PDA

Tam Versiyonu Görüntüle : Birazda gelisen teknolojiyi konusalim

Mehmet
09-06-2004, 14:03
Arkadaslar gelisen teknolojiler konusunda neleri takip edebiliyoruz?
En çok hangi teknolojilere hayraniz veya sahip olmak istiyoruz?
Mesela : Araba, Motosiklet, Silah, Dürbün, Fotograf makinalari ve Kameralar, uydu sistemleri sifre çözücüler,cep telefonlari,pc ve internet, Ses sistemleri yani müzik dinleme, Görüntü cihazlari tv ve özellikle plazma tvler çikmis.. Durmadan yeni icatlar çikiyor..
Benim çok ilgimi çeker böyle seyler çarsilarda magazalarda bunlara
bakarken vaktin nasil çabuk geçtigini anlamiyor insan..

Çogu insanimizin bu gelismelerden haberi yokken., bir kisim
insanlarimiz bizlere halen ilkel teknolojilere sahip olmaya
ugrasiyoruz.. Dikkatimi çeken bisey daha var.. Gelisen teknolojilerde ilkel eski teknoloji ürünler Ülkemizde satilip tüketiliyor.. Bilmem yaniliyormuyum? Bu gün normal ihtiyaçlarini karsilayacak bir labtoup
3 milyar tl.. Vay anam vay yandik ta yandik..Düsünüyorumda hayatta bir çok islerden gelisen teknolojilerden haberi olmayan hiç ilgi duymayan insanlar var.. Onlarda kafalar ne rahattir degilmi bazen onlara imreniyorum..

Edited by: Mehmet

AtalaY_BuğrA
09-06-2004, 17:35
Vallahi hemen hemen hepsini takip ediyorum ama arabanin yeri bi baska benim hayatim da beni taniyanlar bilir.

Harun-61
09-06-2004, 21:53
fazla bilgim yok, biraz geri kaldim...smileys/smiley19.gif

tigin
10-06-2004, 10:26
Bilgisayar teknolojisini takip ediyorum zor ama mecburuz.hergün yeni bisi çikiyo

Guests
10-06-2004, 11:49
Yakinda kokularin transferi gerçeklesecek, yani birisiyle msn de mesajlsasirken ona smiley lerle beraber istediginiz kokuyu da göndericeksiniz, sesli görüntülü chatten sonra bir de kokulu,
dokunma hariç tüm duyu organlarimizi kullaniyoruz yavas yavas,
gerçi dokunma duyumuzu da 3 boyutlu gözlükler aliyorsa da yüz yüze görüsmenin yerini hiç bir sey tutmaz.

Magnolia
10-06-2004, 11:51
Merak ediyorum uçan arabalar olacakmi diye?

Guests
10-06-2004, 11:56
Uçan araba teknolojisinin su an bile var oldugunu söyleyebilirim, hatta uçaklarin var olmasi bile bunun göstergesidir, uçaklar yerde kabiliyet kazanirsa ve karaya entegre olurlarsa araba vazifesi de görürü.

Bunun disinda hidrojen yakitinin kullanilmasi va bu teknolojinin gelismesiyle beraber arabalarin uçmasinin kolaylasabilecegini de söyleyebilirim.

Magnolia
10-06-2004, 12:54
Bilmedigin birsey yokmu senin ? Hey Allahim ya.

Guests
10-06-2004, 14:00
smileys/smiley29.gif

AtalaY_BuğrA
10-06-2004, 23:52

Aslinda hiç bir sey bilmiyor muhakkak bi yerede okumustur yok bu fikirler e nasil sahip olacak onun bildigi sadece çimento dan nasil çalinir ucuz tugla nereden alinir. amelenin ucuzu nerede bulunur bu tarz iste smileys/smiley36.gifsmileys/smiley36.gifsmileys/smiley36.gifsmileys/smiley36.gif

#10 Fietra
11-06-2004, 01:23
<BLOCKQUOTE id=be7b4853>

Aslinda hiç bir sey bilmiyor muhakkak bi yerede okumustur yok bu fikirler e nasil sahip olacak onun bildigi sadece çimento dan nasil çalinir ucuz tugla nereden alinir. amelenin ucuzu nerede bulunur bu tarz iste http://www.bordomavi.net/bmn/forum/smileys/smiley36.gifhttp://www.bordomavi.net/bmn/forum/smileys/smiley36.gifhttp://www.bordomavi.net/bmn/forum/smileys/smiley36.gifhttp://www.bordomavi.net/bmn/forum/smileys/smiley36.gif

Bencedesmileys/smiley36.gifSerkan Abi bizim bu Çarsamba da ameleler var sölim lazim olur belkismileys/smiley36.gif</BLOCKQUOTE>

SDanışmaz
23-04-2005, 19:54
Ben geneLde arabaLari ve cep teLefonLArini takip ederim

#10 Fietra
25-04-2005, 19:12
Yeni bir makine duydum "Yikanmis meyve ve sebzeleri kurutma makinesi"smileys/smiley1.gif

yattara11
25-04-2005, 20:08
Ses sistemleri, plazma tv'ler, ev sinema sistemleri, mp3 çalarlar, vs... çok ilgimi çekiyor... bilgisayar aleminden ne yazik ki uzak kaldim... smileys/smiley19.gif

sweetrose
28-04-2005, 13:48
Varsa yoksa nano teknolojiiiiiiiiiiiiiii...........

TheCrow
28-04-2005, 16:19
WAP (Wireless Application Protocol) , GPRS (Global Packet Radio Service) 'den sonra simdi de EDGE (Enhanced Data rates for Global Evolution) ülkemizde kullanilmaya baslaniyor.3G (3. Jenerasyon) GSM teknolojisi olarak nitelendirilen EDGE,GPRS'ten 3 kat hizli data transferine olanak sagliyor,yüksek hizda renkli internet erisimi,video ve müzik kliplerini download edebilme de artik EDGE ile mümkün.

EDGE'den sonraki adim olan UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) ise dünyada hizla yayilmakta olup,bu teknoloji ile "görüntülü telefon" rüyasi gerçeklesmistir...Kendi gözümle gördüm,adamlar birbirlerini gerçek zamanli görerek telefonla muhabbet ediyorlar...Darisi basimiza...

kadirsa_2000
29-04-2005, 10:43
Ben ses sistemlerine hastayim diyebiliri. Otomobillere de müthis ilgim var ama onlar benim hayallerime sigamayacak kadar uçtu.

Birde beni en çok etkileyen su her yerde her isinizi görebileceginiz kablosuz iletisim teknolojileri, kablosuz veri aktarimi.

Gerçekten çok ilgi çekici.

Bunlara ragmen eski, tamamen dogal, saglikli, teknoloji olmayan dünyayi tercih ederdim.