|
|||||||
| Genel Futbol Takımımızla İlgili Tüm Konular, Düşünceler. Efsaneyi Burada Tartışıyoruz... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: x | |||
| x |
|
30 | 90,91% |
| x |
|
3 | 9,09% |
| Oy kullananlar: 33. Bu ankete oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Biçimleri Göster |
|
|
#276 |
|
Yer: Avni Aker'in Çimleri
|
hamsi'den logo mu oLur ya , millet dalga geçer
'1 Maçı 6-0 Kazanmaktansa, 6 maçı 1-0 Kazanmayı yeğlerim' "Fabio Capello" #10 Umut Bulut
|
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Yer: Avni Aker'in Çimleri
|
Alıntı:
'1 Maçı 6-0 Kazanmaktansa, 6 maçı 1-0 Kazanmayı yeğlerim' "Fabio Capello" #10 Umut Bulut
|
|
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Bu hayvanın adı liger.Kaplan ve aslan kırması.Çift doz hormona sahip olduğu için büyümesi asla durmuyor maalesef ve ölene kadar büyüyor bildiğim kadarıyla.Bu olsun demiyorum sadece paylaşmak istedim.Görüntü kirliliği yaptıysam özür...
|
|
|
|
#279 |
|
|
Eğer kaplan yapılacaksa renk konusunda şu olabilir; beyaz kaplan çizgi karakterinin gözleri mavi, çizgileride bordo yapılabilir.Sonuçta çocuklar için çizgi karakter olucak bu çizgileri bordo olmaz demeyin.Hemen hemen bütün maskotlar ve çizgi filmlerde hayvanlar insana benzetilir, renkleriyle rastgele oynanır.Çocukken izlediğiniz çizgi filmleri düşünün. ![]() NOT: Beyaz kaplanlar albino denilen bir hastalıkdan dolayı beyazdırlar.Bu hastalık tüylere renk veren hücrenin görevini yapamamasından kaynaklanıyor bildiğim kadarıyla.Sadece kaplan da değil insanlar da görülebilen bir hastalık.Ama beyaz kaplanlar az bulunur ve herzaman diğerlerinden değerlidir.
Hiçbir isim Trabzonspor'un üzerinde değildir ! En son b_m_61 tarafından düzenlendi : 20-06-2008 10:12 |
|
|
|
|
|
#280 |
|
Yer: Trabzon
|
yavru liger..............güzel de anlamını her sorana da anlatılmaz ki bu...
![]() şaka bir yana , resimlere bakınca bunun kaplan olmadığını yazacaktım ki , alttaki açıklamaları gördüm. Bu arada haftaya , ''çocukların'' fikirlerini de buraya ekleyeceğim . Başlıkta adı geçen öneriler ve diğerlerinden bakalım , bir grup çocuk ne çıkaracak..? Şahsi fikrim YUNUS tan yana... Kaplan lafı kulaklarımı tırmalamıştır yıllarca..Karadeniz Kaplanı ..pehhh...
|
|
|
#281 | |
![]() Kayıt Tarihi: 24-06-04
Yer: İstanbul-Türkiye
|
Alıntı:
...Aidatların çoğunu başkanlar veya başkan adayları ödüyor. ...Barcelona’nın 180 bin kongre üyesi var, bunlar delegeleri seçiyor, delegeler de başkanı seçiyor. Real Madrid’in kongre üyesi, 120 bine yakın... Banka sahibi bile olsan, bu kadar üyeyi ‘kafalayabilmen’ imkânsız.Y.öZDİL. |
|
|
|
|
|
|
#282 | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
#283 | |
|
Yer: Trabzon
|
Alıntı:
Benim kzım ve oğlum buradaki ''Kaya'' patentli Yunus figürlerine bayıldı .Yazıcıdan bir tane çıkarıp , kızımın dolabına astım bile... Çocuk gözüyle bakamıyoruz biz . İçimiz büyükten , güçlüden yana hep.Çocuklar öyle mi ki .......?
....................Celliac .................. En son Seyit Hoca tarafından düzenlendi : 20-06-2008 10:32 |
|
|
|
|
|
|
#284 |
|
Yer: Ordu - Trabzon Hattı
|
Objektif olmak lazım ben çocuk olsam hamsi olmak istemem ...
Biri halen daha bana hamsi diye hitap ettiğinde parçalayasım geliyor - ki çok parçaladım - ... Kaplan yakıştırmasının neden bu kadar tepki çektiğini anlamış değilim ... İstanbul medyası zamanında bize KARADENİZ HAMSİLERİ diye isim taksaydı hanginiz mutlu olurdunuz ???... Sırf İstanbul medyası tarafından yapıldı diye herşeye karşı çıkmak ne kadar mantıklı ??? ...
|
|
|
#285 |
|
Yer: TRABZON
|
yavru kaplan güzel ilgi çekici hamsi olsa çocuk bundan etkilenmez ama kaplan ilgi çekici olur bir çocuk için bernce böyle kalmalı
|
|
|
#286 |
![]() Kayıt Tarihi: 15-12-05
|
çocuklar hayvanları daha samimi buluyor esasen. yapacak bir şey yok. çok da kafaya takılacak bir şey değil. fırtına soyut bir kavram çocuklar için.
|
|
|
#287 |
![]() Yönetim Kurulu Grafik-Tasarım & Dergi Yöneticisi Kayıt Tarihi: 03-08-06
Yer: istanbul
|
![]() ![]() Kaplan ve Yavru Kaplan'ı sonuna kadar destekliyorum. Karadeniz Fırtanası sloganımız. Kaplan maskot kavramı için çok uygun bir figür. Estetik oluşu, zihnimizde yaptığı çağrışımları, -İstanbul alınganlığını bir kenara bırakırsak- bizimle özdeşleşmiş olması, ürün olarak pazarlamaya uygun olması kaplan fikrini güçlendiriyor bende. Maskot dediğimiz figür genelde güç kavramını vurgulamak için kullanılır. Kaplanın güçlü imajının karşısında Yunus çok masum ve sevimli kalıyor. Temelde herkes yunusu da seviyor kaplanı da. Ben mesela hamsiyi de çok seviyorum fakat tavada. Seçeceğimiz figürün bizi temsil etmesi, bir imaj oluşturması, bizim ve rakiplerimiz için yapacağı çağrışımlar önemli değil mi? Yavru Kaplan kavramını konuşuyorsak bu başlıkta, çocuğumuza Kaplanım demek Yunusum demekten daha iyi. Hem 'Trabzonspor'u Trabzon sınırları içine hapsetmeyelim' diyoruz hem hamsi, yunus diyoruz. Herkesin sevip kabul edeceği bir markadır Kaplan. Yunus ben de direkt İstanbul Deniz Taşımacılığı İDO'yu ve hızlı deniz otobüsünü çağrıştırıyor. ![]() Kaplan kostümünün üzerine giydirirsiniz formamızı, yanına da bir yavru kaplan, bu görüntü bile trübünleri coşturmaya yeter. Her gol attığımızda sevinç gösterisi yapar, bayrağımızı sallar. Maç başlamadan Kaplan topa şöyle bir vurup tribünleri 'gool!' diye coşturabilir, fakat yunus o kuyruğu ile kaleyi tutturabilir mi bilmiyorum. Yunus maskot kavramı için fazla sevimli bir hayvan. Hayvanın yüzünde kendinden bir tebessüm var. Yaşaması için su da lazım, ayakla oynanan bir oyun için, kuyruklu, suda yaşayan bir figür bana cazip gelmiyor. Kaplan ürün olarak zenginleştirilebilecek, pazarlanabilecek bir ürün. Arka sayfalarda paylaştığım gibi birçok ürüne uygulanabilir. 'Kaplan bize İstanbul basının bize yakıştırması' o zaman kötüdür zinhar kullanmayalım, alınganlığını da anlamıyorum. Boşverin İstanbul'u 'Kaplan maskot olarak bize uygun mu değil mi? bunu değerlendirelim. Kabul edelim veya etmeyelim; Kaplan Trabzonspor'u çağrıştırıyor. Rengine takılanlar kusura bakmasın ama, dünya üzerinde amazondaki renkli kuşların dışında bordo mavi hayvan yok! Giydirirsiniz Trabzonspor formasını Kaplana oldu bitti. Turuncu ve beyaz bordo mavi renklere yakışan bir renk, Kaplan çok iyi stilize edilmiş, bu iş için çok uygun bir figür; tokalaşabilir, çocuklarla fotoğraf çektirebilir, şut çekebilir, koşabilir, yunusla, balıkla bu hareketleri yaptıramazsınız. Geleneklerimize herkes bağlı, bizi biz yapan değerlere kimsenin birşey dediği yok. Maskot kavramıyla bunları örtüştüremiyorum ben. Ayrıca başkalarına malzeme verip 'burası leş gibi hamsi kokuyor' dedirtmek de istemiyorum. Çocuğumuza hamsiyi, köfteyi, mısırı sevdireceksek maskot olarak değil yemek kültürü olarak sevdirelim. Karadeniz Fırtınası vurgusunu kullanmaya da engel değil Kaplan, Reis olmaya da. "Dünyada Taka süren Kaplan yok ki" demeyin sakın bana, güldürmeyin beni. Kaplan figürüne formamızı giydirdikten sonra kemençe de çalar merak etmeyin. ( Aha! Dünyada kemençe çalan kaplan yok ki! Olmaz! Kaplan kemençe çalarsa ben oynamam! ) Trabzon'da veya Trabzon dışındaki Trabzonlu olsun veya olmasın Yavru Kaplanlı ürünleri herkesin daha çok seveceğine inanıyorum. Hatta Trabzonspor'u tutmayanlar bile arka sayfadaki ürünleri almak isteyecektir, yeter ki doğru pazarlansın. Kaplan istemeyiz diyenler hemen ve çok sert tepki verdiği için, sanki herkes öyle düşünüyor gibi bir algı var. Bence hiç te öyle değil. Artılarını eksilerini, olumlu, olumsuz etkilerini düşününce Kaplan figürü bana burada önerilen diğer isimlerden çok daha cazip geliyor. Katılmayabilirsiniz, bana gıcık da olabilirsiniz, sorun değil, fakat; ütfen benim de bu görüşüme siz saygı duyun. Kaplan iyidir iyi, kedigillerin sırtı yere gelmez. ![]()
En son a f s tarafından düzenlendi : 20-06-2008 11:46 |
|
|
|
|
|
#288 |
|
Yer: Ordu - Trabzon Hattı
|
@ a f s
Ağabey sana sonuna kadar katılıyorum . Hatipliğin benden daha iyi olduğundan doğal olarak benden çok daha iyi izah etmişsin ![]() De şu hamsi tavayı neden koydun oraya şimdi canımız çekti
|
|
|
#289 | |
|
Yer: AnakarA
|
Alıntı:
Kanımca bize hamsi diye hitap eden varlıklardan bahsetmek istemiş ![]()
|
|
|
|
|
#290 | |
|
|
Alıntı:
Yunus doğal haliyle sevimli zaten.Ancak sadece sevimli olması yeterli değil özellikle erkek çocuklar için.Aynı zamanda güçlü bir hayvan olmalı bence.Yavru kaplan hem sevimli hemde güçlü bir maskot olucakdır.İki tarafada hitap eder.Bjkli gsli arkadaşları biz aslanız biz kartalız derken bizim çocuklar biz yunusuz mu diycek.Çocuklara eziklik yaşatmış olmaz mıyız? Fenerinki saymıyorum bile çünkü ben çok dalga geçtim fenerin kanaryasıyla çocukken. Balık olursak bizde aynı konuma düşecez.Kriter olarak sadece özgün olmasını ele alırsanız bu hata olur. Yunus yada hamsi bizim asi, inatçı ve savaşçı ruhumuzu yansıtıyor mu?
|
|
|
|
#291 |
|
Yer: Ankara / Bodrum
|
Israrcıyım... ![]()
|
|
|
|
#292 |
|
Yer: İSTANBUL
|
YAW TARTIŞMAYA BİLE DEĞMEZ BU KONU. TABİİ Kİ KAPLAN!!!
ASLINDA HAMAM BÖCEEE DE OLABİLİR. ÇOK KARİZMATİK HAYVAN. ATOM BOMBASINDAN BİLE ETKİLENMİYOMUŞ
|
|
|
#293 |
|
Yer: Beldetün Tayyibetün
|
Madem kaplan olacak ; bari Karadenizdede yaşamış olan Hazar Kaplanı yada Torosların kuzeyi ve Anadoluda yaşamış olan Anadolu Parsı ( Pardus ) olsun .
Galatasaray'ın kullandığı aslan , Asya Kaplanı. O da eskiden Anadolu'da görülmüş türlerden biri .
|
|
|
|
#294 |
|
|
![]() ![]() Bu hayvan burda yaşıyor mu, üzerinde bordo ya da mavi yok gibi detaylara takılmayın bence.Yukarıdaki örneklere bakarsanız takımların formalarında kaplan renkleri yok.Takımların renkleri yeşil-kırmızı ve lacivert-beyaz. (Şuanda yok ama Anadolu kaplan yaşamıştır.)
|
|
|
#295 |
![]() Yönetim Kurulu Grafik-Tasarım & Dergi Yöneticisi Kayıt Tarihi: 03-08-06
Yer: istanbul
|
Bunlar olsun demiyorum sadece fikir vermesi için paylaşıyorum bizim Kaplanımız ve Yavru Kaplanımız özel olarak stilize edilmeli.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#296 |
|
|
![]() NOT: İnternetten buldum kendim yapmadım.
Hiçbir isim Trabzonspor'un üzerinde değildir ! En son b_m_61 tarafından düzenlendi : 20-06-2008 12:11 Gerekçe: Not eklendi |
|
|
|
|
|
#297 |
![]() Kayıt Tarihi: 22-08-06
Yer: İSTANBUL
|
a f s 'nin çalışmaları okadar güzelki.
Etkilenmemek mümkün değil. İzliyoruz.
|