Bizim stat deniz kenarına değil denizin içine yapılıyor. Türkiye'de ilk. Dolgu sahası üzerine yapılıyor. Isıtma problemi vs her şey çözülür, çevre düzenlemesi de yapıldığı zaman tüm dünya konuşacak bu projeyi buraya yazıyorum. Ayağının dibindeki Avni Aker'e gitmeye üşenen taraftar 10 dakika uzaklıkta ki Akyazı'ya gider mi meçhul zaten üşenen gitmesin boş, yalaka, beleşçi taraftarlarla işimiz yok bizim 5 bin kişi gitsin gerekirse, inletsin o stadı. Millet nerelere gidiyor takımı için. Her taraftarın ayağına stat yapamayız. Takımını seven kıçını kaldırır gider o stada.
Önce bi sakin olun, doğru düzgün konuşun.
Dolgu üzerine yapılınca ne oluyor, başımız göğe mi eriyor? Dolgu olunca deniz kenarı olmuş oluyor işte? Adamlar dolgu ile kocaman şehirler yapıyor, biz hala neymiş dolgu üzerine stadyum yapmışız.
10 dakika mesafe dediğiniz arabayla olan mesafe. Stadyum bir eğlence yeridir. İnsanlar haftasonu aktivitesi olarak maça gider, keyif almaya gider. İki adım yol gidecek diye arabanın içinde yarım saat trafik beklemek, stres olmak istemez. Maça gitmeyi bir zorunluluk, bir görev, bir kimlik gösterisi olarak algılamak, bağırmayan taraftar s... gitsin diye sloganlar atmak bu işin doğasının bozulduğunun bir göstergesidir. Zaten olaya böyle bakıldığı için ülke sporu bu hallere düştü.
Tekrarlıyorum, spor, taraftarlık bir keyif işidir. Eğer olaya böyle değil de sadece başarı ve para odaklı bakılırsa başarısızlık karşısında insanlar kafayı yer, küfür eder, etrafa zarar verir. Kulüp başkanları başarı gelsin diye can havliyle paraları saçar. Taraftarlar birbirine saldırır, şikeler yapılır, statlarda cinayet işlenir. Barış, eğlence, mutluluk için yapılan spor eğer hırsın, düşmanlığın, şiddetin birincil kaynağı haline gelmişse bunların sebebi işte bu bakış açısıdır.
Boşa konuştuğumun farkındayım ama içimi dökmek istedim. Siz bildiğiniz gibi yaşamaya devam edebilirsiniz.
En son atomantcum tarafından düzenlendi; 24.07.2015, 13:22.
Boşa konuşmadınız ayrıca ben sakinim. Görüşünüzü belirttiğiniz için teşekkürler ancak ben de diyorum ki bu renklere aşık olanlar, gerçek Trabzonspor'lular zaten takımını orada da yalnız bırakmayacaktır. Yeri geliyor kilometrelerce deplasman gidiyoruz. Konya'nın yeni stadı da her yere yakın değil ancak adamlar 15-20 bine oynuyor en az her maç. İki haftada bir kendi stadında şehrinin maçı var. E bi zahmet gitsinler.
. Konya'nın yeni stadı da her yere yakın değil ancak adamlar 15-20 bine oynuyor en az her maç. İki haftada bir kendi stadında şehrinin maçı var. E bi zahmet gitsinler.
Haksızlığın envâını gördük. Bu mu kanun? En gamlı sefâletlere düştük. Bu mu devlet? Devletse de, kanunsa da, artık yeter olsun; Artık yeter olsun bu denî zulm-ü cehâlet.
Konya'da stada ulaşmak çok kolay. Tramvay sayesinde.
Trabzon'a raylı sistem mutlaka getirilmelidir.
Yinede niyeti olan gider. Adamlar kalkıyor gidiyor takımlarını desteklemeye. Sırf Trabzon maçına gidebilmek için ne çileler çekiyorum ben. Raylı sistem de zamanla yapılacaktır diye düşünüyorum.
Bizim stadyum deniz kenarında diye niye bu kadar övülüyor anlamadım. Bayramda giderken baktım samsun stadı da deniz kenarına yapılıyor, belki başkaları da vardır. O kadar da özel bir şey değil ki. Hele rüzgar, trafik gibi faktörleri düşünürsek olumsuz bile diyebiliriz. Bizim stadyum sıradan bir şey işte, ekstra bir özelliği yok. Görsel olarak da diğerlerine göre daha kötü bile diyebiliriz. Toki yapıyor hepsini, bize ayrıcalık yapmayacağı en baştan belliydi.
Ulaşım, ısıtma vs benim için temel özelliklerdi, bunlar yok. Zaten takım iyi değil, başarı yok, tribün bu şartlarda dolmaz. Bir stadı güzel yapan da taraftarı olduğuna göre bu stat güzel olmayacak. Lince mince gelmeyin hemen, fikrimi paylaştım sadece. Umarım ulaşım ve ısıtma problemleri çözülür.
Söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Ancak bizim stadın bir artısı var ki kompleks olması. Büyük bir kulüp olarak böyle birşeye ihtiyacımız vardı.
Yinede niyeti olan gider. Adamlar kalkıyor gidiyor takımlarını desteklemeye. Sırf Trabzon maçına gidebilmek için ne çileler çekiyorum ben. Raylı sistem de zamanla yapılacaktır diye düşünüyorum.
Haksızlığın envâını gördük. Bu mu kanun? En gamlı sefâletlere düştük. Bu mu devlet? Devletse de, kanunsa da, artık yeter olsun; Artık yeter olsun bu denî zulm-ü cehâlet.
Avni Aker daracık bir yerde yeri geliyor 25 bin seyirci geliyor. Akyazı hayli hayli alır o yol çalışmaları vs bitsin de. Çilesi olacak tabi o doğal. Olimpiyat stadında dağın başında maça gidenler bilir. Trafiğiydi mesafesiydi...
Mantıklı aslında. Deniz dibindeyiz zaten öyle bir alt yapı oluştursalar çok iyi olur.
tabi renkdaşım yaa şimdi millet araba derdi yok minübüs derdi yok tranvay metro yok demeler bahaneler üreticek .zaten stad denizde trabzon merkezden bi feribot seferleri düzenlesen hem taraftar için çok rahatlık olur hemde çabucak stad dolar bi feribot heralde 500-1000 kişi alır tabi feribotun büyüklüğüne göre değişir.
Elin ecnebisi 1400 ışık yılı uzakta gezegen keşfediyor, biz dolgu alanına bir stat yaptık diye dünya bizi konuşacakmış. Kurtulamadık şu düşünceden. Köprü yaparız dünya bizi kıskanıyor denir. He birader koca dünyanın işi gücü yok Türkiye'de yapılan şeyleri kıskanıyor. Yapamıyorlar onlar böyle şeyler. Dolgu alanı üzerine ülke kuranlar var.
Bir de erken seçim konuşuluyor. Yani Kasım'da bir açılış daha görebilir bu stat. Maşallahı var. Siyasi tarihimizin bu döneminde önemli yere sahip stadyum.
Yorum