Orijinalini görmek için tıklayınız : İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız
Hüdai Pervaneli
29.03.2009, 16:34
Arog un yarinsa baktim Begenmeyip yarida kapadim filmi
hayatimda izlediigim en irenc filmlerden biri
Arog un yarinsa baktim Begenmeyip yarida kapadim filmi
hayatimda izlediigim en irenc filmlerden biri
Muhtar, izlediğin en kötü film AROG'sa haline şükret :)
Ben ne filmler atlattım :D
Not: AROG'u mumla aramak istiyorsan Emret Komutanım'ı izle :D
Biraz eski bir film ve eminim aranızda çok kişi izlemiştir. Geçen gün tekrar izlediğim için tavsiye edeyim dedim. Hayatımın çalımı Beckham.. izlemeyen varsa izlemesini öneriyorum. :)
http://images.gittigidiyor.com/1206/12060749_0.jpg
Terzioğlu
29.03.2009, 19:40
izlediğim son filmin adı REC (KAYIT)
Amatör çekimle yapılmış film " Ne olursa olsun ben hiçbir filmden korkmam" diyenlere hitaben yapılmış...
Hiçbir filmden korkmayacağını iddaa eden arkadaşlara şiddetle öneririm..
önce evde izledim arkadaşlarla bir 40 dakika falan bekledim film ne zaman başlıyor diye.alışık değildim bu tarza.
sonra sinemaya geldi,bir de orada izleyeyim dedim.seyircilerin yarısı film arasında çıktı.korkutucu olup olmadığı tartışılır ama izleyiciyi sarmadığı bir gerçek.
filmi kesinlikle önceden yorum falan dinlemeden izlemeniz lazım. Çünkü bu tarz filmler de izleyici sınırlı olması lazım karekterle film takibi son derece önemli. İddaa ederim ki bu film de son 15 dakka da eğer evde izleniyorsa ışıklar falan yakılır
Dün bende izledim bu filmi. Acikcasi pek begenmedim. Ayrica kesinlikle abartildigi kadar korkutucu degil. Hatta bana kalirsa 2-3 sahnesi disinda hic korkutucu degil.
Bayrampaşa Ben Çok Kalmayacağım filminde bir ayrıntı dikkatimi çekti;
Açık görüş sırasında bir mahkumun üzerinde turuncu Ts Club tişörtü vardı. :)
Recep Alkan
29.03.2009, 19:57
dün akşam Slumdog Millionaire filmini seyrettim. gerçekten nerdeyse bütçesiz bir film ama oscarları topladı. çok güzel bir film. en ilgimi çeken konu ise hindistanın fakirliğinin tam manası ile anlatılması idi.
tavsiye ederim.
ÖmerFarukYılmaz
29.03.2009, 19:57
Bayrampaşa Ben Çok Kalmayacağım filminde bir ayrıntı dikkatimi çekti;
Açık görüş sırasında bir mahkumun üzerinde turuncu Ts Club tişörtü vardı. :)
Çok güzel bir film de önce:DSonra ayrıntıyı yazarsın...
geçenler de milyoneri izledim harika bi filmdi kesinlikle izlemeyenlere tavsiye ederim..
3-4 gün önce de sahtekarlara gittik 6 arkadaş, arada hepimiz birbirimize bakıyorduk sıkılmış bir halde.ve devamını izlemeden çıktık.
Çok güzel bir film de önce:DSonra ayrıntıyı yazarsın...
Ya güzeldi işte da. :) Fena değil :)
Anıl Caner
29.03.2009, 20:02
Ya güzeldi işte da. :) Fena değil :)
Bence baya kötüydü.
Bence baya kötüydü.
Kendi çapında Anıl. Mahkumlar yazmış senaryoyu, oynayanlar mahkum falan. :)
Anca.
Yönetmen de Hamdi Alkan yani sonuçta. :))
ÖmerFarukYılmaz
29.03.2009, 20:03
Anca.
Bende ona bakarak güzel diyorum zaten...:)
Milyoner'i tavsiye ederim herkese.Ben çok beğendim.
Anıl Caner
29.03.2009, 20:32
Anca.
son madde her şeyi özetliyor :).
Bayrampaşa fena değildi, ama Pardon gibi on numara bir hukuk eleştirisi varken çok gereksiz geldi bana.
Kendini motive etmekte zorlananlara Asla Pes Etme(Never Back Down)'yi öneriyorum.
Dursun Kaplan
30.03.2009, 09:33
http://www.esenshop.com/upload/big/44358698550608900.jpg
Düz izledim 24 Saat'i. Fena değil. Film için yapılmış bir film gibi geldi bana. :)
TAHSİN 61
30.03.2009, 11:16
Dün izleme fırsatı buldum 'Güneşi Gördüm' Vallaha billaha helal olsun diyorum... Adam net 5 konu birden ele aldı.. film harika.. İzlemeyen bence çok şey kaçırır...
TAHSİN 61
30.03.2009, 11:20
Güneşi Gördüm,
Mahsun'un böyle bir eser ortaya çıkarmasını hiç beklemiyordum. Birkaç konuyu sentezleyip oluşturduğu filmde kendince farklı sonuçlar çıkarıp, farklı yerlere göndermelerde bulunulmuştur. İtiraf etmek gerekirse bunlardan birçoğunda da haklılık payı mevcuttur. Özellikle çocukların ön plana çıkarıldığı sahnelerdeki duygu yoğunluğu harikaydı. Ağlamamak için kendimi tutmam icap etti :)
Para harcanmış ve kaliteli bir film dün izledim filmde tek dandik yer başdaki Cobradan atılan roket film 10 numara olmuş...
Great White
30.03.2009, 14:21
AROG' u henüz yeni izleme fırsatı bulabildim..
Espri zenginliği olarak Cem Yılmaz' ın stand up gösterisinin altında kalsa bile bir sinema filmi olarak yeterince başarılı ve emek harcandığı belli bir yapımdı gene de..
En azından beli yerlere kendince göndermeler yapabilen iyi ya da kötü bir komedi filmi olmayı başarmış;)
Sümeyye Şahin
30.03.2009, 15:40
Sihirli Dağ 'ı izleme fırsatı buldum en son...ben zevk aldım ( arkadaşlarımla izlememin etkisi büyük tabi...:))
Bugün Güneşi Gördüm'ü izledim. Gerek konusuyla gerek oyuncu kadrosuyla beğendiğimi söyleyebilirim. İzlediğime değdi. İzlemeyenlere tavsiye edebilirim. :)
Ömer SEVİNÇ
30.03.2009, 21:00
Mahsun'un geçen filmindeki kopukluklar devam ediyor mu? Bunu çok merak ediyorum.
Film arasında bunu farkediyor insan. Ama ben bu filmde sonunu çok iyi bağladıklarını düşünüyorum. Ama şunu da dile getiriyorum. Beyaz Melek kadar iyi bulmadım.
SDanışmaz
30.03.2009, 21:29
Bugün Güneşi Gördüm'ü izledim. Gerek konusuyla gerek oyuncu kadrosuyla beğendiğimi söyleyebilirim. İzlediğime değdi. İzlemeyenlere tavsiye edebilirim. :)
İlhan Güneşi Gördüm'ü bende beğendim. İlk defa bir filmi izlerken gözyaşlarımı tutamadım.. Halbuki kendime çok halim olan biriyimdir..
Daha bugün gittim , AÇLIK (HUNGER)
Sıkılmak istemiyorsanız sakın gitmeyin derim. Yok ben bunalım sinemasını severim diyorsanız tam size göre.
"Yes Man" bugun izledim baya bi eglendim Jim Carrey'e olan hayranlığım arttı diyebilirim. Adamın mimikleri falan harika ya :D
ÖmerFarukYılmaz
31.03.2009, 03:04
http://4.bp.blogspot.com/_E-8BvXmuFRk/R5qP5fPWMcI/AAAAAAAABbw/J1EjhL1RHfM/s400/american_gangster.jpeg
Güzel bir konu,Russel Crowe ve Denzel abiden güzel bir film..Ne diyeyim bazı zamanlar,şöyle küçük aralıklarda insan sıkılsada seyrediyor..Özellikle sonu çok güzel...Her ne kadar Frank'in bütün davalardan sıyrılacağını düşünsekte..
Konu olarak uyuşturucu kaçakçısı ve bu işinden gelmiş Frank ve önlenemez yükşelişi..Ve bunun çevresinde emniyetteki para aklama olaylarının oluşuturduğu bir öykü...
Benim sorum Ritchie'ye:Gene olsa aynısını yaparmısın..??:)
Great White
31.03.2009, 11:58
http://img7.imageshack.us/img7/5223/thewrestlermovieposter.jpg (http://img7.imageshack.us/my.php?image=thewrestlermovieposter.jpg)
Böylesine muhteşem, tamamen içten ve samimi bir filmi ben nasıl bu kadar geç izledim, kendime yanıyorum resmen..
Yönetmeninin Requem For a Dream, Fontaine gibi başyapıtlara imza atan Aronofsky' e ait olduğunu bile bile böylesi bir şaheseri çok geç fark ettim kendi adıma..
80' li yılların Rockn Roll yaşam felsefesine ve yapabildiği tek iş olan amerikan güreşine kendisini kaptırırken avucunun içinden kayıp giden hayatını, kadınını ve eşcinsel bir hayat yaşayan tek kızını tekrar kazanabilmek adına hayata tekrar tutunmaya çalışan, bir yandan artık yaşlanmasına ve sağlık sorunlarına rağmen riskli mesleğine devam edip diğer yandan da kendisini utandıran ek işler ile yaşam mücadelesi veren bir adamın hikayesi..
Ringdeki o görkemli ve kahramanvari görüntüsüne rağmen ev olarak kullandığı ve kirasını dahi ödeyemediği karavanında kitap okurken yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalışıyla tezat oluşturan, kendisini ring dışındaki hemen herkesin ezdiği ve hakir gördüğü bir adam..
Filmin her karesi ve her repliği burada bir entry oluşturabilecek derinlikte diyebilirim kısaca..
Striptiz yaparak hayatını kazanmaya çalışan ve tek oğluna bir gelecek hazırlamak peşinde koşan bir başka looser Marisa Tomei' ye barda söylediği "80 li yıllarda müzik bir başkaydı. Taa ki Cobain denen yavşak ortaya çıkana kadar. Ondan sonra herşey altüst oldu" söylemi ne kadar da gerçekçi ve içtendi..
Filmin müzikleri ise başlı başına devler geçidi gibi. Qiet Riot, AC/DC, Ratt, Accept, Firehouse, Scorpions, Slaughter' ın yanında asıl darbeyi Guns n Roses ile vuruyor. Filmin sonunda ise Bruce Sprengsteen ile huzura eriyorsunuz..
Hayatın aslında fani olduğunu, bir çok güzelliğin geçici olduğunu, artık yapabilecek hiçbir şeyimiz olmadığında ve yaşlandığımızda yanımızda bizi seven hiçkimse kalmadığında bir nevi işe yaramaz et parçasına dönüştüğümüzü gözümüzün içine acımasızca sokuyor bu film..
Great White
01.04.2009, 12:52
Büyük ümitlerle izlediğim Walkyrie' yi beklediğim kadar başarılı bulmadım açıkçası..
Tom Cruise, Tom Wilkinson ve Terence Stamp gibi ustaların yanında gene aynı dönemi yansıtan Zwartboek' da (Kara Kitap) oynayan Carice Von Houten' ın ve gene aynı filmden Waldemar Cobus' un da küçük bir rol aldığı bu film, Hitler' e yapılan onca başarısız suikast girişiminin sonuncusunu anlatıyor..
Oyuncu kadrosunun da benzerliği yüzünden karşılaştırma gereği duyduğum bu iki film arasında bir kıyaslama yapacak olursam Kara Kitap çok daha başarılı ve etkileyici bir yapımdı bana göre..
Muhammet
01.04.2009, 12:58
O filmde bazı yanlış bilgiler de var sanırım Soner Abi. Tarihi biraz yanlış aktarmışlar sanki. Sonradan biraz birşeyler okudum da..
Ayrıca, filmin sonundaki infaz sahnesi beni çok etkiledi şahsen. Arkadan çalan müzik, infaz edilen karakterlerin filmdeki önemli repliklerinin tekrarı ve en sonunda Stauffenberg'in vurulmadan hemen önce "Long live sacred Germany!" diye bağırması...
Great White
01.04.2009, 13:04
Doğrudur Muhammet. Zaten bazı mantık hataları da yok değil..
Bir kere böylesine iğreti ve çetrefil bir plan ile koskoca Hitler' i hem de Himmler hala ortada sağ salim dolaşırken katledip iktidarı ele geçirmeye çalışmak oldukça ütopik bir fantaziydi:)
Muhammet
01.04.2009, 13:09
Onun dışında, gerçekte Stauffenberg sadece suikast görevi ile ilgilenmiş. Berlin'i, hükümeti ele geçirme görevini üstleri almış. Stauffenberg sadece bir aracıymış yani.
Ama filmde bu konuda kararsız kalmış sanki senaristler. :) Bir sahnede adamımız "I'll do my job, you just take Berlin" diyor, sonra işini hallediyor, geliyor başa geçip operasyonu komuta ediyor. :)
Abi ütopik diyorsun da adamlar yapmaya çalışmış bunu. :D Çılgınca.. :p Velhasıl, yazık olmuş adamlara.
Bu arada, The Wrestler'ın müziklerinden bahsetmişsin Abi. Bir de o yönden bakayım filme.
Great White
01.04.2009, 13:22
Wrestler' da hiç müzik olmasaydı da çok etkilerdi beni Muhammet:)
Müzikler ambiansı tamamlayan en büyük faktördü tabii ki;)
P.S.: Bu arada Wrestler ile ilgili bir yorum yapılmış mıydı burada? Merak ettim açıkçası..
Muhammet
01.04.2009, 13:38
Ben yazdım diye hatırlıyorum ama yazmamışım. :)
Ayrıca The Wrestler sayesinde şu amerikan güreşindeki oyunların birer sahne oyunu olduğu hakkında bir kanıtım oldu. Bir ara babam oturur, her gece izlerdi bunları Flash Tv'de. Ben de fena kıl olurdum, derdim numara bunlar, inanmazlardı. :)
"Wrestler"i bulup izleyeyim bakalım.Sean Penn bile "Oscar'ı Mickey almalıydı" dediğine göre,iyi iş çıkarmış demekki Rourke.Gun'n'Roses'dan "Sweet Child of Mine" da çalıyormuş filmde,iyice meraklandım şimdi.
Muhammet,o güreşler sahne olmasa her akşam 3-5 ölü çıkar o ringlerden :)
Great White
01.04.2009, 15:25
Ayrıca The Wrestler sayesinde şu amerikan güreşindeki oyunların birer sahne oyunu olduğu hakkında bir kanıtım oldu. Bir ara babam oturur, her gece izlerdi bunları Flash Tv'de. Ben de fena kıl olurdum, derdim numara bunlar, inanmazlardı. :)
Öncelikle Flashtv' de çıkan güreş maçları tabii ki tamamen show amacıyla yapılıyor ama daha underground ortamlarda tıpkı filmdekine benzer danışıklı da olsa son derece kanlı ve tehlikeli gösteriler de sunuluyor izleyiciye..
Zaten heybetli kasları ve son derece gelişmiş ortalama 150 kiloluk vücutlarına rağmen öylesine akrobatik hareketleri, 2 metre yükseklikten atlanarak vurulan darbeleri ve filmde de görüldüğü gibi normal bir insanı iki dakikada felç edebilecek atraksiyonları izlemek için gidiyor insanlar bu tür maçlara..
Normal şartlarda hangi tür müsabakada bir insan, vücuduna ya da kafasına onlarca tel zımbayı saplatabilir ki;)
Memento
Yıllar önce izlemiştim. Hatırladığım tek şey adamın durumuydu. Ne filmin gidişatını, ne de sonunu hatırlıyordum. Bu sayede filme ilk kez bakıyormuş gibi bakabildim.
Filmi anlatacak söz bulamıyorum.
Birbirinden kopuk kopuk verilen sahneleri çok başarılı buldum. Sonu zaten ap ayrı bir güzellik.
İsmail ALİOĞLU
01.04.2009, 22:06
Güneşi Gördüm: Gazetede okumustum. oyuncuların ilk başta çekindiği sonrada memnun olduğu diye geçen bi roportajı. Merak ettim gittim. gerçekten gittiğime değdi. Çok düzeldi. Dramatik sahneler Babam ve Oğlum gibi abartılmamış kısa kesilmişti. bence buda ayrı bi güzellikti. ki kısa olmasına rağmende etkileyiciydi. İzlenilmesi gereken film.
Mahşerin 4 Atlısı: Hiç beğenmedim :)
Dursun Kaplan
03.04.2009, 12:17
Hızlı ve Öfkeli 4 bugün vizyona giriyor. Yarın akşam gideceğiz bakalım.
http://img4.mynet.com/ha4/beyazperde/85.jpg
Muhammet
03.04.2009, 12:22
Mayıs 21'de vizyona girecek olan Terminator Salvation filmini bekliyorum ben şahsen. Görsel yönü güçlü bir film olacak gibi. Sinemada izlemek çok iyi olacak.
Fragmanları çok iyi ayrıca.
Fragman 1 (http://www.youtube.com/watch?v=puAxrOTqtr4)
Fragman 2 (http://www.youtube.com/watch?v=pcg5t0mT8V4)
Ömer SEVİNÇ
03.04.2009, 12:26
Terminatör 1-2'den sonra yenilerinin çekilmesine karşıyım. Bu tarz kült filmleri uzatmak sadece aslına saygıyı düşürüyor.
Çekilmiş, izlenmiş, beğenilmiş, bitmiş. Uzatma işte be adam.
Great White
03.04.2009, 12:41
Öyle deme be Ömer:)
Ben çok seviyorum Terminatör serisini vallahi..
Hem de her bölümde tekrarlanan "Onun teknolojisi benimkinden çok daha gelişmiş" muhabbetine rağmen:))
Nasıl gelişmiş teknolojiyse artık bir şekilde ayıklıyor ama elemanı sonunda;)
Bu Terminatör farklı mı ben mi öyle anladım. Nerede makineler :)
Hızlı ve Öfkeli 4 bugün vizyona giriyor. Yarın akşam gideceğiz bakalım.
http://img4.mynet.com/ha4/beyazperde/85.jpg
Açıkçası 2 Fast 2 Furious'den sonra Tokyo Drift'i hiç merak etmemiştim. İzleyince de vakit kaybı gibi gelmişti bana. Tek güzelliği sonunda Vin Diesel'li bir devam filmi sözüydü :)
Sonunda da öyle oldu, Vin Diesel, Paul Walker, Ana Lucia Cortez ve Jordana Brewster'yı bir araya getirmişler tekrar.
Güzel olacağını düşünüyorum. Ama yine de serinin ilk filmini aratacaktır.
Great White
03.04.2009, 17:00
Hç de merak etmediğim film serilerinden biri vallahi, yalan yok:)
Hç de merak etmediğim film serilerinden biri vallahi, yalan yok:)
Aslında bir bilgisayar oyununun filmleşmiş hali zaten :)
Bu tür oyunları sevmeyenlere hiçbir şey vaad etmiyor bence.
Muhammet
03.04.2009, 23:15
Fight Club...
:)
Dogville
Yok böyle bir şey. Yönetmen Lars von Trier'yı listemin başlarına koydum. Uzunluğu nedeniyle bazen filmin sıktığı oldu ama her sahne finalin sertliğine anlam verebilmek için geçerliydi. Filmin sonunda kasaba sakinlerine bir dirhem üzülmedim.
Ayrıca maddi imkansızlıkları bahane eden yerli yönetmenler de izlemeli bu filmi. Maddiyat sandığımız kadar önemli değilmiş meğer...
Fight Club...
:)
Yeni mi izledin? :)
Muhammet
03.04.2009, 23:43
Evet, az önce bitti. :)
Benim hayata ve maddiyata bakış açımı değiştirdi o film. Eskiden efendi ve gayet sakin olan ben asi, bir şeylere zarar vermekten hoşlanan ve hatta ara sıra metal müzikle deşarj olan birisine dönüştüm :D
Muhammet
03.04.2009, 23:50
Ben zaten anarşi barındıran biriydim. Korkun benden artık. :D
Yurtta dövüş kulübü kur ççç
Muhammet
03.04.2009, 23:56
Direk İhsan Doğramacı'yı döveceğim. ççç
Bu arada İlk 15 dakikadaki Brad Pitt'leri fark ettin mi?
Etmediysen belirdikleri saniyeleri söyleyeyim, bir daha bak oralar :D
Bak da şaşır :D
Muhammet
04.04.2009, 00:01
Fark ettim tabi. Gidip gelenleri diyorsun değil mi? :D Kaçar mı olm? :D
Fark ettim tabi. Gidip gelenleri diyorsun değil mi? :D Kaçar mı olm? :D
Ben 4 tane saydım, başka var mı :D
Muhammet
04.04.2009, 00:05
Valla sayısını bilmiyorum ama hepsini gördüm. :)
Yine de ekleyeyim ben;
00:03:57
00:06:03
00:07:15
00:12:05
İzlemeyenler ve yeniden izlemek isteyenler için Tyler'in bir kareliğine belirip kaybolduğu anlar. Alıntı falan değildir, tamamen kendi çalışmamdır :)
Great White
04.04.2009, 12:24
Burada 3 tanesini yavaşlatılmış çekimde göstermişler Selim ama iki tane daha var..:)
32dcEnG4GBY&feature=related
Ben de bir iki tanesini print screen yaparak burada göstereyim dedim ama yakaladığım ekran görüntüsünü PC ye kaydetmeme rağmen bir iki dakika içinde görüntü kendisini imha ediyor inanılmaz bir şekilde:S
Muhammet
04.04.2009, 13:01
Tyler o Soner Abi. :) Durduramazsın. :p
ÖmerFarukYılmaz
04.04.2009, 13:32
Muhammet o film'in daha sonra yasaklandığını duydunmu...Düşünsene bizim gibi etkilenmiş milyonların olduğunu:D
Muhammet
04.04.2009, 13:32
Duymadım hiç ama çok normal. Yani az buz değil filmde yapılanlar. :D
Great White
04.04.2009, 13:42
Yok yahu, yasaklanmadı Fight Club..
Ama içeriğinde var olan anarşizm duygusunun bir çok gençte etki yaratabilme olasılığı meşgul etti tabii ki küresel dünyayı:)
Mesela filmde tüketim toplumu ve alışkanlıkları adeta yerden yere vurularak aşağılanıyor..
İnsanların satın almış olduğu her eşyanın bir anlamda esiri olduğu anlatılıyor..
Ee tabii bunlar özellikle Amerika gibi tüketim üzerine kurulmuş ekonomilerde pek sevilmeyen hareketler;)
Muhammet
04.04.2009, 15:34
American History X
Ders niteliğinde bir film. Irkçılık üzerine. Sonunu çok beğendim. İyi yapmışlar.
Anıl Caner
04.04.2009, 15:55
Fight Club gişede zarar eden bir filmdir ilginç bir şekilde.
American History X sanırım bugüne kadar izlediğim en iyi film ve öyle de olmaya devam edecek.
Great White
04.04.2009, 16:20
Fight Club gişede zarar eden bir filmdir ilginç bir şekilde.
Yok öyle bir şey:)
Anıl Caner
04.04.2009, 16:54
Yok öyle bir şey:)
20 milyon doların üzerinde zarar yaptıklarını farklı kaynaklardan okumuştum filmi ilk izlediğim zaman, film hakkında yazıları okurken.
Great White
04.04.2009, 17:08
O bilgiye nereden ulaştın bilmiyorum ama doğru olmadığı kesin:)
Benim bildiğime ve hatta emin olduğuma göre F.C. en az 50 milyon doların üzerinde kar yapmış bir filmdir..
Sadece Amerika' daki gişesiyle bile neredeyse amorti etmişti filmi yapımcı..
ÖmerFarukYılmaz
04.04.2009, 19:39
O bilgiye nereden ulaştın bilmiyorum ama doğru olmadığı kesin:)
Benim bildiğime ve hatta emin olduğuma göre F.C. en az 50 milyon doların üzerinde kar yapmış bir filmdir..
Sadece Amerika' daki gişesiyle bile neredeyse amorti etmişti filmi yapımcı..
Abi Wikipedia'ya göre;
Dövüş Kulübü ABD'de 37.030.102 $ (http://tr.wikipedia.org/wiki/ABD_Dolar%C4%B1), uluslararası olarak 63.823.651 $ hasılat ile toplam kazancı 100.853.753 $'a ulaşmıştır. Film, ABD'de gösterime girdiği hafta 11.035.485 $ gelir elde etmiştir.
Filmin hakettiği bu değil ama genede iyidir:)
LazAnisT
04.04.2009, 21:10
Benjamin Buton ve milyoneri seyrettim.Abartıldığı kadar olmasada hoş filimler..
Gişede zarar yaptığını ben de okumuştum. Hatta bu yüzden yapımcı şirket Fincher'i kovmuş, öyle bir şey de okumuştum.
Daha sonra film yurtdışında ve DVD satışlarında hakettiği gelirleri elde etmiş.
Not: Tyler'nın televizyonda verdiği selamı farketmemiştim. Onun dışında belirdiği anlar yukarıda yazdığım anlardır ;)
bmfırtına
05.04.2009, 10:07
Fight Club çok güzel filmdi gerçekten
yalnız sistemi eleştirirken yenisi önermemesi saçma
anarşi anarşi anarşi nereye kadar
Ömer SEVİNÇ
05.04.2009, 12:22
Bir filmden o kadar çok şey bekleme be abi:)
Yunus Emre SEYHAN
05.04.2009, 12:35
The terminal
http://imagecache2.allposters.com/images/pic/153/932481%7EThe-Terminal-Posters.jpg
2004 yapımı bir film. dün eski filmleri karıştırırken gördüm :) tekrar izledim. Gerçekten güzel.....
bmfırtına
05.04.2009, 12:52
The terminal
http://imagecache2.allposters.com/images/pic/153/932481%7EThe-Terminal-Posters.jpg
2004 yapımı bil film. dün eski filmleri karıştırırken gördüm :) tekrar izledim. Gerçekten güzel.....
krokozya:D
Harsh Times (2005)
Los Angles-Sokak Hayatını, Meksika'daki fakir ama güzel hayatı, Savaşın sonradan askerler üzerinde oluşturduğu etkiyi ve delilik ve normallik arasındaki ince çizgiyi çok iyi anlatan aşmış bir David Ayer yapımı.
Christian Bale'in olağanüstü oyunculuğu da ayrı bir hava katmış filme.
Konu itibariyle pek ilgi çekici değil. O yüzden zaten uzun bir süre bilgisayarımda izlenmeyi bekledi. Ama gerçekten çok güzel bir yapım. İzledikçe içine çekiyor insanı.
Tarz olarak Street Kings'e benzemekte. Daha doğrusu 2008 yapımı Street Kings bu filme benzemekte :)
ÖmerFarukYılmaz
05.04.2009, 13:28
Terminal he:) iyi hatırlattınız..
TAEGUKGI | BROTHERHOOD OF WAR (http://www.sinemablog.com/taegukgi-brotherhood-of-war.html)
9.1 / 10 (10 oy)
http://www.sinemablog.com/wp-content/plugins/postratings/images/loading.gif Loading ...
http://www.sinemablog.com/wp-content/uploads/2006/07/taegukgi.kucukresim.jpg (http://www.sinemablog.com/wp-content/uploads/2006/07/taegukgi.jpg)
Kore sinemasının güzel örneklerinden olan bu savaş filmi giriş kısmında “Er Ryan’ı kurtarmak (http://www.imdb.com/title/tt0120815/)” filmini anımsatıyor. 1950 yılında başlayan Kuzey ve Güney Kore arasındaki savaşın yapıldığı yerlerde kazı yapan bir araştırma ekibi, savaş alanında bulduğu bazı eşyalar vasıtası ile bay Jin Tae’ye ulaşmışlardır. Savaş sırasında kaybolan ağabeyinden bir iz olabileceği düşüncesiyle yola çıkan Jin Tae bir taraftan da geçmişe dalar.
O yıllarda kendisi üniversite öğrencisi, ağabeyi ise ayakkabı tamirciliği yapmaktadır. Annesi ve ağabeyinin nişanlısı ile mutlu bir yaşantıları vardır. Ağabeyi tüm imkânlarını kardeşi ve ailesi için seferber etmiştir ve evlilik planları yapmaktadır. Ancak bu sırada komünist Kuzey Kore ile ülkeleri savaşa tutuşur. Jin Tae ve ailesi mülteci durumunda ülkenin iç kesimlerinde yaşayan ailelerinin yanına doğru yola çıkarlar. Yolculuk sırasında mola verdikleri bir sırada ordu tarafından iki kardeş silah altına alınır. Artık Jin Seok’un tek amacı vardır. Savaşta üstün başarı göstermek ve kardeşini ailesinin yanına göndermek…
http://www.sinemablog.com/wp-content/uploads/2006/07/taegukgi2.kucukresim.jpg (http://www.sinemablog.com/wp-content/uploads/2006/07/taegukgi2.jpg)
8.0 gibi yüksek bir imdb ratingine sahip olan filmde savaş sahneleri üzerinde bir hayli emek sarf edilmiş ve oldukça başarılı olunmuş. 1950 – 1953 yılları arasında A.B.D. ve Çin’in de müdahalesiyle üç yıl süren savaş, dört mevsimi içine alacak şekilde anlatılmış. Savaş sırasında askerlerin çektikleri açlık, sıkıntılar, kahramanlıklar, cinnetler, özlem abartıdan uzak, gerçekçi bir biçimde başarılı olarak canlandırılmış. Tabi soğuk savaşın hüküm sürdüğü yılları konu alan film, siyasi mesajlar da taşıyor. Ana teması kardeşlik ve aile olan film başarı ile mesajını izleyiciye aktarıyor. Duygusal olarak bizle aşağı yukarı aynı özelliklere sahip olan Korelilerin bu filminde de eminim izledikten sonra siz de “bu filmi çekik gözlü oyuncular oynamamış olsa kesin Türkler yapmıştır” diyeceksiniz. Zaten filmin sonu da tam bir Türk filmi finali şeklinde bitiyor.
Yönetmen Je-gyu Kang (http://www.imdb.com/name/nm0437625/), bu filmden sonra bir Hollywood firması ile bir sonraki filmini A.B.D. de çekmek için bir anlaşma imzalamış. Demek ki film ve yönetmen Amerikan sinema endüstrisinin de dikkatini çekmeyi başarmış. Zaten bu film bir Kore filmi değil de bir Amerikan filmi olsaydı çok daha iyi pazarlanırdı. Oyunları hazırlanırdı. Oscara adaylığı gündeme gelirdi. İzlenmesi gereken başarılı bir film.
FİLM BİLGİ KARTI
Orjinal Adı: Taegukgi hwinalrimyeo
Türkçe Adı:
Yönetmen: Je-gyu Kang
Senaryo: Je-gyu Kang
Tür: Aksiyon / Drama /Savaş
Yapım Yılı: 2004
IMDb Rating: 8.0/10
Editör Rating: 8.0/10
Oyuncular:
Dong-Kun Jang …. Jin-tae
Bin Won …. Jin-seok
Eun-ju Lee …. Young-shin
Hyeong-jin Kong …. Yong-man
Yeong-ran Lee …. Mother
Kil-Kang Ahn …. Sergeant Huh
Min-sik Choi …. North Korean commander
Min-ho Jang …. Old Jin-seok
Dae-Hoon Jeong
Jae-hyeong Jeon …. Yong-seok
Yun-hie Jo …. Jin-seok’s grandaughter
Doo-hong Jung
Bo-kyeong Kim
Su-ro Kim …. Anti-Communist Federation member
Süre: 148 dk
Ülke: Güney Kore
Dil: Korece
kesinlikle oneririm cok film izledim ama bu filmden etkilendigim kadar hiçbir filmden etkilenmedim..
bi yerden temin edip mutlaka izleyin...eminim izlerken bitmemesini istiyeceksiniz ve izleyen herkesin film sonuna dogru hüngür hüngür aglayacagını iddaa ediyorum..
Bu filmi çok merak ettim şimdi.Kore filmlerini eskiden beri çok beğenirim zaten.
The Messengers (2007)
Amerikan Gerilim piyasasında klişenin kralı olmuş bir konu. Bir aile şehirden bir çiftliğe taşınır ve ev lanetlidir fakat aile bunu bilmez. Bu tür filmleri sevenler için hoş olabilir, nitekim benim için de hoş oldu vakit geçirme babında :). Ama izlenmemesi de ciddi bir kayıp değildir. Zaten bu tür filmleri sık sık izleyenler ve iyi bilenler filmin sonunu ve olacakları 15-20. dakikadan itibaren tahmin edebiliyor.
10 üzerinden 4 veriyorum. 4 puanın biri birkaç defa beni ürpertmeyi başarmış ses efektlerine, 3'ü de Kristen Stewart'ın güzel oyunculuğuna :)
Great White
06.04.2009, 13:57
Amerikan Gerilim piyasasında klişenin kralı olmuş bir konu. Bir aile şehirden bir çiftliğe taşınır ve ev lanetlidir fakat aile bunu bilmez.
Sanki öğrendikten sonra bir şey mi değişti?
İlla korku filmi olacak ya..
Bırakıp gitmiyorlar da evden:))
Bu arada Street Kings, bana göre 5 basar o Harsh Times' a;)
Recep Alkan
06.04.2009, 14:16
AŞK TUTULMASI.
ne kadar bir fenerlinin fanatikliğii anlatan bir film olsa da gerçekten çok güzel konusu olan ve fanatik kişilerin çirkin yönünü çok da filme sokmadan yapılmış bir film.
tavsiye ederim.
ceserdar
06.04.2009, 14:30
Sonbahar filminin DVDsi çıktı mı? En son Yeşilçam ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülü aldı. Keşke vizyondayken seyretseymişim dediğim bir film. Doğu Karadeniz'in çok güzel görüntüleri yakalanmış filmde. Fragmanına bakarak anlaşılıyor.
Issız Adam
Bir kere filmde Ada rolünü oynayan hatunun yaptığı rol öylesine yapmacık ki ilkokul piyeslerindeki çocukların atraksiyonları bile çok daha gerçekçi gözükebilir..
Üstelik tencere kazıntısı bir ses ile böyle yapmacık tavırlar takınarak sabah akşam bıdı bıdı konuşup kafa ütüleyen bir kadını isterse Charlize Teron' a benzesin, ben de terkederdim:S
Soner abinin yorumunun bu kısımlarına katılıyorum. Filmin pek ahım şahım bir konusu yok. Hatta bence film olabilecek bir konusu da yok. Yalan yok, yine de sıkmadan izlettirdi film kendini.
Bir daha izler miyim? Hayır.
İzlediğime pişman oldum mu? Evet.
Ama yine de izlerken sıkılmadım.
Soner abi,
Ben Harsh Times'ın ve Street Kings'in anlatımlarını ve sertliğini benzettim birbirine. Konu itibariyle farklı yapımlar zaten. Street Kings'in sadece sonunu Harsh Times'ın tamamıyla karşılaştırsak, gene 5 basar :) O nasıl bir finaldir öyle. Tekrar izlesem tekrar şaşırırım :p
Ömer Kaya
06.04.2009, 14:37
izlediğmi en gerilim sinama filmi trabzonspor:)
Great White
06.04.2009, 15:14
Issız Adam' ı sen yeni mi izledin Selim?
Vallahi müebbet hapis yesem ve yapacak hiçbir şeyim olmasa gene izlemem o filmi tekrardan:)
Sıkılmaya gelince..
Ben o filmi bir çok kişinin aksine yalnız izlemiştim..
Belki de o sebeple sıkılmışımdır, kimbilir:))
Donnie Darko
Kısaca; Bunu yazan insan olamaz.
http://www.movieposteraddict.com/wp-content/uploads/2008/06/mpadeathraceposterb.jpg
Death Race
Geçen gün izlemiş olduğum film.
Açıkçası konu olarak fena film olmasada beni çok fazla etkiledi dersem yalan olur.
İzlenebilir.
Ama mutlaka izleyin demem ;)
Donnie Darko
Richard Kelly senaryoyu lisedeyken yazmış...Filmin internet sitesi de inanılmaz etkileyici,mutlaka bir göz atmak lazım.
Burada "Prestige" filmini günlerce tartışmıştık,bu filmi tartışmaya kalksak aylar sürer herhalde...
''Prestige'' filminin neyini tartışıyordunuz Kaan abi ?
Evet filmin internet sayfası da bir değişik :)
''Prestige'' filminin neyini tartışıyordunuz Kaan abi ?
Önce "klon mu yoksa ikizi mi?" diye bir soru soruldu,ben de "klonu olmadığı kesin" dedim...Sonra toz dumana karıştı :D
"Donnie Darko"da yaşlı kadının (Sparrow) yazdığı kitabı okumak isteyenler özelden bana ulaşsınlar...İyi İngilizce bilmeyenler ulaşmasın ama,üzgünüm çevirecek zamanım yok...
Muhammet
08.04.2009, 21:38
Bence de klonu değil. :D
ÖmerFarukYılmaz
08.04.2009, 22:26
Donnie Darko
Aynısını ben demiştim Selim..
"Donnie Darko"da yaşlı kadının (Sparrow) yazdığı kitabı okumak isteyenler özelden bana ulaşsınlar...İyi İngilizce bilmeyenler ulaşmasın ama,üzgünüm çevirecek zamanım yok...
Abi bende almak isterim..
Bence de klonu değil. :D
Aman Muhammet:D
http://www.geraldpeary.com/reviews/def/donnie-darko.jpg
Ben kendi hayal gücümden dert ederdim:) Bu adam bu kadar ayrıntıyı düşünüp yazması,Bunları birleştirmesi....O hayal gücüyle adam kafayı yer...
Film çok ilginçti, Konu olarak tabi...Kurgu mükemmel planlanmış...Herşeyi anlamanız için sonunu beklemeniz şart...Bu birazda kelebek etkisine benziyor...Bir kelebek kanat çırpar ve hayatının yönü değişir onun gibi bir şey.....
O zaman seni iyice şok edecek bir bilgi vereyim: Richard Kelly bu senaryoyu lisedeyken yazmış...Filmi birkaç kere izlemek şart,her izleyişinizde farklı ayrıntılar yakalıyorsunuz.Filmdeki şirinler analizi gayet başarılı :)
Kelebek etkisi ile tek benzer tarafı zaman yolculuğu teması olması,ama Kelebek etkisi gibi dümdüz ve sıkıcı bir senaryoya sahip değil,kıyaslanamaz bile.İçinde pek çok gönderme de barındırıyor film,çok dikkatli izlemek lazım.
Bu arada,filmin en az kendisi kadar güzel olan web sitesini de ziyaret etmeyi kesinlikle ihmal etmeyin...
Donnie Darko
Richard Kelly senaryoyu lisedeyken yazmış...Filmin internet sitesi de inanılmaz etkileyici,mutlaka bir göz atmak lazım.
Burada "Prestige" filmini günlerce tartışmıştık,bu filmi tartışmaya kalksak aylar sürer herhalde...
Başka Donnie Darko hayranlarını bekliyoruz :)
Ömer SEVİNÇ
08.04.2009, 22:43
Ben henüz izlemedim. Tavsiye eder misiniz?
İzle izle...Senin de fikirlerini alalım...Bu film kaçmaz.
Ömer (Eomer, Ömer Faruk değil :D),
İzlemelisin. Ama bir defa oturup izlemelisin ve izlerken MSN ve Forum gibi şeylerden uzak durmalısın bir şey anlamak için.
Ben önce oturdum ilk yarım saatini izledim, ara ara foruma da takıldım :) Bir gün sonra 1 saat daha izledim. Son bölümü 3. gün izledim ve hiçbir şey anlamadım :D "Hiçbir şey anlamadığıma göre iyi filmmiş" deyip bugün oturdum ve filmin tamamını izledim :) Çok güzel.
Yalnız o Frank'in kostümünü kim tasarlamış acaba? Tam dayaklık...
Ömer SEVİNÇ
08.04.2009, 22:49
İzle izle...Senin de fikirlerini alalım...Bu film kaçmaz.
Ömer (Eomer, Ömer Faruk değil :D),
İzlemelisin. Ama bir defa oturup izlemelisin ve izlerken MSN ve Forum gibi şeylerden uzak durmalısın bir şey anlamak için.
Ben önce oturdum ilk yarım saatini izledim, ara ara foruma da takıldım :) Bir gün sonra 1 saat daha izledim. Son bölümü 3. gün izledim ve hiçbir şey anlamadım :D "Hiçbir şey anlamadığıma göre iyi filmmiş" deyip bugün oturdum ve filmin tamamını izledim :) Çok güzel.
Yalnız o Frank'in kostümünü kim tasarlamış acaba? Tam dayaklık...
utorrent'e ekleyim hemen:)
Cuma günkü sınavdan sonra yapılacaklar listesine 1. sıradan girdi film:)
Öbür hafta yok mu vize :p
Ömer SEVİNÇ
08.04.2009, 22:52
3 haftada bir staj bitirme sınavları oluyoruz Selim. Vize mize yok:)
İyiymiş. Tıbb'a mı geçsem :D
Bu filmi çok merak ettim şimdi.Kore filmlerini eskiden beri çok beğenirim zaten.
http://img.sinemalar.com/images/afis_buyuk/t/The-Classic.jpg The Classic
Yapım:
2003 (http://www.sinemalar.com/filmler/yil_2003/) ~ GüneyKore (http://www.sinemalar.com/filmler/ulke_2374/)
Tür:
Dram (http://www.sinemalar.com/filmler/tur_562/), Romantik (http://www.sinemalar.com/filmler/tur_571/)
Yönetmen:
Jae-young Kwak (http://www.sinemalar.com/sanatci/35085/Jae-young-Kwak/)
Senaryo:
Müzik:
Yeong-wook Jo (http://www.sinemalar.com/sanatci/46446/Yeong-wook-Jo/)
Süre:
77 dk
bu filmi de bulabilirsen izleyebilirsin...fazla aşk filmi izlemem ama bu filmi herkes tavsiye ediyordu izledim ve cok begendimm..
eger internet kota sorunu yoksa flimleri çeşitli film sitelerinden indirebilirsin..
Ömer SEVİNÇ
08.04.2009, 23:04
İyiymiş. Tıbb'a mı geçsem :D
Ula neresi iyi? Millet 1 hafta vize kasar, 3 ay yatar. Bizim sınav sonrası yatmamız 1 hafta sürüyor maksimum. Sınav stresi içinde yaşamaktan bıktım:D
ÖmerFarukYılmaz
08.04.2009, 23:40
Adaş kesin izle:)
Tv de görmüştüm izleyememiştim sonra izleme imkanım oldu
Sarhoş Atlar Zamanı- İran
Güzel Film
Muhammet
09.04.2009, 01:19
Donnie Darko'yu indiriyorum, muhtemelen bir dahaki haftasonuna izlemiş olurum. :)
http://img.sinemalar.com/images/afis_buyuk/t/The-Classic.jpg The Classic
Yapım:
2003 (http://www.sinemalar.com/filmler/yil_2003/) ~ GüneyKore (http://www.sinemalar.com/filmler/ulke_2374/)
Tür:
Dram (http://www.sinemalar.com/filmler/tur_562/), Romantik (http://www.sinemalar.com/filmler/tur_571/)
Yönetmen:
Senaryo:
Müzik:
Yeong-wook Jo (http://www.sinemalar.com/sanatci/46446/Yeong-wook-Jo/)
Süre:
77 dk
bu filmi de bulabilirsen izleyebilirsin...fazla aşk filmi izlemem ama bu filmi herkes tavsiye ediyordu izledim ve cok begendimm..
eger internet kota sorunu yoksa flimleri çeşitli film sitelerinden indirebilirsin..
İşyerinde kota sonsuz,ama film izlemeye fazla zamanım olmuyor :)
Ben de duygusal filmleri sevmem,ama yine Kore yapımı "My Sassy Girl" e hayran kalmıştım.Gerçi komik sahneleri de fazlaydı belki ondan olabilir.
Ömer SEVİNÇ
09.04.2009, 11:48
My Sassy Girl kore yapımı mıydı?:eek:
Oyuncular ingilizdi hep:S
My Sassy Girl kore yapımı mıydı?:eek:
Oyuncular ingilizdi hep:S
Eyvah eyvah...Sen Hollywood tekrar çekimini izlemişsin...Çok fena tufaya geldin Ömer :)
Benim dediğim filmin orjinal adı "Yeopgijeogin Geunyeo"
Adem Erdoğan
09.04.2009, 11:56
http://www.movieposteraddict.com/wp-content/uploads/2008/06/mpadeathraceposterb.jpg
Death Race
Geçen gün izlemiş olduğum film.
Açıkçası konu olarak fena film olmasada beni çok fazla etkiledi dersem yalan olur.
İzlenebilir.
Ama mutlaka izleyin demem ;)
Mutlaka izleyin derim.;)
Jason Statham kelim ama karizmanın kralıyım demiş.
Ayrıca Al Pacino tipli emice çok iyi oynamış.
Yalnız hapishane müdürünü oynayan kadın biraz light kalmış.Aliye Rona gibi birisi olması lazımdı.
Ömer SEVİNÇ
09.04.2009, 11:57
Harbi mi abi?:eek:
Yahu ben de bu insanlar bu filmi nasıl sevmiş diye merak edip duruyordum:)
Sıkıla sıkıla bir hal olmuştum yahu. Sırf millet o kadar övdü, belki sonu güzeldir diye izledim. Sonunda da birşey çıkmadı:D
Kore yapımı olanla konu tamamen aynı mı?
Ömer SEVİNÇ
09.04.2009, 12:00
Ben aynı durumu Funny Games ve Shining'te de yaşamıştım yahu. Bir yamukluk var ama dur bakalım:)
Konu aynı,ama kültürler farklı,tekrarının güzel olmayacağı garantiydi zaten...Kore 2001 yapımı film muazzam komik ve çok duygusal,çok etkileyici bir filmdi.Elisha Cuthbert'in oynadığı 2008 yapımı filmi izlemedim,izlemem de.Ne gerek vardı,onu da anlayabilmiş değilim,çok eski bir filmin tekrarını çekseler neyse de,yeni ve çok güzel bir film zaten orjinali.
Great White
09.04.2009, 12:02
Ben aynı durumu Funny Games ve Shining'te de yaşamıştım yahu. Bir yamukluk var ama dur bakalım:)
Funny Games' de kafa karıştıracak ne vardı ki Ömer:)
Ömer SEVİNÇ
09.04.2009, 12:03
Kore versiyonunu izlesem sıkılır mıyım peki?
Shining'in orjinalini izlemeye çalışınca çok sıkılmıştım vallahi:)
@GW
Onun da 2 versiyonu varmış abi. Ben yine yenisini izlemişim ve yine kötü bir filmdi. Güzel olan eskisiymiş:)
Kore versiyonunu izlesem sıkılır mıyım peki?
Shining'in orjinalini izlemeye çalışınca çok sıkılmıştım vallahi:)
Shining'in orjinalini izlerken konuyu bildiğin için mi yoksa film eski olduğu için mi sıkıldın bilmiyorum,ama her iki durumda da "My Sassy Girl"in orjinalini izlerken sıkılman mümkün değil.Konuyu da bilsen,aynı filmi önceden de izlesen sıkılma gibi bir olasılığın yok.
"Funny Games"i ben de izledim ama iki versiyonu olduğunu bilmiyordum.Naomi Watts'ın oynadığını izlemiştim.2007 yapımı olduğuna göre,bu sefer de ben tufaya gelmişim :)
Ömer SEVİNÇ
09.04.2009, 12:09
Konuyu bildiğim için sıkılmıştım Shining'te.
Ben de Naomi Watts'lı olan versiyonu izledim 2007 yapımı. Bir de 1997 yapımı Funny Games varmış. Esas güzel olan oymuş. İzlemek nasip olmadı henüz.
Hep birlikte tufaya geldik sanırım bu filmde:)
Great White
09.04.2009, 12:13
Kesinlikle Haneke' ye ait ilk versiyon diğerine on basar Ömer:)
Ben her ikisini de izledim.. Özellikle ilk versiyonu son derece tribal bir film..
İzlerken bir yandan meraklanıp diğer yandan da feci şekilde rahatsız oluyorsun..
Demek ki temiz yüzlü ve tertemiz beyazlar içerisinde giyinik olmak iyi insan olmayı gerektirmiyormuş;)
Ömer SEVİNÇ
09.04.2009, 12:15
İkinci çekilen filmde zaman neler olduğuna anlam vermeye çalışmakla geçti vallahi:)
Hiç bir şey anlamadan film bitti.
Yalnız iki filmin yönetmeni de aynı benim bildiğim. Eleman kendi filmini tekrar çekmiş ama başarılı olamamış:)
Great White
09.04.2009, 12:16
Tabii ki aynı..
Ama biraz daha postmodern bir tarzı var ikincisinin..
Oysa ilki biraz Tarantino havası da veriyor bünyeye;)
Great White
09.04.2009, 12:33
Bu arada Donnie Darko konusu asla yazılamayacak filmlerdendir..
Kaba tabirle "Sen bu filmden ne anladıysan o" hesaabı;)
Great White
09.04.2009, 12:43
Azılı bir XMEN fanatiği olarak daha Amerika' da bile vizyona girmemiş olan XMEN Origins adlı filmin kopyasını elime geçirdim ve dayanamayıp izledim:)
Bu film internetten nasıl sızmış anlayamadım ama filmin kopyası hiç de fena değildi. Fakat bazı sahnelerin üçboyutlu animasyon gibi gözükmesi ve gene bazı karelerde Wolverine' in havada uçarken arkasındaki askılık iplerinin açıkça görünüyor olması beni şaşırttı:eek:
Büyük ihtimal henüz tamamlanmamış bir kaydı falan bu ya da yönetmen biraz dalga geçmiş diyebilirim:))
Filme gelince. Olay bu sefer Wolverine' in çocukluğu döneminden başlayıp büyümesini, yeteneklerini fark edişini, ilk aşkı Silver Fox ile tanışmasını, baş düşmanı Sabretooth ile olan hamasetini irdeleyerek akıp gidiyor..
En güzel taraf ise bu filmde Deadpool ve özlenen kahraman Gambit' in de bulunuyor olması. Ajan Zero, Fred gibi mutantlar da filme renk katan diğer unsurlar..
Ben çok beğendim. Zaten XMEN söz konusu olduktan sonra beğenmeme lüksüm de yok açıkçası;)
http://img218.imageshack.us/img218/9895/wolverinegroup.jpg (http://img218.imageshack.us/my.php?image=wolverinegroup.jpg)
Soldan sağa: Deadpool, Gambit, Wolverine, Sabretooth, Silver Fox
Ömer SEVİNÇ
09.04.2009, 12:53
O kopya henüz filmin tamamlanmamış hali diye biliyorum ben. Dediğin gibi ipler falan gözüküyormuş o derece:)
Ben indirdim ama izlememeye karar verdim. Sinemaya gideceğim.
Wolverine'den sonra Magneto çekilecek. Ben esas o filmi bekliyorum:)
Great White
09.04.2009, 13:50
Vallahi ben dayanamayıp izledim Ömer:)
Sinemada da kesin izlerim ama :ok
Hüdai Pervaneli
09.04.2009, 13:51
hizli ve ofkeliyi az önce izledim tavsiye ederim hiz tutkunlarina
hizli ve ofkeliyi az önce izledim tavsiye ederim hiz tutkunlarina
Hangisini?...
Muhammet
09.04.2009, 17:05
O zaman ben X Men serisini listede öne alayım. :p
Great White
09.04.2009, 17:28
Bence en öne al Muhammet;)
Gerçi bu tarz eski çizgi romanlardan uyarlama fantastik filmlerden hoşlanıyor olmak da gerek tabii ki:)
Wolverine' in iskeleti laboratuvar ortamında adamantium elementi ile güçlendirildikten sonra o meşhur pençelerinin kırılmaz niteliğe dönüştüğü ilk anı gösteren sahne..
http://img23.imageshack.us/img23/2312/707wolverinenew.jpg (http://img23.imageshack.us/my.php?image=707wolverinenew.jpg)
Bu arkadaş da ölümcül bastonu ve iskambil kartları ile harikalar yaratan karizmatik kahraman Gambit..
Aslında Johnny Depp de gidermiş bu role yahu;)
http://img18.imageshack.us/img18/3387/gambitr.jpg (http://img18.imageshack.us/my.php?image=gambitr.jpg)
Muhammet
09.04.2009, 17:31
Severim Soner Abi. Merak ediyordum zaten, Hugh Jackman falan da var. :)
Into the Blue
Jessica Abla, Paul Walker ve 2 arkadaş daha okyanusta hazine aramaya kalkarlar. Sonra ister istemez kirli işlerin ortasına düşerler.
Fragmandaki muazzam okyanus manzaraları ve Jessica Abla sebebiyle indirdim filmi. Keşke indirmeseydim. Jessica dahil, oyunculuklar çok kötü. Senaryo çok zorlama ve biraz aksak. Karakterlerin çok mantıksız eylemleri de yok değil. Fazla durulmamış belli ki senaryo üzerinde.
Yine de sonuna doğru biraz daha heyecanlandı film. 10 üzerinden 4 veriyorum Jessica Abla'nın güzel hatrına :)
Muhammet
10.04.2009, 00:59
Selim, o film bu yazın günün birinde Kanal D'de yayınlandı, baktılar akış boş kaldı, sallayalım birşey muhabbetine. Düşün yani öyle bir film. Sorsaydın önce burada, kurtarırdım güzel zamanını. :D
Hüdai Pervaneli
10.04.2009, 01:02
Hangisini?...
Sonuncusunu The Orginal teile
Muhammet, Kanal D'de fragmanı görünce merak ettim zaten :)
Kanal D'nin tanıtımındaki "olağanüstü bir gerilim" yakıştırmasına da aldandım biraz, yalan yok ççç
Doğan Medya'nın bana 2 saat borcu var, ödeşeceğiz günün birinde, buraya yazıyorum ççç
Muhammet
10.04.2009, 01:03
Ben de reklamı fragmanı için izleyeyim demiştim, Jessica Abla'mı görüp kapatmıştım. :) Alacağımı aldım yani ben o filmden. Sen de anladın sanırım. :) Sorun yok o zaman. ççç
Mementoyu begenen var mi aranizda?
Ben bugün ilk defa izledim ve izledigime pisman oldum. Acayip ruhum sıkılıdı. Basta ilginc geldiysede sonrasi hic hosuma gitmedi. imdb acayip puan vermisler, anlamis degilim.
5/10
Valla sırf gözüm gönlüm bayram etsin diye izleseydim pişman olmazdım. Jessica Abla'yı fazlasıyla gösteriyorlar :D Ama beklentilerim farklıydı :)
Mementoyu begenen var mi aranizda?
Ben bugün ilk defa izledim ve izledigime pisman oldum. Acayip ruhum sıkılıdı. Basta ilginc geldiysede sonrasi hic hosuma gitmedi. imdb acayip puan vermisler, anlamis degilim.
5/10
Yapma :)
Memento sevilmez mi. En ince ayrıntıya kadar düşünülmüş bir kurgusu, sürekli yok artık dedirten bir hikaye ve senaryosu ve inanılmaz bir sonu var. 10 üzerinden 9 veririm en az :)
Kubilay ŞAHİN
10.04.2009, 01:12
Şuana Kadar İzleyemedim ama İzleyenlerden Yorum Beklerim :)
http://i43.tinypic.com/2gtqafs.jpg
Yapma :)
Memento sevilmez mi. En ince ayrıntıya kadar düşünülmüş bir kurgusu, sürekli yok artık dedirten bir hikaye ve senaryosu ve inanılmaz bir sonu var. 10 üzerinden 9 veririm en az :)
Kurgu olarak mükemmel, zaten beynim sulandi durmadan. Bir ordan giriyorlar olaya bir burdan, yarisi gecmise diger yarisi gelecege. Ondan zaten 5 puan verdim.
Ama adami baya bayiyor, heyecan yok sifir. Acaba ne olucak diye bakamadim, cünki ne gelecegi belli olan bir film. Iste numara yazmis, sonra gelecek olan sahne nasil numarayi aldigi, iste kandinin yaninda uyaniyor, sonra nasil oraya geldigini gösterecegini biliyorsun. Yani 20 dakkadan sonra anliyorsun olayi.
Tabi belli olmayan tek sey vardi oda filmin sonu. Adamin gercek katil olmadigini zaten önceden anliyorsun cün ki durmadan "adama inanma, yalan söylüyor " yazisina bakiyor, yani burdan belli zaten filmin sonunda bu pahaliya patlayacagi. Tek beklemedigim sey ise kendi karsini öldürmüs olmasi ama yinede 2 saat cile cekilmez bunu ögrenmek icin.
psikopat_hamsi
10.04.2009, 01:29
yaklaşık 1 aydır film izleyemiyorum pes2009a takıldım gidiyorum. pazartesi günü sınavdan bi kurtulayım her gece bitane :D
Valla öyle bir final izledikten sonra filmin diğer kısımlarını hiç hatırlamadım bile.
Dogrudur. Dedigim gibi sadece finali güzel ve basi ilgi cekiyor. Ama aradaki 90 dakka bayaa bayiyor insani.
Ayni sey filmi gibi 8 ayri kameradan gösterilen film, türkcesi ney bilmiyorum:
http://www.imdb.com/title/tt0443274/
psikopat_hamsi
10.04.2009, 04:14
Dogrudur. Dedigim gibi sadece finali güzel ve basi ilgi cekiyor. Ama aradaki 90 dakka bayaa bayiyor insani.
Ayni sey filmi gibi 8 ayri kameradan gösterilen film, türkcesi ney bilmiyorum:
http://www.imdb.com/title/tt0443274/
filmin adı bakış açısı. 8 ayrı bakış açısı :)
Cerasus,ik defa Memento'yu beğenmeyen birine rastladım...Zevk meselesi tabi ki,ama film en azından farklı ve orjinal bir film,olaylar sondan başa doğru gelişiyor,elemanımız herşeyi sürekli unuttuğu için zaten öyle olmak zorunda.
Vantage Point da aslında kurgu itibariyle çok güzel ve özgün bir yapım.
Bazen aynı sahneleri 4-5 defa izlemek sıkıcı olabiliyor ama her bakış açısında farklı ayrıntılar yakalanabiliyor. Ben çok beğenmiştim.
Beğenmediğim filmleri yarıda bıraktığım çok olmuştur ama bu tarz değişik kurgulu filmleri sıkılsam bile merakımdan dolayı sonuna kadar izlerim.
2007 İngiliz yapımı "Hot Fuzz" isimli filmi izledim.Uzun zamandır bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum.Film polisiye-aksiyon havasında geçecek zannederken sonradan asıl o tarz filmlerle (özellikle de "Break Point" ve "Bad Boys" ) dalga geçen bir film olduğunu anlıyoruz.Aksiyonu bol ve gülme garantili bir film...
Çok sevdiğim bi bayan arkadaşım beni sinemaya davet etti. ben tabi hızlı ve öfkeli 4'e gidelim dedim. o da biraz gönülsüzce kabul etti ama filmden çıktıktan sonra ayrılana kadar 8-10 defa ''harika filmdi ya'' dedi. benim için zaten harikaydı tabi, gözlerimi kapatıp motor seslerini dinlesem bana yeterdi :)
Bi de ben şu sinepuan olaylarına kafayı fena taktım. milyonere 8,8 vermişler hızlı ve öfkeli 4'e 7,1 vermişler, anlamak mümkün değil. daha doğrusu anlamam mümkün değil diyim, zevk meselesi sonuçta. bi de oscar veriyolar böyle filmlere, ben oscarlık bişey göremiyorum valla, basit bir film, sadece konusu var. neyse ben bu işten anlamıyorum diyip işin içinden çıkayım:) benim puanım, milyoner: 5.0, hızlı ve öfkeli 4: 9.0
Bi de ben şu sinepuan olaylarına kafayı fena taktım. milyonere 8,8 vermişler hızlı ve öfkeli 4'e 7,1 vermişler, anlamak mümkün değil. daha doğrusu anlamam mümkün değil diyim, zevk meselesi sonuçta. bi de oscar veriyolar böyle filmlere, ben oscarlık bişey göremiyorum valla, basit bir film, sadece konusu var. neyse ben bu işten anlamıyorum diyip işin içinden çıkayım:) benim puanım, milyoner: 5.0, hızlı ve öfkeli 4: 9.0
Olaya sinemasal ve sanatsal bakmak gerekiyor bence. Milyoner'in sinemasal değeri büyük. Hızlı ve Öfkeli ise özünde bir gişe filmidir bence.
Eğlenmek için ben de Hızlı ve Öfkeli'yi tercih ederim. Ama dediğim gibi, sanat için çekilmiş bir film değil :)
Cerasus,ik defa Memento'yu beğenmeyen birine rastladım...Zevk meselesi tabi ki,ama film en azından farklı ve orjinal bir film,olaylar sondan başa doğru gelişiyor,elemanımız herşeyi sürekli unuttuğu için zaten öyle olmak zorunda.
Begenmedim degil tam olarak, yani hikayesi cok ama cok siradan kalmis.
Evet farkli ve orijinal kurgusu var, böyle film simdiye kadar hic izlemedim ama bu özelligi iyi bir hikaye ile baglanamamis.
Bende kurguya , yapimina hayran kaldim , ona 10/10 veririm ama hikaye olarak 10 üzerinden 1. Daha güzel bir hikaye cikartila bilirdi bence.
Dedigim gibi 90 dakka boyunca adamin nerden nereye arabayla gittigini gösteriyor yada hotelde gecirdigi zamani. Anlatim olarak süper ama hikaye sifir.
Ben mesela bekledim, acaba bas aktörü filmde nasil manipüle edecekler ve ney icin cün ki adamin durumu manipüle edilmek icin baya müsait. Ama gel gör ki koskoca filmde adam 200.000$ ve dayak yiyen kadin icin manipüle ediliyor. Süpriz olan ise filmde filmin sonu. O kadar.
Ama tabiki dedigin gibi bu bir zevk meselesi.
Vantage Point da aslında kurgu itibariyle çok güzel ve özgün bir yapım.
Bazen aynı sahneleri 4-5 defa izlemek sıkıcı olabiliyor ama her bakış açısında farklı ayrıntılar yakalanabiliyor. Ben çok beğenmiştim.
Beğenmediğim filmleri yarıda bıraktığım çok olmuştur ama bu tarz değişik kurgulu filmleri sıkılsam bile merakımdan dolayı sonuna kadar izlerim.
Bende sonuna kadar izliyorum meraktan ama bu filmin kurgusu güzel diye filminde güzel oldugu demek degildir. O zaman her filmi 8 farkli acidan yapsinlar, her acidan yeni bir sey ögrenelim is tamamdir, yani anlata biliyor muyum?
O filmde bomba 8 defa patliyor ve filmin finali ney? Baskanin kacirilmasi mi? Hic olmamis bir olay cünki simdiye kadar. Die Hard aynisi, farki yok, kurgusu degisik o kadar. Die hard da tren istasyonlarini bombalatiyorlardi bankadan paralari kacirmak icin. Ama Die Hard kendine özgü bir seyi var, yani replikleri olsun, havasi olsun, vs. Bu filmde ben öyle bir sey göremedim. Kurgu teknikleri üstünde duran bir film, baska güzelligi yok.
Neyse, tabi ki zevk meselesi ve herkesin görüsüne saygi duyuyorum, yani yanlis anlamayin beni, kimseyi yargilamiyorum =)
cerasus sen yine iyi dayanmışsın.Filmde herşey belli olduğu için ben Memento'yu yarıda kapatmıştım.Sonunu bilememişiz ama olsun :)
cerasus sen yine iyi dayanmışsın.Filmde herşey belli olduğu için ben Memento'yu yarıda kapatmıştım.Sonunu bilememişiz ama olsun :)
Oh be beni anliyan birisi cikti =)
Valla bende kapatacaktim ama bu kadar cok puan alinca film dedim sonuna kadar izliyelim, sonradan neyin güzel oldugunu anlamak icin ama yanilmisim.
Olaya sinemasal ve sanatsal bakmak gerekiyor bence. Milyoner'in sinemasal değeri büyük. Hızlı ve Öfkeli ise özünde bir gişe filmidir bence.
Eğlenmek için ben de Hızlı ve Öfkeli'yi tercih ederim. Ama dediğim gibi, sanat için çekilmiş bir film değil :)
Doğrudur. ben de sinemaya eğlenmek için gidiyorum zaten, sanat eleştirmenliğine de soyunmaya niyetim yok :) sinemaya gidiş amacı nedir insanların onu da sorgulamak lazım. Trabzon'da 6 lira bir sinema bileti, 2 saat için 6 lira verip sırf sanatsal değeri yüksek diye, seyrederken canımı sıkan bir filme gitmek istemem.
ayrıca milyonerin sanatsal değeri nedir acaba, oyunculukları falan mı? ben oyunculukları da beğendiğimi söyleyemem, çocuk oyuncuların performansı iyiydi ama. illa eğlendirmesine de gerek yoktu yani, ağlatabilirdi de ama benim sadece canımı sıkabildi o kadar. herneyse ben filmi beğenmedim yani. bi kere filmde büyük bir hata var, o yarışma hiçbiryerde canlı yayınlanamaz, adam baksın googledan sen de ara söylesin sana, oh ne güzel! olmaz yani :)
Bende sonuna kadar izliyorum meraktan ama bu filmin kurgusu güzel diye filminde güzel oldugu demek degildir. O zaman her filmi 8 farkli acidan yapsinlar, her acidan yeni bir sey ögrenelim is tamamdir, yani anlata biliyor muyum?
O filmde bomba 8 defa patliyor ve filmin finali ney? Baskanin kacirilmasi mi? Hic olmamis bir olay cünki simdiye kadar. Die Hard aynisi, farki yok, kurgusu degisik o kadar. Die hard da tren istasyonlarini bombalatiyorlardi bankadan paralari kacirmak icin. Ama Die Hard kendine özgü bir seyi var, yani replikleri olsun, havasi olsun, vs. Bu filmde ben öyle bir sey göremedim. Kurgu teknikleri üstünde duran bir film, baska güzelligi yok.
Neyse, tabi ki zevk meselesi ve herkesin görüsüne saygi duyuyorum, yani yanlis anlamayin beni, kimseyi yargilamiyorum =)
Ben genelde filmleri son sahneleriyle veya kurgularıyla hatırlarım.
Özgün bir kurgu bir filmi beğenmeme ve sıkılmadan sonuna kadar izlememe yetiyor genelde :) Vantage Point'u ve Memento'yu da bu yüzden sevmiştim. Konusunu veya oyunculuklarını beğendiğimden değil yani :)
Buranin tavsiyesiyle dün Donnie Darkoyu izledim.
Yani mementoya yüksek puan verenler bu filme acaba kac puan verecekler, 10 üzerinden 17/18 herhalde ;)
Ilk bakista anlamasamda, sonradan sonuna 3 defa bakinca anca anliyabildim , yani anladigimi saniyorum :D.
Valla ben acayip begendim filmi. Müzikleri cok ama cok cuk diye oturmus ve cok güzel. Bas karakterin psikopat gülüsü ayri güzel, bulanik rüya tadinda gecen film bambaska güzel.
Kaderi degistirmek demek böyle oluyor.
Filmde hosuma giden en güzel sey bana o eski korkunc filmler tadini vermesi, ne kadar bir korku filmi olmasada ben acayip ürperdim. O bos ama agaclarla dolu koca sokaklar, psikopat gülümsemeler, o eski sinemalar ve okullar, halloween partisi, eski kiyafetler, o eski amerikan düsünceler ve o tavsan kostümü.
"Yani kimseye, kimsenin bilmedigini, söylemememiz gerekir".
"Onun psikolojik sorunlari var. Öyle mi, benimde var. Ne tür bir psik. problemi var babanin?"
"Bugün bir mektup yok, belki yarina."
"Tüm canlilar tek baslarina ölürler."
"Donnie Darko, bu ne bicim bir isim? Sanki bir süper kahraman ismi gibi. - Olmadigi mi kim söyledi?"
"Ve eger gecmise gidebilseydin ve tüm karanlik ve aci saatleri daha güzel seylerle degistire bilseydin, ne olurdu?"
(kendimce terücme etmeye calisitm, hatalarim vardir kesin)
Yani kisaca önerdiginiz icin sag olun, baska önermek istediginiz film var mi arkadaslar?
Adem Erdoğan
11.04.2009, 15:22
Valkyrie'yi izledim.İzlenebilirliği yüksek bir film fakat fazla yukarılara tırmanamaz.
Tom Cruise'un sağ elini(olmayan) kaldırıp "heil Hitler" demesi en etkileyici sahnesiydi.
Buranin tavsiyesiyle dün Donnie Darkoyu izledim.
Yani mementoya yüksek puan verenler bu filme acaba kac puan verecekler, 10 üzerinden 17/18 herhalde ;)
İyi de onu belirttik zaten,"Donnie Darko" film üstü bir şey...Diğer filmleri bunun gibi olağanüstü filmlerle kıyaslamak doğru olmaz.
"Donnie Darko"da aslında konu paralel evrenler,ama filmde bundan hiç bahsetmiyor.Biz,şizofren bir gencin kendisiyle ve hayatla mücadelesini ve dünyayı daha güzel bir yer yapma arzu ve çabasını izlerken,arka planda zamanda yolculuk ve paralel evrenler konusu işleniyor.
SDanışmaz
11.04.2009, 16:31
Azılı bir XMEN fanatiği olarak daha Amerika' da bile vizyona girmemiş olan XMEN Origins adlı filmin kopyasını elime geçirdim ve dayanamayıp izledim:)
Bu film internetten nasıl sızmış anlayamadım ama filmin kopyası hiç de fena değildi. Fakat bazı sahnelerin üçboyutlu animasyon gibi gözükmesi ve gene bazı karelerde Wolverine' in havada uçarken arkasındaki askılık iplerinin açıkça görünüyor olması beni şaşırttı:eek:
Büyük ihtimal henüz tamamlanmamış bir kaydı falan bu ya da yönetmen biraz dalga geçmiş diyebilirim:))
Filme gelince. Olay bu sefer Wolverine' in çocukluğu döneminden başlayıp büyümesini, yeteneklerini fark edişini, ilk aşkı Silver Fox ile tanışmasını, baş düşmanı Sabretooth ile olan hamasetini irdeleyerek akıp gidiyor..
En güzel taraf ise bu filmde Deadpool ve özlenen kahraman Gambit' in de bulunuyor olması. Ajan Zero, Fred gibi mutantlar da filme renk katan diğer unsurlar..
Ben çok beğendim. Zaten XMEN söz konusu olduktan sonra beğenmeme lüksüm de yok açıkçası;)
http://img218.imageshack.us/img218/9895/wolverinegroup.jpg (http://img218.imageshack.us/my.php?image=wolverinegroup.jpg)
Soldan sağa: Deadpool, Gambit, Wolverine, Sabretooth, Silver Fox
Filmin montajlanmamış kopyasını birisi Fox Tv stüdyosundan alıp, nete düşürüyor. Sonrası malum :)
Film nete düştükten sonra yapımcılar filmin sonunu değiştirme kararı almışlar..
#10 Fietra
11.04.2009, 22:28
Tavsiyedir;
The Reader
Underworld Rise of The Lycans
İzlemeye gerek yok;
Duplicity
Doubt
Ömer SEVİNÇ
12.04.2009, 01:45
The Wrestler'i ben de tavsiye ederim. Gerçekten kaliteli bir film. Sonuna da bayıldım..
Tigerland
Vietnam savaşına gidecek askerlerin son eğitimini aldıkları kampta olanı biteni anlatıyor film. IMDb'ye göre Savaş filmi. Ben de açıkçası vurdulu kırdılı, Rambovari bir film bekliyordum ama öyle olmadı. Daha çok askerlerin psikolojileri baz alınmış. Oldukça başarılı olmuş bence.
İzlerken sıkıldığım anlar oldu. Hatta filmi 2 oturuşta izledim :p Ama bittiğinde güzel bir tat bıraktı.
Monoton anlatımları pek beğenmem aslında ama kamera açılarını çok başarılı buldum. Sabit duran bir kamera yoktu sanırım, hep omuzda çekildi galiba. Bu da kendinizi filmin içinde hissetmenize yol açıyor. Collin Farrell'in ve Clifton Collins Jr'nun aşmış oyunculukları da filmi sevmemde büyük etkendi.
Sonuç: İzleseniz de izlemeseniz de bir şey kaybetmezsiniz.
Ömer SEVİNÇ
12.04.2009, 21:19
Donnie Darko'yu izledim bu sabah:)
Olağanüstüydü, hayran kaldım. Şimdiye kadar nasıl kaçırmışım bu filmi hayret.
Filmde paralel evrenler konusu cidden çok iyi işlenmiş. Kelebek etkisinden sonra gördüğüm en iyi kurgulardan birine sahip.
İlk izleyişte anlaması biraz güç filmi. O nedenle herşeyi yerine oturtamadım henüz. Mesela şu tavşanın gerçekten şizofreni ürünü mü yoksa ne olduğunu, nasıl gelecekten haber verdiğini çözebilmi değilim. Bunun yanında film boyunca gördüğümüz evrene uçak motoru nasıl düştü onu da anlamadım. Sonuçta film boyunca izlediğimiz evrenden gerçek evrene gönderiyor uçak motorunu:S
Çok kalite replikler, iyi bir oyunculuk, süperdi yahu.
En beğendiğim sahne de şu kişisel gelişim uzmanıyla aralarındaki muhabbetti:)
Buraya gelmek için kaç para aldınız?:)
Film tartismaya acik oldugu icin kimse dogruyu tam olarak bilemez. Bana göre (dikkat, filme bakmamis ve bakacak olanlar burayi okumasa iyi olur):
Ucak motoru iki dünya arasinda olusan delikten geliyor. Yani zaman yolculugu yapiyor ucak motoru. Filmde ögretmenin dedigi gibi yolculuk yapmak icin bir metaldan cisim vede bir delik lazim ve buda burda mevcut.
Tavsan ise ona verilen bir yetenek. Gelecegi görmek icin bir yetenek, yada sizofrende diye biliriz ama normal bir sizofrenlik degil.
Iki dünya arasinda olusan bir delik var ve bu deligin kapatilmasi lazim yoksa 28 gün bilmemne saat bilmemne dakka icinde asil dünyanin sonu gelicek. Bunu önlemek icin o tavsan beliriyor, o tavsan ve digerleri hem bilip hem bilmeden onu yöneltiyorlar gelecegi görmek icin. Sadece "normal" yasayanlar (annesi,kiz arkadasi, psikologu, vs) Donniyi yöneltseler kendisi büyük bir ihtimalle o yatagina düsecek olan motora kurban gitmek istemeyecegi icin o tavsan beliriyor.
Okulu su basmasini tavsan bilerek ona yaptirtiyor böylece kiz arkadasiyla tanismasina sebeb oluyor. Vede asik oldugu kizin sonu nasil bitiyor, biliyorsundur. Vede o kisisel gelisim uzmaninin evinini yakmasini sagliyor. Adamin evi yandigi icin o yaptigi serefsizlik ortaya cikiyor. Adam mahkemelik oldugu icin okuldaki kizlarin asil ögretmeni mahkmeye destek icin gitmek istiyor ve o yüzden donninin annesinin gitmesine yol aciyor. Ve donninin annesi ile dansci kizlara ne oluyor biliyorsun.
Iste bunlarin olmasi icin o tavsan beliriyor diger dünyadan. Belirmese donnie kendini feda etmez o deligi kapatmak icin.
Umarim anlata bilmisimdir
Evet,ufaktan Donnie Darko analizleri başladı.Cerasus'un tespitleri güzel.Ömer,filmdeki yaşlı kadın Mrs.Sparrow'un yazdığı kitabı okursan olaylar biraz daha netleşir.Ayrıca sadece filmi izlemekle olay bitmiyor,sitesine gir,ordaki bulmacaları çöz,bilgileri oku,filmde olmayan çok şey var sitede.
Bugün zaman bulursam "The Wrestler"ı izleyeceğim,güzel film olduğu her halinden belli,ama dur bakalım...
Şuana Kadar İzleyemedim ama İzleyenlerden Yorum Beklerim :)
http://i43.tinypic.com/2gtqafs.jpg
Filmi 2 gün önce sinemada izledim.
Başından son ana kadar aksiyon yüklü bir film.
Gerçekten çok hoş olmuş.
Son anı yaratıcılıktan uzak çok saçma olmuş.
Ama izlemenizi tavsiye ederim.
http://forum.divxplanet.com/images/Kehanet-Film-Afis.jpg
Sabırsızlıka beklediğim bir koşuyla gitmiş olduğum film gerçekten beni oldukça etkiledi.
Gerçekten müthiş bir film .
Herkeze tavsiye ederim.
Kurgu film içeriği sahneler çok iyidi.
"The Wrestler" gerçekten güzel bir film.Mickey Rourke resmen ekranı kaplıyor,aynı ihtişamı daha önce "The Gladiator"de Russel Crowe ile görmüştüm.
Sonu da nasıl olması gerekiyorsa öyle olmuş.
Hızlı ve Öfkeli... Baştan sona aksiyon, araba sesleri... Salondan çıktıktan sonra başım ağrıyordu. Bu tür filmleri seviyorsanız izleyin bence.
hakankurt1967
13.04.2009, 16:57
Bugün hızlı ve öfkeli 4 de gideceğim burada kiş yorumları okuduktan sonra.Gitmemek elde değil...
O kadar çok yorum yapıldı ki Fast & Furious'u ben de indirdim. Fırsat bulabilirsem bu gece izleyip ufak ve acımasız bir yorum yaparım :p
The Wrestler'yı da listeme ekledim.
Osman Pervaneli
13.04.2009, 17:24
hizli ve öfkeli 4 hakkkindaki yorumlariniz icin cok sagolun
islerden zaman buldukca kesinlikle gidecegim ...
Death Race
Idare eder, 2 saat icin güzel bir eglence.
6/10
Transporter 3
Begenmedim, cok göze carpan mantik hatalari var filmde, onun disinda senaryosu berbat ve aksiyon olarakta pek iyi degil.
3/10
Good Will Hunting
Eski bir film ama güzel bir film. Keske hepimiz Will kadar zeki olabilsekte onun gibi anarsi yapalim =)
9/10
Training Day
Cok güzel bir polisiye film, tabi ki Denzel Washington ile ;)
8/10
Fast & Furious
Forumda bunca olumlu yorum varken fazla acımasız davranmayayım diyordum ama olmayacak gibi.
En başta beğenmediğim şey konu. Oldukça klişe bir konuyu arabalarla süslemişler. Neyse bunu geçtim, asıl beğenmediğim; bu filmde yarış amaç olarak değil, araç olarak kullanılmış. Konumuz intikam ve yarış konuya eşlik ediyor. Oysa ilk 3 filmde bu tersiydi. Konu yarışlara eşlik ediyordu.
Oyunculuk olarak sunabileceği hiçbir şey yok zaten filmin. Paul Walker benim gözümde zaten hep yakışıklılığından yırtmıştır, hiçbir zaman iyi bir oyuncu olamamıştır ama Vin Diesel ciddi bir düşüş içinde. Kariyerini yerle bir ediyor...
Beğendiğim şeyler yok mu? Var. Sürükleyicilik ve akıcılık bakımından önceki 2 filmden daha iyi olmuş bence. Ama beğendiğim tek şey de buydu. Önceki 2 filmi izlemesem bunu da beğenmezdim :)
Muhammet
14.04.2009, 19:41
Ben şu araba yarışlı filmlerden Fast and Furious yüzünden soğumuş, hatta nefret etmiştim. :)
Kendime gelmek için bir kaç Tarantino filmi izleyeyim ben :p
Muhammet
14.04.2009, 19:44
Vin Diesel Saving Private Ryan'da oynaması ile biraz kurtarsa da bendeki intibasını, Selim'in yorumlarla yerin dibine soktu. :D
Cloverfield
The Mist'in el kamerasıyla çekilmiş versiyonunu izler gibi oldum. Filmin ilk bir saatinde sıkıntıdan patlıyordum, kendimi tuttum. Geri kalan bölüm güzel ve sürükleyiciydi. Beğenmediğim nokta şu; Hangi beyinsiz insan arkadaşları ölürken kamerayla onları çeker?
Bir de bu filmin adını Türkçe'ye hangi akıllı çevirdi? Canavar diye isim mi olur?
El kamerasıyla görsel efektler harika olmuş. Biz ülkemizde sıradan görsel efektleri yapamazken Lost yapımcısı JJA parayı basmış ve el kamerasına inanılmaz efektler yerleştirmiş. Sırf bu efektler için bile 7 puanı hak ediyor bence film.
Ve filmin sonunu da beğendiğim söylenemez. The Mist örneğini verdim yukarıda. The Mist'te (biraz gerçeküstü de olsa) mantıklı bir açıklama yapılmıştı böceklerin memleketiyle ilgili. Bu filmde hiçbir açıklama yapılmamış. Gerçi bunu da özgünlük olarak yorumlayabiliriz. Olayları 3-5 gençin gözünden görüyoruz. Neyin nasıl ve neden olduğu önemli değil, olduğu önemli.
Sonuç: Güzel bir filmdi. Devam filmi çekileceği dedikoduları geldi kulağıma. Onu da merakla bekliyorum.
"Shaun of the Dead" i izledim dün.Zaten "Hot Fuzz"dan sonra bir yerde mecburdum.Aynı kadro,aynı muhteşem göndermeler.Çok eğlenceli bir filmdi.Hot Fuzzdaki "Bad Boys" ve "Break Point" göndermelerinin yerinde bu sefer "Dawn of the Dead" ve "28 Weeks Later" göndermeleri var...Gülme garantili bir film.
Hekimoğlu
15.04.2009, 14:04
Stanley Kubrick'in 2001 A Space Odyssey filmini nihayet seyredebildim.Herkes beğenmeyebilir çok ağır işliyor konu ,uzay gemisini baştan sona göstermek için 2 dakika harcıyor film, o zamanlar ilginç gelebilirdi insanlara ama şimdiki zamanda sıkıcı olabiliyor sadece siyah ekran ve müzikli 1-2 dakikalık bir bölüm ile filmin başlaması da ayrıca ilginç.Diyalog çok az görselliğe önem verilmiş filmin sonu ayrı bir muamma bir de o siyah taş.Ben böyle tuhaf çok soru işareti içeren filmleri sevdiğim için bu filmi de sevdim ama bazı sitelerde en iyi bilim kurgu filmi olarak gösterilmesine katılmıyorum benim 1 numaram Blade Runner.
"Hancock" ... Konu çok güzel,film idare eder.Ben komedi filmi diye izlemiştim ama duygusal-aksiyon gibi değişik bir tarz ile karşılaştım.
Adem Erdoğan
17.04.2009, 11:02
Çok kısa bir film ama baya sıkılmıştım.:)
Sonu güzeldi.
Erdinç Barutçu
17.04.2009, 11:02
Geçen insan ırkının tamamen ortadan kaybolduktan sonra dünya da olabilecek gelişmeleri inceleyen bir belgesel izledim çok etkileyiciydi....İnsanlardan sonra dünya....
psikopat_hamsi
18.04.2009, 05:12
uzun bi aradan sonra yine film izlemeye başladım :D bu gece jim carrey'nin başrolde oynadığı yes man' i izledim. jim carrey deyince herkes gülmekten yerlere yatacağını sanıyor, film öyle olmayınca da eleştiriliyor ama bence güzel bi filmdi. tavsiye ederim izlemeyenlere ama zevkler farklı olabilir, sevmezseniz bana sövmeyin :D
Great White
18.04.2009, 11:36
Geçen akşam evde Rocknolla' yı izledim..
Tam bir Guy Ritchie filmi..
Özellikle Gerard Butler ve Tom Wilkinson muhteşem bir oyunculuk ile filmi adeta sırtlayıp götürmüşler..
Film boyunca herkesin peşinde koşturup durduğu tabloyu bir kez olsun dahi göstermemiş olmaları beni uyuz ettiyse de izlenebilitesi yüksek bir filmdi:ok
Great White
18.04.2009, 11:42
Şu an vizyonda olan Appaloosa' yı da izledim..
Viggo Mortensen, Ed Harris, Jeremy Irons, Rene Zellweger, Lance Henricksen gibi oyunculardan oluşan dev bir kadroya hiç yakışmamış bir film..
Yani Ed Harris yönetmen koltuğunda başarısız olmuş bana göre..
Ben böyle bir kadrodan bir Unforgiven çıkmasa bile en azından bir 3:10 Yuma tadında bir film bekledim ama olmadı..
Filmdn akılda kalacak tek şey, kadınlara her zaman güvenilmemesi gerektiği üzerine;)
Bir de filmin sonunda sıra halinde geçen oyuncu isimleri listesinin filmde gözüktükleri sıraya göre yazılması ilginç olmuş:)
Not vermeye kalksam en fazla 6 veririm, o da oyuncu kadrosunun hatırına..
Özellikle Gerard Butler ve Tom Wilkinson muhteşem bir oyunculuk ile filmi adeta sırtlayıp götürmüşler..
Film boyunca herkesin peşinde koştıurup durduğu tabloyu bir kez olsun dahşi göztermemiş olmaları beni uyuz ettiyse de izlenebilitesi yüksek bir filmdi:ok
Bence Mark Strong'un performansı da harikaydı.
Ayrıca One Two rolünde Butler yerine Statham'i ve Johny rolünde Toby Kebbell yerine Brad Pitt'i hayal ettim. Muazzam bir film olurmuş :)
Great White
18.04.2009, 12:10
Zevk meselesi tabii Selim; bir şey diyemem:)
Ama o rolde Statham olsa muhtemelen üç beş kişiyi abartılı bir şekilde paketlerdi her defasında..
Ama Butler sen ben gibi bir adamı oynamış. Yeri gelince hafiften tırsıyor, yeri gelince dayak yiyor ama psikopata bağladığında da kontrolden çıkıyor:)
Yani daha gerçekçi ve samimi bir karakterdi bana göre..
Ben zaten eskiden çizgi romanlarda da Kızılmaske ya da Teksas yerine hep Mister No' yu okurdum..
Zira en çok o dayak yerdi ondan bundan:))
Chaos
Bir banka soygununu anlatan güzel bir film. Başrollerinde Jason Statham, Ryan Phillippe ve Wesley Snipes oynuyor. Statham ve Snipes bildiğimiz gibi. Det. Dekker rolündeki Phillippe'nin oyunculuğunu hiç beğenmedim. Bir ara filmi kapatmayı bile düşündüm onun yüzünden ama filmin ilerleyen kısımlarında düzeldi biraz :)
Film kargaşa kuramı (kaos teorisi) üzerine kurulmuş. Başlarda kargaşa kuramı filme eklenmiş gereksiz bir ayrıntı gibi duruyor ama finalde bir çok ayrıntı birleşiyor ve yok artık dedirtiyor. 10 üzerinden 7 veriyorum. Polisiye sevenler kaçırmasın :)
Muhammet
18.04.2009, 14:54
Ben bir İstanbul yolculuğunda otobüste izlemiştim Chaos'u. Türkçe dublajlı olması yüzünde doğru düzgün dikkat etmemiştim ama sonuna doğru güzelleşiyordu film..
Great White
18.04.2009, 15:17
Training Day
Cok güzel bir polisiye film, tabi ki Denzel Washington ile ;)
8/10
İzlediğim en iyi polisiye filmdir :ok
Tek kelimeyle muhteşem..
Ama Denzel Baba' nın yanısıra Ethan Hawke' ın muhteşem performansını da göz ardı etmemek gerek tabii;)
powerts61
18.04.2009, 15:20
Fast And Furious4 süperdi çok hoşuma gitti
psikopat_hamsi
19.04.2009, 03:21
'Love Actually'
film 5-6 tane ikili ilişkiyi anlatıyor. güzel sahneleri olsa da başlarda sıktı beni. ben daha çok tek olayın anlatıldığı filmleri severim :) ama son yarım saati yüzümde bi gülümsemeyle izledim filmi :) yer yer insanı güldüren romantik bi filmdi ama izlemesseniz çok şey kaçırırsınız diyceğim bi film değil :)
İsmail ALİOĞLU
19.04.2009, 04:36
Sexo Con Amor 2003
Komedi Dram tarzında bi film. Güzel sahneleri olmasına karşın pek beğenmedim :P :)
ÖmerFarukYılmaz
19.04.2009, 15:10
Film boyunca herkesin peşinde koşturup durduğu tabloyu bir kez olsun dahi göstermemiş olmaları beni uyuz ettiyse de izlenebilitesi yüksek bir filmdi:ok
Soner abi çıkar illa bir yerden görüntü:)
Benim gibi ilgilenen olursa; bu akşam 23.00'da TNT'de Scarface var..
Benim gibi ilgilenen olursa; bu akşam 23.00'da TNT'de Scarface var..
Dublajlı mı altyazılı mı? :p
Muro|Çok kÖtÜ bİr fİlm
recep İvedİk 2|sÜper
bay evet|gÜzel
300 spartali|sÜper
Dublajlı mı altyazılı mı? :p
Umarım altyazılıdır.. :)
Muhammet
19.04.2009, 15:39
TNT'de ise altyazılı olma imkanı baya yüksektir. :)
TNT'de ise altyazılı olma imkanı baya yüksektir. :)
TNT'nin altyazıları da fazla tatmin edici olmuyor gerçi. :)
Neyse dublajlı olmasın da... :)
Muhammet
19.04.2009, 15:42
Dublajlı bir Al Pacino izlemek benim adıma herşeyi mahvederdi. :D
TNT'nin internet sitesine baktım ama altyazı ya da dublajlı olduğuna dair bir bilgi bulamadım.. Nasıl olursa olsun, Boca-River maçından sonra iyi gideceği kesin :)
TNT, Scarface'i 2-3 ay önce yine vermişti. Türkçe dublajlıydı. Sadece bir araba sahnesinde altyazı görmüştüm,Al Pacino " Karıyı kızı karıştırma " gibilerinden bir şey derken...
psikopat_hamsi
19.04.2009, 16:47
world is yours :D
ben tvde film izlemeyi hiç sevmiyorum. tnt nasıl bilmiyorum ama ikide bi reklam girmesini sevmem :D scarface de arşivde var zaten canım istediğinde çıkarır bidaha izlerim :D al pacino bu defalarca izlesem bıkmam :D
Pulp Fiction
Tarantino insan değil, bunu biliyorum artık :)
Özellikle Samuel Jackson ve John Travolta'nın anlamsız tartışmaları harika.
Film sonlara doğru biraz trajikomikleşiyor. Daha doğrusu kullanılan ironi kendini iyice belli etmeye başlıyor. Hatta Guy Ritchie yönetmenliğe bu filmi izleyerek başlamış sanırım :p
Great White
19.04.2009, 17:55
Yeni izlemedin herhalde Selim:)
Great White
19.04.2009, 18:01
Scar Face' i ilk kez izleyecek olan arkadaşlara imrenmemek elde değil:)
Böyle bir sinema şölenini zevk ile tadacaklar..
Ben de TV başında ne zaman denk gelsem "Ulan gene mi Scarface" derim ama her defasında da sonuna dek izliyor bulurum kendimi..
Gerçek bir başyapıt :ok
Ömer SEVİNÇ
19.04.2009, 18:05
Ben hala izlemedim:) Güzel mi?
Hem Pulp Fiction'ı hem Scarface'i.
Great White
19.04.2009, 18:08
Desene en şanslı sensin be Ömer:)
Ömer SEVİNÇ
19.04.2009, 18:13
Valla abi o filmler benim izleme listemde bile değiller şuanda.
Mafya filmlerini pek sevmem normalde. Godfather'da sıkılmıştım mesela.
Değer mi izlememe?
Great White
19.04.2009, 18:17
Ömer ne diyim bilmem ki:confused:
Zira Godfather' ı sorsaydın onu da düşünmeden izlemeni önerirdim:))
Gerçi o toplam 9 saatlik bir film.. Hani belki sıkılmak normal olabilir..
Ayrıca zevk ve tarz meselesi tabii..
O zaman Scarface de sana pek fazla bir farklılık getirmeyecektir sanırım..
Ama Pulp Fiction' ı beğenmesen bile sıkılmama garantisi verebilirim bak;)
Ömer SEVİNÇ
19.04.2009, 18:21
Beğenip beğenmeyeceğimin izlemeden garantisi yok yani?:)
İzleyeceğiz o zaman mecbur ne yapalım.:)
Great White
19.04.2009, 18:39
Ben ikisini de çok beğendim ama senin için kesin bir şey diyemem tabii:)
Sonra bana kızma "Şu fani hayatımın 3 saatini gasp ettin" diye:D
Ömer SEVİNÇ
19.04.2009, 18:43
Direk tepene binerim abi. Net söyleyim..ççç
Yeni izlemedin herhalde Selim:)
İlk kez izledim abi :o:)
Great White
19.04.2009, 18:49
Selim; senin güzel ve kaliteli yorumlarını okuyunca ister istemez henüz 18 yaşında olduğunu unutuyorum sanırım:)
Doğru ya, ben o filmi sinemada izlediğimde sen daha 3 yaşındaydın:))
Muhammet
19.04.2009, 18:49
Vay, Scarface'i sinemada izlemek.. İyiymiş. :)
Great White
19.04.2009, 18:57
Vay, Scarface'i sinemada izlemek.. İyiymiş. :)
O kadar da değil la:D
Pulp Fiction' dan bahsediyoruz:))
Sen de bizi hepten öldürdün:p
Muhammet
19.04.2009, 19:07
Ahahhahaha
ççç
Ben kaçayım ufaktan. :D
Ohoo, Soner Abi Scarface beni de fazlasıyla sıkmıştı.
Bu yüzden Godfather'ı seyretmeme kararı aldım, filme yazık etmek istemiyorum.:)
Great White
19.04.2009, 19:12
Ohoo, Soner Abi Scarface beni de fazlasıyla sıkmıştı.
Valla ne diyim daha:S
Benim yaşantım Scar Face' deki kadar inişli çıkışlı ve bol adrenalinli olmadığı için sıkılmadım demek ki:))
Muhammet
19.04.2009, 22:15
Scarface iyidir. Al Pacino ne de olsa.. :)
Godfather da iyidir. İzle Semih izle..
:p
Kurtlar Vadisi - Polat Alemdari izleyen ve begenen kesinlikle Scarface - Tony Montanayida begenerek izleyecektir cünki aynilar diye biliriz her acidan.
Pulp Fiction - Memento gibi - bana göre öyle ahim sahim bir film degil. Yani öyle sacma, baglantisiz bir film bence. Tabi replikleri muhtesem, oyunculuklarida muhakkak ki kötü degil ama ben begenmiyorum. Sin City gibi chapter lara ayrilmis film, Sin Cityi begendigim halde Pulp Fiction güzel degil o kadar. Tabi zevk meselesi.
Bu arada Tarantinoya bayilmayan yoktur. Hele hele Kill Bill ler hakketen muhtesem ötesiydi.
Bu arada Ilk defa gecenlerde Se7en ve Wall E izledim.
Se7en icin söyle bir sey diye bilirim, o yillarda kesinlikle muhtesem bir yapit olmustur herhalde, yani carpici ve etkileyici ama bu zamanda ilk defa bakinca film biraz cok basit geldi. Hele hele filmin sonu o kadar belliydi ki ve o kadarda inandirici degil di ki anlatamam. Konu olarak simdiki zamandan bakarsak amatör bir filmin hikayesiymis gibi geliyor ama o zamana göre bakarsak güzel bir film diye biliriz. Mesela eski Star Wars filmleri veya eski Kemal Sunal filmleri yillandikca asla orijinalliklerini kaybetmezler ama Se7en sanki kaybetmis.
6/10
Wall E begendim, hele hele animasyonlara acayip bayildim. Güzel göndermeler ve güzel melodilerde var. Biraz tuzu biberi eksik filmin, yani 10/10 luk degil ama 8 puanlik ;).
Ha birde 12 Monkeys izledim. Valla konusu süper. Sonu biraz daha güzel ola bilirdi cünki oda belliydi. Keske herkesi sasirtip adamin rüyasi gerceklesmeseydide sürpriz yasasaydik. Abi Brad Pitte hakketen ne güzel oynamis o deligi, bir ara gercekten siyirmis bu adam diyesim geldi :D 8/10
Yarinda insallah Prestige ile Gran Torinoyu izleyesim var, bakalim nasil olucaklar.
Dursun Kaplan
20.04.2009, 09:54
http://www.filmhatti.com/wp-content/uploads/2009/02/dunyanin-durdugu-gun-2008-dvdrip-xvid-turkce-altyazi-mukemmel-goruntu-324x480.jpg
Dün izledim filmi. İnsanlık adına çok önemli mesajlar içeren bir film.
Ömer SEVİNÇ
20.04.2009, 11:32
Nasıl bir film ki bu? Eski filmlerin afişlerini klipleyip önümüze i sunmuşlar:p
Link ölmüş de:)
Great White
20.04.2009, 14:06
http://img27.imageshack.us/img27/2064/grantorinomoviea.png (http://img27.imageshack.us/my.php?image=grantorinomoviea.png)
Sonunda çok merak ettiğim Gran Torino' yu dün gece izledim ve çok da beğendim:)
Açıkçası Clint Baba' nın mutfağından ne çıksa lezzetle yeniyor; bu kesin. Gençliğindeki o western filmlerinde ne kadar heybetliyse şu çok ilerlemiş yaşına rağmen hala aynı heybeti ve karizmasını koruyor oluşu da takdire şayan. Ama bu filmde atı yerine Ford' un Gran Torino modeli, kızılderili ya da haydutlar yerine de Koreli çete elemanları var..
Bir kere böylesine aksi, ırkçı, faşist ve anti sosyal bir ihtiyarın her şikayetine, her lanet okumasına bu kadar çok gülünebileceğini hayatta ummazdım. Clint Baba' nın filmde ustaca kotarılmış olan replikleri bir çok komedi filminden daha çok güldürüyor insanı:D
Kore gazisi olan, abartılı derecede sevimsiz ve çıkarcı bir çoluk çocuk, torun torba sahibi olan, tabii doğal olarak onlardan ayrı yaşayan, Koreli komşularıyla önceleri adeta düşmanken sonralarında onlara destek olan bir ihtiyarın hikayesi..
Hele ki filmi izlerken o kız torununu boğasım geldi adeta:S
Aslında filmde hangi taraftan bakılacağına göre değişebilecek bir çok Amerikan özeleştirisi ya da pompalaması da görmek mevcut. Bunları teker teker irdelemeye girersek bol spoiler içereceğinden dolayı şimdilik es geçiyorum..
Ama film çok çarpıcı ve tabanca gibi. Özellikle son derece etkileyici olan sürpriz finali de cabası. Şiddetle tavsiyemdir;)
psikopat_hamsi
21.04.2009, 02:13
good luck chuck
güzel bi romantik komedi, jessica alba çok hoş :) ama aile içinde izlenecek bi film değil :)
Grindhouse
Kötü olan ikinci filmle başlayayım;
Death Proof
İnanılmaz yavaş gelişen gereksiz bir konu var başta. Gereksiz konu gereksiz diyaloglarla süslenmiş. Yine de ilginç bir şekilde sıkmıyor film. Sanırım günlük hayatımızın da bu tip gereksiz diyaloglardan oluştuğu için fazla sıkmıyor. Filmin ortalarında tarih kitaplarına girecek nitelikte bir çarpışma sahnesi asıl filmi başlatıyor bana göre.
Çarpışma sahnesinden sonra 14 ay ilerisine gidiyor hikaye. İkinci hikayemiz de oldukça yavaş gelişiyor. Hatta ikinci hikayeyi daha sıkıcı buldum ben. Ama sonundaki harika kovalama sahneleri sıkıcılığı unutturdu bana. Sonuç olarak güzel bir filmdi ama Tarantino denince daha güzel ve daha özgün şeyler bekliyor insan. Bir Tarantino filmi için fazlasıyla yetersizdi...
Gelelim hayran kaldığım ilk filme:
Planet Terror
Ömrümde izlediğim en eğlenceli film belki de. Absürt şiddet nasıl olur cümle aleme göstermiş Rodriguez. Muazzam efektleri var filmin. Konu ve senaryo inanılmaz mantık hatalarıyla süslü ama önemli olan senaryo değil zaten. Kusursuz bir film vaad edilmiyor da.
Scary Movie'nin biraz kasıldığında Windows Movie Maker'da bile yapılabilen efektleri geliyor aklıma... Türünün en güzel filmidir Planet Terror.
Aslında pek espri barındırmıyor içinde ama o derece mükemmel ve abartılmış efektler izleyince insanın ister istemez sinirleri bozuluyor ve kahkaha atmaya başlıyor :)
Sonuç olarak Planet Terror mutlaka izlenmesi gereken bir filmdir bence. Death Proof'u izlemeseniz de olur ama bence film(ler)i orjinal haliyle izleyin; İkisini arka arkaya :) Önce Planet Terror, sonra Death Proof.
Soner abi,
Gran Torino'nun sonu hakikaten çok etkileyici. Unutulamayacak bir veda etti o huysuz ihtiyar :)
Daha iyi bir son düşünemiyorum o filme.
Not: İlk izleyişimde ihtiyarın Korelileri bir güzel tarayacağını düşünmüştüm :D
The Prestige
Valla cok begendim filmi. Ara sira saate bakmak zorunda kalsamda, genel anlamda muhtesem bir film. Hele hele bir filmin sonu bu kadar güzel olamaz. Hic bir filmde bu kadar güzel bu kadar sasirtici son görmedim. Azicik ucundan tahmin ettim sandiysam bile sonunu görünce baya sasirdim. Harika ötesi. Böyle bir son, yani genel anlamda, keske 12 Monkeysdede olsaydi...
Su Christopherin Nolan yaptigi her film bu kadar güzel olur mu anliyamiyorum.
Yani Mementodan, Batman Begins ve Dark Knighta ve simdide bu film. Yaptigi filimlerin yarisini görmüs bulunmaktayim ve ortalama olarak 10 üzerinden 9 cikar bu filmlerden.
Birazcik ucundan bazi seyleri sacma buldugum icin ve ara sira saate bakmak zorunda kaldigim icin 1 puan nottan kiriyorum.
9/10
Selim sen Tarantinoya tapmaya mi basladin? :D
Dursun Kaplan
21.04.2009, 08:56
Nasıl bir film ki bu? Eski filmlerin afişlerini klipleyip önümüze i sunmuşlar:p
Link ölmüş de:)
Düzelttim. :)
İçimden günde en az bir Tarantino filmi izlemek geliyor :)
Gelip geçicidir diye düşünüyorum. Guy Ritchie, Jet Li, Martin Lawrence, David Fincher ve Christopher Nolan takıntılarım da vardı çünkü :)
Bugüne kadar kalıcı olmayı başarmış tek hayranlığım Jason Statham'e :)
Erdinç Barutçu
21.04.2009, 11:40
Hancock...berbat bir film...Film ilerledikçe "acaba ne olacak konusu ne" diyorsun...Saçma sapan birşey çıkıyor ortaya....
Great White
21.04.2009, 11:43
Not: İlk izleyişimde ihtiyarın Korelileri bir güzel tarayacağını düşünmüştüm :D
Evet ya..
Hatta o hödük veledi odaya kilitleyip adamlarla hesaplaşmaya giderken bir an için Unforgiven' ın o müthiş finali mi tekrarlanacak diye düşünmedim değil:)
Ungorgiven' da bardaki tipler nasıl teyakkuza geçmişlerse çete elemanlarının evinin pencerelerinde aynı görüntü vardı sanki..
Ama final son derece mantıklı ve abartısız kotarılmış hakikaten..
Bence de o yaşta yapılabilecek en mantıklı plandı Clint Baba' nınkisi;)
A MOMENT TO REMEMBER - HATIRLANACAK BİR ANI (http://www.sinepil.org/yazi/a-moment-to-remember-hatirlanacak)
yazıya tıklayarak bilgi alabilirsiz..film cok etkileyici izlemenizi tavsiye ederim
kore yapımı bi film..
Great White
21.04.2009, 11:53
Hancock...berbat bir film...Film ilerledikçe "acaba ne olacak konusu ne" diyorsun...Saçma sapan birşey çıkıyor ortaya....
Flmin başlarında Amerikan kahramanlıklarına ironik göndermeler yapılarak eleştirildiğini, Amerikan halkının kaypaklığını göz önüne sokmak istediğini düşündüğüm için keyif almaya başlamıştım ki film bir anda dönüverip bizim Hancock anında imana geliverdi:))
Bu arada marketteki soyguncuyu elindeki gofret ile telef etmesi harikaydı:D
Bera Algün
21.04.2009, 12:00
Das boot : izlediğim en iyi ikinci dünya savaşı ve denizaltı filmi u571 den fersah fersah önde
Great White
21.04.2009, 12:12
O Das Boot' u izlerken tepede gezinen destroyerlerden her derinlik bombası atıldığında ben de TV başında strese giriyordum :S
Filmdeki özellikle ses ve efektler muhteşemdi hakikaten :ok
DKaraduman
21.04.2009, 12:28
The Prestige
Valla cok begendim filmi. Ara sira saate bakmak zorunda kalsamda, genel anlamda muhtesem bir film. Hele hele bir filmin sonu bu kadar güzel olamaz. Hic bir filmde bu kadar güzel bu kadar sasirtici son görmedim. Azicik ucundan tahmin ettim sandiysam bile sonunu görünce baya sasirdim. Harika ötesi. Böyle bir son, yani genel anlamda, keske 12 Monkeysdede olsaydi...
Su Christopherin Nolan yaptigi her film bu kadar güzel olur mu anliyamiyorum.
Yani Mementodan, Batman Begins ve Dark Knighta ve simdide bu film. Yaptigi filimlerin yarisini görmüs bulunmaktayim ve ortalama olarak 10 üzerinden 9 cikar bu filmlerden.
Birazcik ucundan bazi seyleri sacma buldugum icin ve ara sira saate bakmak zorunda kaldigim icin 1 puan nottan kiriyorum.
9/10
Bugüne kadar izlediğim en iyi 2 filmden birisidir. Diğeri de FIGHT CLUB. Ama Prestij in ayrı bir yeri var benim için. Özellikle filmin içinde Tesla'yı anlatıyor olması ilgimi kat kat daha çekmişti ben 10 veririm.
Prestij filmini bende cok begenmistim... her sahanesi bir ayri guzel ama sonu da ismine/konusuna yakisir sekilde yapmislar ve cok ilginc bir son ile bitirmisler film'i..
Faruk KILIÇ
21.04.2009, 12:44
http://www.filmhatti.com/wp-content/uploads/2009/02/dunyanin-durdugu-gun-2008-dvdrip-xvid-turkce-altyazi-mukemmel-goruntu-324x480.jpg
Dün izledim filmi. İnsanlık adına çok önemli mesajlar içeren bir film.
biraz abartıya kaçılmış keşke daha sade bir yapım olsaymış ama yinede 10/7 yi hak eden bir film
Şu Prestij'i hala izleyemedim :)
Bugüne kadar izlediğim en iyi 2 filmden birisidir. Diğeri de FIGHT CLUB. Ama Prestij in ayrı bir yeri var benim için. Özellikle filmin içinde Tesla'yı anlatıyor olması ilgimi kat kat daha çekmişti ben 10 veririm.
Ya neden sen 10 verdin ben 9 verdim tartismasina girmek yanlis olur. Dogrudur 10 puanida muhakkak hak ediyor. Ama bana göre bazi seyleri acayip sacma olmus. Misal asistan kizin is verenini degistirmesi. Yada filmin sonundaki bir sürpriz cok ama cok sasirtici olmus olsa bile baya sacma geldi. Ama yinede cok güzel bir film, hatta Fight Club ile yarisa bilecek bir film ;).
Valla Tarantinoyu birak, bence izle derim. Acayip güzel bir film
Selim çok şey kaybediyorsun...Hemen izle derim...Süper bir film...
Gökhan KAN
21.04.2009, 16:18
İzleyenler mutlaka vardır ama izlemeyenler içim öneririm...94 yapımı
http://img205.imageshack.us/img205/3639/leon1la8cn5.jpg
Bakilacak film kalmadi. Bana acil olarak tavsiye ede bilecegeniz filmler var mi?
Stokum bitmek üzere.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.