PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16

LazAnisT
10.01.2010, 01:58
Kumarbazı bende tavsiye derim

Hatta dünya klasiklerini gençken okuyanlara bizim yaşlarda bir daha gözden geçirmelerini şiddetle tavsiye ederim..Tekrar okuyun.Hiç okumamış gibi olacaksınız.

SDanışmaz
10.01.2010, 02:03
İskender abi 61. sayfa olmasa başlığa uğrayacağın yok haa.:D

Bunu okumasaydım 61. sayfa olduğunu fark etmeyecektim :D

Mert67
10.01.2010, 12:22
Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor / Soner Yalçın

Okumanızı öneriririm.

Fatih Ersoy
10.01.2010, 12:33
Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor / Soner Yalçın

Okumanızı öneriririm.

Geçen benim de dikkatimi çekti bu kitap.
Hakkındaki yorumlarınızı bekliyor olacağım..

Mert67
10.01.2010, 18:59
Geçen benim de dikkatimi çekti bu kitap.
Hakkındaki yorumlarınızı bekliyor olacağım..

Öncelikle Soner Yalçın kitapta idaaa ettiği tüm olayların doğruluğunu belgelerle ispat etmiş.Kitapta bir çok olaydan bahsediyo ve bazen kafanız karışıp sıkılabiliyorsunuz.Fakat kendinizi biraz zorlarsanız bir çırpıda okunabilecek kitaplardan biri.

Hayriye Ayan
10.01.2010, 19:25
Zar Adam adlı kitabı okumak için hevesle başladım
hayatımda bu kadar saçma kitap görmedim
okumadan bıraktım

61viya
10.01.2010, 20:43
Zar Adam adlı kitabı okumak için hevesle başladım
hayatımda bu kadar saçma kitap görmedim
okumadan bıraktım

Başlanan kitabı bitirmemek hafıza kaybına yol açıyormuş diye biliyorum ama :rolleyes: :)

magicyattara
10.01.2010, 21:15
Dostoyevski'nin okumadığım kitabı kalmış mıdır bilmiyorum.Aşağı yukarı piyasada bulduğum tüm kitaplarını satın alıp okudum.
"Karamazov Kardeşler" Dostoyevski'nin son eseri.
4 ciltlik,oldukça uzun bir roman.
Dostoyevski'nin eşsiz psikolojik tahlillerini sergilediği baş yapıt.
Bence herkes okumalı bu romanı.

Hürgün Aygün
10.01.2010, 21:33
61. sayfadayız

Emirhan Çorumlu
10.01.2010, 21:53
Bende Size Dan Brown'un tüm Kitaplarini öneriyorum... =)

Faik Yılmaz
11.01.2010, 09:47
ÖLÜ CANLAR - GOGOL

"Herkes sevilmek ister , hayvan bile okşanmak ister. Kafesinin aralığından okşasınlar diye başını uzatır. " GOGOL

İlk önce bir şehre giriyoruz. Belli başlı yapıları tanıyoruz. Gözlerimizi kapatıp elimizi uzatsak binalara ayrıntılarına değecekmiş gibi oluyoruz.Onları düşünürken yazar araya romanın kahramanlarını sokuyor. Hiç bize sezdirmeden. Çiçio,kovu, hizmetçisini ve uşağını tanıyoruz. Şehre gelen Çiçikov şehrin ileri gelenlerini ziyarete başlıyor. Özellikle toprak sahiplerine büyük bir önem gösteriyor.

Tavırlarındaki aşırı nezaket ve karşı tarafında buna mukabelesi bizi şaşırtıyor. Merak ediyoruz bunun nedenini çok geçmeden bizi şaşırtan başka bir olay daha çıkıyor ortaya. Çiçikov toprak sahiplerinden Ölü Canları nı istiyor. Ölü Canlar aslında ölen ama kayıtları düşülmeyen öylüleri ifade ediyor. Kimi devlete vergi vermek zorunda olduğundan hemen kabul ediyor , kimiyse bu işte bir iş var deyip işi yokuşa sürüyor.

Çeşitli insan tipleriyle karşılaşıyoruz. Bencillik , ihtiras, yardım severlik gibi her insanda bulunması muhtemel özellikler ustaca işleniyor. İnsan yazarın düşünceleriyle kendi düşüncelerini karşılaştırmak zorunda hissediyor kendisi.....

Kitabın ilerleyen bölümlerinde Ölü Canların neden istendiğinin cevabını bulabiliyoruz. Çiikovun sonu olmadığı zannedilen kibarlığının ve nezaketinin nedeninide. Ama tam emeline ulaşacakken yine insanın doğasında olan dedikodu hastalığı yüzünden her şeyi bırakıp kaçmak zorunda kalıyor ve yni bir maceraya yelken açıyor..

Kitabın bundan sonrasında ne olduğunu yazmaayacağım. Çünkü sonunu yazarsam hiç bir güzelliği kalmaz.

Anlatımı değişik biraz. İnsanın duygularından zyade davranışlarını öne çıkarıyor. Çevresel betimlemeleride muhteşem. Bize sanki yolculuğu yaşatacak kadar muhteşem. Karakterlerin fazlalaığı sorunmuş gibi görünsede hepsinin ayrı ayrı özelliklere sahip olması bu deavantajı ortadan kaldırıyor.

Rus Halkının genel özellikleri , yardım severliği, o dönemin sosyal yapısı ve dokusu gibi ayırt edici özellikleride ar. Suç ve Cezadaki insanın iç dünyasını srgulatan tarzını yanında bu kitap daha çok çevreyi işin içine katıyor sorgulamayı bize bırakıyor...

Mutlaka Okunması , düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir eser.

Sırada Sefiller var....

asimetrik
11.01.2010, 09:52
Dostoyevski'nin okumadığım kitabı kalmış mıdır bilmiyorum.Aşağı yukarı piyasada bulduğum tüm kitaplarını satın alıp okudum.
"Karamazov Kardeşler" Dostoyevski'nin son eseri.
4 ciltlik,oldukça uzun bir roman.
Dostoyevski'nin eşsiz psikolojik tahlillerini sergilediği baş yapıt.
Bence herkes okumalı bu romanı.

Kimilerine göre Dostoyeski'den bir adım önde kabul edilen Lev Tolstoy, ilericiliğin dine edilen küfürün şiddetiyle ölçüldüğü dönemlerinden, Allah inancına ve vahye dayalı bilgiye sert geçiş yaptıktan sonra, aristokrat çevresiyle beraber ailesini de geride bırakarak düşünmek ve araştırmak için yerleşmeye karar verdiği köye doğru yola çıkar. Bu önemli yazar giderken yanına sadece iki kitap alır. İki kitaptan birisi İncil diğeri Karamazof kardeşlerdir.

Yine adı geçen bu kitap Freud tarafından, araştırmalarına kaynak olarak kullanılmıştır.Einstein, yazılmış en iyi eser demiştir. Kafka ise Dostoyevski ile kan bağı olduğuna inanmaktadır.

SDanışmaz
11.01.2010, 19:08
Almak istediğim 3 kitaba bugün itibariyle kavuşmuş oldum. Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar, Empati.

Gece Empati'yi okumaya başlayacağım :)

Mert67
12.01.2010, 10:24
Ya Gazi Paşa Duyarsa / Erdal Sarızeybek

Erdal Sarızeybek'in okuduğum 2. kitabı.Okuduğum ilk kitabı olan 'İhaneti Gördüm'ü de bu son okuduğum kitabı da çok beyendim.Kendisi bir yazar olmamasına rağmen kitapları akıcı bence.

Kitabı okuduğumda ülkenin geleceği hakkında endişelerim katlandı.En güvendiğimiz kuruluş olan askerinin içinde bile kendi çıkarları için terörist ile çatışmanın en ağır olduğu yerlerde görev yapmış, ülkesi için canını yok saymış bir albaya atılan iftiraları anlatıyor.Okumanızı öneririm.

mkmsas
12.01.2010, 10:36
Öncelikle Soner Yalçın kitapta idaaa ettiği tüm olayların doğruluğunu belgelerle ispat etmiş.Kitapta bir çok olaydan bahsediyo ve bazen kafanız karışıp sıkılabiliyorsunuz.Fakat kendinizi biraz zorlarsanız bir çırpıda okunabilecek kitaplardan biri.

Soner Yalçın'ın Efendi2 dahil o zamana dek tüm kitaplarını okumuş biri olarak, size Hakan Erdem'den "Tarihlenk"'i tavsiye ediyorum..

Bu kitabın yanlış hatırlamıyorsam 110 ile 130. sayfaları arasında Soner Yalçın'ın "Efendi" kitabı ile ilgili fahiş hataları bulabilirsiniz..

İtüsözlükten "Tarih lenk" ile ilgili bir yorum:

"son yıllarda okuduğum en mükemmel eser. ilber ortaylı (http://www.itusozluk.com/goster.php/ilber+ortayl%FD)'nın bile cevap veremeyeceği ayarlar barındırıyor. başka ülkede olsak soner yalçın (http://www.itusozluk.com/goster.php/soner+yal%E7%FDn) bir daha konuşamaz, tarih yazamaz, sokağa çıkamazdı."

Tarihlenk'ten beri Soner Yalçın okumuyorum...

Mert67
12.01.2010, 10:48
Soner Yalçın'ın Efendi2 dahil o zamana dek tüm kitaplarını okumuş biri olarak, size Hakan Erdem'den "Tarihlenk"'i tavsiye ediyorum..

Bu kitabın yanlış hatırlamıyorsam 110 ile 130. sayfaları arasında Soner Yalçın'ın "Efendi" kitabı ile ilgili fahiş hataları bulabilirsiniz..

İtüsözlükten "Tarih lenk" ile ilgili bir yorum:

"son yıllarda okuduğum en mükemmel eser. ilber ortaylı (http://www.itusozluk.com/goster.php/ilber+ortayl%FD)'nın bile cevap veremeyeceği ayarlar barındırıyor. başka ülkede olsak soner yalçın (http://www.itusozluk.com/goster.php/soner+yal%E7%FDn) bir daha konuşamaz, tarih yazamaz, sokağa çıkamazdı."

Tarihlenk'ten beri Soner Yalçın okumuyorum...

Ben Efendi 2'yi okumadım.Açık söylemek gerkirse 'Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor' okuduğum ilk Soner Yalçın kitabı.

Hakan Erdem'in Soner Yalçın'la ilgili röpotajını'da daha yeni okudum.Merak ettim gerçekten ilk olarak Efendi 2'yi sonra tavsiyenizi göze alarak Tarihlenk'i okuyacağım.Ondan sonra bir yorumda bulunabilirim.

Fatih Ersoy
12.01.2010, 12:32
http://www.kitapokuyoruz.com/kapak/1248-Mahrem.jpg

Elif Şafak'a ait okuduğum ikinci kitap..

Mahremiyetin gerekliliğini vurgulayan bir eser.
Pinhan'a oranla daha etkileyici bir anlatıma sahip, daha başarılı. Ama dağınık olarak başlayan konuların birleştirilip sonuca gidilmesinde hala sıkıntıları var.

Yine de sayfaları ardıardına hızla çevireceğiniz akıcı bir kitap... Denemelisiniz ;)

m@rdi
12.01.2010, 12:34
Vay Brütüs vayyy.
:cool:

Gamze
12.01.2010, 12:53
Vay Brütüs vayyy.
:cool:

Sorma Şükran. Sırtından vurmuş seni. Dün öğrendim, fırça çektim ben de. Ayıptır ayıp. :cool:

Dursun Kaplan
12.01.2010, 16:31
http://www.kitapokuyoruz.com/kapak/473-Melekler-ve-Seytanlar.jpg

Bugün başladım.

Bu mudur ? Budur ! :alkış:

Bugün bitirdim.

Muhteşem muhteşem muhteşem !

576 sayfalık kitapta toplam iki günlük yaşanan olaylar bu kadar mı sürükleyici ve mükemmel olur. Kitapta sürekli ters köşe oldum. :D

Bu zamana kadar okuduğum kitaplar arasında şu ana kadar en mükemmel kitapdı. ;)

ApoCaN28
12.01.2010, 16:37
Bugün bitirdim.

Muhteşem muhteşem muhteşem !

576 sayfalık kitapta toplam iki günlük yaşanan olaylar bu kadar mı sürükleyici ve mükemmel olur. Kitapta sürekli ters köşe oldum. :D

Bu zamana kadar okuduğum kitaplar arasında şu ana kadar en mükemmel kitapdı. ;)

O kadar dedik sana M.Kohler'e yüklenme çok diye =)

Faik Yılmaz
13.01.2010, 14:48
Vadideki Zambak- Honore De Balzac

Felix isimli bir gencin acılarla dolu yaşamı. Anne baba kardeş hatta insan sevgisinden yoksun olarak büyüyen öğrenci Felix üstüne üstlük maddi imkansızlıklar giirdabına sürüklenince önce ruhi durumu daha sonra ise beden sağlığını kaybeder.

Hava değişimi için gittiği şehirdeki bir baloda karşılaştıı kadın onu çok etkiler. Madam De Morsaufu bir Arkadaşının komşusu olarak yeniden görünce ona karşı delicesine bağlanmaya başlar. Madam evli ve iki çocuk annesi olmasına rağmen kendini çocuklarına adayan kocasını seviyormuş gibi davranan ama saygıda asla kusur etmeyen bir karakterdir.

Felixi önce yakın bir akrabası gibi daha sonra ise ölümsüz aşkı gibi sever. Felixte bedenen bir şekilde olmasa bile bu fedakar ve ince ruhlu kadına hayatını bağlar. Annesinden , babasından en yakınından göremediği bütün sevgileri ve aşkı onda yaşamaya başlar.

Bu yasak aşk çok değişik bir aşktır. Yeri gelince kardeş gibi yeri gelince içten içe bir tutkuyla devam edip gider.

Bir gün Felix Parise gitmek zorunda kalır. Orada Lady Arabella ile tanışır. Aşk olarak değil ama şehvet olarak kandırmayı başarır Felixi. Tutkuyla karışık şehvetle Felixi kendine çeken Anabella ondaki gerçek aşkı farkeder. Ama kendi duygularını tatmin için ve İngiliz olmasının verdiği gururla onu kendine bağlayacağını düşünür.

Annesinin yazdığı mektupla bu ilişkiden haberi olan Madam Marsouf fedakarlıkla buna katlanmaya her zmaan olduğu gibi içine atıp sevgisini oraya saklamaya çalışır. Ancak kocasından dolayı zaten bozulmakta olan sağlığı iyice kötüye gider ve trajik bir sona doğru yol alır.

Felix bunu haber alır ve son anında yanında olur. Madam son anında kötü görünmek istemeyecek kadar ince ruhludur ve öldükten sonra zarar görmesin diye Felixin mektuplarınıda yaktırır. Ve kitap bir sonla biter acı bir sonla....

1 günde bitirdim bu kitabı..... 500 sayfa olsaydıbile yine bitirirdim.... Öyle sürükleyici ve şiirsel bir anlatımı varki.

Dursun Kaplan
13.01.2010, 15:44
http://www.tuerkkitabevi.com/catalog/article_images/kayip_sembol_1.jpg

Yeni kitabım. :)

Başladım bugün.

Sinan Akyıldız
13.01.2010, 19:05
Şu sıra Dan Brown ile boğuşuyorum bittiğinde merak üzerine aldığım Chuck Palahniuk'un Dövüş Kulübü ' nü okuyacağım bittiğinde karalamaya çalışırım bir şeyler :)

ApoCaN28
13.01.2010, 22:56
Zar Adam'ı okudum . Ama pek beğendiğim söylenemez. Farklı bir tarzda yazılmış ancak pek de etkileyici olmayan bir roman olduğu görüşündeyim =)

Gamze
13.01.2010, 22:57
Ben Vadideki Zambak'ı yaklaşık 3 sene kadar önce yarım bıraktım.
Hala yarım. :))

ApoCaN28
13.01.2010, 23:01
Bir tek Göçebe kitabını yarım bıraktım alıp tamamlamayı planlıyorum =)

Ha birde Metal Fırtına vardı . =)

Faik Yılmaz
14.01.2010, 08:15
Ben Vadideki Zambak'ı yaklaşık 3 sene kadar önce yarım bıraktım.
Hala yarım. :))

Bence baştan al ve bitir... :) Yoksa çok şey kaybedersin....

^^MeRWee^^
14.01.2010, 11:02
Yürekler Ölüm

İlyas Onat
16.01.2010, 01:21
Tasavvufa meyyâl arkadaşlara üç kitap tavsiye edeceğim:

İlki Jan Dallas'ın 'Gariplerin Kitabı' adlı romanı. İsmet Özel çevirisinden... Kendinden çok şey katmış Özel esere.

Mustafa Kutlu'nun 'Sır' adlı hikâye kitabı. Dergâh Yayınları'ndan...

Ve Filibeli Ahmed Hilmi Efendi'nin A'mâk-ı Hâyâl'i.

Sır'rı Ortahisar Camii'nde, pencerelerden içeriye düşen kırgın ikindi güneşinde handiyse cezbe hâlinde, satır satır hece hece okumuştum.
"Yola düştü mürîd. Sanırsın yeşil ekine yel düştü..."

Tavsiyemdir acizâne; kitap okurken mekânın münasip olması lazım.
Öğrenciyken yaz tatillerinde köye taşıdığım kitapların ilk 10 sayfasından fazlasını okuyabildiğim çok nadir olmuştur. İşten güçten değil öyle, müsaade etmemiştir kuş sesleri.

Gökhan KAN
16.01.2010, 01:26
Grange amcanın Kolonisi ni okuyorum şuan 100 sayfa okumuşumdur iyi sardı beni. Onu bitirmeden yeni kitap aldım Açlık Oyunları adında. Koloni bitsin okuyacağım. Varmı bu kitabı okuyan.

http://www.kitapokuyoruz.com/kapak/1115-Aclik-Oyunlari.jpg

LazAnisT
16.01.2010, 01:45
Çıkalı ve olay yaratalı bayağı oldu ama ben Şu Çılgın Türkler kitabını okumaktayım.Yaklaşık olarak 600 sayfalık kitabın yarısını bitirdim ama şu ana kadar abartılacak bir şey görmedim.

Cem Akyüz
16.01.2010, 01:53
Turhan Feyizoğlu--Bir İsyancının İzleri Deniz--

Fırtınalı Yıllarda Deniz Gezmiş'in yaptıklarını hapisteki günlerini anlatıyor

Ufuk
17.01.2010, 15:36
http://img200.imageshack.us/img200/2836/houseofnightseries.png

Gece Evi Serisi :

1-İşaret
2-İhanet
3-Seçilmiş
4-Vahşi
5-Av
6-Baştan Çıkarılmış<YENİ>

Herkese tavsiye ederim

Ayşe Aygün
18.01.2010, 13:06
Faik Yılmaz Seninn Kalsikler merakın yüzünden tekrar klasikleri okumaya başladım :) Şuan elimde Babalar ve Oğullar var :) Bu demek oluyorki lise yılklarında okuduğum klasikleri 30 yaşlarımda tekrar okuyacağım :)

Faik Yılmaz
18.01.2010, 13:30
Faik Yılmaz Seninn Kalsikler merakın yüzünden tekrar klasikleri okumaya başladım :) Şuan elimde Babalar ve Oğullar var :) Bu demek oluyorki lise yılklarında okuduğum klasikleri 30 yaşlarımda tekrar okuyacağım :)

Suç ve Ceza
Ölü Canlar
Vadideki Zambak

bu sene büyük bir hızla girdim geçen yılın acısını çıkartacağım inşallah....

Şu andada Gustave Flubertin Madam Bovary sini okuyorum....Az kaldı bitirince fikirlerimi paylaşacağım....

KUTADGU
18.01.2010, 14:31
http://www.ilknokta.com/urun/B/56757.jpg

Bu Fantastik hikayeye kaptırmışım kendimi bile.

İlk cilt olan Dünyanın Gözü bölümünü kısa bir sürede içtim adeta.
-Ki 800 sayfadır ilk cilt.

Hemen ikincisinin siparişini verdim. O da elimde.
Hatta okuyorum yine doya doya - Ki bu da 750 sayfa-

Yüzüklerin Efendisi'nden sonra asla bir fantastik roman okuyamam diyordum.

Semih sağolsun!

Ertan 51
18.01.2010, 14:51
Okumaya ilgim var ama iş,güç ve alışkanlık edinememe durumları yaş 40 oldu okuduğum kitap belki 5,belki 6.
Ama son düzlükte atağa geçtim..Çok merak ettiğim klasikleri okumaya başladım,herkezin ağzında olan Don Kişot'u hep merak ederdim Mançalı Şovalye Don Kişot u okudum,kitap okuma kültürü olanlara tavsiye etmek haddimize değil ama diğer arkadaşlara şidetle tavsiye ederim müthiş bir roman..Arkasından Puşkin'in Yüzbaşının Kızı adlı romanını okudum o da harika,şimdi ise Gorki nin Çocukluğum adlı kitabını okuyorum yarı ettim iyi gidiyor,
okumayı herkeze tavsiye ederim:o ayrı bir dünya imiş;)

Mira_61
18.01.2010, 14:53
Limon Ağacı'nı okuyan varmı?
Yakında o kitaba başlayacağım.:)

bordo61
18.01.2010, 16:52

Başladım bugün.

Bende başladım ama ilerleyemedim araya sınavlar girdi.

Yeniden başlamayı düşünüyorum

ApoCaN28
18.01.2010, 16:56
Bende başladım ama ilerleyemedim araya sınavlar girdi.

Yeniden başlamayı düşünüyorum

Sınavlardan sonra okuyun soluksuz okuyup bir çırpıda bitireceksiniz =)

macka61
18.01.2010, 22:24
Uğur Mumcunun silah kaçakçılığı ve terörü okudum değerli gazeticimize Allahtan rahmet diliyorum süper yazmış gerçekten tarafsız bir şekilde yazması belgelerle yazması o zamanki durumun neden ve nasıl olduğunu anlıyorsunuz

worldmaster
19.01.2010, 14:39
OLASILIKSIZ.Sonu hiç olmamış.Şimdi fazla ayrıntı verip okumayanların hevesini kırmayalım :)

karatasof
19.01.2010, 15:27
2009 kitap okuma açısından verimli değildi benim için.İnşaallah bu sene daha azimli olacağım.Jack London'un Martin EDEN'ini bitirdim.Şimdilerde mekanı cennet olsun Ö.Lütfi Mete'nin Allah'sız Müslümanlık adlı kitabını okumaktayım.

isimsiz_61
19.01.2010, 15:33
en son fareler ve insanları okudun çok güzeldi tavsiye ediyorum...

okg_53
19.01.2010, 18:02
Kitap mı okumak istiyorsunuz .

Selman Kayabaşı - Muhafız - Timaş Yayınları !!!

Bu güne kadar yüzlerce kitap okuyan biri olarak şiddetle tavsiyemdir.Bir önceki kitabı "Teşkilat" kadar başarılı.

Hem masonluğun vs. nin propogandasını yapan kitaplardan kat ve kat iyidir.Kendi ülkenizin özetidir.

Hüdai Pervaneli
19.01.2010, 19:03
Hedef 1hafta da 6 kitap okumak

Ilkini bugun bitirdim Cannan adli Kitap di harikaydi gözyaslarim tutamadim okurken gercek hayattan alinmis hikaye Herkese tavsiye ederim

siradeki diger 5 kitapta söyle Ucurumdan Dönüs, Bosluk, Sibel, Sark Kizi, Gönül yarasi

Semih
19.01.2010, 19:15
http://www.ilknokta.com/urun/B/56757.jpg

Bu Fantastik hikayeye kaptırmışım kendimi bile.

İlk cilt olan Dünyanın Gözü bölümünü kısa bir sürede içtim adeta.
-Ki 800 sayfadır ilk cilt.

Hemen ikincisinin siparişini verdim. O da elimde.
Hatta okuyorum yine doya doya - Ki bu da 750 sayfa-

Yüzüklerin Efendisi'nden sonra asla bir fantastik roman okuyamam diyordum.

Semih sağolsun!

Büyük Av ve Valere Borusu ile birlikte, Yüzüklerin Efendisi'nden iyice uzaklaşıyor hikaye. Yollar, yolculuklar, Ogierler...

Arthur Şahinkanadı, kendi kuyruğunu ısıran yılan , şu bu...
Dünya ırklarının neredeyse tümünün mitolojilerinden türetilmiş bu çorba, sadece "içilebilir" zaten.

-Beğeniyor olman da sırtımdaki yükü hafifletmedi değil bu arada. :)

"Zaman Çarkı döner ve çağlar gelip gider. Olmuş olan, olacak olan ve olmakta olan her an gölgenin altında ezilebilir. Bırakın ejder bir kez daha zamanın rüzgarına binsin..."

Sinan Akyıldız
20.01.2010, 13:07
Kayıp Sembol - Dan Brown

Biraz fazla beklenti ile okudum sanırım ondan hayal kırıklığına uğradım . 1-2 olay dışında kolay takip edilip tahmin edilebilen , fazla karışık terimler ile okuyucu ( şahsen beni :) ) bunaltan ve sonunu iyi getirememesiyle beğenmediğim bir kitap oldu :)

Faik Yılmaz
21.01.2010, 10:09
Gustave Flubert- Madam Bovary...

Balzac'ın Vadideki Zambak'ında ailesi daha doğrusu çocukları için kendini feda eden bir kadının hikayes anlatılıyordu. Bu romanda ise sadece kendi zevkleri ve düşünceleri için davranan çocuğunu bile umursamayan bir kadının hikayesi anlatılıyor...

Kendine tapacak kadar seven kocası güzel bir kızı olmasına rağmen Madam Bovary pek mutlu değildir. Eğlence hayatının güzellikleri altında bastırlmış mutluklarını arar...

En sonunda bulduğunu zanneder. Yine kaybeder kazanır derken kendisini yavaş yavaş maddi ve manevi buhranların altına sokar. Bu onun acı sonunun başlangıcıdır aynı zamanda...

Şiirsel anlatımın kişisel zevklere ulaşmada bir araç olarak kullanıdığı bir yaşam. İhtilalden sonraki Fransadaki yaşam....

Güzel bir anlatım acı bir son....

Zamanında yasaklanmış ahlaki değerlere aykırı bir kitap diye.....Şimdi ise dünya klasiği....

Dilara
21.01.2010, 21:42
Serdar Özkan-Kayıp Gül

Kayıp ikizinin ardından giden ikizini arayan fakat ikizini ararken kendisinin keşfedilmemiş özelliklerini bulan bir kızın hayatını anlatıyor. Dün aldım bugün bitirdim. Akıcı bir dili var bence eline alan bitene kadar düşüremeyecek... Aynı zamanda bu roman Doğu-Batı arasında köprü kurabilecek nitelikte bir kitap....

bmnserdar_61
22.01.2010, 13:29
http://img03.blogcu.com/images/k/a/h/kahvecikolata/kedininyeri_olasiliksiz_1250605585.jpg

Adam Fawer- Olasılıksız
ABD li yazar ın kitabı çok güzeldi.Şu anda Türkiye de 44. baskısını yaptı.Başka birşey dememe gerek yok sanırım

Gökhan KAN
22.01.2010, 14:23
Koloni yi sonunda bitirdim. Fena bir kitap değil okunabilir. Ama süper bir kitap arayanları fazla tatmin etmez bence.

http://www.kitapokuyoruz.com/kapak/1115-Aclik-Oyunlari.jpg

Ardından 2. kitabım Açlık Oyunlarını bir günde bitirdim. Beni o kadar kendine bağlayan bir kitaptı. Giriş bölümü sıkcıydı ama gelişme harikaydı.

Kitabı size yazarlar anlatsın..

“Elimden bir türlü bırakamadım… Bağımlısı oldum.”
—Stephen King

“Bu kitaba o kadar bağımlı kaldım ki, yemeğe çıktığımda bile kitabı yanımda taşıdım ve masanın altında okumaya devam ettim. Açlık Oyunları kesinlikle büyüleyici.”

Stephen Meyer

KAZANMAK ÜN VE TALİH, KAYBETMEK İSE KESİN ÖLÜM ANLAMINA GELİR.
BU OYUNUN GALİBİNİN KARNI DOYACAK KAYBEDEN İSE ÖLÜMLE TANIŞACAK…
AÇLIK OYUNLARI BAŞLASIN . . .

Hemen ikinci kitabı gittim aldım..Bu da iyidir diye tahmin ediyorum..

http://www.kulturtv.com.tr/images/book/9ad3a19923d421e45d58182ae0850cf9.jpg

demir
22.01.2010, 14:28
http://www.11112019.com/css/images/kitap.jpg

http://11112019.com

bir şehire vaad edilen adlı bu kıtabı okumanızı tavsiye edıyorum ıcınde aklınızın alamayacagı seyler var ısın garibi kitap bu sitede bedava yayınlanıyor ama kıtap olarak almak istiyenler dianar lardan alabılıyorlar

Hasan ZAİMOĞLU
22.01.2010, 16:28
yıllar önce okuduğum kitap serisinin son eklentilerini öğrenince yeniden okumaya başladığım metal fırtına kitabından aşırı etkilendim . şuan 1. kitabını okuyorum ve halizarda 3, alınmayı bekleyen 5 kitabı daha var :D

http://i41.tinypic.com/2556k2c.jpg

Dursun Kaplan
25.01.2010, 16:54

Başladım bugün.

Bugün bitirdim.

Dan Brown yazmış yine. Sürükleyici bir kitaptı. Ama gereksiz yere çok ayrıntıya girmiş. Açıkcası sıkıldığım yerler oldu. Kitabın sonuda çok etkileyici değildi. Heyecan olarak sonlara doğru biraz duruldu kitap. :)

SefaÇetinKulak
25.01.2010, 16:59
http://img12.imageshack.us/img12/8704/23482bizeheryertrabzonb.jpg (http://img12.imageshack.us/i/23482bizeheryertrabzonb.jpg/)

Okuduğum son kitap . Ama her gün yeniden okuyorum . Böylesine mükemmel kitap hazırlayan BMN'e sonsuz Teşekkürler .

Gökhan KAN
26.01.2010, 16:13
http://www.kulturtv.com.tr/images/book/9ad3a19923d421e45d58182ae0850cf9.jpg
Bu kitapta İlk kitap olan Açlık Oyunları kadar zevk almadm ama okunmaya değer yinede..

Sinan Akyıldız
27.01.2010, 02:17
Chuck Palahniuk - Dövüş Kulübü

Kitabı kendi sözleriyle anlatmak daha doyurucu olur :)

" Pahalı butik sabunlar , maaş çekleri , güzel ev , zarif mobilyalar . Yalnızlık ve yabancılaşma . Tüketimin susmayan arsız çağrısı . Yalanlar ve yalanlar . Nefret ve öfke .

Tüketim kültürüne , hırs ve üstünlük duygusuna , güzellik idealine ve iş dünyasına zehir zemberek bir eleştiri . "

" ... Şimdi kalk git ve küçük hayatını yaşa , ama unutma ki gözüm üzerinde , Raymon Hassel . Ancak peynir alıp televizyon seyretmeye yetecek kadar para kazandıran ...tan bir işte çalıştığını görmektense seni öldürürüm daha iyi . "

Okuduklarım arasında Direksiyon adam'la beraber en değişik tarza sahip kitaptı bence , en az filmi kadar çarpıcıydı kitabıda :)

TheCrow
27.01.2010, 11:43
"Ejderha Dövmeli Kız" ı okuyan var mı arkadaşlar? Dün başladım ama ilk 100 sayfa pek sürükleyici gelmedi bana, hep böyle mi gidecek acaba?..

61BrAvEhEaRt
27.01.2010, 12:25
"Ejderha Dövmeli Kız" ı okuyan var mı arkadaşlar? Dün başladım ama ilk 100 sayfa pek sürükleyici gelmedi bana, hep böyle mi gidecek acaba?..

kitabını okumadım ama sinema filmi vardı onu izlemiştim :rolleyes::p

m@rdi
28.01.2010, 11:03
http://www.kidap.com.tr/sipsevdi-sadelestirilmis-basim-huseyin-rahmi-gurpinar-r67292-sz380.jpg

İlk baskısı 1911 de yayınlanmış ancak sansüre uğramış olan eser son baskısına sansürsüz ve kısaltmaları olmadan tekrar yayınlanmış.

O dönemin Batı hayranlığını usta bir hicivle anlatan Hüseyin Rahmi'nin aslında günümüz çarpık ilişkilerini, para için gözü dönen insan tiplerini anlattığını, o zamanlar hayal ürünü olan rezilliklerin bugün gerçeğin ta kendisi olduğunu bazen üzülerek, bazen gülümseyerek, bazen de " yuh bu kadar da olmaz" diyerek" okuyacaksınız.

Gamze
28.01.2010, 15:53
Taa finallerden önce başladığım Elif Şafak - Şehrin Aynaları'nı bitirdim önceki gün.
Uzun bir süre Elif Şafak okumam artık.
Çok fazla dağıtmış, çok. Biraz da bölük pörçük okuyunca çoğu kısmını üstün körü geçmiş oldum, anlamak zor oldu.
Bu kadının kitaplarını mutlak sessizlikte ve uzun aralar vermeden okumak lazım.

Daha sonra efsaneme, Zülfü Livaneli'ye döndüm. Okumadığım son iki kitabı kalmıştı, artık bir tane var.
Son Ada'yı dün aldım elime ve bitirdim.
Müthiş bir eleştiri var kitapta. Oldukça sade bir anlatımla, müthiş bir eleştiri.
Eğer Livaneli'nin amacı okuyucuyu kitaptakiş karakterlere düşman etmek, sinirlendirmek ise çok başarılı olduğunu söylemeliyim.
bir darbeci başkanın, bir grup insanın bir şekilde şehirlerden kaçıp yerleştiği cennetten bir köşe olan Son Ada'ya gelmesi ile birlikte yaşananları anlatıyor kitap. O başkanın, memleketi olduğu gibi, bu cennet köşeyi de nasıl yaşanmaz bir hale soktuğunu anlatıyor...
Ve tabii ki kitabın önemli bir öğesi olan martılar...

Okunmalıdır.

Şimdi de yıllardır adını duyduğum, övgülerini işittiğim "Bir Çift Yürek" kitabına başadım Marlo Morgan'ın. Oldukça sürükleyici görünüyor...

pazarkapılı
28.01.2010, 16:04
prof.dr anıl çeçen-türkiye cumhuriyeti hukuk devleti....

hukuk,anayasal düzen,cumhuriyet....kavram kargası olmasın hepsi neymiş ne degilmiş farklarıyla acıklanıyor...ve sinsi oyunlar,planlar...hocamızın eline saglık....

evrents
30.01.2010, 23:28

Ilkini bugun bitirdim Cannan adli Kitap di harikaydi gözyaslarim tutamadim okurken gercek hayattan alinmis hikaye Herkese tavsiye ederim

siradeki diger 5 kitapta söyle Ucurumdan Dönüs, Bosluk, Sibel, Sark Kizi, Gönül yarasi
Cannan adlı kitaptan biraz bahseder misiniz?

Semih
01.02.2010, 11:40
Tehlikeli Oyunlar ile birlikte, Oğuz Atay yolculuğum sona ermiş oldu.
Çok sağlam bir kitap daha.

Tutunamayanlar'ın bıraktığı balyoz yemiş hissiyattan sonra, Oğuz Atay bağımlılığımı bir nebze giderebildiğim kitap.
Oğuz Atay okuyacaklara tavsiyem önce Tehlikeli Oyunlar'ı, sonra Tutunamayanlar'ı okumalarıdır.
Zira onun tarzına alışmak dahi başlı başına bir mesele.

Üstad yaşasaydı da, şu büyük projesini tamamlayabilseydi ortaya ne çıkacaktı merak ediyorum.
Roman yazarlığında Türkiye'nin açık ara önünde Oğuz Atay.

Kendi klasikler listeme ekledim Tehlikeli Oyunlar'ı da.
Tutunamayanlar'ın hemen ardına...

Faik Yılmaz
03.02.2010, 13:25
Tavuk Suyuna Çorbalar - Gençlerin içini ısıtacak Öyküler.....

Bir akşam canım sıkıldı bir bakayım dedim bir baktımki 130 sayfalık kitabı bitirivermişim....

Kısa öykülerden oluşması ve değişik insanların anılarından yararlanılması sıkılmamaızı sağlıyor...

Genelde önyargı duvarını nasıl aşacağımızla ilgili öyküler var....

Güzel bir kitaptı tavsiye ederim. Özellikle genç kardeşlerime....

ApoCaN28
03.02.2010, 14:59
Zar Adamın Peşinde

Bu kitabı bitirdim . Pek Güzel Değildi .

Egemen Yılmaz
03.02.2010, 16:49
http://static.ideefixe.com/images/32/32440_2.jpg

Bu kitabı okumakta hayli geç kaldığımı düşünüyordum, gerçekten öyle olmuş. George Orwell'in 1984'te dünyanın gelebileceği durumu anlattığı kitap "siyasetkurgu" diyebileceğim bir yapıda ve bazı yönleriyle günümüze de ışık tutabiliyor. Tavsiye ederim.

Kitapla ilgili detaylı bilgi http://en.wikipedia.org/wiki/Nineteen_Eighty_Four adresinde mevcut (İngilizce)

boztepeliyasin
04.02.2010, 00:54
en son elif şafakın PİNHAN adlı kitabını okudum.pek akıcı olduğunu söyleyemem. elif şafağın AŞK kitabını sadece okuyanlar ona aldanıpta bu kitaba başalmasınlar.

Özkan
04.02.2010, 01:33
Bundan 2 yıl öncesine kadar günde 300-400 sayfa kadar okuyabiliyordum ve düzenli olarak aldığım 5 dergi vardı ama gittikçe okumayı azalttım. İlk etapta edebiyatı terk ettim, sonra târih-siyâset-felsefe üçlüsünü, daha sonra dergileri ve en sonunda ders kitabı okumayı da bıraktım. Şimdi ders kitaplarımızın özetinin özeti denebilecek TUS hazırlık kitaplarını okumakta bile zorlanmaya başladım ve bu sorunu hızla çözmeliyim. Yoksa hayâtımı pratisyen olarak geçirme durumunda kalabilirim.

Önereceğiniz birşeyler var mı?

Not: Okumayı azaltmam bir tercih değildi, tamâmen istem dışı gelişti.

Gökhan KAN
04.02.2010, 15:16
Uçurtma Avcısı kitabına bayıldım. Herkes okusun..

http://img1.blogcu.com/images/y/e/n/yenifilmizle/ucurtma_avcisi.jpg

Gamze
04.02.2010, 15:20
Bu kitap var bende de. Henüz başlamadım. Epey bunalıma sokuyor diye duymuştum arkadaşımdan. :)

Ba®ış
04.02.2010, 15:26
en son Wladimir Bartol-Fedailerin Kalesi Alamut'u aldım ama daha finallerden okuma fırsatı bulamadım.bitirince karalarız bir iki satır.
http://images.gittigidiyor.com/1764/Fedailerin-Kalesi-ALAMUT-Vladimir-Bartol__17642482_0.jpg

Süleyman Eruyar
04.02.2010, 16:00
Bu kitap var bende de. Henüz başlamadım. Epey bunalıma sokuyor diye duymuştum arkadaşımdan. :)

Bu kitabı muhakkak okumalısın, ben 8 adet alıp, hediye ettim, 8.000.000 kişi tarafından demek bu yüzden okunmuş, herkes benim gibi davranmışsa...

Fatih Ersoy
04.02.2010, 18:42

Hüsseyini mi ne yazarı :) Bir arkadaşım önerdi 2-3 gün önce.. Olasılıksız'dan bile iyi bir kitapmış.. Bakacağuk :)

Kaya
04.02.2010, 19:58
Tavsiye ederim...

33 KURŞUN - SAYGI ÖZTÜRK

33 Askerimizin Şehit Edildiği Katliamın Tanıkları Anlatıyor

"Onlar silahlarını bize doğru çevirdikleri sırada kelimei şahadet getirip kendimi yere attım. (...) Mermilerden biri bacağıma isabet etmişti. Vurulanlar üzerime düşüyor, kafama kurşun gelmemesi için korumaya çalışıyordum. Hepimizin öldüğünden emin olmak için sürekli ateş ediyorlardı..."

"Artık yapacak bir şeyimiz kalmamıştı. Karşımızda bizi öldürmeye karar vermiş kişiler vardı. Silahlar adeta ölüm kusuyordu. (...) Ben yere düşerken, üzerime kol kola olduğum diğer arkadaşım düştü. Ben de yaralıydım ama altta olduğum için dikkat çekmiyordum. Bir süre sonra büyük bir sessizlik oldu. Sürekli kan kaybediyordum."

"Kaçırılalı saatler omuş, daha kurtarılacaklarına ilişkin hiçbir işaret alamamışlardı. Teröristler ise son derece rahat hareket ediyorlardı. Bir köyden geçerken, köylülerin teröristleri alkışlamasına şaşırmıştı Osman. Daha da şaşırdığı ise köylülerden 'Hadi T.C. askeri gelip de sizi kurtatsın' sözlerini duymasıydı.

http://www.turk2turk.com/img/covers/book/33Kursun.jpg

Fatih Özkan
04.02.2010, 23:11
http://img138.imageshack.us/img138/7086/abdulahmitinkurtlarlada.jpghttp://img407.imageshack.us/img407/8608/9786051141343.jpghttp://img341.imageshack.us/img341/7213/9789756006238.jpghttp://img31.imageshack.us/img31/4530/katreimatemiskenderpala.png

Son okuduğum 4 kitap...
Dördü de tavsiye edilir arkadaşlar...
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 1-2 kısa sürede bitirebileceğiniz kitaplar...
Empati'nin yazarını da "Olasılıksız" adlı eserden tanırsınız...
Gene müthiş bir kitap yazmış ama çok daha uzun soluklu (:
Ama en güzeli Katre-i Matem adlı eser...
Kademelerle bir cinayetin çözümüne ulaşmaya çalışıyorsunuz...
Osmanlı Dönemi'ni ve sarayı bilinmeyenleri ile anlatan bir eser...

SEDAT
04.02.2010, 23:20
http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_338272891.gif (www.resimupload.com/ds338272891_gneydoudan_ykler.html)

- Güneydoğuda bizim için çarpışan vatan evlatlarının zorlu yaşamları..

- Geride bekleyen annelerin yaralı askerleri tedavi eden doktorların asker eşini çocuklarıyla bekleyen insanların kısacası terörün etkilediği bütün insanların hikayesi...

- Beğeniceğinizi umarım..
http://pic1.resimupload.com/r7/thumb_722126002.gif (www.resimupload.com/ds722126002_yer_eksi_2.html)

- Bir Yüzbaşı Bir gazeteci Ve Güneydoğulu bir gencin Terörün ortasında kesişen hikayeleri...

Nurbanu
06.02.2010, 11:52
Geçenlerde uzun zamandır görüşmediğimiz bir arkadaşla buluşmuştuk. Gezerken o günün hatırası olarak kalması için bir kitap alalım dedim birbirimize. Küçücük bir kitap ilişmişti gözüme incecik... Başlığı da dikkatimi çekince almakta tereddüt etmedim. Dün okuma fırsatı bulabildim ve sizlere de önermek istedim. "İlk Namaz"-- Nurefşan Çağlaroğlu

Kitabın arka kapağından alıntı...

Bir yazarın kıldığı ilk sabah namazı...
Bir doktorun kıldığı ilk öğle namazı...
Bir sosyoloğun kıldığı ilk ikindi namazı...
Bir ressamın kıldığı ilk akşam namazı...
Bir felsefecinin kıldığı ilk yatsı namazı...

Bir hikaye kitabı değil "İlk Namaz" fakat beş kişinin hikayesi var beş şehirde. Yazar, doktor, sosyolog, ressam, felsefeci...
Kulağımıza okunan ilk ezanla başlar namazla iletişimimiz ancak daha namaz kılacak durumda değilizdir ve ezansız olan son namazla asıl aleme göçeriz. Son nefesimiz, son namazımız gibi olmalı; son namazımız da son nefesimiz gibi.

KUTADGU
06.02.2010, 14:38
@ Barış.

Alamut'u çok beğeneceğine inanıyorum.

Nurbanu
07.02.2010, 13:49
"Bir Adam Yaratmak" --- Necip Fazıl

Çok kısa bir piyes olup gayet akıcı bir uslüpla yazılmış. Muharrir... Husrev kendi yazdığı kısa oyunun daha sonra gerçeğe dönüşmesini ele alıyor. Tabi bunun gerçeğe dönüşmesinde Hüsrev'in etrafındaki doktorundan gazetecesine herkesin büyük bir payı olduğu ortada. Okumanızı tavsiye ederim sadece bir kaç saatinizi alacaktır.

Mustafa Önder
07.02.2010, 14:02

Çok kısa bir piyes olup gayet akıcı bir uslüpla yazılmış. Muharrir... Husrev kendi yazdığı kısa oyunun daha sonra gerçeğe dönüşmesini ele alıyor. Tabi bunun gerçeğe dönüşmesinde Hüsrev'in etrafındaki doktorundan gazetecesine herkesin büyük bir payı olduğu ortada. Okumanızı tavsiye ederim sadece bir kaç saatinizi alacaktır.

2 yıl önce oynamıştık bu oyunu. Baya da tutmuştu. Muhsin Ertuğrul tarafından defaiyetle sahneledindi zamanında Şehir tiyatrolarında. Özellikle hüsrev karekterinin şu tiradı müthiştir.

''bir bıçağın deştiği yerden kan akmaz olur mu? benim de beynimden, kan akıyor. ben düşünmüyorum beynim kaynıyor. görüyorum, gözlerimi yumunca görüyorum. beynimin etten yuvarlağı içinde her düşünce bir damla siyah kan gibi yuvarlanıyor. ben istemiyorum fakat hiç bıçağın deştiği yerden kan akmaz olur mu?''

Semih
07.02.2010, 20:06

2 yıl önce oynamıştık bu oyunu. Baya da tutmuştu. Muhsin Ertuğrul tarafından defaiyetle sahneledindi zamanında Şehir tiyatrolarında. Özellikle hüsrev karekterinin şu tiradı müthiştir.

''bir bıçağın deştiği yerden kan akmaz olur mu? benim de beynimden, kan akıyor. ben düşünmüyorum beynim kaynıyor. görüyorum, gözlerimi yumunca görüyorum. beynimin etten yuvarlağı içinde her düşünce bir damla siyah kan gibi yuvarlanıyor. ben istemiyorum fakat hiç bıçağın deştiği yerden kan akmaz olur mu?''

Muharrir Husrev, ömrümde özümsediğim ilk karakter olsa gerek.
Biz de oynamıştık Bir Adam Yaratmak'ı.
Muharrir Husrev'dim ben de.

Bu eser anlatılmaz...

Zaten Necip Fazıl da soruyor: "Bu bir eser mi, şaheser mi?" diye.

macka61
07.02.2010, 22:34
en son Martin Lings ( Ebubekir Siraceddin) in yazmış olduğu Peygamber efendimiz (S.A.V) in hayatını anlattığı kitabı okudum Kuran-I Kerimden ayetler ve hadis-i şeriflerle yüce dinimizi anlatan Pakistanda ödül almış bir kitap okumanızı tavsiye ederim sırada Ayşe Kulinin Köprüsü var

Nurbanu
08.02.2010, 00:12

Bu eser anlatılmaz...

Zaten Necip Fazıl da soruyor: "Bu bir eser mi, şaheser mi?" diye.

Herkes alıntı yapmış. Ben de beni en fazla etkileyen kısacık bir şey yazayım dedim ... (ruh halimi mi anlatıyor ne :) )

" Anlayın bu azabı! Bir azap ki, kul olduğum için çekiyorum, çekmemek için ALLAH olmak lazım. İnsana göre değil bu; yok bunu çekecek aza insanda! Yetişir! Gelsin artık her şey yerli yerine! Verin bana artık dünyamı! Salıverin beni kalabalıklara! "

isimsiz_61
08.02.2010, 12:50
şuan ZAR ADAMı okuyorum güzel idare eder ama büyütüldüğü kadarda güzel sayılmaz....

Selman61
08.02.2010, 18:49
http://www.martiyayinlari.com/admin/addimage/GUNAHKAR.jpg

bu kitabı tavsiye ederim,
benim çok hoşuma gitmişti

Fatih YAZICI
08.02.2010, 19:05
Uçuş Denemeleri ~ İbrahim Tenekeci

Adeta yaşamdan kesitler. Ama öyle böyle değil. Afilli cümlelerle süslenerek. Kısa, fakat anlamsızlaştıramadığınız bazı olaylardan ya da durgun hallerden sonra açıp okunabilecek meziyetin kol gezdiği bir kitap.

"sizler öpücükle uyanırsınız her sabah
uyanırım ben, ıpıssız bir tokatla."

diyebilecek kadar da sade ve samimi.

Garanti Karantina ~ Murat Menteş

Eğer Murat Menteş okumuş ve sevmişseniz gözü kapalı okunabilecek cinsten, çıkarılmakta geç kalınan bir kitap. Okurken eksisozluk ya da wiki'nin açık olması faydalıdır :D

Dar Kapı ~ Andre Gide

Tamamen bir konu kolajı. Her türlü duygu bulunabilecek cinsten. Kendi kendini muhasebeden geçirtiyor.

Oğuz ZEYTİN
08.02.2010, 19:57
1915 olaylarını belgelerle anlatan bir kitap : Ermeni Tehciri - Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu

1970ler Türkiye'sine bir bakış... Yaşanmış birolayın romansı anlatımı: Sancı - Emine Işınsu

Üretim sektöründe çalışanlar ve Endüstri Mühendisliği öğrencilerine tavsiyem. Kısıtlar Teorisi'nin bir fabrika ortamında aşkla karışık anlatımı: Amaç/The Goal - Eliyahu Goldratt

Bir Orta Asya seyahatnamesi: Türkistan Türkistan - Yavuz Bülent Bakiler

Bugüne dek okuduğum en güzel roman: Ruh Adam - H. Nihal Atsız

EmrahYalçınalp
09.02.2010, 16:53

Kesinlikle tavsiye ederim. Çok iyi kitap.

Bunun yanında;
Taş Devri Diyeti, herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm bir sağlık kitabı. Adına bakıp da diyet kitabı olarak falan düşünmeyin. Güzel güzel kendimizi nasıl zehirlediğimizi anlatan önemli bir yapıt. Prof . Dr. Ahmet Aydın'ın kitabı...
http://www.yenikitaplar.org/tasdiyet.jpg

Türkçe'ye çevrildi mi bilmiyorum. Ama çevrildiyse, ya da orjinalini okuma fırsatı bulan olursa, If I were You çok keyifli, bol bol güldüren bir kitap. Julia Llewellyn'ın kitabı. Benzer türde yazılmış başka kitapları da olan, İngiltere'de çok tutulan bir yazar.

http://www.penguin.co.uk/static/covers/all/6/5/9780141018256H.jpg

Stieg Larsson'un Ejdarha Dövmeli Kız'ı çok, çok, çok iyi bir kitap. Mutlaka okunmalı.

http://ohiyesa.com/urun_resim/ejderha_dovmeli_kiz.jpg

Son olarak, sanırım bu da Türkçe'ye çevrilmedi ama, yine fırsatı olan olursa Shanghai Baby'i tavsiye ederim. Çin'de yasaklanan, defalarca yakılan, tasvir başarısı yüksek olan (ama bu İngilizce'ye çevrilme başarısından da kaynaklanabilir) bir solukta biten bir kitap. 20'li yaşlarda bir yazarı var: Wei Hui Zhou.

Hüseyin Bağdat
09.02.2010, 16:59
Ernest Hemingway : Silahlara Veda

Savaş esnasında tanışan bir askerin ve hemşirenin aşkını ve savaşın yarattığı trajediyi anlatıyor...

Nurbanu
09.02.2010, 18:56
Garanti Karantina ~ Murat Menteş

Eğer Murat Menteş okumuş ve sevmişseniz gözü kapalı okunabilecek cinsten, çıkarılmakta geç kalınan bir kitap. Okurken eksisozluk ya da wiki'nin açık olması faydalıdır :D

Murat Menteş :) o adam enteresan yaa :) " Korkma Ben Varım" sanırım en son yazdığı kitabı. onu alıp kuduktan sonra bunu da okurum inşaallah ;)

Stieg Larsson'un Ejdarha Dövmeli Kız'ı çok, çok, çok iyi bir kitap. Mutlaka okunmalı.

Son olarak, sanırım bu da Türkçe'ye çevrilmedi ama, yine fırsatı olan olursa Shanghai Baby'i tavsiye ederim. Çin'de yasaklanan, defalarca yakılan, tasvir başarısı yüksek olan (ama bu İngilizce'ye çevrilme başarısından da kaynaklanabilir) bir solukta biten bir kitap. 20'li yaşlarda bir yazarı var: Wei Hui Zhou.

Şuan en fazla merak ettiğim kitaplar arasında... mutlaka okunmalıyım... bakalım sonra yazarım yorumlarımı :)

ben şimdi İskender Pala'yı okuyorum "Ah mine'l Aşk". Gayet güzel gidiyor...

macka61
10.02.2010, 00:19
Ayşe Kulinin köprü eserini okudum çok güzel bir kitaptı akıcı bir dili vardı insanlığın ölmediğini devlet adamlığını anlatan güzel bir kitap rahmetli valimiz Recep Yazıcıoğlunuda saygıyla anıyorum

Özkan
10.02.2010, 00:34
Bundan 2 yıl öncesine kadar günde 300-400 sayfa kadar okuyabiliyordum ve düzenli olarak aldığım 5 dergi vardı ama gittikçe okumayı azalttım. İlk etapta edebiyatı terk ettim, sonra târih-siyâset-felsefe üçlüsünü, daha sonra dergileri ve en sonunda ders kitabı okumayı da bıraktım. Şimdi ders kitaplarımızın özetinin özeti denebilecek TUS hazırlık kitaplarını okumakta bile zorlanmaya başladım ve bu sorunu hızla çözmeliyim. Yoksa hayâtımı pratisyen olarak geçirme durumunda kalabilirim.

Önereceğiniz birşeyler var mı?

Not: Okumayı azaltmam bir tercih değildi, tamâmen istem dışı gelişti.Ola it mi afkurayi ha buraya!:mad:

İlyas Onat
10.02.2010, 03:59
Estağfirullah.
Ben bir kitap tavsiye edeyim öyleyse acizane.

Amasya ile ne tür bir bağınız var bilmiyorum ama eğer okumadıysanız Özkan Yalçın'ın, Ötüken Yayınlarından çıkan "Yedinci Şehir" adlı eserini tavsiye ederim. Hoş bir Amasya şehrengizi.

ApoCaN28
10.02.2010, 15:42
Ola it mi afkurayi ha buraya!:mad:

Herkesin beğenmiş olduğu kitaplardan birisini seçebilirsin .

Örneğin

OLASILKSIZ , ALACAKARANLIK , Melekler Ve Şeytanlar vs.:rolleyes:

Faik Yılmaz
10.02.2010, 15:49
ben şimdi İskender Pala'yı okuyorum "Ah mine'l Aşk". Gayet güzel gidiyor...

Bende artık nitelikli kitap okumaya karar verdim.... Liseden beri okuyamadığım İskender Palanın kitaplarına başladım....

Gerçekten okyanusa dalmak gibi bir şey.... Ne zaman ne çıkacağını bilemiyorsunuz.....

evrents
10.02.2010, 16:23

Canan kitabını bugün aldım ve bir ara başlıycam (bugün olmaz çünkü maçlar var) bakalım bende ağlıycak mıyım :)

Özkan
10.02.2010, 18:58
Estağfirullah.
Ben bir kitap tavsiye edeyim öyleyse acizane.

Amasya ile ne tür bir bağınız var bilmiyorum ama eğer okumadıysanız Özkan Yalçın'ın, Ötüken Yayınlarından çıkan "Yedinci Şehir" adlı eserini tavsiye ederim. Hoş bir Amasya şehrengizi.Amasya'yla bağlantım şudur: Babam Merkez'e bağlı Çavuş köyünden, annem ise yine Merkez'e bağlı İlyas köyünden.

Önerdiğiniz şehrengîzi alıp okuyacağım.

evrents
11.02.2010, 18:29
Tavsiye ederim...

33 KURŞUN - SAYGI ÖZTÜRK

"Onlar silahlarını bize doğru çevirdikleri sırada kelimei şahadet getirip kendimi yere attım. (...) Mermilerden biri bacağıma isabet etmişti. Vurulanlar üzerime düşüyor, kafama kurşun gelmemesi için korumaya çalışıyordum. Hepimizin öldüğünden emin olmak için sürekli ateş ediyorlardı..."

"Artık yapacak bir şeyimiz kalmamıştı. Karşımızda bizi öldürmeye karar vermiş kişiler vardı. Silahlar adeta ölüm kusuyordu. (...) Ben yere düşerken, üzerime kol kola olduğum diğer arkadaşım düştü. Ben de yaralıydım ama altta olduğum için dikkat çekmiyordum. Bir süre sonra büyük bir sessizlik oldu. Sürekli kan kaybediyordum."

"Kaçırılalı saatler omuş, daha kurtarılacaklarına ilişkin hiçbir işaret alamamışlardı. Teröristler ise son derece rahat hareket ediyorlardı. Bir köyden geçerken, köylülerin teröristleri alkışlamasına şaşırmıştı Osman. Daha da şaşırdığı ise köylülerden 'Hadi T.C. askeri gelip de sizi kurtatsın' sözlerini duymasıydı.

Bu kitap nasıl güzel mi?Konusuna göre çok etkileyici bir kitap mı?

Gökhan KAN
12.02.2010, 00:09
Vadideki Zambak- Honore De Balzac

Felix isimli bir gencin acılarla dolu yaşamı. Anne baba kardeş hatta insan sevgisinden yoksun olarak büyüyen öğrenci Felix üstüne üstlük maddi imkansızlıklar giirdabına sürüklenince önce ruhi durumu daha sonra ise beden sağlığını kaybeder.

Hava değişimi için gittiği şehirdeki bir baloda karşılaştıı kadın onu çok etkiler. Madam De Morsaufu bir Arkadaşının komşusu olarak yeniden görünce ona karşı delicesine bağlanmaya başlar. Madam evli ve iki çocuk annesi olmasına rağmen kendini çocuklarına adayan kocasını seviyormuş gibi davranan ama saygıda asla kusur etmeyen bir karakterdir.

Felixi önce yakın bir akrabası gibi daha sonra ise ölümsüz aşkı gibi sever. Felixte bedenen bir şekilde olmasa bile bu fedakar ve ince ruhlu kadına hayatını bağlar. Annesinden , babasından en yakınından göremediği bütün sevgileri ve aşkı onda yaşamaya başlar.

Bu yasak aşk çok değişik bir aşktır. Yeri gelince kardeş gibi yeri gelince içten içe bir tutkuyla devam edip gider.

Bir gün Felix Parise gitmek zorunda kalır. Orada Lady Arabella ile tanışır. Aşk olarak değil ama şehvet olarak kandırmayı başarır Felixi. Tutkuyla karışık şehvetle Felixi kendine çeken Anabella ondaki gerçek aşkı farkeder. Ama kendi duygularını tatmin için ve İngiliz olmasının verdiği gururla onu kendine bağlayacağını düşünür.

Annesinin yazdığı mektupla bu ilişkiden haberi olan Madam Marsouf fedakarlıkla buna katlanmaya her zmaan olduğu gibi içine atıp sevgisini oraya saklamaya çalışır. Ancak kocasından dolayı zaten bozulmakta olan sağlığı iyice kötüye gider ve trajik bir sona doğru yol alır.

Felix bunu haber alır ve son anında yanında olur. Madam son anında kötü görünmek istemeyecek kadar ince ruhludur ve öldükten sonra zarar görmesin diye Felixin mektuplarınıda yaktırır. Ve kitap bir sonla biter acı bir sonla....

1 günde bitirdim bu kitabı..... 500 sayfa olsaydıbile yine bitirirdim.... Öyle sürükleyici ve şiirsel bir anlatımı varki.
Bende yeni okudum..İyi bir kitaptı..Dediğin gibi iyi bir anlatımı var..

m@rdi
12.02.2010, 00:31
Bende artık nitelikli kitap okumaya karar verdim.... Liseden beri okuyamadığım İskender Palanın kitaplarına başladım....

Gerçekten okyanusa dalmak gibi bir şey.... Ne zaman ne çıkacağını bilemiyorsunuz.....

Bugüne kadar okudukların "niteliksiz" miydi yani?

Üstadların kemiklerini sızlattın şimdi.
:rolleyes:

Gökhan KAN
12.02.2010, 14:26
Suç ve Ceza yı okumaya başladım bakalım dedikleri kadar güzel mi ?

Faik Yılmaz
12.02.2010, 14:38
Bugüne kadar okudukların "niteliksiz" miydi yani?

Üstadların kemiklerini sızlattın şimdi.
:rolleyes:

Meramımı tam anlatamadım her halde....

Klasiklere laf edermiyim hiç.. Onlar baştacımız bizim....

Ben vaktiyle siyasi içerikli onlarca kitap okudum... o zaman bayağı bir zevk alıyordum doğrusu ama şimdi klasikleri ve İskender Pala gib üstadların eserlerini gördükçe vaktimi boşa harcadığımı düşünüyorum...

Siyasetin kokuşmuşluğunu gazetelerde televizyonda fazlasıyla görüyorum zaten... Nitelik derken onu kastetmiştim....

Yoksa Bir Dostoyevski ye Balzaca ya da Tolstoy üstadlara laf etmek haddimizemi düşmüş....

Onlar gecemi aydınlatan birer mumdur benim için....

Faik Yılmaz
12.02.2010, 14:39
Suç ve Ceza yı okumaya başladım bakalım dedikleri kadar güzel mi ?

O kadar güzelki okurken bir an önce bitirmek isteyeceksin sonunu merak edeceksin....

Bitttiğindede garip bir hüzün kaplayacak içini......

Eminim adım kadar....

İHTİLALL
12.02.2010, 15:00
Ola it mi afkurayi ha buraya!:mad:

Eğer,okuldan başka mesai ya da çalışma zorunluluğun yoksa,

Bulunduğun mekanı,

Olabildiğince uzun bir zaman için,

Ve olabildiğince uzak ve farklı olabilecek şekilde değiştir..

Bulunduğu yerde bilgisayar,tv olmasın..

Cep telefonu sadece çalınca aç..

Bu sürede değilde,dönüşte okumaya başla..

Ben buna ,bilgisayardan da pek anlamama ma rağmen "reset" derim..

Formül bana ait ve garantisi yok,bu arada..

Kendimde denemiştim,olmuştu..:)

Bu arada,

Dünyayı ,fazla ciddiye almamanı öneririm..:)

evrents
12.02.2010, 16:12
Tavsiye ederim...

33 KURŞUN - SAYGI ÖZTÜRK

Arkadaşlar bu kitap konusu gibi etkileyici mi?

Özkan
12.02.2010, 17:20
Eğer,okuldan başka mesai ya da çalışma zorunluluğun yoksa,

Bulunduğun mekanı,

Olabildiğince uzun bir zaman için,

Ve olabildiğince uzak ve farklı olabilecek şekilde değiştir..

Bulunduğu yerde bilgisayar,tv olmasın..

Cep telefonu sadece çalınca aç..

Bu sürede değilde,dönüşte okumaya başla..

Ben buna ,bilgisayardan da pek anlamama ma rağmen "reset" derim..

Formül bana ait ve garantisi yok,bu arada..

Kendimde denemiştim,olmuştu..:)

Bu arada,

Dünyayı ,fazla ciddiye almamanı öneririm..:)Teşekkürler Veysel abi. Deneyeceğim.

Oğuz ZEYTİN
13.02.2010, 21:56
Hani eskiden Kara Murat çizgi romanları vardı, işte onun yazarı Rahmi Turan'ın romanı "DAĞLARIN SESİ"...

Bu sabah aldım ve az önce bitti.

Şırnak dağlarındaki eşkıya Abdülkerim ve genç kahraman teğmen Hilmi'nin mücadelesi...

Okumakta fayda var.

Ayşe Aygün
15.02.2010, 09:50
İki darbe arasında.
İskender pala.

Üzerinde not var ilginç zamanlarda diye. Daha yeni başladım.Okuduktan sonra yorumlarımı yazarım ama bu sefer farklı bir şey kullanmış asker anıları üzerinden gitmiş.

macka61
15.02.2010, 17:38
Sunay Akının Ay Hırsızı adlı kitabını okudum hemşerimize helal olsun o hikayeleri nerden buluyor anlamak güç anlatışıda süper mutlaka okumanız gereken bir kitaptır

Erdal
15.02.2010, 19:20
Önce İskender Pala'nın "Katre-i matem"i ardından Nazan Bekiroğlu'nun "İsimle ateş arasında" sı....Tarihi roman sevenlere tavsiye ederim. Hatta bu ikilinin arasına Reha Çamuroğlu'nun "Son Yeniçeri" si de sıkışabilir....Yanlış bilmiyorsam Son Yeniçeri yi Amerikalılar film yapacak....Kim akıl edecek diye düşünür dururdum...Yeterli bütçe ayrılırsa harika bir film olur eminim :)

Gökhan KAN
16.02.2010, 22:38
Limon Ağacı da fena bir kitap değil.

1967 yılının yaz aylarında, Altı Gün Savaşı'ndan uzak olmayan bir tarihte, genç bir Filistinli adam ve iki arkadaşı İsrail'in Ramla kasabasına giderler. Onlar kuzendir ve yaklaşık yirmi yıl önce ailelerinin terk etmek zorunda kaldığı, çocukluklarının geçtiği evi görmek isterler. Bir kuzenin yüzüne kapı kapanır, diğerinin ailesinin evi okula dönüştürülmüştür fakat öbür kuzen olan Bashir, kendisini içeri davet eden Dalia tarafından karşılanır.

Bir Arap ve bir Yahudi ailesinin ilişkilerinin başlangıç noktası budur. Bashir babasının dikmiş olduğu limon ağacında bir sahipsizlik ve işgal duyguları içinde olur.1948 yılında küçük bir çocuk iken Bulgaristan'dan kaçak olarak gelmiş olan Dalia Soykırım tarafından yok edilen bir umut ışığı görür. Onlar kaçınılmaz olarak kendi yazgılarını yaşamışlardır ve bu İsrail-Filistin tarihinin bir küçükevrenini oluşturmaktadır.

İki genç insanın başlattığı diyalog bölgenin barış umudunu ortaya koymaktadır. Limon ağacı simgesel olarak bölgede huzurun mümkün olduğunu anlatmaktadır.

http://www.ilknokta.com/urun/L/88932.jpg

Faik Yılmaz
17.02.2010, 13:30
Kitab-ı Aşk - İskender Pala

İster ilahi olsun adı ister beşeri aşkın tarihi insanlığın doğum tarihi kadar . İnsan varsa aşkta vardır....Üstad İskender Pala bu konuyu irdelemiş hem de ne irdeleme.....

Buradaki aşk karşılık beklemeden duyulan bir aşk. Bedensel zevklerin çok ötesinde ruhsal tatmine dayanan bir duygunun adı.

O kadar güzel beyitler varki içinde nar misali açtıkça daha güzel parçalarını görüyorsunuz. Bir nokta bir adım geriye gidince anlamı bambaşka olan beyitler.

Aşk hikayeleri var sonu acıyla biten.

Diyorki aşkın en güzel yönü karşılıksız sevilmesinden , acı çekilmesinden ve O'na ulaşmak çin duyulan ıstıraplardır.

Müslüman birinin Hristiyan bir kızı sevmesini anlatan bir hikaye varki insanı derin düşüncelere daldırıyor...

Okuyun mutlaka okuyun.....

Sevdiğinize sevdiklerinize bakışınız değişecek.....Mutlaka....

Gökhan KAN
18.02.2010, 01:20
Faik abi elimdeki kitapları bitireyim senin tavsiyelerinle İskender Pala kitaplarını okuyacağım merak ettim.

DNA-TS
18.02.2010, 02:19
en son mutluluğun mimarisi adlı kitabı okudum. alain de botton un kitabı.felsefeci bottonun mimariyi yorumlaması.güzel bir kitaptı örneklemeleride öle.birazda kişisel gelişim ve değişim kitaplarına sardım.cengiz eren NLP ve doğan cüceloğlunun NLPS kitaplarını okuyacağım tez zamanda.bu arada iskender palayı eskiden beri takip ediyorum bu aralar biraz daha gündem oldu.başından geçenleri anlattığı kitap ta baya konuşulacağa benziyor...kendi deyimiyle '' keşke olmasaydı...''

macka61
18.02.2010, 04:11
en son Erdal Sarızeybek komutanımızın Ya Gazi Paşa Duyarsa kitabını okudum ergenekondan tutuklu olan şener eruygur levent ersözlerle yaşadığı olumsuzlukları anlattığı kitap mahkemelerde neler çektiğini bir dolandırıcının öne sürdüğü iddilar yüzünden başına gelen kalmamış komutanımızın arınçın annesinin evini arayamamalarını kara elmas operasyonunda yaşadıkları sıkıntılar filan adaletin herkes için gerekli olduğunun güzel bir örneği

bogazici
18.02.2010, 04:21
Modern Türk romancılarından Ayşe Kulin'in bütün kitaplarını tavsiye ederim. Romanları gerçekten çok zevkli. Kadınların geçmişten günümüze toplumdaki yeri ve yaşadığı sıkıntıları kusursuz bir şekilde inceleyen bir yazar.
Romanın yanında şöyle bir bilgi denizinde yüzebileceğiniz kitap isterseniz Sevan Nişanyan'dan "Elifin Öküzü ya da Sürprizler Kitabı"nı tavsiye ederim. Türkçe kelimelerin etimolojisi hakkında gerçek bilgiler edinilebilir.
Bu iki yazar bence yeterli olacaktır :)

Harun CAN
18.02.2010, 16:57
Homeric - Moğol Kurdu

Temuçinin Cengiz Han adını alana kadarki hayatını, savaşlarını ve ölümüne kadarki zamanı anlatan bir kitap.. herkese tavsiye ederim..!

a d bacan
18.02.2010, 17:28
Daha önce tavsiye eden oldumu bilmiyorum "Abdulhamit in kurtlarla dansı1 ve 2" Mustafa Armağan'ın her ikiside çok güzel tavsiye ederim,
son zaman osmanlı hakkında (belgeleriyle) çok güzel bilgiler içeriyor. meraklılarına şiddetle tavsiye ederim.

a d bacan
18.02.2010, 17:56
şu anda Ahmet Akgündüz ün bilinmeyen osmanlısını okuyorum, soru cevap şeklinde,teferruatına inmeden gerektiğindede kısıtlama yapmadan tattışılan her konuyu ele almış.bitirince tam olarak yorum yaparım.

isimsiz_61
18.02.2010, 18:39
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:nQ3L9ElexyTZgM:http://www.trkitap.com/resim/al-yazmalim-selvi-boylum-erken-gelen-turnalar-fuji-yama-deniz-kiyisinda-kosan-ala-kopek-cengiz-aytmatov.jpg (http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.trkitap.com/resim/al-yazmalim-selvi-boylum-erken-gelen-turnalar-fuji-yama-deniz-kiyisinda-kosan-ala-kopek-cengiz-aytmatov.jpg&imgrefurl=http://www.trkitap.com/al-yazmalim-selvi-boylum-erken-gelen-turnalar-fuji-yama-deniz-kiyisinda-kosan-ala-kopek-cengiz-aytmatov.html&usg=__rt2vTc3EtT_E6wxpbmYhsG77wXM=&h=205&w=139&sz=16&hl=tr&start=27&um=1&itbs=1&tbnid=nQ3L9ElexyTZgM:&tbnh=105&tbnw=71&prev=/images%3Fq%3Dcengiz%2Baytmatov%2Bal%2Byazmal%25C4% 25B1m%26start%3D18%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26n dsp%3D18%26tbs%3Disch:1)
cengiz aytmatov-al yazmalım selvi boylum ve 3-4 tane daha hikaye.
yıllardır izlemekten bıkmadığım bir film olan selvi boylu al yazmalımın kitabını okumakta çok zevkli.yalnız kitapta kadının adı asya değil asel....

Deniz Telci
19.02.2010, 00:13
Şuan da Turgut Özakman'ın yazmış olduğu, Şu çılgın Türkler'i okuyorum ! bu kitap 1. dünya savaşında Osmanlı'yı ve Kurtuluş savaşını anlatıyor !

Gamze
19.02.2010, 01:55
Uçurtma Avcısı'na başladım nihayet.

Kitabın can alıcı olayını bir arkadaşım çok önceden anlatmıştı.
Bilerek okumayı sevmem aslında... ama bu kez bilmek heyecanı azaltmaktansa arttırdı.. Aslında heyecan da demeyelim, telaşı, sıkıntıyı, endişeyi...

Niye oluyor ki bu yahu, neden ama neden diye diye okudum. Olmasın ya, ne olur olmasın, o bunu yaşamasın diye diye.
Oldu.

Epey de kalabalık bir ortamda, bir köşeye sinmiş okuyordum. Ağlayacağım, ağlayamıyorum.

Boğazımda bir düğüm, okumaya devam etmekteyim...

Gökhan KAN
19.02.2010, 01:58
Fena bir kitap bu Uçurtma Avcısı. Adamı bunalıma sokuyor.

Fatih YAZICI
19.02.2010, 02:05
Harlan Coben ~ Kimseye Söyleme

Bitmesin diye dua ettiğim kitaplardan. Hergün belli bir saat sindire sindire okudum. Tabii bittiğinde tekrar başa dönüp okumaya yeltenecek kadar anlamadım bittiğini. 340 sayfa ama öyle işte. Sonuna kadar nefes nefese bir gerilim. Filminden çok daha iyi sanki :)

Faik Yılmaz
19.02.2010, 08:25
Modern Türk romancılarından Ayşe Kulin'in bütün kitaplarını tavsiye ederim. Romanları gerçekten çok zevkli. Kadınların geçmişten günümüze toplumdaki yeri ve yaşadığı sıkıntıları kusursuz bir şekilde inceleyen bir yazar.

Gece Sesleri haricindeki bütün kitaplarında hemfikiriz....

Ama o kitabı hiç sevmedim. Tavsiye de etmiyorum.

Nurbanu
19.02.2010, 11:41
İskender Pala'yı bitirmenin zevkini yaşıyorum şuan...
Hani hiç bitmesin dediğiniz kitaplar vardır ve bitirince de ağzınızda tadını bırakır yaa... Ah mine'l Aşk işte böyle bir kitap... Divan edebiyatından beyitlerle bezenmiş olup İskender Pala'nın müthiş yorumlarıyla tam bir baş ucu kitabı haline gelmiş... Tasavvufa biraz ilginiz varsa bitirdikten sonra bakış açınızı tamamiyle değiştirecek bu kitabı herkese öneririm...

Çok güzel yerleri alıntı yapacaktım fakat kitabımı dün okulda bırakmışım :( neyse merak edenlerin alıp okuması dileğiyle...

pazarkapılı
19.02.2010, 11:46
prof.dr. anıl cecen den devam....kemalizm....bilgilendigim ve ideolojik olarak l-kemal atatürkün düsünce sistemeatigi....okunması taraftarıyım....

Dursun Kaplan
19.02.2010, 11:48
http://www.kulturtv.com.tr/images/book/59a54b09f21ff674785ed715dd1bf8bf.jpg

Deja Vu'yu okuyorum.

Ama bir türlü zaman bulupta ilerleyemedim. :p

Nurbanu
19.02.2010, 11:53
Aslında benim güzel bir önerim var daa ne kadarı ne zaman gerçekleştirilebilinir bilmiyorum :)

Kitap başlığının müdavimleri olarak söyleşiler düzenleyebiliriz. Yılda bir kere mesela bir şehirde buluşup hem okuduğumuz kitaplar hakkında fikir alışverişi yapmak hem de tanışıp birlikte vakit geçirmek adına toplanabilir (miy) iz. Bence çok güzel olur. BMN Kitap Söyleşileri... Bu bağlamda bir çok kitap hakkında bilgiye sahip olabiliriz diye düşünüyorum... Sadece küçük bir öneri bu :p

Dursun Kaplan
19.02.2010, 11:55
Küçük bir öneri büyük iş gerektirecek gibi. :p

Ama güzel öneri. :) Aynı şehirlerde buluşma çok uzak olabilir. :N Ama facebooka grup açabiliriz. :D

Nurbanu
19.02.2010, 11:57
peki facebook kullanmayanlar ne yapacak Dursun? (benim gibi) :p yılda bir kez olduğu taktirde aynı şehir olabilir diye düşünüyorum yada aynı şehirde yanyana gelemediğimiz taktirde il bazında olabilir ;) geliştirilebilir ben sadece taslağı önerdim :)

Dursun Kaplan
19.02.2010, 12:00
Bak onu bilmiyodum işte. :)

Faik Yılmaz
19.02.2010, 13:33
Kitapların ufak hikayecikler şeklinde olması ve onu açıkladıktan sonra yeni bir konuya ya da bölüme geçmesi okunulurluğu artırıyor. Mesela Baharistan ve Gülistan gibi eski klasik eserler bu anlamda çok güzeller..

Normal şartlar altında beyitlerin dili çok ağırdır. Okunulurluğu ve anlaşılabilirliği zordur. Bende sadece şiir kitabından çok sıkılırım mesela.

Ama Üstad İskender Pala kitaplarında önce beyiti yazıyor düz anlamını yazıyor. Daha sonra bir noktayla değişen diğer anlamlarını da yazıyor. O kadra üzellerki aynı beyitle birbirinin zıddı anlamlar çıkıyor. Hatta 3. başka bir anlamlala da karşılaşabiliyorsunuz.

O kadra derin , o kadar ilahi , o kadar aşk meşk dolu anlamalr varki aklınız hayaliniz durur.. Üstad diyorki "halk şiirini okuduktan sonra Shakespare ler flan çok anlamsız kalıyor" gerçekten çok doğru onlarda sadece düz bir anlatım var.

Ne kadar etkili olursa olsun bir şeyi anlatıyor....

Oysa aynı satırlarda hem ilahi hem yare duyulan aşkı anlatabilmek gerçekten maharet isteyen bir iş...

Onun için İskender palanın Kitab-ı Aşkını bitirdim. Bir çok yeri kurşun kalemle çizdimki yazacağım ayrı bir yerde toplayacağım.

Ama bir satırı sizinlede paylaşayım.

Canıma bir merhaba sundu ezelde çeşm-i yar
Şöyle mest oldumki gayrı merhabasın bilmedim.

(Ezel gününde sevgilim gözüyle bana bir merhaba lütfetti. O gün bu gündür o bakışın hürmetiyle başka birinin merhabasını tanımadım )

Nurbanu Arkadaşımızın tavsiyesi çok güzelde yeterince ilgi görürmü bilmiyorum. Kitap reyhası alan her yere gitmeye çalışırım. Ama dediğim gibi sadece ben bir kişiyim.

Nurbanu
19.02.2010, 13:41
Faik abi teşekkür ederim de dediğin gibi pek fazla ilgi görmez bu öneri. sadece aklıma geldi paylaşmak istedim... malum umut bulut başlığı değil burası ççç ççç bu arada yalağuz değilsin. farklı illerde olduğu taktirde seve seve gelirim ben :p

Mustafa Önder
19.02.2010, 14:12
En sonunda Mitoloji'ye başladım. 4 tane kitap aldım. İlk olarak İlyada ve Odesa ile başlayacam destanlarla. Daha sonra Yunan Mitleri ve Roma mitlerini okuyacam. Eğer tevsiyeniz varsa, alabilirim.

Aynı zaman da Ece Temelkuran'ın Muz Sesleri'ne başladım.

OYılmaz
20.02.2010, 00:01
Nietzche - Böyle buyurdu zerdüşt

Bu adam piskopat :)

Yokum varım sözüyle bitirdi beni :) sözlerinden genel olarak anlamadığınız halde okuyorsunuz kardeşim felsefeyi ve düşünmeyi sevenlere sevgiyle..

Tolun
20.02.2010, 10:53
Kayıp Sembol - Dan Brown

antik gizemler,sırlar ve sağlam bir kurguyla yazılmış.yine şaşırtıcı olaylar var kitapta

Süleyman Eruyar
20.02.2010, 12:46
AÇLIK OYUNLARI - SUZANNE COLLİNS

Tüm Ülke Tarafından izlenen, etrafı kameralarla çevrili bir arena ve 24 çocuk..

yaşamak için tek çaren var, Öldürmelisin

Kazanan Tek,

Aşk, İhanet, İhtiras ve KAN..

(2. Cilt "Ateşi Yakalamak" , bugun başlıyorum)

Gökhan KAN
20.02.2010, 13:04
AÇLIK OYUNLARI - SUZANNE COLLİNS

Kazanan Tek,

(2. Cilt "Ateşi Yakalamak" , bugun başlıyorum)
Ateşi yakalamak ilk kitap kadar iyi gelmedi bana. Açlık Oyunlarından çok zevk almıştım.

Fatih KIRAN
20.02.2010, 13:05
İlgili arkadaşlara duyurulur....
27Şubat-7 Mart 2010tarihleri arasında Bursa Tüyap'da Kitap fuarı vardır..

61viya
20.02.2010, 20:17
Uçurtma Avcısı'na başladım nihayet.

Kitabın can alıcı olayını bir arkadaşım çok önceden anlatmıştı.
Bilerek okumayı sevmem aslında... ama bu kez bilmek heyecanı azaltmaktansa arttırdı.. Aslında heyecan da demeyelim, telaşı, sıkıntıyı, endişeyi...

Niye oluyor ki bu yahu, neden ama neden diye diye okudum. Olmasın ya, ne olur olmasın, o bunu yaşamasın diye diye.
Oldu.

Epey de kalabalık bir ortamda, bir köşeye sinmiş okuyordum. Ağlayacağım, ağlayamıyorum.

Boğazımda bir düğüm, okumaya devam etmekteyim...

Filmini izlemedin sanırım Gamzem. Bütün bir gece hayatı sorgulamaya iten bir filmdi beni. Vicdan, cesaret, merhamet, insaniyet, samimiyet, dostluk ve vefa adına beni en çok etkileyen filmlerden biriydi diyebilirim.

Ağır ağır oku Gamzem. Çünkü muhtemelen bittiğinde büyük bir boşluğa düşeceksin.. :)

Keramettin
21.02.2010, 00:08
"Teşkilat" Yazar : Selman Kayabaşı

Selman
21.02.2010, 00:13
John SAUL - Şeytan'ın Sağ Eli

Başlamış olduğum için bitirmek zorunda kaldım.Yarım bırakmayı sevmiyorum pek.

Tavsiye etmiyorum :)

Özkan
21.02.2010, 00:33
En sonunda Mitoloji'ye başladım. 4 tane kitap aldım. İlk olarak İlyada ve Odesa ile başlayacam destanlarla. Daha sonra Yunan Mitleri ve Roma mitlerini okuyacam. Eğer tevsiyeniz varsa, alabilirim.

Aynı zaman da Ece Temelkuran'ın Muz Sesleri'ne başladım.Prof. Dr. Bahaeddin Ögel'in 2 ciltlik Türk Mitolojisi isimli eserini öneririm.
http://www.kitapdenizi.com/kitap/1-3305-Bahaeddin-Ogel-kitaplari.aspx
http://www.ttk.org.tr/index.php?Page=Yayinlar
Türk mitolojisi eşcinsel, pedofil, ensestçi Grek tanrılarının birbirine kumpas kurduğu Aşk-ı Memnû tadındaki masallardan daha keyiflidir.

boztepeliyasin
21.02.2010, 16:35
http://www.ilknokta.com/urun/M/102814.jpg çok güzel bir kitap sürükleyici, akıcı, merak uyandıran bir kitap tavsiye ederim.

Keramettin
21.02.2010, 16:36
http://www.ilknokta.com/urun/M/102814.jpg çok güzel bir kitap sürükleyici, akıcı, merak uyandıran bir kitap tavsiye ederim.Konusu ne? Bende bu kitabı okuyorum şuan
http://www.turkkitap.de/catalog/article_images/teskilatselmankayabasi.jpg

boztepeliyasin
21.02.2010, 16:38
http://www.ilknokta.com/urun/K/96148.jpg istanbulun fethini anlatan bana göre gerçekten tarafsızca yazılmaya çalışılmış bir kitap. okumayanlara tavsiye ederim.

boztepeliyasin
21.02.2010, 16:40
Konusu ne? Bende bu kitabı okuyorum şuan
http://www.turkkitap.de/catalog/article_images/teskilatselmankayabasi.jpg
muhafızın konusu çok eski dönemlere kadar dayanan bir gizli örgütü anlatıyor. kitapta çok güncel konular ve isimler olaylar yer alıyor. bazende başka kaynaklardan alınmış küçük notlara yer verilmiş. yazılanlar hayal ürünü ama insan okuyunca olabilir diyor gerçekten.

Keramettin
21.02.2010, 16:43
muhafızın konusu çok eski dönemlere kadar dayanan bir gizli örgütü anlatıyor. kitapta çok güncel konular ve isimler olaylar yer alıyor. bazende başka kaynaklardan alınmış küçük notlara yer verilmiş. yazılanlar hayal ürünü ama insan okuyunca olabilir diyor gerçekten.
Teşkilat için öyle diyorlar ama bunlar gerçek :D

Kaya
21.02.2010, 17:20
Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor
İsim İsim... Olay Olay...
Soner Yalçın

http://www.dogankitap.com.tr/kitap.asp?id=1269

Tehlike, tehlikeyi göze almadan yok edilemez…

Yeşil Gladio’nun dinci tetikçileri…
FBI’ın yetiştirdiği dinci istihbaratçılar…
CIA’in kefil olduğu dinci cemaat liderleri…
ABD’den maaş alan dinci köşe yazarları…
Utah’ta TSK aleyhine yayın yapan dinci yalan makineleri…
Kendini peygamber sanan Amerikalı şeyhe bağlı dinci milletvekili…
“Yahudi malları almayın” deyip Yahudilerle ticaret yapan dinci gazete…
İsim isim… Olay olay…
Ergenekonvari komplolar hangi ülkelerde nasıl sahneye kondu?
George Soros’un vakıfları, gazeteleri ve politikacıları bu oyunun neresinde?
Türkiye’de hangi gazetelere, hangi kanaldan para akıtılıyor?
TSK neden hedefte?
Solcu liberallerin New York’taki akıl hocaları kimler?
Uluslararası Yazarlık Programı (IWP) Türkiye’den nasıl yazar devşiriyor?
Kim bu ödüllü edebiyatçılar?
İsim isim… Olay olay…

http://www.dogankitap.com.tr/images/kapakResimleriBuyuk/buDinciler_B.jpg

Saltuk Buğra
21.02.2010, 18:21
ben en son meşa selimoviç ten derviş ve ölümü okudum. gerçekten muhteşem bir kitap

Nurbanu
22.02.2010, 10:08
Ben de bu kitabı bitirdim dün ... Yine İskender Pala, yine divan edebiyatı ve yine bitirdikten sonra şimdi hangisini okusam dediğim bir eser... fazla söze ne hacet... bu kitabı daha güzel anlatanlara danışalım... :)

Kitab-ı Aşk - İskender Pala

İster ilahi olsun adı ister beşeri aşkın tarihi insanlığın doğum tarihi kadar . İnsan varsa aşkta vardır....Üstad İskender Pala bu konuyu irdelemiş hem de ne irdeleme.....

Buradaki aşk karşılık beklemeden duyulan bir aşk. Bedensel zevklerin çok ötesinde ruhsal tatmine dayanan bir duygunun adı.

O kadar güzel beyitler varki içinde nar misali açtıkça daha güzel parçalarını görüyorsunuz. Bir nokta bir adım geriye gidince anlamı bambaşka olan beyitler.

Aşk hikayeleri var sonu acıyla biten.

Diyorki aşkın en güzel yönü karşılıksız sevilmesinden , acı çekilmesinden ve O'na ulaşmak çin duyulan ıstıraplardır.

Müslüman birinin Hristiyan bir kızı sevmesini anlatan bir hikaye varki insanı derin düşüncelere daldırıyor...

Okuyun mutlaka okuyun.....

Sevdiğinize sevdiklerinize bakışınız değişecek.....Mutlaka....

Süleyman Eruyar
22.02.2010, 11:47
Filmini izlemedin sanırım Gamzem. Bütün bir gece hayatı sorgulamaya iten bir filmdi beni. Vicdan, cesaret, merhamet, insaniyet, samimiyet, dostluk ve vefa adına beni en çok etkileyen filmlerden biriydi diyebilirim.

Ağır ağır oku Gamzem. Çünkü muhtemelen bittiğinde büyük bir boşluğa düşeceksin.. :)

Ben olsam kitabı okuduktan sonra o filmi izlemem, hayal gücüm ile film sahneleri arasında uçurumlardan öteye fark var...

61viya
22.02.2010, 11:56
Ben olsam kitabı okuduktan sonra o filmi izlemem, hayal gücüm ile film sahneleri arasında uçurumlardan öteye fark var...

Ben kitabı okumadım zaten, ilk olarak filmi izlemiş bulundum :)

Mutluluk filminde de mesela, önce filmi izledim, sonra okudum kitabı. Böyle yapınca oradaki Meryem yerine Özgü Namal dışında birini getiremiyorsunuz. Dediğiniz durum doğru, hayal gücü büyük ölçüde kısıtlanıyor. Ve zaten insanların çoğu kitabı okuduktan sonra izlediği filmleri beğenmiyor ;)

Ben bir tek DaVinci'nin Şifresinde önce kitabı okudum. Ve hakikaten filmi çok da iyi gelmedi :)

Uğurtan
22.02.2010, 12:38
Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor
İsim İsim... Olay Olay...
Soner Yalçın

http://www.dogankitap.com.tr/kitap.asp?id=1269

Tehlike, tehlikeyi göze almadan yok edilemez…

Yeşil Gladio’nun dinci tetikçileri…
FBI’ın yetiştirdiği dinci istihbaratçılar…
CIA’in kefil olduğu dinci cemaat liderleri…
ABD’den maaş alan dinci köşe yazarları…
Utah’ta TSK aleyhine yayın yapan dinci yalan makineleri…
Kendini peygamber sanan Amerikalı şeyhe bağlı dinci milletvekili…
“Yahudi malları almayın” deyip Yahudilerle ticaret yapan dinci gazete…
İsim isim… Olay olay…
Ergenekonvari komplolar hangi ülkelerde nasıl sahneye kondu?
George Soros’un vakıfları, gazeteleri ve politikacıları bu oyunun neresinde?
Türkiye’de hangi gazetelere, hangi kanaldan para akıtılıyor?
TSK neden hedefte?
Solcu liberallerin New York’taki akıl hocaları kimler?
Uluslararası Yazarlık Programı (IWP) Türkiye’den nasıl yazar devşiriyor?
Kim bu ödüllü edebiyatçılar?
İsim isim… Olay olay…

http://www.dogankitap.com.tr/images/kapakResimleriBuyuk/buDinciler_B.jpg

Yeni aldım şuan okumaktayım :)

Faik Yılmaz
22.02.2010, 12:55
Montaigne- Denemeler

Eğer ortaokul ya da lisede filan okuyorsanız ve öğretmeninizden okumak için bir kitap önermenizi isterseniz size söyleyeceği ilk kitaplardan biriside budur. Üniveriste sınavına hazırlanacak öğrencilere ufak bir tüyoda vereyim illaki bu kitaptan bir soru koyarlar. Şimdiye kadar çokça soruya şahit oldum bu kitaptan. Mesela alışkanlıklarla ilgili deneme benim girdiğim sene sorulmuştu.

Adı üzerinde deneme. Yazar beğenilme kaygısı olmadan konudan konuya aktarım yapmış. Aşktan , dostluğa alışkanlıklardan Osmanlı Askerinin intizamına akdar çeşitli konularda onlrca yazı var.

Yazar Yunan edebiyatının çok etkisinde kalmış. Dönemi itibarıylada bunu çok görmemek lazım. Hemen her parçada ya bir özlü söz ya da alıntı olarak bolca kullanılmış.

İyi hoşta ortaokulda aldığım zevki alamadım. Dili çok yalın geldi bana.

Neyse konulardan konulara daldığı için fazla sıkılmadan bir çırpıda okursuunz sorun değil....

Ben diğeri şlerimin arasındaki boş vakitlerimde hızlıca okudum mesela....

Adı üzerinde deneme bu. Yazar herhangi bir konuya ya da kurala bağlı olmaksızın fikirlerini sunuyor bizlere

ApoCaN28
22.02.2010, 22:08
http://images.gittigidiyor.com/2337/GECE-EVI-SERISI-TAM-TAKIM__23374825_0.jpg

Bu Seriyi Okudum =)

Güzeldi =)

Gamze
24.02.2010, 22:51
Uçurtma Avcısı'nı korkuyla son kez elime aldım bu akşam ve bitirdim.

Kitabın özellikle son bölümleri - yaklaşık 100 sayfa kadar - müthiş ağdalı bir hüzün bulutu altındaydı.

Benim en sevdiğim filmlerdendir Canım Kardeşim. Abisi kardeşinin hayattaki tek isteği olan televizyonu aldığı gece kardeş ölür.
Tam mutlu olunacak dediğiniz anda aniden bir çöküntü yaşarsınız.

Yazar bütün kitap boyunca bu yöntemi kullanmış ve inanılmaz derecede başarılı olmuş.

Yalnız, ilerledikçe ve ilerledikçe bu kitabın bir doğuluya ait olduğunu daha net anlayabiliyorsunuz. Kurgu bakımından diyorum. O acılar, yaşanılanlar sanki eski bir Türk filminden ya da acıklı bir Hint filminden çıkmış gibi. Hiç yabancı değil bu tarz, çok tanıdık. ama oldukça başarılı olunmuş.

Ciddi anlamda sarsıldığımı belirtmeliyim.
Kitaptan ve öyküsünden soğumak için kendime bahaneler üretmekteyim.

Okuyun yahu.

Bülent Şirin
24.02.2010, 23:33
Uçurtma Avcısı'nı korkuyla son kez elime aldım bu akşam ve bitirdim.

Kitabın özellikle son bölümleri - yaklaşık 100 sayfa kadar - müthiş ağdalı bir hüzün bulutu altındaydı.

Benim en sevdiğim filmlerdendir Canım Kardeşim. Abisi kardeşinin hayattaki tek isteği olan televizyonu aldığı gece kardeş ölür.
Tam mutlu olunacak dediğiniz anda aniden bir çöküntü yaşarsınız.

Yazar bütün kitap boyunca bu yöntemi kullanmış ve inanılmaz derecede başarılı olmuş.

Yalnız, ilerledikçe ve ilerledikçe bu kitabın bir doğuluya ait olduğunu daha net anlayabiliyorsunuz. Kurgu bakımından diyorum. O acılar, yaşanılanlar sanki eski bir Türk filminden ya da acıklı bir Hint filminden çıkmış gibi. Hiç yabancı değil bu tarz, çok tanıdık. ama oldukça başarılı olunmuş.

Ciddi anlamda sarsıldığımı belirtmeliyim.
Kitaptan ve öyküsünden soğumak için kendime bahaneler üretmekteyim.

Okuyun yahu.

Çocukluğumda Ömer Seyfettin’in Kaşağı adlı hikayesinin televizyon uyarlamasını seyretmiştim. Aynı dönemlerde Metin Erksan’ın uçuk kaçık, beş para etmez filmleri de başka eğlencemiz olmayan zavallı bizlerin üzerine boca edilince neye uğradığımı şaşırmış, çok uzun yıllar Türk filmlerinden vebalı gibi kaçmıştım. Komedi filmlerinde bile “ne zaman acıklı bir şey olacak?” diye yüksek gerilim modunda beklerdim. O gözle bakınca Hababam Sınıfı’nı bile eğitim sisteminin ağlanacak haline gülmek gözüyle mahkûm edebiliyorsunuz.

Okumayı sevdiğimi bilen bir öğretmenimin hediye ettiği Ömer Seyfettin’in “İlk düşen ak” kitabını elime alıp okumam yıllarca gecikti bu yüzden. Son Mohikan romanının kapağını bile açamadım. Bir gün pırasa bile yiyebilirim, ancak onu okumayı düşünmüyorum.

Hayat zor Gamze. O zorluklar hüzünü de kederi de mebzul miktarda beraberinde getiriyor zaten. Okuyup okuyacaklarım bana o zorluklara karşı direnme gücü ve yaşama sevinci veren şeyler olmalı. Aramadan bulduğum hüzünlere hüzün katan değil.

Canım Kardeşim mi? Yazanı da, yöneteni de, sinema ve televizyona çıkaranı da Allah bildiği gibi yapsın. Rahmetli babaannemin dediği gibi, kalbimden geçen onlara yeter...

Recep Alkan
26.02.2010, 08:48

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=463068&sa=0

Kardeşim uygun fiyata türkçesi :)

Cengiz Çubukcu
26.02.2010, 08:57
Her yönüyle Trabzon etkinliklerinde Nihat Genç'in kendisine imzalattığım ''Amerikan Köpekleri'' isimli kitabı okuyorum ....

Mucahid Erdogan
26.02.2010, 09:48
http://img196.imageshack.us/img196/7356/ikimizinromani.jpg
İkimizin Romanı

Acıklaması:
Liseli delikanlılar... 17-18 yaşlarında, oğlan ve kız delikanlılar... "Kızdan da delikanlı olur mu?" demeyin. Onların kanları da deli. Onların da kanları kaynıyor... Hele de zengin, zeki ve zaptedilmez iseler... Bu gençler tatmin ister, duvarları yıkmak, kapalı olanı açmak ister. "18 yaş aşkı"na tutuldular mı, "kör ve sağır" olurlar. Diğerleri faydalı duygularla işlenmedikleri taktirde en zararlılarını bulurlar... Yıktıkları duvarların arkasından korkunç tehlikeler belirebilir. Açtıkları örtünün altından büyüklerin görmek istemediği yüzler gözükebilir. Ve ortaya çıkan zarar ve kötülükleri kimse tamir edemez. Tabiat kuralıdır: Bardak boş olamaz!Ya su doldurulur, ya da hava dolar. Yoksa bu kadar metalist, satanist, ateist ve ana-baba düşmanları türer miydi? İşte bu kitap, böyle bir gençliğin tamamına yakını yaşanmış hikayesidir. Kurgu, yer, kişi farkları olabilir ama ölüm olayları hariç, kitaptaki bütün olaylar yaşanmıştır.

Okuyucu Yorumu :
Herkesın okumasını tavsıye ettıgım guzel bır kıtap:D

Recep Alkan
26.02.2010, 16:15
http://s9.upload.gen.tr/uploads/e07ooaqt/thumb_106251_2.jpg (http://www.upload.gen.tr/resim.php/s9/e07ooaqt/106251_2.jpg.html)

Galiba Türkleri en güzel anlatan eser :D

Çok eğlendim...

Tabi makarası bol bir kitap, magazinsel yönü de cabası.

Sinan SARI
26.02.2010, 16:59
Selma Kayabaşı'nın Kafkas Kartalı adlı kitabını okumuştum. Bir konuda çok büyük bir yanlış yapmış ve kitabın tüm güzelliğini,ciddiliğini adeta sulandırmıştı.(Türkiye-rusya arasındaki uçak savaşını fbli topçuların maçına benzetmesi) Biz yaşlarda genç ve gelecek vaadeden bir arkadaş ama bu yanlışa nasıl düşmüş ilginç.

Fatih Ersoy
26.02.2010, 23:44
http://www.hermeskitap.com/catalog/images/975348126859rr09.jpg

Sonunda bitirebildim.. Romanımsı bir deneme tarzında yazılmış :)
İlginç kimi zaman ilgi çekici de olsa genelde akıcı bir nitaliğe sahip değil..
Eksi not aldın benden Sunay amca ;)

61viya
26.02.2010, 23:51
Ayşe KULİN- TÜRKAN

Kitabı okuduktan sonra ddedim ki kendi kendime, eğer Türkan Saylan teröristse, bu ülkede vatanını seven kim var acaba!

Hakikaten, dolu dolu bir hayat. Kendinizden parçalar bulabileceğiniz, o her daim bakımlı güzel hanımefendiyle ne çok ortak noktanızın olsuğunu anlayacağınız,meslek aşkının ne olduğunu anlamanızı sağlayacak bir kitap.

Cumhuriyet Üniversitesi'ne gelmşti bir defa ve izleyebilme şansım olmuştu kendisini. Ama o zamanlar bilmezdim bu ülke için adeta ömrünü harcadığını.

Ruhun şad olsun Türkan Saylan.

Kaya
27.02.2010, 00:29
Türk Korkusu - Özlem Kumrular

Avrupa’da Türk Düşmanlığının Kökeni

Kuşatan, kapıya dayanan, ele geçiren, muzaffer, hükmedici, kibirli ve mağrur... Akıllı, muhteşem, disiplinli, kararlı, acımasız ve hoşgörülü...
Tüm bu kavramların, Avrupa'da aynı ortak düşman için, yani Türkler için telaffuz edildiğini ve "korku"yla örülü bir "literatür" oluşturulduğunu düşünürsek, tarihi amneziye diren, kolay kolay silinemeyecek, bir korku türü çıkıyor karşımıza: Türk korkusu!
Elinizdeki kitap, klasik "yabancı korkusu"nun çok ötesine geçen bir ruhsal-siyasi durumun, XVI. yüzyıl Avrupası'nda nasıl yaratıldığını, hangi araçlarla yayıldığını ve popülerleştirildiğini inceleyen, kısacası Avrupa'da hüküm süren/sürmekte olan çok özel bir korku türünü hikâye eden bir çalışma.
Üstelik, bizzat korkuyu yaşayanların, "korkanların" ağzından... kaleminden...

http://www.dogankitap.com.tr/kitap.asp?id=1004

http://www.dogankitap.com.tr/images/kapakResimleriBuyuk/turkKorkusuB.jpg

poetricus
28.02.2010, 14:51
http://www.kitapturk.com/images/book/022010/67530s.jpg

1980 darbe ile 28 Şubat 1997 "Post- Modern" darbesi arasında geçen yıllara, cereyen eden olaylara eski bir deniz subayı olan İskender Hoca'nın hatıralarında bir yolculuk.

Kaderin garip bir cilvesi olarak dün elime geçen kitabı bugün, yani 28 Şubat'ın yıldönümünde bitirdim.

Bilmediğimiz çok şey var.

Faik Yılmaz
28.02.2010, 16:31
Aşkname - İskender Pala

Kitabı elime aldığımda lk önce bir koklarım. Bu aşamada duygusal bir bağ oluşur aramızda. Sayfası biraz kabarık kitapları alırımki okuması uzun sürsün bir kaç gün eğlesin beni....

Kitapçıya gittiğimde Kitabı Aşkla birlikte aldığım bu kitabıda açtım bir kaç gazel vardı okudum .Hoşuma gitti aldım. Alışkanlık oalrak sayfa sayısına baktım 225 sayfa. İçimden bir günde bitiririm diye geçirdim.

Kitap tam 1 haftada bitti. Ve bazı yerlerini hala tekrar tekrar okuyorum. İçinde beş tane hikaye var. Birbirinde derin birbirinde güzel....

Aşklar uğruna ölünülen aşklar. Ölürken tebessüm ettiren aşklar. Araya giren engellere karşı koyarken çekilen sıkıntıları su içermiş gibi karşılaşan aşklar. O kadar güzelki o kadar içtenki yaşananlar şimdiki yaşanan duygular aşk filan değil valla....

Yalnız bütün hikayeler acı sonla bitiyor. Hele en sonda Sadi Efendinin aşkı hem acı sonla bitiyor hemde sevdiği bu sonu bile bilmiyor. Sevdiğine mektuplar yazdığını zannederken meğer kandırılıyor...

Alın okuyun sonrada sevdiğinizin gözlerinin içine bakın ve aşkın kıymetini bilin......

Not : Bu kitap öyle bir kaç satırla geçilecek bir kitap değil.. Naçizane bir yazı kaleme alıyorum bitirince siz değerli arkadaşlarımla paylaşacağım.....

poetricus
01.03.2010, 11:40
http://www.karalahana.com/makaleler/kitap/trabzonu-anlamak.jpg

Trabzon'a, olumsuz imaj çizen olayların penceresinden bakan bilimsel(!) bir çalışma. Allah'tan yazarlardan biri bunu itiraf edecek kadar dürüst çıkmış. Henri'nin, Meyer'in saha çalışmalarından antropolojik yaklaşımlarından kopya edilmiş bir şablonla Trabzon değerlendirmesi.

Türkiye Trabzon'u ne kadar anlıyor bilmem, ama bu arkadaşlrın hiç anlamadığı bir gerçek.

İHTİLALL
01.03.2010, 15:22
http://www.karalahana.com/makaleler/kitap/trabzonu-anlamak.jpg

Trabzon'a, olumsuz imaj çizen olayların penceresinden bakan bilimsel(!) bir çalışma. Allah'tan yazarlardan biri bunu itiraf edecek kadar dürüst çıkmış. Henri'nin, Meyer'in saha çalışmalarından antropolojik yaklaşımlarından kopya edilmiş bir şablonla Trabzon değerlendirmesi.

Türkiye Trabzon'u ne kadar anlıyor bilmem, ama bu arkadaşlrın hiç anlamadığı bir gerçek.

Türkiye'nin de pek iyi anladığı söylenemez hocam..

Türkiye'nin Trabzon'a bakış açısı,benim için başlı başına bir üzüntü kaynağıdır ,maalesef..

Faik Yılmaz
01.03.2010, 15:27
Türkiye'nin de pek iyi anladığı söylenemez hocam..

Türkiye'nin Trabzon'a bakış açısı,benim için başlı başına bir üzüntü kaynağıdır ,maalesef..

Valla kötü niyetliler ne düşünürse düşünsünler....

Atatürkümüz gayet güzel açıklıyor Trabzobluların mertliğini ve vatanseverliklerini.....

Ne demiş üstad "söyleyene bakarım adammı diye...."

Faik Yılmaz
01.03.2010, 15:30
Ben de bu kitabı bitirdim dün ... Yine İskender Pala, yine divan edebiyatı ve yine bitirdikten sonra şimdi hangisini okusam dediğim bir eser... fazla söze ne hacet... bu kitabı daha güzel anlatanlara danışalım... :)

Estağfurullah ...... Sadece arkadaşlara fikir vermek açısından bir kaç satır karalıyorum o kadar....

Yoksa kitap bir derya bense naçizene bir iki damla....

Selman
01.03.2010, 22:24
Elızabeth Adler - Vasiyet

Tess Gerrıtsen - Kan Gölü

Harlan Coben - Asla Vazgeçme

Son okuduklarım arasında olan kitaplar.Üçünü de önerebilirim sırasıyla.

Ergenlik çağında çocuğu olanlar Asla Vazgeçme'yi kesin okusunlar :)

ApoCaN28
01.03.2010, 23:23
http://www.ilknokta.com/urun/L/88098.jpg

La - Sonsuzluk Hecesi

Bir gün Sabâ Melikesi Belkıs’tan, Âdem’le Havva’nın hikâyesini anlamanın bütün bir insanlığın da hikâyesini anlamak manasına geldiğini öğrendim. İnsanın bütün halleri Âdem’de gizliydi ve bütün macera onun hikâyesinde özetlenmişti.

Bu cümleyi yıllarca içimde gezdirdim de bir türlü kalemi elime alamadım, anlatmaya kalkışamadım

Ne zaman ki, kalmaiçin değil uğrayıp geçmek için kadem bastığımız, kök attığımız değil kısa bir gölge saldığımız şu dünyada bir cennet sürgünüyle yazgılandığımı anladım ve Kelimeler Kitabı-çift isimler sahifesinde, Âdem’le Havva’nın yanına bir de Habil’le Kabil’i ekledim. O zaman anladım anlatma zamanının geldiğini.

Hikâyenin ismi düştü dilime bir gece: LÂ.

İLLÂ, dedim.

Bir ömür boyu aradığım hece harfinin LÂ olduğunu bildim.

Bir Nazan Bekiroğlu(Trabzon) klasiği daha . Harika bir edebi yön ve muhteşem bir kitap eğer edebiyat sever ve Hz. Adem in başından geçenleri farklı bir yönde görmek isterseniz tavsiye ederim .

poetricus
02.03.2010, 12:43
http://www.kitapturk.com/images/book/092001/123.jpg

Ejder yılında doğmuş bir kız. Devrim öncesi ve sonrası Çin. Vaadler, hayaller ve gerçeker. Yokluk ve yoksulluk yıllarında ücra bir mezrada doğan idealist bir kızın akılara zarar otobiyografisi... Dahası... Okuyun!

Semih
02.03.2010, 12:45
Ne zamandır peşinde koştuğum bir projeydi, en uygun başlık burasıdır sanırım.

Bir aksilik olmazsa, sahaf açıyorum. :)

Faik Yılmaz
02.03.2010, 13:10

İstanbula geldiğimde çay içmek bahanesiyle geleceğim bir yer daha olucak desene....

Çok sevindim hem senin adına hem kendi adıma........

Gamze
02.03.2010, 13:15

Oy oy. :)
Hayırlı olsun Semih.
Nerede?

Hüseyin Bağdat
02.03.2010, 13:19

Hayırlı olsun. İstanbul'a geldiğimizde uğrarız:)

Eşimle en büyük hayalimiz kitap cafe açmak...

İnsanların kitap almaya geldiklerinde oturabilecekleri,kitap,dergi okuyabilecekleri aynı zamanda da çay, kahve içebilecekleri bir yer açmak hayalimiz...

Belki bir gün kısmet olur...

Faik Yılmaz
02.03.2010, 15:56
Aşkname - İskender Pala

Daha önce kısaca bahsetmiştim bu kitaptan ama üç beş satırla geçiştirmenin aşıklara ve sanatçının emeğine saygısızlık olacağını düşündüğümden hikayelerden kısaca bahsetmek ihtiyacı hisettim.

Birinci Hikaye ( Şehnaz Beste ) : Hayal Hatun ile Şairin bir türlü keşismeyen aşk öyküsü. Geç giden bir mektup. Ve sonucunda aşkı biraz geç bulan Şairin hazin ölümü anlatılıyor. Ve bu acıyı özetleyen bir şiir bırakıyor geride.....

Feryad ki feryadıma imdad edecek yok.
Efsus ki gamdan beni azad edecek yok.

İkinci hikaye ( Pervanenin Kanatları ) : Herkesin bildiği ama hikayesi bilmedi bir söz vardır. " Kırk yıllık Kani olurmu yani" Bu sözün acıklı hikayesi anlatılıyor.

Kani Ebubekir Efendi ile Hristiyan üstelik Papazın kızı Tiryandafilanın aşkı. Sevdası uğruna kendini kilisenin kapısına zincirleyen kızın üstünden geçmesi için ayakları altına ya da Ebubekir Efendi ısrarına dayanamadığı babasının teklifini kabul etmez. Bu teklif kızı karşılığı dinini değiştirmektir. Seneler sonra yine yolları kesişir ve bu fedakarlığının karşılığını sevgilisi Tiryandafila en değerli varlığı canı ile öder.

Üçüncü Hikaye ( Denizler Boyu Aşk ) :Şair Ali Ruhi Ruhsar isimli bir kıza , Gemide subay olan Yusuf Nafi Efendi de Zehra isimli bir kıza vurulmuştur. İkiside sevdaları yüreklerinde uzun bir gemi yolculuğuna çıkarlar. Bu yolculuk biribini tanımaları kadar aşkı tanımalarına da yardımcı olur. Ve sevgilerini delicesine yaşamaya ve sevdiklerine aktarmaya karar verirler. Ama aşklarıda hayatlarıda Japon Denizinde son bulur.

Dördüncü Hikaye ( Aşk ve Şiir) : Gül bahçesinde başlayan vuslat ümdiyle devam eden ama tam kavuşacakken ayrılıkların en büyüğüyle biten İlyas ile Cemilenin aşkı hikayesi. Çeşitli belalardan sonra sevgilisiyle geçirilen sadece 3 yıldan sonra ayrılık oduna yakalanıyorlar. Aşkları Cemil Efendinin hazin sonuyla son buluyor.

Beşinci Hikaye ( Yollarda) : Ceyda ile Sadi Sadettin Efendinin hikayesi. Dervişlik yaparken güzel bir sesin büyüsüne kapılan bu büyüyle başlayan bir aşk. Karşılıkta bulur. Ancak aşık olduğu bir Paşa kızıdır ve Paşa onları düzmeceyle uzak bir yere gönderir. Sadece buda değil ayrılıklarına bir de saltanat ayrılığı eklenir.

Kız II. Bayezidin yanına giderken Sadi Efendide Cem Sultanla diyar diyar dolanır. Ona mektuplar yazar. Cevabınıda alır....

Daha doğrusu aldığını sanır . Bazı Sadinin öldüğünü yazarken Sadidende kızın ağzından mektuplar yazarak bilgiler alır. Sadide aşkın büyüsünden bu düzmeceyi anlamaz. Ve sonu Marmaranın serin sularında ölmek olur. Ceyda Sultan bu sondan habersiz başkasıyla evlenmiştir.

Hikayeler kısaca bu kadar. Okuduğumda bir sürü not aldım... Ama buraya yazamadım. Geçmişte yaşanan aşkların duruluğu , sadakati ve içtenliği var bu kitapta....

Aşkı tanımak isteyenler mutlaka okusun....

Güzel bir kitap okumak isteyenler de...

OLCAY ÇAKIR
02.03.2010, 17:23
Güzel haber:)

İHTİLALL
02.03.2010, 18:14

Teksas,tommiks te olacak mı abi?:D

Hayırlı olsun kardeş..

Bu tarafta açarsın inşallah..

Ya da Beyazıt'taki ana yerinde..

O meydana gitmeyeli yıllar olmuş bu arada..

Gamze
02.03.2010, 18:42
Veysel abi bekleriz meydanımıza :)
Bir eylem ikram ederim sana :))

İHTİLALL
03.03.2010, 09:18
Veysel abi bekleriz meydanımıza :)
Bir eylem ikram ederim sana :))

Ben Marmara mezunuyum..

O zamanlar kampüs Bahçelievler'de idi(şimdi Tarabya'da)

Ama kitaplarımızın çoğu,Filiz kitabevinden çıkardı..

Fakat adam gibi bir türlü çıkmazdı,

Hocanın ,eylülde alın dediği kitap,

Mart,nisan ayında elimize geçerdi bazen..

Zırt,pırt ver elini Beyazıt..

Laleli'den Beyazıt'a ,kitapların her zamanki gibi henüz basılmadığını öğrenip,

Doğruu,Eminönü'ne belediye otobüsüne,bazan çarşının içinden..

Sahaflar turu,simit filan derken..

Bi dakka ya,burası kitap başlığıy dı..

Çok pardon..:)

poetricus
03.03.2010, 09:24
http://static.ideefixe.com/images/29/29516_2.jpg
İlk Türk Pozitivist ve Natüralisti Orhan OKAY; Beşir Fuad (Genişletilmiş II. Baskı)
İlk baskısını okuduğumda lise talebesiydim. Aradan yıllar geçti ve kitap yepyei bilgiler ve belgelerle ikinci kz basıldı.
Osmanlı'da ilk aydın intiharı.
Müthiş bir tecessüs ve dizginlenemz bir zekâ. İngilizce,Fransızca ve Almanca'yı çok kısa sürede öğretim kitapları yazacak derecede öğrenebilen bir adam ve dünyada eşine rastlanmayan bir intihar.

Bileğine ve boğazına kokain zerk edip damarlarını keserek ölüm anına kadar hissettiklerini yazan bir adam.

"Ameliyatımı icra ettim; hiçbir acı duymadım."

"Kan sızmaya başladı. Daha çok aksın diye kolumu hırsla kaldırdım. Baldızım içeri girmek istedi yazı yazıyorum diye başımdan savdım. Yavaş yavaş tatlı bir baygınlık geliyor. Bundan daha güzel bir ölüm tasavvur edemiyorum."

Bri devrin bitişine, bir medineyetin değerler sistemindeki çöküşe bir insanın trajedisinden tanıklık. Kılı kırk yaran bir dikkatle yapılmış bir araştırmanın sonucu ortaya çıkan biyografik bir şaheser.

"Bize neler oluyor?" sorusuna cevap arayanların mutlaka okuması gereken bir kitap.

Faik Yılmaz
03.03.2010, 09:30
Hocam Meşhurların Son Anları diye bir kitap okudum. Orada bu yazarında ölüm hikayesi vardı...... Çok ilginç gelmişti bana.... Adını hatırlayamadığım bir yazarda böyle bir şeye kalkışmıştı.....

poetricus
03.03.2010, 09:41
Beşir Fuad'ın trajedisi çok yönlü.
Annesinin yaşadığı akıl hastalığının ırsî olduğundan bir gün kendi başına da geleceğinden endişeli. Doktoru sefalet ve eğlence tavsiye ediyorlar ki bu da başına yeni belalar açıyor. Bir tarafta eşi diğer tarafta Fransız asıllı metresi. Rahatlayacağına bunalıyor.

Fikri boyutu daha da karanlık ve karışık. Beşir Fuad bilimi putlaştıran tamamen inançsız bir insan. Vasiyetinde cesedinin kadavra olara istimailini istiyor. İslâm ve Hristiyanlık gibi intiharı kat'i birşekilde yasaklamış dinlere mensup birine gre inanmayan bir insan kedi hayatına son verirken şüphesiz daha serbest karar verir.

Sonuç malum.

Japonya'da aydınların intihar edişi sıradan bir hadise. Zira gelenek ve değer yargıları intihara bir misyon yüklüyor. Ama Türkiye ve Rusya'daki aydın intiharlarına aynı gözle bakamayız.

Semih
03.03.2010, 13:36
Faik Abi, Gamze, Veysel Abi, Hüseyin Abi, Olcay Abi teşekkürler.. :)

Bu hafta sonu mekan sahibiyle görüşeceğiz, fiyatta anlaşabilirsek oldu bu iş.
Kadıköy'de Bahariye Caddesi'nde açılacak.

Ben okula yoğunlaştığım için pek ilgilenemeyeceğim hafta içi.
Hem mühendis hem sahaf olmak zor zanaat . :D

Kitapları nereden sağlayacağımız konusunda biraz sıkıntı var şimdilik.
Ama halledeceğiz.

Satmayı düşündüğünüz kitaplarınız varsa, her daim bekleriz. :p

Faik Yılmaz
03.03.2010, 14:02
Valla bendeki kitaplar çok sayıda değil ve enfazla 30- 40 yıllık çoğu..... Osmanlıca bir kaç kitapta var ama onlarda çok eski değil sanırım.....

Hem ben kitap vermek için değil kitap almak için sevindim sahaf açmana :)

Erdal
03.03.2010, 15:04
Semih, çok sevindim...Çok ama çok...Kitap temini konusunda yardımcı olabilirim...Kendi kitaplarımı vermem ama arkadaşlardan çalarız biraz :)

Bu arada Hüseyin hocam kitap Cafe fikri harika :)

Son olarak İskender Pala 'nın "iki Darbe arasında" ve Cengiz Aytmatov un "Gün Olur Asra Bedel" ini bitirdim...Cemil Meriç in Mağaradakiler i ve Antony Gidens ın Sosyoloji sini okumaya çalışıyorum...

Hüseyin Bağdat
03.03.2010, 15:15
Nurefşan çağlaroğlu: İlk namaz...

Bir yazarın,doktorun,sosyoloğun,ressamın,felsefecinin kıldıkları ilk namazları anlatıyor...

Hikaye tarzında değil. Yazar farklı bir üslüpla kılınan ilk namazları anlatmış...

Cumhuriyet dönemi Öncesinde Türkler isimli kitabı okumaya başladım...(içeriğini bitirince yazarım)

Great White
03.03.2010, 15:17
Bu hafta sonu mekan sahibiyle görüşeceğiz, fiyatta anlaşabilirsek oldu bu iş.
Kadıköy'de Bahariye Caddesi'nde açılacak.

Hayırlı olsun Semih.. Tam olarak nerede olduğunu yazarsın, uğrarız mekana:)

Uğur Ö.
03.03.2010, 17:22
'Ejderha dövmeli kızı' aldım inşallah verdiğim paraya değer :)

Recep Alkan
03.03.2010, 17:43
'Ejderha dövmeli kızı' aldım inşallah verdiğim paraya değer :)

Bu kitabı her yerde duyuyorum, okuyucu yorumlarını okudum, herkes kitabın ilk 60-70 sayfasında sıkıldıklarını ama daha sonra kitaba kendilerini kaptırdıklarını anlatıyor.

Sadece biraz geniş bir sülale öğrenmek zorunda kalıyormuş okuyucular galiba :)

Elimde İskender Pala'nın İki Darbe Arasında kitabı var, bittiğinde bu kızın kitabına geçeceğim inşallah :)

Gökhan KAN
04.03.2010, 01:02
Clive Cussler'ın hemen hemen bütün kitaplarını okuyan varmı. Ben sadece Kusursuz Plan'ı okudum ve beğendim diğerleride aynı güzelliktemi diye soracaktım.

Egemen Yılmaz
04.03.2010, 01:16
Clive Cussler'ın hemen hemen bütün kitaplarını okuyan varmı. Ben sadece Kusursuz Plan'ı okudum ve beğendim diğerleride aynı güzelliktemi diye soracaktım.

Clive Cussler'ın "Titanik" adlı kitabını ilkokuldayken okumuştum. Çok şey hatırlayamıyorum ama o zaman çok beğenmiştim, herhalde şimdi olsa yine beğenirim, bilemiyorum :)

Fatih Ersoy
05.03.2010, 20:09
http://www.tubabakay.com/wp-content/uploads/posta.jpg

Posta Kutusundaki Mızıka...

Tavsiyeler üzerine okuduğum sizinde sıkılmadan okuyabileceğiniz ilgi çekici anlatımıyla hoşunuza gidecek bir kitap..

İçerisinde "Sevgili Dost" diye başlayan tam 61 tane farklı mektup barındırıyor.

İlgi çekiçi 3-5 alıntı yapayım sizlere bu mektuplardan...

Sevgili Dost...

.....Bu sabah kuş sesleriyle uyandım. Ne güzel değil mi ? Hayır. Güzel değil ! Açık penceremden ok gibi dalıp yastığıma saplanan karga sesleriydi..

.....Kuş sesleri dediğimde aklına asla karganın gelmediğini biliyorum. Bu, karganın da bir kuş türü olduğunu bilmeyişinden değil, karganın türünün en önemli özelliği olan güzel ötüşten mahrum oluşundan elbette. Yüzümü yıkarken acaba diyordum; acaba türümüzün en önemli özelliklerini taşıyor muyuz ? Hareketlerimiz ve sözlerimiz nerelere saplanıyor ? Acaba 'insan' denince hatırlanıyor muyuz ?

------

.....Her sabah yeni bir manzara görecekmiş gibi camlara koşup, değişen hiçbir şey olmadığını görmek ne soğuk. Düşüp yuvarlanan bir bozuk paranın peşinden koşarken, kelimelerin üzerine basa basa yürümek ne soğuk ! Dizlerine kadar gömüldüğün karda yürümekte ne var ? Boğazına kadar battığın kelimelerin içinde yüzmek ne soğuk !

------
Sevgili Dost

.....İnsan, yazdıklarına da pişman olabilir. Çoğu kez bu pişmanlık, konuşmadan duyulan pişmanlıktan daha ağırdır. "Ağzımdan kaçtı" denebilir de "kalemimden kaçtı" denilemez. Eğer kalemden kaçılabilseydi, önce yazarı kaçardı ondan. Yazarı kaçardı, evet;"kalem sahibi" değil, "kalem esiri" olduğundan..

Gamze
05.03.2010, 20:11
Tutunamayanlar'ı aldım nihayet. Savulun! :))

( Semiiih :))

isimsiz_61
05.03.2010, 20:17
siz adamı ölmekten güldürürsünüz-mine sota
http://img295.imageshack.us/img295/7494/16a98a088de8e00be7d4c06wv0.jpg
okunması gereken kitaplardan diyemiyeceğim okumasanızda olur...

Fatih Ersoy
05.03.2010, 20:20
siz adamı ölmekten güldürürsünüz-mine sota
http://img295.imageshack.us/img295/7494/16a98a088de8e00be7d4c06wv0.jpg
okunması gereken kitaplardan diyemiyeceğim okumasanızda olur...

Yakın bir geçmişte mine sota'nın bu ve benzeri 3-4 kitabını okudum. Kitabın hitap ettiği yaş aralığı 14-18 :) Eğer bu yaşlardaysanız ve okumayı sevmiyorsanız mine sota ile ilk adımı atabilirsiniz...

isimsiz_61
05.03.2010, 20:27
Yakın bir geçmişte mine sota'nın bu ve benzeri 3-4 kitabını okudum. Kitabın hitap ettiği yaş aralığı 14-18 :) Eğer bu yaşlardaysanız ve okumayı sevmiyorsanız mine sota ile ilk adımı atabilirsiniz...
bende bu aralar o yazarı okuyorum ama hiç beğenmedim ki ben kitap okumayı çok seven bir insanım.hiç okumaya değer bir kitap türü değil bence....

Fatih Ersoy
05.03.2010, 21:25
bende bu aralar o yazarı okuyorum ama hiç beğenmedim ki ben kitap okumayı çok seven bir insanım.hiç okumaya değer bir kitap türü değil bence....

Evet bende tam olarak onu diyorum okumaya yeni başlayanlar için iyi bir kitap olabilir. Kısa konular halinde gündelik yaşantı işlenmiş..

esra61
05.03.2010, 21:31
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs033.snc1/3243_78101692452_673402452_1662860_6734998_n.jpg (http://www.facebook.com/photo.php?pid=1607944&id=673402452&op=6&view=global&subj=68038213360&oid=68038213360)
süper bir kitap...gizemlerle dolu her sayfası......ilk başta belki sıkılabilirsiniz ama ilerleyen sayfalarda soluksuz okuyacağınız bir kitap...okumaya değer.....

isimsiz_61
06.03.2010, 08:14
Evet bende tam olarak onu diyorum okumaya yeni başlayanlar için iyi bir kitap olabilir. Kısa konular halinde gündelik yaşantı işlenmiş..
bende okumaya yeni başlamadığım için bana göre iyi kitap değil.bide ZAR ADAMI çok methettiler onu okuyayım dedim bir kitap ancak bu kadar saçma olur.hayatımda okuduğum en berbat kitaplardan biriydi....

Kaya
06.03.2010, 10:26
Unuttuğumuz Mora Türkleri Balkanlarda İlk Dram ve Yunanistan

Ali Fuat Örenç

Bütün dünyanın gözleri önünde Avrupa'da katledilen Türkleri çok çabuk unuttuk. Dünyanın Türklerden özür dilemesini gerektiren sayısız sebepten sadece biri Mora. Osmanlı'dan bağımsızlık hayaliyle yola çıkan Rum Filiki Eterya ihtilal örgütünün 1814'de başlattığı macera,1821'de hayal olmaktan çıktı,3 Şubat 1830'da, yani sadece 16 yıl gibi kısa bir sonra gerçeklerle buluştu. Elbette bu maceranın başarıya ulaşmasında Helen dostu Avrupalıların gayretleri, Rum isyancıların hayallerinin çok ötesinde bir değer taşıyordu. Böylece ilk defa olarak Osmanlı Balkanında bir Hıristiyan devlet bağımsızlık kazanırken, fethinden itibaren Ege Denizi'nde mutlak Osmanlı egemenliği de yine ilk defa olarak kısıtlanmış oluyordu. Rum isyanı kısa sürede acımasız bir din ve ırk savaşı haline dönüştü. Avrupa'dan maddi-manevi destek gören Rumlar, hedeflerinin Mora'da bir tek Türk kalmayana kadar savaşmak olduğunu en başında açıkça ilan ettiler. Olaylara şahit olan Avrupalı yazarların anlattıklarına göre, isyan bölgelerinde öyle anlar yaşanmıştı ki, Türkler için bazen ölüm kurtuluş oluyordu. Osmanlı'nın Mora Müslümanları olarak tanımladığı zümre, isyan bittiğinde tamamen tarih sahnesinden silinmiş durumdaydı. Yaşama şansı bulan Mora Türkleri ise imparatorluğun çeşitli yerlerinde zor şartlarda hayatlarını devam ettirdiler. O dönemde muhacir organizasyonu yapacak resmî bir kurumun olmayışı, bu ilk Yunanistan göçmenlerinin acılarını daha da derinleştirdi. İsyanın bitiminde Yunanistan'daki Türk emlak ve vakıfları tasfiye edilirken, bölgedeki asırlık Türk medeniyeti izleri de sonsuza kadar silinmiş oluyordu. Bu eser, Türk-Yunan ilişkilerinin tarihî seyrindeki kırılma noktalarını, objektif-bilimsel kriterlerle ve birincil kaynaklar eşliğinde incelemesi bakımından, şüphesiz günümüz problemlerinin çözümüne ışık tutacak önemdedir.

http://static.ideefixe.com/images/306/306762_2.jpg

Kaya
06.03.2010, 10:32
Türkiye ve Yunanistan'da Batı Meselesi

Arnold J. Toynbee

Toynbee´nin Anadolu´ya yapmış olduğu seyahati ve akabinde kaleme almış olduğu elinizdeki eseri Vatan gazetesi 29 Mart 1923 tarihli nüshasında birinci sayfadan verdiği haberle şu şekilde duyurmuştur:İSTANBUL´A BÜYÜK BİR TÜRK DOSTU GELİYOR!Türklerin zalim değil, mazlum konumunda olduğunu ispat için pek çok uğraşan Toynbee cumartesi günü şehrimize vasıl olacaktır. Prof. Toynbee bundan iki sene önce Manchester Guardian gazetesi tarafından memleketimize gönderilmiştir. Buraya bir Türk düşmanı sıfatıyla geldiği halde Yunan işgali altındaki yerleri gördükten sonra Yunan zulmüne karşı isyan etmiş ve bizim lehimize yazılar yazmıştır. Türk aleyhtarı diye tanınmış maruf bir muharririn Manchester Guardian gibi bize düşman bir gazetede yazdığı yazılar İngiltere´de pek derin bir teessür bırakmıştır. Prof. Toynbee´nin bize hizmeti bundan ibaret değildir. Yalova havalisindeki Yunan zulümlerine karşı tek başına mücadele açmış ve orada bir imha siyaseti takip eden Papagrigoriu´yu azlettirerek bir çok Türkü muhakkak bir ölüm felaketinden kurtarmıştır. İngiltere´ye döndüğünde bizim hakkımızda birçok makalelerle beraber pek ciddi bir eser neşrettirmiştir. Lozan´daki heyetimiz davamızın doğruluğunu ispat hususunda bu eserden pek çok istifade etmiştir.

http://www.hermeskitap.com/catalog/images/l56q8q.jpg

poetricus
06.03.2010, 11:41
http://www.ilknokta.com/urun/P/9754800898.jpg

Postmodernizm ve İslam, Akbar S. Ahmed; Çev: Osman Deniztekin, Cep Kitapları Yay. İst. 1995.

Dünyanın en büyük antropologları arasında gösterilen Akbar S. Ahmed'in İslâm ve Batı, geçmişi ve bugünüyle Doğu ve Batı'nın temel çatışma noktaları, İslam dünyasında aydınların halk karşısındaki konumu gibi problemlere antropoloji çerçevesinden farklı bakış açıları sunduğu bir kitap.

Özellikle neredeyse kimsenin el atmaya cesaret edemediği Batılı medya karşısında İslam dünasının tavrı ve bu tavırda belirgin bir şekilde göze batan halk aydın farklılaşmalarını ele alışı olduça ilginç.

Batılı medya organları her yerde haır ve nâzır olarak,durup dinlenmeden, bir soluk alma fırsatı dahi tanımadan, araştırıp arıştırıp sürekli olarak saldırmakta, zayıf ya da dayanıksız olana hiç insaf etmemektedir.

Medyaın güçlü saldırısı Müslümanlara çifte darbe vurmaktadır, çünkü kendilerini savunacak yetenekte değil ibi gözükmektedirler. Daha da kötüsü saldırının doğası ve amaçlarını kavramaktan dahi âciz görünmektedirler. Liderlerin boşa atıp tutmaları, dr kafalı âlimlerin sızlanmaları, onları ev gibi bir düşman kapıya dayanmışken, kendi aralarında tartışan zavallı cüceler gibi göstermektedir. Müslümanların içgüdüsü ve sağduyusu söz konusu olduğunda liderlerinden ve âlimlerinden daha güvenilir olan sıradan müslümanlar, tehlikenin büyüklüğünü sezmektedir. Kendisine cephe alan güçlerin vesavaşın olası boyutlarının bilincindedir; kendi liderlerine çok az inancı olduğundan gerginliği daha da artamtadır.

Yazarın zaman zaman etkisinden kurtulamadığı oryantalist klişelere, Nasreddin Hoca'yı İranlı yapmak gibi, Türkiye hakkındaki bazı bilgilerinin sathiliğine, çevirmenin Türkçe kusurlarına rağmen oldukça ufuk açıcı bir kitap.

Özellikle son bölüm Edward Said'in Covering Islam: How the Media and the Experts Determine How We See the Rest of the World (1981) adlı eserinden sonra İslâm'ın batılı medya karşısındaki konumu hakkında en orijinal değerlinderme.

Hâsılı oumak gerek...

Ömer Kibar
06.03.2010, 19:59
Jean Cristophe Grange ın son kitabı " Koloni " yi tavsiye ederim arkadaşlar

İskender66
10.03.2010, 00:15
İBN HACER EL-HEYTEMÎ'nin, tercümesi Manastırlı İsmail Hakkı'nın Fıkhın Sultanı İMÂM-I ÂZAM EBÛ HANÎFE (R.H) isimli kitabı bugün itibariyle okuyup bitirdim. İslami kurallara göre yaşamak isteyenlere ve bu büyük zât hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler için, afiyetle okunacak bir kitap... Kitabın yazarı 16. yüzyılda yaşayan zamanın büyük şafi imamlarından mübarek bir zat. Tercüme eden de 19. yüzyılda yaşayan Manastırlı İsmail Hakkı. Şafi gözüyle Hanefi mezhebini ve kurucusu İMÂM-I ÂZAM'ı anlatan mükemmel ötesi bir kitap. Bence her müslümanın okuması gereken başlıca bir yapıt.

Faik Yılmaz
10.03.2010, 10:12
Rüyalarını Ver Bana - Haşmet Babaoğlu

Normal şartlar altında küçük kitapları okumayı pek sevmem. Nedeni hemen bitmeleri. Daha kitaba ısınamadan bir kaç saat sonra biten kitapları okumam. Ama geçende kitapçıya gidip ucuz kitapları görünce dayanamadım aldım bir kaç tane. Biride buydu...

Haşmet Babaoğlunun Yeni Binyıl , Sabah ve Vatan Gazetelerindeki köşesindeki yazılarından güzel bir derleme yapılmış...... Sonu ayrılıkla biten ilişkilerin içyüzüne inmeye çalışmış...

Küçük küçük hikayeler var. Her yazı ayrı bir hikaye ve satır aralarında kendimizden bir şeyler bulabileceğimiz hikayeler bunlar.....

Boş vaktiniz varsa okuyabilirsiniz fena değil diyelim....

Süleyman Eruyar
10.03.2010, 16:44
İstanbul - Orhan Pamuk

başladım, yorumum bitince,

Bekir
12.03.2010, 01:20
Uzun zaman sonra tekrar Kitap okumaya başlamayı düşünüyorum..
Toplu Kitap siparişi vericeğim...

Harlan Coben-Asla Vazgeçme
Elif Şafak-Aşk
Adam Fawer-Olasılıksız
Gregory-Boleyn Kızı
İskender Pala-İki Darbe Arasında
İskender Pala-Katre-i Matem
Larsson-Ejderha Dövmeli Kız

Şimdilik Bu Kitaplar ve Birkaç tane daha kitap almayı düşünüyorum..
Fazla laf karmaşası yapan,fazla polisiye olan,Çok kafa karıştıran,Belirgin İdeoloji olan kitapları sevmiyorum.

Okuduğum kitap Bana bir şeyler katmalı,Beni fazlaca Düşündürmeli(Polisiye anlamda değil) ve Okuduktan sonra etkisi üzerimde kalmalı...

Yukarıdaki kitaplar Hakkında fazla bilgim yok En çok önerilen Kitaplar Bunlar,Bu kitaplar Hakkında bilgisi olan arkadaşlar Alıp-Almamam konusunda yardımcı olabilirler mi??
Ve Yukarıda yazdığım özelliklerde Kitap önerilirse çok sevinirim...

Bekir
12.03.2010, 14:40
Şu yukarıda yazdığım Kitaplar ve

Piraye
İçinde Aşk Saklı-Judith Mcnaught
Kusursuz-Judith Mcnaught

Bu kitapları sipariş etmeyi düşünüyorum,Bu kitaplar arasından Kesinlikle alma diyebileceğiniz kitap var mı??
Ve ya Kesinlikle al diyeceğiniz başka kitap da olabilir...

Biraz yardımcı olun da Boşa kitap almış olmayım...

Faik Yılmaz
12.03.2010, 14:48
Ve ya Kesinlikle al diyeceğiniz başka kitap da olabilir...

Sevgili Arkadaşım .

Ne tür kitaplardan hoşlandığını bilmiyorum ama okuduğumda çok etkilendiğim bir kaç eseri yazacağım buraya ...

Ayşe Kulin - Adı: Aylin

Orhan Pamuk : Benim Adım Kırmızı

İskender Pala : Aşkname ( bunu özellikle tavsiye ediyorum ama hazmede hazmede okumalısın...)

Tübitak Yaınlarından Sinan Sertözün- Matematikin Aydınlık Dünyası isimli eseri var o da çok hoşuma gitmişti bir kaç kere okudum..... Matematikle ilgili değil çok değişik şeyler var içinde alırsan pişamn olmayacaksın.

Hekimoğlu İsmail- Menan Cinleri.....

Osman Pamukoğlu - Unutulanlar Dışında Yeni Bir şey Yok ( Hakkari Dağ Komando Tugayının efsane komutanından oradaki Mehmetcikleri anlatan eseri )

Bunun dışında klasiklerden hala okumamışsan Suç ve Cezayı Şiddetle tavsiye ediyorum.....

Hüseyin Bağdat
12.03.2010, 14:53
Yılmaz Öztüna'nın Cumhuriyet Dönemi Öncesinde Türkler isimli kitabını bitirdim...

İlk Türk devletinden Cumhuriyet'e kadar kadar kurulan Türk Devletlerin, kuruluşunu büyümesini askeri,iktisadi yapılarını, cemiyet,kültür ve sanat hayatlarını,yetiştirdikleri bilim ve sanat adamlarını anlatıyor...

Bekir
12.03.2010, 15:02
Teşekkürler Faik Abi...
Tavsiye ettiğiniz Kitaplardan Adı Aylin'i listeye ekledim...
Suç ve Ceza ile Aşknameyi Bu kitaplar bitince Sahaflardan alıcağım...
Diğerleri Bana yaramaz:)

macka61
12.03.2010, 15:08
adı aylin süper bir kitaptı o kadın neymiş ya

Faik Yılmaz
15.03.2010, 13:48
Kitabın Adı: BİZ OSMANLIYIZ

Yazarı : Yavuz Bahadıroğlu

Yayınevi : Nesil Yayınları

Türü: Araştırma

Basım Yılı : Mart 2006

Sayfa Sayısı : 224 Sayfa

Düşünceler : Asıl ismi Niyazi Birincidir. Ama yazılarını Yavuz Bahadıroğlu müstear ismiyle kaleme almaktadır....

Tarihe meraklı olan arkadaşlarımız mutlaka bir kaç kitabını okumuştur. Yazarın Malazgirt' te bir cuma sabahı , Sunguroğlu serisi , Elveda Buhara gibi sayısız baskı içeren eserleri mevcuttur.

Bende bir çok kitabını okudum. Tarihimizle ilgili ilginç anektodları roman tadında okumak isterseniz sizede tavsiye ederim.

Bu kitapta Osmanlı tarihinden ve medeniyetinden ilginç bölümler aktarılmış. İstanbul'un Fethinden , Kainje Savaşına , Padişahların öldürülmesinden Ankara Savaşına kadar hikayeelr anlatılmış. Ayrıca zamanın yaşam biçimi , kültürü gelenekleri de şimdiki zamanla karşılaştırılarak mukyaese imkanı tanınmış.

Abd yi senelerce haraca kestiğimiz ,Kanunuinin ilginç vasiyeti gibi çok şaşıracağınız yerleride bulacaksınız....

Tarihi sevmeliyiz çünkü geleceğimiz orda yatıyor......

Hüseyin Bağdat
15.03.2010, 14:04
Nevzat Tarhan: Makül Çözüm

Aile içi iletişimi anlatıyor...

Her devre çocuk yetişimi hakkında bilgiler veriyor...

Ailede eşler arası iletişimi,sorunları çözüm yolları, karşılıklı davranışlar hakkında bilgiler içeriyor...

Recep Alkan
18.03.2010, 10:05
http://s10.upload.gen.tr/uploads/awr2tmc0/thumb_aclik-oyunlari_suzanne-collins.jpg (http://www.upload.gen.tr/resim.php/s10/awr2tmc0/aclik-oyunlari_suzanne-collins.jpg.html)

Şu kitabı okuyanınız var mı ? Almayı düşünüyorum da. Okuyucu yorumları falan çok etkileyici diyor.

Elimde şu anda;

http://s10.upload.gen.tr/uploads/mpwqvcr4/thumb_33Kursun.jpg (http://www.upload.gen.tr/resim.php/s10/mpwqvcr4/33Kursun.jpg.html)

Bu kitap var, bittiğinde yukarıda ki kitabı almaya düşünüyorum.

Recep Alkan
18.03.2010, 10:57
http://s10.upload.gen.tr/uploads/m5wirrns/thumb_kac_pekeke.jpg (http://www.upload.gen.tr/resim.php/s10/m5wirrns/kac_pekeke.jpg.html)

http://s10.upload.gen.tr/uploads/m5wirrns/thumb_secde.jpg (http://www.upload.gen.tr/resim.php/s10/m5wirrns/secde.jpg.html)

Bu iki kitabı da bugün sipariş ettim, bakalım nasıl çıkacaklar.

bu arada netten kitap almak için kitapyurdu.com'u tavsiye edebilirim.

Gökhan KAN
18.03.2010, 11:12
http://s10.upload.gen.tr/uploads/awr2tmc0/thumb_aclik-oyunlari_suzanne-collins.jpg (http://www.upload.gen.tr/resim.php/s10/awr2tmc0/aclik-oyunlari_suzanne-collins.jpg.html)

Şu kitabı okuyanınız var mı ? Almayı düşünüyorum da. Okuyucu yorumları falan çok etkileyici diyor.

Elimde şu anda;

Okudum Recep Abi güzel kitap.

Kazanan Tek,

Kaybedersen ölürsün kazanırsan şöhretsin. Neyse fazla anlatmıyım. Ben çok beğenmiştim. Bunun ikinci kitabıda var Ateşi Yakalamak ama ondan bu kadar etkilenmemiştim.

Gökhan KAN
19.03.2010, 13:39
Yazar Selman Kayabaşı, Türkiye’de son yıllarda yaşanan gelişmelerin perde arkasını ve tarih (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=tarih&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)i kaynaklarını ilk kez ortaya koyuyor.

http://www.hermeskitap.com/catalog/images/9786051141374.jpg

Birinci Dünya Savaş (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=sava%C5%9F&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)ı’nda Almanya’nın mağlup olması için çalışan gizli bir ekip…

J.F Kennedy ve Adnan Menderes’i yetiştiren ortak AKADEMİ…

ASELSAN’daki gizli projede görev yapan Elektronik (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=elektronik&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1) Mühendisi Semih Temiz, Sakarya’daki bir arazide intihar etmiş olarak bulunur. Bunun bir suikast olduğunu düşünen MİT, Affan Alkan’ı suikastı çözmekle görevlendirir. Affan Bey cinayetin izini sürerken Turgut Özal’ın bir araya getirdiği ve Rumeli’de bağımsız devlet (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=devlet&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)ler kurmakla görevlendirdiği gizli bir ekibin varlığından haberdar olur.

Adnan Menderes, Turgut Özal, Adnan Kahveci, Üzeyir Garih; aynı ekip tarafından yetiştirilmiş özel isimler miydi? Kahveci, Anavatan Partisi’nin başına geçeceği için mi öldürüldü?

Kanuni Sultan Süleyman’ın sır gibi saklanan kılıcı KANUN, Protestanlık’ın ortaya çıkışıyla ilgili hangi sırrı barındırıyor? Kılıç, bugün hangi teşkilat (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=te%C5%9Fkilat&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)ın elinde ve nasıl korunuyor?

ABD ve Türkiye’yi yöneten ortak bir ekip mi var? Türkiye’nin bölgedeki etkisinin artması, bu gizli yapının varlığıyla mı ilgili?

Mustafa Kemal, bu ekip tarafından yetiştirilip Anadolu’ya yeni bir devlet (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=devlet&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1) kurmak üzere mi gönderildi?

isimsiz_61
20.03.2010, 12:27
EN SON YÜREKLER ÖLÜR--CANAN TAN
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:Vk0zpYwrd8yfDM:http://www.fikrimuhim.com/Binary/Images/Upload/en-son-yurekler-olur-on-kuc.jpg (http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.fikrimuhim.com/Binary/Images/Upload/en-son-yurekler-olur-on-kuc.jpg&imgrefurl=http://www.tatliaskim.com/karantina-cop-kutusu/254422-en-son-yurekler-olur.html&usg=__0yGE4ug1Z8j5998sFDRPGiHxFwc=&h=773&w=535&sz=477&hl=tr&start=2&um=1&itbs=1&tbnid=Vk0zpYwrd8yfDM:&tbnh=142&tbnw=98&prev=/images%3Fq%3Den%2Bson%2By%25C3%25BCrekler%2B%25C3% 25B6l%25C3%25BCr%26um%3D1%26hl%3Dtr%26tbs%3Disch:1 )
ŞUAN BUNU OKUYORUM GÜZEL BİR KİTAP TAVSİYE EDERİM

isimsiz_61
20.03.2010, 12:29
KAYIP GÜL-SERDAR ÖZKAN
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:hJ0LkzCQjwcxmM:http://www.tuerkkitabevi.com/catalog/article_images/kayip_gul_serdar_ozkan.jpg (http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.tuerkkitabevi.com/catalog/article_images/kayip_gul_serdar_ozkan.jpg&imgrefurl=http://www.tuerkkitabevi.com/catalog/product_best.php%3FbookButton_x%3D1%26windowWidth% 3D%26osCsid%3Dac&usg=__nx-aZtVwX5ctNwcvTRhpvgBNS6c=&h=465&w=300&sz=126&hl=tr&start=1&um=1&itbs=1&tbnid=hJ0LkzCQjwcxmM:&tbnh=128&tbnw=83&prev=/images%3Fq%3DKAYIP%2BG%25C3%259CL%26um%3D1%26hl%3D tr%26tbs%3Disch:1)
GÜZEL SAYILACAK BİR KİTAP....

Gökhan KAN
22.03.2010, 15:21
Baya güzeldi....

http://www.darussafaka.net/turkce/images/stories/fawer/empati.jpg

Yaşamınızın kontrolü sizde değil! Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz. O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz. Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun okadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle, hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın. Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın. EDEBİYAT, BİLİM VE FELSEFE RUHUNUZA AKACAK, OKUDUKÇA BAĞLANACAK, BAĞLANDIKÇA OKUYACAKSINIZ... Sayfa Sayısı: 640

Şimdi buna başladım bakalım nasıl..

http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs221.snc3/20869_219302169588_721024588_2932442_1954032_n.jpg

Recep Alkan
22.03.2010, 15:28
Yazar Selman Kayabaşı, Türkiye’de son yıllarda yaşanan gelişmelerin perde arkasını ve tarih (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=tarih&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)i kaynaklarını ilk kez ortaya koyuyor.

http://www.hermeskitap.com/catalog/images/9786051141374.jpg

Birinci Dünya Savaş (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=sava%C5%9F&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)ı’nda Almanya’nın mağlup olması için çalışan gizli bir ekip…

J.F Kennedy ve Adnan Menderes’i yetiştiren ortak AKADEMİ…

ASELSAN’daki gizli projede görev yapan Elektronik (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=elektronik&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1) Mühendisi Semih Temiz, Sakarya’daki bir arazide intihar etmiş olarak bulunur. Bunun bir suikast olduğunu düşünen MİT, Affan Alkan’ı suikastı çözmekle görevlendirir. Affan Bey cinayetin izini sürerken Turgut Özal’ın bir araya getirdiği ve Rumeli’de bağımsız devlet (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=devlet&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)ler kurmakla görevlendirdiği gizli bir ekibin varlığından haberdar olur.

Adnan Menderes, Turgut Özal, Adnan Kahveci, Üzeyir Garih; aynı ekip tarafından yetiştirilmiş özel isimler miydi? Kahveci, Anavatan Partisi’nin başına geçeceği için mi öldürüldü?

Kanuni Sultan Süleyman’ın sır gibi saklanan kılıcı KANUN, Protestanlık’ın ortaya çıkışıyla ilgili hangi sırrı barındırıyor? Kılıç, bugün hangi teşkilat (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=te%C5%9Fkilat&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)ın elinde ve nasıl korunuyor?

ABD ve Türkiye’yi yöneten ortak bir ekip mi var? Türkiye’nin bölgedeki etkisinin artması, bu gizli yapının varlığıyla mı ilgili?

Mustafa Kemal, bu ekip tarafından yetiştirilip Anadolu’ya yeni bir devlet (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=devlet&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1) kurmak üzere mi gönderildi?

Bu kitabı yakın zamanda okumayı çok istiyorum. Gerçekten çok methediliyor, ama en az 1 ay daha ona sıra gelmez gibi duruyor.

Faik Yılmaz
22.03.2010, 15:30
Bu sene 11. kitabıma başladım...............

İskender Palanın - Tavan Arası isimli eseri.... Çok güzel bir kitap bitirince fikirlerimi sizlerle paylaşacağım....

Yavuz Hasan
23.03.2010, 00:18
http://www.acikistihbarat.com/Resimler/Kitap/toprak-mehmete-susamissa.gif

bir özel harekatçının kaleminden anıları

kesinlikle tavsiye ederim

isimsiz_61
23.03.2010, 15:10
http://static.ideefixe.com/images/308/308897_2.jpg
yeni başladım güzel olduğunu söyleyebilirim.....

SDanışmaz
24.03.2010, 13:44
http://www.darussafaka.net/turkce/images/stories/fawer/empati.jpg

Sürekliyici, her zaman okumak istenilen bir kitap. Okurken acaba ne oldu diye insan bir türlü elinden bırakamıyor.

Adam Fawer'in kitaplarının için bilimsel gerçeklikleri koyması çok hoşuma gidiyor. En çok da oraları heyecanla okuyorum :)

http://www.iskenderiye.com/images/153/153651_2.jpg

Konusu güzel, etkileyici bir kitap olmuş. Fakat ben daha yarısında olanların yüzde 75'ini çözmüştüm. Yine de tavsiye ederim.

Vkgz
24.03.2010, 21:50
Dejavu isimli yeni yayınlanmış sayılabilecek bir kitabı okudum enson. Çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim

Faik Yılmaz
25.03.2010, 09:29
Kitabın Adı: Tavan Arası

Yazarı : İskender Pala

Yayınevi : Kapı Yayınları

Türü: Deneme

Basım Yılı : Mart 2006

Sayfa Sayısı : 325 Sayfa

Düşünceler : Tavan Arası adı üzerinde unutulan ama atmaya kıyılamayan eşyalar ve anılar. Bir gün lazım olur diye uluorta bir köşeye kaldırırız. Sonra da birden aklımıza gelen bir şey için delicesine ararız. Anılarımız canlanır o eşyanın ayrıntılarında ya da kitabın sayfalarında.

İskender Pala daha önce yazdığı denemelerden Tavan Arasında kalmış olanları rastgele bizler için derlemiş. Böyle deyince aklınıza özensiz bir eser gelmesin sakın. Çok ilginç bazen komik bazense düşündürücü ilginç anektodlar var içinde.

Beyitlerin neden yazıldığından tutun , bazı güzel örnekleride var. Kanuni Sultan Süleymandan , Pazıbentlerin hikayelesine, Osmanlı Sultanlarının zannatlarına kadar...

Eski insanlarımız hayatlarının şimdikinden çok daha renkli ve derin olduğuda var....

Çok etkilendiğim yerler oldu....

Mesela İnsan demek olan Ademin çok etkiletici bir anlatımı var....

Türkün şehit olurken bile ulviliği düşünmesi var......

Genelde tarihsel olaylar var ama kitaplarda ezberlememiz için anlatılan sıkıcı tarih değil..... Hayatı anlatan tarih.....

Üstadın İskender Palnın bütün kitaplarını olduğu gibi bunuda siz değerli arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ederim.. Ufkunuzu genişletecek bu eser....

SDanışmaz
26.03.2010, 22:30
http://ohiyesa.com/urun_resim/9786051141275.jpg

Son zamanlarda okuduğum en kaliteli kitap. Okurken resmen elimden bırakamadım.

Yavuz Sultan Selim'i tanımak isteyenler mutlaka bu kitabı okusun. Kitabı okuduktan sonra şunu farkettim; Osmanlı Devleti'nin altın dönemi Yavuz Sultan Selimle başlamış. 8 sene gibi az bir dönemde ülkeyi şaha kaldırmış...

Kitabın en önemli özelliği ise yarısnın Yavuz Sultan Selim'in yanında bulunan paşaların günlüklerinin birebir aktarılması. Ve de o dönemi direk 1. ağızdan okumak isteyenler bu kitabı kesinlikle okusun derim.

isimsiz_61
27.03.2010, 19:38
http://www.kitapokuyoruz.com/kapak/1596-Vahsetin-Cagrisi.jpg
çok övdüler bende okuyayım dedim

Gökhan KAN
28.03.2010, 14:04
Küçük Arıyı bitirdim ama beklediğim etkiyi alamadım biraz altında kaldı. Yeni Uçurtma Avcısı falan diyorlar ama yanına bile yaklaşamaz bence. Yinede bazı insanların beğeneceğiini tahmin ediyorum..

Kitaptan söz edecek olursak yaşamları bir noktada çarpışan iki kadının hikayesi. Ve biri korkunç seçim yapmak zorunda. Sonra bunlar iki yıl sonra tekrar buluşuyorlar ve hikaye yeniden başlıyor.

http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs221.snc3/20869_219302169588_721024588_2932442_1954032_n.jpg

Gökhan KAN
28.03.2010, 14:09
http://ohiyesa.com/urun_resim/9786051141275.jpg

Son zamanlarda okuduğum en kaliteli kitap. Okurken resmen elimden bırakamadım.

Yavuz Sultan Selim'i tanımak isteyenler mutlaka bu kitabı okusun. Kitabı okuduktan sonra şunu farkettim; Osmanlı Devleti'nin altın dönemi Yavuz Sultan Selimle başlamış. 8 sene gibi az bir dönemde ülkeyi şaha kaldırmış...

Kitabın en önemli özelliği ise yarısnın Yavuz Sultan Selim'in yanında bulunan paşaların günlüklerinin birebir aktarılması. Ve de o dönemi direk 1. ağızdan okumak isteyenler bu kitabı kesinlikle okusun derim.
Biraz tarihsel kitaplar okuyacağım artık. İlk işim bu kitabı almak. Çok merak ettim.

Birde Kurtlar Vadisinde sürekli Polatın reklamını yaptığı Bozkırın Sırrı kitabını merak ettim.

Recep Alkan
30.03.2010, 17:29
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=122928

Kısmetse en yakın zamanda edineceğim..

MuratJ
04.04.2010, 11:03
'Soner Yalçın - Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor' isimli kitabı aldım. Okumaya başlayacağım.

10 numara
04.04.2010, 11:18
http://www.tubabakay.com/wp-content/uploads/posta.jpg

Posta Kutusundaki Mızıka...

Tavsiyeler üzerine okuduğum sizinde sıkılmadan okuyabileceğiniz ilgi çekici anlatımıyla hoşunuza gidecek bir kitap..

İçerisinde "Sevgili Dost" diye başlayan tam 61 tane farklı mektup barındırıyor.

İlgi çekiçi 3-5 alıntı yapayım sizlere bu mektuplardan...

Sevgili Dost...

.....Bu sabah kuş sesleriyle uyandım. Ne güzel değil mi ? Hayır. Güzel değil ! Açık penceremden ok gibi dalıp yastığıma saplanan karga sesleriydi..

.....Kuş sesleri dediğimde aklına asla karganın gelmediğini biliyorum. Bu, karganın da bir kuş türü olduğunu bilmeyişinden değil, karganın türünün en önemli özelliği olan güzel ötüşten mahrum oluşundan elbette. Yüzümü yıkarken acaba diyordum; acaba türümüzün en önemli özelliklerini taşıyor muyuz ? Hareketlerimiz ve sözlerimiz nerelere saplanıyor ? Acaba 'insan' denince hatırlanıyor muyuz ?

------

.....Her sabah yeni bir manzara görecekmiş gibi camlara koşup, değişen hiçbir şey olmadığını görmek ne soğuk. Düşüp yuvarlanan bir bozuk paranın peşinden koşarken, kelimelerin üzerine basa basa yürümek ne soğuk ! Dizlerine kadar gömüldüğün karda yürümekte ne var ? Boğazına kadar battığın kelimelerin içinde yüzmek ne soğuk !

------
Sevgili Dost

.....İnsan, yazdıklarına da pişman olabilir. Çoğu kez bu pişmanlık, konuşmadan duyulan pişmanlıktan daha ağırdır. "Ağzımdan kaçtı" denebilir de "kalemimden kaçtı" denilemez. Eğer kalemden kaçılabilseydi, önce yazarı kaçardı ondan. Yazarı kaçardı, evet;"kalem sahibi" değil, "kalem esiri" olduğundan..

Sevgili Dost;
Bildiği şehirlerden bilmediği şehirlere, bildiği yüzlerden bilmediği yüzlere sığınmayı aklından geçirmemiş kaç insan vardır? Garların, terminallerin ve limanların dev mıknatıslara dönüştüğü saatlerde bedenlerini kaptırmayanlaar, ruhlarının bir otobüs koltuğuna, bir gemi çapasına, bir lokomatif tekerleğine yapışmasını önleyebilmişler midir?
"Başımı alıp gitmek istiyorum" cümlesi kimbilir hayatımızın kaç kilidini kurcalamış, açayım derken kaç yeni kapı örtmüştür üstümüze. Arkaya bakmamayı başarabilenler, acaba gittikleri yere başlarını götürmeyi başarabilmişler midir?
"Tebdil-i mekanda ferahlık vardır" diyenler, aslında "tebdil-i kan"ı mı kasdetmişlerdir?

Sevgili Dost;
"Kalbimi alıp uzaklara gitmek istiyorum" Çünkü aklım hep kurcalanacak.
"Kalbimi alıp"; çünkü kalbim değişen kanı karşılayacak. "Uzaklara"; çünkü gazeteler mürekkep, radyolar ses, televizyonlar renk yapmak istiyorlar onu. "Gitmek istiyorum"; çünkü gitmek kalmaktan daha pullu : bir gece kıyafeti gibi ışıl ışıl parlıyor tenimiz. Bir gece, kıyafeti gibi soyuyor gurbetini.

Sevigli Dost;
Hafız : "Hiçbir yol yoktur ki sonu olmasın" demiş ama ne çıkar! Bizim otobüslerimizin aynalarında hala, "ömür biter yol bitmez" yazıyor. "Düz yolda da sürçer insan " deyince Çehov,

Aşık Dertli cevap veriyor :"Doğru gitsem yollar komaz/Bükük yollar boynum gibi"

isimsiz_61
11.04.2010, 12:52
AVUCUNUZDAKİ KELEBEK
http://tecrubem.net/wp-content/uploads/2010/02/ahmet-serif-izgoren.jpg
GERÇEKTEN OKUMAYA DEĞER BİR KİŞİŞEL GELİŞİM KİTABI.

Faik Yılmaz
12.04.2010, 10:06
Bir süre kitap almayacağım.... Çünkü okumadığım bir çok kitap var elimde.......

Acil olan 20 tanesini sıraya dizdim.... 2 tanesinide okudum... ( Tavan Arası ve Kitabı Aşk) geriye 18 tane kaldı..... Askere gidene kadar onlarıda okuyacağım inşallah....... :)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs463.ash1/25439_376806708914_678713914_3797606_2417435_n.jpg (http://www.facebook.com/photo.php?pid=3512663&id=678713914)

Fatih Ersoy
13.04.2010, 01:23
Bir süre kitap almayacağım.... Çünkü okumadığım bir çok kitap var elimde.......

Acil olan 20 tanesini sıraya dizdim.... 2 tanesinide okudum... ( Tavan Arası ve Kitabı Aşk) geriye 18 tane kaldı..... Askere gidene kadar onlarıda okuyacağım inşallah....... :)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs463.ash1/25439_376806708914_678713914_3797606_2417435_n.jpg (http://www.facebook.com/photo.php?pid=3512663&id=678713914)

İskender Pala bu günlere senle geldi Faik abi :D

Bu hafta içerisinde bir söyleşisine katılacağım varsa sormak istediğin yada merak ettiklerin ileteyim kendisine ;)

Gamze
13.04.2010, 02:01
Aman Allahım orda Cezmi Ersöz mü görüyorum?
Yanlış gördüğümü söyle Latocan? :)))

Neyse ki Selim İleri yok :D

Faik Yılmaz
13.04.2010, 09:11
İskender Pala bu günlere senle geldi Faik abi :D

Bu hafta içerisinde bir söyleşisine katılacağım varsa sormak istediğin yada merak ettiklerin ileteyim kendisine ;)

Çok var aslında.....

Öncelikle ağlamayı unutan gözlere ağlamayı hatırlattığı için çok teşekkür etmek lazım.....

Bir de tüketim toplumunun acı bir sonucu olarak aşkıda basitleştiren zihniyete verdiği deruni cevaplar içinde......

Son olarak çölde bir bardak su arayan birisi misali onun tek bir kitabını ararken Beşikçi Kitabevinde bütün kitaplarını görünce ummanlara düşmüş gibi sevindiğimi anlatırsan yeter de artar bile.....

Çok oldu galiba kusura bakma.....

Kitapçıda çok uygun bir fiyata aldım 3 tane kitabını..... İçinde bir çok yeri karalanmış olduğundan okumaya değer olduğunu düşündüm.....

Genelde çok sevmem tarzını hep yalnızlık üzerine ruhsal bunalımlar üzerine eserler yazar ama yinede güzeldir ...... Fena değildir ortalamanın üzerindedir benim nazarımda.....

Fatih Ersoy
13.04.2010, 12:01

Korkarım ki doğru gördüklerin gamzecan ;)

Selim ileri ??? uwww :D