Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Deli Petro (Vukasin Petranovic)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Deli Petro (Vukasin Petranovic)

Kannatimce Dünya Futbol Tarihi'nin en ilginç kalecilerinden birisiydi. Auta giden topları inanılmaz uçuş ve plonjonlarla kurtarma, ancak kaleye giden topları bir bahaneyle içeri alma gibi enteresan bir özelliğe sahipti. Özellikle kaleye havadan giden toplarda müthiş bir uçuş yapar, artislik zıplayışını havaya süzülürken ahenkle dans eden saçlarıyla daha da güzelleştirir, nice futbolcuya hayatının en güzel gollerinden birini atmış hissini verirdi. Kaleci pozisyonunda Nihat Tümkaya gibi bir yeteneği bile bozuk para gibi harcayan Trabzonsporumuz, bu büyük yeteneğe tam 2 sezon sabretme olgunluğunu (!) göstermiştir. Daha sonra Konyaspor'a transfer oldu ve bir sezonda tam 85 (yazıyla:seksen beş) gol yiyerek Konyaspor tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Son olarak 1-2 yıl kadar önce düzenlenen şöhretler organizasyonunda gördüm kendisini; saçlarındaki seyrelme dışında Trabzonspor sevgisi ve sempatikliğinden hiçbirşey kaybetmemişti...
    BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Petranoviç'i bende hatırlıyorum.
    Sempatikti evet ancak başka da bir numarası yoktu.
    Kaçtane maçı onun yüzünden kaybettik Allah bilir. Birde Trabzonspor yönetimine baskı yapardı, benimle anlaşın peşimde koşan çok diye.
    Gittiği zaman Celalettin Koçak gitmiş kadar sevinmiştim.
    Nasıl bir kaleci olduğu Lyon'u dörtlediğimiz maçlardan daha iyi anlaşılır.
    En son tigin tarafından düzenlendi; 25.02.2008, 18:10.
    "Arkasından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz. Köpekleri bilmem ama bu kurta Trabzonspor'un çok ihtiyacı var"

Yorum

"Aman Petranoviç.."
      Güçlülerin İktidarına Karşı; Trabzonspor!

Yorum

Benim aklıma karşıyaka maçı geliyor.Petranoviçe yetiştirememişti golculerimiz 3-4 kaybetmiştik

Yorum

Ya ben bu adamı severdim vallahi... Bir de karateciydi yanılmıyorsam, ondandı galiba atletikliği falan... Kaleci değildi ama en azından Victor Grisko'dan yakışıklı uşaktı

Yorum

Merak ettim şimdi
            Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
            iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
            “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
            Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

Barcelona'yı da ben hatırlatayım.!

7-2

Ama ne Barcelonaydı.
              Ama ne petranoviçti.
              Kareteci derlerdi,hatta siyah kuşak 3 dan.(yada dun)

Ofsayt taktikleri uygulayacağız diye kabak gibi en az 3 gol falan yedik diye hatırlarım.

Birde Kuuuman.!

Yorum

İlk olarak ilhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Merak ettim şimdi
                trabzonspor'un gelmis gecmis en kova kalecilerinden. 90'larin baslarinda kaleyi korumaya calismistir. uzaktan cekilen sutlara aval aval bakma akiminin onculerindendir kendisi. en fiyasko maclarindan bir tanesi de 7-2'lik unutulmaz barcelona macidir. ben o yasimda defterden silmistim, (ilkokul 5'teyim o vakitler) lakin daha yillar boyu durdu o kalede utanmadan, arlanmadan.(ALINTIDIR).
                En son LazAnisT tarafından düzenlendi; 25.02.2008, 19:12. Sebep: İMLA HATASI

Yorum

ben o tarihlere yetişemediğim için nasıl bir kaleciydi bilmiyorum ama yazılananlara göre kovaymış

Yorum

Ben biraz daha ileri gideyim.
                    Bu adamın yerine kalede standart bir kaleci olsaydı (Mesela Tolga) kesin şampiyon olur, avrupada çeyrek yada yarı final oynardık.
                    "Arkasından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz. Köpekleri bilmem ama bu kurta Trabzonspor'un çok ihtiyacı var"

Yorum

ben de petranoviçi çok iyi hatırlıyorum, özellikle barcelona maçını..1-0 öne de geçmemize rağmen 15 dadikada 5 gol yemişti...beni en çok şaşırtan ise koskoca Trabzonun kalecisi futbol hayatının sonlarında Mehmet Ali Erbili gol şov'unda şaklaban olmuştu ...(yanlış hatırlamıyorsam)

Yorum

pETRANoViç denilince aklıma Barcelona ve Lyon maçları gelir.Birde ligteki uzaktan yediği goller.Bİz atardık o yerdi,biz atardık o yerdi,O dönemde doğru dürüst bir kalecimiz olsaydı çok şey farklı olurdu.
                        Hasan Üçüncü nün çocukluğunda Ondan karate kursu aldığı rivayet ediliyor.
                        bordomavi.net
                        Trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi

Yorum

Uzun saçlarını önünü kapatıp gol yiyor diye kestirtmişti Mehmet Ali Yılmaz.

Hey gidi günler... Birde Viktor Grişkonun " kımallllllllllllllllll " diye bağırışını unutamam. adam futbol hayatı boyunca bu sesle kabuslar görmüştür kanaatimce.
                          Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

İlk olarak LazAnisT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            trabzonspor'un gelmis gecmis en kova kalecilerinden. 90'larin baslarinda kaleyi korumaya calismistir. uzaktan cekilen sutlara aval aval bakma akiminin onculerindendir kendisi. en fiyasko maclarindan bir tanesi de 7-2'lik unutulmaz barcelona macidir. ben o yasimda defterden silmistim, (ilkokul 5'teyim o vakitler) lakin daha yillar boyu durdu o kalede utanmadan, arlanmadan.(ALINTIDIR).
                            Film artistleri gibi bir surat ifadesi var

Resimdeki fotoğraf için büyüklerime birşey soracağım. Arma solda yıldız sağ tarafta bu ne ifade ediyor?
                            Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                            iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                            “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                            Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

o yildiz degil galiba formanin markasi oluyor erimanin sembolüne benziyor (erima bir marka)

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...
                              X