Orijinalini görmek için tıklayınız : Adana Demirspor-Livorno
İtalya Serie A takımlarından Livorno ile TFF 2. Lig takımlarından Adana Demirspor 'özel' bir maçta bu akşam karşı karşıya geliyor. Spor yazarları, 'başka bir dünya', 'başka bir futbol', 'başka bir hayat'ın da mümkün olabileceğini göstermesi açısından önemli bir maç değerlendirmesinde bulundu.
http://media.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/090904-livornogeldi.widec.jpg
Liman işçilerinin kurduğu Livorno ve demiryolu işçilerinin kurduğu Adana Demirspor, muhalif taraftarlarının girişimiyle bu akşam saat 21.00'de 5 Ocak Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
Demirspor Başkanı Demir Çınar, "Her iki takımın taraftarı birbirlerini çok seviyor. Taraftarımız istediği ve kendimize yakın bulduğumuz için Livorno ile özel maç yapmak istedik. Ayrıca, işçi takımı, endüstriyel futbola ve ırkçılığa karşı oldukları için taraftarımız Livorno'yu çok seviyor" diyor.
'İşçi takımı', 'endüstriyel futbola ve ırkçılığa karşı'... Günümüzde çok da fazla duymadığımız hatta futbolla hiç yanyana getirmediğimiz bu tanımlar, iki kulübü 'başka bir futbol' için biraraya getirdi. Bu maçın gerçekleşmesini isteyen her iki takımın taraftarlarının başka bir ortak noktası da maçlarda açtıkları Che Guevara posterleri.
Şu maçı izleyemiyoruz.. Yazıklar olsun böyle medyaya.
Gerçekten güzel maç olucak.:)
Maç bugünmüş yahu.:D
ApoCaN28
04.09.2009, 22:27
İnsan şu maçı yayınlar yahu . . .
bordo-mavii
04.09.2009, 22:30
kaç kaç maç acaba 21:00'da başladığına göre ilkyarı bitmiş 2. yarınnda ortasındalardır..bu maçıda vermiyorlar ya yazıklar olsun
Osman Yavuz
04.09.2009, 22:36
Süper bir organizasyonu başardılar.Gerçekten yürekten tebrik ediyorum Adana Demirspor'u.
Biz kimle maç yaparız; olsa olsa alman üçüncü liginden fala olur herhalde...
Hiçbir yerde yok skor.Maç kaç kaç acaba?
bordo-mavii
04.09.2009, 23:49
Maç 0-0 bitmiş...
Maç 0-0 bitmiş:)
Üstteki mesajı görmemiştim.:)Livorno'nun sitesinden baktım.
bordo-mavii
04.09.2009, 23:54
:)
keşke verselerdi bu maçı,abu sabuk arjantin liginden maçları veren ntv spor kendi ülkemizin takımı olan bir kulübün yabancı takımla olan maçını vermiyor ilginç:rolleyes:
KatyPerry
05.09.2009, 00:05
Arkadaşım maç sırasında aradı deli bir ses vardı
Lucarelli tam Komunist selamını veriyormuş o sıra şimşeklere millet cıldırıyordu
Tüm stad meşale show yapmışlar İtalyanlar ile aynı trübünü paylaşmışlar
Baya zevk almış
Karşılama törenini filan izledim de haberlerde helal olsun dedim, müthişti taraftarları.
Cem Akyüz
05.09.2009, 00:24
Lucarelli sen bir efsanesin..bu sene lazio deplasmanında yapacaksın o selamı..Forza Livorno
KatyPerry
05.09.2009, 00:26
Bu arada seneyede Şimşekler gidiyor İtalya'ya
KatyPerry
05.09.2009, 00:38
Sıcak Sıcak Fotolar
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2009/09/04/fft15_mf363959.Jpeg
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2009/09/04/fft15_mf363949.Jpeg
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2009/09/04/fft15_mf363957.Jpeg
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2009/09/04/fft15_mf363955.Jpeg
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2009/09/04/fft15_mf363933.Jpeg
Bu maçta tribünde bulunanlar çok şanslı.
Bu maçın yayınlanamamasını kınıyorum.
Cem Akyüz
05.09.2009, 00:44
Kesinlikle öyle..Kendi adıma çok önemli bir maçtı gitmek için denedim şansımı ama açıköğretim sınavlarım olduğu için gidemedim..Tv lerde sağolsunlar vermediler
Futbolla siyaseti birbirinden ayıramaması açısından çok güzel bir örnek olmuş...
Mehmet Zeki
05.09.2009, 00:54
Super bir mac olmus.
KatyPerry
05.09.2009, 00:58
http://farm3.static.flickr.com/2494/3887524523_0e943f7044.jpg
http://img3.imageshack.us/img3/8392/388752086765016ae3a2.jpg
http://img441.imageshack.us/img441/2486/3888314116a6c4810be3.jpg
ülkemizde 3 ezik hayranligi oldugu icin diger takimlari görmezlikten geliyorlar malesef :(
A.Ali Karanis
05.09.2009, 01:06
Saati çok sakattı benim için.17.15 gibi olsaydı kesin giderdim,çok isterdim bu maça gitmeyi ama olmadı.yaşın çok önemi var tabi birde arada yüz km yol var :)
KatyPerry
05.09.2009, 01:14
http://img504.imageshack.us/img504/1193/adanademirsporlivorno5.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/8481/adanademirsporlivorno4.jpg
Aradım taradım bu kadar foto buldum Bunlarda sonuncusu
Güzel ortam olmuş
Cem Akyüz
05.09.2009, 01:17
Lucarelli tribünlere selam verdi yazmışlar bazı forumlara..o anın fotoğrafını veya videosunu bulanlar olursa paylaşsınlar lütfen
KatyPerry
05.09.2009, 01:20
Lucarelli tribünlere selam verdi yazmışlar bazı forumlara..o anın fotoğrafını veya videosunu bulanlar olursa paylaşsınlar lütfen
Evet o sırada arkadaşımla Telefonda konuşuyordum şahit oldum o ana :D
Cekmişler foto Elime gecince koyarım
Cem Akyüz
05.09.2009, 01:20
Evet o sırada arkadaşımla Telefonda konuşuyordum şahit oldum o ana :D
Cekmişler foto Elime gecince koyarım
Çok teşekkürler renkdaşım merakla bekliyorum
Can basten
05.09.2009, 01:21
Kutlarım bu iki takımı, yönelimleri aynı olan kulüplerin yardımlaşma/dayanışma içinde olmaları takdire şayan gerçekten. Adanademirspor da üst liglere doğru yol alır umarım. :)
Ama başlama vuruşunu Kemalettin yapmadıysa ben bir şey anlamam bu maçtan, onu da açık söyleyeyim. :D
Güzel Organizasyon olmuş.Tebrikler ADS...
Burak_52
05.09.2009, 01:25
hem yönetimine hemde taraftarına helal olsun ads un
adamlar hazırlık maçına italya seri a takımı livorno yu getiriyor biz açılış maçına hollanda 2.lig takımını getiriyoruz
Ünal'da bize Lazio'yu getirsin :D
KatyPerry
05.09.2009, 01:27
adamlar hazırlık maçına italya seri a takımı livorno yu getiriyor biz açılış maçına hollanda 2.lig takımını getiriyoruz
Amaç farklı Lazio'yu cagırsan gelmez Genoa'yı cagırsan gelmez mesela : )
İki takımda birbirine cok benziyor işci takımı ikiside bu yüzden geldiler
Sıradan bir hazırlık maçı degil yani
Burak_52
05.09.2009, 01:29
Amaç farklı Lazio'yu cagırsan gelmez Genoa'yı cagırsan gelmez mesela : )
İki takımda birbirine cok benziyor işci takımı ikiside bu yüzden geldiler
Sıradan bir hazırlık maçı degil yani
madem öyle bizimkilerde napoli yi getirsin (maçın amacının farkındayım vesile oldu bu maç sitemim yönetime)
LazAnisT
05.09.2009, 01:30
Bu maçtan bugün haberim oldu.Bir gün önce haberim olsa atlar giderdim.Tribünde olanlar tarihi bir maça şahit oldular.Adanademirsporulu taraftarları canı gönülden kutluyorum.Bundan sonra tüm maçlarını takip edeceğim.
Hiç tanımadığı bir takımla maç yapmak için İtalyadan kalkıp buraya gelen Livorno futbol takımına ise söyleyecek kellime bulamıyorum.
Bu maçtan bugün haberim oldu.Bir gün önce haberim olsa atlar giderdim.Tribünde olanlar tarihi bir maça şahit oldular.Adanademirsporulu taraftarları canı gönülden kutluyorum.Bundan sonra tüm maçlarını takip edeceğim.
Hiç tanımadığı bir takımla maç yapmak için İtalyadan kalkıp buraya gelen Livorno futbol takımına ise söyleyecek kellime bulamıyorum.
orda bulunup tarihe şahitlik etmek, harika bir organızasyon.. orda olmak için nelre vermezdim
Arkadaslar herkese adanadan selamlar diorum mac harikaydi biz simsekler desek onu herkes biliyor mesale show da harikaydi
sizi kizdirmak icin demiyorum ads trabzon macini hatirlayan varsa mesaleleri aynisi yapildi
saygilarimla simsekler grubu uyesi
ceserdar
05.09.2009, 02:01
Bu stad her maç böyle doluyor mu? Gişe Hasılatları nasıl oluyor?
Arkadaslar herkese adanadan selamlar diorum mac harikaydi biz simsekler desek onu herkes biliyor mesale show da harikaydi
sizi kizdirmak icin demiyorum ads trabzon macini hatirlayan varsa mesaleleri aynisi yapildi
saygilarimla simsekler grubu uyesi
helal size kutlarım
A.Ali Karanis
05.09.2009, 02:03
Burak_52nin dediği gibi bizde taraftarlar olarak klübe baskı yapıp napoli ile hazırlık maçı veya sezon açılışı gibi bir maç yapabiliriz bence. hem güzel bir maç olur hemde anlamlı olur.livorno-adanademirspor maçının yapılmasındaki en büyük etken ads taraftarıydı.
Kaldırılmış ilginç
Ne kaldırılmış ?
Bu arada ADS'li kardeşim kutluyoruz, 10 numara organizasyon vallahi.
LazAnisT
05.09.2009, 02:11
Trabzon maçındada tribünleri gerçekten harikaydı.Aşağı yukarı aynı görüntüler.
dünyanın en büyük şehir takımlarıda buluşsa napoli yi davet etsek bizde meşale şov yapsak
ceserdar
05.09.2009, 02:22
Bayraklı olan fotoğraf mı? Bayrağın üzerinde çekiç orak vardı. O herhalde di mi?
LazAnisT
05.09.2009, 02:24
Trabzon Napoliyi ne diye çağıracak merak ettim.Biz ne takımı oluyoruz.Sakın İşçi takımı filan demeyin hem Trabzon hemde gerçek işçiler ayaklanır:)
ceserdar
05.09.2009, 02:29
Trabzon Napoliyi ne diye çağıracak merak ettim.Biz ne takımı oluyoruz.Sakın İşçi takımı filan demeyin hem Trabzon hemde gerçek işçiler ayaklanır:)
Şampiyonluğu uzun süredir göremeyen takımların dayanışması olabilir. :D
ya dünyanın en büyük şehir takımları o anlamda
ceserdar
05.09.2009, 02:31
ya dünyanın en büyük şehir takımları o anlamda
Madrid de Barcelona da şehir. :)
KatyPerry
05.09.2009, 02:31
Stadları dolu olur maçlarda güney kale arkası hariç
Biletli 10 bini bulur fakat biletsizlerle birlikte stad doluyor
Cevre illerdeki deplasmanlara bile 2-3 bin kişi gidip sadece 200 kişi iceri giriyor digerleri dışardan destek veriyor
Bunu biliyorum canlı Şahit olmuştum
Gercekten Süper Lige Yakışıyorlar ama final maçı sendromu var yoksa şimdiye Bank Asya'da Süper Lig mücadelesi veriyorlardı
Konyada 10 bin veya daha fazla taraftar önünde son dakika gölü ile yıkılmışlardı
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2009/09/04/fft15_mf363937.Jpeg
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2009/09/04/fft15_mf363935.Jpeg
ceserdar
05.09.2009, 02:35
Helal olsun onlara o zaman. Böyle takımların Süper Lig'de yer alması gerekiyor. Hem bir hikayeleri de var. Bu hikaye ile çoğu genç bu takımı tutar. Bir hikayesi olan şeyi mutlaka birileri açar okur, sempatik bulur.
haha sen olayı anlamamışsın
A.Ali Karanis
05.09.2009, 02:42
real madrid ve barcelona artık dünya takımı olmuşlardır,şehir takımı değil. :) burada şehir takımından kast edileni bir şehirde sadece bir takımın desteklenmesi,ortak gayenin bu takımı yükseltmek istenmesi olarak anlıyorum ben.mesela trabzonda %95lerdedir trabzonsporlu oranı.taraftarlik anlamında napoli,zannediyorum trabzon gibi bir şehir.büyük diye tabir edilen takımların taraftarları bu iki şehirde çok az,ve kendilerini deşifre etmezler bu şehirlerde.iki takımın ortak özelliği şampiyonluğu belirli üç takımın elinden söküp almasıdır.ortak özellikleri futbolda kendi ülkelerinde devrim yapmışlardır.ve bir ortak özelliği daha vardır,yıllardır şampiyon olamıyor lardır.ve bu yüzden,napoli ve trabzonsporun yapacağı bir maçı izlemeyi çok isterim ben.
Cem Akyüz
05.09.2009, 03:04
Ne kaldırılmış ?
Bu arada ADS'li kardeşim kutluyoruz, 10 numara organizasyon vallahi.
Lucarelli'nin boynunda Adana Demir atkısı ile zafer işareti yaptığı fotoğraf kaldırıldı abi
Adem Erdoğan
05.09.2009, 03:07
Livorno ve Lazio arasındaki maçlar nasıl geçiyor savaş çıkıyodur herhalde..
Cem Akyüz
05.09.2009, 03:12
Livorno ve Lazio arasındaki maçlar nasıl geçiyor savaş çıkıyodur herhalde..
Lazio maçları ise Livorno takımı için ayrı bir öneme sahiptir. Her lazio maçından önce çatışmalar çıkar. Maçlarında bütün ezilen ulusların bayraklarını görmek mümkündür. Ama ağırlıklı olarak orak çekiçli bayraklar ve Che Guevara pankartları trübünleri kaplar. Maçlarda sık sık avanti popola, enternasyonel gibi devrimci marşlar söylenir
LazAnisT
05.09.2009, 03:47
Lucarelli'nin boynunda Adana Demir atkısı ile zafer işareti yaptığı fotoğraf kaldırıldı abiHazımsızlıkta tavanda bu olsa gerek.
34 yaşındaki bir futbol emekçisinin kendisini ifade etmesinden bile korkuyorsak sözün bittiği yerdeyiz demektir bu.
evet arkadasım bız herzaman boyleyiz 2.lıg grublarda oldugumuz halde boyleyız walla bıleet fıyatları ucuz oldugu ıcın bılmıorum hasılatı ama 500 kuzeykale kombıne cıkarıldı grup ıcın 1 gunde bıttı
Cem Akyüz
05.09.2009, 04:03
Hazımsızlıkta tavanda bu olsa gerek.
Bende şaşırdım Süleymen Abi
tesekur ederız kardesım sunu acıklamak ısterım lıvornonun buraya gelme sebebı ortak sıyası alan ve ortak yanlar ıscı takımı olmamız
. mahsat dostluktur umuyorum sızın yonetıcılerde mutlaka guzel bır takım getirecek biz 15 yıl oldu super lıg gormeyelı 5 yıl oldu 5 ocaga kupa gelmeyelı
Kaldırılmış ilginç
a) Forumumuzda küfür, hakaret, tehdit içeren, sataşma, aşağılama amacı taşıyan, kişi hak ve özgürlüklerine yönelik saygısız içeriğe sahip olan, ırk veya din farkı gözetilerek yazılmış, siyasi nitelik taşıyan mesajlar göndermek kesinlikle yasaktır. Forumda bu amaçlara yönelik olarak kısaltmalar, imalar kullanmak da kesinlikle yasaklanmıştır. Bu tür davranışlarda bulunulması halinde forum yöneticileri bu tip mesajları silmek, düzenlemek ve mesajı atan kişiye gerekli cezalandırmayı yapmak konusunda tam yetkilidir. Bu kurala aykırı davranışta bulunan üyeler 1 hafta foruma mesaj gönderememe (no post) cezası alır. Aynı davranışın devamı halinde ise ceza 2 haftaya çıkacaktır.
evet ilginç hakkeden
a) Forumumuzda küfür, hakaret, tehdit içeren, sataşma, aşağılama amacı taşıyan, kişi hak ve özgürlüklerine yönelik saygısız içeriğe sahip olan, ırk veya din farkı gözetilerek yazılmış, siyasi nitelik taşıyan mesajlar göndermek kesinlikle yasaktır. Forumda bu amaçlara yönelik olarak kısaltmalar, imalar kullanmak da kesinlikle yasaklanmıştır. Bu tür davranışlarda bulunulması halinde forum yöneticileri bu tip mesajları silmek, düzenlemek ve mesajı atan kişiye gerekli cezalandırmayı yapmak konusunda tam yetkilidir. Bu kurala aykırı davranışta bulunan üyeler 1 hafta foruma mesaj gönderememe (no post) cezası alır. Aynı davranışın devamı halinde ise ceza 2 haftaya çıkacaktır.
masum bir foto
Lucarelli'nin boynunda Adana Demir atkısı ile zafer işareti yaptığı fotoğraf kaldırıldı abi
Hazımsızlıkta tavanda bu olsa gerek.
Bende şaşırdım Süleymen Abi
Kasım BEKTAŞ
05.09.2009, 05:16
futbolunda içine ettiler
sen orak çekiç pankartını açarsan
yarın diğeri nazi pankartı açar
kardeşlik adına düşmanlık körüklüyorlar, yazık...
Barış Bağcıoğlu
05.09.2009, 05:54
futbolunda içine ettiler
Bu şekilde düşünmek yanlış bence abi
düşmanlık körüklemekten çok karakterini ortaya koymak
Bir takımı takım yapan sadece futbolcuları ve aldığı kupalar değildir
Karakteri, Kuruluş amaçları, taraftar profili dir.
Futbol sadece futbol değildir.
Futbol propaganda için bir numaralı araçlardan biridir.
pReN@_61
05.09.2009, 10:18
Bu maçı televizyondan izlemeyi isterdim...
"siyasi nitelik taşıyan mesajlar göndermek kesinlikle yasaktır. Forumda bu amaçlara yönelik olarak kısaltmalar, imalar kullanmak da kesinlikle yasaklanmıştır."
Demek ki neymiş forum yöneticisinin beğenmediği düşünce siyasiymiş. Ben bu forumda şovenist , milliyetçi , islamcı gazla dolu çok yazı okudum.
Size tavsiyem başlığında Kazım Koyuncu geçen tüm başlıkları ve mesajlarıda silmeniz.
Ben Kazım ismini duyunca yalnızca ,Trabzonspor ve müzik göremiyorum , kocaman kocaman siyasi mesajlar alıyorum.
ceserdar
05.09.2009, 11:15
...Demek ki neymiş forum yöneticisinin beğenmediği düşünce siyasiymiş. Ben bu forumda şovenist , milliyetçi , islamcı gazla dolu çok yazı okudum.
Hatta ben bir tanesi gösterebilirim.
Kazım Uzunboy
05.09.2009, 11:17
ADS taraftarı bir arkadaşım var. Bunlar acayip bir şey yahu. :)
http://farm3.static.flickr.com/2434/3887518421_fd641b3b42.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3499/3887519855_ffd5e1dcbb.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2561/3888314116_a6c4810be3.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2532/3888318908_c537f30c7c.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2521/3888320008_219881e5c1.jpg
2VSqt_95cWc
Trabzonspor 61
05.09.2009, 12:15
Gelecek Adana Demirspor'un bence. Gerçekten de halkın takımı. Kutlarım.
"siyasi nitelik taşıyan mesajlar göndermek kesinlikle yasaktır. Forumda bu amaçlara yönelik olarak kısaltmalar, imalar kullanmak da kesinlikle yasaklanmıştır."
Demek ki neymiş forum yöneticisinin beğenmediği düşünce siyasiymiş. Ben bu forumda şovenist , milliyetçi , islamcı gazla dolu çok yazı okudum.
Size tavsiyem başlığında Kazım Koyuncu geçen tüm başlıkları ve mesajlarıda silmeniz.
Ben Kazım ismini duyunca yalnızca ,Trabzonspor ve müzik göremiyorum , kocaman kocaman siyasi mesajlar alıyorum.
Forum yöneticisinin değil, Forum kuralının ihlali olan mesajlar siliniyormuş. Madem öyle mesajlar görüyorsunuz zahmet edip raporlayın bizlerde gerekeni yapalım.
Nasılda işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz. :)
İlgili mesajları ivedilikle raporlayacağınızı umarak bekliyorum.
Bence bu maçın anlamından çok Adana ve Türkiye futbolu kazanmıştır Adana'da bazı dengeler bu maçtan sonra değişecek 3 İstanbul eziğini tutanlar ufakta olsa azalacak Adanaspor ve Demirspor Adana'da yeni taraftar akımı doğurabilir bu sadece Adana için değil tüm Türkiye'de geçerli 3 İstanbul takımı tutan Anadolu'da bazı şeyler değiştiğini futbolun kaliteleştiğini görecek Anadolu takımlarına yönelecek futbol kültürü bana göre budur bizim savunduğumuz görüşte budur İstanbul'a baş kaldırı ama malesef bu ne Adana Demirspor'da var ne de başka Anadolu takımlarında adam Sivas'lıyım fenerliyim derse Türkiye'de futbol nasıl ilerleyecek Anadolu takımları nasıl destek görecek deplasman kültürü 1-2 takımda var belki ekonomik şartları kötü olduğundan ama her Anadolu'lu kendi takımından başkasını tutmamalı örnek vermekten sıkıldık İtalya,İngiltere vs ülkelerde hep böyle
Maça gölge düşürecek tartışmalara ya da konulara girecekseniz konuyu kapatalım arkadaşlar.
Adana Demirspor'u canı gönülden kutluyorum.
Futbol dışı unsurların konuşulmaya çalışıldığı mesajlar silinmiştir.
Murat Hızal
05.09.2009, 13:22
Ülkemizde ki futbol anlayışını baştan aşağıya değiştirebilecek güçte bir gece olmuş.
Fakat sevgili medyamız bu maçı yayınlamaya layık görmemiş.
Neden layık görmediler acaba,Che ile Atatürk'ün yanyana psoterleri olduğu için mi? Ya da Türk bayrağıyla orak çekiçli bayrakla çok yakındı birbirlerine onun için mi?
Liverno'yu severdik zaten ama böyle bir davet üzerine İtalyadan atlayıp Adana'ya giden Liverno'ya ve onları böyle bir organizasyon için çağıran Adanademirspor'a saygımız fazlasıyla arttı.
Futbol hala kitleleri etkileyen bir oyunsa bu gs, real madrid ,manchester, fb vb. takımlar yüzünden değil Liverno,Adanademirspor gibi takımlar yüzündendir.
Adem Erdoğan
05.09.2009, 13:30
Ülkemizde ki futbol anlayışını baştan aşağıya değiştirebilecek güçte bir gece olmuş.
Fakat sevgili medyamız bu maçı yayınlamaya layık görmemiş.
Neden layık görmediler acaba,Che ile Atatürk'ün yanyana psoterleri olduğu için mi? Ya da Türk bayrağıyla orak çekiçli bayrakla çok yakındı birbirlerine onun için mi?
Liverno'yu severdik zaten ama böyle bir davet üzerine İtalyadan atlayıp Adana'ya giden Liverno'ya ve onları böyle bir organizasyon için çağıran Adanademirspor'a saygımız fazlasıyla arttı.
Futbol hala kitleleri etkileyen bir oyunsa bu gs, real madrid ,manchester, fb vb. takımlar yüzünden değil Liverno,Adanademirspor gibi takımlar yüzündendir.
AdanaDemirde Livornoda messiler ronaldolar varda bizmi bilmiyoruz..
Futbol şov oyunudur..siyasi propaganda aracı değildir.
Benim önceki mesajdan kastettiğim bu olay budur
http://farm1.static.flickr.com/155/421603126_e99a97b30b.jpg
Bahattin Aydın
05.09.2009, 14:08
ADS'nin taraftarları muhteşem.Maçtan ziyade onları izlemek ayrı bir zevk.Dünkü maça gidecektim ama iş dolayısıyla gidemedim.Ama yakın zamanada bir maçına daha gidecem.Onları tebrik etmemek elde değil.
LazAnisT
05.09.2009, 15:08
Ben sana birşey demiyorum diyip bel altından vurmak her iki taraf içinde hiç şık değil.Gereksiz konuşmalarla yapılan bu güzel organizasyonu gölgelemeyelim
Herkez hazmetmeyi bilmeli.
KatyPerry
05.09.2009, 15:17
http://img216.imageshack.us/img216/8692/demirsporson1.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3433/3888315144_23787fb069.jpg
Livorno trübün liderleri
http://img199.imageshack.us/img199/8869/38883780149c19e9d4ce.jpg
Dursun Kaplan
05.09.2009, 15:20
Bi kaç maçlığına kiralasak mı şunları ? :)
tribün liderleri hep bi arada ne güzel.
Lazio çakar inşallah bu Livorna'ya acayip kıl oluyorum bu takıma...
Mustafa Önal
05.09.2009, 15:38
ntv de görüntüleri izledim adanademirin lucaralliyi tribüne çağırırken ki şovu muhteşem. meşale şov bizim olimpiyattaki gibi olmuş. diğer konuları beni açıkçası beni ilgilendirmiyor. tribün ve görzellik muhteşem.
Ayrıca bu başlığa yazan bazı kişiler olaya futbol müsabakası olduğu için değil tamamen siyasi gözle bakarak yazdılar mesajlarını, bu beni çok rahatsız etti şahsen, üstüne basa basa yazdı hatta bazıları...
Bide slogan atsaydınız !
KatyPerry
05.09.2009, 15:43
Ayrıca bu başlığa yazan bazı kişiler olaya futbol müsabakası olduğu için değil tamamen siyasi gözle bakarak yazdılar mesajlarını, bu beni çok rahatsız etti şahsen, üstüne basa basa yazdı hatta bazıları...
Bide slogan atsaydınız !
Sende şuan kendi siyasi görüşüne göre yazıyorsun bu mesajı farkındamısın : )
Kardeş her kesimden insanın bulunduğu bir platformda yazılan yazılara dikkat etmek zorunda herkes, ben hiç bi zaman fırsatını bulduğumda siyasi görüşümü yansıtacak tek bi mesaj atmadım bu siteye...
Beni anlamışsındır umarım.
Bizim takımda kimler oynuyor?Bildiğim kadarıyla bir Ronaldo'muz veya bir Messi'miz yok.Umut'umuz, Gökhan'ımız, Tayfun'umuz var ve son haftalarda oynadığımız futbolda ortada.Peki şov izlemek istiyorsak neden bu takımı her şartta deli gibi seviyoruz?Her hafta üzülmeye meraklı değiliz sanırım.TV'de yeterince şov programı var, izlemek isteyenler akşamları göz gezdirsin.Futbol Messi yada Ronaldo'dan ibaret değil.Kitleleri peşinden sürüklemesi de bu yüzdendir..
Trabzonspor 61
05.09.2009, 16:21
Şu Demir'i süper lige çıkarsın bazı güçler. Bunlara Adana'da çakmak çok zevkli olur.:)
Murat Hızal
05.09.2009, 16:35
Olaya neresinden baktığınızla ilgili.Siz işin sırf şov yönüyle ilgilenebilirsiniz ama futbolu sadece bir şov işine dönüştürmeye çalışmak,futbola yapılan haksızlıktır.
Yıllarca önce Maradona ingiltereye eliyle gol attığında ''Bu Tanrı'nın eliydi'' derken acaba futbol'un şov yönüne mi vurgu yapmak istemişti iyi düşünmek lazım.
Murat Hızal
05.09.2009, 16:40
Arkadaslar lutfen duzgun mesajlar atin adana demir spor taraftari olarak birkac macligina kirlasakmi sunlari yok adanada bunlara cakmak guzel olur . Cakacak adam gecen sene tr kupasi macinda cakardi duzgun konusun ya surada sizle kardes olmaya geldim birkac densizin dedikleri canimi sikio
Kardeşim öncelikle hoşgeldin,arkadaş bir maçlığına kiralasak mı şunları derken kesinlikle art niyetli olarak söylemedi.
Malumunuz özellikle Trabzonda ki maçlarımızda taraftarımız birlik olamıyor ve tribün anlamında eski günlerimizi özlüyoruz.
Arkadaş taraftardan etkilenmiş ve bunu masumane bir şekilde dile getirmiş,art niyet aramana gerek yok.
Diğer arkadaşın yazdığı ise yakışıksız kaçmış,bunda tartışacak bir şey yok zaten.
Ben kendi adıma dünkü maçtan ötürü sizleri tebrik ediyorum.
kardeşim öncelikle hoşgeldin,arkadaş bir maçlığına kiralasak mı şunları derken kesinlikle art niyetli olarak söylemedi.
Malumunuz özellikle trabzonda ki maçlarımızda taraftarımız birlik olamıyor ve tribün anlamında eski günlerimizi özlüyoruz.
Arkadaş taraftardan etkilenmiş ve bunu masumane bir şekilde dile getirmiş,art niyet aramana gerek yok.
Diğer arkadaşın yazdığı ise yakışıksız kaçmış,bunda tartışacak bir şey yok zaten.
Ben kendi adıma dünkü maçtan ötürü sizleri tebrik ediyorum.
tesekur ediorum kardesim senin gibi duyarli taraftarlarin burada olmasi cok guzel
arkadaslar sızın kardes takımınız varmı acaba
arkadaslar sızın kardes takımınız varmı acaba
Akçaabat Sebatspor'u söylmeye gerek yok zannedersem ama bunun reklamını hiç yapmadık :)
Kardeş değilde aramızın iyi olduğu takımlar var, Sakarya, Rize, Ordu, Malatya gibi...
bizde konya ile kardes takımız KONYADANA
Arkadaslar lutfen duzgun mesajlar atin adana demir spor taraftari olarak birkac macligina kirlasakmi sunlari yok adanada bunlara cakmak guzel olur . Cakacak adam gecen sene tr kupasi macinda cakardi duzgun konusun ya surada sizle kardes olmaya geldim birkac densizin dedikleri canimi sikio
arkadaş orada livorno tribünlerini kiralasak demiş zaten, sen yanlış anlamışsın :)
bizde konya ile kardes takımız KONYADANA
Onu bunu bilmem de size tek tavsiyem Bursaspor'dan uzak durmanız..:)
Kazım Uzunboy
05.09.2009, 16:52
Ankaragücü'nü de es geçmeyelim. :)
Ayrıca ADS_01, sizden bir arkadaşım var Onur diye. Yoksa o sen misin? :rolleyes:
berkts sence bursa bızı gecebılırmı kardes alayı odlek sunu unutma carsı baskanı alen ads ıcın super lıge muhakkak cıkacak ondan emınız. grup olarak bıze asırı kuvvetlı bır rakıp gelıyor bundan emınım demıstı
Gökçebey
05.09.2009, 16:56
Arkadaşlar, öncelikle seviyesiz mesajlara son verin lütfen. Çakmak makmak, ayıp şeyler bunlar. bir futbol maçı konusunda siyasi göndermeler yapmayı da bırakınız. Futbolun ve tribünlerin güzelliklerini konuşalım. Başka bir takım taraftarının forumumuza üye olmasına da, Türk futbolu adına dostluk ve gelişim çerçevesinde izin veriliyor. Lütfen bu da suistimal edilmesin. Birbirinize efelenmeyi bırakın.
tesekurler sayın yonetıcım . bız taraftarların bırbırıne kufur etmesını deıl bırlıkte omuz omuza sarkı soylemesını ıstıoruz tamam tr bızı holıgan olarak bılıo ama bunun altında yatan sebeblerı kımse arastırmıo bılmek ıstemıo
Bilâl ÇOBAN
05.09.2009, 17:03
tesekurler sayın yonetıcım . bız taraftarların bırbırıne kufur etmesını deıl bırlıkte omuz omuza sarkı soylemesını ıstıoruz tamam tr bızı holıgan olarak bılıo ama bunun altında yatan sebeblerı kımse arastırmıo bılmek ıstemıo
hoşgeldiniz...
lütfen Türkçe'mizi düzgün kullanalım.
hoşgeldiniz...
lütfen Türkçe'mizi düzgün kullanalım.
tamam arkadasım ama burada klavye kullanırken alıskanlık yapmıtıgı ıcın farkında olmadan oluyor ama yıne de saol daha dıkkatlı olurum
bir maça bile tahammül edemiyoruz :) lucarelli paraya tamah etmeyen bir halk yıldızı olarak fuboluna livorno'da daha uzun yıllar devam eder umarım. seri a'da livorno'ya, bank asya yolunda adana'ya başarılar.
bir maça bile tahammül edemiyoruz :) lucarelli paraya tamah etmeyen bir halk yıldızı olarak fuboluna livorno'da daha uzun yıllar devam eder umarım. seri a'da livorno'ya, bank asya yolunda adana'ya başarılar.
tesekurler kardes lucarelli milanın 5 mılyon euro luk teklıfını reddetmıs bır oyuncudur
Ankaragücü'nü de es geçmeyelim. :)
Ayrıca ADS_01, sizden bir arkadaşım var Onur diye. Yoksa o sen misin? :rolleyes:
En sevdiğim takımı yazmayı unutmuşum işe bak :)
bizim yıllardır anlatmaya çalıştığım ve mücadelesini verdiğimiz bir çalışma :alkış::alkış:rizespor dostumuz rizesporlulardan dolayı ordaki febnerlilerden dolayı değil.herkes şehrinin takımını tutsa bizans çöker sorun biter .anti istanbul
ADS taraftarını tebrik ediyorum, meşaleleri, tribünleri müthiş.
Süper ligi hakeden bir kitle.
Umarım tez zamanda çıkarlar (da artık bizde Trabzonspor'umuzun maçına rahat rahat gideriz :) ).
gerenimo
05.09.2009, 18:52
futbolunda içine ettiler
bunu türbünlerin ırkçı tezahuratlarında da söylediniz mi yoksa livornoya özgü mğ?
futbol dünya genelinde toplumsal sınıflarla ilintilidir. futbol sadece futbol değildir lafı boş bir laz fa değildir.
tribünlerde çekiç orak pankartları , orda futbola siyaset karışmış demek değil, siyasetin futbola nasıl karıştığını bu ülkede çok iyi biliyoruz..
bizim yıllardır anlatmaya çalıştığım ve mücadelesini verdiğimiz bir çalışma :alkış::alkış:rizespor dostumuz rizesporlulardan dolayı ordaki febnerlilerden dolayı değil.herkes şehrinin takımını tutsa bizans çöker sorun biter .anti istanbul
Karşıyım bu fikre:D Ben şehrimin takımını tutmuyorum noolcek :D
Anadolulular Anadolu takımı tutsa, diyelim :)
anlaşılan ads livorno maçından rahatsız olanlar var...
siyasi olsa bile ortada iki farklı devlettn insanların dost kardeş gibi olmaları var, bundan daha güzel ne olabilir,
Mersindeyim ben, haberim olsa mutlaka giderdim bu maça, ancak dün gece sabahtan akşama kadar çarşıda işlerm olduğu için bakamadım nete..
Birilerinin en dandik, en anlamsız maçlarını yayınlamak için birbirini ezenlerin, bu maç için kıllarını kıpırdatmamalrı çok ilginç..
Adana'nın taraftar profilini futbolla ilgilenen her insan bilir, gerçekten takdire şayan. Bildiğim kadarıyla maçlar, olay çıkmaya müsait bir atmosferde geçiyor. Yanılıyorsam söylesin Adanalı arkadşlarımız. Ancak, genelde "holigan" diye tabir edilen taraftarlar oldukları söylenir gerçek ADS'luların. Ama her ne iseler, takımalrına verdikleri destek ayakta alkışlanmayı sonua dek hak ediyor. Süper Lige çıktıktan sonra, takım değiştiren kuklalardan değiller en azından.
Livorno'ya son söz. Gerçketen gönlümü bir def daha fethettiler, helal olsun!
Muhammed
05.09.2009, 22:46
Meşale şov güzeldi tamam ama kimse masum değil. Bu övdüğünüz şimşekler anca deplasmanda olay çıkartırlar. Mersinim 2 sene önce son maçta demirsporu yenerek bank asyaya çıkmalarını engelledi ya ölsemde gam yemem. Onlar gibi taraftarımız olacağına her maç suskun otursunlar tercih ederim emin olun.
ADS taraftarı kendilerini bizle oynadıkları maçtan sonra tanıttılar iyice, reklamlarını iyi yaptılar o maçta...
Ayrıca sahaya attıkları çakıyıda unutmamak lazım, ne gerek vardı anlamadım :)
Adem Erdoğan
05.09.2009, 23:27
Bizim takımda kimler oynuyor?Bildiğim kadarıyla bir Ronaldo'muz veya bir Messi'miz yok.Umut'umuz, Gökhan'ımız, Tayfun'umuz var ve son haftalarda oynadığımız futbolda ortada.Peki şov izlemek istiyorsak neden bu takımı her şartta deli gibi seviyoruz?Her hafta üzülmeye meraklı değiliz sanırım.TV'de yeterince şov programı var, izlemek isteyenler akşamları göz gezdirsin.Futbol Messi yada Ronaldo'dan ibaret değil.Kitleleri peşinden sürüklemesi de bu yüzdendir..
Kitleleri ronaldolar messiler etkiler, barça real inter babasının hayrına çine japonyaya maç yapmaya gitmiyor.
Trabzonsporla karıştırmayalım, Trabzonsporun tarihi parlak olmasaydı bizde sadece Trabzon sınırlarına hapsolmuş olacaktık..
Meşale şov güzeldi tamam ama kimse masum değil. Bu övdüğünüz şimşekler anca deplasmanda olay çıkartırlar. Mersinim 2 sene önce son maçta demirsporu yenerek bank asyaya çıkmalarını engelledi ya ölsemde gam yemem. Onlar gibi taraftarımız olacağına her maç suskun otursunlar tercih ederim emin olun.
UNUTMA SUNU HER TAKIM BIZIM GIBI TARAFTAR ISTER 3 - 0 dan 4-3 yaptıran TEK TARAFTAR SIMSEKLER GRUBU BIZ EZILDIGIMIZ GUNLERIN ACISINI CIKARTIORUZ
Erdem Keser
06.09.2009, 10:54
Kimse kusura bakmasın da , bu kadar edepsizce , hayasızca , utanmazca bir tezahüratın linkini eklemek yasaktır.O kadar uzun boylu değil.Rab'bin o güzel ismini ağzına almak o kokuşmuş ağızlara yakışmıyor.
İlgili tüm mesajlar silinmiştir , uzatan olursa ceza alacaktır.
Bu forumda siyasi bulunarak mesajları silinmiş birisi olarak yukarıdaki pankartın ve iki takımın dayanışmasının çok hoş olduğunu ancak orak-çekiç figürlü ve yoğun siyas içerikli pankartları sportif açıdan rahatszı edici bulduğumu söylemeliyim.Tıpkı; malum görüşün bayrak ve milli marş sırasındaki el işaretlerinin ya da futbolcuları gaza getiemk için kullanılan dini içerikli ve "ya" ile başlayan sloganın beni rahatsız ettiği gibi.
Olayı işçi,emekçi takımlar ve endüstriyel futbola karşı boyutun dışına çıkarmamak lazım diye düşünüyorum.Bizim ülkemizde cepheleşmenin çok kolay olduğunu ve G.Doğu takımlarına karşı atılan çirkin sloganlrın ne kadar sorun yarattığını unutmayalım.
iskenderunlu
06.09.2009, 13:23
ben bu maçtaydım iskenderundan gittim kale arkası bilet aldım ve atmosfer şahaneydi
Sefa Murat Dokuz
06.09.2009, 13:25
Ntvsporda gördüm tribünler müthiş görünüyordu, yayın olması gerekirdi maçın. Türkiye 3 ezikle sınırlı değil.
iskenderunlu
06.09.2009, 13:31
Tribünler süperdi meşale şovu itfaiye bizi serinletti bol bol :D
LazAnisT
06.09.2009, 14:04
yazıdan kim rahatsız olmuşki
eşit şartlarda değiliz susuyorum:D
Ne demeye getiriyorsun Paksoy!
facebookda videoları dolaşıyor. müthiş yaaa.
taraftarlık nasıl olmalı izleyin millet.
bazı şeyleri burda bir şey keşfetmiş gibi ortaya koyup bir güruhu tu kaka yapmak ne kadar yanlışsa, bu yanlışın ilgili mercilerle temizlenmesi ne kadar doğruysa, bir topluluğa kokuşmuş demek o kadar yanlış. bence biraz daha dikkatli olmaktan kimseye zarar gelmez.
edit:güruh
Dikkatimi çeken bir ayrıntıyı paylaşak istiyorum müsadenizle; bugünkü gazetede okuduğum kadarıyla İtalya'da en düşük ücretle çalışan teknik direktör Livorno'nunki ve aldığı yıllık ücret ise 100.000 avro. Bu takım gerçekten sıradan bir takım değil; ADS de öyle zaten. Yukarıdaki dövizi hazırlayan bir takım taraftarı da normal değil, yani Türkiye şartlarına göre normal değilller. Malum, her doğan çocuğa kendi şehir takımından önce fb, gs, bjk dedirtmeye çalışan bir toplumda hakiki ADS'lileri görmek çok hoş.
Hep demişimdir zaten; illaki Trabzosspor'u tutun demiyoruz kimseye, kendi topraklarınıza biraz saygılı olun kafi.
Az daha unutacaktım, ADS'nin evrenselfutbola karşı isyankar tavrı bizim asi ihtilalkar yapımıza benzeyor nitekim; belki de ads'ye bu kadar yazı yazılmasının arkaplanında bu yakınlık yatıyor olabilir.
ADS'nin evrensel futbola karşı olduğunu göstermesi güzeldi, bir de İstanbul futboluna karşı olduğunu da gösters tadından yenmeyecek işte...
Tebrikler Lİvorno-ADS:
Erdem Keser
06.09.2009, 14:56
Kimse kusura bakmasın da , bu kadar edepsizce , hayasızca , utanmazca bir tezahüratın linkini eklemek yasaktır.O kadar uzun boylu değil.Rab'bin o güzel ismini ağzına almak o kokuşmuş ağızlara yakışmıyor.
İlgili tüm mesajlar silinmiştir.
gerenimo
06.09.2009, 15:09
İlgili tüm mesajlar silinmiştir.
evet elinde güç bulunduranlar kendilerince edepsizin ne olduğunu hayasızın kim olduğunu kimlerin utanmaz olduğunu tespit ederler, o güçle kokuşmuş diye hakaret etme hakkını kendinde bulunurlar, kimin neyi ağzına alacağına da karar verirler.
güç ve iktidar nelere kadirsin. allahtan bizim gibi adana demir gibi isyan edenler var ki, her zaman güç ve iktidar kazanamıyor.
U.Sadıkoğlu
06.09.2009, 15:16
Havaalanı görüntüleri 10 numara ya :D
Erdem Keser
06.09.2009, 15:19
Özür dilerim , o iğrenç tezahüratı silmemin ve buna tepki göstermemin sizi bu kadar rahatsız edeceğini bilemezdim.Belli ki çok üzmüş ve germiş sizi.ADS'nin forum sitesinden ilgili linki bulup doya doya seyredebilirsiniz.
Silerek hata ettim , kusura bakmayın.
Adem Erdoğan
06.09.2009, 15:22
güç ve iktidar nelere kadirsin. allahtan bizim gibi adana demir gibi isyan edenler var ki, her zaman güç ve iktidar kazanamıyor.
:D:D
Görende şampiyonlukları kupaları dizdik zannedecek..:)
lütfen demagoji yapmayalım, kimsenin sizin sildiğiniz tezhürata bir şey dediği yok, tepki göstermenize de keza. sorun sizin "kokuşmuş ağızlara" diyerek bir topluluğa hakaret etmeniz. şimdi ben bir forum moderatörüne çıkıp eleştiri ile hakaret arasındaki farkı mı anlatayım?
edit: güruh
Kobalas61
06.09.2009, 15:25
Yapılan Tezahüratı Halen Savunanlar Cıkabiliyorsa Demekki Bmn Bu Kadar Özgür Bir Platformdur Her Görüşten Değil Her Dinden İnsanları Barındırıyor
Tezahüratla İlgili Olarakta
Evet Belli Kesimden Değerlerimize Saygı Göstermelerini Beklemek Hata Olur Zaten
Erdem Keser
06.09.2009, 15:26
lütfen demagoji yapmayalım, kimsenin sizin sildiğiniz tezhürata bir şey dediği yok, tepki göstermenize de keza. sorun sizin "kokuşmuş ağızlara" diyerek bir güruha hakaret etmeniz. şimdi ben bir forum moderatörüne çıkıp eleştiri ile hakaret arasındaki farkı mı anlatayım?
Güruh ne demek ?
burda kim,hangi mesajda, hanfi ifade ile o tezahüratın savunulduğunu ispat edecek merak ediyorum. eleştirilen şey durduk yere böyle bir başlığa gelip "ya onlar şöyle böyle insanlar işte buyrun linki " gibi bir ifadeyle bir açılım yapmak. burda alakasız her şey silinirken -ki bu doğruyken-böyle bir mesajın ve akabindeki diğer mesajların silinmesinin doğru, fakat farklı düşünen ya da davranan bir topluluğa hakaret etmenin yanlış olduğunu ifade etmek "Evet Belli Kesimden Değerlerimize Saygı Göstermelerini Beklemek Hata Olur Zaten" yaftasıyla muhattap olmak için yeterli mi? bu mudur yani olay?
edit: güruh
Erdem Keser
06.09.2009, 15:32
Bana göre budur da , güruh kelimesinin manasını nedir ? Ayrıca tüm AdanaDemir'lileri kimse katmadı bu genellemenin içine.Böyle iğrenç bir tezahürat içeriisnde bulunan bir topluluğua kendimce kızarım , malum ağızlarına yakışmadıklarını söyledim sadece.Yanlız sizi neden bu kadar rahatsız etti.Hayır güzel bir şey söyledilerde , burada tepki gösterenler haksız yere mi günahlarını aldık gariplerin ?
tdk'ya göre mi yoksa kullanım yerine göre mi? :) tdk'ya göre küçümsenen topluluk manasında, kullanımı ise görece olarak bakılan topluluktan daha küçük bir parçada olan topluluk manasında. madem sorun teşkil ediyor editledim, yanlış anlaşılabilecek bir kelime diyerekten
Erdem Keser
06.09.2009, 15:36
Peki ...Bilgiler için teşekkürler :)
bakın siz orda hakaret ettiniz, bunun başka bir açıklaması yok. ben burda olayın doğruluğu ya da yanlışlığı noktasında bir şey mi diyorum?
peki size bir şey söyleyeyim, diyelim ben size kızdım ve şöyle bir cümle kullandım
"x, edepsizce bir biçimde bir topluluğa hakaret etti, bu onun kokuşmuş ağzına yakıştı"
bakın tırnak içinde yazdım, şimdi böyle bir ifadeyi ben, beni çok fazla kızdıran herhangi bir x şahsı ya da x topluluğu için yazarsam, bu mesajı silmeyeceğiniz noktasında nasıl bir tutum sergilersiniz?
Kobalas61
06.09.2009, 15:43
Çetin
Bana Söylemişsin
Evet Yeterli ;)
Bugüne Kadar Yaşadıklarım Gördüklerimden Dolayı Yeterli
He Diyebilirsinki Ne Yaşadın Ki Sen Daha,Bana Yeticek Kadarını Yaşadım
Kaldıki
Topluca Guruh Mudur Nedir İşte Saygısızca Anlamının Nerelere Gideceği Düşünülmeden Ve Umursanmadan Böyle Bir Tezahürat Yapılabiliyor
Evet Arsızlıktır Saygısızlıktır Utanmazlıktır.
Ayrıca Arkadaşım Hakaret Edilen Bir Topluluk Bir Kişi Yada Kurum Değil Dikkat Et Kıyaslama Yaparken Sorunun Cevabıda Burda
bakın bir olayı arsızlık, saygısızlık ya da utanmazlık olarak nitelendirebiliriz ama bir topluluğa bunları söyleyemeyiz bu yanlıştır. demek istediğim şey bu. burda benim yorumum kişilerden ya da olaylardan bağımsız. her olayı özelinde incelersek burda sayfalar yetmez tartışmaya :)
Kobalas61
06.09.2009, 15:48
Sen Anlamaya Calışmıyorsun Anlaşılan
EE Tabi Allah'a KArsı Yapılan Bir Davranışı Bir Guruba Yapılacak Davranışla Kıyaslaman Zaten Hassasiyetinide Gösterdi
Bunları Yapan O Gurup O Videoda Gözüken Gurup Kime Söyleyeceğiz Onlara Değilde
şimdi grubun masaya yatırılıp incelenmesi bitti konu benim hassasiyetlerime mi geldi? :) daha bir şey yazmıyorum çünkü farklı galaksilerden bakıyoruz olaya.
Kobalas61
06.09.2009, 15:55
Senin Hassasiytinle Ne İlgileneceğim
Yazdıgın Mesaj Benim Ne İçin Uğraşıp Uğraşmayacağımı
Ne Kadar Haklı Olup Olmadığımı Gösterdi İşte
Evet Hayatımız Farklı Dünyaya Bakışımız Kutsallarımız
O Yüzden Anlaşabilmeyi Beklemek Hayal
Sevindim Kapanmasına
Erdem Keser
06.09.2009, 15:55
bakın siz orda hakaret ettiniz, bunun başka bir açıklaması yok. ben burda olayın doğruluğu ya da yanlışlığı noktasında bir şey mi diyorum?
peki size bir şey söyleyeyim, diyelim ben size kızdım ve şöyle bir cümle kullandım
"x, edepsizce bir biçimde bir topluluğa hakaret etti, bu onun kokuşmuş ağzına yakıştı"
bakın tırnak içinde yazdım, şimdi böyle bir ifadeyi ben, beni çok fazla kızdıran herhangi bir x şahsı ya da x topluluğu için yazarsam, bu mesajı silmeyeceğiniz noktasında nasıl bir tutum sergilersiniz?
Ortada yapılan bir terbiyesizlik varken , üstelik bana göre önemli olan ( size göre olmayabilir , umurumda da olmaz) bir değere alenen , 1000 kişi tarafından yapılan bir saygısızlık varsa bende onlara yakışacak türde yakıştırmalarda bulunurum.Sonuçta bu olayı ben başlatmadım ve kimseye haketmediği sıfatları kullanmadım.Ben kalkarım bir edepsizlik ederim , karşı taraf benim için aynı tavrı takınır anlarım ama ortada bir ayıp var ; yapılan ayıpa karşı insanların nasıl bir tepkide bulunmasını beklerdiniz.Böyle bir tezahürat linkinin forumda kalamyacağının açıklamasını yaptım ve ilgili tüm mesajları sildim.Çünkü benim gibi rahatsız olan onlarca kişi vardı.Aradaki farkı anlatabilmişimdir umarım.He edepsizlik görecelidir , bu durum bana göre edepsizlik değildir diyorsanız anlarım tepkinizi.Maalesef durum bu.Demagojiyle alakasıda yok konuşulanların , sizin değerleriniz içinde benzer bir küstahlık yapılsa ne olurdu diye sorsam...Eminim hayatınızn hiç bir yerinde hiç olmamıştır hakaret.Bundan sonrada olmamasını temenni ederim , neyse bizimkisi cahillik işte diyelim.
Ayrıca benim bildiğim güruh kelimesi aşağılayıcı mana içeriyor.Aynı cümlenin içerisinde hakarete tepki koyup yine sözkonusu kesim için benzer bir ifadeyle cümleye devam etmeniz birazcık ilginç geldi , ondan sordum:)
Allah adına yapılan herşey sevaptır...
Erdem bu konuda dibine kadar haklı hatta az bile söylemiş, bence...
müslüman olduğumu söyleyerek bir mesaj yazayım ki şu üstte bulunan parantez içindeki ifade ile bir üstteki "senin kutsalın farklıdır" mottosuna çok üzülerek bir cevap vermiş olayım. hoşgörü, insanlara saygı, evrene barış mesajıyla insanların gönlüne girmiş dinimizin bu şekilde "savunulması" ironik sanırım :) tekrar ediyorum, tekrar ettiğimi de tekrar ediyorum hatta; burda bu tarz sloganların bulunması tabi ki yanlış, silinmesi kesinlikle doğru. fakat ne olursa olsun bir topluluğa "ağızları kokuşmuş" şeklinde hakaret etmek o kadar yanlış. şu cümlenin hangi kısmı anlaşılması zor bir ifade içeriyor lütfen söyleyin o kısmı tane tane açıklayayım :)
bakın siz bir yöneticisiniz, burda bilmem kaç bin üye varken neden birkaç yönetici var? yönetici olmak zor olduğu için. siz burda mesaj yazarken bir şeyi beğenmediğinizi, beğendiğinizi belirtebilirsiniz, ama eğer yöneticilik yapıyorsanız hakkaniyetli olup duygularınızı kontrol etmeniz lazım, şu forumda bir sürü yerde duygu patlaması yaşayıp sağa solan söven, hakaret eden 16-17 yaşındaki genç kardeşlerimizden bir farkımız olmasın mı?
Adem Erdoğan
06.09.2009, 16:06
Linki koyan benim, adsli bir taraftarın isteği üzerine koydum, o tezahuratı yapan her kimse pis ağızlı lafını haketmiş..
linkin silinmesine de sevindim..
Muhammed
06.09.2009, 16:11
Tezahüratı yapan kişilere az söylenmiş bence. Kokuşmuş ağızlar iltifat gibi kalmış.
Bu arada ADS taraftarına küçük bir serzeniş, biz de Livorno gibi karşılanmayı beklerdik geçen sene endüstriyel futbola ve medyanın desteklediği İstanbul takımlarına kafa tutan dünyanın en büyük şehir takımı olarak.
Erdem Keser
06.09.2009, 16:16
Neyse bir sonuç çıkmayacak.Söylediklerinizi anlayamayacak kadar kalın kafalı olmama verin hatamı.1 saattir yazıp derdimi anlatamamamın üzüntüsünü yaşıyorum.Son bir kez daha yazayım.Her insan yada her topluluk aynı değildir.Saygıyı sevgiyi hakeden de vardır haketmeyende.İnsanlar içinde bu böyledir , kalkıpta Cem Garipoğlu için nasıl bir ifade tarzı seçeyim , yada teörist başı için.Karşı taraf elbette adam öldürmedi ama saygıyı hakedecek bir davranıştada bulunmadı tıpkı yukarıdaki örneklerdekiler gibi.Kimsenin anasına avradına küfür etmedik , kimseye sövmedik sadece hakedene hakkettiğini söyledik.Mesajları silip silmemek bizim beğenip beğenmemize göre de olmuyor.Burası bir forum olduğuna göre bu sitenin üyelerinin çoğunluğunun görüşlerini dikkate almak zorundayız.Ayrıca bir farkımızda yok diğer üelerden.Burada tanıdığımız bir çok abimiz ve kardeşimiz bu işi çokta iyi yapabilecek insanlar.Yine uzattığımın farkındayım.Kırdığım varsa özür dilerim.
Buarada Adanademir taraftarının geneline birşey dediğimiz yok.
Kobalas61
06.09.2009, 16:33
Bak Bu Cümleyi Sen Kurdun
Orada Allah'a Karşı Yapılan Bir Eyleme Kokuşmuş Ağız Lafını Yakıstıramadın Ve Bunu Bir Topluluğa Yapılan Hakarete Karsı Ben Böyle Bir Tepki Versem... Şeklinde Kıyasladın
Allah'a Yapılan Eylemi Bir Kişiye Topluluğa Yada Kuruma Yapılacak Bir Durumla Kıyaslamandan Dolayı Müslüman Olmadığını Düşünmüştüm Kutsalının Farklı Olduğunu Düşünmüştüm
Çokta Normal Böyle Düşünmem Ben Bugüne Kadar Bi Müslümanın O'nu Yarattıklarıyla Kıyasladığını Görmemiştim
Özür Dilerim Yanlış Düşünmüşüm Hakkında
Gerçi Ne Önemi Varki İsteyen İstediği Dine İnanır
Livorno maçının hasılatı üzdü!
http://www.ajansspor.com/resim/metinturk_demirspor.jpg
Adana Demirspor 2. Başkanı Metin Türk, İtalya Serie A takımlarından Livorno ile yaptıkları özel maçta elde ettikleri hasılatın kendilerini üzdüğünü söylerken, tribünlerde yaklaşık 13 bin taraftarın olmasına karşın, resmi rakamlarda bunun 7 bin olarak tespit edildiğini ifade etti.
Türk, kulübün idari binasında düzenlediği basın toplantısında, Livorno maçında tribünlerde yaklaşık 13 bin taraftarın olmasına karşın, resmi rakamlarda bunun 7 bin olarak tespit edildiğini ifade etti.
Livorno maçının çok güzel geçmesinin kendilerini sevindirmesine karşın elde edilen hasılatın çok düşük düzeyde kalmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Türk, yaptıkları araştırmalar sonunda stada çok sayıda kaçak giriş olduğunu belirlediklerini vurguladı.
Türk, özellikle kombine kartların bu maçta 2-3 kez kullanıldığını tespit ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
''Livorno maçında bazı kombine kart sahiplerinin tribünden kombinelerini aşağıda bekleyen arkadaşlarına atarak karşılaşmaya girmelerini sağladıklarını gözlemledik. Kombine kartların bir maçta 2-3 kez kullanımı ve kaçak girişlerle ilgili sert tedbirler alacağız. Sahamızda yapacağımız Belediye Vanspor maçıyla birlikte stadın önüne kuracağımız geçici ofiste kombine kartların kaç kez kullanıldığını tespit ederek kötü niyetli taraftarların 'kartımı makine okumadı' yalanlarını ortaya çıkartacağız. Aynı maçta ikinci kez kullanılmak istenen taraftarın kombinesini iptal edeceğiz. Maçlarımıza bu tür kötü niyetli taraftar gelmesin. Biz parasını verip zor günler geçiren kulübüne destek olan gerçek taraftarın karşılaşmalarımıza gelmesini istiyoruz.''
ajansspor
Adem Erdoğan
07.09.2009, 17:17
6 bin kişi buharlaşmışmı ne olmuş..:rolleyes:
Oha lan :)
Tam olarak doluydu tribünler :)
İtalyan Seri A takımı Livorno´yu Adana´da ağırlayan ve yapılan özel maçla futbolda ırkçılığa‚ endüstriyel futbolun yarattığı sorunlara karşı olduğunu dile getiren Adana Demirspor‚ yine aynı içerikle dev bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.
Radyospor´da Özgür Sancar´la Haber Özel Programı´na katılan Adana Demirspor Başkanı Bekir Çınar‚ "Devre arasında Adana´da futboldaki muhalif sesler olarak bilinen Livorno‚ Celtic‚ Marsilya‚ AEK‚ ve St.Pauli gibi Avrupa´nın önemli takımlarının katılacağı bir turnuva düzenleyeceklerini söyledi.
Adana Demirspor Başkanı Bekir Çınar‚ Livorno ile yaptıkları özel maçın "Futbolda şiddete‚ ırkçılığa ve endüstriyel futbolun yarattığı sorunlara karşı anlamlı bir tepki olduğnu dile getirerek‚ bu önemli organizyonun yansımalarını çok iyi olduğunu belirtti ve dev bir organizosyonun müjdesini verdi.
Adana Demirspor devre arasında‚ kendisiyle aynı felsefeyi taşıyan Livono‚ Celtic‚ Marsiyla‚ AEK ve St.Pauli gibi Avrupa´daki önemli takımların katılacağı dev bir organizasyon düzenleyecek.
Başkan Bekir Çınar‚ "Livorno ve St.Pauli kulüpleri bu teklifi kabul ettiler. Diğer kulüplerle yaptığımız ön görüşmeler çok olumlu oldu. Adana sıcak bir iklim olması nedeniyle devre arası kamp çalışmaları için çok uygun... Tesis bakımından yeterliyiz. Mükemmel otellerimiz var. Bu turnuvayla hem felsefi duruşumuzu göstereceğiz. Hem de Adana´nın devre arası kamp çalışmaları için Antalya kadar yeterli olduğunu ispatlayacağız" dedi.
bozuk saat günde 2 defa doğruyu gösterir misali TRT'den mükemmel bir belgesel
Futbolun Asi Çocukları (http://www.trt.net.tr/Galeri/MedyaGoster.aspx?MedyaKodu=1ddde481-fb82-4897-bd23-0cda7e1192e7&KategoriKodu=287acb93-7149-456c-af32-51a4b4f6b8df&Baslik=Pusula%2022.%20B%F6l%FCm%20-%20Futbolun%20Asi%20%C7ocuklar%FD%28wmv)
mutlaka izlenmesi gereken bir belgesel.
Özellikle Aldo Dayı'ya ayrı bir parantez açmak lazım.çok sempatik ve sıcak biri.ayrıca harika bir Türkçesi var.saygıyla alkışlıyorum kendisini.
gercekten çok güzel bir belgesel olmuş
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.