izliyorum...
Erdinç Dilek
25.12.2011, 12:31
bizde bizim ünlülerimizin dahil olduğu karşı bir miting yapmalıyız, bu kadar basit...
Metin Sağır
25.12.2011, 12:35
MURAT ÖZBOSTAN
fb ye su mujdeyı verelım... Kume dusme yokkk
Allah kahretsin...
Erkan SÜNGER
25.12.2011, 12:39
Yürüyüş Dedikleri Bu Muymuş Koca İstanbulda Kadıköy Otobus Durağını Dolduramamışlar Neyin Yürüyüşü Peh...
MURAT ÖZBOSTAN
Allah kahretsin...
Bunu söyleyen adam fenerlilerin duygularıyla oynadığını anlayacak..
2 Ocak'taki organizasyona BMN destek vermiyor mu ??
inadına_Trabzon
25.12.2011, 12:49
utanmasalar şike yapma hakkımız engellenemez diyecekler.
osman23100
25.12.2011, 12:49
ElaziĞin sali pazari burdan kalabalik:):):)
MURAT ÖZBOSTAN
Allah kahretsin...
Madem suçsuz iseniz küme düşmenin kalkmasına neden bu kadar seviniyorsunuz?
Haberleri yok bu yaptıkları miting fbnin aleyhine olacak. UEFAnın en gıcık olduğu şey suçlu olduğu halde masumum demekdir.
tamuğ yamtar
25.12.2011, 12:52
MURAT ÖZBOSTAN
Allah kahretsin...
Kimdir bu eleman?
Arkadaşlar süreç boyunca bu tür söylemler hep çıkacak, hep olacak. Bu işler o kadar kolay değil. Murat Özbostan iyi bir gazetecidir. Şike karşıtıdır. Kendi görüşünü söylemiş belli ki.
tamuğ yamtar
25.12.2011, 12:58
Arkadaşlar süreç boyunca bu tür söylemler hep çıkacak, hep olacak. Bu işler o kadar kolay değil. Murat Özbostan iyi bir gazetecidir. Şike karşıtıdır. Kendi görüşünü söylemiş belli ki.
Gazeteciymiş demek ki.
İyi bakalım, hayirli ugurlu olsun...
2 Ocak'taki organizasyona BMN destek vermiyor mu ??
2 ocakta yürüyüşmü var? Şayet yürüyüş varsa 2 ocağa ayarlayan adam hiçmi takvime bakmamış 2 ocak pazartesiye geliyor çalışanlar nasıl gidecek :@
Hırszlar yeterince kalabalık olamadı o yuzden sabahberi bekliyorlar insanlar gelsin diye çirkefler toplantısı düzenleyecekler.
FB mitinginden inciler.
Ömer Cavuşoğlu: "Türk sporunun Atatürk'üne madalya vereceklerine içeri aldılar.ççç
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.