"Artık Dillere Destan Bir Marş Yapılmalı"

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • MaHMuT_61
    • 28.08.2004
    • 544
    • İNŞAAT MÜH.
    • Trabzon

Ulan bu 100. yıl marşına ayar oluyorum adamın kanını donduruyor ne yazık ki çok güzel oturtmuş çalıntı malıntı bilmem insanı gaza getiriyor.
    Bizi beğenenlerin hepsini severiz; ama beğendiklerimizin hepsini sevmeyiz. La Rochefoucauld

Yorum

• muratali
      • 10.11.2007
      • 635
      • Muhendis
      • İstanbul

KIRAÇ bu konuda çok yetenekli bir sanatçı. 100. yıl marşını da o yapmış.
      Ben şahsen çok dinledim. ( Müzik Niyetine Sadece :-)
      ATENA nın "Holigan" şarkısı da çok güzel bu anlamda. Bu çocuklar fanatik taraftar olduğundan tribünü ne coşturur iyi biliyorlar.
      12 dev adam parçası da onların , yine aynı şekilde harika. Amaca uygun. Herkes ilk duyduğundan itibaren benimsedi.
      Marş yapmak başka bi şey. Ne yazık ki yöresel sanatçılarımızın eserlerini ne kadar çok sevsek ta marş formunda pek eserleri yok.
      Ben de çok isterim Kazım'ın şarkılarından bir olsun . Ama genelde çok yumuşak, yavaş parçalar. Stadyuma ise gümbür gümbür bir şeylerler lazım.

Para verilecekse Kıraç'a verilsin . 100 yıl marşının daha güzelini bize yapsın.

Yorum

• muratali
        • 10.11.2007
        • 635
        • Muhendis
        • İstanbul

İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi
        nevizade geceleri meceleri nefret ediyorum berbat bir mars, dumduz cumle kuruyolar konusuyolar sanki, bir seye benzedigi yok, takimi da gaza getirmez, ise yaramaz, adam gibi gaza getiren mars ariyorsaniz bjk'nin gucune guç katmaya geldik marsina bakin, takim sahaya girerken hep bir agizdan gucune guuuç katmaya geldiiiiikk, formanda teeeeerrrr.............. o formanda teeerr bagirmalari tuyleri diken diken eder beee, ben diger marslarda oyle bir etki goremiyorum, ne fb'nin ve gs'nin, onlar hikaye, sozleri guzelmis de bilmem ne, alt yazi olmasa sozleri anlamayacam anasini satayim, bjk'ninki açik ve net, ilk dinlemede anliyorsun ne dediklerini, fuzuli cumleler de yok, nevizade geceleri de nedu köyam....
        Ben geçen seneki BJK-Trabzon kupa maçında İnönü'deydim.
        "Gücüne güç katmaya geldik" müthiş söyleniyor. Çok etkili.

Yanlız şunu ayırmak lazım. Marş başka bişey, tezahürat başka bir şey.
        Beşiktaşın söylediği marş değil tezahürattır. Marş ise FB'nin 100 yıl marşı gibi sözü, müziği , altyapısıyla bi sanat eseridir.

Yorum

• Yaldız61
          • 02.09.2011
          • 1128
          • Kuzey Amerika

hepsinden güzel göstepenin isyan marşı 10 numara

Yorum

• muratali
            • 10.11.2007
            • 635
            • Muhendis
            • İstanbul

İlk olarak muratali tarafından gönderildi

Beşiktaşın söylediği marş değil tezahürattır. Marş ise FB'nin 100 yıl marşı gibi sözü, müziği , altyapısıyla bi sanat eseridir.
            Mesela ben Fenerbahçe 100 yıl marşının stadyumda tamamen söylendiğini duymadım. Zaten söylenebileceğini de sanmıyorum. Ama "lay lay la lay lalay ..." diye devam eden nakarat benzeri kısmı tüm stadca söylenebiliyor. Çok ta güzel oluyor.

Her ne kadar ben beğenmesem de "Y... Fenerbahçe" marşları da buna uygun. Askerde "Yaylalar" söyler gibi :-) Marşta bir cümle geçiyor. Tüm Stad "Y... Fenerbahçe" diye söylüyor. Bu da form olarak çok uygun.

Quenn , "We will rock you" şarkısı da bi örnek. Toplulukça harika söylenir. Söylenir derken şarkı söyler , sen "Rock you !" kısmını topluca söylersin.

Tekrar vurgulayayım, tribün tezahüratı -ki buna marş, beste vs. diyor taraftar- ile gerçek marşı karıştırmamak lazım.

Yorum

• Recep Alkan
              Forumdan Uzaklaştırılmıştır
              • 31.08.2004
              • 14635
              • Danışman
              • Balıkesir

Bu zamana kadar adam gibi bir marşın olmayışı para yüzünden miydi yani ?

Hiç inandırcı değil. Biz ne yazık ki böyle şeylere önem vermiyoruz.

Kaldı ki o kadar para ile Trabzonspor'un altın çağının temelini atamayan insanların, dediğiniz miktarları vererek marş yaptırması da ayrı bir tartışma konusudur benim için.
              DELİL YOK :)

Yorum

• Sibel
                • 12.05.2009
                • 22917
                • Trabzon

Şikecilerin 100.yıl marşını beğenenlerdenim. Gerçekten çok güzel bir marş.

Yorum

• Sefer A.
                  • 27.05.2008
                  • 24773
                  • 61
                  • Fransa

İlk olarak muratali tarafından gönderildi

katiliyorum agabey ama bizim öyle bir tezahüratimiz bile yok, ayrica aslinda o tezahürat basta sarki olarak çikmisti, sonra stadda farkli sekilde bagirip tezahürata dönüstürdüler, ama mesele o fb'nin olsun gs'nin olsun ne stadda denir ve dense bile gaza maza getirmez, o marslarla gaza gelen ztn gaza gelmeyi çok seven biridir bence, hele o nevizade midir ne fuskidir berbat bir mars, uyuyasin gelir yahu ^^
                  bize mars degil adam gibi tezahürat lazim, ben netten Sakarya Kocaeli atismalarini dinliyorum adamlar isi biliyor, biz ise 1 2 3 Trabzon Trabzon 2defa lalala Trabzon'dan sonra bizim usaklarin sesi kisiliyo, sanirim biraz aci yememiz lazim seslerimiz kalinlassin diye, yoksa bu is boyle olmayacak, nefret edecem bu gidisle bizim taraftarin 1dkda sesinin kisilmasina, uzun süren bir tane tezahürat görmedim.... hele Avni Aker'de
                  Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• aseld
                    • 27.11.2008
                    • 184
                    • yönetmen
                    • İstanbul

bugüne kadar en iyisi kazım koyuncunun yaptıgı ama son dönemde karmatenin yaptıgı marsta güzel bence kulüp dikkate alıp stadlarda çalabilir biraz düzenlemeyle
                    bize her yer TRABZON,
                    hayat da BORDO MAVİ
                    ------------------------
                    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ve DEDİRTENE

Yorum

• Sacit
                      • 16.12.2004
                      • 10754
                      • Trabzon

bu başlığın düzeltilmesi gerekiyor

Yorum

• muratali
                        • 10.11.2007
                        • 635
                        • Muhendis
                        • İstanbul

Milli takımımızın "Hep Seninleyiz Türkiye" şarkısını da unutmamak lazım.

Ben bu şarkının orijinalini ( bu şarkı uyarlamadır, bilmeyenlere ) çok severdim. Türkiye'ye uyarlanmışı da harika olmuş.

Sanırım bu gibi şeyler kulüp ya da taraftar organizasyonuyla pek olamıyor.
                        Bu şarkı da , 12 dev adam da hep tv reklamı için yapılmış , profesyonel reklamcı çalışmaları.
                        Belki de doğrusu bu. işin profesyonellerce yapılması.

En son muratali tarafından düzenlendi; 14.09.2011, 13:30.

Yorum

• muratali
                          • 10.11.2007
                          • 635
                          • Muhendis
                          • İstanbul

İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi
                          katiliyorum agabey ama bizim öyle bir tezahüratimiz bile yok, ayrica aslinda o tezahürat basta sarki olarak çikmisti, sonra stadda farkli sekilde bagirip tezahürata dönüstürdüler, ama mesele o fb'nin olsun gs'nin olsun ne stadda denir ve dense bile gaza maza getirmez, o marslarla gaza gelen ztn gaza gelmeyi çok seven biridir bence, hele o nevizade midir ne fuskidir berbat bir mars, uyuyasin gelir yahu ^^
                          bize mars degil adam gibi tezahürat lazim, ben netten Sakarya Kocaeli atismalarini dinliyorum adamlar isi biliyor, biz ise 1 2 3 Trabzon Trabzon 2defa lalala Trabzon'dan sonra bizim usaklarin sesi kisiliyo, sanirim biraz aci yememiz lazim seslerimiz kalinlassin diye, yoksa bu is boyle olmayacak, nefret edecem bu gidisle bizim taraftarin 1dkda sesinin kisilmasina, uzun süren bir tane tezahürat görmedim.... hele Avni Aker'de
                          Ben zaten o " bir ki üç ... Trabzon Trabzon 2defa lalala " tezahüratını hiç sevmedim. Anlamsız bişey .
                          OOOOO Trabzon ne demek yaa ... OOOO ne ???

Bunu sanırım Fenerbahçe çıkardı yıllar önce. Fenerbahçe 4 hece olduğundan FEE NER BAH ÇEEEE şeklinde söyleniyor. Ama nedense karşı takım ne söylese aynını taklit etmeye meyilli bizim millet. Sanki çok matah bişeymiş gibi her takım kendine uydurmaya çalıştı. Uymayan da başına Oooooo koydu.

Bu konuda son yıllarda özgün bişeyler yapan Beşiktaş taraftarları var. Diğer takımlar da biz dahil taklit etmeye çalışıyoruz.

Mesela "Kartal Gooll gool gooll" tezahüratı çok bariz bi şekilde onlara ait. Çıkıp ta biz "Bordo gooll goll goll , Mavi gool gooll golll" diye bağırınca bana komik geliyor.

Belki de tribünlerin suskunluğu , bize özgün olmayan, dolayısıyla bize uygun olmayan , taraftarımızı heyecanlandırmayan tezahüratlar yüzündendir.

Yorum

• Mahmut Yilmaz

Bu işi ciddiye alıp,profesyonel kişilere emanet edilmeli.
                            Marş dediğimiz zaman:Kitlelerin yürürken çıkardığı ritimi anlatmalı Marş sürüklemeli,biryerler götürmeli.
                            Trabzonsporun Türk futbolunda yaptığı devrimin ayak seslerini yansıtmalı.
                            Bunun için birçok aday sıralayabiliriz,ama en bariz örnekleri radikal müzik gruplardan bulabiliriz:

Yorum

• bordo61
                              • 24.07.2006
                              • 11964
                              • Kuzey Amerika

Para ile olmuyor bu işler.

Kazım Koyuncu neden bu kadar iyi beste yaptı.

Para için mi , hastalıktan ayağı kalkamayacağı zamanda bile Trabzonspor'u destekleyecek kadar fanatik Trabzonsporlu olduğu için mi

Ne kadar para versende ruh katmadın mı marş olmaz.

Şarkı olur marş olmaz
                              Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• bordo61
                                • 24.07.2006
                                • 11964
                                • Kuzey Amerika

Şöyle yaparız.

Bir Marş yarışması düzenleriz.

Herkes yollar internet sitesinde oylanır fln sonra kazanana ödül veririz
                                Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...