PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayar - Donanım (Haberleş - Yardımlaş)

Sayfa : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

TheCrow
24.11.2008, 19:49
Laptop.Darbe;biraz pataklamıştım ondan olabilir yani.

Büyük ihtimalle hard disk çalışırken yumruğu yeyince bad sector oluşmuştur.Format atarsan düzelir.

Emirhan Makul
24.11.2008, 19:56
Acil yardım S.O.S.

Sevgili arkadaşlar bakın şimdi ben normal bildiğiniz televizyona takılan dvd de izlenmek üzere dvd formatında bir video çekmek istiyorum dvd cd'imi pc ime taktım ama nerodan hangi seçeneği seçeceğimi bilmiyorum veri dvd'si yarat desem acaba gösterir mi dvd ?

Emirhan Makul
24.11.2008, 20:11
Abi bir kişi yardım etsin da kaldım böyle cd içerde ben dışarda kaldım böyle ! :(

TheCrow
24.11.2008, 20:38
Abi bir kişi yardım etsin da kaldım böyle cd içerde ben dışarda kaldım böyle ! :(

Yani pc de olan bir videoyu dvd ye mi yazdırmak ve bunu dvd playerda mı izlemek istiyorsun?...

TheCrow
24.11.2008, 20:46
Şimdi kardeş Neronun çok farklı versiyonları var ve seçenek yerleri farklı,ama temelde aynıdır...Önce VCD yaratma seçeneğini seçerek sonra yine seçeneklerden cd yerine dvd seçersen olur (yazdırma ekranında aşağı doğru ok olan "more" sekmesinden).

Eğer playerın divx destekliyor ve çekeceğin video da divx formatındaysa,veri dvd si yarat seçeneği ile de yazıp izleyebilirsin...

Murat'
24.11.2008, 20:47
Acil yardım S.O.S.

Sevgili arkadaşlar bakın şimdi ben normal bildiğiniz televizyona takılan dvd de izlenmek üzere dvd formatında bir video çekmek istiyorum dvd cd'imi pc ime taktım ama nerodan hangi seçeneği seçeceğimi bilmiyorum veri dvd'si yarat desem acaba gösterir mi dvd ?

Emirhan eğer boş DVD'ye divx dosyası yazacaksan veri dvd'si yaratıp filmini DVD playerdan seyredebilirin...önce bunu bir açıklığa kavuşturalım divx mi dvd mi???

Emirhan Makul
24.11.2008, 20:51
dvd !......

Çağatay Özmen
24.11.2008, 20:52
arkadaşlar ligtv com tr deki gol videolarını bilgisayara kaydedebilir miyiz bunun için bi program var mı

Murat'
24.11.2008, 20:53
Pekala Emirhan DVD'ye yazacağın dosyaların formatı ne...Veya şöyle sorayım başka bir dvd'yi mi kopyalamak istiyorsun yoksa bilgisayarda mpg veya başka formatta olan bir dosyayı DVD formatında mı yazmak istiyorsun..

Emirhan Makul
24.11.2008, 20:55
bilgisayarda avi uzantılı bir video var ben bunu dvd cd sine yazıp dvd palyerimde televizyonda izlemek istiyorum veri dvd si yarat deyip yazdırdım bi tane dvd okumadı !

Murat'
24.11.2008, 20:58
Bende şu anda bulunan Nero sürümünde maalesef DVD yapma bölümü yok o yüzden yardımcı olamayacağım........

Emirhan Makul
24.11.2008, 21:01
Bende çektim cd yi olmadı şimdi ise digital fotoğraf kamerasına videoyu atıp tv ye bağlayıp izlemeyi deneyecem ama o videoyu digital kamera çekmediği için gösteremiyor

Bir çakallık yapıp kamerayla bir video çektim sonra o videoyu bilgisayara atıp onun ismini izleyeceğim asıl videonun ismi olarak değiştirdim kameraya attım yine bu video gösterilemez diyor yani bu gece izleyemeyeceğim şu videoyu bilgisayarda.

TheCrow
24.11.2008, 21:03
Emirhan,Nero olmazsa nette çok sayıda dvd maker programları var,onları deneyebilirsin.dvd maker diye arat download sitelerinden,sana en kolay geleni kullan.

Hem niye bilgisayarda izlemiyorsun ki?..

Emirhan Makul
24.11.2008, 21:23
milleti bilgisayar başına toplamak daha zor herkes salonda ama olmadı ya halledecem ama ben.

TheCrow
25.11.2008, 01:14
Arkadaşlar teşekkürler,java ve biosu update edeyim bakalım ne olacak.

@panther

Evet o linkteki yazıyı okumuştum,orada sorunun Windows updateden kaynaklandığını söylüyor.

Kasım'ın dediği gibi BIOS'tan olma ihtimali yüksek.

Tam bir bela bu problem,çok kişi muzdarip ama çözümü yok...Muhtemel sebepler RAM,ekran kartı sürücüsü,BIOS,Java,Windows Update,ses kartı,power supply,ısınma problemi,vs,vs,...Ama hiçbiri de olmayabilir.

Ben Windowsu tamir edip ekran kartının son sürücüsünü yükledim,registry yi temizledim.Şimdi Java update ve BIOS update kaldı.Format bile çözüm olmayacak gibi.Peki ben demoyu nasıl oynuyorum o zaman,ya da daha ağır oyunlarda niye aynı hatayı vermiyor?..

Java Update ve BIOS update de çözüm olmadı...Problemin RAM'den kaynaklanma olasılığı yüksek,büyük ihtimal sistem RAMi ile ekran kartı RAMi uyumsuz,ya da anakart ile RAMlerin frekansı uyumsuz.Daha yeni 2GB RAM almıştım ama ne yapalım yenisini deneyeceğiz artık...O da olmazsa aklımda bir çare daha var,elime bir balyoz alıp girişecem kasaya mönitöre,ben de rahat edecem,bilgisayar da rahat edecek...

Celâl Emre Samancı
26.11.2008, 23:53
arkadaşlar yardım lütfen..

webcam ile aynı anda görüntü ve ses kaydı yapabileceğim bir program varmı acaba? bende A4Tech kamera var ama sadece görüntü kaydedebiliyorum.. ses yok.. böyle bir program varmı acaba??

TheCrow
27.11.2008, 01:36
arkadaşlar yardım lütfen..

webcam ile aynı anda görüntü ve ses kaydı yapabileceğim bir program varmı acaba? bende A4Tech kamera var ama sadece görüntü kaydedebiliyorum.. ses yok.. böyle bir program varmı acaba??

Programdan daha çok webcam ile alakalı bir özellik o.Sesli kayıt yapan bir webcam almak en iyi çözüm sanırım.

Celâl Emre Samancı
27.11.2008, 02:24
Programdan daha çok webcam ile alakalı bir özellik o.Sesli kayıt yapan bir webcam almak en iyi çözüm sanırım.
webcamda mikrofonda var kablolarıda yerlerine takılı.. sesi ve görüntüyü aynı anda kaydetmiyor?? görüntü kaydederken ses olmuyor, başka mic olmadığı halde diğer bir program ile ses kayıt da yapabiliyorum..

єrhan
27.11.2008, 04:52
Camtasia Studio ile görüntüyü ve sesi aynı anda kayıt edebilirsiniz..

Celâl Emre Samancı
27.11.2008, 12:31
Camtasia Studio ile görüntüyü ve sesi aynı anda kayıt edebilirsiniz..
teşekkürler.. işe yaradı:)

TheDayAfter61
30.11.2008, 20:58
Önceden de yazdığım gibi aniden kapanıyor laptop,bunun neden olduğuna dair araştırdım biraz netten.TheCrow abime ve diğer renkdaşlarıma yardımları için teşekkür ediyorum fakat bad sector değil,tam olarak anlamasamda genel anlamda.Sıcaklıktan dolayı kapandığını düşünüyorum,artık daha iyi huylu oldu ve oyundayken kapanıyor-sıcaklığının arttığı anlarda,sesten anlaşılıyor.Peki format attıktan sonra sıcaklıktan dolayı kapanırmı?

Muhammet
30.11.2008, 21:15
Önceden de yazdığım gibi aniden kapanıyor laptop,bunun neden olduğuna dair araştırdım biraz netten.TheCrow abime ve diğer renkdaşlarıma yardımları için teşekkür ediyorum fakat bad sector değil,tam olarak anlamasamda genel anlamda.Sıcaklıktan dolayı kapandığını düşünüyorum,artık daha iyi huylu oldu ve oyundayken kapanıyor-sıcaklığının arttığı anlarda,sesten anlaşılıyor.Peki format attıktan sonra sıcaklıktan dolayı kapanırmı?

Aynı sorun bende de vardı. Dediğin gibi, tamamen sıcaklıkla alakalı bir durumdu.

Aniden kapanıyor makine, hatta açarken disk taraması da yapıyordur bilgisayarın eminim.

Ben bilgisayara işlemcinin sıcaklığını ölçen bir program yüklemiştim, 100'ü geçince yavaşlamaya başlar, bir süre sonra kapanırdı. Buz koyardım makinenin altına, sürekli kapanmasın diye.

Formatla düzelmez sanırım, yani benimki düzelmemişti, sorun fandan kaynaklanıyordu çünkü.

Bilgisayar'ı servise yollamıştım, hard diski kırmıştım ki hikayesi çok komiktir :), serviste kapanma problemini de halletmişlerdi sağ olsunlar.

O gün bugündür sağlamdır, tepe tepe kullanırım, aynı anda hem cd yazıp hem müzik dinleyip hem de COD serilerini oynarım, bütün hırsımı alırım. :)

TheCrow
30.11.2008, 21:22
Benim mavi ekran sorununa çözüm bulamadık hala uşaklar :(

Servise götürecem de,nasıl söylesem,gururuma dokunuyor servisten bilgisayar için yardım istemek :)

seyyah61
30.11.2008, 21:33
Muhammet'in de dedigi gibi büyük ihtimalle fandan dolayi kapaniyor laptop.
Fakat bilgisayarda virüs var ise asiri isinmasina sebep olur bu da kapanma sebebidir.
Eger fan kaynakli degilse problem formatla düzelecek bir durum.
Önce format atarsin olmazsa servise gidersin.

TheDayAfter61
30.11.2008, 21:44
Aynı sorun bende de vardı. Dediğin gibi, tamamen sıcaklıkla alakalı bir durumdu.

Aniden kapanıyor makine, hatta açarken disk taraması da yapıyordur bilgisayarın eminim.

Ben bilgisayara işlemcinin sıcaklığını ölçen bir program yüklemiştim, 100'ü geçince yavaşlamaya başlar, bir süre sonra kapanırdı. Buz koyardım makinenin altına, sürekli kapanmasın diye.

Formatla düzelmez sanırım, yani benimki düzelmemişti, sorun fandan kaynaklanıyordu çünkü.

Bilgisayar'ı servise yollamıştım, hard diski kırmıştım ki hikayesi çok komiktir :), serviste kapanma problemini de halletmişlerdi sağ olsunlar.

O gün bugündür sağlamdır, tepe tepe kullanırım, aynı anda hem cd yazıp hem müzik dinleyip hem de COD serilerini oynarım, bütün hırsımı alırım. :)

İlgi ve alakanız için sağolun.Disk taraması yapmıyor,Bazen nasıl açılsın diye soruyor 4-5 seçenek sunuyor önüme.Oyun açmadığımızdan dolayı bugün sadece abimin elindeyken 1 kere kapanmış,yaklaşık 2.5 senedir bende,garantisi doldu.Eğer bir tahmininiz varsa bilgisayarcı yaklaşık ne kadara yapar?

seyyah61
30.11.2008, 21:46
Benim mavi ekran sorununa çözüm bulamadık hala uşaklar :(

Servise götürecem de,nasıl söylesem,gururuma dokunuyor servisten bilgisayar için yardım istemek :)
Abi mavi ekrani maile yolladin mi?
Bana gelmedi de.

ugurTS1989
30.11.2008, 22:06
bılgısayarımdakı ses sıstemının (2+1)kac watt lık oldugunu nasıl ogrenebılırım bunun daha fazla artırabılırmıyım?amfı felan takılıyomus heraldee:o

Muhammet
30.11.2008, 22:26
Muhammet'in de dedigi gibi büyük ihtimalle fandan dolayi kapaniyor laptop.
Fakat bilgisayardad virüs var ise asiri isinmasina sebep olur bu da kapanma sebebidir.
Eger fan kaynakli degilse problem formatla düzelecek bir durum.
Önce format atarsin olmazsa servise gidersin.

Çeşitli nedenlerle birçok kez format atmıştım. Düzelmemişti.

Sıcaklığın 120'nin üstüne çıktığı oluyordu bazen, buz falan eriyip gidiyordu.

Dalga konusu olmuştum, bilgisayar altında şişe şişe buzlar falan. :)

İlgi ve alakanız için sağolun.Disk taraması yapmıyor,Bazen nasıl açılsın diye soruyor 4-5 seçenek sunuyor önüme.Oyun açmadığımızdan dolayı bugün sadece abimin elindeyken 1 kere kapanmış,yaklaşık 2.5 senedir bende,garantisi doldu.Eğer bir tahmininiz varsa bilgisayarcı yaklaşık ne kadara yapar?

Net bir fiyat söyleyemem.

Büyük ihtimalle sorun fandadır diye tahmin ediyorum. Eğer tozlanmadan ya da o tip birşeyden olduysa, fanı temizler bakımını yaparlar. Bu seçenek ucuz olanı.

Eğer fanı değişeceklerse biraz tuzlu olabilir.

Fiyat konusunda kesin bilgim yok maalesef.

seyyah61
30.11.2008, 22:28
bılgısayarımdakı ses sıstemının (2+1)kac watt lık oldugunu nasıl ogrenebılırım bunun daha fazla artırabılırmıyım?amfı felan takılıyomus heraldee:o
Hala duruyorsa kutusunda yaziyordur.
Kutusunu attiysan modelini internette arastirip detayli bilgiye ulasabilirsin.
Ses sistemleriyle fazla ilgilenmiyorum ama amfi takmak yerine daha iyi bir ses sistemi alabilirsin. O kadar da pahali olmaz sanirsam.

seyyah61
30.11.2008, 22:31
Fanin icindeki tozu kendin de elektrik süpürgesi ile temizleyebilirsin.
Servise yollarsan acma kapama parasi 50 ytl alirlar en az.
Takilan parcanin maliyeti ve isciligine göre pahaliya patlayabilir.

TheCrow
01.12.2008, 10:31
Abi mavi ekrani maile yolladin mi?
Bana gelmedi de.

Yok göndermedim kardeş.Ümidimi kaybettim ben bu konuda...Önceden bahsettiğim bir çözüm var,işlerimin yoğunluğu bir azalsın,onu uygulamaya koyacağım,daha önce de uygulamıştım,yüzde yüz kesin çözüm!..

Sinan SARI
01.12.2008, 23:05

Sesi yükselten proğramlar var. Düşüncene alternatif olabilir.netten araştır biraz bulursun. Ben bi ara denemiştim fena değil.

Kasım Hilal
02.12.2008, 00:29
TheDayAfter61, (http://forum.bordomavi.net/member.php?u=24488) bilgisayarın ısı nedeni ile kapanmsı genellikle işlemciden kaynaklanır.. RAM'lerde zaten hareketli bir aksan olmadığı için ısı sorunu göremezsin.. Ekran kartı ısındığında ise hemen kapanmaz, genellikle önce bir grafiklerde yavaşlama gösrterir.. Sabit diskte eğer bat sector var ise bu da genelde belli bir dosyayı çalıştırmaya çalıştığında kendini gösterir.. Eğer nasıl yapıldığını bilmiyorsan hiç bulaşma.. Ama yine de söyleyeyim.. Sabit idskteki bat sectorler düzeltilemez.. Ancak love level format ile bu bat sectorler bulunup kullanılmaz hale getirilir ki bu da gayet iş görür. Yalnız eklemem lazım. Bu ince ve uzun bir iştir..
Gelgelelim tahminime.. Şimdi size tavsiyem bilgisayarınızı açtıığnızda hiçbir şey yapmadan beklemek... Sistemin uyku moduna geçmesine izin vermeden mümkün olduğu kadar açık kalmasını sağlayın.. Eğer bu süre uzun ise büyük ihtimal ile işlemcinizde ısı problemi vardır.. Eğer bilgisayar fiziksel bir darbe aldı ise işlemcinin fanında bir arıza olabilir. Ya da fan aşırı derecede tozlanmış olabilir.. Tavsiyem bir servise götürmeniz..

Kasım Hilal
02.12.2008, 00:36

Ses sisteminizin güzünün kaç watt olduğu çok da önemli değildir..
Zaten genellikle verilen değer hoparlörlerin PMPO değeridir ki bu da gerçek ses değeri değildir..
Bir hoparlörün ses kalitesi;

1- Kaç ohm olduğuna (bu sesin netliğini belirler) ki genelde öğrenemezsiniz.. Bu değer hoparlörün sargı sayısı ile orantılıdır..
2- Kaç watt RMS'ye sahip olduğuna bağlıdır.. (RMS hoparlörünüzün gerçek ses seviyesini veren değerdir).

Teknik sorunlar ile upraşmak istemiyor iseniz diyeceğim odur ki; genellikle ahşap kaplı ve ağır hoparlörler daha kaliteli ses verir..

Winamp ve Windows Media Player kullanırken daha net ses alabilmek için DFX programını kullanmanı öneririm. Ama eğer hoparlörler pek iyi değilse farkettirmez kalitesini..

-------

Ekleme: Bilgisayara herhangibir hoparlör bağlamaktan bahsediyor isen eğer bu pek sağlıklı olmaz.. PC için tasaranmış speakerlar kullanman daha mantıklı olur. Diğer hoparlörler (örneğin iyi bir müzik setinin hoparlörü) çok yüksek ses gücü verdiğinden anfi olmadan bağlandığında ses vermez. Haricen kullandığın amfi ise eğer fazla güçlü ise ses kartını yakabirsin..

ugurTS1989
02.12.2008, 08:17
http://www.devsepet.com/images/std/elektronik/phtv29.jpg (javascript:;)
PREMIER PHTV29 HOME THEATRE 2 + 1 VFD

Çıkış Gücü: Subwoofer 50 w
Ön Hoparlörler: 15 w x 1
Surround: 15 w x 1
Empedans: (8) ohm
Sürücü Ünitesi: Subwoofer (5. 25'')
Hoparlörler (3'' + 1.5'') x 2
Frekans Cevabı: 30 Hz - 20 KHz
Yan Hoparlörlerin Ayırması: 45 dB
Sinyal / Gürültü Oranı: 60 dB
Güç kaynağı: AC 220 v / 50 Hz
Ekranlanmış hoparlör kabinleri
CD, VCD, DVD, uydu alıcı, stereo tuner
PC gibi harici kaynaklar ile uyumlu
Genişlik: 440 mm
Genişlik: 440 mm
Yükseklik: 150 mm

PREMIER PHTV29 HOME THEATRE 2 + 1 VFD

KASIM ABI BENIMKI BUNDAN OZELLILERIDE BU AMFI TAKILIRMI BUNA

Kasım Hilal
03.12.2008, 21:01
Takılmamalı..
Hoparlörler patlar büyük ihtimal..
Ama se seviyesi iyi bence..
Daha yüksek ses istiyorsan paraya kıyman lazım..
Tavsiye edeceğim marka Logitec..
Olmazsa Creative..

Çağatay Özmen
04.12.2008, 00:42
arkadaşlar 2 bilgisayar arasında oyun amaçlı lan bağlantısı kurmak istiyorum bilgisayarlar aynı model laptop,vista. lan kablosuyla bağladığımızda birbirlerini görüyor bilgisayarlar ama oyun kısmını halledemiyoruz, bu konu hakkında bilgisi olan kimse var mı?

TheCrow
04.12.2008, 01:52
arkadaşlar 2 bilgisayar arasında oyun amaçlı lan bağlantısı kurmak istiyorum bilgisayarlar aynı model laptop,vista. lan kablosuyla bağladığımızda birbirlerini görüyor bilgisayarlar ama oyun kısmını halledemiyoruz, bu konu hakkında bilgisi olan kimse var mı?

Hangi oyun?..Multiplayer seçeneklerinde tcp/ip veya local lan seçmeniz lazım.

alper*
04.12.2008, 02:13
oyunları aynı cd key'i kullanarak kurdu iseniz çalışmayabilir.

Çağatay Özmen
04.12.2008, 18:41
oyun age of empires 2, multiplayer bölümünde tcp-ıp yi seçince looking for games yazan yerde kurduğum oyunun adı çıkıyor diğer bilgisayarda ama bastığımızda biraz bekliyor sonra hata veriyor.ayrıca sadece benim bilgisayardan kurulunca oyunun ismi karşıdan görülüyor,o kurunca ben göremiyorum.bu kabloda sorun var demek galiba.

Sinan SARI
04.12.2008, 20:07
bir ihtimal : güvenlik duvarını kaldırın engelleme yapar. aynı şekilde antivirüs proğramında varsa onuda kaldırın

TheCrow
04.12.2008, 21:21
Oyunun kurulu olduğu hdd bölümünün paylaşıma açık olduğundan emin misiniz?..

Çağatay Özmen
04.12.2008, 21:36
bir ihtimal : güvenlik duvarını kaldırın engelleme yapar. aynı şekilde antivirüs proğramında varsa onuda kaldırın

ikisini de deneyeceğim şimdi inşallah olur

Harun CAN
04.12.2008, 23:55
selam hamsiler :) benim bi sorum var ! mp3 çalarıma yeni versiyon yükleyim derken eskisinden de oldum ve yeniyi yükleyemedim, şuan mp3 çalar çalışmıyor... sürüm yüklemem gerek ama nasıl , diyeceksinizki madem bilmiyodun neden bu işe bulaştın , ben samsung sitesinden aldığım tarif üzerine işe koyuldum ama malesef yarıyolda kaldım... fikri olan varmı ??? samsung yp u1

Kasım Hilal
05.12.2008, 00:10

Bu gerekli değil...
Neticede dosya paylaşmıyorsunuz...

selam hamsiler :) benim bi sorum var ! mp3 çalarıma yeni versiyon yükleyim derken eskisinden de oldum ve yeniyi yükleyemedim, şuan mp3 çalar çalışmıyor... sürüm yüklemem gerek ama nasıl , diyeceksinizki madem bilmiyodun neden bu işe bulaştın , ben samsung sitesinden aldığım tarif üzerine işe koyuldum ama malesef yarıyolda kaldım... fikri olan varmı ??? samsung yp u1

Servise yolla hemen..
Samsung ürümleri Kont garantisinde..
Sana yakın bir servis muhakkak vardır..
Yazılımı güncelleme esnasında eğer bilgisayar ile bağlantısını kesersen iş biter...
Benim başıma iki kere geldi aynı şey..
Birinde elektrikler kesildiği için ikincisinde de kendim kaşındığım için oldu..
Servise gönderdim yenisini yolladılar..
İkinci seferde ise suç bende olduğu için attım gitti..

Harun CAN
05.12.2008, 00:19
Bu gerekli değil...
Neticede dosya paylaşmıyorsunuz...

Servise yolla hemen..
Samsung ürümleri Kont garantisinde..
Sana yakın bir servis muhakkak vardır..
Yazılımı güncelleme esnasında eğer bilgisayar ile bağlantısını kesersen iş biter...
Benim başıma iki kere geldi aynı şey..
Birinde elektrikler kesildiği için ikincisinde de kendim kaşındığım için oldu..
Servise gönderdim yenisini yolladılar..
İkinci seferde ise suç bende olduğu için attım gitti..

durum vahiim ! garanti biteli 2 hafta oldu :) galiba yeni bir samsung baksam iyi olucak...

Travelair
05.12.2008, 00:48
Bunun için genel şikayet web sitesi var. Adını hatırlayamıyorum. İnsanlar oraya girip çeşitli markalar ve satış sonrası hizmetleri hakkında şikayetlerini dile getiriyorlar. Hatta site yetkilileri bunun üzerine firmalarla irtibata da geçiyor. Google'den bulabilirsin. Oraya girip yazarsan garantisi yeni bittiği için sırf bu iş için uzatma ihtimalleri var. İyi şanslar

Harun CAN
05.12.2008, 01:08
Bunun için genel şikayet web sitesi var. Adını hatırlayamıyorum. İnsanlar oraya girip çeşitli markalar ve satış sonrası hizmetleri hakkında şikayetlerini dile getiriyorlar. Hatta site yetkilileri bunun üzerine firmalarla irtibata da geçiyor. Google'den bulabilirsin. Oraya girip yazarsan garantisi yeni bittiği için sırf bu iş için uzatma ihtimalleri var. İyi şanslar

tamam abi sağol, ben yarın direkman kontu arıyacam ve sorucam belki yardımcı olurlar :) olmazsa da darty de samsung ypu3 1gb 49 a düşmüş, onu alırım , hayırlı geceler..

Çağrı Bilici
06.12.2008, 02:01
ben bilgisayarda fifa fln oynarken aynı anda üç tuş basmıyor mesela koşarken hem koşma tuşu hem sağ yön tuşuna basarken aynı anda aşağıya basınca gitmiyor.neden acaba bileniniz var mı

İHSAN
06.12.2008, 02:16
Verimli ve faydalı bir başlık olmuş. Katkıda bulunan arkadaşlara teşekkürler.

ugurTS1989
08.12.2008, 11:18
WINDOWS XP
Intel(R)
pentıum(R) 4 CPU 3.20GHz
3.21GHz, 1,00 GB RAM
BİLGİSAYARIMIN OZELLIGI BU PES 2009 U KALDIRIRMI ACABA OYUNDA DONMA FELAN YAPARMI?

İskender66
08.12.2008, 20:30
PC özellikleri gayet iyi. Yalnız ekran kartı kaç MB? O çok önemli.

ugurTS1989
08.12.2008, 21:36
PC özellikleri gayet iyi. Yalnız ekran kartı kaç MB? O çok önemli.
nasıl ogrenebılırım?

Sinan SARI
08.12.2008, 22:16
nasıl ogrenebılırım?

Başlat-->

''Çalıştır'' kısmına 'dxdiag' yaz sana bilgisayarınla ilgili özellikleri gösteren bir sayfa açacak orada ekran başlığına tıkla listede bilmem kaç mb olduğu yazar.256mb yada 512 mb işini gayet iyi görür.

Kubilay ŞAHİN
09.12.2008, 00:07
bende çözemediğim bi sorunumu yazayım...
özellikler...1,60 intel çift çekirdek 512 ram 512 mb asus gt8500 ekran kartım var...ekran kartını pc ye kurdukdan sonra kartta aşırı bir ısınma ve bilgisayarda kasma var özellikle video oyun v.b yüksek çözünürlük isteyen programları actığımda belli bir süre kastıkdan sonra genel tabiriyle (mavi ekran) çıkıp reset atıyor... ben baya bi uğraştım ama çözemedim...:) sizden yardımlarınızı bekliyorum...!

Saygılarımla...

İHSAN
09.12.2008, 01:26
Arkadaşlar uzunca ingilizce metinleri çevirmem gerekiyor şu sıralar ve bu konuda bana yardımcı olacak en azından işimi kolaylaştıracak bir program eklenti var mıdır bildiğiniz?

alper*
09.12.2008, 01:35
işinize yarar mı bilmiyorum ama bir arkadaş transfer başlığında bir metni çevirmek için translate.google.com'u kullanmıştı.

**
türkçe seçeneği yokmuş =(

Selami Gürpınar
09.12.2008, 01:42
Arkadaşlar uzunca ingilizce metinleri çevirmem gerekiyor şu sıralar ve bu konuda bana yardımcı olacak en azından işimi kolaylaştıracak bir program eklenti var mıdır bildiğiniz?

hemencevir.com dan yararlanabilirsin.

Yada " Turing " programıda işine yarayabilir.

İHSAN
09.12.2008, 02:19
işinize yarar mı bilmiyorum ama bir arkadaş transfer başlığında bir metni çevirmek için translate.google.com'u kullanmıştı.

**
türkçe seçeneği yokmuş =(

hemencevir.com dan yararlanabilirsin.

Yada " Turing " programıda işine yarayabilir.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

Alper, ingilizcem iyi derece olsaydı eminin çok işime yarardı dediğin site. Ama şuan bu zor.

Selami, turing çeviri programı çok basit cümleler için kullanışlı, ama benim çevirmek istediğim metne pek uygun değil. Ama, hemençevir.com işime yarar...

ugurTS1989
09.12.2008, 11:15
Başlat-->

''Çalıştır'' kısmına 'dxdiag' yaz sana bilgisayarınla ilgili özellikleri gösteren bir sayfa açacak orada ekran başlığına tıkla listede bilmem kaç mb olduğu yazar.256mb yada 512 mb işini gayet iyi görür.
yaklasık top. bellek:512.0 mb ıyımıdır
pes 2009 kaldırırmı donma felan olmaz dımı?

İskender66
09.12.2008, 13:23
ekran kartın iyiyimiş. Hiç bi sorun olmaz. Benimkide 510 MB ve gayet güzel çalıştırıyor PES 2009'u

ÖmerFarukYılmaz
12.12.2008, 17:03
http://img139.imageshack.us/img139/188/asdewkg9.jpg

Bu sorunu almaktan bıktım...:)

Firefox ile 1 saat çalıştıktan sonra artık sayfaları açmamaya başlıyor...Programı kapatıp açtığınızdada bu çıkıyor..

TheCrow
12.12.2008, 17:18

Firefox ile 1 saat çalıştıktan sonra artık sayfaları açmamaya başlıyor...Programı kapatıp açtığınızdada bu çıkıyor..

Bende de olmuştu aynı sorun,programı kaldırıp en yeni versiyonunu tekrar yükleyince düzeldi.

Çağrı Bilici
13.12.2008, 01:36
ben bilgisayarda fifa fln oynarken aynı anda üç tuş basmıyor mesela koşarken hem koşma tuşu hem sağ yön tuşuna basarken aynı anda aşağıya basınca gitmiyor.neden acaba bileniniz var mı
?
.

Selami Gürpınar
13.12.2008, 01:46
?
.

Klavyenden kaynaklanan bir sorun, daha çok fonksiyonlu bir klavye alırsan sorun gidecektir.

Selami Gürpınar
13.12.2008, 01:47

Kanka Firefox un en yeni sürümünü yüklemen gerek.

Sinan SARI
13.12.2008, 13:03

İhsan ne tür konularda çeviri yapacağını bilmiyorum ama söylemek istediğim genel olarak ''çeviri'' proğramları cümleyi tam anlamıyla çevirmediği. Eğer ki takıldığın biryer yada yardımcı olabileceğim bir şeyler olursa seve seve yardımcı olurum.

ÖmerFarukYılmaz
13.12.2008, 13:06
Kanka Firefox un en yeni sürümünü yüklemen gerek.

Kanka sende son sürümün varmı setupu:)

ugurTS1989
07.01.2009, 22:28
logitech g25.....
boyle bır makına almak gıbı nıyetım var bılgısı veya gorusu olanlar lutfen bılgılendırsın fıyatı bıraz ucuk gıbı ama 2.el felan arastırıyorum bı tanede buldum ....(ehlıyet aldımda bıraz tecrube edınmek ıstıyorum sadece buu)

ugurTS1989
07.01.2009, 22:31
....................

Muhammet
07.01.2009, 22:34
Son zamanlarda firefox eklentilerinin canını çıkarmıştım. İşe yarar ne bulduysam kurup ekledim.

Sonra bilgisayar kafayı yedi, ortalama 500 MB ile çalışan sistem, 1,35 GB'lara fırladı.

Hepsini kaldırdım ben de.

Emirhan Makul
07.01.2009, 22:40
logitech g25.....
boyle bır makına almak gıbı nıyetım var bılgısı veya gorusu olanlar lutfen bılgılendırsın fıyatı bıraz ucuk gıbı ama 2.el felan arastırıyorum bı tanede buldum ....(ehlıyet aldımda bıraz tecrube edınmek ıstıyorum sadece buu)
öncelikle şunu belirtmeliyim DFP ile G25 arasında fiyat olarak fark 2.2 misli gibi bişi ama aralarındaki fark öle bböle deil.
başta direksiyonda hissediliyo 2 motorun rahatlığı. ayrıca deri oluşu eli terletmiyo bide 11" oluşu büyük olması metal vites kulakları vs sizi kokpitte götürüyo diyebilirim..
işçilik süper..

pedallara gelince... bugün x bi pedal takımı alsanız 60ytl.. üzerindeki pedalları sökün arabanıza takın okdar güzel.. ve metali çok olumlu.... her pedalın sertli farklı
debriyaj orta sertlikte fren en sertii ve dibine dogruiyice sertleşiyoo
gaz kuş gibi hafif... hatta arabadaki gibi frenle gaz birbirine yakın debriyaj uzakta....

vitese gelince.. biraz ufak defek ama süper bişi ... en zevkli parçasıı 6 ileri olması araba ile bire bir olmasını sağıyo. ben hiç 6 vites kullanmadım için 6 dan 5 almak bi garip geliyo. 6 4 2 yapıyom:D
geri vitese takmak için vitesi bastırıp 6 nın oraya çekiyosunuz buda agzının suyunu akıtıyo insanın
belli bi süre oyun oynamıyıp araba kaldırıyosun iler igeri vs:D

vitesten çıkan sesler çok hoş mekank sesler... he bide oda deri:) kookpitte ki tuşlara kontak start filan koydum. istenirse vitesi triptronik te yapılabiliyoo yani 3 tip vites var.. manuel / f1 /triptronic

ugurTS1989
07.01.2009, 22:49
oncelıkle goruslerın ıcın tessekkurler dfp bana oyuncak gıbı geldı ama g25 cok gercekcı yapılmıs kullananların yorumlarıda neredeyse hepsı olumlu ...
sende g25 kullanıyosun heralde nasıl tavsıye edermısın alıcamda ılerıde bı sorun cıkartırmı adı bı seyede benzemıyo heralde kırılacak gıbıde degıl heryerı metall

Emirhan Makul
07.01.2009, 23:00
oncelıkle goruslerın ıcın tessekkurler dfp bana oyuncak gıbı geldı ama g25 cok gercekcı yapılmıs kullananların yorumlarıda neredeyse hepsı olumlu ...
sende g25 kullanıyosun heralde nasıl tavsıye edermısın alıcamda ılerıde bı sorun cıkartırmı adı bı seyede benzemıyo heralde kırılacak gıbıde degıl heryerı metall

Yok ben kullanmıyorum modeli yazdım hemen bilişim ile ilgili forum sitelerinde kayıtlı kullanıcıların kullandıkları ürünler hakkında ki yorumlarından alıntı yaptım bu gerçek yorum ama fransadan yazmış yazan olumlu şeyler söylüyor bu ürün için.

bmfırtına
08.01.2009, 10:58
Başlat-->

benim ekran kartı 512 mb ama 1915mb gözüküyo orda
sistem raminden mi yiyo acaba?

Emirhan Makul
08.01.2009, 17:22
Ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum anlayan kişilerden;

Şimdi sahip olduğun nesneleri söylerek başlayayım konuya ,Benim Bir masa üstü bilgisayarım var ve bu bilgisaayara bağlı kablolu internetim var bildiğimiz internet adsl'li telefona bağlı olan birde dizüstü bilgisayarım var şimdi bu dizüstü bilgisayar ile wireless' olarak bağlanamıyorum çünkü apartmanımızda mevcut şifresiz wireless bağlantısı yok yakın çevremizde de fabrika restaurand gibi yerde yok onun için herhangi bir kablosuz ağa bağlanamıyorum şimdi sorum şu;

Ben Her iki bilgisayardan da internete bağlanmak istiyorum ne yapabilirim
Bir wirelees de kendime alırsam bu kablosuz modemle hem dizüstü hemde masa üstü bilgisayarı kullanabilirmiyim?
Mevcut elimde olan kablolu modeme herhangi bir aparat takıp dizüstünden de bu interneti kullanabilirmiyim?

En mantıklı şekilde iki bilgisayardan da interneti kullanabilmem için ne yapmalıyım sahip olduğum nesneleri de gözününe alıp bir öneri sunabilirmisiniz?

Adem Erdoğan
08.01.2009, 17:27
"Bir wirelees de kendime alırsam bu kablosuz modemle hem dizüstü hemde masa üstü bilgisayarı kullanabilirmiyim?"

Wireless modem alırsın ama masaüstü bilgisayarına wireless adapter alman lazım.

Yada modemin normalse laptop için kablo alabilirsin.Daha ekonomik olur.Ama wireless tavsiye ederim evde kablo kirliliği olmaz.Hemde laptopu istediğin yerde kullanabilirsin.

Emirhan Makul
08.01.2009, 18:21
"Wireless modem alırsın ama masaüstü bilgisayarına wireless adapter alman lazım."

İşte bu masaüstü bilgisayara alacağım adapteri nasıl nereye takacağım nasıl birşeydir nasıl kullanılır bir anlatırsan sevinirim bende öyle yapmayı düşünüyorum kablo kirliliğinden kurtulmak yok istiyorum.

wolf_TS61
08.01.2009, 19:43
"Wireless modem alırsın ama masaüstü bilgisayarına wireless adapter alman lazım."

İşte bu masaüstü bilgisayara alacağım adapteri nasıl nereye takacağım nasıl birşeydir nasıl kullanılır bir anlatırsan sevinirim bende öyle yapmayı düşünüyorum kablo kirliliğinden kurtulmak yok istiyorum.
wireless adapter usb çıkışına takılabilir.ben geçen sene masaüstünü öyle kullanmıştım.2 parmak kalınlığında bişey işte.küçük yani.ama hem wireless adaptör hemde wireless modem almak pahalıya patlayabilir sana.eğer laptopu illede kucağımda kullanmama gerek yok dersen yanlış hatırlamıyorsam bi tane ethernet kablosu ile (büyük ihtimal modemin arkasında çıkışı vardır)laptopu internete bağlayabilirsin.

Emirhan Makul
08.01.2009, 19:48
Tahminen Wireless modem ve adaptörü tahminen ne kadara mal olur ? laptopu evin başka yerlerinde de kullanmak istiyorum.

Adem Erdoğan
08.01.2009, 19:58
Tahminen Wireless modem ve adaptörü tahminen ne kadara mal olur ? laptopu evin başka yerlerinde de kullanmak istiyorum.

150 ytl civarında olur.

Adem Erdoğan
08.01.2009, 20:05
Rapidsharede problem yaşayan varmı yoksa sadece banamı kıllık yapıyor.

Emirhan Makul
08.01.2009, 20:11
ugurTS1989
adem6167
wolf_TS61

Çok Teşekkür ederim arkadaşlar artık iyi markayı araştırıp bulup düzeneği kurmak bana kaldı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Kasım Hilal
08.01.2009, 20:20
Rapidsharede problem yaşayan varmı yoksa sadece banamı kıllık yapıyor.

Ne tür bir problemden bahsediyoruz?

Adem Erdoğan
08.01.2009, 20:28
Film indiriyorum.5. partta "The server 404.rapidshare.com is momentarily not available. We are aware of this and are working to get this resolved." hatası verdi.
Serverlarında problem varmış.
Ama 6. partta sorun yok.

bunyamin55
08.01.2009, 21:58

Şimdi sahip olduğun nesneleri söylerek başlayayım konuya ,Benim Bir masa üstü bilgisayarım var ve bu bilgisaayara bağlı kablolu internetim var bildiğimiz internet adsl'li telefona bağlı olan birde dizüstü bilgisayarım var şimdi bu dizüstü bilgisayar ile wireless' olarak bağlanamıyorum çünkü apartmanımızda mevcut şifresiz wireless bağlantısı yok yakın çevremizde de fabrika restaurand gibi yerde yok onun için herhangi bir kablosuz ağa bağlanamıyorum şimdi sorum şu;

Bir wirelees de kendime alırsam bu kablosuz modemle hem dizüstü hemde masa üstü bilgisayarı kullanabilirmiyim?
Mevcut elimde olan kablolu modeme herhangi bir aparat takıp dizüstünden de bu interneti kullanabilirmiyim?

En mantıklı şekilde iki bilgisayardan da interneti kullanabilmem için ne yapmalıyım sahip olduğum nesneleri de gözününe alıp bir öneri sunabilirmisiniz?

Senin bahsettiğin sistem bende var kablosuz modem alırsın masa üstü bilgisayara ethernetten bağlarsın laptop a da kablosuz bağlanırsın 50$ a çözersin daha yeni aldım zyxel kablosuz artı 4 port 56$

Adem Erdoğan
08.01.2009, 22:01
Senin bahsettiğin sistem bende var kablosuz modem alırsın masa üstü bilgisayara ethernetten bağlarsın laptop a da kablosuz bağlanırsın 50$ a çözersin daha yeni aldım zyxel kablosuz artı 4 port 56$

Daha mantıklı ve daha ekonomik.

Kasım Hilal
09.01.2009, 01:26

Eğer kullandığın modem kablosuz değil ise sadece bir access point alarak kablosuz bağlantı da kurabilirsin..
Masaüstü bilgisayarı zaten kablosuz bağlamanı önermem..
Zira kablosuz bağlantıda maksimum verim 54 Mbir iken kablo ile 100 Mbit hızla bağlanırsın..
Gerçi ülkemizde en yüksek internet hızı 4 Mbit ama olsun, farkediyor..

Kasım Hilal
09.01.2009, 01:30
Film indiriyorum.5. partta "The server 404.rapidshare.com is momentarily not available. We are aware of this and are working to get this resolved." hatası verdi.
Serverlarında problem varmış.
Ama 6. partta sorun yok.

Rapid tek server kullanmıyor..
Yaklaşık 10 tane serveri var..
Geçicidir sanırım..
Ayrıca film indirmek için torrent kullanmanızı tavsiye ederim..

İsmail Alkan
10.01.2009, 01:05
Arkadaşlar,

Biliyorsunuz 100 Mb üzeri video paylaşamıyoruz,boyutu büyük olan videoları kesip biçecek bir program lazım

Bir iki tane indirdim (video splitter-Colorful Movie Editor ) çalıştıramadım,program ya hata verip kapanıyor,yada dosyayı açmıyor.

Pratik ve anlaşılır bir program bilen varsa paylaşırsa sevinirim...

Misina
10.01.2009, 01:08
Bilgisayarında Movia Maker Yok Mu Abey?

Muhammet
10.01.2009, 01:11
Sayın selazur'lu ismail hocam, youtubedownloader diye bir program var. İndirme, çevirme ve kesme özelliği var.

İşinize yarayabilir.

İsmail Alkan
10.01.2009, 01:15
Bilgisayarında Movia Maker Yok Mu Abey?
Var ama maalesef ne hikmetse bazı dat vs gibi uzantılı dosyalarıd esteklemiyor,

@muhammet
Tşk,şimdi bakacam önerine.

İsmail Alkan
10.01.2009, 01:29
@muhammet
Tşk,şimdi bakacam önerine.
Muhammet olmadı maalesef program paralı versiyona geç diye inat ettii...

Bahattin Aydın
10.01.2009, 02:45
İsmail abi Ultra Video Splitter programı ile rahatlıkla kesebilirsin..kullanımıda çok basit..internetten bulabilirsen indirirsin yoksa özeldenmsn adresini yollarsan ben sana setupını msnden atarım..

Muhammet
10.01.2009, 05:38
Muhammet olmadı maalesef program paralı versiyona geç diye inat ettii...

Zamanında görememişim mesajınızı, kusura bakmayın.

Bende o programın eski versiyonlarından biri var. Yeni versiyonları çıkıyor sanırım, beni de bol bol uyardı zaten güncelle diye ama, sorun çıkartır diye yapmadım. O sorun dediğim de paralı versiyon zımbırtısı. Yeni versiyon dediği Youtubedownloader 2.1.7 olabilir.

Ben eski versiyonunu upload ettim.

Şu linkten indirebilirsiniz. Umarım işinize yarar.

http://www.speedyshare.com/835223461.html

ilhan
10.01.2009, 19:18
İsmail Abi,

İşte işine yarayacak program.

@MiracCiftci

Bu yazılım senin soruna cevap olmaya aday ;)

VirtualDub

Açık kaynak kodlu VirtualDub (http://www.virtualdub.org/):

http://img240.imageshack.us/img240/4176/20070602193133hn6.jpg (http://www.virtualdub.org/)

Çok küçük boyutlu, sadece 1 mb cık. Kurulum gerektirmeyen güçlü bir yazılım.
Bildiğim kadarıyla sadece AVI, MPEG türü videoları işlenebiliyor.

http://img300.imageshack.us/img300/4431/buradanindirebilirsinizrn1.png (http://prdownloads.sourceforge.net/virtualdub/VirtualDub-1.7.3.zip?download)

İsmail Alkan
10.01.2009, 21:28
Sağol İlhan,
Bahattin Aydın Kardeşim dün gece işime yarayan bir programın setup ını gönderdi bana,gerçekten işimide gördü,kendisine burdanda tşk edeyim,diğer ilgilenen arkadaşlarada ayrıca tşk ler :)

Kasım Hilal
12.01.2009, 06:48
Arkadaşlar,

Biliyorsunuz 100 Mb üzeri video paylaşamıyoruz,boyutu büyük olan videoları kesip biçecek bir program lazım

Bir iki tane indirdim (video splitter-Colorful Movie Editor ) çalıştıramadım,program ya hata verip kapanıyor,yada dosyayı açmıyor.

Pratik ve anlaşılır bir program bilen varsa paylaşırsa sevinirim...

Dosyaları bir program ile ayırdığınızda onu indirenler de parça parça izliyor..
Ben tek dosyayı partlar halinde yüklemenizi tavsiye ederim..
WinRar ile herhangi bir dosyayı 100 Mb'lık partlar halinde arşivleyebilirsiniz..
İlle de videoları bölmek istiyorsanız size en çok önereceğim iki programdan birisi Pinacle diğeri Ulead VideoStudio..
Yalnız bu iki program için de yüksek performansa sahip bir bilgisayarınızın olması lazım...

Misina
13.01.2009, 23:59
Arkadaşlar

Samsung s500 fotoğraf makinem garanti süresi bitiminden 20 gün sonra arızalandı.Servise götürdüm bir parçasının değişmesi gerektiğini 70-80 lira civarında bir masrafı olacağı söylendi.Bu fiyat aynı özellkilerde bir cihazın yarısı demek.tamirden vazgeçtim

Şimdi yeni bir cihaz bakıyorum tavsiyede bulunabileceğiniz bir cihaz var mı?

Armağan Dere
17.01.2009, 01:18
arkadaşlar windows key changer'la windows keyimi değiştiremiyorum bi yardımcı olursanız sevinirim...yüklü ama yapamıyorum...

İskender66
17.01.2009, 14:10
Bende sık sık bağlantı sorunu oluyor. Modemi kapatıp açıyorum yada bilgisayarı yeniden başlatıyorum. Msnye girmek istediğimde "DNSniz ip numaranızı çözümleyemiyor" yazıyor. Modemi kapatıp açma dışında buna kalıcı bir çözüm yolu var mı acaba?

ÜNAL
17.01.2009, 14:22
Arkadaşlar

Samsung s500 fotoğraf makinem garanti süresi bitiminden 20 gün sonra arızalandı.Servise götürdüm bir parçasının değişmesi gerektiğini 70-80 lira civarında bir masrafı olacağı söylendi.Bu fiyat aynı özellkilerde bir cihazın yarısı demek.tamirden vazgeçtim

5,6 ay 7.2 lik yaklaşık 350 TL civarı.Sony Cyber-Shot aldım.Fotoğraf makineleri içerisinde en iyi diyebilirim.Şu sıralar kampanyada ğer stoklarda bitmediyse al derim.Çünkü talep çok fazla.Sorun çıkmadı.Kolay kolay da çıkmaz:)

TheCrow
17.01.2009, 16:08
Arkadaşlar

Fotoğraf makinasında Nikon ve Canon 1 numaradır.

Kasım Hilal
17.01.2009, 20:48
Arkadaşlar

İstediğiniz özellikler nedir?
Bir de en önemlisi; hangi fiyat aralığında bir cihaz arıyorsunuz?

Bende sık sık bağlantı sorunu oluyor. Modemi kapatıp açıyorum yada bilgisayarı yeniden başlatıyorum. Msnye girmek istediğimde "DNSniz ip numaranızı çözümleyemiyor" yazıyor. Modemi kapatıp açma dışında buna kalıcı bir çözüm yolu var mı acaba?

IP numaranızı ve DNS'nizi kendiniz belirleyebilirsiniz..
Modemin markasını yazarsanız yardımcı olabilirim...

İskender66
17.01.2009, 22:08
IP numaranızı ve DNS'nizi kendiniz belirleyebilirsiniz..
Modemin markasını yazarsanız yardımcı olabilirim...
Modemin markası pikatel combomax

Misina
17.01.2009, 22:23
İstediğiniz özellikler nedir?
Bir de en önemlisi; hangi fiyat aralığında bir cihaz arıyorsunuz?

7 mp ve üzeri bir cihaz bakıyorum.

en az 3X Dijital zoom

sesli video kaydı

enerji çeşidininde alkalin pil olması olması dikkat ettiğim özellikler

150-300 ytl aralığında.

Fotoğraf makinasında Nikon ve Canon 1 numaradır.

Canon ve Nikon un amatör çekileri için kullanıma sunduğu cihazlar bile neredeyse profösyönel seviyede.Kaliteleride Fiyatlarıda uçuk

Cafer KILIÇSOY
18.01.2009, 00:16
Ya lanet olsun pixia diye bir program yükledim, şimdi bir türlü silemiyorum. Her silmek istediğimde ingilizce bir uyarı veriyor. Bir sürü program kaldırma programı yükledim, yok yok. Kene gibi yapıştı. Hiçbirşey fayda etmiyor.

Var mı derdime derman olacak gönüllü?

bunyamin55
18.01.2009, 00:28
Ya lanet olsun pixia diye bir program yükledim, şimdi bir türlü silemiyorum. Her silmek istediğimde ingilizce bir uyarı veriyor. Bir sürü program kaldırma programı yükledim, yok yok. Kene gibi yapıştı. Hiçbirşey fayda etmiyor.

güvenli mod'da denermisiniz

Cafer KILIÇSOY
18.01.2009, 09:21
Denedim, olmuyor.

Aynen şöyle bir uyarı çıkıyor;

An error(-5005 : 0x80070002) has occurred while the setup.
Please make sure you have finished any previous setup and closed other applications.
lf the error still occurs, plase contact your vendor.:(

Muhammet
18.01.2009, 10:06
Cafer Abi, programın kurulduğu yerde programın dosyalarını silin, sonra regeditten de silerseniz sorun çözülebilir.

Cafer KILIÇSOY
18.01.2009, 16:42
Cafer Abi, programın kurulduğu yerde programın dosyalarını silin, sonra regeditten de silerseniz sorun çözülebilir.
Yok Muhammet oda fayda etmedi.

Sistem geri yükleme ile çok şükür hallettim:)

Sefa Murat Dokuz
18.01.2009, 18:56
Benim Laptop şarjdan çıkarılınca kapatıyor kendini ne oldu anlayamıyorum.

Kasım Hilal
18.01.2009, 19:10
Yok Muhammet oda fayda etmedi.

Sistem geri yükleme ile çok şükür hallettim:)

Büyük ihtimal ile programın kaldırılması için gerekli bazı dosyalar bulunamıyor..
Programı tekrar yükleyin ve kendi uninstall'ı ile kaldırmaya çalışın..

@Kaka6191; eğer pilinin ömrü tükenmedi ise sorunun büyük olabilir..
Başka bir pil ile dene..

Muhammet*
21.01.2009, 14:51
arkadaşlar güvendiginiz ve ya kullandıgınız bir virüs programı söyler misiniz ve ya download linkini verir misiniz

MehmetGÜRSOY61
21.01.2009, 14:53
KASPERSKY bence en iyisi sorunsuz

W_O_L_D_A
21.01.2009, 20:20
arkadaşlar güvendiginiz ve ya kullandıgınız bir virüs programı söyler misiniz ve ya download linkini verir misiniz

arkadaşım virüs prograların hepsi işe yarar ama senin nasıl kulanıcagına baglı sadece pc korusun diyorsan avast güncelmelerini kendi yapsın daha iyi bişey istersen ben sana NOD32 yada Kaspersky veya AVİRA ANTİVİR kulana bilirsin hangi amacla kulamak istedine baglı artık vürüs progralmarı sadece virüsleri temizlemek için degil pc bakımı pc acıklarını kapatmak içinde kulanılmaktadır.

Cafer KILIÇSOY
21.01.2009, 20:40
NOD32 en iyisi bence. Güncellemeleri kendi yapıyor. Sistemi kasmıyor

W_O_L_D_A
21.01.2009, 21:35
NOD32 en iyisi bence. Güncellemeleri kendi yapıyor. Sistemi kasmıyor

cafer abi nod32 güzel ama tarama yaparken dikkatli olmak gerekiyor bazı sistem dosyalaırına virüs bulaştıgı zaman bunları onarmak yerine silede biliyor kulanıcnın bunu göze alması gerekiyor cogu kişi sistem dosyalarını farketmeye biliyor silinmesi halinde pcde hatalar meydana geler.

Kasım Hilal
21.01.2009, 22:34
Kaspersky Internet Securty 7.0 kullanmanızı tavsiye ederim..
Hem Türkçe, hem güncellemelerini otomatik olarak alıyor..
Hem taraması, hem temizlemesi hem de ateş duvarı (güvenlik duvarı) çok başarılı..
Ayrıca Çocuk-Genç ve Ebeveyn isimli üç kullanıcı tanımlayabiliyorsunuz..
Bu kullanıcılar için interneti dilediğiniz gibi sınırlayabiliyor ya da tamamen bloke edebiliyorsunuz..
Örneğin çocuklu bir ebeveynsiniz..
Çocuk Ebeveyn modunu bir şifre ile etkinleştiriyorsunuz..
Çocuk modunda isterseniz belli başlı bazı siteleri isterseniz bir iki site dışında tüm siteleri ya da Kaspersky'nin güvenli duvarını etkinleştirip bir kısıtlamaya gidebiliyor; bunun dışında çocuk modunda girilen tüm siteleri de görebiliyorsunuz (geçmiş silinmiş olsa bile)...

Eğer sisteminiz ortalamanın üzerinde ise ve az biraz da İngilizce'den anlıyorsanız McAfee de en az Kaspersky kadar başarılı bir program...
Onun da baştan aşağı her özelliği mükemmele yakın..

Norton eski Norton değil..
Nod32 çok basit yapılandırılmış..
Tek avantajı lisans ücretinin düşük olması (tabi lisans alacaksanız)..
Antivir, Avast ve AVG gibi programları ise saymıyorum bile..

Sinan SARI
21.01.2009, 22:54

Bu ve bunun gibi keneleri söken bi proğram var adı; -unlocker-, bunu birçok kere denedim ve etkilide oluyor. TAvsiye ederim aklınızda olsun. Gerçi halletmişsiniz ama olsun. Tabi bunu netten indirirken kurmadan önce muhakkak virüs taramasından geçirin.

ceserdar
22.01.2009, 00:06
Bu sorunu büyük ihtimalle modeminizin firmwareni güncelleyerek aşabilirsiniz. Fakat firmware güncellemek riskli bir iştir. Eğer probleminizi çözemediyseniz yardımcı olabilirim.

Mehmet Fırat
22.01.2009, 19:52
........................................

Yanlış başlık. :o

İskender66
22.01.2009, 22:02
Bu sorunu büyük ihtimalle modeminizin firmwareni güncelleyerek aşabilirsiniz. Fakat firmware güncellemek riskli bir iştir. Eğer probleminizi çözemediyseniz yardımcı olabilirim.
TTNet'in verdiği pikatel combomax modemler çok dandik. Çabuk bozuluyo ve güncellemiyo kendisini. Sizin mesajınız üzerine internetten araştırdım ve dediğiniz gibi kullandığım modemin firmware güncellemesini yaptım. Şimdi sorun düzeldi. Çok teşekkürler.

ceserdar
22.01.2009, 23:43
TTNet'in verdiği pikatel combomax modemler çok dandik. Çabuk bozuluyo ve güncellemiyo kendisini. Sizin mesajınız üzerine internetten araştırdım ve dediğiniz gibi kullandığım modemin firmware güncellemesini yaptım. Şimdi sorun düzeldi. Çok teşekkürler.
Birşey değil.

Taner Gündoğdu
23.01.2009, 04:15
msn de rar dosyaları yollayamıyorum güvenlik hatası veriyor, sanırım artık rar dosyalarının içide taranıyormuş ve exe uzantılarını engelliyormuş, uzantıyı değiştirmekten başka bir çözümü yok mu?

Kasım Hilal
23.01.2009, 08:49
Güvenlikten tarama için bir antivirüs seçin...
Daha doğrusu kurulu antivirüsün yerini gösterin..

ceserdar
23.01.2009, 15:16
msn de rar dosyaları yollayamıyorum güvenlik hatası veriyor, sanırım artık rar dosyalarının içide taranıyormuş ve exe uzantılarını engelliyormuş, uzantıyı değiştirmekten başka bir çözümü yok mu?
Çalıştırılabilir dosyaları (uzantısı .exe olanları) MSN Messenger herhangi bir duruma karşı (truva atı, virüs) koymak için engelliyor. O yüzden sisteminizde kurulu bir bir antivirüs programı Messenger'a göstermeniz gerekiyor.

seyyah61
23.01.2009, 16:12
Basit bir cözüm istiyorsaniz dosyanin sonundaki exe uzantisini silin.
Karsi taraf dosyayi aldiktan sonra exe uzantisini tekrar yazsin.
Ama en mantiklisi msn ayarlarindan antivirüs sekmesindeki tarama bölümünü kapatmak veya antivirüs programinizi ayarlamak.

Muhammet*
23.01.2009, 16:25
arkadaşım virüs prograların hepsi işe yarar ama senin nasıl kulanıcagına baglı sadece pc korusun diyorsan avast güncelmelerini kendi yapsın daha iyi bişey istersen ben sana NOD32 yada Kaspersky veya AVİRA ANTİVİR kulana bilirsin hangi amacla kulamak istedine baglı artık vürüs progralmarı sadece virüsleri temizlemek için degil pc bakımı pc acıklarını kapatmak içinde kulanılmaktadır.
eyvallah sagol

Nihal Ayvaz
23.01.2009, 17:48
Nokia cep telefonundan çektiğimiz videoları nasıl mpeg yada wma ya çevirebiliriz?Bildiğiniz program var mı acaba?

Great White
23.01.2009, 17:59
En ideali ve kullanışlısı Total Video Converter..

Ömer SEVİNÇ
23.01.2009, 18:04
Total Video Converter:yattara:

Nihal Ayvaz
23.01.2009, 18:17
En ideali ve kullanışlısı Total Video Converter..

Total Video Converter:yattara:

teşekkürler..

Taner Gündoğdu
24.01.2009, 01:01
vistada sistem geri yükleme yapamıyorum. daha doğrusu kendi istediğim bir tarihe geri gidemiyorum. "grup ilkesi" tarafından devre dışı bırakıldığı yazıyor, ne yapmam gerekiyor???

ceserdar
24.01.2009, 02:37
vistada sistem geri yükleme yapamıyorum. daha doğrusu kendi istediğim bir tarihe geri gidemiyorum. "grup ilkesi" tarafından devre dışı bırakıldığı yazıyor, ne yapmam gerekiyor???
Bilgisayar üzerinde birden fazla mı kullanıcı hesabı var? Eğer cevabınız evet ise ve sonradan oluşturulan bir kullanıcı hesabı kullanıyorsanız (bu bilgisayarın ağa kayıtlı olmadığını düşünüyorum) daha doğrusu admin olarak sistemi açamıyorsanız geri yükleme noktası oluşturamazsınız (Group Policy). Eğer admin olarak açabiliyorsanız ve oluşturamıyorsanız bunu grup ilkesini değiştirerek gerçekleştirebilirsiniz. Elimin altında halihazırda XP olduğu için Vista'da bunu nasıl yapabileceğiniz için birşeyler söylemiyorum ama http://www.chip.com.tr/konu/Profesyoneller-icin-Vista-Yeni-Grup-ilkeleri-olusturmak_9267_3.html burayı inceleyerek kendiniz ayarlayabilirsiz. Gerçi bu ayarları yapmak risk almaktır ama biraz kurcalayarak gerçekleştirebilirsiniz.
Not: Sanırsam siz geri yükleme yapabiliyorsunuz ama istediğiniz bir tarihe değilde Vista tarafından tanımlanış en son bilgisayarın düzgün olarak çalıştığına inandığı yere geri yükleme yapıyorsunuz. Belki bu Vista'nın bir güvenlik tedbiridir ama gene de dediğim yerden değiştirilebileceğini düşünüyorum.

TSigalko
28.01.2009, 09:40
Bu program sayesinde hiçbirşey yapmadan direk youtube'a girebilirsiniz.Sadece programı yüklemeniz yeterli.Forum içinde çoğu arkadaşımızın bu sorundan muzdarip olduğunu videoları izleyemediklerini gördüğüm için bu programı yayınlamaya karar verdim.Artık tunellerle uğraşmayın.

Program Adı: Youtube Jacker 4
Boyut:5 mb
Lisans:Ücretsiz
Üretici:Ceyka

Download (http://depo.tamindir.com/dosyalar/program/20117-YouTubeJacker4.exe)

Emirhan Ömeroğlu
28.01.2009, 10:36
bende bunu kullanıyorum ama paylaştığın için teşekkürler :)

melâl
28.01.2009, 10:48
ilhana teşekkürlerimi sunarak ben de bu programı kullanıyorum diyip hava atmak istiyorum :D

tunnel tunnel geziyodum önceden ;)

kurulumu filan accaip basit :D kesinlkle tavsiyedir :D

teşekkürler TSigalko

Mustafa Hazıroğlu
28.01.2009, 12:15
Bende bunu kullanıyorum :D
Ama yine de teşekkürler Maxim TsigaLko(Dinamo Minsk) :D abi ;)

Seda
28.01.2009, 12:27
Ben direkt YouTube.com'dan giriyorum :D

Onurhan
28.01.2009, 12:43
teşekkkürler tsigalko..

Berk
28.01.2009, 13:10
5-6 aydır kullanıyorum.Tünerllere girip çıkmaya gerek kalmıyor.:)

İki 'tık'ta kurulum, ardından ver elini Youtube..:p

Gürkan
28.01.2009, 13:38
Bu program sayesinde hiçbirşey yapmadan direk youtube'a girebilirsiniz.Sadece programı yüklemeniz yeterli.Forum içinde çoğu arkadaşımızın bu sorundan muzdarip olduğunu videoları izleyemediklerini gördüğüm için bu programı yayınlamaya karar verdim.Artık tunellerle uğraşmayın.

Program Adı: Youtube Jacker 2
Boyut:5 mb
Lisans:Ücretsiz
Üretici:Ceyka

Download (http://rapidshare.com/files/190517391/Youtube_Jacker_2.rar.html)
Alternatif (http://www.dosya.tc/YoutubeJacker2_2.rar.html)
Alternatif 2 (http://www.mediafire.com/?thcliowmoyz)

Başlıklar birleştirilmiştir.

Taner Gündoğdu
29.01.2009, 06:14
Bilgisayar üzerinde birden fazla mı kullanıcı hesabı var? Eğer cevabınız evet ise ve sonradan oluşturulan bir kullanıcı hesabı kullanıyorsanız (bu bilgisayarın ağa kayıtlı olmadığını düşünüyorum) daha doğrusu admin olarak sistemi açamıyorsanız geri yükleme noktası oluşturamazsınız (Group Policy). Eğer admin olarak açabiliyorsanız ve oluşturamıyorsanız bunu grup ilkesini değiştirerek gerçekleştirebilirsiniz. Elimin altında halihazırda XP olduğu için Vista'da bunu nasıl yapabileceğiniz için birşeyler söylemiyorum ama http://www.chip.com.tr/konu/Profesyoneller-icin-Vista-Yeni-Grup-ilkeleri-olusturmak_9267_3.html burayı inceleyerek kendiniz ayarlayabilirsiz. Gerçi bu ayarları yapmak risk almaktır ama biraz kurcalayarak gerçekleştirebilirsiniz.
Not: Sanırsam siz geri yükleme yapabiliyorsunuz ama istediğiniz bir tarihe değilde Vista tarafından tanımlanış en son bilgisayarın düzgün olarak çalıştığına inandığı yere geri yükleme yapıyorsunuz. Belki bu Vista'nın bir güvenlik tedbiridir ama gene de dediğim yerden değiştirilebileceğini düşünüyorum.

tek kullanıcı var bilgisayarda, geri yükleme yapabiliyorum ama benim istediğim bir tarihe değil vistanın oluşturduğu bir tarihe gidiyorum, o da zaten son güncelleme tarihi oluyor ve işimi görmüyor. sanırım bir çözümü yokmuş sorduğum herkes öyle dedi :(

Emirhan Makul
02.02.2009, 16:54
Ben birşey soracağım Daatron marka dizüstü bilgisayarım var format attım ve driver cd'sinden gerekli eklentileri yüklemeye başladım ancak bluetooth'u yüklemeye geldiğimde "Please plug in the bluetooth device and click OK button" diye bir uyarı geldi yani bluetooth'u takın yüklemeye öyle devam edin dedi ama takılacak birşey yok bluetooth zaten içinde anlamadım nerede hata yapıyorum yardımcı olabilirmisiniz bu bilgisayarda bluetooth nerede yerinden çıkmış oynamış olabilir mi?

tsburak08
02.02.2009, 18:05
Ben direkt YouTube.com'dan giriyorum :D
sen yurt dışındasın galiba:)

bunyamin55
02.02.2009, 22:09
Ben birşey soracağım Daatron marka dizüstü bilgisayarım var format attım ve driver cd'sinden gerekli eklentileri yüklemeye başladım ancak bluetooth'u yüklemeye geldiğimde "Please plug in the bluetooth device and click OK button" diye bir uyarı geldi yani bluetooth'u takın yüklemeye öyle devam edin dedi ama takılacak birşey yok bluetooth zaten içinde anlamadım nerede hata yapıyorum yardımcı olabilirmisiniz bu bilgisayarda bluetooth nerede yerinden çıkmış oynamış olabilir mi?

Aktif etmek için düğmesi vardır o yüzden olur

unique
02.02.2009, 22:58
Merhaba arkadaşlar, biraz eski sistem benim bilgisayar, özellikler şöyle:
İşlemci: Celeron 2400
Ekran kartı: FX5200
RAM: 1GB
Hard disk: 80 GB

Bu özellikler ile Football Manager 2009 oyununda bilgisayar çok kasılıyor; sanırım ekran kartından kaynaklanan bir durum. Ekran kartını değiştirirsem sizce oyun hızında bir gelişme olur mu?

Emiroğlu
03.02.2009, 01:24
Ekran kartı ile ilgili değildir.
Fm oyunu , grafiksel olarak bir şey sunmuyor çünkü.
Basit bir 3d motorunun haricinde.
O da ekran kartını zorlamaz.

Fm oyunu genelde işlemci - Ram ikilisine baskı yapar.
O yüzden ram artırımına giderseniz bi miktar rahatlar bilgisayar.
Fakat işlemci intel'in vasat işlemcilerinden olduğu içinde tam verim alacağınızı zannetmiyorum.

Misina
03.02.2009, 01:45
Fm 2009 oynarken pc Array access out of bounds diye bi hata verip maçın ortasında oyun kapanıyor.

Kasım Hilal
05.02.2009, 23:00
Fm 2009 oynarken pc Array access out of bounds diye bi hata verip maçın ortasında oyun kapanıyor.

İngilizcem yok..
Onun için hata metnini tam olarak anlayamıyorum..
Fakat access dediğine göre bir bağlantı sorununuz olsa gerek..
Oyun büyük bir ihtimal ile yasa dışı kopya olduğu içindir..

Merhaba arkadaşlar, biraz eski sistem benim bilgisayar, özellikler şöyle:
İşlemci: Celeron 2400
Ekran kartı: FX5200
RAM: 1GB
Hard disk: 80 GB

Bu özellikler ile Football Manager 2009 oyununda bilgisayar çok kasılıyor; sanırım ekran kartından kaynaklanan bir durum. Ekran kartını değiştirirsem sizce oyun hızında bir gelişme olur mu?

Manager oyunları pek ekran kartı istemez...
Kasılma büyük bir ihtimal ile işlemcinizden kaynaklanıyor..
Varsa antivürüz programınız onu kapatıp oynamayı deneyin..
Ya da oyun oynarken başka bir program kullanmayın...

Başlat Butonunda Çalıştır komutuna "msconfig" yazın...
Karşınıza çıkan pencerede "Başlangıç" bölümübe bir bakın..
Orada seçili bir çok program göreceksiniz..
Antivirüsünüz hariç diğer tüm programları başlangıçtan kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlatın..
Bu çalışma hızınızı gözle görülür seviyede arttıracaktır..

Kasım Hilal
06.02.2009, 01:33

Şunu biraz daha açabilir miziniz?
"Kendi istediğim tarih" den kasıt tam olarak nedir..
Siz diyelim ki bir gün öncesini istiyorsunuz da vista üç gün öncesine mi atıyor?

İşin aslı sistem geri yüklemesi için zaten biz kendimiz bir tarih belirlemeyiz..
İşlwtim sistemi kendine göre belirli geri yükleme noktaları oluşturur ve o noktalara ulaşırız..
Bunun dışında bir geri yükleme zamanına erişmek istiyor isek bunu elimizle yapmamız lazım..
Sistem geri yükleme esnasında muhakkak "Sistem geri yükleme noktası oluşrur" seçeneği vardır (şu anda elimde vista yüklü bir PC olmadığı için inceleyemiyorum ama ona da bakarım yarın-öbürgün).. Eğer noktayı oluşturmadıysak kurtuluşu yok, vistanın belirlediği zamana döneceğiz..

Yine sistem geri yükleme ayarlarından (denetim masasında bir yerde muhakkak vardır) periyodu da değiştirebiliri pek tabii.. Yalnız bu da sabit diskimizde daha fazla yer kaplar..

.....
06.02.2009, 15:21
Elimde bir site var. Bu site kredi kartı olmadan paypal para aktarabilen bir site. HEr gün 4 tane mesaj okuyorsun ve mesaj başına 0,01 dolar geliyor.

İşte kendine ref bulman gerekiyor paranın artmasını istiyorsan...

Ben ref bulamıyorum ama ıp değiştirip kendim yapıyorum bu işlemleri ve para geliyor.

Sorum şu olacak; ıp değiştirmek için modem in fişini takıp çıkartmak zorunda kalıyorum, bu da zaman kaybına neden oluyor. IP değiştirmenin daha kolay yolunu bilen varsa lütfen yardımcı olsun

ferdiT
06.02.2009, 16:09
ya bende de bi dert var bir turlu kurtulamadım su meshur mavi ekran hata sorunu.onceden hata verıyodu sureklı cd taktıgımda yada oyun actıgımda sonra anakart slotunda problem varmıs garantiye gonderdım geldi vista kurdum bu sefer ama baska bi hata veriyor bu sefer sanırım cekirdekler birb
iriyle cakısıyor.yardımcı olursanız sevinirim.ozellikler:
AMD athlon 64 x2 dual core processor 4800+ 2.5 ghz
2.00 ram
geforce 8500 GT

TheCrow
06.02.2009, 16:46
ya bende de bi dert var bir turlu kurtulamadım su meshur mavi ekran hata sorunu.onceden hata verıyodu sureklı cd taktıgımda yada oyun actıgımda sonra anakart slotunda problem varmıs garantiye gonderdım geldi vista kurdum bu sefer ama baska bi hata veriyor bu sefer sanırım cekirdekler birb
iriyle cakısıyor.yardımcı olursanız sevinirim.ozellikler:
AMD athlon 64 x2 dual core processor 4800+ 2.5 ghz
2.00 ram
geforce 8500 GT

Hata mesajını yazmazsan sana kimse yardımcı olamaz.

Kasım Hilal
06.02.2009, 17:02
Ben de şimdi onu diyeceğim..
The Crow abimizin dediği gibi..
Hata mesajının ne olduğu çok önemli..

.....
06.02.2009, 18:03
Elimde bir site var. Bu site kredi kartı olmadan paypal para aktarabilen bir site. HEr gün 4 tane mesaj okuyorsun ve mesaj başına 0,01 dolar geliyor.

İşte kendine ref bulman gerekiyor paranın artmasını istiyorsan...

Ben ref bulamıyorum ama ıp değiştirip kendim yapıyorum bu işlemleri ve para geliyor.

Sorum şu olacak; ıp değiştirmek için modem in fişini takıp çıkartmak zorunda kalıyorum, bu da zaman kaybına neden oluyor. IP değiştirmenin daha kolay yolunu bilen varsa lütfen yardımcı olsun

Bana bir yardımcı olsanız, Çok önemli bu konu kaç gündür ugraşıyorum bulamadım. Bir site var o da çok karışık.

.....
06.02.2009, 18:05
Programın ismi NetSetMan

ApoCaN28
06.02.2009, 18:14
bende 2.2 amd işlemci 256(64)mb ekran kartı 2 gb ram ile kasan bir oyun fm 2009 gerisini siz düşünün...

Kasım Hilal
07.02.2009, 23:17
64 bitlik ekran kartlarının performansı çok düşüktür..
Ondan olabilir..

Remzi
07.02.2009, 23:31
Programın ismi NetSetMan

Hide Ip Platinum u deneyebilirsin.

unique
08.02.2009, 00:55
Ekran kartı ile ilgili değildir.
Fm oyunu , grafiksel olarak bir şey sunmuyor çünkü.
Basit bir 3d motorunun haricinde.
O da ekran kartını zorlamaz.

Fm oyunu genelde işlemci - Ram ikilisine baskı yapar.
O yüzden ram artırımına giderseniz bi miktar rahatlar bilgisayar.
Fakat işlemci intel'in vasat işlemcilerinden olduğu içinde tam verim alacağınızı zannetmiyorum.

Teşekkür ediyorum renktaş, ekran kartını yenileyeyim diyordum ama gerek yok o zaman.

unique
08.02.2009, 00:57
İngilizcem yok..
Onun için hata metnini tam olarak anlayamıyorum..
Fakat access dediğine göre bir bağlantı sorununuz olsa gerek..
Oyun büyük bir ihtimal ile yasa dışı kopya olduğu içindir..

Manager oyunları pek ekran kartı istemez...
Kasılma büyük bir ihtimal ile işlemcinizden kaynaklanıyor..
Varsa antivürüz programınız onu kapatıp oynamayı deneyin..
Ya da oyun oynarken başka bir program kullanmayın...

Başlat Butonunda Çalıştır komutuna "msconfig" yazın...
Karşınıza çıkan pencerede "Başlangıç" bölümübe bir bakın..
Orada seçili bir çok program göreceksiniz..
Antivirüsünüz hariç diğer tüm programları başlangıçtan kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlatın..
Bu çalışma hızınızı gözle görülür seviyede arttıracaktır..

Sağol dostum, çok yardımcı oldun.

.....
08.02.2009, 07:51
Hide Ip Platinum u deneyebilirsin.

O nasıl oluyor ?

Armağan Dere
13.02.2009, 02:42
Gerekli 55 Soruya... 55 Cevap...

--------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayarda çalışırken, film seyrederken, İnternet´te sörf yaparken yada yeni aldığınız bir donanımı takarken en çok karşılaştığınız kronik sorunların çözümlerini bu yazida bulabilirsiniz.

Bilgisayarlar, donanım ve kullandığımız yazılımların bütününden oluşuyor. Bir bilgisayarın donanımı kusursuz çalışsa bile, yüklenen yazılımların hataları ya da donanımla uyumları sorun yaratabiliyor. Kusursuz, tıkır tıkır çalışan bir bilgisayar idealden başka bir şey değildir. Bilgisayar kullanırken sorunlarla karşılaşmak çok doğaldır.Sorunlarla karşılaştığınızda paniğe kapılmayın, verilerinizi kaybetmediğiniz sürece bilgisayarınıza zarar verecek ya da çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Bu ay merak edilen 55 sorunun çözümlerini derledik, işte yazılım, donanım, internet ve Windows´la ilgili en çok karşılaşılan 55 sorunun 55 çözümü:

1) Bilgisayarım açılırken, eksik DLL dosyası olduğunu belirten bir hata ile karşılaşıyorum. Sorunumu nasıl çözebilirim?
DLL dosyaları Windows ve yüklediğiniz yazılımlarla ortak olarak kullanılan dinamik kütüphane dosyalarıdır. Sistemden bir yazılım kaldırıldığında, DLL dosyalarından bir ya da birkaçı silinebilir. Bu durumda, hata mesajında belirtilen DLL dosyasını www.drd. dyndns.org/search.html adresinde aratarak indirin. Bu dosyayı Windows altındaki System klasörüne kopyalamanız sorunu çözecektir.

2) Sabit diskimde tek bir bölüm var. Varolan verilerimi kaybetmeden nasıl yeni bölüm oluşturabilirim?
FDISK kullanarak bunu yapmak olanaksız. Sabit disk bölüm yöneticisi yazılımına ihtiyacınız var. Bu gibi yazılımlar arasında kullanımı en kolay olanı Partition Magic Pro´dur. Bu yazılımı www.powerquest.com adresinden temin edebilirsiniz.

3) Windows XP kullanıyorum ve sistemimde bolca RAM var. Bu belleğin bir kısmını sabit disk gibi kullanabilir miyim?
Yeterli miktarda RAM olduğu sürece yeni bir sabit disk sahibi olmanın en ucuz yolu, bir sanal sürücü yazılımıdır. Bu işi yapabilen araçlar arasında en iyi örneklerden biri RamDisk´tir. Ramdisk, Windows XP Home/Professional, Windows 2000 ve NT sürümlerinde çalışabiliyor. Bu yazılımı www.superspeed.com adresinden indirebilirsiniz.

4) USB portuna bağladığım bazı donanımlar, sürücüleri hatasız olmalarına rağmen çalışmıyor ya da keyfine göre çalışmayı reddediyor.
USB yeterliliğine sahip cihazlar çalışmalarını sağlayacak elektrik enerjisini de USB portundan sağlarlar. İşletim sistemi ve sürücülerde bir sorun olmadığı halde bazı USB cihazların çalışmaması ya da belirli USB cihazların çalışmamalarının nedeni güç eksikliği olabilir.

5) Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden yanlışlıkla silsem ya da yanlış dosyayı aynı isimle kaydetsem, nasıl geri çağırırım?
Windows altında normal yollarla bu gibi kayıpları gidermek mümkün değil. Bir veri kurtarma yazılımı kullanmanız gerekir. En iyi veri kurtarma yazılımlarından Media Tools (www.atldatarecovery.com) ya da Easy Recovery Proffessional´ı (www.ontrack.com) kullanabilirsiniz. Bu iki yazılımdan birini çalıştırdığınızda kurtarabileceğiniz yüzlerce dosya göreceksiniz. Dosyanın ismini bilmeniz, kurtarma işleminin süresini oldukça kısaltacaktır.

6) Windows 95/98/Me altında sorun çıkarmayan harici modemimi Windows XP´de kullanıyorum. Sistemi yeniden başlattığımda modem ortadan kayboluyor.
Bunun sebebi, Windows XP sürücülerinin yüklenmemesi ya da yüklenen sürücülerin problemli olmasıdır. Sistemi yeniden başlattığınızda modemi düğme ya da anahtarından açıp kapatın. Sistem altında Donanım yöneticisine girip Bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp ´Donanım değişikliklerini tara´ya girin. Windows XP modemi tanıyacaktır. Yaramazsa, bir de modemin kablosunu çıkartıp takmayı deneyebilirsiniz.

7)Windows XP kurulum sırasında bileşen seçimine izin vermiyor ve kurduktan sonra Program Ekle/Kaldır altında kaldırılacak doğru düzgün bir Windows bileşeni göremiyorum. En azından yüklü bileşenlerin hepsini görmenin yolu var mı?
Evet bunun bir yolu var. Windows XP´yi kurduğunuz klasöre (C:\Windows gibi) girerek INF klasörünü açın. Sysoc.inf dosyasını bulun ve sağ tuşla tıkla¤¤¤¤¤ Notepad ile açın. CTRL+H tuşuyla Bul/Değiştir kutusunu açın. Değiştirilecek kelime kutusuna ´hide´ girin. Diğer kutuyu boş bırakarak tüm ´hide´ kelimelerini kaldırın. Sistemi yeniden başlatınca Program Ekle/Kaldır altında daha fazla bileşen olacaktır. Dikkat! Bilmediğiniz bileşenleri kaldırmayın, sonradan çok üzülebilirsiniz.

Sistemi açtığımda BIOS sıfırlanıyor.
Anakart üzerinde BlOS´un üzerine yazılan bilgilerin saklanması amaçlı bir pil bulunur. Diğer şarj edilebilen piller gibi BIOS pilinin de belirli bir ömrü olmasına ek olarak, güç kaynağına uzun süre elektrik gelmezse pil şarj edilemediği için BIOS sıfırlanır. Elektrik kesintisi gibi kısa süreli güç kaybı BIOS´u sıfırlıyorsa, pil sorunludur ve değişmesi gerekir. Eğer güç kaybı olmadan sistem açılışında BIOS sıfırlanıyorsa, anakart kullanım kılavuzuna başvurarak BIOS sıfırlamak için kullanılan jumper ayarlarını kontrol edin.

9) İkiye bölünmüş, üzerinde Windows 98 kurulu bir sabit diskim ve bolca bos alanım var. Bu sabit disk üzerinde 98´e ek olarak Windows XP ve Süse Linux de kullanmak istiyorum.
Varolan işletim sistemini de kullanmaya devam ederek Windows XP ve Linux kurmak için ilk olarak yeni bir bölüm yaratmanız gerekir. FDISK ile mevcut bölümü silmeden yeni bölüm açmayacağınız için, ilk olarak sabit disk bölümlendirme yazılımı kullanarak diski üçe ayırın. Windows XP´yi ikinci bölüme kurduğunuzda açılışta işletim sistemi seçenekleri çıkacaktır. Son bölüm üzerine Linux kurduğunuzda ise Lilo´yu MBR´ye yazdırın. Açılışta ilk olarak Lilo yüklenecek ve Linux/Windows geçiş seçeneği sunulacaktır.

10) Outlook Express kullanıyorum. Elektronik posta mesajlarımda | bolca yazım hatası var. Bunu nasıl engellerim?
Eğer sisteminizde Türkçe Microsoft Office yüklüyse, elektronik postaları yazım hatalarına karşı denetleyebilirsiniz. Bunun için Tools>Options>Spelling altından Always Check Spelling kutusunu işaretleyin. Daha sonra da alt
kısımda bulunan Dictionary kutucuğundan Türkçe´yi seçin. Bu işlemden sonra Outlook Express her elektronik posta yolladığınızda otomatik olarak yazım hatalarını kontrol etmeye başlayacaktır.

11) Windows KP´nin CD yazma işlemini nasıl hızlandırabilirim?
Windows XP yazılacak verileri belirli bir klasöre kopyaladıktan sonra CD´ye yazar. Eğer CD´ye kopyalayacağınız dosya ve klasörler Windows XP´nin kurulu olduğu bölümdeyse, sözkonusu veriyi kesip (CTRL+X), C:\Documents and Settings\(Kullanıcı Adı)\Local SettingsVApplication Data\Microsoft\CD Burning klasörü altına yapıştırın (CTRL+V). Dikkat! CD yazma işlemi bitince XP size bu dosyaları ne yapacağınızı soracaktır, işletim sisteminin bu dosyaları saklamasını istemezseniz, silineceklerdir.

12) IE 6.0 kurdum. IE, sayfadan daha büyük bir resim görüntülemek istediğimde otomatik olarak pencereye sığdırıyor. Bunu nasıl engellerim?
Resim tam olarak yüklenip sayfaya sığdırılacak boyutlara indirildiğinde fareyi resmin üzerinde kısa bir süre bekletin.
Fare imlecinin yanında beliren buton ile resmi orijinal boyutlarına getirebildiğiniz gibi, aynı butonu kullanarak IE 6.0´ın ´Enable Automatic Image Resizing´ özelliğini kapatabilirsiniz.

13) Aynı evde ya da apartmanda bulunan iki bilgisayarı birbirine bağla¤¤¤¤¤ üreticiliği artıran uygulamalar (Quake 3 gibi) çalıştırmak istiyorum. Bunu ne şekilde ve hangi parçalarla yapabilirim?
Bunun en kolay yolu, ilk olarak ağ yapılandırması daha basit olan Windows XP Professional kurmaktan geçer. Daha sonra ise iki adet Ethernet kartı ve hub´sız bağlantı için Category 5 Crossover kablosuna ihtiyacınız olacak. Bu malzemeleri bir bilgisayar mağazasından bulabilirsiniz.
Accesories-Communications-Setup Small Office Home Networking sihirbazını çalıştırın. Ayrıntılarını vermeye gerek olmayan birkaç basit adımdan sonra, yaratılan disketi diğer bilgisayarda çalıştırarak kısa bir süre içinde iki sistemi birbirini görebilir hale getirebilirsiniz.

? 14) İki bilgisayarı Ethernet ve Icablo ile birbirine bağladım. Sistemlerin birinde modem yok. Her iki PC´den de İnternet´e girilebilmesi için ne yapmam gerekiyor
Önceki çözümde (13) bulunan açıklama bu soru için de geçerlidir. Tek fark, sözkonusu disketin modem bulunan sistemde hazırlanması zorunluluğu olacaktır. Yarattığınız bu disketi Windows XP, Windows ME ve Windows 98 SE çalıştıran sistemlerde kullanabilirsiniz.

15) Linux için sürücü aramaktan yoruldum. Bu sürücülerin ya da en azından linklerinin bulunduğu bir site var mı?
Evet, bu hizmeti veren birçok site mevcut. İşte en meşhurlarından biri: www.linuxbasis.com/drivers.html Yine de, her donanım sürücüsünü üretici firmanın sitesinden indirmek en iyi yoldur. Farklı bir siteden indirdiğiniz dosyaların içinde donanım sürücülerinden daha fazlasının olmadığı garantisini kimse vermez.

16) Windows 95/98/Me ve kablo modem kullanıyorum. Bazen bağlantı kısa bir süreden sonra kopuyor. Modem tekrar online olduğunda ise veri transferi yapmamaya başlıyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca bile sorun çözülmüyor.
Temel sorun bilgisayarınızın İP alıp almamasıdır. İşletim sisteminiz NT ya da üstü olsaydı DHPC sunucusundan kolaylıkla bir İP alabilirdi, ancak Windows 95/98/Me´de bu sorunla karşılaşmak bazen kaçınılmazdır. Modemin fişini çekin ve bilgisayarınızı kapattıktan sonra modemi açın. Modemin online olmasını bekleyin ve Activity lambasında bir hareket gördüğünüzde bilgisayarınızı açın. Bağlantınız yenilenmiş ve geçerli bir İP aldığınızı göreceksiniz. İşletim sisteminizi Windows XP ya da 2000 Professional´e yükseltmeniz ise kökten çözümdür.

17) Windows XP kurduğumdan bu yana bir çok IE güncellemesi yapmıştım. XP´yi yeniden kurduğumda, IE için bu güncellemeleri yüklemek için daha kolay bir yol var mı?
Microsoft 15 Mayıs´ta internet Explorer için şu güne kadar çıkartılan tüm güncellemeleri tek bir dosya olarak topla¤¤¤¤¤ yayınladı. 5.0 dan 6.0´a kadar eksiksiz güncelleme yapan bu dosyayı tek başına indirmeniz ve kurmanız yeterli. Dosyayı aşağıdaki adreste bulabilirsiniz: http://www.microsoft.com/windows/ie...ads/critical/Q3
21232/default.asp

1 Windows ME üzerinde lE´yi her açtığımda ´An Error Occurs in Mshtml.dll in internet Explorer 6´ mesajı alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Bu sorun tek bir dosyadan kaynaklanan basit bir hata ancak internet Explorer´ı kullanmanızı tümüyle etkiliyor.
Sorun şu; IE 6.0 mshtml.dll dosyasının 6.0.2600.0 sürüm numaralı derlemesine ihtiyaç duyuyor fakat sizin yüklediğiniz 6.0 paketi biraz eski bir derleme. Bu durumda sürümü daha yeni bir internet Explorer paketi ile güncellerseniz, sorun giderilecektir.

19) Windows 98 SE çalıştıran sistemimdeki bir yazılımı kaldırdıktan sonra yeniden başlattım. Sistem açılırken bir VXD hatası veriyor ve kilitleniyor.
Bilgisayarın öncelikle neden kilitlendiğini bulmalıyız. Bunun için Windows´u F8 ile başlatarak listede Adım Adım Onayla seçeneğini seçip devam ederek, hepsine Evet diyerek sistemin hangi işlemden sonra kilitlendiğini bulmalısınız.
Sistemi kilitleyen işlemi belirledikten sonra Windows´u Güvenli Kip ile başlatın. ´Başlat´tan ´Çalıştır´ı seçin ve kutucuğa ´msconfig´ girin. Açılacak pencerenin en sağdaki tabında başlangıçta çalıştırılan yazılımların listesini göreceksiniz. Sorunlu yazılımla ilgili satırdaki işareti kaldırın ve Tamam diyerek çıkın. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda problem çözülecektir.

20) Windows 2000 Professional kullanıyorum. DVD seyretmek istediğimde winDVD ´Create Overlay failed. Please lower screen resolution ör color depth and try again´ hatası verdi.
Problem büyük ölçüde yazılımda bulunan bir Windows 2000 Pro hatasından kaynaklanıyor. Öncelikle başka bir kullanıcı hesabı ile sisteme girmeyi ve WinDVD´yi çalıştırmayı deneyin. Yazılım çalışırsa, bilgisayarı yeniden başlatarak eski kullanıcı adınızla giriş yaptığınızda sorun çözülecektir.
Bu işe yaramazsa, bir önceki problemdeki adımları izleyin. Böylece 3D oyunları oynayamasanız bile, DVD izleyebilirsiniz.
İlk olarak ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. Sorun çözülmezse, ´Bilgisayarım´ simgesi üstüne sağ tuşa tıklayın, ´Özellikler´! seçin ve açılan pencereden Performans sekmesine geçin. Dört kademeli hızlandırıcı barını öncelikle bir kademe düşürüp sisteminizi yeniden başlatın. Bu işe yaramazsa daha düşük kademeleri deneyin. Unutmayın, bu ayafl düşürmek ya da kapatmak ekran kartınızın birçok özelliğinden yararlanmanızı engelleyecektir.

22) Windows 98 ve IE 5.5 kullanıyorum. Bazı sayfaları açmaya çalıştığımda ´A Runtime Error has occurred. Do you wish to DEBUG Line=0 Error = Object Expected´ hatasını alıyorum.
Bu sorun çoğunlukla popup reklamları engelleyen programlar kullanıldığında oluşan bir hatadır. Yapmanız gereken, IE Araçlar mönüsü içinden internet seçeneklerine girmek ve Gelişmiş sekmesindeki listeden ´Komut dizini hata ayıklamasını devreden çıkart1 seçeneğini işaretlemek. Tüm açık tarayıcı pencerelerini kapatıp yeniden çalıştırdığınızda sorun çözülecektir.

23) Bu Messenger programının açılışta başlamasından sıkıldım. Bundan kurtulmanın bir yolu var mı?
Messanger´ı kaldırmak için Başlat´tan Çalıştır´ı tıklayın ve aşağıdaki satırı aynen kopyalayın. Tamam tuşuna basın. Yazılım kaldırılacaktır. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp başarılı olup olmadığını test edebilirsiniz. Diğer yandan bu karışık komutu girerken hata yapmaktan korkuyorsanız bu işi sizin yerine yapabilecek olan Tweaking Toolbox XP yazılımını kullanabilirsiniz: www.windowshelp.net/ttwxp
RunDlBl advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf, BLC.Remove

24) Sabit disklerim FAT32 formatlı ve Windows 98 kurulu. |Windows XP yüklesem, ama Çbunu sadece birinci bölümde lyapsam, yani sadece orayı j NTFS´e dönüştürsem, XP açılınca Win32 dizinleri de görür mü?
Sadece ilk dizini formatlayıp, buraya XP kurmanız ve diğer dizinleri taramanız mümkün. Windows XP FAT16 ve FAT32´yi destekliyor. Ama, eğer düşünceniz NTFS´in daha güvenli olduğu ise, evet haklısınız; tümüyle NTFS´e geçmenizi öneririz.

25) Sörf yaparken girdiğim bir sitedeki web sayfasında ya da pencerede sabit diskimin içindeki dosyalar görünüyor. Bu dosyaların kopyalanmaları ya da silinmeleri mümkün mü?
Sabit diskinizi kopyaladık demeleri tamamen yalan. Bu sitedeki düğmelere tıkladığınızda tek yapılan şey, tarayıcı penceresinde sabit diskinizin gösterilmesi, ancak bunu sadece siz görebilirsiniz. O siteyi hazırlayan kişi ya da başkabiri göremez. Yine de içinizin rahat etmesini istiyorsanız, ZoneAlarnm Pro (www.zonelabs.com) gibi bir kişisel güvenlik duvarı yazılımı kullanmanızı öneririz.

26) Windows 98 üzerinde Creative Soundblaster Live! Value kullanıyorum. Açılışta ´error: Memory manager not detected. Creative SB16 emulation driver requires EMM386 or similar Creative SB16 emulation driver not loading´ hatası ile karşılaşıyorum.
Ses kartınızın Sound Blaster 16 emülasyonu yapabilmesi için gerekli dosyaların yüklenmesinde hata var. Aslında çok eski DOS oyunları oynamadığınız sürece buna gerek yoktur.
Denetim Masası altından donanımlar arasında Creative Miscellaneous Devices´ı genişletin, Creative SB16 emulation´ı seçin.
Üzerine çift tıkla¤¤¤¤¤ Properties (Özellikler) sayfasını açın. Disable in this hardware profile (bu aygıtı kullanma) seçeneğini seçin ve OK´e (Tamam) tıklayın. Bunu yaptıktan sonra Autoexec.bat ve Config.sys dosyalarından SB 16 emülasyonuyla ilgili satırları silebilirsiniz.

27) Proxy sunucusu ne işe yarar ve kullanmam gerekli midir?
Proxy, web tarayıcısı gibi istemci uygulamalar ile gerçek bir sunucu arasında duran bir sunucudur ve yazılım ve/veya donanım tabanlı olabilir. Genellikle, işyeri ağlarında ya da servis sağlayıcılar tarafından kullanılır. Gerçek sunucuya yapılan talepleri proxy değerlendirir ve bu talepleri yerine getirmeye çalışır.
Talebi kendisi karşılayamazsa, gerçek sunucuya iletir. Proxy sunucuların iki temel işlevinden ilki talep edilen dosyaları önbelleğe (cache) alarak sayfa indirilmesindeki performansı artırmaktır. Diğeri ise bazı web sitelerine erişimi engellemektir. Kısacası, Proxy sunucular performans artışı sağlarken erişim kısıtlaması getirebileceği için karar size kalıyor.

2 Ben ses kayıt edebilen ve çalabilen bir program arıyorum.
Size dbpoweramp isimli programı rahatça önerebiliriz (www.dbpoweramp.com/dmc.htm). Bu program, pek çok ses formatını birbirine dönüştürebiliyor ve çeşitli ses kaynaklarından (line in, mikrofon, vs.) kayıt yapabiliyor. Bu sitedeki Auxiliary Input addon´unu da indirmeyi unutmayın.
Müzik dosyalarını çalmak için, dBpowerAMP Audio Player´ını (www. dbpoweramp.com/dbpoweramp.htm) ya da WinAMP´ı (www.winamp.com) kullanabilirsiniz.

29) Tüm masaüstümün ya da sadece bazı pencereleri Mpeg/Avi formatında kaydetmek istiyorum.
Monitörden AVI formatında görüntü kaydetmek için HyperCam isimli programı kullanabilirsiniz. Bu programı www.hyperionics.com adresinde bulabilirsiniz. Program shareware´dir; böylece bir süre deneyebilirsiniz.

30) Bilgisayanmdaki farklı MpegAvi uzantılı filmleri birleştirmek istiyorum. Bunun için hangi yazılımı kullanabilirim?
Mpeg dosyalarını birleştirmek için Camel MPegJoin isimli programı kullanabilirsiniz. Bu programı çekebileceğiniz adres şu: member.newsguy.com /theprof

31) Web sitemde menü düğmelerinin üzerine gidildiğinde rengin değişmesini İstiyorum. Bunu nasıl yaparım?
Bunun için _JavaScript, Flash, DHTML gibi pek çok farklı teknik kullanılabilir:, www.webteknikleri.com adresinde bu konuyla ilgili yazılar bulabilirsiniz. Daha kolay bir yol, gereken kodu görsel olarak üretebileceğiniz araçları kullanmaktır. Bu araçlar arasında _JavaScript kullanarak renk değiştiren düğmeler hazırlayabileceğiniz ve ücretsiz olan Mouseover Button Wizard (www.mobw.net) sayılabilir. Dreamweaver, FrontPage ya da Fireworks gibi web geliştirme araçlarında da bu özellik yerleşik olarak bulunmaktadır.

32) Bazı AVI dosyalarını Media Player ile açmaya çalıştığımda, codec sunucusuna bağlanmaya çalışıyor ve bağlansa bile dosya türünün desteklenmediği mesajını veriyor. Filmi arkadaşımın sisteminde izleyebilmiştim. Sorun nedir ve nasıl çözebilirim?
Windows Media Player bazı açık kaynak kodlu, özellikle de Mpeg4 varyantı codec bileşenlerini desteklememe eğilimi gösterdiğinden, sözkonusu AVI dosyalarını çalıştırmaz. Bunu yapmak için ilk olarak AVI dosyası üzerine sağ tuşla tıkla¤¤¤¤¤ özelliklerine gözatın ve hangi codec bileşeni ile kodlandığını öğrenin. Daha sonra bir arama motorunda codec ismini aratabilir ve sisteminize kurabilirsiniz.

33) İnternet´e nasıl daha hızlı bağlanabilirim?
Su anda birçoğumuzun kullandığı 56K modemler dışında, Türkiye´de İnternet´e daha hızlı bağlanmanızı sağlayan seçenekler var. Kiralık hat, maliyetleri nedeniyle ev kullanıcısına uygun olmadığını belirtelim. Kablo TV , ADSL, uydu ve ISDN üzerinden hızlı İnternet´e sahip olmak mümkün.

34) ADSL üzerinden İnternet´e bağlanmak için ne yapmalıyım?
ADSL teknolojisiyle İnternet´e bağlanmak için abone.ttnet.net.tr /adsl adresinden, bulunduğunuz yerde Türk Telekom´un ADSL hizmeti verip vermediğini kontrol edin. Bulunduğunuz yerde ADSL hizmeti veriliyorsa bile, ´port´lar dolu olduğu için Türk Telekom´dan beklemeniz gerektiği cevabını alacaksınız. Kısacası bos port bulmak çölde kutup ayısı avlaya benziyor. 2002 yılı başında, Türk Telekom´dan 2 milyon ADSL port´u açılacağı duyurulmasına rağmen, henüz bu konuda bir gelişme yok.

35) ISDN nedir?
ISDN, Integrated Services Digital Network kelimelerin baş harflerinden oluşmuş bir kısaltmadır. ISDN ile ses, görüntü ve veriler sayısal olarak birleştirilip aynı hat üzerinde taşınması sağlanır. Tasıma işlemi sayısal olarak yapıldığı için hata oranı düşük, ama kaliteli bir iletişim yöntemi olarak tanımlayabiliriz. Türk Telekom´un ISDNBRI ve ISDN PA olmak üzere iki farklı ISDN hizmeti var. ISDN Basic Rate Interface, 2 adet 64 Kbit´lik bilgi kanalı içerir. ISDN Primary Access´deyse, her biri 64 Kbit´lik olan 30 bilgi kanalı bulunuyor. ISDNBA, evlerin ve küçük ofislerin İnternet´e hızlı ve sorunsuz bağlanması için kullanılabilir. Ama öncelikle, www.telekom.gov.tr/lsdn/isdnprefix.html adresinden bağlı bulunduğunuz telefon santralinin ISDN desteğinin olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.

36) Uydu ile İnternet´e bağlanmak iyi bir çözüm mü?
1998 yılında, Türkiye´ye ilk defa getirilen uydu sistemlerini test etmiştik. Testlerimizde bu sistemle saniyede 400 Kbit´lik hıza ulaşmıştık. Uydu sistemi, dosya indirmede çok işe yaramasına karşın, yasal düzenleme gereği PC´nizden İnternet´e giden bilgiyi 56K modemle iletmeniz gerekiyor. Bu da, sizin modem ve telefon hattından kurtulmanızı engelliyor. Birkaç ay içinde, yasaların değişmesiyle İnternet´e giden ve İnternet´ten gelen bilgiyi uyduyla taşımak mümkün olabilecek. Bu tür sistemlerin, ADSL ve KabloNet olmayan her yerde kullanılması da hızlı internet isteyenleri memnun edecek bir gelişme.

37) Yüklediğim bir yazılımı kaldırırken hata veriyor ve ne yapsam Program Ekle/Kaldır listesinden silemiyorum.
Yazılımları kaldırılırken bu gibi hataların oluşmasının nedeni kayıt defterindeki yanlış girişler, yazılımın kurulum kayıt dosyasının okunamaması ya da veri kaybı olabilir. Registry ayarlarından bu yazılıma ait girişi kaldırmak mümkün olsa da, System Mechanic (www.iolo.com) gibi bu işi yapabilecek yazılımları kullanmak daha güvenli bir seçenektir, ilk olarak yazılımın bulunduğu klasörü silin. Sonra da System Mechanic´in System sekmesi altındaki Remove Invalid Uninstall Information ile geçersiz girişleri kaldırabilirsiniz.

38) Arşivimde farklı codec bileşenleri ile kodlanmış Avı dosyalarım var. Hepsinin aynı formata çevirmek istiyorum. FlaskMpeg ile bunu yapabilir miyim?
FlaskMpeg, adından de belli olduğu gibi MpegAvi kodlaması için tasarlandığından, AVI dosyalarını yeniden kodlama konusunda çok işinize yaramayacaktır.
Farklı codec kodlamasına sahip AVI dosyalarını yeniden kodlamak için birçok yazılım bulunsa da, VirtualDub isimli aracı kullanmanızı tavsiye ederim. www.virtualdub.org adresinden en son sürümünü indirebileceğiniz bu yazılım, AVI formatının yanında Mpeg1 (.mpeg; .dat; .mpv gibi) dosyalarını da işleyebilir. FileOpen video file altından filmi seçtikten sonra Video ve Audio sekmeleri altından sıkıştırmada kullanılacak codec seçimi ve gerekli ayarları yapmalısınız. Sou olarak yine File sekmesi altından save as AVI ile kodlamaya başlayabilirsiniz.

39) Web sitemi arama motorlarına kaydetmek istiyorum. Her birine ayrı kayıt yaptırmak ömür törpüsü. Bu işi en kolay nasıl yapabilirim?
Bu işi profesyonel olarak yapan firmalar olsa da, genelde ücret talep ederler, işe web sitenizi www.altavista.com´a kaydetmekle başlayın. Kayıt işleminin sonunda, sayfada Featured Sponsor başlığının alt bölümünde ´25+ Search Fngines FREE!´ isimli bir buton göreceksiniz.
Bu linki kullanarak www.ineedhits.com sitesinden web sitenizi belli başlı tüm arama motorlarına ücretsiz kayıt ettirebilirsiniz.

40) Mpeg dosyalarım AVI´ye çevirmek İstiyorum. Ne gibi araçlara ihtiyacım var?
Bu işlem için en yaygın kullanılan ve en uygun yazılım FlaskMpeg´dir. http://go,to/flaskmpeg adresinden indirebileceğiniz bu kodlama aracı ile Mpeg dosyalarını AVI formatına çevirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Öpen sekmesi altından kodlamak istediğiniz Mpeg dosyasını seçip, Select Output Format altından AVI Output seçeneğini işaretleyin. Bu seçeneğin hemen altında bulunan Select Output Modüle ile codec bileşenini seçebilir ve ses kodlama ayarlarını değiştirebilirsiniz. FalskMpeg, sisteminizde yüklü olan tüm codec bileşenlerini kullanarak kodlama yapabileceği için, seçenek yelpazesi oldukça genişleyebilir.

41) Warez sitelerindeki popup´ları yüzünden bayılmak üzereyim. Bu sayfaların açılmasını nasıl engellerim?
Bunun iki yolu var. tiki bu küçük reklam canavarlarını açmamak ya da otomatik olarak kapatmak için kullanılan yazılımlar.
Bunlar arasında Popup Killer AdsGone (www.adsonegone.com), PopupDummy!, (www.dummysoftware.com) ve AdDelete (www.addeleie.com) sayılabilir, ikincisi de lE´nin internet ayarları üzerinden engellenecek sitelerin adreslerini elle girmek.
Bunun içinse Araçlar-İnternet Seçenekleri allından Sınırlanmış Siteler´e girin. Burada popup sitelerinin adreslerini girdiğinizde bir daha sizi rahatsız edemeyeceklerdir.

42) Türkçe ses sentezi yapabilen, bir başka deyişle Türkçe okuyan bir yazılım arıyorum. Nereye bakmalıyım?
Bu işi yapabilen bazı yazılımlar olsa da, her zaman mükemmel diksiyon beklemek hayal kırıklığı yaratabilir. Diksiyonu bozuk ama sayıları mükemmel okuyan Voice isimli küçük bir yazılımı www.tahribat.com adresinden indirebilirsiniz.
Türkçe ses sentezleme üzerine daha profesyonel örneklerden biri olan Geveze ise www.gvz.com.tr adresindedir. Geveze ücretsiz olmasa da, sitede bir deneme sürüşü yapmak mümkün.

43) Windows 98 kurulum CD´sinin içeriğini sabit diske kopyala¤¤¤¤¤ kurulum yapabiliyorum. Windows XP´yi sabit disk üzerinden kurmam mümkün mü?
Evet bunu yapmak olasılık dahilinde, ilk olarak Windows XP kurulum CD´si içindeki İ386 klasörünü sabit diske kopyalamakla işe başlayın. Daha sonra sistemi Windows 98 başlangıç menüsünden DOS komut satırına düşecek şekilde açın.
I386 klasörüne geçerek winnt32.exe yazın ve enter´a basın. Windows XP Setup başladığında, sizden sistem dosyalarının bulunduğu klasör ismini isteyecektir. Bu satırda I386 klasörünün yerini (C:\i386 gibi) belirtip devam ettiğinizde, kurulum başlayacaktır. Sabit disk üzerinden yapılan kurulumların bir diğer avantajı da daha kısa sürmeleridir.

44) İkiye bölünmüş sabit diskimdeki C: sürücüsünde Windows 98 kuruluydu. Daha sonra Windows XP´yi D: sürücüsüne kurdum sonradan 98´i elle sildim. Sistemi başlattığımda benden olmayan Windows 98 ile XP arasında seçim yapmam isteniyor. Bundan nasıl kurtulurum?
Bu oldukça kolay. Bilgisayarım simgesi üzerine sağ tuşla tıklayın ve Özellikler´e girin. Gelişmiş sekmesi altındaki Açılış ve Kurtarma butonunu tıklayın. Açılan pencerede Sistem Açılışı altında Düzenle seçeneğini göreceksiniz. Bu butonu tıkladığınızda Notepad ile boot.ini dosyası açılacaktır. Burada Windows 98 ile ilgili satırı silerseniz, sistemi başlattığınızda işletim sistemi seçimi yapma ekranının belirmediğini göreceksiniz. Dikkat! Boot.ini dosyasını bozarsanız, sisteminiz açılmayabilir.

45) Sistemimde Windows 98 ve Süse Linux kullanıyorum. Linux´u kurarken LlLO´yu MBR´ye yazdırmıştım. Linux´u kaldıracak olsam MBR´yi eski haline nasıl getirebilirim?
Sistemi Windows 98´den açarak F8 ile başlangıç seçeneklerine girin ve DOS komut satırına geçin.
Fdisk /mbr yazarak Enter´a bastığınızda MBR eski haline gelecek ve sistem eskiden olduğu gibi Windows 98 ile açılmaya başlayacaktır.
______________________46) Bir CD´ye dosyalarımı yedeklemistim. CD yazdıktan sonra hala bos yer olduğundan, daha sonra üzerine başka dosyalar da kopyaladım. Fakat CDROM | sadece ikinci partide yazdığım dosyaları görüyor. Eski dosyalara ulaşmak için ne yapmalıyım?
Görünüşe göre CD üzerinde birden fazla ya da farklı formatta ´track´ler oluştuğu için CDROM sadece son yazılanı görüyor. Windows Explorer altından ilk yazılan dosyalara ulaşmak imkansızdır. Bu dosyaları görmek ve kopyalamak için üçtincü parti bir yazılıma ihtiyacınız var. Bu yazılımlar arasında (www.isobuster.com) ISOBuster´ı tavsiye edebiliriz. Hatalı ya da yanlış formatta yazılmış multisession CD´lerin içindeki tüm veriye erişim sağlayan bu küçük yazılımı www.isobuster.com adresinden indirebilirsiniz.

47) Web sitemde kullanmak için hareketli gif dosyaları yaratmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Hareketli gif hazırlamak için en kullanışlı yazılımlardan biri Ulead Gif Animator 5.0´dır. www.ulead.com adresinden indirebileceğiniz bu yazılım, sadece hareketli gif hazırlamakla sınırlı değil. Bu araçla düzenlenebilecek ve web sayfalarında kullanılabilecek animasyonlar için desteklenen biçimler arasında exe dosyaları, avi ve Flash da bulunuyor.

48) MP3 dosyalarımı düzenlemek (Kesmek, yapıştırmak ve islemek) istiyorum. Bunu MP3 dosyalarını wav ya da başka formata çevirmeden nasıl yapabilirim?
MP3 kodlama ve çalma yeterliliği olan bir ses işleme yazılımına ihtiyacınız var. Bu yazılımlara en güzel örneklerden biri Sonic Foundry Soundforge 5.0 olacaktır. Soundforge 5.0 ile açtığınız ve düzenlediğiniz MP3 dosyalarını istediğiniz hemen her formatta (.mov, .iff, .pca, .wav, .rm, .asf, .pca gibi) kaydetmeniz mümkün olacaktır. Yazılımı www.sonicfoundry.com adresinden indirebilirsiniz.

49) Windows XP´nin hata raporlama özelliğinden bezdim. Hemen her program hatasında acılan bu pencereyi nasıl sayısal cennete yollarım?
Microsoft´un bu çok tartışılan aracı, Internet´e her zaman bağlı olmayan sistemlerde çok işe yaramadığı gibi, sıkıcı olabiliyor. Hata raporlamayı kapatmak için Bilgisayarım simgesi üzerine sağ tıkla¤¤¤¤¤ Properties´e girin. Buradaki seçenekler arasında Advanced´i seçtiği
nizde geçilen pencerenin sağ alt bölümünde Error Reporting butonunu göreceksiniz. Butonu tıkladığınızda karşınıza çıkacak seçeneklerden ´Disable error reporting´i seçerek Apply´ı tıkladığınızda sorun kalmayacaktır.

not:(alıntıdır)...

Armağan Dere
13.02.2009, 02:43
50) Şu anda bir CD yazıcım yok. Elimdeki CD´leri daha sonra yine CD´ye kopyalamak üzere sabit diskimde saklamak istiyorum. Fakat kopyaladığım onca dosya ve klasörle uğraşmak istemiyor, hatta isin içinden çıkamaz hale gelmekten çekiniyorum. Ne yapmalıyım?
Elinizde bir CD yazıcı olmasa bile, Ahead Nero (www.ahead.com) ya da Easy CD Creator gibi yazılımlar bu konuda çok işinize yarayacaktır. Bu yazılımlarda CD kopyalamayı seçtiğinizde, CD´yi sabit diske tek parça bir ´image´ dosyası olarak kopyalayabilirsiniz.
Bu yolla hem dosya sayısı azalacak, hem de image dosyalarını istediğiniz bir zaman kolaylıkla CD´ye aktarabileceksiniz. Eğer bu image dosyalarının içeriğini değiştirmek ya da içinden bir dosya almak isterseniz, 46. çözümde adı geçen IsoBuster yazılımını kullanabilirsiniz.

51) Üç ayrı USB cihazı aynı anda Sallanmak istiyorum ama anakaramda sadece iki port var. Ne yapabilirim?
Anakartlarm çoğunda, harici port ya da çoğaltıcı ile USB port sayısını 127´ye kadar çıkarabilirsiniz. Eğer anakartınızla beraber kasaya monte edebileceğiniz portlar gelmediyse, satın almak zorundasınız. Kart üzerinde genelde USB genişlemesi için belirlenmiş ´pin´ler, yanında küçük bir ibare ile bulunur. Yine de herhangi bir hata olasılığına karşı, anakart kullanma kılavuzunda bulunan pin haritasından yararlanmalısınız.
Doğru pin´lere bağladığınız harici USB portları, güç kaynağının da izin verdiği sayıda donanımı destekleyecektir. USB portu bulunan monitör gibi cihazlar ise kendi güç kaynaklarını kullandıkları için sisteme yük bindirmez.

52) Anakart BlOS´u üzerinde pynama yapılabildiğini (EPA logosunu değiştirmek gibi) biliyorum. Aynı şey GeForce ekran kartım için de geçerli midir?
Anakart BlOS´ları gibi, ekran kartlarının da BlOS´ları üzerinde oynama yapmak mümkündür. Bunu için http://guru3d.com/xbios adresinden son sürümünü indirebileceğiniz NVIDIA BIOS Editör isimli aracı kullanabir lirsiniz (Nvidia üretimi BlOS´lar için geçerli). Dikkat! BIOS editörü yazılımları kullanırken bilmediğiniz ayarlara dokunmayın. Ekran kartının BlOS´unu bozmak istemiyorsanız tabii.

53) Windows XP kullanıyorum. Birkaç yazılımı sıkıştırılmış bir dosyada toplayıp, gerektiğinde tek tıkla kurmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Başlat altından Çalıştır´a gelin ve satıra ´iexpress.exe´ yazın. Enter´a bastığınızda açılan IExpress 2.0 ile kendi kurulum dosyanızı yaratabilirsiniz. Sihirbazdaki adımları izleyip, size uygun olanlarını seçerek işlemi bitirdiğinizde bir .exe dosyası yaratılacaktır. Çalıştırmak içinse dosyayı çift tıklamak yeterlidir.

54) AMD işlemci ve Windows XP kullanıyorum. Genelde gündüz saatlerinde bilgisayarım hiç neden yokken kapanıyor. Sorunun herhangi bir yazılım ve işletim sistemi ile ilgisini kuramadım.
Anakart BlOS´unda işlemci ısısı ile ilgili bölüme göz atmanızı öneririz. Bu bölümde işlemci belirli bir sıcaklığı geçtiğinde uyarı ve sistemi kapatmayla ilgili seçenekler göreceksiniz. Eğer bu ısı değerleri düşükse (55 derece gibi), özellikle sıcak günlerde işlemci yeterince soğutulamadığı için sistem kendini kapatacaktır. Isı değerlerini artırırsanız bu sorununuz geçici olarak çözülebilir. Kökten çözüm içinse kasayı ve işlemciyi daha iyi soğutmak için daha güçlü ya da ek fanlar kullanmanız gerekir. Yine de işlemcinizi 70 derece ısıda çalıştırmanızı tavsiye etmeyiz.

55) Eski ekran kartımla birlikte gelen WinFast DVD oynatıcı yazılım kullanıyorum. Yeni DVD sürücüm OEM olduğu ve paketten DVD oynatıcı çıkmadığı için WinFast kullanmaya devam ediyorum. Fakat seste sürekli bir hışırtı sözkonusu. Sürücü güncellemesi ve kablo değişimi sonrası sonuç fark etmiyor. Yeni ekran kartımın markası ve yonga seti eskisiyle aynı. Problem ne olabilir?
Muhtemelen ekran kartınız MX100 serisinden. Yeni ekran kartınızın dahil olduğu seride (MX200 gibi) sorunu yaratan bu küçük ´bug´ın sürücü güncellemesi ya da kablo değişimi ile çözülmesi mümkün değil. Bu tür ekran kartları için farklı bir ANSI yükseltmesi ve DVD oynatıcıya ihtiyacınız var. Diğer bir deyişle, daha yeni bir yazılım kullanmalısınız.
Bu yazılımlar arasında WinFast DVD Player (www.leadtek.com) ve PowerDVD´nin (www.cyberlink.com) son sürümlerini sayabiliriz.

Armağan Dere
13.02.2009, 02:45
Donanım iLe iLgiLi Bazı Teknik BiLgiLer(93 Soru ve Cevap)

--------------------------------------------------------------------------------

• BİLGİSAYAR CALIŞIRKEN TAMİRAT YAPILMAMALIDIR. ÖZELLİKLE HDD SÖKÜLÜP TAKILMAMALIDIR .
• BİLGİSAYAR ÇALIŞIRKEN HDD ÜZERİNE JUMPER ÇIKARTILMAMALIDIR.
• KURU VE NEM OLAYI OLMAYAN YERLERDE MUHAFAZA EDİLMELİDİR.
• TAŞIMA ESNASINDA ÇARPMA VE DÜŞÜRÜLME OLAYI OLMAMALI VE PAKETLEME YAPILACAK ISE SARSILMAYACAK ŞEKILDE PAKETLENMELIDIR.
• ÇALIŞMA ESNASINDA ANTI STATIK ENERJIDEN KORUNARAK ÇALIŞMA YAPILMALIDIR.
• BU DURUMLARA DİKKAT EDİLMEDİĞİNDE HDD BAD SEKTÖRÜ OLUŞMASINA ZEMİN HAZIRLANMIŞ OLUR.
• HDD ELEKTRİK KABLOSUNU TAKARKEN TERS TAKILMAMALIDIR. TAKILDIĞI DURUMDA HDD YANMASINA NEDEN OLUR. ( HDD YE NORMALİNDEN YÜKSEK ENERJİ VERİLMİŞ OLUR.)
• HDD BAD SEKTÖR VAR İSE BU BOZUK ALANLARI SETAPTAN LOW LEVEL FORMAT ATILARAK GİDERİLE BİLİR VE BELİRLİ BİRSÜRE KULLANILA BİLİR.
• SCSI DİSKLERDE UNİX ORTAMINA HAZIRLAMAK İÇİN SCSI FORMAT ATILMALIDIR. ( CTRL+A SETUPA GİRİLİR )

SORU VE CEVAPLARI

1-) A) CMOS CHECK SOME ERROR ?
B ) LOW BATTERY FAİLLER ?

CEVAP : A) Setup pili zayıflamış ve bitmiştir. Yenisi takılmalı ve “ DEFALT “ayarları yapılarak : sürücü A ve sürücü C ayarları dedect yapılarak F10 save yapılarak işlem bitirilir.

2-) A) FLOPY DİSK FAİLLER ( 40 ) ?
B) FLOPY DİSK FAİLLER ( 03) ?

CEVAP : A) ELEKTRİK KABLOSU TAKILMAMIŞ OLABİLİR. Data kablosu ters takılmış olabilir. On board ise makina setuptan iptal edilmiştir. İptal söz konusu ise setuptan ENABLE durumuna getirilşir. Ayrıca yukarıdaki mesajlar geldiğinde FDD arızalı olabilir.
B ) Setuptan DISABLE yapılmıştır. ( Setup bölümünde anlatılacaktır. )

3-) POWER SUPLEY FANI 1-2 DAKİKA ÇALIŞIP DURUYOR ?

CEVAP : 1-) Boart üzerinde kısa devre var olabilir.
2-) Ekran kartı arızalı olabilir.
3-) HDD yi başka bir makinada çaliştiriniz.
4-) Yukarıdakilerden sonuç alınamazsa Makinenin elektriğini kesiniz. Power sapley boart elektrik kablosunu çıkarıp bütün kartları çıkarınız 5-6 dakika bekleyiniz. ( Power sapley üzerindeki elektriği 0 la tekrar ve makine çalışacaktıri. )

4-) POWER SAPLEYDEN SES GELİYOR FAKAT BİLGİSAYAR CALIŞMIYOR ?

CEVAP : Power sapley fan arızalıdır. Yenisi takılmalıdır. Değiştirilmediği taktirde power sapley ısınır ve fazla enerji torak üzerine atamaz ve power sapley yanabilir. Makinede kısa devre oluşabilir.

5-) INSERT SİSTEM DISK ERROR ?

CEVAP : C sürücüsünün sistem arızalanmıştır. A:/SYS C: ( enter. Sistem aktarıldı ) İşlemyapılarak yeni sistem transfer edilmeli ve bilgisayar kapatılıp açılmalıdır.
6-) INSERT SİSTEM DİSK BOOT FAİLLER ?

CEVAP : Makinenin BOOT bozulmuştur.
1-) A dan açılmalı , system aktarılmalıdır.
2-) Fdisk/MBR yapılmalıdır.
3-) Disk sağlam ise ( C sürücüsü ) yardımcı programlar çalıştırılmalıdır. NDD gibi.
4-) Sonuç alınamazsa F disk yapılmalı ve format atılmalıdır.

7-) HDD FAİLLER 80 ?

CEVAP : 1-) Data kablosu ters takılmış olabilir.
2-) Kablo çıkmış olabilir.
3-) Jumper. Siwiç : diski farklı tanımlatılmış olabilir. ( 2 disk gibi )
4-) setuptan doğru tanımlanmamış olbilir.

8-MOUSE EKRANDA KUM SAATİ GELİYOR ÇALIŞMIYOR ?

CEVAP : 1-) Mouse doğru tanımlanmamıştır. ( Doğru tanıtılıp driveri yüklenecek ve kullandığınız mouse tanımlayınız .)
2-) Board üzerinde COM 1COM2 kablosu çıkmış olabilir.
3-) Stuptan dısable ( kapatılmış olabilir ) yapılmış oabilşir.
4-) COM 1 COM 2 kablosu arızalı olabilir.
5-) IRQ çakışması olabilir. Çakışma var ise IRQ adreslerine bakılarak adresleri değiştirilmelidir. ( Kaynaklar menüsünden )
6-) COM 2içinde aynı işlem geçerlidir. COM1=2F8 gibi COM2= 3F S gibi bu adresler istenirse IRQ adreslerden değiştirilebilir.

9-) BİOS BİLGİLERİNDE SERİAL(s) VE PARALEL(s) ADRESLERİ NONE OLARAK GÖRÜNÜYORSA ?

CEVAP : Setuptan serial ve paralel adresleri kapatılmıştır. Açıldığında adresler görüleçektir.

10-) MAKİNENİN HER ŞEYİ NORMAL ÇALIŞIYOR FAKAT GÖRÜNTÜ GELMİYOR ?

CEVAP : 1-) Makinede kısa devre olabilir. Çözmek için ekran kartını çıkartınız ve takınız.
2-) Ekran kartı arızalı olabilir.
3-) topraklamada bir sorun olabilir. ( toprakta+ 0.5 volt olmalıdır )
4-) Ekran kablosunun da sorun olabilir. Kablo ters takılmaya zorlanmış ve kablo içindeki uçlar kısa devre yapmış olabilir.
5-) POWER sapley voltajını ölç 12v-+5v durumlarını görmek zorundasınız. Görülmüyorsa power sapley arızalanmıştır.

11-) 3KISA BEEP SES VERİP GÖRÜNTÜ YOK İSE ?

CEVAP : 1-) Ekran kartı çıkmış olabilir.
2-) Ekran kartını slot yuvasına iyice yerleştir .
3-) Ekran kartında arıza olabilir.
12-) 8 VEYA 3 BEEP SES VERİYORSA ?

CEVAP : 1-) Ramler takılmamış olabilir.
2-) Ramler uyumsuz olabilir. ( 70 ns -60 ns ) aynı olmasına dikkat edilmelidir. Windows içinde güvenli çalışmak için .
3-) Ramler ters takılmaya zorlanmiş olunabilir.
4-) Ram banklarında kısa devre oluşturulmuş olabilir.
5-) Bu durum var ise görüntü alınmaya bilir .Kısa devre ortadan kaldırılarak makine çalışabilir.
6-) 486 tabanlı makinelerde paridesiz ( düz ) ram takılmalı ( edo ram çalışmaz )
7-) Pentiummakinelerde ise düz ram da çalışır edo ram de. Güvenli çalışmak içinde EDORAM tercıh edilmelidir.

13-) KLAVYE ÇALIŞMIYOR VEYA 5-10 DAKIKA ÇALIŞIP KITLENIYORSA ?

CEVAP : 1-) 486 tabanlı bilgisayarlarda win 95 klavyeleri sorun çıkartır. ( Genelde 486 tabanlı klavye terçıh edilmelidir. )
2-) Klavye arızalı ise kitlenme olur. ( Küçük uçlu ise klavye geçiş yerinde uçları kısa devre olabilir.)
3-) Klavye ye sıvı maddeler dökülmüş olabilir.
4-) Klavye ye tuşlar arasina igne ,cimbiz teli vb maddeler aralarina düşerek tuşlari kisa devre yapmiş olabilir.

14-) KLAVYEDE BAZI TUŞLAR YAZMIYORSA ?

CEVAP : Klavye sökülerek alkollü bir pamuk ile temizlenmadlidir.

15-) MONİTÖRE GÖRÜNTÜ GELMİYORSA, ISIĞI KIRMIZIYAYAKIN ŞEKİLDE YANIYORSA?

CEVAP : 1-) Data kablosu kontrol edilmelidir.
2-) Elektrik kablosu kontrol edilmelidir.
3-) Elektrik hattının topraklaması kontrol edilmelidir. UPS den alınan elektrik normal olup olmadığı ölçülmelidir.

16-) 1-)EKRANDA ORDA DA BETAZ NOKTA VAR, KOKU VAR İSE ?
2-) EKRANDA ORTA KISIMDA İNCE BEYAZ ÇİZGİ VAR İSE ?
3-) EKRANDA SAG VE SOL KISIMLARINDA KIRMIZI RENK VEYA RENKLERDAĞILMIŞ DURUMDA İSE ?
4-) EKRANDA ÇOK TİTREME VAR İSE ?
5-) EKRANDA HİÇ GÖRÜNTÜ YOKİSE ?

CEVAP : 1-) Ekran güç katı yanmıştır, servisinde tamir ettirilmelidir.
2-) Ekran güç katında arıza var , servisinde tamir ettirilmelidir. Eğer bu durumlar mevcut ise ekrana uzun süre elektrik verilmemelidir. Cihazın daha fazla hasar görmemesi için.
3-) Ekranın yanlarında manyetik alan olavilir kuvvetli hoparlör veya 2. Bir ekran olabbilir.
4-) Ekaran istenilen çözünürlüğü desteklemiyor olabilir veya elektrik hattının normal olup olmadığına bakılmalıdır.
5-) Ayarların siwiçlerine bakılır. Ayarların siwiçleri arızalanmış olabilir.
6-) ekran sigortası atmıştır.

17-) NETWORK KARTI TAKILACAK İSE ?

CEVAP : Önce kartınızın jumper ayarlarının manuel mi, yoksa Auto mu olduguna bakarız. Manuel ise istenilen IRQ adresine göre jumper ayarlarını yapmalı ve win 95 içinde ondan sonra ayarlamaları yapmalıyız. PLAK&PLAY ise win 95 otomatik olarak IRQ sonu ayarlar. Yeni donanım ekle ile kart özelligi görülebilir. Dikkat edilmesi gereken nokta IRQ adresi ( kaynaklardan ) değiştirilmelidir.

BAZI IRQ DURUMLARI:

IRQ-ADRES 399 EZ,EN200,
RALTELK C TİPİ ( 9IRQ-ADRES 240 )
QUARK-PROL110 gibi

18- CD SÜRÜCÜ DOS ORTAMINDA GÖRÜLMÜYORSA?

CEVAP : 1-) Driver disketi yüklenilmelidir.
2-) Setuptan auto ( HDD gibi düşünülüp ) ayari yapilmalidir. CD sürücüsünün jumper ayari yapilarak HDD ile çakişmasi önlendikten sonra çaliştirilmalidir.
3-) Win 95 ortamında çalışmıyorsa yeni donanım ekle işleminden CD sürücüsü tanımlanmalıdır.

19-) SES KARTI ÇALIŞMIYORISE

CEVAP : Driver disketeyüklenmelidir. IRQ çakışması var ise kaldırılmalı ve yeni donanım ekle işleminden kart tanımlanması yapılabilir.

20-) HOPARLÖRDEN SES ÇIKMIYOR ?

CEVAP : CD sürücüsü ile sesakrtı arasındaki ince ses kablosu takılmalıdır.

21-) SCSI HDD LERDE UNİX ORTAMINI DA ÇALIŞTIRILACAK İSE SCSI FORMAT ATILARAK SİSTEM HAZIRLANMALIDIR.

22-) BİR ADET IDE HDD, BİR ADET SCSI HDD İKİSİ BİRDEN ÇALIŞTIRILACAK İSE NE YAPMALIDIR ?

CEVAP : 1-) Önce IDE HDD tanımlanır C sürücüsü, Aynı zamanda jumperi C olarak ayarlanır.
2-) Sonra SCSI HDD D sürücüsü olarak gösterilir.

23-) SCSI BACKUP ÜNİTESİ, SCSI CD SÜRÜCÜSÜ VE SCSI HDD HEPSİ BİRDEN TANITILACAKİSE NASİL YOL İZLENMELİDİR?

CEVAP : 1-) HDDjumper konfigrasyonu C tanımlanmalıdır.
2-) Backup jumper konfigrasyonu tanımlanmalıdır.
3-) CD sürücü jumper konfigrasyonu tanımlanır.

24-) PASWORD SETUP BİLİNMİYORSA?

CEVAP : SETUP pili kısa devre yaparak açılabilir. SETUP pili çıkartılabilir. SETUP bilgileri unutturularak pasword kırılabilir. ( Daha önceki değisiklikler silindiği için makine açmayabilir.) HDD tekrar tanımlanmalı ve değişiklikler kaydedılerek işlem devam attirilmelidir.

25-) SESLİ HATA MESAJLARI :

CEVAP :

İŞARET ANLAMI

SES YOK ELEKTRİKYOK
SÜREKLİ SES GÜÇ KAYNAĞI ARIZALI
BİR ÇOK KISA BİP SESİ ANA KART ARIZALI
1 UZUN RAM ARIZALI
1 UZUN 1 KISA ARIZALI ANA KART VEYA ROM-BASIC
1 UZUN 2 KISA VİDEO KARTARIZASI VEYA DIP ANAHTARI
( xt )
1 UZUN 3 KISA VEGA KARTI ARIZALI
2 UZUN 1 KISA MONİTÖR BAGDAŞTIRICISININ
SENKRONİZASYONU
2 KISA EŞLIK ( PARITY ) HATASI ( HATALI BELLEK
SAGLAMA .) TOPLAMI
3 KISA BELLEĞİN İLK 64K SINDA HATA
4 KISA SÜRE ÖLÇER ( TİMER ) VEYA SAYICA
( COUNTER ) ARIZALI
5 KISA İŞLEMCIHATASI VEYA VİDEO RAM
6 KISA KLAVYEİŞLEMCISINDE HATA
7 KISA SANAL ( VİRTUAL ) İŞLEMCİ KİPİ AYARLI
(AT )
8 KISA VİDEO RAM a HATALI YAZMA
9 KISA HATALI ROM BIOS SAĞLAMA TOPLAMALI

26-) BIOS VE SETUP İŞLEMLERİ

RAM PCI/ISA BIOS
CMOS SETUP UTILITY
AWARD SOFTWARE,INC

STANDART CMOS SETUP PASSWRD SETTİNG
** BIOS FEATURES SETUP ** IDE HDD AUTO DETECTION
CHIPSET FEATURES SETUP SAVE & EXIT SETUP
POWER MANAGEMENT SETUP EWIT WITHOUT SEWİNG
PCI CONFIGURATION SETUP
** LOAD BIOS DEFAULTS
** LOAD SETUP DEFAULTS
** BIOS FEATURES SETUP :

VİRÜS WARNİNG : BOOT sektör virüslerine karşı sabit diski korur. Bu secenek sabit diskin boot sektörüne herhangibir kayıt yapılmasına izin vermez. ENABLE olnası önerilir.

CPU INTERNAL CAHCHE : Bu seçenek yardımıyla ,mikroişlemcinin dahili önbelleğinin kulanılıp/kullanılmayacığına karar verilir. Bu seçenek ENABLE olmalıdır.

EXTERNAL CACHE : Ana kart üzerinde bulunan harici ön belleği kullanıma açar yada kapatır. Bu seçenek ENABLE olmalıdır.

BOOT SEGUANCE : Sistem açılışında önçelik sırasının hangi sürücüde olacağını belirler. A,C; Açılış önceligi A sürücüsüne verildi. Bir açılş disketi takılı ise sistem A sürücüsünde açacaktır. C,A; Açılış önceliği C sürücüsünden açacaktır. A,C seçeneği önerilir.

SWAP FLOPPY DRİVE: Bu seçenek ENABLE olmalıdır.

BOOT UP FLOPPY SEEK : Bu secenek DISABLE olmalıdır ki sistem testi daha az zamanda olacaktır. Hem disket sürücüsünden motor sesi duyulmamış olur.

QUİK POWER ON SELF TEST : ENABLE olmalıdır.

BOOT UP NUMLOCK STATUS : Sistem acılısında sayısal tuşların çalışması istendiğinde bu seçenek ON olmalıdır. İstenmiyorsa OFF seçilir.

BOOT UP SYSTEM SPEED : Sistem açılışının hızlı olması ayarlar HİGH olmalıdır.

VİDEO ROM SHADROW : ENABLE olmallıdır.

** LOAD SETUP DEFAULT: Bu seçanek setup değerlerini ilk hale getirir. Genellikle , setup ayarlarıyla içinde çıkılmayacak kadar oynandıgı durumlarda kullanılır.

LOAD SETUP DEFAULT ( Y/N ) ? Y

** IDD HDD AUT O DEDECTİON : Sisteme baglanan IDD had DİSK değerlerinin otomatik olarak BIOS tarafından yazılması sağlanır.

27-) BIOS HATA MESAJLARI ?

CEVAP : BIOS bir sorunla karşilaştigi zaman kullaniciya bunu duzeltmesi gerektiginde söyleyecektir. Bunu ya beep sesiyle yada ekranda bir hata mesajiyla gösterecektir. Mesajin altinda ise devam et ya da hatayi göz ardi et anlamina gelen PREESS FI TO CONTINIUE mesaji görüntülenecektir. hatayi düzeltmek için DEL tuşuna basip BIOS a girmenizi isteyecektir.

TEK UZUN İKİ KISA : Bıosun video dan aldığı bilgileri ekranayansıtamadığını gösterir. Grafikkartını degiştirin.
Ana kart ile grafik kartı arasında bir uyum sorunu olabilir.

TEK KISA ( REFRESH FAİLURE ) Ana kart üzerinede bulunan bellek tazeleme devresinde sorun var.

CMOS BATTERY HAS FAİLED : CMOS pilinin ömrü azalmıştır. Yenisiyle değiştirilmelidir .

CMOS BATTER HAS FAİLED : CMOS un bozulduğunu gösterir. Bu hatayı pilin zayıflamasında da verebilir. Pili kontrol edin gerekirse değistirin.

DİSK BOOT FAİLURE,INSERT SYSTEM DİSTK AND PRESS ENTER : Bu hata sabit diski olmayan bir bilgisayarda ise A sürücüsünü bir sistem disketi takıp "ENTER " tuşuna basın.

DİSKETTE RDİVERS OR TYPES MİSMATCH ERROR-RUN SETUP : Sisteme bağlı olan disket sürücü CMOS ta tanımlı olandan farklıdır. Setup a girip sürücünün tipini dogru olarak tanımlayın.

KEYBOARD ERROR OR NO KEYBOARD PRESENT : Klavyeyi görmüyor. Klavyenin dogru olarak baglandıgını ve açılrkenbir tuşa sürekli basılmadığından emin olun.

C: DRİVE ERROR/ D: DRİVE ERROR : Sabit diski görmüyor.Sabit diski kablo baglantılarını ve ara birimini gözden geçin. Gerekirsebaşka bir arabirim ve sabit disk kablosu ile deneyin .Sabit disk üzerindeki jımper ayarlarını kontrol edin. Eğer sabit dikte sorun yoksa ana kartı değişmeniz gerekebilir.

FDD CONTROLLER FAİLURE : Disket sürücü kontrol devresinde yani IDE kontrolcüsünde poroblem olabilir. Yada disket sürücüsünde bir problem vardır. Başka bir bilgisayarda deneyin.

KEYBOARD IS LOCKET…UNLOCK II :Klavye kullanma kapalı durumda. Bilgi sayar ön panelinde bulunan KEYLOCK anahtarını açık duruma getirin.

KB/INTERFACE ERROR : Klavye bozuk ya da ana kart üzerindeki klavye BIOS unda problem var. Başka bir klavye deneyin.

C: DİRİVE FAİLURE / D: DİRİVE FAİLURE : Sabit disk bir problem oalbilir gözden geçirin. Kablo bağlantısı hatalı olabilir.

CACHE MEMORYBAD, DO NOT ENABLE CACHE : Ana kart takılı ön bellek bozulmuş yada anakartlar uyumlu değildir. Ön

CMOS TİME & DATE NOT SET : CMOS ta tarih ve zaman değerleri ayarlı değil. Yada değişmiş .

CMOS BATTERY STATE LOW: CMOS pili bitmiş yada kisa devre olmuştur. Ana kartin tutan vidalari gözden geçirin .Gerekirse pili degiştirin.

CMOS MEMORY SİZE MİSMATCH: Sisteme yeni bellek eklenmiş. Yada sistemden bellek çıkarılmış. CMOS setupa girip kaydederek cıkın.

INVALİD BOOD DİSKETTE : A sürücüsüne takılı disket açılış disketi değil. Içinde işletim sistemine sit,açılış dosyaları bulunan bir disket takın yada bu diskete sistem transferi yapın.

28- PC LERDEKİ KABLOLARIN ORTAK RENK DEĞERLERİ NELERDİR ?

CEVAP :
KIRMIZI +5VDC POWERGOOD: Güç kaynagından gelen
SİYAH TOPRAK/ŞASE voltajın iyi oldugunu gösteren sinyal. Güç
SARI +12VDC kaynagından gelen kabloların, sabit disk,
MAVİ -12VDC disket sürücü ve panele baglanması gerekir.
BEYAZ - 5VDC
TURUNCU POWERGOOD

PC MONTAJI SONRASINDAKİ OLASI SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

29-) PC HOPARLÖRÜNDEN KESİK ARALIKLARLA KALIN BİR BEEP SESİ GELİYOR ?

CEVAP : 1-) RAM bellektakılı değildir.
2-) RAM belleklerde bozukluk olabilir.
3-) RAM bellek yuvaya oturmamıştır.
4-) RAM belleklerin yerine oturup oturmadığını kontrol edin. Sonuç degişmesse RAM ları değiştirmeyi deneyin.

30-) 88 KEZ BEEP SESİ GELİYOR. 1 UZUN 2 KISA BEEP SESİ GELİYOR. 5KISA BEEP SESİ GELİYOR ?

CEVAP : Bu hataların üçü de grafik kartı ile ilgilidir. Ana kartlar grafik kartı arasında bir uyuşmazlık olabilir. Bu uyşmazlık genellikle video RAM dan kaynaklanır.

31-) 6 KEZ BEEP SESİ GELİYOR ?

CEVAP: KLAVYE İŞLEMCİSİNDE PROBLEM OLABİLİR. BAŞKA BİR KLAVYE DENEYİ

32-) PARİT ERROR (at hex … ) ( HEX; HATAYA YOL AÇAN BELLEK BİRİMİNİN 16LI ADREDİDİR )
SYSHALTED MESAJI VERİYORSA ?

CEVAP : Bellek okuma hatası olabilir. Üzerinde parity ( eşlik biti ) olmayan bir RAM modül kullanılıyor olabilirsiniz. Bu durumda , BIOS setupta MEMORY PARİT ERROR CHECK seçeneği açık (enable ) olabilir. Bu seçeneğikapalı ( disabled ) durumagetirin.

33-) İKİ SABİT DİSK BĞLI SİSTEM BEKLEMEYE BAŞLIYOR VE ARDINDAN CİRİVE ERROR YADA D: DRİVE ERROR HATA MESAJI VERİYOR?

CEVAP: Büyük olasılıkla sabit disk durum jumper lerinde bir yanlışlık vardır. Ya da diskler arasında bir uyum problemi vardır. Bu uyum problemi gidermenin yolu çogunlukla disk sıralamasını değiştirmekle çözülür. Eğer yine çözülmüyorsa , bu iki disk arasında bir problem var demaktir.

34-) BİLGİSAYAR HİÇBİR KOMUTA CEVAPVERMİYOR. SES VE GÖRÜNTÜ YOK.?

CEVAP : 1-) Sabit diske gelen bilgi kablosu ters takılmıştır. Ya da sabit diski besleyen güç kablosunda kısa devre olabilir. Kabloları gözden geçirin .
2-) Sabit diski tutan vidalar uzun gelip sabit disk üzerindeki kartı kısa devre etmektedir. Vidaları gözden geçirin,
3-) Sabit disk bozuk olabilir.
35-) HİÇBİR ŞEKİLDE İKİ DİSK BAGLANAMIYOR ?

CEVAP : İki disk arasında giderilemez bir uyumsuzluk olabilir. Ana karttan gelen kabloda problem olabilir. Ya da ana kart ikinci diski desteklemiyordur. Başka bir kablo deneyin.

36-) MİSSİNG OPERATİNGN SYSTEM HATASI VERİYOR ?

CEVAP : Sabit disk paremetreleri BIOS setupa yanlış girilmiştir. Ya da bu sabit disk baska bir bilgisayarda farklı CMOS degerleriyle formatlanmamıştır. A: sürücüsünden açıp sabit diske sistem transveri yapılır.

37-) NO FİXED DİSKS PRESENT HATASI VERİTOR ?

CEVAP : FDISK komutu kullanıldı. Sistem sabit diski tanımıyor. BIOS setup ve kablo baglantılarını gözden geçirin.

38- BİLGİSAYAR SORUNSUZ AÇIYOR ANCAK DOS YÜKLEME ¤¤¤¤¤NDA BİRDEN RESETLENİYOR ?

CEVAP : Ana kart üzerinde mikro işlemciye ait jumper ayarlarininda eksiklik olabilir. Örnegin 3V luk bir mikro işlemciyi 5V ile besliyor olabilirsiniz. Bu jumper ayarlarini ana kartin kullanici kilkavuzundan düzeltin.

39-) CMOS SETUP AYARLARINI YAPTIKTAN SONRA SAKLAYIP ÇIKIYORUZ. ANCAK BİLGİSAYARI KAPATIP ACTIGIMIZDA BU AYARLARIN SİLİNDİGİ GÖRÜLÜYOR ?

CEVAP : Ana kart üzerindeki CMOS pilinde problem vardır. Pil bozulmuş olabilir. Ya da CMOS devresinde bir problem olabilir. Öncelikle pili değiştirmeyi deneyin. Bir çok ana kart üzerinde CMOS u sıfırlamak için bir jumper vardır. Bu jumper yanlış konumda olabilir. pil uçları kasa içinde bir yere temas ederek kısa devre yapabilir. Ana kartın durumunu gözden geçirin.

40-) ÖN PANELDEKİ IŞIKLAR YANIYOR. SABİT DİSKİN MOTORU ÇALIŞIYOR. GÜÇ KAYNAĞI FANI ÇALIŞIYOR. BUNLARA RAGMEN EKRAN KARANLIK İSE ?

CEVAP : Ğüç kaynagından ana kartta voltaj gelmiyor olabilir. Bağlantı uçlarını çıkararak vltaj degerlerini ölçün. Voltaj değerleri normal ise ;
Bilgisayara bağlı bir aygıt veya kart ana kartla uyumlu olmaya bilir ya da bozuk olduğundan bilğisayarın çalışmasını engelliyor olabilir.
Mikro işlemci ayarlari yanliş yapilmiş olabilir.
Ana kart bozuk olabilir.

41-) ĞÜÇ KAYNAGINDAN ÇOK İNCE BİR CIZ SESİ GELİYOR FAN BİR AN DÖNÜP DURUYOR ?

CEVAP : Ana kartın kasaya oturdugu noktalarda bir kısa devre vardır. Sabit disk ve disket sürücüye giden kablolardan biri kasa içinde sıkışmış olabilir.

42-) SİSTAMEDE KISA DEVRE VAR ?

CEVAP : 1-) Ana karta gelen güç kablolarını çıkarın
2-) Sabit disk ve disketsürücü güç kablolarını çıkarın.
3-) Sabit disk ve disketsürücüye IDE kontrolcüsümden gelen bilgi kablolarını cıkarın.
4-) Grafik kartını cıkarın.
Bu adımları her denediginizde bilgisayarı yeniden açın. Sorunun çözüldügü adımda durun

43-) DİSKET SÜRÜCÜ IŞIGI DEVAMLI YANIYOR.?

CEVAP : 1-) Disk sürücü bilgi kablosu ters ters takılmış olabilir. Kabloyu gözden geçirin. Bilgi kablosunun kıvrılmış ucu herzaman A sürücüsüne baglıdır.
2-) Kablo disket sürücüye doğru takılmış IDE konturolcüsüne yanlış takılmış olabilir. Kablonun çizgili tarafının IDE konturolcüsüne 1 NOLU PİNE gelmesine dikkat edin.

44-) DİSKET SÜRÜCÜDİSKETİ OKUMUYOR YA DA HATALI OKUYOR ?

CEVAP :1-) Disket sürücü BIOS setupa yanlış tanımlanmış olabilir. Örneğin 1.44 yerine 720 tanımlanmış olabilir. BIOS setupa bakın.
2-) Disket sürücü kablosu arızalı olabilir. Başka bir kablo deneyın.
3-) Ana kart disket disket sürücü arabirimi bozuk olabilir. Kontroledin.
4-) disket bozuk ya da formatsız olabilir. Başka bir makinada deneyin.

45-) BİLGİSAYAR ÇOK AĞIR ÇALIŞIYOR İSE ?

CEVAP : Mikro işlemcinin hizi ana kartin saat hizina uygun olmayabilir.Ana kartin kullanici kilavuzunu gözden geçirin.

46-) BİLGİSAYARIN "C/> " DURUMUNDA İKEN ÇALIŞIYOR ( kitleniyor ) NUMLOCK TUŞU MUNLOKIŞIGININ DURUMUNU DEGİŞTİRMİYOR ?

CEVAP : Böyle durumlarda genellikle bilğisayarınre setlenmesi gerekir.Sorun CMOS ayarlarında olabilir. CMOS setupa girerek LOAD BIOS DEFAULTS seçenegi işletin. Bu seçenek yapılmış tüm tanımları geri alır. Buna sabit disk ve disket sürücü değerleri dahil degildir. Bunu soruna sabit disk üzerindeki bozuk bir sektör de neden olabilir.

CD ROM İLE İLGİLİ OLMASI SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ

47-) "INFERFACE BOARD OR CD ROM DİRİVE İS NOT READ"
"INSURE THAT DİRİVE POWER İS ON AND DİRİVE CABLES CORRECTLY ATTACHED"<A> BORT OR <R> ETRY ?
"IF CD ROM DİRİVE İS NOT READY PLASET OR TURN ON " <A> BORT OR <R> ETRY ?

CEVAP : 1-) /P değeri varolan bellek adresınden farklı bir adres kullanılıyor. CD-ROM sürücülerindegörülen bu hata arabirim kartlarının hanği adrese ayarlı olduklarını gösteren /P adresi ile ilgilidir.
2-) Arabirim üzerindeki bellek adresini belirleyenjumperlere bakın. 40 tekki veri kablosu takılmamış ya da tam oturmamış olabilir. Bu kabloyu gözden geçirin. Gerekirse yenisi ile değiştirin.
3-) Güç kaynagından gelen power kablosunu gözden geçirin.

48- DEVİCE DİRİVER NOT FOUND: MSC000"
NO VAİLD CD ROM DEVİCE DRİVERS SELECTED

CEVAP : CD ROM sürücü drive yüklenmedigi için MSCDEX.EXE yüklenemiyor. Bu nedenle sisteme herhangi bir CD ROM sürücü tanımlı degil. CONFİG SYS dosyalarında bulunan CD ROM XXXX.SYS adlı aygıt sürücüsünü gözden geçirin. /P değeri yanlış tanımlandıgı için veya kabloların birinde meydana gelen bir problenden dolayı CD ROM bulunamıyor.

49-) INVALİDDİVE SPECATİON

CEVAP : MSCDEX.EXE yüklenemiyor. Yukarıda sayıları nedenler dışında MSCDEX.EXE pırogramından önce bir başka proğramından önce bir başka proğram yüklenmekte ve MSCDEX.EXE yüklenmesine engel oluyor MSCDEX.EXE satırını daha yukarılara atın.

50-)" CDR103:NOT READY ERROR READİNG DRİVE D"Ü
" ABORT, RETY,FAİL ?

CEVAP: 1-) Disk okunamıyor. Kablo problemi olabilir. Başka bir CD okutmayı deneyin. hata devam ediyorsa kablo bağlantılarını gözden geçirin.
2-) CD ROM sürücüde bir sorun olabilir. Diskin oturduğu mekanizma yada lazet okuyucuda bir sorun meydana gelmiştir. Sürücüyü aldığınız firma ile bağlantı kurun.

51-) ERROR CODE: MSCDOOO MSCDEX NOT LOAD. PLASE LOAD MSCDEX BEFORE STSRTİNGİ THİS PROGRAM ."?

CEVAP : CD ROM sürücü ile ilgili bir program çalıştırıldı ya da çalıştırılıyor. Ancak MSCDEX.EXE program yüklendigi için bu proğram çalıştırılamıyor. MSCDEX.EXE nin doğru yüklenip yüklenmediğini gözden geçirin.

MODEM İLE İLGİLİ İLASI SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

52-) MODEM HİÇBİR YANIT VERMİYOR.?

CEVAP : Dahili modem yuvaya oturmamış olabilir. kontrol edin. IRQ ayarları yanlış olabilir, kontrol edin. Aynı COM portu kullanan başka bir cihaz olabilir. Örneğin ana kartın üzerinde COM ‘ yi kapatmadıgınız halde modem COM 2 ye ayarlanmış olabilir. Harici modemin seri kablo bağlantısını kontrol edin. Bunlar denedigi halde sorun çözülmediyse modem bozuk olabilir.

53-) MODEM ÇALIŞIYOR FAXS ÇALIŞMITOR ?

CEVAP : Fax poroğramından faksın tipi yanlış belirtilmiş olabilir. Ana kart ile fax ile fax modem kartı arasında uyumsuzluk vardır. Başka marka deneyin.

54-)KULLANIRKEN BAĞLANTI KESILIYOR ?

CEVAP : 1-) IRQ poroblemi var. Kontrol edin.
2-) Hatta sorun var. Kablolara bakın.

55-) NO DIALTONE MESAJI GELİYOR ?

CEVAP : Hatta arama tonu yok. Kabloları kontrol edin. Eğer telefonda çevir sesi varsa ve bu mesaj veriyorsa modemi aldığınız firmaya arayın.

56-) CONNECTION LOST MESAJINI VERİYOR ?

CEVAP : Hattlarınızda görültü ve parazit var. Türk telokomu arayın.

57-) YAVAŞ ÇALIŞIYOR ?

CEVAP : Modem modeli programda yanlış şeçilmiş ya da bazı özellikleri kullanım dışı birakılmış olabilir. Ayrıca modem hızını protokollerle sağlanan hıza ayarları unutmayın. ÖRnegin 33600 modemınız 115200 olarak görülmelidir.

58- NO CARRIER MESAJINI VERİYOR. ?

CEVAP : Aranan numara ile bağlantı kurulamıyor. Başka bir numarayı çevirin. Hata devam ediyorsa modemde problem olabilir. Kablo kablo bağlantısı ve modem ayarlarına bakın.

59-) BUSY MESAJINI VERİYOR ?

CEVAP : Aranan numara meşkuldür. Daha sonra arayin.

PRİNTER İLE İLĞİLİ SORUNLAR
NOKTA VURUŞLLU ( DOT MATRIX ) YAZICILARA AIT OLASI SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERI ?

60-) MÜREKKEB DAGILMASI ?

CEVAP : Kafa ayarı yakın olabilir. Kafa ayarkolunu daha ğeri (+) konumuna alın.
61-) BASKI SİLİK ÇIKIYOR ?

CEVAP : Kafa ayarı yanlış olabilir. Kafa ayarkolu ile gerekli ayarı yapın. şerit mürekkebi azalmış olabilir. şeriti değiştirin.

62-) KAFA HARAKET EDİYOR FAKAT BASMIYOR ?

CEVAP : Şerit hatali takilmiş olabilir. Şeriti çikarip yeniden takin. Kafa ayari hatali olabilir Kafa ayar kolu ile gerkli ayari yapin.

63-) YAZICIDAHİÇ HAREKET YOK VW HİÇBİR GÖSTERGE YANMIYOR ?

CEVAP : Yazıcıya elektirik gelmiyor olabilir. Elektırık baglantısı ve açma/kapama nahtarını kontrol edin.

64-) YAZICI NORMAL GÖRÜYOR FAKAT YAZMIYOR ?

CEVAP : Yazıcı ONLINE durumda olamaya bilir.ONLINE tuşuna basın. Ara bağlantı kablosu hatalı olabilir. Bağlantı kablosunu kontrol edin.

65-) AFA HAREKET ETMİYOR BÜTÜN GÖSTERGELER YANIP SÖNÜYOR ?

CEVAP : Kafa ısınmış ya da sıkış olabilir. YAzıcıyı kapatarak sogumaya birakım. kafayı sıkıştıran toz kir varsa temizleyin. Sıkışmış kagıt varsa çıkarın.

66-) YAZICI YANLIŞ KARAKTER BASIYOR ?

CEVAP : Emülasyon hatalı ya da yazıcı bilgisayara doğru tanımlanmamış olabilir. Kulalanılan proğramdan yazıcı tanımına bakın.

CEVAP : Hatalı karakter seti seçilşmiş olabilir. Dogru karakter seti kullanılan pogramından yada yazıcı kontrol panelinden şeçilmiştir.

68- TEK KAĞIT YÜKLEMESİ YAPILAMIYOR ?

CEVAP : CSF (Otamatik kağıt yükleyici ) geçerli olabilir. CSF yazıcı setupından ( kontrol panelinden) kapatın.

MÜREKKEP PÜSKÜRTMELİ YAZICILARA AİT OLASI SORUNLAR ( EPSON,CANON V.B )

69-) BASKI ÇOK SİLİK ÇIKIYOR ?

CEVAP : Mürekkep kartuşu bitmiş olabilir. Ya da uzun süre beklemeden dolayi kartuş agzindaki mürekkep kurumuştur. kartuşu kontrol edin.

70-) KARTUŞ DOLU ANCAK BASKI YAPMIYOR ?

CEVAP : Kartuşun mürekkep cunda mürekkep ucunda murekkep kurumasi ya da kirlenme olabilir. Yazici programi icinden clean seçenegini çaliştirin.

71-) BASKI LEKELİ ÇOKIYOR ?

CEVAP : Kartuşun mürekkep ucunda ya da kartuş beşiginde çatlama vardir. Bu yüzden mürekkep sizdiriyordur. kontrol edin

72-) YAZICI BASKI YAPMIYOR ?

CEVAP : Kullanılan yazılımdan yazıcı tanımı yanlış yapılmış olabilir. kontrol edin paralel yazıcı kablosunu gözden geçirin mürekkep kartuşu bitmiş olabilir. Kartuşu yenileyin.

73-) BASKI KAĞIDIN DIŞINA TAŞIYOR ?

CEVAP : Kullandıgınız yazılımdan sayfa boyutlarını ayarlayın.

74-) KARIŞIK ASCII KARAKTERLER BASIYOR ?

CEVAP : Kullanılan programdan yanlış yazıcı modeli seçilmiş olabilir. Yazıcı ayarlarına kontrol edin. Paralel yazıcı kablosunda problem olabilir.

75-) YAZILIMDA SEÇİLENLER DISINDA KARAKTER BASIYOR ?

CEVAP : Yazılımdan seçtiginiz font yazıcı ile uyumlu olamaya bilir. Yazıcı ile uyumlu bir ton kullanın

76-) KONTROL PANALİNDEKİ TÜM IŞIKLAR YANIYOR VE YAZICI ÇALIŞMIYOR ?

CEVAP : Yazıcıyı kapatın açın problem devam ediyorsa paralel yazıcı kablosunu değiştirmeyi deneyin.

77-) COK KOYU BASIYOR. ?

CEVAP : Program içinde Quality metodunu değiştirin.

78- KAĞIT ALMIYOR ?

CEVAP : Kağıt tablasını kontrol edin . Kağıt almamekanizmasında problem olabilir. Yazıcının kullanım kulavuzundan yararlanarak kontrol edin.

LAZER YAZICILARA AİT OLASI SORUNLAR

79-) BASKI SOLUK ÇOKIYOR ?

CEVAP : Toner kartuşunda toner azalmiş olabilir. toneri yeniden dagitmak için kartuşu hafifce sallayin veya kartuşu degiştirin.

80-) LEKELİ BASKI VERİYOR ?

CEVAP : 1-) Yazıcının temızlige ihtiyacı olabilir.
2-) Işiga duyarli tambur zarar görmüş olabilir. Örnegin parlak işiga maruz kalmiş olabilir. bakim prosedürleri baski kalitesini iyileştiremezse yenisini takin.

81-) BASKIDA DÜŞEY ÇIZGILER BULUNUYOR ?

CEVAP : Işiga duyarli tambur zara görmüş olabilir. Yerine yenisini takmaniz gerekebilir. Örnegin tambur çizilmiş olabilir. Yazicinin temizlige ihtiyaci olabilir.

82-) BASKIDA DÜŞEY ÇIZGILER BULUNUYOR ?

CEVAP : Işiga duyarli tambur zarar görmüş olabilir. Yerine yenisini takmaniz gerekebilir. Örnegin tambur çizilmiş olabilir. Yazicinin temizlige ihtiyaci olabilir.

83-) BASKIDA YATAY ÇİZGİLER BULUNUYOR ?

CEVAP : Işiga duyarli tambur yerine düzgün şekilde oturmamiş olabilir.Tamburu çikarin ve yeniden yerleştirin.Işiga duyarli tambur arizali olabilir. DEgiştirmayi deneyin.

84-) BİR SAYFA BÜTÜNÜYLE SİYAH ÇIKIYOR ?

CEVAP : Toner kartuşu veya işiga duyarli tambur yerine düzgün şekilde oturmamiş olabilir.

85-) KAĞIDIN YARISI BOŞ ÇIKIYOR ?

CEVAP : Basmak istediginiz sayfa standart yazıcı bellegini aşabilir. Yazıcı bellegini attırın. Basılacak sayfa degerini değiştirin.

...(alıntıdır)...

Armağan Dere
13.02.2009, 02:46
86-) BİR SAYFA BÜTÜNÜYLE BOŞ ÇIKIYOR ?

CEVAP : Eğer arada boş sayfalar çıkıyosa :
1-) Bastıracağınız sayfa uzunlugunun kullandıgınız kagıt uzunluguna göre dogru şekılde ayarlanmış oldugundan emin olun.
2-) Kağıtları ayırması güç oldugundan dolayı yazıcınızın birkerede iki veya daha fazla sayıda sayfayı besliyor olabilir. Kağıtları kağıt kasesinden çıkarın ve sayfaları ayırmak için keğadın kenarlarını üfleyin.
3-) Yazılımınız fazladan bir kağıt çıkarma komutu gönderiyor olabilir. Yazılımınızım konfiğrasyonu ile ilgili bilgilerini kontrol edin. Eğer bir kelime işlemci proğramı kullanıyorsanız dogru sayfa arası ile zorunlu sayfa arasının birbirine çok yakın olup olmadıgını kontroledin. Bu durum boş bir sayfa cıkarmasına yol açabilir.
Eger sayfaların tümü boş cıkıyorsa toner kartuşunda toner hiç kalmamıştır kartuşun yenisini takın.

YAZICININ ÇALIŞMASI ILE ILGILI SOTUNLAR

87-) YAZILIMDAN BİR VASKI İŞİ GÖNDERDİĞİNİZDE YAZICI TEPKİ VERMİYOR ?

CEVAP : Yazıcının paralel kablo bağlantısı gevşektir. Yazıcı ve bilgisayar üzerindeki bağlantı kontrol edin. Kabloyu bilgisayar vidalarla yazıcıyı da tel kipslerle sabitleyin.

88- SCSI ARABİRİMİNE BİR SABİT DİSK TAKILIOLDUGU HALDE ARTARDABİRÇOK SÜRÜCÜ (D:,E:,F:, ) GÖRMEKTEDİR ?

CEVAP : Sabit disk üzerinde bulunan TERMİNATİNG RESİSTORS jumperını kapatınız.

89-) SABİT DİSKS GÖRDÜGÜ HALDE DİSKET SÜRÜCÜYÜ ĞÖRMÜYOR ?

CEVAP : Hangi arabirimi kullanıcagınıza karar verin Eğer disket sürücüyü scsı olarak kullanackasınız, ana kart üzerinde disket sürücü arabirimini kapatın.BIOS tan sürücü tanımını "none" yapın.

90-)SCSI ARABİRİMİNE İKİ SABİT DİSK TAKILI OLDUGU HALDE SABİT DİSKLERDEN AÇMIYOR ?

CEVAP : Diskler ara sı ID sıralaması yapılmamış olabilir. Kullanıcı kılavuzundan ayarlanarak bu ayarlamaları bu ayarlamaları yapın. Öncelik açmasını istediginiz sabit diski IDO tanımlayın. IDI olarak tanımlayın.

SES KARTLARI İLEİLGİLİ OLASI SORUMLAR

91-) SES ÇIKMIYOR ?

CEVAP : 1-) Hoparlörleri ses ses kartınızın doğru çıkılına bağlayıp baglamadığınız kontrol edin.
2-) Varsa,hoparlörlerin üzerindeki ses ayar dügmeleri ve açma/kapama anahtarlarının kontrol edin.
3-) Varsa ,hoparlölrlerin üzerindeki pil veya adaptör girişlerin gözden geçirin.

92-) SES ÇIKIYOR AMA PARAZİT VAR ?

CEVAP : Bu sorun bilgisayarın güç kaynagından kaynaklana bilir. Bu durumda yapılacak en iyi şey ses kartının sesini kısıp hoparlördeki sesi açmaktır. Güç kaynagınızı bir elektronikçiye ğösterin.

93-) SES KARTI ÇALIŞMIYOR ?

CEVAP : DMA ( Direct memory access ) kanalını ve kesilme ( interrupt ) numarasını kontrol edip, bilgisayarınızdakı diğer kartlar ile çakışıp çakışmadıgına bakın. Sistem saati IRQ0,ı klavyeIRQ1 i ses çıkışlar IRQ3 ve IRQ 4 ü paralel çıkış IRQ7 yi görüntü kartı IRQ9 veya IRQ10Q u kullanırlar. Bu durumda en uygun kesilme IRQ 5 olacaktır.

Disket controller DMA2 yi bir çok ses kartı ise DMA 1 kanalını kullanmaktadır. DMA kanalı ve interrupt gibi değerler autaexec.bat ve config.sys dosyalarına seskartı yazılımı tarafından. kurulum sırasında kaydedilmiştir

İsmail ALİOĞLU
13.02.2009, 03:49
beyler parça değiştirecemde sizinde fikrinizi öğrenmek istiyorum. parçalar:

İşlemci (AMD olacak)
Anakart (asus)
Ekrankartı.

tavsiyeleriniz?

MehmetGÜRSOY61
13.02.2009, 08:37
valla abi sırf oyun oynuyacam diyorsan amd ama photoshop,auto cad,caty gibi programlar kulanıcaksan intel derim ama amd nin kötü olmayıp bir olumsuz yanı var çok ses yapar fanı db li fazla yani :)

Serdær
13.02.2009, 14:10
beyler parça değiştirecemde sizinde fikrinizi öğrenmek istiyorum. parçalar:

İşlemci (AMD olacak)
Anakart (asus)
Ekrankartı.

tavsiyeleriniz?

AMD Phenom işlemci.

Gigabyte Anakart

NVIDIA Chipsetli Ekran kartı ( ZOTAC olabilir )

Corsair ram.

Tabiki min 500 Watt Tagan-Thermaltake power.

Sorunsuz olur ;)

Berk
13.02.2009, 14:11
Nvidia GeForce 9600 GT fiyatları yaklaşık ne kadar?(1 GB)

Serdær
13.02.2009, 14:15
http://www.demo.com.tr/demotr/agoruntu/jpg/7584.jpg

9600GT GDDR3 1GB 256Bit Nvidia DX10 Ekran Kartı

131 $ +KDV 258 TL

vatanbilgisayar.com

Serdær
13.02.2009, 14:20
Bu arada ekran kartı olarak bende ZOTAC 512 MB 9800 GTX Ekran kartı bulunmaktadır. ;)

Mükemmel. :rolleyes:

Tuğba ÖZTÜRK
13.02.2009, 14:22
yeni bir laptop alıcam ama 3d max'i kesine kesin kaldırması lazım çizim için

en iyisi sizce nedir ne almam lasım bu bilgisayar donanımları hakkında bişey bilmem pek de :S

Serdær
13.02.2009, 14:26
yeni bir laptop alıcam ama 3d max'i kesine kesin kaldırması lazım çizim için

en iyisi sizce nedir ne almam lasım bu bilgisayar donanımları hakkında bişey bilmem pek de :S

http://computational.com.ar/images/ACER6920.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/7614/adszqq6.jpg

Fiyatı : Taksit 1.143 $ +KDV 2.250 TL

vatanbilgisayar.com

Tuğba ÖZTÜRK
13.02.2009, 14:38
teşekkür ederim serdar

acerların vista kullandıklarını intel pentium işlemcileri olmadığını öğrendiğimde bu bir arkadaşımda da vardı çizim için iyi olmadını duymuştum...

benim baya bir iyi çizim olsun kapasite olsun iyi olması gerek

vatan computerdan yaklaşık 3 sene önce bir laptop almıştım hp tabi o zamanın özellikleri ne ise iyisini almıştım.

çizim konusunda toshiba ve dell'in iiyi olduğunu duymuştum

bir de bu doların yüksek olduğu sıralar almamak lasım sanırım :) yine 3 sene ki olaya düşmek istemiyorum 3 sene önce de hp 6120'yi 2.700 civarı almıştım düşün :)

araştırmaya devam edicem artık Sağol.

Serdær
13.02.2009, 14:46
acerların vista kullandıklarını intel pentium işlemcileri olmadığını öğrendiğimde bu bir arkadaşımda da vardı çizim için iyi olmadını duymuştum...

Vista ile Intel arasından herhangi bir bağlantı yoktur.

Dolayısıyla çizimle bağdaştırmak yanlış olur.

AMD İşlemci notebooklar çok sayıda bulunmadığından mecburen Intel'e yönelmek zorunda kalacaksınız.

AMD İşlemcili Notebookların çoğundan ''Isınma'' sorunu olmaktadır.Bunuda atlamamanızı tavsiye ediyorum..

Bunun dışında çizim için düşünüyorsanız eğer ;

Minimum 3 GB Ram,Paylaşımsız 512 MB Ekran Kartı olması gerekmektedir.

Çizim kullanan çoğu kişilerin %99 NVIDIA Chipsetli Ekran kartı tercih ederler.

Sizide bu doğrultuda olmanızı tavsiye ederim.

Bunun dışında Notebook Min.16 '' olması gerektiğini daha kucuk inch'le sıkıntı yaşabileyeceğinizi düşünüyorum.

Dolar konusunda kesinlikle haklısınız fakat bu süreçten sonra çok fazla düşmyeceği zannediyorum.

Bunun dışında VatanBilgisayar'da çalışan biri olarak hergün bir üründe %30 indirim yapılmaktadır.

Biz 3-4 gün sonraki ürünleri görebildiğimizden dolayı bu aralar VatanBilgisayar'ı internet üzerinden takip etmenizi tavsiye ederim.

Kesinlikle size göre bir notebook olacaktır .

Saygılar.

Tuğba ÖZTÜRK
13.02.2009, 14:55
ben de şu an da oraya bakıyorum bu bilgiler için çok teşekkür ederim cidden anlamadığım için soruyorum. yine alırım bir laptop işime yaramazsa çok üzülürüm yine sorup soruşturuyorum 3 sene önceki laptobumu da topkapı vatancomputer dan almıştım...

Kasım Hilal
13.02.2009, 15:22
teşekkür ederim serdar

benim baya bir iyi çizim olsun kapasite olsun iyi olması gerek

vatan computerdan yaklaşık 3 sene önce bir laptop almıştım hp tabi o zamanın özellikleri ne ise iyisini almıştım.

çizim konusunda toshiba ve dell'in iiyi olduğunu duymuştum

bir de bu doların yüksek olduğu sıralar almamak lasım sanırım :) yine 3 sene ki olaya düşmek istemiyorum 3 sene önce de hp 6120'yi 2.700 civarı almıştım düşün :)

araştırmaya devam edicem artık Sağol.

Çizim için Apple aslında daha önde..
Mac bu işi iyi yapıyor..

Onun dışında bir öarka arıyorsanız (ki windows kullanıcı iseniz neredeyse mecbursunuz) markadan ziyade özelliklere dikkat etmeniz gerekir..
Harici ekran kartına sahip bir laptop seçmeniz lazım...

Bu arada Acer'ın genelde AMD kullanmasının asıl nedeni Ferrari..
Hem Acer hem de AMD Ferrari'nin sponsoru..
Dolayısı ile genellikle Acer AMD işlemciler kullanıyor..
İntel tabanlı bilgisayarları da var ama yüksek performans verenlerden değil..

Tuğba ÖZTÜRK
13.02.2009, 15:29
markadan ziyade özellikler haklısınız :) ama bazı markalar o kadar sorun çıkarıyor ki örneğin hp nokia gibi çok sevdiğim bir markaydı ama benimki de içinde neredeyse çoğu arkadaşımdaki hpler sorun çıkardılar....

sorunsuz :) çizim programlarını kaldırabilen(3Dmax,arşiket ve autocad) bir bilgisayar almam gerekior. bir te 3dmax için ekran kartının yüksek olması gerektiğini pcnin hızlı ve kapasitesinin yüksek olması gerekiormuş.

araştırıyorum işte :S

Kasım Hilal
13.02.2009, 16:28
Benim mühendis bir arkadaşım var..
Zamnında ona Datron vermiştim bir tane..
O da daha çok 3d Max ve Archicad kullanıyor..
Öyle ahım şahım bir ürün de vermedim..
İşin aslı alacağınız PC'nin özellikleri işin hızını etkiler..
Harici ekran kartı olduğu sürece çok büyük sorun yaşamazsınız..
Yani işi biri ile 10 dakikada yaptığınız işi daha iyi bir ekran kartı ile 3-5 dakikada yapabilirsiniz..

Size asıl tavsiyem çizim hususunda üstadımız olan afs abimize başvurmanız...
Bir grafik tasarımcısı sanırım bu konuda daha çok yardımcı olur..

Misina
11.03.2009, 19:25
Virtulaldub programında uğraşırken böyle bi hata veriyor?

http://img7.imageshack.us/img7/8352/888z.jpg (http://img7.imageshack.us/my.php?image=888z.jpg)

İskender66
15.03.2009, 10:50
Benim bilgisayarla ilgili bir sorunum var. Geçenlerde klavyede bir sorun olduğunu düşünüp ekran klavyesini çalıştırdım. Sonra ekran klavyesini iptal ettim ama hala oturumumu açtığımda otomatik olarak ekran klavyesi açılıyor. Bende her seferinde kapatıyorum. Normal klavyede bir sorun yok çalışıyor. Bilgisayarda 3 oturum var. Yönetici oturumu benim oturumum. İşin ilginç yanı bu olay sadece benim oturumumda oluyor. Google de, nette, sağda solda ne kadar araştırsamda bu soruna çare bulamadım. En son olarak siz değerli renkdaşlarıma soruyum dedim. Varsa bu sorunu çözmeye yarayan bir çare söyleyin Allah rızası için.

Doğan Şahin
15.03.2009, 11:34
Utility manager var. Klavyeyi açtığın yerde(bendekinde erişilebilirlik menüsü en altta). Oradan "windows start up..." kısmını "stop" edebilirsin.

İskender66
15.03.2009, 13:11
Teşekkürler kardeş hallettim ;)

Muhammet
15.03.2009, 13:16
Bilgisayarımda mükemmel bir sorun var. :) Belki bilgisi olan vardır belki, danışayım dedim.

Ekran gidip geliyor. Sonra mavi ekran hatası verip kapanıyor. Sonra da kolay kolay açılmıyor. Windows'u yükleyemiyor yani. Windows yazısı gelmiyor. Geldiği zaman da ekrandaki mavi kırmızı pikseller görünüyor, yine mavi ekran şova başlıyor. Bu bir..

Diğeri yine bununla alakalı bir sorun. Bilgisayarı kapatıp uzun süre kapalı bıraktıktan sonra kolay kolay açılmıyor. Ama yeniden başlatsam ya da kapatıp hemen açsam sorun olmuyor. Servise vermiştim bu ekran sorunu ile ilgili, hallettik sorun yok dediler, touchpadi kullanma dediler, aldım, sorun düzelmedi. Acer servisini hiç tavsiye etmiyorum açıkçası, belirteyim burada.

Sinan SARI
15.03.2009, 22:27
Bilgisayarımda mükemmel bir sorun var. :) Belki bilgisi olan vardır belki, danışayım dedim.

Ekran gidip geliyor. Sonra mavi ekran hatası verip kapanıyor. Sonra da kolay kolay açılmıyor. Windows'u yükleyemiyor yani. Windows yazısı gelmiyor. Geldiği zaman da ekrandaki mavi kırmızı pikseller görünüyor, yine mavi ekran şova başlıyor. Bu bir..

Diğeri yine bununla alakalı bir sorun. Bilgisayarı kapatıp uzun süre kapalı bıraktıktan sonra kolay kolay açılmıyor. Ama yeniden başlatsam ya da kapatıp hemen açsam sorun olmuyor. Servise vermiştim bu ekran sorunu ile ilgili, hallettik sorun yok dediler, touchpadi kullanma dediler, aldım, sorun düzelmedi. Acer servisini hiç tavsiye etmiyorum açıkçası, belirteyim burada.

Hata mesajını yazabilirsen daha çok yardımcı olabilirz. Bana göre harddiskten kaynaklanıyor gibi geldi. Formatta yemiyorsa gönder garantiye aynen yaz sorunu yenilesinler dicem ama servis işleri markaya göre değişiyor işte. Yeniden başlatınca hemen açılma olayı bazı makinelerde ilk açılışta ekranı görmüyor yeniden başlatıncada sorun ortadan kalkıyor. Hani eğer çalışırken belli bir süre sonra donmalar oluyorsa oda büyük ihtimalle ısınmadan olabilir. aklında olsun.

Aklıma gelenleri yazdım.Dediğim gibi hata mesajını yazabilirsen daha faydalı olur.

ilhan
23.05.2009, 11:31
Arkadaşlar,

Bilgisayarı açtığımda Malware Doctor 1.0 diye salak bir program çıkıyor. Antivirüs programını deaktif etmiş. Aptal programı silemiyorum ve uyuz oldum. Kendi kendine ekranda beliriyor. Bilgisayara format atmadan şu saçma şeyden nasıl kurtulabileceğim hakkında bir fikri olan var mı? Acayip sinir bozucu bir şey yahu.

Ali Yıldız
23.05.2009, 12:02
Abi,
Sanırım pC'ye Trojan Bulasmıs..Bunu AntiVirüs Ve Trojan Temizleyici Programlarıyla Çözebilirsin...
Sana Şöyle bi Önerimde Olabilir.
Baslat -Çalıstır - Menüsüne - Msconfig yaZarsın.
Sonra Yukardaki Sekmelerden Başlangıç Sekmesini Secip.Secili oLan Bütün Uyqulamaları Kaldırıp Yeiden Başlatırsan Önüne O Program Çıkmaz..Ama BiLqisayarındaki Trojan Gitmez.

Edit...Antivirüsü Deaktif Etmiş Görmedim..Sanırım ya Format Yada 2. Önerimi Uyqulayabilirsin.

ilhan
23.05.2009, 12:10
msnconfig olayını hallettim. Hâlen çıkıyor. Sistem geri yükleme felan yapamaz mıyım? Format atmamam lazım Ali :) Yeni bir virüs programı kursam fayda sağlamaz mı?

ceserdar
23.05.2009, 12:13
Antivirüs programın varya güncelle ve C partisyonunu tarattır. Sorun kesin çözülür.

ilhan
23.05.2009, 12:14
Avast kullanıyorum. İnşallah tarama sonucu temizler. Yoksa formatı atacağız mecburen.

Remzi
23.05.2009, 12:15
Ad ware (http://www.inndir.com/program.php?id=346) veya Zone Alarm Firewall ı kurup programdaki Anti Spyware ile taratırsan sonuç verir. Benim başıma da gelmişti bu olay:)

Ali Yıldız
23.05.2009, 12:23
Avast Herşeye Virüs Var Diye Çıkartıyor Ama Bi Tezek Yaptıqı yoK Sanırım Sonuc Vermez..:D
Ne Kadar Kalite Trojan Temizleyici Varsa Dene...Format Atmaktan iyiDir..
Benimde Sana Önerebileceqim Bir Program Var. Norman Walmare Clenaer (http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=norman-malware-cleaner&lid=5415)
Edit : Sistem Geri Yüklemeyi Hiç Denedin Mi ?

Remzi
23.05.2009, 12:24
Evet bence de Avast kullanma:D Antivirüs kullanmıyorum yaklaşık 2 senedir hiç de virüs girdiği yok.:)

İskender66
23.05.2009, 13:43
Benim pcde kendi oturumum da sinema ve video sitelerine girip izleyebiliyorum ama diğer oturumlarda o sitelerdeki videolar gözükmüyor. Ne yaptıysam olmadı. Önceden diğer oturumlarda sinema falan izleniyordu ama 1 haftadır ne olduysa bi türlü açılmıyor o tür siteler. Bi türlü çözemedim bu işi. Yardım ederseniz sevinirim.

ilhan
23.05.2009, 13:44
Remzi dediğin programı indirdim, yine şu salak program çıkmaya başladı. :S

Remzi
23.05.2009, 13:48
İlhan tarama yaptıramıyor musun? Eğer öyleyse durum vahim:D virüsün çalışmasını engellemen lazım bir yolla. Avast'ın açılışta tarama özelliği vardı onu denedin mi?

Emirhan Makul
25.05.2009, 16:33
Ya anlamadığım birşey oluyor hemen anlatayım;

Ben Dosylarıma normalde sağ tuş özelliklerden simge koymuşdum ancak şuanda dosyalarımın içine girdiğimde simgeler gidiyor dosya halini alıyor ve sonra sistem dostası oluyor enteresan birşey resimlerle anlatayım.

Burada normalde özellikler/özelleştir'den simge seçebiliyorum seçiyorumda ancak seçtikden sonra simgesi değişen dosyanın içine girip çıktığımda simge kayboluyor.

http://img37.imageshack.us/img37/7140/adsz1v.jpg (http://img37.imageshack.us/my.php?image=adsz1v.jpg)

Ve yeniden simge yapmak istediğimde özellikler özelleştire tıkladıpımda karşıma bu çıkıyor;

http://img37.imageshack.us/img37/1067/adsz2h.jpg (http://img37.imageshack.us/my.php?image=adsz2h.jpg)

Yani simge seçme sekmesi kayboluyor dosyayı silmek isterkende silmek istediğiniz dosya sistem dosyasıdır diyor yani tıkladığım ve açtığım her dosya sistem dosyası oluyor yeni dosya oluşturuyorum bu normal dosya ama dosyayı açınca oda sistem dostası haline geliyor

http://img37.imageshack.us/img37/9884/adsz3p.jpg (http://img37.imageshack.us/my.php?image=adsz3p.jpg)

Bu sorundan "Virüs'tür Format atmak gerek" çözümlemesini yapıp çıkmak istemiyorum bunu düzeltecek bir durum varmıdır bu neden olur bir bilgisi olan var mı yardımcı olursa sevinirim.

Cihan
25.05.2009, 17:14
arkadaşlar.. benim pc bi kaç aydır çok sesli çalışıyor özellikle oyun filan oynarken müthiş ses çıkartıyor sorun nerde n olabilir... fanlarda filan mı?

Ömer SEVİNÇ
25.05.2009, 17:15
Fan bozulmuş headshot;)

İşlemciye bir sıkıntı yaratmadan değiştirmende fayda var.

Selim Turan
25.05.2009, 17:21
En baştan bilgi vereyim; Emirhan Makul renkdaşımızın sorunu aşağıda açıkladığım şey olmayabilir. Fakat iyi biliyorumki bu sorunu yaşayan bir çok kişi var.

Üst mesajdakine benzer sorunlar yaşayanlar (Yerel Disk'e girmek istediğimizde Program seçme penceresi gelmesi, bazı dosyaları silememe dosyalara erişememe, gizli dosyaları görememe vs..) büyük ihtimal AMVO virüsü kurbanı olabilirler.

Bu zararlı yazılım FLASH BELLEK, HARİCİ DİSK, HAFIZA KARTLARI (Telefon, Fotoğraf Makinesi, vb.) gibi taşınabilen depolama ürünleri ile bulaşır. Eğer bilgisayarınızda bu zararlı varsa o bilgisayara taktığınız her depolama ürününe kendisini kopyalar. Kendisini kopyaladığı her taşınabilir donanımın takıldığı bilgisayardaki her yerel disk ve diğer takılı birimlere kendisini kopyalar. Kısacası çok illet bir şeydir...

Yapacağımız işlem sadece bu AMVO virüsünü yoketmektedir. Eğer AMVO virüsünün bulaştığını tahmin ettiğiniz herhangi bir depolama biriminiz (FLASH BELLEK, HARİCİ DİSK, HAFIZA KARTLARI) varsa hepsini işleme başlamadan önce bilgisayarınıza takın. Bu sayede hem bilgisayarınız hemde taktığınız tüm birimler bu illet virüsten temizlenecektir.

Aşağıdaki kodları kopyalaıp bir metin belgesine yapıştırıyoruz. Daha sonra Dosya > Farklı Kaydet yolunu izleyip Dosya adı kısmına AMVO YOKEDICI.VBS yazıyoruz. Ve kaydet diyoruz...

Oluşturduğumuz bu AMVO YOKEDICI.VBS adlı dosyaya çift tıklayıp çalıştırıyoruz.

Çıkan tüm uyarı pencerelerine Tamam diyoruz.

Artık beladan kurtulmuş oluyoruz.

on Error Resume Next
Dim objShell, objFileSystem, objTextStream, objRegex
Dim colRegexMatches1, colRegexMatches2
Dim nReturnCode
Dim strIpFileText
Dim element, i
Dim Lista
Lista=array("n1de?ect.com","nide?ect.com","nlde?ect.com","j*.bat","m*.com","d*.com","copy.exe","host.exe",_
"a0*.com","ntdeiect.com","ntdelect.com", "u?de*.com","ntde1ect.com", "x*.com", "tio*.*",_
"80*.com","semo*.exe","autorun*.*","x*.exe","yl*.exe","qd*.cmd")

Set geekside=WScript.CreateObject("WScript.Shell")
Set objShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
Set objFileSystem = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set colDrives = objFSO.Drives

Wscript.Echo "Software provided by MyGeekSide.com to remove malicious software amvo, avpo, n1detect y variants"
Wscript.Echo "Proccess of search and removing can take some seconds. Please be patient."

i=0
For Each objDrive in colDrives
If objDrive.IsReady = True Then
nret=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r "&objDrive.DriveLetter&":\autorun.inf",0,TRUE)
Set objTextStream = objFileSystem.OpenTextFile(objDrive.DriveLetter&":\autorun.inf",1)
strIpFileText = objTextStream.ReadAll
objTextStream.Close
End If
Next

Set objRegex = new RegExp
objRegex.Pattern = "=\w+(.com|.bat|.exe|.pif|.scr|.svd|.dat|.tmp|.cmd)"
objRegex.Global = True
objRegex.IgnoreCase = True
Set colRegexMatches1 = objRegex.Execute(strIpFileText)

i=0
For Each element In colRegexMatches1
element = Replace(element,"=","")
WScript.Echo "Proceeding to remove file of virus :" & element
Wscript.Echo "Clean drive: " & objDrive.DriveLetter
nret=geekside.Run("cmd /C taskkill /f /im amvo.exe",0,TRUE)
nret=geekside.Run("cmd /C taskkill /f /im avpo.exe",0,TRUE)

nret=geekside.Run("cmd /C taskkill /f /im semo2x.exe.tmp",0,TRUE)
nret=geekside.Run("cmd /C taskkill /f /im semo2x.exe",0,TRUE)
nret=geekside.Run("cmd /C taskkill /f /im help.exe.tmp",0,TRUE)
nret=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r " &objDrive.DriveLetter&":\" & element &"",0,TRUE)
nret=geekside.Run("cmd /C cd \ & del "&objDrive.DriveLetter&":\" & element & "/f /q /a",0,TRUE)
nret=geekside.Run("cmd /C cd \ & del "&objDrive.DriveLetter&":\autorun.inf",0,TRUE)
End If
Next
i = i + 1
Next

Set objRegex= Nothing
Set objTextStream = Nothing
Set objFileSystem = Nothing
Set objShell = Nothing
nret15=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r c:\windows\system32\amvo*.*",0,TRUE)
nret16=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r c:\windows\system32\avpo*.*",0,TRUE)
nret20=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r c:\windows\system32\help.exe.tmp",0,TRUE)

nret56=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r c:\windows\system32\semo*.*",0,TRUE)
nret60=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r c:\windows\system32\semo*.*.*",0,TRUE)

nret23=geekside.Run("cmd /C del /f c:\windows\system32\amvo*.*",0,TRUE)
nret24=geekside.Run("cmd /C del /f c:\windows\system32\avpo*.*",0,TRUE)

nret57=geekside.Run("cmd /C del /f c:\windows\system32\semo*.*.*",0,TRUE)
nret59=geekside.Run("cmd /C del /f c:\windows\system32\semo*.*",0,TRUE)

WScript.Echo "Proceeding to restore registry to see Hidden Files"
nret31=geekside.Run("cmd /C reg delete HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run\ /v amva /f",0,TRUE)
nret32=geekside.Run("cmd /C reg delete HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run\ /v avpo /f",0,TRUE)
nret68=geekside.Run("cmd /C reg delete HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run\ /v avpa /f",0,TRUE)

nret33=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced\ /v Hidden /t REG_DWORD /d 1 /f",0,TRUE)
nret43=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced\ /v SuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f",0,TRUE)
nret44=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced\ /v ShowSuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f",0,TRUE)

nret45=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\ /v Hidden /t REG_DWORD /d 1 /f",0,TRUE)
nret46=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\ /v SuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f",0,TRUE)
nret47=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\ /v ShowSuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f",0,TRUE)

nret34=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDE N\ /v CheckedValue /t REG_DWORD /d 2 /f",0,TRUE)
nret35=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDE N\ /v DefaultValue /t REG_DWORD /d 2 /f",0,TRUE)

nret36=geekside.Run("cmd /C reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL \ /v CheckedValue /f",0,TRUE)
nret37=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL \ /v CheckedValue /t REG_DWORD /d 1 /f",0,TRUE)
nret38=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL \ /v DefaultValue /t REG_DWORD /d 2 /f",0,TRUE)

nret39=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folder\SuperHidden\ /v CheckedValue /t REG_DWORD /d 0 /f",0,TRUE)
nret40=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folder\SuperHidden\ /v DefaultValue /t REG_DWORD /d 0 /f",0,TRUE)
nret48=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\ /v Type /t REG_SZ /d Group /f",0,TRUE)

nret61=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer\ /v NoFolderOptions /t REG_DWORD /d 0 /f",0,TRUE)
nret62=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Policies\Explorer\ /v NoFolderOptions /t REG_DWORD /d 0 /f",0,TRUE)
nret63=geekside.Run("cmd /C reg add HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\System\ /v DisableRegistryTools /t REG_DWORD /d 0 /f",0,TRUE)

nret78=geekside.Run("cmd /C taskkill /f /im explorer.exe",0,TRUE)
nret79=geekside.Run("cmd /C start explorer.exe",0,TRUE)

nret15=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r c:\windows\system32\amvo*.*",0,TRUE)
nret16=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r c:\windows\system32\avpo*.*",0,TRUE)
nret20=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r c:\windows\system32\help.exe.tmp",0,TRUE)

nret56=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r c:\windows\system32\semo*.*.*",0,TRUE)
nret60=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r c:\windows\system32\semo*.*",0,TRUE)

nret23=geekside.Run("cmd /C del /f c:\windows\system32\amvo*.*",0,TRUE)
nret24=geekside.Run("cmd /C del /f c:\windows\system32\avpo*.*",0,TRUE)

nret57=geekside.Run("cmd /C del /f c:\windows\system32\semo*.*.*",0,TRUE)
nret59=geekside.Run("cmd /C del /f c:\windows\system32\semo*.*",0,TRUE)

For X=0 to UBound(Lista)
nret=geekside.Run("cmd /C attrib -s -h -r "&objDrive.DriveLetter&":\"&Lista(X)&"",0,TRUE)
nret=geekside.Run("cmd /C cd \ & del "&objDrive.DriveLetter&":\" &Lista(X)& "/f /q /a",0,TRUE)
Next
End If
Next
WScript.Echo "Congratulations! Your computer is disinfected of amvo virus and variants"
WScript.Echo "www.mygeekside.com"

WScript. Quit(0)

Küçük bir hatırlatma bu işlem ile tüm gizli ve korunan işletim sistemi dosyaları görünecektir. Özellikle korunan işletim sistemi dosyaları çok önemlidir onları gizlemek için aşağıdaki yöntemi uygulayın.

Her hangi bir klasör açın. Araçlar > Klasör Seçenekleri > Görünüm yolu ile klasörler ile ilgili bazı seçeneklerin olduğu liste açılır.

Listeden Korunan İşletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) yazan cümlenin yanınaki kutuya tıklayıp YEŞİL yapıyoruz. Tamam'a basıp çıkıyoruz.

Geçmiş Olsun...

arkadaşlar.. benim pc bi kaç aydır çok sesli çalışıyor özellikle oyun filan oynarken müthiş ses çıkartıyor sorun nerde n olabilir... fanlarda filan mı?

Büyük ihtimal fan'ın ucunda yer alan dönmesini sağlayan kısım ses yapmakta. O sesi engellemek içinde çok az gress yağı veya zeytin yağı ile fanın ucunu söküp dönen küçük demiri yağlamak. ondan sonra ses falan kalmaz. Fakat tam anlatımını yapamayacağım. Donanım sitelerinde Fan yağlamak gibi aratabilirsen tam anlatım bulanilirsin bu çözüm ile ilgili...

Doğan BULAT
25.05.2009, 17:25
Ya arkadaşlar bişey sorucam.. Benim cep telefonum nokia 6120 Classic.. Msn programı yüklemek istiyorum ama hiç bi yerde bulamadım.. Hattım Vodafone.. Acaba aranızda kullanan varmı. Netten cepte msn programını indirip kurdum bağlantı hatası diyor.. Bilgisi olan bi arkadaş yardımcı olabilirmi acaba.. Şimdiden teşekkürler..

Emirhan Makul
25.05.2009, 17:48
Selim Gerçekden ilgileniğin için öncelikle çok teşekkür ederim ancak;

Anlattıpın sorunu yaşadığıma eminim dijital fotofraf makinasından bulaştığını sanıyorum bu virüsün dediğin herşeyi uyguladım ancak dijital fotoğraf makinasını bilgisayara takmadım zaten onda ki bütün verileri silmişdim.

dediklerini uyguladım ancak şöyle bir hata veriyor bana;

http://img199.imageshack.us/img199/8441/adsz4j.jpg (http://img199.imageshack.us/my.php?image=adsz4j.jpg)

bmfırtına
25.05.2009, 17:58
ya donanım başlıgın adı donanım konuşalım
X2 leri saymassak var mı
HD4890 na yan bakan?

İskender66
25.05.2009, 19:07
Benim pcde kendi oturumum da sinema ve video sitelerine girip izleyebiliyorum ama diğer oturumlarda o sitelerdeki videolar gözükmüyor. Ne yaptıysam olmadı. Önceden diğer oturumlarda sinema falan izleniyordu ama 1 haftadır ne olduysa bi türlü açılmıyor o tür siteler. Bi türlü çözemedim bu işi. Yardım ederseniz sevinirim.
bu konuda yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekür ederim. Hanım filim izleyemiyo kendi oturumundan. Bende kendi oturumumdan girmesine izin vermiyorum. 1 haftadır evde kavga dövüş oluyo valla. Bu sorun çözülürse evlilik hayatım normale dönecek. Yoksa durumumuz sakat :)

Emirhan Makul
25.05.2009, 22:30
Selim Beni yarıda bıraktın gittin kaldım böyle virüslü virüslü zaten adında da meymenet yok virüsün :D

Alper Beyazay
25.05.2009, 22:36

Kasanın içini ne zamandır temizlemedin ? Sorun,arkadaşların dediği gibi fanda olabilir ama bendede aynı şey oluyordu.Kasanın içindeki her yeri temizledim tık yok maşaallah :D

Kubilay ŞAHİN
25.05.2009, 22:46
Bende Bir Sorunumu Yazayım..

Bilgisayarıma XP Sp3 Özel Bir Yama Kurdum.. Kurduktan Bir Süre Sonra C:\Document and settings.. Klasöründe Benim Kullanıcımdan Hariç Bilgisayar Oturumunda Görünmediği Halde Bir Kullanıcı Klasörü Oluştu "İlhan" Adında.. Klasörü Silip Yeniden Başlattığım Zaman Hiç Bir Değişiklik Olmuyor Klasör Silinmiyor.. Ve Bu Klasörde Bazı Dosyalarımı Buldum..

Format Haricinde Ne Yapmamı Önerirsiniz..

Ömer SEVİNÇ
25.05.2009, 22:51
Bende Bir Sorunumu Yazayım..

Bilgisayarıma XP Sp3 Özel Bir Yama Kurdum.. Kurduktan Bir Süre Sonra C:\Document and settings.. Klasöründe Benim Kullanıcımdan Hariç Bilgisayar Oturumunda Görünmediği Halde Bir Kullanıcı Klasörü Oluştu "İlhan" Adında.. Klasörü Silip Yeniden Başlattığım Zaman Hiç Bir Değişiklik Olmuyor Klasör Silinmiyor.. Ve Bu Klasörde Bazı Dosyalarımı Buldum..

Format Haricinde Ne Yapmamı Önerirsiniz..

Ah şu ilhan var ya ah. Virus gibidir o virus:D

Emirhan Ömeroğlu
25.05.2009, 23:08
Arkadaşlar bana her istediğimi silecek bir program lazım bilen varsa paylaşsın lütfen.

Ömer SEVİNÇ
25.05.2009, 23:10
Arkadaşlar bana her istediğimi silecek bir program lazım bilen varsa paylaşsın lütfen.

Emirhan klavyendeki delete tuşu tam o istediğin işe yarıyor:)

Gene ukalalaştım bugün. Çıksam iyi olacak:)

Emirhan Ömeroğlu
25.05.2009, 23:11
hehe yok deleted tuşu yaramıyor. Windows bileşenlerini silmem gerekiyor kopyası olarak iki tane windows dosyaları var ve onları silmiyor o yüzden herşeyi silecek bir program lazım.

Kubilay ŞAHİN
25.05.2009, 23:15
"Ccleaner" Olabilirmi Emirhan..?

Selim Turan
25.05.2009, 23:48
Selim Beni yarıda bıraktın gittin kaldım böyle virüslü virüslü zaten adında da meymenet yok virüsün :D

Okula gitmek için acil çıkmak zorunda kalmıştım. Renkdaş O yüzden böyle oldu. :P

Sanırım kopyaladığım kodlarda eksiklik olmasından ötürü o hatayı verdi.

Aşağıdaki adresten indir birde öyle dene...

http://rapidshare.com/files/237188239/AMVO_VIRUS_TEMIZLEME.vbs

Anlattığın sorunu yaşadığıma eminim dijital fotofraf makinasından bulaştığını sanıyorum bu virüsün dediğin herşeyi uyguladım ancak dijital fotoğraf makinasını bilgisayara takmadım zaten onda ki bütün verileri silmişdim.

Sen her kadar tüm verileri silsende biçimlendirme yapsanda AMVO virüsünü silemezsin. Sana önerim hazıfa kartını bilgisayara takıp bu işlemi gerçekleştirmen. Bu verdiğim temizleme aracı sadece amvo virüsünü yokeder hafıza kartı veya harddiskteki başka bir bir bilgiye zarar vermez silmez...

Emirhan Makul
25.05.2009, 23:57
Selim yani şimdi bu programı indireyim sonra da kartı bilgisayara takıp böyle mi gerçekleştireyim işlemi?

steelturkTS
26.05.2009, 00:26
hehe yok deleted tuşu yaramıyor. Windows bileşenlerini silmem gerekiyor kopyası olarak iki tane windows dosyaları var ve onları silmiyor o yüzden herşeyi silecek bir program lazım.

unlocker diye bir program ne var ne yok alayını siliyor.çoğu internet forumlarında tavsiye edilen bir programdır..

Miraç Atalay Çiftçi
26.05.2009, 00:27
A. System Care var. Ben onu kullanıyorum. Denemekte yarar var.

Emirhan Makul
26.05.2009, 00:33
Benim umutlarım tükendi aklımdaki tek şey format atmak ama dosyalara yayılan birşey olduğu için virüs gidermi gitmez mi dosyaları götürür mü dosyaları başka bir yere taşısam virüsü taşımış olurmuyum diye soruları sorgulamaya başladım.

Kaan
26.05.2009, 00:35

Unlocker kullanabilirsin. :):cool::rolleyes:

Emirhan Makul
26.05.2009, 00:38
Bana Bakan yok Domuz gribiymişim gibi kaçıyorsunuz benden :D

Selim Turan
26.05.2009, 12:01
Selim yani şimdi bu programı indireyim sonra da kartı bilgisayara takıp böyle mi gerçekleştireyim işlemi?

Aynen öyle :D

Emirhan Makul
26.05.2009, 12:27
Selim onu denedim olmadı şuanda format attım yine olmadı çok fenalardayım :(

Şuanda tek derdim bilgileri dizüstü bilgisayarıma taşırsam ona da bulaşır mı şimdi şöyle düşünmekteyim.

Bu virüs bulaştı bunu ancak komple format düzeltir yani hem c'ye hem d'ye ben c'ye attım hiç bir değişiklil olmadı şimdi ikisine birden atmam için verileri kurtarmam gerek verileri dizistü bilgisayarıma taşıyacağım ama virüs ona da bulaşır diye korkuyorum.

Dosyaları açarken virüslü olduğu belli oluyor ama sadece dosyalarda var yani müzik ve resim dosyalarında bir sorun yok jpeg aynen duruyor mp3'de aynen duruyor ben düşünüyorum ki bunları aynen taşırsam diğer bilgisayara bir sorun olmayacaktır ancak dosya ile birlikte atarsam sorun yaratacağını düşünüyorum başka bir fikir var mı :(?

Emirhan Makul
27.05.2009, 02:00
Bilgisayara Bulaşan bütün virüs çeşitleri komple formatla tamamen temizlenebilir mi?

KaoS_
27.05.2009, 03:42
Selim onu denedim olmadı şuanda format attım yine olmadı çok fenalardayım :(

Şuanda tek derdim bilgileri dizüstü bilgisayarıma taşırsam ona da bulaşır mı şimdi şöyle düşünmekteyim.

Bu virüs bulaştı bunu ancak komple format düzeltir yani hem c'ye hem d'ye ben c'ye attım hiç bir değişiklil olmadı şimdi ikisine birden atmam için verileri kurtarmam gerek verileri dizistü bilgisayarıma taşıyacağım ama virüs ona da bulaşır diye korkuyorum.

Dosyaları açarken virüslü olduğu belli oluyor ama sadece dosyalarda var yani müzik ve resim dosyalarında bir sorun yok jpeg aynen duruyor mp3'de aynen duruyor ben düşünüyorum ki bunları aynen taşırsam diğer bilgisayara bir sorun olmayacaktır ancak dosya ile birlikte atarsam sorun yaratacağını düşünüyorum başka bir fikir var mı :(?

bir antivirüs programı ile sadece D: yi taratıp virüs bulunursa silin. sonra hiç bir şey yapmadan C: ye format atın. bugün bahsettiğiniz virüs'ten daha gelişmiş olan reader_s yi bu yolla temizledik. Hem C: yi hemde D: yi formatlamak fayda etmedi.

Emirhan Makul
27.05.2009, 09:40
bir antivirüs programı ile sadece D: yi taratıp virüs bulunursa silin. sonra hiç bir şey yapmadan C: ye format atın. bugün bahsettiğiniz virüs'ten daha gelişmiş olan reader_s yi bu yolla temizledik. Hem C: yi hemde D: yi formatlamak fayda etmedi.

Yani bir virüs programı ile taratmak format atmakdan daha iyidir diyorsunuz.

Yalnız benim virüsü tarayıcı bulmuyor.

Emirhan Ömeroğlu
27.05.2009, 09:45
spyware doctor.. adaş bunun lisanslısını bul pcdeki en ufak böceği bile temizliyor hiç birşey bırakmıyor.

http://img57.imageshack.us/img57/5963/mhra1fss7.jpg

Emirhan Makul
27.05.2009, 09:58
Tamam adaş ama şuanda bilgisayara komple format atacam verileri aktardım bakalım düzelmezse bunu deneyeceğim.

Emirhan Ömeroğlu
27.05.2009, 09:59
Bende bunun lisanslısı var gönderirim sana adaş. ama virüs koruma lisansı yok spy reklam casus yazılımları kapsayan lisansı var. virüs içinde kaspersky kullanıyorum.

Emirhan Makul
27.05.2009, 10:03
Bende bunun lisanslısı var gönderirim sana adaş. ama virüs koruma lisansı yok spy reklam casus yazılımları kapsayan lisansı var. virüs içinde kaspersky kullanıyorum.

Ben bir belaya düştüm ki sorma kurtulursam ki çok zor görünüyor derin bir oh çekeceğim verilerimi kurtarmaya çalışıyorum şuanda :(

Emirhan Ömeroğlu
27.05.2009, 10:05
Tamam adaş kurtarırsan haber et veririm ben sana lisanslı key falan ;)

Emirhan Makul
27.05.2009, 10:07
Tamam adaş kurtarırsan haber et veririm ben sana lisanslı key falan ;)

Kurtaramazsam haber edecem Kurtarırsam Artık Pc'ye bilgiç bile takmayacam ya olmaz böyle bir virüs bu virüsü yazan adam top olur inşallah.

Emirhan Ömeroğlu
27.05.2009, 10:08
Tamam adaş geçmiş olsun :D

Emirhan Makul
27.05.2009, 10:29
Eyvallah Adaş.

seyyah61
27.05.2009, 11:47
Emirhan format atmadan önce, bilgisayara baglamis oldugun tüm dosya bellek aygitlarini, (kamera veya telefon dahi olsa) önce temizlemen gerekir.
Yoksa format atmanin bir manasi kalmaz.
Buna ragmen formatla gitmezse virüs, harddiskinin "boot sector" üne bulasmis demektir ki onu da silmek icin "Dban Erase" isimli programla format atman gerekiyor.

Emirhan Makul
27.05.2009, 11:52
Emirhan format atmadan önce, bilgisayara baglamis oldugun tüm dosya bellek aygitlarini, (kamera veya telefon dahi olsa) önce temizlemen gerekir.
Yoksa format atmanin bir manasi kalmaz.
Buna ragmen formatla gitmezse virüs, harddiskinin "boot sector" üne bulasmis demektir ki onu da silmek icin "Dban Erase" isimli programla format atman gerekiyor.

Aygıtları temizledim verileri aktarma işlemim bitmedi bittikden sonra komple formaty atacağım gitmezse senin dediğin yola başvuracağım.

seyyah61
27.05.2009, 12:13
Aygıtları temizledim verileri aktarma işlemim bitmedi bittikden sonra komple formaty atacağım gitmezse senin dediğin yola başvuracağım.
Formattan sonra da olmazsa ben "Remote Desktop" yardimi ile halledebilirim sorununu.
Ya da istersen msn'den ekle bir bakayim nesi var nesi yok.
Özel mesaj ile atarsin msn adresini.

UğuR
27.05.2009, 21:15
İntenetde explorer 8 İ İndİrdİm ancak İngİlİzce bunu nasil tÜrkÇe yapabİlİrİm.

Kasım Hilal
28.05.2009, 16:20
Türkçe'sini indirebilirsiniz microsoft'un sitesinden..

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=341c2ad5-8c3d-4347-8c03-08cdecd8852b&displaylang=tr

Emre Dumangöz
28.05.2009, 16:22
acil yardım beyler http://www.youtube.com/watch?v=fROm2...eature=related (http://www.youtube.com/watch?v=fROm2STWpew&feature=related) bu video da calan müzin ismini bile lütfen sölesin

acil ama beyler kardeşimin dogum gunu k.bakmayın buraya yazdım için yardım alcam baska kimse yk cunku yardımlarınızı bekliyorum

YARDIMMMM LÜTFENNNNN....!!!

Serdær
28.05.2009, 16:23
Emirhan,

Sıkıntın nedir çözelim hemen..

Başka sıkıntısı olanlarda söylebilir anında çözüm ;)

Emirhan Makul
28.05.2009, 16:28
Emirhan,

Sıkıntın nedir çözelim hemen..

Başka sıkıntısı olanlarda söylebilir anında çözüm ;)

Valla Adem abi çok yardımcı oldu ama teklif ettiğiniz için sizede teşekkürler ama sorun olursa söylerim sizede Serdar ismi bir kjenarda dursun :)

Serdær
28.05.2009, 16:34
acil yardım beyler http://www.youtube.com/watch?v=fROm2...eature=related (http://www.youtube.com/watch?v=fROm2STWpew&feature=related) bu video da calan müzin ismini bile lütfen sölesin

acil ama beyler kardeşimin dogum gunu k.bakmayın buraya yazdım için yardım alcam baska kimse yk cunku yardımlarınızı bekliyorum

YARDIMMMM LÜTFENNNNN....!!!

Akon - Right Now Na Na Na.

İphone saolsun ;)

Emirhan Makul
28.05.2009, 17:35
Biraz İllegal bir istek olacak ama çok destekli bir arşivi olan mp3 forum sitesi var mı çok garanti olacak moderatörlü yöneticili felan kamp3 vardı benim yıllardan beri kayıtlı olduğum ona devlet el koymuş başka bildiğiniz var mı?

Serdær
28.05.2009, 17:52
Biraz İllegal bir istek olacak ama çok destekli bir arşivi olan mp3 forum sitesi var mı çok garanti olacak moderatörlü yöneticili felan kamp3 vardı benim yıllardan beri kayıtlı olduğum ona devlet el koymuş başka bildiğiniz var mı?

Limewire,Ares,İmesh ;)

Emirhan Makul
29.05.2009, 00:51
Ya ben media player 12 yükledim ancak mesela forumdaki videolar var mp4 uzantılı onları indiriyorum izleyemiyorum ne yapacam?

Remzi
29.05.2009, 00:55
Codec yükleyebilirsin Emirhan. K-Lite Codec Pack (http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=k-lite-codec-pack-full&lid=2248) veya Gom Player (http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=gom-player&lid=3414) İşini görür:)

Halit Aydın
29.05.2009, 00:57
Valla ben K-lite Codec Pack 'i öneririm. Diğerini indirirsen windows media player ile ayriyetten fazladan gom player da geliyor :D Boşuna yer kaplamasın