Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Takım Antrenmanları ve Antrenman Analizi/Önerileri

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Takım Antrenmanları ve Antrenman Analizi/Önerileri

Öncelikle böyle bir başlık açmamın nedeni forumda buna yönelik bir başlık olmaması [Eğer böyle bir konu varsa bu yazdıklarımı oraya aktarırsanız sevinirim] ve hali hazırda youtube kanalımızdan izlediğimiz antrenmanları yorumlamak. Antrenmanlar üzerinde durmak. Daha önce bu işin içinde olup başarılar elde eden ve tecrübesi olanların bilgilerinden ve yönlendirmelerinden faydanalanmaktır.

Bildiğimiz gibi takımımız kötü bir yolda ilerliyor. Hatta Trabzonspor tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Tabi ki de bu sonuçların nedeni %60-70 gibi bir oranlarla antrenman ve oyun kurgusu aşılamasından geçiyor.
    Bugün twitterda gezerken bir video denk geldi. TRTSPOR'da bir programda CEM DİZDAR'ın yaptığı öneri kafama aşırı derecede yattı.
    Video burada ; https://twitter.com/i/videos/8032055...ource=facebook

Videodaki içeriği maalesef yazamayacağım izleyip birinci ağızdan olduğu gibi duyarsanız memnun olurum.
    Evet renkdaşlarım bu video hakkında ve Trabzonspor Antrenmanları hakkında yorumlarını bekliyorum.

TRABZONSPOR'UN ANTRENMANLARDAKİ SORUNU NE?
    İlk gördüğüm ve maçta etkisini göremediğim sorunu anlatayım.
    Bu videonun 48. saniyeden sonrasını izleyin lütfen ;

Evet sonuca gelelim ben bu antrenmanı youtube sayfasında "defalarca" gördüm. Çok da şaşırdım. Anladığım kadarı ile isabetli kafa pası için uygulanan bir antrenman. ANCAK tüm maçlarımızı izlediğim halde bu verimi bir türlü göremedim. Defansta kafayla top uzaklaştırma olsun keza orta sahada kafayla pas veya forvette olsun neredeyse hepsi hatalı eğer oranlarsak bu %80 gibi değerlere takabul eder.

Evet tekrar soruyorum.
    En son muratoztuurk tarafından düzenlendi; 28.11.2016, 16:59.
    "Gerçek ol, görülmeyene mercek ol."

Düşünce olarak çok güzel bir başlık olabilir ama bu konuda fikir belirtebilmek için hem takımın tüm idmanlarını seyretmek, hem saha içinde yaşananlara tamamen hakim olmak, hem de biraz antrenörlük bilgisi gerekiyor.

Sorsan herkes teknik direktör ama şu forumda yazanların tamamına yakınının antrenörlük bilgisi, amatör takımda hocasından ve beden eğitimi dersinde öğretmeninden kapabildiği kadar (Ben de dahil) Kaldı ki amatörde haftada 1-2 yapılan idmanla üst lig seviyesindeki idmanlar arasında dağlar kadar fark var.

Bu yüzden bu başlıktan güzel ve doyurucu cevaplar çıkması çok zor, inşallah yanılır da birşeyler öğrenebilirim.
    BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

o antremana ben de uyuz oluyorum. kaynaşma amaçlı olabilir. futbolcular topu tuttuklarında etraflarına bakıp arkadaşlarını arıyorlar, öyle bir alışkanlık kazanılıyor olabilir. bir de zeki atlıyor, sıçrıyor, komik görüntüler oluşuyor, gülüşmeler oluyor, moral değerleri yükseliyordur. benden bu kadar...

Yorum

İlk olarak muratoztuurk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Öncelikle böyle bir başlık açmamın nedeni forumda buna yönelik bir başlık olmaması [Eğer böyle bir konu varsa bu yazdıklarımı oraya aktarırsanız sevinirim] ve hali hazırda youtube kanalımızdan izlediğimiz antrenmanları yorumlamak. Antrenmanlar üzerinde durmak. Daha önce bu işin içinde olup başarılar elde eden ve tecrübesi olanların bilgilerinden ve yönlendirmelerinden faydanalanmaktır.

Bildiğimiz gibi takımımız kötü bir yolda ilerliyor. Hatta Trabzonspor tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Tabi ki de bu sonuçların nedeni %60-70 gibi bir oranlarla antrenman ve oyun kurgusu aşılamasından geçiyor.
        Bugün twitterda gezerken bir video denk geldi. TRTSPOR'da bir programda CEM DİZDAR'ın yaptığı öneri kafama aşırı derecede yattı.
        Video burada ; https://twitter.com/i/videos/8032055...ource=facebook

Videodaki içeriği maalesef yazamayacağım izleyip birinci ağızdan olduğu gibi duyarsanız memnun olurum.
        Evet renkdaşlarım bu video hakkında ve Trabzonspor Antrenmanları hakkında yorumlarını bekliyorum.

İlk gördüğüm ve maçta etkisini göremediğim sorunu anlatayım.
        Bu videonun 48. saniyeden sonrasını izleyin lütfen ;

Evet sonuca gelelim ben bu antrenmanı youtube sayfasında "defalarca" gördüm. Çok da şaşırdım. Anladığım kadarı ile isabetli kafa pası için uygulanan bir antrenman. ANCAK tüm maçlarımızı izlediğim halde bu verimi bir türlü göremedim. Defansta kafayla top uzaklaştırma olsun keza orta sahada kafayla pas veya forvette olsun neredeyse hepsi hatalı eğer oranlarsak bu %80 gibi değerlere takabul eder.

Evet tekrar soruyorum.

Bu antrenmanda 0:48'den sonraki çalışma benim anlayışıma göre eğlenceli bir ısınma programı.
        Kafayla top uzaklaştırma ile alakası yok benim anlayışıma göre.
        Ayrıca idman programı baştan sona birbirine bağlantılı olmalı.
        Yani Lego taşları gibi uyumlu olmalı. Isınmasından idman bitişine kadar.
        Ersun Yanal ilk Trabzonspor'a geldiğinde Almanya kampında idman izlemek için gidiş geliş 1.800 km yol yaptım.
        Harika idman yaptılar.
        Sonrasında bir çok kez izledim ve idmanlarını kendi adıma beğendim.
        Ancak şunu belirtmek isterim ki, hem Türkiye'de hem de Almanya'da çok idman izledim.
        Arada dağlar kadar fark var!

Ben Almanya'da UEFA A Lisans eğitimi aldım ve gittiğim tüm güncelleme programlarında Bundesliga takımları çalıştıran tecrübeli hocalar gördüm ve hepsi yeni bir şeyler öğrenmek için çabalıyorlar.
        Türkiye'de durum nasıl bilemiyorum tabi.

Neyse konuyu saptırdım...
        Bence hocanın yanısıra yardımcıları da çok çok önemli.
        Ve Ersun hocanın daha önceki yardımcıları ile şu ankiler arasında kalite farkı var.

Ben nasıl idman yaptırdığımı izlemek isteyen olursa buyursun:

Bugün dünden akıllı değilsen kayıptasın!

Yorum

İlk olarak Mehmet Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Bu antrenmanda 0:48'den sonraki çalışma benim anlayışıma göre eğlenceli bir ısınma programı.
          Kafayla top uzaklaştırma ile alakası yok benim anlayışıma göre.
          Ayrıca idman programı baştan sona birbirine bağlantılı olmalı.
          Yani Lego taşları gibi uyumlu olmalı. Isınmasından idman bitişine kadar.
          Ersun Yanal ilk Trabzonspor'a geldiğinde Almanya kampında idman izlemek için gidiş geliş 1.800 km yol yaptım.
          Harika idman yaptılar.
          Sonrasında bir çok kez izledim ve idmanlarını kendi adıma beğendim.
          Ancak şunu belirtmek isterim ki, hem Türkiye'de hem de Almanya'da çok idman izledim.
          Arada dağlar kadar fark var!

Ben Almanya'da UEFA A Lisans eğitimi aldım ve gittiğim tüm güncelleme programlarında Bundesliga takımları çalıştıran tecrübeli hocalar gördüm ve hepsi yeni bir şeyler öğrenmek için çabalıyorlar.
          Türkiye'de durum nasıl bilemiyorum tabi.

Neyse konuyu saptırdım...
          Bence hocanın yanısıra yardımcıları da çok çok önemli.
          Ve Ersun hocanın daha önceki yardımcıları ile şu ankiler arasında kalite farkı var.

Ben nasıl idman yaptırdığımı izlemek isteyen olursa buyursun:

https://www.facebook.com/pg/Mehmet-%...=page_internal
          Direkt olarak tecrübeli birinden yanıt almak çok güzel oldu. Videolarını izleyeceğim.
          Peki sorum şudur;

Ersun Yanalın "FULL" antrenmanını yerinde takip ettiniz ve yazdıklarınızdanda takdir ettiğinizi düşünüyorum. Peki futbolcular bu mükemmel antrenmanlara karşı neden doğru yolu bulamıyor sizce? Bu doğru yolu bulamamanın ard ardına gelen yenilgilerle bağlantısı ne düzeydedir? Düzelmesi için sizce Ersun Yanal'ın tavrı "SERT" olarak değişmeli midir?
          En son muratoztuurk tarafından düzenlendi; 28.11.2016, 16:53.

Yorum

İlk olarak oflubektas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Düşünce olarak çok güzel bir başlık olabilir ama bu konuda fikir belirtebilmek için hem takımın tüm idmanlarını seyretmek, hem saha içinde yaşananlara tamamen hakim olmak, hem de biraz antrenörlük bilgisi gerekiyor.
            Sorsan herkes teknik direktör ama şu forumda yazanların tamamına yakınının antrenörlük bilgisi, amatör takımda hocasından ve beden eğitimi dersinde öğretmeninden kapabildiği kadar (Ben de dahil) Kaldı ki amatörde haftada 1-2 yapılan idmanla üst lig seviyesindeki idmanlar arasında dağlar kadar fark var.
            Bu yüzden bu başlıktan güzel ve doyurucu cevaplar çıkması çok zor, inşallah yanılır da birşeyler öğrenebilirim.
            Teşekkürler. Bakalım Sizede bu bildirim olsun. 3. Yanıtı görmeniz için. Antrenman bilgisi olan bir abimiz cevap yazdı.
            İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            o antremana ben de uyuz oluyorum. kaynaşma amaçlı olabilir. futbolcular topu tuttuklarında etraflarına bakıp arkadaşlarını arıyorlar, öyle bir alışkanlık kazanılıyor olabilir. bir de zeki atlıyor, sıçrıyor, komik görüntüler oluşuyor, gülüşmeler oluyor, moral değerleri yükseliyordur. benden bu kadar...
            Kaynaşma amaçlı olsada sonuç tek bir eylem ve sıkça gördüğümüz bir antrenman. Sonuçta kafalarını kullanıyorlar yani. Peki bu neden sahaya yansımıyor kafa atmak o kadar mı zor anlama veremiyorum.

Yorum

İlk olarak muratoztuurk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Direkt olarak tecrübeli birinden yanıt almak çok güzel oldu. Videolarını izleyeceğim.
              Peki sorum şudur;

Ersun Yanalın "FULL" antrenmanını yerinde takip ettiniz ve yazdıklarınızdanda takdir ettiğinizi düşünüyorum. Peki futbolcular bu mükemmel antrenmanlara karşı neden doğru yolu bulamıyor sizce? Bu doğru yolu bulamamanın ard ardına gelen yenilgilerle bağlantısı ne düzeydedir? Düzelmesi için sizce Ersun Yanal'ın tavrı "SERT" olarak değişmeli midir?
              Ersun Yanal'ın izlediğim idmanları bu dönemden evveldi.
              Bu gelişinde daha izleyemedim, ancak kendisinin formsuz ve ekibinin yeterli kaliteye sahip olmadığına inaniyorum.
              Ersun Yanal'ın kaliteli hoca olduğundan iüphem yok. Türkiye'de ilk 5'de bence.
              Ama iyi bir hoca her takımda iyi olacak diye bir şey yok.
              Oyun anlayışına göre oyuncu sayısı nedir kadroda? Yetersiz olduğunda ortaya çıkan budur.
              Maalesef Ersun hoca bu dönem çizgisinden çıkmış gibi geliyor bana.

Ersun hoca şu anki durumda cesaretli olmalı.
              Ne demişler 'bekara kari boşamak kolay' ama ben olsam şu an takımda Onur'dan başlayarak herşeyi sorgularım.
              İdmanlarda ise kıran kırana mücadeleler olacak programlar uygulardım.

Yöremize uygun oynamalı takımız: inatçı, savaşçı, yenilgiyi hazm edemeyen...
              Şöyle özetleyeyim: Trabzonspor'un futbolcusu top kayıp ettiğinde bütün takım dünyanın sonu gelmişçesine geri kazanmak için savaşmalı!

Bence ard arda gelen yenilgilerin sorunu yalnızca hocada ve antrenmanlarda değil ama.

Futbol takım oyunudur. Takım sadece sahaya çıkan 11 kişiden oluşmuyor ama. Sahadakiler bir bütünün aynası, temsilcisidir.
              Kulüpteki temizlik işçisinden tutun Başkana kadar işin içinde olan herkes tek yürek, tek bilek olması gerekiyor.
              Yönetim takım olamadı ki sahadakiler olsun.
              Sorun buradan başlıyor.
              Takımda starlar vardır, kaptan vardır, amele vardır...

Ben kongrede takım olabilecek yönetim gördüm, ne yazık ki onlar seçilmedi ve maalesef yanılmadım.

Yorum

Bu gelişinde daha izleyemedim, ancak kendisinin formsuz ve ekibinin yeterli kaliteye sahip olmadığına inaniyorum.
                Oyun anlayışına göre oyuncu sayısı nedir kadroda? Yetersiz olduğunda ortaya çıkan budur.

Ne demişler 'bekara kari boşamak kolay' ama ben olsam şu an takımda Onur'dan başlayarak herşeyi sorgularım.

Şöyle özetleyeyim: Trabzonspor'un futbolcusu top kayıp ettiğinde bütün takım dünyanın sonu gelmişçesine geri kazanmak için savaşmalı!

Bence ard arda gelen yenilgilerin sorunu yalnızca hocada ve antrenmanlarda değil ama.

Futbol takım oyunudur. Takım sadece sahaya çıkan 11 kişiden oluşmuyor ama. Sahadakiler bir bütünün aynası, temsilcisidir.
                Kulüpteki temizlik işçisinden tutun Başkana kadar işin içinde olan herkes tek yürek, tek bilek olması gerekiyor.
                Sorun buradan başlıyor.

Ben kongrede takım olabilecek yönetim gördüm, ne yazık ki onlar seçilmedi ve maalesef yanılmadım.
                Teşekkürler tüm bilgiler için. Videolarınız izledim. Videoya almanız bile güzel. Antrenmanlarda güzel...

Yorum

Sorun buradan başlıyor.

Amacım kavga çıkarmak tartışma çıkarmak değil ama Onur u gol atamadığı için mi eleştirecez. Bana göre Avrupa nın en 5 kalecisinden biri karşı karşıya Dünya nın en iyilerinde yan topları zayıf kabul. Defansı yönetemiyor diyorsanız bunu da anlarım. Şenol Güneş i izleyenlerden ikisinin karşılaştırmasını dinlediğimde Onur un kaleci olarak çok iyi olduğu ama asla Şenol Güneş gibi bir kaptan olamayacağı ve defansı yönetemediği.

Antreman la ilgili de kondüsyon olarak çok iyiyiz ama yetenek kısıtlı. 90 dk koşmak bir yere kadar yetiyor hatta yetmiyor.

Yorum

Ersun Yanal kendisini iyi yetiştirmiş, geliştirmiş bir antrenör değil.

Bu antrenman metodu bile antrenörlük kalitesini açıklamaya yetiyor zannımca.

Guardiola'nın abartılı topa sahip olma, pas yapma anlayışından hazzetmesem de antrenman yöntemi, oyun içi esneklik olarak dünya'nın en iyisi.

Bilgisayar ile bu kadar içli, dışlı olan Ersun'un. Guardiola'nın bu antrenman tekniklerinden habersiz olacağını düşünmek dahi istemiyorum.

En basiti Youtube'dan inceleyip, bakabilir.

Yorum

aylardır youtube kanalında antrenman gözüntülerini izliyorum.. orada bile gol atamıyoruz..
                      Attan inip eşeğe bindik!

okay gudubetinin
                      bizde oynadığı sürede bir tane bile kupa kazanamamışız!!! toplam 6 senede sıfır kupa!

Yorum

Bence bu konulara kafa yormaya gerek yok her antreman metodunun bir amacı vardır onun için bunu idrak edemicek ve okadar inceyi düşünemeyecek yada işine geldiği gibi yorumluyacak insan çok.

Öyle anlar geliyorki bazı metodlarla oyuncunun kazanma isteiğini yada karakterini ufak bir metodla anlayabiliyorsun onun için garip bence bunları tartışmak.

Yorum

İlk olarak Tuğrul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Ersun Yanal kendisini iyi yetiştirmiş, geliştirmiş bir antrenör değil.

Bu antrenman metodu bile antrenörlük kalitesini açıklamaya yetiyor zannımca.

Guardiola'nın abartılı topa sahip olma, pas yapma anlayışından hazzetmesem de antrenman yöntemi, oyun içi esneklik olarak dünya'nın en iyisi.

Bilgisayar ile bu kadar içli, dışlı olan Ersun'un. Guardiola'nın bu antrenman tekniklerinden habersiz olacağını düşünmek dahi istemiyorum.

En basiti Youtube'dan inceleyip, bakabilir.
                          Abi Guardiolayi bırak Simeone nin küçük bir videosunu izlemiştim ileride nasıl çoğalınir, 3. Bölgede topu kaptırirsak kim nerede nasıl duracak kim pres yapacak kim pozisyon alacak, ceza sahasına gelen topta kim nerde nasıl duracak hepsini anlatıyor hemde o kadar basit bir şekilde anlatıyor ki Ersun Hoca o kısa videoyu izlese bile kafasında en azından Modern futbola dair birşeyler oluşur, 12 maçtır kaos futbolundan başka birşey görmedim ben sahada hele hele sezon başlamadan İki bek oyuncusunun modern futbolda ne kadar önemli olduğunu söylemişti bir kere bunu dile getirip Sezona Akbaş ve Zeki ile başlamanin ne kadar İronik olduğunu inşallah kendiside anlamıştır.
                          No one wins. One side just loses more slowly.

Yorum

Sezona 2 yetersiz bekle başladı doğrudur ama o iki yetersiz bek bile bence futbol hayatlarının en iyi sezonunu geçiriyor. Zeki her maç en az 10 bindirme yapıyor ha bal yapmayan arı ona bişey demiyorum ama Zeki ye bunu verebilen adam iyi 2 tane bekle neler yapar?

Yorum

İlk olarak Tayfun Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Amacım kavga çıkarmak tartışma çıkarmak değil ama Onur u gol atamadığı için mi eleştirecez. Bana göre Avrupa nın en 5 kalecisinden biri karşı karşıya Dünya nın en iyilerinde yan topları zayıf kabul. Defansı yönetemiyor diyorsanız bunu da anlarım. Şenol Güneş i izleyenlerden ikisinin karşılaştırmasını dinlediğimde Onur un kaleci olarak çok iyi olduğu ama asla Şenol Güneş gibi bir kaptan olamayacağı ve defansı yönetemediği.

Antreman la ilgili de kondüsyon olarak çok iyiyiz ama yetenek kısıtlı. 90 dk koşmak bir yere kadar yetiyor hatta yetmiyor.
                              Estağfirullah. Kavga çıkmaz. Herkesin görüşü ve fikri farklı olabilir.
                              Hem burada bulunan herkesin kavgası ve kaygısı aynı zaten.

Onur bile sorgulanmalı derken farklı bir yere değindim ben.
                              Onur bence Milli takımın değişmez kalecisi olması gerekiyor ve İstanbul küçüklerinde oynasaydı öyleydi zaten.

Benim kast ettiğim sorgulama farklı. Onur gereksiz ve onu ilgilendirmeyen konulara girmemeli veya çekilmemeli.
                              Kaptanın kaleci olmasını ben şahsen doğru bulmuyorum, ama madem öyle o zaman takım üzerinde pozitif etki yapması gerekir.
                              Benim canlı gördüğüm şu vardı mesela: Ben Onur'um ve ben en büyüküm burada, kral benim...
                              Yanılıyor olabilirim, ama Onur sadece futbola odaklanmalı, saha içinde gerektiğinde kavgada etmeli.
                              Ama saha dışı başkalrının görev alanı.

Umarım kendimi ifade edebildim.

Dip not: Modern futbol dediğimiz aslında çok modern değil... Yöntemler farklı ve aslında daha basit... Kişiler zorlaştırmadığı sürece...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...
                              X
                              WhatsApp Resmi İletişim