PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakırspor-Bursaspor ve İstanbul B.Ş.B maçlarındaki olaylar hakkında

Sayfa : [1] 2 3

Deniz C. Demir
06.03.2010, 19:32
Ben kimseyi kırmadan, tartışma çıkarmadan olaya nacizane bir yorum yapacağım, farkındayım ki diğer başlığın kapatılmasının bir sebebi var ama mağrur görün görüşümü söylemek istiyorum.

Öncelikle futbolla siyaset karışmasın lafı çok kullanılıyor. Bunu söyleyenler vatanseverlikle siyaseti karıştırmamaya baksın önce. Bizim Türk gençliği olarak her alanda ve her türlü durumda önceliği memleketin çıkarlarına vermemiz bu cumhuriyeti kuranlara boynumuzun borcudur.

Hatırlayın gençliğe hitabenin ilk cümlesini :

Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Şimdi ne alaka, abartıyorsun demeyin. Bizim varlığımızın ilk görevi Cumhuriyet ve özgürlüğümüzü müdafaa etmektir. Müdafaa sadece savaş veya politika durumlarında geçerli olmaz. Dolayısıyla birileri Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde İstiklal Marşını ıslıklıyor ve Trabzonspor taraftarı bizim işimiz futbol siyaset değil diye bunu görmezden geliyorsa Trabzonspor taraftarının titreyip kendine gelmesi gerekir. Bu tamamen siyasetten bağımsız Türk gençliğinin atasına olan vazifesidir. Bu konunun siyaset diyerek görmezden gelinmesini veya burada gündemden kaldırılmasını hazmedemiyorum.

Yıllardır oldukça vatansever bir şehir ve taraftarları olan Bursaspor'la kanlı bıçaklıyız. Herkes nefret ediyor. Gördüğümüz yerde birbirimizi yiyoruz. Etmedik küfür, beddua bırakmıyoruz.

Öte yandan Diyarbakırspor'la herşey çok farklı. Taraftarlar sarmaş dolaş, başkanlar sarmaş dolaş, belediye başkanlarıyla bile fasıllar düzenleniyor. Pkk, Dtp, sözde Kürdistan ve Diyarbakırspor'un renklerini taşıyan çiçekler, atkılar kabul ediliyor.

Şimdi bakalım başkanımızın yakın dostu Osman Baydemir'in geçmişte neler söylediklerine :

Pkk-Silahlı Kürt Muhalefeti (http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=289837)
Barış ısrarı için el ele veren gerilla ve asker analarının önünde saygı ile eğiliyorum. (http://www.tumgazeteler.com/?a=4059826)
Ondan çiçek alan sadece başkanımız değil (http://www.ensonhaber.com/politika/240301/pkklilari-cicekle-karsiladi.html)

Sayısız örnekleri mevcut. Trabzonspor başkanı Sadri Şener'in çiçek alıp, kol kola fasıl yaptığı adam budur.

Şimdi bunlar neden oluyor ? Medyanın kardeşlik kılıfıyla halkın çok büyük çoğunluğuna sindirtmesi sebebiyle oluyor. Şu kara kutudan bize ne söylenirse düşünmeden kabulleniyoruz. Adam gibi adam, vatanına değer veren adam Pkk'ya "Özgürlük savaşçıları" diyen adamın elini sıkmaz, kırar.

Kardeşlik diyoruz, kimlerle kardeşlik ? Pkk'yı terör örgütü değil militan/gerilla olarak görülenlerle mi kardeşlik ? Bu kadar mı irademiz ? Bu kadar mı vatan sevgimiz ? Böyle mi yaşatıyoruz şehitlerimizi ? Maça geldi mi herkes çok güzel bağırıyor "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye, böyle bağıranlardan kaç tanesinin "Pkk nedir ?" diye oradakilere soracak cesareti var.

Madem olay kardeşlik, Bursa'yla nedir bu düşmanlık ? Adamlara geldi mi "Şerefsiz, top", öbürüne geldi mi 'Barış, kardeşlik'. Nedir bu gösterişler ? Kime yaranılmaya çalışılıyor, neye hizmet ediliyor, neden sorgulanmıyor bu zihniyet ?

Bakalım Diyarbakırspor yönetim ve taraftarının yaptıklarına ;

Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçını hatırlayanınız var mı ? Neler oldu o maçta ? Diyarbakırspor öndeyken bile taraftar sahayı taşlamadı mı ? Maçta ve sonrasında Pkk ve Apo sloganları atılıp polisle çatışılmadı mı ? Bu adamlar mı bizi karşıladı, bu adamlarla mı biz el sıkıştık ?

Yönetimi ne yaptı bunların, hakem hataları sonunda herşeyi siyasete bağladılar. Bizim yıllardır sayısız kere kurban olduğumuz hakem hatalarını onlar Türk-Kürt çatışması haline getirdiler.

Bakın benim söylediklerimi çok iyi anlayın, benim söylediğim herkese hakedildiği gibi davranılması gerektiği ve olanların Trabzonspor taraftarı tarafından gözardı edilmemesi gerektiği. Ben Diyarbakırspor'la veya taraftarlarıyla çatışalım demiyorum. Ben Pkk'lı ve sempatizanlarını soralım, sorgulayalım gerektiği gibi davranalım diyorum. Hele şu dönemde.

Ben bir Trabzonspor taraftarının, şu Diyarbakırspor-Bursaspor maçında, Bursaspor'a küfür etmesini, İstiklal marşını ıslıklayan seyircinin takımını desteklemesini hazmedemiyorum.

Arkadaşlar beş sene evvel ilk kez Samsun''a ayak bastığım zaman bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın en önünde Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya Büyük Savaş alanında Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri fedakarlıkların kıymetli hatırası daima dimağımda menkuş olarak kalacaktır. Bu vatan perver halka o kahraman evlatlara sahip olan bu kıymetli memleketimizi bir Ermenistan çıkışyeri veya hayal edilen Pontus Krallığı ülkesi yapmak istek ve korkutmaları ne uğursuzdu! Şüphesiz o kabuslar sonsuzluğa dek hayal olmuştur. Efendiler vatanın bütünlüğünü özgürlük ve bağımsızlığını sağlayan milletimizi Cumhuriyet idaresine kavuşturan devrimimiz ekonomik refah ve saadetimizi medeniyet aleminde layık olduğumuz mevkide sağlayacaktır. Bu bol verimli ahalisi zeki müteşebbis çalışkan olan Trabzon''umuzu az zamanda içerlere demir yolu ile bağlanmış güzel bir rıhtım ve limanla donatılmış görmek en seçkin amacımdır. Trabzon Türk toplumunda Cumhuriyetin zengin kuvvetli duygulu çok önemli dayanma kaynaklarından biridir. Böyle bir Cumhuriyet şehri gelecekte gereken bütün bayındırlık ve gelişmeye sahip olacaktır. Sözlerime son verirken muhterem Trabzonlulara sevgi ve saygılarımın gösterdikleri samimi duyarlılıktan ötürü teşekkürlerimin iletilmesine aracı olmanızı dilerim.

Misina
06.03.2010, 19:59
Diyarbakırda olayların çıkması anormal değil.Bursanında istediği bu değilmiydi zaten

Vkgz
06.03.2010, 20:08
herşeyi anlarım bursada yapılanlar ayıptı, faşizm doluydu ama o stada koca koca taşlar nasıl sokulur. hangi vicdanla atılır insanlara. tepki boyle gosterilmez. onlar terorist diye bagırdıysa sende fasist diye bagırırsın insani düzeyde tepkini gosterirsin.

Bursaspor maç yapmadan 3 puanı aldı. diyarbakırsporda bu sezonu buyuk ihtimalle seyircisiz maçlarla tamamlayacak.
Kim kazandı?

Deniz C. Demir
06.03.2010, 20:12
Ben tartışma olsun düşüncesiyle açmadım kesinlikle konuyu. Söz konusu Trabzonspor taraftarı olunca kimseyi kimseden üstün göremem vatan sevgisinde, bizim tarihimiz belli ne olduğumuz belli. Siyaseti bir tarafa bırakıp bu konuda anlaşabilecek bir şehir varsa o da Trabzon'dur.

Benim amacım bazı arkadaşlara perspektif vermekti.

O yüzden ricam daha uzlaşmacı bir üslupla konuşulması, genel olarak.

BARLAS TURAN
06.03.2010, 20:14
Diyarbakırda olayların çıkması anormal değil.Bursanında istediği bu değilmiydi zaten

Peki Diyarbakır'da ilk defa mı oluyor bu olaylar?

Yıllar önce de bi Diyarbakır Diskispor ile bir takımın maçı vardı (Beşiktaşdı sanırım) yine İstiklal Marşı yuhalanmıştı o maçta

Bu seneki Fener maçı, yine İstiklal Marşı yuhalandı, PKK sempatizanı figürler vardı

Bilumum başka maçlarda Başkentimiz Amed'e hoşgeldiniz pankartları oluyor tribünlerde

Yani artık kimse ilk maçta Bursa taraftarı tahrik etti ondan Diyarbakırlılar yaptı demesin çünkü Diyarbakırlılar bu tarz şeyleri hep yapıyorlar...

Misina
06.03.2010, 20:56
OFLu arkadaş Bursa düşmanlığına göre hareket etme.Bursa en az trabzon kadar milliyetci bir şehirdir.

Diyarbakırda yaşananların hiç bir şekilde ihzağı Olamaz Bunu artık anlayın.Saçma saçma Konuşmayın.Biz Trabzonsporluyuz Diyarbakırsporun Yanında olucak değiliz İstiklal marşımıza ıslık çalmak nedemek yahu ? Gelsin Trabzonda yapsınlar Onu.

Bursa düşmanlığı değil bu.Bursa gereksiz yere haftalar önceden otel polemiği ile ortamı germişti zaten.

Peki Diyarbakır'da ilk defa mı oluyor bu olaylar?

Yıllar önce de bi Diyarbakır Diskispor ile bir takımın maçı vardı (Beşiktaşdı sanırım) yine İstiklal Marşı yuhalanmıştı o maçta

Bu seneki Fener maçı, yine İstiklal Marşı yuhalandı, PKK sempatizanı figürler vardı

Bilumum başka maçlarda Başkentimiz Amed'e hoşgeldiniz pankartları oluyor tribünlerde

Yani artık kimse ilk maçta Bursa taraftarı tahrik etti ondan Diyarbakırlılar yaptı demesin çünkü Diyarbakırlılar bu tarz şeyleri hep yapıyorlar...

Daha öncedeki İstiklal marşı olaylarını bildiğimden bu olaylar anormal değil zaten dedim.

Milli Marşa tahammül edemeyen bir seyircinin takımı bu ligde olmamalı.
Bu olay ilede kendi kendilerini yaktılar.Düşen ilk takım diyarbakır diyebiliriz artık.

Sami Kuk
06.03.2010, 21:56
Oturup sakin kafa ile yorum yaparsak bu olayların olmasının en büyük sebebi Bursaspor taraftarının ilk macta yapmıs oldugu pkk dısarı tezavuratlarıdır..Onlar öyle yaptıyı diye diyarbakırda bunları yaptı iyi yapmıs demiyorum , haklılar demiyorum provakasoyn falan diyosunuz alakası yok..Diyarbakıra Trabzonsporda gitti mactan önce bırbırlerıne zıyaretler oldu.Ya onu bırakın Trabzonspru havalımanında cıceklerle karsıladılar..Sahada alkısladılar.Aynısını denizlispora yaptılar..Birde burdan bakmak lazım..SUÇ BURSASPOR TARAFTARINDIR İSTEDIKLERINIDE ALDILAR

Saygılarımla

Mustafa ÖZDEMİR
06.03.2010, 22:28
bu maç büyük ihtimalle hükmen bursaspor lehine sonuçlanacak .diyarbakırlılara yazıklar olsun .elinize ne geçti .takımınız ligdemi kaldı şimdi...

Uzunoğlu
06.03.2010, 22:46
Diyarbakırspor o şehrin insanları için nimetti ama böyle seyircisi olan bir takımın profesyonel liglerde işi olmamalı

Emre7
06.03.2010, 23:11
Oturup sakin kafa ile yorum yaparsak bu olayların olmasının en büyük sebebi Bursaspor taraftarının ilk macta yapmıs oldugu pkk dısarı tezavuratlarıdır..Onlar öyle yaptıyı diye diyarbakırda bunları yaptı iyi yapmıs demiyorum , haklılar demiyorum provakasoyn falan diyosunuz alakası yok..Diyarbakıra Trabzonsporda gitti mactan önce bırbırlerıne zıyaretler oldu.Ya onu bırakın Trabzonspru havalımanında cıceklerle karsıladılar..Sahada alkısladılar.Aynısını denizlispora yaptılar..Birde burdan bakmak lazım..SUÇ BURSASPOR TARAFTARINDIR İSTEDIKLERINIDE ALDILAR

Saygılarımla

katılıyorum...

Enes Ünal Kaya
06.03.2010, 23:15
Diyarbakır Taraftarının İçinde Gerçekden Çok Kötüler Var.. Bu Böyle Olmaz.. Diyarbakırspor Güzel Ama Taraftarı Lige Yakışmıyor.. Ne Olursa Olsun İstiklal Marşı Islıklanmaz...

sancakbeyi_61
06.03.2010, 23:19

Saygılarımla

bence oturup sakin kafayla siz düşünmelisiniz..bursalılar niye o maçta o tür tezahuratlarda bulusmuşlardı? onların iddiasına göre diyarbakırlılar istiklal marşını ıslıkladı diye..peki bugunkü maçta aynısı oldu mu? oldu..

hiç bir tahrik hiç bir provakatif hareket,istiklal marşını ıslıklamayı gerektirmez,o marş üç beş şerefsiz bilmem neye kızıp ıslıklasın diye yazılmadı..kimse masal anlatmasın,yok bizi çiçeklerle karsıladırlar falan..

ben şahsen bu olayda inadına BURSALIYIM...

atigol
07.03.2010, 00:01
arkadaşlar işim gereği yaklaşık bir aydır güneydoğu anadolu bölgesindeki illeri geziyorum geçen hafta diyarbakırdaydım ve adamlar daha o haftadan bursa maçında çok olay olacağını söylüyorlardı(en azından yemek yediğim yerler ve otellerde durum böyleydi) buna rağmen statta gerekli tedbirlerin alınmaması ve o koca koca taşların içeri sokulması çok ilginç. Bugünde siirtte bir çay evinde siirt lilerle beraber izledim maçı, adamların diyar-bursa maçı hakkındaki yorumları "süper olmuş az bile yapmışlar"...yani bu maç bölgede bir spor etkinliği olmaktan çıkmış ve başka bir konum almış...diyarbakırlı yöneticilerinde ortamı soğutmak için hiç bir şey yapmadığını aksine kendi başarısızlıklarını örtmek için bu olayı iyice ısıttıklarını düşünüyorum...gözlemlediğim kadarıyla diyarbakırspor bölgede çok seviliyor ve süper ligde düşmeye oynamaktansa 1.ligde şampiyonluğa oynamanın çok daha iyi olduğunu düşünüyorlar onun için bu olaylardan alacakları cezaların onlar için çok önemi yok

Deniz C. Demir
07.03.2010, 00:11
Bursaspor "Pkk dışarı" diye tahrik etti. Diyarbakırspor taraftarları İstiklal marşını yuhalayarak en güzel cevabı verdi.

Uzunoğlu
07.03.2010, 00:12
Bursaspor "Pkk dışarı" diye tahrik etti. Diyarbakırspor taraftarları İstiklal marşını yuhalayarak en güzel cevabı verdi.

Biraz daha açıklarmısın?

Adem Erdoğan
07.03.2010, 00:19
Diyarbakır kümeye.

U.Sadıkoğlu
07.03.2010, 00:21
İki tarafta ortamı çok gerdi olayların bu şekilde büyüyeceği belliydi bazıları işine geldiği gibi futboluda kullanmasını çok iyi biliyor ve bilin bakalım bu olaylar kimin işine yaradı..

atigol
07.03.2010, 00:26
Sadece bursa'damı bağırıldı pkk dışarı diye, hemen hemen diyarbakırın bütün maçlarında bağırılıyor bu sözler, burdaki durum bursa yönetimi ile diyarbakır yönetimi arasında da bir gerginlik olması ve diyarbakır yönetiminin bunu kullanması, hatırlayın ilk maçtan sonra biyarbaşkanın açıklamalarını takımı ligden çekicez falan bu açıklarmalar direk olarak diyarbakır şehrini geriyor zaten...zaten hoşgörünün çok az oluğu bu ilde insanlar çok kolay yönlendililebiliyorlar bu nedenle sağ duyulu yöneticiler gerekli bu tür takımlar için

Deniz C. Demir
07.03.2010, 00:36
Biraz daha açıklarmısın?

Ordaki ironiye vurgu yapıyorum. İstiklal Marşı'nı ıslıklamışlar ya "Pkk dışarı" dendiği için.

Misina
07.03.2010, 00:49

Saygılarımla

Pkk Dışarı Sloganından rahatsın olduklarının yarısı kadar İstiklal Marşının ıslıklanmasından rahatsız olsalar bunlar olmazdı.

Özkan
07.03.2010, 01:08
İstiklâl Marşımızı ıslıklayan itlerin değil süper ligde futbol takımı sâhibi olmak, yaşama hakkı bile olmamalıdır.

Mehdi
07.03.2010, 01:08
Bugün tribünde neler oldu bilmiyorum,izlemedim

Olaya futbol olarak bakarsak;

Hem kendilerini yaktılar

Hem Sıvazın ekmeğine yağ sürdüler

Hem Bursa'nın ekmeğine yağ sürdüler.

Beter ettiler.

Deniz C. Demir
07.03.2010, 01:18
Bugün tribünde neler oldu bilmiyorum,izlemedim

Olaya futbol olarak bakarsak;

Hem kendilerini yaktılar

Hem Sıvazın ekmeğine yağ sürdüler

Hem Bursa'nın ekmeğine yağ sürdüler.

Beter ettiler.

Evet bu da ilginç bir nokta, yani maçın başı daha ve önemli de bir maç. Futbol seyircisi herşeyden önce takımını düşünür. Maç kötü gidiyor olsa ve futbolculardan bir-iki tahrik veya hakemden kötü karar olsa bizim de yapmadığımız şey değil sahaya bişeyler atmak ancak bunlar takımlarına maksimum zararı vereceklerini bile bile maç başında yaptılar bunu.

Canberk
07.03.2010, 01:47
Ziya hocada buna dayanamayarak gitti zaten bu tribünün derdi nedir kimse bilmiyor adamlar bile bile kendilerini yakıyorlar bunun bilincindeler ama kimse asıl nedenini bilmiyor maalesef :confused:

DNA-TS
07.03.2010, 01:47
az önce izledim görüntüleri resmen taşyağdırdılar ama bu diyarbakırın aleyhine oldu , kaybeden diyarbakır şehri ve diyabakırspor oldu.saha kapama seyirciiz oynama derken ligin sonu geliyor sıkıntı yaşatacak bu olay.çok büyük bir provoke var bence öyle sistemliki olaylar sürerken statdan çevik kuvvet minübüsü ile ayrılan bursasporu yolda bile zor druma düşürmüşler.bakalım neler yaşanacak ilerlleyen günlerde.

OYılmaz
07.03.2010, 01:50
Bakıyorum Bursa'ya fazladan dokunan yok vatan evladı Bursa ilk maça dönersek Bursa'lılar ilk maçta canları sıkıldı pkk dışarı diye tezahürat yaptı bunla yetinmediler amaçları Diyarbakırspor'u desteklemeye gelen vatandaşlarımıza bozuk para ,taş ,sopa her türlü alet edavatı yağdırdılar çocuğuyla maça gelen bir adamın ve çocuğunun başına yağmadık cisim kalmadı 15-20 kişi yaralandı neydi amaç evet fotoğrafa bakın vatanı kurtardı Bursa'lılar
http://www.haberdiyarbakir.com/images/news/23770.jpg
Hangi Diyarbakır maçını izlesem her zaman İstiklal marşı sesini duymuşumdur Diyarbakır'da da yaşadım orda da maça gittim herkes ayakta marşı okuyor nedir bu karalamalar Bursaspor taraftarı bu ligde en şereften yoksun taraftardır delikanlıydı Trabzonspor maçında bizim taraftara neden saldırdı Trabzon'a da gelsin bu b.ersoylar
Bizi , Denizli ve Sivasspor'u alkışlayan Diyarbakır taraftarına sonsuz sevgiler

Canberk
07.03.2010, 01:52
Yok bu kadarda olamaz yaa ben canlıda seyretmiştim ama tekrarı herseyi açık açık gösteriyor bu kadarda olamaz :S
6 kişilik çevik kuvvet ekibinin kalkanı altında korner atışı kullanan bir futbolcu ve bu tarzda bir futbolu Türkiye'ye yakıştıramıyorum :S

Canberk
07.03.2010, 01:54
Abi ne yapılırsa yapılsın sonuçta adamlar ne diyorum çevik kuvvet kalkanıyla korner taç kullandılar bu kadarda olamaz:S

28TS61
07.03.2010, 01:56
Yok bu kadarda olamaz yaa ben canlıda seyretmiştim ama tekrarı herseyi açık açık gösteriyor bu kadarda olamaz :S
6 kişilik çevik kuvvet ekibinin kalkanı altında korner atışı kullanan bir futbolcu ve bu tarzda bir futbolu Türkiye'ye yakıştıramıyorum :S

sanki fb-gs macinda olaylar olmamis gibi. yapilanlar yanlis elbet ama cifte standart uygulaniyor her zamanki gibi.

Canberk
07.03.2010, 01:58
Tamam yaşım genç çocuğum hatta:D ama daha bu tarzda bir futbol izlemedim son 5 senedir:S

Deniz C. Demir
07.03.2010, 02:01
sanki fb-gs macinda olaylar olmamis gibi. yapilanlar yanlis elbet ama cifte standart uygulaniyor her zamanki gibi.

FB-GS maçlarında da oluyor ama maçın başında olmuyor. Ayrıca onlarınki de taş olmuyor, adamlar önceden buna hazırlanıp İstiklal Marşını ıslıklamanın akabinde yapmıyor bu işi. Maç kötü gidiyor son dakika sinir oluyor ellerinde ne varsa atıyorlar.

Ceza açıklanmadan nasıl çifte standart yorumunu getirdin onu anlamadım, maç devam mı etseydi o meteor yağmurunda ? 3-5 kişinin daha kafası yarılsaydı o zaman mı adalet olacaktı ?

Canberk
07.03.2010, 02:07
FB-GS maçlarında da oluyor ama maçın başında olmuyor. Ayrıca onlarınki de taş olmuyor, adamlar önceden buna hazırlanıp İstiklal Marşını ıslıklamanın akabinde yapmıyor bu işi. Maç kötü gidiyor son dakika sinir oluyor ellerinde ne varsa atıyorlar.

Ceza açıklanmadan nasıl çifte standart yorumunu getirdin onu anlamadım, maç devam mı etseydi o meteor yağmurunda ? 3-5 kişinin daha kafası yarılsaydı o zaman mı adalet olacaktı ?

En iyi yorumlardan biri :alkış:
Haklısın abi adamlar bütün ceplerini özellikle taşla doldurmuş yaa yoksa ne arayacak bu kadar taş millette :S
Babam anlatırdı zamanında bizim taraftarda yaparmış hatta biriside yanında ayağından çıkartıp ayakkabısını atmış ççç ama bunun gibi birşey değil tamamıyla kasıt olduğu için savunulacak bir tarafı olmadığını düşünüyorum...

28TS61
07.03.2010, 02:11
tas, cakmak vs vs diye bir ayrim yok. yabanci madde yabanci maddedir. mac öncesi, ortasi veya sonu diye bisey yoktur.olay olaydir.futbolun kurallarida vardir elbet.

nasilmi cifte standart oluyor.

ts-sivas maci son 30 saniye maci iptal ediyorsun.
diyarbakir-bursa maci olaylar oluyor iptal ediyorsun.
(hic bir olayi tasvip etmiyorum, macin iptal olmasi dogru ama neden burda dogru karar uygulaniyorda fb-gs macinda uygulanmiyor, yada bundan onceki gs-fb macinda uygulanmadi)
hakem isteseydi tribünler bosaltilabilinirdi ama istemedi.

Ilelioglu
07.03.2010, 02:23
Yasananlarin tamami Bursa Taraftarinin bir eseri.

Asil cezayi onlara kesmek gerekiyor bence ama öyle olmayacak tabiki.

Beles'den 3 puan alacak Bursa, yani hem suclu hem güclü gibi birsey.

Bize Bursa'da yapilanlari unutmadik, Trabzon'a gelecekler zaten seneye, o zaman görüsürüz.:);)

Ilelioglu
07.03.2010, 02:24
tas, cakmak vs vs diye bir ayrim yok. yabanci madde yabanci maddedir. mac öncesi, ortasi veya sonu diye bisey yoktur.olay olaydir.futbolun kurallarida vardir elbet.

(hic bir olayi tasvip etmiyorum, macin iptal olmasi dogru ama neden burda dogru karar uygulaniyorda fb-gs macinda uygulanmiyor, yada bundan onceki gs-fb macinda uygulanmadi)

Aslinda bunun cevabini kendinde biliyorsun...:)

Deniz C. Demir
07.03.2010, 02:26

Nasıl ayrım yok, hazırlıklı gelenle bulduğunu atan bir olur mu ? Adam sigarasını yakmak için mi soktu o taşı oraya ? Birbirine vurup kıvılcımlarla ateş yakacaklardı heralde. Olay olay değildir, bu kasıtlı olarak çıkarılmış ve hazırlıklı gelinmiş bir olaydır. Kendi takımlarının çıkarını maçın başından beri görmezden gelmişlerdir. Futbolla en ufak bir alakaları yoktur.

Biz Sivas maçında olay çıkardık çünkü sahadakiler çileden çıkarttı, olaylar da maçın sonunda olduğu için maç sonunda iptal etti. Hakem falcıdan mı öğrenecekti maçın sonunda olay olacağını ? Olaylar maçın başında olunca da başında iptal ediliyor. Hangi GS-FB maçında böyle bir taş yağmuru gördün de karşılaştırma yapıyorsun

Kaç metre yüksekten atılıyor o taş orda öldürmesi bile işten değil bilen bilir.

Tribün boşaltılmaz çünkü yan hakemin kafası yarılmış devam edemez o andan sonra.

Canberk
07.03.2010, 02:28
Abi yorumlarına katılıyorum ama 4. hakemedemi taş geldi o geçerdi yan hakemin yerine :confused:

Deniz C. Demir
07.03.2010, 02:35
Abi yorumlarına katılıyorum ama 4. hakemedemi taş geldi o geçerdi yan hakemin yerine :confused:

O sakatlık durumunda kardeşim.

"Cemal bunun kafayı yardılar sen geç de devam edek" olmuyor yani

Canberk
07.03.2010, 02:37
O sakatlık durumunda kardeşim.

"Cemal bunun kafayı yardılar sen geç de devam edek" olmuyor yani

Teşekkürler abi :D ççç
BMN'de en komik mesajlar başlığına uygun bir cevap :D

Paksoy
07.03.2010, 02:50
diyarbakır ligden düşecek seneye tekrar çıkacak bursa maçı geldiğinde sevgili medyamız geçmişde şu olaylar olmuşdu bu olmuşdu diyerek ortamı germeye ve yine bu olayların yaşanmasına vesile olacaklar,,

setbykral
07.03.2010, 03:02
"Şimdi ligin ilk yarısında, Bursa'da, deplasman tribününe giren teröristlerin, pkk renklerinde bayrak açmaları sonrası, doğal bir tepki veren Bursaspor taraftarını, yobaz ilan eden medya, Diyarbakırspor forması giyen Uğur DÜNDAR ve gerçekleri değil yalanları ortaya atan yandaş medya, Diyarbakır'da İstiklal Marşı'mızı ıslıklayan teröristleri de görmezden mi gelecek? Uğur Dündar'a sesleniyoruz.Ligin ilk yarısında söylediği sözler için özür dilemelidir."

Burda hala fb-gs maçında olan biten örnek gösteriliyor.Bursa iyi yaptı kötü yaptı tartışması değil.Burda olay Türkiye Cumhuriyeti'nin İstiklal Marşı ıslıklandı.Bunuda diyarbakırsporlular yaptı.Anlamayan arkadaşlar için şöyle söyleyeyim siz deplansmana gidiyorsunuz size orda küfürlü tezahüratlar yapılıyor.Siz Trabzon'da bu şekilde mi davranıyorsunuz ?
Kabul edilemez birşeydir.Ankara'ya geldiklerinde kendilerine en güzel şekilde dinletilecektir İstiklal Marşımız.

Mucahid Erdogan
07.03.2010, 03:22
busene dussun dıyar bakırda kurtulalım bu beraberlık takımndan ve olay cıkartan takımdan

M.S.SOFU
07.03.2010, 03:28
arkadaşlar ben olayın türk-kürt kısmına değinmeyeceğim
tabii ki istiklal marşının ıslıklanmasına karşıyım,çünkü ben ülkem için ter döken 70 milyon insandan herhangi biriyim
elbet istiklal marşının ıslıklanması benimde ağırıma gidiyor
bu meselenin ayrı bir kısmı

bence olayı genele yaymak lazım
sahanın iinde atlayanları güvenlik görevlileri ile engelleyebiliyorsunuz fakat taş,çakmak v.s. onların içeri alınmasınada mesele

yeşilsokak holiganları filmini izleyen arkadaşlarımız olmuştur
orada stada girerken çok güzel bir konuşma geçiyor
holigan olan öbür entel sıpaya ''dikkat et burası dünyanın en çok kamerayla izlenen ülkesi'' gibi bir laf diyor.
bence stadlara öncelikle böyle bir sistem getirilmeli.
ayırca içeri taş nasıl giriyor onuda anlamış değilim.
bu kada gerginlik olacağı bilinen bir maçta içeri o taşların girebilmesi aklıma iki şey getiriyor
ya bu gerginliği devlet istiyor
ya da diyarbakırdaki yetkililer
çünkü stada girilirken çakmaktan bozuk paraya kadar herşey alınabilir istenirse.
bu olay hermaç yapılmıyor
ne zaman yapılıyor?
gergin maçlarda
trabzonda gittiğim ilk ve tek maç olan geçen sene ki bursaspor müsabakasında cebimde çakmakla girmiştim stadımıza
çok detaylı arama yapılmamıştı
çünkü belli maç gergin bir maç değil
ama başka malara gitiiğimde alınıyordu diğer stadlarda
mesela konya da okurken konyaspor-bjk maçında maçın gergin geçeceği belli yani
çarşı grubu gelmiş
adamlar belli her gitiiği yerde olay çıkaran ekip
ev sahibinin tahrik olacağıda belli arayıp taradılar
bozuk parasından çakmğa kadar her şeyi almışlardı
şimdi şunu soruyorum
o taş çakıl çakmak her ne zıkkımsa o stada nasıl girdi?
ben,m cevabım birileriin bunu istediği yönünde.

Nytre
07.03.2010, 05:03
Olaylarin bu hale gelmesinin sebebi bjk ve bursanin abartili ve sacma tezahuratlaridir. "pkk disari" .. Pkk ztn disardaydi.. Bu iki takimin bir avuc hareket arayan taraftarinin futbola siyaset sokmasi sonucu zaten disarida olan pkkyi bir avuc da olsa iceriye soktular vekafalarina taslari yediler..

LazAnisT
07.03.2010, 08:15
Diyarbakıraspor kulübü ve futbolcuları adına üzülüyorum.

O şartlar altında maçın devam etmesi hatta başlaması bile bence imkansızdı ama böylede olunca bir şekilde o sahanın o şekle gelmesini isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyoruz.

Mehdinin dediği gibi.Bursa'ya bedava üç puan.Diyarbakırada bir yığın ceza.

Nerden tutsan elinde kalıyor.

Murat'
07.03.2010, 10:32
Polis Evi’ne sığındık

Ömer Erdoğan: Sırtımda bir ağırlık ve sıcaklık vardı. Birden titredim. Meğerse bizi taşıyan araca atılan taşlardan serpilen camlar boyun kısmıma girmiş. Bir an o polis midibüsünde öleceğimizi sandım. Taraftarların saldırıları nedeniyle Diyarbakır Polis Evi’ne sığındık.
Sercan Yıldırım: Daha ısınma idmanında tribünlerden atılan kaya parçalarını görünce korktum. Fakat en korkuncunu stattan polis midibüsü ile havalimanına giderken yaşadık. Yüzlerce insan üstümüze akın ediyordu. Bir ara etrafımdakilere, “Buraya kadarmış. Bildiğiniz duaları okuyun” dediğimi hatırlıyorum.
Hüseyin Cimşir: Böyle dehşet görmedim. Diyarbakırsporlu arkadaşlarımız bile bize acıdı.
Ali Tandoğan: Stat çıkışında bizi taşıyan midibüs az daha bize mezar olacaktı. İnanılmaz bir gün yaşadık. Bize taş atanlarların yaşları 15 ila 16’ydı.
Antrenör Mutlu Topçu: Polislere, “Bu midibüslerin camları kurşun geçirmez mi?” diye sordum. Bana, kurşun geçirmez olduğunu söylediler. Araçlarımız trafik nedeniyle bir yerde durmak zorunda kalınca, onlarca kişi midibüse saldırıp camları koruyan demirleri söktü. Ondan sonra da taş yağmuru başladı. Kurşun geçirmez denilen o camlar taşlarla paramparça oldu. Camlar kırılınca polislerden kalkanlarını istedik, onlar da bize perde yaptı. Bu arada birkaç polis kasklarını çıkarıp bize verdiler. Yaşadıklarımız o kadar korkucuydu ki, Ozan İpek ağlamaya başladı.

Bursasporlular polis kaskı taktı

Bursasporluların bindiği polis midibüslernin camları atılan taşlar nedeniyle paramparça oldu. Yeşil beyazlılar kendilerini polislerin kasklarını takarak korudu.

Ufuk Bayraktar61
07.03.2010, 10:37
diyarbakırspor şimdi ki var lan yönetimiyle bu ligi haketmiyor. direk düşürülsün.

Murat'
07.03.2010, 10:42
Yönetimle falan bir ilgisi yok seyircileri arasında olay çıkarmaya gelen insanlar var.4-5 maç ceza verilir en az sonra da düşmeyi garantilerler zaten.

Bu seyirci Diyabakırspor'u düşürdü.

Fatih BALTA
07.03.2010, 10:57
Sahaya o taşları atan,kendi takımına bile bile zarar veren hangi takım taraftarı olursa olsun benim için insan değildir.
O taşlar nasıl o stada sokulmuş.Diarbakır Emniyeti ve stad güvenliğide soruşturulmalı.
Hiç mi aranmadı stada girenlerin üzerleri.Maçın iptali doğru karar.
Hakemler umarım bu kararlılıklarını bundan sonra bütün stadlarda gösterebilirler.

Uzunoğlu
07.03.2010, 10:59
Böyle insanların desteklediği bir takımın profesyonel liglerde işi yok.

İskender66
07.03.2010, 11:43
Bu ülkede nedense her şey siyasete beleniyor ve vatandaş bundan rahatsız olmadığı için bu tutum devam ettiriliyor. Maçlardan önce istiklal marşı okutulması ne kadar yanlış bir kararsa, şu Diyarbakırspor'u özellikle 2001'de zorla Süper Lig'e çıkarmak ve taraftarının her türlü saldırgan tutumunu görmezden gelmek de yine aynı derecede yanlıştır... Neden futbolun sadece 'bir oyun olma' unsuru insanları yeteri kadar tatmin edemiyorki??? Nedir bu etiket sevdası??? Futbol-tribün üzerinden türlü türlü mesaj vermeye çalışan zihniyettir işte Diyarbarkırspor üzerindenki ateşi yakan... Diyarbakırspor'a normal koşullar altında kimsenin garezinin olacağına inanmıyorum. Diyarbakırspor'a diğer kulüplerden başka türlü muamele yapmak mıdır yöreye hizmet anlayışı? Türkiye'nin çoğu tribününde bu takıma karşı nefret tohumları ektiren yine bu ülkenin idarecileri... Türkiye'de futbol Fenerbahçe-Altınordu İdmanyurdu rekabetinin yaşandığı dönemlerden beri, yani en başından beri siyasetin kucağından inmiyor. Neden? Bunu mubah gören vatandaşımız yüzünden...Ondan sonra da provoke ediliyormuşuz da kışkırtılıyormuşuz da dış mihraklar da vs. vs. Benim aklıma iki ihtimal geliyor. Birincisi, insanların zorla Diyarbakırspor'dan nefret etmesi isteniyor ve bunun için her türlü hileye başvuruluyor. İkincisi, tam tersine birileri ülkede sukunet kurmak isterken farkında olmadan herşeyi daha da berbat ediyorlar, kaş yapmak isterken göz çıkarıyorlar. Yani, her durumda ligimize ve kulüplerimize yönelik bu tür diktatoryal müdahaleler bizi daha büyük bir çıkmaza sürüklüyor. Diyarbakırspor'a verilecek ceza, aynı koşullar altındaki bir Xspor'a verilecek cezadan daha fazla ya da daha az olması durumunda herşey daha da kötüye gidecek. İnşallah, bu karar alıcılar daha fazla rezil etmezler ligimizi.

İskender66
07.03.2010, 11:44
Diyarbakıra bundan sonra her deplasman BURSA !!!

Hüseyin İlkin
07.03.2010, 12:01
Bakıyorum Bursa'ya fazladan dokunan yok vatan evladı Bursa ilk maça dönersek Bursa'lılar ilk maçta canları sıkıldı pkk dışarı diye tezahürat yaptı bunla yetinmediler amaçları Diyarbakırspor'u desteklemeye gelen vatandaşlarımıza bozuk para ,taş ,sopa her türlü alet edavatı yağdırdılar çocuğuyla maça gelen bir adamın ve çocuğunun başına yağmadık cisim kalmadı 15-20 kişi yaralandı neydi amaç evet fotoğrafa bakın vatanı kurtardı Bursa'lılar

http://www.haberdiyarbakir.com/images/news/23770.jpg

Olayın başlangıç noktası yine diyarbakır tarafından İstiklal Marşında yapılan hareketler ve yuhalama sesleriydi, canları sıkıldığı için değil, kurunun yanında yaşta yandı orada tabii orası ayrı. Yukarıdaki fotoğraf gibi.

Amaçları diyarbakırspor'u desteklemekmiş, geçiniz efendim bu işleri.

Bu lig, diyarbakır-Altay, diyarbakır-Konya maçlarını da gördü. Ve dün de hepimiz izledik neler olduğunu.

İlk maçtan sonra çıkıp, saçma sapan laflar eden diyarbakırspor başkanı ( biz devletin değil, kürt milletinin takımıyız) dün de hakkımızı kimse yiyemez demiş ya, yine saçmalamış. Sahaya kaya yağdı, kaya. Allah'tan, bir polis, bir hakem, bir basın için çalışanlar ve bir Bursasporluya bir şey olmadı.

http://www.hurriyet.com.tr/_np/0401/10060401.jpg

diyarbakırın hep hakkı yeniyor zaten, adamlar polis evine sığınıyor. Zar zor şehiri terk ediyor, diyarbakırın hakkı yendi. Savaşa değil, futbol maçına gitmişlerdi oraya ! Aileleri onları televizyonda top oynarken izleyecekti, hayati tehlikeleri var mı derdine düştüler.

Gönül isterdi ki, İstiklal Marşının koro halinde ıslıklandığı bir stadda deplasman takımı saha içinde sırayla golleri atsaydı, ama adamlar o golü atsaydı neler olurdu kim bilir !

http://img341.imageshack.us/img341/1820/134577753060320102.jpg

Ufuk Bayraktar61
07.03.2010, 12:20
Yönetimle falan bir ilgisi yok seyircileri arasında olay çıkarmaya gelen insanlar var.4-5 maç ceza verilir en az sonra da düşmeyi garantilerler zaten.

Bu seyirci Diyabakırspor'u düşürdü.

nasıl yöenetimle alakası yok diyebiliyosun. adamların maçtan önce ve sonra yaptıkları açıklamalara bakaın. o taşlı adamları oraya ben mi soktum . her şey planlanmış.

bordo61
07.03.2010, 12:24
Miili Marşı okumak istemiyorsan okumazsın.

Kimse sana niye okumuyon demez.

O senin Ülkenle olan bağındır.

Ama ıslıklayamazsın.

Özgürlüğümü temsil eden marşa terbiyesizlik yapamazsın.

-------

Bakıyorum başlıkta niye İstiklal Marşı okuyoruz diyenler var.

Okuma arkadaş zorla mı okutuyoruz.

Görüyoruz zati okumayanlar da var yani.

Kimsede çıkıp demiyor ki kardeş sen neden okumadın diye

Miraç Atalay Çiftçi
07.03.2010, 12:26
Futbol tahirindeki en anlamlı, en anlamsız kare olacaktır Sercan Yıldırım'ın kasklı fotoğrafı.
Tarihe kara ve büyük puntolarla yazılmış, yozlaşmanın tam dibi'dir 06.03.2010 tarihli bu maç.

bordo61
07.03.2010, 12:31
Diyabakır seyircisi

Sivası da

Bursayı da

Sevindirmek için elinden geleni yapmıştır.

Sayelerinde Sivas düşmeyecek Diyabakır düşecektir.

Sayelerinde belkide Bursaspor şampiyon olacaktır

Paksoy
07.03.2010, 12:51
ıgleisas polis kaskı giymiş stad çıkmadan önce,

Özkan
07.03.2010, 12:52
Provokasyonmuş, sevsinler. Birileri Trabzon, Bursa, Kayseri, Eskişehir vs. tribünlerinde İstiklâl Marşımızı ıslıklamaya kalksa neler olurdu sizce? Mâdem provokasyondu, neden Diyarbakır tribünleri bu provokatörleri cezâlandırmadı orada? Hem kaldı ki öyle üç-beş kişinin şerefsizliği gibi değildi, ıslıktan tribünler inliyordu, yânî toplu bir tepki söz konusuydu.

Erman Toroğlu muhterem adammış, Diyarbakır ile ilgili eski tespitleri aklıma geldi de, herif haklıymış.

atigol
07.03.2010, 13:12
ayrıca ilk maçta pkk dışarı diye bağıran bursa seyircisi bunu niye yaptı sizce yine aynı sebepten istiklal marşının ıslıklanması ve değişik bayrakların açılması

Murat Erdem
07.03.2010, 13:36
şu arkada ki polis ve Sercan'ın arkasında ki kask giymiş futbolcu(Krita) neden sırıtıyorlar ?

Uzunoğlu
07.03.2010, 13:48
Trajikomik durumdan olabilir mi ?

sessizkral_1
07.03.2010, 13:55
Trajikomik durumdan olabilir mi ?

oynamadan 3 puan aldıkları içindir.

Vkgz
07.03.2010, 14:07
http://www.internethaber.com/images/gallery/6199/25.jpg

Haksız değillderdi.
Dün yapılan olaylar ayıptı.
Ama neden Trabzonspor'a Kayseri'ye Fener'e vs yapılmadı.
Düşünülmeli
Federasyon neden İlk maçta bursaya ceza vermedi düşünülmeli.
Bursa'daki maç sonrası Ayrımcılık yapıldı mı yapılmadı mı düşünülmeli.

He Diyarbakırspor cezayı hakettimi haketti.

Keleşoğlu
07.03.2010, 16:46
bozuk parayı, çakmağı, kırılıp atılan koltuğu, ayakkabıyı anladıkta bildiğiniz kaya parçaları atılmış, meteor yağmuru gibi...

Seyfi_B
07.03.2010, 16:47
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_vf_ern05.jpg

ATILAN BİR TAŞ GÖZÜNE İSABET ETTİ
Olaylar nedeniyle 6 dakika geç başlayan karşılaşmanın ilk dakikasında Bursaspor kalecisi İvankov'a isabet eden taş nedeniyle hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, güvenlik güçlerinden yardım istedi. Çevik kuvvet ekipleri kaleciyi korumak için sahanın kenarında gittiği sırada tribünlerden taş yağmuru başladı. Basın mensupları kendilerini korumak için reklam panolarının arkasına sığınırken atılan bir taş Kayahan'ın gözüne isabet etti.
GÖRME YETİSİNİ KAYBETME RİSKİ VAR
Sahada kanlar içerisinde kalan Kayahan ambulans ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste Kayahan'ın kaş ve gözünde yırtık tespit edildi ve Göz Kliniği'ne sevk edildi. Ancak hastanede enfeksiyon riski tespit edilmesi üzerine Göz Kliniği'ne bir hafta süreyle hasta kabul edilmediği ortaya çıktı. Kayahan bunun üzerine Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kaşındaki açılmaya müdahale edilen Kayahan'ın gözünde yırtık tespit edilince cerrahi operasyonun daha ileri teknik donanıma sahip bir hastaneye sevk edilmesi önerildi. Doktorlar, atılan taş nedeniyle göz sinirlerinde ezilme ve kopma tespit edilen Kayahan'ın görme yetisini kaybetme riski bulunduğunu belirtti.
Kayahan, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Ligtv.com.tr

MuratJ
07.03.2010, 17:01
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_vf_ern05.jpg

ATILAN BİR TAŞ GÖZÜNE İSABET ETTİ
Olaylar nedeniyle 6 dakika geç başlayan karşılaşmanın ilk dakikasında Bursaspor kalecisi İvankov'a isabet eden taş nedeniyle hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, güvenlik güçlerinden yardım istedi. Çevik kuvvet ekipleri kaleciyi korumak için sahanın kenarında gittiği sırada tribünlerden taş yağmuru başladı. Basın mensupları kendilerini korumak için reklam panolarının arkasına sığınırken atılan bir taş Kayahan'ın gözüne isabet etti.
GÖRME YETİSİNİ KAYBETME RİSKİ VAR
Sahada kanlar içerisinde kalan Kayahan ambulans ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste Kayahan'ın kaş ve gözünde yırtık tespit edildi ve Göz Kliniği'ne sevk edildi. Ancak hastanede enfeksiyon riski tespit edilmesi üzerine Göz Kliniği'ne bir hafta süreyle hasta kabul edilmediği ortaya çıktı. Kayahan bunun üzerine Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kaşındaki açılmaya müdahale edilen Kayahan'ın gözünde yırtık tespit edilince cerrahi operasyonun daha ileri teknik donanıma sahip bir hastaneye sevk edilmesi önerildi. Doktorlar, atılan taş nedeniyle göz sinirlerinde ezilme ve kopma tespit edilen Kayahan'ın görme yetisini kaybetme riski bulunduğunu belirtti.
Kayahan, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Ligtv.com.tr

Tribünlerden bu tarz kayaların insanların kafalarına yağması ile yolcu otobüslerinin molotoflar ile saldırıya uğraması arasında bir fark yok. Hepsi şerefsiz terör örgütünün senaryosudur. Açık olan şudur; dün o stadda namusumuz herşeyimiz olan marşımızı yuhalayan azınlık değil ezici bir çoğunluktu. Ortada terör örgütünün yazdığı bir senaryo ve bunu uygulayan şerefsiz terör sempatizanları var idi. Lanetliyorum! Çocuk değiliz şerefsizler ilk yarıdaki Bursa maçının arkasına sığınırsanız da yemeyiz. Tanıyoruz sizi!!

(yazımda kimleri muhattap aldığım belli, gocunmasın kimse o yüzden)

Emre7
07.03.2010, 17:30
şu arkada ki polis ve Sercan'ın arkasında ki kask giymiş futbolcu(Krita) neden sırıtıyorlar ?
beleşten gelen 3 puanın tadını çıkarıyorlar. ne olsa olsun bu maç tekrar gerekirse baştan oynanmalı. ister faklı bir sahada ister taraftarsız isterse kutupta beleşten 3 puan almak ne oluyor

Punisher-61
07.03.2010, 17:30
böyle olay kim cikarirsa cikarsin o her zaman haksizdir... futbolculari taslayarak ellerine ne geciyor anlamiyorum...hadi simdi dogru 2. lige diyarbakiri kimse kurtaramaz bundan sonra

Murat Hızal
07.03.2010, 19:51
Birilerinin Diyarbakır insanına bir özür borcu vardı,bu özür borcunu yerine getirmedikleri gibi ortamı daha fazla gerdiler.

Nasıl olsa Diyarbakır ötekiydi,Diyarbakır'a yapılacak her ahlaksızca hareket mübah sayılırken Diyarbakır'ın yapacağı en küçük bir olayda idam sehpaları hazırlanacaktı.

Dün Diyarbakır'da yaşananlar oldukça düşündürücüdür. Futbol oyunun ötesinde gelişmeler yaşanmıştır ve hakemin maçı iptal etmesi gayet normaldi.Sandığımız kadar homojen bir yapıda olmayan tribünlerin kontrol altında tutulmasının imkansızlığı göz önünde tutulursa Diyarbakırspor'u bu kadar rahat idam edememiz gerekiyor.

Şimdi gelelim olayın çifte standart kısmına.Maalesef bazı arkadaşların ''Bunlar bu lige yakışmıyor'' haykırışları bana çok tanıdık geliyor.Bizim tribünlerimize elektrik verilsin mi verilmesin mi tartışmaları yaşandı bu ülkede.Beşiktaş maçında Avni Aker'i yakan şuursuzlardan sonra neler çektiğimizi hatırlamıyor musunuz. Ya da turunculu denyodan sonra ki söylemleri.

Hrant Dink suikastinden sonra bu olayın yansımalarını Trabzon şehri üzerinden hatta Trabzonspor tribünleri üzerinden çözümlemeye çalışan aklıevvelleri hatırlatmaya gerek var mı?

Gürcistan'la oynanan milli maçı,Rum takımına elenişimizden sonra bir şehrin haysiyetiyle oynamaya çalışan şerefsizleri hiç mi hatırlamıyorsunuz.

Bursa seyircisinin yaptığı ahlaksızca hareketin bir şekilde karşılık bulacağı zaten belliyken,(biz de olsaydı tepki verilmezdi diyebileneniz var mı) ortamı her türlü germeye devam eden medyanın yetkililerin hiç bir günahı yok,bütün günah Diyarbakır halkının değil mi.

Çünkü Diyarbakır ''öteki'' onları yaftalamak en kolayı vakti zamanında bize yaptıkları gibi.

Çok iki yüzlü bir millet olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz aynen böyle devam.

Hamaseti çok kolay becerirken yaptığımız hamaset siyaseti üzerinden tepki aldığımızda da ''Ama onlar ne kadar pis hep bize tükürdüler'' diyebiliyoruz.

Çok kötü takım bu Diyarbakırspor taraftarıyla vs. bu lige hiç yakışmıyor. Sahi Trabzon şehri de Euro 2016'ya hiç yakışmıyordu değil mi?

Deniz C. Demir
07.03.2010, 20:22
http://www.internethaber.com/images/gallery/6199/25.jpg

Haksız değillderdi.
Dün yapılan olaylar ayıptı.
Ama neden Trabzonspor'a Kayseri'ye Fener'e vs yapılmadı.
Düşünülmeli
Federasyon neden İlk maçta bursaya ceza vermedi düşünülmeli.
Bursa'daki maç sonrası Ayrımcılık yapıldı mı yapılmadı mı düşünülmeli.

He Diyarbakırspor cezayı hakettimi haketti.

Herkese yapılmıyor çünkü herkese yaparlarsa bahanesini bulamazlar, ezilmiş masum rolünü oynayamazlar. Fener'e yapıldı ayrıca, daha beterdi bence o hatta adamlar Pkk sloganlarıyla polisle çatıştılar maç sonunda. Üstelik o maçta adamlar 1-0 öndeyken sahaya bişeyler atmaya başladılar.

Şöyle de bir mesele var, diyelim ki Diyarbakırspor taraftarı Bursaspor taraftarına sinirli olmakta haklı. Orada taş attıkları taraftar mıydı ? Orada ekmek parası için çalışan futbolcu, hakem ve polislere atıldı o taşlar Bursaspor taraftarına değil.

Bursa'da oynanan maç için de çeşitli provakasyon söylentileri var. Milli marşın orada da ıslıklandığı ve küfür edildiği söyleniyor maça giden adamlar tarafından. Zaten başka türlüsü bana saçma geliyor. Onlar masum masum maçı izliyolardı Bursa taraftarı çıldırdı, olacak şey mi.

Mustafa ÖZDEMİR
07.03.2010, 21:17
diyarbakırı ligden atarlarsa ne yapacak taraftarları...

Enes
07.03.2010, 21:22
Olaylardaki en büyük sorumlu federasyondur ,Bursadaki maçtan sonra bursaya adam gibi ceza verebılseydı olaylar bu noktaya taşınmazdı..
Bursanın nasıl bir özelliği varda bursadakı olaylar yuzunden bursaya bu kadar komık ceza verılıyor..
Bursaya komik cezalar verdikten sonra Diyarbakıra nasıl caydırıcı ceza vereceksınız ,bu olayların onune nasıl gececekler merak edıyorum..
Diyarbakırlıların yaptıkları her ne sebeple olursa olsun çok çirkin ve asla onaylanmayacak hareketler...

Uzunoğlu
07.03.2010, 21:38
Birilerinin Diyarbakır insanına bir özür borcu vardı,bu özür borcunu yerine getirmedikleri gibi ortamı daha fazla gerdiler.

Nasıl olsa Diyarbakır ötekiydi,Diyarbakır'a yapılacak her ahlaksızca hareket mübah sayılırken Diyarbakır'ın yapacağı en küçük bir olayda idam sehpaları hazırlanacaktı.

Dün Diyarbakır'da yaşananlar oldukça düşündürücüdür. Futbol oyunun ötesinde gelişmeler yaşanmıştır ve hakemin maçı iptal etmesi gayet normaldi.Sandığımız kadar homojen bir yapıda olmayan tribünlerin kontrol altında tutulmasının imkansızlığı göz önünde tutulursa Diyarbakırspor'u bu kadar rahat idam edememiz gerekiyor.

Şimdi gelelim olayın çifte standart kısmına.Maalesef bazı arkadaşların ''Bunlar bu lige yakışmıyor'' haykırışları bana çok tanıdık geliyor.Bizim tribünlerimize elektrik verilsin mi verilmesin mi tartışmaları yaşandı bu ülkede.Beşiktaş maçında Avni Aker'i yakan şuursuzlardan sonra neler çektiğimizi hatırlamıyor musunuz. Ya da turunculu denyodan sonra ki söylemleri.

Hrant Dink suikastinden sonra bu olayın yansımalarını Trabzon şehri üzerinden hatta Trabzonspor tribünleri üzerinden çözümlemeye çalışan aklıevvelleri hatırlatmaya gerek var mı?

Gürcistan'la oynanan milli maçı,Rum takımına elenişimizden sonra bir şehrin haysiyetiyle oynamaya çalışan şerefsizleri hiç mi hatırlamıyorsunuz.

Bursa seyircisinin yaptığı ahlaksızca hareketin bir şekilde karşılık bulacağı zaten belliyken,(biz de olsaydı tepki verilmezdi diyebileneniz var mı) ortamı her türlü germeye devam eden medyanın yetkililerin hiç bir günahı yok,bütün günah Diyarbakır halkının değil mi.

Çünkü Diyarbakır ''öteki'' onları yaftalamak en kolayı vakti zamanında bize yaptıkları gibi.

Çok iki yüzlü bir millet olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz aynen böyle devam.

Hamaseti çok kolay becerirken yaptığımız hamaset siyaseti üzerinden tepki aldığımızda da ''Ama onlar ne kadar pis hep bize tükürdüler'' diyebiliyoruz.

Çok kötü takım bu Diyarbakırspor taraftarıyla vs. bu lige hiç yakışmıyor. Sahi Trabzon şehri de Euro 2016'ya hiç yakışmıyordu değil mi?

Öncelikle alıntı yaptığım bu yazının büyük bir çoğunluğuna itiraz ettiğimi söyleyeyim. Bursaspor sezonun ilk yarısındaki maçta hatalar yapmış ve bu hataların bedelini de ödememiştir. Bu bedeli ödetmek devletin , özerk bir kurum olan TFF'nin görevidir. Bu konuda gereken yapılmamıştır. Diyarbakırspor mağdur olmuştur. Bunun karşılığı insanlara kaya parçaları ile saldırmak değildir. İnsan düşman askerine bile bu denli davranmaz.

O kadar taşın o tribüne girdiğini düşünürsek Diyarbakırspor yönetimi ve emniyet birimleri bu konuda birebir suçludur. Zira Diyarbakırspor kulübünden yapılan açıklamalarda buradaki insanları da anlamak zorundalar gibi bir beyanat amacın futbol olmadığını ortaya koymuştur. Dün yaşanan vahşeti bu şekilde savunmak insanlığa sığmaz. Üstelik aynı yönetimin sezonun ilk yarısındaki maçtan sonra biz devletin değil kürtlerin takımıyız şeklindeki açıklaması ve sonradan sıkışınca kıvırtması niyetin bir başka şekilde yansımasıdır.

Sap ile samanı karıştırmamak lazım. Sahaya ilk defa yabancı madde atılmıyor ama ilk defa kaya yağmuruna şahit oldu futbolseverler. Bunu diğer olaylarla aynı kefeye koymak elma ile armutu aynı kefeye koyup tartmaktır. Maç tatil edilmeseydi eğer şu anda muhtemelen ölü ve yaralılardan bahsediyor olacaktık. Bu kadar mı nefret birikti yani. Biz hiç mi haksızlığa uğramadık? Kimin canına kastettik bugüne kadar? Daha önce söyledim yine söylüyorum bu zihniyetteki bir taraftarın desteklediği takımın profesyonel hiç bir ligde işi yok.

Diyarbakırspor lige devlet eli ile çıkarken niye ses seda çıkartmadılar. Bu kadar haklıdan yanaydılar , adaletten yanaydılar istemiyoruz deseydiler. Şimdi ilk haksızlıkta kalkıp yok onlarda suçlu yok bunlarda suçlu olacak. Bu yetmeyecekmiş gibi yapılan vahşeti olağan göstermeye çalışacaklar. Türkiye Cumhuriyeti orman kanunlarıyla yönetilseydi tavırları doğru olabilirdi ama hak hukuk aramanın yolu bu ülkede insanları taşlamak ile olamaz.

Murat Hızal
07.03.2010, 21:53
Öncelikle alıntı yaptığım bu yazının büyük bir çoğunluğuna itiraz ettiğimi söyleyeyim. Bursaspor sezonun ilk yarısındaki maçta hatalar yapmış ve bu hataların bedelini de ödememiştir. Bu bedeli ödetmek devletin , özerk bir kurum olan TFF'nin görevidir. Bu konuda gereken yapılmamıştır. Diyarbakırspor mağdur olmuştur. Bunun karşılığı insanlara kaya parçaları ile saldırmak değildir. İnsan düşman askerine bile bu denli davranmaz.

O kadar taşın o tribüne girdiğini düşünürsek Diyarbakırspor yönetimi ve emniyet birimleri bu konuda birebir suçludur. Zira Diyarbakırspor kulübünden yapılan açıklamalarda buradaki insanları da anlamak zorundalar gibi bir beyanat amacın futbol olmadığını ortaya koymuştur. Dün yaşanan vahşeti bu şekilde savunmak insanlığa sığmaz. Üstelik aynı yönetimin sezonun ilk yarısındaki maçtan sonra biz devletin değil kürtlerin takımıyız şeklindeki açıklaması ve sonradan sıkışınca kıvırtması niyetin bir başka şekilde yansımasıdır.

Sap ile samanı karıştırmamak lazım. Sahaya ilk defa yabancı madde atılmıyor ama ilk defa kaya yağmuruna şahit oldu futbolseverler. Bunu diğer olaylarla aynı kefeye koymak elma ile armutu aynı kefeye koyup tartmaktır. Maç tatil edilmeseydi eğer şu anda muhtemelen ölü ve yaralılardan bahsediyor olacaktık. Bu kadar mı nefret birikti yani. Biz hiç mi haksızlığa uğramadık? Kimin canına kastettik bugüne kadar? Daha önce söyledim yine söylüyorum bu zihniyetteki bir taraftarın desteklediği takımın profesyonel hiç bir ligde işi yok.

Diyarbakırspor lige devlet eli ile çıkarken niye ses seda çıkartmadılar. Bu kadar haklıdan yanaydılar , adaletten yanaydılar istemiyoruz deseydiler. Şimdi ilk haksızlıkta kalkıp yok onlarda suçlu yok bunlarda suçlu olacak. Bu yetmeyecekmiş gibi yapılan vahşeti olağan göstermeye çalışacaklar. Türkiye Cumhuriyeti orman kanunlarıyla yönetilseydi tavırları doğru olabilirdi ama hak hukuk aramanın yolu bu ülkede insanları taşlamak ile olamaz.

Yukarıda ki yazımdan dün olanları tasvip ettiğim anlamını çıkarıyorsan,sana diyecek bir şey bulamıyorum.

Hak aramanın bütün yollarını da inan senden daha iyi biliyorum.

Adem Erdoğan
07.03.2010, 22:16
diyarbakırı ligden atarlarsa ne yapacak taraftarları...

Ne taraftarı, tribündeki o yamyamlara taraftar mı diyorsun?

Uzunoğlu
07.03.2010, 23:59
Gerek yok bu tür hareketlere atılan kaya parçalarını hiç bir çocuk masumiyeti çiçek gibi gösteremez...

Uzunoğlu
08.03.2010, 00:02
Yukarıda ki yazımdan dün olanları tasvip ettiğim anlamını çıkarıyorsan,sana diyecek bir şey bulamıyorum.

Hak aramanın bütün yollarını da inan senden daha iyi biliyorum.

Hak aramanın yolunu aynı camiadan olduğum bir insanın benden daha iyi bilmesi beni memnun eder...

Kişiselleştirmeye gerek yok. Çok mühim de değil açıkçası. Senin dediklerin doğru benim dediklerim yanlış diyelim ne kaybımız veya ne kazancımız olur.

Murat Hızal
08.03.2010, 00:29
Hak aramanın yolunu aynı camiadan olduğum bir insanın benden daha iyi bilmesi beni memnun eder...

Kişiselleştirmeye gerek yok. Çok mühim de değil açıkçası. Senin dediklerin doğru benim dediklerim yanlış diyelim ne kaybımız veya ne kazancımız olur.

Bu konuyu kişiselleştirmek en son yapacağım şey olur inan bana.

Neyse fikirlerimiz nasıl olsa yukarıda yazıyor,sorun yok.

Fatih BALTA
08.03.2010, 00:52
Rakip oyuncuya ve hakeme kocaman taşlar yağdırmanın hiç bir mazereti olamaz.
Bunu hangi takım taraftarı yaparsa yapsın,insanlıktan nasibini almamıştır benim gözümde.

Hüseyin İlkin
08.03.2010, 01:04
diyarbakırspor KÜMEYE !

Fatih BALTA
08.03.2010, 02:25
http://www.bursasportv.com/index/video/vid/3108/Yorumsuz...

Yukarıdaki video yaşanılan olayların boyutunu ıspatlıyor.
Geçmiş olsun tüm Bursasporlu oyunculara.
Ucuz kurtulmuşlar.

mehmet83
08.03.2010, 07:03
Ustteki videoyu izleyince insan gercekten urperiyor. Bu olaylari yaptiniz elinize ne gecti? Bursaspor'mu zararli cikti yoksa senin takiminla sehrinmi zararli cikti? Haaa dogruya senin zaten takimmis, futbolmus umrunda degilki! Allah bu olaylari tasvip etmeyen, karsi cikan Diyarbakir'li kardeslerimize sabir versin. Onlarin yerin de olmak istemezdim.

Hekimoğlu
08.03.2010, 09:18
Bize 5 maç saha kapatma cezası verenler bu maç için nasıl karar alacak görelim bakalım.

Misina
08.03.2010, 10:24
Diyarbakırspor yönetimi şiddetten uzak sadece futbol oynamak istiyorsa bu takımı Diyarbakır dışına taşımalı.Hem takım için hem şehir iç in hemde misafir takımlar için en iyisi bu.

Cengiz Çubukcu
08.03.2010, 10:27
Diyarbakır ve Diyarbakırsporlar ilgili olarak çok fazla söylenecek bir şey yok, her şey apaçık amaç çok farklı... Bursasporla ilgili olarak esas söylemek istediklerim var, şu anda Türkiyenin açık ara en antipatik takımı durumundalar ve bunu düzeltmek için çok çalışmalılar...

Harun-61
08.03.2010, 10:36
Yil 2010 !

Rezalet !

Oruç
08.03.2010, 11:03
http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/images/gallery/29635/10.jpg

İlk yarıdaki maçtan bir görüntü. Resimdeki masumun ne günahı vardı ?

///////////////////////////

Burda yapılanları tasvip ettiğim düşünülmesin ancak balık hafızalı, önyargılarından sıyrılamayanlar hatırlasınlar istedim.

Bir an için resme dışarıdan bakalım. Stad rezaletlerine son zamanların moda deyimi flashback ile dönelim ve göz gezdirelim. Ankaragücü taraftarının yılın yarısında çıkardığı olaylar hele ki şehre Beşiktaş geldiğinde yaptıkları bugünkü olaylardan farklı mıydı! Bursa taraftarının her İstanbul takımının otobüsünü şeytan taşlama ritüeli gibi taşlaması ve adeta takım faşizmi yaparak Bursaspor'dan başka takımları tutanlara göz dağı vermesi göz ardı edilebilir mi? Trabzon'da "Ayağa kalkmayan Ermeni olsun" anonsu (düzeltme: Anons değilmiş 5-6 megafon ile yapılan tezahüratmış) yapıldığında bu laf ülke vatandaşı Ermeni'lere karşı ayrımcılık ve anayasal suç değil miydi? Galatasaray taraftarının "sulu derbi" olarak hatırlanan derbi'de polis kuvvetlerine işgal kuvvetiymişcesine karşılık vermesi rezalet değil miydi?

Hani Diyarbakır dağbaşı ya, İstanbul'un göbeğinde İnönü stadından cinayet işlenmesi rezalet değil miydi! Dİyarbakırspor Sami Yen'e, Saraçoğlu'na veya İnönü'ye gittiğinde ".... Dışarı!" lafları duyduğunda bu ırkçılığa örnek teşkil etmiyor muydu yoksa ırkçılık Batı yakası'nda suç değil miydi! Renkleri kırmızı-yeşil, taraftarının adı sürekli kanlı bıçaklı olaylarla anılan, rakibi şehrine geldiğinde sahada istediğini alamaz ise ırkçı tezahüratta bulunmaktan çekinmeyen ama her nasılsa ki her sene Süper Lig'e çıkması futbol romantiği arkadaşlarımızca çokça arzulanan bir takımımız var. Kırmızı-Yeşil'e aldanıp Diyarbakır demeyin çünkü değil! Ama her nedense bunca rezalete ve örtülü veya aleni ırkçılığa rağmen iş ne zaman Diyarbakır'a geliyor o zaman sahalarımızda örneği bile görülmeyen ırkçılık birden hortluyor! Neymiş efendim Diyarbakır siyasal nedelerden dolayı lige çıkarılmış. Arkadaş Ankaragücü zamanında nasıl ligde kaldı herkes biliyor bu ülkede neden bahsediyorsun ?

Blog okuyucularının affına sığınıyorum ama bu tepkiler en hafif tabir ile ikiyüzlülük'tür. Hani Batı'dan yıllarca gördüğümüz ikiyüzlülük! Senin sahana bir çakmak atılır ihtar artı saha kapama alırsın adamlar Paris'te taraftarına soykırım uygularlar hasır altı edilir. Saraçoğlu'nda oyuncular arasında kavga çıkar 6 maç ceza yersin. Rakibin olan İsviçre'nin iki takımının maçın seyirci sahaya inip futbolcuları döver iş hasır altı edilir. Sonra da gazetelerde "İkiyüzlü Avrupa" manşetleri sayfaları doldurur! Sonra biz ülkenin iki farklı yerinde çıkan olayları sanki iki farklı gezegende meydana gelmiş gibi yorumlarız. İstiyorum ki ikiyüzlülük en azından sanal ortamı ele geçirmesin. Barcelona'nın ayrılıkçı kültürünü tarihsel altyapısını bile bilmeden benimseyip "Catalonia is not Spain" diyenler sonra çıkıp Diyarbakır için "Hainler", "Barzolar", "Haydi Irak Ligi'ne" demesinler!

(Alıntıdır)

Oruç
08.03.2010, 11:11
Bir küçük ekleme. Bu mesajı tartışma olsun, gerginlik yaşansın diye koymadım buraya. Siyasetten hayatım boyunca uzak durdum, siyasetin konuşulmasının yasak olduğu BMN'de ise hiç bir zaman siyaset konuşmadım/konuşmayacağım.

Yukarıdaki yazıyı Gökçe abimden izin alarak paylaştım.

Hekimoğlu
08.03.2010, 11:13
Hakeme sahaya kaya gibi taşları fırlatmanın hiçbir mazereti olmaz bize bunu yaptılar al sana taş, İstiklal Marşı'nı yuhalamak ne demek bir de onu dinlesek.

Uzunoğlu
08.03.2010, 11:13
Türkiye'de böyle bir olay daha önce olmadı hiç kimse başka şiddet olaylarıyla bunu karşılaştırıp adeta şeytan taşlama ritüelini masum göstermeye kalkışmasın.

Oruç
08.03.2010, 11:16
Yukarıdaki yazı hafta sonundaki maçtan sonra yazılmış değil. Eski bir yazı.

Not: Forum yöneticileri abimlerimden/kardeşlerimden konunun siyasete kayması durumunda mesajlarımın silinmesini rica ediyorum. Teşekkürler.

Uzunoğlu
08.03.2010, 11:21
Yukarıdaki yazı hafta sonundaki maçtan sonra yazılmış değil. Eski bir yazı.

Bu yazıyı yazan kişinin son maçtan sonraki düşüncelerini merak ettim. Kendisine ulaşma imkanımız var mı veya blog adresini özel mesajla bana bildirebilir misin?

Ümit Tekşan
08.03.2010, 11:31
Bu olaylarının tamamını Diyarbakır halkına mal edemeyiz. Bu olaylara futbol olarak bakmayalım lütfen, çünkü herkes Doğu'nun halini biliyor. Bursaspor maçı sadece bir vesileydi, bütün birikimler bu maç üzerine yapılmıştı ve provakatörler iş başındaydı. Dolayısıyla bu tür olayların yaşanmamasını ve futbolumuzun daha güzel görüntülerle oynanması Örnek: Trabzonspor-Gençlerbirliği ( Trt ekranlarında örnek olarak gösterildi ) maç sonu kolbastı oyunu... Not; Bursaspor taraftarının artık kendisine çeki düzen vermesi lazım, aksi halde başlarına çok büyük belalar gelecek. fenerbahce maçında otobüsü taşladılar, Trabzonspor maçında otobüsü taşladılar, Beşiktaş'la aralarındaki olaylar ortada ve üstüne Diyarbakırspor eklendi. Bunların hepsinde Bursaspor taraftarı var. Diyarbakırda yaşanan olayları kimse tasvip etmiyor keşke olmasaydı diyoruz ama oldu artık. Muhtemelen 3-0 hükmen malup olacaklar ve en az 5 maç seyircisiz ceza alacaklardır diye düşünüyorum.

acımasızlar
08.03.2010, 11:34
bursalı nonoşlar her yeri bursa sanıyorlar....diyarbakırı nasıl karşılarsanız aynı şeyleri görürsünüz.biz mactan sonra diyarbakırı alkışladık onlarda bizi alkışladı fenerbahçe onlara pkk diye bagırdı onlarda tepkisini gösterdiler.bjk macında eger seyircili olursa mac bakın bakalım 1 olay cıkacakmı.Cevremde tanıdıgım tüm diyarbakır ve dogu halkı aynı görüşte.cünkü çarşı trübünü diyarbakırı 0-0 biten mactan sonra alkışlamaya başladı.ama nonoşlar ne yaptı pkk dışarı,taş sopa ne varsa attılar.
Bursa-TRABZONSPOR macından sonra bizlere yapılan saldırıyı unutmadık....
inş DİYARBAKIRSPOR ligde kalacak.
diyarbakırın tavşantepede ilçesinde trabzonspor adına açılmış 61 merkez cafe var tüm diyarbakırlılar orda ts maclarını takip ediyorlar.ne cam kırıldı ne monotof kokteyi atıldı.diyarbakıra kimse laf atıp durmasın.

Uzunoğlu
08.03.2010, 11:37
Yukarıdaki yazının sahibi son maç ile alakalı yorumlarını da yapmış alıntılıyorum...

- İlk sitemim Emniyet müdürlüğü ve valilik özelinde olmak üzere kamu kuruluşlarınadır bugünkü olaylar ile ilgili. Polyanna dışında herkesin büyük olaylar-rezaletler çıkmasını tahmin ettiği kan çıkmasının süpriz olmayacağı Diyarbakır-Bursa maçının bu şartlar altında tarafsız bir sahada ve hatta seyircisiz oynanması gerekirdi bana göre. Göz göre göre rezalet çıktı. Baskı altında kalan hakemler ünlü "sulu derbi"deki gibi maçı ne olursa olsun bitirmeye çalıştılar lakin yan hakemin kafasına gelen kaya parçası buna engel oldu. O kayayı sahaya fırlatan "ruh hastası" isabet ettiremeseydi bu maç isabet ettirene kadar devam edecekti ya bu ayrı bir rezalet.

- Kabul edelim veya reddedelim bu ülkede her kesimin her şehrin etiketleri var. Haklı veya haksız olarak. İzmir'e "gavur" denilir, Konya'ya "yobaz" denilir. Bir kesim Bursa'ya "faşist" derken bir kesim Diyarbakır'a "hain" der. Lakin bu etiketlerin kılıfı altına saklanıp ilşi şiddete döken herkesin kullandığı ortak tek bir etiket var: Delikanlılık. "Bu şehri onlara mezar ederiz." "Burası X yok öyle!" diyen şehrine gelen rakibini sanki şeytan taşlıyormuşcasına taş yağmuruna tutan Diyarbakırlı da ilk maçta rakip taraftarının anasını-avradını-hainliğini-şerefini bırakmayan bir kısım(!) Bursaspor taraftarı da yaptıklarını "delikanlılık" kisvesi altında meşrulaştırıyor! Anadolu insanı misafirperver denilir ya TRT 4'te Gezelim Görelim'de! Yalan olmuş o Anadolu insanı! Ne Batı'daki ne Doğu'dakin de, bıraktım misafir perverliği düşmanlığın bile raconu kalmamış! Diyarbakır ligde kalırsa sene Bursa'ya nasıl gelecek, rövanşında Bursa Diyarbakır'a nasıl gelecek? Şayet doğudan batıya stadları dolduran taraftarların "delikanlılık" ve "misafirperverlik" anlayışıları buysa ne delikanlıyım ne de misafirperverim!

- Kafalardaki algılar etiketler ile öyle şekillendirilmiş ki "terörist" sadece Doğu'dan, faşist ise sadece "Batı"dan çıkar zannediyoruz. Diyarbakır'da olaylar çıkaran grup olay çıkarma sebepleri nedeniyle su katılmamış "faşist"dir. Keza Diyarbakır'ın gittiği deplasmanlarda tezahüratlar ile "ırkçılık" meltemleri estiren batılı taraftar da "terörist-hain" diye etiketlediği düşmanları kadar "terörist ve ayrımcı"dır.

- Konuşulacak futbol namına bir şey yok işin en acısı! Yazılanların hepsi ülkenin sosyo-ekonomik sorunlarının stadyumlara yansıması fakat 22 futbolcu ve top denkleminde bir lig maçı ile ilgili neredeyse hiç bir şey yazamıyoruz! yine de kendimizi zorlarsak sürekli destek yerine köstek olan taraftarı ile sezon bitene kadar bir daha buluşamayacak (5-6 maç ceza gelir herhalde yine) Diyarbakırspor taraftarsız çok daha başarılı olur diye düşünüyorum. Hala ligde kalma ihtimalleri yüksek! Bursaspor ise zirve yürüyüşüne devam edecek gibi gözüküyor. Ortada oynanabilen bir maç olmadığı için Bursa'nın oyunu hakkında maalesef bir şey yazamayacağım! Allaha şükür şu gün yaşanan olaylarda can kaybı yaşamadık. Yoksa kıçı kırık bir TSL maçı için kaybedilen canın hesabını ne Valilik ne Emniyet müdürlüğü ne de TFF verebilirdi. Çünkü iki kulüpten önce asıl suçlu çıkacak olaylara davetiye çıkartan güvenlik güçleridir. İnsan sormadan edemiyor Diyarbakır'a ABD başkanı gelseydi o şehirde havada güvercinden serçeden başka uçan bir şey görebilir miydik?

Murat GENEL
08.03.2010, 13:50
"Catalonia is not Spain"[/B] diyenler sonra çıkıp Diyarbakır için "Hainler", "Barzolar", "Haydi Irak Ligi'ne" demesinler![/COLOR] [/COLOR]

(Alıntıdır)

Barcelona'nın Franco döneminde çektiklerini biliyormusunuz ? adamlar bi soykırıma ugramadılar Faşist değiliz dedikleri için..size naptılar 80 yılda ey şeref yoksunları..bugün senin elektrik paranı bile ödüyorum haberin var mı ? çakma solcular sizi..

Mesut
08.03.2010, 14:01
diyarbakırdaki olaylar saçmalık.ama bursaspor takımı çok antipatik bir takım herkesle bir didiş bir kavga bu olayların sebebı bana göre bursasporun kendi taraftarıdır.
zaten diyarbakırda bir olay çıkarmak için bahane arıyanlar var fırsat verirsen eline olacağı budur.

Ahmet Başkaya
08.03.2010, 14:56
Barcelona'nın Franco döneminde çektiklerini biliyormusunuz ? adamlar bi soykırıma ugramadılar Faşist değiliz dedikleri için..size naptılar 80 yılda ey şeref yoksunları..bugün senin elektrik paranı bile ödüyorum haberin var mı ? çakma solcular sizi..

80 yılda size ne yaptılar mı :D:D ...

Burası BMN olmasa o kadar şeyler konuşulurdu ki ...

Şu olayı siyasete kürt - türk olayına dökmeyin ...

Adem Erdoğan
08.03.2010, 15:10
Olayın sisyasetle türkle kürtle bir alakası yok, bu tür olaylarda büyük takımlar bile ağır cezalara çarptırıldılar.

Diyarbakır küme düşürülmeli, hatta 1 sezon liglerden men edilmeli.Bu kadar basit, Bursa'da olanlar bu olayları haklı kılmaz.

Tuğba ÖZTÜRK
08.03.2010, 15:13
Bir kaç maç seyircisiz maç izleme cezası verilmeli. Diyarbakırsporun bir suçu yok.

faik celikoflu
08.03.2010, 15:27
seyirci tamamen olayı kendi başına yapmıştır..

kulübün veya futbolcuların bir suçu yoktur...

seyricisiz oynama veya başka bir sahada oynama cezası verilebilir...

küme düşmeleri söz konusu olmaz herhalde...

Uzunoğlu
08.03.2010, 15:33
Diyarbakırspor kulübü basın sözcüsünün açıklamalarına dikkat edin. Buradaki insanları anlamak zorundalar demek ne oluyor ?

Adem Erdoğan
08.03.2010, 15:38
Sahadaki bursalı futbolcuların veya hakemlerinde bir suçu yoktu, olaylar organize bir şekilde gelişmiş resmen, o taşlar stada nasıl girmiş?

Cezalandırılacak olan diyarbakır şehridir, sonuçta futbolcular bu takımın tapulu malı değil, bugün diyarda oynarlar yarın başka bir yerde.

Misina
08.03.2010, 16:13
Türkiye Kaybeder

Diyarbakır'dan tehdit gibi sözler

Diyarbakırspor Futbol Şube Sorumnlusu, Mehmet Özman, Diyarbakırspor'un ligden düştüğü taktirde, Türkiye'nin kaybedeceğini söyledi.
Diyarbakırspor'un Süper Lig'in 24. haftasında dün Bursaspor ile oynadığı maç, tribünlerden saha içine atılan yabancı maddeler sonrası karşılaşmanın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından tatil edilmişti. Bugün İstanbul'a gelen Diyarbakırspor, ligin 25. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bir hafta süresince Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri'nde sürdürecek.

Riva Tesisleri'nde bugün yapılan antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Diyarbakırspor Sportif Direktörü Mehmet Budakın, Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Özman, futbolculardan Ümit Bozkurt, Gökhan Tokgöz ve Adnan Güngör yaşanan olaylardan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirirken, mücadelenin yeniden oynanması gerektiğini belirttiler.

ÜMİT BOZKURT: "UMARIM FEDERASYONUN VERECEĞİ CEZA BİZİ KÖTÜ ETKİLEMEZ"

"Bu olaylar sezonun ilk yarısında oynadığımız Bursaspor maçının ardından ortaya çıkan durumun bir sonucu oldu. Dün Diyarbakır'da futbolun içinde olmaması gereken olaylar yaşandı. Ben her iki takım taraftarını da bu durumdan dolayı kusurlu buluyorum. Yaşanan olaylar insanların futbol izleme hakkını elinden aldı. Diyarbakır halkı misafirperver ve iyi insanlardır. Ancak sürekli böyle olaylarla anılmak onları da rahatsız ediyor. Biz bundan sonra kümede kalmak için elimizden geleni yapacağız. Federasyonun vereceği karara da saygı duyuyoruz. Her şey hak edilmiş oldu. Umarım federasyonun vereceği karar bizi kötü etkilemez."

ADNAN GÜNGÖR:"YAŞANANLARIN CEZASINI FUTBOLCULAR ÇEKMEMELİ"

"Yaşananlardan tabii ki üzüntü duyuyoruz. Ancak ilk maçta Bursa'da çıkan olaylar bu durumun tetikleyicisi oldu. Olayları Diyarbakırspor taraftarına mal etmemek lazım. Biz bu maça çok iyi hazırlanmıştık, ama maçı oynayamadık. Bu yaşananların cezasını futbolcular çekmemeli. Biz sahada mücadele ederek maçı oynamak istiyoruz. Federasyondan maçın tekrarlanmasını istiyoruz. Emeğimizin boşa gitmesini istemiyoruz"

GÖKHAN TOKGÖZ: "BU OLAYLARI YAPANLARIN DİYARBAKIRSPORLU TARAFTARLAR OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

"Bursaspor maçından önce böyle olayları görmedim. İstiklal Marşı'nın ıslıklandığını da ilk kez bu maçta gördüm. Kendi sahamızda son olarak Denizlispor bizi 2-0 mağlup etmişti, ama taraftarlarımız maç sonu rakibimizi alkışlarla uğurladılar. Ayrıca ben bu maçta Diyarbakırspor taraftar gruplarının olayların içinde olmadığını gördüm. Köşe bayraklarının arkasındaki tribünlere oturan bazı gruplar bu olayları başlattı. Onların Diyarbakırspor taraftarı olduğuna inanmıyorum. O insanlar kimlerse amaçlarına ulaştılar. Ayrıca Diyarbakır'da yaşanan olaylar diğer illerdeki olaylara göre daha büyütülüyor. Ben sürekli Diyarbakır halkının içindeyim ve çok iyi insanlar var. Biz futbolcular olarak yaşanan olayların cezasını çekmek istemiyoruz. Karşılaşmanın yeniden oynanmasını istiyoruz".

FUTBOL ŞUBE SORUMLUSU MEHMET ÖZMAN: "DİYARBAKIRSPOR KÜME DÜŞERSE TÜRKİYE KAYBEDER"

"Maçtan önce geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Ancak maç hem altı dakika geç başladı hem de tam olarak güvenlik sağlanamamıştı. Bursasporlu bazı futbolcularda taraftarlarımızı tahrik etti. Ancak bunlar olayları haklı olarak göstermez. Biz de bu olayların yaşanmamasını isterdik. Bence bu maç ertelenmeliydi. Olacaklar belliydi ve oldu. Hakeme gelen taşı onaylamıyoruz ama sezonun ilk yarısında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçta yardımcı hakemin başına 12 dikiş atılmasına rağmen maç oynanmıştı. Biz çifte standart istemiyoruz. Bu iki maçın karşılaştırılmasını ve ona göre karar verilmesini istiyoruz. Maçın yeniden oynanmasını talep edeceğiz. Bu maç isterse Bursa'da oynansın ama biz tekrar edilmesini istiyoruz. Biz kümede kalma savaşı veriyoruz. Bu takım düşerse Türkiye kaybeder. Diyarbakır'daki gençler kaybeder. Provakatörler kazanmış olur."

SPORTİF DİREKTÖR MEHMET BUDAKIN: "KEŞKE İLK MAÇTA BURSA'DA BİZE TAŞ ATILSAYDI, KURŞUN SIKILSAYDI AMA IRKÇI TEZAHÜRATLAR SÖYLENMESEYDİ"

"Biz halk olarak bize yapılanı unutmuyoruz. Keşke unutsak, ama unutmuyoruz. İlk maçta yaşanan olaylar bu duruma zemin oluşturdu. Keşke bize ilk maçta ırkçı söylemlerde bulunmasalardı da bu olaylar yaşanmasaydı. Bize de ilk maçta taş atıp, kurşun sıksalardı ama o sözleri söylemeselerdi. Ben yaşananların Diyarbakırsor taraftarına mal edilmesini istemiyorum. Bu maç futbolun dışında siyasi bir boyuta geçti ve olanlar oldu. Biz de çok üzgünüz. Ancak bu maçın yeniden oynanmasını istiyoruz. Federasyondan bu maçın yeniden oynanmasını talep edeceğiz".

Haber61.net

Uzunoğlu
08.03.2010, 16:22
Bursaspor taraftarı tribünde olmadığı halde suçlu bulunabilir mi ? Temel'in Yahudi'nin yakasına yapışması gibi bir şey bu :)

Olaylar Diyarbakırspor taraftarına mal edilmemeliymiş :) Yahu taşlar kimin tribününden atıldı.

İstiklal marşı ıslıklanmadı Bursaspor protesto edildi diyen Diyarbakırspor kulübü başkanına kapak Gökhan Tokgöz'den gelmiş
:)

Türkiye kaybedermiş. Suçluyuz demeyeceksiniz bunun üstüne de kalkıp tehdit edeceksiniz. Sonra mağduruz diyeceksiniz. Yemezler...

Hüseyin İlkin
08.03.2010, 16:28
Açıklama yapmayı bile beceremiyorlar...

karatasof
08.03.2010, 16:49
Diyarbakır taraftarı üç kız kardeşlerin taraftarı kadar profesyonel olamadığı için ceza alacak maalesef.
Bizim taraftarın da zaman zaman yaptığı hatayı yaptılar.
Sahaya gs-fb maçında olduğu gibi taş dışında pek çok şey atmayı becerebilselerdi ve illaki o üç kutsal adamdan birine isabet ettirmemeyi becerebilselerdi farklı olurdu.
Malumunuz istanbul takımlarının maçları öz. fb-gs maçları bunların çok ötesinde saha tecavüzlerine sahne oluyor ancak malum kutsallar bu maçları bitirme ibadetini yerine getirmekten geri duramıyorlar.
Maçın önemi ortada iken Diyarbakır Saha Komiserliği'nin maçtan 2 saat önce stadda arama yaptırmayıp o kadar taşın tribünlere sokulması ve sahaya atılmasına yardımcı olmasıda ayrı bir merak konusu.

Mesut
08.03.2010, 17:03
Uzunoğlu;3067694]Bursaspor taraftarı tribünde olmadığı halde suçlu bulunabilir mi ? Temel'in Yahudi'nin yakasına yapışması gibi bir şey bu[/B] :)

Olaylar Diyarbakırspor taraftarına mal edilmemeliymiş :) Yahu taşlar kimin tribününden atıldı.

İstiklal marşı ıslıklanmadı Bursaspor protesto edildi diyen Diyarbakırspor kulübü başkanına kapak Gökhan Tokgöz'den gelmiş
:)

Türkiye kaybedermiş. Suçluyuz demeyeceksiniz bunun üstüne de kalkıp tehdit edeceksiniz. Sonra mağduruz diyeceksiniz. Yemezler...

şu cümle dikkatimi çektide.garip. olaylara sebebiyet bursaspor taraftarlarıdır.diyarbakırlılar niye bursaspora tepki verdide başka takımlara vermedi.çiçeklerlemı karşılayacaklardı.bu olaylar saçmalık diyarbakırspor küme düşürülmeli direk cana kasıt taşlar atılıyor otobüsün içinde neler yaşanıyor bursaspor taraftarı iyi izlesin takımını soktukları hale.
bursaspor tribünleri herkezele bir kavga içerisinde beşiktaşın çarşı grubunu özentilemişler.bursa taraftarı boyle oldugu sürece bu olayları her deplasmanda yaşarlar.

Deniz C. Demir
08.03.2010, 17:07
Adnan Güngör doğru konuşmuş bence. "Diyarbakırspor taraftarına mal edilmemeli" lafı biraz zorunlu politik bir cevap olmuş ancak bence de küme düşürülmemesi lazım. Çok uzun süre seyircisiz oynanması veya tarafsız sahada oynanması daha doğru bir ceza olabilir. Her ne kadar şu maçta Bursaspor'un kazanmasını da istesem hükmen Bursaspor'un kazanması da doğru olmaz çünkü bu oradaki taraftara bir ceza olmaz zaten adamların futbolla alakası yok umurlarında değil.

Diyarbakırspor'u küme düşürmek bence bu olayları çıkaranların ekmeğine yağ sürmek olur, adamlar zaten "dışlandık" demek için bahane arıyorlar bütün amaç bu. Düşeceklerse düşsünler, ben kendi adıma bunu isterim ama hükmen olmamalı. Pkk destekçilerine Diyarbakır halkını galeyana getirecek bahaneler verilmemeli.

Uzunoğlu
08.03.2010, 17:12
şu cümle dikkatimi çektide.garip. olaylara sebebiyet bursaspor taraftarlarıdır.diyarbakırlılar niye bursaspora tepki verdide başka takımlara vermedi.çiçeklerlemı karşılayacaklardı.bu olaylar saçmalık diyarbakırspor küme düşürülmeli direk cana kasıt taşlar atılıyor otobüsün içinde neler yaşanıyor bursaspor taraftarı iyi izlesin takımını soktukları hale.
bursaspor tribünleri herkezele bir kavga içerisinde beşiktaşın çarşı grubunu özentilemişler.bursa taraftarı boyle oldugu sürece bu olayları her deplasmanda yaşarlar.

Mazlum olmakla zalim olmak arasındaki çizgi çok hassastır. En küçük hatada mazlum olanı zalim yapar o çizgi. Bu maç başlayana kadar Diyarbakırspor cephesi mazlumdu. Yalnız o maçın 15. dakikasında ihmalkarlıkları, sorumsuzlukları ve insanlıktan nasiplerini almamaları sebebiyle zalim olmuşlardır. Bu yaşanılanları etki - tepki meselesi olarak görüp masumlaştırırsanız tribün terörünün önüne geçmeniz mümkün değil.

Gelelim Diyarbakırspor taraftarlarının bize olan misafirperverliklerine. Sezonun ilk maçı Avni Aker'de değilde Diyarbakır'da oynanmış olsaydı muhtemelen boyutu daha küçük ama içeriği aynı olan görüntüleri görecektik. Geçmişte takım olarak bunu çok yaşadık. Bu yıl iyi bir şekilde kendilerini ağırladığımız için iyi bir şekilde ağırlandık.

Uzunoğlu
08.03.2010, 17:17
Adnan Güngör doğru konuşmuş bence. "Diyarbakırspor taraftarına mal edilmemeli" lafı biraz zorunlu politik bir cevap olmuş ancak bence de küme düşürülmemesi lazım. Çok uzun süre seyircisiz oynanması veya tarafsız sahada oynanması daha doğru bir ceza olabilir. Her ne kadar şu maçta Bursaspor'un kazanmasını da istesem hükmen Bursaspor'un kazanması da doğru olmaz çünkü bu oradaki taraftara bir ceza olmaz zaten adamların futbolla alakası yok umurlarında değil.

Diyarbakırspor'u küme düşürmek bence bu olayları çıkaranların ekmeğine yağ sürmek olur, adamlar zaten "dışlandık" demek için bahane arıyorlar bütün amaç bu. Düşeceklerse düşsünler, ben kendi adıma bunu isterim ama hükmen olmamalı. Pkk destekçilerine Diyarbakır halkını galeyana getirecek bahaneler verilmemeli.

Dışlandık demeleri onların kendi sorunlarıdır. Dışlanmasınlar diye lige çıkarıldıklarında ne değişti. İstiklal Marşı'na bile saygıları olmayan yaratıklar kendilerini dışlanmış hissetse bana ne hissetmese bana ne? Kimsenin ligden düşürdüğü yok onları çıksınlar sahaya çatır çatır oynayıp kazansınlar. Kimseden medet ummasınlar. Türkiye'yi tehdit etmesinler. Yakında bizi şampiyon yapın yoksa dışlanmış hissedeceğiz kendimizi derlerse şaşırmam :)

Mesut
08.03.2010, 17:19
Mazlum olmakla zalim olmak arasındaki çizgi çok hassastır. En küçük hatada mazlum olanı zalim yapar o çizgi. Bu maç başlayana kadar Diyarbakırspor cephesi mazlumdu. Yalnız o maçın 15. dakikasında ihmalkarlıkları, sorumsuzlukları ve insanlıktan nasiplerini almamaları sebebiyle zalim olmuşlardır. Bu yaşanılanları etki - tepki meselesi olarak görüp masumlaştırırsanız tribün terörünün önüne geçmeniz mümkün değil.

Gelelim Diyarbakırspor taraftarlarının bize olan misafirperverliklerine. Sezonun ilk maçı Avni Aker'de değilde Diyarbakır'da oynanmış olsaydı muhtemelen boyutu daha küçük ama içeriği aynı olan görüntüleri görecektik. Geçmişte takım olarak bunu çok yaşadık. Bu yıl iyi bir şekilde kendilerini ağırladığımız için iyi bir şekilde ağırlandık.

hemşerım ben diyarbakırı mazlum göstermıyorumki.küme düşürülmeli,1 sezon yasak gelmeli takıma.
ben bursasporun taraftarını suçlu buluyorum.bu olayda onlarında payı var.
ben şunu demek istedim bursaspor sadece diyarbakırsporla gerginlik yaşamıyor herkesle bir munakaşa içinde.
ve bu hareketleri devam etdiği sürece böyle deplasman olaylarını çok yaşarlar.

Uzunoğlu
08.03.2010, 17:29
hemşerım ben diyarbakırı mazlum göstermıyorumki.küme düşürülmeli,1 sezon yasak gelmeli takıma.
ben bursasporun taraftarını suçlu buluyorum.bu olayda onlarında payı var.
ben şunu demek istedim bursaspor sadece diyarbakırsporla gerginlik yaşamıyor herkesle bir munakaşa içinde.
ve bu hareketleri devam etdiği sürece böyle deplasman olaylarını çok yaşarlar.

Şurada anlaşamıyoruz:

Bursaspor taraftarının ilk maçta yapmış olduğu şeyler hatadır. Bunu kabul etmekle birlikte bu son maçta yaşanılanlar ilk maçın karşılığı olabilecek boyutu katlarca aşmıştır. Ne biliyim madeni para atarsın, çakmak atarsın, su şişesi atarsın (tabi gönül hiç bir şey atılmasın ister) ama taş yağmuruna tutamazsın. Üstelik en büyük zararı tek amacı işini yapmak olan yardımcı hakem gördü.

Bursa taraftarına gelince çirkeflikleri bildiğimiz gibi işte.

Deniz C. Demir
08.03.2010, 17:49
Dışlandık demeleri onların kendi sorunlarıdır. Dışlanmasınlar diye lige çıkarıldıklarında ne değişti. İstiklal Marşı'na bile saygıları olmayan yaratıklar kendilerini dışlanmış hissetse bana ne hissetmese bana ne? Kimsenin ligden düşürdüğü yok onları çıksınlar sahaya çatır çatır oynayıp kazansınlar. Kimseden medet ummasınlar. Türkiye'yi tehdit etmesinler. Yakında bizi şampiyon yapın yoksa dışlanmış hissedeceğiz kendimizi derlerse şaşırmam :)

"Dışlandık" demeleri sorun değil bahane. Kimsenin dışlandığı yok. Bana kalsa ben hepsini hapse atarım, İstiklal Marşını ıslıklamak vatana ihanettir, bayrağı indirmeye çalışmakla birdir. Ama işte zaten adamların futbolla alakası yok, ligden düşürülmeleri onlara ceza olmaz

sessizkral_1
08.03.2010, 17:59
Arkadaşlar Ülkenin en milliyetçi şehri en hassas şehri Trabzonda biz Diyarbakırsporu çiçeklerle karşıladık.Çünkü Bazı şeylerin bilincindeydik.Pkk ve yandaşlarına hiçbirzaman malzeme vermememiz gerektiğini biliyorduk.Biz diyarbakırı sen pkk sın ! diye dışlarsak onlara karşı mesafe koyarsak sözün özü sahip çıkmazsak iyiden iyiye kaybederiz o bölgeyi psikolojik olarak.

Gittik Diyarbakıra 1 tane olay oldumu ?Olmadı..

Bursaspor kendi sahasında fifaya görede büyük suç teşkil eden ve en az 3-4 saha kapanma cezası gerektiren ve sürekli ırkçılık içeren pkk dışarı ve benzeri tezahuratları olayı bu noktaya getirmiştir.Yoksa diyarbakıra denizli falanda gitti.Ne oldu sahaya taraftar değil başka amaçlar uğruna yaşayan sporla alakası olmayan insanlar taraftar diye girdi ve sonuçlar ortada.O stada o insanların girme sebebi bursadaki olaylardır.

Dolayısı ile bursaspor kesinlikle suçludur.Bursada 7-8 taraftarda yaralandı ayrıca.

"Dışlandık" demeleri sorun değil bahane. Kimsenin dışlandığı yok. Bana kalsa ben hepsini hapse atarım, İstiklal Marşını ıslıklamak vatana ihanettir, bayrağı indirmeye çalışmakla birdir. Ama işte zaten adamların futbolla alakası yok, ligden düşürülmeleri onlara ceza olmaz

hep aynı şeylerin etrafında dönüp duruyoruz.bizim maçda niye ıslıklanmadı?denizli maçında başka maçlarda niye ıslıklanmadı..çnkü bizim maçlarda sahada taraftar vardı pkk yandaşçıları değil !bursa maçında pkk yandaşları ile dolmuştu stad çünkü bursadaki olayların hesabını görmek istediler.

Lütfen olayları iyice irdeleyin bu olaylarda en az suçlu diyarbakırspor dur bence.dün 2-3 diyarbakırspor taraftarnın mesajını okudum biyerde "bizi neden dışlıyorsunuz biz yapmadık" falan diyorlar gerçekten çok üzüldüm.

Uzunoğlu
08.03.2010, 18:06
Oldu olacak Diyarbakırspor'u 3-0 hükmen galip sayalım :)

Bırakın bu romantizmi gerçeklere dönün. Yok pkk dışarı demişler de bu olmuş. Madem öyle neden yapılanların yanlış olduğuna dair bir açıklama gelmedi Diyarbakırspor yönetiminden. Neden bu takım küme düşerse diye başlayan cümleler kurup tehdit ediyorlar milleti. Başkanları İstiklal Marşı ıslıklanmadı diyor kalecileri ıslıklandı diyor. Buradaki insanları anlamak zorundasınız diyen basın sözcüsü taş atanları masum göstermeye çalışacak ama o tribündekiler Diyarbakırspor'u temsil etmiyor demek Trabzonspor taraftar forumunda bir üyeye düşecek.

sessizkral_1
08.03.2010, 18:15
Oldu olacak Diyarbakırspor'u 3-0 hükmen galip sayalım :)

Bırakın bu romantizmi gerçeklere dönün. Yok pkk dışarı demişler de bu olmuş. Madem öyle neden yapılanların yanlış olduğuna dair bir açıklama gelmedi Diyarbakırspor yönetiminden. Neden bu takım küme düşerse diye başlayan cümleler kurup tehdit ediyorlar milleti. Başkanları İstiklal Marşı ıslıklanmadı diyor kalecileri ıslıklandı diyor. Buradaki insanları anlamak zorundasınız diyen basın sözcüsü taş atanları masum göstermeye çalışacak ama o tribündekiler Diyarbakırspor'u temsil etmiyor demek Trabzonspor taraftar forumunda bir üyeye düşecek.

Başkanın ne dediği beni ilgilendirmiyor ben olayları değerlendiriyorum.Sen diyarbakırlı olsaydın bursada maç izlemek için tribüne çıksaydın çocuğunla.orada pkk dışarı diye bağırılsaydı çocuğunun başına taş yağsaydı ne hissederdin?Lütfen olaya biraz daha objektif bakalım.Ben keasinlikle bu olaylarda en büyük suçun bursaspor olduğunu ve bununda bu ülkeyi bölmek isteyen bazı kesimler için bir fırsat olduğu ve bununda diyarbakırdaki maçta koz olarak kullanıldığını düşünüyorum.Bunlar derin konular arkadaşlar.

Uzunoğlu
08.03.2010, 18:18
Başkanın ne dediği beni ilgilendirmiyor ben olayları değerlendiriyorum.Sen diyarbakırlı olsaydım bursada maç izlemek için tribüne çıksaydım çocuğumla.orada pkk dışarı diye bağırılsaydı çocuğunun başına taş yağsaydı ne hissederdin?Lütfen olaya biraz daha objektif bakalım.Ben keasinlikle bu olaylarda en büyük suçun bursaspor olduğunu ve bununda bu ülkeyi bölmek isteyen bazı kesimler için bir fırsat olduğu ve bununda diyarbakırdaki maçta koz olarak kullanıldığını düşünüyorum.Bunlar derin konular arkadaşlar.

Bu konudaki düşüncelerine katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Konu ile alakalı düşüncelerimi burada fazlasıyla yazdım. Uzatmak için ne zamanım var ne isteğim...

Cengiz Çubukcu
08.03.2010, 18:22
Günebakış baş yazarı Ali Öztürk güzel yazmış....

Bursa’nın Şampiyonluğu Diyarbakır’dan mı Geçer?

Daha önce bütün ayrıntıları ile yazdık. Tekrar tekrar kayıt altına alıyoruz. Diyarbakır’da önceki gün yaşanan sahneler Trabzon için senaryolaştırılmıştı.
Ancak Vali Dr. Recep Kızılcık ve Trabzonspor yönetimi bu planı boşa çıkarttı. 15 Ağustos 2009 tarihinde Trabzon’da oynanan maçta taraftara ‘PKK dışarı’ pankartı açtırılmadı. Dahası ikinci devrede Trabzonspor Başkanı hiç beklenmedik bir biçimde Diyarbakır Belediye Başkanı’nı ziyaret ederek ‘İnadına kardeşlik’ mesajıyla herkesi şaşırttı. Diyarbakır taraftarı Trabzonspor’u sahadan alkışlarla uğurladı.
Trabzon’daki yetkililerin hassasiyeti belli ki Bursa’da oluşmadı. Trabzon’da sahneye konamayan oyun Bursa’da hayat buldu. Bursa taraftarı ‘PKK dışarı’ pankartları ve çirkin sloganlarıyla kürt seyircilerle çatıştı, onları aşağıladı. Olayın sporla, ahlakla hiçbir alakası yoktu. Birileri iplerin hala elinde olduğunu göstermek istedi. Yeteneksiz ve önyargılarla dolu Futbol Federasyonu Yönetimi ise bu çirkin oyunu ve aşağılamayı görmezden geldi. Bursaspor’a para cezası vererek kürtleri sporda da ötekileştirip PKK’nın safına itti. Zira TFF Başkan ve yönetimine göre Levent Kızıl daha önemliydi(!).
Oyunlarını Trabzon’da oynatamayıp Bursa’yı seçenlere önceki gün Diyarbakır’da gün doğdu. İstiklal Marşı’nı yuhalatıp PKK nağmeleriyle ve taşlar eşliğinde Bursa’yı değil Ankara’yı taş yağmuruna tutmayı başardılar.
Diyarbakır’da Bursasporlu futbolcuların kafasına yağan taşlar TFF yönetiminin şahsında hükümetin kafasına yağmıştır. Ortaya çıkan bu tablodan Diyarbakır taraftarı, Bursa taraftarı, TFF Yönetimi ve AK Parti hükümeti birlikte sorumludur.
1- Hiçbir sebep, hiçbir kışkırtma ve aşağılama İstiklal Marşı’nın ıslıklanmasını ve masum 11 oyuncu ve hakemlerin taşlanmasını mazur gösteremez. Diyarbakırspor taraftarı belli ki henüz Türkiye liglerinde bir takım yaşatma olgunluğuna ulaşmamıştır. Sahneler barbarlığı çağrıştırmıştır.
2- Bursaspor taraftarı ülke gerçeğine, milli birlik ve bütünlüğe ve spor ahlakına aykırı davranarak aynı topraklarda birlikte yaşadığımız milyonları terörist ilan edip, ötekileştirip aşağılamıştır. Bu vahim hataları onlara anlatılamamıştır.
3- Türkiye Futbol Federasyonu bu ağır tabloyu yönetiminde yer alan Bursasporlu Levent Kızıl’ın hatırına gözardı etmiş, müdahale edememiş ve görevini yerine getirememiştir. Levent Kızıl Bursaspor ve Diyarbakırspor başkanlarına el sıkıştırarak olayı çözdüğünü sandı. Diyarbakır seyircisine sahipsiz kaldıkları düşündürülttü. Bugün Bursaspor futbolcularının Diyarbakır’dan kaçırılmaları utancında TFF’nin de payı büyüktür. Bursa ile Diyarbakır arasına ekilen nifak tohumlarından TFF Yönetimi de sorumludur. Bursa’da yaşananlar sonrası Bursaspor taraftarına ve Bursaspor’a kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir ceza verilebilmiş olsaydı Diyarbakır Stadı’nı dolduran binlerce kürt vatandaşı belki de federasyonun tüm takımların ve taraftarın hukukunu koruduğuna inanacak ve durumdan vazife çıkarmaya çalışan azınlıktaki barbar bir kitleye engel olacaktı. Birileri onları belki de bu denli kışkırtamayacaktı. Aynı tablo Trabzonspor-Diyarbakırspor maçında yaşansaydı, acaba aynı TFF Trabzonspor’un yakasını da para cezasıyla mı bırakacaktı? TFF’nin Trabzon’a olan düşmanlığı acaba nasıl hayat bulacaktı?.. Trabzonspor belki de 10 maç saha kapatma cezası alacaktı.
4- AK Parti hükümeti Futbol Federasyonu’na yaptığı müdahalelerle böylesine basiretsiz bir yönetimin oluşmasında pay sahibidir. TFF’nin önyargılı, taraflı ve bazı illere düşmanca yaklaşımından hükümet müstağni değildir.
Kanla kazandığı 3 puan Bursa’ya helal olsun!.. Artık bu helal puanlarla ve kazandığı Diyarbakır Meydan Muharebesi ile şampiyon da olmalıdır. Artık birilerinin pilot takımıdır. Belki de Bursaspor’un şampiyonlukta önü bu yol haritasıyla açılmıştır.

Hüseyin İlkin
08.03.2010, 18:30
İlk maçta, İstiklal Marşımızın diyarbakırsporlular tarafından ıslıklanmadığını nereden biliyoruz?
İlk maçta, yine Marşımız sırasında hareketler çekmediklerini nereden biliyoruz?

Deniz C. Demir
08.03.2010, 18:50
Çıkıp da denmediki "Bize Pkk'lı demek büyük hakarettir, biz bunu yediremiyoruz kendimize" veya bir pankart açılmadı ki Pkk karşıtlıklarını gösteren. Bence adamlar onlara Pkk'lı denmesinden bizim burada olduğumuz kadar rahatsız olmuyorlar. Çıksınlar aksini söylesinler ben burada özür diliycem. Bir taraftar grubu veya yönetim herkesin göreceği ve duyacağı şekilde bunu yapsın bu lafımı yerim. Kendini savunmayan adamları biz savunuyoruz böyle şey mi olur.

İlk maçta, İstiklal Marşımızın diyarbakırsporlular tarafından ıslıklanmadığını nereden biliyoruz?
İlk maçta, yine Marşımız sırasında hareketler çekmediklerini nereden biliyoruz?

Bursalılar da bunu söylüyor zaten. Ateş olmayan yerden de duman çıkmaz, yok masum çocuğa "Pkk dışarı" dediler bişeyler attılar diye olay ajite ediliyor. Sokaklarda da aynı şey yapılmıyor mu ? Polisi taşlarken aralarına çocukları alıyorlar sonra onlar üstünden kendilerini savunup güvenlik güçlerini kötü adam pozisyonuna düşürmeye çalışıyorlar. Çocuklar üzerinden kendilerini haklı çıkarmaktan utanmayıp sıkılmıyorlar, madem çocuğu bu kadar düşünüyorsun götürme oraya o zaman. Ben son derece eminim Bursa'daki maçta kışkırtmalar olduğuna ama orada değildim, orada olanlar bunu söylüyor.

Ayrıca yukarıdaki yazıda da güzel noktaya değinilmiş, bize de yapılanların aynısı kesinlikle yapılırdı bi yerlere yaranmak için insanüstü bi efor sarfetmeseydik.

Bana göre bizim yaptığımız da onları ötekileştirmektir. Neden biz bu güzellikleri diğer Anadolu kulüplerine göstermiyoruz, nedir Diyarbakır'a yaptığımız ayrı muamele. Herkese yapılsa ne kadar güzel olur.

ender öner
08.03.2010, 19:45
öncelikle bütün trabzonsporlu futbolseverlere merhaba.
ben bir bursaspor taraftarı ve doğma büyüme bursalı olan bir taraftarım.yazılanları okudum.herkes açıkça fikrini beyan etmiş fakat bazı konular es geçilmiş arkadaşlar:
1) diyarbakırspor taraftarı bursa ya geldiklerinde çiçeklerle karşılanmıştır.taraftar grupları beraber kültür park dediğimiz stadın arkasında ki parkta hep beraber gezmişler ardından da maça girmişlerdir.isteyenler bursaspor tv den bu buluşmanın fotoğraflarına bakabilirler.
2)bu maçta bilindiği üzere malesef ülkemiz o tarihte 12 kadar şehidin acısı ile yanmaktaydı.bildiğiniz gibi tribünümüzden bir çok arkadaşımız güneydoğuda anlam veremediğimiz bir savaşın içinde bir hiç uğruna ölmüş,ülkelerine ve ailelerine bir acı yaşatmıştır.bu sebepten dolayı her şehit olayında tribünümüz pkk ya olan tepkisini açıkça ortaya koymuştur.hatırlayanlar varsa boyüzük te olan hadisenin zaten taraftarımızın bölücü ögüte olan nefretini anlatmaya yeter sanırım.
3)o gün taraftarımız şehitlerimizi anmak uğruna yaptığı tezahuratlara diyarbakırspor taraftarını da davet etmiştir fakat malesef katılım olmamıştır.aksi gibi taraftarımız yuhalanmıştır.istiklal marşına katılım olmamış,ayrıca çoğu taraftar marş okunurken ayağa kalkmaya bile tenezzül etmemiştir.peşin sıra da pkk bayrağını sembolize eden bir bayrağı tribünlerinde açarak zaten bu konularda gergin olan taraftarımızı daha da germiştir.stada soktukları taşları açık kale arkasında bulunan taraftarımıza doğru atmışlardır.arkadaşlar bunları herhangi bir bursaspor taraftar sitesi forumlarında ya da bursaspor tv de bulabilirsiniz.taraftarımıza sökülerek atılan sandalyeler açıkça misafir tribünü önünden atıldığı görülmektedir.taş atanların kim olduğu kayıtlı olarak ortadadır.bu yüzden de takımımız sadece para cezası almıştır.
4)takımımızın ilk maçta ırkçı tezahuratta bulunduğu söyleniyor.fakat tribünlerden "bu vatan bölünmez" diye çoğumuzun bildiği tribün tezahuratı ve "kahrolsun pkk" sesleri yükselmiştir.eğer bir grup 12 şehidin verilmesinden 2 gün geçmeden bu tezahurattan gocunuyorsa zaten yapılan tezahuratın yanlış olmadığını düşünüyorum.açtıkları pkk bayrağı ve kimsenin bu harekete tepki göstermemesi,açık kaleye atılan taşlar,sökülen koltuklar da bunun açıkça delilidir.

yaptığımızın adı "faşistlik" değildir.faşizm in kelime anlamı ile bir benzerlik taşımamaktadır.taraftarlarımızdan,aktif olarak tribüne katılan arkadaşlarımızdan çok şehit verdik.ve şehir olarak bu konuda en az trabzon halkı kadar hassasız.

ayrıca tribün liderlerimizden biri de diyarbakırlıdır.tribünümüzde çok kürt kardeşimiz vardır.biz hiçbir zaman insanları ırklarıyla,dinleriyle,dilleriyle,renkleriyle ayırmadık.eğer düşünüldüğü gibi faşist bir taraftar gruub olsaydık ivan ergic için (ki kendisi koyu komünist bir futbolcudur) "commandante ergic) diye bir pankart açmaz,bunu açanları da rahat bırakmazdık.ilk diyarbakısrpor maçının canlı şahidi bir taraftar olarak burada izole bir biçimde bildiklerim gördüklerimi yazdım.konunun özünü bilmeden yorum yapan arkadaşlara da saygı duyuyorum.ama olayın özü budur.kazasız bir lig temenni eder bu sezon istanbul hegomenyasına bütün anadolu kulüpleri olarak son vermeyi arzularım.ve umarım diyarbakırspor da ligde kalır ve kentin en kültürel faaliyeti olan kulüp, şehirde olan kargaşaya bir son verir.herkese sevgiler

Murat'
08.03.2010, 19:47
Burda suçlu bir taraf varsa bu kesinlikle kendini bilmeyen bazı Diyarbakırlılardır.

Deniz C. Demir
08.03.2010, 20:25
6. Dakikadan sonrasını ve özellikle son 15 saniyesini mutlaka izleyin. (http://www.teksas.org/haber_oku.asp?haber=6138)

Bu holiganlık değil, bu bildiğin savaş, terör.

"Burası mezar olacak" tezahüratı zaman zaman söylenir. Bunlar bunu tam anlamıyla gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapmışlar. Seyircisiz maç filan da ceza olamaz o şehirde can güvenliği yok. Ya tarafsız sahada oynansın ya güvenlik güçlerine her türlü yetki verilsin ya da hiç oynanmasın.

Evine hırsız girse, onun başına taş atıp kafasını yarsan hapis cezası alırsın. Bunlar yaptıklarıyla kalmıyor bi de bir sürü insan tarafından savunuluyorlar.

Ayrımcılık var deniyor, ben size sorarım ; Şu görüntüler Trabzon'da olsa ne olurdu ?

lazkopatfaroz
08.03.2010, 21:34
Bursa havadan 3 puan kapacak. Çok akıllıca olayları bu sevıyeye getiren takım Bursaspor dur.

İskender66
08.03.2010, 21:38
'Bursa Diyarbakır'dan özür dilemeli'

Hasan Yener, ''Bursaspor Kulübü'nün, ilk maçta taraftarının yapmış olduğu olumsuzluk nedeniyle en azından Diyarbakırspor Kulübü'ndün özür dilemesi gerekirdi'' dedi.

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, ''Bursaspor Kulübü'nün, ilk maçta taraftarının yapmış olduğu olumsuzluk nedeniyle en azından Diyarbakırspor Kulübü'ndün özür dilemesi gerekirdi'' dedi.
Bordo-mavili takımın bu akşam yaptığı antrenmanı izledikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, 3-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçının son 4 haftadaki müsabakalar içinde en kötü oynadıkları karşılaşma olduğunu belirterek, ''Diğer 3 maçta çok daha fazla pozisyon bulduk, daha iyi oynadık. Ama bu maçlar berabere bitti. Gençlerbirliği maçında futbol şansı bizim yanımızdaydı. Son vuruşlarda da becerimizi göstererek galip geldik'' dedi.
Kendileri için önemli bir galibiyet aldıklarını ifade eden Yener, ''Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Galatasaray maçlarını kastettiğimiz '3G'nin ilk ayağını geçtik. Sırada Gaziantepspor ve Galatasaray maçları var. Amacımız bu maçları da kazanmak. Trabzonspor Kulübü olarak tüm maçları tek tek değerlendiriyoruz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Sonrasında diğer takımların da aldığı sonuçlara göre ligdeki sıralamada yerimiz belli olacak'' diye konuştu.

-DİYARBAKIR'DA YAŞAN OLAYLAR-

Yener, Diyarbakırspor–Bursaspor maçında yaşanan olaylara ilişkin ise, ''İlk maçta Diyarsakırspor'a yapılan olumsuz tezahüratlar var. O zaman buna hepimiz üzülmüştük. Bana göre Bursaspor Kulübü'nün taraftarlarının yapmış olduğu bu olumsuzluk nedeniyle en azından Diyarbakırspor Kulübü'nden özür dilemesi gerekirdi'' dedi.
Kendilerinin Diyarbakır'da çok iyi ağırlandıklarını anlatan Yener, şöyle devam etti:
''Diyarbakır Valisi'nin yanı sıra Kulüp Başkanı Çetin Sümer ve yönetim kurulu üyeleri bizi bir dakika yalnız bırakmadılar. Çok iyi ilgilendiler. Ayrıca Diyarbakırspor taraftarlarına da çok çok teşekkür ediyoruz. Çünkü o maçta her iki takım futbolcularını birlikte tribünlere çağırdılar, maç sonrası da galip gelmemize rağmen bizi centilmence alkışladılar. Bu maçta böyle oluyorsa, sebeplerini araştırmak lazım. Diyarbakır önemli illerimizden biri. Diyarbakırspor yönetimi imkanları doğrultusunda bir gayret içerisindeler. Her suçun bir cezası olacaktır ama Diyarbakır'ı kendi şartları içerisinde değerlendirmek ve biraz da anlayışlı olmak lazım.''

-KKTC'DE ARAZİ-

Yener, KKTC'de arazi alma durumların söz konusu olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
''Eski yöneticimiz, çok değerli ve aynı zamanda Trabzonspor'a büyük hizmetleri olan Utku Bozoğlu, şu an KKTC'de otel inşaatı yapmakta. Kendisiyle yaptığımız görüşmede KKTC'de Trabzonspor'a kamp tesisi ve antrenman sahası olacak bir arsanın kulübümüze tahsis edilmesi için, diyalogları olduğunu söyledi. KKTC'de Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner bey ile görüştüğünü ve bakan Saner'in bu teklifimize son derece sıcak baktığını söyledi. Bize, bu tesislerimizi yapmak için KKTC'de bir arsa tahsis edilecek. Ayrıca sayın bakan Trabzonspor üyesi olmak için bize evraklarını gönderiyor. Biz de kendisini hemen Trabzonspor üyesi yapacağız. Bu bizi çok mutlu etti. Trabzonspor, bir dünya takımı. Her yerde Trabzonspor isminin olması bize büyük gurur veriyor.''

http://www.tumspor.com/haber/20100308/Bursa-Diyarbakirdan-ozur-dilemeli.php

Deniz C. Demir
08.03.2010, 21:46
Bursa havadan 3 puan kapacak. Çok akıllıca olayları bu sevıyeye getiren takım Bursaspor dur.

Doğru anlamış mıyım, Bursaspor taraftarı bu maçta hükmen galip gelmek için 5 ay öncesinde "Pkk dışarı" diye tezahürat yaptılar, o maçta biz bunu yaparsak ikinci yarıda bunlar maçın başından beri sahayı ve sokakları terör alanına çevirirler, biz de havadan 3 puanı cebe atarız dediler.

Tribün lideri de şuanda siyah deri koltuğunda bi elinde viski bi elinde puro "hah hah hah haaah" diye gülüyodur heralde

Ne Bursaymış arkadaş. Gladio halt etmiş. Mit out Texas in

Mustafa K. Demirbaş
08.03.2010, 21:47
Özak Diyarbakır için ne dedi
08 Mart 2010 / 21:22
Diyarbakırspor-Bursaspor maçından, Diyarbakırspor ve Türk futbolunun zararlı çıktığını söyledi.

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Diyarbakır'da geçen hafta yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçından, Diyarbakırspor ve Türk futbolunun zararlı çıktığını söyledi.

Zaman Gazetesi'nin ''Yılın Sporcusu'' ödül törenine katılan Bakan Özak, ''Diyarbakırspor-Bursaspor maçından, Diyarbakırspor ve Türk futbolu zararlı çıktı. Diyarbakırspor'a büyük zarar verdiler. Bu bakımdan son derece üzüntülüyüz'' dedi.

''Türkiye'nin imajı açısından, Diyarbakır şehri için üzüntülüyüz'' diyen Faruk Nafiz Özak, ''Ne olursa olsun, gerginlik sahaya böyle yansımamalıydı. Bunun son olmasını diliyorum. Bundan sonra sebep-sonuç ilişkisine bakmadan, böyle görüntülerin olmamasını diliyoruz'' diye konuştu.

Bakan Özak, Diyarbakırspor'un daha önceki bazı maçlarını izlediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendi sahasında yenilmesine rağmen centilmenlik ve hoşgörü vardı. Bu maçta, ilk maçta başlayan bir gerginlik olduğu kesin. Böyle olmamalıydı, bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Diyarbakırsporlu futbolcuları ve kulüp başkanını tebrik etmek lazım. Maçın oynanması için ellerinden geleni yapmalarına rağmen başaramadılar. Onların da üzgün olduğunu düşünüyorum ve inşallah bu son olur. Bir daha olmamasını diliyoruz. Çok üzülen Diyarbakırspor'un, bundan çok mağdur olmamasını diliyorum.''

haber61.net

Deniz C. Demir
08.03.2010, 21:58
Ertuğrul Sağlam, Diyarbakırspor maçı sonrası yaşadıklarını açıkladı...

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Diyarbakırspor maçı sonrası yaşadıkları için, "Bursa'ya vardığımız anda 'Allah'a şükürler olsun, canımıza bir şey olmadı' dedim" şeklinde konuştu.
Yaşadıklarını Sabah'a anlatan Sağlam, "Maçtan önce olanları görünce korkmuştuk. 'Bu maç nasıl oynanır'diye düşündük. Sonrasında yaşananlar da ürkütücü idi. Diyarbakır'dan döndüğümüzden beri Allah'a şükrediyorum canımıza birşey olmadı diye. Tabii çok üzgünüz. Futbol adına çirkin bir görüntüydü" dedi.
Havaalanına doğru iki araçla yola çıktıklarını söyleyen Sağlam, "Zaman zaman araç yavaşlıyordu. Bir kamyonun yolu kestiği iddia ediliyordu. Ama bizim dışarıya bakma şansımız yoktu. Polis kalkanı ve kaskları ile korunduk. Taş yağmuru camları tuz buz etti. Bize 'Camlar patlamaz' dendi ama araçlarda neredeyse cam kalmadı. Çocuklara hep sakin olmalarını söyledim. Ama bu çok zordu" ifadelerini kullandı.
Yaşananlardan en büyük zararı yine Diyarbakırspor'un göreceğini söyleyen Sağlam, "Diyarbakır halkı için çok üzgünüm" yorumunu yaptı.
2016'YA ZARAR VERİR Mİ?
Sağlam, "Yaşananlar 420 milyon Dolar'lık ligimize nasıl bir zarar verir?" sorumuza ise, "Dış basın bu görüntüleri kullanacak. Türk futbolunun zarar görmesini istemem. Euro-2016 tanıtımları öncesi bu olay umarım bize olumsuz yansımaz" yanıtını verdi.

Deniz C. Demir
08.03.2010, 21:58
Olaylı maçın temsilci raporu: Katliamdan döndük
08 Mart 2010 - 17:52

Olaylı Diyarbakır-Bursa maçının TFF temsilcilerinin hazırladıkları raporla yaşananları dün 14.00'te Futbol Federasyonu'na ulaştırdı. Temsilcilerin raporunda yaşananlar şöyle anlatıldı:
Diyarbakır-Bursa maçının temsilci raporları ele geçirildi. Temsilcilerin maç öncesi raporları gerçekten korkunç!..
Olaylı Diyarbakır-Bursa maçının TFF temsilcileri Turgay Polat, İsmail Hakkı Köklükaya ve ekstra temsilci olarak görevlendirilen Temsilciler Kurulu Başkan Vekili Fatih Tanfer hazırladıkları kapsamlı raporla yaşananları dün 14.00'te Futbol Federasyonu'na ulaştırdı.
Temsilcilerin zehir zemberek raporunda yaşananlar şöyle anlatıldı:
EĞER MAÇ TATİL EDİLMESEYDİ...
"Stada saat 10.00'da geldiğimizde, sokaklar, stat çevresi ile stat içindeki görüntüler maçın zor geçeceğini gösteriyordu. Güvenlik amiri ile yaptığımız görüşmede gereken önlemlerin alındığını, 2 bin 500 polisin görev yaptığını söyledi. Maç saati yaklaştıkça tribünlerde olayların kıvılcımı ateşlendi. Maç tatil edilmemiş ve Bursaspor gizlice statan kaçırılmamış olsa olaylar çok daha büyük bir noktaya ulaşabilirdi."
DEVAMLI KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT
"Karşılaşma öncesi seremoni sırasında İstiklal Marşı söylenirken taraftarların ıslıkladığı ve yerlerinde oturdukları görüldü. Çirkin tezahürat devamlı sürdü."
TAŞLAR ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİRDİ
"Tribünlere taş ve diğer yabancı cisimler önceden yerleştirilmiş. Bazıları da tribündeki betonlardan söktüklerini sahaya attılar. Taşların çoğu öldürücü büyüklükteydi. Maçın başlamasıyla tribünlerden devamlı taş ve yabancı cisimler atıldı. Hakem üç kez maçı durdurdu, iyi niyetli olarak maçı oynatmaya çalıştı ancak yardımcı hakeme gelen taş maçı bitirmesine neden oldu."
HAVLU İLE KAPATTILAR
"Maçın tatil kararı resmen duyurulmadan önce kimsenin haberi olmadan Bursaspor'u havaalanına kaçırmak için soyunma odasındaki üç pencereyi de havlu ile kapattık. Ancak TV yayını planları bozdu." "Maçın tatil edildiğinin duyulmasından sonra tribündekiler sahanın içine girip, Bursaspor'un bayrağını yakarken sağa-sola da saldırmaya başladı. Stat dışında ise kalabalık bir grup olay çıkarınca polis dağıtmak için biber gazı kullanmak zorunda kaldı."
SENEYE NASIL OYNANIR?
Bursasporlu futbolcuların, otobüsün içinde bile kask ve kalkanlarla korunduğu dönüş yolunda kafalarını kurcalayan en önemli soru şu oldu: "Seneye yine buraya gelmemiz icap ederse Diyarbakırspor maçı nasıl oynanacak?"

Hamravat
09.03.2010, 11:06
Trabzon Futbol Kamuoyuna!

hafta sonu ne yazık ki, türbünlerimizde istemediğimiz olaylar gercekleşti, bunun savunulacak hiç bir tarafı yok. bunu kabul ediyoruz, yanlız;

bu olayın olacagı ligin 7. haftasında yasanan olayları hepimiz biliyoruz. bursa seyircisinin bu mactaki tutumu, mac sonrası, ne ertugrul saglam,ne yöneticiler, ne bursa basını nede bursa taraftarı hiç bir sekilde özür dilememiştir.

ASIL SUCLU olan TFF bursaspor kulubune 100.000 tl para cezası keserek 24. haftada yasanacak olaylara zemin hazırlamıştır. ve tff 24. hafta için , 7. haftadan itibaren 100 bin lira ceza keserek misyonunu tamamlamış görüntüsü cizmiştir. hiç bir şekilde 24. hafta için bir çözüm düşünmemiştir, zaten bunu sorun görmemiştir.bu sorunu iki kulubun ve emniyet güclerinin üzerine yıkıp kendisine sadece cezai işlem uygulamayı hedef secmiştir.

şimdi, bir kac örnek vereyim, ilk ilk ev sahibi oldugumuz macta, trabzonspor takımını en güzel sekilde agırlayıp, türbünlere pankartlarını asmaktan tutunda trabzon takımına yöneticilerine türbünde taraftarlarına en güzel sekilde agırlama yapılmıştır, kapalı türbünde macı trabzonlu insanlarla bile seyrettik, 2-1 yenilmemize ragmen ismini hatırlamadıgım bir oyuncunun ortamı hafif germesinin dısında hiç bir sey yasanmadı,

ertesinde rakibimiz olan sivas ile 1-1 berabere kaldık, tepki sadece kendi oyuncularımıza, ardından denizliye 2-0 yenildik, denizli alkıslandı, kendi resmi sitelerinde, teşekkür metinleri var, tepki kendi futbolcularmızaydı,

hiç bir macımızda istiklal marşımız ıslıklanmadı, bursa macına kadar, stadın tamamı degil bir bölümü bu macta ıslıkladı. tepki inanın bana tüm samimiyetimle söylüyorum, bursa sporun kendisine idi. ama yapılmamalıydı. istiklal marsını ıslıklanmsı nasıl türkiyedeki insanların agrına gittiyse, unutmayın ki, deplasmanlarda diyarbakırmıza yapılan saldırılar bu sehrin ve bölgenin insanlarının agrına gidiyor. ayrıca saha içinde yasanan şiddetin temelinde bizim tarafartar kültürümüzün olmayışındandır.

cok önemli bir yere vurgu yapacam,

unutulmaması gereken;

inönü stadında dolmabahce türbünlerinde, bıcaklanıp ölen insan var,
kadıköyde fb-gs macında hakemin kafasına 12 dikiş atılıp devam eden maclar var
türkiye-isvicre macında, ıslıklanan bir isvicrenin bir milli marsı var..

şimdi soruyorum isvicrenin milli marsı neden ıslıklandı? orada tepki kime idi? orada yasanan olaylara degilmiydi? tükiyede hangi milli mars ıslıklandı daha önce? yok degil mi, işte diyarbakır da böyle

o mactan sonra milli takımımız 5 MAC SEYİRCİSİZ oynama cezası almadı mı, maclarımızı baska ülkelerde oynamadık mı?

şimdi, diyarbakırı ayrı tutup bize küfür eden asaşığılayan bizi kücümseyen insanlara sormak lazım. futbolda şiddet ulusal mı bölgesel mi?

dost kazanmak zor düşman kazanmak kolaydır, biz trabzonu trabzonda bizi zor kazandı, bunu tüm bordomavi.net arkadaslarına tümden okutmayı isterdim ama ayrı bir baslık acamadım,, trabzon spor kulubunun konu hakkında ki acıklamasınıda alta kopyalıyorum,

tesekkürler.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Genel Sekreter Hasan Yener, "İlk maçta Bursaspor özür dileseydi, olaylar çıkmazdı" dedi.
Tatil edilen Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşanan olayları değerlendiren Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, "İlk maçta Diyarsakırspor'a yapılan olumsuz tezahüratlar var. O zaman buna hepimiz üzülmüştük. Bana göre Bursaspor Kulübü'nün taraftarlarının yapmış olduğu bu olumsuzluk nedeniyle en azından Diyarbakırspor Kulübü'nden özür dilemesi gerekirdi'' şeklinde konuştu.

Kendilerinin Diyarbakır'da çok iyi ağırlandıklarını anlatan Yener, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Diyarbakır Valisi'nin yanı sıra Kulüp Başkanı Çetin Sümer ve yönetim kurulu üyeleri bizi bir dakika yalnız bırakmadılar. Çok iyi ilgilendiler. Ayrıca Diyarbakırspor taraftarlarına da çok çok teşekkür ediyoruz. Çünkü o maçta her iki takım futbolcularını birlikte tribünlere çağırdılar, maç sonrası da galip gelmemize rağmen bizi centilmence alkışladılar. Bu maçta böyle oluyorsa, sebeplerini araştırmak lazım. Diyarbakır önemli illerimizden biri. Diyarbakırspor yönetimi imkanları doğrultusunda bir gayret içerisindeler. Her suçun bir cezası olacaktır ama Diyarbakır'ı kendi şartları içerisinde değerlendirmek ve biraz da anlayışlı olmak lazım.''

TRABZONSPOR KULÜBÜ BAŞKANI SADRİ ŞENER:
"DEVAMLI BU İNSANLAR DIŞLANARAK DURUM BU HALE GELDİ"

Zaman Gazetesi'nin "Yılın sporcuları" ödül törenine katılan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşanan olayları değerlendirdi.

Diyarbakır'da yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmediğini altını çizen Başkan Sadri Şener, "Yaşanan bu olaylar önlenebilirdi. İlk maçta Bursaspor'a hatırı sayılır bir ceza verilseydi, Diyarbakır halkının bozulan psikolojisi düzelebilirdi. Diyarbakırspor Türkiye için çok özel bir takım. Diyarbakır valisi özel hal valisi fakat bizimki sadece vali. Onun için ceza verilirken de çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Ben olsam bunu çok hafif cezalarla geçiştiririm. Bunları kesinlikle tasvip edilen olaylar değil. Fakat Diyarbakırspor'un da bu ligde olması gerekiyor. Çünkü bu durum Türkiye'nin 50 yıldır kanayan yarası. Devamlı bu insanlar dışlanarak durum bu hale geldi. 'Bir özür borcunuz var' diye çok güzel bir pankart asılmıştı. Eğer bu yapılmış olsaydı bunların hiç biri olmazdı. Ben başkanını ziyaret etmiştim. Hepsi Trabzon diye tezahürat yapmıştı. Çok kolay halledilebilecek bir işti" diye konuştu.

Emirhan Makul
09.03.2010, 11:18
unutulmaması gereken;

inönü stadında dolmabahce türbünlerinde, bıcaklanıp ölen insan var,
kadıköyde fb-gs macında hakemin kafasına 12 dikiş atılıp devam eden maclar var

Hepsi unutuldu bile , devasal medya gücü arkanda olursa unuttururlar , göstermezler silemezlerse karalarlar.

28TS61
09.03.2010, 11:38
hatta hatirlarsaniz 1997 yiliydi sanirsam. avni akerde fb ye karsi kupa macinda fb teknik direktörü otto barice tas attilmisti ve fb sahadan cekilmis ve hükmen yenik sayilmisti

Oruç
09.03.2010, 11:44
Atılan taş hakeme atılmıştır, Bursaspor takımı da sahadan çekilmiştir. Yok öyle Diyarbakırspor'u hükmen yenik saymak.

Adem Erdoğan
09.03.2010, 11:44
Ortada organize gelişen bir olay var, sahaya atılan su değil çakmak değil, yumruk büyüklüğünde taşlar.
Hem de tribünlerin her tarafından taş yağıyor, belli bir bölümünden de değil.

Oruç
09.03.2010, 11:49
İlk maçta Bursapor'a para cezası yerine okkalı bir ceza verilmiş olsaydı belki de şimdi bunları konuşmuyor olacaktık. Federasyon bu konuda hiç bir şey yapmamıştır.

100.000 TL para cezası. Tam komedi.

Recep Alkan
09.03.2010, 11:54
Bu konu bıçak sırtı bir konudur.

Diyarbakırspor taraftarı resmen kışkırtılmıştır. Bu tarz işleri seven de bir yapıları olduğundan kimse kusura bakmasın ama hemen gaza gelmişlerdir.

Facebook da açılan guplarda intikam yeminleri atılmış ve attırılmıştır. Kısacası Diyarbakır şehri, halkı ile takımı ile, taraftarı ile galeyana getirilmiş ve kullanıuşmıştır.

bu olay tam da Bursaspor'un istediği bir olaydır.

Derbi maçlarından önce yüksek olmayan tansiyon da bile üst düzey güvenlik önlemleri alınırken, bu maç için bunun adı dahi geçmemiştir. Bir halkın durumunu psikolojik yapısını, sokakta konuşulanları Balıkesirden ben bilecek değilim ya. Oranın yetkili isimleri bilir. Arkadaş madem bu şekil duyumlar var alma stada taraftar ama oynat bu maçı.

Diyarbakırspor taraftar haklıdır demiyorum, yaptıkları büyük ayıp ve insanlık dışı hareketler. Ama şunu da düşünmek lazım, bir ermeninin öldürülmesi vakasında bizi de onlara yapılanlar kadarı yapılsaydı, bizim de tepkimiz çok farklı ve başka olurdu. Hatta verdiğimiz tepkilerde az çok geliyor aklıma.

Uzunoğlu
09.03.2010, 11:57
hatta hatirlarsaniz 1997 yiliydi sanirsam. avni akerde fb ye karsi kupa macinda fb teknik direktörü otto barice tas attilmisti ve fb sahadan cekilmis ve hükmen yenik sayilmisti

O maçta tribündeydim. Stadımızın numaraları tribünü inşaat halindeydi. Tek bir taş atıldı o da Baric'e vurmadan Baric numara yaparak atladı takımı yenik durumdaydı çünkü. Bu olayla Diyarbakır olayını karşılaştırmak olmaz. denk değil.

Diyarbakırsporlu arkadaşın yazdıklarına gelince.......

İsviçre maçında milli marşının ıslıklanması bizim marşımızın ilk maçta ıslıklanmasıyla alakalıdır. Kaldı ki ıslıklanan bir yabancı ülkenin marşı değil. Kendi ülkemizzde kendi marşımızı ıslıklamaya yok onun yok bunun kabahati diye açıklayamazsınız. Ayrıca Gökhan Tokgözü'ün dün yaptığı açıklamalar bu yönde tüm Diyarbakırspor camiasını yalanlamıştır.

Defalarca yazım hem bu başlıkta hem de blogda. Tekrar edeyim bu şiddet olayı değil. Bu linç kültürünün , bu vahşet kültürünün ürünüdür. Adam öldü bu ülkede bir stadda ama münferit bir olaydı. Sahaya çok şeyler atıldı bu atılanlar çok zarar verdi insanlara tamam ama bu şekilde süreklilik göstermedi. Ayrıca taş yağmuruna ilk defa şahit olduk.

Asıl sıkıntı bana göre o taş yağmuru değil Diyarbakırspor camiasının o taşları atanları kınamak,protesto etmek yerine suçu o stadda olmayan insanlara atmasıdır. Bir iyi niyet göremiyoruz ki Diyarbakırspor tarafından bakabilelim olaya.

Bursaspor cephesi ilk maçta suçludur.Buna kimse itiraz etmiyor ama tepki bu şekilde verilmez. En güzel tepki onları yenmek olacaktı. Bunu yapacağınıza elinizle 3 puan sundunuz onlara...

Uğur Ö.
09.03.2010, 11:58
2016 nın verileceği varsada artık verilmez

Uzunoğlu
09.03.2010, 11:59
Atılan taş hakeme atılmıştır, Bursaspor takımı da sahadan çekilmiştir. Yok öyle Diyarbakırspor'u hükmen yenik saymak.

Ben mi gittim attım orada taşları :)

Takımda sakat oyuncu var vuralım hakemlerden birisini maç tatil olun sakatımız iyileşir :)

Oruç
09.03.2010, 12:00
Her yazılana cevap verme zorunluluğu hissetmeyiniz. Bursaspor'un avukatımısınız siz ?

Anlamıyor musunuz yazılanları ? Diyoruz ki her iki taraf da suçlu. Yeterince açık değil mi ?

Derdiniz siyaset konuşmaksa size siyaset forumlarını öneririm. Burası BMN. Burada siyaset yasak.

Hamravat
09.03.2010, 12:02
hiç bir diyarbakırlı yapılanları onaylamıyor zaten,sahaya atılan taşların ıslıklanan milli marşımızın onaylanacak tarafı yok, internetten bu takip edile bilinir, etki tepkiyi dogrurur bana göre asıl suclu tff dir. sadece bir karar verirken emsallere bakmak lazım, türkiyede şiddet sorun, sadri başkana katılıyor, yapılanlara ufak ceza verilmeli,

tff kolay olanı secer, 3-0 hükmen saha kapamalar verirse, bu sorun devam eder,cünkü sorun diyarbakırın degil ülkenin sorunu

bu hafta denizli-manisa macında saha seyirci girdi, gecmişte trabzon-sivas, diyarbakır-fener yani bu her yerde oluyor, peki çözüm ne?

Uzunoğlu
09.03.2010, 12:03
Her yazılana cevap verme zorunluluğu hissetmeyiniz. Bursaspor'un avukatımısınız siz ?

Anlamıyor musunuz siz yazılanları ? Diyoruz ki her iki taraf da suçlu. Yeterince açık değil mi ?

Derdiniz siyaset konuşmaksa size siyaset forumlarını öneririm. Burası BMN. Burda siyaset yasak.

Siyaset ve ben :)

Seçimlerde dahi sandığa gitmeyen birisinin siyaset gibi bir sıkıntısı olabilir mi?

Benim cephem futbol siyaset sizin olsun...

Uzunoğlu
09.03.2010, 12:07
hiç bir diyarbakırlı yapılanları onaylamıyor zaten,sahaya atılan taşların ıslıklanan milli marşımızın onaylanacak tarafı yok, internetten bu takip edile bilinir, etki tepkiyi dogrurur bana göre asıl suclu tff dir. sadece bir karar verirken emsallere bakmak lazım, türkiyede şiddet sorun, sadri başkana katılıyor, yapılanlara ufak ceza verilmeli,

tff kolay olanı secer, 3-0 hükmen saha kapamalar verirse, bu sorun devam eder,cünkü sorun diyarbakırın degil ülkenin sorunu

bu hafta denizli-manisa macında saha seyirci girdi, gecmişte trabzon-sivas, diyarbakır-fener yani bu her yerde oluyor, peki çözüm ne?

Arkadaşım senin bu yaptığın açıklamaları Diyarbakırspor yönetiminden duymak isterdim. Şiddet bu boyutta hiç bir şekilde olmadı bu ülkede. Üzgünüm sizin adınıza ama en ağır ceza verilmeli size. Yoksa şiddetin önüne geçemeyiz. Şu konuda da yanınızdayım bu ağır cezalar ilk maçta Bursaspor'a da verilmeliydi.

Oruç
09.03.2010, 12:09
Siyaset ve ben :)

Seçimlerde dahi sandığa gitmeyen birisinin siyaset gibi bir sıkıntısı olabilir mi?

Benim cephem futbol siyaset sizin olsun...

Çok şükür yaklaşık 6 senedir burdayım 6 kelime siyaset konuşmadım. Konuşmayacağım da.

Not: Seçimlerde ne yaptığınız beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor.:)

Hamravat
09.03.2010, 12:11
Arkadaşım senin bu yaptığın açıklamaları Diyarbakırspor yönetiminden duymak isterdim. Şiddet bu boyutta hiç bir şekilde olmadı bu ülkede. Üzgünüm sizin adınıza ama en ağır ceza verilmeli size. Yoksa şiddetin önüne geçemeyiz. Şu konuda da yanınızdayım bu ağır cezalar ilk maçta Bursaspor'a da verilmeliydi.

hocam türbünde adam öldü? yani bunun izahı varmı? asıl bu boyutta şiddet yaşandımı ülkede? yöneticiler basın ve taraftar, yapılanları savunmuyor zaten, savuluan tek şey etki-tepki meselesi, sanırım herkesin ortak fikri ilk macta bursaya adam gibi ceza verilseydi bu olmayacaktı, savunal tek fikir bu

Oruç
09.03.2010, 12:13
Hımm haklısınız. Hakemin başına 12 dikiş atılan stadyum Diyarbakır Atatürk Stadı idi dimi ?

Doğru. Hiç görmedik böyle bir şiddet.

Tribünde adam öldürüldüğüne dair bir şey de duymadık.

Pardon. Türkiye bunları yaşamamıştı. Hangi ülkeydi ya bu ?

Hay aksi şeytan. Hatırlayamadım şimdi.

Kul
09.03.2010, 12:16
Maçtan günler öncesinde Bursasporlu bazı arkadaşlarımın maçı 3-0 kazanacağız demesine gülmüştüm. Maç günü çevremdekilerle maçın tamamlanamayacağına yemeğine iddaaya girenler bile oldu. Bursaspor taraftarı en ufak fısıltıdan haberdar olan bir kitledir. Bursaspor bu maçın tamamlanamayacağını biliyordu. Burdan Levent Kızıl'a selamlarımı yolluyorum..

Diyarbakırspor Recep'in de dediği gibi kışkırtılmıştır. İstiklâl Marşımızın ıslıklanmasının ve taşlama olayının haklı hiçbir yanı yoktur.

Bundan sonraki maçlarda Diyarbakırlı futbolculara Allah kolaylık versin..

Uzunoğlu
09.03.2010, 12:21
hocam türbünde adam öldü? yani bunun izahı varmı? asıl bu boyutta şiddet yaşandımı ülkede? yöneticiler basın ve taraftar, yapılanları savunmuyor zaten, savuluan tek şey etki-tepki meselesi, sanırım herkesin ortak fikri ilk macta bursaya adam gibi ceza verilseydi bu olmayacaktı, savunal tek fikir bu

Tribünde adam ölmesinin futbolla alakası yoktu. Münferit bir olaydı. Aynı şekilde bir olay değil. Üstelik bahsettiğiniz olayda aynı takım taraftarları taraftı. Yani tribün olmasa başka bir yerde de olabilirdi. Taş yağmuru farklı bir olay.

Bu olayda kaybeden taraf Diyarbakırspor oldu keşke daha aklı selim davransaydınız da bugün bu sezon bir çok maçta olduğu gibi Diyarbakırspor camiasını takdir etseydik.

Hımm haklısınız. Hakemin başına 12 dikiş atılan stadyum Diyarbakır Atatürk Stadı idi dimi ?

Doğru. Hiç görmedik böyle bir şiddet.

Tribünde adam öldürüldüğüne dair bir şey de duymadık.

Pardon. Türkiye bunları yaşamamıştı. Hangi ülkeydi ya bu ?

Hay aksi şeytan. Hatırlayamadım şimdi.

Arkadaşım bir önceki mesajda konuyu kişiselleştirdin cevap dahi yazmadım. Şimdi ise kafa buluyor gibi edayla yazıyorsun. Fikirlerimizi paylaşacaksak her zaman varım. Yok birbirimizle kapışacaksak benim o taraklarda bezim yok....

Oruç
09.03.2010, 12:29
Arkadaşım bir önceki mesajda konuyu kişiselleştirdin cevap dahi yazmadım. Şimdi ise kafa buluyor gibi edayla yazıyorsun. Fikirlerimizi paylaşacaksak her zaman varım. Yok birbirimizle kapışacaksak benim o taraklarda bezim yok....

Kimseyle kafa bulduğum yok. "Şiddet bu boyutta hiç bir şekilde olmadı bu ülkede." savunmanız inanılası bir cümle değil. Bu ülke daha beterleri çok önceleri yaşadı.

Tribünde adam da öldürüldü, hakemin kafasına 12 dikiş de atıldı. Bunlar yaşandığı halde sizin "Şiddet bu boyutta hiç bir şekilde olmadı bu ülkede" söyleminiz sizin tarafsız olmadığınızı açıkça göstermektedir.

"Tribünde adamın ölmesinin" futbolla bir alakası yoksa, tribünde "... dışarı" söyleminin de futbolla bir alakası yoktur.

Hamravat
09.03.2010, 12:33
uzunoglu kardeş demem o ki, sorun diyarbakırın degil ülkenin şiddet sorunu, ha bugun diyarbakır bu konuda gündemde yarın baska bir takım yada il olacaktır. bunun çözümü nasıl olmalıdır?

LazAnisT
09.03.2010, 12:51
uzunoglu kardeş demem o ki, sorun diyarbakırın degil ülkenin şiddet sorunu, ha bugun diyarbakır bu konuda gündemde yarın baska bir takım yada il olacaktır. bunun çözümü nasıl olmalıdır?Kaşınmaya müsait illeri kaşıyorlar.Trabzon'unda bu anlamda Diyarbakırdan farkı yok.Sadece bizi kaşıdıkları alan farklı.Çözüm istemeyen yöneticiler tarafından yönetiliyoruz.Yani kısaca çözüm zor dostum zor.

Hamravat
09.03.2010, 12:54
Kaşınmaya müsait illeri kaşıyorlar.Trabzon'unda bu anlamda Diyarbakırdan farkı yok.Sadece bizi kaşıdıkları alan farklı.Çözüm istemeyen yöneticiler tarafından yönetiliyoruz.Yani kısaca çözüm zor dostum zor.

yaw cok acık bir mesaj oldu :D ya Allah ya sabır o zaman, bir gün düzelir inşallah

magicyattara
09.03.2010, 13:15
Konu çok hassas biliyoruz..
Futbol konuşuyorsak eğer;o maçın bana göre kesinlikle başlamaması lazımdı.
Diyarbakırlıların böyle bir tepki vereceği aşikardı.
Bursa takımı ısınmaya çıktığı andan itibaren taş atıldı sahaya..bunları göre göre maçı başlatmak en büyük hata idi bana göre..
Hatta maçın başlama vuruşu yapılacağı anda İvankov'a atılan taşları gören hakemin maçı tatil etmesi gerekirdi.Bu maç tarafsız bir sahada seyircisiz oynanmalıydı bu olanlardan sonra..

Burda Levent Kızıl isimli şahsın ince planları olduğunu söylememek abes olur."Sahaya çıkın,maç nasıl olsa tatil olur,3 puanı alırsınız" hesabıyla çıktı Bursa sahaya..Ayak oyunu derler buna.

Yani,maçın başında ki o taşlardan sonra maçın başlatılmasının ardında bu amaçtan başka bir şey yatmaz..
O maç başlamamalıydı..
*
Ne kadar alınırlarsa alınsınlar;sadece Diyarbakır seyircisi değil,hiç bir seyirci sahaya bu şekilde "taş" atma hakkına sahip değildir.Özellikle taş diyorum çünkü bunun 1 kademe üstü kurşun atmaktır..
Resmen vahşetti izlediklerimiz.
Taş yağmuru seyrettik resmen..
İnsanız yahu..

Ahmet Başkaya
09.03.2010, 13:16
Diyarbakırspor hükmen yenik sayılmamalıdır ....

Taş hakeme geldi ...

Adem Erdoğan
09.03.2010, 13:23
Burda Levent Kızıl isimli şahsın ince planları olduğunu söylememek abes olur."Sahaya çıkın,maç nasıl olsa tatil olur,3 puanı alırsınız" hesabıyla çıktı Bursa sahaya..Ayak oyunu derler buna.

Bursa havada karada yenerdi diyarbakırı, zaten tv'den izlediğimiz bölümlerdede bursa baskıyı kurmuştu.

magicyattara
09.03.2010, 13:32
Valla 20 küsur dakikası 0-0 geçmiş bir maçın skoru hakkında yorum yapmak zor..Havayı karayı bilemem ama sahada ki durum buydu..
Burda 3 puan için atılmış bir takladan başka bir şey görünmüyor dostum..

Recep Alkan
09.03.2010, 13:34
Maçtan günler öncesinde Bursasporlu bazı arkadaşlarımın maçı 3-0 kazanacağız demesine gülmüştüm. Maç günü çevremdekilerle maçın tamamlanamayacağına yemeğine iddaaya girenler bile oldu. Bursaspor taraftarı en ufak fısıltıdan haberdar olan bir kitledir. Bursaspor bu maçın tamamlanamayacağını biliyordu. Burdan Levent Kızıl'a selamlarımı yolluyorum..

Diyarbakırspor Recep'in de dediği gibi kışkırtılmıştır. İstiklâl Marşımızın ıslıklanmasının ve taşlama olayının haklı hiçbir yanı yoktur.

Bundan sonraki maçlarda Diyarbakırlı futbolculara Allah kolaylık versin..

İstiklal marşının ıslıklanması ile bu olayı bir kefeye koymaya gerek yok. O hareket yapıldığın da burda herkes çıkıp tepkisini izin verilen en ağır şekilde dile getirdi zaten.

Şu an söylenilmek istenen ise çok farklı. Bunun milliyetçilik ile bir alakası yok. İnanın sadece 1 hafta ki gaz verme operasyonu ile bu olaylar çıkıyorsa, yarın bugün çıkabilecek diğer olayları varın siz düşünün. Belki abartı gibi gelebilir ama Futbol ve taraftarlık adı altında etnik çatışmalar bile çıkabilir.

Bu konuda Diyarbakırspor'a sahip çıkmayı milliyetöilik ile bağdaştırmaya gerek yok. Bu konuda anlatmak istediğim yegane şey vardır, o da, Bursaspor'un bu tarz ince bir durumdan fırsatçılık etmesi. Bunu değerlendirmek istemesi.

Yoksa İstiklal Marşımızı ıslıklayanın da, memleketi satanın da, her zaman karşısındayız.

Ama birileri bunları bahane edereke haklı çıkmaya, kendini mağdur gibi göstermeye ve bu durumdan nemalanmaya çalışmayacak.

MnGMaster
09.03.2010, 14:01
"Umarım D.Bakırspor mağdur olmaz"

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Diyarbakır'da geçen hafta yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçından, Diyarbakırspor ve Türk futbolunun zararlı çıktığını söyledi. Zaman Gazetesi'nin ''Yılın Sporcusu'' ödül törenine katılan Bakan Özak, ''Diyarbakırspor-Bursaspor maçından, Diyarbakırspor ve Türk futbolu zararlı çıktı. Diyarbakırspor'a büyük zarar verdiler. Bu bakımdan son derece üzüntülüyüz'' dedi.
''Türkiye'nin imajı açısından, Diyarbakır şehri için üzüntülüyüz'' diyen Faruk Nafiz Özak, ''Ne olursa olsun, gerginlik sahaya böyle yansımamalıydı. Bunun son olmasını diliyorum. Bundan sonra sebep-sonuç ilişkisine bakmadan, böyle görüntülerin olmamasını diliyoruz'' diye konuştu.
Bakan Özak, Diyarbakırspor'un daha önceki bazı maçlarını izlediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kendi sahasında yenilmesine rağmen centilmenlik ve hoşgörü vardı. Bu maçta, ilk maçta başlayan bir gerginlik olduğu kesin. Böyle olmamalıydı, bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Diyarbakırsporlu futbolcuları ve kulüp başkanını tebrik etmek lazım. Maçın oynanması için ellerinden geleni yapmalarına rağmen başaramadılar. Onların da üzgün olduğunu düşünüyorum ve inşallah bu son olur. Bir daha olmamasını diliyoruz. Çok üzülen Diyarbakırspor'un, bundan çok mağdur olmamasını diliyorum.''

"Ben olsam D.Bakır'a hafif ceza veririm"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Ben olsam, olayları hafif cezalarla geçiştiririm'' dedi.
Sadri Şener, Zaman Gazetesi'nin ''Yılın Sporcuları'' ödül töreninde yaptığı açıklamada, onaylanmayacak olaylar yaşandığını dile getirerek, ''İlk maçta Bursaspor için hatırı sayılır bir ceza ya da Diyarbakır halkının bozulan moralini düzeltecek karar verilebilseydi, mesele hallolurdu'' diye konuştu. Şener, Diyarbakırspor'un, Turkcell Süper Lig için özel bir takım olduğunu kaydederek, ''Karar verilirken çok dikkatli olunmalı. Ben olsam, hafif cezalarla geçiştiririm. Bu insanları dışlayarak buraya gelindi'' ifadesini kullandı.
Diyarbakırspor-Bursaspor maçında açılan, ''Bir özür borcunuz var'' yazılı bir pankartın dikkatini çektiğini dile getiren Şener, ''Ben bunu yaptım, Diyarbakır Belediye Başkanı'ndan özür diledim, tüm stat 'Trabzonspor' diye bağırdı. Çok kolay halledilebilirdi'' açıklamasında bulundu.

"BİZ DİYARBAKIR'DA ÇOK İYİ AĞIRLANMIŞTIK"
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener , Diyarbakırspor - Bursaspor maçında yaşanan gergin ortamla ilgili olarak da şunları söyledi:
"İlk maçta Diyarsakırspor'a yapılan olumsuz tezahüratlar var. O zaman buna hepimiz üzülmüştük. Bana göre Bursaspor Kulübü'nün taraftarlarının yapmış olduğu bu olumsuzluk nedeniyle en azından Diyarbakırspor Kulübü'nden özür dilemesi gerekirdi. Biz Diyarbakır'a gittiğimizde bir çok takıma oranla daha iyi ağırlandık. Diyarbakır Valisi'nin yanı sıra kulüp başkanı Çetin Sümer ve yönetim kurulu üyeleri bizi bir dakika yalnız bırakmadılar. Çok iyi ilgilendiler. Ayrıca Diyarbakırspor taraftarlarına da çok çok teşekkür ediyoruz. Çünkü o maçta her iki takım futbolcularını birlikte tribünlere çağırdılar, maç sonrası da galip gelmemize rağmen bizi centilmence alkışladılar. Bu maçta böyle oluyorsa, sebeplerini araştırmak lazım. Diyarbakır önemli illerimizden biri. Diyarbakırspor yönetimi imkanları doğrultusunda bir gayret içerisindeler. Her suçun bir cezası olacaktır ama Diyarbakır'ı kendi şartları içerisinde değerlendirmek ve biraz da anlayışlı olmak lazım."

http://www.diyarbakirspor.org/haberler/4716-en-buyuk-destek-trabzondan.html

ilhan
09.03.2010, 14:19
Şu olaya olabildiğince uzak kalmaya çalışıyorum. Ama ne zaman bir arkadaşımla futbol konuşmaya başlasam Diyarbakır'da olanları gördün mü diyor. Gördüm, hiç hoşuma gitmedi. Keşke olmasaydı. Ama içerisine bakmak gerekiyor olayların...

İstiklal marşını ıslıklayanlar ile Diyarbakırspor taraftarını bir kefeye koyamam. İsteyen koyabilir ama ben koyamam. Hiç kimse beni, Trabzonspor'a mağlup olduğu halde alkışlayan insanların İstiklal marşımızı ıslıkladığına inandıramaz. Diyarbakır'da 2 haftada bir maç oynanıyor. Madem bu kitle istiklal marşı ıslıklıyor diğer maçlarda neden olmuyor? Oluyorsa neden gündeme gelmiyor?

Bursaspor-Diyarbakırspor arasında oynanan ilk maçtaki olayları hatırlıyorum. Diyarbakırspor taraftarına çok kızmıştım. Ama sonra bizim maçtaki Diyarbakırspor taraftarını görünce "Bu insanlarla o Bursa'daki insanlar bir olamaz" dedim. Yine bir kaç provokatör durumu nerelere getirdi.

Bursa'daki maçta hiçbir günahı olmayan insanlar da taşlandı. Cezaları ne oldu? Bursaspor taraftarı sahaya değil, Diyarbakırspor tribününe doğru ne bulduysa onu attı. Sonrada "İstiklal marşımızı ıslıkladılar" dediler. Hepsi mi ıslıkladı be? Ufacık çocuklar vardı orada.

Fenerbahçe-Galatasaray maçında da daha maç başlamadan hakemin kafasına gelen cisim olmadı mı? Ne ceza almıştı Fenerbahçe?

Bursaspor'un ilk vukuatı mı bu? Şehirlerine gelen her taraftara (Ankaragücü hariç) taş sopayla saldırıyorlar. Sonra da mazlum insancık oluyorlar.

Diyarbakırspor taraftarlarının (hepsinin aynı nedenle) karalanması, etiketlenmesi üzücü. Bence hepsi aynı değil. Oradaki provokatörler görevlerini başarıyla tamamladı. Şu an bu karışıklığı mesut bir şekilde izliyorlardır.

Sahaya taş atılmasını, istiklal marşımızın provokatörler tarafından ıslıklanmasını hoşnut karşılayacak değilim. Olamam da zaten...

Ama bu kadar vurulması taraftarı değilim Diyarbakır şehrine ve insanına...

Dip not: Bu konuda kimseyle ikili konuşma ya da polemiğe girmemeye özen gösteririm. Herkesin düşüncesi ortak olacak diye bir durum söz konusu değil. Benim söylediklerim "mutlak doğrular" değildir, benim doğrularımdır.

bordox
09.03.2010, 14:45
Levent Kızıl'dan bir tek ben mi kıllanıyorum?
Abartmak gibi olması ama o adam o taşları atanları bile organize edebilir.
O kadar tehlikeli birisi.
Ayrıca Trabzonspor düşmanı bence Milli Takım onun sorumluluğu altında 2016 organizasyon komitesinde.
Diyarbakırspor taraftarı kendisine yapılan hakaretlere karşı sessiz duran federasyonu protesto etse daha güzel olacaktı ve yerini bulacaktı bence.
Umarım Diyarbakır ligden düşmez.

MuratJ
09.03.2010, 14:49
Diyarbakırspor taraftarı en son evlerinde Denizlispor'a yenildiklerinde Denizlispor'u alkışlamıştı, hemde rakipleri bir yerde Denizlispor. Şimdi bunu yapan bir taraftar bu hafta yaşananları yapmaz yapamaz en başta buna inanmıyorum. O yüzden diyorum ki bu hafta tribünlerde bulunanların büyük çok büyük bir çoğunluğu gerçek Diyarbakırspor taraftarı değildi. Büyük bir çoğunluğu provokatörler idi. Amaçları belli olan şerefsiz provokatörler idi. Değerli marşımızın ıslıklanması bunu kanıtlamaya yeter de artar bile. Bu haince, şerefsizce yapılan birşeydir. Buna tepki göstermeyenin de onlardan hiçbir farkı yoktur ayrıca! Gerçek Diyarbakırspor taraftarına bir şey söylemiyorum ne haddime! Sadece bu hafta o tribünde ezici çoğunluk durumunda olan provokatörleri lanetliyorum! Gerçek Diyarbakırspor taraftarına söyleyeceğim tek şey o provokatörlerin yanında güçlü durmaları gerektiğinde onlara tepki göstermeleri. Çünkü onlar Diyarbakırspor'u asıl istemeyenlerdir, şehir için güzel bir şey ya oranın insanını daha bi sosyalleştirecek bir şey ya o yüzden istemezler! Bilinçli olup herşeyin farkına varalım.

MnGMaster
09.03.2010, 14:57
Arkadaşlar size tek bir şey söyleyeceğim. Bu Diyarbakırspor'un siyasal bağlamda tek gerçeğidir;

Diyarbakır'da insanları siyasetten uzaklaştıran ve sosyalleştiren en büyük etken futboldur.

Varın gerisini siz düşünün...

Recep Alkan
09.03.2010, 15:09
İstiklal marşı ıslıklandığında en ağır tepkiyi verenlerden biri olarak söylüyorum; siyasi görüşleri, yaşantıları hoşuma gitmese de, bu olayda kabahat bulunabilecek en son topluluk Diyarbakır.

20.000 kişi size, kaldı ki bu insanlar Bursa ve çevre illerde yaşayan, belki de orda ki birçok ideoloji den habersiz insanı PKK dışarı sloganı ile ağırlarsanız, bu maçtan önce insanları gaza getirip, intikam yeminleri ettirerseniz, alttan alttan ortamın havasını gererseniz, bu maçta olacakları bildiğiniz yada tahmin ettiğiniz halde hiçbir şekilde yaşanmaması için çabalamazsanız, bu insanlarda kimse kusura bakmasın tepkisini gösterir.

Diyarbakırspor taraftarı yanlış yapmıştır, insan evladına o büyüklükte taş atılmaz, ALLAH korusun ölü bile çıkar. Bunun sığınılacak yanı yoktur. Ama Türkiye de en çabuk gaza getirilebilen iki halktan biri olan bu insanları bu duruma getirip, bunları yaşatanlarında nemalanmak istediklerini göz ardı etmeyeceksin.

Bu tarz durumlar nedeni ile MilliMaçlar ertelenirken siz bu maçı bu şartlarda oynatmanın yolunu seçmeliydiniz ey TFF.

(Gerekirse seyircisiz, gerekirse başka sahada, örneğin Olimpiyat)

Hüseyin Bağdat
09.03.2010, 15:22
Olayların bu boyuta sıçramasında en büyük suç T.F.F.'nindir. İlk maçta yapılanları geçiştirmese Bursa'ya hak ettiği cezayı verseydi Dıyarbakır taraftarı bu kadar gerilmezdi...

İkinci maçta olayların olacağı çok önceden belliyken,olayları önlemek için hiçbirşey yapılmamış. O taşlar stada nasıl sokulduğunu kimse cevaplayamıyor. Tribün betonlarını kırıp attılar herhalde...

Diyarbakır taraftarından çok başka marjinal gruplar olayı tamamen kendi çıkarları için kullanmıştır. Cezasını Diyarbakır halkı çekecektir...

Hamravat
09.03.2010, 15:44
bursanın inönüye gidemediği, eskişehirle, galatasarayla, son trabzon macında trabzonsporlu taraftarların otobüslerini taşlamasıyla da olayı düşünmek lazım, biz ne kadar şiddet yönünden sabıkalı isek, bursada o derece sabıkalıdır.

burada okudugum cok önemli bir ayrıntı vardı, bursada yasanan olayları ilkin trabzonda yasatmayı düşünmüşler, eğer ki, trabzonda diyarbakırlılar bursalıların uyguladıgı muameleyi görseydi, burdaki trabzon macının aynı yasanırdı, ama trabzon camiası buna prim vermedi

karşılıgı ne oldu, diyarbakır da trabzonsporun en güzel sekilde agırlanması. federasyon bursaya ceza verme cesaretinde bulunamadı, tff en kolayı seciyor ve kulupleri sehirleri karsı karsıya getiriyor, böyle olmamalı

Hamravat
09.03.2010, 15:48

Önen: "TFF'den Hakkaniyet Bekliyoruz"

09 Mart 2010 Salı 13:40
Diyarbakırspor Basın Sözcüsü Suat Önen, Bursaspor maçında çıkan olaylar ile ilgili, ''Futbol Federasyonu'nun sağduyulu ve hakkaniyetli davranacağını bildiklerini'' söyledi.

Önen, yaptığı açıklamada, cumartesi günü sahalarındaki Bursaspor maçında görev yapan hakem dörtlüsünün maçın oynanması yönündeki iyi niyetini gördüklerini belirterek, şöyle dedi:
''Ancak, Futbol Federasyonu'ndan hakem doktor raporunu istedik. Ayrıca biliniyor ki Fenerbahçe-Galatasaray maçında hakemin kafasına taş gelmiş ve 12 dikiş atılmıştı ve maç bu şekilde sürmüştü. Daha sonra Fenerbahçe'ye 2 maç ceza verilmişti. O maç ile ilgili raporları da istedik ve 2 maçın raporlarını karşılaştıracağız. Diyarbakıspor yönetimi olarak bu olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Bunlar sportif alanın dışındaki olaylardır. Futbol Federasyonu'nun sağduyulu ve hakkaniyetli davranacağını biliyoruz.''
Suat Önen, spor camiasından Diyarbakırspor'a verilen destek için de herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Hamravat
09.03.2010, 16:23
09 Mart 2010 , 16:00

Bursaspor kulubunden resmi acıklama

Kulübün ''www.bursaspor.org.tr'' adresli resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, ''Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın Sadri Şener, TV programlarında ve basın açıklamasında Diyarbakırspor-Bursaspor müsabakasında cereyan eden olayların müsebbibi olarak kalecimiz İvankov'un seyirciyi tahrik ettiğini belirtmiştir'' denildi.

Olayların yoruma muhtaç olmayacak şekilde milyonların önünde geliştiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Şener'in, hayatın olağan akışına aykırı tespitlerinin kamuoyunu sadece gülümsetebileceği aşikardır. Ayrıca, Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Sayın Hasan Yener'in de bugün bir ulusal gazetede 'Bursaspor, Diyarbakırspor'dan özür dilemeliydi' beyanatı yer almaktadır. Şunu ifade etmeliyiz ki, bursaspor nerede, kimden nasıl özür dileyeceğini gayet iyi bilir. Sayın Genel Sekreterin kendi kulübünün işleriyle ilgilenmesini öneririz.

Sayın Şener ve Yener'in haksız rekabet duyguları ile bu derece yanlı ve yanlış tutum sergilemelerini fair-play ve centilmenlik kurallarının bu şekilde çiğnenmek istenmesini esefle kınıyoruz. Her kişi ve kurum kendi işine bakmalı, küçük menfaatler uğruna alenen ve gözün gördüğünün inkar mahiyetinde bu tarz tutumlar terk edilmelidir. Bu beyanın Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği karar öncesi verilmiş olması da ayrıca anlamlıdır, manidardır.

Bu tür kasıtlı, yönlendirici, açık maksat içeren tutum, davranış ve beyanatların kimseye yarar sağlamayacağının idrak edilmesini temenni ediyor ve tüm kişi ve kurumları daha sağduyulu, adaletli ve insaflı olmaya davet ediyoruz.

Ayrıca, kulübümüze değişik yollarla geçmiş olsun dileklerini ileten tüm kişi ve kurumlara da bu vesile teşekkürlerimizi arz ediyoruz.''

kaynak (http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20100309/bursaspordan_senere_tepki.html?ref=flas)

bu arada arkadaşlar size altta iki resim verecem, bursa spor kalecisi ivankov ayagına taş geldiği icin kosuyor ama iki resim arasındaki farka bakın, solu tutarak kosar ama saglık ekibine sag ayagını muyaane ettirir, yani ilginc degilmi

http://www.diyarbakirspor.org/fckdosyalar/ivankov1.jpg

http://www.diyarbakirspor.org/fckdosyalar/ivankov2.jpg

bunu lig tv yayınından da izleye bilirsiniz

magicyattara
09.03.2010, 16:59
@Hamravat,
Arkadaşım,o pozisyonda İvankov'a taş isabet etmesi çok mu önemliydi..belki de her ikisine de isabet etmiştir veya hiç birine isabet etmemiştir.
Bunlar önemli değil ki..o taş yağmurunun savunulacak ne tarafı var Allah aşkına..isabet çok mu önemli..

Hamravat
09.03.2010, 17:04
@Hamravat,
Arkadaşım,o pozisyonda İvankov'a taş isabet etmesi çok mu önemliydi..belki de her ikisine de isabet etmiştir veya hiç birine isabet etmemiştir.
Bunlar önemli değil ki..o taş yağmurunun savunulacak ne tarafı var Allah aşkına..isabet çok mu önemli..

aynen katılıyorum sna, özür dilerim savunulacak hic bir tarafı yok,

Orhan Aydın
09.03.2010, 17:14
İnşallah hükmen bursaya verilmez maç.

Recep Alkan
09.03.2010, 17:50
Edittttttttttttttttt.

Barış Bağcıoğlu
09.03.2010, 17:57
Bize 5 maç saha kapatma cezası verenler bu maç için nasıl karar alacak görelim bakalım.

asıl yorum burada
gerisi futbol mu siyaset mi belli olacak
ayrıca not Fiyarbakır 1, lige 1 önceki çıkışında altay ile final oynarken t. D. rıdvandı ve ozamanlar tüm maçlar canlı verilirken süperliğe çıkma maçı canlı verilmedi yanisuç sadece diyarbakır bursada değil futbolu obölgede siyaset için kullananlarda

Barış Bağcıoğlu
09.03.2010, 18:19
bu yazdıklarımdan sanmasın ki diyarbakır düşsün sadece hakeden hakettiğini alsın
bana sorsalar ki düşsün sivas diyar tabiki sivas derim
zamann birinde de diyarbakırlı futbolcularda TS büyüklüğünü sorgulamışlardı ama sivas
kadar abartmamışlardı

Barış Bağcıoğlu
09.03.2010, 18:21
Peki kurallar ne diyor bursa hükmen galip
saha kapatma
seyircisiz oynama v.s
Yani Bursa oldu 49

BU KADAR NET

Enes
09.03.2010, 18:36
Bursada taşlar atıldı,ırkçı tezahüratlar yapıldı.Diyarbakırda olanlardan çok daha farklı değildi bursadaki maç...
Bursaya ceza ver(e)meyen Federasyon Diyarbakıra verirse ,bu saatten sonra tarafsızlıktan bahsetmesin..
Bursaya ceza vermeyeceksin Diyarbakırın sahasını kapatacaksın,ne güzel iş be...

AUlvi
09.03.2010, 19:41
Bursa'nın yaptığını istese Trabzonspor da yapabilirdi. Kışkırtabilir , basit hesaplarla kin,kavga, kan ve arkasından 3 puan çıkarabilirdi , hem de fazlasıyla.. Trabzonspor'lu Bursalı'dan daha mı az seviyor İstiklal marşını? Akıl alır mı bunu?

Hayır. Ama çok sevdiği için akıllı davrandığı için Diyarbakır'ı kucakladı, kabul etti. Futbol oynayarak yaptı yapacağını.. Yenildi ve yendi..

Yanlışlar fazlasıyla var maçta. Ama her şehirde ve çok fazla yaşamış bir ülkeyiz bu yanlışları. Diyarbakır'da olunca (ve üstelik ağır kışkırtmalar varken ) , fazladan tepki göstermek yanlış. Ki olayların sebebi en son Diyarbakırspor'dur. Bursa'nın artniyeti yoksa , öngörüsüzlüğü vardır bu maç için.. Basit hesap yapmamayı öğrenmeliler.

Başkanımızın ve Genel sekreterin sözlerini alkışlamak gerekiyor. Diyarbakır'daki ziyaretindenden tutun da bu olayla ilgili tepkileri ülke için ne kadar sağduyulu , akıllı ve temiz düşündüklerinin göstergesidir.

Diyarbakır'a yazık edilmemeli. Karlı çıkanlar malum bu işten, hem de sportif ve hem de diğer açılardan.. Ama zararlı çıkan bir tek ; Diyarbakırspor...

Uzunoğlu
09.03.2010, 20:17
Önen: "TFF'den Hakkaniyet Bekliyoruz"

09 Mart 2010 Salı 13:40
Diyarbakırspor Basın Sözcüsü Suat Önen, Bursaspor maçında çıkan olaylar ile ilgili, ''Futbol Federasyonu'nun sağduyulu ve hakkaniyetli davranacağını bildiklerini'' söyledi.

Önen, yaptığı açıklamada, cumartesi günü sahalarındaki Bursaspor maçında görev yapan hakem dörtlüsünün maçın oynanması yönündeki iyi niyetini gördüklerini belirterek, şöyle dedi:
''Ancak, Futbol Federasyonu'ndan hakem doktor raporunu istedik. Ayrıca biliniyor ki Fenerbahçe-Galatasaray maçında hakemin kafasına taş gelmiş ve 12 dikiş atılmıştı ve maç bu şekilde sürmüştü. Daha sonra Fenerbahçe'ye 2 maç ceza verilmişti. O maç ile ilgili raporları da istedik ve 2 maçın raporlarını karşılaştıracağız. Diyarbakıspor yönetimi olarak bu olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Bunlar sportif alanın dışındaki olaylardır. Futbol Federasyonu'nun sağduyulu ve hakkaniyetli davranacağını biliyoruz.''
Suat Önen, spor camiasından Diyarbakırspor'a verilen destek için de herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Keşke bu sağduyu sıcağı sıcağına gösterseydi sayın basın sözcüsü. Aynı kişi maç günü buradaki insanları anlamak zorundalar şeklinde abes bir açıklamayı da yapan kişi.

lazkopatfaroz
09.03.2010, 20:43
Doğru anlamış mıyım, Bursaspor taraftarı bu maçta hükmen galip gelmek için 5 ay öncesinde "Pkk dışarı" diye tezahürat yaptılar, o maçta biz bunu yaparsak ikinci yarıda bunlar maçın başından beri sahayı ve sokakları terör alanına çevirirler, biz de havadan 3 puanı cebe atarız dediler.

Tribün lideri de şuanda siyah deri koltuğunda bi elinde viski bi elinde puro "hah hah hah haaah" diye gülüyodur heralde

Ne Bursaymış arkadaş. Gladio halt etmiş. Mit out Texas in

Ben sana tüm Türkiye'nin ve Dünya'nın önümde yazı ve görsel basının çok bulunduğu bir yerde 20 bin kişi ile maçın başından sonuna kadar, etnik köken, küfür ve tüm çirkinlikleri yapayım sen bu olaylara seyirci kal öyle mi ? Bu olaylardan sonra senin bana tepki vermemen doğal mı ? Tepki vermemen mümkün değil. Senin bana bu tepkileri vereceğini bildiğim halde ben niye sana bunları yapıyorumdur? Siyasetin futbolda ne işi var. Tamam Diyarbakır sütten çıkma ak kaşık değil ama adamları tahrik ettiler. Kim olsa onu yapardı. Diyarbakırda bunun neden daha fazla olduğunu herkes biliyor. Neden Trabzonspor maçında bu olaylar yaşanmadı ?

Ne ekersen onu biçersin...

Bursa nasıl davrandıysa, Dıyarbakır da öyle davrandı...

Bu mutlak kaçınılmazdı...

Ayrıca Bursa bunu ilk defa yapmadı Diyarbakır maçında önlem bile alma gereği duymadılar.

lazkopatfaroz
09.03.2010, 20:47
Bursa havada karada yenerdi diyarbakırı, zaten tv'den izlediğimiz bölümlerdede bursa baskıyı kurmuştu.

Biz ne havada karada yeneceğimiz maçları kaybettik..

Bazıları ne havada karada yeneceği maçlarda şampiyonluğu kaybetti...

Medallion
09.03.2010, 22:20
Yanlis yanlisla ortulmemeli. Onemli olan olaylarin ciktigidir. Bu Diyarbakir da hemde her macta oluyor. Diyarbakir i korumanin bir anlami yok. Ha derim tabi, Bursa ya niye ceza vermedin diye, gecen sezon. Yoksa Bursa ceza almadi, Diyarbakir da almasin demem.

Bize Sivas macina 5 mac ceza veren Federasyonun Diyarbakir in stadini 1 sezon kapatmasi gerekiyor. O zaman anlariz bu Federasyon adil me degil mi diye?

Enes
09.03.2010, 22:32
Federasyon bursaya ceza vermeyerek ,kendince olayların üstünü örterek yanlış yaptı zaten.
Diyarbakırda olanlar yanlış ama bursada olanlarda yanlış.
Diyarbakırda olanların çıkış sebebi bursasporlulardır,olayların bu denli büyümesinin sebebide olayların üstünü örtmeye çalışan (bursayı kayıran)Federasyondur..
Diyarbakıra ceza verilirse bursa ne olacak ,federasyonun suçu var kendilerine yaptırım uygulayacaklarmı veya hatalarını kabul edeceklermi...
Olan güçsüz diye diyarbakıra olacak bursa 3 puanı alacak hemde mağdurları oynayacak..
Bursa ne kadar bu ülkenin takımı ise Diyarbakırda bu ülkenin takımıdır.
Federasyon adamına göre muamele yapacaksa bu olayların önüne geçemezler

Oğuzhan İnce
09.03.2010, 22:57
Samsun stadına gelip pkk dışarı diye bağırsalar umurumda olmaz

ne ben pkklıyım ne de geri kalan samsun,

forumdaki diyarbakır hayranları da bu ara baya arttı,

''bursa'ya kaka diyarbakır'a kardeş demek'',lan harbiden balatayı sıyırmaya başladık!

İstiklal marşı'nın ıslıklandığı,bir stadı,o stadın içindeki taraftarı oturduk kardeş kabul ediyoruz,Allah bu kardeşlik dalgasını tsunamiye dönüştürüpte üstümüze sevketmeye...

pReN@_61
09.03.2010, 23:11
Federasyon kararını ne zaman açıklayacak acaba

İskender66
09.03.2010, 23:11
Diyarbakır'ın ligden düşmesi en çok kimin işine gelir bi düşünelim. Olayın arkasında belli ki terör örgütü var. Provake etmişler. 2 hafta öncesinde düşme potasındaki Denizli'ye yenildiği halde alkışlayıp uğurlayanlar neden şimdi bu tür şiddete başvurdu. Olayın futbolla yada futbol takımıyla alakası yok elbette. Bursa'da ekilen tohum Diyarbakır'da meyvesini verdi ve biçildi malesef..
Zamanında Salazar'ın Portekiz halkını, Franco'nun Fransız halkını futbolla uyuttuğu tezine binaen, Diyarbakıspor'un da o yörenin halkını uyuttuğunu düşünen terör örgütü o bölgede futbolu istemiyor. Çünkü futbol, dostluk ve kardeşliktir. Terör örgütünün işine gelmediği için böyle bir komplo kuruldu Diyarbakırspor'a.. Bu olayları kınayan ve terör örgütüne cephe alan Diyarbakırlı kardeşlerimiz adına üzgünüm. İnşallah bu tür kirli oyunlara gelmeyip oyunu bozarlar.

FANATIK61
10.03.2010, 03:07
Trabzonspor'a sert tepki
Bursaspor Kulübü, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşanan olaylara ilişkin yorumlarına yazılı açıklamayla yanıt verdi. Kulübün ''bursaspor.org.tr'' adresli resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, ''Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın Sadri Şener, TV programlarında ve basın açıklamasında Diyarbakırspor-Bursaspor müsabakasında cereyan eden olayların müsebbibi olarak kalecimiz İvankov'un seyirciyi tahrik ettiğini belirtmiştir'' denildi.

Olayların yoruma muhtaç olmayacak şekilde milyonların önünde geliştiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Şener'in, hayatın olağan akışına aykırı tespitlerinin kamuoyunu sadece gülümsetebileceği aşikardır. Ayrıca, Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Sayın Hasan Yener'in de bugün bir ulusal gazetede 'Bursaspor, Diyarbakırspor'dan özür dilemeliydi' beyanatı yer almaktadır. Şunu ifade etmeliyiz ki, Bursaspor nerede, kimden nasıl özür dileyeceğini gayet iyi bilir. Sayın Genel Sekreterin kendi kulübünün işleriyle ilgilenmesini öneririz.

Sayın Şener ve Yener'in haksız rekabet duyguları ile bu derece yanlı ve yanlış tutum sergilemelerini fair-play ve centilmenlik kurallarının bu şekilde çiğnenmek istenmesini esefle kınıyoruz. Her kişi ve kurum kendi işine bakmalı, küçük menfaatler uğruna alenen ve gözün gördüğünün inkar mahiyetinde bu tarz tutumlar terk edilmelidir. Bu beyanın Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği karar öncesi verilmiş olması da ayrıca anlamlıdır, manidardır.

Bu tür kasıtlı, yönlendirici, açık maksat içeren tutum, davranış ve beyanatların kimseye yarar sağlamayacağının idrak edilmesini temenni ediyor ve tüm kişi ve kurumları daha sağduyulu, adaletli ve insaflı olmaya davet ediyoruz.

Ayrıca, kulübümüze değişik yollarla geçmiş olsun dileklerini ileten tüm kişi ve kurumlara da bu vesile teşekkürlerimizi arz ediyoruz.''

Hamravat
10.03.2010, 08:21

''bursa'ya kaka diyarbakır'a kardeş demek'',lan harbiden balatayı sıyırmaya başladık!

İstiklal marşı'nın ıslıklandığı,bir stadı,o stadın içindeki taraftarı oturduk kardeş kabul ediyoruz,Allah bu kardeşlik dalgasını tsunamiye dönüştürüpte üstümüze sevketmeye...

zaten bu zihniyetle buralara gelindi, senin yasın genc.. tamam bu forumlara gelmiyelim, sizde bizim forumlara gelmeyin, sonra biz trabzona gelmeyelim ama sizde diyarbakıra gelmeyin, bu şekilde ötekileşelim..

arkadaşım kusura bakma senin bu verdigin kardeşlik örneği ile bu ülke bu duruma gelmedi mi? ama dediğim gibi yaşın genc daha, bazı şeyleri yaşıyarak ögrenmek lazım, cok kolay düşman kazanırsın ama arkadaş olmak zorlugunu senin abilerin bilir.. buraya gelmesek beraber hic bişey kaybetmeyiz, ama gelirsek beraber kazanırız..

Misina
10.03.2010, 08:51
Pkk Dışarı sloganından rahatsız olanlar İstiklal Marşının ıslıklanmasındanda ne zaman rahatsız olursa o zaman kardeşlikten bahsedilebilir.Bu ülkenin milli değerlerini kabul etmeyip kendilerini ötekileştirenler kim acaba?

Pshycologist41
10.03.2010, 09:09
diyarbakırda bu olaylar ilk değil. Her lige çıktıklarında aynı görüntüleri görüyoruz illa ki. Bence diyarbakır ligden ihraç edilmeli. Ben futbolcu olsam diyarbakıra maç oynamaya gitmezdim bu olaylardan sonra. Bir diyarbakırlı futbolcu çok güzel söyledi isim olarak bilemiyorumda dedi ki : "Belki seneye bursasporda oynayan bir futbolcu diyarbakıra transfer olacak" bu durumu özetliyor. Bursa taraftarıyla meselesi olan futboldan anlamayan ve o stada gidip o olayları çıkaran gerizekalı diyarbakırlılar bursa futbolcularından o yan hakemden ne istediler. Düpedüz aptallıktı yaptıkları. Bursaspor savunuculugu yapmıyorum kesinlikle. Olaya insani yönden bakıyorum. olay tamamen planlı. O taşlar o stada nasıl girmiş ? Polis ne iş yapar ? Burda art niyet var bana kalırsa. Göz yumma var. Geçenlerde 2.lig yükselme grubu maçına gittim öylesine futbol izlemek için. Yanımızda 1.5 lt su almıştık. Adamlar onu bile sokmadılar stada. Sonuç itibariyle diyarbakır futbol tarihinden kazınmalıdır kökten.

Cemalettin Taşkın
10.03.2010, 09:11
bursa bize karşı da açıklama yayınlamış. kendi işinize bakın demiş.

tabi içimizde bursayı sevenlerde var şampiyon olsun diyenlerde var.

Külünkoğlu
10.03.2010, 09:12
Diyarbakırlı arkadaşlardan ricamdır şu soruma cevap verebilirler mi,

Diyarbakır'da İstiklal marşımız ıslıklandı mı ?

Mümkünse evet veya hayır olsun cevap.

mazosist
10.03.2010, 10:17
Trabzonsporlu arkadaşlar,kardeşler,abiler

Tüm ülkenin gündemi bir anda bu oldu. Bursasporum Irkçı,faşist vb şeylerle suçlandı.
Şimdi ben size olayları tek tek anlatacağım. Vicdanı olan Ülkesini seven bu büyük OYUN u anlar müdahil olmaz.

Bursa'daki Diyarbakır maçı;

Yapılan tezahuratlar (o hafta 12 şehit verdik)

Bu Vatan bölünmez bu böyle biline Bu Vatan uğruna hazırız ölmeye
Kahrolsun pkk
ve İstiklal Marşımız (zaten okunur her maç)

Tezahuratları yaparken el kol hareketleri ıslıklamalar yapacaksın
İstiklal marşı okunurken ayağa kalkmayacaksın (ıslıklayanlarda oldu)

Sonra sürekli şehit verdiğimiz günlerde biz sinirlenmeyeceğiz pohpohlayacağız bunları.
pkk dışarı diye bağıralan an;
bizim başkanımıza "sizin yanınıza korsak bunu adam değilim" diye maç sonu laf atan adama ,maç oynanırken saha kenarına inip hakeme el kol hareketi yaptığı andır.

Tüm bu tezahuratlar 5 dk ya sürmüştür ya sürmemiştir.

sanırım 2-0 dan sonra Diyarbakırsporlular koltukları kırmaya başladılar tam skoru hatırlamıyorum. Şimdi size delilleriyle göstereceğim. Kırılan bir tane beyaz renk koltuk yoktur. Hepsi yeşil renktir ve Diyarbakırsporlulara aittir. Üstten atıp alttaki takımdaşını(sözde) yaralamıştır. Birbirlerini dövmüştür. Stad betonlarından kırabildiklerini bizim açık kaledekilere atmışlar bizimkilerde armut toplamayıp o taşları iade etmiştir.
Bu olaylar Bursamızda başladı ama nedenleri tamamen siyasi. Biz bir deplasman dönüşü pkk zihniyetli insanlara Bozüyükte darbe yaptık burdan acıları var. apo şerefsizi Bursada vs bir çok nedeni var bu olayın.
23 yaralı var diyor başkanları Bursadaki maçta.
yeminle kendileri yaptılar hem o kadarda yaralı yok hemde ufak tefek koltuk yarması kanamalar.
Bunları neden yazıyorum biliyomusunuz
Ben Trabzonspor olarak bakmıyorum Trabzon ili buna alet olmasın.
Başkanınıza ne genel sekreterinize ne kimseler bu olaya yorum yapmazken onlar konuşuyor. Onların nedenleride apaçık sizi kandırıyorlar.Siz bizden çok daha fazla paralar harcadınız Ersun Yanaldan beri ama şu anki durumda sportif olarak biz daha iyiyiz.yönetim hataları çok ve eğer şampiyon olursak pasta daralacak bu gerçektir.
Olayın Diyarbakır ayağını yazmıyorum her şey ortada

Bu oyunu kuranlar emellerine ulaştı aslında. Ama herkesi Bursasya davet ediyorum,hatta Bmn Bursa ekibi yazsın buraya, Bursada herkes kardeş kardeş yaşıyor Bursa Diyarbakırlılar Derneği başkanının açıklamalarına bakın.

İlk maçtan sonra maçı izlemeyip sadece medyanın şişirmesiyle yorum yapanlar hepsi bin pişman oldu. Uğur Dündar dün canlı yayında özür diledi.(zerre umrumuzda değil dilemesi) Hep biz suçlandık. Tek suçumuz o yönetici saha kenarına geldiğinde pkk dışarı diye bağırmak 1 dk bile sürmedi. Allah herkesin zihniyetini biliyor.

Tüm kayıtlar Lig tv ve Tff ve Emniyet Kayıtlarında mevcuttur. Ekstradan olaylar büyümesin diye (açılım) 50.000 Tl lik cezamız 100.000 yapıldı.

buyrun fotolar

http://emosimoghislain.blogspot.com/2009/09/sumerin-acklamalarnn-yalan-oldugunun.html

Gerçek, efendi, vatanını seven Diyarbakırlılar bizim her zaman kardeşimizdir ve hiçbir sorunumuz olmaz.

mazosist
10.03.2010, 10:25
Diyarbakırlılarla kardeş olun eyvallah ama yapmayın gözünüzü seveyim gerçek harbi vatanını seven Diyarbakırlılarda üzüldü özür dilediler. Bir şeyde yapamadılar. Siz sadece sizi alkışladı diye olaya bu şekilde bakmayın.Başkanınıza sorun zihniyeti belli adamdan niye özür diledin diye? Ziya Doğan'a sorun neden istifa etti? Diyarbakırsporu istemeyenler var. Allah ülkemizi hain zihniyetten korusun.

Uzunoğlu
10.03.2010, 10:31
Ziya Doğan'a sorun neden istifa etti?

Bence sormayalım mantıklı bir cevap veremeyecektir. Allah vermemiş zorlamayalım kendisini :)

Burçak
10.03.2010, 10:59
8 sayfa yazılmış henüz hiç birisini okumadım ama diyeceğim şu.

Sadri Şener hiç yoktan yere üzerine vazife olmayan işlere yorumlar yapıyor.
İllaki yorum yapmak gerekirse İstiklal Marşımızın ıslıklanmasının affedilemez birşey olduğunu söylemeliydi.

Dostluktan iyi ilişkilerden yanayız tamam.
Diyarbakırspor ile bu sene iyi ilişkiler içinde maçlar oynadık tamam.

Ama Diyarbakırspor ile olan dostlukla malum partinin belediye başkanının ne alakası vardı ki o belediye başkanı ziyaret edilmişti.
Bütün bunlar Sadri Şenerin üzerine vazife olmayan gereksiz işlerle uğraştığını gösteriyor.

Bursasporu bende hiç sevmem .
Ama bu olay çok farklı.
Söz konusu olan Bursaspor marşı değil İstiklal Marşımız.
Hepimizin Marşı.

Salih Kara
10.03.2010, 11:52

Abi bizim başkan üzerine vazife olmayan bir konuda gereksiz bir açıklama yaparsa Bursaspor da böyle karşılık verir.Adamlar buna sessiz kalıp ya da Trabzon bizim büyüğümüzdür onlar ne derse doğrudur diyecek hali yok bence kendileri açısından gerekli açıklamayı yapmışlardır.

Adem Erdoğan
10.03.2010, 12:04

Ne demişlerse doğru demişler. Bizemi düştü özür dilemek.

Bursa'nın şampiyon olmasını isteyenlerden biri de benim, ama sevdiğim için değil tabi, herhangi bir sevgimde yok zaten.

magicyattara
10.03.2010, 12:20
Diyarbakırlılarla kardeş olun eyvallah ama yapmayın gözünüzü seveyim gerçek harbi vatanını seven Diyarbakırlılarda üzüldü özür dilediler. Bir şeyde yapamadılar. Siz sadece sizi alkışladı diye olaya bu şekilde bakmayın.Başkanınıza sorun zihniyeti belli adamdan niye özür diledin diye? Ziya Doğan'a sorun neden istifa etti? Diyarbakırsporu istemeyenler var. Allah ülkemizi hain zihniyetten korusun.

2005 yılında ki TAYAD olaylarından sonra ki Diyarbakır maçında bizi de iyi taşladılar.Lakin bu maçta ki kadar olay olmadı.
Biz olaya sportif pencereden baktık.
Diyarbakır maçında mağlup olduk kendi sahamızda.Taraftarımızın ağzından tek kelime kötü söz çıkmadı.
Sporla diğerlerini karıştırmadık..

Diyarbakır'da ki maçta Başkanımız,Diyarbakır şehrinin ileri gelenleriyle görüştü,çoğunluğun takdirini kazandı.
Yakınlaşma,anlaşma her zaman doğru olandır.
Neticede Diyarbakır da bu ülkenin bir şehri.Hem de hiç kimseye bırakamayacağımız kadar önemli bir şehri..
Zıtlık yaratmak kolaydır.
Malum yaşanan olaylar herkesi dolduruyor.
Ortada oynanan büyük bir oyun var.
Bu ülkede kardeş kavgasına zemin açmak için bir takım oyunlar oynanıyor.
Keşke alet olmasaydınız bu oyuna..

mazosist
10.03.2010, 12:30
2005 yılında ki TAYAD olaylarından sonra ki Diyarbakır maçında bizi de iyi taşladılar.Lakin bu maçta ki kadar olay olmadı.
Biz olaya sportif pencereden baktık.
Diyarbakır maçında mağlup olduk kendi sahamızda.Taraftarımızın ağzından tek kelime kötü söz çıkmadı.
Sporla diğerlerini karıştırmadık..

Diyarbakır'da ki maçta Başkanımız,Diyarbakır şehrinin ileri gelenleriyle görüştü,çoğunluğun takdirini kazandı.
Yakınlaşma,anlaşma her zaman doğru olandır.
Neticede Diyarbakır da bu ülkenin bir şehri.Hem de hiç kimseye bırakamayacağımız kadar önemli bir şehri..
Zıtlık yaratmak kolaydır.
Malum yaşanan olaylar herkesi dolduruyor.
Ortada oynanan büyük bir oyun var.
Bu ülkede kardeş kavgasına zemin açmak için bir takım oyunlar oynanıyor.
Keşke alet olmasaydınız bu oyuna..

Biz istermiyiz sanıyorsun, öyle sinir olduk ki anlatamam.
Dedim ya keşke o yöneticileri saha kenarına gelip el kol hareketi yaptığında tutabilseydikte çenemizi pkk dışarı diye bağırmasaydık. Tek suçumuz budur.
Ama inan biz İstanbul medyasının kurbanı olduk. Ülkemin insanıda bizi kötü ırkçı bildi. Halbuki alakası yok. Yahu ne çabuk unutuldu. Fenerbahçe maında Diyarbakırdaki olaylar? Bunlar organize işler.
O yüzden sizin yönetim bence çok yanlış yerde yanlış zamanda yanlış konuştu.
Olmadı. Trabzonsporun bunca harcanan paralara şampiyonluğun en büyük adayı olması gerekirdi neden değil bununla uğraşmalılar.

Külünkoğlu
10.03.2010, 13:16
mazosist bizim yöneticilerimizin yanlış açıklama konusunda sizin yöneticilerinizin eline su dökemez.
10 dakikanı alır araştırmak.

Ben hala sorumun cevabını bekliyorum Diyarbakırlılardan...

Misina
10.03.2010, 13:29
Mazosist arkadaş

Bizim Başkanımızın ve genel sekreterimizin yaptığı açıklamalar kısmen yanlış.Ancak sizin bir yöneticinizinde yakın zamanda bizim büyüklüğümüze yönelik açıklamalarınıda unutmamak lazım.Siz bizi aşağı çekip 4.büyük olmaya çalışacağınıza 7 kez şampiyon olup 4.büyük olun!

Cengiz Çubukcu
10.03.2010, 14:17
Milli marşımızla ilgili olarak yapılan büyük bir hata var, daha önce de gündeme gelmişti kutsal saydığımız marşımızın öyle ulu orta her yerde çalınıp söylenmesi suistimallere açık hale gelmesine vesile oluyor ne yazık ki...benim en son yaşadığım örnek bunu iyiden iyiye düşünmeme neden oldu, her hafta sonu gittiğim amatör maçlardan önce marşımızı tribündeki çoluk çocuğa, serseri takımına okutuyorlar ya da okunmasına izin veriyorlar...tabi nasıl okunduğunu varın siz düşünün...

aşağıda yine Radikalden Bener Onar'ın yazmış olduğu bir yazı yaz var...ama lütfen sonuna kadar okuyun...

Lig maçları öncesi Milli Marş'a hayır

Diyarbakırspor-Bursa-spor maçında ön plana çıkan hadiselerinden biri Milli Marş’ın ıslıklanmasıydı. Olayı bir Diyarbakırspor, bir de Türk futbolu açısından ele alalım. Müsabaka öncesi ‘Korkma sönmez...’ dizelerini okumak PKK terörüne karşı ortaya çıkmış bir seremoni. Bu ülkenin statlarında ‘PKK eşittir Diyarbakırspor’ ve Güneydoğu ekibiyle dalga geçmek, moralini bozmak için kullanılan metotlardan biri, ‘PKK dışarı’ diye bağırmak. Bir diğer metot da marş başladığında Diyarlılara karşı dönüp ‘Bunu size karşı okuyoruz’ imasında bulunmak.
Diyarbakır kenti daha önceki yıllarda da ‘daha hassas’ anlar yaşamıştı, eminim o günlere de rast gelen bir Diyarbakırspor maçı olmuştu. Hafızam yanıltmasın ama daha önce Milli Marş’ın ıslıklandığını en azından bu kadar çarpıcı boyutta duymadım. Bu ıslık eyleminin bilinçli olduğuna inanmıyorum. O an Yeşil-Kırmızılı taraftarlar sinir eşiğini o kadar geçtiler ki statta ne çaldığını bile duymuyorlardı büyük ihtimal. Küçük çaplı bir cinnet geçiriyorlardı belki de. Daha ‘minimal’ olsa da o anki gerilim nedeniyle uğultuyla başlayan seremoniler çok gördük Türkiye’nin diğer statlarında da, o yüzden kimse saygısızlıktan bahsetmesin.
Gelelim Türkiye Futbol Federasyonu’nun sorumluluğuna. TFF yetkilileri, bu meselenin sahalardaki aşırı milliyetçiliği ve şiddeti tırmandırdığı lütfen farkına varınız. Maçlardan önce en sert sloganların atıldığı dakikalar, marş seremonisinin başlama ve bitiş anları. Resmen adrenalin pompası! Sıkça ‘marka değeri’ diye tutturuyorsunuz, yaptırın güzel bir müzik şöyle Şampiyonlar Ligi girişi tadında, güzel olmaz mı? İsviçre maçı çok gerilerde kaldı ama ben dahil bir grup spor gazetecisi zaman zaman o noktaya takılıyoruz. Takılmakta da haklıyız gibi geliyor. O gece yaşananların muhasebesini iyi yapamadığımız için bazı noktalarda aksaklıklar yaşanıyor. Bir kez daha geriye dönüp baktığımda Alpay Özalan’ın vahşi okuma stili (!), taraftarların gaza gelişi bu otorite eliyle düzenlenen marş töreniyle ilintili. Haftada iki kez okulda, bazen bir kereden fazla maçta ‘Milli marş’ idmanı yapan bir gürühun zıvanadan çıkması olarak da görülebilir Saracoğlu Meydan Muharebesi!
Fatih Terim hocanın ‘az milliyetçi’ bulduğu gruptayımdır herhalde. Lakin Naim’i, Halil’i, Hamza’yı ve diğerlerini bir olimpiyatta, bir dünya şampiyonasında Mehmet Akif Ersoy’un dizelerini okurken seyretmek, bana büyük haz vermiştir. O tip durumlarda televizyonun sesini de açarım! Son söz Efkan Bucak’ın: “Bizim milli marşımız gerçekten güzel ve anlamlı ancak sadece yeri geldiğinde söylemek gerek. Öyle bir grup taraftarın kafasına göre söyleyeceği ya da ses düzeni olan stadın keyfi gelince çalacağı bir pop şarkısı değil bu.”

magicyattara
10.03.2010, 14:26
Olmadı. Trabzonsporun bunca harcanan paralara şampiyonluğun en büyük adayı olması gerekirdi neden değil bununla uğraşmalılar.

Senin derdin de bu galiba.
Merak etme su akar yatağını bulur.
Ligi sizin üstünüzde bitiririz.

Hamravat
10.03.2010, 14:36
Dedim ya keşke o yöneticileri saha kenarına gelip el kol hareketi yaptığında tutabilseydikte çenemizi pkk dışarı diye bağırmasaydık. Tek suçumuz budur.
Ama inan biz İstanbul medyasının kurbanı olduk. Ülkemin insanıda bizi kötü ırkçı bildi. Halbuki alakası yok. Yahu ne çabuk unutuldu. Fenerbahçe maında Diyarbakırdaki olaylar? Bunlar organize işler.

link1 (http://www.sporix.org/haberler/727/OTOBuS-TAsLAYAN-TARAFTARLARA-CEZA-YAgDI.html) haberin özeti, bursalı taraftarlar antalya otobüslerini taşladı

link2 (http://www.habergec.com/Taraftarlar-ta%C5%9Fland%C4%B1/) haberin özeti, Trabzon ve İstanbul'dan gelen Trabzonsporlu taraftarları taşıyan 6 otobüs, Atatürk Spor Salonu önünde bir grup Bursaspor taraftarı tarafından taşlandı

link3 (http://www.habergec.com/Taraftarlar-ta%C5%9Fland%C4%B1/) haberin özeti, Bursaspor-Fenerbahçe maçının ardından Bursa Atatürk Stadında yaşanan olaylar dışarıda da devam etti. Fenerbahçe taraftarlarını taşıyan otobüsler Bursasporlu taraftarlar tarafından taşlandı. Saldırıda... Devamı için tıklayınız

link4 (http://forum.bordomavi.net/Maçın 61. dakikasında iki taraftar grubu arasında küfürleşmeyle başlayan olaylar, daha sonra büyüdü. Daha sonra hem Bursasporlu, hem de Trabzonsporlu taraftarlar tribünlerdeki koltukları sökerek birbirlerine atmaya başladı. İki taraftar grubu da polis kordonunu geçmek istedi. Polis, araya girerek olayların büyümesine izin vermedi.) haberin özeti, bursa taraftarı çevik kuvvetle kavga etti ve bir kameramana saldırdı

bursa-diyarbakır macında yaptıklarınızda ortada, he tabi siz sütten cıkmış ak kaşıkk

dün inönü bugun diyarbakır yakında baska stadlara giremiyeceksiniz, durmak yok yola devam..

Hamravat
10.03.2010, 14:42
Diyarbakırlı arkadaşlardan ricamdır şu soruma cevap verebilirler mi,

Diyarbakır'da İstiklal marşımız ıslıklandı mı ?

Mümkünse evet veya hayır olsun cevap.

evet,

ama ben bu eveti sana burada 3 sayfa olarak acıklarım, sonrasında banda yerim, teşekkürde yerim,katılan olur katılmayan,

kısaca, burada yazdım isvicre-türkiye macında isvicre milli marsı ıslıklandı, buradaki arkadas dedi ki, onlarda bizim milli marsı ıslıkladı.

diyarbakır da, asla ve asla hic bir zaman ülkemizin milli marşı ıslıklanmadı, ıslıklandı diyen acık söylüyorum yalancıdır, bursa macında tepki direk bursaspora idi. kabul etmek zorda olsa bu böyle..

Külünkoğlu
10.03.2010, 14:44
Dediğinden birşey anlamadım hem evet diyorsun hemde asla ıslıklanmadı diyorsun ?
Bu ne yaman çelişki ?

Hamravat
10.03.2010, 14:52
Dediğinden birşey anlamadım hem evet diyorsun hemde asla ıslıklanmadı diyorsun ?
Bu ne yaman çelişki ?

neyi duymak istiyorsun yada bu duydugun sana neyi kazandıracak bilmiyorum,

cok acık yazdım soruna cevap evet idi, lakin daha önce hiç bir macta ıslık olmadıgını ve tepkinin isvicre örneginde oldugu gibi rakip takıma oldugunun altını cizdim, çelişki yok!

Külünkoğlu
10.03.2010, 14:55
İsviçre bir ayrı ülke....

Teşekkürler cevap için. Duymak istemediğimi duyduğuma emin olabilirsin.

Oğuzhan Turhan
10.03.2010, 15:03
Bende bu ıslıklama olayının aslını merak ediyordum, öğrenmiş olduk..

Hamravat
10.03.2010, 15:05
İsviçre bir ayrı ülke....

Teşekkürler cevap için. Duymak istemediğimi duyduğuma emin olabilirsin.

aynı ülkenin iki takımının macında, ülkenin bayrakları rakibe nispet icin acılıyorsa, ne mutlu türküm diye sloganlar atılıyorsa, gaffar okkan posterlerine terörist başı posterleri acıldı denip sonra kendi gazetelerinden bunun yanlış anlaşıldıgını söylüyorlarsa, deplasman taraftarlarına taş yagıp 20.000 kişi küfür edip dışarı davet ediliyorsa, futbolcuları bu maca ayrı hazırlandık diyorsa taraftarlar aynı ülkenin olan takımına baska ülke takımı muamelesi yapıyorsa vs vs bu cogaltıla bilir.

diyarbakır-bursa aynı ülke takımı!!

bizde o gün türbünde hiç duymadıgımızı ve duymak istemeyecegimizi duyduk, sende buna emin olabilirsin

lazkopatfaroz
10.03.2010, 15:40

Samsun stadına gelip Samsun'un istemediği tarz bir slogan atılsa, bu slogan Samsun'u değil Türkiye'de, tüm Dünya'da ilgilendiren bir slogan olsa sesiniz, sesimiz çıkmayacak, bu yapılanlara göz yumacağız öyle mi ? Eğer böyle düşünüyorsan bunun adı çok farklı yerlere çıkar kardeşim...

Külünkoğlu
10.03.2010, 15:43
Kusura bakmayın, bayrağımızı nispet malzemesi olarak görenlerle hiçbir şey konuşmam.

lazkopatfaroz
10.03.2010, 15:46
Abi bizim başkan üzerine vazife olmayan bir konuda gereksiz bir açıklama yaparsa Bursaspor da böyle karşılık verir.Adamlar buna sessiz kalıp ya da Trabzon bizim büyüğümüzdür onlar ne derse doğrudur diyecek hali yok bence kendileri açısından gerekli açıklamayı yapmışlardır.

Niye üzerine vazife olmayan bir konu ?

Bu sorun

Diyarbakır'ın mı ?

Bursa'nın mı ? yoksa

Türkiye'nin mi ?

lazkopatfaroz
10.03.2010, 15:50
Tek temennim bu olaylar bir daha yaşanmasın,
Ülkemin hiç bir yerinde Pkk sloganları atılmasın. Suçsuz insanlar suçlanmasın, suçlular en ağır cezalarla cezalandırılsın,
Ülkemin hiç bir yerinde İstiklal marşıma saygısızlık yapılmasın, terör örgütü lehine slogan atılmasın, bayrak açılmasın.
Kimse bu olaylardan faydalanmaya çalışmasın,
En önemlisi spora siyaset karışmasın.
Unutmayalım ki bu ülke hepimizin...

Hamravat
10.03.2010, 16:08
Ülkemin hiç bir yerinde Pkk sloganları atılmasın. Suçsuz insanlar suçlanmasın, suçlular en ağır cezalarla cezalandırılsın,
Ülkemin hiç bir yerinde İstiklal marşıma saygısızlık yapılmasın, terör örgütü lehine slogan atılmasın, bayrak açılmasın.

:alkış::alkış::alkış:

Alika87
10.03.2010, 16:18

abi takma kafani bunlara, onlarin kafasi ancak bu kadar calisiyor, meseleyi anlamadan buraya gelip salliyorlar.

Oğuzhan İnce
10.03.2010, 17:44
Samsun stadına gelip Samsun'un istemediği tarz bir slogan atılsa, bu slogan Samsun'u değil Türkiye'de, tüm Dünya'da ilgilendiren bir slogan olsa sesiniz, sesimiz çıkmayacak, bu yapılanlara göz yumacağız öyle mi ? Eğer böyle düşünüyorsan bunun adı çok farklı yerlere çıkar kardeşim...
çıkart hoca çıkacağı son durak belli,o durağa gelmeden inmiş oluruz biz otobüsten;)

kışkırtılınca İstiklal marşını ıslıklayanlar,daha sinirlenince ne yaparlar...

ayrıca;
Bursalı topçular ne yaparsa yapsın,yumruk kadar taşlar bırak insanı hayvana atılmaz,birkaç sene öncesine kadar diyarbakır'ın bizim için nasıl bir deplasman olduğunu da biliyoruz...

O gün stadda marşımızı korumaya uğraşan bayrak sevdası yüreğinde olan,aklının bir köşesinde can nedemek canan ne demek tutan birtek kişi varsa Allah şahidim özkardeşimden daha da yakın bana,ama burada birbirimizi kandırmayalım,Samsunspor düşsün diye dua eden insanların diyarbakır sempatisi hiç hoş durmuyr

Oğuzhan İnce
10.03.2010, 17:50
zaten bu zihniyetle buralara gelindi, senin yasın genc.. tamam bu forumlara gelmiyelim, sizde bizim forumlara gelmeyin, sonra biz trabzona gelmeyelim ama sizde diyarbakıra gelmeyin, bu şekilde ötekileşelim..

arkadaşım kusura bakma senin bu verdigin kardeşlik örneği ile bu ülke bu duruma gelmedi mi? ama dediğim gibi yaşın genc daha, bazı şeyleri yaşıyarak ögrenmek lazım, cok kolay düşman kazanırsın ama arkadaş olmak zorlugunu senin abilerin bilir.. buraya gelmesek beraber hic bişey kaybetmeyiz, ama gelirsek beraber kazanırız..

50'den fazla sözcük kullandım,tek taktığınız yaşım

Teşekkür ederim,niteliksiz cevabınız için

Çagman
10.03.2010, 18:47
Sonuna kadar Bursa Taraftarının arkasındayım diyarbakırda olanlar rezalet Sadece yazıklar olsun ligden düsürülsün ve mümkünse bir daha asla cıkmasınlar inanınki yakısmıyorlar bu lige ne taraftarıyla ne sehirleri ile..

Çagman
10.03.2010, 18:50
evet,

ama ben bu eveti sana burada 3 sayfa olarak acıklarım, sonrasında banda yerim, teşekkürde yerim,katılan olur katılmayan,

kısaca, burada yazdım isvicre-türkiye macında isvicre milli marsı ıslıklandı, buradaki arkadas dedi ki, onlarda bizim milli marsı ıslıkladı.

diyarbakır da, asla ve asla hic bir zaman ülkemizin milli marşı ıslıklanmadı, ıslıklandı diyen acık söylüyorum yalancıdır, bursa macında tepki direk bursaspora idi. kabul etmek zorda olsa bu böyle..

Benim güzel marşım bir Ermenistan -Erivan da Birde Benim ülkemtoprakları icindeki diyarbakırda ?????
Erivan = Diyarbakır Ve Tarihe bakın...

Çagman
10.03.2010, 18:52

Sen birşeylere goz yumarak alttan alarak sıcak mesajlar vererek birşeyleri uzlastırıp birleştirebileceginimi sanıyorsun sen goz yumdukca büyüyor arkadasım :)

asimetrik
10.03.2010, 18:59
Biraz empati lütfen. Burası leş gibi hamsi kokuyor tezaruhatlarına nasıl tepki veriyoruz. İstanbul'da geçen seneki Gs maçından sonra küfürlü tezaruhat eden gs taraftarına hep bir ağızdan Ogün Samast tezaruhatları ile karşılık veren de biziz. İnşallah biraz empati ile çözeriz sorunlarımızı.
Bursaspor taraftarına bu yıl sempati kaybetmeme rağmen, inşallah şampiyon olurlar.
Diyarbakır'da yapılanların da insanlık dışı olduğunu belirtmeliyim. Kesin olarak bildiğim için söylüyorum ki ortalama taraftar maça gitmedi.

U.Sadıkoğlu
10.03.2010, 19:13

Sahada 1 tane diyarbakırlı futbolcu var ve pkk dışarı tezahüratları..
Örneğin bursaspor'lu ozan ipek veya sercan veya herhangi bir futbolcu diyarbakır'lı olsa bu maçta nasıl duygulara kapılırdı kim bilir..
Olayları başlatan ve ortamında gerilmesini sağlayan bursaspor taraftarı ve yönetimidir bu olaylar yaşandığında ne yönetimden ne taraftar gruplarından en ufak bir özür bile gelmedi.. Olayların bu şekilde gelişeceği belliydi bursaspor diyarbakır'a önce istiklal marşımız ıslıklandı ! daha sonra orada olaylarla hiç bir alakası olmayan futbolcuların belkide hayatlarıyla oynandı stadyumda belki sağ duyulu insanlar vardı ama o gün futboldan anlamayan bir sürü insan girdi o stada tahmin edebiliyorsunuzdur bunlarında kimler olduğunu olayların bu raddeye gelmesinin en büyük sebeplerinden biride çok yüce basınımızdır.. Olaylar bitiyor herkes sağ duyu çağrısı yapıyor bursaspor'un amigosu çıkmış televizyonda 500 kişiyle diyarbakır'ı dağıtırz diyor sanki pikniğe gidiyorlar sen önce 96 da tabanları yağladığın günleri hatırlaa bi avuç trabzon'lunun önünde götünüze bile bakmadan koştuğunuz günleri hatırla..

Aslında sizin yaranız belli 5'i bi yerdeyi döşeyince böyle oldu tabii yazık.

İskender66
10.03.2010, 19:26
Milli marşımızla ilgili olarak yapılan büyük bir hata var, daha önce de gündeme gelmişti kutsal saydığımız marşımızın öyle ulu orta her yerde çalınıp söylenmesi suistimallere açık hale gelmesine vesile oluyor ne yazık ki...benim en son yaşadığım örnek bunu iyiden iyiye düşünmeme neden oldu, her hafta sonu gittiğim amatör maçlardan önce marşımızı tribündeki çoluk çocuğa, serseri takımına okutuyorlar ya da okunmasına izin veriyorlar...tabi nasıl okunduğunu varın siz düşünün...

aşağıda yine Radikalden Bener Onar'ın yazmış olduğu bir yazı yaz var...ama lütfen sonuna kadar okuyun...

Lig maçları öncesi Milli Marş'a hayır

Diyarbakırspor-Bursa-spor maçında ön plana çıkan hadiselerinden biri Milli Marş’ın ıslıklanmasıydı. Olayı bir Diyarbakırspor, bir de Türk futbolu açısından ele alalım. Müsabaka öncesi ‘Korkma sönmez...’ dizelerini okumak PKK terörüne karşı ortaya çıkmış bir seremoni. Bu ülkenin statlarında ‘PKK eşittir Diyarbakırspor’ ve Güneydoğu ekibiyle dalga geçmek, moralini bozmak için kullanılan metotlardan biri, ‘PKK dışarı’ diye bağırmak. Bir diğer metot da marş başladığında Diyarlılara karşı dönüp ‘Bunu size karşı okuyoruz’ imasında bulunmak.
Diyarbakır kenti daha önceki yıllarda da ‘daha hassas’ anlar yaşamıştı, eminim o günlere de rast gelen bir Diyarbakırspor maçı olmuştu. Hafızam yanıltmasın ama daha önce Milli Marş’ın ıslıklandığını en azından bu kadar çarpıcı boyutta duymadım. Bu ıslık eyleminin bilinçli olduğuna inanmıyorum. O an Yeşil-Kırmızılı taraftarlar sinir eşiğini o kadar geçtiler ki statta ne çaldığını bile duymuyorlardı büyük ihtimal. Küçük çaplı bir cinnet geçiriyorlardı belki de. Daha ‘minimal’ olsa da o anki gerilim nedeniyle uğultuyla başlayan seremoniler çok gördük Türkiye’nin diğer statlarında da, o yüzden kimse saygısızlıktan bahsetmesin.
Gelelim Türkiye Futbol Federasyonu’nun sorumluluğuna. TFF yetkilileri, bu meselenin sahalardaki aşırı milliyetçiliği ve şiddeti tırmandırdığı lütfen farkına varınız. Maçlardan önce en sert sloganların atıldığı dakikalar, marş seremonisinin başlama ve bitiş anları. Resmen adrenalin pompası! Sıkça ‘marka değeri’ diye tutturuyorsunuz, yaptırın güzel bir müzik şöyle Şampiyonlar Ligi girişi tadında, güzel olmaz mı? İsviçre maçı çok gerilerde kaldı ama ben dahil bir grup spor gazetecisi zaman zaman o noktaya takılıyoruz. Takılmakta da haklıyız gibi geliyor. O gece yaşananların muhasebesini iyi yapamadığımız için bazı noktalarda aksaklıklar yaşanıyor. Bir kez daha geriye dönüp baktığımda Alpay Özalan’ın vahşi okuma stili (!), taraftarların gaza gelişi bu otorite eliyle düzenlenen marş töreniyle ilintili. Haftada iki kez okulda, bazen bir kereden fazla maçta ‘Milli marş’ idmanı yapan bir gürühun zıvanadan çıkması olarak da görülebilir Saracoğlu Meydan Muharebesi!
Fatih Terim hocanın ‘az milliyetçi’ bulduğu gruptayımdır herhalde. Lakin Naim’i, Halil’i, Hamza’yı ve diğerlerini bir olimpiyatta, bir dünya şampiyonasında Mehmet Akif Ersoy’un dizelerini okurken seyretmek, bana büyük haz vermiştir. O tip durumlarda televizyonun sesini de açarım! Son söz Efkan Bucak’ın: “Bizim milli marşımız gerçekten güzel ve anlamlı ancak sadece yeri geldiğinde söylemek gerek. Öyle bir grup taraftarın kafasına göre söyleyeceği ya da ses düzeni olan stadın keyfi gelince çalacağı bir pop şarkısı değil bu.”
Bende aynı fikirdeyim. Ama bunu dile getirene hemen hain yaftası yapıştırıyorlar. Şekilciliğe çok meyilliyiz. Oysa asıl önemli olan niyet. Yaklaşık 15 yıldır bu uygulama var. Bizden başka hiç bir ülkede örneği yok. Bizde maçlardan önce mili marşımızı coşkuyla söylüyoruz ama terör yandaşlarına alet ediyoruz. Islıklanınca da kızıyoruz. Eğer bu kalkarsa ıslıklama da olmayacaktır haliyle.. Birine kafasına vura vura, gözüne parmağı soka soka birşey kabul ettirilmez ki.

Cafer KILIÇSOY
10.03.2010, 20:09
İstiklal Marşı bu ülkenin sembolüdür. Sebep ve niyet ne olursa olsun hiçbir şekilde ıslıklanamaz. Bunun hiçbir bahanesi olmaz. Bunu bu ülkede yaşadığı halde yapanlar en hafifinden adidir !! İstiklal marşını ıslıklıyorsun ! Niye? Bursa'ya kızmışsın. Yok yaa !!

Aynı şekilde sporun dostluk ve kardeşlik olarak bilindiği bu ülkede misafir takım taraftarına ya da futbolcusuna ''pkk dışarı'' diye bağıramazsın. Bunu da yapanlar en hafifinden adidir !! pkk dışarı diye bağırıyorsun! Kime? Diyarbakır'lı futbolseverlere ve futbolculara !! Yok yaa !!

Bu olaylarda en az Bursalılar kadar Diyarbakırlılar, Diyarbakırlılar kadar da Bursalılar suçludur!

Bundan sonrasına gelince; sezonun ilk yarısındaki maçta alakası olmayan insanları 30 bin kişinin katilleriyle aynı kefeye koyanlara gereken yaptırımı uygulayamamışsa Federasyon, bu maç içinde Diyarbakır'a gereken yaptırımı uygulayamaz. Ha uygularsa bu işin önünü alamaz. Kurallar açık gerçi ama bana sorarsanız bu maçın tekrarı en güzeli olacaktır. Aksi bir kararda Diyarbakır'a haksızlık olur.

Bursaspor taraftarı kendine biran önce çeki düzen vermeli. Yukarıda da bir arkadaşım yazmıştı; Dün İnönü, bugün Diyarbakır. Yakında şehrinizden dışarı çıkamayacak hale gelirsiniz.

Aynı şekilde Diyarbakırlılar da; Bu ülkede yaşıyorsunuz. Öyleyse bu ülkenin İstiklal Marşına da, Bayrağınada gereken ilgiyi ve saygıyı göstermek zorundasınız. Ötesi berisi yok bunun. Bursalılara kızıpta İstiklal marşını ıslıklamanın haklılığı yoktur olamazda!

lazkopatfaroz
10.03.2010, 20:58
Sen birşeylere goz yumarak alttan alarak sıcak mesajlar vererek birşeyleri uzlastırıp birleştirebileceginimi sanıyorsun sen goz yumdukca büyüyor arkadasım :)

Yazdığım mesaj altta neye göz yummuşum ? Neyin olmasını desteklemişim ne olmasın demişim ? Bu ülke yıllardır çatışma halinde olduğundan bu hallerde değil mi zaten. Kendimizden örnek verelim bu olaylara benzer olaylar Trabzon'da da oluyordu yıllardır oldu. Ne kazandık ? Sahaya seyirci indi, koltuklar kırıldı, sahaya yabancı madde atıldı. Bunların hepsi Trabzon'da oldu. Hatta demir parmaklıklar bile vardı. Kaldırıldığı zaman bile tartşma konusuydu.Kaldırılmasın diyenler vardı. Trabzon 3-5 sene öncesine kadar bugunkü gibimiydi ? O zamanlar Trabzon, Trabzonspor ve Türkiye o olaylardan ne kazandı ? Hiç bir şey. Diyarbakır'da yaşananları kabullenmek gibi bir şey olabilir mi ? Kesinlikle kabullenemeyiz ama bir daha nasıl böyle şeyler yaşamayız bunları düşünmek lazım.

lazkopatfaroz
10.03.2010, 21:02
Sonuna kadar Bursa Taraftarının arkasındayım diyarbakırda olanlar rezalet Sadece yazıklar olsun ligden düsürülsün ve mümkünse bir daha asla cıkmasınlar inanınki yakısmıyorlar bu lige ne taraftarıyla ne sehirleri ile..

Bursa taraftarı sütten çıkma ak kaşık. Bjk ile çok iyi anlaşırlar. Taşla sopalarla karşılarlar birbirlerini. Diyarbakır'da olanlar rezalet Bursa'da olanlar rezalet değil mi ? Babası kızıyla maç izlemeye gelmiş 13-15 yaşındaki kız gözyaşları içerisinde babasıda onu korumaya çalışıyor ve Bursa taraftarının arkasındayız öyle mi ?

Muhalif
10.03.2010, 22:22
İlk maçta neler olmuş, ne yaşanmış bilemem. O iş o zaman değerlendirilmeliydi. Ama benim 90+1. dakikada 1-0 önde götürdüğüm maç tatil edilmiş ve hükmen 3-0 yenik sayılmışsam, Diyarbakırspor'un da 3-0 hükmen yenik sayılmasını isterim doğal olarak. Ha bu Bursa'nın işine yarar, bilmem kimin işine yarar bilemem. Ama bildiğim bir şey varsa 1 dakika daha oynatıp maçın bitirilmediği yerde hükmen mağlup sayılıyorsak, daha başlayalı 15 dakika olmuş maç seyirciden dolayı tatil ediliyorsa deplasman takımı hükmen galip ilan edilmelidir.

Oğuzhan İnce
10.03.2010, 22:41
Bende aynı fikirdeyim. Ama bunu dile getirene hemen hain yaftası yapıştırıyorlar. Şekilciliğe çok meyilliyiz. Oysa asıl önemli olan niyet. Yaklaşık 15 yıldır bu uygulama var. Bizden başka hiç bir ülkede örneği yok. Bizde maçlardan önce mili marşımızı coşkuyla söylüyoruz ama terör yandaşlarına alet ediyoruz. Islıklanınca da kızıyoruz. Eğer bu kalkarsa ıslıklama da olmayacaktır haliyle.. Birine kafasına vura vura, gözüne parmağı soka soka birşey kabul ettirilmez ki.
Abi be çok düşündün mü bu fikri,baya bir orjinal geldi de bana:)

okumayalım birader marş fln ıslıklanmaz ozaman:)ne bu ya,kapatalım tükanı gidelim ozaman taşlamaya yer kalmasın

İslam Sezer
10.03.2010, 23:08
Valla hamsiyi seviyorum ama burası leş gibi hamsi kokuyor türü tezarühatları duyunca sinirden kendimi kaybediyorum.Üstelik aralarında karadenizli bile var.Mesela adam rizeli giresunlu ordulu artvinli samsunlu sinoplu kastamonulu, üstelik Trabzonludan fazla hamsi yer.
Sonra salak gibi rakip Trabzonspor olunca 3 istanbul ezik taraftarlarıyla beraber kendi yöresine ihanet ederek bu hakaretlere katılır şaşarım.
Şimdi o bursalılara soruyorum.Madem kızdınız başka bişey deyin.İyi değil ama küfredin ama ayrımcılık yapmayın arkadaş.Asıl siz ayrımcılık yaparak pkk ye hizmet ediyor,vatana ihanet ediyorsunuz.Neymiş kızdık ondan pkk dışarı dedik 10 dakika.
Neden özellikle diyarbakır maçında bu hakareti edipte pkk lılara hizmet ediyorsunuz ki.
Sonuçta malesef arada kalmış olanları da var.
İstesekte istemesekte malesef öyle olanları var.Asker bile anlayış göstermeye başladı.
Tam entegre olacak kaynaşacak kardeşliğin tadını alacak sırf futbol seviyor memleketinin takımı tutuyor diye pkk lı ilan edilip hakarete uğrayacak olacak şey değil.
Millet bursalılara kızıp homolar dışarı diye bağırsa ağrınıza gitmez mi ey bursalılar?
Tabi rakipler böyle bağırıpta homolora hizmet etmemeli ki
arada kalmış Bursalıları onların kucağına itmemeli.Kimse yanlış şeylere hizmet etmesin.
Tek bayrak,Tek Vatan,Tek marş.İnşallah bu oyunlara kimse gelmeyecek.

antagonist
10.03.2010, 23:32

Geçenlerde Kaan Kural söylemişti, ABD'de NBA maçlarından önce ulusal marş okunuyormuş. Hiç NBA maçına gitmediğim için bundan tam emin değilim...

( Düzenleme : Bunun da kaynağını buldum:

FİNAL serisinde Lakers’a karşı 2-0 yenik durumda sahaya çıkan Orlando Magic ilk galibiyetini alabilmek için adeta her şeyi yaptı. Bu amaçla seremoni sırasında ABD (http://www.hurriyet.com.tr/index/abd/) Milli Marşı’nı söylemesi için Gina Marie Incandela adlı bir kız salona getirildi. 7 yaşındaki kızın özelliği, bu sezon maçtan önce milli marşı söylediği 6 karşılaşmayı da Orlando’nun kazanmasıydı. Sonuçta 2 yaşına kadar otizm belirtileri gösteren, 3 yaşına kadar konuşamayan, ancak şu an çok güzel bir sese sahip olan minik kız üzerine düşeni bir kez daha yaptı ve Magic’e üst üste 7. galibiyetini kazandırdı! )

Geçen sene İspanya'da , Kral Kupası finalinde benzer bir olay yaşandı. Barcelona - Bilbao maçında da İspanyol ulusal marşı ıslıklandı. Kaynak da vereyim: http://www.marca.com/2009/05/13/futbol/copa_rey/1242245816.html

Velhasıl, maçlardan önce milli marşını okunan tek ülke biz değiliz.

Ek olarak, Cafer abinin söylediklerine de katılıyorum. ;)

İskender66
11.03.2010, 01:07
Süleyman o dediğin durumlar istisnai durumlar. Bizde de bu olabilir. Mesela Allah göstermesin şehit verdiğimizde yada acı yaşadığımızda bu uygulama mantıklı. Ama Türkiyede gelenektir. Bir şey yapılınca artık o tabu olur kalkmaz. Mesela İstanbul boğazına parası çıkana kadar geçiş parası alınacaktı güya ama artık gelenekselleşti hep paralı geçiliyor.

mazosist
11.03.2010, 09:22
link1 (http://www.sporix.org/haberler/727/OTOBuS-TAsLAYAN-TARAFTARLARA-CEZA-YAgDI.html) haberin özeti, bursalı taraftarlar antalya otobüslerini taşladı

link2 (http://www.habergec.com/Taraftarlar-ta%C5%9Fland%C4%B1/) haberin özeti, Trabzon ve İstanbul'dan gelen Trabzonsporlu taraftarları taşıyan 6 otobüs, Atatürk Spor Salonu önünde bir grup Bursaspor taraftarı tarafından taşlandı

link3 (http://www.habergec.com/Taraftarlar-ta%C5%9Fland%C4%B1/) haberin özeti, Bursaspor-Fenerbahçe maçının ardından Bursa Atatürk Stadında yaşanan olaylar dışarıda da devam etti. Fenerbahçe taraftarlarını taşıyan otobüsler Bursasporlu taraftarlar tarafından taşlandı. Saldırıda... Devamı için tıklayınız

link4 (http://forum.bordomavi.net/Maçın 61. dakikasında iki taraftar grubu arasında küfürleşmeyle başlayan olaylar, daha sonra büyüdü. Daha sonra hem Bursasporlu, hem de Trabzonsporlu taraftarlar tribünlerdeki koltukları sökerek birbirlerine atmaya başladı. İki taraftar grubu da polis kordonunu geçmek istedi. Polis, araya girerek olayların büyümesine izin vermedi.) haberin özeti, bursa taraftarı çevik kuvvetle kavga etti ve bir kameramana saldırdı

bursa-diyarbakır macında yaptıklarınızda ortada, he tabi siz sütten cıkmış ak kaşıkk

dün inönü bugun diyarbakır yakında baska stadlara giremiyeceksiniz, durmak yok yola devam..

Diyarbakırlı kardeş ben sana daha beterlerinin linkini vereyim.
Boşa kürek çekme bunlar her tribünde olan mevzular ama her tribünde.
Diyarbakır meselesi çok çok farklı. Tamamen provoke tamamen oyun.
Türkiyem üzerinden oynanan.

mazosist
11.03.2010, 09:25
Bursa taraftarı sütten çıkma ak kaşık. Bjk ile çok iyi anlaşırlar. Taşla sopalarla karşılarlar birbirlerini. Diyarbakır'da olanlar rezalet Bursa'da olanlar rezalet değil mi ? Babası kızıyla maç izlemeye gelmiş 13-15 yaşındaki kız gözyaşları içerisinde babasıda onu korumaya çalışıyor ve Bursa taraftarının arkasındayız öyle mi ?

benim ilk mesajıma bak fotoları gör, sonra bu mesajını düzelteceğinden eminim
Bizden değil kendi içindeki insanlardan koltuklardan kaçırıyordu kızını. Diyarbakırspor taraftarlar derneği başkanına sorun. Niye dövdün kendi taraftarını diye?

antagonist
11.03.2010, 09:26
Süleyman o dediğin durumlar istisnai durumlar. Bizde de bu olabilir. Mesela Allah göstermesin şehit verdiğimizde yada acı yaşadığımızda bu uygulama mantıklı. Ama Türkiyede gelenektir. Bir şey yapılınca artık o tabu olur kalkmaz. Mesela İstanbul boğazına parası çıkana kadar geçiş parası alınacaktı güya ama artık gelenekselleşti hep paralı geçiliyor.

Ne gibi bir istisna söz konusu abi?

mazosist
11.03.2010, 09:30
Valla hamsiyi seviyorum ama burası leş gibi hamsi kokuyor türü tezarühatları duyunca sinirden kendimi kaybediyorum.Üstelik aralarında karadenizli bile var.Mesela adam rizeli giresunlu ordulu artvinli samsunlu sinoplu kastamonulu, üstelik Trabzonludan fazla hamsi yer.
Sonra salak gibi rakip Trabzonspor olunca 3 istanbul ezik taraftarlarıyla beraber kendi yöresine ihanet ederek bu hakaretlere katılır şaşarım.
Şimdi o bursalılara soruyorum.Madem kızdınız başka bişey deyin.İyi değil ama küfredin ama ayrımcılık yapmayın arkadaş.Asıl siz ayrımcılık yaparak pkk ye hizmet ediyor,vatana ihanet ediyorsunuz.Neymiş kızdık ondan pkk dışarı dedik 10 dakika.
Neden özellikle diyarbakır maçında bu hakareti edipte pkk lılara hizmet ediyorsunuz ki.
Sonuçta malesef arada kalmış olanları da var.
İstesekte istemesekte malesef öyle olanları var.Asker bile anlayış göstermeye başladı.
Tam entegre olacak kaynaşacak kardeşliğin tadını alacak sırf futbol seviyor memleketinin takımı tutuyor diye pkk lı ilan edilip hakarete uğrayacak olacak şey değil.
Millet bursalılara kızıp homolar dışarı diye bağırsa ağrınıza gitmez mi ey bursalılar?
Tabi rakipler böyle bağırıpta homolora hizmet etmemeli ki
arada kalmış Bursalıları onların kucağına itmemeli.Kimse yanlış şeylere hizmet etmesin.
Tek bayrak,Tek Vatan,Tek marş.İnşallah bu oyunlara kimse gelmeyecek.

Senin dediklerin olmuyormu tribünlerde ,bizi kızdırmıyorlarmı?
Nedir bu Diyarbakırı sevmeyen hainleri savunma telaşı, olaylar apaçık ortada değil mi? Daha ne kadar açık yazayım 12 şehit verdik kendi tribünümüzden olanlar var. Acımız tavan yapmış. O saha kenarına gelen yöneticiye sadece 30 saniyedir. başka yok.

mazosist
11.03.2010, 09:33
mazosist bizim yöneticilerimizin yanlış açıklama konusunda sizin yöneticilerinizin eline su dökemez.
10 dakikanı alır araştırmak.

Ben hala sorumun cevabını bekliyorum Diyarbakırlılardan...

Bu olayla sportif atışmalar bir mi sizce?

mazosist
11.03.2010, 09:35

Benim değil senin derdin bu olmalı. Senin için en önce Trabzonsporun başarısı değil mi? Lig sonu tekrar bu mesajına bakarız sen haklı çıkarsan ben seni tebrik ederim hiç gocunmam

Cengiz Çubukcu
11.03.2010, 09:44
Ajanssporda Aytekin Akay'ın yazısından bir alıntı.....

Gerçekler-8: Diyarbakır’daki olayların Türkçesi şu; “Futbol federasyonu Bursa ile Diyarbarkır’ı dövüştürdü.” Yok başka izahı. Diyarbakır’ın yaşadıklarını yirmi yıl önce Trabzon yaşıyordu. Hatta hiç unutmuyorum, olaylı bir Fenerbahçe maçından sonra Sabah Gazetesi, ‘Burası Trabzon Cizre değil’ manşeti bile atmıştı. Hepsi kurmacaydı, hepsinde kaybeden Trabzon kenti, Trabzonspor oldu.

lazkopatfaroz
11.03.2010, 10:53
Bizden değil kendi içindeki insanlardan koltuklardan kaçırıyordu kızını. Diyarbakırspor taraftarlar derneği başkanına sorun. Niye dövdün kendi taraftarını diye?

Bursaspor taraftarından da Diyarbakır tribününe atılan maddeler vardı. Bunu görmek isteyin göreceksiniz...

Hamravat
11.03.2010, 11:28

http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/images/gallery/29635/11.jpg

http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/images/gallery/29635/2.jpg

http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/images/gallery/29635/3.jpg

http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/images/gallery/29635/10.jpg

http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/images/gallery/29635/6.jpg

http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/images/gallery/29635/11.jpg

polis kalkanlarının yönü kuzey yıldızını değil, dikkat edersen bursa türbünlerini gösteriyor,

ESER
11.03.2010, 12:07
turkiye nin en cirkef taraftari bursada ve aralarinin iyi oldugu bi ankaragucu var onlarin da ne halk oldugu belli.. ikinci ligdeki karsiyaka ile bile aralari bozuk bu seftali kurtlarinin. bu sene bizim taraftarimiza yapilan,fenere eskisehire , diyarbakira vs. bu kadar adam haksizda bi tek bu pembe taytlilar mi hakli .. bu olaylar iyi olaylar degildi ama bursa gibi evinde aslan kesilip sorunlu takimlarin deplasmanina gitmeye yemeyen tiplere ders niteligindeydi,. olayin icinde pursa varsa hic hakli haksizin kimin oldugunu dusunmeye bile gerek yok.bursa bu ulkenin en cirkef takimi .. yoneticisi de oyle taraftari da oyle, pislikten nimet bulmaya calisan sark kurnazlari..

Uzunoğlu
11.03.2010, 12:17
Bir katilin bile başka bir olayda mağdur olabileceği aklımıza neden gelmez...

ESER
11.03.2010, 12:22

seri katilin magdur oldugunu gordugumde uzulmem sahsen

lazkopatfaroz
11.03.2010, 12:24

:D:D:D Bu nasıl bir bağlamdır :D Katil cezasını çekmedi. Çekseydi farklı olurdu...

Uzunoğlu
11.03.2010, 12:29
seri katilin magdur oldugunu gordugumde uzulmem sahsen

Hukuk kurallarında kişisellik yoktur. Bir tarafın mağdur olması onun her hareketini mazur görmemize sebep olamaz. Aynı şey suçlu olan içinde geçerlidir.

:D:D:D Bu nasıl bir bağlamdır :D Katil cezasını çekmedi. Çekseydi farklı olurdu...

Katil cezasını çekmediyse hakkınızı üst mahkemelerde arayacaksınız masum insanların hayatlarına kast ederek hak aranmaz. O hakemin günahı neydi. Ya o hakeme ciddi bir hasar verseydi o taş o zaman da masum görebilecekmiydiniz o insan görünümlü yaratıkları...

lazkopatfaroz
11.03.2010, 12:33
Katil cezasını çekmediyse hakkınızı üst mahkemelerde arayacaksınız masum insanların hayatlarına kast ederek hak aranmaz. O hakemin günahı neydi. Ya o hakeme ciddi bir hasar verseydi o taş o zaman da masum görebilecekmiydiniz o insan görünümlü yaratıkları...

Üst mahkeme, alt mahkeme taraflı olmasaydı bu durumlar yaşanmazdı. Biz ne kadar sesimizi çıkartırsak çıkartalım güçlü olanın sesi çıkıyor. Yıllardır böyle olmasaydı 25 senedir Trabzonspor şampiyon olmayacak takımmıydı ? Katil, federasyona önemli adamını yerleştirmiş. Yapılanlar doğru değildi tabiki ama mahkeme bu olayların yaşanmasını istedi. Milletin gözünde katili kayırıp, başka insanları suçlu göstermek durumundaydı. Başardı mı ? Bence başardı ama beni kandıramadı.

Uzunoğlu
11.03.2010, 12:42
Üst mahkeme, alt mahkeme taraflı olmasaydı bu durumlar yaşanmazdı. Biz ne kadar sesimizi çıkartırsak çıkartalım güçlü olanın sesi çıkıyor. Yıllardır böyle olmasaydı 25 senedir Trabzonspor şampiyon olmayacak takımmıydı ? Katil, federasyona önemli adamını yerleştirmiş. Yapılanlar doğru değildi tabiki ama mahkeme bu olayların yaşanmasını istedi. Milletin gözünde katili kayırıp, başka insanları suçlu göstermek durumundaydı. Başardı mı ? Bence başardı ama beni kandıramadı.

Tekrar ediyorum hak aramanın yolu yeni mağdurlar yaratmak değil...

Güçlü olanın sesi bu ülkede daha gür çıkıyor ama bu tür hareketler o güçlülerin işine geliyor. Çünkü şu anda güçsüz olan bir camia suç işlemiş vaziyette. Adalet mekanizmasını sonuna kadar işleteceklerine adım gibi eminim ki işletilmelidir.

Trabzon'un şampiyon olamama sebeplerini başka yerde aramak lazım. İşin kolayına kaçmaktır bu yaptığınız. Hatta yönetememe ustaları olan yöneticilerimiz için güzel bir savunma mekanizması oluşturmaktasınız.

Problem aslında hukuk bizim hayatımızda etkili mi değil mi problemi. Tamam hukuk kişisel kayırmalarla haksızlıklara sebebiyet verebiliyor ama kırık dökük de olsa buna muhtacız. Aksi halde orman kanunu yasalarını işletir. Kıstasa kıstas anlayışı yerleşir ve bırakın tribünleri sokakta gezemez hale geliriz.

ender öner
11.03.2010, 12:50
turkiye nin en cirkef taraftari bursada ve aralarinin iyi oldugu bi ankaragucu var onlarin da ne halk oldugu belli.. ikinci ligdeki karsiyaka ile bile aralari bozuk bu seftali kurtlarinin. bu sene bizim taraftarimiza yapilan,fenere eskisehire , diyarbakira vs. bu kadar adam haksizda bi tek bu pembe taytlilar mi hakli .. bu olaylar iyi olaylar degildi ama bursa gibi evinde aslan kesilip sorunlu takimlarin deplasmanina gitmeye yemeyen tiplere ders niteligindeydi,. olayin icinde pursa varsa hic hakli haksizin kimin oldugunu dusunmeye bile gerek yok.bursa bu ulkenin en cirkef takimi .. yoneticisi de oyle taraftari da oyle, pislikten nimet bulmaya calisan sark kurnazlari..

dostum yöneticinizde,çoğu taraftarınızda sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettikleri için diyarbakırı haklı buluyor.eğer aynı olay başınıza gelseydi ilk kıyameti koparan başkanınız olacaktı.zaten yönetim kurulunuzun verdiği demeçlerde konuyla ilgili samimiyetlerini ap açık ortaya koyuyor.
çok eskiden bir bursa trabzon maçı vardı.belki siz değilde abileriniz babalarınız hatırlarlar.taraftarınız ekmek atmıştı.evet bildiğin ekmek.demekki hiçbirimiz sütten çıkma ak kaşık değiliz.tribünlerde şiddetten bahsedeceksek heryerde olan bir olay.bazı arkadaşlar bursa jimnastik münasebetini tartışmışlar fakat olayların ligden düştüğümüz sezonun ilk maçında iskelede bursaspor taraftarının taşlanması ile başladığını bilmez.ama yorum yapar.
eğer olaylar tartışılcaksa,trabzonunda bir çok mevzusu vardır.kimse burda diyarbakırı savunmasın.bilip bilmeden atıp tutmasın.bursa da olan olaylar çok farklı,diyarbakırdakiler çok farklıdır.bu ülkenin istiklal marşı okunurken ayağa kalkmaya üşenen şerefsizlere pkk veya terörist kelimesi bile azdır.