Orijinalini görmek için tıklayınız : Saç Dökülmesi Problemi ve Çözüm Önerileri
Ahmet Karadeniz
06.01.2011, 14:44
Benim gibi saç dökülmesinden endişe duyanlar, şuana kadar denen ürünlerden hangileri başarılı hangileri başarısız.hepsini burda masaya yatıralım, bu sorunu yaşayan renkdaşlarımza bir katkıda bulunalım:)
T.B_1461
06.01.2011, 14:48
Tam benlik başlık :D
Şuana kadar badem yağı, bioxcin ve deniz külünden yapılmış sprey ve şampuan kullandım ama hiç birinden fayda görmedim. Anne tarafıda baba tarafıda kel son çare olarak ektirmeyi düşünüyorum :)
Hasan YAYLI
06.01.2011, 15:02
Evet beyler (k)elleri görelim ..... :D bakıyorumda yaşlar çok genç,doktora felan gidenler var mı bu sebepten...
Jöleyi öneririm.Akşama kadar tek teliniz dökülmüyor.
Formumu ona borçluyum:)
Adem Erdoğan
06.01.2011, 15:09
Benim gibi saç dökülmesinden endişe duyanlar, şuana kadar denen ürünlerden hangileri başarılı hangileri başarısız.hepsini burda masaya yatıralım, bu sorunu yaşayan renkdaşlarımza bir katkıda bulunalım:)
Akışına bırak; hepsi dökülünce endişe duymazsın daha.:)
Muhammet*
06.01.2011, 15:14
Bu gidişle sanırım 1-2 seneye kalmaz kel olurum, oysa ki küçükken kellerle çok dalga geçiyordum. :(
Bir televizyon programında sac ektirmekten başka care yok demişti bir doktor. Cogu ürün para tuzağı niteliğinde .
Ben alpecin adlı sampuani kullanıyorum. Dökülmeyi onlemesede dolgun gösterip , hafifçe köklerini saglamlastiriyor.
Ahmet Karadeniz
06.01.2011, 15:18
Akışına bırak; hepsi dökülünce endişe duymazsın daha.:)
ne yaptın hocam vur dedik öldürdün sen beni :)
Ahmet Karadeniz
06.01.2011, 15:22
Bir televizyon programında sac ektirmekten başka care yok demişti bir doktor. Cogu ürün para tuzağı niteliğinde .
Ben alpecin adlı sampuani kullanıyorum. Dökülmeyi onlemesede dolgun gösterip , hafifçe köklerini saglamlastiriyor.
öldük desene.....
Hasan YAYLI
06.01.2011, 15:25
tam istenildiği gibi uygulandığında minoxil in işe yaradığı söyleniyor...durdurmasa da ölü kökleri canlandırıp tekrar saç olarak çıkmalarını sağlıyor,denenebilir....
Dursun Kaplan
06.01.2011, 15:36
Egemen Korkmaz gibi saçım sakalım olsun istiyorum. :cool:
Emrah Akcagöz
06.01.2011, 15:39
Valla ben bi ara Bioxcin kullandım baya iyi geldi dökülme durdu desem yeridir. Ayrıca yine Bioxcin'in yeni çıkan Bioxcin Fort adlı şampuanı var normalinden 8 kat daha etkili bu da kullanılabilir..
Ve son olarak Minoxil veya Rogan kullanan varmı..?
Saçlarım at yelesi gibi bir sorunum yok ççç Şaka bir yana 1.5 seneden beri saçlarımı yıkarken ellerime bakınca 5-6 tane tel görüyorum. "5-6 tel ne ula normaldir o" demeyin uzun zamanda etkiliyor. İlk fark ettiğim an bayağı üzülmüştüm ya hiç unutmam :) Neyse ki ilerlemedi. Çoğu arkadaşımın saçları dökülmeye başladı az veya çok. Yandan açılmalar falan :) Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki saçları hiç dökülmeye başlamayan kişi görmedim. İlla ki bir yerde çok az da olsa seyrelme başlıyor. Sıfıra vurulunca çok rahat anlaşılır özellikle ön taraf yavaş büyür. Mesela ben de ıslatınca arkaya tarasam ön taraf 2 sene önceye göre resmen seyrek oluyor. Bildiğin kel olacaz çaresi yok. Şampuan falan hikaye hiçbir şey durdurmuyor deneyen herkes bunu söylüyor. Ölüm gibi çaresi yok maalesef. Hele de ırsi ise hiç uğraşmayın. Dökülmeye başladıysa boşuna jöle sürmeyin daha beter olur.
Tanıdığım herkesin saçlarını incelerim öyle böyle değil hastalık oldu. Lisede bir arkadaşa diyorum "Oğlum saçların bir garip ilerde kel olacan kel" falan. Adam şu an askerde kafasında saç kalmadı herhalde. İzlediğim dizi ve filmlerde de öyle oldu hep saçlara bakıyorum :D Özellikle saçlarını bir şekilde kotarma çabaları beni bitiriyor ççç Tanıdığım öyle biri varsa veya yolda öyle birini görürsem evinde kadar gidip kapısına işaret koyasım geliyor :D
Emrah Akcagöz
06.01.2011, 15:50
tam istenildiği gibi uygulandığında minoxil in işe yaradığı söyleniyor...durdurmasa da ölü kökleri canlandırıp tekrar saç olarak çıkmalarını sağlıyor,denenebilir....
Evet işe yarıyor canlı gördüm bir abimiz baya uzun süre kullandı adamda resmen saç çıktı yahu..:eek:
Tabi kullanmayı bırakınca döküldü o saçlar orası ayrı mesele..:D
Ahmet Karadeniz
06.01.2011, 16:00
minoxil hakkında söyle bü söylenti var kullanmaya başlayaınca hiç bırakmamam gerekiyomuş... ayrıca netten bi kaç bilgide baktım
minoxil'in yan etkileri:
Saç kaybıyla mücadele eden bir ilaç olarak, en yaygın yan etkisi kaşıntılı kafa derisidir.Birçok olgularda minoksidil bazen önce saçlarda hafif bir dökülmeye sonra daha çok büyümeye ve güçlenmeye yol açabilir. Minoksidile ya da etken olmayan maddesi olan propilen glikole karşı alerji (http://forum.bordomavi.net/wiki/Alerji) olguları da saptanmıştır. Yüksek dozları hipotansif etki göstermektedir, bu ilaçla birlikte petrol jeli ve tretinoinin kullanımı , ya da güneş yanığı ilacın emilimini artırabilir ve yüksek dozlara yol açabilir.
Eğer bir kişi uzunca bir süre minoksidili kullanıp birdenbire kullanmayı bırakırsa saç kaybı yeniden başlar. Diğer yan etkiler şunlardır:
Uygulandığı alanlarda sivilce
Baş ağrısı (http://forum.bordomavi.net/wiki/Ba%C5%9F_a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1) ve/veya baş dönmesi (http://forum.bordomavi.net/w/index.php?title=Ba%C5%9F_d%C3%B6nmesi&action=edit&redlink=1)
Kan basıncında azalma (http://forum.bordomavi.net/wiki/Hipotansiyon)
Düzensiz (http://forum.bordomavi.net/wiki/Aritmi) veya hızlı kalp atımı (http://forum.bordomavi.net/wiki/Ta%C5%9Fikardi)
Bulanık görme ve diğer görme sorunları
Azalmış cinsel istek
Kısmi ya da tam iktidarsızlık(libidoda azalma)
El,yüz ve ayaklarda karıncalanma ya da duyu kaybı
Ani ağırlık artışı
Göğüs ağrısı
Akne dışında yukarıda sayılan yan etkilerin çoğu yüksek miktarlarda ilaç kullanımını gösterir İlacın aynı zamanda anne sütüne de geçebildiği gösterilmiştir.
kaynakça:http://tr.wikipedia.org/wiki/Minoksidil
bu linkden de minoxin hakkında bilgi mevcut:
http://forum.donanimhaber.com/m_31864428/tm.htm
Allah'a şükür Aslan Yelesi gibi saçlarım var =)) nispet şeklinde =)
Abiler kardeşler benim kuzenimde bu sorundan çok problem yaşadı.16-17 yaşında başladı 21 yaşında şimdi.Bioxcin yok bilmemne birsürü ilaç falan denedi bir sorun olmadı.Onun baba tarafında vardı bu sorun o yüzden.En son saç ektirdi ama onunda pek fazla bir artısı olmadı yani.Ense tarafında çok çıkanları kökünden söküp boş olan yere dolduruyorlar.Ama o işlemede can dayanmıyor.1 ay falan kafa kabuk bağladı.
Şimdi eskisine göre iyi ama çekilir dert değil.Bende o ilaçların pek bir işe yaradığını zannetmiyorum.
Serdar Ersoy
06.01.2011, 16:07
Günde 100 adet dökülmesi normal diyor doktorlar.
Ne kadar doğru bilemem tabi.
Benim saçım uzun elimi saçıma her attığımda gelir 1-2 tel :)
Ama bir azalma yok ya da saçım uzun ben farketmiyorum. :D
Şampiyon olunca sıfıra vurdurma etkinliği yaptıralım =)=)=)
Ben Minoxil'in bayanlar için olanını kullandım arkadaşlar.
Ama tek başına değil, Pantogar diye bir hapla beraber. O hapı da günde 3 kez kullanıyorsunuz. Düzenli olarak 4 ay kullandım ben. Epey de faydasını gördüm. Saç dökülmesi neredeyse sıfıra iniyor ve yeni saçlar çıkıyor.
Tabii eğer saç dökülmesinin sebebi demir eksikliği vs gibi bir sebebe bağlı değilse.
sarimsakla ilgili bisey de iyi geliyor diye duydum. hatta kökleri yeniden canlandirip sac cikartiyor deniyor. ne kadar dogru bilemiyorum
Ahmet Karadeniz
06.01.2011, 17:03
sarimsakla ilgili bisey de iyi geliyor diye duydum. hatta kökleri yeniden canlandirip sac cikartiyor deniyor. ne kadar dogru bilemiyorum
onu bende duydum hatta suan sarımsaklı bi şampuan var ismi suan aklıma gelmiyor ondan kullanıyorum ben...
Ahmet Karadeniz
06.01.2011, 17:05
Valla ben bi ara Bioxcin kullandım baya iyi geldi dökülme durdu desem yeridir. Ayrıca yine Bioxcin'in yeni çıkan Bioxcin Fort adlı şampuanı var normalinden 8 kat daha etkili bu da kullanılabilir..
Ve son olarak Minoxil veya Rogan kullanan varmı..?
bioxini kime sorduysam alma hiç bi işe yaramıyor diyor, demek ki herkeste aynı etkiyi bırakmıyor...
onu bende duydum hatta suan sarımsaklı bi şampuan var ismi suan aklıma gelmiyor ondan kullanıyorum ben...
arkadas var kullanan. aksamlari yatarken sürüyorum diyor, gerci cok kötü kokuyor ama mecburum diyor. gördügümde adi neymis kullandigi ilacin diye sorarim bidahakine
Ahmet Karadeniz
06.01.2011, 17:11
arkadas var kullanan. aksamlari yatarken sürüyorum diyor, gerci cok kötü kokuyor ama mecburum diyor. gördügümde adi neymis kullandigi ilacin diye sorarim bidahakine
yok renkdaş bende losyon ve sampuan seklinde kokusuda çok kötü degil aksine benim hoşuma gidiyor:D ama yeter ki saçlarım dökülmesin kötü kokması önemli degil:cool:
rüzgarlı havalarda sokağa çıkmayın derim :)
Murat Erdem
06.01.2011, 18:19
Saç dökülmesi ile savaşmak nafile bir çaba...boşuna piyasada ki ürünlere para harcamayın, etkileri anlık ve geçici "devamlı kullanmak gerek" tavsiyeleri ticari kaygıdan öte gitmez.
Bu insan vücudunun bir gerçeği. Kompleks yapıp kendinizi üzmeye değmez...kabullenip, bununla yaşamaya alışın. (benim gibi)
Bırakın arkadaşlar dökülüversin, ilerde ektirirsiniz.
Benimkiler feci halde dökülüyor önceden çok takardım ama şu anda hiç takmıyorum.
Emrah Akcagöz
06.01.2011, 18:24
Yeşil kutulu olan ise ismi Zigavus..:)
bioxini kime sorduysam alma hiç bi işe yaramıyor diyor, demek ki herkeste aynı etkiyi bırakmıyor...
Tabiki kişiden kişiye değişir bu ilaçta da böyledir mesela sana iyi gelen bi ilaç bana iyi gelmeyebilir..
Mustafa ÖZDEMİR
06.01.2011, 18:35
Günde 100 adet dökülmesi normal diyor doktorlar.
Ne kadar doğru bilemem tabi.
Benim saçım uzun elimi saçıma her attığımda gelir 1-2 tel :)
Ama bir azalma yok ya da saçım uzun ben farketmiyorum. :D
bendede aynı...
15-16 yaşlarında wax / vaks ( türkçe yazılışı var mı bilmiyorum, affedin ) kullanırdım, o zamandan saçlar dökülmeye başladı. Görüntüde bir değişiklik yok ama saçlarımın zayıfladığını hissedebiliyorum. Şimdilik bir şey yok dediğim gibi ama yaşım daha genç, ileride problem yaşamaktan korkuyorum. Baba tarafıda kel, hatta sakallar bile yarım çıkıyor :D Anne tarafının maşallahı var saç konusunda. Neyse, ben şunu sormak istiyorum: Kısa saç daha az dökülür diye bir laf ediyor babam. Doğru mudur sizce ?
Tolga Kurt
06.01.2011, 20:12
Bendede bu sorun var yaa :( Askere gitmeden kel kalıcam valla Anne tarafı hep kel baya döküldü saçlarım :S
bangkook_61
06.01.2011, 20:32
Dermanı olmayan dertler ahh :) Ben de muzdaribim ve bilinen bir çaresi yok. Minoxil'i ömür boyu kullanmak gerek işe yarıyor. Kesersen ilacı dökülüyor aniden ve mağrur... Şu kök hücre olayını bir halletseler de kökten kurtarsak :)
yavaş yavaş döküldüğünü alnımın açıldığını farkdiyorum.zaman geçtikçe deri gözükmeye başladı seyreklendi saçlarım.buna karşın hiçbir çabamda olmadı orasıda ayrı.
mk.esen35
06.01.2011, 22:28
vizontelede belediye başkanı açıklamıştı.onu öneririm
Ahmet Karadeniz
06.01.2011, 22:36
Yeşil kutulu olan ise ismi Zigavus..:)
benim kullandıgım FİYTO sarımsak özlü dogal sampuan
Emir Faruk
06.01.2011, 22:41
Saçlara dışarıdan yapılan müdahalelerin pek bir etkisi olmuyor diye biliyorum. Priorin kapsül diye bir hap var. Bunu öneriyorlar.
Bir de yılan yağı vardı sanırım.:D
Ayrıca size küçük bir tavsiye; duşta saçınızı fazla sıcak suyla yıkamayın, mümkün mertebe ılık suyla yıkayın.
Necat Ulusoy
06.01.2011, 22:50
arkadaşlar bu işin ilacı filan yok, hikaye bunlar
kesin ve kalıcı çzüm saç ekimidir. bayağı gelişmiş ve ucuzlamış artık bu işler.
şu yeni formülle, fue deniyor galiba, enseden dökülme riski sıfır saçlardan alıp ekiyorlarmış ve çok doğal oluyomuş.
en yeni ymtem sanırım bu...
bu yöntemle yakın zamanda ektiren arkadaşlar varsa deneyimlerini bütün detaylarıyla paylaşırlarsa güzel olur.
Hüdai Pervaneli
06.01.2011, 23:08
Benim Basimda 5 farrkli noktada vardi sac dökülmesi ama simdi tek yerde sac dökülmesinden 3 yilda gitmedigim doktor kalmadi
Özgür Öztürk
06.01.2011, 23:37
Vichy Dercos Aminexil Ampul kullandım, Sonuç : 0
Bioxin Ampul ve Şampuan kullandım, Sonuç : 0
Entele Otu kullandım iyiydi ama zahmetliydi bıraktım.
Şimdilerde Yılan Yağı, Jojoba, Badem Yağı, Çam terebenti ve Ceviz ylang ylang karışımı kullanıyorum, saç dökülmesi minimum seviyeye indi ve saçımda hissedilir düzeyde bir dolgunluk ve canlılık geldi.
Bitkisel ürünler kullanmanızı tavsiye ederim şahsen.
2 yıl öncesine kadar fırça gibi saçlarım vardı ama şimdi saçların yaklaşık yarısını kaybettim. Açıkçası umurumda bile değil. Eskiden yaptığım gibi sabunla yıkıyorum. Kökünden gitse umurumda olmaz açıkçası.
seyyah61
07.01.2011, 00:32
Jöleyi öneririm.Akşama kadar tek teliniz dökülmüyor.
Formumu ona borçluyum:)
Sana takilirdik 10 sene sonra basinda sac kalmayacak diye. Bizde kalmadi, seninkiler firca gibi. Bizi senelerce uyutmuslar jöle sac döküyor diye. :D
MDanışmaz
07.01.2011, 00:38
Valla çözüm yok gibi birşey benim bildiğim bioxin gibi ilaçlar genellikle saç dökülmesini önlüyor diye biliyorum..Şuana kadar saç çıkartan bir ilaçla karşılaşmadım..
Muhammet*
07.01.2011, 11:55
Gün geçmiyor ki bir çözüm haberi çıkmasın. :D
http://www.gunes.com/2011/01/07/yasam/g6.html
Ahmet Karadeniz
07.01.2011, 12:00
Gün geçmiyor ki bir çözüm haberi çıkmasın. :D
http://www.gunes.com/2011/01/07/yasam/g6.html
buna kim çözüm bulursa kesin cennetlik. kim bilir kaç kişinin hayır duasını alır:D
oktorlar ümitliymisde bilmemne..
Benim gibi yapin, Dökülene kadar uzatin, jöle sürün, düzlestirin :)
Sonra Ilaca(?) vermediginiz parayla ektirin :)
Ertan1982
07.01.2011, 12:23
Sana Sarimsaklardan bi zincir yapip bogazina taksak bisey degismez.Sana dedigim gibi ya ektirelim yada komple sifira vuralim :D
the king
07.01.2011, 15:12
Benim şimdiye kadar okuduğum en ciddi proje Merck firmasının propecia adlı ilacı. Propecia, proscar adlı ve prostat tedavisinde kullanılan ilacın farklı bir versiyonu.
ancak bu ilaç FDA tarafından net olarak onaylanmamış diye biliyorum. son gelişmeleri henüz okumadım. hazır konu açılmışken bi göz atmak lazım..
Muhammed
07.01.2011, 15:44
Benimde saçlarım 2-3 yıldır dökülmeye başladı. Şu anda 20 yaşındayım ve yanlar açıldı. Ama saçımı uzatınca uzun kısımlarla orayı kapatıyorum. 3-4 sene sonra saçım dahada dökülecek bunu biliyorum ama kabullendim malesef. Belki ilerde saç ekimi vs olabilir.
Halit Aydın
07.01.2011, 16:59
Bunu hastalık derecesine getirmiş insanlar var. Her ilacı alır başına sürer, her şeyi dener. Yahu olmuyor işte biriktir o paraları 2-3 sene sonra saç ektir.
Ben en etkili çözümün Minoxil olduğunu biliyorum. Ama sadece kullandığında etkisi var. Bıraktığında güçlenen saç kökleri yine eski haline dönüyor. Kutusu 50 TL civarı. Her ay düzenli olarak bir kutu bitirmek gerekli. Tabi sonunda yine döküleceği için ömür boyu kullanacaksın.
Benim şimdiye kadar okuduğum en ciddi proje Merck firmasının propecia adlı ilacı. Propecia, proscar adlı ve prostat tedavisinde kullanılan ilacın farklı bir versiyonu.
ancak bu ilaç FDA tarafından net olarak onaylanmamış diye biliyorum. son gelişmeleri henüz okumadım. hazır konu açılmışken bi göz atmak lazım..
Proscar, aşağıdaki resimde de görülen "erkek tipi saç dökülmesi" dediğimiz soruna çare olabilir. Ama yaygın saç dökülmesi varsa, saçkıran varsa ve kadınlarda işe yaramaz. Hatta bunu kullanan kadınlarda saçma sapan yan etkiler ortaya çıkabilir. Erkeklerde de cinsel isteği azaltır.
http://uglystinkyfoot.com/dermaatlas/rwx/Androgenic_alopecia.jpg
Saç dökülmesinin kozmetik yönünü umursamıyorsanız bile dikkate alın. Bir çok hastalık kendisini saç dökülmesiyle gösterebiliyor. Altta yatan bir neden bulamazsanız, tıpkı benim yaptığım gibi, üzerinde durmayın.
İsmail Coşgun
07.01.2011, 22:57
Güzel bir başlık. :)
Benimde saç dükülmesi sorunum var. Şu aralar çok takar oldum. Yazın sıfıra vurdurmayı düşünüyorum. Bir kaç sene öncesine kadar Bioxcin kullandım. Bilmiyorum psikolijik miydi ama durmuştu dökülme. :) Son zamanlarda saç derisi hastalığı başladı bende. İltihaplı sivilceler çıktı kafamda... Saçlarım takrar acaip şekilde dökülmeye başladı. Hatalığı atlatırsam Bioxcin almayı düşünüyorum takrardan... Saçları besliyor kim ne derse dersin... Eğer saç zaten dökülecekse onun malesef engellemek imkansıza yakın. Sadece bu süreci uzatabiliriz. Bu da saçı kısa tutmaya, saç kurutma makinesiyle aşırı fön çekmemekle ve tüm arkadaşların saymış olduğu yöntemleri uygulayarak oluyor...
Benim tecrübelerim bunlar arkadaşlar... :)
İnsanın yalnız olmadığını hissetmesi ne güzel. :D
Şaka bir yana benim de dökülüyor. Okul falan çok yoruyor, stres de var tabi. Ders çalışırken alışkanlıktır hep elimi saçıma götürürüm ve hep de dökülür bir sürü. Ailede kel falan da yok hani. Yıllardır jöle kullanmadığım gibi ilaç da kullanmıyorum. Bakalım ne olacak. Belki okul bittiğinde saçların dökülmesi de son bulur. :)
Hepsi dökülmeden evlenecek birini buluruz inşallah. :D
Ömer SEVİNÇ
08.01.2011, 00:27
Eğer genlerinizde o saç dökülecek diyorsa dö-kü-le-cek. gerisi laf-ı güzar.
Aslinda sac omuza dogru dökülür ve orda büyümeye devam eder. Üzülmeye gerek yok, kafada dökülür baska yerde biter yine :)
bu konuda bildiğim en etkili ilaç minoxil.Aslında kendisi bir antihipertansiftir.Antihipertansifler hastalar kullandıklarında kıllanma artışı görünce bu etkisinden yararlanılmak için saçlarda kullanılmıştır(her antihipertansifin böyle bir etkisi yok).Sonuçta deri de emilim yaptığı için saçınıza uyguladıgınızda bir miktar tansiyon düşüklüğü yapabilir.Fakat yeterli dozda kullandığınızda sorun olmayacaktır.İlaç kullanıldığında faydalıdır.
Sebebi de şu.Saç dökülmesi dediğimiz şeyde aslında saç tam olarak dökülmez.Saçlarımızda kalın siyah saç telleri olduğu giib sadece çok yakından bakıldığında görülebilen çok ince tüyümsü kıllarda vardır.Bu kıllar bazen diğerleri gibi siyah olurlar ve bu bir döngü içinde devam eder.Bu tüylerinde kıllara belirli bir oranı vardır.Tıpta erkek tipi saç dökülmesi dediğimiz genç yaşlarda başlayan bu olayda saç dökülmesi oluşan alanda tüylerin oranı artmıştır.İşte bu ilaç ta kılları artırır.Fakat devamlı bir etki oluşturmaz.Kullanmayı bıraktığınızda tekrar eski haline döner.Saç dökülmesi olaylarında asıl önemli olan kıl kökünü korumaktır.Enfeksiyon gibi olaylarla kıl kökünün kaybıyla oluşan saç dökülmesine etkisizdir...
Bu konuda nacizane bilgilerim bunlar :)
Deniz Tosunoğlu
08.01.2011, 16:45
bugun profesyonel hollandali berberdeydim, ona sordum: mesela elimi saclarimina uzatsam 4-5 tel cikiyor. o da dediki: normaldir, günde 100 tel sacindan cikar. Panik yok arkadaslar :D
Süleyman Eruyar
08.01.2011, 16:59
Saç dökülmesine etkili bir ürün var,
Ürün dökülen saçlarınızıda tekrar çıkartabiliyor,
Köpük şeklinde jole gibi saçlarınızı sertte tutuyor,
Tek sorun 3 aylık kullanım için 140 lira verecek olmanız, ( regoine)
Farzedelim ürün kullanmak istemiyorsunuz ve dökülme devam etti ki dökülecek saçı kafada tutmanız çok zor, hele ki baba tarafında bu sorun var ise,
dert etmeye gerek yok, 2500 liraya 2500 gref yani yaklaşık 5000 adet saç ekersiniz,
ömür billah kafanızın tepesinde minimum 5000 saç teli olur :)
tabi bu rakam FUT sistemi için geçerli ( dikişli) , FUE istersen ( tane tane, dikişsiz) 4000 lira.
Nerden mi bu kadar biliyorum, sence ? :)
Ömer SEVİNÇ
08.01.2011, 19:55
Dökülen saçı yeniden çıkarma şansınız yok. Ölmüş kökü yeniden diriltecek halimiz yok sonuçta. Kandırmaca onlar inanmayın.
Mustafa ÖZDEMİR
08.01.2011, 20:42
bende elimi saçıma değdirsem elima saç geliyor. çam terebentin yağı kullanıyorum .bakalım fayda verecekmi...
Adem Erdoğan
08.01.2011, 20:48
Saç dökülmesine etkili bir ürün var,
Ürün dökülen saçlarınızıda tekrar çıkartabiliyor,
Köpük şeklinde jole gibi saçlarınızı sertte tutuyor,
Tek sorun 3 aylık kullanım için 140 lira verecek olmanız, ( regoine)
Farzedelim ürün kullanmak istemiyorsunuz ve dökülme devam etti ki dökülecek saçı kafada tutmanız çok zor, hele ki baba tarafında bu sorun var ise,
dert etmeye gerek yok, 2500 liraya 2500 gref yani yaklaşık 5000 adet saç ekersiniz,
ömür billah kafanızın tepesinde minimum 5000 saç teli olur :)
tabi bu rakam FUT sistemi için geçerli ( dikişli) , FUE istersen ( tane tane, dikişsiz) 4000 lira.
Nerden mi bu kadar biliyorum, sence ? :)
Hacı bi ara özelden muhabbet edelim senle.:D
Benim kullandığım basit bir doğal karışım var. Hem saçların hacimlenmesine hem de yeni saç çıkmasına faydası oluyor. En azından bende öyle oldu :)
600 ml.lik herhangi bir şampuana 5-6 diş sarımsak rendeleyip karıştırılarak oluşuyor bu karışım. İlk olarak sarımsaklı şampuanla saçınızı yıkıyorsunuz (biraz bekletmek de önemli ama fazla da olmamalı yakar). Daha sonra normalde kullandığınız şampuanla tekrar yıkayabilirsiniz. O zaman kokusu da pek kalmıyor. Saç diplerinizin ferahladığını hissedebilirsiniz. Yaklaşık 2-3 haftada sonuç verir.
Uğur GEMİCİOĞLU
08.01.2011, 22:17
Giden gitti.
Kalan saçlar bizimdir :)
Süleyman Eruyar
10.01.2011, 10:59
Dökülen saçı yeniden çıkarma şansınız yok. Ölmüş kökü yeniden diriltecek halimiz yok sonuçta. Kandırmaca onlar inanmayın.
Ölmüş kök yüksek yaşlarda gözükür, bizim bahsettiğimiz dökülmeye başlamış köklerdir,
saç telinizin ucunda gözüken beyazlıklar saçın kök ile döküldüğünü gösterir,
ancak o kökün tamamı değil bir kısmıdır,
bu ilaçlarda geriye kalan kökün güçlenmesinde etkilidir,
ve bahsettiğim ilaç çok etkilidir,
1 sene kullanış biri olarak söylüyorum,
tek sıkıntısı yüksek fiyat oluşu.
2. olarak saçı seyrekleşen arkadaşlara özel günlerde toppik kullanmasını öneririm,
bence büyük bir icat,
hiç belli olmuyor, ve kullanması çok rahat.
herneyse saç ile ilgili tüm sorunlarınız için özel mesaj atabilirsiniz,
bilmediğim kulllanmadığım teknik yok bu konuda :)
Dökülen saçı yeniden çıkarma şansınız yok. Ölmüş kökü yeniden diriltecek halimiz yok sonuçta. Kandırmaca onlar inanmayın.Şunun yolunu bir bulsam ömrüm boyunca herhangi bir işe el sürmem ve kazanacağım parayı yerim. :)
Ahmet Karadeniz
10.01.2011, 16:36
Şunun yolunu bir bulsam ömrüm boyunca herhangi bir işe el sürmem ve kazanacağım parayı yerim. :)
aynen rekdaş :)
SDanışmaz
10.01.2011, 16:42
Bugün kahvaltıda annem: "Oğlum sürsene şu şeyi -badem yağını- kel kalacaksın" dedi :(
İlker ToSun
11.01.2011, 00:48
arkadaşlar kaderde varsa dökülmek neye yarar üzülmek :)
bu önüne geçilebilecek bir şey değil.
badem yağı veya yumurtayı çırpıp saça sürüp bekletmeler falan bunlar çok boş çabalardır.
dış etkenle saç dökülmez (jöle vs) ve dökülmesi de engellenemezmiş, oldukça araştırdım :)
"çalışan kafada saç durmazmış" , "erkeklik hormonu yoğun olanın saçı dökülürmüş" sloganlarını benimseyip yola devam edelim, yapacak bişey yok :)
bu yazıda saç dökülmesinin tedavi yöntemleri anlatılıyor belki işinize yarar
http://antalyasacekimmerkezi.info/sac-dokulmesinin-tedavi-yontemleri/
bows over bros
04.08.2014, 16:19
saç için abuk sabuk ilaçlar kullanmayın beyler, o ilaçların çoğunda hormon oluyor. saç çıkaracam derken başka yerinizi kaybetmeyin :)
Herhangi bir vitamin mineral eksikliği, hormon bozukluğu ya da genetik bir faktör yoksa stresten uzak durmanız yeterli.
Herhangi bir vitamin mineral eksikliği, hormon bozukluğu ya da genetik bir faktör yoksa stresten uzak durmanız yeterli.
Trabzonspor taraftar forumunda yazdığın şeye bak! :eek: :rolleyes:
Trabzonsporlu bu başlığı açmış ben onu yazmışım çok mu?
:rolleyes:
artvints
08.08.2014, 01:02
bırakın dökülsün stres yapmayın :) saçınız yoksa da bol saçlı, tercihen kıvırcık biriyle evlenin, çocuğunuzun şansını artırın :)
musty3461
08.08.2014, 08:41
SevenCure veya HC (Hair Care) ürünlerini kullananların oldukça iyi sonuçlar aldığını biliyorum.
Eğer kişinin saç dökülme sebebi ırsi değilse yeni saç çıkma olasılığının yüksek olduğu söyleniyor. Bu ürünlerin en etkili çözümü ise dökülmeyi durdurması.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.