Tam Versiyonu Görüntüle : Turuncunun Laneti...
Ne güzeldi her şey lanetinden önce turuncu.. koskoca bir sezon beklediğim maç, ilk haftaydı bu sefer.. çocukluk aşkım maviler, memleketlim beyazlar.. ne tarifsiz duygular yaşatıyordu bana bu iki rengin karşılaşması.. evet güzeldi her şey, artık ne mavilerin sitesinde kötü sözler vardı memleketlim için, nede beyazların sitesinde hakaretler okunuyordu çocukluk aşkım için.. artık 'sivassporum' yazdığım için bmn’de ceza almıyordum ve bordomavi atkımla binlerce Sivaslı içinde Sivas-Trabzon maçını izleyebiliyordum.. güzeldi her şey, sen lanetini gösterene kadar turuncu…
Bunu bana yapmayacaktın lanetli turuncu;
Senin lanetinle; ülkemin güzel Trabzonu, sivasımı alkışlayan 15 bin güzel insanı ile değil sahaya giren 15 geri zekalısı ile anılıyor..
Senin lanetinle, maviliğimden utandım, güya sende mavisin diye, beyazlığımdan utandım, beyazların o kudurmuş gibi saldıran yüz ifadelerini gördükçe.. Sivaslılara mahcup oldum, işte tuttuğun takımın taraftarı dediklerinde.. Trabzonlulara mahcup oldum işte memleketinin takımı sözlerinde.. sevdiğim Aymandan yasirden murattan iğrendirdin, her yerde –insanlığını- övdüğüm sivasımın bi oyuncusunun yalanına şahit oldum senin yüzünden… mavilerin sitesinde memleketlimi savunamadım, beyazların sitesinde aşkımı.. –özelden iki kişiden cesaret arayarak- üzücü yazılara cevap vermek istedim korktum ‘burası yalnız Trabzonsporluların sitesidir’ sözünden ve ‘kimsenin avukatlığı sana düşmedi’ serzenişinden yıllandığım iki sitede…
Senin lanetinle bir daha Trabzonlu ve Sivaslılar beraber maç izleyebilecek mi, ben Sivas tribününden Trabzooon diye bağırabilecekmiyim, hayalini kurduğum mavi ve beyazların oluşturduğu bi tribün gerçek olacak mı artık bilmiyorum.. bildiğim benim sevgime dokunamadın turuncu ben hala seviyorum Trabzonsporumu ve Sivassporumu..
maçın içine eden bi turuncu düşman olan iki şehir... yazık.. ama azda olsa bunu görüp dillendirenlerin olduğunu görmek umudumu yeşertiyor güzel günler için..
artık benim için matem kara değil, sensin lanetli turuncu...
Turuncunun laneti...Ne güzel ifade...
O lanet bana da bulaştı ne yazık...Tabularım vardı benim.Trabzonumla ilgili,Trabzonlumla ilgili...Yıkıldılar sonunda.O,onu delicesine savunanlar,daha öncekiler,bundan sonra çıkacak olanlar...Yerle bir ettiler ''...çamurdan olsun'' sözleriyle yükseltilen duvarlarımı...
Kabul ediyorum artık,bizim böyle bir taraftar kitlemiz de var,inkar edilemez.Böyle bir insan profilimiz de var;delikanlılığı,adamlığı başka terimlerle karıştıran...Seviyorsanız sevin,ama o sevgi bana zarar veriyor artık...Yazık.
Eski kız arkadaşım bana Bir kalp iki kişiyi sever mi? diye bir soru sorduğumda o kalpte bitmiş olduğumu anladım ve usulca çekildim kenara.
Aynı manevi duyguların iki şeye aynı anda beslenemeyeceğini düşünenlerdenim.
Aslında lanetli olan Turuncu değil, bir kalpte yaşatmaya çalıştığın iki sevgi.Bütün laneti renklere yükleme. ;)
Aslında lanetli olan Turuncu değil, bir kalpte yaşatmaya çalıştığın iki sevgi...
Turuncuya lanet okumayan birinin beni anlamasını beklemiyorum zaten...
benim sevgimin anlamını , eski kız arkadaşının bahsini ettiğin sorusunda değil bir anneye yöneltilen ''hangi evladını daha çok seviyorsun'' sorusunda bulabilirsin ancak.. eğer sorarsan annene bi gün bu soruyu, belki görürsün bi kalpte iki sevgi nasıl yaşarmış..
benim iki takıma sevgim dilediğinde bitirilen sevgili aşkı değil bir annenin evlatlarına olan karşılıksız sevgisidir ;)
tekrar etmekte fayda var, anlamanı beklemiyorum...
OLCAY ÇAKIR
20-09-2007, 10:57
Tebrikler kardeşim.
Çok güzel bir anlatım.
Sade yalın.
Kalpten...
Teşekkürler..
benim sevgimin anlamını , eski kız arkadaşının bahsini ettiğin sorusunda değil bir anneye yöneltilen ''hangi evladını daha çok seviyorsun'' sorusunda bulabilirsin ancak.. eğer sorarsan annene bi gün bu soruyu, belki görürsün bi kalpte iki sevgi nasıl yaşarmış..
benim iki takıma sevgim dilediğinde bitirilen sevgili aşkı değil bir annenin evlatlarına olan karşılıksız sevgisidir ;)
Emre İskender
20-09-2007, 19:15
turuncu forma ile kaybettiğimiz avrupa maçından sonra ikinci turuncu hezimeti bu....
Al sana turuncunun laneti dostum.
Yanlış anlamışsın beni.Biraz ironi ile karışık oldu yazdıklarım ama senin verdiğin örnekten yola çıkarak sorayım sana.
Bir annenin iki evladından birisi bir eğitim öğretim yılında çok başarılı olup sınıfını geçiyor diğeri sınıfta kalıyorsa ikisini birbirinden ayırır mı? Ya da birinin üzüntüsü diğerinin sevincini yaşamayı etkilemez mi?Annelik kavramı çok farklı.O kendi canından olan iki çocuğunada değer vermek zorunda.Ama senin bir tarafta durman lazım. Senin anlatmak istediğini çok iyi anladım. Vasfının ne olduğu bilinmeyen ve TURUNCU giyinen birisi tarafından yaşatılan tatsızlık belki Sivaslı olduğundan seni etkiledi.Ama bizde ki Trabzonspor tek olduğundan dar pencereden bakıyoruz.3 puan için seni kıracak değilim.Yanlış anlaşılmaya mahal verdiysem özür dilerim.Ama içinde bulunulan durumun vahametinden dolayı kalbinde sadece Trabzonspor sevgisi olan bizlerede hak vermeni temenni ediyorum.Umarım bu defter sürekli açık kalmaz. ;)
Süleyman
20-09-2007, 22:44
Farklı bir bakış açısı:
http://img529.imageshack.us/img529/4601/240707idman5of5.jpg
Turuncu...
Emre Can
20-09-2007, 22:52
Ah turuncu ah!Halbuki en sevdiğim renklerdendin.Nerden biliyim böyle yapıcağını.
mali uzuner
21-09-2007, 01:45
Artik Turuncu Rengİ YÜzÜnden Portakal Yİyemem Herhalde
Çok güzel yazmışsın kardeş ...iyiki varsın ...
Murat Dinç
24-11-2007, 10:36
Turuncu ile devrim yapmıştık....formamızda turuncuyu kullanmıştık...ama başka bir turuncu iki şehri inşallah düşman yapmaz.....
çok güzel yazı yüreğine sağlık
LazAnisT
27-11-2007, 13:37
Görüldüki turuncunun laneti devam ediyor.Ona özenenler aramızda barınmaya devam ediyorlar ve bunların sayıları okadar fazlaki bazen umutsuzluğa kapılmıyorum desem yalan söylemiş olurum.
Emre Can
01-12-2007, 19:10
İçimizde çok turuncu var.
kardeş ellerine sağlık..
içimizdeki turuncular gitmeden TSmiz şampiyon olamıcak bunu da görmek lazım aslında..
OLCAY ÇAKIR
14-12-2007, 15:23
Lanet devam ediyor.
Lanet üzerimizde.
CeMtS-1967
14-12-2007, 19:06
vay beeeeee ne turuncuymuşş ama...
Muhammet
10-01-2008, 23:33
o turuncu Trabzon'lu hemşehrimiz..insanımızda çok sorunlar var bi tiplerden çok var tribünlerde ne yazık ki
Turuncu suçlu olsada... Bitmez bu şehre bu sevda.. En büyük nefret Sivaslılara!!!
Vektra58
16-01-2008, 01:48
Eline ve gönlüne sağlık jakobieen, Benim derdimi bana ne güzel anlatmışsın...
Naçizane Bir anımı aktarmak istiyorum...
Bundan 5-6 yıl önce Yozgat'taydım. Trabzonspor ile Y.Yozgatspor'un lig maçı var. Tabii ben o sabah sevinçle uyandım. Yıllarca sevdalandığımız Trabzonspor'un ilk defa maçına gitmek nasip olacaktı. Hemde hayatta en sevdiğim futbolcu olan, Hami'nin de içinde yer aldığı takım Yozgat'a gelmiş. Maça gitmek için Toplu taşıma araçlarını beklemeye başladık. Lakin 20 dakika geçti ne gelen var ne giden. Baktık olmayacak, bu böyle giderse maça falan yetişemeyeceğiz. Hemen bir kamyonu durdurduk. Allah razı olsun adam bizi Kamyonun kasasına aldı. Stada doğru yola çıktık. Trabzonspor'lulara normal olarak kale arkasını ayırmışlar. Yozgat Stadının Kale arkasıda berbat bir yer. Ben arkadaşlara dedimki boş verin kale arkasını, Her ne olursa olsun Maratona girelim. Sonunda Yozgatlıların Organize Taraftar grubunun üstündeki sıralarda bulunan Polislerin yanına konuşlandık. Maç başladı işte. Önümüzdeki Taraftar grubun lideri Tribünleri yönetmeye başladı. Zaman geçti Trabzonspor öne geçti. Biz nasıl seviniyoruz, adamlar bize tiptip baktılar. Ama ses çıkarmadılar. Hemen yan tarafımızda da yaşları 10-17 arasında değişen bir yozgatlı çocuk grubu var. Onlarda zaman zaman Takımları lehinde tezahurat yapıyorlar. Sonra Trabzon ikinciyide attı. Tribünler sus pus oldu. Sadece bizim grupta hareketlilik var. Sonra O tribün liderinin arkadaşlarından bir kısmı çocuklara yaklaşıp bir şeyler söyledi. Ne söylediğini biz duymadık ama sonunda anladık. Trabzonspor'a ve futbolcularına küfür etme talimatı vermişler. Çocuklar başladı Trabzonspor'a ve Hami'ye küfür etmeye. Benim rengim birden değişti. Çocuklara doğru yürüdüm. Arkadaş beni kolumdan tutup çekmeye çalışsada başarılı olamadı. Ben çocukların arasına girip durdum. Siz nerelisiniz dedim Çocuklara, Abi Yozgatlıyız dedi. Yani Anadolu çocuğusunuz dedim. Evet abi dedi. Peki Trabzonspor nerenin takımı diye üsteledim. Çocuk Anadolu takımı abi dedi. Peki Hami Mandıralı Milli Takımın oyuncusu değilmi diye sordum. Çocuklardan yaşça diğerlerine göre biraz daha büyük olanı; "evet abi, ben onu milli takımda izledim" diye atıldı. Peki Anadolu takımı olan Trabzonspor'a ve Bizim Milli Futbolcumuza Küfür etmek, Sizin gibi Anadolu çocuklarına yakışıyor mu diye ekledim. Çocuklar sustular, hiç biri cevap vermedi. Ben aralarından ayrıldım. Ondan sonra çocuklar ne Trabzonspor'a Ne de futbolcularına bir daha küfür etmediler. Çocuklara talimat veren "O şerefli" arkadaşlarda bize ve çocuklara cins cins bakmakla yetindiler. Maçı 3-2 Trabzonspor Kazandı. Bizde gönül rahatlığı ile stadı terkettik...
Anadolu sevdalısıysan gel canımı ye, gönlümde herkese yer var. Ne Trabzonlusuyla, Ne Sivaslısıyla derdin nifak sokmaksa, ben orada yokum arkadaş...
TheRapZoNe
16-01-2008, 14:46
Eline ve gönlüne sağlık jakobieen, Benim derdimi bana ne güzel anlatmışsın...
Naçizane Bir anımı aktarmak istiyorum...
Bundan 5-6 yıl önce ...
Dogru diyorsun..
ÖmerFarukYılmaz
14-02-2008, 12:12
Turuncunun laneti :alkış:
Superdi jakob
Muhammet
06-04-2008, 03:36
Turuncu suçlu olsada... Bitmez bu şehre bu sevda.. En büyük nefret Sivaslılara!!!
Başlığı açan arkadaş Sivaslı.
jacobieen kardeşim güzel yazmışşın da nedense o maçtan sonra bende acayip bir Sivasspor antipatisi oluştu; psikopata bağladım sanki. Sivasspor'un maçlarını takip ediyorum ve kaybettiği zaman acayip mutlu oluyorum. Hatta Trabzonspor dışında çok nadir maç izlerim, bugün kahveye gidip Sivasspor-BJK maçını izledim ve Sivasspor yenildiği için mutlu oldum.
Dediğin gibi o turuncu işte, araya nifak tohumlarını atan. Ama sahada Oscarlık rol yapan ve yalan söyleyen Sivassporlu oyuncular, olayı İsrail-Müslüman savaşına çeviren Bülent Uygun, haketmedikleri üç puan için kapı kapı dolaşıp ağlayan o Sivaslı yöneticilerin bu olayda aynen turuncu kadar suçu vardır benim gözümde.
Bizim de zaten bu seneki başarısızlığımızın da asıl nedenlerindendir bu lanet olası olay.
jacobieen kardeşim güzel yazmışşın da nedense o maçtan sonra bende acayip bir Sivasspor antipatisi oluştu; psikopata bağladım sanki. Sivasspor'un maçlarını takip ediyorum ve kaybettiği zaman acayip mutlu oluyorum. Hatta Trabzonspor dışında çok nadir maç izlerim, bugün kahveye gidip Sivasspor-BJK maçını izledim ve Sivasspor yenildiği için mutlu oldum.
Dediğin gibi o turuncu işte, araya nifak tohumlarını atan. Ama sahada Oscarlık rol yapan ve yalan söyleyen Sivassporlu oyuncular, olayı İsrail-Müslüman savaşına çeviren Bülent Uygun, haketmedikleri üç puan için kapı kapı dolaşıp ağlayan o Sivaslı yöneticilerin bu olayda aynen turuncu kadar suçu vardır benim gözümde.
Bizim de zaten bu seneki başarısızlığımızın da asıl nedenlerindendir bu lanet olası olay.
Turuncu kadar olmasada.. Suçu çok..
Başarısızlığımızın iki nedeni var ZD&NA açık ve net..
Son olarak evet o turunculudan nefret ediyorum ancak Sivas ve sivassporlulardanda en az onun kadar :)
Turuncu kadar olmasada.. Suçu çok..
Başarısızlığımızın iki nedeni var ZD&NA açık ve net..
Son olarak evet o turunculudan nefret ediyorum ancak Sivas ve sivassporlulardanda en az onun kadar :)
Evinizin eşiğini temizlemeden komşunuzun damındaki karlardan şikayet etmeyiniz. ... (Konfüçyus)
Evimizin eşiğini biz temizlemeye çalışırken kirletenler de oluyor jakobieen. Bırak onlara da kızalım, onları da temizleyelim aynı anda... Biz nasıl olsa bir koltukta birkaç karpuza alıştık...
Evinizin eşiğini temizlemeden komşunuzun damındaki karlardan şikayet etmeyiniz. ... (Konfüçyus)
1-Sana karşı konuşmadım cevap niye?
2-Kendini sürekli savunma durumunda hissetmek niye?
3-Kimseden şikayet etmedim.. Sevmiyorum sevmeyeceğim..
Nokta..
İslam Sezer
14-04-2008, 12:11
1-Sana karşı konuşmadım cevap niye?
2-Kendini sürekli savunma durumunda hissetmek niye?
3-Kimseden şikayet etmedim.. Sevmiyorum sevmeyeceğim..
Nokta..
güzel kardeşim bu başlığa bu şekilde yazı yazıp sonra ''sana karşı konuşmadım demek'' ne kadar doğru.
Ben de bunu anlamıyorum.Hem Trabzonsporu büyük gör,hem de sadece Trabzona hapset o büyük takımı.Sivaslıyı kır,Kastamonuluyu küçümse,başka memleketten bu takımı destekleyenlere saygısızlık yap.Birlik beraberlik böyle olmaz.Bakın benim Trabzonsporu tuttuğumu öğrenen Trabzonlular çok şaşırıyor.Neden diye soruyor?Sonra da Trabzonspor sevgisinden bahsedecek halbuki sevdiği sadece yerelllik sevgisi.Onun için ha hamsi,ha lahana ha da Trabzonspor.Böyleleri bizi anlamaz sivaslı kardeş...
OLCAY ÇAKIR
05-05-2008, 09:37
Turuncunun laneti devam ediyor.
Bülent Şirin
05-05-2008, 10:21
Mevlevî ekolü “Söz vücut bulur” der ve konuşmalarında olumsuz anlam içeren sözlere mümkün mertebe yer vermez. Konuşulması gerekenleri konuşmamayı tercih etmekten bahsetmiyoruz tabiî ama durduk yerde “lanet”li başlıklar açılır, cümleler üretilirse sonu elbet kötüye varabilir. Turuncu rengi bir türlü Trabzonspor’a yakıştıramadım. Ancak herhangi bir renge bu kadar ağır bir vebal yükleyecek kadar da şaşırmadım. Başlığı açan arkadaşın elbet kötü bir maksadı yoktu, olamaz da. Fakat kelimelerin ağırlığı zannettiğimizden, bildiğimizden çok daha fazladır, bunun idrak edilmesi hayati önem arzetmektedir.
Tabiatiyle “Lanet olsun içimdeki Trabzonspor sevgisine” diye sözümona ironi yapan arkadaşların kulaklarını hassaten çınlatmak isterim.
Mustafa Uzuner 61
06-05-2008, 17:33
turuncu laneti güzel bir yazı olmuş bir sivaslı trabzonsporlu açısından bakıldığında daha net anlaşılır tabii ki ama bu seneki olaydan sonra kimsenin o pencereden objektif bakabileceğini düşünmüyorum en azından ben öyle düşünüyorum resmen o maçta trabzonsporun ilk maçtan ipi çekilmiş oldu bir sezon boyunca yüzümüz gülmemişken nasıl bir sıvaslı gözüyle bakabilirim 95-96 sezonundan sonra belki de yaşadığım en büyük şoklardan biriydi o maç çünkü tam bir sezonumu 1. maçta bitirdi ama suç sivasspor taraftarındamıydı hayır ama sivassporlu oyunculardaydı maçı çığırından çıkaran hakem bozuntusundaydı en büyük suçta başkanlık koltuğunda oturupta takımı 15 yıl gerileten kulübün hakkını bile savunamayan adı malum şerefsizde
OLCAY ÇAKIR
11-05-2008, 21:33
O maçta Allah içimi biliyor ya,hiçmi hiç istemedim o 3 puanı.
Bize bir ceza gerekiyordu diyordum içim yanarak.
Ancak bir küçük sille ile MR(manyetik rezonans)çektirecek kadar çirkef olanlarında cezalandırlması için ilahi adaleti beklemek gerekiyordu.
Herkesin içi bir dönem yanıyor.
Biz mutlu kapadık sezonu herşeye rağmen.
Onlar şimdi içi yananlar tarafında.
Kazananmı kaybetti,kaybedenmi kazandı.
Zaman gösterecek.
Antipatik olmamak gerekiyor en başta.Herkes için bu böyle.
Dürüst olacaksın.
Olmaya da her daim gayret edeceksin.
Samimi olacaksın.
Alın şimdi o 3 puanı.
LazAnisT
12-05-2008, 08:44
Yeni yönetimimizle beraber Turuncunun bizden uzak duracağını düşünenlerden biriydim.
2 Hafta önce Volkan Konak için açılan pakartı gördükten sonra anladımki bizde turuncular bitmez.Değişen hiç bir şey yok.
OLCAY ÇAKIR
12-05-2008, 09:10
Uğur Boral'ın cezasını oracıkta kestiler abiler.Cisimciler atıverdiler cisimciklerini:)
Federasyonda bizimkini keser bu hafta.
Yahu ne yapmak lazım bu heriflere.
Bunlar farklı türe dönüşüyor Süleyman.
Varmı bildiğin metod?:)Yeni yönetimimizle beraber Turuncunun bizden uzak duracağını düşünenlerden biriydim.
2 Hafta önce Volkan Konak için açılan pakartı gördükten sonra anladımki bizde turuncular bitmez.Değişen hiç bir şey yok.
güzel kardeşim bu başlığa bu şekilde yazı yazıp sonra ''sana karşı konuşmadım demek'' ne kadar doğru.
Ben de bunu anlamıyorum.Hem Trabzonsporu büyük gör,hem de sadece Trabzona hapset o büyük takımı.Sivaslıyı kır,Kastamonuluyu küçümse,başka memleketten bu takımı destekleyenlere saygısızlık yap.Birlik beraberlik böyle olmaz.Bakın benim Trabzonsporu tuttuğumu öğrenen Trabzonlular çok şaşırıyor.Neden diye soruyor?Sonra da Trabzonspor sevgisinden bahsedecek halbuki sevdiği sadece yerelllik sevgisi.Onun için ha hamsi,ha lahana ha da Trabzonspor.Böyleleri bizi anlamaz sivaslı kardeş...
Hem kardeşin olacam hep böyleleri olacam.. Önce doğru düzgün yazmayı öğrenin.. Benim Trabzon dışından Trabzonsporu tutanlarla işim yok.. Alakasız şeyler yazmayın.. O biliyor ne demek istediğimi ona 3. şahıslar girmesin araya bilip bilmeden..
headshot61
12-05-2008, 13:35
O sahaya kosup Sivasli futbolcuya Tokat adan sahis almanyada yasiyor. Bizim burda oturuyor ve kimsenin yüzüne bakamaz hale geldi. Nezaman ona deseler "Senin sayende sivasi uefa gidiyor" hep üzülerek yüzünü kapar..
OLCAY ÇAKIR
12-05-2008, 14:03
O'nu belgesel yapıp kuşaktan kuşağa izlettirmek lazım.
Ama üzülmesin o.
Onun gibi oakdar çok varki?
Çıksın misyon edinsin kendine,anlatsın yaşadıklarını.
İbretlik öyküsünü bilsin herkes.
O sahaya kosup Sivasli futbolcuya Tokat adan sahis almanyada yasiyor. Bizim burda oturuyor ve kimsenin yüzüne bakamaz hale geldi. Nezaman ona deseler "Senin sayende sivasi uefa gidiyor" hep üzülerek yüzünü kapar..
Bülent Şirin
12-05-2008, 16:34
Benim Trabzon dışından Trabzonsporu tutanlarla işim yok..
Her zaman olduğu gibi forumun bu taraflarında zaman ağır akıyor. Genel'de yazılsa bin tane tepki gelmişti bu mesaja... Kimbilir, belki böylesi daha iyi...
Sayın Luckdown, tam olarak anlayamadım. Rica etsem biraz açar mısınız?
A. Hilâl ÇAKIROĞLU
12-05-2008, 16:53
Bülent abi, Uğurtan'ı (Luckdown) tanıdığım kadarıyla cümleyi yanlış kurmuş gibi geliyor bana;) "Trabzon dışından Trabzonspor'u tutanlarla bir alıp veremediğim yok, onlara lafım yok" demek istemiş bana kalırsa. Ancak cümle çok yanlış. Sanırım kendisi açıklayacaktır ne demek istediğini. Birbirimizi yanlış anlamak için bu kadar neden varken en azından yazarken biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. Hele de adrenalin yükseldiğinde.
Bülent Şirin
12-05-2008, 16:59
Merhaba Hilal,
Aslında tahmin ettim etmesine ama birazcık tecahül-i arif yaptım. Hadi ben anladım da Trabzonlu olmayan Trabzonsporlu arkadaşlar doğal olarak böyle durumlarda aşırı hassasiyet gösteriyorlar. Onlar pekâlâ yanlış anlayabilirler, sonra yandı gülüm keten helva...:)
A. Hilâl ÇAKIROĞLU
12-05-2008, 17:01
Merhaba Hilal,
Aslında tahmin ettim etmesine ama birazcık tecahül-i arif yaptım. Hadi ben anladım da Trabzonlu olmayan Trabzonsporlu arkadaşlar doğal olarak böyle durumlarda aşırı hassasiyet gösteriyorlar. Onlar pekâlâ yanlış anlayabilirler, sonra yandı gülüm keten helva...:)Merhaba Bülent abi,
Çok haklısınız. Bu nedenle Uğurtan'ın durumu açıklaması gerek.
Her zaman olduğu gibi forumun bu taraflarında zaman ağır akıyor. Genel'de yazılsa bin tane tepki gelmişti bu mesaja... Kimbilir, belki böylesi daha iyi...
Sayın Luckdown, tam olarak anlayamadım. Rica etsem biraz açar mısınız?
Açiyim abi, benim Trabzonlu olmayıp Trabzonsporlu olanlar ile ne gibi bir problemim olabilir ki? Ben illede Trabzonlu isterük diye seslenenlerden biri değilim, hiç olmadımda... Ordaki kastım arkadaşın sanki Trabzonlu değiller diye bir söz söylediğim imâsında bulunmasından ötürüydü.. Umarım izah edebilmişimdir..
Bülent abi, Uğurtan'ı (Luckdown) tanıdığım kadarıyla cümleyi yanlış kurmuş gibi geliyor bana;) "Trabzon dışından Trabzonspor'u tutanlarla bir alıp veremediğim yok, onlara lafım yok" demek istemiş bana kalırsa. Ancak cümle çok yanlış. Sanırım kendisi açıklayacaktır ne demek istediğini. Birbirimizi yanlış anlamak için bu kadar neden varken en azından yazarken biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. Hele de adrenalin yükseldiğinde.
Açıkçası Hilal abla söylediğimin bir daha yanlış anlaşılabiliceğini sanmamıştım.. Neyse düzelttiğin için teşekkür ederim yerime.. Tekrarlıyorum benim en yakın arkadaşım bir gürcü ve birçok Trabzonludan daha fazla Trabzonspor bilincine sahip.. Umarım yeterli olmuştur.. Ama tekrar burada da ifade edeyim bir gönüle iki sevda sığmaz.. Taraftarsan tarafsındır.. Bir taraftan yanasındır.. Nokta..
Bülent Şirin
12-05-2008, 22:38
Açıklaman için teşekkürler kardeşim.
Yazı dili bünyesinde kendine özgü bir takım tehlikeler barındırır. Türkçe’nin en büyük yardımcıları sayabileceğimiz jest, mimik, tonlama ve vurgulamalar yazıya dökülemediği için yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Herkes de açık açık tepkisini dile getirmez. BMN’ye yolu ilk kez düşmüş biri gelip şu başlığa bakar, yanlış anlar gider ve belki ömür boyunca o yanlış anlamayla yaşar. Takdir edersin ki bunun vebali ağırdır. O yüzden mümkün mertebe dikkatli olmak lazımdır, yoksa yanlış anlaşılabiliriz diye yazmaktan vazgeçecek halimiz yok. Tarih yazıyla başladı ne de olsa...
OLCAY ÇAKIR
12-05-2008, 22:49
Bülent Abi,
Şiir tadında bir yazı desem.
Kısa,öz.
İyiki varsın abi.
Eline sağlık.
Açıklaman için teşekkürler kardeşim.
Yazı dili bünyesinde kendine özgü bir takım tehlikeler barındırır. Türkçe’nin en büyük yardımcıları sayabileceğimiz jest, mimik, tonlama ve vurgulamalar yazıya dökülemediği için yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Herkes de açık açık tepkisini dile getirmez. BMN’ye yolu ilk kez düşmüş biri gelip şu başlığa bakar, yanlış anlar gider ve belki ömür boyunca o yanlış anlamayla yaşar. Takdir edersin ki bunun vebali ağırdır. O yüzden mümkün mertebe dikkatli olmak lazımdır, yoksa yanlış anlaşılabiliriz diye yazmaktan vazgeçecek halimiz yok. Tarih yazıyla başladı ne de olsa...
Kalkinmali
13-05-2008, 14:56
Turuncu olalim... Forza Trabzon!
Yigido baska bahara...
Selim Turan
13-05-2008, 16:06
jakobieen Turuncunun Laneti adlı yazın çok güzel ellerine sağlık...
Ama napalım... Sivasspor'un başkanı bu olayları büyüttü bir anlamda gelip avni aker koridorlarında bağırıp çağırdı sahaya atladı küfür etti. Bunlar tasvip edilecek davranışlar değil...
İskender
13-05-2008, 17:14
Neden görmedim şimdiye kadar bu başlığı, bakış açım değişti Sivas ve Sivaspora
Aslında farkta bu be jakobien kardeşim insanlar konuşa konuşa anlaşıyorlar...
Yazıyı okumadan yorumları okusaydım heralde yine kavgamı var derdim...
Neyseki ilk önce yazıyı okudum masumane duygular dökülmüş arkadaşımın kaleminden, iyiki varsın dostum yeniden söylüyorum bakış açımı değiştirdin...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.