PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!



Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

Sefer A.
25.03.2013, 20:58
Ünal Karaman'i sirf görüsünden dolayi elestirenler, kendi görüsünden biri olunca sus pus oluyorlar

çikip ta bana kimse sen de görüsünden dolayi Ünal'i savundun diyemez, durup dururken bile ondan hesap sorulmasi gerektigini yazanlarin basiyim ben, bu da böyle biline

Sefer A.
25.03.2013, 21:00
Kazım Koyuncu zamanında vefat etti. Yaşasaydı bugünler onun Trabzonsporlularla arasını açardı. İdeolojik olarak bölücü terör örgütü ile aynı kaynaktan beslenen bir görüşe sahipti nihayetinde. Türk milleti sinema müzik ve edebiyatta o görüşün egemenliğinde olduğu için toplumda saygı duyulan isimler çıkarmaları normal çünkü gerçek anlamda bizler kişileri siyasi görüşlerine göre değil sanatına göre ele alıyoruz. Önce seviyoruz sonra hayal kırıklığına uğruyoruz.

Günümüz sanat camiasını eleştirmek adına yaptığı bu parçada Ahmet Şafak durumu özetlemiş.

j2EN8aC_69Q

Şarkının aralarında tv programlarında yapmış olduğu bazı açıklamalar var. Dikkat çekici ve konuya uygun. Özellikle 1:40 dikkat çekici.

adamun dibisun gardas :) biz böylee görmeediik :)

alper*
25.03.2013, 21:26
o zaman ben ikisini de elestiriyorum

yersiz ve samimiyetsiz mi yine ?
İkili tartışmaları lüzumlu görmüyorum.

Sefer A.
25.03.2013, 21:38
Yıl ya 2004 ya 2005... TKP İstanbul'da bir toplantı düzenliyor. Klasik sol jargonla (Halkların Kardeşliği masalı) süslenmiş bu toplantının konusu ÖZGÜR LAZİSTAN idi. Davetliler arasında yukarıda ismi geçen büyük fikir ve sanat adamları (!) da vardı.

Eğer yaşadığınız toprakların dün Ermenistan, bugün Kürdistan, yarın Lazistan olmasını izleyecekseniz...

"Ama ben onun şarkılarını seviyorum" tepkisizliğiyle geçistirecekseniz...

Buyurun, ne de olsa ileri demokrasi var! Haa, demokrasi varsa, bu itirazlara da katlanacaksanız.

Sizi barışseverler, özgürlükçüler sizi!

Özgürlük, demokrasi hep sizden yana! Bizlerse faşist, ırkçı, kandan beslenenler... :)

biz kafatasçiyiz bilmiyon mu :)

Fanatik34
26.03.2013, 03:50
Her nedense hep is isten gecmeye basladigi zaman akil basa gelmeye baslar. Ama tarihi iyi bilmek, hatta iyi okumak gerekir. Türk Insanini ne zamandan beri kandirdiklarina bakmak lazim. Özellikle Sultan Abdulhamid döneminden sonrasini...

Bugüne gelirsek; idami kaldiran, askeri lav eden, hukukun gücünü istedigi gibi kullananlar (vs vs vs)

Eeee Israil´de özür dilemis, ne güzel!

Ama bir gercegi unutmuslar..belki Millet olarak tarihimizi iyi bilmiyoruz ama bunu bilmelerine ragmen hala bu ülkeyi bölmeyi calisanlara ne demeli? Ben diyeyim

*SEHITLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ* ve

https://www.youtube.com/watch?v=kQuvNWqTqXw

Oğuz ZEYTİN
26.03.2013, 06:38
Bugünkü gazetelerden iki yazıdan alıntı yağacağım. Barış masalları dinleyenlerin tepkisini merak ediyorum.

İktidar partisi milletvekili M. Metiner şöyle başlıyor:

"Öcalan'ın verdiği mesajlardan hangisi Türkiye'nin birliğine, dirliğine, kardeşliğine ve barışına zarar verici niteliktedir?"

Devama gerek var mı? Taraf, duruş gayet net mi? Bence net! Ama şu yazdıklarını da okuyalım:

"Nemalandıkları tek konu: Bayrak!

'Niye Türk bayrağı yok' deyip vaveylayı kopartıyorlar.

Bilmeyenler de sanırlar ki tek dertleri bayrak!

Yok öyle bir şey!

Bayrak üzerinden, milliyetçilik üzerinden sadece ve yalnızca bir istismar siyaseti izliyorlar."

Nemalanıyormuşuz! Hem de bayraktan!

Devamındaki komediye bakın:

"Bayrak, siyasi ikballeri için kullandıkları bir argümandan ibaret!" (Yuh!)

Bayrağı kendi inhisarlarında gördükleri için, dahası ve en fenası bayrağı istismar siyasetlerinin bir aracı haline dönüştürdükleri için herkesin ortak değeri bayrağı yere düşürdüklerini unutuyorlar…

Her şeyi etnik milliyetçi ve ırkçı bir anlayışla Türkleştirmek isteyenler bayrağı da sadece Türk'ün bayrağı olarak takdim ediyorlar (İşte yanlış burada başlıyor: Yüce Türk'ü etnisite olarak görmek. Tarihi ve sosyolojik gerçekliklere aykırı bu inanışın neye millet dediğini çok merak ediyorum doğrusu? Eğer Türk etnik bir unsursa, milletin adı nedir? Cevap veremezler! Tek millet, İslam milleti derler! Kendilerini güldürürler...)

Bayrağı Türkleştirmek -tıpkı vatandaşlıkta olduğu gibi- bu ülkede hepimizi ortaklaştıran en yüce değerlerimizden birine yapılabilecek saygısızlıkların başında gelir. (Bayrağı Türkleştirmek mi? O bayrağın adı TÜRK bayrağı değil mi zaten?)"

Ve işte zurnanın zırt dediği yer:

"Bayrak sadece Türk'ün bayrağı değildir, Kürt'ün de bayrağıdır, Arap'ın da… Bu ülkede yaşayan herkesin bayrağıdır."

Haa, şimdi basınız kahkahayı! O ki herkesin bayrağı (ben de öyle düşünmek istiyorum), o ki siz de sahipleniyorsunuz; eee, niye sahip çıkmıyorsun ve sahip çıkanı hor görüyorsun?

İşte barışseverlerin zihniyeti!

Bu arada yazının başlığını söylemeyi unuttum. Tabii ki ZAMANIN RUHUNA uygun seçilmiş, şüpheniz olmasın: "Batsın bu kandan beslenen milliyetçiliğiniz!"

30000 kişinin kanına giren katil, Türkiye'nin birliğine, dirliğine, kardeşliğine ve barışına zarar vermiyor ama bayrağıma sahip çıkmak kandan beslenmek oluyor bu zihniyete göre...

Allah akıl fikir versin.

***

İkinci yazı bir akademisyenden, galiba rektör de yapıldı:

Sedat Laçiner, Ortadoğu'nun Osmanlı'yı beklediğini iddia ediyor. Yazı birçok teknik hatayla dolu, fakat en can alıcı ifadeyi paylaşmak istiyorum.

"Osmanlı'ya Arapların yaptıklarından bahsettik. Peki ya Türkler? Onlar çok mu sadık kaldılar insanlığın iftihar tablosu medeniyete? Hayır! OSMANLI'YA BELKİ DE EN BÜYÜK İHANETİ TÜRKLER YAPTI!"

Baışseverlerin bilinçaltında yatan Türk düşmanlığının dışa vurumunun tipik örneğidir bu cümleler. Ne de olsa ZAMANIN RUHU Türk'e saldırmayı gerektiriyor.

*

Sindire sindire, alıştıra alıştıra, vura vura, söve söve barış (!) getiriyorlar. Hayırlı olsun!

NOT: "Pkk ile görüşecek kadar şerefsiz değiliz" diyip görüşenler sürece direnen milliyetçilere şerefsiz, namert demeye devam ediyor. Demek ki doğru yoldayız.

"Selam, doğru yola uyanlara olsun..." (TAHA, 47. ayet)

erolizmts
26.03.2013, 12:59
Bazı şeylere yavaş yavaş alışacaksınız diyorlar artık. Nedir o şeyler? dendiğinde -bekleyin- tarzı cevaplar veriyorlar. Hani az çok tahmin ediyoruz milleti neye alıştırmak istediklerini. 10 yıl önce "olmaz öyle şeyler" denilenler yavaş yavaş oluyor artık. Sindire sindire, yedire yedire oluyor.. Millette sindiriyor, hazmediyor ve yiyor.. Artık terör örgütü lideri diye bir şey yok. İmralı var. Terörist değil artık o. Türk bayrağı artık "tahrik unsuru" bu ülkede. Kimler için tahrik? Tabi ki örgüt sempatizanları için. Varolsunlar artık polis bayrak cezası da keser oldu. Ama örgüt paçavraları kardeşlik sembolü. Bu milleti uyuta uyuta buralara kadar getirdiler. Bundan sonraki süreçtede yapacakları şey bundan çok farklı olmayacak. Bu millete yine biraz gaz verecekler, uçuk çılgın projeler, barış demokrasi hikayeleri, sıkışınca uluslararası destekler, özürler vs vs... Sızlattıkça sızlatacağız şehitlerin kemiklerini. Yani bu millet ya şehitlerini yaşatıp vatanını böldürmeyecek, ya da tükürdüğünü yalayıp kendisine verileni koyun gibi kabul edecek.. İşte o zaman şehitler ölmez vatan bölünmez'in de bir anlamı kalmayacak.

Doğukan Uçan
26.03.2013, 15:34
Karadeniz olmasa bu türkiye bir hiçtir.

oflubektas
26.03.2013, 16:45
Sindire sindire, alıştıra alıştıra, vura vura, söve söve barış (!) getiriyorlar. Hayırlı olsun!

NOT: "Pkk ile görüşecek kadar şerefsiz değiliz" diyip görüşenler sürece direnen milliyetçilere şerefsiz, namert demeye devam ediyor. Demek ki doğru yoldayız.

"Selam, doğru yola uyanlara olsun..." (TAHA, 47. ayet)


Kendimi hiçbir zaman milliyetçi olarak tanımlamadım. Ama elin gavuru sorarsa tabi ki "Türk'üm" derim ve bundan asla gocunmam. Neticede bugünkü anlamıyla "millet (veya ulus) " dediğimiz kavram Sanayi Inkılabı ve Fransız İhtilali'nin ürünü, bunu vakıa olarak kabul edip benimsemek lazım. Ayrıca Osmanlı'da 1910'lara kadar "millet" kavramının da sadece gayrımüslim azınlıklarla ilgili kullanıldığını hatırlatırım.

Şimdi gelelim esas meseleye; ben de gariban çocuklarının ölüp oldürülmesini istemiyorum. Ancak neredeyse doğumundan bugüne kadar korunmuş ve her zaman birileri tarafından önü açılmış "apo" denen kişiye ve dağdaki pkk denen taşeron örgütüne bu kadar boyun eğilmesini kabul edemiyorum.

Bu mesele veya "çözüm süreci" (2 yıl önce bunun adı "Kürt Açlımı" idi) dediğimiz hadise uzun süredir tartışılıyor ama kimsenin şunu sorduğu yok: NE VERİYORSUNUZ, KARŞILIĞINDA NE İSTİYORSUNUZ ???

Bu konuda "apo" nun başkanlık seçimi ve anayasa değişikliği konusunda basına sızan bazı demeçleri ipucu verse de yukarıdaki soru cevaplanmadığı sürece yapılan herşey basit bir tiyatro oyunundan ötesi değildir. Unutmayalım;

"Savaş, politikanın değişik araçlarla devamıdır" (Carl Von Calusewitz)
"Politika da savaşın değişik araçlarla devamıdır, fazlası değildir" (V.I.Lenin - Halis muhlis Kazan Türkü'dür ha :) )

Maalesef bu kısırdöngü içinde olan yine gariban Mehmetler'e olmuştur...

lazibere
26.03.2013, 17:29
Yaşamak marifet değildir. Nasıl yaşadığın önemlidir. Bir fahişe de yaşar, Bir hırsız da, Bir kiralık katil de yaşar. Nasıl ve ne uğurda yaşadığındır önemli olan

Sorun eğer Anaların ağlamaması projesi idiyse, 1919 da Kurtuluş savaşında yuzbinlerce genç ölürken de analar ağlamıştı. Dun ağlayan analar, Bugun olan şeyler olmasın ve Özgür ve bağımsız bir ülke olalım diye ağlamışlardı. Bugun ise, Yine aynı şeyi yaşatmak isteyen ve Özgürlükten, maddi beklentiler yüzünden vazgeçmiş bir toplum olarak ağlıyoruz.

Madem bu ilkelerimizden vazgeçecektik, Dun denen ölmüştük???

Ve 30 senedir ölenler de neden öldüler

ve bundan sonra ölecekler ne için ölecekler???

lazibere
26.03.2013, 17:30
Kızdığım nokta şudur. Özünde İslamcı ve yobaz zihniyetli ama içinde Paranın her türlüsüne evet diyen bir iktidarın, çağdaşlamadan uzak ve sürekli toplumu daha da ayrışma noktasına sürüklemiş ve Uluslararası Emperyalizmin Orta Doğu petrollerine hakim olma çabasına ortak olmuş bir zihniyetin, Aslında hiç de değer vermediği, İnsan ve Insan hakları kavramını kullanarak, Milli birliği parçalayarak bizleri daha geri bir toplum düzeninde yaşamaya itmeleridir.

Bu yolda Aydınlık bir yol yok. Bu yolda Bilim yok, İlim yok, Sanata ve kültüre değer yok, Bu yol paranın esiri olmuş ve maddiyat için her yolun mübah olduğu bir yoldur. Bu yol Allah yolu da değildir. Bu yol Allah yolunda gidenlerin sırtından, Daha fazla müslümanın eziyet çekmesi yoludur.

lazibere
26.03.2013, 17:31
Dün Toplu taşıma aracıyla evime giderken, Araçtakı 20 li yaşlarda bir genç kızın , Telefonla bir arkadaşıyla olan görüşmesini bizde naklen dinledik. APO ve Kürdistan kelimelerini dilinden düşürmüyor. PKK gibi cümleleri de hiç eksik etmiyordu. Türkiye gerçekten çok demokratikleşti bunu gözümle gördüm:)))))))

Şu anda PKK lıyım demek kadar revaçta olan birşey yok. herkes de göt korkusundan sesini çıkartamıyor. PKK dan olsam Türkiye'nin tamamını isterdim..Bu ülke Türklere bırakılmayacak kadar değerlidir demişti bir Avrupalı Diplamat.. Aynen öyle, Türkler bu coğrafyayı hak etmiyorlar.

lazibere
26.03.2013, 17:32
Hiçbirşey tesadüf değil, One Minute olayı da tesadüf değil, Mavi marmara olayı da tesadüf değil, PKK şovu da tesadüf değil, Hemen akabinde İsrail'in özrü de tesadüf değil, Obama 'nın Tayyip'e ve İsrail'e talimat vermesi de tesadüf değil.. Bu kadar planlı bir şekılde çalışan ABD yi taktir etmemek mümkün değil.

Bir ülke ancak bu şekılde bu noktalara getirilebilirdi...Ne kadar tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduğumuzu umarım herkes anlar, Düşmanlarımız çok sinsi çalışıyorlar ve gerektiğinde bizi birbirimize kırdırmayı da keyifle seyredecekler...

lazibere
26.03.2013, 17:33
Bizim düşmanlarımız Amerikan emperyalizmi ve onun yerli işbirlikçileridir. Yani emperyalizm ile işbirliği yapan patronlar, feodal mütagallibe yani bezirgânlar, tefeciler. Toprak ağaları ve diğer işbirlikçileri ve bizim bütün eylemlerimiz bu hedefe yönelmiş bulunmaktadır.

Deniz Gezmiş

lazibere
26.03.2013, 17:35
Ülke bölünme eşiğine getirildi ses seda yok, Tek sorun Bayrak olmuş..

Ulannnnn Adamlar bizi resmen beceriyor, çıkmışsınız neden perzevatif takmadılar diye bunu konuşuyorsunuz...

lazibere
26.03.2013, 17:37
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/p480x480/315004_10151021847635108_81174020_n.jpg

lazibere
26.03.2013, 17:38
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/p480x480/316940_471939969535672_992890117_n.jpg

Bu şeker de yeni çıktı..Çok satılıyor:))))

Ertan1982
26.03.2013, 17:38
Ülke bölünme eşiğine getirildi ses seda yok, Tek sorun Bayrak olmuş..

Ulannnnn Adamlar bizi resmen beceriyor, çıkmışsınız neden perzevatif takmadılar diye bunu konuşuyorsunuz...

Adamlar Ülkeyi Futbol ile uyutuyorlar.Sike olayini kulanarak bi buna gösteriyor bi öbürüne.Sonra millet birbirine düsürüyor.o arada bunlar gece yarilari kimsenin duymadi konun paketlerini geciriyor.Demokratiklisme maskesin altinda.Bu israil sovlarida dedin gibi göstermelik anlasilmis olaylar.Olan garibana oluyor bunlar arpayi götürüyor.

lazibere
26.03.2013, 17:39
http://video.sozcu.com.tr/2013/video/haber/bir-basbakan-iki-erdogan-2.html?fb_action_ids=10151504841577801&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Burda da Başbakan'nın ne olduğunu göreceksınız..

lazibere
26.03.2013, 17:41
AMERİKALI BİLİM ADAMI AÇIKLADI..TÜRKİYEDEKİ REFERANDUM DA YÜZDE 10 LUK ""ŞİŞİRME EVET"" OYU VAR.

Bu yüzde 10% luk şişirme ise genelde, son 10 yılda vefat etmiş seçmenlerin hayali oyları ile kapatılır. Vefat edenlerin oy pusulaları illere ilçelere gönderilmez. Bu veriler direk olarak Seçim Merkezlerindeki Bilgisayarlara daha önce kayıt edilir. Yani bu yüzde 10 luk oy seçimler başlamadan önce hali hazırda bekletilir ve İllere ilçelere dağıtılarak seçim kazanılmış olur.Edwards Hammington bunun son olarak uygulandığı ülke Türkiye olmuştur. Türkiye’de yapılan son Referandumda yüzde 48 % olan EVET oyları Bilgisayar ile yüzde 58 % yükseltilmiştir.Yani Bilgisayarda manipüle olmasaydı HAYIR’lar yüzde 52 % EVET’ler ise yüzde 48 de kalırdı.Yorum: Şimdi bu eldeki verileri toplayınca ve Okyanus Ötesinden Fetullah Gülenin „Mezardakileri de kaldırın oy Kullansınlar“ mesajı daha bir netlik kazanmış oluyor...

lazibere
26.03.2013, 17:42
Yusuf Aslan, 1972 yılında Deniz Gezmiş ve Hüseyin İnan ile birlikte Ankara’da idam edilmişti. Aslan’ın idam sehpasındayken söylediği söz

“Ben ülkemin bağımsızlığı ve halkımın mutluluğu için şerefimle bir defa ölüyorum. Sizler, bizi asanlar şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz. Biz halkımızın hizmetindeyiz. Sizler Amerika’nın hizmetinizdesiniz”

Necmettin ALTUNTAŞ
26.03.2013, 17:50
Tek şey yazacağım."Ne mutlu Türküm diyene"

Doğukan Uçan
26.03.2013, 18:15
Beyler bir laz olarak Türkiye Türklerindir !

İstemeyen gitsin ırakta yaşasın.

Oğuz ZEYTİN
26.03.2013, 18:16
Batılı düşünürlerin ekolünden gidiyorsunuz.

Avrupa'daki sosyal yapının Atayurt ve Anayurt Türklüğünden çok çok farklı olduğu bir gerçek.

Zamanın, coğrafyanın, toplumun yaşayış biçiminin eşit hatta benzer olmadığını reddeden bir kaynaktan gelip "millet-milliyet Sanayi İnkilabı ürünüdür" derseniz sorarım: 8. yüzyıldan kalma bengütaşlardaki millet (ki o milletin adı Türk'tür) vurgusunu nasıl açıklayacaksınız?

Kendinden 1000 yıl sonraki süreçten mi etkilenmişti Bilge Kağan? Mümkün mü bu?

Ya da Ahmet Yesevi, Yusuf Has Hacip vs. Türk'ün kültür öğelerini (en başta dilini ve dinini) Fransız İhtilali'nden etkilenerek mi ön plana çıkarmıştır?

Fransız İhtilali'nin Avrupa'daki etkisi elbette Osmanlı İmparatorluğu'nu da etkilemiştir. Ama dikkat ediniz, bunlar: Arnavut, Rum, Bulgar, Sırp, Arap idi.

***

Bazı ideoloji körleri, sanki bu ülkede etnik bir çatışma varmış gibi yazıp çiziyor, konuşuyor. Ya da anlamını dahi bilmedikleri asimilasyon tabirini ucuzca sarfediyor. Hele hele ırkçı politikalardan dem vuranlar yok mu? Bir de etnisite ve milletin ne olduğunu bilmeden gevezelik edenler var...

Haa gel gelelim, bunların hiçbiri terörün sebebi değil. Yani, zannediyor musunuz ki, pkk kürtçe şarkılar tvde çalınmadı diye ortaya çıktı?

Ey gafiller!

O zaman söyleyin: Irak, İran ve Suriye'deki kürtçü hareketlerin de sebebi o ülkelerde kürtçe şarkıların yasaklanması mı?

Bu kadar saflık, artık aptallıktır!

oflubektas
26.03.2013, 18:52
Batılı düşünürlerin ekolünden gidiyorsunuz.

Avrupa'daki sosyal yapının Atayurt ve Anayurt Türklüğünden çok çok farklı olduğu bir gerçek.

Zamanın, coğrafyanın, toplumun yaşayış biçiminin eşit hatta benzer olmadığını reddeden bir kaynaktan gelip "millet-milliyet Sanayi İnkilabı ürünüdür" derseniz sorarım: 8. yüzyıldan kalma bengütaşlardaki millet (ki o milletin adı Türk'tür) vurgusunu nasıl açıklayacaksınız?

Kendinden 1000 yıl sonraki süreçten mi etkilenmişti Bilge Kağan? Mümkün mü bu?

Ya da Ahmet Yesevi, Yusuf Has Hacip vs. Türk'ün kültür öğelerini (en başta dilini ve dinini) Fransız İhtilali'nden etkilenerek mi ön plana çıkarmıştır?

Fransız İhtilali'nin Avrupa'daki etkisi elbette Osmanlı İmparatorluğu'nu da etkilemiştir. Ama dikkat ediniz, bunlar: Arnavut, Rum, Bulgar, Sırp, Arap idi.



Vallahi Oğuz Hocam, yeri burası değil ama Türk Milliyetçiliği'nin babası, ilk Türk Sosyoloğu Ziya Gökalp de batılı düşünürlerin (Özellikle Durkheim'ın) ekolünden gidip, sosyolojik tahlillerini ve Türk Milliyetçiliği kavramını bunlar üzerinden oluşturdu. Onun fikirleri de önce Halk Fırkası, sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturdu. Keza Lenin'in hemşehrileri ve Türk Milliyetçiliği'nin fikir babaları sayılan Yusuf Akçura ve "Basmacı" Zeki Velidov da maalesef batılı düşünürlerden etkilendi, ben ne yapayım :) Türk Milliyetçiliği'nin diğer fikir öncülerinden Gaspıralı İsmail'in yazılarını çıkardığı gazete makalelerini okumadım, ancak yine bir batılı ekolden etkilenme varsa kesinlikle şaşırmam.

Bunun dışında Türk kavramını yücelttiğini kabul edeceğim, Divan-ı Hikmet ve Kutadgu Bilig gibi önemi tartışılmaz olan kaynaklarda, Milliyetçilik diye bir kavramın yanından bile geçilmez. Mesela Divan-ı Lugat-ı Türk'de "Milliyetçilik" veya "Türk Milliyetçiliği" diye bir madde var mı??? 8.Yüzyıldan kalma bengütaşlardaki millet kavramını ve Milliyetçiliğin yerini ise bilmiyorum, cahilliğime verin lütfen.

Ben "Türk" veya "Türklük" kavramı Fransız İhtilali ve Sanayi İnkılabı'nın ürünüdür demedim, bugünkü anlamı ve bağlamıyla "Millet" ve "Milliyetçiliğin", bu iki devrimin etkisiyle oluştuğunu yazdım.

Yazdıklarınızın ikinci kısmının muhatabı ben değilim herhalde, o yüzden alıntılamadım.

Saygılarımla,

Oğuz ZEYTİN
26.03.2013, 21:51
Vallahi Oğuz Hocam, yeri burası değil ama Türk Milliyetçiliği'nin babası, ilk Türk Sosyoloğu Ziya Gökalp de batılı düşünürlerin (Özellikle Durkheim'ın) ekolünden gidip, sosyolojik tahlillerini ve Türk Milliyetçiliği kavramını bunlar üzerinden oluşturdu. Onun fikirleri de önce Halk Fırkası, sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturdu. Keza Lenin'in hemşehrileri ve Türk Milliyetçiliği'nin fikir babaları sayılan Yusuf Akçura ve "Basmacı" Zeki Velidov da maalesef batılı düşünürlerden etkilendi, ben ne yapayım :) Türk Milliyetçiliği'nin diğer fikir öncülerinden Gaspıralı İsmail'in yazılarını çıkardığı gazete makalelerini okumadım, ancak yine bir batılı ekolden etkilenme varsa kesinlikle şaşırmam.

Bunun dışında Türk kavramını yücelttiğini kabul edeceğim, Divan-ı Hikmet ve Kutadgu Bilig gibi önemi tartışılmaz olan kaynaklarda, Milliyetçilik diye bir kavramın yanından bile geçilmez. Mesela Divan-ı Lugat-ı Türk'de "Milliyetçilik" veya "Türk Milliyetçiliği" diye bir madde var mı??? 8.Yüzyıldan kalma bengütaşlardaki millet kavramını ve Milliyetçiliğin yerini ise bilmiyorum, cahilliğime verin lütfen.

Ben "Türk" veya "Türklük" kavramı Fransız İhtilali ve Sanayi İnkılabı'nın ürünüdür demedim, bugünkü anlamı ve bağlamıyla "Millet" ve "Milliyetçiliğin", bu iki devrimin etkisiyle oluştuğunu yazdım.

Yazdıklarınızın ikinci kısmının muhatabı ben değilim herhalde, o yüzden alıntılamadım.

Saygılarımla,

Öncelikle... Haklısınız, ikinci bölüm kesinlikle size yönelik değildi, zaten farklı bir içeriğe sahipti.

Belirttikleriniz doğrudur, yalnız önemli bir noktada eksiktir. O da şudur: Ziya Gökalp Bey, E. Durkheim'den metodolji bakımından etkilenmiştir (Ayrıca Durkheim milliyetçi değildir). Fikrinin özü, Fransız İhtilali'nde değildir. Gökalp Bey, İslam öncesi Türk Devri'ne iner, sistemli bir şekilde ilerler ve çağına gelir. Burada anlaşabiliyor muyuz?

Keza Akçura da öyle. Meşhur Üç Tarz-ı Siyaset'i incelediğinizde görülmektedir. Kaldı ki bu isimler çalışmalarını Avrupa'da yapmıştı. Ancak onların şekillendirdiği Tanzimat sonrası Türk Milliyetçiliği fikri, sizin vurguladığınız Avrupa'daki milliyetçiliklerden farklıdır. Hüseyinzade de, Ağaoğlu Ahmet de, Zeki Velidi de, Gaspıralı da dil-din-tarih-vatan-ülkü birliği dikkat çekmektedir. Batılı anlamda milliyetçilik ise sermaye-sömürü-mezhep-ten rengi gibi bize uzak noktalarda takılmıştır. Köksüzdür. Rekabette, kazanmak için araçtır.

Kısacası Türk Milliyetçiliği'ni Renan'da veya Hegel'de aramak boşadır.

Konuya uzak arkadaşlar için ve günümüzdeki hakim mesele ile ilişkilendirerek bağlayayım. Ziya Gökalp Bey, Türk'ü şöyle tanımlar: "Dili dilimden, dini dinimden." Ne kadar açık, ne kadar sade... Bu bir BİRLİK çağrısıdır; bölücü, sınıfçı, ayrıştırıcı değil.. İlkel etnisiteleri aşan bir çağrı.

Bu söylem, sizin de belirttiğiniz gibi milli develetin inşasındaki temeldir.

Burada dışlayıcı, ırkçı hangi kavram vardır? Kan, kafatası... Hani nerede? Nerede kürt düşmanlığı?

NOT: Örneklediğim eserlerde, "milliyetçilik kavramı geçer" demedim, eserlerin özünde Türk Milli değerleri (dil, din, tarih... gibi) anlatılmıştır. Türkçe'nin üstün bil olduğunu anlatan eseler, sözlükler, İslam'ı Türk Milleti'nin hayatına göre edebi bir dilde anlatan, açıklayan, sevdiren, yayan bu eserler nasıl milli olamaz?

Ana konudan uzaklaştıysam, kusura bakmayın.

Selam ve saygılarımla

:)

Oğuz ZEYTİN
28.03.2013, 07:22
Barış Süreci Gündeminden Haberler

1) ‘PKK sembolü’ne takipsizlik kararı

"Nevruz’da açılan bayraklara yönelik tartışmalar sürerken, Uludere’de ölenlerin tabutlarının üstüne konan bayraklarla (Oğuz'un Notu: Bez parçası, paçavra) ilgili savcılık takipsizlik kararı verdi."

“PKK terör örgütünün sarı, kırmızı ve yeşil renkleri örgütsel tüm sembollerinde kullandığı biliniyor olsa dahi, afişlerde görünen kalabalığın taşınan tabutlardaki cenazelerin örgütle ilişkilendirilmelerini sağlayacak bir veri mevcut değildir. Sırf tabutlar üzerindeki sarı, kırmızı, yeşil renkleri barındıran bez parçalarının ‘PKK sembolü’ olarak algılanması doğru değildir. Dünya üzerindeki ülkelerden en az 15’inin örnek verecek olursak Senegal, Kamerun, Bolivya, Gana, Benin, Gine ve birçok ülkenin bayrakları sarı, kırmızı ve yeşil renklerden oluşmaktadır."

http://gundem.milliyet.com.tr/-pkk-sembolu-ne-takipsizlik-karari/gundem/gundemdetay/25.03.2013/1684631/default.htm

İşte ZAMANIN RUHU dedikleri bu. Tıpkı Habur'dan giren teröristler "Biz önderliğin talimatıyla geldik, pişman değiliz" şeklindeki ifadelerine rağmen pişmanlık yasasından faydalanmaları gibi... Tıpkı o teröristler serbest kalsın diye ayaklarına kadar gidip tiyatro mahkemesi kurulması gibi... Tıpkı tahrik olmasınlar diye ifadelerinin alındığı odanın duvarındaki TÜRK bayrağının indirilmesi gibi...

2) PKK'nın TBMM'ye sızmış sözcüsü S. Demirtaş Salı günü şöyle dedi: "30 yıllık bir isyanın bitişini konuşuyoruz. Şimdi parlamento ‘Çaktırmadan bu işi çözün, ben sırtımı döneyim, sınır dışına çıkın, ben görmezden geleyim’ diyebilir mi?"

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22906229.asp

Çaktırmadan? Görmezden gelmek? Haa, demek ki taraflar arasında "Türk Milleti duymasın, büyütmeyelim ki ses çıkarmasın" pazarlığı yapılmış.

Taraflardan biri hükümet. Erdoğan, Atalay ve Çiçek bunu dile getirdi. Diğeri de malum "melek" Apo.

ZAMANIN RUHU böyledir. Hırsızın, ev sahibini uyandırmaması gibi... Sessiz ve derinden.

3) "Mevcut yasalarda Öcalan yasa dışı bir örgüt lideri olarak görülüyor. Bununla kim niye görüşüyor diye bir savcı çıkıp dava açarsa ne yapacağız. Bunun için yasal güvence istiyoruz, sürecin yürümesi için bu çok önemlidir."

http://haber.stargazete.com/politika/kisanak-savcilar-ocalana-dava-acabilir/haber-739087

Bu sözler de PKK sözcüsü G. Kışanak'a ait. Leydim, yasal güvence istiyor. Temkinli. Neden? Yaptıklarının suç olduğunun o da farkında.

Pişkinlik! Pes!

Ama ZAMANIN RUHU işte...

4) Söz savcılardan açılmışken...

B. Arınç diyor ki: "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Savcılar ne düşünür bilmem ama Bahçeli siyaseten hayatının hatasını yaptı"

Neden?

"300-500 kişinin 'öl de ölelim, vur de vuralım' tezahüratına karşı Bahçeli'nin 'onun da zamanı gelecek' sözü halkı kanunsuzluğa teşvik ve tahrikten başka bir şey değildir. Kendisi bu sözlerini tevil etmedikçe hayatının en büyük hatasını yapmıştır."

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2013/03/26/bahceli-geri-adim-atmadi

Vay canına! İnsan merak ediyor haliyle... Teröriste sarılan vekile karşı savcılar harekete geçmiş midir?
21 Mart'taki pkk mitingindeki "SAVAŞA da Hazırız, Barışa da" pankartları için savcılar harekete geçmiş midir?

Elbetteki Bursa'daki tepkiyle Diyarbakır'daki meydan okuma bir değildir. Birinde ulu TÜRK Milleti'nin kabaran öfkesi, diğerinde ise devlete ve millete meydan okuma vardır.

Acaba Arınç, savcıları göreve çağırırken hangi kriterleri dikkate almıştır?

ZAMANIN RUHU'nu unutmadan düşünelim...

Soruyorum: Hani "Yeni Türkiye"niz'de hukuk önceliğinizdi. Adaletten şaşmayacaktınız. Böyle mi? Anaların Gözyaşlarını dindirmek için kanunsuzluğa göz mü yumacaksınız? Milletten gizli pazarlıklarla "ben istedim yaptım" mı diyeceksiniz? İleri demokratlığınız bu mu sizin?

5) Adalet Bakanı da savcılara değinmiş.

"Bir savcı çıktığında 'siz niye Türkiye'ye barışı getirmeye çalışıyorsunuz?' diye hesap mı soracaktır? Ya da 'akan kanın gözyaşının dindirilmesi için neden gayret ediyorsunuz?' diye mi soracaktır? Bu suçsa ben bu suçu işliyorum."

http://www.zaman.com.tr/politika_bunlar-sucsa-evet-suc-isliyorum_2070690.html

Bakan haklı. Hangi savcı sorabilir? Soran soluğu önce sürgünde, sonra zindanda alır!

"Türkiye 30 yıldan beri sıcak bir çatışmanın, terörle mücadelenin içerisinde. Çok canlar yandı, çok kanlar aktı çok analar ağladı, Türkünde, Kürdünde, Arabında anası ağladı. Kansız ve gözyaşı olmadan bitirilme ihtimalini konuşuyoruz, detaylarda boğulmayalım. Her insanın yüreğine ateş düşüren bir süreç yaşadık. Büyük resmi görelim. "

Tabii, detaylarda boğulmayalım. Bakan 36 tane saymamış, 3'te bırakmış: Türk, Kürt, Arap... Büyük resim dediği de budur: Milli birliği yık, etnisitelere dayalı federasyona geç.

Ben demiyorum, bakan diyor. Bu da mı komplo teorisi sevgili barışseverler!?

Ve son söz yine sayın bakandan: "Bu sürece katkı sunamayanlar bari gölge etmesinler."

:) "Biz ülkeyi bölüyoruz, ses çıkarmadan oturun." demenin bakancası bu olsa gerek...

NOT: İfadeler gayet açık. Kaynakları da koydum ve hepsi barış sürecini destekleyen gazetelerden alınmıştır.

cakalkerem
28.03.2013, 09:14
Formanın her köşesi terle, vatanın her köşesi kanla ıslanmadıkça ne forma formadır ne vatan vatandır.....Bu vatanın her köşesi binlerce şehidin kanı ile sulanmıştır...Çıkan ağaçların kökleri o yüzden sağlamdır.....Çanakkale, İnönü, Sakarya, .... ve günümüzde devam eden adı konmamış PKK.....Ne yiğitler gitti bu vatan uğruna......Vatanını satan anasını babasını satmış gibidir.....Vatanını bölmek isteyenlerde vatan hainidir.....

Fanatik34
30.03.2013, 03:17
AMERİKALI BİLİM ADAMI AÇIKLADI..TÜRKİYEDEKİ REFERANDUM DA YÜZDE 10 LUK ""ŞİŞİRME EVET"" OYU VAR.

Bu yüzde 10% luk şişirme ise genelde, son 10 yılda vefat etmiş seçmenlerin hayali oyları ile kapatılır. Vefat edenlerin oy pusulaları illere ilçelere gönderilmez. Bu veriler direk olarak Seçim Merkezlerindeki Bilgisayarlara daha önce kayıt edilir. Yani bu yüzde 10 luk oy seçimler başlamadan önce hali hazırda bekletilir ve İllere ilçelere dağıtılarak seçim kazanılmış olur.Edwards Hammington bunun son olarak uygulandığı ülke Türkiye olmuştur. Türkiye’de yapılan son Referandumda yüzde 48 % olan EVET oyları Bilgisayar ile yüzde 58 % yükseltilmiştir.Yani Bilgisayarda manipüle olmasaydı HAYIR’lar yüzde 52 % EVET’ler ise yüzde 48 de kalırdı.Yorum: Şimdi bu eldeki verileri toplayınca ve Okyanus Ötesinden Fetullah Gülenin „Mezardakileri de kaldırın oy Kullansınlar“ mesajı daha bir netlik kazanmış oluyor...Sisirmeye ne gerek var ki?

Cünkü AKPKK isbirligi sayesinde zaten "Evet" oylari yükseldi. Ama isi saglama almak buna denir!

Oğuz ZEYTİN
30.03.2013, 08:06
Van'daki KCK davasında 8 tahliye

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1127341&CategoryID=77

"Çözüm Süreci", "Barış Türküsü", "Zamanın Ruhu" tüm pisliğiyle devam ediyor.

Apo'yu, Sakık'ı yakalayıp getiren ile Apo'yu sorgulayan içeride ama Apo'nun adamları salıveriliyor.

Sonra da "eee kürtçe yasaktı", "eee barış", "analar ağlamasın", "zart, zurt"...

Sözde adaletinize de, sözde barışınızı da...

Oğuz ZEYTİN
30.03.2013, 08:52
Yıl ya 2004 ya 2005... TKP İstanbul'da bir toplantı düzenliyor. Klasik sol jargonla (Halkların Kardeşliği masalı) süslenmiş bu toplantının konusu ÖZGÜR LAZİSTAN idi. Davetliler arasında yukarıda ismi geçen büyük fikir ve sanat adamları (!) da vardı.

Eğer yaşadığınız toprakların dün Ermenistan, bugün Kürdistan, yarın Lazistan olmasını izleyecekseniz...

"Ama ben onun şarkılarını seviyorum" tepkisizliğiyle geçistirecekseniz...

Buyurun, ne de olsa ileri demokrasi var! Haa, demokrasi varsa, bu itirazlara da katlanacaksanız.

Sizi barışseverler, özgürlükçüler sizi!

Özgürlük, demokrasi hep sizden yana! Bizlerse faşist, ırkçı, kandan beslenenler... :)

Çok değil, 5 gün önce değinmişim. Biz söyleyince, "barış düşmanı", "hayalperest", "paranoyak", "komplo teorisi"...

Dün akşam bop eşbaşkanı da sonunda açıkladı:

"Osmanlı'ya baktığımız zaman, o güçlü Osmanlı'da mesela çok daha enteresan Lazistan eyaleti var, Kürdistan Eyaleti var. İniyoruz güneye yine aynı şekilde eyalet sistemleri var. Niye Osmanlı güçlü ve oralarda hiç çekinmeden rahatlıkla bunları vermiş." (29.03.2013)

Vermiş de ne olmuş? Onu da söyle!

Plan sinsi sinsi değil bağıra çağıra işliyor. Siz de barış türküleri söyleyedurun.

Şu eyalet meselesine bir de şuradan bakın: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22928401.asp (Taha Akyol, Hürriyet, 30.03.2013)

yavuzbaha
31.03.2013, 11:22
Bartın’da önce karşıt görüşlü öğrenciler kavga etti, şehir gerildi. Ortam sakinleşmek üzereyken Öcalan’ın mektubunun okunduğu gün Ülkü Ocağı’nın kapısına PKK yazısı kazındı. Polis kazıyanın Ülkücü olduğunu tespit etti. Şüpheli ifadesinde ‘şaka yaptım’ dedi.
ÜLKÜ OCAĞI’NIN KAPISINA ‘PKK’ YAZISI YAZAN MHP’Lİ ÇIKTI

yavuzbaha
31.03.2013, 11:28
Bu başlıktaki arkadaşlar,size bir vagon dolsusu soda yetmez...Anlattığınız şeylerin alayı masal...bu iktidarın Türkiye de yapmış olduğu şeyleri 10 sene önce rüyanızda görseniz inanmazdınız....Halkını sefalete sürükleyen bir iktidar % 37 ,ardından 47,ardından 50 oy nasıl alabilir,dünyada bir öreneği yaşanmışmıdır ???..sizin cevabınız hazır,Türk milletinin yarsı aptal...yada makarna veya kömüre oy verildi di mi ?...Sevsinler sizi

Necmettin ALTUNTAŞ
31.03.2013, 11:55
Bir kere şu karşıt görüşlülerin adanı koysun herkes.Kİmse birilerinin ağzıyla konuşmasın.İkincisi Ülkücülere kimse pislik atmasın.Ortalığı karıştırıyorlar havası yaratmasın.İktidar ve onun uşakları ihanete devam etsin.

digo
31.03.2013, 12:22
Arkadaşlar bu vatan hepimizin, bu takım da hepimizin..bugüne kadar bu vatanın "hepimizin" olduğunu hissettiremediysek sorun vardır, bunu çözmek lazım, demek ki bir yerlerde hata yapılmış..tırtı, kırtı, ırkı ne olursa olsun fark etmez,hepimizin kalbi nasıl Trabzonspor için atıyorsa Türkiye için daha fazla şekilde atacaktır, ortak paydamız Türkiye olmalı velhasıl, bir ırka bağlı kalarak kendi sınırlarımızı, geleceğimizi, ufkumuzu daraltmamalıyız.

61 baha
31.03.2013, 12:43
Bu başlıktaki arkadaşlar,size bir vagon dolsusu soda yetmez...Anlattığınız şeylerin alayı masal...bu iktidarın Türkiye de yapmış olduğu şeyleri 10 sene önce rüyanızda görseniz inanmazdınız....Halkını sefalete sürükleyen bir iktidar % 37 ,ardından 47,ardından 50 oy nasıl alabilir,dünyada bir öreneği yaşanmışmıdır ???..sizin cevabınız hazır,Türk milletinin yarsı aptal...yada makarna veya kömüre oy verildi di mi ?...Sevsinler sizi
Sodaya gerek yok...
Sana tek sorum olcak bu adi kopeklere ulke disina cikmalari icin ne soz verildi.
Elinde silahlarla sınır dısinda ne yapacaklar..

Travelair
31.03.2013, 12:48
Temel hakların verilmesine karşı değilim. Yani ben ne hakka sahipsem başka bir vatandaşım da o hakka sahip olmalı. Ama Türkler'in aşırı milliyetçilikten vazgeçmesi Kürtler'in aşırı milliyetçiliğe tutunmasını sağlayacaksa buna da karşıyım. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Amerika gibi parçalı bütün değildir. Şartları farklıdır

Oğuz ZEYTİN
31.03.2013, 14:54
Paranoyaktık, yandaşlardan ve eşbaşkandan alıntılarla otaya koyduk, şimdi de masal oldu. Durmak yok, bölmeye devam!

MuratJ
31.03.2013, 16:37
Bu başlıktaki arkadaşlar,size bir vagon dolsusu soda yetmez...Anlattığınız şeylerin alayı masal...bu iktidarın Türkiye de yapmış olduğu şeyleri 10 sene önce rüyanızda görseniz inanmazdınız....Halkını sefalete sürükleyen bir iktidar % 37 ,ardından 47,ardından 50 oy nasıl alabilir,dünyada bir öreneği yaşanmışmıdır ???..sizin cevabınız hazır,Türk milletinin yarsı aptal...yada makarna veya kömüre oy verildi di mi ?...Sevsinler sizi

sen önce dik dur sonra masal sık buralarda. şike başlıklarında azılı akp aşığı olmana rağmen her mesajına yanlış anlamayın akp ile alakam yok tayyip erdoğan'ın bazı yönlerini severim sadece klişeleriyle başlayıp devam eden adamsın. yüzün yok dik durup şike sürecinde akp yi destekliyorum demeye. Trabzonspor karşısında. seni hiçbir zaman önemsemem.

doğru dedin 10 sene önce bunları aklıma bile getiremezdim düşünemezdim bile. soysuz it öcalan(sen bu hakaretlerimden rahatsız olursun öcalan çok özel adam şuan sizler için) neyse o soysuz Türkiye sınırlarında miting yapacak siyasi figür olacak. saygıdeğer önemli bir zat olacak. pkk ve sempatizanları korunacak. Türklük kavramına savaş açılacak. hatta bu ülkenin başbakanı eyalet sisteminden korkmamalı lazistan kurdistan osmanlıda da vardı diyecek..vs hiçbiri aklıma gelmezdi tabi. bunlar soysut it teröristlerin bile aklına gelmiyordu. bdp heyetleri büyük şok sevinciyle karşılıyor bu durumu. inanamıyorlar da hala. 2013 diyarbakır nevruz'u habur olayları ile birlikte türkiye cumhuriyeti tarihinin en rezil en onursuz en şerefsiz olaylarıdır. bunları yaşamak nasıl aklımıza gelecekti tabi. sizin mantıklar birinci dünya savaşlarında egemen olsaydı analar ağlamasın barış barış barış diyip sevri imzalar vatanı teslim ederdi. kurtuluş savaşında vatanı ingiliz ve yunana bırakırdı barış barış analar ağlamasın. ne kadar yavşakça kullanılıyor bu kelimeler. içi boş temeli olmadan. mantığa bak.

yukarıda biri her vatandaşın benle aynı hakkı olmasını isterim demiş. bunu yazana diyorum sen rahat ol her vatandaş en az senle aynı haklara sahip her zamanda sahipti. bu hain oyunları oynamak için önce bu millete bu topraklarda herkes ezildi haklar alındı yalanlarını sıktılar inandırdılar. herkes kendi hayatını göz önüne getirsin herkesin en az benim kadar hakları vardı. bu cumhuriyet dünya üzerinde en demokratik ülkedir. vatan hainlerine kalkan bile oluyor o demokrasi o kadar demokratik yani.

MuratJ
31.03.2013, 16:42
Bartın’da önce karşıt görüşlü öğrenciler kavga etti, şehir gerildi. Ortam sakinleşmek üzereyken Öcalan’ın mektubunun okunduğu gün Ülkü Ocağı’nın kapısına PKK yazısı kazındı. Polis kazıyanın Ülkücü olduğunu tespit etti. Şüpheli ifadesinde ‘şaka yaptım’ dedi.
ÜLKÜ OCAĞI’NIN KAPISINA ‘PKK’ YAZISI YAZAN MHP’Lİ ÇIKTI

iftira ve yalana bak ne kadar aşağılık. vatansever ülkücüler milliyetçiler karşısında bunlar pkk avukatlığı bile yapar hevesle hemde.

Travelair
31.03.2013, 17:44
Ben rahatım zaten teşekkür ederim. Geçmişte bu haklardan yoksundular. Kürtçe mesela yasaktı. Baskı altında yaşıyorlardı. Şimdi bu yasaklar kalktı. Kalkmayan varsa da kalkmasından yanayım. Ama vatan ortak. Demokratik hak kisvesi altında vatanımın herhangi biçimde bölünmesine karşıyım

Oğuz ZEYTİN
31.03.2013, 18:06
Ben rahatım zaten teşekkür ederim. Geçmişte bu haklardan yoksundular. Kürtçe mesela yasaktı. Baskı altında yaşıyorlardı. Şimdi bu yasaklar kalktı. Kalkmayan varsa da kalkmasından yanayım. Ama vatan ortak. Demokratik hak kisvesi altında vatanımın herhangi biçimde bölünmesine karşıyım

Üstad,

Şu "Kürtçe yasaktı" ve "baskı altında yaşıyorlardı" önermelerinizi biraz daha açmanızı isteyebilir miyim?

Mesela şöyle: Hangi tarihlerde yasaktı? Nerede yasaktı? Bu yasak maddeleri görebilir miyiz? Baskılara örnek olarak neleri gösterebilirsiniz? Öğrenim hakkı, vatandaşlık hakkı, seyahat özgürlüğü, seçme seçilme hakkı... vs. Lütfen, aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

Ertan1982
31.03.2013, 18:27
yemisim kürtceyi.Burda almanya da kendi aralarinda anlasamiyorlar o sözde Kürtce ile.Kurslara izin verildi kimse gitmedi.Almanya da bile biz Okulda Türkce ögrenmek istedimizde Türkiye devleti bunu karsiliyordu.Cünkü kalici olacagimizi kimse hesaba katmadi geri dönecegiz sandi herkez .Birazda alman devleti yardim veriyordu ama Alman devleti cogu yerde bunu kaldirdi artik cünkü kalici oldumuzu anladi ve artik iyi almanca ögrenmemizi istiyorlar. cogu Okularda hic türkce ögrenilmiyor artik.Bazi tek tük Okularda var.En azindan bizim burda NRW bölgesinde öyle.Para bulursalar Türkce sinif aciyorlar artik.

Hani hep avrupadan örnek veriyorlar ya ondan söylyorum.Cogu söyledikleri seyler ile sizi kandiriyorlar.Avrupada bile olmayan seyleri varmis gibi gösteriyorlar.O olmadi Amerika örnek gösteriyorlar.Ülkelere gitmesek görmesek bizde yiyecegiz.

İlker Yazıcıoğlu
31.03.2013, 18:31
Bu başlıktaki arkadaşlar,size bir vagon dolsusu soda yetmez...Anlattığınız şeylerin alayı masal...bu iktidarın Türkiye de yapmış olduğu şeyleri 10 sene önce rüyanızda görseniz inanmazdınız....Halkını sefalete sürükleyen bir iktidar % 37 ,ardından 47,ardından 50 oy nasıl alabilir,dünyada bir öreneği yaşanmışmıdır ???..sizin cevabınız hazır,Türk milletinin yarsı aptal...yada makarna veya kömüre oy verildi di mi ?...Sevsinler sizi

Bütün yorumlarında bas bas akp'nin yalakası olduğunu bağırıyorsun.Bu kadar belli etme kendini.

Travelair
31.03.2013, 18:34
Detaylı yazamam belki ama bildiğim kadarıyla Kürtçe eğitim hakları yoktu, yayın hakları yoktu. Kürtçe konuşmayı dahi baskı altına alan bir düzen vardı. Seçme seçilme vs bahsetmiyorum. Benim çocukluğumda herhangi bir yerde Kürt veya Kürtçe dendiğini hatırlamıyorum mesela. Sonra nerden çıktı, şimdiye kadar Türk Kürt diye ayrım yapmadık, kim Kürt kim Türk bilmezdik, şimdi neden yapıyoruz olduk. Ama bazı cahillikler de ortada. Karda çıkan ses dendi mesela. Veya ihtilal komutanı bir okula girip yasak ettim diyebildi. Belki Türkçe eğitimin daha iyi olması için dedi. Ama yasak mantığı işledi ve konuştukları dil yüzünden eziyet çekenler oldu, dilini konuşamayanlar... Kart/kurt sesinden türemişler dendi mesela... Herneyse ben Pkk ile ordaki vatandaşların sorununu ayırıyorum. Pkk 5 para etmez bir örgüttür. Değer verilmemesi gerekir. Öte yandan ordaki halk devlet ile pkk arasında kalmıştır, baskıdan kastım bu. Gençliğim de bu çatışmaları dinleyerek geçti. En ateşli dönem (1990'lı yıllar). Kısacası bu konuda ortalama bilgim olsa da kafa yormam ve muhakemem fazladır demek istiyorum. Konuyu bazı konularda azap duysak da her açıdan ele almak gerekiyor

Oğuz ZEYTİN
31.03.2013, 19:09
Tekrar teşekkürler.

"Barış Süreci" adı verilen şamatayı, Anayasa hazırlıklarını, sonunda eşbaşkanın da dillendirdiği eyalet sistemini, hariciye nazırının Neo-Osmanlı (bu tabir işin kremasıdır, aslı ise BOP'tur) sevdasını ve her defasında her türlü sorunun çözümü için adres olarak Osmanlı'nın gösterilmesini bir arada düşündüğümüzde karşımıza şu çıkıyor:

Acaba Osmanlı'da bugün tartışığımız meseleler nasıldı? Ezbere konuşmamak lazım.

Bakınız 1876 tarihli Kanun-u Esasi'de şöyle yazıyor:

Md. 17. “Yasa önünde bütün Osmanlılar eşittir. Kişilerin din ve mezhebine bakılmaksızın vatana karşı aynı hak ve ödevleri vardır.”

Md.18. “Devlet memuru olabilmek için Devletin resmi dili Türkçeyi bilmek şarttır.”

Md. 57. “Mecliste müzakerelerin dili Türkçedir.”

Md.68. “ Türkçe bilmeyen milletvekili olamaz.”

Osmanlı Kürt, Kürtçe demiş mi? Dememiş!

*

Biraz daha eskiye gidelim. (Özet alıntılarla)

Anadolu’daki ilk Selçuklu-Bizans savaşı 1048 yılında Hasankale önlerinde oldu. Savaşı kazanan Türkler Erzurum’u aldılar; Van’dan Trabzon’a kadar olan sahada yayıldılar (İslam Ansiklopedisi, Selçuklular maddesi, İstanbul, 1964, s. 365). 1060-

1061 yıllarında Türkmenler Ahlat, Muş, Malatya üzerinden ilerleyerek Sivas’ı almışlar ve Bizans kuvvetlerini bozguna uğratmışlardır (aynı madde, s. 368). 1064’te Alparslan, Bizans’a bağlı bulunan Ani’yi fethetti ve Kars’a girdi (a.y.). Selçuklu kumandanlarından Afşın Beğ, 1067 yılında Malatya civarında bir Bizans ordusunu bozguna uğratmış ve Kayseri’ye kadar uzanmıştır (a.y.). Romanos Diyogenes’in Türkleri Anadolu’dan çıkarmak için harekete geçmesi üzerine 1071’de meşhur Malazgirt Savaşı olmuş ve bu savaştan sonra Selçuklu Türk kumandanları önlerine çıkan Bizans kuvvetlerini yene yene birkaç yıl içinde Üsküdar’a kadar gelmişlerdir (a.y.).

Selçukluların fetihleri sırasında Anadolu topraklarında sadece bir Kürt emirliği vardır: Mervânîler. 990’da kurulan ve genellikle Diyarbakır’ı, bazen de Silvan’ı merkez edinen Mervânî Emirliği bu merkezler dışında Mardin, Hısnkeyfâ, Cizre ve civarına hükmediyordu. Ancak, bağımsız değildiler; Büveyhîler yoluyla Abbasîlere bağlı idiler. Selçuklu Türkleri 1050’lerde Büveyhîleri ortadan kaldırınca otomatik olarak Selçuklulara bağlandılar. Ayrıca Mervânîler Kürt asıllı olmakla beraber, Arapça konuşuyorlardı (Yılmaz Öztuna, Devletler ve Hânedanlar 2, s. 23-24); idare ettikleri bölge halkı da çoğunlukla Arap idi. Dikkat çekilmesi gereken diğer bir nokta da, Mervânîlerin bu bölgeye, 10. yüzyılın sonlarında Anadolu dışından gelmiş olmalarıdır.

Peki aynı tarihlerde ve aynı yöredeki Türk beğlikleri nelerdi?

Saltukoğulları (1072-1202): Erzurum, Bayburt, Tercan, Kemah ve çevresi.

Mengüçekoğulları (1080-1228): Erzincan, Kemah, Divriği, Şebinkarahisar ve çevresi.

Dilmaçoğulları (1084-1393): Bitlis ve Erzen.

Yınaloğulları (1098-1183): Diyarbakır ve çevresi.

Sökmenoğulları / Ahlatşahlar (1110-1207): Malazgirt, Ahlat, Erciş, Adilcevaz, Eleşkirt, Van, Tatvan, Silvan, Muş ve çevre ilçeleri.

Çubukoğulları (1085-1113): Harput, Palu, Arapgir, Çemişkezek ve çevresi.

Artukoğulları (12-15. yüzyıllar): Diyarbakır, Mardin, Hasankeyf, Silvan, Harput ve çevresi.

Danişmentoğulları (1071-1178): Sivas, Tokat, Niksar, Çorum, Amasya, Kastamonu, Malatya, Elbistan, Kayseri ve çevresi.

Doğu ve Güney-Doğu Anadolu 19. Yüzyılda, kısa bir dönem (1848-1867) hariç, hiçbir zaman Kürdistan adını almamıştır. Yukarıda kısaca özetlediğimiz tarihî olgunun sonucu olarak Doğu Anadolu, Avrupalılarca uzun yıllar boyu Turcomanie (Türkmen ülkesi) olarak anılmıştır. İlk olarak, İç ve Doğu Anadolu için 12. yüzyılda Marco Polo bu tabiri kullanmıştır. Daha sonra, 15. yüzyıldan 19. yüzyıl başlarına kadar bütün Avrupa coğrafya literatüründe Doğu Anadolu Turcomanie olarak zikredilir.
Batılılar, Güney-Doğu Anadolu için Kürdistan tabirini ancak 19. yüzyılda kullanmaya başlarlar. (Tuncer Baykara, “Anadolu’nun Tarihî Coğrafyasına Giriş I – Anadolu’nun İdari Taksimatı”)

Osmanlı döneminde Kürdistan adıyla bir eyalet ilk defa 13 Aralık 1847’de kurulur; o da 20 yıl sürer ve 1867’de kaldırılır. Bu eyalet, Muş, Van, Hakkâri, Cizre ve Diyarbakır’dan oluşmaktadır (a.e., s. 111, 118). 1867’den itibaren bölge yine Van Valiliği, Diyarbekir Vilâyeti adlarını alır.

Doğu ve Güney-Doğu Anadolu, Kürtlerin ana yurdu değildir. Kürtlerin ilk dönemlerinde yaşadıkları yerler hakkında bilgi veren kaynaklar, Müslüman Arap coğrafyacıları ve tarihçileri tarafından kaleme alınmıştır. Bu kaynaklarda, 11. yüzyıldan önce Kürtlerin Anadolu’da yaşadıklarına dair hiçbir kayıt yoktur. Mesela İdrisi’ye göre Kürtler Fars eyaletinde dört sancak hâlinde yaşamaktadır. Makrizi ve
İstahri’ye göre de Kürtler, Fars eyaletinde oturmaktadır. Mes’ûdi ise, Kürtlerin bir kolunun Kûfe ve Basra’da, diğer kollarının Musul, Şam gibi yerlerde bulunduğunu kaydeder. Bu konuda Ahsen Batur’un Kürdoloji Yalanları adlı eserinin 344-356. sayfalarında kaynaklara dayanan ayrıntılı bilgiler vardır. İlk Kürt emirliği olan Mervâni’lerle birlikte, 10. yüzyılın sonlarında bir kısım Kürt, Irak ve Fars bölgelerinden Diyarbakır ve civarına gelmiştir. Daha sonraki Türk idareleri dönemlerinde de Irak ve Fars coğrafyalarından Anadolu’ya Kürt göçleri olmuştur.

Kürtlerin Anadolu’ya gelişi hep Türk idareleri dönemlerindedir. Nitekim Cumhuriyet döneminde, özellikle son 30-40 yılda Kürtlerin Diyarbakır, Urfa, Van, Bingöl şehir merkezlerine göçtüklerini de biliyoruz.

Avrupa ülkelerinin birçoğunun anayasalarında millet adı belirtilmiştir. Söz gelişi Alman anayasasının başlangıç kısmında ve ikinci maddesinde “Alman milleti (Das Deutsche Volk)”, sekizinci, dokuzuncu, on birinci ve on ikinci maddelerinde “bütün Almanlar (Alle Deutschen)” ifadeleri geçer. Yani “Almanya” değil, “Alman”. Bilindiği gibi Almancada “Almanya” anlamında “Deutschland” kullanılır. Aynı şekilde Fransa anayasasında da “Fransız milleti / halkı (le peuple Français)” ifadesi geçer. “Fransa” değil, “Fransız”. Bilindiği gibi Fransızcada “Fransa” anlamında “France” kullanılır. Bu ve benzer ülkelerin hâkim unsuru, içlerinde ne kadar farklı etnik grup bulunsa da, tarihî olarak kendilerini ülkenin sahibi kabul ederler.

1924 anayasasının 88. maddesinde “Türkiye’de din ve ırk ayırdedilmeksizin vatandaşlık bakımından herkese Türk denir.”
1961 anayasasının 54. maddesinde ve 1982 anayasasının 66. maddesinde “Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.
Lozan Antlaşmasının birçok maddesinde antlaşmaya taraf olan milletin adının “Türk” olduğu açıkça bellidir. 115. maddede “Türk bayrağı”, 126. maddede “Türk kara ve deniz askerleri”, 129/6.
maddede “Türk hükümeti” terimleri geçer.

Bazı ülkelerin, üstelik bazı Batı ülkelerinin federatif yapıda olması Türkiye’ye örnek gösterilemez.
Çünkü bu ülkelerdeki federatif yapı, tarihî süreç içinde parçadan bütüne doğru giden bir gelişmeyi gösterir. Mesela Amerika Birleşik Devletleri, birbirinden bağımsız 13 devletin 1777’de kendi kararlarıyla birleşerek bir federal yapı oluşturmalarıyla ortaya çıkmıştır. Bu sebeple ABD’nin eyaletleri “state”, yani
“devlet” adını taşır. Aynı şekilde Prusya, Bavyera, Saksonya, Baden gibi 25 bağımsız devletin 1871’de birleşmesi sonucunda Almanya, federatif bir yapıda kurulmuştur.

Yani burada da parçadan bütüne gidiş vardır. Rusya Federasyonunda ise, bilindiği gibi, Ruslar tarafından işgal edilmiş farklı ülkelerin bir araya getirilmesi söz konusudur. Türkiye ise, daha Fatih devrinde merkezî bir yapıya kavuşturulmuştur.

Türkiye idari yapısı federal bir yapıya yöneldiği takdirde, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve Almanya’nın parçadan bütüne doğru giden federatif yapılarına karşılık, bütünden parçalanmaya doğru gitmiş olacaktır. Özellikle etnik gruplara dayanan federatif devletlerin parçalandığına da dünya, Yugoslavya ve Sovyetler Birliği örneklerinde olduğu gibi çok yakın tarihlerde şahitlik etmiştir.

***

Bu olay sadece özgürlük ise (tabii ki değil de, öyle olduğunu kabul edelim) bu süreç neden sadece kürtçe üzerinden yürüyor? Eşbaşkan 36 tane etnisite sayıyor, 36 dili(!) de anayasaya koysaya!?

O ki daha demokrat bir toplum yarışındayız, neden bu sürece YASAL YOLLARDAN karşı çıkanlar linç ediliyor? Neden hUKUK ayaklar altına alınıyor ve KCK (pkk'nın paralel devlet yapılanması) sanıkları serbest bırakılıyor? Neden üniversitelerde Apo'ya özgürlük-Kürdistan'a statü pankartı açanlar aleyhine işlem yapılmıyor? Neden TÜRK bayrağı tahrik unsuru sayılıyor? Neden iktidar yetkilileri büyük marifetmiş gibi milliyetçilere "Siirt'e, Van'a gidemiyorsunuz hihihi" diyor? Neden terörle mücadele kahramanları içerideyken Konya'da, Eruh'ta kck sanıklarıyla kolkola girip halay çeken komutanlar el üstünde tutuluyor?

yavuzbaha
31.03.2013, 22:48
Bütün yorumlarında bas bas akp'nin yalakası olduğunu bağırıyorsun.Bu kadar belli etme kendini.

Seviyeye bak ya...yalaka ha !...ayıp ayıp....Birşeyi savunmak,yalaka olmak midir...ben AKP nin binasının yerini bile bilmiyorum ama AKP oncesi Anacigimi Ankara da bir hastaneden digerine sevkedebilmek icin 9 doğurduğumu iyi hatırlıyorum...burada uzun uzun anlatmiycam,Tayyip Erdoğan in kızdığım yönleri olsa da,Türkiye de mevcut parti liderleri icinde açık ara en iyi onu ve ekibini gördüğüm icin 1000 oyum olsa yine ona veririm...bu yalakalik mı oluyor ?...PKK konusunda da,yaptiklarina guveniyorum...Türkiye Cumhuriyetini de en az ülkücüler kadar sevdiklerine inaniyorum...bu ülkede 30 yılı askın bu PKK denen soysuzlar bu kadar palazlanirken nerdeydi eski hükumetler...siz Doğu'da her daga çıkanın 2 sık arasında kalıp dagı seçtiğine mı inanıyorsunuz ? 13 yasında başka şansı olmadan Daga çıkmak zorunda Kalanlar olduğunu unutmayın...TFF haksızlık yaptı diye Türk milli takımına düşman olanlar,rakibinin taraftarı olanlar hele hiç konuşmasın...jitemin ,Ergenekon'un doğudaki haklı haksız demeden yaptıgı cinayetleri sağır Sultan bile biliyor...yası 20 civarı olanlar zaten hiç bana cevap vermesin,faili mechul cinayetler ,gazeteci suikastları girla giderken AKP den sonra bıçakla kesilmiş gibi suikastler son buldu...PKK ile Ergenekon'un uyuşturucu paslasmasini engellemek isteyen gaffar Okan iı şehit edenlerin kim olduğunu da herkes iyi biliyor...şimdilerde PKK sınır dısına çekilmeyi düşünüyorsa,bu etkin mücadelenin Basarisidir...Ama sürekli şehit gelmezse bazılarının siyaset yapacak argümanı kalmayacağı icin bağırmalari normaldir...neyse bunlar benim fikirlerim,size yanlış gelebilir ama saygı duymayı bilmelisiniz...

Oğuz ZEYTİN
31.03.2013, 23:34
Garip değil mi? Bu görüşmeler başladığından beri iktidar mensupları ve yandaşları işi gücü bıraktı milliyetçilere saldırıyor. Önce milliyetçiliğin her türlüsünü ayaklar altına aldı. Terör biterse milliyetçi parti de bitermiş, dernek olurmuş. Şehit cenazeleri gelmeyeceği için milliyetçilerin siyasi argümanı kalmazmış. Mış mış mış...

1) Apo'nun yakalandığı tarih: 15 Şubat 1999

Nisan 1999 seçimleri MHP tarihinin en yüksek oyunu alıyor (%17,9)

Yani, terör biterse MHP biter tezi külliyen boştur! Milliyetçilerin kendilerini yüce divana göndermesinden korkan işbirlikçilerin hayalidir!

2) Bunlar istiyor ki her dediklerine evet densin! Cici muhalefet olsun. Tabii Habur'da, Oslo'da yaşattıkları rezillikler yetmedi. O milliyetçi parti bunları deşifre etti, eşbaşkan "şerefsiz" dedi, sonra kimin şeref yoksunu olduğu ortaya çıktı. Utanacak yüzleri de yok ki! Kendi beceriksizliklerini birine ihale edecekler ya, "ırkçılık şeytandandır" demeye başladılar. "Bahçeli'nin çocuğu yok ki ne bilir şehit acısını" gibi terbiyesizliklere sığındılar. Onlar söyleyince şehitleri istismar olmuyor tabii ki...

Haa, bu arada, şehit cenzelerine TÜRK Bayraklarıyla katılımın yasaklandığı dönemdir akp dönemi. Onlar işlerine gelirse camiideki protokolde en önde, tam kameraların çektiği açıda saf tutarlar ama millet girip Allah rızası için dua edemez. Arınç'ın timsah gözyaşları vurur bizi canevimizden.

3) Kökleri Fevzi Çakmak'ın MP'sine dayanan bir siyasi partiye saldırıyorlar. Bunların babaları şöyle derdi: "Komünizm gelecek ırkçı faşistler bitecek". Ne oldu? Komünizm çöktü, esir Türkler bağımsızlığına kavuştu. Ve Allah'a şükür milliyetçiler ayakta, bitmedi.

İçlerinden biraz akıllı olanları bunları biliyor, görüyor. İşte bu yüzden yıkıcı algı yaratma çabası içindeler. İşte bu yüzden biz MİLLET ve DEVLET için kaygılanırken, onlar oy hesabı peşindeler.

% 50 oy almış ya... Sanki Anap almamıştı. Nerede onlar? Eser kalmadı. Ama saldırdıkları milliyetçi parti dünden daha güçlü şekilde karşılarında. Bundan korkuyorlar işte.

4) 58. hükümet (yani akp) geldiğinde terör olayları en alt noktadaydı. Yılanın başı ezilmişti. Sağolsun suni teneffüste epey becerikli çıktı hükümet. Gelir gelmez Zanaları affedip Çankaya'da ağırlayan ben değildim, Gül ile Erdoğan'dı.

Bu örnek hatırlatmak istemezdim fakat... Terörist başına sayın diyip şehide kelle diyen adamlar hiç samimi değil. "Birkaç Mehmet öldü diye Meclis toplanmaz" diyen kürtçülere güvenmiyorum.

Travelair
01.04.2013, 07:57
[QUOTE=Travelair;1918946297]Bence şu anda yürütülen sürecin hedefi terörü bitirmek değil, terörün altındaki ateşi açıp onu parçalamaktır. Böylelikle parça parça yumuşayacak, çektikçe kopacak, eriyecek ve küçülüp radikalleşmesi beklenecektir. Yine terör olacak ama halk desteğinden yoksun kalırlarsa etkinlikleri zaman içinde gelişen bölge ile birlikte kaybolacağı umulmaktadır. Sonunda bu yumuşak karnı bir nebze sertleştirebiliriz ama satranç hata affetmez[/QUOTE

Kabul etmemiz gerekir ki bu örgütün arkasında dünyanın önemli güçleri var. Yumuşak karnımız. Bir de ölümler arttıkça millet birbirine düşman oluyor. O yüzden bir yerden başlamak gerek

Devlet tahmin ediyorum ki bizim gibi tekdüze düşünen bir oluşum değil. Varlığını devam ettirebilmek için ne politika izlemesi gerekiyorsa o politikayı izler. Bu illa o politika samimi görüşü demek değildir diye düşünüyorum

Türkler bildiğim kadarıyla zaten milliyetçilik akımına aykırı bir oluşum. Kavimler, boylar var. Biri diğerine benzemez. Ben Türküm diyen o oluşuma katılır. Öte yandan Fransız devriminden sonra milliyetçilik akımları Osmanlı'yı ciddi yıprattı, sonunda parçaladı. Bu akım hem içeriden hem dışarıdan, hem ister hem de istemez biçimde destek buldu. Kürtler'in isyanları yeni değil. Bu adamlar 150-200 senedir isyan ediyorlar. Ha esasen Cumhuriyet döneminde de Türklük kavramı toprağa dayalıdır. Aynı toprağı paylaşanlar Türk sayılır. Etnik milliyetçilik güdülmez. Fakat dışarıdan da tüm bu anlayışları değiştirmek ve yıkmak için kuvvetli destek buluyorlar. Çünkü öteki türlü çıkarları bozulacak. Bunu önlemek lazım. Şu an ki politikayı elbette ben de endişe ile izliyorum. Ben de kızıyorum ve hak veriyorum... Umarım çözüm temel haklar çerçevesinde kalır ve herhangi bir bölünmeye ulaşmadan güzel bir birlik sağlanır

Courage
01.04.2013, 08:16
Günaydın
Çıkmadan evvel birşeyler yazmak istedim. Daha doğrusu çok kısa birşey;

Konu hakkında benimde şahsi düşüncelerim olmasına rağmen bunu yansıtmıyor ve editör arkadaşlardan KİLİT yapmasını rica ediyorum. Zira,başlık amacından uzaklaşıp başka mecralara kaymakta.

Şike davası başlığında, hemen herkes yaklaşık siyasi görüşlerine paralel yazıyor ve görebildiğim kadarıyla yalnızca konu üzerinde itilaflar sözkonusu olmaktadır ,konunun başka yerlere sürüklenmesi bugüne kadar başarılı bir şekilde engellenebilmiştir.

Aynı başarının bu konu başlığında tekrarlanamadığını üzülerek belirtir gereken müdahalenin yapılmasını temenni ederim.

SADECETRABZON61
02.04.2013, 21:51
Ülke elden gidiyor..Bu başlıkların artması lazım.Artık insanlarımız bazı şeyleri görmeli.

Helvacı61
03.04.2013, 02:30
seçilen akil adamlar listesine bakın kim türk milletine bayrağına küfüretmişse akil seçilmiş içlerinde türk bayrağının adı değişsin diyende var pkk yı kürtlerin onur savaşçılarıdır diyende var..biz burada defalarca uyardık..ama yalamalara laf anlatmak çok zor.. pişkinlik öyle bir hal almışkı onlar barış istiyor, biz savaş,onlar demokrasi istiyor, biz vesayet,onlar şehitliklere gidiyor,,herşeyi onlar daha iyi biliyor...dünyanın 17.büyük ekenomisiyiz diye aptlları uyutuyorlar..ama o aptallar 2002 de de 17.büyük ekenomi olduğumuzu hatta 1999 yılında 16. olduğumuzu bile bilmiyor...ben solcu jagonu sevmem ama aziz nesile hak vermemek mümkün değil..

Sefer A.
03.04.2013, 14:41
seçilen akil adamlar listesine bakın kim türk milletine bayrağına küfüretmişse akil seçilmiş içlerinde türk bayrağının adı değişsin diyende var pkk yı kürtlerin onur savaşçılarıdır diyende var..biz burada defalarca uyardık..ama yalamalara laf anlatmak çok zor.. pişkinlik öyle bir hal almışkı onlar barış istiyor, biz savaş,onlar demokrasi istiyor, biz vesayet,onlar şehitliklere gidiyor,,herşeyi onlar daha iyi biliyor...dünyanın 17.büyük ekenomisiyiz diye aptlları uyutuyorlar..ama o aptallar 2002 de de 17.büyük ekenomi olduğumuzu hatta 1999 yılında 16. olduğumuzu bile bilmiyor...ben solcu jagonu sevmem ama aziz nesile hak vermemek mümkün değil..

:alkış:

imzami atarim

İlker Yazıcıoğlu
03.04.2013, 17:15
seçilen akil adamlar listesine bakın kim türk milletine bayrağına küfüretmişse akil seçilmiş içlerinde türk bayrağının adı değişsin diyende var pkk yı kürtlerin onur savaşçılarıdır diyende var..biz burada defalarca uyardık..ama yalamalara laf anlatmak çok zor.. pişkinlik öyle bir hal almışkı onlar barış istiyor, biz savaş,onlar demokrasi istiyor, biz vesayet,onlar şehitliklere gidiyor,,herşeyi onlar daha iyi biliyor...dünyanın 17.büyük ekenomisiyiz diye aptlları uyutuyorlar..ama o aptallar 2002 de de 17.büyük ekenomi olduğumuzu hatta 1999 yılında 16. olduğumuzu bile bilmiyor...ben solcu jagonu sevmem ama aziz nesile hak vermemek mümkün değil..

Daha fazla söze gerek yok.Bu sözler yeterlidir süreci açıklamak için.
Başbakan,ilk açıklamasında gazetecilere akil adamlar diye bir saçmalık yok demişti.Gelinen süreçte vatana -millete küfreden,pkk'yı legal bir hak arayış örgütüymüş gibi suna bütün aklı ermez adamların sözümona akil adamlar listesinde olduğunu görünce baya bir güldüm,tabi ağlanacak halimize.

Fatih Öztürk
05.04.2013, 11:34
Daha fazla söze gerek yok.Bu sözler yeterlidir süreci açıklamak için.
Başbakan,ilk açıklamasında gazetecilere akil adamlar diye bir saçmalık yok demişti.Gelinen süreçte vatana -millete küfreden,pkk'yı legal bir hak arayış örgütüymüş gibi suna bütün aklı ermez adamların sözümona akil adamlar listesinde olduğunu görünce baya bir güldüm,tabi ağlanacak halimize.

İlkerim;önce ''yok öyle şey'' deyip kamuoyunun nabzını yokluyorlar sonrada bakıyorlarki halk ''uyuyor'' istediklerini yapıyorlar.bundan önce imralıyla ''müzakere asla olamaz''diyen hükümet bugün ''imralının muhatabı meclis değil hükümettir''diyebiliyor.şimdiki nabız ölçme yöntemleri ''genel af'' muhabbeti.hayır,kesinlikle olamaz böyle bir af gündemimizde yok diyorlar ama bak yakın zamanda apo piçi ve köpekleri nasıl dışarı salınıyor.alt yapısı ''bölge bölge eyalet'' diyerek oluşturuluyor.başkanlık sisteminden korkmamalıymışız!sanki 5 milyon metre kare toprağın varda eyaletlere bölmeye çalışıyorsun.ülkeyi taşeronlara peşkeş çeken başları,naylon faturadan vurgun yapan bakanları,gümrükten eroin,kokain geçirirken ''tesadüfi'' yakalanan vekillerinin tırları,kuş gribi adı altında yumurta ticaretinden vurgun yapan siyasileri,fındığı bademle vurmaya çalışan ekonomistleri,ve tefecinin kucağına düşen millet...terörmü dedin?

İlker Yazıcıoğlu
05.04.2013, 13:40
Ah Fatihim ah.Söylenecek çok şey var da neyse...

bangkook_61
05.04.2013, 15:03
Önceki sayfaları okudum ve milliyetçilik tartışması ile ilgili tek bir alıntı yapmak isterim. Milliyetçi(ülkücü) düşünce ile en ufak bir bağım yok ve açıkçası karşısında bir insanımdır. Ancak İlber Ortaylı'nın da dediği gibi;

"Milliyetçiliği ayaklar altına almak kolay değil. Bu ölmeyen bir duygudur. Bunu öldüren bir toplum yok tarihte."

Kısa özet http://www.medyalens.com/26983-ilber-ortayli-milliyetciligi-ayaklar-altina-alamazsin/

RaşitCan
06.04.2013, 01:09
Şehit mi hepsi Ergenekon terör örgütüne himet etmiş ! Pekaka ise kahramanmış itleri ise gerilla pürüpak özgürlük savaşçısı generaller içeride apo iti dışarı çıkmayı bekliyo , Türk sözcüğü her kuruluş belgesinden devlet belgelerinden hafızamızdan boşaltılıyor , boşaltılmaya çalışıyo Türklük faşistlikmiş biji kürt biji apo demek barış güvercinliği tevekkeli yeni doğmuş bebek öldürmek 30000 kişiyi öldürmek , uyuşturucu kaçırmak . ülkeyi bölmek güvercinliğin amentüsü! güya müslümalnlar ya suriye düşman iran düşman İsrail abd müttefikimiz esed , ahmedinejat diktatör israilmi özür diledi ya! ama niçin bozulmuştu aramız ya israille he filistin ambargo kuşatma devam ama özürle herşey bittiya yersen..
Bütün bu şike sürecinde Trabzonspora niçin böyle davranıldığını anlıyorum bi bakıma seviniyorum da bakarsanız israilin abdnin müttefik , aponun akil adamolduğu bir yerde fbyede temiz azizeyede büyük başkan derler!

Sefer A.
06.04.2013, 02:16
Şehit mi hepsi Ergenekon terör örgütüne himet etmiş ! Pekaka ise kahramanmış itleri ise gerilla pürüpak özgürlük savaşçısı generaller içeride apo iti dışarı çıkmayı bekliyo , Türk sözcüğü her kuruluş belgesinden devlet belgelerinden hafızamızdan boşaltılıyor , boşaltılmaya çalışıyo Türklük faşistlikmiş biji kürt biji apo demek barış güvercinliği tevekkeli yeni doğmuş bebek öldürmek 30000 kişiyi öldürmek , uyuşturucu kaçırmak . ülkeyi bölmek güvercinliğin amentüsü! güya müslümalnlar ya suriye düşman iran düşman İsrail abd müttefikimiz esed , ahmedinejat diktatör israilmi özür diledi ya! ama niçin bozulmuştu aramız ya israille he filistin ambargo kuşatma devam ama özürle herşey bittiya yersen..
Bütün bu şike sürecinde Trabzonspora niçin böyle davranıldığını anlıyorum bi bakıma seviniyorum da bakarsanız israilin abdnin müttefik , aponun akil adamolduğu bir yerde fbyede temiz azizeyede büyük başkan derler!

:) :alkış: döktürdün renkdasim

RaşitCan
06.04.2013, 02:23
:) :alkış: döktürdün renkdasim
Eyvallah teşekkür ederim :)

Oğuz ZEYTİN
06.04.2013, 16:12
Tarih: 16.04.1992

Yer: Bekaa Vadisi (Lübnan)

Apo iti diyor ki: "Zafere kadardır bu yürüyüş. Zaferi tam sağlamayıncaya kadar bu yürüyüşün durması imkansızdır. Taktik geri çekilmeler olabilir. Bir adım geri, üç adım ileri olabilir. Bunlar taktiktir. Fakat yürüyüş kesintisizdir. Siyasi görüşme de olsa bu özgürlük yürüyüşü devam edecektir. Ucunda tam bağımsızlık, özgürlük hedefi vardır. Ona ulaşmak içindir her şey."

***

"Teröriste terörist demeyelim"... "Apo çok dindar bir insandır"... "O bir barış yanlısı"... "Eee ama analar ağlasın mı?"...

Bu yalanlara inananlar değil baldıran zehri, zıkkımın kökünü içsin!

Ömer Faruk61
06.04.2013, 22:48
Devletin kurumlarından T.C.(Türkiye Cumhuriyeti) ibaresini kaldırılıyor.Ziraat ile başladılar.Milleti futbolla ve başka gündemlerle uyutuyorlar...Mağrurlanma padişahım senden büyük Allah var..Elbet seninde sonun gelecek....

Helvacı61
07.04.2013, 02:57
bdp milletvekilleri anayasa taslağındaki türk milleti sürece aykırı diyor...bizim millet geviş getirmekle meşgül..yıllarca onur duyduğumuz türk milleti ibaresine resmi tabelalarda bile tahammül edilmiyor..millet hala geviş getiriyor.. ancak bu konuda yapılan anketlerde karadeniz bölgesinde destek henüz istenilen düzeyde değil..önümüzdeki süreçte bütün oyunlar karadeniz üzerinde yoğunlaşacak..adamın biri pkk nın kurucularından biri trabzonluydu diyor..bunlar her türlü hile ve çarpıtmayı yapacaklar tıpki şike sürecinde olduğu gibi...bu konuda bölgenin aydın ve takip eden insnlara ihtiyacı var...orhan gencebayı bile alet ettiklerine göre durum çok ciddi..bu süreci yönetenlerin tamamı türkiye cumhuriyetine ve türk milletine düşmanlığı var...

ibrahim
07.04.2013, 03:21
Bu savaşı kazanabileceğimize inancı olan varmı sahiden??

Gesendet von meinem HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e mit Tapatalk 2

EMiRHAN61
07.04.2013, 05:59
Türkiye normalleşmiyor. Türkiyede ihanet normalleştiriliyor...

sadık
07.04.2013, 17:18
Seviyeye bak ya...yalaka ha !...ayıp ayıp....Birşeyi savunmak,yalaka olmak midir...ben AKP nin binasının yerini bile bilmiyorum ama AKP oncesi Anacigimi Ankara da bir hastaneden digerine sevkedebilmek icin 9 doğurduğumu iyi hatırlıyorum...burada uzun uzun anlatmiycam,Tayyip Erdoğan in kızdığım yönleri olsa da,Türkiye de mevcut parti liderleri icinde açık ara en iyi onu ve ekibini gördüğüm icin 1000 oyum olsa yine ona veririm...bu yalakalik mı oluyor ?...PKK konusunda da,yaptiklarina guveniyorum...Türkiye Cumhuriyetini de en az ülkücüler kadar sevdiklerine inaniyorum...bu ülkede 30 yılı askın bu PKK denen soysuzlar bu kadar palazlanirken nerdeydi eski hükumetler...siz Doğu'da her daga çıkanın 2 sık arasında kalıp dagı seçtiğine mı inanıyorsunuz ? 13 yasında başka şansı olmadan Daga çıkmak zorunda Kalanlar olduğunu unutmayın...TFF haksızlık yaptı diye Türk milli takımına düşman olanlar,rakibinin taraftarı olanlar hele hiç konuşmasın...jitemin ,Ergenekon'un doğudaki haklı haksız demeden yaptıgı cinayetleri sağır Sultan bile biliyor...yası 20 civarı olanlar zaten hiç bana cevap vermesin,faili mechul cinayetler ,gazeteci suikastları girla giderken AKP den sonra bıçakla kesilmiş gibi suikastler son buldu...PKK ile Ergenekon'un uyuşturucu paslasmasini engellemek isteyen gaffar Okan iı şehit edenlerin kim olduğunu da herkes iyi biliyor...şimdilerde PKK sınır dısına çekilmeyi düşünüyorsa,bu etkin mücadelenin Basarisidir...Ama sürekli şehit gelmezse bazılarının siyaset yapacak argümanı kalmayacağı icin bağırmalari normaldir...neyse bunlar benim fikirlerim,size yanlış gelebilir ama saygı duymayı bilmelisiniz...


Gelde bu yazının altına imzanı atma.

Çağatay Özmen
07.04.2013, 18:11
artık partilerin ötesinde, ülke elden gidiyor noktasındayız.

Oğuz ZEYTİN
07.04.2013, 18:51
Egoymuş! Peh! Siz oturun sıcak yuvanızda ailecek, elbet çıkar birileri bu vatanı koruyacak. Korkak işbirlikçi hainler!

sadık
07.04.2013, 20:03
(içses:Kandile 1500 komando indir sorun morun kalmaz)

O komondolardan biri neden siz olmuyorsunuz ?

qlii
07.04.2013, 20:51
O komondolardan biri neden siz olmuyorsunuz ?

çünkü benim bahsettiğim komandolar benim gibi fanatik olamayacak kadar profesyonel ve işini bilen adamlar.babam komandoydu gazi oldu.ben babam kadar temkinli değilim.

Adem Erdoğan
07.04.2013, 22:32
Öcalamayan itin ciddi ciddi SSK'lı devlet çalışanı olduğunu düşünmeye başladım.

ilhan
08.04.2013, 09:20
Bu başlığı terbiyesizliklerinizle kirletmeyin. Sokaklarda her şeyi her yerde söyleyemediğiniz gibi burada da yazamazsınız. Özellikle ithamlarına dikkat etsin herkes. İnsanların en hassas olduğu konu şehitlerle alakalı başlıkta olduğunuzu unutmadan yazarsanız daha sağlıklı olur.

cakalkerem
08.04.2013, 10:33
Öcalamayan itin ciddi ciddi SSK'lı devlet çalışanı olduğunu düşünmeye başladım.

evet zaten bir zamanlar öyleydi...yazık bu ülkeye

SADECETRABZON61
08.04.2013, 16:04
Kimsenin umurunda değil yine seçim olsa yine ak partiye verilecek oylar bu ortada.Kimse bilgilendirilmiyor bilgilense zaten akpartiye oylar verilmez.Ben en çok Şehitlerimize üzülüyorum.Bu vatan uğruna şehit olmuş insanlara.

Fanatik34
13.04.2013, 01:35
2011 referandumunda AKPKK isbirligini yazdigimda, yazim silinmisti! Bordomavi.net Ekibi..yasaklarinizi gözden gecirin derim! Eger Türkiye´de olmuyorsa, Türkiye disi bir baglanti ile bu yolculuga devam etmeliyiz.. (ben elimden geleni yaparim)

Bugün alenen yapiliyor hersey, nerdesin ey Türk Milleti???

Oğuz ZEYTİN
13.04.2013, 12:40
"Vur de vuralım, öl de ölelim" dediğimizde "aha işte silah diyorlar, kan diyorlar, barışı baltalıyorlar" diye topukları kıçına vuranlar "al eline silahı git Kandil'e" diyor.

İyi de eşbaşkanlarınız seçimden seçime hatırladıkları millet iradesinin kendilerine vermiş olduğu sınır ötesi operasyonları yapıyor mu? Daha geçen gün demedi mi ben emir vermeden ordu hareket edemez?

Bu arada şu gönüllü askerlik edebiyatı yapanlar lütfen en yakın askerlik şubesinin yolunu tutsun, bir sivil memura veya şube yetkilisine sorsun bakalım tecil bozduranların sayısını.

Öyle barış marış demeyle, oturduğun yerden ezberle olmuyor bu işler.

Sefer A.
13.04.2013, 13:17
Kendine çok güveniyorsan gönüllü asker olup , alırsın eline sılahını gidersin kandil dağına , ahkam kesmekle olmuyor bu işler.

ne için ? pkkli kadar deger görmemek için mi ? utanmadan arkamdan bu süreç için Sehitler de bu sürece destek veriyor denmesi için mi ?

söyle cevap ver lan söyle utanmaz rezil kepaze herif

sen hangi taraftansin onu da belli et önce, gidip terörist avina çikip onlari gebertmemizi mi istiyorsun yoksa bekleyip sürece destek vermemizi mi ha ??

eger ava çikmamizi istiyorsan neden sen de ayni yola basvurmuyorsun ?
eger beklememizi istiyorsan neden asker ol git çik daga diyorsun ?

yalanini sevsinler senin, sen birilerine yaranma yolunu seçmissin, devam et

ayrica merak etme, bize VUR denildiginde VURACAGIZ ;) VUR DE VURAK ÖL DE ÖLEK .

VUR VUR VUR VUR, VUR YIGIDIIMM VUUUURR

hesap dönerse, yanar dönerlik yapip taraf degistirmeyin, 5yüzlü kepazeler....

Sefer A.
13.04.2013, 13:22
"Vur de vuralım, öl de ölelim" dediğimizde "aha işte silah diyorlar, kan diyorlar, barışı baltalıyorlar" diye topukları kıçına vuranlar "al eline silahı git Kandil'e" diyor.

İyi de eşbaşkanlarınız seçimden seçime hatırladıkları millet iradesinin kendilerine vermiş olduğu sınır ötesi operasyonları yapıyor mu? Daha geçen gün demedi mi ben emir vermeden ordu hareket edemez?

Bu arada şu gönüllü askerlik edebiyatı yapanlar lütfen en yakın askerlik şubesinin yolunu tutsun, bir sivil memura veya şube yetkilisine sorsun bakalım tecil bozduranların sayısını.

Öyle barış marış demeyle, oturduğun yerden ezberle olmuyor bu işler.

Bu zamana kadar Bahçeli'yi 1 konuda övenler, hani su sokaga dökmeme konusu var ya; simdi ne diyor "çok sasirdim ondan beklemezdim böyle bir lafi, nasil öyle onun da zamani gelecek diye cevap verir yauu" diyor, ne oldi rengunuz mi soldi he ??
dötleri tutustu basladilar kivirmaya kudurmaya.....
ayrica bazi konularda sürekli Bahçeli'nin üzerine gidenler, bu konuda fazla üzerine gitmediler 2 3 gün sürdü daha da konusulmadi o sözler, neden ?
çünkü bu sözlerin ve cevabin halk tarafindan tutuldugunu desteklendigini gördükler ve fazla kurcalamadilar daha ;) hayde bakayim tersini söyleyen çiksin da göreyim....

hos_cocuk61
16.04.2013, 14:36
Halkımızın çoğunluğu cahil ve yoksul. Hükümetin istediği de bu zaten, haklı cahil kalsın ki gütmesi kolay olsun halk yoksullaşsın ki 2 paket makarnaya kansın. Hal böyle iken o cahil ve yoksul halk 2 paket makarnaya 1 çuval patatese ne şehit hatırlar ne gazi nede vatan.

Akp'nin de istediği halk örneği bu: Gururunu şerefini haysiyetini onurunu vatanını şehidini 2 paket makarna bir çuval patatese satacak koyunlar.

Mert Oğuzlu61
19.04.2013, 16:54
Halkımızın çoğunluğu cahil ve yoksul. Hükümetin istediği de bu zaten, haklı cahil kalsın ki gütmesi kolay olsun halk yoksullaşsın ki 2 paket makarnaya kansın. Hal böyle iken o cahil ve yoksul halk 2 paket makarnaya 1 çuval patatese ne şehit hatırlar ne gazi nede vatan.

Akp'nin de istediği halk örneği bu: Gururunu şerefini haysiyetini onurunu vatanını şehidini 2 paket makarna bir çuval patatese satacak koyunlar.




...........

gokhancan
19.04.2013, 18:57
arkadaslar hiç birbirinize girmeyin boş yere emir geldi bile.. asker pkkyla karşılaştığında sıkmayacak operasyonlar durduruldu valilik onay vermiyor artk yani rutin arazi gezisi yapacak asker artk inşallah karşılaşma olmaz diye dua edin gerisi boş. pkkya sıkacak adamı vatan haini ilan eder bunlar 'barış sürecini balta vuracak' diye.

Kaya
19.04.2013, 22:45
Şehitler öldü...

Sefer A.
20.04.2013, 01:01
Şehitler öldü...

Vatan .......

az kaldi

İlker Yazıcıoğlu
20.04.2013, 03:07
Vatan .......

az kaldi

Neye az kaldı Sefer.
Geçen yıl işi için Diyarbakır'a gitmiştim.16 gün kaldım orada.Böyle rezillik görmedim.Sanki başka ülkedeyim.Bir haftasonu sırf bu şerefsizlere inat olsun diye yaımda getirdiğim sol tarafında Türk Bayrağı olan t-shirt'ümü giydim.Kaç kişi sokakta beni çevirdi biliyor musun?Kan beynime sıçradı sinirden.Vursam bir dert,vurmasam bir dert,orada kalma ihtimali de vardı,rezillik anlayacağın.Bu diğer illerde de öyle.

Sefer A.
20.04.2013, 06:56
Neye az kaldı Sefer.
Geçen yıl işi için Diyarbakır'a gitmiştim.16 gün kaldım orada.Böyle rezillik görmedim.Sanki başka ülkedeyim.Bir haftasonu sırf bu şerefsizlere inat olsun diye yaımda getirdiğim sol tarafında Türk Bayrağı olan t-shirt'ümü giydim.Kaç kişi sokakta beni çevirdi biliyor musun?Kan beynime sıçradı sinirden.Vursam bir dert,vurmasam bir dert,orada kalma ihtimali de vardı,rezillik anlayacağın.Bu diğer illerde de öyle.

yani az bile kalmadi bitti bu is diyorsun abi ? :)

anlattigin durumdan az çok haberim var da, dahaden resmiyete dökülmedi ya onun için az kaldi yazdim, ama yakinda "resmen" bölünme olursa sasirmayacagim açikçasi....

Sibel
20.04.2013, 07:05
Vatan .......

az kaldi
Öyle bir şey olmayacak.
Her ne kadar bu milletin gidişi gidiş olmasa da, bu millet benliğinden kopuk hareket etse de, akıllı düşünemeyen ve kendine ihanet eden bir millet haline gelse de-bu sıfatlar çoğaldıkça çoğalır-, bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez, yetmeyecek inşallah.
Nasıl bir kırılma noktası bekliyor insanımız bilmiyorum.
Ama inşallah, tez vakte o kırılma olur.
Millet uyanır.
Zira kaç kış geçti, kış uykusu bitmedi!

Oğuz ZEYTİN
20.04.2013, 08:35
Neye az kaldı Sefer.
Geçen yıl işi için Diyarbakır'a gitmiştim.16 gün kaldım orada.Böyle rezillik görmedim.Sanki başka ülkedeyim.Bir haftasonu sırf bu şerefsizlere inat olsun diye yaımda getirdiğim sol tarafında Türk Bayrağı olan t-shirt'ümü giydim.Kaç kişi sokakta beni çevirdi biliyor musun?Kan beynime sıçradı sinirden.Vursam bir dert,vurmasam bir dert,orada kalma ihtimali de vardı,rezillik anlayacağın.Bu diğer illerde de öyle.

Değerli Dostum,

Size hoş olmayan fakat ne yazık ki üzülerek şahit olduğum bir hadiseyi anlatmak isterim. Van'ın merkez liselerinden birinde her gün, ders bitiminde, pkk terör örgütünün ağına düşmüş bir çete, sırf TÜRK olduğu için masum çocukları CADDE ortasında dövüyor. Ne esnaf, ne öğretmenler bu lince dur dedi.

Yıllarını canım ülkemize vermiş muhterem babamla (ki kendisi 60'ını çoktan devirmiş emekli öğretim görevlisidir) bir cuma günü bu gençlere dur dedik. O elemanları önce sözle ikaz ettik. Babama direnç gösterdi p.ç kuruları.

Hani diyorlar ya İslam birliği filan... O çocuklara sorduk: Bu arkadaşlarınız da müslüman. Neden kavga ediyorsunuz? Derste Türkçe konuşuyorlar diye (Bölgeyi bilenler bilir: Dil dedikleri bir ilçenin konuştuğunu diğer ilçenin anlamadığını; "Farsça biliyor musun" soruma "Eee kürtçe, farsça, arapça aynıdır" diye cevap verildiğini göz önünde bulundurunuz.)

Sorarım: Irkçılık - Asimilasyon - Faşizm kimin eliyle, kim tarafından, kime yapılıyor?

Bakınız, bu gidişat iyi değil. Daha geçen gün Muş'ta, iktidar partisi yetkilileriyle görüştüğümde, adamlar süreci anlamak ve anlatmakta zorlandıklarını söylediler. Ucu karanlık bir tüneldeyiz. Bize inanmayanlar bari onları dinlesin. geçen gün akil adamlardan Fuat Keyman da yazdı.

"Siz barış istemiyor musunuz" ajitasyonuyla gerçekleri silmeye çalışanlar başarısız olacak. "Kandan beslenenler" binlerce insanın kanına girmişleri ilahi emre rağmen affetme girişiminde bulunanlardır.

*

Garipliğe bakınız. Kafalar ne kadar karışık.

TÜRK Vatanı'nda kurulmuş TÜRK Devleti'nin başbakanının sözüdür:

"Türkiye Türkler'in demek ahlaksızlıktır. Hayasızlıktır. Neden, eğer bunu derseniz Türkiye'yi 30'a bölersiniz. Çünkü Türkiye'de sadece Türkler yaşamıyor. Türkiye'de kürdü de var, lazı da var, çerkezi de var. Türkiye'de yaşayan herkes TÜRK'tür diyor. Olmaz böyle şey."

Ey cehalet!

Şimdi... Türk Milliyetçi fikir adamlarının (başta Gökalp olmak üzere) millet tanımı "dil ve din" ortaklığıdır. Duygularda müşterekliktir.

Yani özetle biz TÜRK Milleti derken, başbakanın saydığı o unsurların hepsini BİRLİK olarak görürüz, ötekileştirmeyiz. Ayrımcılık bunun neresinde? Ama günümüzde bu ırkçılıkmış???

Buna karşın siz kürt, laz, çerkez vs. diyeceksiniz. Böldükçe böleceksiniz. Vay efendim bunlar Türk değil diyeceksiniz. Şimdi kim ırkçı kim bölücü?

***

Üzülerek söylüyorum. 1000 yıllık kardeşlik duygusu (ki 1000 yıl önce bu topraklarda kürt olduğu da şüphelidir), şu son dönemde tahribata uğramıştır. Bakınız, Osmanlı dağılırken, tüm gayr-i müslüm ve gayr-i Türk unsurlar kendileri için çalışırken Türkler sadakat ve sabırla bekliyordu.

Bugün de ayrılıkçı hareketleri Türkler sabırla izliyor. Bu ülkede kürtçe türkü söylemedi diye öldürülen TÜRK şarkıcılar oldu. Barışseverler neden ses çıkarmadı? Biz Taksim'deyken, o sözde özgürlükçüler bize faşistçe saldırdılar.

Serap Eser'in günahı neydi? Şimdi onun katilleri, Omekydanı'nda gelenek halinde her hafta otobüs yakanlar, üniversitelerde milliyetçi öğrencilerin açtığı iletişim masalarına tahammül edemeyenler... Hadi sıkıyorsa affedin!

Haa... Sonra Kayseri'de TÜRK MİLLETİ'nin sesi olanlar akillere tepki verince vay edendim çağ dışı faşistler!!! Yok yaaa... Sorosçu Paker, Öcalan serbest kalmalı diyecek; ben buna karşı çıkamayacağım, öyle mi?

Hani demokrasi? Hangi demokrasi?

Hemen söyleyeyim.

Bdpli vekiller dağda pkklı terörsite sarılınca... "Elimde kamuoyu yoklamaları var. Halk idamı geri istiyor. Düşünüyoruz" diyip...

"Dokunulmazlık kalkacak. Terör örgütüyle arana mesafe koy" diyip...

4 ay sonra yasal izin verip o vekilleri terör örgütünün hapisteki liderine kendi ellerinle göndermek DEMOKRASİ!

Bu sürece karşı çıkanları "11 yıl önce bankaları batırdınız" diye karalamak... Suçladıkları altta kalmayıp, "hodri meydan" diyince... "Demek hodri meydan haa, o dönemi inceletiyoruz" demek...

"Ben konuştuktan sonra ayağa kalkmadı, alkışlamadı, bizde gereğini yaptık, Silivri'ye gönderdik" demek...


İşte demokrasi!

NOT: Şimdi bazı renktaşlar gelip "ulan sen yüzde 50'den daha mı çok biliyorsun?" diyecektir. Eminim, çıkar böyleleri. Sonra ırkçı diyeceklerdir. Dokunarak ibadet ettikleri başbakanları ben Gürcü'yüm diyince ırkçılık olmuyor, biz TÜRK'üz diyince ırkçılık geliyor akıllarına. İlahi komedya :)

NOT 2: Türkçülüğü sindiremeyenlere... Agop Dilaçar'ın 1940'ta CHP Kongresi'ndeki sözüdür: "Türkçülü, ırkçı olmadığı için noksandır".

Sonuna kadar doğrudur. Şinasi, Ziya Paşa, Ahmet Vefik, Süleyman Paşa, Gaspıralı, Şemseddin Sami, Mehmet Emin, AKçura, Gökalp, Tanrıöver Suphi... Hangisinde ırkçılık vardır?

"Türk soyundan olanlarla kendini bir Türk kadar Türk hissedenler Türk'tür" diyen Atsız mı?

SONUÇ: Teşhis yanlıştır. Ortada yabancı ülkeler tarafından desteklenen, 1815 Viyana Kongresi'nde temelleri atılan Şark Meselsi'nin günümüzdeki aşaması için kullanılan taşeron bir örgüt vardır. Bu örgüt kanlı eylemlerde bulunmuştur. Bunun cezası (kevgire dönmüş) kanunlarda yazmaktadır.

Birilerini memnun etmek adına benim tarihime, adıma, soyuma, kültürüme, dilime, kanla ve irfanla kurduğum devletime saldıranlara karşı NAMUSUMU korumak en doğal hakkımdır.

Namusu olmayanlar bunu anlamaz!

sadık
20.04.2013, 18:39
Bu arada şu gönüllü askerlik edebiyatı yapanlar lütfen en yakın askerlik şubesinin yolunu tutsun, bir sivil memura veya şube yetkilisine sorsun bakalım tecil bozduranların sayısını.

.

Evet farkındayım , bilgisini de aldım şu aralar tecil bozduran bozdurana .. acep niye geçen sene değilde şimdilerde tecil bozduruyor bu milliyetçi !!! vatansever !!!! gençlerimiz hiç düşündünüzmü acaba....

İlker Yazıcıoğlu
20.04.2013, 19:40
Sevgili Oğuz,



Yazını sonuna kadar zevkle okudum.Diğer yorumlarını da zevkle okuduğum gibi.(Basketbol da dahil olmak üzere)

Hani hep denir ya tarihi anlamayan geleceği de anlayamaz diye, o kadar doğru ki bu laf.
Yaklaşık 150 yıllık Anadolu tarihini incelediğimizde çok kilit olaylar yaşanmış.Nispeten bazı özetlemelerde bulundun ve güzel sorular da sordun.Çok yerinde tesbitler bunlar.

Hayatımın hiç bir evresinde,ülkemizde yaşanan her türlü olaya karşı ideolojik yaklaşımlarda bulunmadım,30 yaşımdan sonra da bulunacağımı sanmıyorum.

Bu ülke ,şu anda da görüyoruz ki tükürdüğünü yalayan çok devlet adamı,devlet politikası gördü,görecektir de.

Ben,içinde bulunduğumuz sürecin ,bizim lehimize(Türkiye'de yaşayan,sadece ve sadece barış,dostluk,kardeşlik isteyen her kim varsa) gelişeceğini sanmıyorum.

Bundan on yıllar sonra bugünün tarihi okunduğu zaman insanlar nefretle okuyacak yazılanları.

Şike sürecinde yazdığı bir yazıdan dolayı kendisini artık sevmesem de,Nihat Genç'in 'Köpekleşmenin Tarihi' adlı bir kitabı var.
O kitabı çok severim.Aslında söylemek istediklerim o kitaptır.

Her anlamada köpekleşen bir siyasetin tiyatrosunu izlemekteyiz.

Yanlış,her kim yaparsa yanlıştır.Göreli değildir.Sana,bana göre değişmez,değişmemelidir de.Fakat şu andaki algı ve yaklaşım malesef bu yönde değil.

İnsanlar o kadar ayrılmış durumdaki,dolmuştaki bir para üstü tartışmasının bile bir şekilde siyasete bağlandığına defalarca tanık oldum.O kadar bölündük ki aslında her anlamda.

Ülkeyi bu duruma getiren her kim varsa bir gün bunu hesabını umarım vereceklerdir.Vereceğini de sanmıyorum.
Sadece bir umut.Kardeşilik edebiyatı artık kabak tadı verdi.

Benim amcamın oğlu Yüksekova'da şehit düşmüştür 7 yıl önce.Şu anda bu ülkede barış adına yaşananları gelsin biri anlatsın bakalım amcamın oğlunun anasına,babasına.Utanmayacaklar mı?

Arkalarında bu destek(uluslararası ve halk desteği) olduğu müddetçe bu rezillikler yaşanmaya devam edecektir.
'Alan memnun ,satan memnun durumundayız' şu anda.

İmralı'yla hükümet değil,devlet görüşüyor diyenler ve bu akılalmaz lafa inanan insanların çoğunluk olduğu bir süreçteyiz.
Bakalım daha neler göreceğiz.

Bu arada,benimle hem fikir olmayan hiç bir arkadaş lütfen lafımı alıntılayıp bana cevap hakkı doğurmasın.Özellikle bu konuda asla ve de asla farklı düşüncelere tahammülüm yok,o kadar uygar değilim bu konuda.Kimseyle bu konuda ikili bir tartışma yaşamak istemiyorum artık.

gokhancan
21.04.2013, 01:09
Evet farkındayım , bilgisini de aldım şu aralar tecil bozduran bozdurana .. acep niye geçen sene değilde şimdilerde tecil bozduruyor bu milliyetçi !!! vatansever !!!! gençlerimiz hiç düşündünüzmü acaba....

ya kardeş öle diyosunuz da siz nerelerde yaptınız askerliğinizi ne yaptınız askerde nöbet tutmaktan başka ki o 6-8 saat tutulan nöbete bile burun kıvırmışsınızdır birçoğunuz. yani neden bu vatanın evladı askere gitsin de ölsün kardeşim yazık değil mi tabiki terör durduğu zmn gitmek isteyecek. neden kendini bir hiç uğruna ölüme götürsün kendi ayaklarıyla. devleti yöneten adamların umrunda mı burda ölen askerler? değil! eee neden garibanın çocuğu gidecek de ölecek. ayrıca nereyi savunmak için gidiyo askere? bak buralar bizim değil bunu buraya gelen geçen bilir hakkari şırnak bingöl tunceli siirt batman van buralar bizim sadece topraklarımız içinde kafa ve düşünce olarak bize ait değil tvden başbakan cumhurbaşkanı istediğini söylesin buraya 1 gün gelip kalabalık toplayıp tvye poz vererek sadece tv başındakileri kandırır.. şimdi burdaki halk seni sevmeyecek sana düşmanca tavır sergileyecek seni bu toprakta istemeyecek sende gelip burda askerlik yapacaksın. şimdi soruyorum kime karşı kimi koruyosun? ya perşembe günü bi çocukla konustum adam bana şırnaklıları övdü tabiki ters davrandım ve o dağdakilere yardım eden şırnaklılar değil mi dedim çocuk bana dedi ki evladı onların arasında tabi ki yardım edecek erzak verecek.. şimdi soruyorum tekrar devletimiz alıyolar 20 yaşındaki gencecik körpeyi anasının kucağından 3 aylık eğitimle atıyor dağın başına ve kendi toprağınıda korumuyor elin piçinin toprağını koruyor sonra tabutu geliyor evine.. VATAN SEVGİSİ BU MU? NE YAPALIM ŞİMDİ BİZ VATANIMIZI SEVİYORUZ DİYE HEPİMİZ ÖLELİM Mİ YANİ

Oğuz ZEYTİN
23.04.2013, 10:21
Evet farkındayım , bilgisini de aldım şu aralar tecil bozduran bozdurana .. acep niye geçen sene değilde şimdilerde tecil bozduruyor bu milliyetçi !!! vatansever !!!! gençlerimiz hiç düşündünüzmü acaba....

Geçen sene bozdurmadıklarını nereden biliyorsunuz beyefendi?

Nasıl anlarsanız anlayın. Bu zamana kadar askerliğini yapanlara ne diyeceksiniz? O gerçeği de mi saklayacaksınız? Sanki bu milletin evlatları askerden kaçıyordu da, sizin desteklediğiniz bahar havasında hepsi aradan çıkarmaya mı çalışıyor zannediyorsunuz? İşte bu rüyalardan inşallah uyanırsınız.

Sizin sorduğunuz bu manidar (!) soruları soranlar şunu da söylüyor: "Bakın 3 aydır şehit haberi yok."

Hangi kış döneminde (Beyaz Barış denilen dönemde) şehit gelmiş ki bu üç ayı kriter alıyorsunuz?

Sizin desteklediğiniz süreç, bölünme sürecidir, Türk'e düşmanlık sürecidir. Partizanlık yapıyorsunuz.

Bakınız, iktidar yetkilileri bugün, sürecin karşısındaki siyasinin 11 yıl önceki icraatlerini sorgular hale gelmiştir. Çünkü acizdir, çünkü korkaktır. O siyasinin Bursa'da, İzmir'de topladığı MİLLET'ten korkmakta ve onu sindirmeye çalışmaktadır.

Diyarbakır'da devlete meydan okuyanlara ses çıkar(a)mayanlar, Bursa'daki açık hava toplantısı için suç duyurusunda bulunuyor.

Teröriste sarılanların dokunulmazlık fezlekelerini bekliyoruz, aylar oldu.

Siz bildiğiniz yolda ilerleyin. Lakin şunu da unutmayın: O ki çizdiğiniz/inandığınız tablo, bir gül bahçesi, dikenlerine de katlanacaksınız. Siz varsanız, biz de varız!

Oğuz ZEYTİN
23.04.2013, 10:44
Sevgili Oğuz,



Yazını sonuna kadar zevkle okudum.Diğer yorumlarını da zevkle okuduğum gibi.(Basketbol da dahil olmak üzere)

Hani hep denir ya tarihi anlamayan geleceği de anlayamaz diye, o kadar doğru ki bu laf.
Yaklaşık 150 yıllık Anadolu tarihini incelediğimizde çok kilit olaylar yaşanmış.Nispeten bazı özetlemelerde bulundun ve güzel sorular da sordun.Çok yerinde tesbitler bunlar.

Hayatımın hiç bir evresinde,ülkemizde yaşanan her türlü olaya karşı ideolojik yaklaşımlarda bulunmadım,30 yaşımdan sonra da bulunacağımı sanmıyorum.

Bu ülke ,şu anda da görüyoruz ki tükürdüğünü yalayan çok devlet adamı,devlet politikası gördü,görecektir de.

Ben,içinde bulunduğumuz sürecin ,bizim lehimize(Türkiye'de yaşayan,sadece ve sadece barış,dostluk,kardeşlik isteyen her kim varsa) gelişeceğini sanmıyorum.

Bundan on yıllar sonra bugünün tarihi okunduğu zaman insanlar nefretle okuyacak yazılanları.

Şike sürecinde yazdığı bir yazıdan dolayı kendisini artık sevmesem de,Nihat Genç'in 'Köpekleşmenin Tarihi' adlı bir kitabı var.
O kitabı çok severim.Aslında söylemek istediklerim o kitaptır.

Her anlamada köpekleşen bir siyasetin tiyatrosunu izlemekteyiz.

Yanlış,her kim yaparsa yanlıştır.Göreli değildir.Sana,bana göre değişmez,değişmemelidir de.Fakat şu andaki algı ve yaklaşım malesef bu yönde değil.

İnsanlar o kadar ayrılmış durumdaki,dolmuştaki bir para üstü tartışmasının bile bir şekilde siyasete bağlandığına defalarca tanık oldum.O kadar bölündük ki aslında her anlamda.

Ülkeyi bu duruma getiren her kim varsa bir gün bunu hesabını umarım vereceklerdir.Vereceğini de sanmıyorum.
Sadece bir umut.Kardeşilik edebiyatı artık kabak tadı verdi.

Benim amcamın oğlu Yüksekova'da şehit düşmüştür 7 yıl önce.Şu anda bu ülkede barış adına yaşananları gelsin biri anlatsın bakalım amcamın oğlunun anasına,babasına.Utanmayacaklar mı?

Arkalarında bu destek(uluslararası ve halk desteği) olduğu müddetçe bu rezillikler yaşanmaya devam edecektir.
'Alan memnun ,satan memnun durumundayız' şu anda.

İmralı'yla hükümet değil,devlet görüşüyor diyenler ve bu akılalmaz lafa inanan insanların çoğunluk olduğu bir süreçteyiz.
Bakalım daha neler göreceğiz.

Bu arada,benimle hem fikir olmayan hiç bir arkadaş lütfen lafımı alıntılayıp bana cevap hakkı doğurmasın.Özellikle bu konuda asla ve de asla farklı düşüncelere tahammülüm yok,o kadar uygar değilim bu konuda.Kimseyle bu konuda ikili bir tartışma yaşamak istemiyorum artık.

Allah rahmet eylesin İlker.

*

Bu süreç o kadar KİRLİ ki, 11 yıldır iktidar olup şehide kelle diyenler, bugün oğlu askerde olanlara 250 TL yardım yapmayı düşünür hale gelmiş.

Tabii bu işin aslı da şu: Zaten oğlu askerde olan ailelere devletin ayırdığı bir fon var. Belli kriterlere göre aileler, o haktan yararlanıyor.

Yeni bir şeymiş gibi bir haftadır anlatıyorlar.

Şehit aileleri derneklerine Çankaya'da randevu vermeyip Leyla Zana'yı kapıda karşılayanlar bugün iki tane şehit annesinin destek mesajlarını yandaş basınıyla topluma aşılamaya çalışıyor.

Milliyetçilere; "terörist, köpekçi, mafya bozuntusu, kafatasçı, kovboy, ırkçı, it-kopuk, kandan beslenenler, hayvan, alçak, şerefsiz" diyenler bugün buna bir yenisini eklemiş ve bizleri çapulcu olarak nitelemiştir (Gerçi referandum öncesinde, Pehlivanoğlu'nun şiirini timsah gözyaşlarıyla okurken ne köpekliğimiz kalmıştı ne de ırkçılığımız).

Şimdi bunlar hakaret ve küfür değil mi?

Ancak bakınız, eski Hadepli bugün iktidar milletvekili olan birisi 23 Nisan tarihli yazısında ne demiş:

"Bağırıp çağırmayı, hakaret etmeyi marifet sanıyor.

Diline pelesenk ettiği kelimelere bakın hele: İşbirlikçiler, hainler, yurtsuzlar, ahlaksızlar, alçaklar, şerefsizler!"

(Yazının devamı için http://yenisafak.com.tr/yazarlar/MehmetMetiner/bahcelinin-savruldugu-yer/37369)

Şimdi sen bana çapulcu diyeceksin, ben sana işbirlikçi diyince bozulacaksın!

Sen bana köpek diyeceksin, ben sana ahlaksız diyince "aaa küfürbaz" diyeceksin!

Devam edeyim mi? Gerek yok.

Her şey ortada.

EK: Aynı yazıda şöyle bir ifade var.

'Orhun Anıtları'na gitmen seni Türk ve milliyetçi yapmayacaktır.'

Güler misin ağlar mısın?

Sanki Türk olmak büyük bir şerefmiş gibi!

Sürece destek verenlere sormak isterim: Siz de bu abiniz gibi mi düşünüyorsunuz?

Yani Türk olmak şeref değil mi?

Ayıptır!

Sefer A.
23.04.2013, 11:04
http://www.youtube.com/watch?v=D5ITfDdEM1Q


ÇAPULCU'NUN TÜRKÜSÜ


Yenilmeyen orduların neferleriydik,
Nerde nasıl hiç farketmez ezilmeliydik
Sanırlardı kuklayız biz ipler dışarda
Bizler hain olduk şimdi piçler dışarda

Bir avuç bilindik hep çapulcuydu adımız..
Bizler bu toprakların uslanmaz delisiyiz,
Çok şükür "AKÎL" değil MEMLEKET DELİSİYİZ...

Zulüm gördük kampüslerde kayrılmadık hiç
Yalnız kaldık terkedildik vazgeçmedik hiç.
Siper ettik canımızı kutlu bayrağa,
İndirtmeyiz alsancağı düşsek toprağa.

Bir avuç bilindik hep çapulcuydu adımız..
Bizler bu toprakların uslanmaz delisiyiz,
Çok şükür "AKÎL" değil MEMLEKET DELİSİYİZ...

Herkes duysun bu sözü BU KARDEŞLİK SÜRECEK,
TÜRK'den VATAN İSTEYEN affı yoktur ölecek.
AK KARA NE BİLİRİZ herkes akıllı olsun ,
Kardeşime can feda İTLER TEDİRGİN OLSUN...

Söz-Müzik: Metehan Temizel

Necmettin ALTUNTAŞ
23.04.2013, 12:11
Bize çapulcu diyenlerle hesabımız olacak.2.sevre tevessül edenlerden bir gün mutlaka hesap sorulacak.

SADECETRABZON61
25.04.2013, 18:42
İğrendim bugün gördüklerimden Terörist lideri Gazetecilere konuşuyor böyle saçma şeymi olur ya Dünya kadar Terörist Gazetecilerin arasında inanılır gibi değil..

kürşat şen
26.04.2013, 20:23
gündemi ayran ile değişen bir ülke..
kandil denilen yerde bir rezalet yaşandı..
o karayılan kansızının söylediklerini iyi okuyunca anlaşılıyor ki musibete doğru gidiyoruz..
her cümlesinde güney kürdistan, doğu kürdistan lafları..
tehditvari konuşmalar..
ülkeye bakarsan ana gündem dün fenerbahçe idi bugun ayran..
yarın galatasarayın şampiyonluğu öteki gün aaa yeni bir komşumuz var olacaktır..

Sibel
26.04.2013, 22:59
Her şey normal hayata işleniyor. Terör lideri istediğini yapıyor.
Medya habire haber röportaj yapıyor. Meclis desen çoktandır öyle.
Sanki bunlar normal insan. Sanki bunlar normal şeyler.
Düşündükçe kafayı yiyorum.
Sevr antlaşması gerçek mi olacak? Hiç pes etmediler!
Yok, düşünmek bile istemiyorum.

Ömer Faruk61
27.04.2013, 00:54
gündemi ayran ile değişen bir ülke..
kandil denilen yerde bir rezalet yaşandı..
o karayılan kansızının söylediklerini iyi okuyunca anlaşılıyor ki musibete doğru gidiyoruz..
her cümlesinde güney kürdistan, doğu kürdistan lafları..
tehditvari konuşmalar..
ülkeye bakarsan ana gündem dün fenerbahçe idi bugun ayran..
yarın galatasarayın şampiyonluğu öteki gün aaa yeni bir komşumuz var olacaktır..

Türkiyenin 10 senede ne hale geldiğinin özeti...Gündem.Adamlar medyayı satın alarak büyük bir iş başardılar..Adalet sadece parti isimlerinde var.Şike davası da bir gündemdi mükemmel bir şekilde kullandılar..

Ömer Faruk61
27.04.2013, 01:07
2011 referandumunda AKPKK isbirligini yazdigimda, yazim silinmisti! Bordomavi.net Ekibi..yasaklarinizi gözden gecirin derim! Eger Türkiye´de olmuyorsa, Türkiye disi bir baglanti ile bu yolculuga devam etmeliyiz.. (ben elimden geleni yaparim)

Bugün alenen yapiliyor hersey, nerdesin ey Türk Milleti???

Derin uykuda...Misakı Milli bitti..Yakında Sevr antlaşmaskı geri gelir.Boğazlarıda geri veririz...Olan gariban abilerimize,kardeşlerimize oldu..

cakalkerem
27.04.2013, 15:42
bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez

Oğuz ZEYTİN
28.04.2013, 08:13
Ey açılım şaçılım sevdalısı ve ebedi TÜRK düşmanları!

Hani pazarlık yoktu? Hani bunlar bizim uydurmamızdı?

Devletin yolunu bulamadığı ama ajanların pardon gazetecilerin ikinci adresi Kandil'de Yılan'ın başı ne dedi: "Apo da dahil olmak üzere herkes özgürleştiğinde..." (bknz. Üçüncü Aşama)

Devletin bütünlüğü ve milletin birliğine saldırmaktan tutuklu KCK/pkk sanıkları bir bir salıverilirken, Cizre'de linç edilen polisler kendilerini korumak için ve kanuni çerçevede kendilerine tanınmış hakla havaya ateş açtıkları için Cizre emniyet müdürü görevden alındı. Haydi demokrasi sevdalıları, çıkın konuşun!

Teröristler elini kollunu sallayarak gezecek, "Pişman değilim, vatan ve millet için yaptım. O zaman ona inanıyordum. Ama şimdi olsa yine aynı şeyi yaparım. Ben vatan ve millet için yaptım." diyen Osman ENGİNler tutuklanacak??? O Osman Enginler'in hesabı da sorulacak.

Cahil bakanın biri ermeni gazetesine demeç verip Türklüğü aşağılar... http://www.agos.com.tr/haber.php?seo=bakan-omer-celik-diasporayla-daha-cok-konusmaliyiz&haberid=4989

Yandaş kadının teki "Türkiye Kürtlerindir" yazar... http://haber.stargazete.com/yazar/turkiye-kurtlerindir/yazi-748358



Şeriatçı kürt Altan Tan: "Anadolu’nun kapısını Türkler’e açanlar Kürtlerdir. Dağdan gelen Türkler bağdaki Kürtleri kovamazlar…" Utanmasa Çin saryını basan Türk büyüğü Kür Şad için de kürttü diyecekler. Sabır ya rab!

Soruyoruz da cevap yok. Ahlat, Hakkari, Tebriz, Kerkük, Gevaş, Erciş... vs. Sözm ona Kürdistan dedikleri bu topraklar baştan aşağı TÜRK eserleriyle dolu. Kümbet, han, camii, kervan, mezarlık, anıt, bengü taş... Hadi bir tane kürt eseri gösterin, bir tane! Aşağılık herifler!

Sosyal demokrat akpli A. Bahçekapılı önce "anayasadan Türklüğü sileceğiz" demişti. Bugünlerde Karayılan'ın açıklamalarından dolayı bayram yapıyor: " Bu ülkede artık bayram var, bayram". Bizim asıl bayramımız senin cenazende olacak!

Eşbaşkanın partisinin 19. İstişare ve değerlendirme Toplantısı'ndan:

" Milleti hacca götürüyorlarmış. Ya Zerdüşt'ün hacla ne işi olur? Bunların Müslümanlık'la ne işi olur?"

Soru: O Zerdüştlerle bugün kolkolasın! Gerçi sen hristyan papanın heykeli altında, haçlı AB ile ortaklık imzalamış, yahudiden cesaret ödülü almış, dinimizin günah saydığı zinayı suç olmaktan çıkarmıştın.

Eşbaşkan devam ediyor: "Şu anda birçok insanımız kamuoyu araştırmalarında idam yeniden gelsin diyor. Çünkü öldürülenin yakınlarının canı yanıyor."

Nasıl kamuoyu araştırmasıysa (!) artık, bugün bir anda idam unutuldu, barış şarkıları filan... Adaya heyetler gönderiliyor... "Habur'daki görüntüler bizi çok mutlu etti" diyen bu eşbaşkan değil miydi?

Bugün boru sizde, siz çalıyorsunuz. Fırıldaklıkla, yalanla, dolanla, iftirayla, Türk'ün ilinde Türk'ü tutsak ediyorsunuz. Yine de biz kaçmıyoruz. Er gibi mücadele ediyoruz. Meydanlardayız. Utanmadan sıkılmadan Al Bayrağımızla, TÜRKLÜĞÜMÜZLE! Ama elbet bir gün dönme/devşirmelerin değil TÜRK'ün dediği olacak! O zaman kaçacak delik arayacaksınız. İşte o zaman gerçek huzur gelecek.

Belki yarın, belki yarından da yakın!

***

Bizim davamız Allah davası, Türklük davası, vicdan davası; birilerinin sipariş ettiği haçlı BOP davası değil. Bu toprakları Hak yolunda akıtılmış kanla boyadık. Kutsallarımız için ölmeyi bildik, yine ölürüz. Ancak şu da var ki, biz ölürken de öldürürüz!

Akka'da yenilen Napolyon ne demişti: "TÜRK öldürülür, fakat yenilemez"

"... Hazır ol cenge istersen sulh u salah..."

Eyvallah...

İlker Yazıcıoğlu
01.05.2013, 02:24
@Oğuz,

Adamsın adam....

sarman61
01.05.2013, 18:16
Merak ettiğim birşey var. Şimdi biz doğuda sükunet mi istiyoruz yoksa savaş mı. Anlamadım bizim için hangisi iyi savaşın devam etmesimi yada şöyle söyleyeyim şehit cenazelerinin gelmesi mi iyi gelmemesimi.

MuratJ
01.05.2013, 19:43
Merak ettiğim birşey var. Şimdi biz doğuda sükunet mi istiyoruz yoksa savaş mı. Anlamadım bizim için hangisi iyi savaşın devam etmesimi yada şöyle söyleyeyim şehit cenazelerinin gelmesi mi iyi gelmemesimi.

barış kelimesinden iğrendirdiler insanı. bu kadar yavşakça hiçbir kelime hiçbir zaman kullanılmamıştı. hangi şartlarda, nasıl barış ? onursuz ihanetin dayattığı barış, haklı onurlu savaştan tabiki daha kötüdür. bu kelimeye yavşakça kullanan ağızların önünde dönemin şartları olsa analar ağlamasın barış barışşş der sevr antlaşmasını imzalardı. yada ingilizlerin köpekliğini gönülden onaylar kurtuluş savaşına karşı çıkarlardı. nede olsa en kötü barış en iyi savaştan daha iyidir. azacık akılları yok mudur ? 20-30 yıl öncede hain soysuz şerefsiz it soyu teröriste boyun eğseydin onların şartlarını yerine getirseydin yine bu olurdu. 2 yol vardır ya teröristi yok edeceksin bitireceksin terör bitecek. yada pes edeceksin boyun eğeceksin it soyu teröriste teslim edeceksin şehit kanlarıyla kurulu bu yüce vatanı. şimdi yapılması uğraşılan bu ikinci durum. ben böyle görüyorum benim algılamam bu yönde. sorduğun soruyu sorarken nelere karşı böyle gelişmeler oluyor sorusunu hiç yönelttin mi ? beyninizden böyle doğru sorular neden çıkmıyor ?

ağrı'da bugün 1 şehit 1 ağır yaralı haberi var. o barışçıların! dünya iyisi barışın savunucusu teröristleri pardon aktivistler'in! döşediği mayınlardan ötürü.

Türk askerini şehit eden soysuz şerefsiz it soyu terörist adiler ile helalleşme çağrısı yapılıyor bağıra bağıra mecliste akp sıraları tarafından bir kadın. ben şerefsiz değilim helalleşenlerden olmayacağım. onları insan yerine koyacak kadar bile şerefsiz değilim. ben böyle görüyorum.

sonumuz ne olacak bu ülkede bilemiyorum.

İlker Yazıcıoğlu
01.05.2013, 19:59
barış kelimesinden iğrendirdiler insanı. bu kadar yavşakça hiçbir kelime hiçbir zaman kullanılmamıştı. hangi şartlarda, nasıl barış ? onursuz ihanetin dayattığı barış, haklı onurlu savaştan tabiki daha kötüdür. bu kelimeye yavşakça kullanan ağızların önünde dönemin şartları olsa analar ağlamasın barış barışşş der sevr antlaşmasını imzalardı. yada ingilizlerin köpekliğini gönülden onaylar kurtuluş savaşına karşı çıkarlardı. nede olsa en kötü barış en iyi savaştan daha iyidir. azacık akılları yok mudur ? 20-30 yıl öncede hain soysuz şerefsiz it soyu teröriste boyun eğseydin onların şartlarını yerine getirseydin yine bu olurdu. 2 yol vardır ya teröristi yok edeceksin bitireceksin terör bitecek. yada pes edeceksin boyun eğeceksin it soyu teröriste teslim edeceksin şehit kanlarıyla kurulu bu yüce vatanı. şimdi yapılması uğraşılan bu ikinci durum. ben böyle görüyorum benim algılamam bu yönde. sorduğun soruyu sorarken nelere karşı böyle gelişmeler oluyor sorusunu hiç yönelttin mi ? beyninizden böyle doğru sorular neden çıkmıyor ?

ağrı'da bugün 1 şehit 1 ağır yaralı haberi var. o barışçıların! dünya iyisi barışın savunucusu teröristleri pardon aktivistler'in! döşediği mayınlardan ötürü.

Türk askerini şehit eden soysuz şerefsiz it soyu terörist adiler ile helalleşme çağrısı yapılıyor bağıra bağıra mecliste akp sıraları tarafından bir kadın. ben şerefsiz değilim helalleşenlerden olmayacağım. onları insan yerine koyacak kadar bile şerefsiz değilim. ben böyle görüyorum.

sonumuz ne olacak bu ülkede bilemiyorum.

Öyle deme.
Ne dedi bülent arınç beyfendi.

öcalan ,5 vakit namazında bir adammış.

Nereden nereye geldik.Bir şerefsizi, sırf siyasi amaçları uğruna ,herhangi bir konuda övebilecek kıvama gelmiş siyaset adamlarımız var.

Yıllar önce deselerdi yaşanılmayacak şeyleri yavaştan yavaştan yaşamaya başladık.,

Sibel
01.05.2013, 20:33
Bu ülke terör bayraklarıyla kutlama yapılan günü, buna izin verildiğini, normal karşılandığını da gördü.
Mecliste terör partisi.
Medyada bağıra bağıra propaganda yapıyorlar.
Bunları sunan spiker bile normalmiş gibi sayın mayın diyor.
Gayet güzel sunuyor.
Bunlar en basit ve vahim örnekler.
Bu nasıl kabul edilebilir bilmiyorum. Ama sıradanlaştırıldı bu durumlar.
Yahu bu adi pislikler bu ülkede cirit atıyor.
Bu ülkenin başbakanı terör lideri ile aynı masaya oturup buna barış diyor.
Öyle barış olmaz olsun.
Öyle barış olmaz. Zaten o barış değil, olsa bile olmaz.
Dünya lideri diye hava atmayı bilenler terör başıyla birlik yapıyor.
Şehit babası devlete veryansın etti diye adamcığın sözleri makaslandı .
İşte böyle bir ülke olduk(!)
Bu okyanusta bir damla.
Yazıklar olsun.
Vatan sağolsun gibi kutsal bir cümleyi bile anlamsızlaşıran bir ülke bir devlet.
Allah bu millete akıl versin.
Toprak can çekişiyor. Bu toprağa can verenler bu millete nasıl hakkını helal etsin?
Düşündükçe kafayı yiyorum. Nasıl sindiriliyor bu olanlar.

Kazım Uzunboy
01.05.2013, 21:15
Allah sonumuzu hayır etsin!..

Sonumuzu diyorum çünkü bu gidişle bir sonumuz olacak!..

Başımız sağolsun..

Sibel
01.05.2013, 21:45
2 askerimiz şehit olmuş.
Allah sabır versin ailelerine inşallah.
Pusuda mayın! Güzel barış(!)

Kadir
03.05.2013, 02:50
Bugün bir polis şehit oldu, dün 22 polis yaralandı malum olaylarda birisi benim devrem yakın arkadaşım başına aldığı demir bilye darbesiyle beyin travması geçirdi ameliyata alındı yoğun bakımda. Ama polis = biber gazı ile mazlum insanlara saldıran vahşi yaratık.

Satılmış düzen!

Külünkoğlu
03.05.2013, 08:55
Akçakale'de Şüveyhan köyünde Trabzonspor Kütüphanesini kurmuştuk. Çok yakın olması nedeniyle Akçakale sınır kapısına geçtik. Orda da karşımıza Trabzonlu hemşerimiz çıkmasın mı ? Gümrük Müdür yardımcısıymış, oturduk muhabbet ettik, sınırın öbür tarafına da geçtik. Şakalaştık güldük biraz Trabzonspor biraz memleket hasreti derken zaman su gibi akıp geçmişti.

Öğrendim ki o gümrük kapısına saldırmışlar bir polisimiz şehit olmuş. Allah rahmet eylesin. Umarız Müdür Yardımcısı hemşerimiz iyi durumdadır.

alper*
03.05.2013, 09:02
Ayrılmak istemiyoruz özerklik istiyoruz denmiş.
Bölünmeyi önlemek için özerklik kaçınılmaz denmiş.
Anlamadım bölünmenin çözümü bölünme olur mu?

Necmettin ALTUNTAŞ
03.05.2013, 11:46
Ayrılmak istemiyoruz özerklik istiyoruz denmiş.
Bölünmeyi önlemek için özerklik kaçınılmaz denmiş.
Anlamadım bölünmenin çözümü bölünme olur mu?

Bunlar iktidar gibi bu Milleti aptal zannediyorlar herhal.

İlker Yazıcıoğlu
03.05.2013, 16:30
Bugün 3 Mayıs Türkçülük günü.
Neden bununla ilgili bir başlık açılmadı?
He,İlker sen niye açmadın diye sorarsanız,ben foruma girdiğim günden beri prensip gereği başlık açmıyorum,açmayacağım da yaşadığım bir olaydan dolayı.
Ama Türkçülük günü forum tarafından es geçilmiş.Açıkçası yakıştıramadım.

Ayrıca,haddimi aşarak sevgili Oğuz'a da sitem ediyorum.
Kendisinden beklerdim bu başlığı açmasını..

Neyse,bütün Türk'lerin daha doğrusu kendisini Türk hisseden ,bu vatan ve millete şartsız şurtsuz bağlı olan herkesin bayramı kutlu olsun....

28TS61
03.05.2013, 17:17
tv lerde sigara ve alkole sansur uygula ama itlerin her seyine izin ver. daha neleri görecegiz kim bilir

bASTURk
03.05.2013, 17:53
PKK nın çekilmesi ve yaklaşık 110 gündür saldırıların olmaması kan tacirliği yapanları memnun etmemiş gibi görünüyor.Biten terörle birlikte artık şehit kanı üzerinden istismar edemeyecek olmanın verdiği çaresizliğin son demleri.İşin ilginç yanı, şehit cenazelerini sloganlarla propaganda malzemesi edecek kadar aşağılaşan zihniyet bile aslında bu barışın kazananı olacaktır.Barışın kaybedeni olmaz.

Kadir
04.05.2013, 03:52
PKK nın çekilmesi ve yaklaşık 110 gündür saldırıların olmaması kan tacirliği yapanları memnun etmemiş gibi görünüyor.Biten terörle birlikte artık şehit kanı üzerinden istismar edemeyecek olmanın verdiği çaresizliğin son demleri.İşin ilginç yanı, şehit cenazelerini sloganlarla propaganda malzemesi edecek kadar aşağılaşan zihniyet bile aslında bu barışın kazananı olacaktır.Barışın kaybedeni olmaz.


He hiç çatışma yok hiç hiç gül atıyorlarlar artık molotof değil mesela geçtiğimiz hafta cizrede 2 polisin etrafını sarıp gül attılar polislerde ne gülü ulan ne barışı deyip sonra gözaltına alındı devletin savcısının talimatıyla falan filan.

Mesela Iğdır'da 2 mehmetçik bile bile kendileri mayın kurup bastı barış karşıtı oldukları için falan.


Allah belasını versin savaş yanlısı bu faşist anti demokrat zümrelerin..

Ömer Faruk61
04.05.2013, 10:42
İstiklal'de gazlı müdahale
İSTİKLAL Caddesi'nde 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle yürüyüş yapmak isteyen gruba polis gazlı müdahalede bulundu.

tanbul Türkçüler ve Milliyetçi Toplum Hareketi üyesi grup saat 18.00'da, 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü kutlamak için Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Basın açıklaması ve yürüyüş yapmak isteyen gruba polis dağılması için ikazda bulundu. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan grup üyeleri İstiklal Marşı okumaya başladı. Çevik Kuvvet ekipleri İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerinde Türk bayrağı bulunan gruba biber gazlı müdahalede bulundu. Müdahale sonrasında grup üyeleri ara sokaklara kaçtı. Cadde üzerinde bulunan vatandaşlar iste gazdan etkilenerek çevredeki iş yerlerine sığındı. Gazdan etkilenen bir büfe çalışanı da baygınlık geçirerek yere yığıldı. Polisin İstiklal Caddesi'ndeki bekleyişi devam ediyor.

http://www.dha.com.tr/istiklal-caddesinde-polisten-yuruyus-yapan-gruba-gazli-mudahale_465769.html

Kadir
04.05.2013, 17:25
İstiklal'de gazlı müdahale
İSTİKLAL Caddesi'nde 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle yürüyüş yapmak isteyen gruba polis gazlı müdahalede bulundu.

tanbul Türkçüler ve Milliyetçi Toplum Hareketi üyesi grup saat 18.00'da, 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü kutlamak için Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Basın açıklaması ve yürüyüş yapmak isteyen gruba polis dağılması için ikazda bulundu. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan grup üyeleri İstiklal Marşı okumaya başladı. Çevik Kuvvet ekipleri İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerinde Türk bayrağı bulunan gruba biber gazlı müdahalede bulundu. Müdahale sonrasında grup üyeleri ara sokaklara kaçtı. Cadde üzerinde bulunan vatandaşlar iste gazdan etkilenerek çevredeki iş yerlerine sığındı. Gazdan etkilenen bir büfe çalışanı da baygınlık geçirerek yere yığıldı. Polisin İstiklal Caddesi'ndeki bekleyişi devam ediyor.

http://www.dha.com.tr/istiklal-caddesinde-polisten-yuruyus-yapan-gruba-gazli-mudahale_465769.html

Bu işler o kadar garip ki biz polis okulunda burada ki gösterici vatandaşlarımızın attığı Ne Mutlu Türküm Diyene sloganıyla tempo tutarak eğitim yürüyüşü yapıyorduk burada ise bu sloganı atanlarla polis karşı karşıya gelmiş.

sadık
06.05.2013, 09:03
Dün e kadar Allah a inanmadığını söyleyenler şu sıralar şehit şehadet edebiyatı yapıyorlar . mesela bir tanesi chp li Onur Öymen . Bir programda çıkıp ülkemizde üniversite öğrecilerinin büyük bir kısmının evrim teorisine inanmadığından yakınmıştı , eğitim sisteminin anti laik ve gerici mantalite ile yürütüldüğünden bahsederken partilileri de Başbakanımızın şehitlere kelle demesini istismar edip bundan oy sağlamama derdine düşüyorlar.

gokhancan
07.05.2013, 23:33
[QUOTE=alper*;1919023884]Ayrılmak istemiyoruz özerklik istiyoruz denmiş.
Bölünmeyi önlemek için özerklik kaçınılmaz denmiş.
Anlamadım bölünmenin çözümü bölünme olur mu?[/QUOTE


Kardeşim inanmayın o tvde gördüklerinize. bunların amacı özerklik adı altında israile köpeklik ve büyük ermenistan. ben bu adamların içlerinde duruyorum her gün konusuyoruz bu itlerle. bu pkkya destek verenlerin %80i kürt değil. kürt olupta destek verenler de cahilliklerinden veriyor dünyadan haberi olmayan mezralarda yaşayan tipler.. BURALAR ERMENİ DOLU PKKYA DESTEK VERENLER ERMENİLER. BURDA ERMENİ KÖYÜ KAYNIYO DİYARBAKIR BİNGÖL ERMENİ KAYNIYO . KÜRTLERİN NERDEYSE TAMAMI AKPLİ MHPLİ. ŞU AN BU OKUDUĞUNUZA İNANMAYACAKSINIZ AMA GERÇEKTEN BÖYLE KÜRTLER BDPYE OY VERMİYOR. ERMENİLER BDPYE OY VERİYOR. VE AŞIRI CAHİL KÜRTLER BDPLİ. İNANMASI ZOR AMA ÖYLE KÜRTLER VE ZAZALAR VAR Kİ BURDA ADAM AŞIRI DEVLETÇİ VE MHPLİ İNANILIR GİBİ DEĞİL. BENDE BURAYA GELİNCE ÖĞRENDİM YILLARDIR BU ADAMLARA KÜFÜR EDERDİM DEDİKLERİME PİŞMAN OLDUM. KÜRTLER SANDIĞIMIZ GİBİ DEĞİL. BU BDPLİLER ERMENİ AMAÇ BÜYÜK ERMENİSTAN. HER TÜRLÜ İSPATLARIM BUNU SİZE KÖY KÖY ERMENİLERİN YAŞADIKLARI YERLERİ SÖYLERİM. ŞEHİT VERDİĞİMİZ YERLER HEP ERMENİ KÖYLERİNİN YAKINLARI HATTA İÇLERİ....
KÜRTLERİ YANIMIZA ÇEKEREK BU PKKYI BİTİRECEZ BİZ ONLARDA NEFRET EDİYO PKKDAN EMİN OLUN. TABİ HEPSİ BİR DEĞİL. AMA ÇOĞUNLUĞU DEVLETÇİ. YAKINDA BURALAR KARIŞACAK BDPLİLERİ SİLECEKLER. HİZBULLAH GELİYOR ACAİP Bİ ŞEKİLDE YAPILANIYORLAR HÜDA-PAR ADI ALTINDA. ADAM KESMELER BAŞLAYACAK YİNE. BURDA AHMET TÜRK AYSEL TUĞLUK İDRİS BALUKEN KONUSMA YAPTI SADECE KENDİLERİ KÖYDEN GETİRDİKLERİ ADAMLARA KONSTULAR GÖRÜNTÜ OLSUN DİYE KALABALIK YAPIYOLAR. KİMSENİN BDPYİ İSTEDİĞİ YOK. AYRICA ŞUNU KESİN SÖYLÜYORUM KESİNLİKLE BÖLÜNME FALAN İSTEMİYOLAR. ÇÜNKÜ AÇLIKTAN ÖLECEKLERİNİ BİLİYOLAR. DEVLET ÇOK YARDIM EDİYO BURDA HALKA. KÖMÜR YEŞİL KART ÇOCUK PARASI VB... DEVLET BURDAN Bİ ÇEKİLSE AÇLIKTAN ÖLÜRLER. HİÇ ÇALIŞMIYOLAR.


SON OLARAK ŞUNU SÖYLÜYORUM BU PKK DENİLEN OLAY KESİNLİKLE ERMENİ OLAYIDIR. APO DENEN PİÇİN GERÇEK ADI ARTİN AGOPYANDIR. KÜRTÇE DAHİ BİLMEZ URFA HALFETİ DOĞUMLU ERMENİDİR. TEK KELİME KÜRTÇE BİLMİYOR BEN ONDAN DAHA FAZLA BİLİYORUM. KÜRTLERİ YANLARINA ÇEKMEYE ÇALIŞIYOLAR KİMİ İNANIYO AMA ÇOĞU İNANMIYO...

AYRICA ÇEKİLME BAŞLADI DOĞRU AMA SİLAHLILAR KALABALIK HALDE GİDİYOLAR. VE KARŞILAŞMA OLMAYACAK!!! SANIYORUM

SADECETRABZON61
09.05.2013, 19:10
Adamlar resmen Tehdit ediyor öyle olmasa bu sefer Farklı Şekilde halkımızla geliriz diye Bu BDPliler yazık valla Ülkenin düştüğü şu hale bak.Şehitlerimizi gazilerimizi düşünmeden hareket ediyorlar.

sadık
10.05.2013, 08:16
silindi

Oğuz ZEYTİN
11.05.2013, 09:15
Bugün 3 Mayıs Türkçülük günü.
Neden bununla ilgili bir başlık açılmadı?
He,İlker sen niye açmadın diye sorarsanız,ben foruma girdiğim günden beri prensip gereği başlık açmıyorum,açmayacağım da yaşadığım bir olaydan dolayı.
Ama Türkçülük günü forum tarafından es geçilmiş.Açıkçası yakıştıramadım.

Ayrıca,haddimi aşarak sevgili Oğuz'a da sitem ediyorum.
Kendisinden beklerdim bu başlığı açmasını..

Neyse,bütün Türk'lerin daha doğrusu kendisini Türk hisseden ,bu vatan ve millete şartsız şurtsuz bağlı olan herkesin bayramı kutlu olsun....

Başka bir Oğuz'a edilmediyse bu sitem, açıklayayım.

1 Mayıs konulu başlıktaki tartışmaları okuyup, kendi yorumumu yazmıştım. Ardından "başkalarını tahrik" gerekçesiyle silindi. Hatta bu başlıktaki yorumlarımın da dikkatle takip edildiği bazı yöneticiler tarafından belirtildi.

Ben de ortamı germeyip "Hrant Dink posterinden tahrik olmayıp Türklükten rahatsız olanları tahrik etmemek" için açmadım. Düşünmüştüm yani.

3 Mayıs'ı BMN sayfalarında olmasa da, Van'ın Çatak ilçesi Tirşin civarındaki Türk izlerini yerinde görmeye gittim. Devletin tepesindeki gürcü tarafından, "Türklüğün ayaklar altına alındığı" zamanda inanılmaz gururlandım Türk olduğum için. Tavsiye ederim.

Terörü haklı kılmak adına self-determinasyon, kürt dilinin yasaklanması, asimilasyon, halkların kardeşliği, 36 etnik grup gibi zırvaları sarfeden solcu-dinci-liberal vatandaşlar da keşke gidip görseler. Belki bu tarihi ve ilmi gerçekler karşısında etnikçilik oynamaktan vazgeçerler.

Oğuz ZEYTİN
11.05.2013, 09:20
Düne kadar "Zerdüşt bunlar", "Ateşe tapıyorlar" denilenlerle bugün aynı dağın yeli olanlara selam olsun!

Düne kadar haçlı projesi olan AB'ye girmek için kapıda köle olanlara selam olsun!

Düne kadar yahudi İsrail'le birlikte, müslüman Suriye'ye saldıran sözde islamcılara selam olsun!

Şehide kelle diyenlerin, tane hesabı yapanların, "telef oldular" diyenlerin bugünkü çırpınışları boşuna.

Oğuz ZEYTİN
11.05.2013, 09:30
Bundan önce hangi kış döneminde saldırı olmuş da bu kışki 110 günlük çatışmasızlık olağanüstü gösteriliyor? Bilenler aydınlatsa bizi!!!

Bir de şu sığ mantıktan vazgeçin. Neymiş, terör bitmiş, şehit kanı üzerinden istismar varmış. Şehit kanı istismar edilseydi, kastettiğiniz gruplar 30 yıldır tek başına iktidar olurdu. Değil mi? Demek ki bu mevzunun öyle rasyonel bir karşılığı yok. Bu sadece köşeye sıkışmışların suçluluk psikolojisinden sıyrılmak için çevreye saldırma çabasıdır; millet bunu yemez.

Tamam, yeter ki terör bitsin, sizin mantığınıza göre istismar edenler de biter, ülke size kalır, neden yakınıyorsunuz? Bitirin. Bitirin ama hukuku da yok saymayın. Hatırlatırım; "bu ülkede artık üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü olacak" demişti birisi. Nerede? Ne zaman?

O ki, barış diyorsun. Bu barışın bir tarafı Türkiye Cumhuriyeti ise diğer tarafı kim?

sadık
11.05.2013, 10:59
Düne kadar "Zerdüşt bunlar", "Ateşe tapıyorlar" denilenlerle bugün aynı dağın yeli olanlara selam olsun!

Düne kadar haçlı projesi olan AB'ye girmek için kapıda köle olanlara selam olsun!

Şehide kelle diyenlerin, tane hesabı yapanların, "telef oldular" diyenlerin bugünkü çırpınışları boşuna.


Kürtlere Zerdüşt diyenler Türklerede Şamanist diyordu , diyenlerin de kim oldukları belli , şimdilerde inanmadıkları bir kavram olan şehitlik edebiyatı yapıyorlar.

Bana gelirsek ben bundan 20 sene evvelde kürt sorunu vardır , çözüm için apoyla masaya oturulmalıdır diyordum bugünde aynı şeyleri diyorum.

Oğuz ZEYTİN
11.05.2013, 14:13
Kürtlere Zerdüşt diyenler Türklerede Şamanist diyordu , diyenlerin de kim oldukları belli , şimdilerde inanmadıkları bir kavram olan şehitlik edebiyatı yapıyorlar.

Bana gelirsek ben bundan 20 sene evvelde kürt sorunu vardır , çözüm için apoyla masaya oturulmalıdır diyordum bugünde aynı şeyleri diyorum.

Siz kimden duydunuz bilmiyorum ama bugün sizin savunduğunuz tezi uygulayan, yani apoyla masaya oturan Tayyip Erdoğan zamanında onlara zerdüşt demişti. Zamanında derken yıllaaar önce değil, daha birkaç ay önce.

http://www.samanyoluhaber.com/politika/Erdogan-Bunlar-Zerdust/864818/

http://yenisafak.com.tr/politika-haber/magarada-ayin-yapana-zerdust-dedim-14.12.2012-435822

Bunlarla mı İslam kardeşliği çatısı altında buluşacakmış başbakan?

BOP çatısı olmasın o!?

sadık
11.05.2013, 14:45
Siz kimden duydunuz bilmiyorum ama bugün sizin savunduğunuz tezi uygulayan, yani apoyla masaya oturan Tayyip Erdoğan zamanında onlara zerdüşt demişti. Zamanında derken yıllaaar önce değil, daha birkaç ay önce.

http://www.samanyoluhaber.com/politika/Erdogan-Bunlar-Zerdust/864818/

http://yenisafak.com.tr/politika-haber/magarada-ayin-yapana-zerdust-dedim-14.12.2012-435822

Bunlarla mı İslam kardeşliği çatısı altında buluşacakmış başbakan?

BOP çatısı olmasın o!?

Türklerde nasıl Şamanist sevdalıları nasıl varsa ( mesela bizim hemşo doğu silahçıoğlu ) kürtlerde de Zerdüşt sevdalıları olması gayet normal bir durum olsa gerek . Ben kimsenin dinine imanına ve itikatına karışmam ama ortada bir çatışma ve ayrışma varsa bu ancak Şamanist türklerle Zerdüşt kürtler arasında olur. Müslüman bir türkle Müslüman bir kürt her zaman kardeştir ve bu hep böyle kalacaktır , Başbakanımız da sanırım bundan bahsetmiştir.

Oğuz ZEYTİN
11.05.2013, 15:20
Türklerde nasıl Şamanist sevdalıları nasıl varsa ( mesela bizim hemşo doğu silahçıoğlu ) kürtlerde de Zerdüşt sevdalıları olması gayet normal bir durum olsa gerek . Ben kimsenin dinine imanına ve itikatına karışmam ama ortada bir çatışma ve ayrışma varsa bu ancak Şamanist türklerle Zerdüşt kürtler arasında olur. Müslüman bir türkle Müslüman bir kürt her zaman kardeştir ve bu hep böyle kalacaktır , Başbakanımız da sanırım bundan bahsetmiştir.

Değerli Yorumcu,

Böyle düşünmenize sevindim. Çünkü bir önceki sayfadaki yorumda Onur Öymen üzerinden Allah inancı - şehadet ilişkisi kurarak süreci eleştirenleri eleştirdiğinizi okumuştum. O yorumdan kimsenin dinine, imanına karışmayacak noktaya gelişiniz pek bir hızlı olmuş.

Efendim,

"Ortada bir çatışma varsa şamanist Türklerle, zerdüşt kürtler arasında olur" demişsiniz.

Bir defa, böyle bir çatışma yok. Ülkede adını koymaya çekindiğiniz ayrılıkçı-marksist-etnikçi-bölgeci terör hareketi var. Dışarıdan beslenen, ülkedeki kürtlerin temsilcisi olduğu iddiasındaki bu terör örgütüne karşı devletin güvenlik güçleri milli birliği ve devletin bütünlüğünü korumakta idi. AB'nin dilediği de tam bu isteğinizdir. Yani insanlar birbirine girsin. Pakistan'daki, Nijerya'daki gibi etnik çatışma alsın yürüsün. Bugüne dek Türk'ün sabrı ve idrakiyle bunu başaramadılar. Buradaki ince çizgi PKK ile kürtlerin ayrılması. Keşke kürtler 30 yıl boyunca doğru düzgün ses verebilseydi. Tek tük iyi niyetli yaklaşımların etki yaratmadığı hepimizin malumu.

Bahsettiğiniz gibi şamanist Türk grupla zerdüşt kürt çatışması yoktur. Kaldı ki bu topraklarda ne kadar şaman vardır, bilinmez. Altay'da birçok şaman tanıyorum ancak Anadolu'da ben henüz rastlamadım.

Haa, emin olunuz, gidişat bize yukarıdaki yokluğun garantisini verememektedir. Şunu demek istiyorum; Türkler, Osmanlı'da son sözü söylemişti. Arnavut, kürt, sırp, arap, yunan Beyoğlu'nda, Çemberlitaş'ta ayrılık kulüpleri kurarken Türkler devlete sahip çıkmıştı. Bugün de Türkler, her türlü hakkı yenmesine, kendilerine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmasına rağmen devlete sahip çıkmaktadır.

Buna nereye kadar dayanılır, kestiremiyorum.

Ama sabır taşı çatlar ve Türk'ün ayranı kabarırsa zerdüşt şafii alevi vs. farketmez tüm kürtler (pkk yanlısı olsun olmasın), o tufandan nasibini alacaktır. Üzgünüm, gerçek bu! Ya milli birliğe destek verecekler ya da tarihte iz bırakamamış sıradan bir etnik unsur gibi yok olacaklar. Ama onlar olmasa da Türk milleti sonsuza dek yaşayacak. Burada kürtleri düşünecek durumda değiliz. Çünkü bedel ödeyerek kazandığımız topraklar ve kurduğumuz devlete hücum eden iç ve dış mihraklar arasında (genelleme yapıyorum) kürtler de var.

Unutmayın, ülkeleri bölen, genellikle çoğunluğun az sayıdaki unsurlarla yaşamama doğrultusunda aldığı kararlardır. Bugüne dek hep kürtlere sordular, "Türklerle birlikte yaşamak istiyor musunuz" diye. Ya ben istemezsem? O yüzden bu zaman kadar her türlü şımarıklıklarına katlandık. Bugün devlet iradesi de kendilerinden yana. Ancak dediğim gibi, hadlerini bilmezlerse, o sloganlar gerçek olacak. Vuracak ve ölecek milyonlarca Türk var. Bu da böyle biline!

Oğuz ZEYTİN
11.05.2013, 15:43
(2002 Nisan tarihli TÜRK YURDU dergisinden)

Rahmetli Doç. Dr. Durmuş HOCAOĞLU'nun analizinden bir parça

1) Kürtçe'nün Türkçe yanında ikinci eğitim dili olması.
2) Kürtçe'nün mahkemelerde Türkçe'nin yanında kullanılması.
3) Türkiye'nin Türk ve kürt iki kurucu halktan oluştuğunun fiili tescili (Bunu yaparken "biz üniter develete karşı değiliz" diyecekler)
4) 3. maddedeki fiili durumun yasal geçerlilik kazanması için anayasa değişikliği
5) Federal devlete giden yol için Kamu Reformu Yasası
6) Federasyon
7) Komşu ülkelerde oluşacak federasyonların kürt parçalarının birleşmesiyle oluşacak bağımsız kürdistan

Rahmetli Hoca, 2002 yılında yazmış makalesini. Araştırmak isteyenler bulabilir, kaynağı yukarıda verdim. Çalışmanın adı da "Anadilde Eğitim Üzerine Odaklandırılmış Bir Büyük Projeye Dair".

Şimdi hoca haksız mı? Yukarıdaki aşamaların bir kısmı hayata geçirildi. Adına demokratikleşme denildi. Dur denmezse sonucu da orada yazıyor: bağımsız birleşik kürdistan.

Dedelerimiz, atalarımız birileri vatanı satsın diye mi çarpıştı Çanakkale'de, Sakarya'da?

* "Adamların dili yasaklanmış" diye terörü meşru kılmaya gayret gösterenler; bir zahmet C. Rice'ın TRANSFORMING THE MIDDLE EAST (Ağustos, 2003) makalesini de yukarıdaki makaleyle birlikte değerlendirsin.

AB ile AP'nin 2004-2005 yıllarındaki Türkiye ile ilgili rapor ve uyarıları (emirleri)ni de bunlara ekleyin (Aponun yeniden yargılanması, seçim barajının azınlıklar için düşürülmesi -kaldı ki kürtler azınlık değildir-, kürtçe yayın, kürtçe eğitim... vs).

Ömer Faruk61
11.05.2013, 21:26
Evet Padişaha gün doğdu Artık Suriyeye savaş açabilir...Ama unutma padişah her saltanatın bir sonu vardır..

Ömer Faruk61
11.05.2013, 22:04
Düne kadar "Zerdüşt bunlar", "Ateşe tapıyorlar" denilenlerle bugün aynı dağın yeli olanlara selam olsun!

Düne kadar haçlı projesi olan AB'ye girmek için kapıda köle olanlara selam olsun!

Düne kadar yahudi İsrail'le birlikte, müslüman Suriye'ye saldıran sözde islamcılara selam olsun!

Şehide kelle diyenlerin, tane hesabı yapanların, "telef oldular" diyenlerin bugünkü çırpınışları boşuna.

Gerçekten alkışlıyorum...

erolizmts
11.05.2013, 23:23
Evet Padişaha gün doğdu Artık Suriyeye savaş açabilir...Ama unutma padişah her saltanatın bir sonu vardır..

Eğer birilerinin egoları tatmin edilsin diye bir savaş söz konusu olacaksa, sanırım birilerinin 20'li yaşlarda holdingler kuran, milyon dolarlık gemicikler alan çocukları önden gönderilmelidir. Kuzey Irak'a pkk kamplarına giremeyen ülkenin, Suriye'de emperyalist oyunlarına hayatını verecek asker evlatları yok.


Ama unutma padişah her saltanatın bir sonu vardır.. O gün bir Amerikan gemisi yanaşır boğaza..

Hasan YAYLI
11.05.2013, 23:42
Düne kadar yahudi İsrail'le birlikte, müslüman Suriye'ye saldıran sözde islamcılara selam olsun!



Ben Suriye yönetiminin müslüman olduğunu düşünmüyorum...İran'da Şiiler ve Suriye de Şiiliğin bir kolu şuan yönetimi ellerinde bulunduruyorlar...O yüzden bu devletlere müslman demek çok da doğru değil günümüzde...

Suriye deki iç savaşın sebebi de müslümanlar ile yönetimde ki Şiiler arasındaki din meselesi...

Hasan YAYLI
12.05.2013, 09:24
Kürtlere Zerdüşt diyenler Türklerede Şamanist diyordu , diyenlerin de kim oldukları belli , şimdilerde inanmadıkları bir kavram olan şehitlik edebiyatı yapıyorlar.

Bana gelirsek ben bundan 20 sene evvelde kürt sorunu vardır , çözüm için apoyla masaya oturulmalıdır diyordum bugünde aynı şeyleri diyorum.


Siz kimden duydunuz bilmiyorum ama bugün sizin savunduğunuz tezi uygulayan, yani apoyla masaya oturan Tayyip Erdoğan zamanında onlara zerdüşt demişti. Zamanında derken yıllaaar önce değil, daha birkaç ay önce.

http://www.samanyoluhaber.com/politika/Erdogan-Bunlar-Zerdust/864818/

http://yenisafak.com.tr/politika-haber/magarada-ayin-yapana-zerdust-dedim-14.12.2012-435822

Bunlarla mı İslam kardeşliği çatısı altında buluşacakmış başbakan?

BOP çatısı olmasın o!?

PKK İran tarafından büyük destek alıyor....Silah,militan ne isterseniz...Yukarıda belirtmiştim İran'ın müslümanlığının ne olduğunu,Hz.Ömer'in ölüm yıl dönümünü bayram olarak kutlayan rezil bir millet...Mesela sağında solunda ABD müslümanlara saldırırken İran'ın din kardeşine yardım ettiğini...

Zerdüşt veya başka bir şey ama Müslüman olmadıkları kesin PKK nın ...

Zaten şimdiye kadar derdimiz Kürt sorunuydu,PKK ile görüşme de nereden çıktı...Apo ile görüşerek bütün Kürtler teröristtir denmiş olmadı mı?

PKK'yı şuan kandırarak ülke dışına atmayı planlıyor olabilir hükümet ama onlarda çekilirken ülkeden bir çok plan içinde olacaklardır....Ne istiyorlarsa vermeni bekleyecekler,ilk hayır demende bu iş tekrar başlar ve sonuna kadar götürmezsen başın büyük belada,çünkü daha güçlü dönecekler....Onları dışarıda Abd,İsrail,İran,Suriye vs vs hepsi besleyip büyütecek...

Sonra isteyen gelip halkın arasına karışacak,normal bir vatandaş olarak hayatına devam edecek diye beklemek saflık resmen...Pkk bir katil elbisesi,kürt kandırılmışlardan sonra onu üzerine giyecek başka birileri bulunur mutlaka...Bu cografyada yaşıyorsan sen tedbirli olmak,kimseye gebe kalmamak zorundasın...

Hakkımızda Allah hayırlısını versin....

phoenixx
12.05.2013, 12:48
Hatay'da yaşanan vahim olay sonrası, 45 (sayı sürekli değişkenlik gösteriyor, gayri resmi söylenenlere göre 80-100) canımız, canımızdan can götürdü.

Hatay'daki taraftarlarımızla irtibat kurularak, nasıl yardımcı olacağımız hususunda bilgi alınabilir mi?

Her ne hikmetse, soruşturmanın gizliliği nedeniyle, yayın yasağı getirilmiş, hoş yasaktan öncede televizyonlar çalgılarına çengilerine devam etmekte bir mahsur görmediler.

erolizmts
12.05.2013, 15:50
Aslında sadece google'a "Oslo konuşmaları" yazılsa kimlerin pkk ile nasıl pazarlıklar yaptığı görelebilir. Yani ülkede pkk neredeyse terör örgütü olarak anılmamaya başlanmış, apo'ya terörist, katil gibi sıfatlar eklenmesi yasaklanmış, apo tv'lerde barış elçisi ilan edilecek duruma gelmiş ve hatta daha 2 gün önce AKP'ye yakın bir tv kanalı olan Kanal 24'te özgürlük savaşçısı Nelson Mandela'ya benzetilmiş, unutturmak için 'imralı' diye bir isimle millete yedirilmiş bir ortam yaşanıyorken, yok İran mış yok şuymuş buymuş demek artık pek inandırıcı gelmiyor. Bu ülke K.Irak'a pkk kamplarına operasyon başlattığı zaman "askerinizi çekin" diyen İran değil ABD'ydi. Biz de gıkımızı çıkaramadan kuzu kuzu çektik askerimizi. Peki neredeydi bu delikanlı politikacılar o zaman? Yok güçlüyüz, şöyleyiz böyleyiz, küresel güç olduk diyenler neden pustular? Yani bazı şeyler çok açık ve seçik. Görmek isteyen, duymak isteyen için herşey açık seçik. Diğer yandan İran da yıllarca Pkk'nın İran kolu Pjak ile savaştı. Ama onlar topyekün ordusu ve ülkeyi yönetenleri bu mücadeleyi verdi. Askerleri şehit olurken politikacıları "aman seçime kadar eylem yapmayın" pazarlıkları yapmadı.

Ömer Faruk61
12.05.2013, 17:36
"Akil" insanlara tüm illerde gösterilen tepkiyi hiç bir medya göstermiyor..İleri demokrasi bu olsa gerek...

Oğuz ZEYTİN
12.05.2013, 17:58
Ben Suriye yönetiminin müslüman olduğunu düşünmüyorum...İran'da Şiiler ve Suriye de Şiiliğin bir kolu şuan yönetimi ellerinde bulunduruyorlar...O yüzden bu devletlere müslman demek çok da doğru değil günümüzde...

Suriye deki iç savaşın sebebi de müslümanlar ile yönetimde ki Şiiler arasındaki din meselesi...

Zamanında Özal Azerbaycan Türkleri için "onlar şii, biz sünniyiz" demişti. Ha Özal'ın bu saçmalığı ha seninki... Arada hiçbir fark yok. Mezhepçilik ve etnikçilik bu bölgenin en önemli sorunudur. Sizin gibiler olduğu sürece Büyük Satranç Tahtası'nda başka piyona gerek yok.

Oğuz ZEYTİN
12.05.2013, 18:36
1) Eski değil dünkü gazetede vardı. Barış sevdalısı, analar ağlamasın romantikleri okusun:

David PHILLIPS: "Türkiye ve Kürdistan konfederasyon olacak"

http://www.hurriyet.com.tr/planet/23253532.asp

2) Bunlar da bugünkü gazetelerden:

S. Demirtaş: "Bütün Kürt halkı bu sürecin muhatabı ve tarafıdır. Çünkü sorunun mağduru onlardır. Bu müzakere sürecinde İmralı’da Sayın Öcalan, Kandil’de KCK yetkilileri ve biz BDP’liler olarak üstümüze düşeni yapıyorsak, tüm Kürt halkının da ve halkın öncülüğünü yapan STK’ler ile üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım."

S. Demirtaş: "Demirtaş, son olarak sürekli unutturulmaya çalışılan PKK Lideri Öcalan’ın şuan sürecin en büyük aktörü olduğunu belirterek, bunu çözüme karşı olan çevrelerin iyi anlaması gerektiğini belirtti."

S. Demirtaş: "Çözüm sürecinde halkın önü açılmalıdır. Demokratik siyaset kanalları açılmalıdır. Bunun için tutuklu bulunan Şırnak’ın iki güvercini Sarıyıldız ve Irmak’ı, yine Kemal Aktaş, İbrahim Ayhan ve Hatip Dicle ile birlikte tutuklu bulunan bütün siyasetçileri serbest bırakın. "

S. Demirtaş: "O halde anayasaya Türk milleti yazacaksanız, Türksüz, Türk milletsiz anayasa olmaz diyorsanız, kusura bakmayın Kürtsüz, Kürt milletsiz anayasa da olmaz. Kürt'ü de anayasaya yazın bakalım."

"Kürtler Sayın Öcalan’ın etrafında bir olup sürece sahip çıkmalıdır. Birlik olursak o zaman her şeye sahip oluruz"

"Ben de bir PKK’li annesiyim. Oğlumun cenazesini bile görmedim. Kürt Halk Önderi Öcalan İmralı’da ne mesaj veriyorsa onun arkasındayız"

BDP Bismil İlçe Örgütü tarafından PKK Lideri Öcalan’ın çağrısıyla “Demokratik kurtuluş ve yeni yaşamı inşa etme hamlesi” sloganıyla başlatılan süreç kapsamında ilçede bulunan ev ve işyerlerine, Öcalan’ın fotoğraflarını asma kampanyası başlatıldı. BDP Bismil İlçe binasında köy ve mahalle meclisi sözcülerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, başlatılan kampanya yoğun ilgi gösterildi. Kent ve köy meclislerinin örgütleme ve iç savunmanın oluşumu konu alan toplantıda, Kürt halkının başlatmış olduğu “Öcalan siyasi irademdir” kampanyası hatırlatıldı. Yürütülen tartışmaların ardından başlatılan yeni sürecin mimarı olan Öcalan’ın fotoğrafının tüm ev ve iş yerlerine asılması kararı alındı.

G. Kışanak: Onların tasfiye politikalarını, siyasi soykırımlarını iyi biliyoruz. Onun için biz bu yola AKP’ye güvenerek başlamadık. Biz Sayın Öcalan’a ve barış iradesine güvenerek yola çıktık. Bu halk barış için her şeyini ortaya koyar.

Vs. vs.

Özgürlük, demokrasi dediğiniz buysa ve barış barış diye sevindiğiniz bu tabloysa; kahrolsun barışınız, kahrolsun demokrasiniz, kahrolsun özgürlüğünüz!

Prof. Dankwart Rustow der ki: "Demokrasi, arka planındaki bir tek şartla başlar: MİLLİ BİRLİK! Milli Birlik, demokratikleşmenin diğer bütün evrelerinden önce gelmelidir."

Hasan YAYLI
12.05.2013, 20:42
Zamanında Özal Azerbaycan Türkleri için "onlar şii, biz sünniyiz" demişti. Ha Özal'ın bu saçmalığı ha seninki... Arada hiçbir fark yok. Mezhepçilik ve etnikçilik bu bölgenin en önemli sorunudur. Sizin gibiler olduğu sürece Büyük Satranç Tahtası'nda başka piyona gerek yok.

Seninle tartışmaya girmeyeceğim,ne beni tanıyorsun nede söylediklerim hakkında detaylı bir bilgin var...Ben kimim mesela,sonra benim gibiler kim...Piyon olmak dışında bana yakıştırabileceğin başka bir isim bulabilir misin?...Hep kendi pencerenden bak olaylara...

Birde insanlara karşı saygın olmalı,bildiklerimin üzerini saçmalık diyerek çizip atamazsın...

salihismet
13.05.2013, 16:12
Yanlis Suriye politikasindan dolayi mahsum insanlar öldürülüyor. Millete akil admlar gönderiliyorlar, asil hükümete akil adam lazim.
Esat muhalifleri vurarak susturma yöntemini uykuluyor, biz cezaevlerin atarak veya islerinde kovdurarak, aramizdaki tek fark bu.

bASTURk
15.05.2013, 23:31
Bundan önce hangi kış döneminde saldırı olmuş da bu kışki 110 günlük çatışmasızlık olağanüstü gösteriliyor? Bilenler aydınlatsa bizi!!!

Bir de şu sığ mantıktan vazgeçin. Neymiş, terör bitmiş, şehit kanı üzerinden istismar varmış. Şehit kanı istismar edilseydi, kastettiğiniz gruplar 30 yıldır tek başına iktidar olurdu. Değil mi? Demek ki bu mevzunun öyle rasyonel bir karşılığı yok. Bu sadece köşeye sıkışmışların suçluluk psikolojisinden sıyrılmak için çevreye saldırma çabasıdır; millet bunu yemez.

Tamam, yeter ki terör bitsin, sizin mantığınıza göre istismar edenler de biter, ülke size kalır, neden yakınıyorsunuz? Bitirin. Bitirin ama hukuku da yok saymayın. Hatırlatırım; "bu ülkede artık üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü olacak" demişti birisi. Nerede? Ne zaman?

O ki, barış diyorsun. Bu barışın bir tarafı Türkiye Cumhuriyeti ise diğer tarafı kim?
346 sayfa olmuş bu başlık.

2012'nin Mayıs ayında bu başlık altında neler yazılmış dönüp bir bakın isterseniz.Bayrağa sarılı tabutlar,kriz geçiren analar,kadın görevlilerin koluna girip ayakta tutmaya çalıştığı karnındaki bebekle ağlayan eşler,ellerinin arasında eğik başıyla yere çömelen babalar...

''Kahrolsun PKK'' demekten başka ne yapabilmişiz.Oturduğumuz yerden vuralım,asalım,keselim kolay geliyor.

Ben Zeytinburnu'nda oturuyorum.Benim ilkokul arkadaşım Yunus Emre şu an Çukurca'da asker.Yan komşumuz, altı ay oldu gideli.Onun annesi Semiha teyzeye anlatın bir de bunları.Yanlış hatırlamıyorsam Bakırköy'de çalışıyordunuz yakınsınız buraya,gelin konuşalım.

Her gün şehitlerimizin cenazeleri gelirken yüzünü bir görmeliydiniz Semiha teyzenin.Gözgöze gelip de bir ''nasılsınız'' demeye yürek isterdi.Kadını görmeye korkuyordum.

Siyasi görüşler elbette farklı farklıdır.Ama konu insan,can...

Oğuz ZEYTİN
18.05.2013, 12:15
Seninle tartışmaya girmeyeceğim,ne beni tanıyorsun nede söylediklerim hakkında detaylı bir bilgin var...Ben kimim mesela,sonra benim gibiler kim...Piyon olmak dışında bana yakıştırabileceğin başka bir isim bulabilir misin?...Hep kendi pencerenden bak olaylara...

Birde insanlara karşı saygın olmalı,bildiklerimin üzerini saçmalık diyerek çizip atamazsın...

Bu nasıl bir bencilliktir, doğrusu anlamadım.

Ortada sana ait bir ifade var; Şiiliği İslam dışında gördüğünü söyledin. Yanlış mı? Ben de bunun "oyun kurucuların" istediği mezhepçi çatışmanın, coğrafyamızdaki kaosun bir ayağı olduğunu söylüyorum. "Büyük Stranç Tahtası" Z. Brzezinski'nin kitabının adıdır. Piyonluk ona atfen ifade edilmiştir. Okumadıysan tavsiye ederim. "Brzezinski de kimdir" diyorsan, kısa google taraması yapabilirsin.

*

(Demogoji bana göre değil. Evet, onda seninle yarışamam. O yüzden "sen beni ne kadar tanıyorsun" diye sormuyorum.)

Oğuz ZEYTİN
18.05.2013, 12:33
346 sayfa olmuş bu başlık.

2012'nin Mayıs ayında bu başlık altında neler yazılmış dönüp bir bakın isterseniz.Bayrağa sarılı tabutlar,kriz geçiren analar,kadın görevlilerin koluna girip ayakta tutmaya çalıştığı karnındaki bebekle ağlayan eşler,ellerinin arasında eğik başıyla yere çömelen babalar...

''Kahrolsun PKK'' demekten başka ne yapabilmişiz.Oturduğumuz yerden vuralım,asalım,keselim kolay geliyor.

Ben Zeytinburnu'nda oturuyorum.Benim ilkokul arkadaşım Yunus Emre şu an Çukurca'da asker.Yan komşumuz, altı ay oldu gideli.Onun annesi Semiha teyzeye anlatın bir de bunları.Yanlış hatırlamıyorsam Bakırköy'de çalışıyordunuz yakınsınız buraya,gelin konuşalım.

Her gün şehitlerimizin cenazeleri gelirken yüzünü bir görmeliydiniz Semiha teyzenin.Gözgöze gelip de bir ''nasılsınız'' demeye yürek isterdi.Kadını görmeye korkuyordum.

Siyasi görüşler elbette farklı farklıdır.Ama konu insan,can...

Öncelikle oturduğumuz yerden değil Van Gevaş'tan selamlar!

Semiha Teyzemize saygılar. Bizim de anamız var. O da sadece kendi oğlunun değil milyonlarca TÜRKOĞLUNUN yolunu bekliyor. Ama önce ÜLKEM ve MİLLETİM diyor. Önce TÜRKLÜK diyor. Hamasete gerek yok.

***

Oğuz ZEYTİN
18.05.2013, 12:34
Korkaklık bir nevi alçaklıktır.

Barış barış diye zırvalayanlaradır sorum: Kiminle barış?

Pkk'yla mı?

Kürt kökenli vatandaşla mı?

Cevap verin hadi.

Ve ayrıca; barış, bir savaşın sonunda olur. Barışı, yenilen talep edilir. Demek siz yenildiniz.

Biz yenilmedik. Sonuna kadar mücadele! Asla teröristle müzakere değil!

Sizin mantığınıza göre Çanakkale'de akan kan, Sakarya'daki destan boşuna. Keşke Sevr BARIŞ (!) Andlaşması kabul edilseydi!

Gözünüzü açın!

***

(Yakın geçmişten)

"Kürt Açılımı'nı başlatıyorum. Esasen biz bunu 2002 AB sürecinde başlatmıştık. Bu defaki hızlandırılmış hali. Açılım kısa, orta ve uzun vadede tamamlanacaktır. Kısa vadedekilerin yapılması kolaydır. Ama orta ve uzun vadedekiler, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ gerektirdiği için biraz zordur. Mesela "TÜRK Vatandaşlığı yerine, Türkiye vatandaşlığının getirilmesi" gibi..."

Hasan YAYLI
19.05.2013, 01:21
Bu nasıl bir bencilliktir, doğrusu anlamadım.

Ortada sana ait bir ifade var; Şiiliği İslam dışında gördüğünü söyledin. Yanlış mı? Ben de bunun "oyun kurucuların" istediği mezhepçi çatışmanın, coğrafyamızdaki kaosun bir ayağı olduğunu söylüyorum. "Büyük Stranç Tahtası" Z. Brzezinski'nin kitabının adıdır. Piyonluk ona atfen ifade edilmiştir. Okumadıysan tavsiye ederim. "Brzezinski de kimdir" diyorsan, kısa google taraması yapabilirsin.

*

(Demogoji bana göre değil. Evet, onda seninle yarışamam. O yüzden "sen beni ne kadar tanıyorsun" diye sormuyorum.)

Nerede ki bencillik doğrusu bende bir şey anlamadım :cool:

Ne yazdığımı ve konuştuğumu bilen birisiyim...O ifademin üzerine sen saçmalık der geçersen ben seninle hiç bir şey konuşmam dedim diye mi bencil oldum şimdi :)

Demagoji bana göre değil deme en azından...:)

Kaya
19.05.2013, 01:53
346 sayfa olmuş bu başlık.

2012'nin Mayıs ayında bu başlık altında neler yazılmış dönüp bir bakın isterseniz.Bayrağa sarılı tabutlar,kriz geçiren analar,kadın görevlilerin koluna girip ayakta tutmaya çalıştığı karnındaki bebekle ağlayan eşler,ellerinin arasında eğik başıyla yere çömelen babalar...

''Kahrolsun PKK'' demekten başka ne yapabilmişiz.Oturduğumuz yerden vuralım,asalım,keselim kolay geliyor.

Ben Zeytinburnu'nda oturuyorum.Benim ilkokul arkadaşım Yunus Emre şu an Çukurca'da asker.Yan komşumuz, altı ay oldu gideli.Onun annesi Semiha teyzeye anlatın bir de bunları.Yanlış hatırlamıyorsam Bakırköy'de çalışıyordunuz yakınsınız buraya,gelin konuşalım.

Her gün şehitlerimizin cenazeleri gelirken yüzünü bir görmeliydiniz Semiha teyzenin.Gözgöze gelip de bir ''nasılsınız'' demeye yürek isterdi.Kadını görmeye korkuyordum.

Siyasi görüşler elbette farklı farklıdır.Ama konu insan,can...

Gel ben sana vatana oğullarını feda eden ve bunun üstüne de 2013 te ihanete uğradığını düşünen şehit ailelerinin yüzlerini göstereyim...

alper*
19.05.2013, 02:06
Söylenecek çok şey var da...

Courage
19.05.2013, 02:06
Barış kavramı illaki sabit taraflar arasındaki bir uzlaşma için kullanılmayabilir.

Tarafların kim olduğunu somutlaştırmak için çok zorlarsak evet, bu ''barış'' tan hazzetmeyen onlarca düşünce sahibi için aralarında ittifak edebilecekleri bir ikili olmayacak (devlet - kürtler mi , hükümet-Pkk mı v.b.) ve dolayısıyla yok öyle bir ''barış''.

Soyutlaştırmak daha açıklayıcı olabilir. Belki de ''barış''tan kasıt Devlet reflekslerinin yeniden gözden geçirilmesi ve bölgedeki orta-uzun vaadeli şekillenmelere göre yapılandırılmasıdır.

Görüşmeler,müzakere süreçleri,akil adam turları hep bu yinelenmenin bir aracı olarak gözüküyor.

Kaya
19.05.2013, 02:14
Şehit yakını olmayanların PKK lılar ile barışması ve kardeş olmaları çok sempatik. :)

Mustafa YILMAZ
19.05.2013, 20:29
reyhanlıda 100'e yakın insanımız ölürken eğer iktidar yas ilan etmeyip düğüne gidiyorsa ! ki bir bakanda düğünün tadı kaçtı diyorsa başka konuşmaya gerek var mı ?

erdoğan kendi diyor bop'un eşbaşkanıyım diye haritaları her yerde mevcut. barış diye sunulan Türkiye'nin parçalanmasıdır bunu görmemek için kör olmak lazım.

birde konu ile alakasız ama şuan hangi durumda olduğumuzu belli etmesi açısından medya günlerdir erdoğan'a en üst düzey karşılama v.s diyor yok öyle bişey en üst düzey karşılama abd'nin bir numaralı adamı kenan evren'e 21 pare top atışıyla yapıldı yani demek istediğim medya ileri demokrasi gereği tamamen iktidarın elinde

son sözümde şu akillere: "aydınların aydınlatamadığı toplumları şarlatanlar aldatır" artık aydınlar mı şarlatanlar mı karar sizin.

A.Gökhan AKIN
19.05.2013, 22:33
Şu mantığı ben bir türlü kabul edemiyorum., Evet bu ülkenin adın Türkiye cumuhuriyeti. Ben Türk değilsem Ben neden zorla Türk olgusana boyun eğerek yaşamak zorundayım. (Kaldı ki Türklüğüyle gurur duyan bir insanım. kürt olsamda aynı gururu yaşardım çerkez olsamda). Bizim dedelerimiz bu vatan için çanakkale de şehid olurken Bugünlerde böyle pervasızca pazarlıklara alet edilsin diye olmadı narlarını sıkça duyar olduk. Acaba o dedelere bi sorsaydık bu vatana sadece türkün yurdu olsun diye mi savaşıyorsunuz burda ne cevap verirlerdi? Verecekleri cevabın bu olmayacağına adım gibi eminim bir çoğunun. Bu millet İslam'ın sancaktarlığını yapıyor onca yıldır. Ve bu milletin oyunlara gelmemesinin asıl nedeni de dinine ve kültürüne olan bağlılığıdır.Bilmem kaçımız gitti çanakkeleye? Orda yatan binlerce şehitten hicaz'dan gelende var bosna'dan gelenide yeme'nden gelende. Tekrar tekrar söyleyeceğim bunu Sadece Türk'ün Anayurdu olsun diye değildi bu savaş. İslam sancaktarı bir milletin yeniden varolma mücadelesiydi ki mu mücadeleyi çoğunluğunu oluştursada sadece tek bir ırkın yaptığı mücadele değildi.
Ne edersek edelim kelle ve ırk edebiyatı ile dünyanın hiçbir ülkesi bir yere varamadı varamayacakda. . Kaldıki Müslümanım diyorsan elhamdülillah. Öncelikle açıp bir veda hutbesini okuyacağız. Orda efendimiz ne diyor göreceğiz. Ondan sonra Türk kürt edebiyatı yapacağız burda. Asalım keselim doğrayalım edebiyatı ile 40 seneyi yedik içtik. Elde kalan binlerce Şehit. Bu oyunu bozmak gerek. Bu oyun nasıl bozulur? Hükümetin şuanki görüşmeleri ile mi? Bundan bende emin değilim. Umut etmekten başka çare yok. En azından asarak keserek yıllardır bir çözüm bulamadık. Buna karşı çıkanlarında anti bir tezine şahit olmadık bugüne kadar.

sadık
20.05.2013, 07:03
Gel ben sana vatana oğullarını feda eden ve bunun üstüne de 2013 te ihanete uğradığını düşünen şehit ailelerinin yüzlerini göstereyim...


Pekiala yönetici arkadaş , o şehit ailelerinin oğulları askere giderken güneydoğuya düşmemesi için varsa yüksek rütbeli bir subay yakınlarını araya soktuklarını ve hemen hemen hergün Allah ' a dua ettiklerini de tahmin edebiliyorsunuzdur umarım.

bASTURk
21.05.2013, 00:40
Gel ben sana vatana oğullarını feda eden ve bunun üstüne de 2013 te ihanete uğradığını düşünen şehit ailelerinin yüzlerini göstereyim...

Türkiye'de vatana ihanet ve vatanseverlik,tıpkı Atatürkçülük gibi hep birilerinin tekelinde olan kavramlar.

Yani siz bu ülke için yollar,barajlar,köprüler,okullar,hastaneler yaptırırsınız,insanlarınızı insanlık onuruna yakışır şekilde yaşatmak için çalışır vatan haini olursunuz ama sabahtan akşama kadar ocakta oturup çay içen,cam çerçeve indirip slogan atanlar vatansever olur.

Bu boşboş konuşup meydanlarda urgan sallayan vatanseverler işin başındayken takılı urganı yerinden çıkarmak için yasa hazırlayan ''sessiz ortak'' olmasaydılar en azından fikirleriyle zikirleri bir olurdu.

Oğlunu arkasına teneke bağlayıp askere yollayan bir tane ana görmedim.Şafak saymayan,askerliği bir süre daha tecil ettirmek veya hava değişimi almak hatta hiç gitmemek için kılı kırk yarmayan bir tane oğul da görmedim.

Oğlunu şehit veren,o acıyı yaşamış,bilen analar da hiçbir ananın bunu yaşamasını istemeyeceğini de rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ayrıca insanı yaşat ki devlet yaşasın,insanı yücelt ki devlet yücelsin demişler.

Alper Calik
21.05.2013, 09:27
Benim anlamadığım bir konu var:

Bugüne kadar binlerce vatan evladı ve askerimiz, dağlarda, karakolda çatışarak, acı çekerek, kan kaybederek, orası burası koparak, inim inim inleyerek vs. ne derseniz deyin, hayal bile edemeyeceğimiz şekilde yurdun her tarafında can verdi, gazi oldu. Anasından babasından, eşinden çocuğundan, sevdiğinden can çekişerek ayrıldı şehit oldu. Geride binlerce sevdiklerini bıraktı. Ateş düştüğü yerleri yaktı ve yakıyor. Peki bu insanlar ne için öldüler?

teroristlerin ne için savaştıklarını biliyorum, gaye belli, yaptıkları belli. Hiç suçu olmayan asker sivil bebek herkesi öldürdüler.

Peki bizim asker, sivil insanlarımız ne için öldüler?

Şu anki duruma bakarsak, onları öldüren katiller, silahlarıyla elini kolunu sallayarak istediği yere gitsin, bunun adı da çözüm olsun siye ölmüşler.

Kimse "yeni şehitler olmasın" demesin lütfen. Kim yeni birisi daha ölsün ister ki? Ben geçmişi soruyorum. Binlerce insanımız hangi amaç ve hedef için öldüler? "Böyle bir çözüm süreci için öldüler, bu da bir başarıdır, şehit olmaya değer bir durumdur" diyorsanız, ben de derim ki

Keşke onlara bunu daha önce hükümet/devlet her ne ise birisi bunu daha önce söyleselerdi de boşu boşuna ölmeselerdi !

Eşini, çocuğunu, sevdiğini, annesini, babasını, akrabasını vs. geride bırakıp göçüp gitti insanlarımız. Hem de çoğu da muazzaf bile olmadığı halde, sırf bu ülkenin vatandaşı diye "vatan borcu" denilip askere gönderildiler ve öldüler. Geride onbinlerce sevdiklerini bıraktılar. Ateş onları yaktı ve yakıyor. Acıları hiç bitmeyecek (saftirik vatan evlatlarımız).
Öte yandan askere gitmeyen, kaçan, torpille sorunsuz yerlere gidenler de kurtuldular (akıllı insanlarımız).

Binlerce kez soruyorum, "Bu insanlar ne için öldüler ve geride binlerce sevdiklerini ne için bıraktılar?"

katilleri elini kolunu sallayarak ülkeden çıkabilsin diye öyle mi?

Ben seni öldüreyim, tutuklanayım.
"teroristler toplu halde örgütlenip öldürsün, çözüm sürecinde serbest kalsın, gazeteciler gidip kamplarda röportaj yapıp, şiirden, yeni çıkan kitaplardan, edebiyattan konuştuk sohbet ettik" desinler. Böylece devletimizden "akıllı insanlar" olmayı ve "saftirik" olmamayı da öğrenmiş olalalım.

Binlerce şehidimiz de yatsın, geride bıraktıkları onbinlerce insan, sevdikleri de onların kabirlerini ziyaret etsin.

Bu insanlar neden öldü arkadaş, bunun cevabını verecek birisi yok mu?

toksoy61
21.05.2013, 09:37
bilinen bir gerçek ki kürdistan diye bir devlet kurulmak isteniyor. bunun içinde iran-ırak-suriye-türkiye den toprak koparmak istiyorlar. bunu kim yapmak istiyor? kimin işine geliyor bilmek lazım. bundan en büyük karı açık ve net olarak israil görecektir. çevresinde güçlü devlet istemiyorlar. ayrıca petrolde çabası.

bu dört devletten birinden toprağı kopardılar buda Irak. şimdi sıra suriyede. sonra büyük ihtimalle iran a sıra gelecek. daha sonra türkiye. şimdi bu dediklerim faztezi gibi kabul edilebilir. ama yıllar önce bugünkü duruma geleceğimizi görenler bizi önceden uyarmıştılar.

ortadoğuda mezhep savaşı, ırk savaşı, din savaşı gibi çok çeşitli bahaneler kullanıp çatışma çıkarabilirsin. bugün ne yazıkki şii liği kötüleyip, şiiler ölsün, esad ölsün, iran yıkılsın demek cehaletin ta kendisidir. şii likten bu kadar nefret edenler acaba hiristiyanlıktan, yahudilikten bu kadar nefret ediyorlar mı merak ediyorum. cehalet ortadoğuda almış başını gitmiş. avrupanın 400-500 yıl öncesindeki mezhep savaşlarını yaşıyorlar. kafalarını kullanamazsalar zararları kendilerine olacak. cehalet o duruma gelmişki emperyalist devletler artık silah ve asker kullanmadan insanları birbirine düşürüp istediklerini yaptırabiliyorlar. buna kürt kökenlilerde dahil. ırakta halen sunni-şii çatışmaları var. ama kuzeyde bölücü kürtler devlet olmuş umurlarında değiller. suriye keza öyle. sunni-şii diye milleti birbirine soktular aradan kürtler sıyrılmaya çalışılıyor. ilerde sıra iran a gelecek. ama bu sefer kürt-fars, türkiye içinse türk-kürt çatışması çıkması muhtemel.

kısacası aklı olan emperyalistler akıllarını kullanamayan ortadoğulu halkları istedikleri yönetiyorlar, biribiri ile savaştırıyorlar.

akıllı olmak şart. aklımızı kulanmamız şart. bizde ise insanlar parti derdinde. insanlar hala para derdinde. tabloyu göremiyorlar. artık din gibi partilerine inanmışlar. parti lideri ne diyorsa ayet gibi inanıyor. birlik olamıyoruz. biribirimizle böyle inadına çatışmaya girersek zararı yine kendmize olacaktır. yanlış yapana yanlış diyebilmeliyiz. ama benim partimdir ne yaparsa doğru yapar inadı ülkeye bir şey kazandırmaz. o zaman ortadoğulu haklardan farkın kalmaz. bugün suriyeye olanlar yarın senin başınada gelir

Alper Calik
21.05.2013, 11:15
Bazılarına abartı gelebilir, bence doğru sözler ..



......

akıllı olmak şart. aklımızı kulanmamız şart. bizde ise insanlar parti derdinde. insanlar hala para derdinde. tabloyu göremiyorlar. artık din gibi partilerine inanmışlar. parti lideri ne diyorsa ayet gibi inanıyor. birlik olamıyoruz. biribirimizle böyle inadına çatışmaya girersek zararı yine kendmize olacaktır. yanlış yapana yanlış diyebilmeliyiz. ama benim partimdir ne yaparsa doğru yapar inadı ülkeye bir şey kazandırmaz. o zaman ortadoğulu haklardan farkın kalmaz. bugün suriyeye olanlar yarın senin başınada gelir

alper*
22.05.2013, 11:55
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapılmasını da içeren tasarıyı onayladı.

http://dunya.milliyet.com.tr/abd-den-suriye-konusunda-kritik/dunya/detay/1712243/default.htm

Kaya
23.05.2013, 23:10
Pekiala yönetici arkadaş , o şehit ailelerinin oğulları askere giderken güneydoğuya düşmemesi için varsa yüksek rütbeli bir subay yakınlarını araya soktuklarını ve hemen hemen hergün Allah ' a dua ettiklerini de tahmin edebiliyorsunuzdur umarım.

Gönüllü olarak mesleğini askerlik olarak seçen ve gönüllü olarak Doğu'ya giden subay, astsubay, uzmanlar da mı bir yere başvuruyor...

İstersen seni 1.5 yıllık askerlik vazifesi için gönüllü olarak Doğu'da yapan ve şehit düşen aileler ile tanıştırabilirim...

Kaya
23.05.2013, 23:11
Oğlunu şehit veren,o acıyı yaşamış,bilen analar da hiçbir ananın bunu yaşamasını istemeyeceğini de rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ayrıca insanı yaşat ki devlet yaşasın,insanı yücelt ki devlet yücelsin demişler.

Sen bunu hangi Atalarından öğrendin?

28TS61
24.05.2013, 13:28
azize icin yasa. unutma unutturma. gercekleri göremeyenlere gelsin. bunlarin hepsi ayni.

bir gercek var o da TEK PARTI TRABZONSPOR

http://haber.gazetevatan.com/akpden-gece-yarisi-operasyonu/491456/1/gundem

Kadir
07.06.2013, 03:37
Adana'da şehit düşen Komiser Mustafa Sarı'ya Allah'tan rahmet diliyorum.. Ruhun şâd olsun!

Oğuz ZEYTİN
07.06.2013, 06:49
"Barış" sürecinizde olanlar:

1) http://www.turkiyegazetesi.com.tr/doguanadolu/41881.aspx

2) http://www.aksam.com.tr/guncel/suriye-sinirinda-catisma-1-asker-yaralandi/haber-213132

3) http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliyetleri/3_4_tsk_haberler/2013/tsk_haberler_47.htm#10

Sibel
07.06.2013, 19:11
Nasıl günlere geldik insanın aklı almıyor.
Saygı duruşu yapılırken utancımdan sinirimden yüreğim parçalanıyor.
Bu toprağa can verenlere nasıl yapıyor bunu bu millet?
Bu devletin yaptıkları nasıl yıllardır insanlara rahatsızlık vermiyor?
Ülkeyi bölmek isteyenler, dağda asker ocağı yakıp evlat öldürenler elini kolunu sallayarak ülkede cirit atıyor.
Uzaktan bakan der ki vay be.
Yazıklar olsun. Yazıklar olsun böyle işe. Diyecek söz bulamıyorum.
Barış dediği, terör lideri ile aynı statüye inip muhatap olan bu iktidara tapanlar, iğrendikçe iğrendiriyor.
Masallahı var başbakanın. Allah bir konuşma becerisi vermiş. Dibine kadar kullanıyor.
Öyle ki, çıkıp sahneye Allah belanızı versin dese alkış tutacak kesim hiç de az değil.
Barış sokaklarda. Nevruzda gördük barışı(!) Çok güzel gördük!
Toprağın altında yatan evlatlar hakkını helal etmesin.
Bu hakkı hak etmiyor bu çoğunluk.

bASTURk
07.06.2013, 20:50
Yaklaşık 5 aydan beri terör örgütü PKK'nın eylemlerini sonlandırmaya başlaması insanlarımızı neden bu kadar tedirgin ediyor anlamış değilim.Süreci akamete uğratmak için eli kulağında şehit haberi bekleyerek neyin hesabındalar onu da bilemiyorum.

Yani bu başlığa gelip ''köpekler soyunuz kurusun! kahrolun geberin'' yazmanın kime ne faydası var.Bu başlık artık tarihe gömülse,burada şehit haberlerini paylaşmasak,o anneleri görmesek daha iyi değil mi?

Nasıl oldu da kandan beslenen bir toplum haline geldik.Buranın hesapta en aklı başında olması gereken yöneticilerinden biri Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin hocası Şeyh Edebali'nin kendisine verdiği nasihatı paylaşmama istinaden ''bunu hangi atandan öğrendin'' diyor.

İlle de şehit görmek isteyen varsa maalesef Adana'da yaşanan olaylar sırasında şehit edilen komiserimize bakabilir,sorumlularına lanet okuyabilirler.

Ne o? Kandil'in teröristleri öldürünce şehit oluyor da Gezi Parkı teröristleri yaptığı zaman şehidimiz diyemiyor musunuz?

http://www.ensonhaber.com/sehit-polis-eylemciler-tarafindan-kopruden-atildi-iddiasi-2013-06-07.html

Oğuz ZEYTİN
08.06.2013, 09:56
Partizanlık almış yürümüş. İnsanoğlu görmek istemeyince gerçekleri, at gözlüğü de takar... Pembe hayallere de dalar... Terbiye, ahlak, vatan gibi kutlu duygulardan nasiplenemeyince demagojinin dibine vurmak normal karşılanması gereken bir refleks en nihayetinde.

Siz Taksim'de, Tunus'ta gezerken, barış(!) türküleri söylerken Karayılan durmuyor, zehir akıtıyor. Ey benim kör basınım, midesiz siyasetçilerim, korkutulmuş milletim. Bak İrlanda modeli, Bask modeli, Güney Afrika modellerinden sonra yeni model üretmiş eşkıya: Korsika Modeli!

http://www.taraf.com.tr/haber/kandil-in-sartlari-var.htm

Yat kalk Gezi parkı... S. Demirtaş adaya gidiyor. Köpek seviciler ve soysuza değer verenler kusura bakmasın ama soysuz köpeklerin başıyla sevişmeler ve görüşmeler devam ediyor.

Gülten Kışanak kürtlerin birliğinden bahsediyor. Arada kaynıyor.

http://www.aksam.com.tr/guncel/gundemimiz-ortadoguda-kurt-birligi/haber-212027

İte it dediğimiz için rahatsız olanların "şehitler gelmesin temennisi"ne gönülden katılmakla beraber SANSÜRCÜ fikir yapıları gayet ilginç.

Şehit haberleri paylaşmasak?

Niye? Barış yalanlarınız ortaya çıkar diye mi? Önünde secde durduğunuz eşbaşkanınızın rezilliklerini başkaları da öğrenmesin diye mi? Gezi Parkı'yla üstünü örttüğünüz gerçekleri zaten medyanız yazmıyor, bırakın 3-4 kişinin takip ettiği bir sayfada yazılsın. DEMOKRASİ anlayışınız bu kadarını da kaldıramıyor mu?

Kandan beslenmek... Bu zırvayı diline dolayıp, terör örgütüne "kandan besleniyor" diyemeyenler, terör örgütüyle işbirliği halinde olanlar, her sıkıştığında "kandan besleniyorsunuz" diye sayıklıyor.

Edep ya hu!

***

Siz istediğiniz kadar üç maymunu oynayın. Beş aydır bilmem ne olmuyormuş da falan da filan... Utanmasalar "Van'da şehit edilen uzmanı da ülkücüler katletti", "Şırnak sınırındaki çatışmaları bozkurtlar yaptı" diyebilirler. Hayal gücü bu (Nagehan Alçı'nın ki gibi...). Ne de olsa her şey güllük gülistanlık... Yaz sezonu da açıldı. Sahiller cıvıl cıvıl. Çiçek böcek barış sevgi...

bASTURk
08.06.2013, 23:56
Terbiye,edep gibi değerleri işaret edip üç kelimeden biri hakaret ve asılsız suçlamalarla dolu olan çelişkili ruh haline ne anlatılır, nasıl anlatılır bilmiyorum.Bunu başarabileceğime de inanmıyorum.

''Burada artık şehit haberlerini,onların acılı ailelerini paylaşmayalım,yüreğimiz feryat figanlarla dağlanmasın'' demek şehit haberlerini sansürleyelim demek değil, ''artık askerimiz polisimiz ölmesin, bunları yazmak durumunda kalmayalım,yüreğimiz de acımasın'' diye temennide bulunmaktır.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez toprak bütünlüğü ve üniter yapısının asla pazarlık konusu olmayacağını söyleyen,bu kadim toprakların vakur yurttaşları tarafından seçilmiş yöneticilerine itibar etmek yerine,Gültan Kışanak,Demirtaş,Ayla Akat,Pervin Buldan,Hasip Kaplan vb. gibi fikir ve iradesi bir yerlere göbekten bağlı olanları referans göstermek,yine bu kangren olmuş,ön yargılı ideoloji ve dogmaların kaçınılmaz sonucudur.

PKK, kuruluşundan bugüne on iki Başbakan,onlarca İçişleri Bakanı ve bürokratı eskitmiş fakat konjonktürel azalmalar dışında terör eylemleri artarak devam etmiştir.Özellikle Devlet Bahçeli'nin ''yüz akı'' dediği İdris Naim Şahin'in bakanlığı döneminde yapılan operasyonlarda terör bölgesi adeta kapana kıstırılmış,
kısmi bir OHAL uygulanmış ve yüzlerce PKKlı terörist etkisiz hale getirilmişti.Rakamlara bakıldığında en etkin mücadelenin yapıldığı bu dönemde yine terör saldırılarının önü bir türlü kesilememiş,anaların gözyaşı dindirilememiştir.

Nihayetinde PKK'nın koşulsuz geri çekilmeyi kabul ettiği ''barış süreci'' adı verilen diyalog ve müzakereyle,Türkiye halkı bu terör belasından,ekonomisi de bu prangadan kesin kurtulur mu bilmiyoruz.Kimse de bunun garanti olacağı iddiasında değil.Ama Haziran'ın ortalarına yaklaştığımız şu günlerde eskiye göre biraz daha huzurlu ve rahat bir şekilde güne uyanmamız bizi umutlandırıyor.

Biz büyük bir milletiz büyük bir devletiz.Şiddetin olmadığı ortamda her türlü demokratik hakları konuşulabilecek ve ''taviz'' kompleksine kapılmadan süreci sonlandırabilecek ferasete sahip bir millet olmalıyız.

Adem Erdoğan
09.06.2013, 00:08
Kuzenim Diyarbakır'da polis. Kullandığı otobüs 1 kez tarandı, 1 kez el bombalı saldırıya uğradı.

Yakın zamanda konuştum kendisiyle, bu sıralar çok rahatız arada bir taşlanıyoruz sadece diyor.

Kalleşliği yenmenin çözümü nedir önerisi fikri olan var mı?

Oğuz ZEYTİN
09.06.2013, 00:22
Terör ve terörist sevicilerin, "teröriste it denilmesinden rahatsız olması" gerçekten incelenmeli. Akpkk kardeşliği, sonunda ülke gençliğini bu noktaya getirdi demek. Allah herkese akıl, fikir ve vicdan versin.

Tabii hamaset bir yana, gerçekler akmaya devam ediyor.

Daha bu sabah, geçen hafta Gezi Parkı olaylarıyla gölgelenen gelişmeleri paylaşmıştım. Gün içinde tam da yukarıdakileri tamamlayan bir haber düştü:

http://www.radikal.com.tr/politika/ocalandan_barzaniye_gerillalara_sahip_cik-1136802

Kışanak'ın açıklamaları, Karayılan-Barzani görüşmesi ve Apo İTinin (Sayın Apo diyeyim de seviye yükselsin) mektubu...

Görmek isteyene çok şey anlatıyor!

("Asılsız suçlama" denilenleri de merak ediyorum doğrusu. Paylaşılan her bilgi kaynağıyla veriliyor. Bir de şu SOYUT BARIŞ'ın dayandığı meşru kaynakları görebilsek.)

İçinde "Dogma - İdeoloji-Beyin ve başka bir organ" kavramlarının geçtiği hakaretle karışık tavsiye cümleleri sanırım alınganlığın, gerçekler karşısındaki mahcubiyetin, belki de pişmanlığın dışa vurumu. Bilemiyorum.

Sahi ya, dogma nedir? Yukarıdaki ifadeler arasında örneklendirilebilir mi?

Bir de referanslar mutsuz kılmış gençleri. Barzani'ye "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor" tezahüratlarının yapıldığı bir parti kongresi hatırlıyorum. Leyla Zana'ları hapisten çıkarıp köşkünde ağırlayanları hatırlıyorum. Apo'yu güzellemek için Merkez Bankası Durmuş Yılmaz'la birlikte geçirdikleri üniversite günlerinde ne kadar dindar olduğunu anlatanları hatırlıyorum. Oslo'da yaptıkları görüşmeleri hatırlıyorum. Kürdistan eyaleti rüyalarını anlatanları hatırlıyorum. Bir muhalefet partisi liderinin Kerkük-Musul ziyaretine engel olanları hatırlıyorum. "Anayasa'yı gerekirse BDP ile birlikte yaparız" diyenleri hatırlıyorum. Barış sürecinde Bdp ve kısmen CHP ile Apo'nun talep ettiği komisyonları kuranları hatırlıyorum.

Sizi seçilmişlerinizi de referans olarak çok gösterdik, merak etme.

Ve ayrıca... Sen ki PKK'nın sahte barış sözüne güvenmişsin, itibar etmişsin. Neden benim onların (inkar etmedikleri) planlarını yazmamdan rahatsız oluyorsun?

Koşulsuz geri çekilme...

Hala bir koşulsuzluk olduğunu sananlar var ya, işte buna gülemiyorum, üzülüyorum. Bu iyi niyete üzülüyorum. Adamlar anayasal etik statü, demokratik özerklik, anadilde eğitim, yerel yönetimlerin genişletilmesi vs. diyor. Eğer bunlar koşul değilse, geri çekilme hayırlı olsun.

Fanatik34
09.06.2013, 00:39
Mevcut Hükümetin kime hizmet ettigini anlamak icin,

1-Su Ülkede Yatirim yapan Yabanci sirketlerin kim olduklarina bakmak lazim
2-2007 ve 2012 Secimlerinde AKP´nin disladigi Milletvekillerini kim olduklarina bakmak lazim
3-Özellestirme adi altinda en büyük degerlerimizin kimler tarafindan alindigina bakmak lazim
daha cok nokta var..

reyhanli´da verdigimiz Sehitlerin kim tarafindan yapildigini biliyoruz degil mi? Israil ile Savasin esiginde olan Suriye´nin, bize karsi bir hamle yapmasi akil disi..kendi insanina kiyanlara ne denir?

Her ne kadar gec olsada insanimizin, bugün BDP ile ayni safta yer alanlara karsi uyanmis olmasi güzel.

Ama BDP ile AKP´nin toplam Milletvekilleri ile oy cogunlugunu yakalayabilcegini biliyoruz..niye bekliyorlar???

Ertan1982
09.06.2013, 13:00
Belki okumustursunuz.Son haftalarda Sinira terrör leslerini birak gidiyor bizimkilerde gömüyor.Ya ic hesaplasmalar yada bana göre Suriyede ve Suriye Irak sinirinda gebertilen itlerin lesi dir onlar.Güneyden Hizbullah "Direniscileri söküp atti.Söylediklerine göre yok edene kadar operasyonlara katilacakmis.Bizim sinirlarda da yakinda Hizbullahcilar catsimaya baslar.

bASTURk
09.06.2013, 21:09
Madem espriyle karışık tavsiyemiz aradaki muhtemel yaş farkı ve vazife başında olmanın verdiği duyguyla hakaret olarak görülmüş,editleyerek edep ve ahlak kurallarını ihlal etmeden, saygı çerçevesinde fikir alışverişinde bulunmaya devam edebiliriz.

Keşke kaynak/belge/arşiv/dökümantasyon konusunda vasat olan çizgimizi bir partinin olağan kongresinde yapıldığı iddia edilen tezahüratla hercümerc etmeseydik.

Kuzey Irak Kürt bölgesinde yapılan seçimler sonucu %70 gibi bir oy oranıyla başkanlığa seçilen Mesut Barzani,söz konusu kongreye katılan Ortadoğu'nun hemen hemen tüm aktörlerinin yer aldığı konuşmacılardan sadece birisiydi.Kendisi konuşması için tam kürsüye çıktığı sırada,genel başkan adayı ve Başbakan'ın tekrar salona giriş yapması üzerine bir grup partilinin Başbakan'a yönelik yaptığı tezahüratın konuşmacıya yapılmış gibi gösterilmesi elbette maksatlı bir harekettir.Bu durum daha sonra o salonda bulunanlar tarafından da bu şekilde izah edilmiştir.Zira Başbakan'dan sonra salonda en büyük alkışı alan Hamas lideri Halid Meşal dahi, ''Türkiye'nin kendisiyle gurur duyduğu'' şeklinde tezahüratlara nail olamamıştır.Bu durumu, Türkiye'de alışılagelmiş, masa sandalyelerin havalarda uçuştuğu, ''duman altı'' kongrelerden sonra,akl-ı selimin hakim olduğu fikir ve görüş alışverişlerinin yer aldığı,Cumhurbaşkanlığı seviyesinde katılımların olduğu kongre görmenin verdiği şaşkınlığın bir sonucu olarak anlamalı ve mazur görülmelidir.

Kuzey Irak'la sınırımızın olması ve terör sorununun çözümü konusunda mecburi muhataplardan biri olması hasebiyle kendisiyle müzakerelerin yapılması çok da yadırganacak bir durum olmamalıdır.

Gönüller,sorunun çözümü noktasında muhatap olarak Yusuf Hoca'nın(Arpacık) alınmasını,görüşmelerin de Kandil yerine Ötüken dağında kafa tokuşturmak suretiyle yürütülmesi şeklinde romantik arzular içinde olabilir ama yöneticilerin reel politika gütmesi gerekmektedir.

Bu durum kendilerinin Apocu (it diyelim de vatan haini olmayalım) olarak ilan edilmesine sebebiyet verebilir.Aslında vermemesi gerekir ama bu gözü kör katı ideolojilerin dogmalarından kaçış da ne yazık ki kabil değil.

Bugün hıyanet içinde olmakla suçlananlar dün çok şiddetli silahlı mücadelede bulunmuş olmalarına rağmen Türk siyasetinde ''dün dündür bugün bugün'' aforizmasının ağına takılmaktan kendilerini kurtaramamışlardır.Silahlı mücadele döneminde sorunun bu şekilde çözülemeyeceğini söylemiş biri olarak(ki bunu anlamak için siyaset profesörü olmaya gerek yok) bugün doğru bir politika izlendiğini savunuyor olmam beni, ''acaba ne gençliği yapar'' diye bir kaygıya düşürmüyor.

Vatan aşıkları çözüm için yapılan her işi, ideolojilerinin bağnazlığına kapılarak sadece eleştirmek yerine bir çözüm önerisinde bulunsalar belki de ülkeleri için hayırlı bir iş yapmak gibi bir teşebbüste bulunabilirler ama değişimler de maalesef bu kadar kolay değil.

2009 (http://www.youtube.com/watch?v=wxaA4bVzbRw) yılından partisinin kuruluş yıldönümünü, 24 (http://www.youtube.com/watch?v=dNKyEhznByI) sayısından da iktidar olmayı başarabilecek siyasi vizyon ve çapa sahip olanların terörün bitirilmesi için de backgroundunda reel sayılar kümesi içinde olan sihirli bir sayısı mutlaka vardır.

Bugüne kadar şehit cenazelerinde boy gösterip el işaretleriyle kan üzerinden propaganda peşinde koşma geleneğinden vazgeçip,yapıcı bir rol üstlenmelerini beklemek de tıpkı üç tane muhabiri karşısında gören masum köylünün (eyvahlar olsun Karayılan'a anlamadan masum dedim vurun kahpeyi) hayalperestliğiyle eşdeğer olacaktır.

PKKlı teröristler parça parça ülkemizden def olmaya devam ederken,şehirlerde görülmeyen milyonlarca teröristler durulmuşken, sıcak Haziran ayında evlatlarının özlemiyle bekleyen annelerin içleri biraz olsun ferahlamaya başlamışken, tahmin edilenden daha hızlı işleyen bu süreci baltalama gayretinde bulunmanın kime ne faydası var anlamak güç.Aslında ülkeye bugüne kadar zerre tanesi katkısı olmamış ayinesi iştir kişilerin laflarına bakıp bahçeli devletimizin bekasını, milletimizin huzurunu tehlikeye atmak akılcı olmayacaktır.

Oğuz ZEYTİN
10.06.2013, 11:05
Prof. Dr. İskender ÖKSÜZ'ün dediği gibi: "TÜRK'üm , Özür Diliyorum"

Özür diliyorum. İki sebepten dolayı:

1) Barzani'yle gurur duymuyorlarmış. Eşbaşkanın içeri girdiği anda, Barzani'nin o salonda yer alması ve konuşma yapması tamamen tesadüfmüş. Yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim.

2) Bu büyük (!) detay dışında diğer paylaşımlarımdaki gerçekliklerin incittiği canlar için özrü dilerim.

*

erolizmts
10.06.2013, 12:22
Keşke çıkıp pkk ile devam ettirilen pazarlık süreci (onlara göre çözüm süreci) nedir açıklayabilseler. Aylardır destek verin terör bitecek yakınıp duruyorlar. Eyvallah tabiki terör bitecekse destek verilsin ama tavizler nelerdir onu da açıklayın. Önümüze bir kağıt koyuyorlar, bunu imzalayın ve bizi destekleyin diyorlar. Tamam da kağıt boş. Neyin altına imza atacağız? Neyi gizliyorsunuz? Yarın birgün işler kötü giderse ve daha kötü günleri yaşarsak "e biz destek istedik verdiniz, siz de sorumlusunuz" dedirtmek mi istiyorlar. Doğabilecek büyük problemlerin sorumluluğunu tüm halka mı yüklemek istiyorsunuz? Bu kapalı kutu, sonunda ne olacak dedirten politikaları bir an önce bıraksınlar ve halka çözüm süreci nedir açıklasınlar.

Bakın 5-6 aydır kan dökülmüyor diyen iktidar daha 1 ay öncesinde ülke tarihinin en büyük terör saldırısının üzerini kapatmak için daha patlamanın ilk gününde medyaya sansür uyguladı. Halkını kandırdı, istihbarat raporlarının (Redhack'in yayınladığı belgeler) doğruluğunu yalanlayamadı ama buna rağmen hiçbir şey olmamış gibi davrandı. iki gün sonra alkol malkol derken gündemi değiştirmek istedi padişah hazretleri. Geziparkı direnişinin de en fazla 2-3 süreceğini tahmin ederekten insanları şiddetle bastırmayı düşündü ama bu sefer ters tepti. Ülke gündemini daha uzun süre değiştireyim derken daha beter bir isyana yol açtı. İnsanlar bir patlama yaşadı artık. 11 yıllık baskının patlaması. Demir yumrukla, yarı dikta rejimiyle yöneteyim derken o halkın o yumruğun karşısında da durabileceğini gördü.

Yani ülke hala huzursuz, insanlar gizli kapaklı işler yapılmasından sıkıldı. Her pisliğin, yolsuzluğun, adam kayırmanın, zenginlere peşkeş çekilen arazilerin, akrabalarına akıtılan milyon dolarların üzerinin kapatılmasınan bıktı. Oslo süreceni (Akp/Pkk görüşmelerini) öğrendi bu millet. En azından öğrenmek isteyen, düşünen, sorgulayan kesimler öğrendi. Terör örgütüyle görüştüğümüzü kanıtlayamazsanız şerefsizsiniz diyenlerin sonradan yine medya sansürüyle bu görüşmeye gizlediklerin gördü bu millet. Seçimler öncesinde pkk'ya nasıl -seçime kadar eylem yapmayın- diye ezikçe davranıldığını okudu, dinledi bu millet. Başbakanın müsteşarının Oslo'da pkk liderlerine "size sorun çıkaran polis, asker, vali, kaymakamları- bize bildirin dediğini ve o adamın sonradan Mit Müsteşarı olduğunu gördü bu millet. Terör bitmedi, sadece seçimler öncesi bir köşede bekletiliyor. Çünkü pkk yöneticileri açık açık istediklerimiz olmazsa tekrar teröre başlayacakların açıklıyorlar. Yani sahte bir barış süreci.

Birileri anlamalı ki insanlar artık -çözüm var, terör yok hadi destek verin- laflarına inanmıyor. 2014-2015 yılları bu ülkenin belkide kaderinin çizileceği yıllar. 1 genel 1 yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi ve olası anayasa referandumları. Bu ülkenin ya tamam ya devam diyeceği belkide demokratik şekilde, barışçıl havayla, millete yedirerek, uyutarak bölüneceği yıllar. O yüzden önümüzdeki 2 yıllık süreç için kimlerle ne pazarlığı yapıldı ve yapılıyor açıklamalı iktidar partisi. Barış var, çözüm var, haydi bize oy verin safsatalarını en azından bu ülkenin düşünebilen, sorgulayabilen, kendine her verileni yemeyen kitleleri yemeyecek. Ve şu an terör yok diyenler bir zahmet çözüm sürecinin bir sonraki aşamalarını da yazsın.

Oğuz ZEYTİN
12.06.2013, 18:48
Gezi Parkı yüzünden gölgelenen birkaç açıklama:

*

İŞTE TALEPLER GÖZLER HÜKÜMETTE

PKK Lideri Öcalan’ın tarihi çağrısıyla başlayan Demokratik Çözüm sürecinde gerillanın geri çekilmeye başlamasıyla 1. aşamada sona yaklaşıldı. DTK, 2. aşamanın taleplerini sıraladı

Hükümete ‘Adım sırası sende’ diyen DTK, güvensizliği ortadan kaldıracak adımlar istedi. Öcalan ise hükümete, ‘Ben üzerime düşeni fazlasıyla yaptım sıra devlette’ uyarısı yapmıştı.

HEMEN BEKLENEN ADIMLAR:


Hükümet barış ve çözüm dili kullanmalı. Seçim barajı kalkmalı
TMK (Terörle Mücadele Kanunu) kalkmalı, yeni anayasayı beklemeden TCK değişmeli
Düşünceyi ifade ve örgütlenmenin önündeki engeller kalkmalı
Koruculuk tasfiye edilmeli ve mayınlı araziler temizlenmeli
Hasta tutuklular başta olmak üzere Kürt siyasetçiler bırakılmalı
Doğa tahribatından, karakol ve baraj yapımından vazgeçilmeli
Sayın Öcalan toplumun her kesiminden heyetlerle görüşebilmeli
Demokratik ve özgürlükçü yeni anayasa çalışmaları hızlanmalı

*

DTK dedikleri oluşumun açıklaması:

"Kürtlerin özgürlüğe yürüdüğü bu süreç, aynı zamanda Kürtler arası birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin en fazla güçlendirilmesi gereken süreçtir. 15-16 Haziran’da Amed’de yapılacak olan, Kürdistani oluşumların ve şahsiyetlerin katılımı ile gerçekleştirilecek ‘Kuzey Kürdistan Çözüm ve Birlik Konferansı’, Kürt halkının demokratik birliğinin güçlenmesi için önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu konferansta yaşanacak kararlaşmalar Kürt halkının ulusal birliğine, eşitliğine, özgürlüğüne ve Ortadoğu halklarının demokratik geleceğine önemli katkılar sağlayacaktır.”

*

Aysel TUĞLUK: "Artık Kürtler statüsünü kazanma içine girmişlerdir."

*

DDKD Genel Başkanı İmam Taşçıer, ‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı’nda öncelikle Kürtlerin birliğinin sağlanmasını beklediklerini belirterek, “Çünkü tarih boyunca Kürtlerin birliği sağlanmamış (((Hahaha, bunu ben desem ne ırkçılığım kalır ne faşistliğim))) ve her isyanda Kürt hareketine karşı başka bir Kürt hareketi organize edilerek, o isyanı bastırmak amacıyla kullanılmıştır. Bu konferanstaki temel hedeflerimizden biri de bunun farkına varıp Kürtler arasındaki birliği sağlayabilmektir”

*

Son bir-iki günde yapılan açıklamalar bunlar. Dokunmadım kelimelere. "Gerilla, önder vb." züppe kavramları "zamanın ruhu"na uygun olsun diye değiştirmedim.

Önceki sayfada paylaştığım Barzani-Karayılan görüşmesi ve Kışanak'ın açıklamalarıyla birlikte okunduğunda mesaj gayet açık: ORTADOĞU'DA BİRLEŞİK KÜRT DEVLETİ.

"Ne olacak ki" diyen gafiller ve hala "anne ve gözyaşı" sömürüsü yapabilecek olanlar çıkacaktır.

Allah'tan şanlı atalarımız Çanakkale'de, Sakarya'da "anaların gözyaşları akmasın" gibi dahiyane (!) bir fikri akıl edemedi de, bu toprakları ANA VATAN olarak bizlere bıraktılar. Onlar da "analar ağlamasın; İzmir'i Yunan'a, Antep'i Fransız'a, Kars'ı Rus'a, İstanbul'u İngiliz'e" deseydi...

Tabii ya; DEMOKRASİ!

Hangi demokrasi? Birileri demokrasi diye sayıklarken, adamlar "Kuzey Kürdistan"da özerklik ilan çabası içerisindeler. Aynı birileri ABD askerleri için dua edip, "Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız" derken, Barzani'nin pasaportunu tanıdı.

Bunların hepsi komplo teorisi canım. Asılsız iddia zaten. Faiz lobisi (Süleyman Yaşar Hoca'mın kulakları çınlasın) uyduruyor bunları da. Biz de ırkçıyız ya... Falanlar... Filanlar...

Doğukan Uçan
12.06.2013, 20:00
Gezi Parkı yüzünden gölgelenen birkaç açıklama:

*

İŞTE TALEPLER GÖZLER HÜKÜMETTE

PKK Lideri Öcalan’ın tarihi çağrısıyla başlayan Demokratik Çözüm sürecinde gerillanın geri çekilmeye başlamasıyla 1. aşamada sona yaklaşıldı. DTK, 2. aşamanın taleplerini sıraladı

Hükümete ‘Adım sırası sende’ diyen DTK, güvensizliği ortadan kaldıracak adımlar istedi. Öcalan ise hükümete, ‘Ben üzerime düşeni fazlasıyla yaptım sıra devlette’ uyarısı yapmıştı.

HEMEN BEKLENEN ADIMLAR:


Hükümet barış ve çözüm dili kullanmalı. Seçim barajı kalkmalı
TMK (Terörle Mücadele Kanunu) kalkmalı, yeni anayasayı beklemeden TCK değişmeli
Düşünceyi ifade ve örgütlenmenin önündeki engeller kalkmalı
Koruculuk tasfiye edilmeli ve mayınlı araziler temizlenmeli
Hasta tutuklular başta olmak üzere Kürt siyasetçiler bırakılmalı
Doğa tahribatından, karakol ve baraj yapımından vazgeçilmeli
Sayın Öcalan toplumun her kesiminden heyetlerle görüşebilmeli
Demokratik ve özgürlükçü yeni anayasa çalışmaları hızlanmalı

*

DTK dedikleri oluşumun açıklaması:

"Kürtlerin özgürlüğe yürüdüğü bu süreç, aynı zamanda Kürtler arası birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin en fazla güçlendirilmesi gereken süreçtir. 15-16 Haziran’da Amed’de yapılacak olan, Kürdistani oluşumların ve şahsiyetlerin katılımı ile gerçekleştirilecek ‘Kuzey Kürdistan Çözüm ve Birlik Konferansı’, Kürt halkının demokratik birliğinin güçlenmesi için önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu konferansta yaşanacak kararlaşmalar Kürt halkının ulusal birliğine, eşitliğine, özgürlüğüne ve Ortadoğu halklarının demokratik geleceğine önemli katkılar sağlayacaktır.”

*

Aysel TUĞLUK: "Artık Kürtler statüsünü kazanma içine girmişlerdir."

*

DDKD Genel Başkanı İmam Taşçıer, ‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı’nda öncelikle Kürtlerin birliğinin sağlanmasını beklediklerini belirterek, “Çünkü tarih boyunca Kürtlerin birliği sağlanmamış (((Hahaha, bunu ben desem ne ırkçılığım kalır ne faşistliğim))) ve her isyanda Kürt hareketine karşı başka bir Kürt hareketi organize edilerek, o isyanı bastırmak amacıyla kullanılmıştır. Bu konferanstaki temel hedeflerimizden biri de bunun farkına varıp Kürtler arasındaki birliği sağlayabilmektir”

*

Son bir-iki günde yapılan açıklamalar bunlar. Dokunmadım kelimelere. "Gerilla, önder vb." züppe kavramları "zamanın ruhu"na uygun olsun diye değiştirmedim.

Önceki sayfada paylaştığım Barzani-Karayılan görüşmesi ve Kışanak'ın açıklamalarıyla birlikte okunduğunda mesaj gayet açık: ORTADOĞU'DA BİRLEŞİK KÜRT DEVLETİ.

"Ne olacak ki" diyen gafiller ve hala "anne ve gözyaşı" sömürüsü yapabilecek olanlar çıkacaktır.

Allah'tan şanlı atalarımız Çanakkale'de, Sakarya'da "anaların gözyaşları akmasın" gibi dahiyane (!) bir fikri akıl edemedi de, bu toprakları ANA VATAN olarak bizlere bıraktılar. Onlar da "analar ağlamasın; İzmir'i Yunan'a, Antep'i Fransız'a, Kars'ı Rus'a, İstanbul'u İngiliz'e" deseydi...

Tabii ya; DEMOKRASİ!

Hangi demokrasi? Birileri demokrasi diye sayıklarken, adamlar "Kuzey Kürdistan"da özerklik ilan çabası içerisindeler. Aynı birileri ABD askerleri için dua edip, "Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız" derken, Barzani'nin pasaportunu tanıdı.

Bunların hepsi komplo teorisi canım. Asılsız iddia zaten. Faiz lobisi (Süleyman Yaşar Hoca'mın kulakları çınlasın) uyduruyor bunları da. Biz de ırkçıyız ya... Falanlar... Filanlar...

ağaç bahane kardeş ilk 2 günden sonra pkk,bdp,solcu gruplar ortamı fırsat bilip kendi şovlarını yaptılar ülkeyi bölmek için ellerinden geleni yapiyolar

Sibel
15.06.2013, 00:23
İyi uykular Türkiye.
Bir umut kıvılcımı bile yok. Sokaklarda "nasıl bitirdi akp terörü helal olsun" sesleri.
Ne diyeyim. Utanç duyuyorum.
Yıllardır bu utanç büyüyor. Zirve yapıyor.
Ama hâlâ bu millet kırılma noktasına gelmedi demek! Neyi bekliyor, nasıl sindiriyor...

Fanatik34
15.06.2013, 01:48
Ufak bir Gezi Parki analizi..

Görünenlere göre Basbakanimiz ya kafayi yemis, ya da topraklarimiza göz dikmislere hizmet ediyor. Bugüne her yaptigi cikis ile Gezi Parkina cikis yapanlarin sayisini arttiran kisiye ne denir baska?

Pekiyi yabanci Basin niye bize gözünü dikmis?

Cünkü Ülkede cikmasi muhtemel icsavasi birebir gösterebilmek icin..buna önayak olan kim? Sayin RTE. ..Özrü bile Bülent Arinc verirken, Sayin RTE nerede idi?

Bu süreci firsat bilen PKK ve onun gibi terör serefsizleriise en agir provokatörlügü yaparken (adi sadece marjinal hükümet gözünde),niye benim Vatandasim zarar görüyor? PKK serefsizleri eylem yaparken hersey serbset ama normal vatandasa hersey mübah öyle mi?

Kaldi ki gezi parki olayi sonlanmali ama cünkü sonuc olarak Ülkemizin gelecegini tehdit ediyor..ya da oradaki provokatürleri ele gecirip, güzel bir elden gecirmeli..firsat bu firsat ;-)

Kaya
15.06.2013, 02:23
Bugüne kadar şehit cenazelerinde boy gösterip el işaretleriyle kan üzerinden propaganda peşinde koşma geleneğinden vazgeçip,yapıcı bir rol üstlenmelerini beklemek de tıpkı üç tane muhabiri karşısında gören masum köylünün (eyvahlar olsun Karayılan'a anlamadan masum dedim vurun kahpeyi) hayalperestliğiyle eşdeğer olacaktır.



Ezberlediğiniz metinleri sürekli kullanmak zorunda mısınız?

Kan üzerinden propaganda yaptığını iddaa ettiğin kesim şehit ailelerinin acılarını en samimi, en eksiksiz ve en olması gerektiği gibi paylaşanlardır!..

Ben onları yanımda görmekten mutluyum...
Onlara laf atanları değil...

Sefer A.
15.06.2013, 23:48
Ezberlediğiniz metinleri sürekli kullanmak zorunda mısınız?

Kan üzerinden propaganda yaptığını iddaa ettiğin kesim şehit ailelerinin acılarını en samimi, en eksiksiz ve en olması gerektiği gibi paylaşanlardır!..

Ben onları yanımda görmekten mutluyum...
Onlara laf atanları değil...

adamsin, budur :alkış:

onlara laf atip, sonra da tesekkür edenleri
isine geldi mi küfredip, isine geldi mi yalayanlari
para verip bazi kisilerin o camianin bayragini kendi mitinglerinde sallattiranlari
o camianin adini kullanip kendilerine tesekkür ettirenleri
rezil, yüzsüz, utanmaz, ahlak yoksunu, seref yoksunu, bu kadar düsüp alçalip türlü yalanlarla iftiralarla o büyük camiayi küçük düsürmeye çalisanlari

ISTEMIYORUZ LAN

ulan ampulcükler, gün gelecek hesap görülecek, o zaman yine ayni sekilde türlü 3kagitçiliklarla eski günlerdeki gibi kendinizi acindirmaya çalisacaksiniz, yalvarip yakaracaksiniz, tipki pkklilar gibi, o zaman görecegiz sizi ;)

o küfrettiginiz camia olmasaydi, simdi sizleri o çapulcular gomonistler bölücüler yönetiyor olacakti, kepazeler sizii....

ayrica gönüllü askerlikten bilmem neyden bahsedenler, önce kendinizin bile asker kaçagi dedigi aziz yildirim için dediklerinizi çok sevdiginiz bosbakanin oglu için de deyin de görelim mertliginizi dürüstlügünüzü, çürük raporu alip amerika'ya giden bosbakanin oglu varken kimse kimse sunu yap bunu yap askere git diyemez, diyen kendi gönüllü olsun bos laf kabaligi yapmasin

90'li yillarda da, sikintili dönemlerde, hangi camiadan bilmem kaç bin gönüllünün oldugunu, o zamanin gazetelerinden ögrenebilirsiniz

kizi için "basörtülüydü burda okuyamadi" diyip onu okyanus ötesine okumaya gönderen, oglunu niye gönderdigini de söylesin ondan sonra tartisalim....

"aylardir kötü haber yok" diyip kaçanlar, kandirmaya çalisanlar için
Sehitler'in kemikleri sizliyor , bilesiniz
diyor

sizleri ALLAH'a havale ediyorum

tavizkarliginizdan, tirsakliginizdan, kendini acindirmada usta olmanizdan
kurtulmaniz dilegiyle....

Veysel
16.06.2013, 00:01
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/gezi_3692.jpg

İstanbulun orta yerinde bunları barındırıyorlar

MuratJ
16.06.2013, 00:13
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/gezi_3692.jpg

İstanbulun orta yerinde bunları barındırıyorlar

bu çakma rahatsızlık oyunlarından varya nefret ederim. bunları istanbulun orta yerinde değil tüm türliyede barındırıyorlar. bunlara rahatsızlık verenlerin canına okuyorlar. bunlar kral oldu kral.

en son aklıma ankara bdp kongresinde ankarada dev ATATÜRK posteri bayrakla birlikte kapatılıp üzerine soysuz terörist apo posteri kaplanmıştı.

http://www.haberler.com/bdp-kongresi-nde-ocalan-posteri-4015005-haberi/

bu olayların en hafifidir. sinirlerim tepeme çıkıyor konuşmak istemiyorum. çakma rahatsızlıktan nefret ettiğim için belirtmeden geçemedim. hükümetin yanlılarının emin olabilirsiniz en az rahatsız olduğu olay pkk olayıdır o gezi parkında.

artık pkklılar yaylalara gelip halka açıklama yapıyor şenliklere katılıyor.
http://www.sondakikahaberleri.info.tr/haber/896366-pkk-lilar-sehre-indi-senlige-katildi

yada kafalarına göre araç yakıp adam kaçırıyorlar.
http://haber.mynet.com/pkk-arac-yakip-iki-kisiyi-kacirdi-702795-guncel/

çözüm süreci fanatikleri terör bitti ortalık sessiz falan diyor nasıl akıl tutulmasıdır bu. neden çözüm sürecinden bu yana pkkya katılım rekor seviyesinde arttı o zaman onların mantığı alabilir belkide bunu benim mantığım almıyor.
http://haber.gazetevatan.com/pkkya-rekor-katilim-sebebi-ise/546157/1/gundem#.UbwnQ0C0xmc.facebook

gezi parkında pkk ifadeleriyle çakma rahatsızlık kusmasın hükümet yanlıları gıcık oluyorum. samimiyetsizliğin daniskası. bunları bu ülkede paşa eden kim. samimiyetsiz çakma rahatsızlık belirtileri. tiksindiriyor beni.

Fanatik34
16.06.2013, 01:25
Özal niye öldürüldü?

O dönem ögrenci olarak gecirdigim dönemde (KDV dönemi) herkesin refahi üst seviyelere yükselmisti. Ama yükselen baska birileri daha vardi -PKK- cünkü buna göz yumuluyordu!
1990 körfez savasi esnasinda ülkemizde yardim ettigimiz 500bin Irakli vatandas arasinda sizan binlerce terörist..buna önayak olan sayin Turgut Özal & Bush ikilisi.

Sonradan Cumhur´u Reis olan olan turgut Özal, ayni Demirel ve kenan Evren gibi hayatini yasama yerine (kanina dokunmus belli ki) tekrar Siyasete dönmek istedi..iste bu ölüm fermani idi!

Bugün ise ayni görevi yapan sayin müslüman tayyib hazretleri..gezi olaylari esnasinda Amerika´da olup, Afrika Afrika gezen muhteremimiz, simdi ona saglanan olanaklar sayesinde kükrüyor. Ama cokta kendini belli ediyor kendini..

Özal=Erdogan

Fanatik34
16.06.2013, 01:33
Bir hatirlatma daha:

Ben Kitaplarda gecen tarihi degil, gercek Türk tarihini bilmekle gurur duyuyorum ;-)

Serdar A
16.06.2013, 02:29
24 Ocak 93 : pkk terör örgütünün para kaynaklarını ve ülke içi bağlantılarını açıklama hazırlığında olan Uğur Mumcu'nun aracınnda bomba patlatılıyor .
25 ocak 93 : Jack Kamhi , 'hazırlıklıydım' dediği suikast girişiminden yara almadan kurtuluyor .
Kemal Tahir'in yorgun savaşçı adlı eserinden uyarlanan filmin tüm kopyaları toplanarak imha ediliyor , Şubat 93 .
Tbmm insan hakları komitesi , Said Nursi'nin iadeyi itibarı raporunu kabul etti . Şubat 93
Kürt raporunu hazırlayan Adnan Kahveci bu gün dahi açıklanamayan bir dizi tesadüflerle aracı ile kaza yapıyor ve ölüyor . 5 Şubat 93
Kürt raporu analizini yapan ve raporlaştıran diğer isim Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis paşa sabotaj ile suikaste uğruyor . 17 Şubat 93
Pkk'nın karşısındaki en ciddi muhalefet olan Kemal Burkay hareketi ile işbirliği protokolü yaparak yakınlaştı .
29 mart: dyp ile shp'nin beraber verdikleri anayasa değişikliği teklifinde, milletvekili yemininde yer alan 'laik cumhuriyete ve atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma' cümlesi ile 'vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü...' cümlesindeki 'millet' kelimesinin kaldırılması istendi.
30 mart: özel radyolar, izinsiz yayın yaptıkları gerekçesiyle hükümet tarafından kapatıldı.
Ani bir kalp rahatsızlığı ve bir dizi ambulans hastahane krizi ile Siyasete yeni bir parti ile geri dönme hazırlığında olan Turgut Özal vefat ediyor . Nisan 93.
27 nisan: yıldırım akbulut, anap'a geri döndü.
'Şeytan ayetleri' adlı kitabın aydınlık gazetesi'nde yayınlanmasını protesto eden göstericiler, cuma namazı çıkışında kaynak yayınevini bastılar. Onlarca yaralı . Mayıs 93
Eşref Bitlis'in taslağı doğrultusunda hazırlanan,kısmı af ve pişmanlık tasarısı tamamlandıktan ertesi günü Bingölde 33 şehit , tarih 25 Mayıs 93 .
Sivas'ta katliam , 37 kişi öldü bir kısmı polis 60 kişi yaralandı . Aziz Nesin'in 1 gün önce Kuran Devri bitmiştir sözleri üzerine Cuma namazı çıkışı onbinler madımak oteline yönlendirilmişti . 2 Temmuz 93 .
Muğla ve Bodrum ormanları farklı noktalardan kundaklanmaya başlandı hektarlaca turistik alan tahrip oldu . Temmuz 93 .
Turistik bölgelerde eş zamanlı bombalı saldırılar .
Bakanlar kurulu tarihinde ilk kez Diyarbakırda toplandı .
Org. Muhittin fisunoğlu aniden görevinden alındı , yerine İsmail Hakkı Karadayı atandı . GenelKurmay başkanı Doğan Güreş'in görev süresi uzatıldı .
Başbağlar olayı , 33 kişi , 7 Temmuz 93 .
Siirtte karakol baskını 12 asker şehit haziran 93
Vanda otel kundaklandı 11 ölü 27 yaralı
Dep vekili Mehmet Sincar , faili meçhul . Eylül 93
Güneydoğu illerinde takip eden faili meçhuller .
Eski org. Hüseyin Doğan özgöçmen uğradığı silahlı saldırıdan yaralı kurtuldu . Eylül 93
Diyarbakır Jandarma Tugay Komutanı bahtiyar Aydın , şehit edildi , faili meçhul , Ekim 93 .
Jitem Kurucusu ve btö para kaynakları üzerinde belgeleri açıklayacağını söyleyen Cem Ersever öldürüldü . Ekim 93 .
Köyler boşaltılıyor , ohaller genişliyor . Güneydoğu illeri hızla askeri bürokrasinin denetimine giriyor . 93 yılında yeniden kabuğuna çekilmesi ve Fransa-Almanya merkezli siyasi destek gören pkk terör hareketi ile kanlı bir savaşa girerek , ülkede demokratik reformlar yeniden rafa kaldırılıyor .

Süleyman Demirel Cumhur , Tansu Çiller'in hükumet başkanı Karayalçın'ın ortağı , Cindoruk'un tbmm başkanlığı Doğan Güreş'in Genel Kurmaylığı ile devam eden süreçte finansal kriz 1 yıl içerisinde kontrol edilemez boyuta ulaşıyor . 5 Nisan 94'de acı reçete diye sunulan kararlar ile Döviz ile ticaret eden , borçlanan ithalat yapanlar 1 gecede iflas bayrağını çekti . Enflasyon rekor artış gösterdi . Kamuya işçi alımları tamamen durduruldu , işsizlik hızla tırmanmaya ve orta sınıf hızla erimeye başladı . Fakat paketin tamamı uygulanamadı , uygulnanlarda ise geri dönüşler alınamadan hükumet erken seçime gitmek zorunda kaldı .

Aralık 95 seçimlerinde Refah Partisi gerçeği ortaya çıktı . Bu noktadan sonra da ; 28 şubat ile zirve yapacak yeni bir vesayet dayatması süreci tetiklenmiş oldu ...

Türkiyede bunlar yaşanırken ABD'de bilhassa 1993 yılında Cia ve Dünya Ticaret Merkezi kulelerine bombalı saldırılar olmak üzere ; bir dizi bombalama ve suikast eylemleri üzerinden İslami terörizm algısı genişledi ve global bir tehdit olarak dış politika enstrumanları arasına katıldı .

Uzar gider ...
Bu ülkede işlerin nasıl yürüdüğünü anlamak için , biraz yakın tarih okumak gerek .

Adem Erdoğan
16.06.2013, 03:06
Bence tarihi son 150 yıldan başlayarak okumak gerek. Tarih hazinedir.

Sefer A.
16.06.2013, 04:26
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/gezi_3692.jpg

İstanbulun orta yerinde bunları barındırıyorlar

yeni degil, akp geldi geleli barindiriliyor ;)

Oğuz ZEYTİN
16.06.2013, 11:12
Dün Diyarbakır'da "Kürtlerin Birliği ve Kuzey Kürdistan'ın Geleceği" konulu "Birlik ve Çözüm Konferansı" düzenlendi. Ne televizyonlarda ne de gazetelerimizde bu kepazeliğe karşı bir tepki var (Bugünkü gazetelerden sadece Ortadoğu "ASIL TAKSİM DİYARBAKIR'da manşetiyle çıkmış). Lanet olası yalancı özgürlük ve demokrasi havası, sonunda katillerin hak ve statü aradığı düzeni önümüze çıkardı.

"Bugüne değin yürüttüğümüz varlık-yokluk mücadelesi, var olma neticesiyle dönemsel zaferini tamamlamıştır. Ancak sizlerin de takdiridir ki bundan sonraki aşamalarda bu varlık durumunu nasıl koruyacağımız, geliştireceğimiz ve güvence altına alacağımız meselesi de en azından var olmak kadar önemli bir mevzudur". (Apo İti)

Kuma gömdüğünüz kafalarınızı çıkarın da ne oluyor ne bitiyor bir görün artık. Adamlar adı tatlı aslı zehir "barış süreci"nde boş durmuyor. Birlik için en uygun zamandayız diyorlar. Önce statü, ardından özerklik ve sonunda bağımsızlık diyorlar.

20 gündür Taksim'e (belki) samimi başlayıp ardından bir grup tiyatro oyuncusunun piyesine dönen olayların örttüğü bu tehlikeli gelişmeler inşallah başımıza yeni belalar açmaz.

NOT: Daha önce (25 Mayıs) Ankara'da "Demokrasi ve Barış Konferansı" düzenlenmişti. Diyarbakır'dan sonraki adres, Brüksel. Sonuç ise Erbil'de açıklanacak.
*

@Serdar Atasoy

Hakkı ÖZNUR'un "1993: Örtülü Darbe" adlı kitabını tavsiye ederim.

Lazman
16.06.2013, 12:38
yeni degil, akp geldi geleli barindiriliyor ;)

`sunu okuyunca aklima gecen okudugum bisey geldi.

elemanin teki sormus devlette nasil calisilir otekide akp ye kayit ol hersey halledilir demis. sanki turkiyede oyle seyler olmazdi akp den once. bizim millet, akpye kadar gokten inme melekti,oyle dayicilik amcacilik falan yoktu,oyle seyler yapmazlardi,akp den sonra halk bozuldu.
bunlar bos dusunceler. pkk dun cikmadi,etrafi kirip dokenler dun cikmadi.
insan gormek istedigini gorurmus.
BU olaylar icimizde cok eskiya oldugunu, bide cahillerin bol oldugunu gosterdi.

sadık
16.06.2013, 14:37
bu çakma rahatsızlık oyunlarından varya nefret ederim. bunları istanbulun orta yerinde değil tüm türliyede barındırıyorlar. bunlara rahatsızlık verenlerin canına okuyorlar. bunlar kral oldu kral.

en son aklıma ankara bdp kongresinde ankarada dev ATATÜRK posteri bayrakla birlikte kapatılıp üzerine soysuz terörist apo posteri kaplanmıştı.

http://www.haberler.com/bdp-kongresi-nde-ocalan-posteri-4015005-haberi/

bu olayların en hafifidir. sinirlerim tepeme çıkıyor konuşmak istemiyorum. çakma rahatsızlıktan nefret ettiğim için belirtmeden geçemedim. hükümetin yanlılarının emin olabilirsiniz en az rahatsız olduğu olay pkk olayıdır o gezi parkında.

artık pkklılar yaylalara gelip halka açıklama yapıyor şenliklere katılıyor.
http://www.sondakikahaberleri.info.tr/haber/896366-pkk-lilar-sehre-indi-senlige-katildi

yada kafalarına göre araç yakıp adam kaçırıyorlar.
http://haber.mynet.com/pkk-arac-yakip-iki-kisiyi-kacirdi-702795-guncel/

çözüm süreci fanatikleri terör bitti ortalık sessiz falan diyor nasıl akıl tutulmasıdır bu. neden çözüm sürecinden bu yana pkkya katılım rekor seviyesinde arttı o zaman onların mantığı alabilir belkide bunu benim mantığım almıyor.
http://haber.gazetevatan.com/pkkya-rekor-katilim-sebebi-ise/546157/1/gundem#.UbwnQ0C0xmc.facebook

gezi parkında pkk ifadeleriyle çakma rahatsızlık kusmasın hükümet yanlıları gıcık oluyorum. samimiyetsizliğin daniskası. bunları bu ülkede paşa eden kim. samimiyetsiz çakma rahatsızlık belirtileri. tiksindiriyor beni.

bu gezi parkı bahanesiyle sokaklara dökülen teröristlerle pkk nın arsında hiç bir fark yok. kafa aynı kafa , ikiside birbirlerinden nemalanıyor ....

Bahadır Şimşek
16.06.2013, 15:12
Burada bir video paylaşmak istiyorum.
Bu video 2 sene öncesinde M.Ali Alabora tarafından çekilmiş bir video.
Videonun tarihi aslında 14 haziran görünüyor ama bu sabah videonun orijinalini paylaşmıştım facebookumda ve ne hikmetse yayıncı vatandaş rahatsız olmuş olacakki 3 saat içinde 2 senedir duran videoyu kaldırmış yayından.
Dediğim gibi video orijinalinin aynısıdır ve aslında 13 kasım 2011 tarihlidir.
Buyrun videoyu izleyin, ben yorum yapmıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=ipmUtwaiWUY

bASTURk
16.06.2013, 15:51
Ezberlediğiniz metinleri sürekli kullanmak zorunda mısınız?

Kan üzerinden propaganda yaptığını iddaa ettiğin kesim şehit ailelerinin acılarını en samimi, en eksiksiz ve en olması gerektiği gibi paylaşanlardır!..

Ben onları yanımda görmekten mutluyum...
Onlara laf atanları değil...

Sizi tenzih ederim.Biz Trabzon insanıyız, Karadeniz insanıyız bizim kanımızda genimizde bozukluk yoktur!

O ailelerin yanına taziye için değil de hal hatır sormak için gitsek daha iyi değil mi?

Yetim kalan çocuklarını görüp ağlamak mı olmalı bizim kederimiz,kaderimiz...

Hadi bu hükümet vatan haini yahu 10 defa hükümet değişti,en psikopatından en akiline kadar bakanlar askerler değişti.Değişti de ne oldu o gözyaşlarını dindirebildik mi? 6 aydır tabut görmüyoruz!

Allah aşkınıza dönüp bakın geçen yaz aylarında burada neler paylaşılmış.O günleri mi özledik nedir anlayamıyorum.

Terörist sadece dağda mı? İstanbul'un göbeğinde,Taksim'de dün iki polis silahla vuruldu.Geçen yıl burada,Zeytinburnu'nda bütün Kürtler ayaklandı, dışarı çıkamadık.

Konu terör.Müzakare,diyalog yoluyla çözüm uğraşları verilirken apoyla Mesut Barzani'yle görüşülmeyecek de Mesut Özil'le Mesut Yılmaz'la mı görüşme yapacaklar.Bağımsızlar 12 Haziran seçimlerinde 3 milyon oy aldı.Bunların çocuklarını da kat 10 milyon terörist var ülkede.Hangi birini vuracaksın.40 bin terörist öldürülmüş bugüne kadar ne onlar vurmakla bitiyor ne bizim bir karış toprak vereceğimiz var.Savaşın kazananı,barışın kaybedeni olmaz.Güneydoğu'da insanlar dükkanlarını açıyorlar,yaylalara çıkıyorlar,hayat biraz olsun normale döndü.Orada PKK sempatizanı olmayan milyonlarca insan var onlar da bizim insanımız ve bu süreci sonuna kadar destekliyorlar.

Doğukan Uçan
02.08.2013, 20:34
şehitler ölmez vatan bölünmez

Seslilaz
08.08.2013, 17:18
ARKADAŞLAR BİLİYORSUNUZ Kİ REAL HAYATTA PKKLILARI VURMAK DARP ETMEK KANUNUMUZCA A RTIK SUC OLDU
AMA SANAL ALEMDE BİZ LAZLARTEAM OLARAK BU PKKLILARIN CEZASINI VERİYORUZ..!
HERGÜN BİNLERCE PKKLILARIN PCLERİNE GİREREK HARD DİSKLERİNE KADAR YAKMAKDAYIZ..!
BİZ LAZLARTEAM GENCLERİ OLARAK VATANIMIZA İHANET EDEN DİN IRK MENZEP FARK ETMEKSİZİN
CEZASINI VERMEKDEYİZ...!


http://t1308.hizliresim.com/1d/8/r8vtu.jpg

Ilelioglu
12.08.2013, 01:06
Bu ne ya?

----

Diyarbakır'da açılışı yapılan ve adında 'Kürdistan' bulunan Gençlik Hareketi Derneğinin talelası asıldı.

Bu tabela ilk kez Kürdistan adı bulunan tabela oldu. Dernek Başkanı Serhad Mêrdini, 25 Temmuz'da tüzel kişilik kazanan Derneklerinin Kürdistan ismini tabelasında bulunduran ilk tüzel kurum olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Yargıtay, Şanlıurfa'da bir vatandaşın yeni doğan çocuğuna 'Kürdistan' ismini vermesini onaylarken, Diyarbakır 'da ilk kez içinde Kürdistan ifadesi geçen bir Dernek kuruldu. Merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bürosuna tabela asan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği'nin (Komeleya Tevgera Cıwanên Kurdistanê) açılışını bugün gerçekleştirdi. Derneğin açılışı sırasında Irak Kürdistan Bölgesel yönetiminin kullandığı Kürdistan bayrağı bulunurken, Dernek Başkanı Serhad Mêrdini, giydiği yöresel kıyafetlerle Kürtçe olarak basın açıklaması yaptı. Mêrdini, 2012 yılında yapılan toplantı ile 'Tevgera Civanen Kurdistan' adını aldıklarını belirterek şöyle dedi:

"25 Temmuz 2013 tarihinde tüzel kişilik kazanan derneğimiz, Kürdistan ismini tabelasında bulunduran ilk tüzel kurum olma özelliğini taşımaktadır. Tevger, Kürtlerin ulusal haklarını tartışma konusu yapmadan savunur. Tevger, hak olanın tartışılamayacağını, hiç kimse tarafından da yok sayılamayacağını ve uygun koşullarda bu hakkın kullanılacağını savunur. Tevger, legal demokratik mücadeleyi esas alırken, koşullara göre farklı mücadele yöntemlerini kullanmayı da meşru bir hak olarak görür."

http://www.haber61.net/turkiyede-bir-ilk-154147h.htm

..

Alper Calik
12.08.2013, 05:07
Çözüm süreci, beğenemedin mi :)

Ertan1982
12.08.2013, 12:39
Çözüm süreci, beğenemedin mi :)

milleti iyi uyutuyorlar.reco millete masal anlatiyor.karayilan iti vs. avrupa kanalarinda kendi adamlarina baska seyler anlatiyor.yakinda kokusu cikar.

Bugün bunlari okudum dehset icinde.Oy icin millet nelere göz yumuyor.

http://siyaset.milliyet.com.tr/15-agustos-u-bayram-ilan-ettiler/siyaset/detay/1748760/default.htm

Bana göre bu itlerin asamali planlari var büyük rüyalari icin.Irak oldu su an Surye ayagi ile ugrasiyorlar.onun icin birliklerini oraya kaydiriyor.3.ayak ya türkiye olacak ya iran.Amerikalilar irana müdahele ederse orasi olacak.reco sacmalamaya devam ederse Türkiye.Ama bana göre gene satis gelecekler.Irakta Maliki barzani itini bitirecek.yavas yavas özel birlikleri oralara dogru kaydiriyor.Suriye sinirinda terörist avina yollamais özel birlikler.Ösö ve pyd itlerini avliyacaklar.Kerkük musul zaten namular karsi karsiya.bir kivilcim yeter patlar orasi sonra mehmetci bu it barzani vs. kurtarmak icin feda eder reco.nede olsa büyük ortadogu es bakani kendisi biraz ötmeli.

Oğuz ZEYTİN
23.08.2013, 14:07
Aylar öncesinden analiz edip yazdık; işte yukarıda, önceki sayfalarda duruyor. "Analar ağlamasın"cılar cevap versin bu rezilliklere.

Bu arada son dönemde toprak/arazi kavgası diye yörede öldürülen KORUCU ve YAKINLARI haberlerini sansürleyen TÜRK düşmanı basın bugün, Apo itine ve eşbaşkan Erdoğan'a hizmet ediyor. Peki devran dönecek ve bir gün TÜRKLER iktidar olunca nereye kaçacak? Yerleri Birand'ın yanı!

***

Kışanak ne diyor?

"Türk halkı Öcalan'a dua ediyor."

Eşbaşkan oralı değil. Kızının davetiyesini elden vermeye gittiği Esad'a yüklenmekle meşgul. İki gün önce "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var" derken, şimdi "İsrail'i değil zihniyeti kastettik" diye geri vites atmakla meşgul.

***

O katil, İmralı'da tecrit edilmişken örgüt bu kadar rahat değildi. Önce Zana'ları saldılar. Sonra AB'nin kuzusu olup avukatlarını, yakınlarını Ada'ya göndermeye başladılar. Bu kansızlar tavize doymuyor, doymayacak.

***

TRT 6 açıldığında terör bitecekti hani? Kürtçe kurslar? İlköğretimde Kürt Dili? Üniversitede kürtçe bölümler? Yalanlara bak!

Çözüm mü arıyorsun:

1) Kandil'deki lider kadroyu geberteceksin.

2) Apo'yu tecrit edeceksin.

3) Avrupa'daki sorumluları Sakine Cansız gibi telef edeceksin.

4) Sınırlar içinde alan hakimiyetini yeniden kuracaksın.

5) Barzani'yi beslemekten vazgeçeceksin.

6) Habur başta olmak üzere sınır güvenliğini tesis edeceksin.

Milletlerarası hukuk buna müsaittir. İnsan hakları ve demokrasi palavralarıyla kimse yorulmasın. Demokrasinin beşiği İngiltere'nin GÜVENLİK uygulamalarına ses çıkmazken, meşru savunma hakkımızı kullanmamıza dil uzatılamaz.

***

Bunlar liberal-dinci-kürtçü-avrupacı-komünist kesimlerin hoşuna gitmeyecek, biliyorum.

Onların çözümü gayet basit: İstediklerini verelim. Yani bölünelim.

Tanrı TÜRK'ü korusun!

kopeli
23.08.2013, 14:22
Son 1.5 senede 160 askerimiz intihar ve silah kazası yüzünden şehit olmus.

Pkk ile birlikte anormal derecedeki bu ölümlerede bir çözüm bulunmalı.

Komutanı Askeri zevkine vurur,intihar etti der..Kesinlikle bu olayların üzerine gidilmeli,

Oğuz ZEYTİN
02.09.2013, 07:54
Baris Gunu'nde adinda baris gecen terorist parti temsilcisi:

"Isteklerimiz olmazsa teror ayni siddetle geri doner"

Istek? Teror?

Alin size "baris süreci"

turgutlu
02.09.2013, 11:20
dün kadıköydeydim. pkk lılar toplanmış ellerinde kancık apo posteri ile anırıyorlardı. işin kötüsü yoldan geçenler bile bunları alkışlayıp zafer işareti yapıyorlardı ve bir tane tepki gösteren yok. yaşlı başlı adamlar bile saçı sakalı beyazlamış kıçlarına kısa pantolon kulağında küpe ile barış için elele diye havlıyorlardı.

bu memleket bitmiş. kadıköyde bütün kafeler tıklım tıklım , herkes zıkkımlanıyor ama az ilerilerinde katiller havlarken hiç umurlarında değil.

Doğukan Uçan
02.09.2013, 11:28
dün kadıköydeydim. pkk lılar toplanmış ellerinde kancık apo posteri ile anırıyorlardı. işin kötüsü yoldan geçenler bile bunları alkışlayıp zafer işareti yapıyorlardı ve bir tane tepki gösteren yok. yaşlı başlı adamlar bile saçı sakalı beyazlamış kıçlarına kısa pantolon kulağında küpe ile barış için elele diye havlıyorlardı.

bu memleket bitmiş. kadıköyde bütün kafeler tıklım tıklım , herkes zıkkımlanıyor ama az ilerilerinde katiller havlarken hiç umurlarında değil.

ülke bitmiş

Ertan1982
04.09.2013, 11:38
04 Eylül 2013 - 08:34 Milliyet.com.tr » Gündem» Haber
MİT raporuna göre, PKK çözüm sürecinde şehirlerde örgütlendi
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) terör örgütü PKK\KCK’nın çözüm sürecindeki adımları ile ilgili olarak Başbakanlığa kapsamlı bir rapor sunduğu ortaya çıktı.

MİT raporuna göre, PKK çözüm sürecinde şehirlerde örgütlendi

Mayıs ayında sunulan raporda, PKK’nın görüşmelerin başladığı tarihten itibaren kazanımlarını artırmak için sürekli girişimlerde bulunduğu aktarıldı. Raporda terör örgütünün, kırsalda bulunan yüzlerce üyesini, şehir merkezlerine indirerek yeni yapılanmalara gittiğinin altı çizildi. Buna göre şehirlerde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) kuruldu, örgütün silahlı kanadı olarak bilinen Öz Savunma Birlikleri (ÖSB)’nin hareket kabiliyeti artırıldı. Çalışmada terör örgütü PKK militanlarının mayıs ayı itibarıyla sınır dışına çıkma oranlarının yüzde 20’yi geçmediğine dikkat çekildi. Sınır dışına çıkan teröristlerin çoğunluğunun ise kadın ve yaşlılardan oluştuğuna dikkat çekildi. Raporda bunun yanı sıra PKK’lıların Kandil’den gelen talimat doğrultusunda elindeki silahları sadece üst düzey örgüt liderlerinin bildiği belirli merkezlere gömüyor. Bu noktalarda da çok sayıda silahın ve patlayıcı maddenin bulunduğu kaydediliyor.

http://gundem.milliyet.com.tr/mit-raporuna-gore-pkk-cozum/gundem/detay/1758759/default.htm

Ey saf baris güvercinleri gözünüzü acin.Bunlar baris felan istemiyor,bunun ekonomik ayagi cok büyük.yeterince cahil sürüler bulurlar.Ekonomik olarak yok etmeden bunlar boyun egmez.Reco bunlar ile bana göre anlasti secim zamanina kadar ses cikartmayin bizde sizi rahat birakiriz diye sonrasi Allah kerim kim öle kim kala.

SADECETRABZON61
04.09.2013, 16:10
Çözüm süreci filan hikaye teröristlerin hepsi burada..Şehitlerimizi gazilerimizi düşünsün biraz Başbakan cok değil biraz düşünsün...

turgutlu
13.09.2013, 10:19
Tayyip efendi pkk nın korkusundan açılımı hızlandırdı. Artık seneyede kupayı Kürdistan futbol federasyonundan alırız artık.

Yiğit Gayretli
13.09.2013, 10:29
Eskiden pkk'nın nerede olduğu belliydi. Şimdi nerede olduğunu da bilmiyoruz. Her an patlama, çatışma ortasında kalma, molotofla cayır cayır yanma ihtimalimiz var.

Sağol ya sevgili hükümet. Allah makarnana zeval getirmesin...

turgutlu
13.09.2013, 11:17
Devlet dairelerinde kürtçede olacakmış. Bu böyle gitmez artık birşey yapmalı. Ben hainlerle katillerle kardeş olmak istemiyorum , ben osmanlıdaki "kısasa kısas" adaleti istiyorum.

Oğuz ZEYTİN
13.09.2013, 11:40
Ulkude etnik boluculugun, bombalarla karakol basmanin, Turk bayragi yakmanin adi demokrasi ve baris olmus.

Nasil demokrasiyse bu, Zonguldak'ta Turk bayragi acmak tahrik sayilip yasaklanmis.

Kurt Nemrutlarin, ermeni usaklarinin olusturdugu Divan-i Harp gibi...

Suleyman Naziflerin, Ziya Gokalperin Malta'ya surulmesi gibi...

Bogazliyan Kaymakami'nin adice idamla sehit edilmesi gibi...

Damat Feritlerin, Kambur Izzetlerin ihaneti gibi...

Turk'un intikam gunu yaklasiyor.

turgutlu
13.09.2013, 12:04
Oğuz kardeşim o kadar eskiye gitmeye gerek yok , kck nın anasını ağlatan İdris Naim Şahin açılım süreci uğruna görevden alınmadımı. 80 sene önceki ihanetlerin aynısı bugün yine yapılıyor. Emniyet müdürlüğü yapan biri "dağda ölen pkk lıya ağlamayan insan değildir" diyor ve bu adam hala görevde ama idris naim şahin artık yok. Ama biz varız , biz burdayız , biz heryerdeyiz sadece uygun zamanı bekliyoruz. Bir çin atasözü derki "düşmana sarılacağız , ama bıçağı daha derine sokmak için".

Oğuz ZEYTİN
13.09.2013, 18:18
Serefsiz basin yazmaz, haberlerinde yer vermez.

Gurpinar'da iki gun once ilkyardim ekibine saldirdilar.

Silopi'de tugaya patlayici madde attilar.

Hakkari'de devriye ekibine saldiri oldu.

Bunlarin hepsi son hafta icinde olanlar.

Baris maris hikaye. Barbar, terorist, asagilik, soysuz, kansiz bir guruh var. Onlarin simarikliklarini ceken devlet yapisi soz konusu.

Demokrasi kisvesi altinda, bu kansizlara moral ve ayricalik veriliyor.

Fanatik34
13.09.2013, 23:49
Dizilerle, Yarismalarla, en önemlisi ekonomik rahatlik saglayarak Vatandaslari uyutan, uyuttugunu zanneden Zavallilar..

Tarihten hala ders almamislar, yine ve yeniden, yeni oyunlarla ugrasa durun. Is o raddeye geldigi gün, Türklerin dogusunu izleyeceksiniz (cok meraklisiniz ya) !

Berke6198
15.09.2013, 12:13
"Barış süreci" adlı zırvalıkla, pkk'lılara özgürlük getirdiler...

Türk Bayrağı açan bir vatandaş tutuklanırken, pkk paçavrası açıp, apo bayrakları açıp karakolun önünde protesto yapan itler serbest dolanıyorlar...


Ah canını yediğimin ülkesi, kimlerin eline kaldın...

zekeriyya
15.09.2013, 13:01
Zannediyorlar kibizler sessiz sedasız onları izliyoruz
Türk ü iyi bilir onlar

sarman61
16.09.2013, 06:41
Siyasi mesajlara devam. Hele ki yönetici kişinin belli bir partiye oy veren kişilere gizliden hakaret etmesi de cabası.

Bizim gibi sıradan kişilerin gördüklerini devletin görmediğinimi sanıyorsunuz. Bu kadar saf ayağına yatmaya gerek yok. Onlarda biliyordur elbet Pkk nın uyumadığını su uyur düşman uyumaz ata sözünü ilk okulda öğrettiler daha bizlere. Devlet boşunamı yapıyor güney doğuda kale karakolları. Bunlarda boşunamı sabote etmeye çalışmıyorlar kale karakolları. Bu çözüm sürecini sabote eden kim olur sa güney doğu halkı gözü önünde suçlu olacak. Pkk bu süreçle köşeye sıkıştı bu sürecin bozulmasını istiyor ama bozamıyorlar çünkü bozarlarsa onları destekleyen halktan destek alamayacaklar oranın halkı bu süreci sevdi barış ortamında rahat hareket edebiliyorlar işlerini yapabiliyorlar.Kim istemez barışı huzuru evine işine rahat şekilde gitmeyi. Bu sebeple bu süreci bozan kim olursa halk tarafından lanetlenecektir.

Ayrıca burada ırkçılık yapmakta çok hoş şey değil. Irkçılık yapan arkadaşlarım gelibolu ya gidip orada şehit olanların kütüklerini okursanız şu yazdığınız yazılardan utanırsınız en azından.

sadık
17.09.2013, 07:38
Siyasi mesajlara devam. Hele ki yönetici kişinin belli bir partiye oy veren kişilere gizliden hakaret etmesi de cabası.

Bizim gibi sıradan kişilerin gördüklerini devletin görmediğinimi sanıyorsunuz. Bu kadar saf ayağına yatmaya gerek yok. Onlarda biliyordur elbet Pkk nın uyumadığını su uyur düşman uyumaz ata sözünü ilk okulda öğrettiler daha bizlere. Devlet boşunamı yapıyor güney doğuda kale karakolları. Bunlarda boşunamı sabote etmeye çalışmıyorlar kale karakolları. Bu çözüm sürecini sabote eden kim olur sa güney doğu halkı gözü önünde suçlu olacak. Pkk bu süreçle köşeye sıkıştı bu sürecin bozulmasını istiyor ama bozamıyorlar çünkü bozarlarsa onları destekleyen halktan destek alamayacaklar oranın halkı bu süreci sevdi barış ortamında rahat hareket edebiliyorlar işlerini yapabiliyorlar.Kim istemez barışı huzuru evine işine rahat şekilde gitmeyi. Bu sebeple bu süreci bozan kim olursa halk tarafından lanetlenecektir.

Ayrıca burada ırkçılık yapmakta çok hoş şey değil. Irkçılık yapan arkadaşlarım gelibolu ya gidip orada şehit olanların kütüklerini okursanız şu yazdığınız yazılardan utanırsınız en azından.

Aynen öyle arkadaş. Bir kere bizim ana ve yavru muhalefetler pkk nın bitmesini istemiyorlarki. bit se onlarda bitecek , biri kürt milliyetçiliğinden diğer ikiside türk milliyetçiliğinden nemalanıyor ama kökünü baktınmi hepsi aynı bunların.

turgutlu
17.09.2013, 17:03
Arkadaşlar içimizdeki tatlı su hümanistlerine aldanmayın , yoksa sonumuz bosna hersek gibi olur. Savaştan önce bosnalılarda sırplarla kardeş gibiydiler.

alper*
17.09.2013, 17:06
rTpRH9BQMVs

turgutlu
18.09.2013, 15:00
Ey vatan!

Sen ki bayraktaki kan,
Uğruna şehid düştüğüm can,
Sen ki yüreğimdeki canan,
Dağlarımın ak nergisi,
Varlığımın berzahı, sıratım;
Sen fenafillâhım.
Sen ki gözlerine vurgun düştüğüm güzel,
Sen ki gönlümdeki bismillah,
La ilahe illallah!

Kadir
19.09.2013, 04:34
''Fahişeler vardır, namustan bahseder. Kanaatini ve kalemini satmışlar vardır, vicdandan dem vurur. Vurguncular vardır, ağızlarından fazilet sözü düşmez. Çifte pasaportlular vardır, vatan diye haykırır. Palikaryalar vardır, kahramanlık iddia eder. Bazı iyi niyet sahipleri de bunların hepsine inanır. Gel de bu insanların arasında huzur içinde yaşa.'' Hüseyin Nihal ATSIZ


Gel de huzur içinde yaşa!!

Travelair
19.09.2013, 08:33
Türkiye'de "Vatanseverlik" kavramının acilen geliştirilmesi ve pekiştirilmesi lazım. Kürtlerin haklarının verilmesine karşı değilim. Fakat vatanımı böldürtmem. Devlet bölücü terör örgütü ile görüştüğünü aklından çıkarmamalı. Onların aklında bölmek var. Yokuşa sürüp güçlenmek var. Ellerinde de silah var. Bu iş o kadar basit değil. Tek sözcüyü, temsilciyi örgüt yaparsanız o zaman Kürtleri örgüte yanaştırırsınız, sonrasında da korkarım iç savaş çıkar. Radikalleri ayıralım derken tümden kaybetme riski büyük. Satranç hataya yer vermez. Satranç oynadığınızı unutmayın. Adımlarınızı atarken çok iyi düşünün, dönüşü zor

Travelair
21.09.2013, 21:48
http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=304910

Oğuz ZEYTİN
22.09.2013, 04:23
"Ben Gürcü, eşim Arap"

"Kürt yazar, kürt siyasetçi, kürt çocuğu, kürt bilmem ne..."

Bir hainin ardından İstanbul sokaklarından yükselen ses: "Hepimiz Ermeniyiz"

"Kavm-i necip Araplar"

...

Tüm bunlar demokrasi, özgürlük, liberalizm, çağdaşlık; bizler TÜRK diyince "anneciğim ırkçı" yaygarası.

Korkmayın, sakin olun.

Öncelikle şu ırkçılık endişesinden bir sıyrılın. İnsan, soyunu sevmekle, onun için çalışmakla yadırganamaz, suçlanamaz.

Kaldı ki, Türkçülük harsi, içtimai ve milli bir fikir hareketidir. Bölücü değil birleştiricidir. Yakın tarih bunun şahididir.

Her ne kadar, bu topraklarda milliyetçilik fikrinin bilge isimlerinin buluştuğu ortak nokta DİL - DİN ve VATAN ise de ırk ve kanın da asgari düzeyde kültür kadar yeri ve değeri vardır MİLLET tarifinde.

Hani ülkenin bölünme noktasına gelmesinde "ama onlar da haklı" diyerek verdikçe veresin geldiği kürtlerden bahsederken etnik bölücülük yapıyorsun ya... İşte bunlar farklı.

Bu toprakların asıl sahiplerinin (TÜRKLER), günümüze değin ayrışma ve kavga olmasın diye gösterdiği sabır, anlayış ve soğukkanlılık tükenmiştir. Sizin batılı tanımlamalarınız tıpkı Tanzimat'taki gibi etkisizdir. Bugünkü açılım ve/veya demokratikleşme paketleri 150 yıl önceki fermanlardan farksızdır. İşbu fermanlar imparatorluğun çözülmesine neden olmuş, tüm gayr-i Türk ve gayr-i islam unsurlar dağılmış ve geride milli bir TÜRK devleti kalmıştır.

*

Siz bize ırkçı diyedurun (ki soysuzluktan evladır), TÜRKiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiş bir yosma "vergimizi kürdistana vereceğiz, Türk devletine vermeyeceğiz" zırvasına ne diyorsunuz ak yavrular?

Sen meclisten beslenirken, TÜRK'ün vergisinden maaşı alırken iyi... Vergi vermeyecekmiş. Ne veriyorsun ki? Hayatınız kaçakçılık üzerine kurulmuş.

İstanbul'un pahalı semtlerindeki zengin kürt varlığına ne demeli? Aşiret düğünlerinde ortaya saçılan dolarlar, altınlar...

Bir de asimilasyon iddiaları var ki tamamıyla yalandır. Aksine kürt istilası var bu topraklarda. Her şeyimize soysuzca sahip olma çabası... Selçuklu'nun sancağını paçavraları yaptılar... Nevruz'umuza kirli elleriyle dokundular. Malazgirt'e, Çanakkale'ye ortak oldular.

Mısır'daki Sisi'ye ağlayanlar sanmasın ki biz bu davadan vazgeçtik!

Bir de anadil (ana dili) konusu var. Kitabesi, eseri olmayan uydurukçaya dil diyorlar. Dilmiş... Batılı kavramları kendisine rehber edinenler, AİHM'nin bu konudaki Fransa - Marti ve Hollanda - Fryske içtihatlarına bir göz atsın.

Kitabeymiş... Esermiş... Kadim kürt toprağıymış... O topraklarda atalarının diktiği bir tane kürt helası bile yok. Neresi kadim?

Son olarak "pkk biterse Türk Milliyetçiliği'nden nemalananlar biter" diyen gafiller var.

Tarih bilmez, siyaset bilmez ve matematik de bilmezsen böyle saçmalarsın.

O senin beğenmediğin ve eşbaşkanının ayaklar altına almaya cüret edebildiği Türk Milliyetçiliği'nden nemalanan (!) parti tarihinin en yüksek oyunu "APO İTİ YAKALANDIKTAN SONRAKİ SEÇİMDE" aldı. Susma, konuş şimdi; pkk biterse kim biter acaba!? Haa, kimin zamanında bitirildi, kimin zamanında yeniden dirildi, onu da söyle. Kimler pazarlık yaptı kim mücadele etti, yüreğin yetiyorsa onu da yaz, havada kalmasın. O ki pkk'dan değil Türk Milliyetçiliğinden rahatsızlık duyuyorsun, benim ondan beslendiğimi düşünüyorsun, bitir onu; bakalım ben de bitiyor muyum? Acaba Oslo'da, Habur'da, İmralı'da terörsitle pazarlık edenler pkk'dan güç alıyor olmasın? 21 Mart tarihli açıklamada Apo'nun söylediklerini oku bakalım. Rol paylaşımına dair neler diyor?

Nemalananmış... Ne demekse artık. Biz açıkça Türk Milliyetçisiyiz diyoruz. Senin eşbaşkanın gibi bir gün yahudilerle sevişip obür gün haçlılarla birlikte müslüman kanı akıtıp dinden nemalanmıyoruz.

Köksüz, ilkesiz, seviyesiz adamların ülkeyi getirdiği nokta budur.

Oğuz ZEYTİN
22.09.2013, 04:28
*****

İlker Yazıcıoğlu
22.09.2013, 05:13
Demokratlar!!!!! bunlara da bir kulp bulur sevgili Oğuz merak etme.
Zaten senin yorumundan sonra buraya düşecek adamlar belli.

Bak,şimdi Almanya'da bir gazeteye tam sayfa ilan verildi terörist başı serbest kalsın diye.2 tane terörist partinin vekili bir de demokrat!!!! Vedat Türkali.
Neleri konuşur hale geldik.
Sebep olanların ve de utanmadan,arlanmadan destekleyenlerin Allah bin belasını versin.

Necmettin ALTUNTAŞ
22.09.2013, 05:45
Balkanlar nasıl elimizden çıkmış biraz inceleselerdi bu "demokratikleşme" paketlerinin ihanet paketi olduğunu anlarlardı.ama biz milliyetçiler bütün bu ihanetlere direneceğiz.Irkçı da faişste deseniz şehitler ve kan üzerinden nemalanıyorlar deseniz de bu vatanı pkk ya ve içimizdeki hainlere asla bırakmayacağız.

Harun-61
22.09.2013, 15:45
Polis evine atilan roketlere sevinen ve kac tane polis öldü diyen soysuz vatansever diye gecinen seref yoksunlarini da gördük malesef !!!

.

Kadir
23.09.2013, 05:37
Onlar öyle aptallar ki destekledikleri dhkp-c memlekete egemen olursa(hayal) Atatürk'ü ve cumhuriyeti anında silecek haberleri yok..

SADECETRABZON61
24.09.2013, 19:42
Balkanlar nasıl elimizden çıkmış biraz inceleselerdi bu "demokratikleşme" paketlerinin ihanet paketi olduğunu anlarlardı.ama biz milliyetçiler bütün bu ihanetlere direneceğiz.Irkçı da faişste deseniz şehitler ve kan üzerinden nemalanıyorlar deseniz de bu vatanı pkk ya ve içimizdeki hainlere asla bırakmayacağız.

Alkışlıyorum abi sonuna kadar haklısın.

SamurayLaz
29.09.2013, 10:47
[LAZLARTEAM OLARAK SANAL ALEMDE VATAN HAİNLERİNE CEVABIMIZI VERİYORUZ :cool:


SİKİNTİ YOK LAZLARTEAM BURDA :rolleyes:




AŞIGIDAKİ VİDEOYU İZLEYİN ..!
http://www.youtube.com/watch?v=tyZeTC3U_cE













http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/29/cIt1M.jpg


































http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/29/y0eD9.png

SamurayLaz
29.09.2013, 10:50
Her Zaman Hakkı Savunduğuma İnandığım Davada Hiç Bir Zaman Boynumu Eğmedim Eğmemde...



LAZLARTEAM

























http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/29/y0eD9.png

SADECETRABZON61
30.09.2013, 12:05
Andımız Kalktı.Türküm Doğruyum diyemiyecek kimse Yazıklar olsun.Şu Başbakan Birkez olsun Türk Milleti diyemedi..Türk Kelimesini silerlerse Şaşırmam..

alper*
30.09.2013, 12:11
Milletimiz için hayırlısı olsun.

Oğuz ZEYTİN
30.09.2013, 13:01
Modern zamanların Tanzimat'ı.

Eğer tarih tekerrür ederse, o Tanzimat sonrası neler olduysa, tekrarı da yaşanabilir. Allah'a şükür, Türk Milleti, o günkü yoksulluktan sıyrılmıştır. Ve daha da önemlisi, o gün ihanet içinde olanları, BİR ve KARDEŞ sayma hatasına bu sefer düşmeyecektir.

Artık onlar düşünsün.

*

Trt-6 açılınca terör bitecek!
Kürt dili bölümü açılınca terör bitecek!
Gürmoymak Norşin olunca terör bitecek!
ABD-IRAK-Edip Başer bir araya gelince terör bitecek!
Vs.vs.

Şimdi de Nevruz'u Newroz yazınca terör bitecekmiş.

***

Eşbaşkanın "masamın üstünde kamuoyu araştırmaları var, dokunulmazlık kalkmalı, halk istiyor, teröriste sarılmak kabul edilemez" dediğini unutmadık.

Şimdi teröriste sarılanları, arabuluculuk yapsın diye adaya gönderiyor. Dokunulmazlık ne oldu paşam? Sevsinler demokratikleşme paketini!

Kendi gürcü eşi arap olan Türk'üm demesin zaten. Ama TÜRK'ün nefret ve şiddetinden korksun.

Az kaldı...

Mert Oğuzlu61
30.09.2013, 13:12
Andımız Kalktı.Türküm Doğruyum diyemiyecek kimse Yazıklar olsun.Şu Başbakan Birkez olsun Türk Milleti diyemedi..Türk Kelimesini silerlerse Şaşırmam..



buna oy verenlerin büyük kısmı TÜRK değilki zaten ? en azından benim gözümde değil.


100 TL çıkarıp versem Türk bayrağını çiğner misin desem tabiki diyecek insanlar bunlar, para karşılığı bu tip insanlara herşeyi yaptırırsın. bunların ülke vatan sevgileri cüzdanlarındaki para kadardır.

Ertan 51
30.09.2013, 13:13
Şaka maka Üstad'ın dediği duruma düştük,

Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

Türk milleti çok sabırlı,bana göre vurdum duymaz derecesinde sabırlı,bıçak kemiğe dayanmadan hiç bir şeyi tınlamıyor,daha nasıl dayanacak bıçak kemiğe derseniz demek ki yetmiyor bu tavizler.Kurtuluş savaşında düştüğümüz duruma düşmeliyiz ki yeniden silkinelim.O sebeple ne desek boş,ben bu haline de razıyım iyice Parya durumuna düşmeyelim de.

winner
30.09.2013, 13:25
İki lafından birisi milletim.

Ama hangi millet renk vermiyor.

Sonra "Türk'üm" ile başlayan andımız kaldırılıyor.

İyi uykular, tatlı rüyalar...

Sacit
30.09.2013, 13:32
Türküm Doğruyum, cümlesindeki ''doğruyum'' tartışılır.

Bütün Türkler Doğru mudur ? düşünün

Ertan1982
30.09.2013, 13:48
Baraji düsüreceksen direkt düsür.Amerika ve Ingiltere modeli birsey düsünülüyorsa temsil gücü düsük olur.Bakalim bu Bölge vs nasil birsey.Recodan bekledim bir konusma.Sasirmadim.Simdi secime kadar tartisilrar bribirine küfür ederler TBMM de "Sayin Vekiler".

Ertan 51
30.09.2013, 13:52
Türküm Doğruyum, cümlesindeki ''doğruyum'' tartışılır.

Bütün Türkler Doğru mudur ? düşünün
Renktaş değildir ama mesele o değil,mesele Türklüğün bazı çevrelere batıyor olması.
Yoksa andımızı ne kadar uyguluyoruz ne kadar temsil ediyoruz tartışılır,senin dediğinin bir başka şekli de Müslümanız ama ne kadar uyguluyoruz bundan sonra o da yasaklansın gibi.Yani şimdi kaygılanıp tartışacağımız en son şey o senin dediğin şey,önce nerdeyse suç sayılmaya başlayan Türk demek Türküm demek potasından bi çıkalım sonra ülkenin genelinde olmayan ahlaki değerleri düzeltiriz belki.

Veysel
30.09.2013, 13:53
[LAZLARTEAM OLARAK SANAL ALEMDE VATAN HAİNLERİNE CEVABIMIZI VERİYORUZ :cool:


SİKİNTİ YOK LAZLARTEAM BURDA :rolleyes:




AŞIGIDAKİ VİDEOYU İZLEYİN ..!
http://www.youtube.com/watch?v=tyZeTC3U_cE













http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/29/cIt1M.jpg


































http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/29/y0eD9.png

Hayırlı işler :)

Fatih Öztürk
30.09.2013, 14:26
Yakında Türkiye cumhuriyetinde Türküm diyene 6 ay hapis cezası verilir.

Fatih Öztürk
30.09.2013, 14:34
Memlekette 15 milyon asgari ücretli çalışan var.millet sofrasına et koyamıyor,aç uyuyor bu kimin umurunda?kime ne mavalı anlatıyorsun ne paketi lan ne demokrasisinden bahsediyorsun.

Tolga
30.09.2013, 16:46
Kendi adıma şöyle söyleyeyim. Ben Trabzonspor'a karşı yapılanların ardından çevremdeki tepkilerin de doğrudan katkısıyla Türk Milliyetçiliğimi, Vatan Sevgisini vs. herşeyimi kaybettim.

İnsanların doğrular karşısında tepkisiz kalması bir yana, inandığım sevdiğim insanların doğrunun karşısında durmaya çalışması ve gördüğüm birkaç olay, duyduğum birçok söz var.

Siyaset ve Medya dünyası da buna eklenince ben zaten bazı kişilerle aynı safta yer almadığımı anladım.Yani ben bu ülkenin bölünmüş insanlarından sadece bir tanesiyim.

Ben 3 kez oy kullandım kime attığımın bir önemi var diye biliyordum ama hiçbir önemi yokmuş bunu gördüm.Kime oy verirsek verelim yanlışı seçtiğimizi ve insanların kaderine doğrudan etki ettiğimizi gördüm. Allah Katında bunun hesabını nasıl vereceğimi ise hâlâ düşünüyorum.

Hayatın belirli dönemlerinde ne kadar çok seversek sevelim en yakınımızdakilerin bile acı çekmesi gerektiğini gördüm, belki duygularımı, bazı inançlarımı kaybettim ama bunun gerektiğini gördüm.

Bunların akabinde benimle aynı hiçbirşeyi olmayan insanlarla birlik olamayacağımı, Türk olamayacağımı, başka bir düşüncede de olamayacağımı gördüm.

Hayata dini inançlarını kaybetmeden tek başıma yeterek devam edebilmeyi istiyorum.Başarırım başaramam soru işareti.Ama ben onlarla Türk olamam.Sizlerle Türk olabilirim, Trabzonlu olabilirim ama onlarla olamıyorum.

En başta da dediğim gibi ben buna inancımı kaybettim, bunu o ülkeyi yönetenler başardı.Benim gibiler arttıkça belki parçalanacak ülke belkide yeniden büyüyecek bilinmez. Ama benimle olmayacak . . .

SADECETRABZON61
30.09.2013, 19:51
Bu resim herşeyi açıklıyor kimse masal hikaye okumasın Hey Akpye oy verenler öbür dünyada Şehitlerde Gazilerde Türk Milletide yakanızda.BDP istedi Akp Yaptı ötesi yok.

http://j1309.hizliresim.com/1f/y/t52vz.png (http://bit.ly/c25MCx)

Kadir
01.10.2013, 02:33
TÜRK olmak faşizm, kürtçülük demokratlık oldu..

Ölene kadar faşistim.

Bundan 5 sene önce emekli Özel Harekat Polisi olan bir akrabam yıllarca boşuna çatışmışız, hiç değeri yokmuş verdiğimiz şehitlerin anlıyorum dediğinde ben o insanın gözünde ki hayal kırıklığını görmüştüm.. Yanında ki arkadaşının canını alan katiller kahraman oldu günümüzde..

Yaşar
01.10.2013, 03:23
Ben bir öğretmen olarak çocuklara her sabah ızdırap çektirilen, dolu çantalarla dakikalarca ayakta bekletilen Andımız törenlerinin hiçbir manevi havası olmadığına aksine çocuklara bir külfet olduğuna şahit birisi olarak destekliyorum bu kararı.
Andımızın anlam kazanabilmesi için yapılması gereken buydu bence.
Ben yine çocuklarıma andımızı ögreteceğim ve öneminden bahsedeceğim.
Emin olun ki şimdiki halinden daha değerli bir duruma gelir.
Geçenlerde sokakta ve yüksek okullardaki öğrencilere Andımız soruldu, çoğu bilmediğini söylediler zaten.
Ögrencilik zamanlarında her sabah okumalarına rağmen hem de.
Nasıl ki ögretmen, doktor, asker yemini 1 seferliğine oluyor ve bundan heyecan duyuyir isen, öğrenci andı da o sekikde olmalı.
Şimdi özellikle erkek öğretmenlerin kıyafet yönetmelîğinin elden geçnesi gerekiyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kadir
01.10.2013, 03:29
Ben bir öğretmen olarak çocuklara her sabah ızdırap çektirilen, dolu çantalarla dakikalarca ayakta bekletilen Andımız törenlerinin hiçbir manevi havası olmadığına aksine çocuklara bir külfet olduğuna şahit birisi olarak destekliyorum bu kararı.
Şimdi özellikle erkek öğretmenlerin kıyafet yönetmelîğinin elden geçnesi gerekiyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hocam sen olayı çözmüşsün zaten andımız sırf senin belirttiğin sebeple kaldırıldı..

Milliyetçiliğin ayaklar altına alınmasıyla alakası yok yani.. ;)

Yaşar
01.10.2013, 03:36
Hocam sen olayı çözmüşsün zaten andımız sırf senin belirttiğin sebeple kaldırıldı..

Milliyetçiliğin ayaklar altına alınmasıyla alakası yok yani.. ;)

11 senedir msleğin içindeyim, Andımiz okurken Milliyetcilik duygusu tavan yapan kimseyi görmedim.
Eger bu bir ant ise öğrenci zorunluluktan değil isteyerek okumalı.
Benin baķiş açım budur.
Bunun olayı cözüp çozmemekle alakası yok.
Yakınında ilk okula giden birileri varsa Andımızı sor bakalım, ne diyecekler?



GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kadir
01.10.2013, 03:40
Toplumu Türklükten soğutup ümmet bilincini hakim kılarsanız, her türlü bölücülüğe taviz verip milliyetçiliği öcü gibi gösterirseniz hiç bir öğrenci o dediğiniz duyguları zaten yaşayamaz, yaşayamayacakta..