Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Hacısalihoğlu'ndan Açıklamalar
    11 Mart 2009 / 20:20
    Hacısalihoğlu, Galatasaray maçında iddialı olduklarını söyledi

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Galatasaray maçında iddiaları, mevcut kadroları ve saha avantajları ile istedikleri sonucu alacaklarını düşündüklerini söyledi.
    Bordo-mavili takımın antrenmanı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hacısalihoğlu, lig başından beri zirveye oynamaya çalışacaklarını ve Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini söylediklerini belirterek, ''Aynı şekilde de devam ediyor. Üstelik hakikaten herkesin kazanmayı düşündüğü iki maçta puanlar alamadık. Ancak ligi uzun bir maraton olarak düşünürsek, bazen beklenmeyen puan kayıpları olması normal'' dedi.
    Ligdeki yerleri konusunda kayıplarının bulunmadığını ifade eden Hacısalihoğlu, ''Çünkü bulunduğumuz yerde biz ağıtlar yakarken, bizim puanımıza yaklaşan kulüplerin çok başarılı olduğu söyleniyor. Onlar ne yapmış? Bizim bulunduğumuz konuma yaklaşmışlar. Trabzonspor, bu kayıpları devam ettirmez, bundan sonraki maçlarını başarıyla tamamlar umudundayız'' diye konuştu.
    Hacısalihoğlu, bordo-mavili taraftarların da bu düşüncede olması gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti:
    ''Taraftarın maçın 90. dakikasına kadar desteğini sürdürerek, takımına destek olması lazım. Sevmek yalnızca iyi günde değil, kötü günde de destek olarak sürdürülmesi gereken bir şeydir. Trabzonspor taraftarı, bunu birçok kez başarmıştır. Camia olarak lig sonunu mutlu olarak tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Beş takımın da iddiası var ve bundan sonra da çok maç var. Zirvede sıralama değişebilir. Bizim şu anda bulunduğumuz konuma ligdeki 15 takım gıpta ile bakıyor. Sezon sonunda 17 takımın bizim bulunduğumuz yeri kıskanmasını istiyoruz.''

-GALATASARAY MAÇI-
    Hacısalihoğlu, ligde dört büyük takımın arasındaki maçların iddialı ve sonuçları önceden belirlenemeyen maçlar olduğunu ifade ederek, ''Galatasaray ile de öyle bir maç yapacağız. Rakibinin eksikliklerinin olması çok da önemli değil. Çünkü kadrolarında o formayı giyecek başka futbolcular var. Ancak iddiamız, mevcut kadromuz, saha avantajımız ile bu maçtan istediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyoruz'' dedi.
    Futbolcuların zaman zaman formsuz ya da şansız dönemler yaşayabileceklerini dile getiren Hacısalihoğlu, ''Bir topa vurabiliyorsunuz, direğe vurup çıkıyor. 2 santimetre yönü değişse gol olacak ve maç farklı olacak. Zaman zaman bunlar olabiliyor. Ama mesela Konyaspor maçında takımın kötü oynadığını kimse söylemiyor. Bir maçta kaçırılabilecek gol pozisyonlarından fazla gol kaçırdık'' diye konuştu.
    Hacısalioğlu, deplasmanlarda iç sahaya göre daha başarılı olmalarına ilişkin olarak ise şunları söyledi:
    ''Trabzon'a gelen birçok takım, kendi ceza alanı içerisinde oyunu kabul ediyor. Bu durumda da gol atmak zorlaşıyor. Zaman zaman da gol yiyebiliyorsunuz. Takımın başarması gereken kapalı defanslar karşısında gol atma becerisi olmalı. Son iki maçta istediğimiz gibi bu işler cereyan etmedi. Umuyoruz ki, bundan sonraki maçlarda şanssızlığı da rakipleri de yeneceğiz
    Trabzonunsesi.com

Yorum

• Radyo BMN yayında;

Yorum

• Trabzon'da Doğan sesleri
        Bordo-Mavililer, Galatasaray maçından sonra hoca değişikliğine gidebilir. Bazı yöneticiler takımın başında Ziya Doğan’ı istiyor.

Lig'de üst üste alınan kötü sonuçlar teknik direktör Ersun Yanal’ın koltuğunu tehlikeye attı. Yapılan trilyonluk transferlere rağmen takımın ligde bir türlü istenilen istikrarı yakalayamaması, bazı yöneticileri kızdırdı. Kötü gidişin faturasını Yanal’a kesen bazı yöneticilerin, Başkan Şener’e takımın başına Ziya Doğan’ın getirilmesi için baskı yaptığı öğrenildi.

Yöneticilerin G.Saray karşısında alınacak bir mağlubiyetin ardından Yanal’ı hemen gönderip, yerine Doğan’ın getirilmesinden yana tavır aldığı da belirtiliyor. Yöneticilerin, Bordo-Mavili ekibi 2 kez çalıştıran 2003-2004 sezonunda Trabzonspor’a Türkiye Kupası’nı kazandıran ve takımı Devler Ligi’ne taşıyan Doğan’ın kötü gidişi durdurabileceği düşüncesini taşıdıkları ileri sürülüyor.

KAYNAK : FOTOSPOR (Ben Trabzon da kendini vurdurmak isteyen olduğunu zannetmiyorum ama gülün diye koydum bu haberi)
        UEFA KANIRTA KANIRTA AÇTI ŞEMSİYEYİ....ARTIK UEFA DAN TESCİLLİ BİR HIRSIZIMIZ, BİR DE ŞAMPİYONUMUZ VAR....82 HELAL PUAN ALIN TERİYLE ŞAMPİYON TRABZONSPOR....TEŞEKKÜRLER SADRİ BAŞKAN VE EKİBİ, TEŞEKKÜRLER BATMAYAN GÜNEŞİMİZ, TEŞEKKÜRLER YÜREKLİ FUTBOLCULARMIZ, TEŞEKKÜRLER PAYDAŞLAR.....

Yorum

• Maç saati değişikliği iptal edildi

12 Mart 2009 / 10:34

Trabzonspor'un 21 Mart 2009 Cumartesi günü Gaziantep'de Gaziantepspor'la oynayacağı maçın saatinin 15.15'ten 19.00'a alındığı yönündeki bildiri iptal edildi.

Trabzonspor'un ligin 25. haftasında 21 Mart 2009 Cumartesi günü Gaziantep'de Gaziantepspor'la oynayacağı maçın saatinin 15.15'ten 19.00'a alındığı yönündeki bildiri iptal edildi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre karşılaşmanın başlama saati daha önce belirlendiği gibi Cumartesi saat 15.15 oynanacak.

Kaynak: haber61
          hepsi bu kadardır; adı yaşamak...

Yorum

• Yanal'ın G.Saray'a şansı tutmuyor
            12 Mart 2009 Perşembe 09:57
            Turkcell Süper Lig'de Şampiyonluğu hedefleyen Bordo-Mavililer, pazar günü en kritik sınavlardan birine çıkacak.

Ne Ersun Yanal’ın ne de Trabzonspor’un Cim Bom’a şansı tutmuyor. Ancak bu kez durum farklı... Sahasında üst üste iki kez taraftarlarını üzen Fırtına için zirve şartı Galatasaray’ı devirmek

Bu pazar şölen var
            Trabzonspor için bu pazar diğerlerinden çok farklı olacak... Liderin bir puan gerisinde bulunan Bordo-Mavililer, 24. haftada Galatasaray sınavına hem şampiyonluk yarışı için hem de rakibine karşı şanssızlığı kırmak için Avni Aker’e çıkacak. Lig tarihinde Cim Bom’a karşı oynadığı toplam 69 karşılaşmanın 31’ini kaybeden Karadeniz ekibi, 21 kez sahadan galip ayrılırken, bu maçların 17’sinden beraberlik elde etti. Trabzon’un hocası Ersun Yanal’ın da Galatasaray’a karşı şansı hiç tutmuyor.

Geri sayım başladı
            Galatasaray'a karşı 5 farklı takımda rakip olan teknik direkör Yanal, Sarı-Kırmızılılar’a 17 maçta yalnızca 3 kez üstünlük sağlayabildi. Galatasaray maçlarının 11’inden mutsuz ayrılan Yanal için de ayrı bir önemi olan 90 dakika, tribünleri de geri sayıma geçirdi. Zirve yarışının kızıştığı haftalarda rakibini Avni Aker’de puansız göndermeyi hedefleyen Trabzonspor, evinde üst üste Denizlispor ve Konyaspor mağlubiyetlerini unutturarak şampiyonluk için de büyük avantaj yakalayacak.

Yanal’ın Galatasaray karnesi

SEZON HAFTA TAKIMI SKOR
            1995-96 34. DENİZLİ 0 - 1 (d)
            1996-97 8. DENİZLİ 0 - 2 (d)
            1999-00 13. DENİZLİ 2 - 4
            2000-01 15. ANKARAGÜCÜ 1 - 3
            2000-01 32. ANKARAGÜCÜ 2 - 1 (d)
            2001-02 15. ANKARAGÜCÜ 2 - 1
            2001-02 32. ANKARAGÜCÜ 0 - 2 (d)
            2002-03 14. GENÇLERBİRLİĞİ 1 - 0
            2002-03 31. GENÇLERBİRLİĞİ 1 - 1 (d)
            2003-04 4. GENÇLERBİRLİĞİ 1 - 2 (d)
            2003-04 21. GENÇLERBİRLİĞİ 2 - 2
            2005-06 23. MANİSA 2 - 4 (d)
            2006-07 3. MANİSA 2 - 2
            2006-07 20. MANİSA 0 - 4 (d)
            2007-08 13. TRABZON 0 - 1
            2007-08 30. TRABZON 0 - 1 (d)
            2008-09 7. TRABZON 0 - 3 (d)

Trabzonspor-Galatasaray

O G B M A Y
            İç saha 34 15 8 11 42 33
            Dış saha 35 6 9 20 31 54
            Toplam 69 21 17 31 73 87

En farklı galibiyeti: 4-1 1995-1996 7.hafta
            En farklı yenilgisi: 0-4 (d) 2000-2001 34.hafta
            En gollü maçları: 5-3 (d) 1998-1999 12.hafta
            Son galibiyeti: 3-1 2006-2007 7.hafta
            Son yenilgisi: 0-3 (d) 2008-2009 7.hafta
            Son beraberliği: 1-1 2005-2006 25.hafta
            hiç kimse TRABZONSPOR'dan daha büyük olamaz. Bir futbolcu için kulüp yönetimine kin kusan bence taraftar olamaz.

Yorum

• Haftanın hakemleri açıklandı
              12 Mart 2009 Perşembe 13:20
              Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında görev yapacak hakemler açıklandı. 15 Mart Pazar günü yapılacak Trabzonspor - Galatasaray maçını yönetecek hakem...

Süper Lig'in 24. hafta karşılaşmalarında düdük çalacak hakemler şöyle:

13 Mart CUMA

20:00 Fenerbahçe - Kocaelispor (Mustafa Kamil Abitoğlu)

14 Mart CUMARTESİ

13.30 Antalyaspor - İst. Büyükşehir (Bünyamin Gezer)

13.30 Konyaspor - G.Antep (Halis Özkahya)

15:15 Ankaragücü - Sivasspor (Cüneyt Çakır)

19.00 Beşiktaş - Gençlerbirliği (Deniz Çoban)

15 MART PAZAR

13.30 Denizlispor - Hacettepe (Özgür Yankaya)

13.30 Eskişehirspor - Bursaspor (Selçuk Dereli)

15:15 Ankaraspor - Kayserispor (Fırat Aydınus)

19.00 Trabzonspor - Galatasaray (Yunus Yıldırım)
              hiç kimse TRABZONSPOR'dan daha büyük olamaz. Bir futbolcu için kulüp yönetimine kin kusan bence taraftar olamaz.

Yorum

• Anlamlı buluşma

Takımımızın Galatasaray ile oynayacağı Turkcell Süper Ligi maçı öncesinde camiamız adına anlamlı bir buluşma yaşanacak.

Kulübümüzün Kurucu Başkanı Ali Osman Ulusoy, Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, eski başkanlarımızdan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, yine eski başkanlarımızdan Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın ve Özkan Sümer karşılaşma için biraya gelecekler.

Trabzonspor camiasının birlik bütünlüğünü tüm ülkeye göstermesi açısından büyük önem taşıyan buluşma Galatasaray maçı öncesinde verdiği bu mesaj oyuncularımız moral ve güç kaynadığı olacak.

resmi site
                ...TRABZONSPOR...
                "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• İlk olarak ALihaN ERTüRK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Başkanımız Sadri Şener bugün ( 12.03.2009 )saat 18.00'de Ligtv'de Günün Konuğu programına konuk olacak.
                  ..........
                  Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                  Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                  Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                  Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Gözlemci ve Temsilciler Belli Oldu

Turkcell Süper Lig'in 24. hafta karşılaşmalarında görev alacak gözlemci ve temsilcileri açıklandı.

Buna göre takımımızın Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmada Halit Gerçeker hakem gözlemcisi, Hakkı Özgenel ve Mehmet Betni de Federasyon Temsilcisi olarak görevlendirildiler.

Resmi Site

Yorum

• Tesislerde bulunan kulüp başkanı Sadri Şener ile Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu da idman sahasına gelerek ısınma hareketlerini bir süre izledi. Şener, Gineli oyuncu İbrahim Yattara ile de bir süre sohbet etti.

Antrenman öncesi Trabzonlu bazı yerel basın çalışanları, futbolculara baklava ikram etti.

maraton.com.tr
                      Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                      Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                      Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Başkanımız Sadri Şener, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Konyaspor mağlubiyetine üzüldüklerini belirten Şener, “Konyaspor’a mağlup olduk. Galatasaray’a da mağlup olabiliriz. Futbol bu. Ancak biz yenilgilerden sonra doğacak tepkilerden hareketle iş yapamayız. Bunu daha önce de söyledim. Birkaç yenilgide hocaya yüklenilir, sonra bize sıra gelir. Bu usuldür ve doğaldır. Kaybedilmiş hiçbir şey yok. Fikstür avantajımız var. Umuyorum ligi en iyi yerde bitireceğiz” dedi.

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal’la gelecek yılın planlarını yaptıklarını belirten Şener, “Hocamızla gelecek yıl kimi alalım diye konuşuyoruz. Ersun hoca Türkiye’deki en iyi hocalardan bir tanesi. Eğitimli bir isim. Her konuda çalışıyor. Bir sıkıntımız yok. Bu hafta yenersek Galatasaray biraz geride kalır ancak yine de hiçbir şey değişmez. Bakın Beşiktaş nereden nereye geldi. Son 4 haftaya girerken durum netleşebilir. Biz Antep’e giderken Beşiktaş Sivas’la oynayacak. Bu takımların ikisi de üç puan alamaz. Yani kayıplar yaşanacak. Bunları hesaplarsanız avantajlıyız. İyi bir takımımız var” diye konuştu.

Alanzinho’yla ilgili yapılan eleştirilere de değinen Şener, kendisine göre Brezilyalı futbolcunun gelecek yıl Türkiye’nin en iyi futbolcularından biri olacağını ifade etti.

Şener sözlerini şöyle sürdürdü; “Galatasaray maçı öncesinde eski başkanlarımızla bir yemek yemeyi planlıyoruz. Sadece saha sonuçları değil, sosyal yapıyı da güçlendirmek istiyoruz. Bu kulübe emekleri var. Bizden sonra gelenler de bu tür yaklaşımlarda bulunurlarsa sosyal yapı güçlenir”

Bu yıl şampiyonluktan bahsetmediklerini söyleyen Şener, “Ancak gelecek yıl bahsedeceğiz. Yabancılarımız daha iyi olacak. Alışma süreçlerini geçirdiler. Genç oyuncularımız yetişiyor. İki takviyeyle çok daha iyi yerlere gelebiliriz” yorumunu yaptı.

Resmi Site
                        İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/
                        Ve Bordo Mavili Güzel Amblemli İngiliz Takımı http://theterras.co.uk/main.htm

https://twitter.com/HuseyinnKurt

Yorum

• Basketbol takımımız Olin Gençlik'i konuk edecek

Basketbol takımımız TB2L 2008-2009 sezonu 21. haftasında 14 Mart Cumartesi günü Olin Gençlik ile karşılaşacak. 19 Mayıs Spor Salonu'nda oynanacak müsabaka saat 16.00'da başlayacak.

bordomavi.net
                          Trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi

Yorum

• Yönetim Galatasaray maçı galibiyetine süper pirim verecek

Galibiyete Süper Pirim

15 BİN TL

Trabzonspor'da yönetim, hayati G.Saray maçı için futbolculara prim dopingine hazırlanıyor. Bu sezon hiçbir derbinin kazanılmaması nedeniyle ekstra primleri kazanamayan Bordo-Mavililer'de yönetim, normal derbi galibiyeti primini yine ikiye katlayarak 15 bin TL'ye çıkarttı. Trabzonspor'da futbolcular, G.Saray karşısında alınacak galibiyette böylelikle ilk kez çifte prim alacak. G.Saray maçının kazanılması durumunda ondan sonraki G.Antep deplasmanında da yönetimin, özel prim vermeyi amaçladığı da öğrenildi.

spor61
                            ...TRABZONSPOR...
                            "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• Alanzinho: 'Taraftarımız büyüleyici'
                              13 Mart 2009 Cuma 13:22
                              Trabzonspor’un Brezilyalı futbolcusu Alanzinho, kısa süre içinde bordo-mavili takıma katkı sağlamaya başlayacağını söyledi.

Trabzonspor’un Brezilyalı futbolcusu Alan Carlos Gomes Da Costa (Alanzinho), kısa süre içinde bordo-mavili takıma katkı sağlamaya başlayacağını söyledi.

Alanzinho, Trabzonspor’a Norveç’te lige verilen iki aylık aranın ardından geldiğini belirterek, "Bundan teknik heyetin de bilgisi var. Oradaki son resmi maçımı iki ay önce oynamıştım. Buraya gelir gelmez üst düzey katkı sağlamam kolay olmuyor" dedi.

Bu nedenle kendisi için hazırlanan idman programlarında bu durumun göz önüne alındığını ifade eden Alanzinho, "Ancak taraftarlar hemen yüzde yüz performans göstermemi istiyor. Ben de istiyorum ancak nihayetinde olmuyor. Yepyeni bir yerdeyim ve belirli bir aradan sonra buraya geldim. İdman programları fiziksel durumumla denk düşüyor, bu da uyum sürecini erken atlatmamı sağlayacak. Yani kısa süre sonra gerçek anlamda katkı sağlamaya başlayacağım" diye konuştu.

Hem futbolcu arkadaşlarının, hem teknik heyet hem de yöneticilerin uyum sürecini erken atlatması için elinden geleni yaptığını anlatan Alanzinho, bu nedenle de idmanlarda neredeyse kendisini parçaladığını, Norveç ligine oranla buraya daha çabuk adapte olacağını düşündüğünü kaydetti.

"TARAFTAR BÜYÜLEDİ"
                              Alanzinho, Brezilya’da Flamengo gibi büyük bir taraftara sahip kulüpte forma giydiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Brezilya’nın en ateşli ve kulübüne sahip çıkan taraftarına sahip Flamengo. Ancak buradaki ilk maçımda Ankara’da gördüğüm tablo beni çok şaşırttı. Deplasmandayız ve ev sahibi takım taraftarlarından daha çok Trabzonspor taraftarı var. Yani tribündeki taraftarların büyük çoğunluğunun Trabzonspor taraftarı olmasından etkilendim. Futbol kariyerimde ilk kez deplasmandayken kendi taraftarlarımızın daha çok olduğu bir maça çıktım. Hatta Brezilya’daki arkadaşlarımla konuştum ve şaşkınlığımı onlara da aktardım. Bu benim için oldukça hayret vericiydi."

Alanzinho kolundaki yıldız dövmesinin etrafında bulunan 25 çizginin forma numarasını gösterdiğini, Agnus Dei yazısının da ’Tanrı’nın kuzusu’ anlamına geldiğini belirtti.

Brezilyalı oyuncu, idolündeki iki kişiden ilkinin Zico olduğunu kaydederek, "O hem futbolculuk kariyeri hem de tüm yaşamı boyunca örnek
                              alınabilecek bir kişilik. Futbolculuk dönemine yetişemedim ancak videodan birçok maçını izledim. Bir de Maradona var. Onun ise sadece futbolculuk yeteneklerini idol olarak kabul ediyorum" diye konuştu.

Alanzinho, kolbastı oyununa ilişkin ise "Afrikalılar ile Brezilyalılar’ın biraraya geldiği anlarda böyle danslar da kaçınılmaz olur.
                              Burada da kolbastı oyunu çok güzel. Ayrıca böyle hareketler takım olduğumuzu, birlikten keyif aldığımızı taraftarlara gösteriyor. Gelmeden önce takımın bazı maçlarını izledim. Kazandıktan sonra mutlaka beraber oynadıklarını gördüm. Çok hoşuma gitti. Ayrıca Trabzon’un kültürel olarak Brezilya’ya benzediğini düşündüm" dedi.

Geçen sezon Norveç’te şampiyonluk yaşadığını aktaran Alanzinho, şöyle devam etti:

"Buradaki duruma baktığımda arada benzerlikler olduğunu görüyorum. Yeni kurulmuş ve büyümekte olan bir takımın içindeyim. Şampiyonluk şansımızı da Fenerbahçe maçını izleyip, Ankaraspor maçında yer aldıktan sonra yüksek görüyorum. Teknik kadro ve oyuncular belli ki buna şartlanmışlar, işi başarıyla götürüyorlar. Maç maç hedefimiz doğrultusunda nerede olduğumuzu göreceğiz. Bir maç bitecek değerini düşüneceğiz."

MİLLİ TAKIM BEKLENTİSİ
                              Alanzinho, Brezilya Milli Takımı ile ilgili büyük beklentilerinin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Norveç’te geçen 3,5 yılın ardından bana vatandaşlık teklif ederek kendi ülkelerinin milli takımında oynatmak istediler. Hatta teklifin üzerinde baskılar yapıldı. Ama kabul etmedim. Çünkü ben Brezilya Milli Takımı’nda oynamayı çok istiyorum. Buraya geldikten sonra şansımın arttığını düşünüyorum. Çünkü Türkiye, diğer Avrupa ligleri gibi izlenme oranı yüksek bir lig. Teknik direktörler takip ediyor. Ayrıca mevcut teknik direktör Dunga, sadece İtalya, İspanya, İngiltere liglerini değil tüm ligleri yakından izlemeye çalışıyor. O yüzden Trabzonspor’da iyi bir performans gösterirsem, milli takıma gitme olasılığım yükselir."

Yorum

• Alem fm şuanda Trabzondan yayın yapıyor sahildeler .Yayın aracının yanında gezici bir sağlık taraması yapan otobüs var.Her şey ücretsiz.

Yorum

Çalışıyor...
                                X