PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Mayls
01.04.2010, 20:42
New York, I Love You
Anlat İstanbul'a benzer bir kurgu. New York'ta yaşanan birkaç farklı hikayeyi anlatıyor film. Yönetmenler arasında Fatih Akın, daha sonra The Book of Eli'yı çekmiş olan Allen Hughes, Brett Ratner ve Natalie Portman var. Az önce bir daha baktım ama hafızamda yanlış kalmış sanırım, birkaç ünlü yönetmen daha hatırlar gibiydim :) Oyuncu kadrosu daha zengin doğal olarak; Natalie Portman, Orlando Bloom, Hayden Christensen, Rachel Bilson, Eli Walach ve Uğur Yücel.

Kısa hikayeler genellikle aşk ve ilişki üzerine. Kimisi güldürdü, kimisi düşündürdü. Uğur Yücel Fatih Akın'ın bölümünde bir ressamı canlandırıyor. Görüntü olarak ressamın karakterine tamamiyle uysa da oyunculuğunu pek beğenmedim açıkçası. Benim kafamdaki Uğur Yücel için fazlasıyla sıradan ve biraz da gergin bir oyunculuktu bu. Sonra Fatih Akın'a dedim içimden, "Ulan bütün dünyanın izleyeceği bir film. Madem Türk oynatacaksın, oynat Haluk Bilginer'i, dünya aktör görsün..." :)

Bence New York şehri fazla geri planda kalmış. Hani filmin adı New York'la başlamasa filmin New York'ta olduğunu anlamayacağız neredeyse :p Evet, New York'un reklama falan ihtiyacı yok, zaten herkes biliyor ama filmin adını New York, I Love You yapıyorsanız New York'u görmeyi bekliyor izleyici. Ama göremiyor. Final haricinde neredeyse hiç göremiyoruz New York'u.

10 üzerinden 7 verdim. New York'u biraz daha izleyebilseydik 8 verecektim. Zaten bir buçuk saatlik film. 15 dakikalık New York görüntüleri sıkıştırsaydınız araya çok mu uzardı :)

Gamze
01.04.2010, 21:20
Selim ben de geçenlerde izledim bu filmi.
Bilmiyorum Paris, Je T'aime ' i izledin mi ama onu izleyen biri olarak ister istemez karşılaştırma yaptım.
Ve New York versiyonunu çok daha zayıf buldum.

Bir kere öykülerin bu kadar içiçe geçmesini ben olsam tercih etmezdim.
Paris versiyonundaki bölge bölge ( isimleriyle ), ayrı ayrı verilen öyküler daha doyurucu olmuştu.
Senin dediğin gibi New york'u tanıyamıyorken, Paris'i dolaşmıştık.

Sanırım ekşide okumuştum; New York öykülerinde bir tane bile zenci öyküsü olmaması da ciddi bir eksiklik.

Ayrıca "vuruculuk" olarak bakarsak New York öyküleri daha zayıf.
Nihayetinde öykü dediğin, özlü, yoğun ve vurucu bir anlatım demektir. Paris çok daha kuvvetliydi bu açıdan da.

Erkan
02.04.2010, 02:25
Bu arada Shutter Island' ı nihayet izledim..

Son zamanlardaki filmlerde şu ters köşeye yatırmak muhabbeti iyiden iyiye arttığı için hemen her filmi izlerken elli çeşit final senaryosu hayal ediyoruz anasını satayım..

Bu film de biraz o kıvamda olmuş. Gerçi beğendim ve 7 puan verdim ama önce Akıl Oyunları' nı izlememiş olup ilk bunu izlemiş olsaydım muhtemelen 8-9 da verirdim herhalde:)

Filmi izledikten sonra birkaç dakka boyunca sen de benim gibi kendi akıl sağlığından şüphe ettin mi Selim:D

Bu filme yorum yapmak için girmiştim konuya :)

Ters köşeye yatırma olur da film boyunca olmaz ki. Film beni Yattara'dan beter etti :D

Ama şunu söyleyeyim son zamanlarda izlediğim en kaliteli filmdi...

Eklenebilecek birsey yok, agzim acik son´u izledim. 2010 senesinde izledigim en iyi film diyebilirim. :)

Mayls
02.04.2010, 03:13
Selim ben de geçenlerde izledim bu filmi.
Bilmiyorum Paris, Je T'aime ' i izledin mi ama onu izleyen biri olarak ister istemez karşılaştırma yaptım.
Ve New York versiyonunu çok daha zayıf buldum.

Bir kere öykülerin bu kadar içiçe geçmesini ben olsam tercih etmezdim.
Paris versiyonundaki bölge bölge ( isimleriyle ), ayrı ayrı verilen öyküler daha doyurucu olmuştu.
Senin dediğin gibi New york'u tanıyamıyorken, Paris'i dolaşmıştık.

Sanırım ekşide okumuştum; New York öykülerinde bir tane bile zenci öyküsü olmaması da ciddi bir eksiklik.

Ayrıca "vuruculuk" olarak bakarsak New York öyküleri daha zayıf.
Nihayetinde öykü dediğin, özlü, yoğun ve vurucu bir anlatım demektir. Paris çok daha kuvvetliydi bu açıdan da.
O yüzden Anlat İstanbul benzetmesi yaptım zaten. Hikayeler kesişmese de kimi karakterlerin yolları kesişiyor. Ve evet, yahudiler dışında hiçbir azınlık gösterilmedi aklıma geldiği kadarıyla. New York gibi çok kültürlü bir şehir için kesinlikle doyurucu değil bu durum.

Bu arada ilk hikayedeki Rachel Bilson ve Hayden Christensen filmin ilerleyen dakikalarında bir daha buluşuyor. Ama kız Hayden'i nasıl ve neden buluyor, ne yapıyorlar, bunları hiç öğrenmiyoruz mesela. Bu açıdan da birkaç hikaye çok zayıf.

Great White
02.04.2010, 10:52
Geçen gün Mel Gibson' ın son filmi Edge Od Darkness (http://www.imdb.com/title/tt1226273/)' ı izledim..

Filmin başında birileri kızını vuruyor. Bu da film boyunca 1,60 lık Alanzinho heybetiyle ortalıkta Mel Mel dolaşıp suçluları avlıyor. Her zamanki Mel Gibson filmleri gibi boş beleş bir film işte..

Şu herif zamanında Braveheart' ı da çekmemiş olsaymış Michale Dudikoff' dan farkı kalmayacakmış demek ki..

Tamamen vakit kaybı bir film..

Erbay
02.04.2010, 11:09
Yazacağım yorumu filmi izlemeyenler okumasın, aman. Shutter Island

Shutter Island'ı kaç gündür araştırıyorum netten. Her yerde yorumlarını okudum nerdeyse. Özellikle ekşisözlük tabii ki. Fark edemediğim pekçok detay okudum, tavsiye ederim. Filmin atmosferinin hala etkisindeyim, senaryo eleştirilebilir(zaten kitap uyarlaması) ama yönetmenin anlatımı, oyunculuk, hele o rüya sahneleri muhteşem. Filmle alakalı en çok tartışılan şey tabii ki, baş kahramanımızın gerçekten hasta mı olduğu yoksa hasta değil de orada hasta edilen dedektif mi olduğu. Oraya sonradan gelip hasta edilen bir dedektif olması az bir ihtimal olarak görülüyor. Bunu tartışmaya değer görmeyenler bile var. Zaten en başından beri hasta(yani gerçiği reddedip kendine yeni bir dünya yaratması) olduğunu gösteren çok detay var. Benim kafamı kurcalayan yine de birkaç şey var :) Mesela şu mağaradaki kadının söylediği sigara mevzusu. Kadın, içme demişti o sigaları. Filmin başındaki sahnede gemide, yanılmıyorsam, Teddy'nin sigarası yok ve Chuck ona sigara veriyor. Ve yine en son, final bölümünde hani şu iyi adam gibi ölmek sahnesinde, Chuck yine sigara veriyor Teddy'ye. Chuck(aslında doktor yani:)) Teddy diye bağırınca, Teddy arkasına bakmıyor. Teddy, mağaradaki kadının bahsettiği şeyi(göze sokulan) elinde tutan kişilere doğru yürüyor. Yine kafam karıştı :) Kitabını da okumak lazım.

Great White
02.04.2010, 11:54
Yok be Smart, dikkatli izledikten sonra fark ediyorsun aslında. Yönetmen inceden inceye ipuçlarını vermiş bize filmde. Gerçi biz üç kişi seyrettik filmi. Arkadaşlardan bir tanesi filmin ortasında aradan zıplayıp filmi önce ben çözecem ayağına "Yoksa bizim eleman mı kafayı yemiş la" diye işkembeden sallayınca filmin büyüsü biraz kaçtı ama durum öyle gözüküyor yani. Hem sonra Chuck bir sahnede Leo' ya sigarayı tuttuktan sonra aynı paketten bir tane de kendisi yakıvermişti...

Mesela daha filmin başında silahını çıkarmakta zorlanan Chuck veriyor ayarı orada. Konuşma esnasında ortada onca garip şeyler varken hastabakıcıların kıs kıs gülmeleri falan da cabası. Bir de filmin sonu böyle olmasa kaçak hatunun o hücreden nasıl kaçmış olacağının da açıklanması gerekecekti ki o zaman mistik bir olay olması gerekirdi. Hadi doğa üstü bir şekilde kaçtı diyelim, o kuş yuvası gibi yere nasıl tırmanıp bir de orada ateş yakıp yaşayacak falan, zor iş:)

Ha bir de şu geldi aklıma bak. Leo' nun o dümdüz duvarlı uçurumdan ceket pantolon formatıyla merdivenden iner gibi inişi de bana çok saçma gelmişti. Neyse ki filmin finali o mevzuuyu da açıklamış oldu..

Fazla ipucu vermemek adına biraz sansürlü yazdım, anlatabilmişimdir herhal:)

Erbay
02.04.2010, 12:47
Spoiler
Yo Soner abi, ben zaten filmin içindeki diğer küçük ihtimali de değerlendirmek için yazmıştım. Zaten o ihtimal sırf kafa karıştırmak için, belki de ihtimal değil yani(şimdi sigara ihtimali sıfırlandı sen söyleyince). Benim kafa karıştı orası ayrı :) Sinemada tek başıma izleyince ben olaylar çözümlenene kadar anlamadım valla :) İzlerken dikkatimi çeken tek şey, o silahın acemice çıkartılması ve rüyalardı. Ama kafamdaki şey fluydu, net bir şey çıkaramıyordum. Sonradan yorumları okuyunca çok şeyi atladığımı fark ettim. Mesela "run" yazan hastanın elinde bardak olmuyormuş, kamera Teddy'nin açısında olduğu zaman. Çoğu kişi tarafından artık klişe diye adlandırılan (kahramanın şizofren vs neyse öyle hasta olması) bir hikayeyi bu kadar güzel anlatmak, izleyiciyi böyle gerilim içine sokmak da büyük başarı bence. Filmin en beğendiğim sahnesi de Teddy ve Chuck'ın bulunduğu geminin(bot vapur her neyse) adaya yaklaştığı sahneydi. Üçboyut olmadan bu kadar güzel olamazdı yani, inanılmazdı. Yaşattı o duyguyu bana.

Mayls
02.04.2010, 13:21
Geçen gün Mel Gibson' ın son filmi Edge Od Darkness (http://www.imdb.com/title/tt1226273/)' ı izledim..

Filmin başında birileri kızını vuruyor. Bu da film boyunca 1,60 lık Alanzinho heybetiyle ortalıkta Mel Mel dolaşıp suçluları avlıyor. Her zamanki Mel Gibson filmleri gibi boş beleş bir film işte..

Şu herif zamanında Braveheart' ı da çekmemiş olsaymış Michale Dudikoff' dan farkı kalmayacakmış demek ki..

Tamamen vakit kaybı bir film..
Kızın başına iş gelmesi... Babanın Polat Alemdar olması... Ortalığı kırıp dökmesi...

Taken'i hatırlattı bana konu. Taken'i sıradan bir aksiyon filmi olarak başarılı bulmuştum. Sen de beğenmiştin yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden yorumuna güvenip siliyorum bunu listemden :)

Great White
02.04.2010, 14:00
Taken (96 Saat) bunun yanında başyapıt kalır be Selim..

Bunu izlemek yerine Taken' ı tekrardan izlemek daha iyi gider :)

Great White
02.04.2010, 15:29
Filmin en beğendiğim sahnesi de Teddy ve Chuck'ın bulunduğu geminin(bot vapur her neyse) adaya yaklaştığı sahneydi. Üçboyut olmadan bu kadar güzel olamazdı yani, inanılmazdı. Yaşattı o duyguyu bana.

Ona da Martin Scorsese farkı diyelim biz:)

champions
02.04.2010, 16:14
Zindan Adası "10 numara" olmuş bence.Şu doktor rolündeki adamı-gerçek adı Ben Kingley imiş- ilk olarak Oliver Twist de izlemiş ve oyunculuğuna hayran kalmıştım. Bu filmde de döktürmüş yine. Bu tarz kafa karıştıran, "noluyoz lan" vb. tepkiler vermenize yol açan filmlerden hoşlanıyorsanız kesinlikle kaçırmayın derim ben. Oyunculuğuyla, konusuyla ve mekanıyla harcadığınız vakte kesinlikle değecek bir film.:ok

Mayls
02.04.2010, 17:06
[Rec]
Bolca muhabbeti yapıldı zaten, konusunu anlatmayacağım. Blair Witch Project ve Cloverfield'den sonra amatör kamera filmlerine pek sıcak bakmıyordum ama Soner Abinin hatrına izleyim dedim. Harika.

Cloverfield'le karşılaştırırsak, en çok beğendiğim nokta olayların az da olsa açıklanmasıydı. Cloverfield neydi öyle, elemanlar saf saf kaçıyorlardı. Üstelik neden kaçtıklarını kendileri de bilmiyordu :)

Cloverfield'i The Mist'in amatör kamera versiyonuna benzetmiştim. [Rec] de 28 Days Later'ya benziyor desem yeridir.

Şunu söylemeliyim ki, ilk kez bir amatör kamera beni bu kadar olayın içine sürükledi. Anlık şoklar dışında pek korkan birisi olmadığım için belki bir faydası olur diyerek ışığı kapatıp gecenin bir vakti izledim. Sağa sola bakmaya cesaret edemedim valla :)

Murat'
02.04.2010, 17:12
Selim ikincisi vizyona gireli epey zaman oldu.Onu da en kısa zamanda izle.

10 numara
02.04.2010, 19:45
zindan Adası'nı çok merak etmiştim.Bir filmde ,Martin Scorsese ,di caprio ve ruffalo varsa izlemek için bir sebeptir bence ancak ben filmi çok çok beğenmedim 6. his , akıl oyunları , davetsiz filmlerini izledikten sonra bu filmin finali vayy bee dedirtmedi ama izlenebilir film.benim puanım 10/7..ben bu aralar tarantino filmlerine taktım , ucuz roman ve rezervuar köpekleri filmlerine hayran kaldım...

Erkan
02.04.2010, 19:55
Zindan adasin'daki karakterlerde tam piskopat tipi var ya, di caprio dan cok diger tiplemeler cok hosuma gitti :), doktorlar, olmus olan sevgilisi, mudur, george noyce.
"Which would be worse, to live as a monster or to die as a good man? " Herseyi aciklayan cumle, spoiler degildur filmi seyretmeyen anlamaz ^^

Ufuk Bayraktar61
02.04.2010, 20:49
az önce soysuzlar çetesini izledim.. Akılmda kalan ise filmde konuşulan dilin altyazılar dahail 5 tane olması.Almanca, Fransızca, Türkçe, İtalyanca, İngilizce, bu filmi baya karışık gibi göstermiş. ama izlenebilitesi olan bir film, izlememiş olanlar izlesin..

Erkan
03.04.2010, 04:03
Yok yok soner abi niye bunu bana yapiyorsun. Cok pis gerildim REC'i izledikten sonra, orphan/paranormal activity halt yemis bunun yaninda. O filmleri begenmeme ragmen bu gercektende cok daha fazla gerebildi beni. Sonda dusunuyordum, bu hikayenin iyi bitme ihtimali yok bakalim nasil kacacaklar derkene.... devamini anlatmiyorum :D, ve TV'cilere de has oldu okadar sansasyon istersen olacagi budur =))). 8/10 verdim :)

Son olarak Manuela Velasco yu da cok begendim :rolleyes: http://img301.imageshack.us/img301/8483/manuelavelascocw2.jpg

Ömer SEVİNÇ
03.04.2010, 11:38
Shutter Island harikaydı. 2010'da izlediğim en iyi 2. film diyebilirim. Sinema sektörü tekrar ayağa mı kalkıyor ne? Kaç yıldır adam akıllı film izleyemez olmuştuk:)

Titanların savaşını merak ediyorum. İzleyeniniz var mı?

Serdær
03.04.2010, 11:42
Shutter Island harikaydı. 2010'da izlediğim en iyi 2. film diyebilirim. Sinema sektörü tekrar ayağa mı kalkıyor ne? Kaç yıldır adam akıllı film izleyemez olmuştuk:)

Ömer Titanlar savaşını kısmet ederse yarın gideceğim.

Tabi iki yönlü olarak bakmak lazım , 3D boyutlu izleyip görmek 3D boyutlu izlememek.

Yarın film hakkında yorum yaparım :)

Ömer SEVİNÇ
03.04.2010, 11:48
Bu benim gözlük işi 3 boyutlu izlemeyi imkansız hale getiriyor sanırım. Benim gibi körler için de bir 3 boyut teknolojisi çıksa keşke:)

champions
03.04.2010, 12:57

1 numara?:)

Ömer SEVİNÇ
03.04.2010, 13:05
Aman be champions:) Avatar'ı düşünerek öyle demiştim ama sen yazınca farkettim ki Avatar tabi ki 2009 yılına ait bir yapım. 4 ay ne çabuk geçmiş maşallah:))

SDanışmaz
03.04.2010, 13:16
Tavsiye edeceğiniz güzel savaş filmleri var mı? "Er Ryan'ı Kurtarmak" filmi tadında olursa harika olur :)

Dursun Kaplan
03.04.2010, 14:30
Tavsiye edeceğiniz güzel savaş filmleri var mı? "Er Ryan'ı Kurtarmak" filmi tadında olursa harika olur :)

Benim çok beğendiğim bir filmi önerebilirim sana Selami. :)

http://img64.imageshack.us/img64/1898/posterk.jpg

Kızıl Uçurum.

Az önce izledim. Mükemmel bir film. Görsel şölen yaşattı resmen film. :ok

Savaşta ki strateji ve zekanın ne kadar önemli olduğunun göstergesi.

Bu film Çin'de 1 milyon askerin katılımıyla gerçekleştirilmiş gerçek bir olaydır. Sinemaya uyarlanmasında 80 milyon dolar harcanmış. Bence şahane olmuş.

Mayls
03.04.2010, 15:25
[Rec] 2
Hafiften Spoiler içerir:
Beklediğim gibi bilimsel bir şekilde açıklanmadı virüs. Ama böyle de güzel olmuş, hoşuma gitti. Yine oldukça sürükleyiciydi. Genel olarak 3 kameraya anlam veremesem de fena olmamış. İlk kameranın iptal olduğu yerde diğerinden devam ediyorsunuz ve özel timin başına gelenleri göremiyorsunuz, meraktan çatlıyorsunuz :)

Eleştireceğim konu Pablo olayıydı. İlk filmin kameramanına ne oldu, hala öğrenemedik. Belki 3. filmde açıklarlar :)

[Rec] 2'yi sırf para kazanmak uğruna çekilmiş bir devam filmi sanıyordum ama oldukça başarılı buldum.

Erkan
03.04.2010, 15:41
Zpoiler

Selim o koca kariyi vurduklari halde yasamasini ben anlamadiim? Bu virus milleti olumsuz mu yapiyor tamamen yani? Ve kisileri desifre etmeden saldiriya gecmemeleri sonradan birsey yapmamalari da tuhafti. (REC 1)

Ozan
03.04.2010, 19:04
Selim sen de başına Spoiler yazsaydın keşke be kardeş. Yanlışlıkla okudum.
Türkçe altyazılı Rec 2 çıktı mı ? Ben onu bekliyordum çıktıysa izleyeceğim.

Mayls
03.04.2010, 19:07
Spoiler:
Erkan bildiğim kadarıyla bir insanın içine şeytan girdiğinde onu öldürmenin tek yolu başından vurmak. Tıpkı kurt adamları öldürmenin yolu gümüş kurşun olduğu gibi :)

Diğerini ise insanların panik halindeki kontrolsüz hareketlerine bağlıyorum.

Erkan
03.04.2010, 19:11
Zpoiler Selim ilkine kabul'de ikincisi biraz sacma olmus gibi cunku onlarin insanliktan ciktiklari belliydi. Neyse boyle filmlerde mantik aramaya gerek yok fazla, basarilimiydi basariliydi yeter:). Aksama 2 yi de izleyecegim =). Mesela o kucuk cocuk, tam ondan suphelendikleri anda saldiriya geciyor. Gerci gozlerinden belliydi onun :D

Serdær
03.04.2010, 20:00
Uzun zamandır izlemek istediğim fakat izleyemediğim REC 2 bu akşam izleyeceğim.

İlk filminin çok fazla duyulmadığı dönemde REC 2 izlenme sayısının artmış olması sevindirici.

En azından BMN'de fazla :)

Erkan
03.04.2010, 20:14
REC iyi has ta seyrettikten sonra cok gerildim :D

SDanışmaz
03.04.2010, 23:15
Dursun

Red Cliff'i nette çok aradım ama 1. filminin hd'sini bir türlü bulamadım.. Eğer bulursam ilk izleyeceğim filmlerden biri bu olacak ;)

asimetrik
03.04.2010, 23:33
Shutter Island etkisi altındayım. Yazdıklarımdan sorumlu değilim:)
Son yıllarda seyrettiğim en iyi bir kaç filmden birisi. Yukarıda yazılan yorumlara ilave etmek istediğim bir şey var. İlk sahneden son sahneye dek mekanların ve mekanlardaki detayların kusursuzluğu. Filmin başındaki feribot sahnesi sıkı bir film olacağının garantisini vermişti. Sonlara doğru işin içinde ada ve sürekli artan problemleri görünce Lost'un çekildiği adaya mı geldiler diye düşünmedim değil:) Neyse ki toparlanmam uzun sürmedi.
Çok mu duygusalım nedir final sahnesinde filmi durdurmak zorunda kaldım. Bir süre toparlanıp sonra tekrar devam ettim. Bir duygu bu kadar hissettirilir.

***Spoiler***
Soner akıl sağlığımdan şüphe etmedim ama dün gazetelere yansıyan buna benzer bir olayı yaşayan babayı uzaktan da olsa şahsen tanıyor olmamın etkisini de ekleyince akıl sağlığının pamuk ipliğine bağlı olduğunu bir kez daha anladım.
***Spoiler***

Samet Türkmen
04.04.2010, 02:05
Zamanında hiç izlememiştim.Şuan televizyonda verdiği için ilk defa baktım biraz. Kill Bill. Hayatımda gördüğüm en saçma filmlerden birisi. O kadar donanımına rağmen Predator bile bu kadar canlı öldürememişti. İşin içine japonlar girmeye başlayınca mı böyle oluyor bu filmler merak ediyorum.

10 numara
04.04.2010, 11:21
green street hooligans. İngiliz holiganizmi anlatan bence çok başarılı bir film elijah wood gerçekten çok iyi.

Mayls
04.04.2010, 13:40
Zamanında hiç izlememiştim.Şuan televizyonda verdiği için ilk defa baktım biraz. Kill Bill. Hayatımda gördüğüm en saçma filmlerden birisi. O kadar donanımına rağmen Predator bile bu kadar canlı öldürememişti. İşin içine japonlar girmeye başlayınca mı böyle oluyor bu filmler merak ediyorum.
Filmi hangi amaçla izlediğin önemli ;)
Film bir Tarantino filmidir ve asıl amaç mantıklı bir hikaye anlatmak değil, eğlendirmektir. Ki zaten Kill Bill Tarantino'nun Uzak Doğu Sinemasına yaptığı bir saygı duruşudur. Kill Bill gelmiş geçmiş en iyi filmlerden birisidir bence ;)

Mayls
04.04.2010, 16:23
Uzun zamandır şöyle bol aksiyonlu bir ninja filmi izlemek istiyordum, az önce Ninja Assassin (http://www.imdb.com/title/tt1186367/) i izledim..

Sonradan fark ettim ki V For Vendetta' nın yönetmeninin filmiymiş..

Konu falan trişka, zaten ben de öyle aman aman bir konu beklemiyordum. Ama görüntüler, dövüş sahneleri, biçme, kesme atraksiyonları falan şahaneydi vallahi..

Hatta öyle pis gaza geldim ki şu an iki hamlede 5 kişiyi ayıklayacak gibi hissediyorum. O derece:D

Ninja Assassin
Martial Arts bağımlılığımı yenmiştim. Ne zamandır izlememiştim ne Jackie Chan, ne Jet Li, ne de Bruce Lee. Eksikliğini falan da hissetmiyordum. Ama gene acayip gaza geldim :D

Dövüş sahneleri muhteşemdi. Gerçi Vendetta'nın finalindeki gibi vücudun alakasız yerlerinden litrelerce kan fışkırıyor ama o anın heyecanıyla pek sallamıyor insan :p

Soner Abi, 7 puan verdiğini tahmin ediyorum, ben de 7 verdim :)

SDanışmaz
04.04.2010, 16:55
Red Cliff

Bu filmi sonunda izleme şansına eriştim.
Film baştan sona strateji kokuyor. Hani bazı filmlerde azıcık bir birlük devasa ordusyu dağıtır, siz de "Bu nasıl oluyor, saçmalık" dersiniz. Bunda emin olun öyle bir şey olmuyor. Her şey muhteşem stratejiye dayanıyor.

green street hooligans. İngiliz holiganizmi anlatan bence çok başarılı bir film elijah wood gerçekten çok iyi.

1. filmi hoşuma gitmişti. Onun heyecanıyla ikincisini izledim ama hiç alakalı olmadığını görünce hayal kırıklığına uğramıştım.

Samet Türkmen
04.04.2010, 17:59
Filmi hangi amaçla izlediğin önemli ;)
Film bir Tarantino filmidir ve asıl amaç mantıklı bir hikaye anlatmak değil, eğlendirmektir. Ki zaten Kill Bill Tarantino'nun Uzak Doğu Sinemasına yaptığı bir saygı duruşudur. Kill Bill gelmiş geçmiş en iyi filmlerden birisidir bence ;)

Evet doğrusun. Bakış açısı önemli ama azımsanmayacak bir görüşte var ki japonların bu binaların tepelerine zıplayan,uçuk dövüş sahneli filmlerine insanlar daha ne kadar sabredecek. Animasyonda bir yere kadar :)

isimsiz_61
04.04.2010, 18:47
sabah kanalları dolaşırken trtgapta bir filme rastladım izlemeye başladım baya eski bir film ama ben yeni izledim açıkçası beğendimde THE İMAM.izlemenizi tavsiye ederim

Ömer SEVİNÇ
04.04.2010, 19:37
Kill Bill'i ben de beğenmemiştim:)

Abartı sahneler mesele değil de konusu sıradan, anlatımı sıkıcı geldi bana.

Serdær
05.04.2010, 00:28
http://www.shocktillyoudrop.com/gallery/9673/Rec_2_4.jpg

REC 2

Dün gece sonunda izleme fırsatım oldu.

Çoğu devam filmi niteleğindeki filmler vasatı aşamadılar..

Fakat REC için bunu söylemek imkansız.

Gerçekten olağanüstü bir film yapıyorlar.

Derler ya anlatılmaz yaşanır ; Rec içinde anlatılamaz izlenir.

Hem birinci hem de ikinci filmi..

Bu arada REC 3 de geleceği belli oldu..

Serdær
05.04.2010, 00:31
http://img.sinemalar.com/images/haber_ss_buyuk/981/Titanlarin-Savasi-Afisleri-Yayinlandi-0.jpg

Titanlar Savaşı

Uzun zamandır sabırsızlıkla beklediğim bir filmdi.

Mükemmel ! Mükemmel ! Mükemmel !

3D boyutlu izlemeden bu kadar beğendiysem 3D boyutlusunu izlesem ne söylerim acaba :)

Baştan sona soluksuz izlediğim bir film oldu.

Söylenir hep ; Adamlar yapmış helal olsun !

Harbiden helal olsun.

Paraya kıymışlar :)

İlk fırsatta izlemenizi tavsiye ediyorum..

Mayls
05.04.2010, 13:52
Schindler's List
Yahudi propagandası yapıyor. Hatta bu konuda bugüne dek izlediğim en başarılı film. Umrumda mı? Hayır. Tek kelimeyle muhteşem bir film, muhteşem bir hikaye.

Oscar Schindler adındaki Alman fabrika sahibinin yahudilere iş vermesini ve böylece toplama kamplarından kurtarmasını anlatıyor.

Müzikleri muazzamdı. Melodiler görüntülerle raks ediyordu sanki.

Spoiler:
Başlarda kendi cebini düşünen, umursamaz biz züppeydi Schindler. Yahudilere duyduğu sempati bir tepeden canlı olarak izlediği katliam sonrası oluştu. Ve bu hikayeyi çok daha etkileyici yaptı. Schindler'in kendi doğru ve yanlışlarını film boyunca kendi kendine oluşturması harikaydı.

Filmin başında yahudileri diğerlerinden daha ucuz olduğu için çalıştırıyordu. Sonunda ise çalıştırmıyordu bile, koca silah fabrikası savaş boyunca tek bir silah üretmedi. İnsan insanlığıyla gurur duyuyor Schindler'yı izledikçe :)

Finalde Schindler'in daha fazla insan kurtaramadığı için kendi kendini yemesi ayrı bir gözyaşı sebebiydi :p Hoşuma gitmeyen tek nokta filmin savaşta katledilen 6 milyon yahudiye ithaf edilmiş olması. Ölen 11 milyon insana ithaf edilse fena mı olurdu?

"Sizleri ölen sayısız insan için 3 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum."

Great White
05.04.2010, 13:56
Soner Abi, 7 puan verdiğini tahmin ediyorum, ben de 7 verdim :)
Tam isabet :ok

ilhan
05.04.2010, 13:58
http://img.sinemalar.com/images/haber_ss_buyuk/981/Titanlarin-Savasi-Afisleri-Yayinlandi-0.jpg

Görseli sevdim. Sırf bunun için izlerim. Eyvallah Serdar'ım.

Enes Ünal Kaya
05.04.2010, 16:24

Titanlar Savaşı

Uzun zamandır sabırsızlıkla beklediğim bir filmdi.

Mükemmel ! Mükemmel ! Mükemmel !

3D boyutlu izlemeden bu kadar beğendiysem 3D boyutlusunu izlesem ne söylerim acaba :)

Baştan sona soluksuz izlediğim bir film oldu.

Söylenir hep ; Adamlar yapmış helal olsun !

Harbiden helal olsun.

Paraya kıymışlar :)

İlk fırsatta izlemenizi tavsiye ediyorum..

Ben dün Afişine Bakdım Bakdım Bakdım.. Ehhh Dedim Gitmedim :D

10 numara
06.04.2010, 12:51
rec 1 izlenmeye değer bir film , özellikle küçük kız sahnesi çok iyiydi...rec 2 izlemek gerek heralde...

Mayls
06.04.2010, 16:28
Desperado
Robert Rodriguez'in 7 bin Dolarlık El Mariachi'sinin devam filmi. El Mariachi kadar mütevazi bir yapım değil yalnız. Aksine, oyuncu kadrosu oldukça gösterişli: Antonio Banderas, Salma Hayek, Quentin Tarantino, Johnny Depp.

Eğlenceli bir aksiyon filmi. Sık sık Yok artık Lebron James dedirtse de yönetmenin Rodriguez olması bunları göz ardı ettirebiliyor. Mantıksız çizgi filmlerin real insanlarla olan uyarlaması diyebilirim.

Tarantino da filmin bir sahnesinde rol alıyor. Sanırım o sahneyi Rodriguez kankası için yazmış. Ya da Tarantino kendi yazıp senaryoya eklemiş. Ama Tarantino oynamasaydı kesinlikle filme konmazdı o sahne :) Tarantino'ya özgü absürt ve "Tarantino, sen sadece yönetmenlik" yap dedirten eğlenceli bir sahne :D

Çok vasat bir konu olduğu için ve bugünün şartlarına göre epeyi amatör bir yapım olduğu için 6 puanı uygun gördüm. El Mariachi gibi 7 bin papele çekilseydi 7 verirdim gerçi :)

Emir Faruk
06.04.2010, 17:15
Yıllar sonra üstadın North by Northwest'ini de izledim. Yönetmenini bilmeden izleyen birinin bunun bir Hitchcock filmi olduğunu anlaması çok da zor olmasa gerek. Sebebi daha filmin başında üstadın kendini göstermesinden değil tabi ki. Hepsinden birer ölçü gerilim, aksiyon ve mizah ustaca kullanılmış. Ve 1950'lerde teknoloji imkanlarının sınırları zorlanarak çekilmiş sahneler birer ipucu.
Filmin temposu hiç düşmüyor ve iki saat çabucak geçiyor.

Sıradaki film, The Birds.

10 numara
07.04.2010, 14:59
(spoiler)_rec2'yi izledim rec 1 nerede bittiyse devam etmiş yani aynı film gibi, o yüzden 1. film gibi başarılı olmuş. ancak 3 çocuktan biri virüsü kaptı diğer 2 sine ne oldu anlayamadım sanırım rec3 konusu bu olacak...

Hekimoğlu
07.04.2010, 17:18
Tavsiye edeceğiniz güzel savaş filmleri var mı? "Er Ryan'ı Kurtarmak" filmi tadında olursa harika olur :)Vietnam filmlerinin en güzeli olduğunu düşündüğüm Müfreze filmini izlemeni tavsiye ederim.

http://www.creative-entity.com/clients/mgm/platoon/wallpaper/wallpaper_platoon_1024.jpg

POYRAZ
07.04.2010, 20:14
Ben en son Avatar'i izledim ama herkesin aksine hic mi hic begenmedim acikcasi.

Deniz Telci
07.04.2010, 20:36
Hababam Sınıfı askerde (Şuan izliyorum)

Mayls
08.04.2010, 01:39
Up in the Air
İzlense de, izlenmese de bir şey değişmez bence. Eleştirimin devamı spoiler içerir, izlemeyi düşünüyorsanız okumayın :)

Film çok güzel başladı ve bir saat boyunca öyle devam etti. Harikaydı. Güzel diyaloglar, özgün bir konu vs. Yönetmen/senarist nasıl bir vandalistse artık, o güzelim filmi son yarım saatinde mahvetmiş :) O sıradışı görünen film birden romantik komediye döndü. Sonra sıradışı kalabilmek için sanırım mutlu son olayına bulaşmadılar, hüzünlü bir son çektiler filme ama kurtaramamış.

Filmin iyi yönleri güzel oyunculuklar ve güzel müziklerdi, bunları da ekleyim :) 7 puan verdim ilk bir saatin hatrına.

Great White
08.04.2010, 12:50
Ula Selim, ben de 7 vermiştim bu filme..

Neredeyse aynı gidiyoruz hee..

Bir tek şu Grindhouse filmlerinde ayrı gayrı düştüydük sanırsam:)

10 numara
08.04.2010, 13:06
El Orfanato (yetimhane)

gerilim/gizem/dram/korku

İspanyollar bu işi iyi yapıyorlar Hollywood filmlerinde bulamadığınız bir lezzet var. Aslında filmin yapımcısına baktığımızda bu durum bizi şaşırtmamalı. Yapımcı Guillermo del Toro.Her ne kadar filmin sonunu 2 kez izlediysemde 1 kere izlenildiğinde anlaşılabilecek bir film :)(kardeşim anlamadı) ama filmin sonunda üzerinizde kalan etkinin adı konusunda bir fikrim yok... 10/8

Misina
08.04.2010, 13:17
Haftasonu çok filim hareketler bunları izledim.Yer Yer çok güldüm ancak tv programında olmayan bir şey aradım durdum bulamadım.Bir kaç küfür haricinden tv programından farkı yok.Yer Yer çok komik ancak para kaygısıyla yapılmış bir film.İnsanların bu film için sinemaya çekebilmek için tv programından farklı bişeyler olmalı.

Mayls
08.04.2010, 14:45
Ula Selim, ben de 7 vermiştim bu filme..

Neredeyse aynı gidiyoruz hee..

Bir tek şu Grindhouse filmlerinde ayrı gayrı düştüydük sanırsam:)
Death Proof'ta ayrı düşmemiştik sanırım ama ben Planet Terror'ya hayran kalmıştım :p

Enes Ünal Kaya
09.04.2010, 14:44
rec 1 izlenmeye değer bir film , özellikle küçük kız sahnesi çok iyiydi...rec 2 izlemek gerek heralde...

Msjından Sonra Rec1 i İzledim Gerçekden Çok Güzeldi.. Baştan Aşağı Gerilim.. Belki Çok Korkunç Değil Ama Sürüklüyor İnsanı.. Sırada Rec2 :)

Erbay
09.04.2010, 15:01
El Orfanato (yetimhane)

gerilim/gizem/dram/korku

İspanyollar bu işi iyi yapıyorlar Hollywood filmlerinde bulamadığınız bir lezzet var. Aslında filmin yapımcısına baktığımızda bu durum bizi şaşırtmamalı. Yapımcı Guillermo del Toro.Her ne kadar filmin sonunu 2 kez izlediysemde 1 kere izlenildiğinde anlaşılabilecek bir film :)(kardeşim anlamadı) ama filmin sonunda üzerinizde kalan etkinin adı konusunda bir fikrim yok... 10/8

Pan'ın Labirenti'ni beğenenler bu filmi de beğenir. Onun kadar iyi olduğunu garanti etmiyorum, tatları aynı ama yani :)

Rec 2, ilki kadar olmasa da güzeldi bence. En azından Paranormal Activity gibi saçma sapan bir film değil. Gerilim konusunda çok başarılı. İkinci filmde biraz klişe kokuları var. Fragmanlar da gözüktüğü için söylememde mahsur yok, bu sefer o binaya giren polislerin macerasına tanıklık ediyoruz. İlk filmde, tanıklık ettiğimiz kişiler savunmasız kameraman ve muhabirdi. İkinci filmdeki en büyük eksiklik bence buydu.

10 numara
09.04.2010, 15:59
Pan'ın Labirenti'ni beğenenler bu filmi de beğenir. Onun kadar iyi olduğunu garanti etmiyorum, tatları aynı ama yani :)

Rec 2, ilki kadar olmasa da güzeldi bence. En azından Paranormal Activity gibi saçma sapan bir film değil. Gerilim konusunda çok başarılı. İkinci filmde biraz klişe kokuları var. Fragmanlar da gözüktüğü için söylememde mahsur yok, bu sefer o binaya giren polislerin macerasına tanıklık ediyoruz. İlk filmde, tanıklık ettiğimiz kişiler savunmasız kameraman ve muhabirdi. İkinci filmdeki en büyük eksiklik bence buydu.paranormal activity bana görede çok kötü , ayrıca amerikalılar boş durmayıp rec 1'in aynısını yapmışlar quarantine (karantina) diye izlemedim ama çoğunuğun görüşü kötü bir kopyası olduğu..

Enes Ünal Kaya
09.04.2010, 16:05
paranormal activity 'yi Beğenenleri yada Korkanları Aklım Almıyor.. Ben Sinemadan Çıkarken Herkes Pişmandı Ve Bazı Sahnelerde Cidden Gülme Sesleri Geldi.. Hatta En Sonunda Herkes Güldü.. Bizde Güldük Mecbur :)

ApoCaN28
09.04.2010, 16:22
V For Vendetta

Yeni izledim ve çok geç kalmışım dedim . . .

OnurKul
09.04.2010, 20:19
V For Vendetta

Fazlasıyla geç kalmışsın Apo :) Ama olsun zarardan dönmüşsün kârdasın :)

Erkan
09.04.2010, 22:19
Gran Torino super bir film, clint eastwood huysuz ogretmenimi hatirlatti. O kisilik degimini ogretmenim yasayamayacagindan emin olsamda hosuma gitti film =)).

Enes Ünal Kaya
10.04.2010, 11:03
V For Vendetta

Bende İzlemeyi Düşünüyorum En Yakın Zamanda :yattara:

Mayls
11.04.2010, 19:21
Gran Torino super bir film, clint eastwood huysuz ogretmenimi hatirlatti. O kisilik degimini ogretmenim yasayamayacagindan emin olsamda hosuma gitti film =)).
Aklıma Eastwood'un harika fıkrası geldi :D

A Mexican, a Jew and a colored guy are going into a bar. The bartender looks up and says: "Get the fuck out of here." ççç

Ozan
11.04.2010, 20:21
REC 2'yi bugün indirmiştim ama haftaya vizyona gireceğini öğrendim. Sinemada izlemeye gideceğim.
İlgililere duyurulur!

Fatih YAZICI
12.04.2010, 17:20
Amintiri Din Epoca Aur (Tales From The Golden Age)

Zaman zaman Monthy Python mesafesinde absürd ve komedi. Dakikalarca gülünebilecek cinsten sahnelere sahip ama merkezinde bi' siyasal dönemi işliyor. 5 ayrı yönetmenden kısa filmler tadında,ama müthiş. Kesinlikle tavsiye..

Fish Tank

Festival kapsamında izlemiştim. Aldığı ödüllerin hakkını veren gayet de başarılı bir film.

Muhammed
16.04.2010, 09:11
It's Complicated filmini izlemiş olan var mı?

Kerimcan Yıldırım
16.04.2010, 12:58
Film Festivalinin son haftasonu, hatırlatmış olayım.

Bir de Yeni Sinema Günleri yaklaşıyor, yerli film sevenlere duyurulur;

İlgilenen olursa Ortaköy'de çaylar benden :)

Gösterilecek filmler arasında, festivallerde çeşitli ödüller kazanan 11′e 10 Kala, Hayat Var, İki Dil Bir Bavul, Nokta, Pandora’nın Kutusu, Sonbahar, Süt, Uzak İhtimal, Bornova Bornova ve Üç Maymun gibi filmler yer alıyor..

YENİ SİNEMA GÜNLERİ PROGRAMI:

23 Nisan 2010 Cuma
12:00 Hayat Var
14:15 Süt
16:30 İki Çizgi *
18:45 Gitmek *
21:00 İki Dil Bir Bavul

24 Nisan 2010 Cumartesi
12:00 Üç Maymun
14:15 Hayat Var
16:30 11'e 10 Kala *
18:45 Nokta
21:00 Kıskanmak

25 Nisan 2010 Pazar
12:00 Bu Ne Güzel Demokrasi!*
14:15 Sonbahar *
16:30 Uzak İhtimal
18:45 Bornova Bornova *
21:00 Hazan Mevsimi *

26 Nisan 2010 Pazartesi
12:00 Bornova Bornova
14:15 Pandora'nın Kutusu
16:30 Üç Maymun
18:45 İki Dil Bir Bavul
21:00 Nokta

27 Nisan 2010 Salı
12:00 Hazan Mevsimi
14:15 İki Çizgi
16:30 Hayat Var
18:45 Kıskanmak
21:00 Bornova Bornova

28 Nisan 2010 Çarşamba
12:00 11'e 10 Kala
14:15 Tatil Kitabı
16:30 Süt
18:45 Hazan Mevsimi
21:00 Pandora'nın Kutusu

29 Nisan 2010 Perşembe
12:00 Pandora'nın Kutusu
14:15 Uzak İhtimal
16:30 Sonbahar
18:45 Bu Ne Güzel Demokrasi!*
21:00 İki Çizgi *

30 Nisan 2010 Cuma
12:00 Süt
14:15 Hazan Mevsimi
16:30 Hayatın Tuzu *
18:45 Pandora'nın Kutusu *
21:00 Bu Ne Güzel Demokrasi!*

1 Mayıs 2010 Cumartesi
12:00 Gitmek
14:15 İki Dil Bir Bavul *
16:30 Nokta
18:45 İki Çizgi
21:00 Tatil Kitabı

2 Mayıs 2010 Pazar
12:00 Kıskanmak
14:15 Bornova Bornova *
16:30 Hazan Mevsimi *
18:45 Hayatın Tuzu
21:00 Uzak İhtimal

3 Mayıs 2010 Pazartesi
12:00 Sonbahar
14:15 11'e 10 Kala
16:30 Kıskanmak
18:45 Tatil Kitabı *
21:00 Hayatın Tuzu

4 Mayıs 2010 Salı
12:00 Hayatın Tuzu
14:15 Üç Maymun
16:30 Bu Ne Güzel Demokrasi!
18:45 Uzak İhtimal
21:00 Sonbahar

5 Mayıs 2010 Çarşamba
12:00 Nokta
14:15 Gitmek *
16:30 Bornova Bornova
18:45 Süt
21:00 11'e 10 Kala

6 Mayıs 2010 Perşembe
12:00 Tatil Kitabı
14:15 Nokta
16:30 İki Dil Bir Bavul *
18:45 Hayat Var *
21:00 Üç Maymun

7 Mayıs 2010 Cuma
12:00 İki Dil Bir Bavul
14:15 Kıskanmak
16:30 Gitmek *
18:45 Sonbahar *
21:00 Süt

8 Mayıs 2010 Cumartesi
12:00 Uzak İhtimal *
14:15 Hayatın Tuzu *
16:30 Tatil Kitabı
18:45 11'e 10 Kala *
21:00 Hayat Var

9 Mayıs 2010 Pazar
12:00 İki Çizgi
14:15 Bu Ne Güzel Demokrasi!
16:30 Pandora'nın Kutusu
18:45 Üç Maymun *
21:00 Gitmek

* Gösterimler ‘yaratıcı ekibin’ katılımıyla gerçekleşecek.

Tarih: 23 Nisan - 9 Mayıs 2010
Mekan: Ortaköy Feriye Sineması

Kerimcan Yıldırım
16.04.2010, 13:04
Unutmadan yazayım, film seven Emek Sinemasını da sever muhakkak;

Tarihi Emek Sinemasının yıkılmaması için uğraşlar devam ediyor. 18 Nisan Pazar günü saat 17:00′de Taksim meydanından Emek Sineması’nın önüne kadar yürüyüş yapılacak. Yürüyüşe bir çok oyuncu, yönetmen ve sinemaseverin destek vermesi bekleniyor.

Ben orada olacağım şahsen. Yirmi beş yıldır ne anılar biriktirdim, ne filmler gördüm o mekanda.
Bu kadar kolay olmamalı üç kör kuruş için insanların belleğini kazımak!

macka61
16.04.2010, 14:51
evet çok güzel mekandır yıkılmasına bende karşıyım inşallah yıktırmayacağız

Emir Faruk
16.04.2010, 15:56
http://img311.yukle.tc/images/7803grea_escape.gif (http://www.yukle.tc)

The Great Escape

Esir kampı veya hapisaneden kaçış filmlerinden hoşlananlar için keyifli bir klasiktir. Film, gerçek bir kaçış hikayesini anlatıyor.

Emir Faruk
16.04.2010, 16:03
http://img313.yukle.tc/images/4280stalag17.jpg (http://www.yukle.tc)

Stalag 17

Klasik siyah-beyaz filmlerden hoşlananlar için yine aynı türden biraz da komedi unsurları katılmış bir film daha.

Mayls
16.04.2010, 16:49
Unforgiven
Rüzgardan hızlı silah çeken, kıpırdayanı diğer dünyaya gönderen ve kötülere göz açtırmayan kovboy klişeleriyle, kaçacak delik arayan bar piyanistleriyle ve kafalarda parçalanan viski şişeleriyle dolu bir film bekliyorsanız hiç bulaşmayın derim. Yüzlerce Western var, Unforgiven izlememeniz gerekenlerden. Heyecan ve hareket yok. Ama bunları aratmayacak seviyede gerçekçilik ve vuruculuk var. Beni büyüleyen filmin gerçekçiliği oldu. İyi ve kötü ayrımı yok filmde. Hikayenin "kahramanı" Clint Eastwood kiralık bir katili canlandırıyor. Asıl amacı yüzü kesilen fahişenin intikamı değil, para. Zaten ilerleyen bölümlerde çocuk ve kadın katili olduğunu öğreniyoruz.

SDanışmaz
16.04.2010, 18:00
Vietnam filmlerinin en güzeli olduğunu düşündüğüm Müfreze filmini izlemeni tavsiye ederim.

http://www.creative-entity.com/clients/mgm/platoon/wallpaper/wallpaper_platoon_1024.jpg

Hemen listeye alayım. Ses sisteminin sorununu halledebilirsem bu haftasonu izlerim :)

Mert67
16.04.2010, 20:29
Lucky Number Sleven'ı yeni izledim.Harika bir film.
http://www.baybul.com/resimler/Resim-180309-1834/1889-lucky+number+slevin-1.jpg

Erkan
16.04.2010, 23:36
It's Complicated filmini izlemiş olan var mı?

Evet ben izledim, 1/2 sahne disinda guldugumu soyleyemem. Sinemadan ilk kez erken cikmayi dusundum, film sonlara dogru biraz daha duzeliyor. Ben sahsen begenmedim, fazla 'kadin/kiz' filmi oldugunu dusunuyorum. Seyreden (kiz) arkadaslarim da cok begendi, belki bende bir sorun vardir ? Ben kendim okadar begenmedim.

Enes Ünal Kaya
17.04.2010, 20:14
Bu Flimi İzlememek Hayatınız Boyunca Yaptınız En Büyük Hata Olabilir ;)

http://vincentarsenault.files.wordpress.com/2006/07/v-for-vendetta.jpg

Gerçekden Harika Ötesi..

Erkan
18.04.2010, 03:17
LA confidential... Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce... baska bir sey dememe gerek yok heralde :)) Guzel bir film!

Ufuk Bayraktar61
18.04.2010, 17:58
requiem for a dream

film çekileli 10 sen olmuş olmasına rağmen , forumlarda gezerken izlemem gerektiğini düşündüğüm filmdi.

ders çıkarılacak nitelikte iyi bir fil olduğunu düşünüyorum..izleminiiz şidetle tavsiye ederim.

filmin konusu bağımlılık. 4 kişiden, 3ünün eroin bağımlılığı diğerinin de zayıflamak amacıyla kullanığı hapların etkisine girerek ilk önce mutlu olmalarını devamında da hayatın dibine vurmalarını anlatan iyi bir yapım. izletilmesi izlettirilmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum..

kesinlikle izleyin..

bu arada soundtrackide harikaaa

Bilâl ÇOBAN
19.04.2010, 06:13
requiem for a dream

film çekileli 10 sen olmuş olmasına rağmen , forumlarda gezerken izlemem gerektiğini düşündüğüm filmdi.

ders çıkarılacak nitelikte iyi bir fil olduğunu düşünüyorum..izleminiiz şidetle tavsiye ederim.

filmin konusu bağımlılık. 4 kişiden, 3ünün eroin bağımlılığı diğerinin de zayıflamak amacıyla kullanığı hapların etkisine girerek ilk önce mutlu olmalarını devamında da hayatın dibine vurmalarını anlatan iyi bir yapım. izletilmesi izlettirilmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum..

kesinlikle izleyin..

bu arada soundtrackide harikaaa

kesinlikle bir başyapıt.

ayrıca sadece eroin bağımlılığını konu almıyor, aynı zamanda toplumdaki yozlaşmayı, tv bağımlılığını da en güzel - en vurgulu şekilde ele alıyor. film müzikleri ise "film müzikleri" aleminde ilk 3 e rahat girebilir.

61viya
19.04.2010, 11:30
Mozart ve Balina :)

Enteresan bir dünyaya bakmamı sağladı bu film dün gece. Otistik insanların hayatına ufak bir göz gezdiriş.. Sıradışı bir aşk..

Bu tazr filmler daha çok çekilse keşke.. Bu sayede hiç bilmediğimiz özellikteki insanların hayatını anlamaya başlıyoruz en azından.

Dursun Kaplan
19.04.2010, 11:34
2012'yi izledim dün.

Görsel efektler açısından gerçekten çok güzel sahneler vardı. Gerçekten böyle bir son olurmu dünyada insan merak ediyor açıkcası. :)

Emir Faruk
19.04.2010, 11:48
kesinlikle bir başyapıt.

ayrıca sadece eroin bağımlılığını konu almıyor, aynı zamanda toplumdaki yozlaşmayı, tv bağımlılığını da en güzel - en vurgulu şekilde ele alıyor. film müzikleri ise "film müzikleri" aleminde ilk 3 e rahat girebilir.

Film müziklerinin filmlere büyük katkısı olduğunu düşünürüm.

Mayls
19.04.2010, 23:36
Righteous Kill
Olmamış. Güzel kamera kurgusu (bölünmüş ekran gibi) olabilir. Robert De Niro ve Al Pacino gibi iki babayı kadrosunda barındırabilir. Ama olmamış. Senaryo sıfır. Bu iki devi böyle sıradan bir polisiyede oynatmak büyük bir ayıp bence. Hadi sıradan bir polisiyede oynattın, ona da eyvallah. Ama bu konuyla neler yapılmazdı, senaryo üzerinde biraz oynansaydı.

Muhteşem bir hukuk eleştirisi olabilirdi. Biraz düşünüldüğünde o eleştiri var ama bu eleştiri senaryonun doğal bir sonucu. İstenmeyerek olmuş yani. Yönetmenin asıl amacı 70'ine merdiven dayamış bu iki yıldızı olağan bir macera filminin içine atmak olmuş.

Keşke bıraksaymış da Al Pacino'yla De Niro meyhanede oturup bir yandan biralarını yudumlayıp bir yandan felsefe yapsalarmış, ki bu tip bir eleştiri için oldukça uygun bir psikolog bile var senaryoda.

İzlenmeyecek bir film mi? Hayır, izlenir. Ama Al Pacino ve De Niro'ya aldanıp başyapıt beklemeyin :) 7 puanımı verdim, üstü kurtarmıyor :p

SDanışmaz
22.04.2010, 01:58
Shoot 'Em Up

Bir daha Kurtlar Vadisi'ni izlerken bazı sahneleri abartı olmuş diyenin :D
Yahu bir filmin aksiyon sahneleri abartı yapılır da bu kadar abartılı yapılmaz ki. Film baştan sona abartı..

Platoon

Aradığım tat da bir film değildi ama iyiydi. Vietnam savaşını konu alan, oradaki askerlerin durumunu, psikolojiini anlatan bir filmdi.

Ufuk Bayraktar61
22.04.2010, 02:30
The Departed

an itibari ile seyrettim. 4 tane oscar da çok olmuş be dedirtecek cinsten bir filmdi. Ama sürükleyici bir filmdi. seyredilir yani. aldığı oscarları da scorsese'ye ve cast da ki caprio, damon ve nicholsan'a borçlular sanırım..isim yetti anlıcanız.

Great White
22.04.2010, 10:17
Shoot 'Em Up

Bir daha Kurtlar Vadisi'ni izlerken bazı sahneleri abartı olmuş diyenin :D
Yahu bir filmin aksiyon sahneleri abartı yapılır da bu kadar abartılı yapılmaz ki. Film baştan sona abartı..

Holivud aksiyonlarıyla dalga geçen ve Amerikan silahlanmasına bolca gönderme yapan bir filmdir zaten o yahu..

O sebeple abartının kralı var tabii :)

Erdem Keser
22.04.2010, 10:20
Soner abi, Zindan adasıyla ilgili birşey soracağım.Filmin sonunda Teddy(Leonardo Di Caprio)'nin şizofren olduğu anlaşılıyor.Ama gelişi esnasında hastaları sorguladığı sırada bir not vardı ; "RUN" şeklinde... Delirtilmiş, daha sonradan kızları ve karısıyla geçen göl kenarı sahnesi bilinçaltına birşekilde yerleştirilmiş olamaz mı?

Great White
22.04.2010, 11:05
Soner abi, Zindan adasıyla ilgili birşey soracağım.Filmin sonunda Teddy(Leonardo Di Caprio)'nin şizofren olduğu anlaşılıyor.Ama gelişi esnasında hastaları sorguladığı sırada bir not vardı ; "RUN" şeklinde... Delirtilmiş, daha sonradan kızları ve karısıyla geçen göl kenarı sahnesi bilinçaltına birşekilde yerleştirilmiş olamaz mı?

Olabilir aslında:)

Gerçi o "Run" notunu yazan kadın da kafayı sıyıran tayfadandı. Belki de deliliğinden öyle bir not yazmış olabilir. Tabii ki senin tahminin de olmayacak şey değil aslında..

Ama şimdi film o çıkarımla finale ulaşmış ve yönetmen artık ağzındaki baklayı bir şekilde çıkarmışken "Yok be ağbi, sen aslında onu değil de şu mesajı vermişsin" demek biraz fazla zorlama oluyor..

İzledik bitti işte da. Yormayın bünyeyi bu kadar:D

Murat Hızal
22.04.2010, 11:41

Erdem yapma bunu,ha ben izledim ama izlemeyenlerin bütün keyfini kaçırdın:)

Erbay
22.04.2010, 16:26
Olabilir aslında:)

Gerçi o "Run" notunu yazan kadın da kafayı sıyıran tayfadandı. Belki de deliliğinden öyle bir not yazmış olabilir. Tabii ki senin tahminin de olmayacak şey değil aslında..

Ama şimdi film o çıkarımla finale ulaşmış ve yönetmen artık ağzındaki baklayı bir şekilde çıkarmışken "Yok be ağbi, sen aslında onu değil de şu mesajı vermişsin" demek biraz fazla zorlama oluyor..

İzledik bitti işte da. Yormayın bünyeyi bu kadar:D

Soner abi ben hâlâ bunları düşünüyorum, kitabını bile aldım :D

Erkan
22.04.2010, 16:56
Son iki gunde : Requiem for a Dream : guzel, egitici ve bir okadar da etkileyici bir film. Verilmek istenilen mesaj'i gayet iyi veriyor.
Reservoir dogs : Tamam, tarantino'yu severim. Fena bir filmde degil, ama aslinda hic birsey olmuyor filmde. Pek hosuma gitti diyemem, belki de olayi cabuk desifre ettigim icin zevk alamamis da olabilirim.
The Illuisionist: Bazen biraz abartiya kacsada, etkilenilecek bir film.
Das leben der anderen'i izledim. : Son iki gunde izledigim en guzel basarili film diyebilirim, soguk savasta DDR'deki hayati anlatiyor. oyunculuk cok iyi, konu iyi... seyredilecek bir film.

Fatih YAZICI
22.04.2010, 17:13
Bu başlık biraz yetim kalmış gibi :p 3 film önereyim (:

Celda 211 (http://www.imdb.com/title/tt1242422/), sağlam bir hapishane filmi. Filmin adalet kavramına, hümanistliğe dem vuruş şekli ve oyuncuların performansları çok çok iyi. Ülkenin siyasi yapısı ve koşullarına hapishaneden bakmak ve bazı şeyleri kaos yardımıyla açığa vurmak çok akıllıca bir iş.Sert film,içinize oturacak cinsten. Sinirlendirici, anarşik bir yapısı var.

Kynodontas (http://www.imdb.com/title/tt1379182/). Sınırları zorlayacak ve çok rahatsız edecek derecede bir film Kynodontas. Daha önce izlediğim hiçbir filme benzemiyordu mesela. Tek kişi oturduğum koltukta film bittiğinde bir kişi daha oturabilirdi yani. Haneke rahatsızlığı mı dersiniz yoksa , Lars Von Trier psikopatlığı mı bilmem ama izlediğinize pişman olmazsınız sanki.

Bir de Adams æbler (http://www.imdb.com/title/tt0418455/). Çok başarılı bir kara mizah örneği. Bazı sahneler öyle güldürüyor ki bir sonraki sahne fantastik bir yapıda olsa bile hala yüzünüz aynı kalıyor :p Rahatsızlıklardan dolayı rahat edilebilecek bir film.

İyi seyirler.

Mayls
22.04.2010, 17:20
The Departed

an itibari ile seyrettim. 4 tane oscar da çok olmuş be dedirtecek cinsten bir filmdi. Ama sürükleyici bir filmdi. seyredilir yani. aldığı oscarları da scorsese'ye ve cast da ki caprio, damon ve nicholsan'a borçlular sanırım..isim yetti anlıcanız.
4 Oscar çok mu olmuş? Fight Club'ın oscarsız bir yapım olduğunu düşünürsek, gerçekten çok olmuş :) Hiçbir filmin Oscar almaması gerekir.

The Departed gerek oyuncu kadrosuyla, gerek konusuyla ve kurgusuyla harika bir gerilim bence. Filmi görev alan kişiler bu kadar kaliteli yapıyor bence, salt isimler değil ;)

Great White
22.04.2010, 17:30
Şu Kynodontas' ın bir kopyası elinde varsa kahvaltıya da getiriver be Fatih:)

Fatih YAZICI
22.04.2010, 17:33
Şu Kynodontas' ın bir kopyası elinde varsa kahvaltıya da getiriver be Fatih:)

Tamamdır abi :)
Aklında başka varsa, hemen atayım DVD'ye.

Great White
22.04.2010, 17:36
Şu İran filmi vardı sanırsam bir ara Oscar adayı olarak gördüğün..

Onu da atıver madem :o

Fatih YAZICI
22.04.2010, 17:44
Şu İran filmi vardı sanırsam bir ara Oscar adayı olarak gördüğün..

Onu da atıver madem :o

Oscar alır dediğim.. Arjantin yapımı olmasın abi :o
El Secreto De Sus Ojos (http://www.imdb.com/title/tt1305806/) ?

Great White
22.04.2010, 17:55
He tamam o işte..

Ha İran ha Arjantin, ne fark eder yahu:p

Fatih YAZICI
22.04.2010, 18:05
Aman diyim abi devrim muhafızları falan :p

Ufuk Bayraktar61
22.04.2010, 20:08
4 Oscar çok mu olmuş? Fight Club'ın oscarsız bir yapım olduğunu düşünürsek, gerçekten çok olmuş :) Hiçbir filmin Oscar almaması gerekir.

The Departed gerek oyuncu kadrosuyla, gerek konusuyla ve kurgusuyla harika bir gerilim bence. Filmi görev alan kişiler bu kadar kaliteli yapıyor bence, salt isimler değil ;)

fight club başka bu başka :)

bak sende söylemişssin son cümlende "Filmi görev alan kişiler bu kadar
kaliteli yapıyor bence, salt isimler değil" bu yüzden 4 oscar aldı bu film.bende bunu söylüyoruz zaten :).dediğim seyredilebilir güzel bir film ama ..... aması var.

filmin sonu beni hayal kırıklığına uğrattı o da ayrı mesele tabi :)

Emorfo
22.04.2010, 21:17
Dün Agora'yı izledim. Çok hoşuma gitti. Roma döneminde Mısır/İskenderiye'de Pagan bir Filozof olan güzeller güzeli Hypatia, yükselen Hristiyanlık baskısında astronomi çalışmalarına devam eder ve gün gelir İskenderi'ye piskoposu tarafından cadı ilan edilir. Hristiyanlığın bilim ve özgür düşünce üzerindeki baskısının konu edildiği film, oldukça sürükleyici.

Muhammet
22.04.2010, 23:17
Bu kadar uykum olmasına rağmen biri "The Departed'ı açtım" gel desin, koşarak giderim. :D

Ufuk Bayraktar61
23.04.2010, 13:20
Smokin' Aces 2

Bilgisayar oyunu vari adam öldürmelerin olduğu film. sürekleyici ama bir o kadar da mide bulandırcı sahnelerin olduğu film :)..6.5/10

Erkan
23.04.2010, 18:18
Green zone, hosuma gitmedi. Hikaye cok bilindik oldugu icin ozel bir sey katamadi. Belki 20 sene sonra irak savasini hatirlamayanlar icin guzel bir film olabilir o yonden ama suan guzel bir aliciligi yok
Aksiyon sahnelerini basarili bulmadim, yok olmamis.... Zamanin vaktin bol ise, izle... :) Ancak zaman gecirmeye yarar

Erkan
25.04.2010, 02:46
Fatih abi kynodontas'i izledim dedigin gibi cok siradisi bir yapim. Ve oldukca rahatsiz edici, bir okadar da basarili...

Ufuk Bayraktar61
25.04.2010, 11:30
Smokin' aces

2.filmi seyrettikten sonra ilkinide seyredeyim bari diyerek indirip seyrettiğim film. 2.sine göre daha güzel, daha heyecanlı ve oyuncu kadrosunun iyi ve bir o kadarda kabarık olduğu bir film. tavan arası katında !! ve asansörde geçen güzel hikayelerle dolu bir film. bir çok pisikopatın olduğu mermilerin havada uçuştuğu kurtlar vadisi gibi devlet oyunlarının olduğu ve losttanda 3 karakteri barındıran güzel bir film notum 7.8/10...2. filme 7 vermiştim bunu görünce onu düşüreceğim sanırım. 6.5/10

bu arada devam filmi değil haberiniz olsun.

Erbay
25.04.2010, 14:58
Al Pacino, bugün 70 yaşına bastı :)

Ufuk Bayraktar61
25.04.2010, 23:46
law abiding citizen

filmin ilk 30 dakikasınde önümzüde ki olacak olayların neden olacağı hakkında bilgi veriyor. ve devamında süpersonic zeki olan bir adamın hapisteyken, philadelpia da ki yasalardan o an sorumlu olan kişileri teker teker öldürmesini konu alıyor. kesinlikle seyredin ben çok beğendim. Sıkılmayacağınızı garanti edebilirim. 8/10

ÖmerFarukYılmaz
26.04.2010, 00:16
Arkadaşların aklına ve ısrarlarına uyup Kutsal Damaca İtmen denen film denemeyecek kadar aciz kalmış bir video izledim..

Aklını seven izlemesin.

Bütün gün sinirimden ağlayacak duruma geldim..2 saat verdim bide.

iskenderunlu
26.04.2010, 11:30
Sibirya Ekspresi-96saat süperdi macera fazla sevmeme rağmen bu iki film çok hoşuma gitti

champions
26.04.2010, 14:12
http://blog.nj.com/entertainment_impact_tv/2009/07/large_orphan-movie-review-vera-farmiga-isabelle-fuhrman.jpg

Bu kız tam bir cadı.Film genel olarak çok başarılı.Özellikle her iki küçük kız çok iyi iş çıkarmışlar.Yine de bana tuhaf gelen birkaç nokta var.Esther'in sınıf arkadaşını kaydıraktan aşağı atması çok basit bir kötülük geldi bana.Daha farklı şeyler beklemiştim.Sonra erkeğin karısına hiç mi hiç inanmaması da abartı bir durum.Sonra son sahnede Esther'in kurduğu cümle-bilmem çeviride mi hata var- pek anlamsız olmuş.

Aşırıya kaçan 1-2 vahşet sahnesi dışında gayet izlenebilir bir korku filmi.10 üzerinden 8,5.:p

Gökhan KAN
26.04.2010, 17:56
En beğendiğiniz, iyi puan verdiğiniz filmlerin listesini koyunda bize yardımcı olun. Film seçmekte zorlanıyorum.

Dursun Kaplan
26.04.2010, 18:13
Arkadaşların aklına ve ısrarlarına uyup Kutsal Damaca İtmen denen film denemeyecek kadar aciz kalmış bir video izledim..

Aklını seven izlemesin.

Bütün gün sinirimden ağlayacak duruma geldim..2 saat verdim bide.

Al benden de o kadar.

Arka sayfalarda gitmeyin aman diye uyarılarda bulunmuştum aslında. :o

Erbay
26.04.2010, 19:05
En beğendiğiniz, iyi puan verdiğiniz filmlerin listesini koyunda bize yardımcı olun. Film seçmekte zorlanıyorum.

En iyiden geriye doğru yapamadım ve alt alta koymayı beceremedim :) Karışmasını engellemek için koyulaştırdım.

12 Angry Men, Back to the Future, Carlito's Way , Fight Club , Il buono, il brutto, il cattivo(İyi Kötü Çirkin), Memento, Mulholland Dr., Once Upon a Time in America, Scarface, The Fall, The Godfather, A Clockwork Orange, Casino Royale, Citizen Kane, Dog Day Afternoon, Full Metal Jacket, Goodfellas, Heat, Inglourious Basterds, Kill Bill, Léon, Lost Highway, Oldboy, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Per qualche dollaro in più, Per un pugno di dollari, Psycho, Public Enemies, Pulp Fiction, Raging Bull, Reservoir Dogs, Saving Private Ryan, Schindler's List, Se7en, Sin City, Taxi Driver, The Dark Knight, The Devil's Advocate, The Prestige, The Shawshank Redemption, The Shining, The Usual Suspects, 3:10 to Yuma, A Beautiful Mind, American Gangster, American History X, Barry Lyndon, Batman Begins, Blood Diamond, Catch Me If You Can, Children of Men, Cidade de Deus, Das Leben der Anderen, Death Proof, Donnie Brasco, Donnie Darko, El laberinto del fauno, Eyes Wide Shut, Fargo, Forrest Gump, Gangs of New York, Inside Man, Jackie Brown, L'instinct de mort, La môme, La vita è bella, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain,Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Man on Fire, Million Dollar Baby, Nine, Scent of a Woman, Serpico, Sherlock Holmes, Shutter Island, Slumdog Millionaire, Snatch, The Curious Case of Benjamin Button, The Deer Hunter, The Departed, The Illusionist, The Insider, The Pianist, The Thin Red Line, The Untouchables, There Will Be Blood, Trainspotting, V for Vendetta, Zwartboek

ÖmerFarukYılmaz
26.04.2010, 19:40
Ejder kapanı 7 aldı benden.

Konusu itibari ile güzeldi.

ApoCaN28
26.04.2010, 19:51
Titanlar Savaşını İzlemek Zorunda Kaldım .

Yunan Mitolojisi Zeus Hades vb. sevenlere tavsiye edilir .

Avatar ın başrolünde ki Sam W. oynuyor başrolde .Yunan Mitolojisi sevenler için Fena Sayılmaz diyebilirim ancak ben beğenmedim . . .

6Şafak Aydın1
27.04.2010, 00:32
sinemaya son olarak gladyatör icin yok prd hatirliyamadigim bir film icin gitmistim.

Emir Faruk
27.04.2010, 11:29
En iyiden geriye doğru yapamadım ve alt alta koymayı beceremedim :) Karışmasını engellemek için koyulaştırdım.

12 Angry Men, Back to the Future, Carlito's Way , Fight Club , Il buono, il brutto, il cattivo(İyi Kötü Çirkin), Memento, Mulholland Dr., Once Upon a Time in America, Scarface, The Fall, The Godfather, A Clockwork Orange, Casino Royale, Citizen Kane, Dog Day Afternoon, Full Metal Jacket, Goodfellas, Heat, Inglourious Basterds, Kill Bill, Léon, Lost Highway, Oldboy, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Per qualche dollaro in più, Per un pugno di dollari, Psycho, Public Enemies, Pulp Fiction, Raging Bull, Reservoir Dogs, Saving Private Ryan, Schindler's List, Se7en, Sin City, Taxi Driver, The Dark Knight, The Devil's Advocate, The Prestige, The Shawshank Redemption, The Shining, The Usual Suspects, 3:10 to Yuma, A Beautiful Mind, American Gangster, American History X, Barry Lyndon, Batman Begins, Blood Diamond, Catch Me If You Can, Children of Men, Cidade de Deus, Das Leben der Anderen, Death Proof, Donnie Brasco, Donnie Darko, El laberinto del fauno, Eyes Wide Shut, Fargo, Forrest Gump, Gangs of New York, Inside Man, Jackie Brown, L'instinct de mort, La môme, La vita è bella, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain,Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Man on Fire, Million Dollar Baby, Nine, Scent of a Woman, Serpico, Sherlock Holmes, Shutter Island, Slumdog Millionaire, Snatch, The Curious Case of Benjamin Button, The Deer Hunter, The Departed, The Illusionist, The Insider, The Pianist, The Thin Red Line, The Untouchables, There Will Be Blood, Trainspotting, V for Vendetta, Zwartboek

En iyiden geriye doğru sıralama yapmasan da 12 Angry Men'in ilk sırada olması hoş olmuş.:)

Gökhan KAN
27.04.2010, 15:03
Sağolasın smart bu filmlerden seçerim artık.

champions
28.04.2010, 15:47
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/02/06/article-1137203-004BEF3C00000258-513_468x393.jpg

Adam olacak çocuk belli olur.;) 10 üzerinden 9.

Emir Faruk
28.04.2010, 16:21
Yıllar sonra üstadın North by Northwest'ini de izledim. Yönetmenini bilmeden izleyen birinin bunun bir Hitchcock filmi olduğunu anlaması çok da zor olmasa gerek. Sebebi daha filmin başında üstadın kendini göstermesinden değil tabi ki. Hepsinden birer ölçü gerilim, aksiyon ve mizah ustaca kullanılmış. Ve 1950'lerde teknoloji imkanlarının sınırları zorlanarak çekilmiş sahneler birer ipucu.
Filmin temposu hiç düşmüyor ve iki saat çabucak geçiyor.

Sıradaki film, The Birds.

İzledim; daha önceki izleyişimde bir korku filmi beklentisi içinde oluşumdan ötürü pek hoşlanmamıştım. Ama bir gerilim filmi olarak izlediğimde daha çok keyif aldım. Filmde hemen dikkatimi çeken ilk şey filmde herhangi bir müzik kullanılmamış olmasıydı. Bu, birçok yönetmenin tam aksine Hitchcock tarafından belki de etkiyi daha da arttırır diye düşünülmüş olabilir.

Kargaların okul bahçesine toplanması, arabadaki iki muhabbet kuşunun, arabanın yolda sağa ve sola dönmesiyle birlikte sağa ve sola eğilmeleri, aile evden kaçarken kuşların arasından yavaş yavaş yürümeleri güzel sahnelerdi.

Ufuk Bayraktar61
28.04.2010, 20:20
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/02/06/article-1137203-004BEF3C00000258-513_468x393.jpg

Christian Bale..Bu adamın bütün filmlerini seyrettim.Film isteyen arkadaşlar christian bale'İn oynadığı filmlere baksınlar, izlesinler. film ortalama puanı 8.5/10

Berat
28.04.2010, 20:43

Ferhat Öztorun'a benziyor burada.

Dursun Kaplan
29.04.2010, 12:23
http://www.sanaldev.net/wp-content/uploads/2009/12/the-expendables-507x379.jpg

Film budur. Kadroda ki isimler şahane.

http://sinema.hurriyet.com.tr/ShowImage.aspx?imgID=10463925

Ağustos'ta vizyona girmesi beklenen 'The Expendables'ın yönetmenliğini de ünlü Hollywood yıldızı Sylvester Stallone üstlendi. Film, birkaç paralı askerin (Jason Statham, Jet li) Güney Amerika’da bir diktatörü devirme macerasını konu alıyor. Müthiş aksiyon sahneler olan film şimdiden gişe rekorları kırması bekleniyor.

Fragman. (http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=6&bid=1)

İHTİLALL
29.04.2010, 14:24
İzledim; daha önceki izleyişimde bir korku filmi beklentisi içinde oluşumdan ötürü pek hoşlanmamıştım. Ama bir gerilim filmi olarak izlediğimde daha çok keyif aldım. Filmde hemen dikkatimi çeken ilk şey filmde herhangi bir müzik kullanılmamış olmasıydı. Bu, birçok yönetmenin tam aksine Hitchcock tarafından belki de etkiyi daha da arttırır diye düşünülmüş olabilir.

Kargaların okul bahçesine toplanması, arabadaki iki muhabbet kuşunun, arabanın yolda sağa ve sola dönmesiyle birlikte sağa ve sola eğilmeleri, aile evden kaçarken kuşların arasından yavaş yavaş yürümeleri güzel sahnelerdi.

Sinemanın anlamı gibi..

Kuşların insanlara tahakkümünü hayal etmek,

Artı ,o yılların teknolojisi ile bunu film yapmaya cesaret etmek..

"Usta" boşuna olunmuyor..

"Polat men" gibi "çakma usta" değil yani..:)

ESER
29.04.2010, 15:07
. (http://gunlukfilm.com/)

Ölümcül İçgüdü – L’Instinct de Mort (http://gunlukfilm.com/olumcul-icgudu-l%e2%80%99instinct-de-mort.html)

http://1.1.1.2/bmi/gunlukfilm.com/wp-content/uploads1/2009/05/456teftwwwwerrrr.jpg

Tür : Gerilim / Dram / Aksiyon / Suç / Biyografi
Gösterim Tarihi : 27 Mart 2009
Yönetmen : Jean-François Richet
Senaryo : Abdel Raouf Dafri , Abdel Raouf Dafri , Jean-François Richet , Jacques Mesrine (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Robert Gantz

fransa nin gelmis gecmis en azili suclusu olan Jacques Mesrine in hayatini konu alan iki episode luk bir film, kesinlikle tavsiye ederim.

-----------------------------------------------------------------------

A Prophet – Un Prophète (http://gunlukfilm.com/a-prophet-un-prophete-altyazili.html)

http://1.1.1.4/bmi/gunlukfilm.com/wp-content/uploads1/2010/03/prophet.jpg

Tür: Dram , Polisiye , Suç
Oyuncular: Adel Bencherif , Alaa Oumouzoune , Gilles Cohen , Jean-emmanuel Pagni , Jean-philippe Ricci
Yönetmen: Jacques Audiard
Senaryo: Abdel Raouf Dafri , Thomas Bidegain , Jacques Audiard
Yapımcı: Antonin Dedet , Martine Cassinelli
Görüntü Yönetmeni: Stephane Fontaine
Görüntü Yönetmeni: Alexandre Desplat
Süre: 2 saat 30 dk

hapishane filmlerini sevenler icin guzel bir film..;) sacma film efectlerden ile donatilmis abarti hollywood filmlerin aksine gercekci bir bakis acisiyla kurgulanmis ve sade ama basarili oyuncukla islenmis guzel bir fim. bunu da tavsiye ederim:)

Mayls
29.04.2010, 18:47
Slumdog Millionaire
The Curious Case of Benjamin Button'la aynı tarihlerde vizyona girmişti. Hatta çok kıyaslandılar, hangisi daha iyi diye. Akademi ödüllerinde çekiştiler. Kimi Benjamin Button'ı beğendi, kimi Millionaire'i. Tamamen farklı konuları olsa da ikisi de aşk filmi. Salt aşk filmi olarak değerlendirirsek Benjamin Button'ın yanına yaklaşamaz bence. Yaşlanan kadınla gençleşen adamın hikayesi... Hiçbir aşk filmi böyle özgün bir senaryoya sahip değil bence.

Gelelim Milyoner'e. Başarılı buldum. Film boyunca "iyi de hacı, niye çıktın şimdi yarışıyorsun?" sorusuna güzel bir cevap verdi, sanırım bu beni epeyi tatmin etti. Soruların Jamal'ın hayat kronolojisine göre çıkması tuhaf olsa da fazla takmıyorum. Sonuçta kurgu zaten karışık. Flashback arası yarışma izledik sanki. Bir de soruların sırasını değiştirseler hiçbir şey anlamazdık sanırım :)

Eleştirebileceğim tek nokta sonunun fazla ideal olmasıydı. Türk Sineması izledik sanki :) Gerçi son dönemlerde ters köşe sonlara alıştığımız için ağzımızı açık bırakmamayı tercih etmiş olabilir yönetmen.

8 puanlık bir film olsa da Benjamin Button'a 8 verdiğim için buna 7 veriyorum.

Emir Faruk
03.05.2010, 15:41
Sinemanın anlamı gibi..

Kuşların insanlara tahakkümünü hayal etmek,

Artı ,o yılların teknolojisi ile bunu film yapmaya cesaret etmek..

"Usta" boşuna olunmuyor..

"Polat men" gibi "çakma usta" değil yani..:)

Veysel Abi, şimdiki teknolojik imkanlar ustanın elinde olsaydı ortaya ne gibi eserler çıkardı acaba?:)

Emre Bekar
03.05.2010, 22:03
Önceki gece izlediğim "Kalbini Dinle" ve dün gece izlediğim "Uçurtma Avcısı"...

Tek kelime edebilirim: Mükemmel...

Uçurtma avcısı bence de mükemmel bir film

Gökhan KAN
03.05.2010, 22:21

Şurdan bir film seçeyim de izliyim bari..

Fatih YAZICI
03.05.2010, 22:54
Avrupa Sineması seven yok mu yahu :p

SDanışmaz
03.05.2010, 23:25
Avrupa Sineması seven yok mu yahu :p

Bir iki tane izlemiştim, sarmamıştı. O yüzden biri izleyelim dediği zaman geçelim diyorum :D

Fatih YAZICI
03.05.2010, 23:38
Teessüf ederim hocam, siz kötülerine rastlamışsınız demek ki :p

Ufuk Bayraktar61
04.05.2010, 14:46
LA Confidential...

97 yapımı bir film olmasına rağmen ilk kez seyrettim...sürekliyici bir senaryo. los angeles da arka planda neler dödüğünü anlatan bir film. en çok sonu hoşuma gitti :)

bazıları dünyayı kazanırlar bazılarıda eski o......rı :D

8/10

Ufuk Bayraktar61
04.05.2010, 14:58
The Road..

2009 yapımı bir film.

yüzüklerin efendisinde ki aragornun rolünde ki adam oynuyor başroolde..zaten 2 rol var sayılır. o ve çocuğu. birde charlize theron var tabi. ama pek yok sayılır.. guy pearce da oynadı dediler bekle bekle en sonda bir sahnede görülüyor kendileri :)

dünya yaşanılmaz bir haldedir. açlık buna bağlı olarakda yamyamlığın başgösterdiği bir senaryoya sahiiptir. bu senaryo içerisinde baba ve oğlun güneye deniz kıyısına inmesi esnasında yaşadıkları zorlukları anlatan drama tarzında film. filmin ana fikri: ateşi taşımak :) ( neyse artık)

8/10

Great White
04.05.2010, 15:04
Uzun zamandır şöyle Teksas Katliamı ya da Tepenin Gözleri kıvamında bir film izlemek istiyordum. Wrong Turn 3 ü buldum izledim. Daha önceki iki bölümünü de izlemiş ve nispeten beğenmiştim ama bu seferki harbi kolpanın önde gideniydi vallahi..

Hele bir sahne bana çok garip geldi..

Şimdi birkaç hapishane kaçkını ayaklarından kelepçelerle birbirine bağlı şekilde ormandaki şu insan yiyen ucubelerden kurtulma savaşı veriyorlar. Derken bir tanesi ormandaki tuzağa yakalanıp mortu çekiyor..

E şimdi nasıl gidecez diye düşünürken bir tanesi dahiyane bir fikirle ölen adamın bacaklarını diz kapaklarından kesiyor. Bir mahkum bir bacağı, diğeriyse diğer bacağı yanlarında anahtarlık gibi taşıyarak devam ediyorlar yollarına. Ama nedense aynı bacağı bilekten kesip kelepçeyi de sıyırarak bacaktan kurtulma fikri kimsenin aklına bile gelmiyor..

Gerçi ben de ne mantığı bekliyorsam bu filmden:D

Fatih YAZICI
04.05.2010, 16:04
Korku namına şu son dönemde ne izleyebiliyoruz ki zaten :)
Belki biraz The Descent. Onun da saçmalıkları yok değil.

Great White
04.05.2010, 16:11
Onun ikincisi de çıkmış be Fatih.

Hatta var elimde.. İzlerim artık bir ara..

Onun sonunda tek kalan hatun kurtulmuş muydu yoksa tam arabaya binerken onu da ayıklamışlar mıydı hatırlamıyorum ama:)

Fatih YAZICI
04.05.2010, 16:25
İkisini de izledim abi. Nispeten birincisi daha iyiydi. İkincisi daha kanlıydı fakat klostorofobik etkiler de azdı. Zaten ilk filmin sonu çok garip bitiyordu hatırlarsan. Sonuna üç nokta koyup siz düşünün diyorlardı bir bakıma. İkincisinde yönetmen değişince o hep bildiğimiz devam filmlerinin azizliğine uğramış. Şimdi fazla tüyo vermeyeyim ikincisi için, sürpriz şeyler var :)

Great White
04.05.2010, 16:26
Rec' deki gibi bir performans düşüklüğü bunda da göze çarpıyor o zaman:)

Fatih YAZICI
04.05.2010, 16:35
Rec, 3.'sünü çekerek performansını daha da düşürecek sanırım. Şu "Mezarına Tüküreceğim" diye iğrenç bir film vardı, onun re-make versiyonu çıkacak. Onu (http://www.imdb.com/title/tt1242432/) bekleyelim biz en iyisi.

Gökhan KAN
04.05.2010, 23:12
Bana çok iyi bir gerilim filmi önerin hacılar..

Great White
05.05.2010, 10:53
İkisini de izledim abi. Nispeten birincisi daha iyiydi. İkincisi daha kanlıydı fakat klostorofobik etkiler de azdı. Zaten ilk filmin sonu çok garip bitiyordu hatırlarsan. Sonuna üç nokta koyup siz düşünün diyorlardı bir bakıma. İkincisinde yönetmen değişince o hep bildiğimiz devam filmlerinin azizliğine uğramış. Şimdi fazla tüyo vermeyeyim ikincisi için, sürpriz şeyler var :)

Dün izledim ikincisini de..

İlk filmin finalini doğru hatırlamışım aslında. O olayın iki gün sonrasından devam ediyor film..

Birincisi daha iyiydi hakkaten. Bunda pek bir mevzuu da yok. Ama o mutant tipli yaratıklar gayet başarılıydı bence. 6 puanımı aldı helalinden:)

Emir Faruk
05.05.2010, 11:17
Bana çok iyi bir gerilim filmi önerin hacılar..

http://img311.yukle.tc/images/847TheShining.jpg (http://www.yukle.tc)

Fatih YAZICI
05.05.2010, 12:16
Dün izledim ikincisini de..

İlk filmin finalini doğru hatırlamışım aslında. O olayın iki gün sonrasından devam ediyor film..

Birincisi daha iyiydi hakkaten. Bunda pek bir mevzuu da yok. Ama o mutant tipli yaratıklar gayet başarılıydı bence. 6 puanımı aldı helalinden:)

O yaratıklar bilgisayar efekti değilmiş bir yerde okuduğuma göre. Yönetmen ilk filmde tamamen bayan oyuncuları oynatınca önceden çalıştığı iki karaktere de siz de mutant olun bari demiş :p

Fatih YAZICI
05.05.2010, 13:23
http://videodrome.freeblog.hu/files/Riget00.jpghttp://videodrome.freeblog.hu/files/riget.jpg

Riget I (http://www.imdb.com/title/tt0108906/) ve Riget II (http://www.imdb.com/title/tt0127392/)

4'er bölümden oluşan mini-dizi. Psikopat abimiz Lars von Trier (http://www.imdb.com/name/nm0001885/) yapmıştır. Korku, komedi, gizem, rahatsız edicilik bir arada dersem yanlış olmaz. Televizyon tarihinin en iyi yapımlarından sayılır. Kaçırmayın derim. Özellikle gerilim türü sevenler..

Mayls
05.05.2010, 14:50
Lars von Trier'se izlenir :) Aldım listeye :)

Serdær
06.05.2010, 00:05
http://www.sinetif.com/wp-content/uploads/legion-afis-min.jpg

Kıyamet Melekleri

Para veripte izlenmeye değmeyecek bir film.

Bu kadar kolpa bir film olabilir mi oluyormuş demek ki.

Filmin yarısından çoğu konuşmayla geçmiş sadece tek bir mekanda çekilen sadece bir iki tane aksiyon sahnesi olan film.

10 üzerinden 2.

Oda kanatlarına :)

Serdær
06.05.2010, 00:07
http://www.turkcealtyazi.org/images/poster/1403981.jpg

Beni Unutma !

İzlenecek film değil.

Aşk filmi falan hikaye..

Paranıza yazık olur..

Anlatılacak birşey bile yok..

10/1 .

Erkan
06.05.2010, 00:23
Film bulamiyorum daha izleyecek, Dram/aksiyon/tarihi vs. bir film onerebilen olursa memnun olurum :p cogu onerileri izledim bile =))) kaldik ortada

Serdær
06.05.2010, 00:46
Mançuryalı Adam,Gazap Ateşi .

Kısacası Danzel Washington'nın tüm filmleri ;)

Gökhan KAN
06.05.2010, 00:47
Scarface'i yeni izledim beni neyi kaçırmışım bunca zamandır..:)

axelman
06.05.2010, 19:19
Film bulamiyorum daha izleyecek, Dram/aksiyon/tarihi vs. bir film onerebilen olursa memnun olurum :p cogu onerileri izledim bile =))) kaldik ortada
İzlemediysen sana önerim,
Ostrov-Ada 2006 rus yapımı yönetmen Pavel Lungin
ıCennet'in Çocuklar 1997 iran yapımı yönetmen Majid Majidi

Mayls
06.05.2010, 20:10
Coach Carter
Samuel L Jackson'ı idealist koç rolünde izlediğimiz bir basketbol filmi. Sezonu 4-22'yle tamamlayan disiplinsiz, umarsız ve kondisyonsuz bir lise takımının başa getirilen Koç Carter'la adam olmasını anlatıyor. Klişe. Sanırım "klişe" kelimesinden sonra herkes senaryoyu baştan sona tahmin edebiliyordur :)

Basketbol adına güzel sahneler mevcut. Zaten sırf o maç görüntülerinin güzel hatrına verdim 6 puanı. Yoksa azami 4 puan alırdı, o derece klişe :)

Mayls
10.05.2010, 18:59
There Will Be Blood
Amerika'nın Amerika olmadan önceki zamanda genç bir girişimcinin bir petrol şirketi kurmasını ve büyütmesini anlatıyor. Bir insanın para için neler yapabileceğini çok iyi gösteriyor bence. Aslında tek bir insanın para için neler yaptığını anlatıyor ama finalde insan "para, sen nelere kadirsin diyemeden edemiyor".

Filmin çok ağır ilerlemesi ve 2,5 saat sürmesi handikapı. Ama Daniel Day Lewis'in harika oyunculuğu ve konunun kapitalizmden iğrendirmesi fareyi 8 yazan yıldıza götürdü :)

Bu sistemde zengin olmak için Daniel gibi bir kişiliğe sahip olmak gerekiyor.

Vkgz
10.05.2010, 22:18
3 İDİOTS ...
SİNEMA TARİHİNİN EN İYİ FİLMLERİNDEN BİRİ BENCE
İZLEYİN TEŞEKKÜR EDECEKSİNİZ BANA

http://img93.imageshack.us/img93/5503/3idiots.jpg

3 İDİOTS ...
SİNEMA TARİHİNİN EN İYİ FİLMLERİNDEN BİRİ BENCE
İZLEYİN TEŞEKKÜR EDECEKSİNİZ BANA

izzet
13.05.2010, 22:54
Yahu nasilda gözümden kacmis Konu:

Butterfly Effect 1 ilzedim.

Acaba 2nci be 3ncü Bölümde izlenmeye degermi?

Emir Faruk
13.05.2010, 23:06
Ben sadece ilk filmi izledim, İzzet. İyi son ve kötü son olmak üzere iki farklı sonu var filmin.
Nette 2. ve 3. filmi hakkında daha çok olumsuz yazılar okudum.

izzet
13.05.2010, 23:19
2. si berbat ama 3.sü daha iyiymis...

Ikincisini atlayip Ücüncüsünü izleyecegim, zaten birbiriden bagimsiz Filmler.

Ömer Kibar
13.05.2010, 23:22
Invictus ( Yenilmez ) ,

İzlemenizi tavsiye ederim arkadaşlar

Semih Aydın
14.05.2010, 22:25
''The Back-Up plan'', ''All about Steve'', ''She's out of my League'' veya ''The Bounty'' filmini izleyen var mı ?

Mayls
15.05.2010, 12:25
2. si berbat ama 3.sü daha iyiymis...

Ikincisini atlayip Ücüncüsünü izleyecegim, zaten birbiriden bagimsiz Filmler.
2'ncisi de, 3'üncüsü de izlenmeyecek kadar berbat filmler ;) Salat amaç ilkinin havasıyla daha fazla para kazanmak.

The Bounty Hunter
Klişelerle dolu sıradan bir romantik komedi. Olacakları önceden kestirebiliyorsunuz. Daha doğrusu filmin finalini zaten film başlar başlamaz biliyorsunuz. Gerard Butler'nın hatrına izledim. Pişman oldum mu? Hayır, eğlenceliydi. Ama romantik komediydi işte :p

Alice in Wonderland
3 boyutlu izledim. Açıkçası 3 boyut gerektirecek pek bir numarası yoktu filmin. 2 boyutlu izlesem aynı işi görecekmiş. Bilet fiyatları yarı yarıya düşecek ve ben 2 gözlüğü üst üste takma derdinden kurtulacaktım :p

Alice karakterini canlandıran hanım kızımızı pek bir yeteneksiz buldum. Üzüldüm. Helena Bonham Carter ve Johnny Depp'in oyunculuk döktürdüğü bir filmde fazla sırıtıyor. Anne Hathaway beyaz elbisesi, siyah makyajı ve kelebeği hatırlatan/hatırlatmaya çalışan el kol hareketleriyle tiksinç bir hal aldı.

Şu sırıtan, uçabilen, buhar olup kaybolan kediye ayrı bir dikkat çekmek gerekiyor. Muhteşem olmuş. Sırf onun olduğu bir film çekilse oturur, tekrar tekrar izlerim :)

Fatih YAZICI
15.05.2010, 12:28
''The Back-Up plan'', ''All about Steve'', ''She's out of my League'' veya ''The Bounty'' filmini izleyen var mı ?

Hepsini toplayınca 0.3 değerinde bir film ortaya çıkar sanırım.

Great White
15.05.2010, 16:19
O değil de Iron Man 2 nin bir kaydını getirdi arkadaş, oturup izleyelim dedik..

Sinema çekimiydi ama kıyak çekmişler filmi. Görüntü gayet net ve en azından kamera sallanmıyordu yani:)

Ama işin asıl garibi, filmde ruscça dublaj vardı. E tabii hal böyle olunca alt yazıyı ekleyen eleman hiçbir halt anlamadan karakterlerin mimiklerine ve görüntülerin akışına göre kafasınca altyazı geçmiş filme..

Vallahi filmin ilk 20 dakkasında bunu pek fark edemedik ama konuşmalar o kadar sığ ve sallamasyon olmaya başladı ki bir tanesinde Mickey Rourke Iron Man' e "Düşmaz kalkmaz bir allah var. Bunu unutma" deyince tam olarak emin olduk makaraya geldiğimizden:D

Hatta bir ara şöyle bir altyazı bile vardı..

"Ulan herkes carcar konuşuyor. Aksiyona girin la artık" :))

Tolunay Abdioğlu
15.05.2010, 16:43
Never Back Down
http://i615.photobucket.com/albums/tt239/MIERDA0987/never-back-down-custom.jpg

Oyuncular: Djimon Hounsou, Cam Gigandet, Amber Heard, Sean Faris, Leslie Hope

Konu: Jake’in hayatındaki yeni dönüşümler, okulun en güzel kızı Baja ile tanışmasıyla başlar. Onun davetiyle bir partiye katılan Jake, orada Ryan adlı bir gençle istemeden kavga eder. Dövüşü kaybedince de çevresi tarafından küçümsenmeye başlar. Arkadaşı Max, Jake’e karışık savunma sanatları sporundan bahseder. Jake, bu sporun başlı başına bir sanat olduğunu fark eder.

İzlemeye değer bir film.

Semih Aydın
15.05.2010, 16:50
Hepsini toplayınca 0.3 değerinde bir film ortaya çıkar sanırım.
Teşekkürler. İzlemem artık. :)

Muhammet
15.05.2010, 17:23
Iron Man'in müzikleri güzel dediler. Güzelmiş..

Serdær
15.05.2010, 17:58
http://film.com.tr/resim/filmler/greenzone/resim001.jpg

YEŞİL BÖLGE

Matt Damon oyunculuğunu yine konuşturmuş.

Konu ve yer klişe olmasına rağmen izlenebilecek bir film.

Mayls
15.05.2010, 18:52
Sherlock Holmes
Sonunda oturdum izledim. Ritchie'nin o muhteşem kara komedilerinden değildi belki. Ama sonuçta sadık kalınması gereken bir roman var. Ritchie kendi alanının dışına çıkmış, ki Revolver'da yapmıştı bunu ve pek başarılı olamamıştı (:p), ama bu kez oldukça başarılı bir yapıma imza atmış. Macera filminde aranan her şey mevcut. Mizahi diyaloglar, ince ayrıntılar, hareketli sahneler, görsel efektler... Görsel efektlere ayrı bir parantaz açayım, Sherlock Holmes Ritchie'nin kesinlikle en dev yapımı olmuş. Geçmişteki Londra'yı perdeye aktarmak kolay olmasa gerek. Ama bence o 19. yüzyılın atmosferini çok güzel oluşturmuş. Hele o yapım aşamasındaki Tower Bridge...

Ritchie devam filmi için epeyi açık bırakıyor finaldeki kapıyı. IMDb'den de baktım, 2011 için adı belirlenmemiş ikinci bir Sherlock Holmes filmi açıklanmış. Hayal kırıklığına uğradım doğrusu. The Real RocknRolla'yı bekliyorduk... :)

Atakan
15.05.2010, 21:44
http://www.littlegoldenguy.com/posters/1998/1998_The_Thin_Red_Line.jpg

Benim izlediğim en iyi savaş filmi diyebilirim bu filme.

Amerikalıların elinden çıkmış, içinde Amerikan propagandası olmayan belki de tek film.

Bütün o kara propaganda filmlerin üstünü çizip, önce Amerikan iç kamuoyuna sonra bütün dünyaya "Savaş bu demektir.Artık bize yalan söylemeyin." diyen bir filmdir.

Sagopa bu filmden bir kaç replik kullanmıştır.Oradan görüp izlemiştim zaten.:)

"Kimin ölüp kimin hayatta kalacağına kim karar veriyor?"

Erbay
16.05.2010, 11:32
Nefes'i, The Thin Red Line'a benzetiyorum ben. Filmin çoğu sahnesi askerlerin aforizmalarıyla geçiyor. Nefes'te bu biraz can sıkmıştı bence ama tabii bu filmde öyle değil.

KUTADGU
16.05.2010, 13:01
Savaş filmi deyince Full Metal Jacked en favori filmimdir.

Stanley Kubrick başyapıtlarından.

Defalarca izleyeceğiniz bir filmdir.

Fazlaca bir şey yazmayayım.

http://www.divxindir.org/images/jmovies/img_pictures/full-metal-jacket.jpg

KUTADGU
16.05.2010, 13:04
Dün gece uzun süredir izleme hayalini kurduğum o filmi izledim.

O film ki çığır açan filmlerden birisiydi.

O film ki Antony Hopkins'in kusursuz oyunculuğuyla taçlanmıştı.

Hannibal Lecter'a merhaba!

http://filmrehber.com/film/kuzularin_sessizligi.jpg

Miraç Atalay Çiftçi
16.05.2010, 13:06
http://www.turkcealtyazi.org/images/poster/1403981.jpg

Serdar'a katılmıyorum aslında.
Bence çekim teknikleri açısından başarılı, hikaye açısından da 11 Eylül için yapılmış ortalamanın üzerindeydi.
Hayat gibi, tam oluyor derken berbat olma durumu.
Ama evet, duragan bir filmdi.

Erbay
18.05.2010, 16:43
z75o-F6ja2I&feature=player_embedded

Inception... Merakla beklemeye devam ediyorum.

Great White
18.05.2010, 16:52
Stepfather (http://www.imdb.com/title/tt0814335/)adında bir film izledim..

Mevzuu olarak Orphan ile neredeyse birebir aynı..

Birinde aileye katılan yetim kız psikopata bağlarken buradaysa aileye giren üvey baba aynı haltları yiyor..

Aynı konseptte bir de Stepmom bekliyorum ben şimdi.. Hadi bakalım:)

Külünkoğlu
18.05.2010, 16:58
Nefes'i, The Thin Red Line'a benzetiyorum ben. Filmin çoğu sahnesi askerlerin aforizmalarıyla geçiyor. Nefes'te bu biraz can sıkmıştı bence ama tabii bu filmde öyle değil.
Nefes filmi kadar hayal kırıklığına uğradığım film olmamıştı. Devam eden yaşanmışlıklar ancak bu kadar berbat edilebilirdi.

Muhammed
18.05.2010, 18:58
http://img1.loadtr.com/b-66070-e%C5%9Fkiya.jpg

Eşkıya filmini ilk defa izledim. Bir Türk filmi olarak muhteşem bir film bence. Hele şu son dönemde çıkan filmleri gördükten sonra...

Murat'
18.05.2010, 19:01
Muhammed çok geç kalmışsın Eşkiya'yı izlemek için.

Muhammed
18.05.2010, 21:33
Muhammed çok geç kalmışsın Eşkiya'yı izlemek için.

Evet öyle oldu. Ama film çıktığında 5 yaşındaymışım:) Tv'den film izlemeyide pek sevmiyorum reklamlar, dublaj vs nedeniyle. Bugüne kısmetmiş. Türk sinema tarihinin en iyi birkaç filminden birisi olsa gerek.

Ozan
19.05.2010, 22:10
http://img594.imageshack.us/img594/7798/carlitoswayafi.jpg

Scarface'in yönetmeni Brian De Palma'dan çok iyi bir film daha izledim. Yine başrolde Al Paçino var. Gerçekçi bir gangster filmi olmuş. Bu tip filmleri sevenlere öneririm.

Atakan
20.05.2010, 03:29
http://blog.starwreck.com/wp-content/uploads/2007/11/man_from_earth.jpg

Şimdi izledim ve buraya düşüncelerimi yazmak istedim.
Afişi hariç mükemmel bir film. İnsan vaktin nasıl geçtiğini son ana kadar anlamıyor. Yalnız afişine bakıldığı zaman görsel efektleri yüksek bir bilim kurgu filmi gibi gelmişti bana.Yaklaşık 90 dakika sürdü.
Güzel bir beyin fırtınasının yaşandığı hoş bir film yani.:)
Keşke bitmeseydi diyebilirim veya en azından sonu daha değişik bitebilirdi.:)

Great White
20.05.2010, 10:45
The Man From Earth bir odada geçen ve salt bir arkadaş sohbetinden oluşmasına rağmen yaratıcılık ve gönderdiği mesajlar açısından müthiş bir bilim kurgu filmidir..

Çoğu kişi bu filmi dvd ye koyduktan 15 dakka sonra "Bu ne la? Car car konuşuyor tipler" diyerekten çıkarırlar muhtemelen:)

Çok güzel bir film önerisiydi bu. Aferin Atakan :ok

Serdær
20.05.2010, 11:14
http://trailertracker.files.wordpress.com/2009/12/robin-hood-03.jpg

Robin Hood

Tam anlamıyla bir başyapıt olmuş.

Film baştaki reklamlarla beraber 2 saat 40 dk sürüyor.

Fakat filmin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Russell Crowe kendisinden beklendiği gibi olağanüstü bir oyunculuk örneği gösteriyor.

Robin'in dediği gibi ; Başkaldırın, kuzular aslan olana kadar başkaldırın... Özgürlüğünüzü alın..

Tabi ki filmin sonunda ki söz ; Bu sadece bir başlangıç ... ;)

Serdær
20.05.2010, 11:19
z75o-F6ja2I&feature=player_embedded

Inception... Merakla beklemeye devam ediyorum.

Bekliyoruz .. :rolleyes:

Serdær
20.05.2010, 11:27
Beastly

Neo6W1f7hyY

Serdær
20.05.2010, 11:30
The Expendables

Kimler yok ki :)

C6RU5y2fU6s

isimsiz_61
20.05.2010, 11:32
http://trailertracker.files.wordpress.com/2009/12/robin-hood-03.jpg

Robin Hood

Tam anlamıyla bir başyapıt olmuş.

Film baştaki reklamlarla beraber 2 saat 40 dk sürüyor.

Fakat filmin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Russell Crowe kendisinden beklendiği gibi olağanüstü bir oyunculuk örneği gösteriyor.

Robin'in dediği gibi ; Başkaldırın, kuzular aslan olana kadar başkaldırın... Özgürlüğünüzü alın..

Tabi ki filmin sonunda ki söz ; Bu sadece bir başlangıç ... ;)

bende tam kitabını okuyorum:)

Serdær
20.05.2010, 11:38
Resident Evil: Afterlife

Seri devam ediyor ;)

9dc5iiT0f1s

Serdær
20.05.2010, 11:42
Paranormal Activity 2

_5FikInA27E

Serdær
20.05.2010, 11:45
Tron Legacy Teaser

XFHMf_nswMM

Erbay
20.05.2010, 15:11
Finaller dolayısıyla filmlere ara vermek zorundayım, son kez bir film izleyeyim dedim :) Vavien'i izleyin, tavsiye ederim. Gerek oyunculuk gerek de filmin geneli çok hoş. Bir buçuk saat, bence kısa olmuş keşke biraz daha uzun olsaydı. Taylan biraderleri tarz olarak hep Coen kardeşlere benzetiyorlar. Gerçekten de benziyorlar :)

Mayls
21.05.2010, 15:08
3:10 to Yuma
Christian Bale ve Russel Crowe... Karizmatik insan ölçütlerini tavana çıkaran iki insan aynı filmde. Daha ne isterim :) Filmde hafiften bir Unforgiven havası vardı. Yani derinliklerinde oldukça duygusal. Western sevenlerin kaçırmaması gerek. Ben sevmememe rağmen izledim ki hiç pişman olmadım, 8 puan verdim :)

Great White
21.05.2010, 15:15
Onu bunu bilmem..

O filmin en karizmatik adamı Ben Foster' dan başkası değildi..

Sadakatinin karşılığını bolca kurşun ile aldı, orası da ayrı:)

Fatih YAZICI
22.05.2010, 11:12
http://goregirl.files.wordpress.com/2009/09/a-tale-of-two-sisters.jpg

Gerilim izlemek istiyorum diyenlere iyi bir alternatif.
Oldukça iyi kamera açıları, müziklerin harika oluşu da cabası..

Mayls
22.05.2010, 16:28
Onu bunu bilmem..

O filmin en karizmatik adamı Ben Foster' dan başkası değildi..

Sadakatinin karşılığını bolca kurşun ile aldı, orası da ayrı:)
Beğenmedim. Gerçi Unforgiven'de de Kid'i hiç sevmemiştim zaten :p Bu genç sarıoğlanları sevmiyorum işte :D

Aslında McElroy (Peter Fonda) favorim olacak gibi duruyordu başta. Adamın İncil'e bağlı bir çocuk katili olduğu anlaşılınca ve Crowe'dan ayar üstüne ayar alınca sıfırın altına düştü :)

Gökhan KAN
22.05.2010, 17:05
The Shinning'i izledim beğendiğimi söyleyemem..

Enes Ünal Kaya
24.05.2010, 00:26
http://www.filmtakip.com/filmres/or/Prince-of-Persia.jpg

Harika Bir Film :) Sinemalarda Şuan Kesin Gidin Sonra Pişman oLursunuz..

Sırf Prenses'i İzlemeye Değer o Kadar Diyim :D :D

Erbay
28.05.2010, 18:22
http://img199.imageshack.us/img199/8536/aaaaaaaj.jpg (http://img199.imageshack.us/i/aaaaaaaj.jpg/)

En başta, oyunculukta David Strathairn(üstte sağda)'ın süper ötesi performansını söyleyeyim. Karizma, duruş, bakış, ses hepsi mevcut. Daha önce izlediğim filmi var mı diye baktım. Sadece The Bourne Ultimatom(2007)'da oynamış. Ama bu filmdeki tipiyle alakası yok :) Bu film ise 2005 yapımı, yani arada yıl farkı yok sayılır. Bu da iyi oyuncunun farkı işte. Film, 1940-50'lerde ABD'nin basın siyaset ilişkisini anlatıyor. Sadece 1940 veya ABD olarak değil de medyanın genel görevlerinin bahsediyor aslında. Salt olarak filmdeki tartışma konusu olarak bakmamak lazım. Siyaz-beyaz ve 1 saat 25 dakika... Filmde gerçek görüntülerden bir hayli yararlanılmış, ki filmi "tv filmi" veya kısmen de olsa belgesel olarak niteleyenler de var. O gerçek görüntülerin "gerçek" olduğunu bilmiyorsanız rahatsız etmiyor. Ben bilmiyordum, rahatsız olmadım. Zaten anlatılan olaylar hakkında bir bilgim yoktu.

Kesinlikle izlememenizi tavsiye edeceğim bir film var. WAZ - W Delta Z. Hayatımda izlediğim en kötü videolardan biriydi. Film bile demiyorum. Sıfır yani. Hele bir sonu var ki, otur ağla. Duygusallıktan değil kötülükten.

Atakan
28.05.2010, 19:57
http://image3.examiner.com/images/blog/wysiwyg/image/orphan(6).jpg

Orphan

2 gün önce izledim.Öncelikle film bir korku filmi değil.Korkutabilecek en ufak bir sahne bile yoktu filmde.Ama güzel bir filmdi.Konusu ilk başlarda çok sıradan geliyor fakat izledikçe çok fazla şey değişiyor.Filmin sonuna da güzel diyebiliriz ama ben tahmin etmiştim.Fazla şaşıracak bir şey yoktu bence.
Puanım 10/7

Mustafa Önder
29.05.2010, 02:41
The Shinning'i izledim beğendiğimi söyleyemem..

Beğenmemek elbette doğaldır ancak The Shinning'in altında Kubrick imzası var.
Nam-ı Diğer: Tanrı'nın kamerası:D

Mustafa Önder
29.05.2010, 02:44
Ahan da size bomba bir film daha.

Kız arkadaşla izlenebilecek en iyi filmlerden:

http://img535.imageshack.us/img535/839/moulinrougevffront.jpg (http://img535.imageshack.us/i/moulinrougevffront.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Dursun Kaplan
29.05.2010, 09:11
http://www.filmtakip.com/filmres/or/Prince-of-Persia.jpg

Harika Bir Film :) Sinemalarda Şuan Kesin Gidin Sonra Pişman oLursunuz..

Sırf Prenses'i İzlemeye Değer o Kadar Diyim :D :D

Ben de sırf prenses için gitmeyi düşünüyorum. :rolleyes: :p

Cemalettin Taşkın
29.05.2010, 10:30

Orphan

2 gün önce izledim.Öncelikle film bir korku filmi değil.Korkutabilecek en ufak bir sahne bile yoktu filmde.Ama güzel bir filmdi.Konusu ilk başlarda çok sıradan geliyor fakat izledikçe çok fazla şey değişiyor.Filmin sonuna da güzel diyebiliriz ama ben tahmin etmiştim.Fazla şaşıracak bir şey yoktu bence.
Puanım 10/7

ben 3 defa izledim. çok iyi film.

Hürgün Aygün
29.05.2010, 11:03

Orphan

Puanım 10/7

ben 3 defa izledim. çok iyi film.
Peki konu ne?

Kereşenli
29.05.2010, 15:49
Bir aile yetim bir kızı evlat ediniyor ama sonra kızın ''normal'' bir çocuk olmadığını anlıyorlar.

Emirhan Makul
01.06.2010, 16:17
http://www.filmdizizle.com/resimler/romantik/bir-oyundan-fazlasi.jpg

Futbol onların kurtuluşuydu. Gerçek bir hikayeden esinlenilmiş bu dramada, Güney Afrika'nın Robben Adası'nda politik suçluların tutulduğu (Nelson Mandela da burada tutuluyordu) bir hapishanede, suçlular kendi aralarında kültürel ve politik değerlerin birarada harmanlandığını kanıtlamak için organize bir futbol ligi kurmaya karar verirler. Robben Adası; -Afrika'nın Alcatraz'ı - içindeki mahkumlardan çok daha öldürücü bir yerdi.

Dün gece izledim bu filmi ; Futbolun sadece futbol olmadığını anlatan ve sonu çok güzel bağlanan güzel bir gerçek ve yaşanmış olayı anlatıyor.

Serdær
02.06.2010, 15:29
Müşteri sağolsun bozuk olan hdd bize getirdi.

İçersinde inanılmaz bir arşiv mevcut.(1500 Film mevcut)

Çokta güzel hazırlamış.

Seçiyoruz tek tek :)

http://i1006.hizliresim.com/2010/6/2/2430.jpg

Egemen
02.06.2010, 15:52
Serdar çok güldüm ne yalan söyleyeyim :)

hdd, film, arşiv üçlüsünün yanında tek tek seçmen farklı düşüncelere itti beni ççç

Serdær
02.06.2010, 15:58
Serdar çok güldüm ne yalan söyleyeyim :)

hdd, film, arşiv üçlüsünün yanında tek tek seçmen farklı düşüncelere itti beni ççç

Egemencim,

2 TB Disk.

Filmlerden birçoğu BlueRay veya HD.

İzlemiş olduğum filmler mevcut.

Sence ne yapmamız lazım.

Bizde 1 TB Disk var :)

Kıskanıyorsun sonra ..k atıyorsun :D

Egemen
02.06.2010, 17:43
lan ben 6.4 gblik harddiskle cebelleşiyorum şu an :)

pcde ne program var ne oyun :)

çıkardığı sesle beynimi yerle yeksan etmesi de cabası..

kıskanırım tabi :)

Erbay
02.06.2010, 19:49
Bu aralar izlediğim filmler felaket kötü çıkıyor. Bunun kötü çıkacağı belliydi ama izleyeyim dedim. Romantik Komedi... ççç Gülüyorum çünkü bu kadar kötü film izlemek güldürüyor beni. Şu film o kadar gündemde kaldı ya ne diyim. Arda sinemayı bunun için mi kapattın :) 10 üzerinden sıfır. Filmden özentilik fışkırıyor. Basit diyaloglar, kötü oyunculuk, çok basit espriler... Filmde biraz komik diyeceğiniz sahne Facebook'ta dolanıyor zaten. Başka da komik sahne yok. Erkek kadın ilişkileriyle ilgili sözde özlü sözler söyleyecekler ama asıl komedi işte o sözler :) Ezel'de de oynayan Sedef Avcı'ya tek bir soru sormak istiyorum. Neden oyunculuk?

Emir Faruk
03.06.2010, 09:54
Allah korusun, eğer bir gün benim HDD'de bozulursa sana gönderirim, Serdar. 1000 küsür film de bende var.:) Yalnız bendeki filmler 1930 - 1980 yılları arasında çekilmiş olanlar.:D

Great White
03.06.2010, 11:37
1000 küsür film de bende var.:) Yalnız bendeki filmler 1930 - 1980 yılları arasında çekilmiş olanlar.:D

Fotodan film tanıma başlığında resmen b.ku döktük demektir o zaman:))

Emir Faruk
03.06.2010, 12:01
Fotodan film tanıma başlığında resmen b.ku döktük demektir o zaman:))

Evet, öyle filmler soracağım ki inim inim inleyeceksin.:D
Yok yahu, öyle hiç kimsenin bilemeyeceği, adını dahi duymadığı filmler sormuyoruz sonuçta.:)

M.S.SOFU
03.06.2010, 13:09
arkadaşlar yaz aylarının gelmesi,dizilerin bitmesi üzerine düşündük taşındık ve bütün vatandaşlarımız için yeni filmleri sitemize ekledik.:D

can sıkıntısı olan,ben öğrenciyim yazın sıkılıyom diyen,film beni alıp götürsün başka diyarlara diyen,izlemediğim dizi kalmadı yetti gari diyen,havalar sıcadı evden çıkamam ama evdede yapcak bi şey kalmadı diyen,ülen kotasız internetim var bi şey de indirdiğim yok diyen,şöyle bi film olsada izlesek,altındada açıklama olsa diyen :),amaaaaan kim izleyecek sıcakta şimdi filmi deme,gir bi bak.hemüde beleş

buyrun efenim bekliyoruz sitemize.

daha reklam veremedik ama talep üzerine özel mesajdan gönderiyorum sitenin adresini :D

gerçi bu güne kadar 1 kişi merak etti ya
olsun :D

Atakan
07.06.2010, 13:10
http://www.uzunmetraj.com/portal/images/galeri/afis1/silence_of_the_lambs_ver2.jpg
The Silence Of The Lambs

İzlemediğim bir başyapıt daha.

Kaçırdığım çok şey var.Bu yaz bu eksik yeri doldurmaya çalışacağım.İlki bu film oldu.

Bu film hakkında onca yorum yapılmıştır zaten.

Benim söyleyeceğim tek şey: Kesinlikle bir daha izleyecek olmam.3. kez de olabilir.:)

Bu arada bu serinin başlangıç filmiymiş.Hannibal Resing'i izlemiştim.Biraz tersten başladım gibi oldu.:D

Mehmet Fatih Silik
09.06.2010, 01:49
http://i46.tinypic.com/1zb451z.jpg

Dumrul aslında özü sağlam, geleneksel değerlere sahip, milliyetçi, mert, yiğit, yardımsever, içi dışı aynı olan bir delikanlıdır ama yıllar önce sokak arasında tanımadığı ağır yaralı birine yardım etmek isterken suç üstüne kalır. Cezasını doldurduğunda artık eğitim çağı geçmiş, meslek sahibi olamamış yani “hayatı ıskalamış” biridir artık. İçeride tek öğrendiği şey “Delikanlılık Raconu”dur. Adı da “Katil”e çıkmış ve bunun bedelini de peşinen ödemiştir zaten. O halde bu hayatta var olabilmek için bu sermayeyi kullanmak farz olmuştur. Güçlüler tutmuşsa eğer köşeleri ve oyunun kuralı bu ise köşelerin kesiştiği yerlerdeki her köprünün başında artık Deli Dumrul’a rastlayacaklardır.

Kesinlikle herkese tavsiye edebilecegim bir film :)...delikanliligin kitabini yazan bir film....

Erbay
10.06.2010, 20:15
Robin Hood'u geç de olsa izledim. Bu kadar klişe dolu bir film beklemiyordum.10 üzerinden 5 veriyorum :)

Emorfo
14.06.2010, 21:14
Robin Hood'un ilk bölümü güzel gidiyordu ancak ikinci kısımda herşeyi aceleyle vermeye çalıştılar gibi. Kopukluklar var. Savaş sahneleri biraz daha etkileyici olabilirdi ve kalabalık tabiki. Filmin devamı gelecek gibi.

Serdær
14.06.2010, 23:46
http://www.1watchmovie.com/wp-content/uploads/2009/10/Defiance-2008.jpg

Ne film ama.

Tam bir başyapıt olmuş.

Şimdiye kadar neden izlemedim , hayıfladım kendimi ..

Mayls
14.06.2010, 23:51
Roger Dodger
Ağzı laf yapan, karizmatik, başarılı ve patronuyla ilişkisi olan bir adamın (Roger) bir gecedeki değişimini anlatıyor film. Roger'nın patronu hevesini alıp kendisine kapıyı gösterir. Ve birden adam ezik ve kırık birisi olur. Kendisini ziyarete gelen yeğenine güçlü görünmeye çalışır. Yeğeniyle alem yaparlar ve adam kaçırdığı kadınlardan tecrübesiz yeğenini sorumlu tutar ve başarısızlıklarının planlı olduğu izlenimini vermeye çalışır.

Roger karakteri daha derin işlenebilirdi bence. Giriş sahnesinde vaad edilen derinlik filmin devamında yok çünkü. Yüzeysel olmuş biraz. Ama güzel bir film. 7 puanımı aldı :)

Emirhan Makul
15.06.2010, 00:29
Çılgın Bir gece

http://www.sinematurk.com/images/film/24701_1.jpg

Burçak
16.06.2010, 00:24
Sinemalar.com ~ Aşka Yolculuk ~ Leap Year (2010) (http://www.sinemalar.com/film/26489/Aska-Yolculuk/)Tavsiye ederim. Romantik Komedi. :)

Muhammed
16.06.2010, 23:09
Sinemalar.com ~ Aşka Yolculuk ~ Leap Year (2010) (http://www.sinemalar.com/film/26489/Aska-Yolculuk/)Tavsiye ederim. Romantik Komedi. :)

Geçenlerde bende izlemiştim bu filmi. Filmde birçok klişe var. Ancak nedense film boyu gülüyorsunuz ve çok eğlenceli bir film.

Dursun Ali Bahçekapılı
17.06.2010, 12:53
Geçenlerde bende izlemiştim bu filmi. Filmde birçok klişe var. Ancak nedense film boyu gülüyorsunuz ve çok eğlenceli bir film.

Leap Year eglenceli bir romantik komedi olmakla birlikte sonunu tahmin edebileceginiz heyacanı eksik bir film bence

Mayls
18.06.2010, 13:53
A Walk to Remember
Serseri oğlanın sıkı katolik kıza aşık olmasını anlatıyor film. Oğlanın arkadaşlarının yanındaki maço hareketleri, kızla yalnızken romantikleşmesi falan filan. Hafiften duygu sömürüsü falan var. Bilindik aşk filmlerinden. Erkekseniz izlemeye değmez diyorum, 5 puan veriyorum :D

Mayls
21.06.2010, 00:01
My Sister's Keeper
Çok güzel bir konu gibi görünse de film ilerledikçe sıradan bir drama döndü. Lösemili bir kızın yaşam mücadelesini ve ona böbrek bağışlayacak olan kardeşinin hikayesini anlatıyor. Yazının devamı spoiler içerir :)

Öncelikle konu muhteşem. Ama fazla derinleşmemiş senarist. Lösemili kızın hayatını kurtarmak için yedek parça misali üretilen tüp bebek. Anne ve babanın (bana göre) bu insandışı davranışına daha geniş yer ayrılabilirdi. Sonuçta sırf bir çocuğu hayatta tutabilmek için bebek üretiliyor ve yedek parça dükkanı gibi organları alınıyor.

Tüp çocuk yeterince büyüyor ve ailesine dava açıyor. Filmin sonununa doğru anlıyoruz ki dava açmasının sebebi asi ruhu değil, ölmek isteyen ablasının bunu istemesidir. Sanırım dünya görüşüm sebebiyle böyle düşünüyorum ama kız gerçekten kendi vücuduna kendisinin hükmetmek istediği için açsaydı davayı çok daha etkileyici olurdu. Bunun yanında filmin ana hikayesi tüp çocuğun yedek parça dükkanı gibi kullanılması ve bunun farkında olan çocuğun hissettikleri olmalıydı bana göre.

Harika kurgusuyla başlarda 10luk bir film olsa da sonunda 7 puanımı anca alabildi :)

Enes Ünal Kaya
21.06.2010, 00:19
http://i46.tinypic.com/1zb451z.jpg

Kesinlikle herkese tavsiye edebilecegim bir film :)...delikanliligin kitabini yazan bir film....

Hemde Adam Trabzonlu.. Kahvede Trabzon Bayrakları Var.. Kahveci Trabzonlu.. Süperr Harika Manyaaaakkk :)

MDanışmaz
21.06.2010, 00:52
A Walk to Remember
Serseri oğlanın sıkı katolik kıza aşık olmasını anlatıyor film. Oğlanın arkadaşlarının yanındaki maço hareketleri, kızla yalnızken romantikleşmesi falan filan. Hafiften duygu sömürüsü falan var. Bilindik aşk filmlerinden. Erkekseniz izlemeye değmez diyorum, 5 puan veriyorum :D

Saolasın arşivimde var ama bu yorumundan sonra pek kalacağını sanmıyorum :)

Enes Ünal Kaya
22.06.2010, 01:26
Eğlenceli Bir Film İsteyenler İçin İdeal :)

http://www.turkiye.dk/files/images/gelecekten-bir-gun.jpg

Cem Akyüz
22.06.2010, 01:30
Gerilim filmi tavsiye edecek olan var mı

OYılmaz
22.06.2010, 03:16
yağmur adam
v for vandetta
sil baştan
bir rüya için ağıt
otomatik portakal
oldboy
dövüş kulübü
duvara karşı
olağan şüpheliler
tanrıkent
leon
makinist
dogville
paramparça aşklar ve köpekler
the truman show
amelie
forrest gump
6.his
guguk kuşu
21 gram
12 maymun
nefes
olağan şüpheliler
pulp fiction
snatch
mulholland çıkmazı
schindler'in listesi
psycho
sonbahar
ağır roman
komser şekspir
esaretin bedeli
full metal jacket
memento
scarface
goodbye lenin
güneşli pazartesiler
hayat güzeldir
süper ot
the elephant man

favori filmlerim bir kağıda yazın izlemediklerinizi izleyin hadi yine şanslısınız

Great White
22.06.2010, 13:14
Gerilim filmi tavsiye edecek olan var mı

Son 2-3 yıl içerisinde benden 7 ve üzeri puan alan filmlerden aklıma gelenler bunlar Cem:)

Dreag Me to hell

Orphan

Case39

Rec 1-2

Antichrist

Awake

The Chaser

Eden Lake

Frozen

Frontier(s)

Shutter Island

The Last House On The Left

Mustafa Önder
22.06.2010, 17:23
Son 2-3 yıl içerisinde benden 7 ve üzeri puan alan filmlerden aklıma gelenler bunlar Cem:)

Dreag Me to hell

Orphan

Case39

Rec 1-2

Antichrist

Awake

The Chaser

Eden Lake

Frozen

Frontier(s)

Shutter Island

The Last House On The Left

Hocam Shutter Island'ı hakikaten beğendiniz mi
Bence Scorsese resmen saçmalamış. Çok sıradan ve kılişe

Enes Ünal Kaya
22.06.2010, 17:36

frozen

Frozen Çok Tahmin Edilebilir İlerliyor.. Ve Çok Az Sahne Var.. Ben Beğenmemişdim Ama Rec Serisi Güzel.. Özellkle 1.si

Mayls
22.06.2010, 18:23
Geçen gün tekrar izledim. Gerilim kelimesini okur okumaz aklıma Changeling geldi :) Aslında gerilimden ziyade dram ama IMDb'de diğer türlerin yanında Thriller yazıyor :p

Mustafa Önder
23.06.2010, 00:57
Başlığa girmişken bir kaç film yazalım.
http://img692.imageshack.us/img692/6205/laubergeespagnole.jpg (http://img692.imageshack.us/i/laubergeespagnole.jpg/)

Güzel bir Fransız filmi. İspanyaya Erasmus için giden bir gencin öyküsü. cedric klapisch tarafından 2002 yılında çekildi.

Herkese tavsiye ederim.

Diğer film de
http://img706.imageshack.us/img706/1892/laleggendadelpianistasu.jpg (http://img706.imageshack.us/i/laleggendadelpianistasu.jpg/)

Müzikal tadında güzel bir film. Müzisyen arkadaşlarımızın kesin izlemesi gerek!

Mustafa Önder
23.06.2010, 01:22
Biraz da Shekspeare'den gidelim. Dünyanın en büyük oyun yazarını bakalım kimler sinemaya uyarlamışlar

Bir çok kez çekilmesine rağmen bana göre oyuncularıyla, yönetmeniyle en iyi Othello;

http://img197.imageshack.us/img197/7734/3775053.jpg (http://img197.imageshack.us/i/3775053.jpg/)

Özellikle İago karakterini oynayan Kenneth Braganah çok iyi bir performansa sahip.

Diğer Film Elbette ki Hamlet... Dünyanın en güçlü 3 kitabından sayılır (edebiyat)

Belki çok sevdiğimden ama bu filmi de en iyi uyarlayan isim
Kenneth Branagh

http://img684.imageshack.us/img684/6663/hamlet.gif (http://img684.imageshack.us/i/hamlet.gif/)

Diğer film de MacbehT

Elbette tartışmasız büyük usta Roman Polanski'nin 1971 yapımı Macbeht'i

http://img69.imageshack.us/img69/5198/loadphp.jpg (http://img69.imageshack.us/i/loadphp.jpg/)

Bir diğeri Vedenik Taciri- Açıkcası filmi çok beğenmedim sinematografik olarak ancak Al Pacino resmen en iyi işlerinden birisini çıkarmış, özellikle idam sahnesi mükemmel.

http://img294.imageshack.us/img294/4133/the20merchant20of20veni.jpg (http://img294.imageshack.us/i/the20merchant20of20veni.jpg/)

Şimdilik bu kadar yeter...:D

Mustafa Önder
23.06.2010, 02:55
Yalnız İspanyol Pansiyonu hayatımın filmlerinden biridir. Her doğum günümde izlerim.

.....
23.06.2010, 02:55
Ben pek filim izlemeyi bilmem.Yani toplasanız hayatımda 100 tane film belki izlemişimdir belki izlememişimdir.

Ama yazın film izlemek istiyorum ve sizlerin ender tecrübelerinden yararlanmak istiyorum :)

Dövüşlü filmleri severim , Romantik duygusal filmleri severim , sporlu filmleri severim bana ne önerirsiniz ?

şimdiden teşekkürler :)

Mustafa Önder
23.06.2010, 03:32
Ben pek filim izlemeyi bilmem.Yani toplasanız hayatımda 100 tane film belki izlemişimdir belki izlememişimdir.

Ama yazın film izlemek istiyorum ve sizlerin ender tecrübelerinden yararlanmak istiyorum :)

Dövüşlü filmleri severim , Romantik duygusal filmleri severim , sporlu filmleri severim bana ne önerirsiniz ?

şimdiden teşekkürler :)

Dur sana bir liste çıkarıyım...

1-The Shawshank Redemption
2-L.A. Confidential
3-Hotel Riwanda
4-L Auberge Espagnole
5-V for Vannete
6-Fight Club

Mustafa Önder
23.06.2010, 03:43
[QUOTE=Mustafa Önder;1916934678]Dur sana bir liste çıkarıyım...

2-L.A. Confidential
3-Hotel Riwanda
4-L Auberge Espagnole
5-V for Vannete
6-Fight Club
7-Se7en
8-Vick Cristina Barcelona
9-Kutup Çizgisi Aşıkları
10-Once
11-Fargo
12-A Clockwork Orange
12-Full Metal Jacet
13-Moulin Rouge
14-The Games
15-Pulp Fiction
16-Big Fish
17-Der Untergang
18-American History X
19-Paris I love You (kısa film serisi)
20-The Notebook
21-12 Angry Man
22-Hrosima Mon Amur
23-Hayat Var
24-Kader-Masumiyet
25-City Of God

Al sana 25 tane başyapıt.... Hepsini İzle...

.....
23.06.2010, 12:25
[QUOTE=Mustafa Önder;1916934678]Dur sana bir liste çıkarıyım...

2-L.A. Confidential
3-Hotel Riwanda
4-L Auberge Espagnole
5-V for Vannete
6-Fight Club
7-Se7en
8-Vick Cristina Barcelona
9-Kutup Çizgisi Aşıkları
10-Once
11-Fargo
12-A Clockwork Orange
12-Full Metal Jacet
13-Moulin Rouge
14-The Games
15-Pulp Fiction
16-Big Fish
17-Der Untergang
18-American History X
19-Paris I love You (kısa film serisi)
20-The Notebook
21-12 Angry Man
22-Hrosima Mon Amur
23-Hayat Var
24-Kader-Masumiyet
25-City Of God

Al sana 25 tane başyapıt.... Hepsini İzle...

Bu listeyi alıyorum sırayla bulup bulup izleyeceğim :)