Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Yönetimi TFF'ye Başvurdu! TFF Yön.Kur. Reddetti. Sıra Tahkim'de!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Ender Kuyumcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Aşağıda Alpay kösenin konuyla ilgili 7 madde halindeki görüşlerini paylaşıyorum. 6. madde çok önemli. Şayet dediği gibiyse lig tescili iptal olsa bile Trabzonspor'un kupayı talep etme hakkı yok.

BU durumda açıkça bir ihanetle karşı karşıyayız demektir.

1- Trabzonsporun başvurusunu kısaca değerlendirmek gerekirse;
    Başvurunun temeli TFF Müsabaka talimatının 26/4.maddesine dayanıyor.

2- Bu maddeye göre "Müsabaka sonucunu etkileme eylemi, müsabakanın sonucunun tescilinden sonra anlaşılsa dahi tescil iptal edilir"

3- TFF Kurullarının bu konuda daha önce karar vermiş olduğu düşünüldüğünde TR'nin UEFA veCAS kararlarına dayanarak bunu istediği anlaşılıyor

4- Eğer bu başvuru kabul edilirse 2010 - 2011 sezonu bazı maçların sonuçlarının tescilinin iptali sonucunu doğuracaktır.

5- Bu durum ise doğal olarak o sezonun sıralaması ve kupasının da tartışılır hale gelmesine yol açacaktır kaçınılmaz olarak.

6- Ancak maddede yapılan bir değişiklik gözden kaçırılmamalı, "Tescilin iptali, kulüplere herhangi bir tazminat ve sair talep hakkı vermez"

7- maddeye sonradan eklenen bu hüküm takımların böyle bir tescil iptali olsa bile başkaca bir talepte bulunamayacaklarını belirtmekte.
    Bu basvurunun altinda art niyet aramak mantiksiz. IHO ve yonetime herhangi bir guvenim cok uzundur yok, bunu dememin sebebi o degil. Ancak basindan beri adamlarin tek derdinin kupa oldugundan, FB'ye en ufak bir ceza, yaptirim gelmemesi icin ne yapacaklarini sasirdiklarindan suphelenmiyor muyduk daha once? Bu basvuru o suphe ile celisiyor o zaman. Olsa olsa is bilmezlik olabilir. Oyle bir durumda da (suphelendigimiz) niyetlerine, amaclarina aykiri bir adim atmislar demektir

Yorum

• Bu da Atilla Dilaver'in yazdıkları ki benim için ciddiye alınacak olan görüş budur.

1-Spor Hukuku Enstitüsü DERNEĞİ (Alelade bir dernektir, her hangi akademik bir yönü yoktur.Pazarlama adına dernek yazmıyorlar) twitter'dan

2- Başkan Yardımcıları adıyla açıklama yapmış. Şike sürecinin sürekli yanılan bu DERNEĞİ, Eylül 2011 tarihinde Mahkemeye resmi görüşünü de

3- "bilimsel mütalaa" adı altında bildirmiş;transfer vaadiyle şike olamayacağını söylemişti. pic.twitter.com/ySA72iHxBX

4- Süreçte söz konusu DERNEK Başkanı Kısmet Erkiner ve Genel Sekteri Engin Tuzcuoğlu vasıtasıyla kamu oyuna bilimsel gerçeklerle uyuşmayan

5- görüşler bildirmiş ve Engin Tuzcuoğlu Tahkim Başkanı,bazı üyeleri de kurullara üye olarak atanmıştır.
      Bu DERNEĞİN çatısı altında bulunan

6- Av.Şekip Mosturoğlu,Av.T.Emre Koçak,Av.Sami Dinç mahkeme tarafından şike,rüşvet ve örgüt üyeliği suçlarından mahkum edilmiştir.

7- Yıldırım Demirören,TFF Hukuk Kurullarına bu dernekten kişileri de almıştır. Öncelikle bu DERNEK tarafından yapılan değerlendirmelere

8- bu gerçekleri bilerek,hatırlayarak bakmamız lazım. 2 yıldır söylediğimiz;cezalar ve ödüllerin geri alınması UEFA ve FIFA tarafından

9- TFF'ye yaptırılır vaya konfederasyonlar bunu doğrudan yapabilirler ancak kupanın verilmesi TFF'nin işidir gerçeğini de hatırlayalım.

10- Mevcut TFF Talimatları, kupa Fenerbahçe'den alınsa da Trabzonspor'a verilmemesi şeklinde değiştirildi.
      Bu noktada;Hukukun Genel İlkeleri

11- üzerinden hareketle gerekirse adli yargı yoluyla Trabzonspor kupasını alır.
      Tahkim Kurulu kararları değişmez değildir.

12- Tahkim Kurulu kararları adli yargıya götürülemez değildir. Örneğin;TFF Yönetim Kurulu bir yolsuzluk/usulsüzlük yapsa ve Tahkim'le

13- anlaşarak bu durum Tahkim Kararı ile aklansa yolsuzluğu/usulsüzlüğü yapanlar,Tahkim Kararına sığınarak yargılanmaktan kurtulamazlar.

14- Yine Anayasamızın 90.maddesinden hareketle Tahkim Kararları adli yargıya taşınabilir.

15- Trabzonspor'un 2 yıldır yapmaktan özellikle kaçındığı durum;TFF Kurullarının bu kararları SUÇ İŞLEYEREK ALDIĞINI ADLİ YARGIYA TESPİT

16- ETTİRMEMESİDİR.
      Yasaların verdiği ruhsatı TFF kötüye kullanmıştır ve bu konuda TS HİÇ BİR ŞEY YAPMAMIŞTIR.

17- TRABZONSPOR İÇİN BİR HAK KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.
      ZAMAN KAYBEDİLMEKTEDİR.

18- Etik Kurul, delilleri gizledi,değerlendirmedi. PFDK yasayı tahrif ederek yorumladı,CAS kararlarını yanlış tercüme etti,talimatları

19- tahrif etti. SUÇ İŞLEDİLER. Yasalar suçu gizlemek ve suçluyu aklamak hakkını hiç kimseye vermez.
      TFF ve hamilerine de vermez.

20- TRABZONSPOR, CİDDİ, SAĞLAM SONUÇ ALICI HAMLELER İÇİN DAHA FAZLA ZAMAN KAYBETMEMELİDİR.
      En son Ender Kuyumcu tarafından düzenlendi; 21.11.2013, 20:06.
      https://twitter.com/kuyumcuender

2010-2011 Şampiyonu TRABZONSPOR Taraftarı

Yorum

12- Tahkim Kurulu kararları adli yargıya götürülemez değildir. Örneğin;TFF Yönetim Kurulu bir yolsuzluk/usulsüzlük yapsa ve Tahkim'le

13- anlaşarak bu durum Tahkim Kararı ile aklansa yolsuzluğu/usulsüzlüğü yapanlar,Tahkim Kararına sığınarak yargılanmaktan kurtulamazlar.

14- Yine Anayasamızın 90.maddesinden hareketle Tahkim Kararları adli yargıya taşınabilir.
        Sikecilerin agizlarina sakiz ettigi mantik ne diyordu? Tahkim kararlari nihaidir, anayasa guvencesi altindadir, degistirilemez. Boyle bir denetlenemezlik, boyle bir basibosluk olabilir mi bir demokraside? Iste bu yukaridaki maddeler o mantigin curutulmesine yonelik.

Yorum

• Atilla Dilaver iyiki bu açıklamaları yaptı. Kafayı yememek elde değil.

Yorum

• İlk olarak fteotdgs tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Bu basvurunun altinda art niyet aramak mantiksiz. IHO ve yonetime herhangi bir guvenim cok uzundur yok, bunu dememin sebebi o degil. Ancak basindan beri adamlarin tek derdinin kupa oldugundan, FB'ye en ufak bir ceza, yaptirim gelmemesi icin ne yapacaklarini sasirdiklarindan suphelenmiyor muyduk daha once? Bu basvuru o suphe ile celisiyor o zaman. Olsa olsa is bilmezlik olabilir. Oyle bir durumda da (suphelendigimiz) niyetlerine, amaclarina aykiri bir adim atmislar demektir

Yönetime gelir gelmez davanın hakimi olan hukukçularla bir araya gelip gerekli başvuruyu doğru şekilde doğru adrese yapmayan ve UEFA nezdinde yine konunun uzmanı bir yabancı hukuk firmasıyla anlaşıp çalışma başlatmayan yönetimin hiç bir niyeti bana iyi gelmez.

Kim ne derse, sonu nereye varırsa varsın.
            https://twitter.com/kuyumcuender

2010-2011 Şampiyonu TRABZONSPOR Taraftarı

Yorum

• arkadaşlar ilgili madde sonradan falan eklenmemiş. 2009 temmuz talimatnamesinde de var aynı cümle. şikecilerin korunması (kim olursa olsun) çok önceden planlanmış.

istanbul basını bizi çözmüş, içimize süper bir dinamit bırakmış. "futbolu en iyi bilen taraftar" demişler bize. şimdi çık çıkabilirsen işin içinden.

Yorum

Yönetime gelir gelmez davanın hakimi olan hukukçularla bir araya gelip gerekli başvuruyu doğru şekilde doğru adrese yapmayan ve UEFA nezdinde yine konunun uzmanı bir yabancı hukuk firmasıyla anlaşıp çalışma başlatmayan yönetimin hiç bir niyeti bana iyi gelmez.

Kim ne derse, sonu nereye varırsa varsın.
                Orasi oyle. Haklisin.

Yorum

Bu da Atilla Dilaver'in yazdıkları ki benim için ciddiye alınacak olan görüş budur.

1-Spor Hukuku Enstitüsü DERNEĞİ (Alelade bir dernektir, her hangi akademik bir yönü yoktur.Pazarlama adına dernek yazmıyorlar) twitter'dan

2- Başkan Yardımcıları adıyla açıklama yapmış. Şike sürecinin sürekli yanılan bu DERNEĞİ, Eylül 2011 tarihinde Mahkemeye resmi görüşünü de

3- "bilimsel mütalaa" adı altında bildirmiş;transfer vaadiyle şike olamayacağını söylemişti. pic.twitter.com/ySA72iHxBX

4- Süreçte söz konusu DERNEK Başkanı Kısmet Erkiner ve Genel Sekteri Engin Tuzcuoğlu vasıtasıyla kamu oyuna bilimsel gerçeklerle uyuşmayan

5- görüşler bildirmiş ve Engin Tuzcuoğlu Tahkim Başkanı,bazı üyeleri de kurullara üye olarak atanmıştır.
                  Bu DERNEĞİN çatısı altında bulunan

6- Av.Şekip Mosturoğlu,Av.T.Emre Koçak,Av.Sami Dinç mahkeme tarafından şike,rüşvet ve örgüt üyeliği suçlarından mahkum edilmiştir.

7- Yıldırım Demirören,TFF Hukuk Kurullarına bu dernekten kişileri de almıştır. Öncelikle bu DERNEK tarafından yapılan değerlendirmelere

8- bu gerçekleri bilerek,hatırlayarak bakmamız lazım. 2 yıldır söylediğimiz;cezalar ve ödüllerin geri alınması UEFA ve FIFA tarafından

9- TFF'ye yaptırılır vaya konfederasyonlar bunu doğrudan yapabilirler ancak kupanın verilmesi TFF'nin işidir gerçeğini de hatırlayalım.

10- Mevcut TFF Talimatları, kupa Fenerbahçe'den alınsa da Trabzonspor'a verilmemesi şeklinde değiştirildi.
                  Bu noktada;Hukukun Genel İlkeleri

11- üzerinden hareketle gerekirse adli yargı yoluyla Trabzonspor kupasını alır.
                  Tahkim Kurulu kararları değişmez değildir.

15- Trabzonspor'un 2 yıldır yapmaktan özellikle kaçındığı durum;TFF Kurullarının bu kararları SUÇ İŞLEYEREK ALDIĞINI ADLİ YARGIYA TESPİT

16- ETTİRMEMESİDİR.
                  Yasaların verdiği ruhsatı TFF kötüye kullanmıştır ve bu konuda TS HİÇ BİR ŞEY YAPMAMIŞTIR.

17- TRABZONSPOR İÇİN BİR HAK KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.
                  ZAMAN KAYBEDİLMEKTEDİR.

18- Etik Kurul, delilleri gizledi,değerlendirmedi. PFDK yasayı tahrif ederek yorumladı,CAS kararlarını yanlış tercüme etti,talimatları

19- tahrif etti. SUÇ İŞLEDİLER. Yasalar suçu gizlemek ve suçluyu aklamak hakkını hiç kimseye vermez.
                  TFF ve hamilerine de vermez.

20- TRABZONSPOR, CİDDİ, SAĞLAM SONUÇ ALICI HAMLELER İÇİN DAHA FAZLA ZAMAN KAYBETMEMELİDİR.
                  Atilla Dilaver aralıktaki seçimde başkan olsun!!! bu mücadele benim için 10 yıl üstüste şampiyonluktan daha değerli kaybedersek benden birşeyler kopacak gibi!!!!

Yorum

• TAhkime de başuvuru yapıldı.
                    Süreç formalite icabı devam edecek Türkiye içinde. Ondan sonra süreç daha da kısacak inşAllah.
                    Ne kaderime küstüm Ne Devlete küstüm…
                    Çünkü inanmak, iman etmek varsa bir şeye, bedel neyse onada katlanır. Yarabbi Kahrında hoş, Lütfunda hoş dedik… iki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok, ben fırıldaklık istemem…( M . Y )

Yorum

• tahkimden sürpriz bi sağ kroşe görebiliriz...

Yorum

• Atilla Dilaver dünkü açıklamalarında çok güzel bir noktaya değinmişti: Zaman kaybedilmektedir.

Yapılacak başvuruların - formaliteden olsa bile - adresleri belli. Reddedileceklerini varsaysak bile UEFA, FIFA ve CAS nezdindeki girişimlerde elimizde "usülden bozulmuş" başvuru formlarıyla gitmeyiz.
                        https://twitter.com/Kalkisim_M

Adalet tecelli etmedikçe umrum yok.

Yorum

• Yönetimin samimiyetine inanmamakla birlikte, yapılan işin doğru olduğunu düşünüyorum..

Biz direk Fifa'ya gitsek adamlar demeyecek mi kardeşim sen UEFA'nın verdiği karardan sonra gerekli mercilere başvurdun mu diye ? En son merci de Tahkim Kurulu.. Ülkede başvuracak merci kalmayınca Fifa'ya gideceğiz..
                          Bunun nesi oyalama anlamadım..

Lig tescili iptal olur kupa havada kalabilir diyenler tahkim kurulunun böyle bir karar alabileceği ihtimalini veriyorlar mı ?
                          Başkalarını affet, ama kendini asIa..

Yorum

• İlk olarak gabric tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Yönetimin samimiyetine inanmamakla birlikte, yapılan işin doğru olduğunu düşünüyorum..

Biz direk Fifa'ya gitsek adamlar demeyecek mi kardeşim sen UEFA'nın verdiği karardan sonra gerekli mercilere başvurdun mu diye ? En son merci de Tahkim Kurulu.. Ülkede başvuracak merci kalmayınca Fifa'ya gideceğiz..
                            Bunun nesi oyalama anlamadım..

Lig tescili iptal olur kupa havada kalabilir diyenler tahkim kurulunun böyle bir karar alabileceği ihtimalini veriyorlar mı ?
                            Yapılması gereken başvuru öncelikle TFF Hukuk Müşavirliği yerine TFF Yönetim Kurulu'na, yani yanlış makama, gayet uzun bir gecikmeyle yapıldı.

Tahkim Kurulu reddederse de yargılamanın yenilenmesi talebiyle PFDK'ya gidileceğini açıkladı kulüp avukatı, TFF Hukuk Müşavirliği'ne değil.

Dolayısıyla izlenen yol başından sonuna hatalarla dolu. Ben güvenmiyorum yönetime.

Yorum

• Her şekilde reddedilmeyecek mi ? TFF Hukuk Müşavirliği'ne gidilse veya PFDK'ya gidilse ne değişecek onu anlamıyorum.. Ne kadar oyalayabilirlerki.. Sonuçta 3-4 aya Fifa işi olacak..
                              Başkalarını affet, ama kendini asIa..

Yorum

• İlk olarak gabric tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Her şekilde reddedilmeyecek mi ? TFF Hukuk Müşavirliği'ne gidilse veya PFDK'ya gidilse ne değişecek onu anlamıyorum.. Ne kadar oyalayabilirlerki.. Sonuçta 3-4 aya Fifa işi olacak..
                                Her şekilde reddedilecekse bile uygun hareket etmek gerekmez mi? Hakkını arayacağın kuruma ülke içi yolların tükendiğini nasıl açıklayacaksın? Hele de hukuksal olarak süreci uzatacak adımları izliyorsan...

Su faturasını ödemek için TEDAŞ veznesine gitmek gibi bir başvurudan bahsediyor hukukçularımız. Yazık değil mi?
                                En son Muhammet Kalkışım tarafından düzenlendi; 22.11.2013, 18:16. Sebep: Düzeltme: İmlâ.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X