Tam Versiyonu Görüntüle : Kpss 2008
1-2 Temmuz tarihlerinde KPSS 2006 sinavi var. Kayitlar dün basladi. Yeni girenler ve daha önceden girenler için farkli bir uygulama var basvurularda. Bu baslik altinda KPSS ile ilgili yorumlarinizi bekliyorum. Daha önceden girmis arkadaslar düsüncelerini ve fikirlerini bizimle paylasirsa iyi olur. Devlet 100.000 kisinin alinacagini söylüyor ama bunun % 80'i ögretmenlik ve memurlardan olusuyor. Alan A'nin seçenekleri daha kisitli. Kaldi ki sinava girmeden bile kimin nerelere yerlestirilecegi belli. Baya bi torpil dönüyor aslina bakarsaniz.
Bunun yaninda Kpss sorulari basina verilmiyor. Yani geçmis soru kitapçiklarini görmeniz mümkün degil. Bazi dershaneler hocalarini sinavlara sokarak sorulari ezbere almalarini sagliyor. Sorularin açiklanmamasinin nedenlerinden biride baya bir yanlisligin olmasi.
Diger bir konu yas sinirlamasi. Yukarida söyledigim %80'lik kisim için yas siniri kaldirildi deniyor. Ama uzmanlik yani Alan bilgisi için yas siniri devam ediyor. 30 yas siniri bana çok acimasiz geliyor. Tamamen kaldirilmasi yerine bunun 35'e çikarilmasi daha iyi olur.
Evet sizlerin yorumlarini bekliyorum...
Egitim fakültesi mezunuyum 2 kere bu sinava girdim.Alanimla ilgili tek bir soru çözmedim.Sinavdaki sorular salt kitap bilgisi vakti olan,ezberi kuvvetli olan rahat yapar.Iyi ögretmenleri seçecek tek bir soru yok.Atamalar yapilirken ögretmenligi uygun mudur diye bakilmak yok.
5 yillik tezsiz yüksek lisansin ilk kurbanlarindanim.Fen-Edebiyat fak. 4yilda gördügü ders programini,biz 3,5 yilda aldik.Geri kalan 1,5yil sadece egitim dersi aldik.4. ve 5. sinifta haftanin 4 günü okula gittim.Ne oldu aldiklari uyduruktan formasyonla(nasil aldiklarina birebir sahidim.Hiç ögrenciyle tanismadan al diger siniftan föyü)fen-edebiyt fak. ayni statü.Onlarin ders programini gördügüm halde benim ögretmenlik disindadiplamam geçerli degilken;onlar benim tek imkanima sahip.Ben fen-edebiyatlara karsi degilim sistemekarsiyim.kpss tam bir fiyasko;atanamadigim için degil(bu sene zaten atamiyorlar) o sorularda iyi ögretmenlik yapabilecek kisilerle yapamayacak kisilerin ayrilmadigina inandigim için.
Bu sinavi yeni gelir kapisi olsun diye olusturuldugunu düsünüyorum. Sorularin niye yayinlanmadigini anlamiyorum.
Kpss bundan once oldugu gibi bu yilda kurbanlarini secmeye devam ediyor. Hem de cogaltarak. Bu yilda ben eklendim. Ama ben pek umutlu degilim. Cunku bolumum geregi (Almanca ogretmenligi) atamamiz cok kisitli sayida (yanilmiyorsam 40 veya 50. Ama bunun bu sene 10 kisiye dustugunu soyleyenlerde var. Henuz kitapciga göz atamadimsmileys/smiley5.gif) tamamiz var ya da yok. O yüzden ben bu sinava sadece ortami ogrenmek ve Kpss nin nasil bir sinav oldugunu ogrenmek icin girecem. Yukaridaki arkadasima sistem carpikligi hakkinda tamamen katiliyorum. bir örnekte ben vereyim. Bundan once bizim bolumden mezun olan arkadaslarimiz aldiklari ingilizce sertifikalariylar ingilizce ogretmenligi yapabiliyordu. Ancak yeni bir yasacikarilmis sanirim. Bu yasayla bu hak ta elimizden alinmis yani nerdeyse gereksiz yere 5 yil üniversite siralarinda kendimizi harab etmis olduk. Bu hakki Fen-edebiyat fakultesi ingiliz dili ve edebiyati okuyan kisilere vermisler. Bunda ne var diceksiniz ? Biz bu zaman kadar hep egitimde egitimcilerin kalitesizliginden yakindik. Onlar aldiklari 6-15 aylik uydurma formasyonlarla (biz bu formasyonu 4 senede aliyoruz) ogretmen olarka karsimiza cikyorlarl. Yeni ogretmen olmasi gereken bizler ogretmen olamiyorken sikistirilmis bir programla ne kadar saglikli olabilecegi dusunulmeden verilen bu formasyon derslerini alan kisiler olabiliyor. sistem carpikligi daha OSS ye girerken baslamisti aslinda. Inglizce dil puaniyla Almanca kazanip almanca okumak .. Sistemin ne halde oldugunu buda gösteriyor acikcasi. Yillardir kalitesiz egitimcilerin verdigi izdirabin son bulmasi icin once egitimcinin hakkini egitimciye digerlerinin haklarinida onlara vermeleri lazim. Yoksa bu zaman kadar cektigimiz cileleri cekmeye devam edecegiz ne yazik ki !.smileys/smiley5.gif
U.Sadıkoğlu
29-04-2006, 09:24
giren herkeze basarilarsmileys/smiley32.gif
bahadiroglu
29-04-2006, 14:24
aile baskisiyla girebilirim.
ama hiç girmeye niyetim yok.bana kalsa hiç girmeyecegim ama ailem gir deyince bari tatmin olsunlar diye girebilirim.
sinava 2 gün kaldi,hala giris belgem gelmedi.sinav sabahi gelcek heralde.basliyacam ösym'sine de sinavina da...
Berk Akçay
28-06-2006, 14:47
sen çalis çabalas ÖSS sinavinin kazan egitim fakültesini kazan herkez sana ögretmen gözüyle bakicak ee sonra mezun oldun karsina bir sinav daha bune bu ne demek bukadar büyük terbiyesizlik yok bu kadar saçma bi sinav sisitemi sanirim türkiyeden baska ülkede yoktur smileys/smiley7.gif
sen çalis çabalas ÖSS sinavinin kazan egitim fakültesini kazan herkez sana ögretmen gözüyle bakicak ee sonra mezun oldun karsina bir sinav daha bune bu ne demek bukadar büyük terbiyesizlik yok bu kadar saçma bi sinav sisitemi sanirim türkiyeden baska ülkede yoktur smileys/smiley7.gif Hepimiz ayni dertten muzdaribiz meslek(renk)das
3-4 gün kaldi. Kayis kopmus bulunuyor bende...
Cumartesi Yildiz Teknik, Pazar ITÜ'de giricem...
Hepinizin bu sinavda basarili olmaya yetecek kadar çalistiginizi tahmin edebiliyorum. Gerisi artik biraz da sansa kaliyor. Hepinize bol sans.
Hakkinizda hayirlisi ne ise öyle olsun.
Berk Akçay
28-06-2006, 23:34
Allah herkesin yardimcisi olsun kardeslerim
Ben acikcasi sinavdan beklentim olmadigi icin calismadim. Cunku atama sayimiz "0" yaizyla "sifir".. O yuzden benim icin sadece formalite ve o sinav havasini yasamaktan ibaret olacak.
Amasyali
29-06-2006, 00:44
Neyse ki öyle bir derdim olmayacak. Ama bizim de TUS var. Ömür biter sinav bitmez.
Alin bir soru. :)
Kamu harcamalarinin artisinda bürokrasinin etken neden oldugunu ileri süren maliyeci asagidakilerden hangisidir?
<LI>Colin Clark</LI>
<LI>Solomon Fabricant</LI>
<LI>D.Pyle</LI>
<LI>J.M.Buchanan</LI>
<LI>Niskanen</LI>
Valla benim alanima girmio. smileys/smiley36.gif
#10 Fietra
29-06-2006, 02:14
KPSS sinavinin bir sorusu daha eglence konusu olmustu genel anlamiyla soru su sekilde:
Özgür 26 tane kalem alirsa 1.100.000 Tl'si kaliyor,23 tane kalem alirsa 3.500.000 Tl'si kaliyor.Peki Suat'in parasi ne kadar?smileys/smiley1.gif
ozcilingir
29-06-2006, 03:32
CEVAP ;21900 TL
AtalaY_BuğrA
29-06-2006, 16:12
Bende dün itibari ile Kpss-2 Adayi olmus bulunmaktayim. Hem bakacam kendimi deneyecegim seneye için hemde bakarsiniz kazaniriz 657 ye tabii bir devlet memuru olurumsmileys/smiley36.gifBakalim okurken çalisma hayatina da atiliriz kafadaki projeleri hayata geçirmek için maddiyat lazim biraz.smileys/smiley1.gif
ati projelerini anlat 657 olmaz o isler çorlu ya gel de sinava çalistiralim senismileys/smiley4.gif
evet arkadaslar sayili gün geldi çatti sonunda
hafta sonu sinava girecek olan tüm arkadaslarima
yürekten basarilar diliyorum
iyi dileklerde bulunan arkadaslara tesekkurlerimiz sunuyorum. smileys/smiley4.gifSinav gelse de bitse . smileys/smiley4.gif
Girecek olan arkadaslarin sinavi basarili geçer.Benim bölüm gibi 0 kisi alacak bölümlerede subat atamasinda kadro açilir insallah.(kendim için umudum yok çünkü açilsa bile 90 civarinda puan almam gerekiyor.)
SInava sadece girmek için giriyorum.Birde mucize bekliyorum 90 almak için.
sinav geldi çatti.artik yavas yavas çalismaya basliyayim,gece uzunsmileys/smiley4.gif
Girecek olan arkadaslarin sinavi basarili geçer.Benim bölüm gibi 0 kisi alacak bölümlerede subat atamasinda kadro açilir insallah.(kendim için umudum yok çünkü açilsa bile 90 civarinda puan almam gerekiyor.)
SInava sadece girmek için giriyorum.Birde mucize bekliyorum 90 almak için. Bende ayni durumdayim. Kadromuz hic yok ve sirf sinava girmis olmak ve kendimi denemek icin giriyom sinava. Bakalim bu KPSS nin atmosferi nasil oluomus smileys/smiley4.gif
sinav komsunun bozuk alarm kornasi nedeniyle uykusuz nedeniyle olusan bas agrisiyla beraber atlatilmistir.Insallah diger giren arkadaslarin sinavi iyi geçmistir.Mucize beklentim diger sinava kaldi herhalde.Ilk defa mat. 5 soruyu bos biraktim.Yakin degerler buldum sallamak istemedim.Egitim bilimlerinde 5 bos var.Seneyede sinav yollari görüldü.
Sinavda yaklasik bi yarim saat uyukladim. Ama sorulari bitirip 40 dk once ciktim smileys/smiley36.gifArtik ruyamda ne gorduysem smileys/smiley36.gifTamda hatirlamiyorum.smileys/smiley36.gif
AtalaY_BuğrA
16-10-2006, 22:48
Bugün KPSS 2 acıklandı. Sınava girenler ne yaptı öğrenelim :)
iyi bi seyler yapsaydi bagira cagira yazardi kaya :)
ben 2004 te girmiştim ve 88 puan almıştım, düz lise mezunlarına o zaman pek kadro yoktu ama belki bu sene olur bi memurluk.. hem üniversite hem memurluk ne hoş olur.. :) ...
galyanlim
17-10-2006, 21:08
yaşasın be abim 83 puan almış
ben 2004 te girmiştim ve 88 puan almıştım, düz lise mezunlarına o zaman pek kadro yoktu ama belki bu sene olur bi memurluk.. hem üniversite hem memurluk ne hoş olur.. :) ...
Abi etrafimda ornek cok bu ulkede 1 tasla iki kus vurdurmuyorlar.Cocuk Bilgisayar Muhendisliginde okuyor hemde ayni universitede memur olmasina ragmen okulu birakmak zorunda kaldi.Ama insallah Allah(c.c.) kalbine gore versin.
niye bırakmak zorunda kaldı anlamadım okulu,, ben öğretmenlik okuyorum ve memur olursam kpss ye girmeden kurumlar arası geçişle öğretmen olabiliyormuşum yani baya avantajlı oluyormuş,, hayallerimi yıkma şimdi
Arkadaşlar bu puanlar kpss1 için mi kpss2' mi ve alan mıdır yoksa gk-gy'mi?
bu kpss hıkaye ya 90 alıp hala açıkta kalanlar var 65 le yerleşenler var benım kanım devlet memuru olamadım dıye fazla uzulmeyın ozel sektor her zaman kısıyı gelıştırır eee garantısı yok deyeceksınız o kadarda olacak sen ne kadar ıyıysen senden kralı olmaz
AtalaY_BuğrA
18-10-2006, 00:27
Sen ne yaptın Ati?
Bende 85 aldım. Tahminimden az geldi bakalım ne yapacaz.
benim arkadaş 90 aldı,12 bin küsür falan oldu.girerim kesin diyor.
benim ablam 81 almıstı bişiy cıkmadı bu grisnde 85 aldı bakalım ne olucak ama bi tanıdıkta 67 ile girdi öyle bişiyde war
en azıından özel sektöre nasıl gireceğin belli bunu kestiremiyosunda :D
AtalaY_BuğrA
31-10-2006, 18:25
benim arkadaş 90 aldı,12 bin küsür falan oldu.girerim kesin diyor.
Barışım arkadaşın imam hatip mezunu ise kesin girerde bir branşı yoksa zor girmesi. Kpss tercih formunu alanlar görmüştür en çok alınan yer diyanet işleri başkanlığı. Ortaöğretim,önlisans ve lisans olmak üzere 15 sayfalık kadro açılmış yani kadro acılan yerlerin toplamı 15 sayfa kadar. İstanbulda benim girebileceğim bölümün kontenjanı ise 10 kişi.
Kpss formu bile Türkiye'deki birçok şeyi açıklıyor .
Sacit Ayaz
31-10-2006, 19:10
bu kpss hıkaye ya 90 alıp hala açıkta kalanlar var 65 le yerleşenler var benım kanım devlet memuru olamadım dıye fazla uzulmeyın ozel sektor her zaman kısıyı gelıştırır eee garantısı yok deyeceksınız o kadarda olacak sen ne kadar ıyıysen senden kralı olmaz
kendimizi avutuyoruz resmen,milletle dalga geçiyolar :mad:
arkadaşlara kesinlikle katılıyorum,formu aldım ve de kendi gözlerimle bizzat gördüm.diğer bölümlerden birer ikişer kişi alınırken diyanet işleri için
ne kadar kadro açmışlar öyle ya:( ne umutlarla bekledik halbuki bu
atamaları,yani umutlar yine boşa çıktı.ama yine de başvuracak arkadaşlara
bol şanslar diliyorum
arkadaşlara kesinlikle katılıyorum,formu aldım ve de kendi gözlerimle bizzat gördüm.diğer bölümlerden birer ikişer kişi alınırken diyanet işleri için
ne kadar kadro açmışlar öyle ya:( ne umutlarla bekledik halbuki bu
atamaları,yani umutlar yine boşa çıktı.ama yine de başvuracak arkadaşlara
bol şanslar diliyorum
Hiç sorma "imam hatip" ve "kuran kursu" ile ilgili ne kadar yer varmış...
birilerinin kadrolaşma çabaları dicem ama olmıcak şimdi!!
Arkadaşlara kolaylık versin Allah(cc)
Barışım arkadaşın imam hatip mezunu ise kesin girerde bir branşı yoksa zor girmesi. Kpss tercih formunu alanlar görmüştür en çok alınan yer diyanet işleri başkanlığı.
ne kadar kadro açmışlar öyle ya:(
Hiç sorma "imam hatip" ve "kuran kursu" ile ilgili ne kadar yer varmış...
birilerinin kadrolaşma çabaları dicem ama olmıcak şimdi!!
Arkadaşlara kolaylık versin Allah(cc)
yaa arkadaşler lütfen biraz insaf yaa, adamlara zaten öss'ye giriş hakkı tanımıyorlar, siz doktor,mühendis,mimar,avukat,hakim olamazsınız diyerek ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar bari bırakında kpss'de biraz fazla kadro verilsinde imamlık yapsın adamlar bu kadar acımasız olmayın lütfen,, şimdi siz imamhatiplilere fazla kontenjan verildiğinden bahsediyorsunuz amma öss'de de sizlere onlara verilmeyen çok ama çok fazla kontenjan veriliyor, işin bu tarafı hiç umrunuzda diil dimi:(
yaa arkadaşler lütfen biraz insaf yaa, adamlara zaten öss'ye giriş hakkı tanımıyorlar, siz doktor,mühendis,mimar,avukat,hakim olamazsınız diyerek ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar bari bırakında kpss'de biraz fazla kadro verilsinde imamlık yapsın adamlar bu kadar acımasız olmayın lütfen,, şimdi siz onlara fazla kontenjan verildiğinden bahsdiyorsunuz amma öss'de de sizlere onlara verilmeyen çok ama çok fazla kontenjan veriliyor, işin bu tarafı hiç umrunuzda diil dimi:(
Bende zaten öss'de ki durumu kesinlikle karşıyım arkadaşım. Puan kesintisi haksız bir durum. Ama bu konu çok farklı.
Bende zaten öss'de ki durumu kesinlikle karşıyım arkadaşım. Puan kesintisi haksız bir durum. Ama bu konu çok farklı.
abi ne farklı olacak yaa, zaten tüm hayallerini söndürmüşler adamların bırakalımda bari imam olsunlar ne olacak ki, sizlerin şu sözleri onları ne kadar yaraladığının bi farkında olsanız...
abi ne farklı olacak yaa, zaten tüm hayallerini söndürmüşler adamların bırakalımda bari imam olsunlar ne olacak ki, sizlerin şu sözleri onları ne kadar yaraladığının bi farkında olsanız...
Arkadaşım siyaset yasak forumda. Fazla irdelemek istemiyorum. Hükümete teşekkür ediyorum açılan kontenjanlar için...
Biz burada farklı şeylerden bahsediyoruz. İmam Hatip mezunlarına karşı değiliz. Böyle bir hava estirme şimdi bu başlıkta. Allah daha iyi meslekler nasip etsin onlara ama şuan durum farklı...
görünen köy kılavuz istemiyor ama üzerine bi kaç söz edeyim..
herkes tercihini kendisi yapıyor...bir öğrenci ilkokul sonrasında şartları kabul ederek tercihlerini kullanıor ve istediği iliseye yerleşior..imam hatip liselerine giren arkadaşlarda her şeyin bilincinde oalrak yapmalıdır tercihlerini bu bir..
ikincisi..eşitlikten söz ettin..sadece imam hatip liselerine mi uygulanmaktadır bu puan kesimi..meslek liseleri de aynı vaziyette değiller midir...onlara iki yıllık bi üniversite şansı tanınmış evet ama ne kadar yeterli ve ne kadar geçerlidir bu varın siz düşünün..o zaman imam hatiplilere tanınan bu haklar diğer puan kesimi uygulananlara da tanınsın!!
şu da var ki ben bir süper lise mezunuyum...lgs sınavında dönemin puanlama sistemine göre 768 puan aldım ve açıkta kaldım!!!ancak tekirdağda okuan bi öğrenci 690puanla anadolu lisesi bir kenara öğretmen lisesine girebilmekteydi!!ve yds de 100 soru üzerinden ben 95,bu öğrenci 80-85 yapmasına rağmen öğretmenlik bölümlerine girerken +24puanlık(aşağı yukarı) avantajıyla benimle eş vaziyete,hatta belkide benden üstün duruma geçiordu..sence bu adil mi???
hepimiz bazı tercihler yapıoruz..şartlarını kabullenerek...biz de isteriz ki öyle bir sistem oluşturulsunki herkes eşit koşullarda girebilsin sınavlara,eşit düzeydde faydalanabilsin haklardan..ancak bu günümüz eğitim sisteminde mümkün değil..daha uzun bi süre de mümkün olmayacağı açık...
burda bahsettiğimiz konuda amacın ne olduğunu ifade edemeyeceğim açık açık malum kurallar..anca kdaha önce de söledim şimdi de söylüyorum....eşitlik dağıtmaya çalışırken bazı kesimler kayırılıyorsa burda eşitlikten söz edemezsiniz bu açıkça kadrolaşmadır!!biz acımasız değil gerçekçiyiz..kimseyle alıp veremediğimiz yok...imam hatipli biçok tanıdığım var onlara karşı kinim olduğundan mı böyle konuşuorum sanki...saçma..eğer bin tane fizik mezunu arasından 3-4 kişi alınıp,öbür yandan başka mezunlara bu denli kontenjan boşluğu yaratılırsa biz de konuşuruz kimse kusura kalmasın...
AtalaY_BuğrA
01-11-2006, 10:53
Kardeş sen neden bahsediyorsun? BEnde Anadolu teknik lisesi mezunuyum. Benim hayallerim yıkılmadı mı sanki. BEni yaralamıyor mu sanki. 4 sene okul okuyorum.Elektrik öğretmeni ünvanı alıyorum. Atama sayısı sadece 4 (yazıyla dört).
Ona yazıkda bana değil mi. BEn keyfimden mi giriyorum kpss2'ye biliyorum ki okul bittiğinde kapının önüne konmuş bir şekilde olacağım.Değişik çıkış yolları arıyoruz ki okul bitecek daha fazla yük olmayalım ailemize diye.
Hİç kimse bana öyle böyle demesin senelerden beri bu işin içinde eğitim zayiatı olanlardan bir tanesiyim.
evet imam müezzin vaiz alıyon tamam demekki açık var peki diğer meslek lısesı mezunlarına nıye iş yok neden az kontenjan var
neyse ilk yerleştirmede yerleşemeyenler uzulmesın çunku butun kurumlar daha sonra elemen alacak nede olsa seçim arefesındeyız bol bol eleman alırlar ama nereye kımı alırlar onu zaman gosterecek
@gamze
herkes sonunu bilerek seçimini yapıyor diyorsun ama yanılıyorsun, şimdi zaten öldürdüler o okulları pek gelen yok ama burada asıl mağdur olanlar farklı, ablamdan örnek vereyim sana, lise son sınıfa kadar böyle bi uygulama yoktu ve ablam mezun olacağı vakit puan kesilme olayı başladı ve hemen o yıl için geçerli oldu, sonuç mu eğer puanı kırılmasaydı ablamın ilk tercihi olan ankara ünv. rehberlik gelecekken bu uygulamanın yüzünden son tercihi olan ilahiyat geldi, yani şöyle düşün sen 4 sene süper lisede okuduktan sonra mezun olacağın vakit bi kanun çıkıp süper lisede okuyanlara 60 puan düşük verilecek dense ne hissederdin, üstelik ablam cinsiyetinden dolayı imamda olamıyor...!
meslek liselilerden bahsetmişsin evet imamhatipi katledelim derken onlarda kurban edildi, ama dediğin gibi onların bi sınavsız geçiş hakkı var.. kpss'ye gelince imamhatipe tanınan hak onlarada tanınsın diyosun ama umarım yazını yazmadan önce tercih formunu görmüşündür, tüm kontenjanlar zaten hep meslek liselilerine tanınmış ben düz lise mezunu olarak 88 aldım ve yazcak kadro bulamıyorum tüm kadrolarda meslek liseli olma zorunluluğu var..
aöl konusunda ise hemfikiriz bende aldıkları puanın adil olmadığını düşünüyorum,bende öğretmenlik okuyorum ve benim sınıfımda benden 20 puan az alan adamlarla okuyorum, hiç hoş diil ama yinede en azından onlar bi sınav kazanmışlar ortasonda, hoş görülecek bi tarafı var yani..
bide kadrolaşmadan bahsediyon ama galiba sen imamhatiplere ne kadro verildiğinden habersizsin, ya adamlara verdikleri kadro memurluk falan diil imamlık bee, ya imamlığın ne kadrolaşması olacak, imamlığa imamhatipliler kadrolaşıyor demek sencede biraz komik olmuyormu.. kadrolaşmayı bu adamların puanı yettiği halde doktor,avukat vs. yapmayarak kimin yaptığı ortada yanılıyormuyum...
son olarak fizikçi örneğindede kendinle çelişiyon, kardeşim sen o bölümü seçerken bilmiyon mu 3-5 kişi alındığını ihtiyaç olmadığını ne diye seçiyon o halde o bölümü.. hani demişin ya şartları kabul ederek seçim yapıyor herkes diye fizik bölümünü seçiyorsanda şartlar bu maalesef..
saygılar
sana kadrolaşmadan ne kasteddiğimi anlatmayacağım..anlatamayacağım!!ama belliki ablandan ötürü bir hassasiyetin var!normal karşılarım..
fizik olayından ne kastettiğimi anlayamayışın ilginç..ihtiyaç olmadığını bilmelerine rağmen neden okuyorlar gibi bir yorumla kendimle çeliştiğimden bahsetmişsin!!saçma..adım gibi biliyorum ki bu memlekette ilahiyatçıdan çok fizikçiye,kimyacıya,matemetikçiye vs. ihtiyaç var!!okulların vaziyeti ortada..eksikler ortada...4yıl fizik okuyan öğrenci aleni kontenjan kayırmasıyla! açıkta kalıor!!!yazık!!!şartlarını bilerek gelmeyle ne alakası varki bunun..şartlar ortada...açık çok..okullara ÖĞRETMEN gerek...ama haklısın neden düşünmezki arkadaşlarımız camilerimize imam almamız çok daha önemlidir!!kimseyi aşağılamak değiil niyetim yanlış anlaşılmasın...her geçen gün hayırseverlerimiz camiler yaptırmakta!!okul olamayan köyde 4-5 tane cami..cemaatsiz camiler...ve onlar için açılan(!) kontenjanlar..haklısın..öğretmene ihtiyaç olmadığını görmeliydiler..görememişler(!)
ablana gerçekten de yazık olmuş..buna söz etmiyoruz zaten!!bunun doğru olmadığı açık..o da talihsiz bir döneme denk gelmiş..tıpkı bizim son senemizde önümüze konulan sınav sistemi gibi değil mi??adalet yok değil mi??yok evet..ancak sözümün ardındayım..o kontenjanlardan bugün yararlanacak olan öğrenciler her şeyi düşünmek zorundalar..hepimiz düşünmek zorundayız..seçimler önemlidir...seçimler çok önemlidir!!!
fizik bölümü seçerken bilmiyon mu 3-5 kişi alındığını ihtiyaç olmadığını ne diye seçiyon o halde o bölümü..
saygılar
Bu sene atama yapılmayan biyolaji öğretmenliği mezunu olarak kendi adıma cevap vereyim.
Kazandığım seneden mezun olacağım seneye kadar hocalarımız bize,atamada öncelik bize verileceğini çünkü bizim özel programla yetiştirdiklerini söylediler.(Orta öğretim öğretmenlikler kazandığım sene 5 yıl oldu ve diplamalarına tezsiz lisans mezunu yazıldı.)Ben inadım mı hayır zor atanacağıma biliyordum ve hep itiraz ettim.
Bilmediğim dalga geçer gibi kadro açaçaklarını yada hiç açmayacaklarıydı.Niye okudum; sadece benim severek ve başarıyla yapacağım bir meslek olduğuna inanmam.
Bu sene İstanbul'da en az 500 biyoloji öğretmenine(Üsküdar,Beykoz,Kadıköy İlçe müdürleri söyledi)ihtiyaç var iken hiç atanmamasını(sözleşmeli olarakta 20),geçen sene Diyanetten 1000 kadar kişiyi MEB kadrosuna geçirilmesini anlamıyorum.(Bu cümlemi siyasi olarak alglayıp cevap verilmesin.Milli Eğitim konusunda ben bütün hükümetleri hatalı buluyorum.En başta bir Milli eğitim politikası hazırlanıp,uygulamadıkları için)
Başıma geleceklerini az çok bilmeme rağmen şunları anlayamıyorum:
-Ücretli öğretmenle nasıl eğitim verilecek?(Ben de ücretli öğretmenlik yapıyorum.Baharda neden dersanelere özel okullara başvurmadığım için hala zılgıt yiyorum.Nasıl olsa evdekiler-seni unuttum unutulacak gibi değilsin ama.Görüşmeden önce yazıyı okursan aramızda sır tamamam mı?-okumayacak.Anne baba bilerek yazın başvurdum.Ben dersanelerdeki,özel okullardaki eğitime inamıyorum.Ne yapıyım su katılmamış idealistim-ya da başkalarına göre saf-.Bu sene atanırımda aynı çileyi bir daha çekmeyiz.)
-Neden kadro açamamaktan şikayetçi olan M.E.B.'e diğer bakanlıktan kadro geçişi yapılıyor?
-Neden özellikle ortaöğretim için öğretmenliklerinin alımında sorun var?
-MEB bu kadar biyoloji öğretmeni açığı(emin olduğum öğretmenlik diğer branşlarda da yanı sorun olduğunu tahmin ediyorum) olacağını nasıl hesaplayamadı?
lisans kadroları:
http://www.memurlar.net/common/documents/208/lisans2006_1.htm
önlisans kadroları:
http://www.memurlar.net/common/documents/211/2006%20Önlisans%20Kadroları.htm
ortaöğretim kadroları:
http://www.memurlar.net/common/documents/212/2006%20Ortaogretim%20Kadrolari.html
memurlar.net'ten alınmıştır.
arkadaşlar birde işkur internet adresine de bakmanızı tavsiye ederim:
http://www.iskur.gov.tr/mydocu/D_anatalep.html
son başvuru tarihi 13.11.2006 (bu tarih işkur içindir)
Allah herkese, gönlüne göre versin...
@gamze
neyse renkdaşım konuyu uzatmaya gerek yok, sana tavsiyem her söylenene inanma imkanın varsa doğruluğunu araştır sonra yargılara varmaya çalış,,,
bak burada kime ne kadar kadro verildiği yazıyor,
http://www.memurlar.net/common/documents/212/2006%20Ortaogretim%20Kadrolari.html
buradaki diyanet dışındaki tüm kadrolar meslek liselilerine ait.. belki burdan fikrinde bi değişiklik olur..
şunuda belirteyim ben şu ana kadar hiç bi köyde okul olmayıpta 4-5 camii olduğunu görmedim bilmiyorum belki sizin oralarda öyledir!.. bu tür sözleri ortaya atanların kendilerinin bile inanmadığı bir olaya sizleri inandırması çok acı, ülkem için umutlu olabilirsin Türkiye'de artık okul yaptıran hayırsever çok var..
@hayat
ben fizik yada biyoloji gibi alanlardan atama yapılmasın demiyorum benimde bu bölümlerde okuyan dostlarım var tabiiki üzüntü verici, bu atama yapılmayışının nedenini ben tam olarak bilmiyorum ama bildiğim yada inandığım yada inanmak istediğim böyle olması gerektiği... duam seninde yakın vakitte muradına ermen olsun, ülkemiz birçok şeyde olduğu gibi bu konulardada çoook gerilerde ne diyeyim güzel ülkemi bu 83 yıldır kısır tartışmalarla uğraşarak bu hallere getirenler utansın,,
arkadaşlar!!
bugün saat 10:00 da ösym sonuçları açıkladı.!
saat 10:30 da ösym sonuçları geri çekti??
detayları www.memurlar.net (http://www.memurlar.net) ten öğrenebilirsiniz..
gene bişeyler dönüyor hadi hayırlısı??
evet gene bişeler donuyo hadı hayırlısı umarım bırılerının hakkı bırılerıne verilmez bu şekılde yaparak mılletı huylandırmanın ne anlamı var anlamadım
AtalaY_BuğrA
16-11-2006, 13:38
Kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacaklar için 2006-KPSS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına ara verilmiştir. Daha sonra tekrar açıklanacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
Dİyor sitede ne iş bu ya?
İdari Yargı Hakimliği sınavı yapıldı, sonuçları açıklandı ve sınav iptal edildi...
Harikasınız!..
Kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacaklar için 2006-KPSS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına ara verilmiştir. Daha sonra tekrar açıklanacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
Dİyor sitede ne iş bu ya?
Sıralama hatası olmuş bir iki güne kadar tekrar açıklanacakmış.
Hatalı Olabileceği Söylenen Taban Puanlar
ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI (http://www.memurlar.net/common/documents/248/TBL1_ORT.pdf)
ÖNLİSANS MEZUNLARI (http://www.memurlar.net/common/documents/248/TBL2_ONL.pdf)
LİSANS MEZUNLARI (http://www.memurlar.net/common/documents/248/TBL3_LISANS.pdf)
Ben önlisans listesine göz gezdireyim edim, orada gerçekten de hatalı durumlar vardı, açık kalan kontenjanlar vb... Bakalım yeni düzenlemeyle bu puanlar nasıl değişecek?
Sonuçlar düzeltilip ÖSYM web sitesinde (http://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=613)tekrar yayınlanmış, ve taban puanlar aşağıdaki gibi düzenlenmiş.
TABLO 1 - ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI (http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=8921&DOSYAISIM=TBL1_ORT.pdf)
TABLO 2 - ÖNLİSANS MEZUNLARI (http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=8921&DOSYAISIM=TBL2_ONL.pdf)
TABLO 3 - LİSANS MEZUNLARI (http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=8921&DOSYAISIM=TBL3_LISANS.pdf)
Arkadaşlar 2007 kpss temmuz dönemi için sınav başvuruları ne zaman başlıyor? başladı mı ? ve hatta yoksa bitti mi? biri bi yardım etsin :)
du bakalım daha bismillah bu ne acele :) valla geçen sene mayısın ilk haftası idi başvurular galiba, sanırsam.. hem kpss-1 sınavı iki yılda bir yapılıyordu yine galiba,sanırsam :)
ya yok randevu alın mayısı bekleyin falan demişler de .. bir ocak lafı geçiyor. kaçırdık mı acaba diye şeyettim. tam bilen birisi yok mu kine?
öyle bi şey olsa ben duyardım bi kere :)
dur bakalım çıkar elbet bi bilgisi olan, madem bana güvenmiyon :rolleyes:
Üniversite öğrenci işlerine sormakta fayda var.
memurum.net ya da osym.gov.tr yi de sık sık takip edin.
Aynı zamanda bilgi alan buraya bir uğrasın. :)
Lisans Mezunu Arkadaşlar Varmı Aranızda Kpss ye Çalışan... Nasıl Netler
2007 kpss başvuruları başladı mı? veya ne zaman başlıyor?
nisanın sonu gibidir... lisans lılar için sadece
[QUOTE=Vkgz;lisans lılar için sadece[/QUOTE]
nasıl yaniii
mHİÇYILMAZ
25-03-2007, 15:32
Ben de varım.;)
Hayırlısıyla atansak.
sadece 4 yıllık mezunları için yani... senin bölüm ney hocam
mHİÇYILMAZ
25-03-2007, 18:18
Bilgisayar ve Öğrt. Tekn. Öğretmenliği.
Sen de girecek misin? Bölüm?
ooo sen rahat kazanırsın hocam benim teknoloji tasarım
hamdi bey
25-03-2007, 21:20
hocam Trabzon doğumluysanız işiniz zor devlet memurluğunda , seçimin intikamı mı desem :)
2007 Kamu Personel Seçme Sınavı (A Grubu ve Öğretmenlik)
2007 Kamu Personel Seçme Sınavı (2007-KPSS) Lisans Düzeyinde, sadece A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için, 18.03.2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile (Resmi Gazete: 03.05.2002 tarihli ve 24744 sayılı) yürürlüğe konulan ”Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümlerine göre 30 Haziran-01 Temmuz 2007 tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda il merkezleri ile Lefkoşa’da ÖSYM tarafından yapılacaktır.
2007-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2007-KPSS’ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları gireceklerdir.
2007-KPSS’ye başvurma işlemleri, ÖSYM’nin, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin ve belirli ortaöğretim kurumlarının açacakları sınav başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezlerine gelen adaylar Kılavuz ve Aday Bilgi Formundan oluşan başvuru evrakını 14–25 Mayıs 2007 tarihleri arasında 2,00 YTL karşılığında alabileceklerdir. Sınav ücreti bankalara 14–25 Mayıs tarihleri arasında yatırılabilecektir. Sadece Cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 35,00 YTL; Cumartesi sabah + diğer üç oturumdan herhangi birine girecek adaylar 45,00 YTL; Cumartesi sabah + diğer üç oturumdan herhangi ikisine girecek olan adaylar 55,00 YTL; tüm oturumlara girecek adaylar 65,00 YTL sınav ücreti ödeyeceklerdir.
2006-KPSS/1’e girmemiş olan adaylar, başvurularını başvuru merkezlerine gitmek suretiyle yapacaklardır. 2006-KPSS/1’e girmiş olan adaylar, başvurularını internet yoluyla kendileri yapabilecekleri gibi, istedikleri takdirde başvuru merkezlerine gitmek suretiyle de başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Başvuru merkezlerinde yapılan başvurular için bu merkezlere başvuru hizmet bedeli olarak 3,00 YTL ödenecektir.
2004-KPSS ve 2006-KPSS/1 sonuçları 30 Haziran 2008 tarihine kadar geçerliliğini korumaktadır. Bu sınavlara girmiş olan adaylar puanlarını yükseltmek istiyorlarsa 2007-KPSS'ye de girebilirler. 2005-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının sonuçlarının geçerlilik süresi ise 01 Temmuz 2007 tarihinde sona ermektedir.
Adayların KPSS sonucu ile, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar ve öğretmen kadroları için kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.
Tüm adaylar 2007-KPSS’nin Cumartesi sabah oturumuna girmek zorundadırlar. Öğretmen adayları Cumartesi öğleden sonraki oturuma da gireceklerdir. A Grubu Kadrolar için sınava girecek olan adaylar, Pazar sabah, Pazar öğleden sonra veya Pazar günü yapılacak her iki oturuma da girip girmeyeceklerine kendileri karar vereceklerdir.
2007-KPSS sonuçları, sadece A Grubu ve öğretmen kadroları için, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacaktır.
2007-KPSS Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.
Basınımıza saygıyla duyurulur.
Prof. Dr. Ünal Yarımağan
Başkan
Semih(TS)
12-05-2007, 14:57
eyvallah haberimiz oldu bu senede girelim bakalım...
Semih(TS)
18-05-2007, 16:43
başlarda olmalı bu ara bu konu....
Eyüphan KILIÇ
19-05-2007, 15:05
Hukuk fakültesindeki arkadaşlarımın çoğu giriyor bu sınava. Bende onlardan görüp bir forum aldım kendime ama pek giresim yok açıkcası. Alan dışı soruların fazlalığı beni küstürdü diyebilirim.
Tüm öğretmen adayı arkadaşlara başarılar....Onların heyecanını hisseder gibi oluyorum :)
isots1978
19-05-2007, 16:14
geçen seneki sınav puanıyla yıldız teknik mezunu kardeşim artvin EUAŞ' ye elektrik mühendisi olarak atandı.artvin hopa nasıl bir yer acaba?
bu arada BMN lilerden kpss 2007 e girecek olanlara başarılar dilerim...
Evet arkadaşlar kimler giriyor kpss ye, iyi çalışın az kaldı, ben öğretmenlik için giriyorum.
koskoca kpssye giren biri yokmu yahu
Öss başlığını bulamadım.Hayde bakaym uşaklar.Puanları görelim.BMN'den bir Türkiye birincisi hiç fena olmaz hani:cool:
KPSS 2007 Soruları ve Yanıtları
http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF1A9547B61DAFFE2A2 70AD3B9EFAB8C39
KPSS ile ilgisi yok ama önemli bence 100 tane idari hakim atanmış sadece 24 tanesi hukuk fakültesi mezunu bu sınavlar neye göre yapılıyor anlamadım.
Süleyman
02-08-2007, 18:38
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce 30 Haziran-1 Temmuz 2007 tarihlerinde lisans adaylarına yönelik gerçekleştirilen ve öğretmen adaylarının da katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları açıklandı. Sınav sonucunuzu http://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=679 adresinden öğrenebilirsiniz.
2007-KPSS sonuçları, sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olacak.
2007-KPSS, Başbakanlık, bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetiştirme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadrolar ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına ilişkin kadroları içeren A grubu kadrolar ve öğretmen adayları için yapılmıştı.
Hiç hazırlanmadan girmiştim. Veilk girişimdei :)
Genel yetenek çok kolay,genel kültür de tarih zor sayılırdı.
Kendi bölümüm istatistikse ise 15 doğru 14 yanlış var zorluğunu siz tahmin edin :)
KPSS1 de 82,7 gelmiş, KPSS75 te ise 76,6 gelmiş. Demek ki hazırlansam bişeyler olur :D
Çok iyi.Afferim.
Arkadaşlarımda girmişti bu sınava.45-46-47.En fazla alan 50 oldu.
Tebrikler.
Saol ablacım. Sen seneye gör beni KPDS,KPSS hepsi benden sorulacak :D
mHİÇYILMAZ
04-08-2007, 01:36
KPSS ye girmiş tüm adaylara yaradanın gönüllerine göre vermesini diliyorum.
Sanırım eylülde öğretmen olacağım :)
Hadii.. Çok sevindimm :)
Yeni bir öğretmene ne denir ki :)
Allah yardımcın olsun :D
Hadii.. Çok sevindimm :)
Yeni bir öğretmene ne denir ki :)
Allah yardımcın olsun :D
Çok teşekkür ederim Onur. Umarım seni daha yüksek statülü yerlerde görürüz. Ben okul müdürü sen hesap işleri müdürü olursun belkide ileride :)
koskoca sitede bi benmi varım ya:)
yeni nick'in hayırlı olsun öğtermenim :) görev yerimiz nersesi acaba.. inşallah Trabzon olmuştur..
Volkan Abi hayrlı olsun kolay gelsinn :)
b_kartal
22-08-2007, 16:57
hayırlı olsun abi...
ALLAH sabır versin..
nerden buldunuz bu konuyu ya ben bulamadım yeni konu açtım.. teşekkür ederim arkadaşlar.. bulgaristan sınırında ne yapacağız bakalım:) .bende 3.4. sayfalarda arıyordum konuyu:)
nerden buldunuz bu konuyu ya ben bulamadım yeni konu açtım.. teşekkür ederim arkadaşlar.. bulgaristan sınırında ne yapacağız bakalım:) .bende 3.4. sayfalarda arıyordum konuyu:)
hayırlı olsun kardeşim.. seneye artık sivasta yada Trabzonda yada bi sınır köyünde artık :) bu mutluluğu bende yaşarım inşallah..
hayırlı olsun kardeşim.. seneye artık sivasta yada Trabzonda yada bi sınır köyünde artık :) bu mutluluğu bende yaşarım inşallah..
inş jakob...............
Süleyman
22-08-2007, 20:12
Hayırlı olsun,her zaman zıt düşündüğümüz öğretmenim. :)
Hayırlı olsun "yeni nesil" öğretmenimiz :)
Hayırlı olsun,her zaman zıt düşündüğümüz öğretmenim.
Hayırlı olsun "yeni nesil" öğretmenimiz
Hayırlı olsun hocam.
teşekkürler arkadaşlar..umarım yollarımız açık, yüzlerimiz güleç olur.
KPSS tarihleri belli oldu
Bakan Murat Başesgioğlu, yazılı açıklama yaptı...
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bu yıl, Lisans düzeyindekiler için 28-29 Haziran, önlisans düzeyindekiler için 21 Eylül'de yapılacak.
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2004 ve 2006 yılında yapılan KPSS'nin geçerlilik süresinin dolması nedeniyle 2008 yılında KPSS yapılacağını bildirdi.
“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte” yapılan değişiklikle, 2006-KPSS sonuçlarının geçerli olacağı sürede 2004-KPSS sonuçlarının da geçerli olacağının hükme bağlandığı anımsatılan açıklamada, bu dönemde yapılan sınavların geçerlilik sürelerinin, lisans düzeyinde KPSS'ye girmiş adaylar için 30 Haziran 2008, ortaöğretim ve önlisans düzeyindekiler için de 16 Eylül 2008'de sona ereceği ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“2006'dan bu yana yeni mezun olan ya da öğrenim durumlarında değişiklik olan adaylar ile KPSS'nin her iki yılda bir düzenli olarak yapıldığı ve buna göre adayların şahsen ya da kurslara gitmek suretiyle KPSS'ye hazırlandıkları hususları dikkate alınarak, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden devlet memuru olmak isteyen tüm adayların başvurmasına imkan sağlayacak şekilde yapılan detaylı çalışmalar neticesinde 2008 yılında lisans düzeyindeki adaylar için 28-29 Haziran 2008, önlisans ve ortaöğretim düzeyindeki adaylar için 21 Eylül 2008 tarihlerinde KPSS gerçekleştirilecektir.”
Hazırlanan arkadaşlara başarılar...
AtalaY_BuğrA
07-02-2008, 18:03
Rahatlamışsındır Kayacım :)
Rahatlamışsındır Kayacım :)
Evet Ati. Sağolasın. :)
Armağan Dere
08-05-2008, 17:13
arkadaşlar iyi günler bişe sorcam ben makina mühendisliği 3.sınıftayım yani halen daha lisans programındayım..bugün kpss sınavı için gerekli harç ücretini yatırdım..bu kpss aday formunu (2008-kpss lisans aday bilgi formu) olarak aldım..kpss 1.oturum ücreti ödedim 35 ytl.. şimdi ben sınavda genel kültür ve genel yetenek sorularını mı çözcem yoksa...
Seyit Hoca
19-05-2008, 14:25
bu yıl girecek olanlara..
tarih,coğrafya,ink.tarihi ve vatandaşlık ders notları
biraz geç oldu ama..bir internet sitesinde yeni gözüme çarptı
http://rapidshare.com/files/24914478/Yunus_TueFEK__.rar
şifre: yunustufekci
Seyit Hoca
19-05-2008, 14:46
Gençler bana kızmayın ama bir serzenişimi burada dile getirmek istiyorum ..
Bu sayfaya girip okuyacağınızı biliyorum..
Zira 10 bin küsür tıklanan , fakat 114 ileti bırakılan bir başlık burası..
2008 yılında ise sadece 4 ileti..
Şikayetim de tam bu son tespitimle ilgili..
Serbest kürsüde paylaşılan o kadar çok konu var ki devamlı ,hergün ilgi gören..
Yukarıdaki kullanıcı hakkında yorum yap..
günün saçmalayanı
fotolar vs..
gerçekten müthiş ilgi var ...birkaçtanesi zaten herzaman ilk sıralarda ..hem okunuyor , hem yazılıyor..
Peki , biliyorum , değil de demeyin ,birçoğunuzun gireceği ve belki de meslek yaşantınıza yön vereceğiniz KPSS başlığına ilgi neden bu kadar az ?
Paylaşım diyorsunuz ama asıl paylaşım yerine lütfedip iki satır yazmıyorsunuz
Yönetici arkadaşlarımdan birine de sitemim var..
Bundan yaklaşık 1 ay önce , kendisine , Kpss ye girecek arkadaşlara yardımcı olabilecek , sınav tipi matematik sorularının ve cevaplarının yer alacağı bir başlığı açıp açmamanın uygunluğunu sormuştum .Hala cevap gelmedi.Neyse ;
Unutmayın ki , en çok verim alacağınız aylardasınız ..
Biribirinizle paylaşım yapıp , en fazla yarar sağlanabilecek günler bunlar..
Biliyorum ki aranızda KPSS ye , ÖSS ye hatta OKS ye bile hazırlananlar var.
Sorun ya da sorunlarınızı burada da paylaşınız..
''ÖFFFFF hocam ,bari burada bırakın bizi'' dediğiniz de duydum..:)
Şaka bir yana 1 , 2 ay daha sıkılın ..ne olur..
Hepinize gireceğiniz sınavlarda başarılar......:)
Bu başlığı öksüz bırakmayın.
Seyit Hoca
19-05-2008, 15:06
sen çalis çabalas ÖSS sinavinin kazan egitim fakültesini kazan herkez sana ögretmen gözüyle bakicak ee sonra mezun oldun karsina bir sinav daha bune bu ne demek bukadar büyük terbiyesizlik yok bu kadar saçma bi sinav sisitemi sanirim türkiyeden baska ülkede yoktur smileys/smiley7.gif
Berk ,
Senin gibi düşünen ve havlu atan o kadar öğretmen adayı var ki...
Havlu atmayan kazanıyor . Bu da gerçek..
Öğretmen alımı kısıtlamasından tez bir zamanda vazgeçileceğini düşünüyorum .
Emeklilik şartlarında yapılabilecelk iyileştirilmeler 30-35 yıllık öğretmenleri emekliliğe özendirebilir.
Artık üniversite ve hatta y.lisans'ın yetersiz kaldığı bir ülkedeyiz.
KPSS şu aşamada iş hayatına atılmada büyük rol oynuyor.
Pek çok sektördeki firmalar ve şirketler adaylara kendi hazırlamış olduğu sınavı zorunlu kılmasına rağmen yine de KPSS puanı istiyor.
Açıkçası geç olmadan hazırlanın arkadaşlar.
Emin olun hiç kolay bir sınav değildir. (Alan için hazırlacaklara sözüm.)
Kapsamlı ve dengeli çalışmak lazım.
Gireceklere ve düşünenlere sonsuz başarılar...
:)
AtalaY_BuğrA
20-05-2008, 10:47
Emin olun hiç kolay bir sınav değildir. (Alan için hazırlacaklara sözüm.)
...
Aynen dediğin gibi kayacım hiç mi hiç kolay değil :) Bu seneki sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim ve de sözüm üni.de okuyan arkadaşlara muhakkak şu kpss2 sınavına girin ve ortaöğretim diplomanızı değerlendirin.
Özellikle üniversitede öğrencileri için KPSS 2 sınavı soruları çok kolay gelecek ve çok iyi puanlar alabileceklerdir. Benden söylemesi :)
bu yıl girecek olanlara..
tarih,coğrafya,ink.tarihi ve vatandaşlık ders notları
biraz geç oldu ama..bir internet sitesinde yeni gözüme çarptı
http://rapidshare.com/files/24914478/Yunus_TueFEK__.rar
şifre: yunustufekci
Hocam notlar icin tesekkür ederim..Bende bu derlerle ilgili notlari ariyordum birkac haftadir..
Merak ettigim birkac konuyu sormak istiyorum,bu konudaki tecrübeli arkadaslara..
1- sinavda mezun oldugun lisans bölümünün önemi ne kadardir?.Benim Avusturyada bitidigim bölümün karsiligi olarak,YÖK ten Türkiyede olmayan bir bölüme denklik verildi, bu yüzden bende basvuru yaparken mezun oldugum bölüme mecburen "diger" secenegini isaretledim..
2-Pazar günü yapilan sinavlara,o bölümleri bitirmedigin halde katilmanin getirdigi avantajlar varmidir?
Seyit Hoca
20-05-2008, 12:32
.Çok pratik genel kültür bilgileri..
çalışma notları..soru-cevap şeklinde
http://www.dosya.cc/GenelK_lt_rNotlar_.doc.html
http://s3.dosya.cc/KPSS.rar.html
içinde WORD formatında tar.-coğ.-ink.tar.-gen.kül.-vat. notları
Çok pratik genel kültür bilgileri..
çalışma notları..soru-cevap şeklinde
http://www.dosya.cc/GenelK_lt_rNotlar_.doc.html
http://s3.dosya.cc/KPSS.rar.html
içinde WORD formatında tar.-coğ.-ink.tar.-gen.kül.-vat. notları
hocam teşekkürler, kaldı bir ay, ben şimdiden Trabzondan yer bakmaya başladım :) tabi sınavda bi aksilik olmazsa inşallah..
Seyit Hoca
20-05-2008, 12:57
http://s3.dosya.cc/matematik.rar.html
matematik çalışma notları-ders notları , çıkmış soru-cevaplar
hadi herkese kolay gelsin.
Matematikle ilgili sorunuz olursa yazın.
işte o bir sene geldi :) yarın bu vakitlerde KPSS de ter döküyor olacağız, Trabzonda öğretmenlik nasip olur belki.. dua'larınızı bekliyoruz BMN :)
Seyit Hoca
27-06-2008, 12:20
Yaza,yaza getirdik sınav vaktini..
Herkese başarılar ..
Dualarımız sizlerle..
Unutmayın
En küçük asal sayı 2 dir. 2 den de başka çift asal sayı yoktur .
Derecesi çift ise kök içi en az 0 olur .Negatif olmaz.Derecesi çift olan köklü sayıların içi de kök dışına en az 0 ya da pozitif çıkar.
İki mutlak değerin toplamı 0 ise mutlaka her ikisinin de içi 0 olmalıdır.
üssün üssü alınırken üsler çarpılır.Taban 0-1 arasında ise üs büyüdükçe sayı küçülür.
Pozitif Rasyonel sayının paydası büyüdükçe sayı küçülür
SIralama yaparken sayılar tamsayı ise değer ver ,reel sayı ise taraf tarafa işlem yapıp sonucu bul.eşitsizlikler taraf tarafa toplanır,çıkarılmaz,çarpılmaz,bölünmez.
Eşitsizliklerin her iki tarafını negatif bir sayıya bölmek ya da negatif bir sayı ile çarpmak eşitsizliğin yönünü değiştirir,diğer durumlarda yön değişmez.Buradan 1 soru var.
4 basamaklı en küçük sayı 1000 değil ,-9999 dur. doğal sayı derse 1000 dir .
vs.vs.
seyit abi valla çok ince ayrıntılar. bildiğini şaşırıyo insanlar. güzel hatırlatma oldu.,
ben eylülde gireceğim . tüyolarını bekliyorum;)
2010 da çıkması muhtemel KPSS soruları
__________________________________________________ ___
SORULAR:
1) Burası Muş'tur, yolu Yokuş'tur, Muş'taki yokuşun eğimi kaçtır? (tan(a) =cos(b) )
a) Diktir
b) Kektir
c) 250 TL
d) Bilmiyom.
e) Doğru cevap b seçeneği olabilir.
2) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farksızdır?
a) Kanaviçeli kukurbit
b) Ebelemeceli ebegümeci
c) İki şık daha var
d) Ali Şen
e) Berlin hoparlör enstitüsü genel müdürlüğü sekreter yardımcılığı makamı
3) Aşağıdakilerden hangisi nedir?
a) Hiçbiri
b) c
c) Ne?
d) Yaaaa...
e) Hesap bilmeyen kasap.
4) Cevap (c) seçeneği ise, soru nedir?
a) Adınız?
b) Yaş kaç?
c) Hiçbiri
d) Hepsi
e) Bazısı
5) Nerdeyim ben?!! Örneklerle açıklayınız.
6) 4 milletvekilini bir zürafaya eşit olarak kabul ederseniz, meclis murakıbı kaç Marlboro eder (Dışişleri bakanını 3.14 alınız)?
a) 1
b) 3.2
c) Az
d) Saat kaç?
e) Dörde çeyrek var.
7) Aşağıdakilerden hangisi, atı alanın Üsküdar'ı geçme sebeplerinden değildir?
q) 4207 sayılı kanun
x) Sucuk sanayiindeki darboğaz
w) Sucuk sanayiindeki boşboğaz
ü) Atın F0 ilk hızı
ıh) Atı alanın Nijeryalı olması
8) İsme ne ad verilir?
a) Ad
b) İsim
c) Cisim
d) Sicim
e) Simit
9) Kim kimdir?
a) Kim Bassinger
b) Kim o?
c) Kilim
d) Hiçbirisi
e) Herbirisi
10) Aşağıdakilerden hangisi, pragmatist bir manifestonun edimsel imgelenmelerine öykünen yaptırımları karakterize eden kuramların tümünü gerçekleyebilme yetisine haiz bir öngörümsel önerme varyantı olarak kabul edilse de, içsel çatışıklıkları pasivize etmenin bilişsel algılanması söz konusu olduğunda pitoresk bir tümevarım sağlayabilecek bir betimlemeyi, en marjinal kulvarlarda, ayrımlanabilir ve determinist bir tarzda angaje edebilme kapasitesine sahiptir?
a) Soruyu tekrarlayabilir misiniz acıbaa?
b) Yoğurt
c) Salatalık
d) b+c = cacık
e) Valla artık ben ne desem boş.
11) "Bir kenenin üzerinde bulunduğu yastığın kılıfına dikiş atan adamdan haber almış gibi görünen kertenkeleye yan bakmış gibi gördüğümüz bu kadının kayınbiraderi, askere gitti" cümlesinde aşağıdaki öğelerden (elementlerden) hangisi bulunmaz?
a) Öldüresiye isim tamlaması
b) Belirteçli harf tümleci
c) Beşinci element
d) Küpeşte rendesi
e) Edatlı geçirgen zifir büzürdetmesi
12) Kim kime, dum duma?
a) Duma duma dum, kırmızı kandil
b) Alexander Dumas
c) Biz bize, siz kime?
d) Cam cama
e) Hepsi
13) "Önüm arkam sağım solum sobe, saklanmayan ebe" cümlesinde, "sobe" kuzey ise, güney-batı hangi yöne denk gelir?
a) Denk gelmez teğet olur.
b) Denk gelmez Cenk gelir.
c) Ebenin yönü!
d) Sobe kuzey olamaz. Olsa olsa yıldız ve poyrazdan 3 ila 5...
e) Bütünleme ne zaman?
14) "Balık soru" nasıl bir soru tipidir?
a) Böyle bir soru balık sorudur.
b) a şıkkı doğrudur
c) a ve b şıkları doğrudur
d) a, b ve c şıkları doğrudur.
e) Bu da dahil tüm şıklar doğrudur.
15) Aşağıdaki şıklardan hangisi daha şıktır?
a) Bu şık!
b) Hayır bu!
c) Haaayııırr, bu..
d) Bence bu..
e) Kesin bu!
16) Hastanenin Acil polikliniğine gelen hasta, şu şikayetlerden muzdariptir:
1. Baş dönmesi (176 derece)
2. Bağırsak pörtlemesi
3. On kaplan sendromu
4. Zihin gıcırdaması
5. Izdırap
Bu şikayetlerin hangisi veya hangileri, 5. soruyu doğru cevaplamayı engeller?
a) 1-3
b) 3-4-3
c) Bende beşinci soru silik çıkmış.
d) Bende de...
e) Ay ne enteresaaaann.. Bende de..
17) Aşağıdakilerden hangisi aşağıdadır?
a) Sinameki
b) Şeytandirseği
c) Narenciyeciye diye diye narenciyeciye verdiler Naciyeyi.
d) Zıkkımın kökü
e) Hiçbiri (veya hepsi.. maksat gönüller bir olsun)
18) Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Hı?
a) Dereden
b) Beriden
c) Taşıma su
d) Evden
e) Hortum (aracılığıyla)
19) Sizce "en az" kaç tane olmalıdır?
a) Ne?
b) 33
c) Ben güzele güzel demem...
d) 5'te 5
e) Hiç
20) Aşağıdakilerden hangisi olumsuzluk belirtmezken olumluluk içermez (veya olumlu-olumsuz ikilemine yeni bir açılım getirebilir ileride)?
a) Seni döversem mutlu olurum!
b) Delirmek en iyisi bu devirde.
c) Ver bi kalite de yakalım...
d) Burnuma karanfil kaçtı.
e) Öyle karanfil mi olur (be!)..
21) Zebralarla ilgili aşağıda sıralanan ifadelerden hangisi zebralarla uzaktan-yakından ilgili değildir?
a) Beyaz üzerine siyah çizgilidirler.
b) Siyah üzerine beyaz çizgilidirler.
c) Hem siyah, hem de beyaz çizgili olanları vardır.
d) Çizgisiz olanları at gibi koşar.
e) Süslü eşeklerden ibarettirler..
--Sınav bitmiştir; kendinizi ters çevirin, öylece kalın..--
BAŞARILAR : )
rosewhite_85 (http://uye.memurlar.net/profile.aspx?id=515150) http://forum.memurlar.net/images/member0.gif
hocam teşekkürler, kaldı bir ay, ben şimdiden Trabzondan yer bakmaya başladım :) tabi sınavda bi aksilik olmazsa inşallah..
daha büyük bir aksilik olamazdı herhalde...
resmen alabora oldu tüm bildiklerimiz...
Kpps açıklandı.
http://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=787
Cengiz Çubukcu
29-07-2008, 16:29
Hay bu kpss'yi icat edenin ....!!!!
Tayyip Bosnalı
29-07-2008, 17:03
üniversite yüzünden derslere çalışamadan girdiğim bu kazıkötesi :D sınavda yine çok şükür
(sıfır hazırlıkla girmeme rağmen parantez içinde belirtmek istedim:D) dağılmamışım :D
en düşük puanım 67 en yükseği 75
benim hedeflediğim puan türünde ise 71.762 almışım
yaklaşık 2 hafta oldu çalışmaya başlayalı çok sağlam bir şekilde hazırlanıyorum inş
kısacası bekle beni KPSS :D:D:D seneye donanımlı halde intikamım kötü olacak :D:D:D
seneye sınava girecek bütün renkdaşlara şimdiden başarılar
bisene dişimizi sıkalım güzel yerlere gelelim inşallah hepbirlikte
Mahmut Pervaneli
29-07-2008, 17:09
bu ne sinavi oluyo:D
Tayyip Bosnalı
29-07-2008, 18:24
bu ne sinavi oluyo:D
mahmut sana burdan müsadenle yuh demek istiyorum güzel kardeşim :D:D:D
ula biraz okey i taş çalmayı öğrenceğine :) gazete okusana :D
kpss nin açılımı kamu personeli seçme sınavıdır mahmut
yani üst yada alt birimler aklına ne geliyorsa devlete büyüklerin dediği şekliyle :D
kapagı :D bu sınavla atıyorsun mahmut
ne kadar çok puan o kadar iyi statü o kadar para :D
işin özü budur güzel kardeşim
ben ilköğrtm matematik öğretmenliği bölümü mezunu olarak girdiğim bu sınavdan 92 puan aldım.. bilmem güzel Trabzondan güzel bi okul gelir mi :)
Tayyip Bosnalı
29-07-2008, 19:46
ben ilköğrtm matematik öğretmenliği bölümü mezunu olarak girdiğim bu sınavdan 92 puan aldım.. bilmem güzel Trabzondan güzel bi okul gelir mi :)
valla eğitim bilimlerinin puan statüsünü bilmiyorum ama çok yakışıklı bir puan 92 tebrikler kardeşim
hele bide bu sene eğitim bilimleri çok zor kitaplarda anlatımı bile bulunamayan şeyler sordular diyorlardılar
tebrikler helal valla umarım gönlüne göre bir yere yerleşirsin :alkış::alkış::alkış:
Mahmut Pervaneli
29-07-2008, 19:49
mahmut sana burdan müsadenle yuh demek istiyorum güzel kardeşim :D:D:D
ula biraz okey i taş çalmayı öğrenceğine :) gazete okusana :D
kpss nin açılımı kamu personeli seçme sınavıdır mahmut
yani üst yada alt birimler aklına ne geliyorsa devlete büyüklerin dediği şekliyle :D
kapagı :D bu sınavla atıyorsun mahmut
ne kadar çok puan o kadar iyi statü o kadar para :D
işin özü budur güzel kardeşim
türkiyede 6 sene okudum o zamanyoktu:D
ben nerden biliyim
hemde almanyada öyle bir derdim yok suan:D
valla eğitim bilimlerinin puan statüsünü bilmiyorum ama çok yakışıklı bir puan 92 tebrikler kardeşim
hele bide bu sene eğitim bilimleri çok zor kitaplarda anlatımı bile bulunamayan şeyler sordular diyorlardılar
tebrikler helal valla umarım gönlüne göre bir yere yerleşirsin :alkış::alkış::alkış:
bu seneki sınav bugüne kadar yapılmışların en zoru idi.. şahsen ben elimde o kalın KPSS kitapları ile gitsem yine aynı neti yaprdım çünkü müfredat dışı çok soru sormuşlardı.. normalde sınavım kötü idi lakin türkiye genelinde kimse yapamadığı için bu enterasan soruları, puanlar geçen seneye göre 8-9 puan daha fazla geldi..
bu arada teşekkür ederim :) hayırlısı ile atanmayıda nasip eder inşallah mevlam..
ezgi cubukcu
30-07-2008, 00:15
Sistemin en basarisiz ve amacsiz sinavi... her branşa fenotip ogretmen atiyan gereksiz ss'lerden! Sonuclarindan daha onemlisi kadrolarin aciklanmasi sureci oluyor genelde takip ettigim kadariyla ve ulkemizde gittikce artan din kulturu ogretmeni acigini bir turlu kapatamamistir!!!
a.fındıkoğlu
30-07-2008, 00:48
sosyal bilgiler ögretmenlıgı 83 aldım ama atanamam herhalde bu puanla herkes ıyı almıs a.q
Gelecek nesil öğretmenlerin eseri olmuyor maalesef.Ata'mın ileri görüşlülüğü sökmemiş bu defa...Bilseydi tıptan yüksek puanla alınan matematik öğretmenliği mezunlarının bir sene hiç atanmayıp ertesi sene 30 kişi atandığını,kimbilir ne düşünürdü...Neler dönüyor canım ülkemde...Her şehirde bir tane mi öğretmen açığı olabilir? Gerçi pardon,65ti di mi emeklilik yaşı?
bir dahaki kpss girip itfaiyeci olacağım :)
W_O_L_D_A
01-08-2008, 23:37
Az Bi Zaman Kaldı Bende Giricem :D
Seyit Hoca
09-09-2008, 23:57
Bir KPSS döneminin daha ardından yeni sınava da yelken açıldı artık.
Öğretmen adayları , lisans mezunları ; işleri sıkı tutup çalışmaya başlama zamanıdır.
Ha gayret ..Bu yıl olacak inşallah...
bir dahaki kpss girip itfaiyeci olacağım :)
Alper avatarınla çok uyumlu bir şey söyledin :D
2009'da olacak mı arkadaşlar sınav?
Seyit Hoca
10-09-2008, 00:32
Olmayacağına dair bir duyum mu var Kaya?
Her yıl olup olmayacağına dair söylentiler dillenir ve sonunda da sınav yapılır.
Sanırım bu yıl da böyle olur.
Selami Gürpınar
10-09-2008, 01:02
Bu sene girecem hiç çalışmadım bakalım nolcak :D bişe olacağı yok gerçi :D
HAYRETTİN
10-09-2008, 04:45
eylül 22 olması lazım
Mesut AKYILDIZ
10-09-2008, 08:44
2009'da Lisans mezunları için olur oda Öğretmenlik veya Kpss A grubu dediğimiz Müffettiş, Denetmen, Kontrolör ve Uzman yardımcısı gibi kadrolar içindir. Kpss Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim mezunları için B grubu kadrolar sınavı ise 2 yılda bir oluyor oda Lisans mezunları için Haziran ayında yapıldı, Önlisans ve Ortaöğretim mezunları içinse bu ay yapılacak.
Ben de Kpss A grubuna 3 ay falan hazırlandım ama olmadı kısmet 2009'a artık onun içinde Ekim ayı gibi başlarım çalışmaya.
Dursun Kaplan
10-09-2008, 08:54
Az bir süre kaldı.. Sınava nerde gireceğimiz belli olmadı galiba daha.. :S
Selami Gürpınar
10-09-2008, 16:41
Az bir süre kaldı.. Sınava nerde gireceğimiz belli olmadı galiba daha.. :S
oldu poyraz kağıtlar geldi çoktan ..
Dursun Kaplan
10-09-2008, 16:42
oldu poyraz kağıtlar geldi çoktan ..
Bana neden gelmedi yahu.. :)
Sen nerde giriyosun sınava.?
Dursun Kaplan
18-09-2008, 22:21
Evet sınav yerleri de belli oldu.. Büyük gün bu pazar.. Ben haftaya biliyodum.. :S :)
Çalıştık mı sınava..? :)
Seyit Hoca
20-09-2008, 16:22
Yarın , Ortaöğretim ve Lisans mezunları için KPSS yapılacak.
Girecek adaylara başarılar diliyorum.
Emirhan Makul
20-09-2008, 16:23
Adaylara başarılar diyorum bir kere daha hatırlatıyorum ek kontenjandan tercih yapacaklar beşikdüzünü seçmeyin ben gidecem oraya :D
Ahmet Kuru
20-09-2008, 16:26
Sınava bende giriyorum yarın beyazıt da su ürünleri fakültesi galiba...
Hiç umudum yokda...Girmedi demesinler:)
Giren arkadaşlara başarılar...
Kubilay Şahin
20-09-2008, 17:27
ewet bende giriyorum... ve girecel arkadaşlara başarılar diliyorum...
OYılmaz61
20-09-2008, 21:10
Aslında bu sene Öss ye hazırlanıyorum bu senede Lise Kpssye fantazi olsun diye girecem seneye Üniversiteyi kazandıktan sonra (inşaallah) Kpss ye girmek istiyorum Kpss yi kazanınca fakülte binasında filan çalışmak istiyorum böyle bir şey mümkünmü ya da dediğim gibi hem okuyup hem memur olan varmı ?
Selami Gürpınar
20-09-2008, 21:11
Yarında sınav var sabah kim kalkacak ya:D
Dursun Kaplan
20-09-2008, 21:13
Herkese başarılar arkadaşlar.. Gazamız mübarek olsun.. :)
Fatih Küçük
20-09-2008, 21:15
sınava girecek arkadaşlara başarılar
Fatih Küçük
20-09-2008, 21:16
Aslında bu sene Öss ye hazırlanıyorum bu senede Lise Kpssye fantazi olsun diye girecem seneye Üniversiteyi kazandıktan sonra (inşaallah) Kpss ye girmek istiyorum Kpss yi kazanınca fakülte binasında filan çalışmak istiyorum böyle bir şey mümkünmü ya da dediğim gibi hem okuyup hem memur olan varmı ?
üniversiteyi kazandığın zaman kazandığın ile tayin olabiliyosun;)
euro 2008 de şampiyon olan ülke (ispanya)
kene hastalığının diğer adı(kırım kongo)
sabahki sınavda çıkan 2 soruymuş.:)
saat 14:30 da bende gireceğim . inşallah güzel geçer.
Selami Gürpınar
21-09-2008, 13:14
Evet bi soru daha vardı şıklarda Trabzon vardı hiç okumadan Trabzon u işaretledim :D:D
bir şey merak ediyorum.
bilgisi olan varsa lütfen yazsın.kpss giren adaylar iki sınava mı girmek zorunda?
sınavlar kaçta acaba?
kaç saat sürüyo bu sınav?
OYılmaz61
21-09-2008, 17:34
euro 2008 de şampiyon olan ülke (ispanya)
kene hastalığının diğer adı(kırım kongo)
sabahki sınavda çıkan 2 soruymuş.:)
saat 14:30 da bende gireceğim . inşallah güzel geçer.
Bir tane kız arkadaşım 2008 de şampiyon olan takımı sorusunu yanlış yapmış ee Kpss bu yemek tarifi sormazlar ya :)
Uzunoğlu
21-09-2008, 19:09
Kpss sınavında futboldan soru çıkacağı aklıma gelmezdi
Kızların çoğu yanlış yapmıştır :)
Kpss sınavında futboldan soru çıkacağı aklıma gelmezdi
O kadar ses getirdi Takımımız euro 2008 de.ilgilenmeyip yanlış yapan bayanlara oh olsun :D
ayrıca hangi limanda demiryolu bağlantısı yoktur :D
Uzunoğlu
21-09-2008, 19:47
O kadar ses getirdi Takımımız euro 2008 de.ilgilenmeyip yanlış yapan bayanlara oh olsun :D
ayrıca hangi limanda demiryolu bağlantısı yoktur :D
O soruda demiryolunu gördüm cevapta trabzon gördüm işaretledim :)
Diğer şıkları okumadım :)
bir şey merak ediyorum.
bilgisi olan varsa lütfen yazsın.kpss giren adaylar iki sınava mı girmek zorunda?
sınavlar kaçta acaba?
Tek sınava giriliyo bildiğim kadarıyla .Bu sabah lise mezunları girdi ,öğleden sonra yüksekokul mezunları ...
Dursun Kaplan
21-09-2008, 20:00
Uzungöl'le ilgili de bir soru vardı.. :)
Uzungöl'le ilgili de bir soru vardı.. :)
paragraf sorusu Türkçeden.
Uzungöl yaylası diye bahsediyordu ama Uzungöl yaylasi diye bi yer yok :D
Uzunoğlu
24-09-2008, 02:01
Bu yıl seçim yılı epeyce memur alırlar
Öyle mi dersin?? :cool:
Uzunoğlu
24-09-2008, 22:16
Öyle mi dersin?? :cool:
Hepsi demedim çoğu dedim :)
Emirhan Makul
24-09-2008, 22:20
ustalar/hamam/masa 4 okeye varmısınız?
Sonuçlar ne yazan açıklanıyor Bilgisi olan var mı?
Dursun Kaplan
20-10-2008, 17:06
Sonuçlar ne yazan açıklanıyor Bilgisi olan var mı?
Yokmu bilgisi olan.? :)
Bu ayın 20'sinden sonra açıklanacak diye biliyorum ama..
alptugbaykal
20-10-2008, 22:45
bugün açıklanmamış 20 si deniyordu
http://www.kpssforumu.com a bakın orda vardır belki bilgi
Ahmet Kuru
05-11-2008, 16:55
KPSS sonuçları açıklanmış arkadaşlar...Bilginize...
Dursun Kaplan
05-11-2008, 17:15
Evet açıklandı sonunda..
Sonuçlar için ; http://www.osym.gov.tr/ adresini tıklayın..
Yoğunluktan şu anda ulaşılamıyor zaten..
Kubilay Şahin
05-11-2008, 20:46
Evet açıklandı sonunda..
Sonuçlar için ; http://www.osym.gov.tr/ adresini tıklayın..
Yoğunluktan şu anda ulaşılamıyor zaten..
hala daha ulaşılamıyor... artık ay sonu ulaşırız...
40 yılda bi kere bi sınavdan umutluydum aksiliğe bak yahu
Dursun Kaplan
06-11-2008, 08:59
Hala ulaşılamıyor..
Emirhan Ömeroğlu
06-11-2008, 11:50
poyraz nettin kpss de yaw merak ettim aklıma geldin yazıyım dedim :) bizde milletin sonuçlarına bakmaya çalışıyorum
Şu sayfaya kadar ulaştım ama işlem kodu kutucuğunu açmıyor.:)
http://img99.imageshack.us/img99/2158/fgfgffgvz8.jpg
Dursun Kaplan
06-11-2008, 12:15
Sayfaya girebilsek nettiğimize bakıcazda giremiyoruz.. :)
Emirhan Ömeroğlu
06-11-2008, 13:03
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) 21 Eylül 2008'de gerçekleştirilen ve ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabileceklere yönelik gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları açıklandı. Ancak, ÖSYM internet sitesindeki sonuçlara ilişkin bölüm, "yoğunluk" nedeniyle açılamıyor...
CNN TÜRK
Kubilay Şahin
06-11-2008, 22:08
artık giriyor bilginize kpss sonuclarına bilginize....
Dursun Kaplan
07-11-2008, 15:19
Bakmaz olaydım.. :(
Seyit Hoca
13-11-2008, 00:10
Çalışıyor musunuz öğretmen adayları........?
Sorularınızı yazın buraya(Matematik).Yardımcı olacak çooook..Bu fırsat kaçmaz..;)
3'e en yakın iki doğal sayı toplamı kaçtır ..?
2 senede bir sınava girmekten nefret ettim bünyem daha kaldırmıyo...
bu sınavıda verecem umarım :)
ortaöğretim mezunuyum.ve tercih sürecinin nasıl işlediğini bilmiyorum.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Fatih Küçük
14-11-2008, 18:38
ortaöğretim mezunuyum.ve tercih sürecinin nasıl işlediğini bilmiyorum.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Tercih kitapçıkları dağıtıldığı zaman bir tane edineceksin.
Tercihlerini belirleyip ÖSYM'nin internet sayfasından göndereceksin.
Sonrası Allah'a kalmış:)
Tercih kitapçıkları dağıtıldığı zaman bir tane edineceksin.
Tercihlerini belirleyip ÖSYM'nin internet sayfasından göndereceksin.
Sonrası Allah'a kalmış:)
peki bu kitapçık satışa çıktı mı son başvuru tarihi ne zaman?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.