PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Sayfa : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Anıl Caner
22.11.2008, 14:24
Yılmaz Erdoğan'ın Haybeden Gerçeküstü Aşk oyunu da çok keyiflidir. İzlemeyen varsa öneririm. Tabi tiyatroyu sahnede izlemek çok daha farklı ama gene de izlenebilir bilgisayar veya tv aracılığıyla.

Muhammet
22.11.2008, 14:52
Bir grup soyguncu Venedik'te yanılmıyorsam 30 milyon Dolar değerinde altın çalıyor. Daha sonra grubun içindeki bir adam bunları satıyor, grubun başını (Morgan Freeman'di galiba) öldürüp ve bütün parayı alıyor.

Bir kaç yıl sonra Freeman'in sağ kolu altınları geri çalmak için grubu tekrar bir araya getiriyor ve macera başlıyor.

Heyecanlı bir film, tavsiye ederim. Başrolde Charlize Theron oynuyor :)

Kim olduğunu ben de bilmiyorum ama Morgan Freeman değildi onu biliyorum.

Chralize Theron'un yanı sıra; Mark Wahlberg ( sağ kol ), Jason Statham ( sağ kolun yardımcısı ) ve Edward Norton da var.

innocence
22.11.2008, 15:49
İtalyan İşi (2003)
The Italian Job

Azılı bir suçlu olan Charlie Croker?ın önderliğinde bir suçlu çetesi, detaylı bir hazırlık sürecinden sonra, Los Angeles?ın tarihindeki en kötü trafik sıkışıklığına sebep olurlar. Böylece, yapacakları mücevher hırsızlığı için zaman kazanacaklardır. Planları, soygunu gerçekleştirdikten sonra, yaya kaldırımlarında sürebilecek kadar küçük olan ?Mini Cooper?larını kullanarak, trafik açılmadan önce kaçabilmektir.
1969 yılında, Peter Collinson?un yönettiği ve başrolde Michael Caine?in yer aldığı aynı adlı filmin yeniden çevrimi olan ?The Italian Job?, Mark Wahlberg, Charlize Theronve Edward Norton gibi son dönemin yıldız oyuncularının yer aldığı oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

ÖmerFarukYılmaz
22.11.2008, 16:18
İtalyan işini şimdi izledim...

Çok beğendim,Gerek kurgusu,Gerekse işini bilen oyuncuların olması..:)

Tavsiye edilir..

ÖmerFarukYılmaz
22.11.2008, 16:23
Ölen kişi Donald Sunterland..

Ama favorim..Jason Statham..

ÖmerFarukYılmaz
23.11.2008, 02:12
Evet ilk film bitti...

1408..

İzlemeyen varsa muklaka izlesin...Mükemmel;)

ÖmerFarukYılmaz
23.11.2008, 03:48
Evet şimdide Snatch bitti...

Yok böyle birşey:D

Mayls
23.11.2008, 10:03
Kim olduğunu ben de bilmiyorum ama Morgan Freeman değildi onu biliyorum.

Ak sakallı zenciler aklıma ilk Morgan Freeman'i getiriyor :)

Az önce Godsend'i izledim. Psikolojik Gerilim sevenler mutlaka izlesin, deli film :)

@ Ömer,
1408 gerçekten acayip film. Hele son sahnede kızının sesini duyunca donup kalmıştım :D

Muhammet
23.11.2008, 10:19
1408'i geçen sene izledim.

Son sahnelerini çok beğenmiştim.

Adamımız John Cusack'ın 1408'e meydan okuması vs. Çok karizmatik sahnelerdi. :)

İyi filmdir, ben de tavsiye ederim.

Süleyman Eruyar
23.11.2008, 11:33
izlediğim son filmin adı REC (KAYIT)
Amatör çekimle yapılmış film " Ne olursa olsun ben hiçbir filmden korkmam" diyenlere hitaben yapılmış...
Hiçbir filmden korkmayacağını iddaa eden arkadaşlara şiddetle öneririm..

Mustafa Önder
23.11.2008, 12:49
Bir sinema öğrencisi olarak kesinlikle izleyin diyebileceğim 5 film...

1-Full Metal Jacet
2-Mirorrs
3-Gemide
4-İklimler
5-Koro

alper*
23.11.2008, 12:52
izlediğim son filmin adı REC (KAYIT)
Amatör çekimle yapılmış film " Ne olursa olsun ben hiçbir filmden korkmam" diyenlere hitaben yapılmış...
Hiçbir filmden korkmayacağını iddaa eden arkadaşlara şiddetle öneririm..
önce evde izledim arkadaşlarla bir 40 dakika falan bekledim film ne zaman başlıyor diye.alışık değildim bu tarza.
sonra sinemaya geldi,bir de orada izleyeyim dedim.seyircilerin yarısı film arasında çıktı.korkutucu olup olmadığı tartışılır ama izleyiciyi sarmadığı bir gerçek.

Emre Bekar
23.11.2008, 12:52
1408 benimde tavsiye edebileceğim bir filim,gerçekten güzel

Mustafa Önder
23.11.2008, 12:57
önce evde izledim arkadaşlarla bir 40 dakika falan bekledim film ne zaman başlıyor diye.alışık değildim bu tarza.
sonra sinemaya geldi,bir de orada izleyeyim dedim.seyircilerin yarısı film arasında çıktı.korkutucu olup olmadığı tartışılır ama izleyiciyi sarmadığı bir gerçek.

filmi kesinlikle önceden yorum falan dinlemeden izlemeniz lazım. Çünkü bu tarz filmler de izleyici sınırlı olması lazım karekterle film takibi son derece önemli. İddaa ederim ki bu film de son 15 dakka da eğer evde izleniyorsa ışıklar falan yakılır:D

Süleyman Eruyar
23.11.2008, 13:02
Bir sinema öğrencisi olarak kesinlikle izleyin diyebileceğim 5 film...

1-Full Metal Jacet
2-Mirorrs
3-Gemide
4-İklimler
5-Koro
bence "lalelide bir azize" filmide bu sıralamada olmalı..
aynalar filmide son günlerin iyi filmlerinden, finaldeki el izi süperdi..
gemide filminin en koptuğum yeri,
"lan kamil demezlermi bize sizmisiniz istanbulun zaptiyesi, şiringayla kan alırlar kan"

Mustafa Önder
23.11.2008, 13:10
bence "lalelide bir azize" filmide bu sıralamada olmalı..
aynalar filmide son günlerin iyi filmlerinden, finaldeki el izi süperdi..
gemide filminin en koptuğum yeri,
"lan kamil demezlermi bize sizmisiniz istanbulun zaptiyesi, şiringayla kan alırlar kan"

bu arada mirrors yazmışım çok özür:D o filmde çok iyi ama benim dediğim tarkoskinin Aynası:D Lalelide bir azize Gemide filminin devamı niteliğinde zaten.

Gemide filmini dram açısından çok önemli filmde geçen diyaloglar aslında türk insanın ufak bir kesiti gibi. Bir gemidir Türkiye temasında başlar zaten film.

Mayls
23.11.2008, 16:59
The Blairwitch Project diye bir film vardı. O da amatör kamerayla çekilmişti. Hatta film çıktığında her şeyin gerçek olduğu ve kayıtların bir ormanda bulunduğu falan söyleniyordu.

Blairwitch Project hayatımda geri getiremeyeceğim iki saatimi aldı benden :) O yüzden Rec'i izlemeyi de düşünmüyorum.

Mayls
23.11.2008, 19:35
The Bank Job'u izledim şimdi. Gerçekten harika bir film. Gerçi başta ne alaka dediğiniz bazı sahneler var ama filmin sonunda hepsi birleşiyor.

Anıl Caner
23.11.2008, 19:47
gemide&lalelide bir azize ikilisini ben de şiddetle öneririm.

TheDayAfter61
23.11.2008, 21:23
ZAFERE DOĞRU
http://www.filmtakip.com/filmres/or/GLORY_ROAD_o.jpg
Josh Lucas'ın başrolde oynadığı film gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.Texas'a basket koçu olarak gelen bir beyazın, zenci-beyaz kavgalarının eşiğinde takımını sırtlamasını,takımını değişik hikayeleri olan Zenci oyuncular almasıyla beyazlar tarafından kötü gözle bakılır.ABD turnuvasında zencilere yapılmayan yoktur.
Filmi orjinal cd çeken yerlerde bulabilirsiniz,vcd'ye takıp güzelce izlersiniz.

Recep Alkan
24.11.2008, 00:13
bugün itibari ile destere filmine gittim. uzun zamandan beri türk filmine gitmemiştim. keşkede gitmeseydim. bazen komikti ama konusuz ve geneli küfüre dayalı bir filimdi. hele sonu berbat. gitmenizi pek tavsiye etmem ama inede zevk meselesi :D

TheCrow
24.11.2008, 00:34
ZAFERE DOĞRU

Josh Lucas'ın başrolde oynadığı film gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.Texas'a basket koçu olarak gelen bir beyazın, zenci-beyaz kavgalarının eşiğinde takımını sırtlamasını,takımını değişik hikayeleri olan Zenci oyuncular almasıyla beyazlar tarafından kötü gözle bakılır.ABD turnuvasında zencilere yapılmayan yoktur.
Filmi orjinal cd çeken yerlerde bulabilirsiniz,vcd'ye takıp güzelce izlersiniz.

Bir nevi "Remember The Titans" yani?..

TheCrow
24.11.2008, 00:38
Evet şimdide Snatch bitti...

Yok böyle birşey:D

Snatch'e temel olan filmi de izlemelisin..."Lock,Stock and Two Smoking Barrels"

Mayls
24.11.2008, 18:37
Ali nasıl bir film? Tavsiye eder misiniz?

ÖmerFarukYılmaz
24.11.2008, 19:04
Snatch'e temel olan filmi de izlemelisin..."Lock,Stock and Two Smoking Barrels"

Abi kimse söylesem onlarda onu söyledi...İlk fırsatta izleyeceğim..:)

Mehmet Fırat
24.11.2008, 19:08

En az 3 kere izlemiş olmama rağmen, nedense o filmin sonunu hiç getiremedim. :o :)

TheDayAfter61
24.11.2008, 19:09
The Crow

Abi izlemedim o filmi ama sen diyorsan öyledir.Birde orjinalliğe önem veriyoruz ama filmin yanına eğer Türkçe ismi varsa onuda ekleyelim lütfen.Bu konuda olmasa bile basketbolla ilgili Samul L. Jackson'ın Koç Carter onuda tavsiye ederim,filmde mesaj olarak zencilerin okuması gerektiğini vurguluyorlar.

ÖmerFarukYılmaz
24.11.2008, 19:29
gemide&lalelide bir azize ikilisini ben de şiddetle öneririm.

İkisinide bir şekilde bulmam lazım..

İzleyenler çok beğenmişti Selim;)

Ben izlemedim ama..

ÖmerFarukYılmaz
24.11.2008, 20:09
Bu listeyi arkadaşımdan aldım..:)

2009'da bizi bekleyen filmlerin listesi

The A-Team ( A Takımı )
Transformers 2
Eragon 2 :
Ghost Rider 2
Azazel :
The Brazilian Job : Jason Statham :
Crank 2: High Voltage: Jason Statham :
Fast and Furious ( Hızlı ve Öfkeli ) :
Saw 5 : The Video Game :
G-Force : ( Nicolas Cage )
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Transporter 3:
Underworld:Rise of the Lycans
Valkyrie :
X-Men - Wolverine
Watch men
Sin City 3
Star Trek
Street Fighter: The Legend of Chun-Li
Superman: Man of Steel
The Surrogates
Tekken
Terminator 4
Spider-Man 4 :
BloodRayne 3 :
Conan the Barbarian ( Seriye Devam )
The Last Full Measure : ( Bruce Willis )
Heat : ( Al Pacino )
Jurassic Park IV
All Quiet on the Western Front 3-D
Amazon
Atlantis
Battle Angel
Black and Blue
Brave New World:Ravaged Planet
The Chancellor Manuscript
Clutch
Darc
Dark Avangers
The Descent 2
Diamond 13
Dragon Ball
Duplicity
Ennemi public n° 1, L'
Escape
Final Fantasy Versus XIII
Gallowwalker
Green Zone
The Hard Ride
Her Vietnam
The Informant
Justice League- Mortal
Kid & Killer
King Conqueror
Last Man
Luke Cage
NowhereLand
Pink Panther 2
Rififi
Ripley's Believe It or Not!
The Rise of Theodore Roosevelt
Sandstorm
Scott Pilgrim vs. the World
Shantaram
Shutter Island
Sleeper
The Spirit
Stalked
State of Play
Stopping Power
The Storm Riders 2
Thor
Tribes of October
The Wolf Man
iMurders

Mayls
24.11.2008, 20:45
Benim en çok merak ettiğim yeni filmler şunlar:
Crank 2: High Voltage (2009)
Transporter 3 (2008)
Fast & Furious (2009)

Ayrıca IMBD'de okuduğuma göre Brazilian Job 2011 yılında vizyona girecekmiş :)

Murat'
24.11.2008, 20:51
Benim en çok merak ettiğim yeni filmler şunlar:
Crank 2: High Voltage (2009)
Transporter 3 (2008)
Fast & Furious (2009)

Ayrıca IMBD'de okuduğuma göre Brazilian Job 2011 yılında vizyona girecekmiş :)
Benim en merak ettiğim film Terminatör 4...Christian Bale acaba nasıl bir iş çıkaracak..Eğer bu proje Christopher Nolan'ın ellerinde olsaydı orataya bir şahaser çıkacağından eminim..Ah ah...

TheCrow
24.11.2008, 20:54
The Crow

Abi izlemedim o filmi ama sen diyorsan öyledir.Birde orjinalliğe önem veriyoruz ama filmin yanına eğer Türkçe ismi varsa onuda ekleyelim lütfen.Bu konuda olmasa bile basketbolla ilgili Samul L. Jackson'ın Koç Carter onuda tavsiye ederim,filmde mesaj olarak zencilerin okuması gerektiğini vurguluyorlar.

Orjinalliğe önem verdiğimden değil,çoğu filmin Türkçe ismini bilmediğim için yazamıyorum.

Zaten bu filmin Türkçe ismi yok :D

Ama televizyonda "ateşten kalbe,akıldan dumana" gibi saçma bir isimle çevrilmişti.Aslında bu bir terim ama "lock,stock and a smoking barrel" şeklinde ve "takım,taklavat hepsi birden" gibi bir anlama geliyor ve silahlar için kullanılıyor,ama filmin adında "a" yerine "two"kullanılarak sanki deyim daha da güçlendirilmek istenmiş gibi,anlatamıyorum tam olarak...

Edit:Pardon,"Remember The Titans" için yazmışsın sonradan farkettim...Türkçesini hatırlamıyorum ama sanırım "Titanlar" idi.Denzel Washington başrolde.Zaten Coach Carter için bu filmin basketbol versiyonu deniliyor...

Edit 2: "Unutulmaz Titanlar" imiş filmin Türkçe adı.

oflubektas
24.11.2008, 21:03
Gösterime girdiği sırada askerde olduğumdan yakalayamadım ama Türk Sineması'nın bu sıralar en önemli ustalarından biri haline gelen Derviş Zaim'in "Cenneti Beklerken" isimli filmini yakın zamanda cd'de izledim ve çok beğendim. Fazla para harcamadan görsel efekt nasıl kullanılır, tarihi içerikli bir film Osmanlı'nın en çarpıcı sanatlarından tezhip ve minyatürle nasıl birleştirilir, sonra bu sanatlar sinemaya aktarılırken nasıl hareketli hale getirilir.... Derviş Zaim en az film kadar sinema dersi de veriyor.

alper*
24.11.2008, 22:54
bazı ses sanatçıları,şarkıcılar,rock müzisyenleri için şöyle bir söz söylenir bazen :
"bu adam ne söylese dinlenir." , "hangi albümü yapsa mutlaka güzel yapar." vs.
çağan ırmak da benim gözümde son zamanlarda böyle bir hüviyete büründü desem yeridir.
bildiğim iki filmi (babam ve oğlum,ıssız adam) ile bende ikide iki yapmış bir yönetmen.
filmleri gerçekten izleyiciyi saran ve duygusal hikayeler içeren eserler.
bir yazar -adını anımsayamıyorum- için söylenmiş şöyle bir laf vardı : "*****'in romanında duvarda asılı bir tüfekten bahsedilmiş ise o tüfek mutlaka kullanılır."yani ilk anda görüldüğünde önemsiz bir ayrıntı gibi duran bir olgu filmin/eserin sonunda izleyicinin veya okuyucunun dikkatini ciddi anlamda çeken bir olayın içinde yer alıyor.çağan ırmak'ın,özellikle son filminde bunu çok da duygusal bir şekilde gördüm.
ve en hoşuma giden şey ise o kadar duygusallık arasına bir inci tanesi gibi serpiştirilmiş espriler,komik durumlar.hiç sırıtmayan ve yapmacık durmayan bu komik durumlar ve sözler filmin doğallığına doğallık katıyor.
lafın kısası çağan ırmak'ın filmlerine gitmenizi,o filmleri izlemenizi size öneririm :)

Muhammet
24.11.2008, 23:10
Benim en merak ettiğim film Terminatör 4...Christian Bale acaba nasıl bir iş çıkaracak..Eğer bu proje Christopher Nolan'ın ellerinde olsaydı orataya bir şahaser çıkacağından eminim..Ah ah...

Christopher Nolan nereye gitse Christian Bale'i de götürür oldu zaten. :)

Batman Begins, Prestige, Batman - The Dark Knight.

Yapışık oyuncu yönetmen ikilisi. :)

TheDayAfter61
25.11.2008, 07:43
Bu listeyi arkadaşımdan aldım..:)

2009'da bizi bekleyen filmlerin listesi

The A-Team ( A Takımı )
Transformers 2
Eragon 2 :
Ghost Rider 2
G-Force : ( Nicolas Cage )
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Street Fighter: The Legend of Chun-Li
Spider-Man 4
Jurassic Park IV
Amazon
Atlantis
Ben bu filmleri bekliyorum...

ÖmerFarukYılmaz
25.11.2008, 09:32
Dün akşam Gemide'yi izledim...Erkan Can'ın oyunculuğuna beğendim..

Her ne kadar Barda'da olduğu kadar bizi şok etkisi altına almasada, güzel bir senaryo koymuşlar ortaya...Konusuyla bence o devirde devrim olmuştur sinemamızda galiba...Çünkü 98'e, Gemide'ye kadar ben bu şekilde bir film hatırlamıyorum...:)

Bence biraz daha flashback'le çok daha güzel olurdu film...

Erkan Can'ı merak edenlere tavsiye ederim...

Erbay
25.11.2008, 13:21
Gemide,sadece o muhteşem replikleri için izlenir. :)

Valkyrie :
Terminator 4
Spider-Man 4 :
Transformers 2

Heat nasıl olacak bir bilgisi olan var mı?

Muhammet
25.11.2008, 15:56
Gemide,sadece o muhteşem replikleri için izlenir. :)

Valkyrie :
Terminator 4
Spider-Man 4 :
Transformers 2

Heat nasıl olacak bir bilgisi olan var mı?

Heat filmi yeniden mi çekiliyor?

Emirhan Ömeroğlu
25.11.2008, 16:33
daha önce yorumu yapıldımı bilmiyorum ama gerçekten güzel bir film konusu çok hoş aslında tam bir aşk filmi sadece +18 bölümlerin biraz fazla olduğunu düşünüyorum.. sonu gerçekten iyi bitmiyor aşk acısı çekenlere tavsiye etmem çünkü çok ağlarlar ama sevgilisiyle vs gidenler sevgilisine daha sıkı sarılırlar.. tavsiye ederim ;)

Issız Adam

Anıl Caner
26.11.2008, 17:13
Dün akşam Gemide'yi izledim...Erkan Can'ın oyunculuğuna beğendim..

Her ne kadar Barda'da olduğu kadar bizi şok etkisi altına almasada, güzel bir senaryo koymuşlar ortaya...Konusuyla bence o devirde devrim olmuştur sinemamızda galiba...Çünkü 98'e, Gemide'ye kadar ben bu şekilde bir film hatırlamıyorum...:)

Bence biraz daha flashback'le çok daha güzel olurdu film...

Erkan Can'ı merak edenlere tavsiye ederim...

ömerim flashback kısmını lalelide bir azizeyi izleyince yaşayacaksın :).

laledide bir azize de aynı film. ancak bu sefer aynı olayları kızı elinden kaçırdıkları kişilerin gözünden izleyeceksin. her şey rayına oturacak. o yüzden ikili olarak izlemen gerekiyor.

Anıl Caner
26.11.2008, 17:21
Onlarca hayranı olduğum film var.Ancak hiç birisi The Prestige kadar üzerinde saatlerce kafa patlatıp, internetten araştırmalar yapmamı sağlayamadı bugüne kadar :).

Hakikaten kelimelerin kifayetsiz kaldığı, ben izledim ve tam anlamıyla bütün olayları çözdüm arkadaş diyebilecek birini tanımıyorum bu filmle alakalı.

Leziz ötesi, harika.

Manu61
26.11.2008, 20:16
Onlarca hayranı olduğum film var.Ancak hiç birisi The Prestige kadar üzerinde saatlerce kafa patlatıp, internetten araştırmalar yapmamı sağlayamadı bugüne kadar :).

Hakikaten kelimelerin kifayetsiz kaldığı, ben izledim ve tam anlamıyla bütün olayları çözdüm arkadaş diyebilecek birini tanımıyorum bu filmle alakalı.

Leziz ötesi, harika.
The Prestige çok güzel olduğu kadar karışık bir film..Sırrı arıyorsunuz ama bulamayacaksınız çünkü siz öğrenmek istemiyorsunuz kandırılmak istiyorsunuz sözü hala aklımda :)....Replikler süper....Müthiş bir sonu var...Scarlett biraz abartı olmuş ama :)

TheCrow
26.11.2008, 21:38

Leziz ötesi, harika.

Prestige'de aslında arka planda Nikola Tesla'nın Edison'dan daha büyük bir dahi olduğu ancak tarihte hakettiği saygıyı bulamadığı da anlatılmaktadır.Bunun bence en önemli nedeni Edison'un Amerikan,Tesla'nın ise Sırp olması idi.Tesla hiç bir zaman Edison kadar desteklenip reklamı yapılmadı.Günümüzde Edison'u herkes tanır,ama Tesla'yı bazı Elektrik-Elektronik Mühendisleri bile sadece bir ölçü birimi zanneder.

Edison ile Tesla'nın ana fikir ayrılığı doğru akım/alternatif akım konularıydı.Edison gelecek doğru akımda derken,Tesla ise tam tersini savunmuştur.Bence bu konuda Tesla haklıdır.Edison,Tesla'nın alternatif akımı savunması,doğru akımın çok pahalıya malolması konusundaki açıklamaları ve çalışmalarını halka sunmasıyla zor durumda kalmış ve aralarında büyük bir savaş başlamıştır.Tesla,manyetik alan kullanarak çok az bir maliyetle bütün şehrin elektrik ihtiyacının karşılanabileceğini savunmaktaydı.Edison ise alternatif akımın çok tehlikeli olduğunu ve ölümlere yol açacağını söylemekteydi.Nitekim Tesla'nın manyetik bir alanda çektirdiği o meşhur fotoğrafı,Edison'un iddialarına bir yanıt niteliğindeydi.

Filmdeki transportasyon olayı ise tamamen kurgu,Tesla ışınlama konusunda belki çalışmalar yapmıştır ama böyle bir olay hiç gerçekleşmedi...

Not:"Ben bu filmi izledim ve tam anlamıyla bütün olayları çözdüm arkadaş" diyebilirim,aklına takılan yerler neresiyse yardımcı olmaya çalışırım...

seyyah61
26.11.2008, 22:06
Son zamanlarda Zulfu Livaneli`nin kitabindan filmlestirilen Mutluluk filmini seyrettim.
Filmi anlatmayayim.
Izlemeyenlere tavsiye ederim.

Selman
26.11.2008, 22:27
Ben de bu akşam Issız adama gittim."Abi kesin git ağlarsın" filan yapıyordu herkes.Filmin ilk bölümü bitti resmen komedi ne ağlanacak bir sahne var ne de duygusala bağlayacak.Emirhan'ın da dediği gibi sürekli +18 sahneleri.Ama 2. bölüm için aynı şeyler geçerli değil, sonu hüsranla bitse de son yıllarda izlediğim en güzel Türk filmlerinden bir tanesi.Ben yine ağlamadım orası ayrı:)Çağan Irmak yine 12'den vurmuş.Fazla anlatmayalım gidin görün derim:)

Anıl Caner
27.11.2008, 00:04
Not:"Ben bu filmi izledim ve tam anlamıyla bütün olayları çözdüm arkadaş" diyebilirim,aklına takılan yerler neresiyse yardımcı olmaya çalışırım...

Tesla-Edison savaşlarında ben de teslacıyım orası ayrı :).

Peki o zaman sana şu kritik soruyu sorayım.

Sihirbazımız ikiz mi klon mu? Bunun yorumu seyirciye mi bırakılmış yoksa net olarak anlatılmış mı?

TheCrow
27.11.2008, 01:06

Sihirbazımız ikiz mi klon mu? Bunun yorumu seyirciye mi bırakılmış yoksa net olarak anlatılmış mı?

Klon değiller,orası kesin...Çünkü rakibinin klonunu görünce çok şaşırıyor ve anlam veremiyor.Tesla klonlama işini farkında olmadan yapıyor,aslında teleportasyon yapmaya çalışıyor ama nesne yerinde durduğundan aslında klonlam yaptığını bilmiyor ve bunu diğer sihirbaz tesadüfen buluyor,bundan önce ikiz olan sihirbazımız ünlü kapıdan çıkma numarasını yapıyor zaten.Aslında filmi tekrar izlersen anlayacaksın klon olmadıklarını.İpucu: Düğüm ;)

Peki ikiz miydiler?..Son sahneye kadar evet ikizdiler diyebilirdim,ama son sahnede Sarah'ın dediklerine bakalım : “Olivia’ya söyleyeceğim,bunu ona söyleyeceğim.Daha fazla taşıyamam, senin gerçekte ne olduğunu biliyorum,Alfred,!Senin ne olduğunu biliyorum, bununla yaşayamam!”

İşte burası seyirciye bırakılmış,eğer ikizseler Sarah neden bu kadar tırlattı,bunda o kadar kötü olan ne?..

Anıl Caner
27.11.2008, 02:56
sözlükten bir spoiler vereyim.

filmdeki kavram karmaşaları hakkında :).
--- spoiler (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=spoiler) ---

bunların başında, borden in ikizi mi yoksa klonu mu oldugu mevzusu var. filmi sadece bu konuyu anlayabilecegim ipucu yakalamak için özellikle tekrar izledim ama bulamadım. kimi yerde evet ikizi oldugu kesin diyorsun kimi yerde bak klonuymuş demek ki ikizi olamaz diyorsun. bu artık izleyicinin kendi tahmini olmaktan öteye geçemiyor ama benim görüşüm klonu olduğu yönünde. borden in, angier i teslaya yollaması bir yanıltma gibi gorunuyor ve borden da filmin sonlarında senin nasıl paranı ve zamanını çaldım gördün mü diyor. ancak ikinci bir olasılık da mevcut. borden, günlügünün şifresi yapacak kadar tesla ya hayranlık duymasının bir sebebi olmalı. bu da aklıma klonlandığını getiriyor. borden cani degildi. sadece angier in yaptıklarına cevap verdi. bundan yola cıkarsak, teslanın makinesi ile klonlandıgında klonunu öldürecek biri degildi o. bu yuzden makineyi sürekli kullanmaktansa bir kez kullanıp klonuyla yaşama yolunu seçmişti. belki de tesla da buna izin vermemişti. cunku makineyi borden a hiç vermedi ya da satmadı.
filmin en güzel yanı ikinci kez izlemede, hangi borden ın hangi sahnede oldugunu gormek oluyor. aa bu konuşan aslında öbür bordenmış demek çok lezzetli.
michael caine (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=michael%20caine) e mutlaka değinmek lazım. oyunculugu ve özellikle o muhteşem sesi ile filme kattığı hava tartışılmaz kanımca. filmin girişinde, vaad, dönemeç ve prestiji anlatırken sesi ile filme harika ısındırıyor.

--- spoiler (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=spoiler) ---

TheCrow
27.11.2008, 09:58
Anıl,düğüm olayında klonu olmadığı kesinlikle belli oluyor,çünkü bir tanesi düğüm atmayı diğeri kadar iyi bilmiyor,kadın o yüzden ölüyor zaten.Borden'in Algier'i Tesla'ya yönlendirmesinin asıl amacı onu uzaklaştırarak hem numarasını öğrenmesini engellemek hem de zaman kazanmak..."Sana sırrımı kolay kolay verir miyim sandın,sana Amerika'da başarılar dilerim"...Ama bu oyun ters tepiyor,çünkü Tesla gerçekten de bu numarayı mümkün kılan bir alet geliştirmiş...Tesla,zaten Borden'in desteğiyle bu cihazı yapamazdı,ancak ve ancak zengin olan Algier'in desteğiyle yapabilirdi,nitekim öyle oldu...

Sözlükte her yazana riayet etmeyin bu arada ;)

Adem Erdoğan
27.11.2008, 10:08
Prestige çok güzel film.Çok iyi ters köşe yapıyorlar.

ARAF
27.11.2008, 15:07
2000-2008 arası imdb de en çok oy alan filmler
ben listenin hepsini izlemeyi düşünüyorum
gerçi filmlerin yarısını izledim
Rating Title Votes
1. 9.0 The Dark Knight (2008) 303,805
2. 8.8 The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) 284,274
3. 8.7 Cidade de Deus (2002) 117,611
4. 8.7 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) 313,295
5. 8.6 Memento (2000) 208,820
6. 8.6 WALL·E (2008) 92,163
7. 8.6 The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) 260,787
8. 8.5 Fabuleux destin d'Amélie Poulain, Le (2001) 139,493
9. 8.5 Leben der Anderen, Das (2006) 47,291
10. 8.5 The Departed (2006) 192,369
11. 8.5 The Pianist (2002) 95,530
12. 8.4 Sen to Chihiro no kamikakushi (2001) 74,129
13. 8.4 Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) 165,011
14. 8.4 Laberinto del fauno, El (2006) 110,837
15. 8.4 Requiem for a Dream (2000) 137,397
16. 8.4 Untergang, Der (2004) 58,064
17. 8.3 The Prestige (2006) 140,536
18. 8.3 Hotel Rwanda (2004) 67,534
19. 8.3 No Country for Old Men (2007) 139,192
20. 8.3 Sin City (2005) 194,670
21. 8.3 Batman Begins (2005) 209,175
22. 8.3 There Will Be Blood (2007) 88,990
23. 8.2 Oldboy (2003) 66,233
24. 8.2 Gladiator (2000) 214,687
25. 8.2 Donnie Darko (2001) 160,380
26. 8.2 Into the Wild (2007) 53,462
27. 8.2 Kill Bill: Vol. 1 (2003) 178,451
28. 8.2 The Bourne Ultimatum (2007) 103,900
29. 8.2 Million Dollar Baby (2004) 102,554
30. 8.2 Tasogare Seibei (2002) 6,477
31. 8.2 Ratatouille (2007) 90,948
32. 8.2 Amores perros (2000) 45,851
33. 8.1 Finding Nemo (2003) 122,666
34. 8.1 Scaphandre et le papillon, Le (2007) 16,603
35. 8.1 Dare mo shiranai (2004) 5,749
36. 8.1 Snatch. (2000) 126,213
37. 8.1 V for Vendetta (2005) 163,963
38. 8.1 The Incredibles (2004) 119,516
39. 8.1 Vozvrashcheniye (2003) 8,546
40. 8.1 Letters from Iwo Jima (2006) 38,204
41. 8.1 Children of Men (2006) 115,448
42. 8.1 Taegukgi hwinalrimyeo (2004) 12,210
43. 8.1 Salinui chueok (2003) 6,645
44. 8.0 Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom (2003) 13,239
45. 8.0 Crash (2004/I) 133,377
46. 8.0 Kill Bill: Vol. 2 (2004) 138,643
47. 8.0 Wo hu cang long (2000) 90,980
48. 8.0 Fa yeung nin wa (2000) 19,097
49. 8.0 Mar adentro (2004/I) 18,393
50. 8.0 Little Miss Sunshine (2006) 110,580

Anıl Caner
27.11.2008, 16:16
Anıl,düğüm olayında klonu olmadığı kesinlikle belli oluyor,çünkü bir tanesi düğüm atmayı diğeri kadar iyi bilmiyor,kadın o yüzden ölüyor zaten.Borden'in Algier'i Tesla'ya yönlendirmesinin asıl amacı onu uzaklaştırarak hem numarasını öğrenmesini engellemek hem de zaman kazanmak..."Sana sırrımı kolay kolay verir miyim sandın,sana Amerika'da başarılar dilerim"...Ama bu oyun ters tepiyor,çünkü Tesla gerçekten de bu numarayı mümkün kılan bir alet geliştirmiş...Tesla,zaten Borden'in desteğiyle bu cihazı yapamazdı,ancak ve ancak zengin olan Algier'in desteğiyle yapabilirdi,nitekim öyle oldu...

Sözlükte her yazana riayet etmeyin bu arada ;)

Sözlükte yazana raiyet etmekle alakası yok.Sadece okuduğum zaman mantıklı geldi.Çelişkiye düşürdü.Senin açıklamaların da mantıklı.

Ama film diyor ya "siz sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz" aynen o moddayım :).

Muhammet
27.11.2008, 17:13
Burdaki muhabbetlerden etkilenip, bir daha izledim The Prestige filmini.

Hakikaten iyi filmmiş, tekrar tebrik ettin Nolan abimizi.

champions
27.11.2008, 17:13
Goodbye Bafana.
Bu film hakkında söyleyecek bişeyi olan var mı?

Erdem Keser
27.11.2008, 21:13

Prestige 'i iki kere adam akıllı seyrettim ve ikisinde de hiç sıkılmadım.Yavaş bir temposu olmasına rağmen sarıyor insanı.Geçen hafta sınavımın bitişinde tekrar seyrettim.Soruna gelirsek ;sihirbaz ikiz.Sonunu hiç izlememiş olsak bile belli edilmiş birçok defa.
Mesela Borden klon olayında makinenin çalıştığından haberdar olsa neden Angier'ın her gösterisine gelsin ki.Hatta rakibinin sondan bir önceki şovunda bu mesafeyi bu kadar kısa sürede nasıl alıyor gibisinden bir replikte geçiyor.Olivia mıdır her ne karın ağrısı ise Angier tarafından Borden'ın yanına gönderildiği sırada dublör olayını Angier'e söylüyor ama Angier inanmıyordu.Hatta eldivenle ilgili bir konuşma geçmişti aralarında.Yani sözün özü Borden Tesla'nın makinesinin çalıştığını anlayamıyor.Aslında makinenin çalıştığını kimse bilmiyordu.Taki kedi işin içine girene kadar:)
Filmde mantık hatası aranmak istenirse bulunabilir.Mesela Borden ikiziyle o zamana kadar nasıl oluyorda kimseye çaktırmadan yaşayabiliyorlar.Olivia ve Sarah mevzusunda film bir anda Dallas'a dönüyor zaten :D Kimin kimle ne yaptığı belli olmuyor:)

Bence film daha güzel bitebilirdi , nasıl ; yukarıda da saydığım gibi bir çok ipucuyla karakterin ikiz olduğu tahmin edilebilirken sonunda yönetmenin seyirciye açıklama gereği duyması filmin sonuna gitmemiş , sonu açık bırakılabilirdi .
Ama düşünmeyi zorlayan , Memento'daki gibi geri sarmalar , ileri almalarla "noluyoruz yahu" dedirten ve bunu sık kullanan bir film.Ne de olsa yönetmenler aynı:)

TheCrow
27.11.2008, 23:29
Prestige 'i iki kere adam akıllı seyrettim ve ikisinde de hiç sıkılmadım.Yavaş bir temposu olmasına rağmen sarıyor insanı.Geçen hafta sınavımın bitişinde tekrar seyrettim.Soruna gelirsek ;sihirbaz ikiz.Sonunu hiç izlememiş olsak bile belli edilmiş birçok defa.
Mesela Borden klon olayında makinenin çalıştığından haberdar olsa neden Angier'ın her gösterisine gelsin ki.Hatta rakibinin sondan bir önceki şovunda bu mesafeyi bu kadar kısa sürede nasıl alıyor gibisinden bir replikte geçiyor.Olivia mıdır her ne karın ağrısı ise Angier tarafından Borden'ın yanına gönderildiği sırada dublör olayını Angier'e söylüyor ama Angier inanmıyordu.Hatta eldivenle ilgili bir konuşma geçmişti aralarında.Yani sözün özü Borden Tesla'nın makinesinin çalıştığını anlayamıyor.Aslında makinenin çalıştığını kimse bilmiyordu.Taki kedi işin içine girene kadar:)
Filmde mantık hatası aranmak istenirse bulunabilir.Mesela Borden ikiziyle o zamana kadar nasıl oluyorda kimseye çaktırmadan yaşayabiliyorlar.Olivia ve Sarah mevzusunda film bir anda Dallas'a dönüyor zaten :D Kimin kimle ne yaptığı belli olmuyor:)

Bence film daha güzel bitebilirdi , nasıl ; yukarıda da saydığım gibi bir çok ipucuyla karakterin ikiz olduğu tahmin edilebilirken sonunda yönetmenin seyirciye açıklama gereği duyması filmin sonuna gitmemiş , sonu açık bırakılabilirdi .
Ama düşünmeyi zorlayan , Memento'daki gibi geri sarmalar , ileri almalarla "noluyoruz yahu" dedirten ve bunu sık kullanan bir film.Ne de olsa yönetmenler aynı:)

Evet Erdem,elemanların ikiz oldukları,en azından klon olmadıkları kesin.Bu bir çok yerde belli ediliyor.Ama filmin sonunda Sarah'ın "Senin ne olduğunu biliyorum,bununla yaşayamam" demesi biraz ucu senin istediğin gibi açık bırakıyor,ikiz olduğunu kastetmiş olsa,o zaman sevinmesi lazım çünkü aslında kocası onu aldatmamış,bilakis hep sadık kalmış...
Filmin en enteresan taraflarından birisi film boyunca,özellikle de sonlara doğru "demek ki..." kelimesini çok kullanmamız,"bak demek ki bu yüzden öyle demiş..." gibi,mesela "Sarah mı,ben onu hiç bir zaman sevmedim..." Bunu duyunca şaşırıyoruz ve Olivia gibi elemana kızıyoruz,kalpsiz adam diyoruz,ama bir zaman sonra "demek ki..." diyoruz.

İkinci,üçüncü ve hatta onuncu izleyişimizde daha önce farketmediğimiz pek çok ayrıntıyı da göreceğimizi zannediyorum,inanılmaz bir film...

Ömer SEVİNÇ
27.11.2008, 23:31
Ne kadar yapılacak yorumvarmış filmle ilgili:)

vallahi bir kez daha izleteceksiniz bana.

Erdem Keser
27.11.2008, 23:45
@The Crow

Hocam sonuna kadar olaylar zincir şeklinde ve dediğiniz gibi parçalar tamamlanarak devam etti.Yanlız sona doğru bir yanda Borden diğer yanda ikizinin yaptıklarını , parmak kesmeleri v.s bir çok olayı aynı kare içerisinde gözümüze sokması , o saate kadar filmi anlamayanın kafasında da dank ettiriyor zaten:)Hiç bir sahneden çakmasak bile sırf Sarah ile Borden arasında en az 50 kere geçen seviyorsun-sevmiyorsun muhabbeti bile kafada şüphe uyandırmaya yetiyor.
Ben olsam yine de o sahneyi koymazdım.Ama bu sefer de milletin kafası daha fena allak bullak olacaktı , belkide Nolan onu düşünmüştür:p.

Sizin söylediğinize bir ekleme de ben yapayım hocam ; filmi adam akıllı 2 kere izledim 1 kerede geçen hafta seyrettim.Toplam 3 kere yani. Ama bundan sonraki her izlememde bir önceki izleyişlerimden farklı onlarca değişik detay ve zonklarla "vay be " diyeceğimden eminim.:)Detaylar küçük ve çok fazla.

Emorfo
28.11.2008, 11:13
Rus yapımı olan Osman Paşa'nın Plevne savunmasını ve Abdulhamit'in talimati ile Rus hatlarına sızarak ajanlık yapan Enver Bey'i anlatan satrançta bir hamle olan Türk Gambit'i (Turkish Gambit) filmini sonunda izledim. Gerçekten harika bir filmdi. Filmi ruslar yapmasına rağmen Türk askerlerinin Türkçe konuşması, kıyafetleri savaş taktikleri gibi konularda baya objektif davranmışlar. Plevne'nin düşmesi ve daha sonra Ruslar'ın İstanbul kapılarına dayanması insan yaralıyor, ancak adamları tebrik etmek lazım. Güzel film yapmışlar. Tarihimiz malzeme dolu bir türlü değerlendirip kaliteli filmler yapamıyoruz.
Bu filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.

LazAnisT
28.11.2008, 11:31
Yarın Madagaskar 2 ye gideceğim.Aylardır bu filmi bekliyorum:)

Mayls
28.11.2008, 13:43
Dün gece Son Ders'i izledim. Öyle 10 numara bir film değildi ama yine de üniversite filmlerini sevenler bir kez izlemeli :)

Ayrıca Ekin Türkmen'in bu kadar güzel olduğunu da yeni fark ettim :)

isaret parmagi
28.11.2008, 19:18
Prison Break diyorum, başkada bir şey demiyorum...

Terzioğlu
29.11.2008, 04:33
Girdap filmini izleyeniniz oldu mu?

Murat'
29.11.2008, 10:30

Fuat Saka'da oynuyor o filmde...Bende var ama daha izlemedim..

Muhammet
29.11.2008, 12:07

Fuat Saka'nın bir din adamını canlandırdığı film.

İzlemedim ama, konusu ilgi çekici.

Terzioğlu
29.11.2008, 12:33
Evet konusuyla baya etkileyici bir film. Ben dün aksam izledim. Özellikle Üniversite ögrencilerine tavsiye ederim.

Mayls
29.11.2008, 13:18
Ben de geçen hafta indirdim Girdap'ı ama fırsat bulup izleyemedim.

Fuat Saka isminden çok filmin konusu Beni izle diye bağırıyordu bana :)

Bu akşam Turkish Gambit'i izleyeceğim inşallah. Yarın Girdap'ı izleyebilirim.

Mehmet_Mercanlı
29.11.2008, 13:59
Prison Break diyorum, başkada bir şey demiyorum...

arkadaşlar mutlaka izleyin şiddedle tavsiye ederim

Prison Break

LazAnisT
30.11.2008, 09:01
Dün Madagaskar 2 yi izledim.Birincisi kadar kahkalarla olmasada film foyunca tebessümle izlediğimiz bir film oldu.

Erdem Keser
30.11.2008, 12:34
2008 en iyi yabancı film oscarını kazanan 'Kalpazanlar' ı seyreden var mı?

İskender66
30.11.2008, 14:58
5 Aralıkta A.R.O.G. ve Muro filimleri vizyona giriyor. En son Recep İvedik'e gitmiştim. Özledim sinemaya gitmeyi. Peşpeşe güzel Türk filimleri vizyona girmeye başladı. Oğlumla beraber A.R.O.G. ve Muro Lanet olsun içimdeki insan sevgisine filmlerine gidecez. Hanımı ikna edemedim. O pek sevmiyo bu tür filimleri. Varsa yoksa romantik filimler :) Aslında Osmanlı Cumhuriyeti ve Mustafa filimlerine de gitmeyi düşünüyordum ama son anda vazgeçtim. Neyse onları da TV'de yada internetten izleriz.

Mayls
30.11.2008, 15:22
Umarım A.R.O.G. gelir burda sinemaya. Cem Yılmaz'ı sinemada izlemek istiyorum, Muro'yu bilgisayarda izlesem de olur.

TSezgin61
30.11.2008, 15:32
Umarım A.R.O.G. gelir burda sinemaya. Cem Yılmaz'ı sinemada izlemek istiyorum, Muro'yu bilgisayarda izlesem de olur.

renkdas persembe günü kölnde galasi varmis... yani büyük ihtimalle diger sinemalardada olur. bende merakla bekliyorum frankfurta nezaman gelecek diye

Mayls
30.11.2008, 16:24
A.R.O.G.'un gişe rekoru kıracağını söylüyor çoğu eleştirmenler daha izlemeden. Cem Yılmaz'ın da böyle bir iddiası var sanırım. O bakımdan AROG'un gelmesi bence Muro'nun gelmesinden daha olası.

yaranozlu
02.12.2008, 12:11
Arkadaşın tavsiyesi üzerine bu aralar "Gossip Girl" dizisine takıldım. Upper East Side(new yorkta manhattan civarlarında bir bölge) da yaşayan zengin liseli öğrencilerin aralarındaki garip ve değişken ilişkiler üzerine bir film. Pek beğenmedim ama hepsini izledim. Tezatlık var ama harika New York görüntüleri ve Amerika sevdasından izliyorum galiba. Serenada bu işin içinde olabilir. Chuck favori adamım :) Ama ilişkileri öyle karıştırıyorlar ki sık sık öffffffffffff lemek zorunda bırakıyorlar. Gerçi bakıldığı zaman bu insanlar böyle yaşıyorlar hakikaten.

Issız Adama da popüler kültürün etkisinde kalıp gittim. Aralarındaki ilişkide aşktan öte cinsellik ön plana çıkarılmış. Zaten aktör delikanlı tamamen piskopat, hayat kadınlarıyla yaşadığı fantezileri sevgilisiyle yaşıyor. Kızla ilk buluşmada evde buluşup birlikte olunuyor. Kızın daha önce başından benzer hikayeler geçmiş ve önyargı oluşmuş. Gençleri son derece olumsuz etkileyeceğine inandığım bir film. İstanbulda bu tür hayatlar gayet normalmiş gibi gösteriliyor. Anadoludan İstanbula gelen birisinin Anadoluya dönmek istememesi de var. Zenginleşince aile bağlarının zayıflaması. Kesinlikle Türk kültürüne aykırı ve insanları özellikle gençleri olumsuz etkileyebilecek bir film.(kendimce yorumum) Eski Türk filmlerinde işlenen aşkla bu filmdekine bakınca ileriye değil de geriye gittiğimizi sezinliyorum. "Issız Adam" derken kinaye mi yapılıyor acaba merak ettim kızın adı da "Ada" olunca. Başrol oyuncularının ikisini de başarılı buldum. Kız çok doğal ve saf, tam çocuğun istediği gibi saf. Aşıklar aşkını yaşadı ama kız başkasıyla evlendi. Bir de acaba hakkaten evlendi mi, o da kesin değil gibi. Belki de filmin başında adamın yaptığı gibi düzmece yaptı.

Üstteki bahsettiğim iki yapım birbiriyle tutarlı ama benim bakış açım farklı. Üstteki New Yorkta ve alaycı bir film, alttaki ise Türkiyede ve ciddi bir film.

Cem Yılmaz AROGu bekliyorum :)

f_e_k
02.12.2008, 15:18
Dizi film hiç izlemem AVRUPA YAKASI hariç, onu dizilerde tek geçerim. ah bir de TRT de yayınlanan 7 numara vardı. harika bir diziydi. Karadeniz insanın doğasında var zaten komedi ve mizah.. çok iyi bir sinema seyircisiyim. Allahtan Digiturk var orda movie max var zaten onu izlemekten dizi falan izlemeye gerek kalmıyor. çok kaliteli yapımları vizyondan sonra seyretme şansımız var. eğer komedi türü filmlerden hoşlanıyorsanız size birkaç tavsiyem olabilir. mesela" dostmusun düşmanmısın, aman tanrım 2 ve Rrrrrrr. hayır hayır yanlış yazmadım filmin ismi Rrrr fransız yapımı bir film ilk çağlarda iki kabile arasında geçiyor. kabilenin biri şampuanı buluyor diğer kabile ise bu şampuanın formulünü çalmak için uğraşıyor.. zaten Gerard Depardieu varsa bu iş bitmiştir. bayılıyorum bu adama.. isim olarak bilmeyen arkadaşlara en çok bilinen rolunun asteriks filminde oynayan oburiks kararteri olduğunu belirteyim. hani şişman obur galyalı vardı ya işte o... dostmusun düşmanmısın filminde de aynı sanatçı oynuyor bu kez sanatçıya jean reno eşlik ediyor. seyrine doyum olmaz bir komedi.. mutlaka izleyin.. şiddetle tavsiye ediyorum..

Adem Erdoğan
05.12.2008, 10:25
"Issız Adam" derken kinaye mi yapılıyor acaba merak ettim kızın adı da "Ada" olunca. Başrol oyuncularının ikisini de başarılı buldum. Kız çok doğal ve saf, tam çocuğun istediği gibi saf. Aşıklar aşkını yaşadı ama kız başkasıyla evlendi. Bir de acaba hakkaten evlendi mi, o da kesin değil gibi. Belki de filmin başında adamın yaptığı gibi düzmece yaptı.

Issız Ada'm muhabbetini filmi izlerken yaptık.Kinaye olduğu karanti.

Kız çocuğum var dedi filmin sonunda, çocuk Alper'den diye düşündüm.
Bir yerde sana söylemek istediğim bişe var demişti.Karambole geldiği için pek dikkat çekmedi.

Emre Bekar
05.12.2008, 10:34
1- Taken
2-The Bucket List

bu iki filimde benden tavsiye

KUTADGU
05.12.2008, 10:36
Bu gece 21:15'te Cem Yılmaz'ın merakla beklenen "A.R.O.G" filmine gideceğim.
Biletlerim hazır.

Ben Cem Yılmaz'ı Türk sinemasında farklı bir yere koyanlardanım.
İzlemesem olmazdı zaten.

Film hakkında değerlendirmelerim yarın bu sayfada olacak.

LazAnisT
05.12.2008, 10:36
Filmlerle alakalı yorum yaparken finallerinden bahsetmeseniz çok güzel olacak.

Nytre
05.12.2008, 10:43
en son ıssız adam filmine gittim.

filmin yorumunu yapan yapıyor zaten fena bir film değil ama farklı bir etkisi oluyor.

Mayls
05.12.2008, 15:10
Arkadaşın tavsiyesi üzerine bu aralar "Gossip Girl" dizisine takıldım. Upper East Side(new yorkta manhattan civarlarında bir bölge) da yaşayan zengin liseli öğrencilerin aralarındaki garip ve değişken ilişkiler üzerine bir film. Pek beğenmedim ama hepsini izledim. Tezatlık var ama harika New York görüntüleri ve Amerika sevdasından izliyorum galiba. Serenada bu işin içinde olabilir. Chuck favori adamım :) Ama ilişkileri öyle karıştırıyorlar ki sık sık öffffffffffff lemek zorunda bırakıyorlar. Gerçi bakıldığı zaman bu insanlar böyle yaşıyorlar hakikaten.
Defile izlemeyi sevenlere tavsiye ederim Gossip Girl'ü :)

Bu aralar Colin Farrell takılıyorum :) Tigerland'i ve SWAT'u izledim, bugün de bir aksilik çıkmazsa Büyük İskender'e ve Pride and Glory'ye bakacağım.

alper*
05.12.2008, 20:32
son zamanlarda ıssız adam filminde gereksiz cinsel sahnelerin varlığı ile ilgili eleştiriler duyuyorum.
bu kadar duygusal bir filmde 3-5 saniyelik sahneler dikkat çekiyorsa,o insanın haydar dümene görünmesi gerekir.

Mayls
05.12.2008, 21:51
Bu tür eleştiriler her filme yapılıyor Alper abi. Eleştirecek bir şey bulamayınca eleştirmenler başlıyor filmdeki belaltı sahneleri eleştirmeye. Eleştirmenler, yorumcular ve gazeteciler pek bir meraklı zaten bu konulara.

Geçen gün Haluk Bilginer ve Özgü Namal'ın yeni filminin galası vardı (adını hatırlayamadım). Özgü Namal'a sorulan ilk soru Haluk Bilginer'le (aslında saniye sürmeyen) öpüşme sahnesi oldu...

Emre Bekar
05.12.2008, 22:49
Mükemmel bir filim daha

1-Traitor

alper*
10.12.2008, 02:00
destere diye bir film çekilmiş.samimi söylüyorum bu filme para vereceğinize açın youtube'dan testere-çorum versiyon videolarını izleyin.kat be kat daha komik.

Anıl Caner
10.12.2008, 12:27
ıssız adam son derece hayal kırıklığı yaşadığım vasat bir filmdi.

destere'yi izlemedim ancak gürcan yurt gibi bir üstadın öyle saçma sapan bir senaryo yazıp, filmini çekmesi beni üzdü.

perşembe günü gnctrkcll ile vizyonda izlemedim 1-2 filmi izlemek istiyorum bakalım :)

ilhan
10.12.2008, 12:39
Yok mu Gnctrkcll şifresini paylaşacak arkadaş. :D

Emre7
10.12.2008, 12:55
dizi olarak
1-prison break
2- dexter
3- my name is earl
4- how i met your mother
5- lost

diyebilirim...

Erbay
10.12.2008, 16:35
Issız Adam'a mecburiyetten gittim. Arog ve Muro doluydu :) . Filmin ilk yarısında hiçbir şey yok " şey " den başka. İkinci yarısı en azından duygusal. Ben beğenmedim zaten film bana göre değil onun için eleştirimin bir önemi yok :D İnsan sevgilisini bırakır mı öyle, çok kolay aşık olup çok kolay ayrıldılar. Kız biraz daha naz yapabilirdi, adam biraz daha ısrar edip ilişkiyi devam ettirebilirdi. Şahsen filmin birçok yerinde güldüm . Komiklik açısından fena sayılmaz :)

Erdem Keser
10.12.2008, 16:51
'Kalpazanlar' ve 'Kadavra' yı izlemediyseniz dvdsini alıp seyredebilirsiniz.İzlenebilir , kalite yapımlar.

ÜNAL
10.12.2008, 17:23
Yok mu Gnctrkcll şifresini paylaşacak arkadaş. :D
Ayıpsın :D

Mehmet Ç.
10.12.2008, 17:33
En son

Sinema:

Muro

TV Dizilerim:

Kurtlar Vadisi Pusu
Adanali

En cok izledigim:

Lig TV

İskender66
11.12.2008, 00:46
En son izlediğim sinema filmleri: A.R.O.G ve MURO

en çok izlediğim TV Dizileri: Kurtlar Vadisi Pusu, Adanalı, Preson break, Lost, Bizim evin halleri :)

alper*
11.12.2008, 01:02
korku-gerilim filmlerinden hoşlananlar için midnight meat train filmini önerebilirim.
sanırım hala vizyonda.

http://www.wildaboutmovies.com/images_5/MidnightMeatTrainPoster.jpg

#10 Fietra
11.12.2008, 01:55
korku-gerilim filmlerinden hoşlananlar için midnight meat train filmini önerebilirim.
sanırım hala vizyonda.

http://www.wildaboutmovies.com/images_5/MidnightMeatTrainPoster.jpg

Çok rezalet bir filmdi,kuzenin bilgisayarında izleyelim dedik uyudum resmen.

Recep Alkan
11.12.2008, 09:42
valla sinemada en son arog seyrettim. daha sonra da kadavrayı seyrettim. arog beklediğim kadar çıkmadı ama kadavra süper film. tavsiye ederim.

Erdem Keser
11.12.2008, 12:41
valla sinemada en son arog seyrettim. daha sonra da kadavrayı seyrettim. arog beklediğim kadar çıkmadı ama kadavra süper film. tavsiye ederim.
Psikopat bir filmdi :)
Filmin sonu önceden kestirilebiliyor.En azından ben ne olacağını tahmin etmiştim...Nişanlısının finalden bir adım önce öleceğini , finalde Jake'in öleceğini v.s
Son sahneyi de beğendim ayrıca.Bu arada kızlar çok güzeldi:p

Ekleme: Sakın ailenizle seyretmeyin.Ayrıca filmde Ted'in nişanlısını kestiği şahne çok sağlamdı:D

TheDayAfter61
11.12.2008, 12:51
Ayda yılda bir sinemada Avrupa yapımı film izlemek istedim.Gösterimden kalkmış,bende Arog'a gitcem.
Filmin adı Sınıf
http://farm4.static.flickr.com/3282/2569981601_b2841d5aff.jpg
http://www.koalakultur.com/wp-content/sinif.jpg

http://www.sinemalar.com/film/11465/Sinif/

Recep Alkan
11.12.2008, 13:17
Psikopat bir filmdi :)
Filmin sonu önceden kestirilebiliyor.En azından ben ne olacağını tahmin etmiştim...Nişanlısının finalden bir adım önce öleceğini , finalde Jake'in öleceğini v.s
Son sahneyi de beğendim ayrıca.Bu arada kızlar çok güzeldi:p

Ekleme: Sakın ailenizle seyretmeyin.Ayrıca filmde Ted'in nişanlısını kestiği şahne çok sağlamdı:D

baba sen gerekenleri almışsın zaten. filmi anlatmak istemedim ama inanıyorum ki yorumundan sonra seyreden çok olacak. kızlar konusunda haklısın :D

OYılmaz
11.12.2008, 15:05
300 Spartalıyı dün izledim Film güzeldi yanlız abartmışlar sanırsam filmin konusu Yunan efsanesinden alınmış 300 tane Yunanlının , Perslere baş kaldırması filmin etkileyici bölümleri sakat , hasta olan çocukların öldürülmesi Spartalılar nasıl savaşcı olarak yetiştirildiği sahneler , savaş sahneleride güzel , gerçekçi ve etkileyici filmin kötüsü Persleri barbar olarak göstermeleri güçsüz bir orduya sahip izlenimi uyandırıyor oysa ki Persler o dönemin en güçlü orduya sahip devleti .

Manu61
11.12.2008, 19:40
Dün akşam Cebrail (Gabriel) Filmini izledim...İlginç bir film....Anlatılması zor bir hikaye aslında ama film fena değil..

Recep Alkan
11.12.2008, 20:29
dizi olarak lost prison break tamamen bitti. heroes da başlıyorum onu sona bıraktım. şu an 4400 dizisiim 2. sezonunu bitiriyorum. bakalım nereye kadar gidecek :D

Gökhan KAN
11.12.2008, 20:30
Testere 5................

LazAnisT
12.12.2008, 00:44
Issız Adamı bir grup arkadaşla beraber İstiklal caddesinde bir sinemasda seyrettik.Normalde film bittikten sonra hepimiz aynı istikamete gitmemiz gerekirken birimiz sağa birimiz sola birimiz aşağı birimiz yukarı ayrı ayrı yerlere gitmeye başladık. resmen dağıldık o denli hoş bir film yani:)

Mayls
12.12.2008, 15:08
Dün akşam Cebrail (Gabriel) Filmini izledim...İlginç bir film....Anlatılması zor bir hikaye aslında ama film fena değil..
Gabriel'i izinde almıştım. Konusu ilgimi çekmeme rağmen bir türlü oturup da 5 dakikadan fazla izlemedim :)

Bu aralar arşivimdeki izlenmemiş filmleri tek tek alfabetik sıraya göre izliyorum :D C'deyim şu an. 7 film var Gabriel'e :)

Şimdi sen de yorum yapınca iyice merak ettim :D Konu açısından Constantine'e benzer bir konusu var sanırım.

Not: Constantine'i tavsiye ederim harika bir film.

Erdem Keser
12.12.2008, 15:23
' Sweeney Todd:Fleet Sokağının Şeytan Berberi '

Kadavra tadında psikopatımsı(:)) , müzikleriyle insanı etkileyen , 19.yy İngiltere'sini anlatan çok güzel bir film.Tavsiye ediyorum...

ÖmerFarukYılmaz
12.12.2008, 15:25
Son olarak Dövüş Klübünü(yeniden) ve Revolver'ı izledim..

Yeniden izleyince ikisinide çok iyi anlıyorsunuz....:)

Mayls
12.12.2008, 15:37
Braveheart'ı dün izledim söylemesi ayıptır :) Hatta ilk kez izledim :D
Güzel filmmiş :D

Dursun Kaplan
12.12.2008, 15:43
En son şu Wanted'i izledim. Manyak bir film yahu,bayıldım filme. Angeline her zamanki gibi şahaneydi. :)

TSezgin61
12.12.2008, 16:05
baba sen gerekenleri almışsın zaten. filmi anlatmak istemedim ama inanıyorum ki yorumundan sonra seyreden çok olacak. kızlar konusunda haklısın :D

vallahi chovynin yazisini okuduktan sonra tam ismine bakacaktim senin yazini okudum:D

izlemek lazimmis. filmin konusundan etkilendim:D yalandan kim ölmüs;)

guci 29
12.12.2008, 16:31
Issız Adam...

İsimlerini ilk kez duyduğumuz oyuncularının çok duru ve başarılı oynadıkları,

Müziğin de 'başrol oyuncularından biri' olduğu bir film...

Anlatacak bir öyküsü, söyleyecek sözleri olan;

Güzel ve içten anlatılan bir öykünün insanın yüreğine nasıl derin dokunabildiğini duyumsatan ve

Her gerçek sanat eseri gibi insanı kendi iç dünyası ve insanlar üzerine düşündüren bir film...

Aslında ben en çok macera dolu filmleri beğenirim.

2. bölüme doğru sıkıldım diyebilirim.

''Eee, buy hep böyle mi devam edecek, hani bunun gelişme bölümü, sonunda ne olacak acaba diye neden soramıyorum kendime?'' dediğim de çoğu zaman oldu.

Neden oldu?

Çünkü bu filme, arkadaşımın isteği üzerine gitmiştik...

Cinsel içerikli filmleri beğenmiyorum, beğenemiyorum...

Ne kadar sanat adı altında yapılsa da... :rolleyes:

Filmde Alper'in esprileri çok hoştu... :p

Film bitimine doğru oradaki herkesin en az gözlerinden bir iki damla yaş süzülmüştür...

Ada'nın evlendikten sonra Alper'le karşılaşması ve tam ayrılacakken dayanamayıp birbirlerine sımsıkı sarılmaları, Ada'nın, kızının resmini ona göstermesi beni derinden etkiledi, hem de çok! :S

Hayatımdan küçük bir kesit olsa gerek...:rolleyes:

Bana göre filmin eksisi; filmin son bölümünü daha iyi anlayabilmemiz, Ada ve Alper'in birbirlerini çok sevdiklerini hissedebilmemiz açısından birbirlerine olan ilginin bizlere yansıtılamamış olunmasıdır...

Manu61
12.12.2008, 18:15
Gabriel'i izinde almıştım. Konusu ilgimi çekmeme rağmen bir türlü oturup da 5 dakikadan fazla izlemedim :)

Bu aralar arşivimdeki izlenmemiş filmleri tek tek alfabetik sıraya göre izliyorum :D C'deyim şu an. 7 film var Gabriel'e :)

Şimdi sen de yorum yapınca iyice merak ettim :D Konu açısından Constantine'e benzer bir konusu var sanırım.

Not: Constantine'i tavsiye ederim harika bir film.
Constantine'i izlememek ayıp olur :) İzlemiştim ilk çıktığı zaman...Gabriel'e gelecek olursak..Film Constantine gibi değil..Bu film daha farklı :) Baya süpriz bir sonu var izlerken az çok tahmin edersin..Bence fena değil arşivinde varsa izle yoksa para verilip izlenecek bir film değil :)

Erdem Keser
12.12.2008, 19:20
Bu arada geçmiş sayfalara baktım ama göremedim;

Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmi olan , 'The Shawshank Redemption-Esaretin Bedeli' hakkında kimse birşey yazmamış.
İlginç...

Egemen
12.12.2008, 19:55
erdem benim için de gelmiş geçmiş en iyi filmdir kendisi :) hatta bu akşam bir kez daha izlemeyi düşünüyorum :):)

yorum yapılmamasını şöyle değerlendirelim. o kadar kaliteli ki herkes izlemiştir :D yorumu da kendinedir :D

Manu61
12.12.2008, 20:05
Bu arada geçmiş sayfalara baktım ama göremedim;

Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmi olan , 'The Shawshank Redemption-Esaretin Bedeli' hakkında kimse birşey yazmamış.
İlginç...
Birşey yazmaya gerek yok bence :) Gerek varmı ? Herkesin beğendiği bir film zaten :) Aksini düşünen yoktur sanırım..Herkes Yeni filmleri konuşuyor genelde yada izlemediğimizi düşündükleri filmleri söylüyorlar..Ama haklısın en azından 2-3 sayfada adı geçmeliydi çünkü bunu hakediyor..

Egemen
12.12.2008, 20:07
adı geçiyo zaten ya 4. sayfada falan :D

Recep Alkan
12.12.2008, 20:11
fermat's room bence seyredilmesi gereken bir fim. çok hoşuma gitti benim. devamlı küçülen bir odada sorulan sorulara doğru yanıt vererek hayatta kalmaya çalışan bir grup bilim adamının maceraları anlatılıyor.

ÖmerFarukYılmaz
13.12.2008, 03:25
Bakış Açısını izledim az önce

Filmin başında senaryo sürekli başa dönüp farklı bakışlardan ele alıyor suikasti....Daha önce karşılaşmadığımız türden...Fakat sıktığı halde güzel olmuş...Senaryo süper...

Tavsiye ederim vaktinizi boşa harcamazsınız..

Mayls
13.12.2008, 09:50
Bakış Açısını izledim az önce

Filmin başında senaryo sürekli başa dönüp farklı bakışlardan ele alıyor suikasti....Daha önce karşılaşmadığımız türden...Fakat sıktığı halde güzel olmuş...Senaryo süper...

Tavsiye ederim vaktinizi boşa harcamazsınız..
Filmin ilk yarısında aynı sahneyi bir kaç kez izliyorsun ve sıkıyor. Ama onun dışında bence harika bir film.

demirel
13.12.2008, 11:05
ıssız adam: sonu güzel die film boyunca beklemeye değmez, vasat, ama beğenen çok kişi var
muro: konusu olmayan çok sıkıcı bi film : kötü
bakış açısı : tekrar tekrar aynı şeyleyi versede her seferinde baska bi ayrıntıyı yakalatıyo, gayet sürükleyici, izlenmeli

Erdem Keser
13.12.2008, 11:29
The Shawshank Redemption ve Godfather 1-2

Daha iyisi yapılana kadar en iyileri bunlar.

TAHSİN 61
13.12.2008, 14:33
Arog ARog Arog sımsıkı dimdik sımsıkı dimdik :P

Erbay
13.12.2008, 15:01
The godfather'ı hiçbir filme kıyaslamam, naçizane fikrim. Hiçbir film beni o kadar etkilemedi. The Godfather'daki " portakal " bile diğer filmlere fark atmasını sağlıyor benim için.

Volkan Taş
13.12.2008, 15:53
120 yi izleyin.. süper bir film..

ÖmerFarukYılmaz
14.12.2008, 01:19
Girdap..

2008 yapımı yerli bir film...Film İstanbul üniversitesinde geçiyor...Konusu ise ,Yeni öğrencilerin nasıl tongaya düşüp,Birer canlı bomba haline getirilmesi...

Filmin konusu ve kurgusu güzel fakat çok daha iyi çekilebilirdi diye düşünüyorum...

Başrollerden birisinde de FUAT SAKA oynuyor...Ali Sürmeli ve Selçuk Yöntem'de diğer oyuncular...

Görsel olarak pek birşey vermesede,Mesaj olarak çok fazla değer içeriyor...Tavsiye olunur...

ÖmerFarukYılmaz
14.12.2008, 01:20

Fuat Saka'da oynuyor o filmde...Bende var ama daha izlemedim..

Fuat Saka'nın bir din adamını canlandırdığı film.

İzlemedim ama, konusu ilgi çekici.

İzleyin beyler...:)

Muhammet
14.12.2008, 09:37
"SEVEN" ve "LUCKY NUMBER SLEVIN" filmlerini izledim evde.

Seven filmi, verdiği mesaj açısından izlenmesi gereken bir film. Sıkmıyor da ayrıca, gerilimli heyecanlı sahneleri var bol bol.

Lucky Number Slevin filmi ise, kurgusu çok güzel olan bir film. Bunu da tavsiye ederim.

Erbay
14.12.2008, 12:27
Dün, Dünyanın durduğu gün'e gittim. Hiç tavsiye etmiyorum. Daha önce 1951'de çekilmiş keşke bir daha çekilmeseymiş. Senaryo çok klasik. " Bir cisim yaklaşıyor dünyaya" :)

Muhammet
14.12.2008, 13:48
Az önce The Shawshank Redemption'u izledim.

Çok etkilendim şahsen, tebrik ettim.

Mayls
14.12.2008, 15:51
Devlet Düşmanı'nı izledim şimdi.

Müthiş, akıl dolu bir kurgu / gerilim.

Kul
18.12.2008, 22:58
Son 15 günde Osmanlı Cumhuriyeti, A.R.O.G ve az önce Issız Adam..

Osmanlı Cumhuriyet'i filmi fragmanlarının aksine bir film kesinlikle tavsiye etmem.. Osmanlı'yı bu kadar aciz bir durumda anlatımı hala anlamış değilim..

A.R.O.G, kişilerin espri anlayışına göre değişen bir film olmuş. Emek harcanmış yalnız bazı esprileri herkesin anlaması imkansız..

Issız Adam, halâ filmin etkisindeyim. Tavsiye ederim.. ;)

Recep Alkan
18.12.2008, 23:07
valla bende şimdi sinemadan geldim. muroyu seyrettim. osmanlı, arog ve muro filimlerinin içinde en çok tavsiye edeceğim bir film. benim çok hoşumagitti. bence seyredilmeli

Muhammet
18.12.2008, 23:49
Issız Adam'ı beğenenler çoğunlukta. Ben de beğenmiştim. :)

Az önce Schindler's List filmini izledim. Bir başka 2. Dünya Savaş'ında yahudilerin başına gelenleri anlatan bir film.

Steven Spielberg çekmiş. Bir çok filminde alman - yahudi zıtlığını konu aldı Steven amcamız. Munich filmi mesela bir başka örnek.

Neyse, filme geçecek olursak, bir roman uyarlaması. Tam 3 saat. Alışkınız Spielberg'in uzun filmlerine. Er Ryan'ı kurtarmak filmi de baya uzundu.

Film 2. Dünya Savaşı sırasında yahudi iş gücünü kullanarak fabrika açan ve bir süre sonra onların başına gelen kötü olayları, katliamları görüp onları kurtarmaya çalışan Oskar Schinler'i anlatıyor.

Filmin dram yönü çok iyi işlenmiş. Steven Spielberg'in bolca yaptığı ve başardığı birşey zaten.

Tavsiye ederim, ben beğendim.

Fatih Efe
18.12.2008, 23:56
'eagle eye' son bir kaç içerisindeki en iyi filmlerden biri
gadfaher serisi bambaşka ona diyecek yok

Adil ÖZGÜR
19.12.2008, 00:47
Dizilerimden; Son Bahar; Beni etkileyen karakter Sabiha, çok mükemmel buluyorum.
; Doludizgin Yıllar'da başrol oynayan at binicileri, çok espirili, gençlik yıllarımdaki tavırlarım aklıma geliyor. Çok beğenerek izlediğim iki dizi.

Murat'
19.12.2008, 01:06
'eagle eye' son bir kaç içerisindeki en iyi filmlerden biri
gadfaher serisi bambaşka ona diyecek yok

3. filmi hariç Baba serisi şu ana kadar çekilmiş en iyi film bence...

Mayls
19.12.2008, 13:57
Cehennem Silahı 4 nasıl bir film? Tavsiye eder misiniz?

Jet Li'nin bütün filmlerini indirmek gibi bir hedefim var şu an, o bakımdan :)

Great White
19.12.2008, 14:00
Cehennem Silahı 4 nasıl bir film? Tavsiye eder misiniz?

Jet Li'nin bütün filmlerini indirmek gibi bir hedefim var şu an, o bakımdan :)

Vallahi Selim; Jet-Li' nin bütün filmlerini internetten indirmeye değer buluyorsan Cehennem Silahı4 de dahil olmak üzere o serinin bütün filmlerini de beğeneceğinden eminim:)

ÖmerFarukYılmaz
19.12.2008, 14:03
Devlet Düşmanı'nı izledim şimdi.

Müthiş, akıl dolu bir kurgu / gerilim.

Mükemmel bir filmdir...Tekrar izleyesim geldi..

Mayls
19.12.2008, 14:09
Vallahi Selim; Jet-Li' nin bütün filmlerini internetten indirmeye değer buluyorsan Cehennem Silahı4 de dahil olmak üzere o serinin bütün filmlerini de beğeneceğinden eminim:)
Yok abi Mumya 3'ü indirdim pişman oldum zaten. Cehennem Silahı da beklediğim gibi çıkmazsa vazgeçeceğim fantazimden :) Jason Statham'le devam :D

ÖmerFarukYılmaz
19.12.2008, 14:17
Yok abi Mumya 3'ü indirdim pişman oldum zaten. Cehennem Silahı da beklediğim gibi çıkmazsa vazgeçeceğim fantazimden :) Jason Statham'le devam :D

Jason Statham'sa Guy Ritchie filmlerini başa koy derim:)

Terzioğlu
19.12.2008, 15:27
"SEVEN" ve "LUCKY NUMBER SLEVIN" filmlerini izledim evde.

Seven filmi, verdiği mesaj açısından izlenmesi gereken bir film. Sıkmıyor da ayrıca, gerilimli heyecanlı sahneleri var bol bol.

Lucky Number Slevin filmi ise, kurgusu çok güzel olan bir film. Bunu da tavsiye ederim.
Lucky Number Slevin filmini herkese tavsiye ediyorum. Bence müthis bir film. Mutlaka izleyin.

TheCrow
19.12.2008, 17:50
"Wanted" ı izledim dün.Hoşça vakit geçirtiyor film.Saçmalık seviyesi fazla ama aksiyon sahneleri gayet güzel.Bu arada "Suçlunun önceden bilinerek öldürülmesi" konusunun "Minority Report"tan araklama olduğu da gözümüzden kaçmadı tabi,hatta organizasyon içindekilerin isminin görülmesi benzerliğin tadını bile kaçırdı,çünkü iki film arasındaki benzerliği anlayan hemen filmin başında sonunu tahmin edebiliyor.

Mermilere falso verme olayı ise orjinal bir fikir ama ben olsam "içgüdülerle mermiye falso verebilme yeteneği" gibi aşırı saçma bir olgu yerine,"teknoloji sayesinde falso verilebilecek mermi üretilebilmesi" fikrini işlerdim.O mermileri hedefe gönderebilmek de yetenek işi olabilirdi.

Bu arada filmde en güzel sahnelerden biri klavye ile arkadaşının suratını dağıttıktan sonra havada uçuşan harflerin oluşturduğu kelimeler ve sondaki "u" yu dökülen dişin oluşturması.Muhteşem bir yaratıcılık :D

Muhammet
19.12.2008, 20:11
Scent of a Woman.

İzleyen var mı? Ne dersiniz, izleyeyim mi?

Great White
19.12.2008, 20:45
Hiç kaçırma Muhammet:)

Scent Of A Woman Al Pacino' nun en sıkı filmlerinden biri olduğu gibi bana göre Al Pacino' nun sergilediği performans açısından da en kaliteli filmidir..

Great White
19.12.2008, 21:12
"Wanted" ı izledim dün.Hoşça vakit geçirtiyor film.Saçmalık seviyesi fazla ama aksiyon sahneleri gayet güzel.Bu arada "Suçlunun önceden bilinerek öldürülmesi" konusunun "Minority Report"tan araklama olduğu da gözümüzden kaçmadı tabi,hatta organizasyon içindekilerin isminin görülmesi benzerliğin tadını bile kaçırdı,çünkü iki film arasındaki benzerliği anlayan hemen filmin başında sonunu tahmin edebiliyor.

Mermilere falso verme olayı ise orjinal bir fikir ama ben olsam "içgüdülerle mermiye falso verebilme yeteneği" gibi aşırı saçma bir olgu yerine,"teknoloji sayesinde falso verilebilecek mermi üretilebilmesi" fikrini işlerdim.O mermileri hedefe gönderebilmek de yetenek işi olabilirdi.

Bu arada filmde en güzel sahnelerden biri klavye ile arkadaşının suratını dağıttıktan sonra havada uçuşan harflerin oluşturduğu kelimeler ve sondaki "u" yu dökülen dişin oluşturması.Muhteşem bir yaratıcılık :D

Bak sen şu işe:))

Sen kalk Oscar Ödülleri' ne ambargo koyan No Country For Old Men gibi bir filmi yerden yere vur, ondan sonra da kalkıp Matrix' in adeta aç kalmış versiyonunu beğendiğini söyle;)

Şaka bir yana zevk meselesidir, bir şey diyemem tabii ki ama oyuncu kadrosunun kalitesi bakımından düşündüğümde son yıllarda izlediğim en kolpa filmdi Wanted..

Artık iyice demode olmuş "Şu herifi gebertmezsen bir çok masum insan ölecek. Ama önce bir silah tutmayı öğrenmen lazım.." geyiğinin ötesine sadece kıytırık bir halı dokuma tezgahından gelen görevler ve frizbi kıvamında yollanan falsolu mermiler ile geçebilen filmin son sahnesi ise Ohannesburg dedirten cinsten:p

Bu arada imzanda forvetlerimizden sadece Ergin Keleş' e sallamamışsın. Yoksa onun kendisini ileride "Keleş"tirebileceğini mi düşünüyorsun be hocam:rolleyes:

TheCrow
19.12.2008, 21:54
Bak sen şu işe:))

Sen kalk Oscar Ödülleri' ne ambargo koyan No Country For Old Men gibi bir filmi yerden yere vur, ondan sonra da kalkıp Matrix' in adeta aç kalmış versiyonunu beğendiğini söyle;)

Şaka bir yana zevk meselesidir, bir şey diyemem tabii ki ama oyuncu kadrosunun kalitesi bakımından düşündüğümde son yıllarda izlediğim en kolpa filmdi Wanted..

Artık iyice demode olmuş "Şu herifi gebertmezsen bir çok masum insan ölecek. Ama önce bir silah tutmayı öğrenmen lazım.." geyiğinin ötesine sadece kıytırık bir halı dokuma tezgahından gelen görevler ve frizbi kıvamında yollanan falsolu mermiler ile geçebilen filmin son sahnesi ise Ohannesburg dedirten cinsten:p

Bu arada imzanda forvetlerimizden sadece Ergin Keleş' e sallamamışsın. Yoksa onun kendisini ileride "Keleş"tirebileceğini mi düşünüyorsun be hocam:rolleyes:

Filmden ne beklediğine de bağlı tabi ki.Ben Wanted'ı sadece aksiyon filmi olarak aldım,fazla bir şey beklemedim,ve iyi zaman geçirdim.Fazla kafa yoracak bir zamanımda izlemedim yani.Filmde aşırı saçmalık olduğunu ve diğer filmlerden araklama olduğunu da yazdım zaten.Ha Charlie's Angels,ha da Wanted yani,kafayı yaslayıp aksiyon sahnelerine bakayım yeter diye düşündüğüm için film bende amacına ulaştı.Ama "Moruklara ekmek yok :)" filmini o kadar yaygaranın ardından hem de Cohen kardeşlerin yeni filmi olarak,ortamda en ufak rahatsız edici bir ses veya ışık olmayacak şekilde,cep telefonumu kapatıp ev telefonunun fişini çekip,tüm dikkatimi vererek izledim,o yüzden beğenmedim.Beklentilerimi karşılamadığı için yani.Wanted kolpa idi de mesela Transporter sanat abidesi miydi?..Hayır,o da saçma aksiyon sahneleri ile doluydu,ama ben o filmi de eğlence olsun diye izledim ve de çok eğlendim...

Ergin dediğin forvet mi oynuyor ki?...

TheCrow
19.12.2008, 21:56
Scent of a Woman.

İzleyen var mı? Ne dersiniz, izleyeyim mi?

Al Pacino'nun performansının tavan yaptığı muhteşem bir filmdir.Kesinlikle izlenmeli.

Mayls
19.12.2008, 23:24
Gabriel
http://www.imdb.com/title/tt0857376/

Farklı bir film. Her yönüyle farklı. Kötü bir film değil ama iyi olduğu da söylenemez. Türünün fazla örneği olmadığından kıyaslama yapmak da pek mümkün değil.

Yalnız filmde bazı hatalar var. Öncelikle filmin başında esas oğlanın öldürmesi gerektiği kişi çok güçlü ve ulaşılamaz birisi olarak tanıtılıyor. Filmin büyük bölümünde gerçekten ulaşılamaz birisi. Çünkü film 1 saat boyunca olduğu yerde sayıklıyor, ilerlemiyor. Sonra ise esas oğlan çoşuyor ve 2 dakikada o çok güçlü arkadaşın tüm adamlarını öldürüyor ve hedefe ulaşıyor.

Ayrıca filmde dövüş sahnelerine hatrı sayılacak bir bölüm ayrılmış. İyi, hoş da madem dövüş sahnelerine ağırlık veriyorsunuz, dövüşmesini bilen birisine yaptırsaydınız ya koreografiyi. Sahneler becerilemeyen Jet Li taklitlerini andırıyor.

Yine de filmin zaman zaman heyecanlı bir konusu, sürpriz sayılabilecek bir sonu ve ilginç efektleri var. Bir de sanırım bu film ahirette fikir sahibinin bir yerine girecek. Konuyu bilenler ne demek istediğimi anlamıştır :)

Sonuç; Para verip almaya değmez ama olurda beleşe bulursanız ve yapacak başka bir şeyinizi yoksa tavsiye ederim.

TheCrow
19.12.2008, 23:43
Benzer bir durum Equilibrium filminde vardı...Son savaşta filmin iki büyük savaşçısı karşılaşıyordu.Tam böyle kıran kırana bir dövüş sahnesi beklerken esas oğlanın kılıcını çekip savurmasıyla rakibinin yüzünü kafasından ayırması bir oldu.Ben çok memnun olmuştum,beklemediğim bir olay olduğu ve klişeleşmiş bir sahne izlemediğim için.

Great White
19.12.2008, 23:44
Wanted kolpa idi de mesela Transporter sanat abidesi miydi?

Ergin dediğin forvet mi oynuyor ki?...

Yahu tabii ki Transporter da kayda değer bir film değil ama o filmde Morgan Freeman, Angelina Jolie, James Mc Avoy, Terence Stamp şeklinde bir kadro yok ki zaten:)

Sadece Jason üzerine kurulmuş bir film sonuçta. Ben Wanted için yazımda da belirttiğim gibi kadro kalitesine göre kötü dedim;)

Bu arada Ergin forvet oynamıyor da ne oynuyor? Gerçi birşey de oynamıyor ama:D

Great White
19.12.2008, 23:45
Vallahi ben (Gabriel) Cebrail' i izlemedim ama kadroya ve IMDB puanına bakınca pek de merak etmedim açıkçası..

Eh bir de Selim' in yazısını okuduktan sonra fragmanını bile izlemeden geçerim herhalde:p

TheCrow
19.12.2008, 23:46
Bu arada Ergin forvet oynamıyor da ne oynuyor? Gerçi birşey de oynamıyor ama:D

Hele bir oynasın,onu da ekleriz imzaya... *Ne de Ergin kendini "keleştirebiliyor"* diye :)

Muhammet
20.12.2008, 02:03
Scent Of A Woman.

Tavsiyelere uydum, izledim, çok güzeldi. :)

Al Pacino.

:alkış:

Muhammet
21.12.2008, 15:08
Dün de Lord Of War'ı izledim.

Pek beğenmedim. Konu, verilmek istenen mesaj çok yerinde idi ama güzel işlenemedi.

Vkgz
21.12.2008, 23:59
hint filmleri merakı sardı bu aralar çokta güzel oluyor acıkcası

Recep Alkan
22.12.2008, 00:04
valla şehrin azizleri süper. kaçıncı oldu bilmiyorum ama hala zevkle seyrediyorum. süper film. düzn bir daha seyrettim :D

Mayls
28.12.2008, 23:21
Şu bir kaç günlük BMNsiz hayatımda bir çok film izledim ama Snatch'i ve 23 Numara'yı buraya yazmadan edemeyeceğim. İkisi de harika filmler.

Snatch'de Jason abimizin adının Turkish olması ayrı bir sevimlilik kattı filme :) Sürekli kıl karakterleri canlandıran, hiç sevmediğim Brad Pitt'in de oyunculuğu ve özellikle karakteri çok hoşuma gitti.

23 Numara ise çok ilginç bir film. Sanırım Ömer değinmişti daha önce. Jim Carrey gerçekten kendisinden beklenmeyecek bir rolü ustalıkla oynamış. Arkadaşlar Memento'yu izlemiş birisi için sıkıcı demişlerdi film için ama Memento'yu izleyeli de yıllar oluyor. Konusunu hayal meyal hatırlıyordum. Sanırım tekrar izleme vakti geldi :)

Muhammet
28.12.2008, 23:22
The Godfather filmlerini de izledim sonunda. Güzeldi. :)

The Pursuit Of Happyness filmini de izledim. Will Smith'e bakış açım değişti. Çok etkileyici bir performans. :alkış:

Great White
28.12.2008, 23:28
Arkadaşlar Memento'yu izlemiş birisi için sıkıcı demişlerdi film için ama Memento'yu izleyeli de yıllar oluyor. Konusunu hayal meyal hatırlıyordum. Sanırım tekrar izleme vakti geldi :)

Memento' ya "sıkıcı bir film" diye geçiştirerek kötüleyen (hani belli bir sebeple beğenmese neyse) adamı alır ve ona zorla Kayıp Otoban' ı izlettiririm ki o yarım aklı da uçup gitsin kafasından :P

Mayls
28.12.2008, 23:36
Soner abi yanlış anladın sanırım, ya da ben anlatamadım :)
"Daha önce Memento'yu izlediysen, 23'ü izleme, sıkılırsın" anlamında söylediler :)

ÖmerFarukYılmaz
28.12.2008, 23:44
Selim SNATCH 1 numaramdır:)...Brad Pitt resmen oyunculuk döktürmüştür...Keza Jason Statham ve Vinnie Jones benim favorilerim oldu...Dennis Farina,Ve Del Toro'yu hiç unutmam...Ama Snatch'i bu kadar güzel yapan şeylerden bir yönüde müzikleridir...

Bende bu BMN'siz haftada Pulp Fiction'u bir kez daha Lucky Number Slevin'i ise ilk defa izledim...Pulp Fiction hakkında konuşmaya gerek yok zaten..

Slevin'e gelirsek nedense o kadar beğenmedim...Güzel ama ahım şahım bir şey değil...

Mayls
28.12.2008, 23:50
Ama Snatch'in sonunda Jason abi öyle sap gibi kalsaydı bence daha orjinal olurdu :) Filmde ilginç bir mizah var çünkü. Bir kaç ince espri dışında fazla senaryoya yansımamış komedi ruhu ama filmi izlerken acayip eğlendim ve güldüm :) Hani film trajikomik bitse daha hoş olurdu sanki :)

ÖmerFarukYılmaz
29.12.2008, 02:51
Filmin sonu dediğin gibi daha komik olabilirdi...Turkish'in bir anda tek başına kalması vurgulanabilirdi:)
http://www.wildaboutmovies.com/images_5/88MinutesPoster_000.jpg
88 Minutes

Güzel bir Al Pacino filmi...Ortadaki şüphelilerin fazlalığı filmi daha güzel kılıyor...Fakat çok ahım şahım da değil...

Snatch'ten sonra başka bir film beğenemeyeceğim galiba..:)

macka61
29.12.2008, 03:12
9 ocakta vali vizyona giriyor renkdaşlar rahmetli hemşerimiz Recep Yazıcıoğlunu anlatıyor köprü dizisindeki vali oynuyor

Erbay
29.12.2008, 12:04
Geçenlerde Prestij'i izledim. En az burada yazılanlar kadar güzelmiş. Onu izledikten bir gün sonra Sihirbaz'ı izledim. O da güzeldi ama Prestij kadar değildi. Dün TNT'de Scarface vardı. Sevdiğim filmleri birden fazla izlemem ama dayanamadım izledim. Keşke altyazılı olsaydı. Son 5 dakikayı ayakta izledim. Süper film yahu :)

alper*
29.12.2008, 12:10
Pathology filmini izledim dün.
Daha iyi olabilirmiş konusu itibariyle.
Vasat bir film.

Dursun Kaplan
29.12.2008, 12:12
Bende Sessiz Tepe'yi izledim dün. Konusu hoşuma gitti ama sonu saçma bitiyor. Devamı olması gerekir.

Adem Erdoğan
29.12.2008, 12:47
AROG'u geçen hafta izledim.Beklediğimden daha iyi çıktı.

Hekimoğlu
29.12.2008, 13:07
Arog için cem yılmaz 3700 espri var demişti ben saydım ancak 1,5 adet.İlk yarısında çıkmak istedim arkadaşlar bırakmadı film sonunda onlarda pişman oldu.

vadaa55
29.12.2008, 13:17
ıssız adam gerçekten mükemmel, hele o müzikleri yok mu.

Fatih
29.12.2008, 15:56
Arog beklentimin altındaydı.

Cem Yılmaz'dan konusu olan bir film bekliyoruz artık.

Mayls
29.12.2008, 19:24
College Road Trip
Hoş bir aile komedisi, tavsiye ederim, güzel vakit geçirmek için bire bir :)

Emirhan Makul
29.12.2008, 19:48
Issız adam'a romantik film diye gittik ama Film Cinsi sapık bir adamın aşk hikayesi çıktı o kadar sapıklığı yapan piskolojisi bozuk bir adamı izledikden sonra son sahnede ki birbirine sarılma sahnesine de kusura bakmayın duygulanamadım çok basit 3. sayfaya konu olan bir filmdi ancak filmi abartan ayla dikmenin ve semiramis pekkanın şarkılarının çalması yoksa film sevişme sahnesiyle başlayıp sevişme sahnesiyle bitti kız tavlama konusunda da bizim aşk konusuna anlattıklarımızdan daha amatörce şeyler yapılı beğenmedim verdiğim paraya acıyorum.

LazAnisT
29.12.2008, 20:37
Karadenizde çekilen Sonbahara giden yokmu?
www.sonbaharfilm.com (http://www.sonbaharfilm.com)

Muhammet
29.12.2008, 20:55
Sonbahar filmine gittim 3 gün önce. Artvin'de çekilmiş. Güzel filmdi, beğendim ben. Film çok durağan diye eleştiriler yaptı arkadaşlarım ama, bence olması gereken durağanlıkta idi. Tavsiye ederim, özellikle Karadeniz'de çekilmesi ve Karadeniz insanını olduğu gibi göstermesi ilgi çekici.

Gamze
29.12.2008, 21:05

Geçen perşembe izledim bu filmi. Hatta forum kapalıyken kaçak girmiştim foruma da yazmıştım biri Süleyman abiye haber versin diye. :)) Ki tabi senin muhakkak haberin vardı. :)

Çok beğendim filmi. Muhammet'in dediği gibi, benim de birlikte gittiğim arkadaş çok ağır olduğunu falan söyledi, sanırım çok beğenmedi, normal karşılıyorum. Ama bence çok özel bir film. Ağır ağır, sindire sindire her sahneyi yutuyor insan. Yöremizin tüm doğal güzelliği, insanımızın tüm doğal güzelliği :) O dalgalar, o tulum, o türküler, o final... Muhteşemdi bence. 'kar yağar karamişun...'' türküsü söylenirken ben de eşlik etmeye başladım, hatta sahne değişti ben devam ettim gülüşmeler oldu salonda. Ey gidi. :))

Gidin görün özetle.

Mayls
29.12.2008, 23:17
London
http://www.imdb.com/title/tt0449061/

Diyaloglar üzerine kurulmuş çok güzel, izlenilmesi gereken bir film. Chris Evan, Jessica Biel ve Kelly Garner'in harika oynadığı film. Jason Statham'ın performansını ise kelimelerle anlatmak imkansız. Banyoda bir bağırma sahnesi var ki, ben böyle oyunculuk görmedim :)

Filmin konusunu okuduğumda duygusal ve kavgasız bir şey olacağını biliyordum. Filmin sonunda Statham'ın partiyi dağıtmasından ayrı bir haz aldım, beklenmedik olduğu için :)

Vkgz
30.12.2008, 02:01
Saawariya mükkemmel bir romantik film. Tavsiye ederim

http://www.imdb.com/title/tt0758053/
http://sinemayorum.blogcu.com/saawariya_31756671.html

alper*
30.12.2008, 02:06
Geçen hafta gitmiştim.Gayet hoş bir film.Ayrıca konusunu da beğendim :)

Bir de şu an vizyonda olan The Day The Earth Stood Still filmini izledim.Ortalamanın altında kalitede bir film.Pek beğenemedim açıkçası.Keanu Reeves hatırına izlenebilir,belki.

Cem Akyüz
30.12.2008, 02:11
Sonbahar filmine çarşamba günü gideceğim izledikten sonra yorumlarımı yapacağım

ÖmerFarukYılmaz
30.12.2008, 02:45
http://img101.imageshack.us/img101/4494/tenthousandae4.jpg

Film az önce bitti..
Çok güzel bir şekilde o yılları yansıtıyor..(Bide Evolet'in son bölümde makyajı akmasa süper olcak:D)

Ayrıca efektler mükemmel,O piramitlerin nasıl yapıldığının gösterimi,Kaplan ve Mamutların koşuşları...Mükemmel derecede filme uygun aksedilmiş...

Şöle fazla kasılmadan macera dolu bir öykü izleyeyim diyorsanız tavsiye olunur..

61viya
30.12.2008, 11:00
Çağan Irmak'ın yaptığı her film,görülmeye değerdir,zira adamın mutlaka demek sitediği bir şeyler vardır.Söyleyecek sözü olan adamın filmine de başkasının etiketleriyle yorum yapılamaz diye düşünenlerdenim....

Etkisinden çıkamadığım bir film.Daha dokunaklı anlatılabilirdi,o sevgi daha güçlü hissettirebilrdi kendini,daha çok ağlatabilirdi (ne alakaysa) ve benzeri yorumları anlayabilirim.Ancak,filmi "cinsel içerikli" diye etiketlemek kusura bakmayın ama müthiş saçma geliyor bana.Filmde anlatılan şeyler,"burda bu oldu" demek adına yapılmış şeyler,ki hayatta bu var zaten.Bir filmde bu sahneler olduğu için beğenmemeyi ben anlamıyorum açıkçası. Filmden çıktıktan sonra fark ettim ki,ordaki her sahnenin her cümlenin bağlandığı bir yer oldu.Her kelimesinin demek istediği şeyler olduğu için denmiş bence.

Velhasıl kelam,günümüzün anlamsız görünen ayrılıklarını,bir o kadar anlamlaştıran ve bunu annemlerin kuşağına bile "O ne saçma ayrılıktı.Madem seviyorlar niye ayrıldılar?" dedirtmeden anlatabilen bir film...

Teşekkürler.

Mayls
30.12.2008, 11:18
Film az önce bitti..
Çok güzel bir şekilde o yılları yansıtıyor..(Bide Evolet'in son bölümde makyajı akmasa süper olcak:D)

Ayrıca efektler mükemmel,O piramitlerin nasıl yapıldığının gösterimi,Kaplan ve Mamutların koşuşları...Mükemmel derecede filme uygun aksedilmiş...

Şöle fazla kasılmadan macera dolu bir öykü izleyeyim diyorsanız tavsiye olunur..
İzlerken aklıma hep mantık hataları takıldı.

Siyah ve beyaz kabileler nasıl komuş olabiliyor? Mamutlar ve piramitler nasıl aynı dönemde olabiliyor? Karlı, buzlu yerlerle Mısır çölleri birbirlerine bu kadar yakın mı? Mısır'da ihtilal yapılıp firavun öldürüldüyse, bugünkü piramitler ve tapınaklar kimin eseri?

Not: Mısır piramitleri m.ö. 8 binli yıllarda yapılmıştır :)

ApoCaN28
30.12.2008, 12:35
Aslında filmi izleyeli 4 ay felan oldu ...
Hatırladığım kadarıyla bu kaplan ve mamutlar aynı dönemde yaşamış hayvanlar(kılıç dişli kaplan &koca mamut)
Filmdede Kış yeşillik çöl şeklinde gelişiodu yanılmıyorsam yolculukları...
tabiki her filmde olduğu gibi bazı saçma yönleri var...

ApoCaN28
30.12.2008, 12:37
http://img.sinemalar.com/images/ss_kucuk/3712/Fools-Gold_0.jpg (javascript://)http://img.sinemalar.com/images/ss_kucuk/3712/Altin-Sans_1.jpg (javascript://)
Altın Şans diye bir film izlemeye değer...

Mayls
30.12.2008, 12:40
Bazı değil, bir çok saçmalığı var filmin. Emerich özel efektleri kusursuz yapayım derken filmin konusunu, kurgusunu ve senaryosunu hiç düşünmemiş sanırım.

Ama hakkını vermek lazım, muazzam animasyonlar hazırlamış, filler olsun, kaplan olsun, piramit olsun :)

Benim gibi filmleri eleştirmek için izleyen birisi için fazla saçma bir film ama sadece kafa dağıtmak isteyenlerin işine yarayabilir :)

Harun Karadeniz
30.12.2008, 15:22
şeytanın papucuna gitmek gibi bi hata yapmayın arkadşlar sakın

beleştir girelim dedim ona bile pişman oldum:D

Miraç Atalay Çiftçi
30.12.2008, 15:28
Issız Adam'ı izledim 3-4 gün önce, etkisi yeni yeni geçiyor. Babam ve Oğlum'da da bu kadar etki yaratmıştı üstümde.
Film bittiğinde salon boşaldı ben hala koltuktaydım.
Çağan Irmak, farklı olarak duyguyu net bir şekilde verebiliyor. Anlatmak istediğini direkt vurduğu için yüzlere etkisi güçlü oluyor.

Avustralya'yı izleyelim dedik. Dün ilk yarısını izledik, etkilendik. İkinci yarıyı aldığımız üzücü bir haber dolayısıyla izleyemedik. Filmi tamamen izleyince yorumları aktarırım tabii ki.
(130 milyon dolarlık bir bütçe ile çekilmiş. Süper görüntüler var, aborjinlerin törelerini de öğrenebiliyorsunuz. İlk yarından bu kadar:D)

alper*
30.12.2008, 15:30
The Oxford Murders filmini izledim bu sabaha karşı.Altyazıyı bile takip edemedim doğru dürüst.O derece karmaşık bir film ama güzel.Filmle ilgili başkaca yorumları okudum da filmi ancak anladım desem yeridir.Hee şu şuymuş bu da bu hesabı :p

tsmetu
30.12.2008, 15:34
Arog ve muro ikisinide ziledim hangisi derseniz muro.derim arog başarısız.

TheCrow
30.12.2008, 18:51
Geçen hafta "Revolver"i izledim.Kurgusu gayet başarılı ve sürükleyici bir film.Ancak yönetmenine (Guy Ritchie) ve kadrosuna bakarak sakın bir "Snatch" , "Mean Machine" veya "Lock,Stock and two Smoking Barrels" beklemeyin,çünkü temposu o filmlere göre çok yavaş ve komik sahnesi yok.

ÖmerFarukYılmaz
30.12.2008, 19:16
Geçen hafta "Revolver"i izledim.Kurgusu gayet başarılı ve sürükleyici bir film.Ancak yönetmenine (Guy Ritchie) ve kadrosuna bakarak sakın bir "Snatch" , "Mean Machine" veya "Lock,Stock and two Smoking Barrels" beklemeyin,çünkü temposu o filmlere göre çok yavaş ve komik sahnesi yok.

Kesinlikle doğru..

Ama filmde Jason Statham'ın kendi egolarıyla yüzleşmesi mükemmeldi...

Sadece oda değil...Çoğu sahnede oyuncular süperdi...

Bence tekrar tekrar izlenilebilitesi olan bir film..Mana bakımından..

Ama Guy Ritcihe'nin kendi tarzının dışında bir film..

ÖmerFarukYılmaz
31.12.2008, 03:28
http://www.yume.co.uk/wp-content/uploads/2008/08/the_mist_poster.jpg
Az önce The Mist'i izledim...

Kitabın aktarımı çok güzel...Her ne kadar canavar benim kafamda canlandırdığım şekilde olmasa(olmasıda gerekmiyor ya) çok ama çok hoşuma gitti...Prodüksiyon olarak çok küçük bir bütçe ama, bende iyi bir iz bıraktı...

Özellikle son sahnedeki dram, dram ötesi birşeydi...

Cuma akşamları hem gerilip,hem hüzünlenip,hem şaşırmak istiyorsanız izleyin derim...

TheCrow
31.12.2008, 08:28
http://www.yume.co.uk/wp-content/uploads/2008/08/the_mist_poster.jpg
Az önce The Mist'i izledim...

Kitabın aktarımı çok güzel...Her ne kadar canavar benim kafamda canlandırdığım şekilde olmasa(olmasıda gerekmiyor ya) çok ama çok hoşuma gitti...Prodüksiyon olarak çok küçük bir bütçe ama, bende iyi bir iz bıraktı...

Özellikle son sahnedeki dram, dram ötesi birşeydi...

Cuma akşamları hem gerilip,hem hüzünlenip,hem şaşırmak istiyorsanız izleyin derim...

Niye Cuma akşamları?..

Hüseyin Kurt
31.12.2008, 08:50
geçenlerde "Hoşgeldin Güzin" adlı bir film izledim.
Oktay Kaynarca,İsmail Hacıoğlu ve Ayten Gökçen'in oynadığı güzel bir film gerçekten.
İnsanın etkileneceği türden bir "dram" filmi.

tavsiye ederim.

OKANIZM
31.12.2008, 10:23
http://www.film.gen.tr/resim/filmler/bodyoflies/top.jpg

Body of Lies - (Yalanlar Üstüne)

Başrollerinde Leonardo DiCaprio (http://www.film.gen.tr/star/star.cfm?pid=1495)ve Russel Crowe (http://www.film.gen.tr/star/star.cfm?pid=)'un yer aldığı, yönetmen Ridley Scott (http://www.film.gen.tr/star/star.cfm?pid=255)'ın filmi

arkadaslar ben bu filme gittim,sizede şidetle tavsiye ederim.hayatımda izledigim en güzel 2. film

Muhammet
31.12.2008, 16:20
Soruyorum tavsiyelerine güvendiğim abilerime.

"There Will Be Blood"

Ne dersiniz? İzleyeyim mi? :)

TheCrow
31.12.2008, 16:29
Soruyorum tavsiyelerine güvendiğim abilerime.

"There Will Be Blood"

Ne dersiniz? İzleyeyim mi? :)

Film elimde var ama henüz izlemedim :) Ama iyi bir film izlenimi veriyor...

Great White
31.12.2008, 16:39
There Will Be Blood?

Amerika' da bir zamanlar altın vasıtasıyla perdahlanan vahşi kapitalist düşüncenin petrole uyarlanmış hali aslında..

Girişimci bir ruha ve inanılmaz bir hırsa sahip adamın ihtirasları üzerine kurulu bir film..

Diğer tarafta da inançlı ve genç bir rahip ile hayatlarının kesiştiği noktalar falan..

Ben filmden ya da Daniel Day Lewis' in oscarlık performansından ziyade rahip rolündek, Paul Doany' nin perfomansına hayran kaldım:)

Bana kalırsa senaryo olarak oyuncu perfomanslarının hayli gerisinde kalmış, izledikten sonra kolayca unutulacak türden bir film..

Zaten boşuna vermediler Oscarları "İhtiyarlara Yer Yok" a;)

ÖmerFarukYılmaz
31.12.2008, 17:12
Niye Cuma akşamları?..

Filme ayırcak zamanı bulunan kesimin tatil başlangıcı:)

Muhammet
31.12.2008, 17:17
O zaman ben hem Kan Çıkacak filmini, hem de İhtiyarlara Yer Yok filmini izleyeyim. :)

Erbay
31.12.2008, 19:22
Bugün The Untouchables(Sean Connery,Robert De Niro, Kevin Costner ve Andy Garcia peh peh peh...:)) ve Full Metal Jacket'i izledim. İkisi de çok güzeldi.

FatmaÇelik
31.12.2008, 20:15
Fırastı olan herkesin mutlaka seyretmesi gerektiğini düşündüğüm bir oyun EŞİK.

Belki konusu biraz klasik gelebilir ama o kadar içten ki, o kadar samimi ve gerçekçi oynuyorlar ki..

Günümüz Türkiyesinin doğal insanlarının nasıl doğallığını yitirdiğini tabir- caizse bir tokat gibi vuruyor yüzümüze...

EmrahYalçınalp
31.12.2008, 20:25
http://www.film.gen.tr/resim/filmler/bodyoflies/top.jpg

Body of Lies - (Yalanlar Üstüne)

Başrollerinde Leonardo DiCaprio (http://www.film.gen.tr/star/star.cfm?pid=1495)ve Russel Crowe (http://www.film.gen.tr/star/star.cfm?pid=)'un yer aldığı, yönetmen Ridley Scott (http://www.film.gen.tr/star/star.cfm?pid=255)'ın filmi

arkadaslar ben bu filme gittim,sizede şidetle tavsiye ederim.hayatımda izledigim en güzel 2. film

Bence o kadar da değil, ama Türk Filmlerinden sıkıldığımız bir dönemde bize de ilaç gibi geldiğini söylemeliyim. Tarafsız sayılabilecek bir gözle Ortadoğu'nun işlenmesi beklediğim birşey değildi. Arapların Di Caprio'dan daha sağlam bir aksanla İngilizce konuşması rahatsız ediciydi biraz. Detay ama, çok daha inandırıcı olabilirdi film. Bir de doktor kız niye kayboldu gitti ki?

Ayrıca, Crowe'a aldığı 30 kilo pek yakışmamış. Nerde Gladyatör'deki kahraman? :)

Hasılı, film iyi bir alternatif olabilir. Ben sıkılmadım.

TheCrow
31.12.2008, 21:20
Bugün The Untouchables(Sean Connery,Robert De Niro, Kevin Costner ve Andy Garcia peh peh peh...:)) ve Full Metal Jacket'i izledim. İkisi de çok güzeldi.

Of of ikisi bir günde izlenmemeli...İzledikten sonra 1 günde etkisinden ancak çıkılıyor ikisinin de çünkü...

Burçak
31.12.2008, 22:40
dizi olarak herkese Prison Break ı şiddetle tavsiye ediyorum.
oda nedir amaaan demeuin. mutlaka izleyin .
ben 2. sezon 5. bölümdeyim.:)

Muhammet
31.12.2008, 22:47
dizi olarak herkese Prison Break ı şiddetle tavsiye ediyorum.
oda nedir amaaan demeuin. mutlaka izleyin .
ben 2. sezon 5. bölümdeyim.:)

Bence Prison Break'ı izlemeye devam edin, son bölümlere kadar gelin. Eminim o zaman daha başka düşünürsünüz. :)

Muhammet
01.01.2009, 01:52
Az önce Love Actully filmini izledim.

Güzel bir romantik filmdi. İnsan izleyince sevgi doluyor vallahi. :)

Gamze
01.01.2009, 02:30
Bence o kadar da değil, ama Türk Filmlerinden sıkıldığımız bir dönemde bize de ilaç gibi geldiğini söylemeliyim. Tarafsız sayılabilecek bir gözle Ortadoğu'nun işlenmesi beklediğim birşey değildi. Arapların Di Caprio'dan daha sağlam bir aksanla İngilizce konuşması rahatsız ediciydi biraz. Detay ama, çok daha inandırıcı olabilirdi film. Bir de doktor kız niye kayboldu gitti ki?

Ayrıca, Crowe'a aldığı 30 kilo pek yakışmamış. Nerde Gladyatör'deki kahraman? :)

En yakın zamanda gitmek istediğim filmlerden biri bu.
Özellikle Kanlı Elmas filmini düşününce, bu film Di Caprio'nun aksanlı İngilizcesi için bile izlemeye değer sanırım. Kanlı Elmas'taki o aksan muhteşemdi. Emrah abinin söylediğinden bu filmde de benzeri bir durum olduğunu seziyorum. Öyle mi denir bilmem ama sırf şu 'dil oyunculuğu' için izlerim ben bu filmi. :)

ömer civil
01.01.2009, 13:22
Sis adli filmi izledim,saçma geldi biraz ama izleyin belki beğenirsiniz

OKANIZM
01.01.2009, 19:16

o hemşire kız zaten ürdün istihbarat şefini Hani'nin ajanıydı.istihbaratta calısıyordu.filmi dikkatli izlememişssin yorumlarından anladıgım kadarıyla

Kaan
01.01.2009, 19:20
Banada film önerir misiniz ? :)

Korku , Aksiyon vs. , hiç farketmez. :)

Mayls
01.01.2009, 19:53
Banada film önerir misiniz ? :)

Korku , Aksiyon vs. , hiç farketmez. :)
Kaan,
Street Kings (Sokağın Kralları)'i izledim az önce. Polisiye/Suç seviyorsan kaçırma derim :)

Anıl Caner
01.01.2009, 19:55
Az önce bir rüya görmüşüm. Hem de 3 Maymun filmini izlerken uyuya kalıp gördüm rüyayı. Bütçe versinler, kralını yerim diyorum.

Mayls
01.01.2009, 19:58
Az önce bir rüya görmüşüm. Hem de 3 Maymun filmini izlerken uyuya kalıp gördüm rüyayı. Bütçe versinler, kralını yerim diyorum.
Bu yüzden yerli dramları (fazla iddialı olmadığı sürece) izlemiyorum :)

alper*
01.01.2009, 20:07
Tenacious D - The Pick of Destiny filmini izledim :) Beğendim gayet hoş bir film.

Harun Karadeniz
01.01.2009, 20:30
bolt diye bi çocuk filimi gayet başarılı...

Adem Erdoğan
01.01.2009, 22:19

Aynı yönetmenin Uzak filmini izle bir de.

O filmden sonra izlediğim bütün filmlerden zevk aldım.

Vkgz
02.01.2009, 00:08
3 maymun filmini her bünye kaldıramaz, sanatsal boyutu yadsınamaz-yönetmenlik açısından-. tvde en fazla reytingi show kanal d alır ama esas cevher ntvde vb kanallardadır olayında oldugu gibi.

Mayls
05.01.2009, 21:52
Yeni kullanıcı adımla ilk mesajımı bu başlıkta yapayım :)

Cellular
http://www.imdb.com/title/tt0337921/

Jason Statham, Kim Basinger, Chris Evans ve Jessica Biel isimlerinin çekiciliğine aldanarak izledim filmi. Film aslında güzel bir film ama adını koyamadığım bir şeyler eksik sanki. Oldukça heyecanlı bir konusu var fakat o heyecanı senaryoya ve oyunculuklara yansıtamamışlar. Ara sıra [İ]"acaba şimdi ne olacak?"[/İ] dediğim oldu ama genelde olacakları önceden sezebiliyordum. Bir de senaristler bir kaç ironik cümleyle hafif bir komedi havası vermeye çalışmış filme (örn. James Bond filmlerinde olduğu gibi). Belki de dublaj yüzünden bana öyle geldi ama o cümleler konu itibariyle hiç uymuyor filme.

Dip Not: Dublajlı Statham hiç çekilmiyor, tavsiye etmem :)

ÖmerFarukYılmaz
05.01.2009, 22:07
http://imagecache2.allposters.com/images/pic/CUP/G-501-330%7ELock-Stock-And-Two-Smoking-Barrels-Posters.jpg

Lock,Stock and Two Smoking Barrels...Selimden arşivlemek için linkini almıştım ama gene dayanamadım izledim:)Hala aynı tadı veriyor..Yeniden anayım dedim..

http://www.sineport.com/poster/2007/fountain.jpg

The Fountain

İki eş arasındaki sevginin mükemmel bir izahı...Özellikle son sahne mükemmel..Eşinin romanını tamamlamak için ölen diğer bir eşin tek başına, kendiyle savaşı var sonda:)

m@rdi
05.01.2009, 22:09
AROG

Beklediğimden daha iyiydi.
Doğaya olan sevgisi,savaşa karşı duruşu,Ceko'ya sadakatiyle takdirimi kazandı Arif. :)

Görsel efektler ahım şahım olmasada çakma Tusubasa güzeldi :)

Beğendiğim, içten içede mutlu olduğum bir sahne ;

Arif taş devri insanına futbolu öğretirken "vur bakalım [İ]yiğido[/İ]" der ve topu önüne atar,ama saf yiğido kıpramaz bile.Top bacaklarının arasından geçer gider. :)

MehmetGÜRSOY61
05.01.2009, 22:11
son izlediklerm dile gelirse AROG,MURO,MADAGASKAR,ORJİNAL CİNAYETLER,daha aklımda bir cok var izlediklerim bunlar

Gamze
05.01.2009, 22:11
Rails & Ties ( Yollar ve Bağlar )

Duygusal bir Kevin Bacon filmi.
Bacon bir makinist, eşi hasta. Çocukları ise yok... Bir gün bir tren kazası oluyor, kazadan bir çocuk kurtuluyor ve hepsinin hayatı değişiyor.
Tavsiye edilir. ;)

TAHSİN 61
06.01.2009, 14:40
dün gencturkcell hesabı 'muro nalet olsun içimdeki insan sevgisine'
komık buldum mustafa üstündağ bence üzerine katarak ilerliyor bu işte
extacy aldığı sahnelere çok guldum yıldırım kardeş de hiç halay çekmeyi bilmiyor

ApoCaN28
06.01.2009, 14:42
Öldüren Sis = sonunu özellikle hiç beğenmedim...Çok iyi giderken birden saçmalaştı...
Michel Vailnat = güzel bi yarış filmi olmuş...

LazAnisT
06.01.2009, 19:27
Sonbahar'a gidenlere bir iki dip not vereyim.Kızın kaldığı otel Hopa'da sarp Otel.
Dağ evinin bulunduğu yer ise Hemşinden yukarı doğru şıkılan Elevit yaylası..

#10 Fietra
06.01.2009, 23:22
Yalanların Üstünde
REC
O Çocukları

İzleyin,tavsiye ederim.

Muhammet
06.01.2009, 23:53
The Last Castle diye bir film izledim. Robert Redford başrolde.

Ortalama bir film. En azından pişman olmazsınız izlediğinize.

Adem Erdoğan
07.01.2009, 00:00

Yapma be kardeşim izlediğim en güzel filmlerdem bir tanesiydi.:)

Hapishane filmlerini severim genel olarak.Alcadraz'dan Kaçış da güzel film.Eskidir biraz ama tavsiye ederim.

Muhammet
07.01.2009, 01:59
Yapma be kardeşim izlediğim en güzel filmlerdem bir tanesiydi.:)

Hapishane filmlerini severim genel olarak.Alcadraz'dan Kaçış da güzel film.Eskidir biraz ama tavsiye ederim.

Ya bu sıralar uzun Hollywood filmlerinden gına geldiğinden öyle yazdım, bilemiyorum. :)

bmfırtına
07.01.2009, 13:34
Öldüren Sis = sonunu özellikle hiç beğenmedim...Çok iyi giderken birden saçmalaştı...
Michel Vailnat = güzel bi yarış filmi olmuş...
öldüren sis bence çok iyi mesajlar içeren gayet güzel filmdi sonunu heralde mutlu son olmadığı için sevmedin:)
bu arada gerilla girse vizyonada izlesek
son olarakta muro yu izleyenlerden yorum bekliyorum

Great White
07.01.2009, 13:47
Valla ne yalan söyleyeyim Mist' in sonu benim de pek hoşuma gitmedi ama mutlu son kaygısından değil tabii ki:))

Yahu madem elinde sınırlı mermi var ve nasılsa bir şekilde herkesin öleceğini kafana koymuşsun, en azından insan son ana kadar bir bekler etraftan birkaç yaratık belirmesini..

Baktın ucubeler saldırıya geçip arabayı kuşatmaya başladılar, çeker silahı on saniyede vurursun milleti..

Sisin içinde izbe ve son derece güvenli gözüken sessiz bir mekanda durup dururken kendi öz çocuğu dahil milleti infaz etmek başlı başına tam bir andavallaktı açıkçası..

Normalde filmlerin sonlarından bahsetmem ama burada zaten yeterince deşifre edildiği için yazayım dedim;)

Muhammet
07.01.2009, 13:59
Evet, genel görüşe ben de katılıyorum.

The Mist filminin sonu çok kötü idi. Herkesi öldürdü, bir tek kendi kaldı.

Hayır garip olan 5 10 dakika sonra, yani filmde 5 10 dakika sonra, insanlık kurtuldu, sis gitti falan. :p

Eeee ne oldu şimdi, yazık değil mi ordakilere?

Dursun Kaplan
07.01.2009, 14:09
O filmden çıkarılacak sonuç ;

" Allah'tan ümit kesilmez. " :)

ÖmerFarukYılmaz
07.01.2009, 14:19
Bence Mist'in son sahnesi bu kadar konuşulduğuna göre, bu onun mükemmel olduğunun göstergesi:)

Hiçbir izleyicinin bunu beklediğine inanmıyorum..Ve son darbe resmen herkese'' Vay anasını'' dedirtmiştir...Ben şok olmuştum açıkcası...Ve o sahneye insanın birazda kendisini koyması lazım...Gelen ilk askerin elinden silahı alır bir tanede kendime sıkardım galiba...Esas oğlanın sınavı çok zordu,Dramatik son bunu gösterdi..Poyrazın dediği gibi Allahtan ümit kesilmez:)

Ama bence Mist'te asıl konuşulması gereken,Kasabanın deli kadının o zorlukta,Çaresiz insanlara bir Şeyh tarzında öğütler vererek,insanların,ölüm korkusu karşısında mantıklarını yitirerek, düştükleri aciz durumun gösterilmesiydi...Cemaatin toplanmasını işlemeside çok güzel bir şekilde yansıtmışlardı...

Anıl Caner
07.01.2009, 14:19
iyi güzel de ben 3 maymun filmiini beğenmediğimi söylemedim ki :). uyuya kaldım sadece izlediğim anda ki pozisyonumdan ve yorgunluğumdan dolayı.

Nuri Bilge Ceylan'ın bir çok filmini izledim. Çok da beğenerek takip ettiğim bir sinema adamı. Ama izleyip beğenmeyenlere "bünyen kaldırmaz, gerizekalısın" gibi muamele göstermem şahsen. :).

Muhammet
07.01.2009, 14:29
...
Ama bence Mist'te asıl konuşulması gereken,Kasabanın deli kadının o zorlukta,Çaresiz insanlara bir Şeyh tarzında öğütler vererek,insanların,ölüm korkusu karşısında mantıklarını yitirerek, düştükleri aciz durumun gösterilmesiydi...Cemaatin toplanmasını işlemeside çok güzel bir şekilde yansıtmışlardı...

Evet, ben de bu yüzden takdir etmiştim filmi.

serdar avcı
07.01.2009, 14:38
arog u sakın izlemeyin paranıza yazık.... inanın filmin arasındaki ivedik 2 nin tanıtımları bile filmden komikti....

Great White
07.01.2009, 14:59
E tartışalım o zaman:D

Mesela ben pek beğenmedim:)

Özellikle Stephen King' in kısa hikayesine oranla bile çok sönük kaldığını söylememde fayda var..

İnsanların bir tehlike anında mistik inançlara nasıl da körü körüne sahip çıkarak kontrolden çıkıverdiklerini anlattığı sahneler oldukça etkileyiciydi ama marketten içeriye doluşan yaratıkların gerçekçiliği konusunda ciddi sorunlar vardı bana göre..

Üstelik garaj kapısını darmadağın ederek 45 kiloluk veledi kapmak için onca çaba sarfeden o koca yaratık neden o marketin ön camını bir hamlede parçalayıp içerideki yüzlerce besili kurbanı midesine indirmedi anlayamadım:D

Ayrıca filmin sonu da trajik bitirilme çabası açısından biraz zorlama olmuş sanki. Kitaptaki sonla da uyuşmuyor zaten..

Ortalıkta bir tane dahi yaratık yokken apar topar milleti temizlemeye ne gerek vardı ki?

İlk saldırı bir gerçekleştikten sonra en fazla 10 saniyede zaten bitirebilirdi işini eleman;)

Sona fazla girmeyeyim ki, izlemeyen arkadaşları da baltalamayayım:)

Ben şu Mist hakkında tam 7 ay evvel yorum yapmışım zaten yahu:o

Yaşlanıyoruz galiba:p

TheCrow
07.01.2009, 15:07

Robert Redford,Mark Ruffalo...Temposu normal ama sıkılmadan izlenen güzel bir filmdi bence...Benim aklımda kalan , Hollywood filmlerinde yeri geldiğinde ufak bir motorsiklet bile duvara çarpınca hidrojen bombası gibi patlıyor da,koca helikopter niye basket topu gibi yerde zıplıyor da bir şey olmuyor?..

Ömer SEVİNÇ
07.01.2009, 16:29
Bence Mist'in son sahnesi bu kadar konuşulduğuna göre, bu onun mükemmel olduğunun göstergesi:)

Neden öyle olsun adaş yahu? Mesela dünyayı kurtaran adamın oğlu ile de ilgili çok konuşmuşluğum vardır ama kötüye bile yaklaşamaz o film.

ÖmerFarukYılmaz
07.01.2009, 16:42
Neden öyle olsun adaş yahu? Mesela dünyayı kurtaran adamın oğlu ile de ilgili çok konuşmuşluğum vardır ama kötüye bile yaklaşamaz o film.

Adaş bence çok farklı olmuş son sahne...Ve bence süper olmuş...Peki sonunda tam kafalarına sıkıcakken bir askerin cama tıklamasıyla kurtalsaydılar..

Bu film vasatın altında kalırdı bence son sahne olmasaydı bu kadar dramatik...

Tabi kişiye göre değişir herşey:)

Mayls
07.01.2009, 17:36
Mist'i sıradanlıktan çıkarıp benim görüşümde de güzel film yapan şey son sahnesiydi.

Tuğba ÖZTÜRK
07.01.2009, 18:16
en son ıssız adamı izledim---

Şu an vizyonda olan ''SOHBAHAR'' Adlı filme gitmek istiyorum.(karadeniz müziğinin karadenizin eşsiz güzellikleriyle birleştiği ve hapisten çıkan bir gencin son bir kaç ayı kalması üzerine bir yabancıya aşık olması yolunda ilerliyen bir film)

bmfırtına
07.01.2009, 19:04

Hiçbir izleyicinin bunu beklediğine inanmıyorum..Ve son darbe resmen herkese'' Vay anasını'' dedirtmiştir...Ben şok olmuştum açıkcası...Ve o sahneye insanın birazda kendisini koyması lazım...Gelen ilk askerin elinden silahı alır bir tanede kendime sıkardım galiba...Esas oğlanın sınavı çok zordu,Dramatik son bunu gösterdi..Poyrazın dediği gibi Allahtan ümit kesilmez:)

aynen öyle arka korkusu insana neler yaptırıyo

Hekimoğlu
07.01.2009, 19:43
Mist filminin sonu yönetmenin uydurması stephen king romanın sonunu havada bırakmıştı bir son yoktu yani yönetmen böyle bitiremeyeceği için bir son yazmış ama abartmış.