PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzon’dan Haberler



Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15

ibrahim
05.10.2011, 00:42
Beles su dagitma falan yokmu? :)

Faik Yılmaz
05.10.2011, 08:36
Su kesintisi işi tam bir rezillik....

Adam bu çalışmayı şehrin yarısının dışarda olduğu temmuz ayında yapar.....

Öğrenciler gelmiş üniversite açılmış şehrin günlük nüfusu 500 bin olmuş tam da o zaman yapılıyor bu su kesintisi...

hemde 1-2 gün değil tam 5 gün....

Ha su firmaları güzel para kazanacak tek ihtimal bu gibi görünüyor.....

pazarkapılı
05.10.2011, 09:29
bizim mahallede ne var sular kesiliyo surekli....

mavituğ
12.10.2011, 15:22
Bende yazıyorum. Hasan Kurtta gündeme getirir. Bu şehrimize sahip çıkalım. Trabzona her gelen misafir Trabzonun bu kötü görüntüsünden yakınıyor. Boyasız, sıvasız binalar. Boyalı olanlarda her biri ayrı telden çalıyor çok kötü bir görüntüsü var.

Umarım bir sonuç alabiliriz.


Hasan Kurt'a facebooktan yazdım. Mesajımı köşesine taşımış.

Binaların dış cephesi!
‘Avrupa’nın yeşil başkenti’ yarışmasına aday gösterilecek Trabzon’da binaların dış cepheleri dökülüyor. Kentteki binaların belki de yarısı boyasız, bir bölümü sıvasız.
Trabzon’u seven gençler, bir araya gelmişler ve Trabzon’un sorunlarını masaya yatırmışlar. Gençlerin yaşadıkları kentin sorunlarını, sıkıntılarını tartışmaları, fikir üretmeleri alkışlanacak bir olaydır. Bordo-Mavi forumu oluşturan gençlerden bir mail aldım… Mail şöyle;
‘Hasan Bey, bordomavi forumundan haberiniz vardır. Forumda Trabzon ile ilgili yaptığımız bir tartışmayı size bazı arkadaşlar adına aktarmak istedik. Forumdan bir arkadaşımız yeni çıkan yasa ile dış cephe yalıtımı olmayan binaların önümüzdeki dönemde yasaya uygun olarak dış cephelerinde yalıtıma gitmesinin mecburi olacağını söyledi. Bunun Trabzon meydanı için fırsat olabileceğini düşündük. Belediyeden hiçbir beklentimiz yok. Meydandaki Ulusoylara ait bina yalıtım için yenileneceği zaman binanın dış görüntüsü Trabzon tarihi evlerine uygun olarak yapılamaz mı? Ali Osman Ulusoy belki böyle bir proje ile şehirde bir atılım yapar ve diğer binalara örnek olur. Forumdaki tartışmada bu konuyu Hasan Kurt'a yazarsak köşesinde yer vereceğini Hasan Bey'in okurlarının görüşlerine önem verdiğini söyledim ve size yazmaya karar verdik.’
Geçenlerde Osman Kulaç da, Trabzon kent merkezindeki binaların dış cephelerinin çok çirkin olduğunu, öncelikle Ulusoyların binasının ve Suluhan’ın dış cephesinin kaplanması gerektiğini söylemişti.
Bu tür düşünceler, Trabzon’u yönetenlere de ışık tutar…
Bu arada, dış cephe kaplama işi güzel de, dış cephesi kaplanan binaların bir kısmı kirli… Zorlu Grand Otel karşısındaki İpekyolu iş merkezinin dış cephesi ve dışarıdaki asansörü çok ama çok kirli.. Binaya bakanlar, bu görüntüden rahatsız oluyor. Binaların yalnız dışını değil içini de temiz tutmalıyız.

f1bekir
13.10.2011, 11:05
Aslında paran olacak da oradaki tarihi eser niteliği taşımayan bütün binaları yıkıp yeşil alan yapacaksın, trafiğe de komple kapatacaksın. Kaça malolur acaba?

Ilelioglu
14.10.2011, 15:44
Cesme yada musluk suyu bu kadar yagmur yagan bir yerde nasil olurda icilmez?

:)

Ömür Karadeniz
14.10.2011, 16:00
Kardeşim ne olur 3 gün susuz kalsak,bu kadar yaygara koparmanın anlamı ne.Adamlar çalışma yapıyorlar yapmasalar başlarsınız vay efendim bunlarda hiç iş yapıyor demeye.Adamın dediğine baksana ben 5 gün susuz kalacağım he.Ne büyük iş benim gibi doldurun bidonları birşey olmaz.

bordo61
15.10.2011, 23:37
Bidonla 5 gün ev mi idare edilir bırakın bu işleri ya tamam eleştirmeyin ama saçma öneriler de sunmayın.

Bu yapılan Su kesintisi çok ağırdır ha yapacak başka bir seçenek var yok o ayrı.

-----------
Pazartesi saat 18.00 'de suların gelmesi lazım

"Değirmendere, Çömlekçi, İskenderpaşa, Kemerkaya, Pazarkapı, Çarşı, Hızırbey, Cumhuriyet, Ortahisar, Gülbaharhatun, Kurtuluş, Yalı, Yenimahalle, İnönü, 2 Nolu Beşirli, Fatih, Gazipaşa, Sanayi, Toklu ve Zafer Mahallesi"

Çarşamba saat 6.00 'da suların gelmesi lazım

"Aydınlıkevler, Yeşiltepe, 1, 2 ve 3 Nolu Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Boztepe, Kalkınma, 1 ve 2 nolu Bostancı, Üniversite, Konaklar, Kanuni, Esentepe, Kaymaklı mahallesi"

Perşembe saat 6.00'da suların gelmesi lazım

"Soğuksu, 1 Nolu Beşirli üst kısımları, Karşıyaka üst kısımları, Uğurlu ve Bengisu Mahalleleri"

bordo61
15.10.2011, 23:41
Evindeki suyu kestir o zaman bidonla bir ömür idare et kardeş sana karışan kimse yok.

Belediyenin başka çaresi yoktur büyük ihtimal bu kesintiyi yapmak dışında.

Ana hattın yerini değiştirip yaptıktan sonra eskisini söküp yenisini taksalar olmaz mıydı orasını merak ediyorum.

2 günlük kaynak işinden kurtulurduk bu sayede

Tahir61
16.10.2011, 16:58
temmuz ayinda sehrin yarisinin disarida oldugu fikrine katilmiyorum tam tersi gurbetcilerin sehre akin ettigi aylar

Sefer A.
16.10.2011, 17:10
temmuz ayinda sehrin yarisinin disarida oldugu fikrine katilmiyorum tam tersi gurbetcilerin sehre akin ettigi aylar

aynen öyle :)

Burçak
17.10.2011, 01:38
Arkadaşlar öncelikle şu yazıyı paylaşayım. Daha sonra bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa konuşıp birbirimizi aydınlatalım


Aydın Üniversitesi Yanlış Yapıyor
Ali Öztürk
bilgi@gunebakis.com.tr

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörlüğü 26 Eylül 2011 tarihli yazımıza çok alındı. ‘Avrasya’yı Kıstırmak’ başlıklı yorumumuza karşı önce cevap hakkı kullandı. Basın etiğine ve meslek ilkelerine bağlı kalarak cevap hakkını 10 Ekim 2011 tarihinde sütunumuzda aynen yayınladık. Ancak Aydın Üniversitesi yetkilileri hızlarını alamamış. Öfkeleri dinmemiş olacak ki, Trabzon basın tarihinde bir ilke imza atarak diğer yerel gazetelerde günebakış’ı kınama ilanları yayınlattı.
Mustafa Aydın’la ilgili günebakış acaba hangi iddiaları ortaya attı ki, Sayın Aydın’ın üniversitesi ilanlarla kınama yayınlattı?.. Hangi yorumumuz eleştiri ve yorum sınırlarını aştı ki bize ‘Dürüst gazetecilik’ ve ‘Basın etiği’ hatırlatıldı? Gazetecilik anlayışımız hangi hakla kınandı?.. Doğru bir kanaat sahibi olmak için önce kelimesi kelimesine Mustafa Aydın’a yönelttiğimiz 26 Eylül tarihli eleştiriyi tekrar yayınlayalım.
“Avrasya’ya katkı veren öncüleri yadettikten sonra engellemek isteyenleri de hatırlatmak istiyoruz. Daha hala Avrasya’ya nasıl zarar veririzin peşinde olduğunu düşündüğümüz Sayın Mustafa Aydın’ı gerçekten anlamıyoruz. Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı’nın bu öfkesinin bireysel bir sıkıntıyı çoktan aştığını, kente zarar verdiğini söylemeliyiz. Trabzon İdare Mahkemesi’nin anlaşılması zor kararı Valilik tarafından yeni bir çözüm yoluyla aşılamamış olsaydı Avrasya öğrenci alamayacaktı. Halbuki aynı mahkeme Mustafa Aydın’ın zarara uğramaması gerektiğini savundu. Gerçekte zarar görecek olan ise Avrasya olacaktı. Dileriz hukukun hatası yine hukuk eliyle düzelir. Zaten Mustafa Aydın’ın Trabzon’da bölüm açma talebi de YÖK tarafından reddedilmiştir. Yani Sayın Aydın’ın Trabzon’da üniversite alanında yarışma iddası kalmamıştır.”
***
En başından beri Avrasya Vakıf Üniversitesi’nin kurulmasına ve Trabzon’un bir özel üniversiteye kavuşmasına destek veren bir gazeteci olarak Sayın Mustafa Aydın’ın Avrasya’ya zarar vermek istediğini, Avrasya’yı açtırmamak için gayret sarfettiğini yazmamızın neresi yalan?.. Avrasya’yı defalarca şikayet eden ve mahkemeye giden kendileri değil mi? İl Özel İdaresi’ne Avrasya’nın aleyhinde yapılan başvurular ortada değil mi? Avrasya’nın ikinci ihalesini mahkemeye Aydın Üniversitesi’nin yetkilileri götürmedi mi? Çıkan kararı YÖK’e Aydın Üniversitesi yetkilileri ulaştırmadı mı? Bunun için Sayın Ömer Yıldız YÖK’e çağrılmadı mı?
Başka ne demişiz?.. Aydın Üniversitesi Mütevelli heyet Başkanı’nın bu tutumunun bireyselliği çoktan aştığını ve kente zarar verdiğini söylemişiz. Bunun neresi basın ahlakına aykırı? Bir gazeteci olarak bu konuda görüşümüzü belirtemez miyiz? Avrasya öğrenci alamasaydı Trabzon kaybetmeyecek miydi? Daha ilk yılında 350’yi aşkın öğrenci alan Avrasya 50’yi aşkın bilim adamıyla bu kente katkı vermedi mi? Bakanından bakkalına herkes Avrasya ile övünmedi mi? Hala her yerde kentin marka değerine yaptığı katkı konuşulmuyor mu?
Sonra ne iddia etmişiz? ‘Mustafa Aydın’ın Trabzon’da bölüm açma talebi YÖK tarafından reddedildi’ demişiz. Bizim aldığımız duyum böyle... Kendileri buna karşı cevap hakkını zaten kullanmış. Ancak bununla yetenilmeyip ilanla bir dizi iddia sıralanmış.
Trabzon’a ilişkin bölüm talepleri olumlu karşılanmış.
Ancak yer sorunu çıkınca kendileri YÖK’e başvurup durdurmuş.
Trabzon’da eğitim-öğretim yapma talepleri yargı sürecinin sonuna kadar geri çekilmiş.
Aydın Üniversitesi engellenmese imiş bugün Trabzon kampüsünde 2000 öğrenci okuyor olacakmış.
Bütün bu engellemelere rağmen Trabzon’a modern bir üniversite kazandırılacakmış.
günebakış yukarıdaki yazısıyla eleştiri sınırlarını aşmış!
Kamuoyunu yanıltmış, basın ahlakına aykırı davranmışız.
***
Aydın Üniversitesi Rektörlüğü hakkında dava açma hakkımız saklı kalmak şartıyla kamuoyunu doğru aydınlatmak adına şu sorularımıza cevap vermelerini bekliyoruz.
1- Trabzon’a bir üniversite mi yoksa fakülte mi yoksa fakültelerin bölümlerini mi kuracaktınız?
2- Üniversite kurmak için yine Özel İdare’den yer mi isteyeceksiniz yoksa paranızla yer alıp kente üniversite mi kazandıracaksınız?
3- YÖK’ün Trabzon’la ilgili talebinizi olumlu karşıladığına dair yayınlanmak üzere bir yazıyı bize gönderebilir misiniz?
4- Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için YÖK’e yaptığınız ikinci başvurunun bir örneğini yayınlamak üzere gönderebilir misiniz?
5- İkibin öğrenciyi nereye sığdıracaktınız? Kampüs dediğiniz Özel İdare’nin binası mıdır?
6- Yargı sürecinin sonuna kadar, yani mahkeme binayı Avrasya’dan alana kadar projenizi ertelediğinizi söylüyorsunuz. Bu talep aynı zamanda Avrasya’yı engellemek anlamına gelmiyor mu?
7- Trabzon’a modern bir üniversite kazandırma fikrinizde ısrarlı iseniz söz veriyoruz en büyük destekçiniz biz olacağız. Ancak bu üniversiteyi (bize göre üniversite değil bölüm açma girişiminiz var) Avrasya’nın eğitim/öğretime başladığı Özel İdare binasında yapacaksanız sanki başaramayacaksınız.
8- Bu kadar büyük öfkeyi bir üniversiteye yakıştıramadık. Gerçekten günebakış’ı ne adına kınadınız?..
9- Boğaz gezintisi davetinizi reddettiğimiz ve Avrasya’ya en büyük desteği verdiğimiz için mi bizi hedef aldınız?
http://gunebakis.com.tr/yazar/aydin-universitesi-yanlis-yapiyor-227.html

Ali Öztürk'ün köşe yazısından anlaşılan, Trabzonda açılmak istenen İstanbul Aydın Üniversitesine karşı olduğu..
Her şeyi ile yetersiz olduğunu düşünüyor . Kampüsü yok gibi vs. Üni yerine İstanbul Aydın üniversitesinin bi fakültesi açılmak isteniyor gibi şeyler söylemiş.
Avrasyayı kucaklayıcı gözüküyor.

Konu hakkında bilgisi olan var mı. İstanbul Üni. gerçekten niyeti nedir. engelleniyormu açılması yada neler oluyor ?

Not: Daha önce neler oldu bitti bilmiyorum ama tesadüfen bahsi geçen İstanbul Aydın üniversitesinin tam sayfa gazete ilanını okumuştum. Sert bi şekilde eleştiriyordu birilerini ama anlamamıştım. Yerel gazetedeydi bu ilan. Günebakışı eleştirdiğini şimdi öğrenmiş oldum

Sefer A.
17.10.2011, 02:09
onu bunu bilmem ama bence Trabzon'a 2 üniv fazla

Fatih Özkan
17.10.2011, 02:19
onu bunu bilmem ama bence Trabzon'a 2 üniv fazla

Neden mesela ?

Sefer A.
17.10.2011, 02:22
Neden mesela ?

sehir o kadar büyük degil, ne alan olarak ne de nüfus olarak, 1 tane yeter bence, 2 tane fazla, bazi kesimler sirf borulari ötsün diye üniv veya baska bir sey açip duruyorlar, ne geregi var ?

Fatih Özkan
17.10.2011, 02:23
sehir o kadar büyük degil, ne alan olarak ne de nüfus olarak, 1 tane yeter bence, 2 tane fazla, bazi kesimler sirf borulari ötsün diye üniv veya baska bir sey açip duruyorlar, ne geregi var ?

Açılacak olan üniversiteler, şehrin gelişmesine ve büyümesine sebep olur işte fena mı ?

Sefer A.
17.10.2011, 02:33
Açılacak olan üniversiteler, şehrin gelişmesine ve büyümesine sebep olur işte fena mı ?

faydasi olur mu orasi da tartisilabilecek bir konu :) gelismeye büyümeye katki saglar mi bilemiyorum, o yönden bakarsak belki de 3 tane üniv lazim o ayri mesele tabii ki :) ben zaten bu konuda çok emin konusamam ama bence fazla olur gibime geliyor ^^

Fatih Özkan
17.10.2011, 02:37
faydasi olur mu orasi da tartisilabilecek bir konu :) gelismeye büyümeye katki saglar mi bilemiyorum, o yönden bakarsak belki de 3 tane üniv lazim o ayri mesele tabii ki :) ben zaten bu konuda çok emin konusamam ama bence fazla olur gibime geliyor ^^

KTÜ olmasa Kalkınma ve civarı nasıl olurdu mesela ?
Canlılık ve farklılık direk göze çarpıyor... Aynı durum Fatih Eğitim'in civarı için de geçerli...
Her açılan okul için binlerce öğrenci geleceğini düşünecek olursak elbette değişen ve gelişen bişeler olacaktır...

Sefer A.
17.10.2011, 02:44
KTÜ olmasa Kalkınma ve civarı nasıl olurdu mesela ?
Canlılık ve farklılık direk göze çarpıyor... Aynı durum Fatih Eğitim'in civarı için de geçerli...
Her açılan okul için binlerce öğrenci geleceğini düşünecek olursak elbette değişen ve gelişen bişeler olacaktır...

Avrasya üniv oldugu yer çok ta gelismeye açik bir yer degil gibime geldi yanlis miyim :) ^^

Fatih Özkan
17.10.2011, 02:52
Avrasya üniv oldugu yer çok ta gelismeye açik bir yer degil gibime geldi yanlis miyim :) ^^

Orası hiç belli olmaz.
Şimdi Forum'un yapıldığı yerde önceden havuz vardı mesela... Oraya alışveriş merkezi yapılacağı söylense kaç kişi inanırdı ?
Ki kaldı ki Avrasya'ya okumaya gelen öğrenciler öyle ya da böyle para bırakacaklar, kısacası Trabzon ekonomisine can verecekler (:
Bu da şehri her türlü kalkındırır.

Sefer A.
17.10.2011, 03:02
Orası hiç belli olmaz.
Şimdi Forum'un yapıldığı yerde önceden havuz vardı mesela... Oraya alışveriş merkezi yapılacağı söylense kaç kişi inanırdı ?
Ki kaldı ki Avrasya'ya okumaya gelen öğrenciler öyle ya da böyle para bırakacaklar, kısacası Trabzon ekonomisine can verecekler (:
Bu da şehri her türlü kalkındırır.

uzun vadede diyorsun yani =) olabilir :) iyi bakalim, biraz ikna oldum ha :p

Fatih Özkan
17.10.2011, 03:15
uzun vadede diyorsun yani =) olabilir :) iyi bakalim, biraz ikna oldum ha :p

Uzun bile sayılmaz aslında. Vakfıkebir gibi bir yerin sadece 1 Yüksekokul ile 3-4 senede ne kadar değiştiğini ben gözlerimle gördüm...
Daha büyüğünü sen düşün (:

Sefer A.
17.10.2011, 04:47
Uzun bile sayılmaz aslında. Vakfıkebir gibi bir yerin sadece 1 Yüksekokul ile 3-4 senede ne kadar değiştiğini ben gözlerimle gördüm...
Daha büyüğünü sen düşün (:

bilemiycem Vakfikebir nasildi nasil gelisti bilmiyorum yani yorum yapamam buna ama öyle diyorsan öyledir renkdas :) resimde Rize stadinda misin??

Gökçebey
17.10.2011, 08:34
Üniversite fazla diye bir şey olmaz, olamaz. :) Üniversite demek sadece o şehirdeki öğrenci potansiyeline değil, memleketin her tarafına açılmak demek. KTÜ yaklaşık 50bin öğrencisiyle Türkiyenin onlarca ilçesinden daha kalabalık. İçinden 5 üniversite çıkarmış bir eğitim kurumu. Avrasya, vakıf üniversitesi. Mimarlık bölümünün yıllık harcı 15bin lira. Buraya ekonomik gücü daha yüksek öğrenciler gelecek. Şehirde üniversiteler olması hem itibarını yükseltir, hem ekonomisine az çok bir ivme kazandırır. Bir de verdiği eğitimin içinin dolu olması var tabi. Sırf açılıp para kazanmak üzerine kurulmuş bir üniversite, çok da gitmez zaten. :)

Faik Yılmaz
17.10.2011, 08:45
Evet büyükşehir olmaya ilk su kesintilerinden başladık....

hayırlı uğurlu olsun.......

Dünyanın gelişmiş herhangi bir yerinde 1 gün kesintinin bile hesabı verilir.... Kaldıki 4 gün 5 gün susuz kalacak yerler var....

Kaldıki cil bir durumda değil bu pekala temmuz ayında şehir nüfusunun 1/3 ü bile şehirde değilkende yapılabilirdi bu çalışma..... Hatlardaki suyla fazla kalabalık olmadığından 1-2 gün idare eder 3. günde su gelirdi zaten...

Demekki Allah göstermesin savaş filan olursa halimiz duman... ne 2 . bir hattımızvar ne de yedek depolarımız....

Ama hala bunu bile savunanlar var ya bize her şey müstehak...

Kardeşim 3 gündür temizlik yapamıyoruz banyo yapamıyoruz bumu medeniyet bumu belediyecilik...

Murat'
17.10.2011, 08:47
Param olsa bile ben Avrasya Üniversite'sine gitmem, hiçbir cazip tarafı yok.

Misina
17.10.2011, 09:14
temmuz ayinda sehrin yarisinin disarida oldugu fikrine katilmiyorum tam tersi gurbetcilerin sehre akin ettigi aylar

Gurbetçilerin % 95 i merkezde durmuyor ya ilçelerde ya köylerinde yada yaylaralarda tatilini geçiriyor.

Faik Yılmaz
17.10.2011, 09:27
temmuz ayinda sehrin yarisinin disarida oldugu fikrine katilmiyorum tam tersi gurbetcilerin sehre akin ettigi aylar

Ben 1994 ten beri Yani 17 yıldır Trabzonda yaşıyorum.... Ve bizatihi tecrübelerime dayanarak söylüyorum....

Yani Fransada olduğunuz halde bunu nasıl biliyorsunuz anlamadım...

Evet gurbetçiler gelmesine geliyorlar ama tatiini Trabzonda geçirmiyor herkes köyüne gidiyor maç ya da gezme amacıyla günü birlik gelmemişse tabi....

30-40 bin kişi sadece Ktüden dolayı şehirde olmuyor....

Kalnlarında bir çoğu çay ve fındık işleri için şehirde olmuyor.....

Artı bunlara genellikle izin dönemi için şehirde olmayanalrıda sayarsak yarısı bile olmuor....

Yazın gelip uzunsokakta hiç tur atmadınızmı in cin top oynar temmuz ayında...

hal böyle iken yanlışı nasıl görmezden gleiyorsunuz anlamıyorum anlayamıyorum....

bordo61
17.10.2011, 09:42
Bidonla 5 gün ev mi idare edilir bırakın bu işleri ya tamam eleştirmeyin ama saçma öneriler de sunmayın.

Bu yapılan Su kesintisi çok ağırdır ha yapacak başka bir seçenek var yok o ayrı.

-----------
Pazartesi saat 18.00 'de suların gelmesi lazım

"Değirmendere, Çömlekçi, İskenderpaşa, Kemerkaya, Pazarkapı, Çarşı, Hızırbey, Cumhuriyet, Ortahisar, Gülbaharhatun, Kurtuluş, Yalı, Yenimahalle, İnönü, 2 Nolu Beşirli, Fatih, Gazipaşa, Sanayi, Toklu ve Zafer Mahallesi"

Çarşamba saat 6.00 'da suların gelmesi lazım

"Aydınlıkevler, Yeşiltepe, 1, 2 ve 3 Nolu Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Boztepe, Kalkınma, 1 ve 2 nolu Bostancı, Üniversite, Konaklar, Kanuni, Esentepe, Kaymaklı mahallesi"

Perşembe saat 6.00'da suların gelmesi lazım

"Soğuksu, 1 Nolu Beşirli üst kısımları, Karşıyaka üst kısımları, Uğurlu ve Bengisu Mahalleleri"

Nasıl erken verilmiş anlamadım.

Zati belediyede açıklanan raklamlara göre de Kaynak işlemi bu sabah 6 'da bitmesi lazımdı. Yine o saatte bitmiş kendileri ayrıyetten belli mahallelere 12 saat sonra verecek diye açıklamışlardı onu bu yapamamışlarda erken verilmiş mahallere su


Trabzon'a Su Verilmeye Başlandı

Trabzon için susuzluk sıkıntısı Karayolları ve Trabzon Belediyesi ekiplerince gece gündüz sürdürülen çalışmalar neticesinde beklenenden kısa bir sürede tamamlanarak şehre su verilmeye başlandı. Daha önce 3 ila 5 gün arasında suyun verilmesi planlanırken aralıksız uzun süreli faaliyetlerle 2 gün içerisinde kente su verilmesi işlemine geçildi. Böylece daha önce açıklanan tarihten 1 gün önce musluklardan su akmaya başladı.

Trabzon ile Maçka arasında yapılmakta olan duble yolun Merkez Kutlugün Köyü mevkiinde Trabzon Belediyesi'nin ana su isale hattı üzerinden geçeceğinden bu hattının kaydırılması için 14 Ekim Cuma gününü 15 Ekim Cumartesi gününe bağlayan gece suyun kesilmesinden sonra başlayan yoğun maratonda motopomplarında kullanılmasıyla suyun tahliye işlemlerine geçildi. Tahliyenin ardından Karayolları, yüklenici firma ve Trabzon Belediyesi ekipleri aralıksız olarak 950 metre uzunluğundaki 160 cm çapındaki çelik boruların kaynak işlemlerine başladı. Zaman zaman yağan yağmura rağmen aralıksız çalışan ekipler Pazartesi sabahı saat 06.30'da kaynak işlemlerini tamamladı. Ana isale hattının, yolun dışına taşınmasından sonra Trabzon Belediyesi şehre su vermeye başladı. Şehrin coğrafi yapısından dolayı alçak kesimlerde bulanan mahallelere su kullanılmaya başlarken yükseklerde bulunan mahallelere suyun ilerleyen saatlerde ulaşması bekleniyor.

Su kesintisinin sürdüğü sırada özellikle sağlık kurumları, camiler, yurtlar ve acil ihtiyaçlı vatandaşların su sorunu yaşamaması için Trabzon Belediyesi 24 saat su tankerleriyle su taşıdı. 321 20 01 numaralı telefonu gelen talepler anında değerlendirilerek şehir genelince ciddi bir su sorunu yaşanmaması sağlandı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ana boru hattının 950 metre uzunluğundaki bölümünün deplase edilmesi işleminde yoğun gayret gösteren Karayolları, yüklenici firma ve Belediye ekiplerine teşekkür ederek, "Gece gündüz yapılan çalışmalarla şehre su verilmeye başlandı. Alçak kesimlerdeki vatandaşlar suyu erken kullanmaya başladı. Yüksek kesimlerdeki vatandaşlarımızdan biraz daha sabretmelerini istiyoruz. Su zamanla yüksek kesimlere çıkacak" dedi.

Faik Yılmaz
17.10.2011, 09:45
Çok şükür.....

Saat 09:40 itibarı ile Fatih ve İnönü Mahallerinde su gelmedi henüz....

Akşama doğru gelir heralde.....

bordo61
17.10.2011, 09:48
Erken falan olduğu yok

Bu açıklama yaptıklarında zati bu rakamlar verilmişti.

Uyanıklık yapıyor Belediye , yinede Alçak mahalleler hasarsız kurtarmıştır heralde

Faik Yılmaz
17.10.2011, 09:53
Erken falan olduğu yok

Bu açıklama yaptıklarında zati bu rakamlar verilmişti.

Uyanıklık yapıyor Belediye , yinede Alçak mahalleler hasarsız kurtarmıştır heralde

Fatih Mahllesi için konuşuyorum....

6 saat suların boşalması beklenecekti......

Cumartesi sabah 6.....

sonraki 48 saatte su yapılacaktı.....

Pazartesi sabah 6.....

Sonraki 12 saatte ise sular verilmeye başlanacaktı...

Ve sabah 06:30 da verilmiş.... hatta belirlenen saatten yarım saat geç verilmiş....

Üstelik daha su gelen her hanhi bir mahalle yok...

Seninde dediğin gibi şark kurnazlığı yapıyorlar...

pazarkapılı
17.10.2011, 10:57
faik delikanli gibi cikip "evet haklisiniz hataliyiz",yada "suyu belirlenenden once veremedik,gec kaldik"demelerini beklemiyorsun herhalde....

genel olarak; politika ve sahtekarlik....et ve tirnak....

mavituğ
17.10.2011, 13:13
Arkadaşlar öncelikle şu yazıyı paylaşayım. Daha sonra bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa konuşıp birbirimizi aydınlatalım


Aydın Üniversitesi Yanlış Yapıyor
Ali Öztürk
bilgi@gunebakis.com.tr

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörlüğü 26 Eylül 2011 tarihli yazımıza çok alındı. ‘Avrasya’yı Kıstırmak’ başlıklı yorumumuza karşı önce cevap hakkı kullandı. Basın etiğine ve meslek ilkelerine bağlı kalarak cevap hakkını 10 Ekim 2011 tarihinde sütunumuzda aynen yayınladık. Ancak Aydın Üniversitesi yetkilileri hızlarını alamamış. Öfkeleri dinmemiş olacak ki, Trabzon basın tarihinde bir ilke imza atarak diğer yerel gazetelerde günebakış’ı kınama ilanları yayınlattı.
Mustafa Aydın’la ilgili günebakış acaba hangi iddiaları ortaya attı ki, Sayın Aydın’ın üniversitesi ilanlarla kınama yayınlattı?.. Hangi yorumumuz eleştiri ve yorum sınırlarını aştı ki bize ‘Dürüst gazetecilik’ ve ‘Basın etiği’ hatırlatıldı? Gazetecilik anlayışımız hangi hakla kınandı?.. Doğru bir kanaat sahibi olmak için önce kelimesi kelimesine Mustafa Aydın’a yönelttiğimiz 26 Eylül tarihli eleştiriyi tekrar yayınlayalım.
“Avrasya’ya katkı veren öncüleri yadettikten sonra engellemek isteyenleri de hatırlatmak istiyoruz. Daha hala Avrasya’ya nasıl zarar veririzin peşinde olduğunu düşündüğümüz Sayın Mustafa Aydın’ı gerçekten anlamıyoruz. Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı’nın bu öfkesinin bireysel bir sıkıntıyı çoktan aştığını, kente zarar verdiğini söylemeliyiz. Trabzon İdare Mahkemesi’nin anlaşılması zor kararı Valilik tarafından yeni bir çözüm yoluyla aşılamamış olsaydı Avrasya öğrenci alamayacaktı. Halbuki aynı mahkeme Mustafa Aydın’ın zarara uğramaması gerektiğini savundu. Gerçekte zarar görecek olan ise Avrasya olacaktı. Dileriz hukukun hatası yine hukuk eliyle düzelir. Zaten Mustafa Aydın’ın Trabzon’da bölüm açma talebi de YÖK tarafından reddedilmiştir. Yani Sayın Aydın’ın Trabzon’da üniversite alanında yarışma iddası kalmamıştır.”
***
En başından beri Avrasya Vakıf Üniversitesi’nin kurulmasına ve Trabzon’un bir özel üniversiteye kavuşmasına destek veren bir gazeteci olarak Sayın Mustafa Aydın’ın Avrasya’ya zarar vermek istediğini, Avrasya’yı açtırmamak için gayret sarfettiğini yazmamızın neresi yalan?.. Avrasya’yı defalarca şikayet eden ve mahkemeye giden kendileri değil mi? İl Özel İdaresi’ne Avrasya’nın aleyhinde yapılan başvurular ortada değil mi? Avrasya’nın ikinci ihalesini mahkemeye Aydın Üniversitesi’nin yetkilileri götürmedi mi? Çıkan kararı YÖK’e Aydın Üniversitesi yetkilileri ulaştırmadı mı? Bunun için Sayın Ömer Yıldız YÖK’e çağrılmadı mı?
Başka ne demişiz?.. Aydın Üniversitesi Mütevelli heyet Başkanı’nın bu tutumunun bireyselliği çoktan aştığını ve kente zarar verdiğini söylemişiz. Bunun neresi basın ahlakına aykırı? Bir gazeteci olarak bu konuda görüşümüzü belirtemez miyiz? Avrasya öğrenci alamasaydı Trabzon kaybetmeyecek miydi? Daha ilk yılında 350’yi aşkın öğrenci alan Avrasya 50’yi aşkın bilim adamıyla bu kente katkı vermedi mi? Bakanından bakkalına herkes Avrasya ile övünmedi mi? Hala her yerde kentin marka değerine yaptığı katkı konuşulmuyor mu?
Sonra ne iddia etmişiz? ‘Mustafa Aydın’ın Trabzon’da bölüm açma talebi YÖK tarafından reddedildi’ demişiz. Bizim aldığımız duyum böyle... Kendileri buna karşı cevap hakkını zaten kullanmış. Ancak bununla yetenilmeyip ilanla bir dizi iddia sıralanmış.
Trabzon’a ilişkin bölüm talepleri olumlu karşılanmış.
Ancak yer sorunu çıkınca kendileri YÖK’e başvurup durdurmuş.
Trabzon’da eğitim-öğretim yapma talepleri yargı sürecinin sonuna kadar geri çekilmiş.
Aydın Üniversitesi engellenmese imiş bugün Trabzon kampüsünde 2000 öğrenci okuyor olacakmış.
Bütün bu engellemelere rağmen Trabzon’a modern bir üniversite kazandırılacakmış.
günebakış yukarıdaki yazısıyla eleştiri sınırlarını aşmış!
Kamuoyunu yanıltmış, basın ahlakına aykırı davranmışız.
***
Aydın Üniversitesi Rektörlüğü hakkında dava açma hakkımız saklı kalmak şartıyla kamuoyunu doğru aydınlatmak adına şu sorularımıza cevap vermelerini bekliyoruz.
1- Trabzon’a bir üniversite mi yoksa fakülte mi yoksa fakültelerin bölümlerini mi kuracaktınız?
2- Üniversite kurmak için yine Özel İdare’den yer mi isteyeceksiniz yoksa paranızla yer alıp kente üniversite mi kazandıracaksınız?
3- YÖK’ün Trabzon’la ilgili talebinizi olumlu karşıladığına dair yayınlanmak üzere bir yazıyı bize gönderebilir misiniz?
4- Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için YÖK’e yaptığınız ikinci başvurunun bir örneğini yayınlamak üzere gönderebilir misiniz?
5- İkibin öğrenciyi nereye sığdıracaktınız? Kampüs dediğiniz Özel İdare’nin binası mıdır?
6- Yargı sürecinin sonuna kadar, yani mahkeme binayı Avrasya’dan alana kadar projenizi ertelediğinizi söylüyorsunuz. Bu talep aynı zamanda Avrasya’yı engellemek anlamına gelmiyor mu?
7- Trabzon’a modern bir üniversite kazandırma fikrinizde ısrarlı iseniz söz veriyoruz en büyük destekçiniz biz olacağız. Ancak bu üniversiteyi (bize göre üniversite değil bölüm açma girişiminiz var) Avrasya’nın eğitim/öğretime başladığı Özel İdare binasında yapacaksanız sanki başaramayacaksınız.
8- Bu kadar büyük öfkeyi bir üniversiteye yakıştıramadık. Gerçekten günebakış’ı ne adına kınadınız?..
9- Boğaz gezintisi davetinizi reddettiğimiz ve Avrasya’ya en büyük desteği verdiğimiz için mi bizi hedef aldınız?
http://gunebakis.com.tr/yazar/aydin-universitesi-yanlis-yapiyor-227.html

Ali Öztürk'ün köşe yazısından anlaşılan, Trabzonda açılmak istenen İstanbul Aydın Üniversitesine karşı olduğu..
Her şeyi ile yetersiz olduğunu düşünüyor . Kampüsü yok gibi vs. Üni yerine İstanbul Aydın üniversitesinin bi fakültesi açılmak isteniyor gibi şeyler söylemiş.
Avrasyayı kucaklayıcı gözüküyor.

Konu hakkında bilgisi olan var mı. İstanbul Üni. gerçekten niyeti nedir. engelleniyormu açılması yada neler oluyor ?

Not: Daha önce neler oldu bitti bilmiyorum ama tesadüfen bahsi geçen İstanbul Aydın üniversitesinin tam sayfa gazete ilanını okumuştum. Sert bi şekilde eleştiriyordu birilerini ama anlamamıştım. Yerel gazetedeydi bu ilan. Günebakışı eleştirdiğini şimdi öğrenmiş oldum


Aydın üniversiteninin derdi Trabzon'a yüksekokul açmaktı başarılı olmadı, yerine açılan Avrasya üniversitesine taktı.

Günebakış gazetesi şehirde özel ve 2. devlet üniversitesi konusunda etkin yayın yapan tek gazete. Yaptıkları haberlerin karşılığını şehir aldı.

En kısa sürede 4. üniversitede kurulur umarım.

bordo61
17.10.2011, 14:20
Su geldi gitti .

Açıkladıkları saatlerde normal halini alır.

Yanlız gerek yok bunlara yok 1 gün önceden verdik gibilerinden.

Tamam büyük bir çalışma büyük sorumluluk bizde halk olarak tedbirimizi aldık hallettik .

Birbirimize yardımcı olalım Belediye halk'a , halk Belediyeye yardımcı olsun .

Burçak
17.10.2011, 14:58
2. üniversite gereksiz diye yorumlar okudum sanki .
diyecek bir şey bulamıyorum. :)
insanlar memleketlerinde üniversite açılsın diye neler yapıyor. bizde beğenmeyenler var gereksiz diyenler oluyor :)

m@rdi
17.10.2011, 15:39
2. üniversite fazla diyen vatandaşlara Trabzon ilçelerinde açılan meslek yüksek okullarını eğitim dönemlerinde gezmelerini tavsiye ediyorum. Çok değil bir iki gün gezin görün. Oturduğumuz yerden ahkam kesmekle bir yere varamayız fikir sahibi olmadan önce inceleyip, irdeleyeyim. ;)

Sefer A.
17.10.2011, 15:44
2. üniversite gereksiz diye yorumlar okudum sanki .
diyecek bir şey bulamıyorum. :)
insanlar memleketlerinde üniversite açılsın diye neler yapıyor. bizde beğenmeyenler var gereksiz diyenler oluyor :)

sonrasinda üniversiteden çikanlar ne yapiyor peki ?? is sorunu var is sorunu var diyorlar eee daha fazla üniv daha fazla masraf sonuç ne ?? yine is bulma sorunu, kaybeden yine gençler, kazanan paraci yöneticiler, bence :)

Murat'
17.10.2011, 15:45
Su geldi gitti .

Açıkladıkları saatlerde normal halini alır.

Yanlız gerek yok bunlara yok 1 gün önceden verdik gibilerinden.

Tamam büyük bir çalışma büyük sorumluluk bizde halk olarak tedbirimizi aldık hallettik .

Birbirimize yardımcı olalım Belediye halk'a , halk Belediyeye yardımcı olsun .

Su şükür boztepe mahallesine de ulaştı.

Sefer A.
17.10.2011, 15:46
2. üniversite fazla diyen vatandaşlara Trabzon ilçelerinde açılan meslek yüksek okullarını eğitim dönemlerinde gezmelerini tavsiye ediyorum. Çok değil bir iki gün gezin görün. Oturduğumuz yerden ahkam kesmekle bir yere varamayız fikir sahibi olmadan önce inceleyip, irdeleyeyim. ;)

meslek yüksek okullari baska ama, onlar lazimli, simdi yeni üniv açilacak Ktü'den ne farki olacak, neresi cazip olacak ?? ben çok ta inat etmiyorum fazla oldugu konusunda ama bir kaç düsüncem var onlari da yaziyorum buraya, yanlisim da olabilir, benden daha iyi bilenler var tabii ki, ben Trabzon'da yasamiyorum sonuçta malesef

m@rdi
17.10.2011, 16:00
Üniversite demek insan demek, insan demek hayat demek. Ne kadar üniversite, o kadar insan :) Bu denklemi kurmak çok zor olmasa gerek Sefer. Sadece Trabzon özelinde bahsetmiyorum. genel denklem bu. Ha kontenjanlar tamamen dolar mı onu zaman gösterir. Ancak eğitim Türkiye şartlarında başlı başına bir sektör ve iyi işletildiğinde maddi manevi getiri Trabzon için çok iyi olacaktır. Maddisini geçtim manevi boyutuna örnek vereyim.

Diğer ilçeleri için çok şey söyleyemem ancak Arsin küçük yer. Haliyle halkı da kendi içinde yaşayan, dışa çokta açık olmayan yapıda. Yeni yapılan MYO ile farklı insanlar ilçenin kabuğunu kıracaktır farklı bir enerji getirecektir.

Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsinler. Kampüsler hayattır. :)

Sefer A.
17.10.2011, 16:24
Üniversite demek insan demek, insan demek hayat demek. Ne kadar üniversite, o kadar insan :) Bu denklemi kurmak çok zor olmasa gerek Sefer. Sadece Trabzon özelinde bahsetmiyorum. genel denklem bu. Ha kontenjanlar tamamen dolar mı onu zaman gösterir. Ancak eğitim Türkiye şartlarında başlı başına bir sektör ve iyi işletildiğinde maddi manevi getiri Trabzon için çok iyi olacaktır. Maddisini geçtim manevi boyutuna örnek vereyim.

Diğer ilçeleri için çok şey söyleyemem ancak Arsin küçük yer. Haliyle halkı da kendi içinde yaşayan, dışa çokta açık olmayan yapıda. Yeni yapılan MYO ile farklı insanlar ilçenin kabuğunu kıracaktır farklı bir enerji getirecektir.

Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsinler. Kampüsler hayattır. :)

be bu açidan pek bakmadigim için farkli farkli seyler yaziyorum herhalde ne bileyim :) her yazilana da yorum yapamam ama karaladigim cümleye katiliyorum çok dogru :)

28TS61
17.10.2011, 16:50
fabrika kursunlar

Sefa
17.10.2011, 17:04
Şu adı konulamaz yaratıkların kırdığı meydan parkındaki Trabzonspor Logosu neden yapılmadı hala kırılmasından bu yana ne kadar zaman geçmiş ayıptır ulan bir günlük iş ya!

ts20
17.10.2011, 20:23
Hasan Kurt'a facebooktan yazdım. Mesajımı köşesine taşımış.

Binaların dış cephesi!
‘Avrupa’nın yeşil başkenti’ yarışmasına aday gösterilecek Trabzon’da binaların dış cepheleri dökülüyor. Kentteki binaların belki de yarısı boyasız, bir bölümü sıvasız.
Trabzon’u seven gençler, bir araya gelmişler ve Trabzon’un sorunlarını masaya yatırmışlar. Gençlerin yaşadıkları kentin sorunlarını, sıkıntılarını tartışmaları, fikir üretmeleri alkışlanacak bir olaydır. Bordo-Mavi forumu oluşturan gençlerden bir mail aldım… Mail şöyle;
‘Hasan Bey, bordomavi forumundan haberiniz vardır. Forumda Trabzon ile ilgili yaptığımız bir tartışmayı size bazı arkadaşlar adına aktarmak istedik. Forumdan bir arkadaşımız yeni çıkan yasa ile dış cephe yalıtımı olmayan binaların önümüzdeki dönemde yasaya uygun olarak dış cephelerinde yalıtıma gitmesinin mecburi olacağını söyledi. Bunun Trabzon meydanı için fırsat olabileceğini düşündük. Belediyeden hiçbir beklentimiz yok. Meydandaki Ulusoylara ait bina yalıtım için yenileneceği zaman binanın dış görüntüsü Trabzon tarihi evlerine uygun olarak yapılamaz mı? Ali Osman Ulusoy belki böyle bir proje ile şehirde bir atılım yapar ve diğer binalara örnek olur. Forumdaki tartışmada bu konuyu Hasan Kurt'a yazarsak köşesinde yer vereceğini Hasan Bey'in okurlarının görüşlerine önem verdiğini söyledim ve size yazmaya karar verdik.’
Geçenlerde Osman Kulaç da, Trabzon kent merkezindeki binaların dış cephelerinin çok çirkin olduğunu, öncelikle Ulusoyların binasının ve Suluhan’ın dış cephesinin kaplanması gerektiğini söylemişti.
Bu tür düşünceler, Trabzon’u yönetenlere de ışık tutar…
Bu arada, dış cephe kaplama işi güzel de, dış cephesi kaplanan binaların bir kısmı kirli… Zorlu Grand Otel karşısındaki İpekyolu iş merkezinin dış cephesi ve dışarıdaki asansörü çok ama çok kirli.. Binaya bakanlar, bu görüntüden rahatsız oluyor. Binaların yalnız dışını değil içini de temiz tutmalıyız.

Bende okudum Hasan Kurtun yazısını. Hasan Beyin gündeme taşıması güzel fakat yeterli değildir. Bizim amacımız bu bilinci Trabzona yerleştirmek olmalıdır.

Trabzona her gelen çirkin yapılaşmadan bahsediyor. Bu bizimde gözümüze takılıyor tabiki. Bu çirkin binaları güzelleştirmek için önümüzde bir fırsat bulunuyor. Konutlarda ısı yalıtım yönetmeliği. Bu yönetmelik bütün konutlarda mantoloma yapılmasını zorunlu hale getiriyor. Vatandaş mecbur binasını mantolomak zorunda kalacak.

Benim ifade etmeye çalıştığım asıl nokta, Trabzonda binaların dış cephelerinin güzelliğinin önemli olduğunu kavratmak.
Bunu da Trabzonun en önemli noktası olan meydandan başlatmak. Meydanda binası bulunan Trabzonun en önemli kişilerinden biri olan Ali Osman Ulusoyun başlatması güzel olacağını düşünüyorum. Trabzon kamuoyundaki önemli kişilerin destekleriyle, bütün Trabzonlulara sıva ve boyanın hem evini hem de şehrini güzelleştireceği bilincini yerleştirmek asıl hedef olmalıdır.

Adem Erdoğan
17.10.2011, 21:01
2. üniversite gereksiz diye yorumlar okudum sanki .
diyecek bir şey bulamıyorum. :)
insanlar memleketlerinde üniversite açılsın diye neler yapıyor. bizde beğenmeyenler var gereksiz diyenler oluyor :)

İş yapmaz hacı, tutmaz Trabzon'da. Ölü yatırım. :D

Ilelioglu
17.10.2011, 23:55
Fabrika cok daha önemli katiliyorum.

ibrahim
18.10.2011, 22:25
HES için ikna çalışmaları sonuçsuz kaldı

Çaykara İlçesi’nde bulunan Solaklı Vadisi’nde yapılması planlanan HES çalışmalarına tepki veren köylüleri ikna etmek için Valilik’te toplantı düzenlendi.

16 Ekim 2011 Pazar 20:09


http://www.caykaragundem.com/images/haberler/hes_icin_ikna_calismalari_sonucsuz_kaldi_h67.jpg

Çaykara İlçesi’nde bulunan Solaklı Vadisi’nde yapılması planlanan HES çalışmalarına tepki veren köylüleri ikna etmek için Valilik’te toplantı düzenlendi.

Çaykara’nın Solaklı Vadisi’ne HES yapımı için köylere giren firma yetkililerinin köylüler tarafından kovalanmasında meydana gelen olay 3 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanmıştı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında arabuluculuk görevini üstlenen Trabzon Valiliği, Trabzon Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı Aziz Mercan başkanlığında düzenlenen toplantıda, Çaykara’nın Solaklı Vadisi’ne yapılması planlanan HES yapımcı firma yetkilileri ile köy muhtarları karşı karşıya geldi. Köylülerle bir sorun yaşamak istemediklerini belirten firma yetkilileri, köylüleri ikna etmek için yollarının ve okullarının yapımını üstlenerek, öğrencilerine burs verme sözü verdi. Firmanın verdiği sözleri kabul etmeyen köylülerin temsilcileri olan muhtarlar, HES yapımına müsaade etmeyeceklerini belirtince salonda soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Muhtarların konuşmaları karşısında Vali Yardımcısı Aziz Mercan, “HES yapımına karışma yetkisi sizlerde değil. Yapılıp yapılamayacağına devletimiz karar verir. Burada ortak bir yol bulmak için geldik. Gerginlikle bir yere varamayız” diyerek salonda oluşan soğuk havayı kırmaya çalıştı. Köy muhtarları ve firma yetkililerinin bir araya geldiği toplantı sonunda muhtarlar, “Bu burada tek başımıza vereceğimiz bir karar değildir. Valimiz Recep Kızılcık’ı köyümüze davet ediyoruz. Davetimizi kırmasın köylülerimizle görüşsün. Biz bu şekilde ikna olmayız, köy halkımız ikna olursa bizde oluruz” dediler.

http://www.caykaragundem.com/images/upload/3.jpg

KÖKNAR MUHTARI: İKNA OLMADIK

Trabzon Valiliği’nin çağrısı üzerine toplantıya katılan Köknar Köyü Muhtarı Abdullah Sevim toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Toplantıya davet üzerine geldik. Ama toplantı bizi ikna etmedi. Toplantıda bize HES yapımına karşı koymayın izlenimi oluşturdular. Firmanın rahatlıkla girip HES’ini yapmasını istediler. Eğer müsaade etmezsek kanunlar çerçevesinde gerekli yaptırımı yapacaklarını belirttiler. Biz o yöre insanı olarak bu HES’i istemiyoruz, bizi buna kimse ikna edemez. Bunun yapılmasına karşı olduğumuz gibi yaptırmamak için elimizden geleni de yapacağız” dedi.

Faik Yılmaz
19.10.2011, 09:01
Üniversite demek insan demek, insan demek hayat demek. Ne kadar üniversite, o kadar insan :) Bu denklemi kurmak çok zor olmasa gerek Sefer. Sadece Trabzon özelinde bahsetmiyorum. genel denklem bu. Ha kontenjanlar tamamen dolar mı onu zaman gösterir. Ancak eğitim Türkiye şartlarında başlı başına bir sektör ve iyi işletildiğinde maddi manevi getiri Trabzon için çok iyi olacaktır. Maddisini geçtim manevi boyutuna örnek vereyim.

Diğer ilçeleri için çok şey söyleyemem ancak Arsin küçük yer. Haliyle halkı da kendi içinde yaşayan, dışa çokta açık olmayan yapıda. Yeni yapılan MYO ile farklı insanlar ilçenin kabuğunu kıracaktır farklı bir enerji getirecektir.

Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsinler. Kampüsler hayattır. :)

Evet mesela Erzurumda üniversite tatil olunca ekonomik yapı büyük darbe alıyor millet üniversitenin açılmasını dört gözle bekliyor...

Ktüde aynen böyle..... 35-40 bin öğrenci var.... Bunların yemesi, içmesi , konaklaması var.. sonra şehir içi ulaşımı , memelekete vasıtalarla gidip gelmeleri var.... Bunların hepsi ekonomik canlılık....

alacağı kitaplar, gittikleri sinema uğradıkalrı mekanlar hep artı değer şehrimiz için.....

Üniversite açmayı sadece ekonomik olarak düşünmemeliyiz ama bölgemize heraçılan fakülte ve üniversitenin ekonomik , sosyal ve kültürel olarak değer kattığı su götürmez bir gerçektir...

axelman
21.10.2011, 15:29
Trabzon Arsin OSB nin tam karşısına Liman ve akaryakıt terminali yapılıyor. Proje sahibi kuruluş T&T Group Energy. Ben ilk defa duyuyorum bu projeyi, inşaata başlamışlar bile Trabzonumuza hayırlı olsun diyelim.

TRABZON ARSİN LİMANI

http://ttgroupenergy.com/web/wp-content/mediafiles/yat%C4%B1r%C4%B1m_liman_arsin_02-Small.jpg
Trabzon ili Arsin ilçesi Yeşilyalı beldesinde bulunan Arsin Limanı, aynı zamanda boru hattı ve Akaryakıt LPG Tasfiye ve Pompaj İstasyonu’dur.
Proje ile Trabzon Organize Sanayi Bölgesinin; akaryakıt ve doğalgaz terminali olarak; akaryakıt ve doğalgaz ihtiyaçlarının karşılanması, liman olarak; sanayi bölgesinin ham madde giriş ve mamul çıkışlarının, ithalat ve ihracata yönelik kullanımının sağlanması amaçlanmaktadır. 44.150 m² yüzölçümü deniz alanı üzerinde bulunmaktadır. 15.000 m³ üzerinde akaryakıt ve doğalgaz depolama planlanmaktadır.
Arsin Limanı imar planı Bayındırlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olup, proje yapımı, mühendislik çalışmaları ve inşaat yapım işleri devam etmektedir.


http://ttgroupenergy.com/web/wp-content/gallery/arsin/yatirim_liman_arsin_03-small.jpg

bordo61
21.10.2011, 16:12
Trabzon Arsin OSB nin tam karşısına Liman ve akaryakıt terminali yapılıyor. Proje sahibi kuruluş T&T Group Energy. Ben ilk defa duyuyorum bu projeyi, inşaata başlamışlar bile Trabzonumuza hayırlı olsun diyelim.

TRABZON ARSİN LİMANI

http://ttgroupenergy.com/web/wp-content/mediafiles/yat%C4%B1r%C4%B1m_liman_arsin_02-Small.jpg
Trabzon ili Arsin ilçesi Yeşilyalı beldesinde bulunan Arsin Limanı, aynı zamanda boru hattı ve Akaryakıt LPG Tasfiye ve Pompaj İstasyonu’dur.
Proje ile Trabzon Organize Sanayi Bölgesinin; akaryakıt ve doğalgaz terminali olarak; akaryakıt ve doğalgaz ihtiyaçlarının karşılanması, liman olarak; sanayi bölgesinin ham madde giriş ve mamul çıkışlarının, ithalat ve ihracata yönelik kullanımının sağlanması amaçlanmaktadır. 44.150 m² yüzölçümü deniz alanı üzerinde bulunmaktadır. 15.000 m³ üzerinde akaryakıt ve doğalgaz depolama planlanmaktadır.
Arsin Limanı imar planı Bayındırlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olup, proje yapımı, mühendislik çalışmaları ve inşaat yapım işleri devam etmektedir.


http://ttgroupenergy.com/web/wp-content/gallery/arsin/yatirim_liman_arsin_03-small.jpg


O güzel bir projeymiş hiç haberim olmamıştı

bordo61
21.10.2011, 16:18
Ben OFG Başkanın Zağnosu bitirir ve Tabakhanede büyük yol alır Çömlekçiyi de başlatır diye düşünüyordum.

Daha Zağnos 2. etaba bile kazma vuramadı.

Tabakhanede duruyor.

Çömlekçide de seçimden önce göstermelik yıkım yaptılar

bordo61
21.10.2011, 16:21
Başkan Gümrükçüoğlu Kanuni Bulvarı'nı inceledi



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yapım çalışmaları devam eden Kanuni Bulvarı'nda incelemelerde bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu Kanuni Bulvarı'nın dev bir proje olduğunu hatırlatarak, tamamlandığında Trabzon'un bir Trabzon daha olacağını söyledi.



Trabzon Belediyesi ile Karayollarının ortaklaşa gerçekleştirdikleri Kanuni Bulvarı'nda yapım çalışmaları büyük bir hızla devam ettiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Kente yaklaşık 150 yıl hizmet edece olan Kanuni Bulvarının çok kısa bir sürede projesi, 18. madde uygulamaları ve hazırlığı bitirilmiş olan yolun yapım ihalesi yapılarak çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki yıl içerisinde ön yeterlilik sonrası kalan kısmın yapım ihalesi yapılacak. İnşallah Trabzon halkının destekleri ile 2018 yılında Kanuni Bulvarı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Böylece Trabzon güneye doğru büyüyerek bir Trabzon daha olacaktır." diye konuştu.



Başkan Gümrükçüoğlu Ahi Evren Dede Kalp ve Damar Güzergahında hastalıkları hastanesinin batı tarafından yapımına başlanan Kanuni Bulvarında 10 adet köprülü kavşak, 4 adet hemzemin kavşak, 3 adet tünel, bir adet viyadük ve üç adet köprüyü de bünyesinde bulundurduğunu ve yolun üç gidiş, üç geliş olarak planlandığını belirterek, "Trabzon'un doğu batı kuşaklamasında önemli arterlerinden biri olacak Kanuni Bulvarı, Beşirli, Toklu, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Soğuksu, Erdoğdu, Bahçecik, Yeni Cuma, Boztepe, Çömlekçi, Esentepe, Çukurçayır, Kireçhane, Gölçayır, Düzyurt ve Gözalan mevkilerindeki imar yollarına bağlantı sağlayıp şehrin gelişimini rahatlatarak, ana ulaşım omurgasını oluşturacak. Söz verdiğimiz gibi Trabzon'a ve Trabzonlulara en güzel hizmeti vermeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

bordo61
21.10.2011, 16:22
İkinci El Oto Galericileri Sitelerine Kavuşuyor



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ikinci el oto galericileri sitesinin projesinin tamamlandığını ve ihale hazırlıklarının son aşamaya geldiğini söyledi.



Başkan Gümrükçüoğlu göreve yeni seçilen İkinci El Oto Galericileri Derneği'nin belediyeyi ziyaretinde yaptığı konuşmada ikinci el oto galericilerinin önemli bir esnaf dalı olduğunu belirterek, "Galericilerinin daha iyi ortamlarda hizmet vermelerini sağlamak için ikinci el oto galericileri sitesinin projesini tamamladık. İhale için gereken hazırlıklar son aşamaya getirildi. Dernek yönetimi ile mutabık kalacağımız sözleşmelerle birlikte Deliklitaş mevkiinde bulunan İpekyolu Sanayi Sitesi ile belediye yeni teknik hizmet birimleri arasında kalan yaklaşık 20 dönüm alanda modern bir site yapacağız. 13 bloktan oluşacak ve içerisinde 52 adet galeri ile sosyal tesislerin yer alacağı ikinci el oto galericileri sitesi ile birlikte bu mesleği icra eden esnafımız daha rahat ortamda hizmetlerini sürdürecek. Bu vesile ile ikici El Oto Galericiler Derneği Başkanlığına yeni seçilen Hüseyin Reis ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.



İkinci El Oto Galericileri Dernek Başkanı Hüseyin Reis ise Başkan Gümrükçüoğlu'nun derneklerini ziyaretlerinde verdiği ikinci el oto galericileri sitesi sözünü yerine getirecek olmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, "Proje tamamlandı. Yapım ihalesinin de sonuçlanması ile birlikte inşaat çalışmalarına başlanacak. Esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Desteklerinden dolayı tüm esnaf arkadaşlarımız adına Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

bordo61
21.10.2011, 16:24
Karakaya gurup içme suyu şebekesi yenilenecek



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un merkez köy ve beldelerine içme suyu sağlayan Karakaya gurup içme suyu şebekesinin büyük bir kısmının değiştirilmesi için proje çalışmasının devam ettiğini belirterek, Trabzon'un su şebekesinin yenilenmesi için İller Bankası ile ortaklaşa yaptıkları projenin içerisinde yer alan Karakaya gurup İçme suyu şebekesine yapacakları yaklaşık 4 milyon TL'lik bir yatırımla merkez köy ve beldelerde muhtelif zamanlarda yaşanan su sıkıntılarını çözüme kavuşturacaklarını söyledi.



Trabzon'un merkez köy ve beldelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya Grup İçme Suyu Birlik meclis toplantısı yapıldı. Trabzon Belediye Meclis salonunda Birlik Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Birliğin 2102 yılı tahmini bütçesi, suyu kullanan belde ve köylerdeki evlere su sayaçlarının takılması, su ücretlerinin yıllık metre küp bedellerinin belirlenmesi maddeleri görüşüldü.



Başkan Gümrükçüoğlu Karakaya gurup İçme suyu şebekesinin yenilenmesi için İller Bankası ile ortaklaşa proje yaptıklarını belirterek, " Trabzon'un su şebekesinin yenilenmesi projesi içerisinde Karakaya Gurup içme suyu projesi de yapılıyor. Üç ay önce yapımına başlanan ve 360 günde tamamlanması planlanan proje 9 ay sonra teslim edilecek. Yapım ilahesinin de tamamlanması ile birlikte Karakaya gurup içme suyu şebekesinin büyük bir bölümü yenilenecek, su artması büyütülecek ve su depolarının ise büyük bir kısmının yenilenmesi ve iyileştirilmesi gündeme gelecek. Merkez köy ve beldelerimizin su aldığı Karakaya gurup İçme suyu şebekesini yenileyerek yaşanan su sıkıntılarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Projenin tamamlanmasıyla birlikte yapılacak yaklaşık 4 milyon TL'lik bir yatırımla su şebekelerinde yenileme ve iyileştirme çalışmalarına başlayacağız. Böylece merkez köy ve beldelerimizde yaşanan sıkıntıların önüne geçilecek." diye konuştu.



Meclis toplantısında, birliğin 2012 tahmini bütçesi 280 bin TL olarak kabul edildi. Toplantıda ayrıca Karakaya Gurup İçme suyunu kullanan evlere su sayacı takılması oy birliği ile kabul edilirken, su abonelerinin suyun bir metre küpünü geçen yıl olduğu gibi 40 kuruştan kullanılmasına karar verildi.

bordo61
21.10.2011, 16:25
Karakaya grup derken şirket adı mı anlamadım gitti araştırdım biraz bulamadım

Çok saçma bir haber girmişler Türkçe sıfır

Sefa
21.10.2011, 16:26
Bu Galericiler sanayisi haberi güzel Beşirli rahata kavuşur biraz orası dönmüştü galericiler sitesine..

Zağnos'un neden durduğunu anlayamadım aslında işler iyi gidiyorken bir anda tıkandı ödenek sorunu var sanırım. Erdoğdu yoluna daha adam akıllı başlanmamış normalde yıkımlar Eylül'de başlayacaktı ki proje değişiyor devamlı orada nedense..

Çömlekçi ve Kanuni bulvarı bana göre hayal..

mavituğ
21.10.2011, 17:42
Ben OFG Başkanın Zağnosu bitirir ve Tabakhanede büyük yol alır Çömlekçiyi de başlatır diye düşünüyordum.

Daha Zağnos 2. etaba bile kazma vuramadı.

Tabakhanede duruyor.

Çömlekçide de seçimden önce göstermelik yıkım yaptılar



OFG trabzon tarihinin gördüğü en büyük Yalandır....

mavituğ
21.10.2011, 17:43
Bu Galericiler sanayisi haberi güzel Beşirli rahata kavuşur biraz orası dönmüştü galericiler sitesine..

Zağnos'un neden durduğunu anlayamadım aslında işler iyi gidiyorken bir anda tıkandı ödenek sorunu var sanırım. Erdoğdu yoluna daha adam akıllı başlanmamış normalde yıkımlar Eylül'de başlayacaktı ki proje değişiyor devamlı orada nedense..

Çömlekçi ve Kanuni bulvarı bana göre hayal..


Kanuni için seçim öncesi 2014'te bitecek deniyordu şimdi 2018'de bitecek dediler.
Ben 2018dede biteceğine inanmıyorum. Çömlekçi projesi büyük bir yalan yolun hemen üstüne imar izni veriliyor, orası başka mahalle oluyormuş. Altı kaval üstü şişhane gibi bişey

bordo61
21.10.2011, 22:43
Kuzey Tv'de Başkanın açıklamalarının hepsi gerçekleşirse Trabzonda bina kalmıcak heralde :D

Her yer için Kentsel dönüşüm planı var .

bordo61
22.10.2011, 23:58
Gençlik Merkezi okul gibi



Trabzon Belediyesi'ne bağlı gençlik merkezindeki kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kalkınma Mahallesi'nde faaliyetlerini sürdüren gençlik merkezinde, bilgisayar, resim, keman, gitar, bağlama, kurdele nakşı, ebru ney, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, Rusça, İtalyanca, Arapça, taekwondo ve aerobik kurslarında eğitim gören vatandaşlar kendilerine sağladıkları imkânlardan dolayı Trabzon Belediyesine teşekkür ettiler.



Konusunda uzman öğretmenlerin görev yaptığı kurslarda eğitim gören öğrenciler, "Burada hem boş zamanlarımız değerlendiriyoruz, hem de meslek sahibi oluyoruz. Vatandaşlarımızı u imkânlardan yararlanmaya davet ediyoruz" dediler.



Ayça EROĞLU
Bu kursta keman çalmayı öğreniyorum. Bu kursa katılmamda ailemin desteği ve teşviki oldu. Keman çalmayı ilerlettikçe daha mutlu oluyorum. Öğretmenlerimiz bizlerle yakından ilgileniyor.



Özlem ALP
Keman çalmaya merakım vardı. Burada imkânlar çok güzel. Arkadaşlarımın da bu kurslara katılmasını istiyorum. Katılarından dolayı belediyemize teşekkür ediyorum



Hasan YAMAN
Üniversitede memur olarak görev yapıyorum. Kurs, aslında uzun zamandan beri yapmayı dilediğimiz bir şeyi gerçekleştirme fırsatı verdi bize. Arapça öğrenmeyi uzun zamandan beri istiyorduk. Belediyemizin organizasyonu ile bu fırsata kavuştuk. İnşallah hocalarımızın da desteği ile en kısa zamanda Arapça öğreneceğiz.



Erhan ÖZAKSU-öğretmen
Bağlama dersi veriyoruz. Her yaştan vatandaşa bağlama dersi veriyoruz. Genelde küçük yaştaki çocuklar ilgi gösteriyor. Müziksel bilgiler veriyoruz. İmkânlar iyi. Fiziksel ortam iyi. Başkanımıza teşekkür ediyorum



İrem ALP
Bağlama çalıyorum. Kendi istediğimle geldim. Ailem de istedi. Buradan memnunum.



Zeki VAROL
Saz öğrenmeye geldim. Müziği seviyorum. Buraya gelmeyi ben de istedim ailem de istedi. Kursta çok hoş vakit geçiriyorum. Bizlere bu güzel imkanları sağlayan öğretmenlerimize ve belediyemize teşekkür ediyorum.

Yağmur ŞAHİN
Bağlamaya öğrenmeye geldim. Müziği çok seviyorum. Arkadaşlarımın da bu imkânlardan yararlanmalarını istiyorum.



Betül KAYAKAŞ-öğretmen
Kursumuz hafta sonları iki saatlik olmak üzere toplam yetmiş iki saatten oluşuyor. Kursumuz da ki öğrencilerimize eğitimin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Buradan sevgili belediye başkanımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her türlü bilgiyi öğrencilerimize hemen aktarmaya çalışıyorum. Kelime bilgisi olsun, gramer olsun okuma-yazma dinleme olsun elimizden geldiği şekilde en iyisini öğretmeye çalışacağız. İnşallah güzel bir eğitim öğretim yılı olur diye düşünüyorum. Öğrencilerimizin çoğu üniversite öğrencisi üçüncü sınıf öğrencisi. Sınava hazırlanan öğrencilerimiz de var. Ya da derslerine takviye amaçlı çalışan öğrencilerimizde var. Biz de elimizden geldiğince onlara yardımcı oluyoruz.



Selin ŞAHİN
KTÜ Biyoloji üçüncü sınıf öğrencisiyim. Gerekli dil eğitimini alamadığım için ve yabancı ülke düşündüğüm için yabancı dil eğitimi almam gerekiyordu. Buranın olanakları da çok uygun olduğu için gençlik merkezine başvurdum. KTÜ'de okuduğum için gençlik merkezinden zaten kurs olayının olduğunu biliyordum. Fiyatlarının da uygun olduğunu öğrenince buraya geldim.



Furkan ŞERİFOĞLU
KTÜ işletme dördüncü sınıf öğrencisiyim. Ben bu kursu bir arkadaşım vesilesiyle duydum. Burada dil öğrenmek istiyorum. O yüzden buraya tercih ettim. Sadece bir dil değil de ekstradan başka bir yabancı dilin öğrenilmesi büyük avantaj sağlayacaktır. O yüzden öğrencilerimize ikinci bir yabancı dilin öğrenmelerini tavsiye ediyorum.

pazarkapılı
23.10.2011, 00:25
genclik merkezine katilanlarin yorumlarini okuduktan sonra belediyeyi yaptigi bu calismadan oturu tebrik ediyorum....ilerde en buyuk amacim ktu de trabzonlu bi kac gence burs vermek olacak....trabzonum benim....biricik sevgilim....

ucubergin
27.10.2011, 16:28
Merhabalar, Varlıbas Atapark AVM de ki Soho Green's Cafesine ugrayanınız oldumu? Düşünceleriniz nedir ?

Gökçebey
27.10.2011, 16:33
Dışarıdan güzel görünüyor. Henüz uğramadım ben.

bordo61
27.10.2011, 23:47
Önünden geçiyorum sadece :)

Sosyete mekanı.

Ama Varlıbaş'ın cazibesini arttıracak mekanlardan güzel düşünülmüş

Misina
28.10.2011, 00:20
Çömlekçi sembolik olarak yıkıldı!

Çömlekçi’de yıkılan binayı sembolik olarak mesaj verme noktasında yıkıldı.

Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi’de yıkılan binayı sembolik olarak mesaj verme noktasında yıktıklarını söyledi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 12 Haziran Genel Seçimleri öncesinde Çömlekçi’de yıkılan binayı sembolik olarak mesaj verme noktasında yıktıklarını söyledi. Seçimden önce Çömlekçi’de bir ev yıktıklarını ancak bunun bazı kesimlerce tartışma konusu haline getirildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bu binayı sembol olması anlamında mesaj için yıktık. Binasını satıp parasını almak isteyenin binasını satın aldık ve parasını ödedik ve binayı yıktık. Bu işin sürmekte olduğunu, projenin bitirileceği mesajını vermek istedik. Bu şehir ne olursa olsun bu projeyi tamamlayacaktır” şeklinde konuştu.

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili bilgilendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, “Önce kentsel dönüşümler için TOKİ’ye teşekkür ederim. Çömlekçi’de önce bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Sayın Erdoğan Bayraktar’la birlikte bu protokolü imza altına aldık ve uygulamaya başladık.

Birinci olarak hali hazır haritasının ihalesinin yapılması gerçekleştirildi ve teslim edilmesi bitirildi.. Bundan sonraki ikinci adım ise imar ihale planının teslim edilmesi, bitirilmesiydi. Üçüncüsü ise haritacılık ölçümlerinin yapılması ve satın alma şeklinde yapılmış binaların konumlarının, sokakların yerlerinin buna göre değerlendirme işleminin bitirilmesiydi. Bu da tamamlandı. Şimdi Çömlekçi’de bundan sonraki ayda vatandaşlarla görüşüp yerini satıp bedelini almak isteyene bedelleri ödenecektir.

İleride yapılacak olan projede dükkan veya konut almak isteyenlerle yerinin bedeli düşülecek şeklinde anlaşmalar imzalanacaktır. Bu anlaşmalar kapsamında blok blok binalar birbirine zarar vermeyecek şekilde tamamlanacak yıkımlar da çerçevede sürecektir” dedi.

HAK SAHİPLERİYLE GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Seçimden önce kamuoyunda oldukça tartışılan Çömlekçi’de bir evin yıkılması konusunu da değerlendiren Gümrükçüoğlu, “Biz bir ev yıktık. Bunu bir sembol mesaj olması için yıktık. Buradaki kentsel dönüşümü başlattık, devam ediyoruz mesajını verdik. Binasını satıp parasını almak isteyenin binasını satın aldık parasını ödedik ve yıktık. Bu iş sürmektedir ve bitirilecektir. Verilmek istenen mesaj budur. Bu şehir projeyi tamamlayacaktır.

Çömlekçi’deki düzensiz yapılaşma, gecekondu tipi yapılaşma ortadan kaldırılacaktır. Bunun yanı sıra Çömlekçi Projesi Tanjant Yolu’nun üzerindeki Esentepe bölgesinin de bir kısmını kapsamaktadır. Proje o şekildedir. Hak sahipleriyle görüşmeler sürdürülecektir. Karşılıklı anlaşılırsa ücreti ödenecek. Herhangi bir yerden daire satın almak isteyen olursa da anlaşma sağlanacaktır. Vatandaşlarımız razı olmazsa mahkeme bilirkişi değeri tespit edecek. Onu ödeyeceğiz. Ama bütün bunlar aşama aşama hayata geçirilecek konulardır. Çömlekçi yıkılacak yeniden düzenlenecektir, bundan geri dönüş söz konusu değildir. Çömlekçi Trabzon kentine layık bir noktaya getirilecektir. Bu anlamda hak sahipleriyle görüşmelerimiz ise önümüzdeki ay başlayacaktır” ifadelerine yer verdi.


***************

Yorumsuz !

TaraftaR
28.10.2011, 20:02
Kanuni Bulvari nin hangi mevkisinde calisma var ne yapiliyor? Bilgilendirebilecek biri var mi?

Ayasofya Müzesi ndeki kentsel dönüsüm projesinde emegi olanlara tesekkür ediyorum. Bitmemis degil, cevre düzenlemesi baslamamis hali bile Ayasofya yi güzellestirmis.

Sefa
28.10.2011, 22:14
Kanuni Bulvari nin hangi mevkisinde calisma var ne yapiliyor? Bilgilendirebilecek biri var mi?

Ayasofya Müzesi ndeki kentsel dönüsüm projesinde emegi olanlara tesekkür ediyorum. Bitmemis degil, cevre düzenlemesi baslamamis hali bile Ayasofya yi güzellestirmis.

Hiçbir yerinde hiç bir çalışma yok..

Ayasofya ise çok daha güzel olacak az kaldı komple bitimine..

Gökçebey
29.10.2011, 00:24
Merhabalar, Varlıbas Atapark AVM de ki Soho Green's Cafesine ugrayanınız oldumu? Düşünceleriniz nedir ?


Dışarıdan güzel görünüyor. Henüz uğramadım ben.

Bu akşam oradaydım. Mekanı sevdim. Konsepti güzel olmuş. Dekorasyon da hoş. Fiyatlar ise çok güzel. Trabzon'un bir eksikliği daha kapanmış oldu. Meydan'da benzer mekanlardan uzak oluşu da güzel. Keşke yaza yetişseydi de bahçesinde yaz akşamlarını değerlendirebilseydik.

Emirhan Makul
29.10.2011, 01:01
Bu akşam oradaydım. Mekanı sevdim. Konsepti güzel olmuş. Dekorasyon da hoş. Fiyatlar ise çok güzel. Trabzon'un bir eksikliği daha kapanmış oldu. Meydan'da benzer mekanlardan uzak oluşu da güzel. Keşke yaza yetişseydi de bahçesinde yaz akşamlarını değerlendirebilseydik.

Ne olur Zigana Tv de "Gökçe Gökçe Lezzet Durakları" adlı bir program yap , karadenizin ve sovyetlerin damak tadlarını tanıt bize :D

bordo61
29.10.2011, 13:25
Ne olur Zigana Tv de "Gökçe Gökçe Lezzet Durakları" adlı bir program yap , karadenizin ve sovyetlerin damak tadlarını tanıt bize :D


Zigana Tv mi

Kınıyorum seni Emirhan

Tv Bordomavi varken

Gökçebey
29.10.2011, 13:34
Ne olur Zigana Tv de "Gökçe Gökçe Lezzet Durakları" adlı bir program yap , karadenizin ve sovyetlerin damak tadlarını tanıt bize :D

Ahahuauhaua ulan bir an ne oluyor dedim :D Allah cezanı :D

bordo61
29.10.2011, 13:42
Sovyet damak tadları :D

f1bekir
29.10.2011, 22:35
Hiçbir yerinde hiç bir çalışma yok..

Ayasofya ise çok daha güzel olacak az kaldı komple bitimine..

Asıl Ayasofya'da hiç çalışma yok :)

Kanuni'nin yukarıki kısımlarından haberim yok ama Hacıbeşir'den yukarı Gürbulak'a doğru giderken bir çalışma var, sanırım Kanuni 'nin başlangıç noktası da orası oluyor.

bordo61
02.11.2011, 09:22
Fatih Mahallesi sakinlerinin yol sorunu çözülüyor



Trabzon Belediyesi, Fatih Mahallesi'ni Tanjant yoluna bağlayan yolun yapım çalışmalarını sürdürüyor.



Fatih Mahallesi'ni Tanjanta bağlayacak yol güzergâhında bulunan 2 bin 322 metre kare arsayı yaklaşık 2 milyon 900 bin TL ye kamulaştıran belediye 15 metre genişliğinde olacak yolun yapımını sürdürüyor. Yıllardan Fatih Mahallesi sakinlerinin yol isteğini çözüme kavuşturacak belediye böylece bölgenin en önemli ulaşım sorununa da neşteri vurmuş oluyor.



Trabzon belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2009 yerel seçimler öncesi yaptıkları ziyarette Fatih Mahallesi'nin Tanjant'a bağlanmasının bir büyük sorun olarak önlerini koyulduğunu hatırlatarak, "2009 yerel seçimleri öncesi Fatih Mahallesi'ne yaptığımız ziyarette hizmet dönemimiz içerisinde Fatih Mahallesi'ni Tanjan'ta bağlayacak yolu yapıp bitirmiş olacağız' diye söz vermiştik. Yol güzergâhında bulunan 2 bin 322 metre kare arsanın kamulaştırmasını yaptık. Kamulaştırma bedeli olarak vatandaşlara 2 milyon 900 bin TL ödedik. Artık Fatih Mahallemiz Tanjant yolu ile buluşturuluyor. Bütün mesai arkadaşlarımla birlikte Trabzon'u ileriye taşımak ve gelecek kuşaklara bir dünya kenti olarak hediye edebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Trabzon çok daha büyüklerine ve iyi hizmetlere layıktır" diye konuştu.

http://trabzon.bel.tr/Gazete/2011/3010FatihYol1.jpg
Fatih lisesinin arkası anladığım kadarıyla

Faik Yılmaz
02.11.2011, 09:47
Evet aynen öyle.....

Halıs ahanın arkasında tanjanta çıkan ara burası....

gerçekten çok elzem olan bir yoldu burası....

Faik Yılmaz
02.11.2011, 09:50
Asıl Ayasofya'da hiç çalışma yok :)

Kanuni'nin yukarıki kısımlarından haberim yok ama Hacıbeşir'den yukarı Gürbulak'a doğru giderken bir çalışma var, sanırım Kanuni 'nin başlangıç noktası da orası oluyor.

Ayasofya'nın yıkımı Belediye tarafından yapılmıştı....

Ancak düzenleme işi için ayrı bir ihale açıldı eylül sonu gibi idi sanırım....

ihale süreci sonuçlanmadı sanırım ondan çalışma yoktur orada....

f1bekir
02.11.2011, 12:44
Ayasofya'nın yıkımı Belediye tarafından yapılmıştı....

Ancak düzenleme işi için ayrı bir ihale açıldı eylül sonu gibi idi sanırım....

ihale süreci sonuçlanmadı sanırım ondan çalışma yoktur orada....

Bir de tek katlı bir ev kaldı abi, çay bahçesinin duvarının hemen altında. O evin durumu hakkında bilgin var mı?

f1bekir
02.11.2011, 12:47
Bu bağlantı yolu çok işlevsel olacak yalnız tanjanta bağlandığı yerde ekstra bir lamba daha olacak heralde. Bekleme süreleri artacak. 61 projenin içindeki altgeçitlerin yapımına başlanmasını bekliyoruz artık. İlaveten tanjant yolu üzerindeki kavşaklara da altgeçitler düşünülmeli. Ama daha söz verilenler yapılmadıki, tanjanta da yapılmasını bekleyelim.

Sefa
02.11.2011, 13:16
Bir de tek katlı bir ev kaldı abi, çay bahçesinin duvarının hemen altında. O evin durumu hakkında bilgin var mı?

Tek bir ev kalmadı biraz uzağında teyzemlerin evi var okulun karşısında onunla da yeni anlaşma yapıldı yıkılacak yani..

f1bekir
02.11.2011, 15:06
Tek bir ev kalmadı biraz uzağında teyzemlerin evi var okulun karşısında onunla da yeni anlaşma yapıldı yıkılacak yani..

Yani oradan aşağı inen o dik yolun okul tarafındaki binalar da yıkılacak mı?

Sefa
02.11.2011, 15:38
Yani oradan aşağı inen o dik yolun okul tarafındaki binalar da yıkılacak mı?
Teyzemin evi bu sahilden çıkan yol var ya ayasofya kavşağından oradan okula ve müzeye geçen küçük ara yol var onun sağ tarafındaki bina ve yıkılacak. Oradaki binalar yıkılacak yani..

Faik Yılmaz
02.11.2011, 15:39
Teyzemin evi bu sahilden çıkan yol var ya ayasofya kavşağından oradan okula ve müzeye geçen küçük ara yol var onun sağ tarafındaki bina ve yıkılacak. Oradaki binalar yıkılacak yani..

Orada yeni yapılan okulda yıkılacak...

Ama ilk etabında değil bildiğim kadarıyla....

zafer6161
02.11.2011, 16:07
Evet aynen öyle.....

Halıs ahanın arkasında tanjanta çıkan ara burası....

gerçekten çok elzem olan bir yoldu burası....


Bir de tek katlı bir ev kaldı abi, çay bahçesinin duvarının hemen altında. O evin durumu hakkında bilgin var mı?

bakkal ve caminin neresinde:D

Faik Yılmaz
02.11.2011, 16:11
bakkal ve caminin neresinde:D

Savaş Ticaretin tam karşısında Stihl bayisindende sola dönüyorsun azıcık sağında....:D

mavituğ
02.11.2011, 17:58
Bu bağlantı yolu çok işlevsel olacak yalnız tanjanta bağlandığı yerde ekstra bir lamba daha olacak heralde. Bekleme süreleri artacak. 61 projenin içindeki altgeçitlerin yapımına başlanmasını bekliyoruz artık. İlaveten tanjant yolu üzerindeki kavşaklara da altgeçitler düşünülmeli. Ama daha söz verilenler yapılmadıki, tanjanta da yapılmasını bekleyelim.



2.5 yıldır ayasofya ve reşadiye kavşağının projesi hazırlanıyor :rolleyes:

f1bekir
02.11.2011, 18:06
Teyzemin evi bu sahilden çıkan yol var ya ayasofya kavşağından oradan okula ve müzeye geçen küçük ara yol var onun sağ tarafındaki bina ve yıkılacak. Oradaki binalar yıkılacak yani..

Heee? İyi olur tabi. Faik abi okul da yıkılacak diyor. Epey bir alan açılacak orada herhalde, hayırlısı bakalım.

f1bekir
02.11.2011, 18:13
2.5 yıldır ayasofya ve reşadiye kavşağının projesi hazırlanıyor :rolleyes:

Hazırlanıyor mu yani? Hazırlanıyorsa iyi, bekleriz. Ben taslakların rafta unutulduğundan endişe ediyorum. Bizim başkan ''fizibilite çalışması devam ediyor'' demeye bayılıyor zaten. Bakalım nereye kadar devam edecek.

Ayasofya, Reşadiye, Çömlekçi. Tanjant'ta en azından Yeşiltepe kavşağı ve tabi teknik olarak mümkünse Atapark bir an önce yapılmalı.

mavituğ
02.11.2011, 23:07
Hazırlanıyor mu yani? Hazırlanıyorsa iyi, bekleriz. Ben taslakların rafta unutulduğundan endişe ediyorum. Bizim başkan ''fizibilite çalışması devam ediyor'' demeye bayılıyor zaten. Bakalım nereye kadar devam edecek.

Ayasofya, Reşadiye, Çömlekçi. Tanjant'ta en azından Yeşiltepe kavşağı ve tabi teknik olarak mümkünse Atapark bir an önce yapılmalı.


Proje 2.5 yıldır hazırlanıyor 2.5 yıl daha hazırlanmaya devam eder.

Başkan ihaleye çıktı avam projesi hazırlanıyordan başka bişey demiyor.

Reşadiye kavşağını mahkeme kabul etmedi. Surların önüne üst geçit yapmayı düşünen başkanımız var, iyi ki mahkeme reddetmiş...

f1bekir
03.11.2011, 00:24
Proje 2.5 yıldır hazırlanıyor 2.5 yıl daha hazırlanmaya devam eder.

Başkan ihaleye çıktı avam projesi hazırlanıyordan başka bişey demiyor.

Reşadiye kavşağını mahkeme kabul etmedi. Surların önüne üst geçit yapmayı düşünen başkanımız var, iyi ki mahkeme reddetmiş...

Ama Reşadiye'ye bir çözüm düşünmek lazım. Alttan olmuyor, üstten olmuyor, nasıl olacak?

Deniz seviyesinin altında olsa ne olur, ırmak geçiyor olsa ne olur? Denizin dibine tünel yapılıyor da sulu toprağa yapılamıyor mu?

mavituğ
03.11.2011, 19:36
Ama Reşadiye'ye bir çözüm düşünmek lazım. Alttan olmuyor, üstten olmuyor, nasıl olacak?

Deniz seviyesinin altında olsa ne olur, ırmak geçiyor olsa ne olur? Denizin dibine tünel yapılıyor da sulu toprağa yapılamıyor mu?


Başkan reşadiye kavşağı için dalçık olmuyor alttan dere geçiyor dedi. Gerçekten olmaz mı yoksa başkan işin kolayına mı kaçtı bilinmez.
Başka bir yerden istimlak yapılarak köprülü kavşak veya dalçık yapılabilir.

TaraftaR
04.11.2011, 03:45
Orada yeni yapılan okulda yıkılacak...

Ama ilk etabında değil bildiğim kadarıyla....

Yapma yahu... Merhum Ali Kemal Aktürk ün hatirasiydi o okul. Daha evvelden de ilk okulum, Fatih Ilkokulu.

f1bekir
04.11.2011, 08:41
Başkan reşadiye kavşağı için dalçık olmuyor alttan dere geçiyor dedi. Gerçekten olmaz mı yoksa başkan işin kolayına mı kaçtı bilinmez.
Başka bir yerden istimlak yapılarak köprülü kavşak veya dalçık yapılabilir.

Bence kolayına kaçıyor. Mühendis değilim ama bunun çözümsüz bir durum olduğunu sanmıyorum. Sadece maliyet biraz artar o kadar, üstten geçip düşük maliyetle işi halletmeye çalıştı ama olmadı.

Mühendis arkadaşlar ne diyor bu konuya?

bordo61
04.11.2011, 23:37
Orada yeni yapılan okulda yıkılacak...

Ama ilk etabında değil bildiğim kadarıyla....

O okul için ne kadar uğraştılar.

Ali Kemal Aktürk yaptırdı hatırladığım kadarıyla vefat ettikten sonra tamamlanmıştı.

Yazık olur o yatırıma

Misina
07.11.2011, 16:13
ySdAKF8Sd2g

Helal Olsun Karaçam ve Köknarlılara

bordo61
08.11.2011, 01:24
Valla köylülere helal olsun.

Sefa
08.11.2011, 02:32
Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz Uşak'a atandı.

Tunceli Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon'un yeni Emniyet Müdürü.. Hayırlı olsun..

Mustafa Calik
09.11.2011, 15:18
Tanjant Yolu'nda son durum
09 Kasım 2011 / 14:44

Gümrükçüoğlu Tanjant Yolu'nun yapım çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Fatih Mahallesi'ni Tanjant Yolu'na bağlayacak yolun yapım çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğünü bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, yol güzergahında bulunan 2 bin 322 metrekare arsayı 2 bin 900 liraya kamulaştırdıklarını belirterek, ''Yolun istinat düzenleme çalışmaları devam ediyor. 20 Aralık tarihi itibariyle söz konusu yolu kaldırım, bordür, asfalt kaplamalarını tamamlayacağız'' dedi.

Fatih Mahallesi'ni Tanjant Yolu'na bağlaşacak yolun yapım çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğünü vurgulayan Gümrükçüoğlu, yolu vatandaşların hizmetine sunmak için gayret gösterdiklerini kaydetti.

haber61

Mustafa Calik
09.11.2011, 15:19
Trabzon çocuk parkları yenileniyor
09 Kasım 2011 / 15:10

Trabzon Belediyesi çocuk parklarını yeniliyor.

Trabzon Belediyesi, ilçedeki çocuk oyun alanlarını yenilemeye devam ediyor. Geçen yıl 54 çocuk parkını yenileyen belediye bu yıl da 6 çocuk parkını yeniledi. Çocuk parklarındaki metal oyun aletleri değiştirilirken parlakların zeminleri de kauçukla döşenerek güvenli ve hijyenik bir hale getirildi. Oyun parklarının yenilenmesi belediyeye maliyeti yaklaşık 678 bin TL oldu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çocukların daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda oynamalarını sağlamak için kent içerisinde bulunan çocuk parklarını ele alarak yenilediklerini belirtti.

Göreve geldiklerinde çocukların oyun alanlarında fiziki şartların iyi durumda olmadığını kaydeden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti: "Parkların çoğunluğu uzun yıllar önce üretilmiş demir yığını görüntüsünde, güvenlik ve ergonomi sorunları olan, zeminleri ise hijyen ve düşmeye karşı güvensiz sertleşmiş zeminden oluşan çocuk parkları mevcut idi. 2010 yılında 609 bin TL harcayarak çocuk parklarımız yenilenmeye başlanmış bu yıl ise geriye kalan 6 adet parkımızın zemin ve oyun aletleri açısından sorunlu olanları yenilenmesi yapıldı. Bu son yenilenen parkların belediyemize maliyeti 68 bin TL olmuştur. Parkların yenilenmesiyle artık çocuklarımız daha temiz ve güvenli oyun alanları ile buluşmuş oluyorlar." diye konuştu.

Bundan sonraki hedeflerinin, Ayasofya sahilindeki devasa büyüklükteki 'Oyuncakistan' gibi büyük çaptaki oyun alanlarının sayısını artırmak olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, "Çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır." dedi.

haber61

danger00
12.11.2011, 11:58
Ayasofya Rekreasyon Düzenleme Projesi Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2011/1111Ayasofya1.jpg

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2011/1111Ayasofya2.jpg

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2011/1111Ayasofya3.jpg


Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttükleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak rekreasyon düzenleme projesi Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Peyzaj Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından koordine edilen, TOKİ ve Trabzon Belediyesi'nin de katkı sunduğu proje, meclis üyelerine tanıtıldı. Peyzaj Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Hamza Ertunga Ayasofya ve çevresinin rekreasyon düzenleme projesine Oda olarak gönüllü katkı sunduklarını,TOKİ ve Trabzon Belediyesi'nin de görüşlerini alarak avan proje hazırladıklarını vurgulayarak, "Hazırlanan projeyi meclis üyelerine sunduk. Meclis üyelerinin görüşlerini de dikkate alarak TOKİ ile yapılacak değerlendirmeler sonucu hazırlayacağımız nihai proje Anıtlar Kurulu' na sunulacak. Projede en önem verdiğimiz konu Ayasofya Müzesi'ni ön plana çıkarmak olmuştur" dedi.

Meclis üyelerinin proje hakkında görüş ve düşüncelerini belirttiği Ayasofya Müzesi çevresinin rekreasyon düzenleme projesinde bazı küçük değişikliklerin yapılması kaydıyla meclis tarafından kabul edildi.

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttükleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine 32 bin TL ödeme yapılırken; 44 binanın yıkılacağı proje kapsamında şimdiye kadar anlaşma sağlanan 35 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Geriye kalan binaların kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor.

Sacit
13.11.2011, 17:42
Trabzon Büyükşehir oluyor

Büyükşehir olacak iller arasında Van ile birlikte Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Denizli,Hatay, Şanlıurfa ve Trabzon yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda yapılacak değişikle il sınırları Büyükşehir belediyesi sınırları olarak kabul edilecek. Van ile birlikte Erciş de Van Büyükşehir Belediyesi sınırları içine girmiş olacak. Büyükşehir olabilmek için il sınırları içindeki nüfus sayısının 750 bin olması esas alınacak

Sefa
13.11.2011, 18:45
Yılbaşından sonra olacaktı seçim sonrasına sarktı tahminime göre 2012'de olur deniliyor herhalde Belediye seçimini bulur!

Ertan1982
13.11.2011, 19:06
Insallah olur.Ama okudugum kadar millet Trabzon niye Büyüksehir oluyor diye sorup duruyor.Malatya zaten isyan ediyor niye biz yokuz diye.

Canberk
13.11.2011, 19:07
Şu bütünşehir olayını biraz daha açın ya . Nasıl bir şey olacak tüm il sınırları Büyükşehire bağlı olunca tam anlayamadım ben bu olayı :o

TS_2011_TR
13.11.2011, 19:58
Büyüksehir olmanin avantaji ne ?

Ertan1982
13.11.2011, 20:03
Büyüksehir olmanin avantaji ne ?
En önemli getiri sanirim Paradir.Devlet yapacagi yatirim daha fazl olur.Hatta Altyapi baya bi iyilestirilir.

Dezavantaji sanirim Trabzonda ödenecek olan Vergiler cikacak.

mavituğ
13.11.2011, 20:12
Insallah olur.Ama okudugum kadar millet Trabzon niye Büyüksehir oluyor diye sorup duruyor.Malatya zaten isyan ediyor niye biz yokuz diye.


92 yılında büyükşehir olanlar nasıl olduysa Trabzonda o şekilde oluyor. millette trabzon hazımsızlığı var.

mavituğ
13.11.2011, 20:14
Büyüksehir olmanin avantaji ne ?


Devletten belediyeye gelen ödenek artar ve şehire gelen kamu yatırımlarında da artış olur.

Dezavantaj olarak belediyenin vatandaştan aldığı vergiler 2 kat artar.

hanifta
29.11.2011, 12:33
zağnos vadisi 3. etapta çalışmalara başlanmış,ama projeyi göremedik,nasıl iş bu,milletin fikrini almaları lazım biraz....

bordo61
29.11.2011, 14:43
http://forum.bordomavi.net/showthread.php?p=1918165484#post1918165484

ibrahim
29.11.2011, 20:01
Eee? Oldukmu Büyüksehir?? :)

Sefa
30.11.2011, 01:05
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/384307_10150420960198559_532878558_8338048_6349977 82_n.jpg

Burçak
02.12.2011, 14:09
Jo Jo Dan 'ın objektifinden :)
Ganitadaki kayalıklar
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/381597_282932938412385_167539616618385_772547_1231 41046_n.jpg

hanifta
29.12.2011, 16:51
çömlekçi de refüjdeki ağaçlardan bazılarını kestiler bugün,acaba niye kestiler haberi olan varmı?ayıptır kardeşim zaten şehrin içinde üç beş tane ağaç var...

mavituğ
29.12.2011, 19:47
çömlekçi de refüjdeki ağaçlardan bazılarını kestiler bugün,acaba niye kestiler haberi olan varmı?ayıptır kardeşim zaten şehrin içinde üç beş tane ağaç var...


62. proje kapsamında kesildi;)

axelman
10.01.2012, 20:19
Trabzonlu KOBİ'den 8X8 çekiş gücünde yerli kamyon
http://www.ekoayrinti.com/images/news/28876.jpg

Türkiye yerli otomobili konuşurken Trabzonlu bir KOBİ 8X8 çekiş gücüne sahip yerli kamyon üretti.




Türkiye yerli otomobili konuşurken Trabzonlu bir KOBİ 8X8 çekiş gücüne sahip yerli kamyon üretti. Hedefte seri üretim için fabrika kurmak var
Türkiye'deki KOBİ'lerin üretimde yenilikçilik arayışı dev yatırımların da önünü açmaya başladı. 50 yıldır kamyon yedek parçaları ve toplama kamyon imal eden Trabzonlu Sağlamlar Ağır Sanayi firması son geliştirdiği teknolojiler sayesinde şehre büyük bir yatırımı kazandırmak üzere. 2011'de Teknoloji Ödülü'nün de sahibi olan firma kendi alanında birçok yeniliğe imza attı. Şirket önce 3 ton yük taşıyan standart kamyonların taşıma kapasitesini 8 tona kadar çıkaran defransiyel üretmeyi başardı. Daha sonra 50 ton kapasiteli defransiyel üretimine geçti. Bu tecrübeyle sıfırdan kamyon imalatı yapmaya başladı. Motoru hariç tamamen yerli kamyonlar tasarlayan ve hayata geçiren şirket bugüne kadar 500'den fazla kamyon üretti. 8X8 KAMYON İMAL EDİYOR
Ahmet Sağlam'a ait Sağlamlar Ağır Sanayi dünyada örneğine az rastlanan 4 defransiyelli 8X8 arazi kamyonlarının özel imalatına başladı. Bu araçların birçoğunu ihraç eden firma Sanayi Bakanlığı'nın da dikkatini çekti. Şirkete seri üretime geçmesi için üniversiteler ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı da destek oldu.

AR-GE EKİBİ VAR
Firma, Ar-Ge ve projelendirme bilinci kazanmış durumda. Ş irketin projelerinde 1 doçent doktor, 3 makine yüksek mühendisi ve 1 makine mühendisinden oluşan bir ekip sürekli olarak görev yapıyor. Ar-Ge ve projelendirme desteği sağlıyor.

YABANCILAR PEŞİNDE
Üretimleilgili olarak şu anda bir İtalyan ve bir Japon firmasıyla irtibat halinde olduklarını söyleyen Sağlamlar Ağır Sanayi Genel Müdürü Ahmet Sağlam, seri üretimle ilgili Rusya ve Ortadoğu'dan da talep geldiğini belirtti. Ancak esas olarak defransiyelde seri üretime geçerek bu konuda markalaşma hedefleri olduğunu belirten Sağlam, "Hedefimiz Trabzon'da ağrı sanayi alanında büyük bir atılım yapmak. Defransiyel alanında kuracağımız seri üretim tesisi ilk etapta 150 kişiye istihdam sağlayacak" dedi.

Kaynak: Sabah

TSezgin61
29.02.2012, 12:42
İl il yapılacak hızlı tren hatları!


http://static.samanyoluhaber.com/Images/News/2011529/185195_hizli-tren.jpg
Ankara-Eskişehir seferleriyle başlayan Türkiye'nin kırk yıllık hızlı tren hayali, Anadolu'nun birçok şehrine yayılıyor. İşte hızlı tren geçecek iller...

"Kara tren gecikir, belki hiç gelmez." deyişi artık tarihe karışıyor. Dünyanın en güvenli ulaşım aracının adı hep gecikmeyle birlikte anılıyordu bugüne kadar. Son sekiz yılda durum tersine döndü.

Türkiye'nin kırk yıllık hayali hızlı tren, Ankara-Eskişehir seferlerine başladı. Bin 76 kilometrelik yeni hat inşa edildi. Mevcut demiryolu hattının yarısı yenilendi. 2002'de 111 milyon lira olan yatırım harcamaları, 2010'da 2 milyar 500 milyon liraya çıktı.

Ulaştırma Bakanlığı, 2023'te Anadolu'nun birçok şehrine ' hızlı' ulaşım planlıyor. Hedef, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında 9 bin 978 km hızlı tren hattı, 4 bin 997 km konvansiyonel hat olmak üzere 14 bin 975 kilometre yeni demiryolu hattı inşa etmek. Bu Cumhuriyet tarihinin en büyük demiryolu hamlesi. Hükümet bu projeye büyük önem veriyor. 11 bin kilometre olan demiryolu ağı 12 yıl içinde iki katına çıkacak. Bakan'a göre, 'kara tren gecikir', anlayışı yerini ' hızlı tren yetişir' anlayışına bırakacak.

Bu hedefler, demiryolu tarihinin de yeniden yazılması anlamına geliyor. İstatistikler değişecek gibi. Çift hat uzunluğu yüzde 9'dan yüzde 50'ye yükselecek. Yüzde 26 olan elektrikli hat oranı da yüzde 60'a...

Hedefler gerçekleştiğinde İstanbul, Ankara, İzmir, Sivas, Bursa gibi şehirlerin yanı sıra Yozgat, Trabzon, Diyarbakır, Malatya illerini de içine alan 29 ilden yüksek hızlı tren geçecek. Bunun maliyeti ise yaklaşık 45 milyar dolar. Bu paranın 25-30 milyar doları Çin'den sağlanacak. 'Demiryolu İş Birliği Anlaşması' gereği 7 bin 18 kilometrelik yüksek hızlı demiryolu hattını Çinliler inşa edecek. Geriye kalan 2 bin 924 kilometrelik kısmını ise Demiryolları öz kaynakları ve dış kredilerle yapacak. Çinliler işe, "Ayaş Tüneli" geçilemediği için yılan hikâyesine dönen Sürat Demiryolu'nu da içine alan ve Edirne'den Kars'a uzanan 3 bin 636 kilometrelik hattı yaparak başlayacak. Hattın tamamlanmasıyla, karayolu ile 16,5 saat olan seyahat süresi 8 ila 9 saat arasında olacak. Çinliler, Edirne-Kars hattını inşa ederken, bir yandan da 850 kilometrelik Erzincan-Trabzon ve Yerköy-Kayseri hatlarını yapacak.

İç Anadolu Bölgesi'nde dört şehirden hızlı tren geçecek. Bunların başında Konya geliyor. Diğer bir güzergâh ise 466 kilometrelik Ankara-Sivas hattı. Bu hatta inşaat çalışmaları sürüyor. Ancak, hızlı tren Yerköy'e 30 kilometre kala Yozgat'a ayrılarak şehir merkezine gelecek. Daha sonra Sivas'a devam edecek. Ankara ya da İstanbul'dan gelecek hızlı trenler de Yerköy üzerinden Kayseri'ye gidecek. Böylece hızlı trenle Ankara-Yozgat 1,5 saat, Ankara-Kayseri arası ise 2 saat 30 dakika olacak.

Ankara ve İstanbul da Antalya'ya hızlı trenle bağlayacak. Ankara'dan, Konya-Manavgat güzergâhı takip edilerek 2 saat 45 dakikada Antalya'ya ulaşılacak. 714 kilometrelik İstanbul-Antalya arası ise 4 saat 30 dakikada alınacak.

Ankara Konya arası 1 saate inecek

17 Aralık 2010'dan beri deneme seferleri yapılan Ankara-Konya hattı 275 kilometre hıza göre inşa edildi. Ancak trenin hızı saatte 250 kilometreyi geçmeyecek. İki şehir arasında trenle 10,5 saat olan yolculuk süresi 1 saat 15 dakikaya inecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 212 kilometrelik (çift yönlü 424 km) hattın 17 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış olmasından çok memnun. Bunun bir dünya rekoru olduğunu, benzer projelerin Avrupa'da 7-10 yıl arasında tamamlandığını söylüyor. Bakan, "Ankara-Eskişehir ve Eskişehir-İstanbul yüksek hızlı demiryolu hatlarında yabancı müteahhit ve personel çalıştı. Oysa Ankara-Konya hattı Türk müteahhit ve personeli tarafından inşa edildi." diyor.

Devlet Demiryolları, Konya-Adana arasında da yüksek hıza uygun tren inşa etmeyi planlıyor. Hat, trenin uygun kesimlerde 200, zor kesimlerde ise minimum 160 kilometre hız yapabileceği şekilde inşa edilecek. Mevcut hatların iyileştirilmesi ve ilave hat yapımı ile bu güzergâhta yüksek hızlı trenlerin çalıştırılması planlanıyor.

Konya'nın yolcu sayısı Eskişehir'i geçecek

Ankara-Konya arasına sabah 07.00 ile akşam 22.00 arasında saat başı sefer konulması planlanıyor. Bakan Binali Yıldırım "2023 İşletme Planlaması'na göre, Ankara-Konya arasında taşınacak yolcu sayısı yılda 3 milyonu geçecek. Buna göre, Ankara-Eskişehir arasında bir yılda taşınan yolcunun çok üzerinde bir potansiyel yakalanacak. Zira Ankara-Eskişehir arasında 1,5 yıl içinde 2,5 milyon yolcu taşındı. Konya-İstanbul arasında taşınacak yolcu sayısı, Ankara-Konya'dan 1 milyon fazla olacak."

Yolcu payı yüzde 72'ye yükseldi

Devlet Demiryolları verilerine göre yüksek hızlı treninin 13 Mart 2009'da seferlerine başlamasıyla Ankara-Eskişehir arasındaki taşımada otobüsün payı bir buçuk yılda yüzde 55' ten yüzde 10'a geriledi. Devlet Demiryolları'nın payı ise yüzde 8'den yüzde 72'ye yükseldi. Hızlı tren iki şehir arasında birçok tercihi de değiştirdi. Mesela, iki şehir arasında yolculuk yapan vatandaşlar tercihini yüksek hızlı trenden yana kullandı. Trenden önce yüzde 38 olan özel araç ile seyahat yüzde 18'e geriledi. Hatta 07.00 ile 22.00 arasında saat başı sefer yapılıyor.

Ankara-Eskişehir-İstanbul hattında 11,5 milyon yolcu

Devlet Demiryolları, Ankara-İstanbul arası hızlı tren hattında seferlerin başlaması halinde, taşınacak yolcu sayısı hakkında bir çalışma yaptı. Tahmini hesaplamaya göre, bu hatta yılda 11 milyon 500 bin yolcu taşınacak, 782 milyon TL gelir elde edilecek. Yolcu ve gelir adına ikinciliği, Ankara-Afyon-İzmir güzergâhı alacak. Bu güzergâh için, 6 milyon yolcu, 408 milyon TL de gelir hedefi var.

Sefa
29.02.2012, 12:59
45 Milyar Dolarlık bir hizmetin yapılacağını düşünmüyorum..

TSezgin61
29.02.2012, 13:09
ben yapilacagini düsünüyorum. artik zamanida geldi.

avrupa yer alti örümcek agi gibi. yer yüzü keza öyle.

Türkiyede "trafik sorunu" diye birsey yok. sadece yer alti ve yer yüzü demiryollari eksik.

burda büyük sirketlerde calisan kravatli adamlar son model arabalarini birakip trenlere binip ise gidiyor. yillar önce olmasi gerekenler yeni yeni oluyor.

cok geri kaldik...

Ertan1982
29.02.2012, 13:12
Hizli tren icin eski raylari mi kulanacaklar yoksa var olan raylari söküp yeniler ile degistircekler mi??

Birde Cinliler yaparsa kalitede problem olur.Polonya´da Otoban yapacaklardi adamlar hem kalitesiz is yaptilar hemde verdikleri fiyatin 3-4 katina cikartilar hesabi.Polonyalilar Kovdu onlari simdi Almanlar yapiyor o otobani.

Düsünce iyi ve gerekli olan bir hamle ama planlama,finansman ve yapida kulanilacak mazemede dikkat edilmeli.

TSezgin61
29.02.2012, 13:34
Hizli tren icin eski raylari mi kulanacaklar yoksa var olan raylari söküp yeniler ile degistircekler mi??

Birde Cinliler yaparsa kalitede problem olur.Polonya´da Otoban yapacaklardi adamlar hem kalitesiz is yaptilar hemde verdikleri fiyatin 3-4 katina cikartilar hesabi.Polonyalilar Kovdu onlari simdi Almanlar yapiyor o otobani.

Düsünce iyi ve gerekli olan bir hamle ama planlama,finansman ve yapida kulanilacak mazemede dikkat edilmeli.

eski raylarin üzerine hizli tren yapilamaz renktas... eski raylar agir trenler icin, bunlar saatta 200 üzerinde hiz yapacak. ona göre ray dösenecek.

konya-ankara hattini türk mühendisler yapti. artik Türk mühendislere güvenmemiz lazim. herseyi yapabiliyoruz, gereksiz yere kendimizi kücük görmeye gerek yok.

konya-ankara 1 saate indi. istanbul-antalya 4 saate inerse müthis olur. devami gelirse zaten tadindan yenmez.

örnegin bir konyali niye ankarada is bulup calismasin?

ben suanda trenle 45 dakika gidiyorum ise gitmek icin. ve burda gayet normal bu.

Trabzon-Ankaraya baglandigini düsünün. yada samsuna falan. is imkani bir okadarda artacak. herkes 1saatlik 1 bucuk saatlik uzaklilarda rahatca calisabilecek. kendi sehrinde is imkani yoksa en yakin büyük sehire gidebilecek. gezmek icin 4 saat istanbuldan antalyaya gidip aksam dönebilecek...

Ertan1982
29.02.2012, 13:41
eski raylarin üzerine hizli tren yapilamaz renktas... eski raylar agir trenler icin, bunlar saatta 200 üzerinde hiz yapacak. ona göre ray dösenecek.

konya-ankara hattini türk mühendisler yapti. artik Türk mühendislere güvenmemiz lazim. herseyi yapabiliyoruz, gereksiz yere kendimizi kücük görmeye gerek yok.

konya-ankara 1 saate indi. istanbul-antalya 4 saate inerse müthis olur. devami gelirse zaten tadindan yenmez.

örnegin bir konyali niye ankarada is bulup calismasin?

ben suanda trenle 45 dakika gidiyorum ise gitmek icin. ve burda gayet normal bu.

Trabzon-Ankaraya baglandigini düsünün. yada samsuna falan. is imkani bir okadarda artacak. herkes 1saatlik 1 bucuk saatlik uzaklilarda rahatca calisabilecek. kendi sehrinde is imkani yoksa en yakin büyük sehire gidebilecek. gezmek icin 4 saat istanbuldan antalyaya gidip aksam dönebilecek...
Bende bunu diyorum zaten.Eski raylar ile olmaz bu is komple yeni yapilmali cogu yerde.Ama bizim millete eski raylari kulanacak yöneticilerin olduguna eminim.Fiyat düsürmek icin.

axelman
29.02.2012, 23:31
2012 Ocak ayında Trabzon için alınan Yatırım Teşvik belgeleri Trabzon'a hayırlı olsun...

KALKAVAN ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM LTD. ŞTİ.
ENERJİ - Enerji Elektrik Enerjisi Üretimi (HES) 4.77 MW
Yatırım Tutarı 7.300.000 TL KOMPLE YENİ YATIRIM
Yaratacağı İstihdam 10

ATİS ÖZEL SAĞLIK VE SERV. HİZ. İNŞ. TUR. NAK. İTH. İHR. TİC. LTD. ŞTİ.
HİZMETLER - Sağlık Röntgen ve Tomografi filmi çekim merkezleri 330 HASTA/GÜN
Yatırım Tutarı 642.600 TL KOMPLE YENİ YATIRIM
Yaratacağı İstihdam 5

TURKUAZ GİYİM SANAYİ KUYUMCULUK İNŞAAT TURİZM TİCARET LTD. ŞTİ.
HİZMETLER - Turizm 4 YILDIZLI OTEL 65 ODA
Yatırım Tutarı 6.359.305 TL KOMPLE YENİ YATIRIM
Yaratacağı İstihdam 30

ÖNDER TURİZM HİZMETLERİ İNŞAAT TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş.
HİZMETLER - Turizm 3 YILDIZLI OTEL 56 ODA
Yatırım Tutarı 2.591.365 TL KOMPLE YENİ YATIRIM
Yaratacağı İstihdam 35

DOĞSAN TIBBİ MALZEME SAN.A.Ş.
İMALAT - Mesl.Bil.Ölç.Opt.Do. Cerrahi, tıbbi amaçlı dikiş iğnesi 9000000 ADET/YIL
Cerrahi, tıbbi amaçlı steril dikiş ipliği 14800000 ADET/YIL
Yatırım Tutarı12.138.081 TL TEVSİ, ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRME
Yaratacağı İstihdam 32

bordo61
01.03.2012, 12:35
Bahçecik'te yapımı tamamlanan 354 konutun
kuraları çekilecek



Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi ikinci etabında yapımı tamamlanan 354 konutun kuraları 4 Mart Pazar günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde çekilecek.

Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında konut alan vatandaşların kuraları 2 No'lu salonda 10.00 ile 12.00saatleri arası, Tabakhane ve diğer hak sahiplerinin kura çekimleri ise 12.00 ile 16.00 saatleri arası yine aynı salonda noter huzurunda çekilecek. Kura çekiminde hak sahiplerinin kendileri veya vekil tayin ettikleri kişilerin işlemleri yürütebilecekleri belirtildi.



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TOKİ ile gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabında yer alan 354 konutun yapımının tamamlandığını kaydederek, "Kentsel dönüşüm projesi kapsamında konut almayı tercih eden vatandaşlarımız 4 Mart Pazar günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde noter huzurunda yapılacak çekilişle evlerine kavuşacak. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında konut alma yoluna seçen vatandaşlarımız daha rahat ve çağdaş ortamlarda barınma imkanı elde edecek" ifadelerini kullandı.

Murat'
01.03.2012, 13:55
O evlerin şenlenmesi Zağnos vadisi için çok güzel olacak, daha bir canlanacak orası.

Faik Yılmaz
01.03.2012, 14:17
O evlerin şenlenmesi Zağnos vadisi için çok güzel olacak, daha bir canlanacak orası.

Bu arada Zağnos Vadisi 4. etap çalışmaları ile Zağnos Köprüsünün Restorasyonuda son sürat devam ediyor.....

İlgilenen arkadaşlara ilanen duyurulur :)

hanifta
01.03.2012, 15:23
4. etabın projesini hiç göremedik nette,kafalarına göre bişey yapıyorlar,kotu çok yükselttiler orda,güzel bişey olsa bari...

Murat'
01.03.2012, 15:39
Bu arada Zağnos Vadisi 4. etap çalışmaları ile Zağnos Köprüsünün Restorasyonuda son sürat devam ediyor.....

İlgilenen arkadaşlara ilanen duyurulur :)

Orası 3. etap galiba, 4. etap yoldan sahile kadar olan kısım olacak.Bu arada yolun hemen kenarında büyük bir temel açıyorlar, ne için acaba, otopark falan mı düşünülüyor.

bordo61
01.03.2012, 22:45
Bu arada Zağnos Vadisi 4. etap çalışmaları ile Zağnos Köprüsünün Restorasyonuda son sürat devam ediyor.....

İlgilenen arkadaşlara ilanen duyurulur :)

3. Etap.


Orası 3. etap galiba, 4. etap yoldan sahile kadar olan kısım olacak.Bu arada yolun hemen kenarında büyük bir temel açıyorlar, ne için acaba, otopark falan mı düşünülüyor.

Yanlış hatırlamıyorsam Projede otopark var , şifalı bitki evi var.

4. etap'ı yıkınca çok güzel olacak.

Yanlız Tabakhaneyi hiç yürütemediler

Murat'
01.03.2012, 23:13
3. Etap.



Yanlış hatırlamıyorsam Projede otopark var , şifalı bitki evi var.

4. etap'ı yıkınca çok güzel olacak.

Yanlız Tabakhaneyi hiç yürütemediler

Tabakhanin yukarı kesimlerinde neredeyse bütün evler boş, yıkılan da birkaç ev var.Bu kadar evi bir anda yıkmak hiç de kolay değil, oranın da bitmesi bu hızla 2020'yi falan bulur.Bu projeler Trabzon için gerçekten çok önemli, Çömlekçi de adam edilebilirse Trabzon'un çehresi değişir.

Faik Yılmaz
02.03.2012, 08:40
Başkan Gümrükçüoğlu'ndan Müjde

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2011/2111Zagnos1.jpg

Zağnos Vadisi'nin 4 Etabını içine alan Pazar kapı Mahallesi'nde anlaşma sağlanan hak sahiplerine ödemeler başladı




Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi'nin 4. Etabı'nda kamulaştırma çalışmalarına başlandığını ve ilk ödemelerin yapıldığını söyledi.

Zağnos Vadisi'ndeki Kentsel Dönüşümünün sahile kadar uzatılması işleminin hızla sürdüğünü, 4. Etabı içine alan Pazarkapı Mahallesi'ndeki kamulaştırmaların başladığını ve ilk ödemelerin hesaplara geçtiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'daki kentsel dönüşümler farklı noktalarda sürüyor. Ayasofya Müzesi'nin çevresindeki binaların yıkımı tamamlandı. Peyzaj projesi ihale edilecek seviyeye geldi. Tabakhane'de yıkımlar sürüyor. Bahçecik Camisi'nin etrafındaki binalar yıkıldı.

Çömlekçi'de çok önemli bir mesafe alındı ve hak sahipleri ile görüşmeler yapılıyor. Zağnos Vadisi'nin birinci etabı önceki dönemde yapılmıştı. 2. Etabın yapımı, 354 konut ve Bahçecik'e çıkan yol bizim dönemizde başlayıp bitirildi. 3. Etabın yapımına da başlandı.

Çok sevinerek ifade ediyorum ki Zağnos Vadisi sahile kadar bir yaşam alanı haline gelecektir. Zağnos Vadisi'nin 4. Etabını içine alan Pazarkapı Mahallesi'nde hak sahipleri ile görüşmelere başlamıştık. Burada anlaşma sağlanan hak sahiplerine ödenmek üzere 2 milyon 150 bin lira hesaplara geçti. İnşallah bundan sonrada aynı hızla çalışarak Zağnos Vadisi'nin tamamını Kentsel Dönüşüme tabi tutmuş olacağız. Aynı şekilde Tabakhane Vadisi'nde, Ayasofya'da, Çömlekçi'de de bu çalışmaları sonuçlandıracağız" dedi.
http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2011/2111Zagnos2.jpg
http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2011/2111Zagnos3.jpg







Arkadaşlar ben bundan bahsediyordum......

Çalışma derken 3. etaptaki kepçeli kamyonlu çalışma ile karıştırıldı sanırım......ama 4. etaptada bu anlamda bir çalışma yakında başlar diye düşünüyorum.....

Tabakhanedeki kentsel dönüşümdeki binalarda boşaltılmaya başlandı....... Oradada yazın bir yıkım çalışması olacağa benziyor....

agahozlu
02.03.2012, 08:56
Kalekapı'dan sahile kadar tüm binalar yıkılacak mı şimdi? Yoksa Zağnos vadisi genişliği kadar alanda mı yıkım olacak? Mesela Kalekapı, surun dibindeki evlere bir işlem yapılacak mı?

bordo61
02.03.2012, 15:51
Tabakhanede binalar boş ama yıkılmadı daha , daha yıkılacak yapım ihalesi açılacak .

Evet 2020'yi bulur yapılması açıkçası ben daha hızlı olmasını bekliyordum.

Zağnosta 3. etap diğer başkanın zamanında bile vardı yeni ihalesi oldu.

Kentsel dönüşümlerin hızı yavaşladı.

Zağnos sahile kadar inince muhteşem bir yer olacak bence

bordo61
02.03.2012, 15:54
Kalekapı'dan sahile kadar tüm binalar yıkılacak mı şimdi? Yoksa Zağnos vadisi genişliği kadar alanda mı yıkım olacak? Mesela Kalekapı, surun dibindeki evlere bir işlem yapılacak mı?

Sanırım aynı genişlikte aşağıya inecekler.

Çünkü zağnosun yanındaki binalara da bişey yapmadılar ancak.

O sahile gittikten indikten sonra kötü bir görünüm oluşacaktır o binalarda ondan orayıda başka bir kapsamda yıkarlar.

Bu süreç en az 10 seneyi bulacak anlaşılan

bordo61
02.03.2012, 15:56
Zağnos , Tabakhane , Çömlekçi ve Narlıbahçenin bitmesi .

Trabzon merkeze çağ atlattırır.

Erzincan - Trabzon hızlı demiryolu hattı Trabzon ve ilçelere çağ atlattırır.

Bunları 2023'e kadar yapabilen birisi olursa gerçekten Trabzona çok büyük hizmet etmiş bir insan olur

danger00
26.03.2012, 16:57
Başkan Gümrükçüoğlu Zağnos Vadisi üçüncü etap çalışmalarını yerinde inceledi

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Belediyesi ile Toplu konut İdaresi(TOKİ'nin) ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapımı devam eden 3. etap çalışma alanında Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak ile birlikte incelemelerde bulundu. Zağnos Köprüsü ile Kahramanmaraş Caddesi arasında kalan alanda devam eden çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un kentsel dönüşüm çalışmalarında Türkiye'nin öncü kentlerinden biri olduğunu söyledi.

TOKİ'nin bir lokomotif olarak Türkiye'deki kentsel dönüşümlere en büyük imzayı attığını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Biz de Trabzon olarak kentsel dönüşümlerde öncü kentlerden biriyiz. Çömlekçide, Esentepe'de, Yenicuma'da, Bahçecik'te, Zağnos Vadisi'nde, Tabakhane'de ve Ayasofya'da kentsel dönüşümlerimizi sürdürüyoruz. Bu projeler tamamlandığında Trabzon'un çehresi değişecek diye konuştu.

Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi üçüncü etabı kapsamında tarihi Zağnos Köprüsünün onarımının da yapıldığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Proje kapsamında 110 araçlık üç katlı otopark yapılacak. Otoparkın üst kısmının oturduğu zeminde üç tarihi Trabzon evi yapılacak. Bununu yanında çevrede bulunan tescilli binaların da onarımı yapılarak butik oteller olarak turizmin hizmetine sunulacak. Ayrıca Zağnos ve Tabakhane derelerinin üstü açılıyor. Çamoba'dan sahile kadar oluşturulacak yürüyüş aksı ile Trabzon insanı yeşil bir ortam içerisinde, denize ulaşan bir hava koridoru içerisinde yaşamanı renklendirebilecek. Trabzon dünyanın en güzel kentlerinden biri olma yolunda büyük adımlarını gerçekleştiriyor" şeklinde konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu yapım çalışmaları büyük bir hızla devam eden ve 2012 yılı içerisinde tamamlanacak üçüncü etap çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte söz konusu alanda Trabzon'un el sanatları ve kültürel özelliklerini yansıtan stantlar açılacağını, kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm üçüncü etap düzenleme projesi içerisinde 2 adet konaklama tesisi, 1 adet şifalı bitkiler çay evi,110 araçlık üç katkı kapalı otopark, peyzaj ve çevre düzenlemeleri yer alıyor.

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2603Zagnos1.jpg

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2603Zagnos2.jpg

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2603Zagnos3.jpg

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2603Zagnos4.jpg

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2603Zagnos5.jpg

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2603Zagnos6.jpg

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2603Zagnos7.jpg

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2603Zagnos8.jpg

Murat'
26.03.2012, 17:01
Çalışmalar gerçekten de çok hızlı ilerliyor.Yalnız benim merak ettiğim bir konu var köprünün alt tarafı açılacak mı? Bir de yeni farkettim alt taraf üst taraftan 3-4 metre daha alçak.

Murat'
26.03.2012, 17:32
Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi kapanarak Nümune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınacak.
Son dönemlerde Trabzon kamuoyunda Nümune Hastanesi kapanarak Kaşüstünde yapılan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınacağı söylentilerinin çıkması üzerine haber61.net’e konuşan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Ekrem Algün, Numune hastanesinin kapanacak söylemlerinin Trabzon Kamuoyunda çıkma nedeninin hastanenin isim değişikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Eski adı Nümune Hastanesi olan hastanenin Kaşüsütü’nde yapılan Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesi ile sadece bir çatı altına alınarak aynı isimle hizmet verecek olması Trabzonlu vatandaşların hastanenin kapanacağını öngörmelerine neden oldu.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulundu Algün, “ Nümune hastanesi yine aynı yerinde ve aynı binasında 200 yatak kapasitesiyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampusu adı altında Trabzon halkına hizmet vermeye devam edecek. Yenicuma mahallemizde bulunan Doğum Hastanesi ise Nümune Hastanesinin bünyesine katılarak Kanuni Araştırma Hastanesinin Nümune Kampusunde hizmet verecek.

Yenicuma’da bulunan binanın yeri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yeri olduğu için bu yere Trabzon’da dağınık durumda olan SGK il müdürlüğü şehrin muhtelif yerlerindeki yerlerini taşıyacak. Böylelikle SGK ilerleyen aylarda Yenicuma’da bulunan şu anki doğum hastanesinin yerinde hizmet verecek” dedi.
Başhekim Algün sözlerini şöyle sürdürdü: “Nümune Kampusunde bulunan 200 yatağın 80’den fazlası Onkoloji servisinin hizmetinde olacak. 120 yatak ise diğer vakaların hizmetinde binanın arka kısmına yapılacak olan yeni bina ile hastanenin kapasitesi artırılarak Doğum Hastanesinin yeni yeri olmuş olacak”

Bu sözler gerçek değil
Konu ile ilgili bilgisine başvurmuş olduğumuz Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ekrem Algün, “Hastanene kapanmıyor sadece Kaşüsütüne yeni yapılan hastane ile aynı çatı altına alınarak hizmet vermeye devam edecek. Bu söylemleri maksatlı çıkaran kişiler var ve bunlar gerçeği yansıtmıyor” ifadelerini kullandı.
Haber: Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.net

Sefa
26.03.2012, 17:40
Allah'ın dağına yapmışlar koca bina ne var ne yok taşıyorlar oraya bu kadar sığ düşünceli insanlar arkadaş..

Zağnos 3. etapta açılan o büyük yere ne yapılacak merak ediyorum..

Murat'
26.03.2012, 17:41
Allah'ın dağına yapmışlar koca bina ne var ne yok taşıyorlar oraya bu kadar sığ düşünceli insanlar arkadaş..

Zağnos 3. etapta açılan o büyük yere ne yapılacak merak ediyorum..

Otopark yapılacak oraya.

Hastane süper ama hastaneden önce yolu yapmayı akıl edememişler.

f1bekir
27.03.2012, 18:15
Otopark yapılacak oraya.

Hastane süper ama hastaneden önce yolu yapmayı akıl edememişler.

Akıl etmişler de bir gidiş bir geliş yapmışlar. Başbakan bunu görünce ''genişletin'' demiş. Genişleme olunca da bir sürü istimlakla ilgili sorun ortaya çıkmış, Şu an durum nedir bilmiyorum. İlla her şeyi başbakan mı söyleyecek, koca hastaneye tek gidiş tek geliş yol olur mu, insanda az ileri görüş diye bişey olur da...

Burçak
27.03.2012, 21:52
Soğuksu'dan Bengisu'ya yeni yol
http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2703Soguksu1.jpg
Trabzon Belediyesi yeni imar yolu açma çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Soğuksu Mahallesi Berfin Sokak'ta 150 metre uzunluğunda yeni imar yolu açtı. Açılan yol ile birlikte Soğuksu ile Bengisu Mahalleleri alternatif yeni bir yol ile birbirine bağlandı. Öte yandan Belediye Soğuksu Mahallesi Camialtı Sokak'ta yol genişletme ve yol kotu düşürme çalışmalarını sürdürüyor. Berfin ve Camialtı Sokaklarda yapılan yeni yolların tamamlanması ile birlikte Soğuksu Mahallesi'nin önemli bir yol sorunu çözüme kavuşmuş olacak.

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2703Soguksu2.jpg

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir yandan Trabzon'u geleceğe taşıyacak büyük projeleri hayata geçirirken diğer yandan da mahallelerin altyapı sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade ederek, " Kent genelinde yeni imar yolu açma ve yol genişletme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Soğuksu Mahallesi'nde açtığımız yeni yol ile birlikte Soğuksu ve Bengisu mahallelerimiz alternatif yol ile birbirine bağlandı. Hava şartlarının düzelmesiyle birlikte asfaltlamada da yeni bir hamle başlatacağız. Trabzonlular her şeyin en iyisine ve güzeline layıktır" şeklinde konuştu.

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2703Soguksu3.jpg
http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2703Soguksu4.jpg

Trabzon Belediyesi (http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2012/2703Soguksu.html)

ibrahim
27.03.2012, 21:55
Trabzon'dan Haberler / Geliyorum olum oraya!! Hazir ol Trabzon Cuma günü ordayim ülen!! :D

Faik Yılmaz
28.03.2012, 08:13
Akıl etmişler de bir gidiş bir geliş yapmışlar. Başbakan bunu görünce ''genişletin'' demiş. Genişleme olunca da bir sürü istimlakla ilgili sorun ortaya çıkmış, Şu an durum nedir bilmiyorum. İlla her şeyi başbakan mı söyleyecek, koca hastaneye tek gidiş tek geliş yol olur mu, insanda az ileri görüş diye bişey olur da...

Normal gelişmiş devletlerde bir yer ev ya da başka bir yapı yapılmadan yani imara açılmadan önce yolu gider.....

altyapısı hazırlanır.......

kanalizasyon filan....

Biz önce binayı kondururuz.....

sonra yolu yok diye bir kaç sene bekleriz....

Elektrik su tesisatını değiştirmek için defalarca ortalığı eşeleriz.....

çünkü bizim paramız fazla....

harca harca bitmez.....

Kadir Baycan
30.03.2012, 01:43
trabzon halkı şu her şey ayağımın dibinde olsun rahat ediyim mantığından kurtulmalı. yoksa 50 senede geçse trabzon şu 2-3 mahallelik merkeze tıkılıp kalır. hastaneyi, adliyeyi, stadyumu şehirin göbeğinden çıkarıp gelişmekte olan bölgelere taşımaları son derece doğru bir yaklaşım tabi alt yapı işlemlerini de adam akıllı yaparak.

EMiRHAN61
30.03.2012, 22:12
Normal gelişmiş devletlerde bir yer ev ya da başka bir yapı yapılmadan yani imara açılmadan önce yolu gider.....

altyapısı hazırlanır.......

kanalizasyon filan....

Biz önce binayı kondururuz.....

sonra yolu yok diye bir kaç sene bekleriz....

Elektrik su tesisatını değiştirmek için defalarca ortalığı eşeleriz.....

çünkü bizim paramız fazla....

harca harca bitmez.....



bi örnek vermek istiyorum.plansız düşünmeden gelişigüzel yapılan işlerle ilgili olarak. köyde yolun orta hizasında seyir edecek şekilde su boruları döşendi. yol beton kaplandı. aspestli olan su boruları plastik boruya çevrilirken yol kazıldı. haliyle köy yolu iptal...aylarca süren yenileme çalışmaları , kar kış kıyamet , tek yolu olan köyü ulaşıma kapadı. okullara giden çocuklar , çalışanlar , evlerine çıkamayan araç sahipleri... hadi eski boru ortadan döşendi... madem yeniliyosun tesisatı. bari yolun en sağından yahut en solundan döşe yeni tesisatı. en ufak onarımlarda makina bütün yolu tıkıyor. kazılıp yamanan kısım da akan suyun etkisiyle malzemeyi de peşinde götürüyor. yarın öbür gün yeniden bi müdahale gerektiğinde aynı sıkıntılar yaşanacak.

Murat GENEL
31.03.2012, 10:17
Çömlekçi-Ayasofya-Değiermendere vs. Faroz ve Sotka hariç ( oralar kalsın :D ) tüm mahalleleri elden geçirmek lazım..Bozptepeden baktımı utanıyor insan..

bordo61
02.04.2012, 12:48
Trabzon'a boztepeden baktın mı gerçekten utanç verici bir görüntü var gram yeşil alan kalmamış her buldukları boşluğa ev dikmişler.

Kentsel dönüşüm şart tabi , kentsel dönüşüm ile yeşil alan kazanacaksak.

hanifta
02.04.2012, 18:43
toki yenicumaya konut yapacakmış zıctık kentin olmayan siluetinin de için edecekler toki bloklarıyla...

Kadir Baycan
03.04.2012, 00:04
uydudan bakınca yenicuma da konut yapılacak boş arazi gözükmüyor.. 541 konutu nereye yapacaklar orda.. şehrin görüntüsünü kentsel dönüşümlerle düzeltmeye çalışırken diğer taraftan toki marifetiyle mahvediyorlar. eski doğu bloğu ülkeleri gibi olduk.

ama yinede beni heyecanlandıran nokta suriçi ve çevresindeki tarihi mahallelerin aslına yaraşır şekilde dönüştürülme imkanı. trabzon elinde bulunan bu saklı hazineyi çok iyi kullanabilir, hatta kentin makus talihi bile değişebilir.. bence trabzon bir manastırlar şehri olabilir. ama kullanamıyoruz ne yazık ki. şehrin en güzel manzaralı yerinde ki kızlar manastırı harap halde yıkılmaya yüz tutmuş. hemen arka taraftaki kaymaklı manastırı koyun ahırı olarak kullanılıyor! ne kadar da hoşgörülüyüz değil mi. başka bir ülkede bir cami aynı şekilde olsa ortalığı yıkarız ama aynısını hristiyanların manastırına yapıyoruz. yine maçkada vazelon, kuştul son demlerini yaşıyor.

şehri tarihi kimliğine kavuşturup ve bu manastırları aslına uygun şekilde restore edip ve aynen sümela da olduğu gibi ayinlere açmalıyız.. düşünün sadece sümela manastırı bu şehrin dünya üzerinde trabzonspor dan sonraki en büyük markası. ve elimizde en az 4 tane daha kocaman ve müthiş güzellikte manastırlar varken bunları değerlendirmiyoruz.

örneğin havaalanı yada limana gelen bir turist kafilesi önce kaymaklı ya ordan boztepe molası - kızlar manastırı daha sonra antik kentin bulunduğu mahallelerin gezimi ertesi gün; önce ayasofya ordan akçaabat orta mahalle, maçka manastır gezisi sümela-vazelon- kuştul akşama geri trabzon a dönüş. dünyada ismini manastırlar şehri olarak duyurur trabzon. milyonlarca kişilik nüfusa sahip ortodoks cemaati için istanbul dan sonra ki en önemli ve kutsal şehirdir trabzon.

yaşamak istediğim trabzon böyle bir şehir. belki emekliliğime kadar (30 yıl var) belki tüm bunlar gerçekleşir :)

Murat GENEL
03.04.2012, 09:26
toki yenicumaya konut yapacakmış zıctık kentin olmayan siluetinin de için edecekler toki bloklarıyla...

hah bi de bu var..Bahçeçikte yapılan konutlar..Her gün Boztepe/Çukurçayır'dan dolmuşla inerken görüyorum vallaha hiç bir farkı yok diğerlerinden onlar ne kadar görüntü kirliliği yapıyorsa toki evleri de aynen..

Murat'
03.04.2012, 09:54
toki yenicumaya konut yapacakmış zıctık kentin olmayan siluetinin de için edecekler toki bloklarıyla...


Yenicuma'nın neresinde silüet var biz mi bilmiyoruz.Bu konutlar doğum hastanesinden Cephanelik'e giden yolun alt tarafında kalan apartmanların olduğu yere yapılacak.Zaten ordan geçen çoğu kişi evlerin büyük kısmının yıkıldığını görmüştür.Tıpkı Zağnos vadisindeki gibi bir çalışma yapacaklar.Ayrıca bahsedilen yer de bir tek Bahçecik'ten görülür.Yenicuma'nın oralarının şehrin başka yerlerinden görünmesi imkansız.Yani ortada silüet falan yok.

EMiRHAN61
03.04.2012, 09:57
toki yenicumaya konut yapacakmış

yine çatılarında haç da olacakmıymış acaba :)

Kader KORELİ
03.04.2012, 12:52
Tam olarak nereyi kastediyorsunuz anlamadım, ama tarihi surların yanı başına ya da eski tarihi şehir merkezine TOKİ evleri dikmek tabiiki bu şehirin siluetini bozmaktır.

Nasıl bugün o gecekondular başımıza dert oduysa ve birer birer yıkıyorsak, ilerde de bu TOKİ evleri dert olacak insanlara, onlar da o evleri yıkacaklar.

Kader KORELİ
03.04.2012, 12:55
http://i1.trekearth.com/photos/97880/t1.jpg

Bu şekilde vadinin hemen başına böyle yüksek binalar dikmek bence aklı selim bir düşünce değil, görüntüyü de çok
bozuyor.

Murat'
03.04.2012, 13:02
http://i1.trekearth.com/photos/97880/t1.jpg

Bu şekilde vadinin hemen başına böyle yüksek binalar dikmek bence aklı selim bir düşünce değil, görüntüyü de çok
bozuyor.

Açıkçası yukarda da adam gibi bir görüntü yoktu hiç.Sadece caminin minareleri ve bizim eski lisenin duvarı görünüyordu.Aynı şeyi yeni cuma mahallesinde de yapacaklar.Ben buranın silüetinden de bahsetmemiştim, bahsettiğim Yenicyma mahallesinin silüetiydi, daha doğrusu olmayan silüet.

hanifta
03.04.2012, 14:17
ben trabzonun eski mahallelerine yenicuma zeytinlik hacıkasım gibi muhitlerine daha butik projeler istiyorum,orlar şehrin yüzü,yoksa yükseklere yada beşirliye istediğin ibi yap ama oralar öyle değil,toki blokları kominist mimarisidir,ne çelişki ki en sağcı parti türkiye yi kominist binalarıyla dolduruyo :)

Ertan1982
03.04.2012, 15:22
Türkiye Arabaylan gelirken eski Yugoslavya dan gecerken uzaktan gördümüz Beton yiginlari hatirlatiriyor yukardaki fotoraf.Tek farki renkli olmasi.Birde su dis Boyaya deginmek istiyorum.Tamam toki evlerin dis boyasi idare eder ma su arkadaki evlerin dis boyasi ne öyle.Sanki millet disi boyanik olsunda nasi olursa olsun.Benim estetik anlayisima cok ters.Ha adam estetig bakmiyor cebindeki paraya bakiyor o onun bilecegi is.Belki en ucuz olan o renkti.

hanifta
03.04.2012, 21:40
bizi millet zevk alıyo o renklerden heralde bi tanesi koyu bordoya boyamış :) gözü tırmalıyolar...

TSezgin61
03.04.2012, 22:41
Toki böyle yüksek yüksek binalar yerine 2-3 katli 4-6 daireli evler yapsa daha güzel olurdu...

Binalar hep birbirine benziyor... Avrupada yüksek bina modasi bitti artik, hatta o tür evlere genelde yabanci kesim tasinir buralarda... Coguda asosyal bilinir...

Biraz daha düsünerek yapilsa. Ezbere yapilmasa...

bordo61
05.04.2012, 20:37
http://www.yayindakiler.tv/Player/index.php?Kanal=trabzonkuzeytv

3. Yıl değerlendirmesi yapıyor Belediye başkası OFG

bordo61
05.04.2012, 20:50
33. projeden den sonra dinledim gerçekten icraat olan neredeyse hiçbir proje bitmemiş yada başlamamış ( Akyazı hariç )

-Spor'a ve sporcuya destek gibi ucu açık vaadlerin ise çoğu yapılmış

bordo61
05.04.2012, 20:56
61. den sonra devam ediyor onların hepsi icraat burda hakkını yemeyelim.

bordo61
05.04.2012, 21:04
78 tane vaadden , 10 tanesini yapmadık ve saydı

Yani 68 tane vaade başladık diyor.

Bence 20-25 tanesi ancak gerçek icraat.

Diğerleri genel şeyler.

TSezgin61
05.04.2012, 21:52
Haklarini yemeyelim... 61 proje dediklerinde "10 tanesi yapilsin helal olsun diyecem" diyenler vardi ben dahil... Yine yapiyorlar biseler

Sefa
05.04.2012, 21:56
61 Proje zaten 5 senede ütopik bir şeydi belki uzun süreçte olabilir.

Ama şu var ki önceki dönemle kıyaslarsak, Trabzon çehresini değiştirdi diyebiliriz. Tabi ki İktidar Parti olmanın avantajı var ama yapılan çalışmaları iyi buluyorum..

bordo61
05.04.2012, 22:36
Yaklaşık 1 saattir izliyorum bende beğeniyorum çalışmaları , diğer dönemle değerlendirmek bile abes , ama yaratılan havaya göre yetersiz buluyorum.

bordo61
05.04.2012, 22:39
Otel yapacak araplar Al Rubayan Trabzon'a gelmiş bu gün.

hanifta
05.04.2012, 22:41
adamakıllı kentsel dönüşüm yapsın yeter...

Murat'
08.04.2012, 11:01
Trabzon'a Boztepe'den bakabileceğiniz devasa bir panorama.Çarpıklık gözler önünde maalesef.Panoramanın büyük hali aşağıdaki linkte.

http://img23.imageshack.us/img23/4628/boztepedenpanorama.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/7479/boztepedenhdr2.jpg

Ömür Karadeniz
08.04.2012, 11:12
Bunada şükür,Trabzonumuzun 10 sene önceki halinide biliyoruz,çalışmalar gayet güzel sizi bilmem ama ben fazlasıyla memnunum.

bordo61
08.04.2012, 11:41
Belediye Başkanının yaptığı bir açıklamayı çok beğendim.

Diyorki etrafımız fındık bahçesi var diye Trabzonu yeşillik görüyoruz halbuki Trabzonda yeşillik alan kalmamış , hiç boşluk kalmamış bencede Trabzon resmen çarpık yapılaşmanın 1. örneği zamanında yeşillik alan kalmadı .

Karadeniz şehriyiz ama ne yeşillik kaldı ne deniz

Emirhan Makul
08.04.2012, 11:46
Çarpık marpık istanbuldan iyidir.

Murat'
08.04.2012, 11:59
Belediye Başkanının yaptığı bir açıklamayı çok beğendim.

Diyorki etrafımız fındık bahçesi var diye Trabzonu yeşillik görüyoruz halbuki Trabzonda yeşillik alan kalmamış , hiç boşluk kalmamış bencede Trabzon resmen çarpık yapılaşmanın 1. örneği zamanında yeşillik alan kalmadı .

Karadeniz şehriyiz ama ne yeşillik kaldı ne deniz

Meydan parkını yeni yaptılar az biraz yeşillik koysaymışlar ya.Meydan parkının her yerinde kahverengi topraktan başka bir şey yok.Millet de toprağın üstüne basınca olmuş toprak beton.

bordo61
08.04.2012, 12:12
Şu Avni Aker yerine kent park yapsalar süper olur ya.

http://www.eskisehir-bld.gov.tr/img_genel/eskisehir_taniyalim/esk_turu/kentpark/16.jpg

http://forumsakarya.com/wp-content/uploads/2011/10/kentpark1.jpg

Sefa
08.04.2012, 13:03
Belediye Başkanının yaptığı bir açıklamayı çok beğendim.

Diyorki etrafımız fındık bahçesi var diye Trabzonu yeşillik görüyoruz halbuki Trabzonda yeşillik alan kalmamış , hiç boşluk kalmamış bencede Trabzon resmen çarpık yapılaşmanın 1. örneği zamanında yeşillik alan kalmadı .

Karadeniz şehriyiz ama ne yeşillik kaldı ne deniz

Bir örnek vereyim. 14 yıl önce taşındık Çamlık'a. Bizim binadan ileride 2 bina var ve ileride bir bayır bayırı çıktın mı her yer Orman küçük de bir yeşil alan vardı top vs. oynamak için. Biz orada top oynardık. Şimdi ise top oynadığımız yeşil alanın üstündeki binada oturuyoruz ve o ormanlardan eser ağaç kalmadı hepsi bina..

Kader KORELİ
08.04.2012, 15:34
''Silüet''

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/527884_10150675357888547_560698546_9666846_3668390 57_n.jpg

Kader KORELİ
08.04.2012, 15:48
Belediye Başkanının yaptığı bir açıklamayı çok beğendim.

Diyorki etrafımız fındık bahçesi var diye Trabzonu yeşillik görüyoruz halbuki Trabzonda yeşillik alan kalmamış , hiç boşluk kalmamış bencede Trabzon resmen çarpık yapılaşmanın 1. örneği zamanında yeşillik alan kalmadı .

Karadeniz şehriyiz ama ne yeşillik kaldı ne deniz

Doğru diyor da, o sözleri söyleyen Belediye Başkanı Zağnos vadisini bu şekilde düzenlememeliydi:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/561015_10150675363203547_560698546_9666866_5667461 13_n.jpg


Şimdi bazılarınız muhtemelen çıkıp e işte ne güzel yeşil alan, park yaratmış daha ne istiyorsun diyecektir. Ben bir yandan çok seviniyorum vadilerin o gecekondulardan kurtulmasına, bu yüzden Belediye'yi takdir ediyorum, ama öte yandan yeni düzen de üzüyor beni. Benim hayatım Almanya'da geçti, birkaç yıl İspanya'da yaşadım, orda gördüklerimden bu yapılanlar bana doğru bir icraat çerçevisinde üretebilecek en kötü çözüm olarak geliyor. Burası doğaya, yeşilliğe kavuşturulmuş bir yer asla değil. Bu taşlara, o japon tarzı yapılara harcanan paraya yazık.

Murat'
08.04.2012, 16:37
Doğru diyor da, o sözleri söyleyen Belediye Başkanı Zağnos vadisini bu şekilde düzenlememeliydi:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/561015_10150675363203547_560698546_9666866_5667461 13_n.jpg


Şimdi bazılarınız muhtemelen çıkıp e işte ne güzel yeşil alan, park yaratmış daha ne istiyorsun diyecektir. Ben bir yandan çok seviniyorum vadilerin o gecekondulardan kurtulmasına, bu yüzden Belediye'yi takdir ediyorum, ama öte yandan yeni düzen de üzüyor beni. Benim hayatım Almanya'da geçti, birkaç yıl İspanya'da yaşadım, orda gördüklerimden bu yapılanlar bana doğru bir icraat çerçevisinde üretebilecek en kötü çözüm olarak geliyor. Burası doğaya, yeşilliğe kavuşturulmuş bir yer asla değil. Bu taşlara, o japon tarzı yapılara harcanan paraya yazık.

http://img694.imageshack.us/img694/8973/zagnos.jpg

Alın size ufak bir kandırmaca, gördüğünüz gibi yemyeşil bir alan.:) Şaka bir yana belediye başkanı sadece masal okuyor yeşil alan konusunda.Bu konuda gerçekten çok kararlı olsaydı meydanı gerçekten de yemyeşil bir yer yapardı.Meydanda tek çimenlik yer var o da belediye binasının önündeki ağaçların içerisindeki çimler, geri kalan yerlerin hepsi kahverengi.Geçenlerde gördüm toprakları çapalıyorlardı fakat ne bir ekim vardı ne de başka bir şey.O toprakların kenarına yapacaksın ahşaptan güzel bir çit insanların basmaması için, sonra da ekeceksin çimi, güzelce yetişecek.Bu kadar ufak şeyleri bile düşünemeyen belediyeye helal olsun.Trabzon'da sadece ağaç yeşilliği var maalesef.Zağnos için de aynı şeyi söyleyebiliriz, yeşillik var eyvallah ama yeteri kadar yok, inşallah 3. etapta adam gibi bir şey yapabilirler.

mavituğ
08.04.2012, 17:34
Belediye Başkanının yaptığı bir açıklamayı çok beğendim.

Diyorki etrafımız fındık bahçesi var diye Trabzonu yeşillik görüyoruz halbuki Trabzonda yeşillik alan kalmamış , hiç boşluk kalmamış bencede Trabzon resmen çarpık yapılaşmanın 1. örneği zamanında yeşillik alan kalmadı .

Karadeniz şehriyiz ama ne yeşillik kaldı ne deniz


Meydan parkını kelaynak kuşuna çeviren başkanının yeşillikle ilgili söyledikleri inandırıcı değil. Çömlekçideki refüşdeki ve kavak meydandaki ağaçlar kendi döneminde kesildi. Trabzon'da yaşamadığı için parkbahçe bölümünün budama amacıyla kuruttuğu ağaçlar bi haber...

mavituğ
08.04.2012, 17:47
Doğru diyor da, o sözleri söyleyen Belediye Başkanı Zağnos vadisini bu şekilde düzenlememeliydi:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/561015_10150675363203547_560698546_9666866_5667461 13_n.jpg


Şimdi bazılarınız muhtemelen çıkıp e işte ne güzel yeşil alan, park yaratmış daha ne istiyorsun diyecektir. Ben bir yandan çok seviniyorum vadilerin o gecekondulardan kurtulmasına, bu yüzden Belediye'yi takdir ediyorum, ama öte yandan yeni düzen de üzüyor beni. Benim hayatım Almanya'da geçti, birkaç yıl İspanya'da yaşadım, orda gördüklerimden bu yapılanlar bana doğru bir icraat çerçevisinde üretebilecek en kötü çözüm olarak geliyor. Burası doğaya, yeşilliğe kavuşturulmuş bir yer asla değil. Bu taşlara, o japon tarzı yapılara harcanan paraya yazık.


Zağnos vadisi köprüsü restore amacıyla yok ediliyor. Parke taşla sıvamışlar köprüyü anlamak zor...

Zağnos deresinin üstü açılmalı ve vadiye portal ağaçları ekilmeliydi. Her yere ruhsuz taş döşemeyi marifet sanıyorlar.

bordo61
08.04.2012, 22:47
Ben zağnos köprüsünün yeni halinden hiç bişey anlamadım niye bazı şeyler aslına sağdık kalınmaz .

Kader KORELİ
09.04.2012, 00:32
Köprüdeki çalışmalardan çok kişi şikayetçi, gerekli mevkilere şikayette bulunacaklarını söyleyenler de var. Acaba bunda o restorasyonu yapanların bir çıkarı olabilirmi? Atıyorum 100 lira alıyorlardır, normal profesyonel, aslına uygun bir restorasyon 85 liraya gelir, ama onlar işin kolayına gidip bu şekilde ve maliyet olarak fazla uğraşmadan daha ucuza 40 liraya getiriyorlardır.

Faik Yılmaz
09.04.2012, 08:11
Zağnos Vadisinin 2. etabında yeterince yeşillik yok maaalesef..... gezdiğinizde 3-5 ağaçtan başka bir şey göremiyorsunuz.. Yeni dikilenlerde var ama sayıları yetersiz bana göre...

Oysa bu kadar büyük bir alan şehrin nefes alması için orta halli bir ormanlık haline getirirlebilirdi...

Maalesef 3.etaptanda çk ümitli değilim... Zira o projedede her tarafı betonla ve taşla doldurmuşlar.....

Yani zor olanı başardık o kadar kötü görünüm arzeden binayı yıktık ama kolay olanı yapamadık maalesef....

bordo61
09.04.2012, 12:45
Köprüdeki çalışmalardan çok kişi şikayetçi, gerekli mevkilere şikayette bulunacaklarını söyleyenler de var. Acaba bunda o restorasyonu yapanların bir çıkarı olabilirmi? Atıyorum 100 lira alıyorlardır, normal profesyonel, aslına uygun bir restorasyon 85 liraya gelir, ama onlar işin kolayına gidip bu şekilde ve maliyet olarak fazla uğraşmadan daha ucuza 40 liraya getiriyorlardır.

İnşaat sektörü o dediğiniz şekilde çalışıyor zati.

Kimse 100 liraya aldığı işi 100 liraya mal etmez.

TAHSİN 61
09.04.2012, 13:21
http://img694.imageshack.us/img694/8973/zagnos.jpg

Alın size ufak bir kandırmaca, gördüğünüz gibi yemyeşil bir alan.:) Şaka bir yana belediye başkanı sadece masal okuyor yeşil alan konusunda.Bu konuda gerçekten çok kararlı olsaydı meydanı gerçekten de yemyeşil bir yer yapardı.Meydanda tek çimenlik yer var o da belediye binasının önündeki ağaçların içerisindeki çimler, geri kalan yerlerin hepsi kahverengi.Geçenlerde gördüm toprakları çapalıyorlardı fakat ne bir ekim vardı ne de başka bir şey.O toprakların kenarına yapacaksın ahşaptan güzel bir çit insanların basmaması için, sonra da ekeceksin çimi, güzelce yetişecek.Bu kadar ufak şeyleri bile düşünemeyen belediyeye helal olsun.Trabzon'da sadece ağaç yeşilliği var maalesef.Zağnos için de aynı şeyi söyleyebiliriz, yeşillik var eyvallah ama yeteri kadar yok, inşallah 3. etapta adam gibi bir şey yapabilirler.

İstanbul'da belediye çim alanlara astığı yazı lütfen çimlere basınız.. Evet yanlış okumadınız Çimlere basınız diyorlar.

bordo61
10.04.2012, 13:45
Görme engeliler için hissedilebilir
zemin uygulaması yapılıyor



Trabzon'da engeller kaldırılıyor.

'Asıl engelliler karşılaştıkları engelleri aşamayanlardır' sloganıyla hizmetlerini sürdüren Trabzon Belediyesi engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak yeni bir çalışmaya imza attı. Görme engelli vatandaşların daha rahat yürümelerini sağlamak için hissedilebilir zemin uygulama çalışmalarını sürdüren Belediye bu uygulamayı ilk etapta Gazipaşa ve Maraş Caddesi'nde başlattı. Kunduracılar ve Uzun Sokak'ta bulunan kaldırımlarda da yapılacak bu uygulama ile engelli vatandaşlar kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan rahatlıkla yürüme ve gezme imkânına kavuşabilecek. Belediye, engelliler için ayrıca yaya rampaları ve yaya geçitleri düzenlemeleri çalışmalarını da sürdürüyor.



Görme engelli vatandaşlar Belediyenin yaptığı hissedilebilir zemin uygulamasından memnun olduklarını ve kendileri için yeni olan bu yürüyüş güzergâhına alışmaya çalıştıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu engelli vatandaşlarını hayatlarını kolaylaştırmak için birçok proje gerçekleştirdiklerini belirterek, " Yaklaşık 500 engelli vatandaşlarımıza akülü araba, tekerlekli sandalye ve çeşitli engelli aparatı yardımında bulunduk. Sokak ve kaldırımlarda engelliler için engelli rampası çalışmalarını sürdürüyoruz. Görme engelli vatandaşların rahatça yürüyebilmeleri için kent merkezinde buluna kaldırımlarda hissedilebilir zemin uygulaması çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelliler yaptığı kültür, sosyal ve sportif faaliyetlere desteğimizi sürdürüyoruz. Devlet memuru adayı olan 45 engelli vatandaşımıza ücretsiz kurs veriyoruz. Toplumumuzun aslı unsurlarından olan engelli kardeşlerimizin hayat ve yaşam şartlarını daha da yukarılara çıkarmak için desteklerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz" diye konuştu.
09

Kader KORELİ
10.04.2012, 14:21
İnşaat sektörü o dediğiniz şekilde çalışıyor zati.

Kimse 100 liraya aldığı işi 100 liraya mal etmez.

E tabiiki öyle :)

Benim demek istediğim doğru restorasyon yapsa 80'e mal olacak örneğin (yine kar edecek), ama işin kolayına gidip yeni duvar örüyorlar köprüye ve çok daha ucuza getiriyorlar (ve çok daha fazla kar ediyorlar) Benim demek istediğim buydu. Ya da restorasyon nedir, nasıl yapılır bilmiyorlar, profesyonellere verileceğine, yandaş, tanıdık firmalara veriliyor ihaleleler, onlar da bu şekilde çözüyor işi, bu da olabilir.

Sefa
10.04.2012, 14:42
Erdoğdu'da tarihi görünümlü bir ev vardı. Yolun kenarında. Tarihi mi değil mi bilmiyorum ama yıkılmış..

TurnaSuyu
10.04.2012, 18:55
Tarihi ev değildi sadece tarihi ev görünümü vermişler dışardan. :)

bordo61
10.04.2012, 23:18
E tabiiki öyle :)

Benim demek istediğim doğru restorasyon yapsa 80'e mal olacak örneğin (yine kar edecek), ama işin kolayına gidip yeni duvar örüyorlar köprüye ve çok daha ucuza getiriyorlar (ve çok daha fazla kar ediyorlar) Benim demek istediğim buydu. Ya da restorasyon nedir, nasıl yapılır bilmiyorlar, profesyonellere verileceğine, yandaş, tanıdık firmalara veriliyor ihaleleler, onlar da bu şekilde çözüyor işi, bu da olabilir.

Sizin dediğiniz ilk kısım zor.

İhale teknik şartnamesinde nasıl yazıyorsa ona göre bir restorasyon uyguluyorlardır , çünkü hakedişte yapılan işe göre para alırnır kafasına göre yapılan işe para vermez devlet.

Faik Yılmaz
11.04.2012, 08:44
Tarihi eserleri nasıl berbat ettiğimizi pardon restore etiğimizi görmek istiyorsanız Sümela Manastırına gidip görebilirsiniz...

Maalesef bu konularda geri kaldık diyemeyeceğim..... 1000 yıllık eserleri çimentoyla restore eden tek millet biziz heralde..... yıkılsalar daha iyi valla....

Kader KORELİ
11.04.2012, 13:04
Sizin dediğiniz ilk kısım zor.

İhale teknik şartnamesinde nasıl yazıyorsa ona göre bir restorasyon uyguluyorlardır , çünkü hakedişte yapılan işe göre para alırnır kafasına göre yapılan işe para vermez devlet.

O zaman o ihale teknik şartnamesini yazanlar restorasyon nedir, tarihi yapılar nasıl restore edilir bilmiyorlar. Yani kafasına göre takılan devlet o zaman.

Faik Yılmaz
11.04.2012, 13:19
Sizin dediğiniz ilk kısım zor.

İhale teknik şartnamesinde nasıl yazıyorsa ona göre bir restorasyon uyguluyorlardır , çünkü hakedişte yapılan işe göre para alırnır kafasına göre yapılan işe para vermez devlet.

Şartnameye göre yapılmıyor....

Şartnameye göre yapılmış gibi kabul ediliyor ve ona göre parası ödeniyor....

Yani mesela bir köprü yıkıldı... o köprünün projesinde muhtemelen yıkılmayacak bir köprü yapılmıştır....Ancak malzemeden çalarsanız eksik demir koyarsanız ve bunu malzemeler tam yapılmış gibi kabul ederseniz yıkılır....

Burçak
11.04.2012, 13:28
ERDOĞDU NEFES ALIYOR
http://www.takaonline.com/wp-content/uploads/2012/04/erdogdu.jpg
Erdoğdu yolunun kamulaştırması yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanacak.

Trabzon’un en önemli şehir içi ulaşım arterlerinden biri olan Erdoğdu yolu üzerinde bulunan 120 parselden 105 parselin kamulaştırması tamamlandı.

Geriye kalan 15 parselin kamulaştırması için hukuki süreç devam ederken, söz konusu parsellerin kamulaştırmasının yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

44 Milyon Lira Harcandı

Kamulaştırmalara bugüne kadar 44 milyon TL harcanırken, geriye kalan parsellerin kamulaştırılması ile bu rakamın 50 milyon TL’yi bulacağı hesaplanıyor. Atapark ile Ahi Evren Kalp ve Damar Hastanesi arasında çift gidiş geliş olarak yeniden yapılacak 3 km’lik Erdoğdu yolunun 2014 yılı sonuna kadar hizmete açılması planlanıyor.

Çift Gidiş Geliş Olacak

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Göreve gelmeden önce Erdoğdu Yolu’nun 2014 yılına kadar bitirileceğinin sözünü verdik. Yolda kamulaştırmalar ve yıkımlar büyük bir hızla devam ediyor. Çift gidiş geliş olarak planladığımız Erdoğdu yolu tamamlandığında kentimizin en büyük mahallelerinden biri olan Erdoğdu’nun trafiğinde büyük bir rahatlama meydana gelecek. Etap etap yapımı devam ve Trabzon’un önemli kuzey-güney arterlerinden biri olan Erdoğdu yolu 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacak” dedi.
http://www.takaonline.com/erdogdu-nefes-aliyor.html

TAHSİN 61
11.04.2012, 14:24
Trabzon'da yaşasam Ayasofya Mahallesinde yaşardım Ayasofya çay ocağnın oralarda orada komşuluk değerleri çok ön planda ama biraz arka bahçe gibi bakımsız

zafer6161
11.04.2012, 15:23
''Silüet''

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/527884_10150675357888547_560698546_9666846_3668390 57_n.jpg

bu resmi şimdi farkettim,ve cami ortadan kaybolmuş, :(

istanbulda bu tür yapılara izin verilmiyordu,

BAHADIR 61
11.04.2012, 23:31
Arkadaşlar lütfen bu Trabzon'dan haberler başlığını daha güncel tutalım.Bizler gurbetteyiz çok merak ediyoruz memleketimizi...

Kadir Baycan
11.04.2012, 23:56
Arkadaşlar lütfen bu Trabzon'dan haberler başlığını daha güncel tutalım.Bizler gurbetteyiz çok merak ediyoruz memleketimizi...

katılıyorum... mesela Zağnos Köprüsü nün restore edilmiş halini çekebilecek arkadaş yok mu? çok mu kötü olmuş acaba?

bordo61
12.04.2012, 15:12
Değirmendere Vadisi temizlendi.



Trabzon Belediyesi, Değirmendere vadisine gelişigüzel ve kaçak olarak bırakılan hafriyat ve çöpleri temizleyerek görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı.



Trabzon'un önemli turizm güzergâhı üzerinde bulunan Değirmendere'ye bırakılan hafriyat ve çöpleri kaldıran Trabzon Belediyesi ekipleri, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.



Yaklaşık 70 kamyon hafriyat ve çöp çıkarılan Değirmendere Vadisinde ortaya çıkan çevre ve görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Değirmendere'ye kaçak olarak hafriyat ve çöp bırakanların bazılarının tespit edilerek haklarında yasal işlem yapıldığı ve denetimlerin bundan sonra da aralıksız süreceği bildirildi

http://trabzon.bel.tr/Gazete/2012/1104Degirmendere3.jpg

bordo61
12.04.2012, 20:48
Başkanının mahalle toplantılarını bağlı bulunduğu partininin düzenlemesini yakışıksız buluyorum belediye başkan adayı olsan hadi neyse , belediye başkanısın mahalleli ile buluşacaksan araya aracı kurum sokmaman gerekiyor , birde bunu mahalleliyle buluşuyoruz diye belediye sitesinden afişe ediyorsun.

zafer6161
12.04.2012, 22:05
Değirmendere Vadisi temizlendi.



Trabzon Belediyesi, Değirmendere vadisine gelişigüzel ve kaçak olarak bırakılan hafriyat ve çöpleri temizleyerek görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı.



Trabzon'un önemli turizm güzergâhı üzerinde bulunan Değirmendere'ye bırakılan hafriyat ve çöpleri kaldıran Trabzon Belediyesi ekipleri, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.



Yaklaşık 70 kamyon hafriyat ve çöp çıkarılan Değirmendere Vadisinde ortaya çıkan çevre ve görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Değirmendere'ye kaçak olarak hafriyat ve çöp bırakanların bazılarının tespit edilerek haklarında yasal işlem yapıldığı ve denetimlerin bundan sonra da aralıksız süreceği bildirildi

http://trabzon.bel.tr/Gazete/2012/1104Degirmendere3.jpg

15 yıldır değirmendere deyim ,burda nerde vadi var la.. :D

edit :dereyi kastedmiş :S

Faik Yılmaz
13.04.2012, 13:19
o yapıldı ,

bu yapıldı ,

cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımları yapıldı

filan deniliyor

ama madem öyle

2000 yılındaki Trabzonun il ve ilçeler dahil nüfusu 975.137 iken.

2011 yılındaki son sayımda bu rakam 763.114 e inmiştir....

Yani şehrin nüfusu onca doğuma rağmen % 22 den fazla azalmıştır...

Madem her şey gelişiyor bu kadar yatırım yapılıyor tarihi İpekyolunun üzerindeki bu şehir neden sürekli kan kaybediyor söylermisiniz....

hanifta
13.04.2012, 15:18
o seçimde mezarlıkları bile yazdılar diye söylenti vardı,şiskin bi sonuş yani o,tabi trabzonun nüfusu azalıyo yıldan yıla...üretimin olmadığı yerde nüfus azalır akp trabzona yol yapıyo spor yatırımı yapıyo kentsel dönüşüm yapıyo,bunlarla nüfus burda durmaz şehir güzelleşir sadece,devletin müteşebbis olmadığı devrimizde ,sen teşvikte trabzonu mersinle manisa ile bir tutarsan özel sektörde gider oraya yatırım yapar,bizde yerimizde sayarız.

Ertan1982
13.04.2012, 15:30
Benim anlamadim Trabzona Sanayi yapacaksalar Bölgeye uygun Sanayi yapsinlar.Misal Büyük Gemi tersaneleri veya Deniz mahsülerini degerlendirecek fabrikalar veya Silicon Valley gibi kücük capta bir bölge.Hem kendi milletin Teknoloji üretmesine yöneltirsin hem beyin göcünü durdurursun Hem Kafkaslardan Rusya´dan Beyin göcü alirsin.Ama bizimikler Beton ustalari ellerine para ver her yeri betonlastiririlar.

mavituğ
13.04.2012, 16:49
o yapıldı ,

bu yapıldı ,

cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımları yapıldı

filan deniliyor

ama madem öyle

2000 yılındaki Trabzonun il ve ilçeler dahil nüfusu 975.137 iken.

2011 yılındaki son sayımda bu rakam 763.114 e inmiştir....

Yani şehrin nüfusu onca doğuma rağmen % 22 den fazla azalmıştır...

Madem her şey gelişiyor bu kadar yatırım yapılıyor tarihi İpekyolunun üzerindeki bu şehir neden sürekli kan kaybediyor söylermisiniz....


Yapılanlar kağıt üstünde kaldığı için şehirde istihtam adına hiçbişey yok.

10 yılın sonunda yapılan zağnos ve akyazıdan başka bişey değil. Teşvikte trabzonu antep mersin gibi şehirlerle bir tutup 3. sıraya konulursa bu şehir göç vermeye devam eder.

macka61
13.04.2012, 19:39
antep dediğiniz şehir yanlış bilmiyorsam kendi kendine yetebilen ekonomi açısından ilk sırada geliyordu şehirler içinde keşke antep gibi olabilsek

ibrahim
13.04.2012, 20:27
Memlekete 3 sene önce gittim, birde bugün gittim. Ne Akcaabati taniyabildim nede Trabzonu. Dogma büyüme orali olan kuzenim askerden 2 ay önce geldi. O bile karsisinda bambaska bir sehir gördü.. Sehrin görünümü her gecen sene daha iyiye gidiyor.. Hersey degisiyor.

Ama degismeyen tek sey issizim diyen adamlarin, sahilde bos gezen insanlarin coklugu...

Coguna ne is yaparsin diye soruldumuda verdikleri cevaplar aynen söyle: "Garsonlugu sevmiyorum, Insaat isini sevmiyorum, onu yapmam, bunu yapmam, rahat is ariyorum vs." O tür insanlarin issizlikten yakinmalari gram samimi gelmiyor bana.

Ne is olsa yaparim diyen adamlara pek rastlamadim malesef...

bordo61
16.04.2012, 21:17
Trabzondan Haber değil ama İmperial hastanesi kadar kötüsüne şuan'a kadar rastlamadım her ortamda da söyleyeceğim.

Devlet hastanelerin onun yanında 5 yıldızlı

Paranızla rezil olmayın.

Kader KORELİ
17.04.2012, 01:48
Trabzon bence turizme daha çok önem vermeli. Yatırımlar ağırlıklı olarak bu yönde yapılmalı, İran, Arap Ülkeleri, Ortodokslar ve Ruslara yönelik Marketing çalışmaları yapılmalı. Turizmdeki potansiyelinin yüzde 20'sini bile kullanır durumda değil şu an Trabzon.
Potansiyelini tam olarak kullanabilmesi için tarihi değerlerine önem vermeli ilk olarak. Sumela onca sene oldu hala büyük bir kısmı kapalı ve ne hikmetse restorasyonu bitmemiş durumda. Kuştul, Vezelon ve Kızlar Manastırın hali ortada. Trabzon Opera Binası (Türkiye'nin ilk Opera Binası) tekrardan şehire kazandırılabilir. Liman bugünki yerinden başka yere taşınıp Çömlekçi eski görünümüne kavuşturulabilir. Güneyden geçecek yeni yol ile birlikte 2. devlet sahil yolu kaldırılıp kumsala ve denize kavuşturulabilir şehir. Spor, doğa ve din turizmi üzerinde durulabilir. Zor bir yol, ama gelecek için önemli.

Bir diğer düşüncem de fındık piyasasını belirleyici duruma gelmeli Trabzon. Bildiğim kadarıyla fındık borsası Almanya'da. Fındık'ın yanında Kiwi, Böğürtlen, üzüm bağları gibi çeşitlendirmeli Trabzon tarınmdaki faaliyetlerini. Eskiden Trabzon'un en çok ihracat ettiği ürün keten ve şerapmış, bugün ise şerap ihracatı sıfır.

Üçüncü bir düşüncem ise malum betonlaşma olarak kötü yanları olsa da Trabzon'dan çıkan iş adamların çoğu inşaat sektöründen. Bu sektör Trabzon'da teşvik edilmeli. Ağaoğlu, Cevahir Holding, Varyap gibi şirketlerin merkezlerini veya en azından önemli ofislerini Trabzon'a taşımaları teşvik edilmeli, bu şirketler etrafında inşaat sektörü odaklı Cluster oluşturulmalı Trabzon'da, bir nevi Türkiye'de inşaat sektörünün merkezi haline gelmeli.

Dördüncü bir düşüncem de Trabzon'da Trabzon Üniversitesi adında yeni bir üniversite kurulması ve bu üniversitede daha çok güzel sanatlar, edebiyat, sinema, tarih, dil, siyasi bilim, hukuk ağırlıklı eğitim verilmesi. Trabzon'un Kafkasya'nın en önemli üniversite şehiri haline gelmesi, çok sayıda öğrencinin yaşadığı bir yer olması. Biraz vizyoner olsa yöneticiler örneğin Fatih Akın önderliğinde bir Film Akademesi açılabilir; en çok ressam çıkaran şehiriz, güzel sanatlar fakültesi kurulabilir, Müzeler açılabilir, hele müzelerin mimari bir özelliği olursa Bilbao'daki gibi turizme de etkisi olur... Sunay Akın'a bir Oyuncak Müzesi de Trabzon'da kurdurtulabilir.. vs.

Kısacası vizyon ister, strateji ister.

Sefa
17.04.2012, 01:55
Trabzondan Haber değil ama İmperial hastanesi kadar kötüsüne şuan'a kadar rastlamadım her ortamda da söyleyeceğim.

Devlet hastanelerin onun yanında 5 yıldızlı

Paranızla rezil olmayın.

Babam belinden rahatsızlandı Ahmet Çubukçu'ya gitti kendi arabayla Ahmet Çubukçu baktı ilaç verdi yolladı 2-3 gün sonra ben götürdüm tekrar adam zor yürür oldu bakıyor bir şey yok diyor Babam yürümekte zorluk çekerken sonra Karadeniz'e gittik orada uzun tedavi programıyla düzeldi.. Karadeniz iyidir kısaca.. :)

Kadir Baycan
17.04.2012, 11:01
Trabzon bence turizme daha çok önem vermeli. Yatırımlar ağırlıklı olarak bu yönde yapılmalı, İran, Arap Ülkeleri, Ortodokslar ve Ruslara yönelik Marketing çalışmaları yapılmalı. Turizmdeki potansiyelinin yüzde 20'sini bile kullanır durumda değil şu an Trabzon.
Potansiyelini tam olarak kullanabilmesi için tarihi değerlerine önem vermeli ilk olarak. Sumela onca sene oldu hala büyük bir kısmı kapalı ve ne hikmetse restorasyonu bitmemiş durumda. Kuştul, Vezelon ve Kızlar Manastırın hali ortada. Trabzon Opera Binası (Türkiye'nin ilk Opera Binası) tekrardan şehire kazandırılabilir. Liman bugünki yerinden başka yere taşınıp Çömlekçi eski görünümüne kavuşturulabilir. Güneyden geçecek yeni yol ile birlikte 2. devlet sahil yolu kaldırılıp kumsala ve denize kavuşturulabilir şehir. Spor, doğa ve din turizmi üzerinde durulabilir. Zor bir yol, ama gelecek için önemli.

Bir diğer düşüncem de fındık piyasasını belirleyici duruma gelmeli Trabzon. Bildiğim kadarıyla fındık borsası Almanya'da. Fındık'ın yanında Kiwi, Böğürtlen, üzüm bağları gibi çeşitlendirmeli Trabzon tarınmdaki faaliyetlerini. Eskiden Trabzon'un en çok ihracat ettiği ürün keten ve şerapmış, bugün ise şerap ihracatı sıfır.

Üçüncü bir düşüncem ise malum betonlaşma olarak kötü yanları olsa da Trabzon'dan çıkan iş adamların çoğu inşaat sektöründen. Bu sektör Trabzon'da teşvik edilmeli. Ağaoğlu, Cevahir Holding, Varyap gibi şirketlerin merkezlerini veya en azından önemli ofislerini Trabzon'a taşımaları teşvik edilmeli, bu şirketler etrafında inşaat sektörü odaklı Cluster oluşturulmalı Trabzon'da, bir nevi Türkiye'de inşaat sektörünün merkezi haline gelmeli.

Dördüncü bir düşüncem de Trabzon'da Trabzon Üniversitesi adında yeni bir üniversite kurulması ve bu üniversitede daha çok güzel sanatlar, edebiyat, sinema, tarih, dil, siyasi bilim, hukuk ağırlıklı eğitim verilmesi. Trabzon'un Kafkasya'nın en önemli üniversite şehiri haline gelmesi, çok sayıda öğrencinin yaşadığı bir yer olması. Biraz vizyoner olsa yöneticiler örneğin Fatih Akın önderliğinde bir Film Akademesi açılabilir; en çok ressam çıkaran şehiriz, güzel sanatlar fakültesi kurulabilir, Müzeler açılabilir, hele müzelerin mimari bir özelliği olursa Bilbao'daki gibi turizme de etkisi olur... Sunay Akın'a bir Oyuncak Müzesi de Trabzon'da kurdurtulabilir.. vs.

Kısacası vizyon ister, strateji ister.

güzel yazmışsınız.. yapılabilecek çok şey var ama yapacak beyinler lazım. Büyükşehir olunması ile beraber maddi anlamda daha bol bir bütçesi olacak şehirin. Parayı doğru amaçlara harcıyacak bir başkan olmalı.

Bunlar kültürel faliyetler, yapılmaları durumunda Trabzon'un marka değerini yükseltecekler ve şehire bir girdi de sağlayacaklardır. Ama üretim de bir şehir için olmazsa olmazdır. Bir Bursa gibi olamayız tabi ki ama tarihte Trabzon nasıl ticaretle, limanı ile zengin bir şehir olmuşsa bunu tekrar gerçekleştirebiliriz.

hanifta
17.04.2012, 22:05
Trabzon bence turizme daha çok önem vermeli. Yatırımlar ağırlıklı olarak bu yönde yapılmalı, İran, Arap Ülkeleri, Ortodokslar ve Ruslara yönelik Marketing çalışmaları yapılmalı. Turizmdeki potansiyelinin yüzde 20'sini bile kullanır durumda değil şu an Trabzon.
Potansiyelini tam olarak kullanabilmesi için tarihi değerlerine önem vermeli ilk olarak. Sumela onca sene oldu hala büyük bir kısmı kapalı ve ne hikmetse restorasyonu bitmemiş durumda. Kuştul, Vezelon ve Kızlar Manastırın hali ortada. Trabzon Opera Binası (Türkiye'nin ilk Opera Binası) tekrardan şehire kazandırılabilir. Liman bugünki yerinden başka yere taşınıp Çömlekçi eski görünümüne kavuşturulabilir. Güneyden geçecek yeni yol ile birlikte 2. devlet sahil yolu kaldırılıp kumsala ve denize kavuşturulabilir şehir. Spor, doğa ve din turizmi üzerinde durulabilir. Zor bir yol, ama gelecek için önemli.

Bir diğer düşüncem de fındık piyasasını belirleyici duruma gelmeli Trabzon. Bildiğim kadarıyla fındık borsası Almanya'da. Fındık'ın yanında Kiwi, Böğürtlen, üzüm bağları gibi çeşitlendirmeli Trabzon tarınmdaki faaliyetlerini. Eskiden Trabzon'un en çok ihracat ettiği ürün keten ve şerapmış, bugün ise şerap ihracatı sıfır.

Üçüncü bir düşüncem ise malum betonlaşma olarak kötü yanları olsa da Trabzon'dan çıkan iş adamların çoğu inşaat sektöründen. Bu sektör Trabzon'da teşvik edilmeli. Ağaoğlu, Cevahir Holding, Varyap gibi şirketlerin merkezlerini veya en azından önemli ofislerini Trabzon'a taşımaları teşvik edilmeli, bu şirketler etrafında inşaat sektörü odaklı Cluster oluşturulmalı Trabzon'da, bir nevi Türkiye'de inşaat sektörünün merkezi haline gelmeli.

Dördüncü bir düşüncem de Trabzon'da Trabzon Üniversitesi adında yeni bir üniversite kurulması ve bu üniversitede daha çok güzel sanatlar, edebiyat, sinema, tarih, dil, siyasi bilim, hukuk ağırlıklı eğitim verilmesi. Trabzon'un Kafkasya'nın en önemli üniversite şehiri haline gelmesi, çok sayıda öğrencinin yaşadığı bir yer olması. Biraz vizyoner olsa yöneticiler örneğin Fatih Akın önderliğinde bir Film Akademesi açılabilir; en çok ressam çıkaran şehiriz, güzel sanatlar fakültesi kurulabilir, Müzeler açılabilir, hele müzelerin mimari bir özelliği olursa Bilbao'daki gibi turizme de etkisi olur... Sunay Akın'a bir Oyuncak Müzesi de Trabzon'da kurdurtulabilir.. vs.

Kısacası vizyon ister, strateji ister.

yazdıkların çok güzel ama herşeyden önce bunları düşünecek isteyecek bi belediye başkanına ihtiyacımız var ,ne canalioğlu ne de gümrükçüoğlu bu bilgide ve vizyonda insanlar değiller trabzona iyi bi belediye başkanı lazım.

Faik Yılmaz
18.04.2012, 08:47
Zağnos Vadisinin 3. etap çalışmalarını izliyorumda...

heryanı beton dökmüşler....

betonları yıkıp beton yapmak sadece bize mahsus sanırım.....

bordo61
18.04.2012, 09:53
Babam belinden rahatsızlandı Ahmet Çubukçu'ya gitti kendi arabayla Ahmet Çubukçu baktı ilaç verdi yolladı 2-3 gün sonra ben götürdüm tekrar adam zor yürür oldu bakıyor bir şey yok diyor Babam yürümekte zorluk çekerken sonra Karadeniz'e gittik orada uzun tedavi programıyla düzeldi.. Karadeniz iyidir kısaca.. :)

Doktorlarını tanımıyorum bilmiyorum ama hasten şartları kesinlikle kötü.

Hiç rahat bir hastane değil sanki binayı kesinlikle sonradan hastaneye döndürmüşlerdir ben bu kadar saçma bir hastane mimarisinin olacağını düşünmüyorum.

Faik Yılmaz
18.04.2012, 09:59
Doktorlarını tanımıyorum bilmiyorum ama hasten şartları kesinlikle kötü.

Hiç rahat bir hastane değil sanki binayı kesinlikle sonradan hastaneye döndürmüşlerdir ben bu kadar saçma bir hastane mimarisinin olacağını düşünmüyorum.

daha önceden il özel idaresinin binasıydı zaten......

bordo61
18.04.2012, 10:04
Trabzon bence turizme daha çok önem vermeli. Yatırımlar ağırlıklı olarak bu yönde yapılmalı, İran, Arap Ülkeleri, Ortodokslar ve Ruslara yönelik Marketing çalışmaları yapılmalı. Turizmdeki potansiyelinin yüzde 20'sini bile kullanır durumda değil şu an Trabzon.
Potansiyelini tam olarak kullanabilmesi için tarihi değerlerine önem vermeli ilk olarak. Sumela onca sene oldu hala büyük bir kısmı kapalı ve ne hikmetse restorasyonu bitmemiş durumda. Kuştul, Vezelon ve Kızlar Manastırın hali ortada. Trabzon Opera Binası (Türkiye'nin ilk Opera Binası) tekrardan şehire kazandırılabilir. Liman bugünki yerinden başka yere taşınıp Çömlekçi eski görünümüne kavuşturulabilir. Güneyden geçecek yeni yol ile birlikte 2. devlet sahil yolu kaldırılıp kumsala ve denize kavuşturulabilir şehir. Spor, doğa ve din turizmi üzerinde durulabilir. Zor bir yol, ama gelecek için önemli.

Bir diğer düşüncem de fındık piyasasını belirleyici duruma gelmeli Trabzon. Bildiğim kadarıyla fındık borsası Almanya'da. Fındık'ın yanında Kiwi, Böğürtlen, üzüm bağları gibi çeşitlendirmeli Trabzon tarınmdaki faaliyetlerini. Eskiden Trabzon'un en çok ihracat ettiği ürün keten ve şerapmış, bugün ise şerap ihracatı sıfır.

Üçüncü bir düşüncem ise malum betonlaşma olarak kötü yanları olsa da Trabzon'dan çıkan iş adamların çoğu inşaat sektöründen. Bu sektör Trabzon'da teşvik edilmeli. Ağaoğlu, Cevahir Holding, Varyap gibi şirketlerin merkezlerini veya en azından önemli ofislerini Trabzon'a taşımaları teşvik edilmeli, bu şirketler etrafında inşaat sektörü odaklı Cluster oluşturulmalı Trabzon'da, bir nevi Türkiye'de inşaat sektörünün merkezi haline gelmeli.

Dördüncü bir düşüncem de Trabzon'da Trabzon Üniversitesi adında yeni bir üniversite kurulması ve bu üniversitede daha çok güzel sanatlar, edebiyat, sinema, tarih, dil, siyasi bilim, hukuk ağırlıklı eğitim verilmesi. Trabzon'un Kafkasya'nın en önemli üniversite şehiri haline gelmesi, çok sayıda öğrencinin yaşadığı bir yer olması. Biraz vizyoner olsa yöneticiler örneğin Fatih Akın önderliğinde bir Film Akademesi açılabilir; en çok ressam çıkaran şehiriz, güzel sanatlar fakültesi kurulabilir, Müzeler açılabilir, hele müzelerin mimari bir özelliği olursa Bilbao'daki gibi turizme de etkisi olur... Sunay Akın'a bir Oyuncak Müzesi de Trabzon'da kurdurtulabilir.. vs.

Kısacası vizyon ister, strateji ister.

Ne güzel şeyler okurken heyecanlandım.

Kalın harfe döndürdüğüm kısım konusunda Sunay akın'a mail atmışlığım vardır.

Sanırım belediyeden destek gelse yapacak , çünkü 2 ilde birden açılmaya başlandı Oyuncak müzesi.

bordo61
18.04.2012, 10:06
daha önceden il özel idaresinin binasıydı zaten......

O günleri hatırlamıyorum ondan dedim doğruymuş demek, hastahane bu yahu her binada hastahane kurulursa hastaları perişan edersiniz böyle.

Gökçebey
18.04.2012, 10:23
İl özel idare değil, İller bankasıydı. Yeri çok kötü, Trabzon'da yol sadece orada 3 şeritten 1 şeride düşüyor belkide ve orası sahil yolu. Vızır vızır arabalar geçiyor.

bordo61
18.04.2012, 10:45
İl özel idare değil, İller bankasıydı. Yeri çok kötü, Trabzon'da yol sadece orada 3 şeritten 1 şeride düşüyor belkide ve orası sahil yolu. Vızır vızır arabalar geçiyor.

İçi de çok kötü

Faik Yılmaz
18.04.2012, 10:47
İl özel idare değil, İller bankasıydı. Yeri çok kötü, Trabzon'da yol sadece orada 3 şeritten 1 şeride düşüyor belkide ve orası sahil yolu. Vızır vızır arabalar geçiyor.

evet haklısın..... iller bankasıyla il özel idaresinin karıştırdım....

ama güzel paraya satmışlardı diye hatırlıyorum.....

trilyonlu rakamlar....

bordo61
18.04.2012, 14:16
Tabakhane'de hak sahiplerine yaklaşık 50 milyon ödendi



Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yapılan kamulaştırmalarda hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 50 milyon TL ödendi. 685 binanın yıkılacağı proje kapsamında 397 binanın kamulaştırması yapılırken; 47 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ'nin Bahçecikte yaptı konutlardan alan vatandaşların yeni konutlarına taşınmasıyla Tabakhane'de kamulaştırılan binaların yıkımlarının hız kazanacağı bildirildi.



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Tabakhane ve Zağnos vadilerinin kentin nefes boruları olduğunu kaydederek, " TOKİ ile ortaklaşa yürüttüğümüz Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde kamulaştırmalar büyük bir hızla devam ediyor. Bugüne kadar 397 binayı kamulaştırarak hak sahiplerine yaklaşık 50 milyon TL ödeme yaptık. TOKİ'nin Bahçecik'te yaptığı ve geçtiğimiz ay kuralara çekilen konutlardan ev alan vatandaşların yeni konutlara taşınmasıyla birlikte Tabakhane'de yıkımlara hız vereceğiz. Tabakhane Vadisi, kentsel dönüşüm ve rekreasyon düzenlemeleri devam eden Zağnos Vadisi gibi Trabzon'un yeni yaşam alanı ve hava koridoru olacak" ifadelerini kullandı


Tabakhanenin boş halini görebilecekmiyiz acaba seçim gelmeden önce 3. yılını doldurdu belediye sanırım göremeyeceğiz.

Başkanın kendi ağzında dediği gibi Çömlekçide sembolik yıkım yaptık diye tabakhanede de sembolik anlaşma yapsalar bari

hanifta
18.04.2012, 14:17
Zağnos Vadisinin 3. etap çalışmalarını izliyorumda...

heryanı beton dökmüşler....

betonları yıkıp beton yapmak sadece bize mahsus sanırım.....

zağnos un 2.etabını da o şirkete vermişlerdi,orayı da beton yaptı burayı da...ne hikmetse projesini de göremedik belediyenin sitesinde...

hanifta
18.04.2012, 14:18
Tabakhanenin boş halini görebilecekmiyiz acaba seçim gelmeden önce 3. yılını doldurdu belediye sanırım göremeyeceğiz.

Başkanın kendi ağzında dediği gibi Çömlekçide sembolik yıkım yaptık diye tabakhanede de sembolik anlaşma yapsalar bari

yarısından fazlasının parası ödenmiş ama yıkım yapmıyolar.

Faik Yılmaz
18.04.2012, 14:35
yarısından fazlasının parası ödenmiş ama yıkım yapmıyolar.

Dostum ykarıda sebebi yazıyor....

Kış mevsimi ağır geçti bu sene....

havalar daha yeni ısınmaya başladı....

Oradakilerde taşınmaya vakit bulamadılar doğal olarak....

şimdiden sonra daha hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum çalışmaların...

bordo61
18.04.2012, 14:44
yarısından fazlasının parası ödenmiş ama yıkım yapmıyolar.

Okudum yazılanları fakat beni tatmin etmiyor kendisi göreve geldiğinde kaçtı bu rakam , şimdi kaç onlar açıklansa belki değerlendirmemiz daha düzgün olur göreve geldiğinde Tabakhaneye başlar diye hayal etmiştim

cakalkerem
18.04.2012, 14:45
hikaye anladığım kdarıyla

hanifta
18.04.2012, 15:04
mesela belediyenin geçen dönem zağnos için hazırladığı taslak proje,zağnos vadisi bu tarzda olsa hem daha ucuza hemde güzel olurdu,millet olarak peyzaj işinden hiç anlamıyoruz.

http://i.imgur.com/PyJuV.jpg

bordo61
18.04.2012, 15:10
yeni yapılan yerin ön projesi mi bu.

Birde şimdi yapılana bakın her tarafı betonladılar

Kader KORELİ
18.04.2012, 15:19
mesela belediyenin geçen dönem zağnos için hazırladığı taslak proje,zağnos vadisi bu tarzda olsa hem daha ucuza hemde güzel olurdu,millet olarak peyzaj işinden hiç anlamıyoruz.

http://i.imgur.com/PyJuV.jpg

Bu proje değil, basit bir çizim, reklamını yapmak için. Bahsettiğin taslakın (yazılı bir metin olması lazım) içinde var mı paysajın nasıl olacağına dair bir tanımlama? Bu yazıyı bir yerden bulma imkanı var mı?

Kader KORELİ
18.04.2012, 15:31
@ Kadir Baycan, hanifta, bordo 61

Yorumlarınızı görmemiştim, şimdi okudum, sağolun yazdıklarınız için.

Dediğiniz gibi Belediye Başkanının bu konular hakkında bilgisi, yatkınlığı, tutkusu önemli.
Gümrükçüoğlu Trabzon'da fazla tanınmayan biriydi, Sağlık Müsteşarıydı, yani konuyla alakası
yoktu, ama Belediye Başkanı yapıldı. Burda partilerin hangi kriterlere göre adaylarını belirlediği
de önemli. Gönül ister ki daha çok Mimarlık, Urban Management, vs. okumuş kişiler aday gösterilsin.
Belediyelerin iyi yönetilmesi Türkiye'de o kadar az rastlanan bir durum ki, Mustafa Sarıgül sadece
bunun üzerinden isim yaptı ve halkın birçok kesimi tarafından sevilen bir isim şu an. Yine Recep Tayyip
Erdoğan belediyedeki başarılarından sonra daha çok tanınır oldu. Yani belediye başkanı olarak az
biraz vizyonun oldu mu, hemen halkın dikkatini çeker, çok iyi yol alırsın bu ülkede, o derece kötü yönetiliyor
şehirler.

Kader KORELİ
18.04.2012, 15:36
Ne güzel şeyler okurken heyecanlandım.

Kalın harfe döndürdüğüm kısım konusunda Sunay akın'a mail atmışlığım vardır.

Sanırım belediyeden destek gelse yapacak , çünkü 2 ilde birden açılmaya başlandı Oyuncak müzesi.


Cevap verdi mi sonra Sunay Akın?

hanifta
18.04.2012, 15:54
yeni yapılan yerin ön projesi mi bu.

Birde şimdi yapılana bakın her tarafı betonladılar

hayır canalioğlu döneminde yapılan taslak ama şimdiki projelerden daha güzel.

hanifta
18.04.2012, 15:55
Bu proje değil, basit bir çizim, reklamını yapmak için. Bahsettiğin taslakın (yazılı bir metin olması lazım) içinde var mı paysajın nasıl olacağına dair bir tanımlama? Bu yazıyı bir yerden bulma imkanı var mı?

maalesef bu fotoyu da zorla buldum :)

Sefa
18.04.2012, 17:27
Tabakhane için bir şey yapılmadı yazılmış arka sayfada çoğu yer alındı orada bizim boş arazi alınalı mesela 1,5 yıl oluyor.. Yıkımlar başlamadı ama büyük çoğunluk alınmıştır..

Kadir Baycan
18.04.2012, 17:31
Zağnos vadisinin mükemmel olmadığı ortada ama yinede oranın boşalması bile çok güzel bir durum. Belediye başkanı da çok vizyonlu, idealist biri değil belki ama adamın uğraşmadığını da kimse iddia edemez.

Bize bu kentsel dönüşüm olayı kolay geliyor, hemen yıkılsın hemen yapmaya başlayalım diye düşünüyoruz bende öyleyim ama bu işlemin prosedürünü oturup az düşününce ne kadar zahmetli bir iş olduğu anlaşılıyor.

Trabzon Belediyesinin yıllık bütçesi yaklaşık 100 milyon TL.. Yapılan dönüşümlerin maliyetine bakıldığında bu bütçenin kaç katı maliyetli işlemler yapılıyor yılda. Türkiye de belkide en çok dönüşümün yapıldığı illerin başında geliyor Trabzon ve büyükşehir değil, önemli ticaret,sanayi,turizm merkezi filanda değil. Tamamen yıllarca geri kalmış bu şehri adam etmek için hükümetin çabası. Bunları düşününce çoğu zaman ayrı düştüğüm hükümete hakkını veriyorum.

İstimlak etmek için binlerce kişi ile pazarlık yapılıyor, mahkemeye gidiliyor vs. Bu çok uzun ve zahmetli bir olay o yüzden belediyecilere de hak vermek lazım.

Gümrülçüoğlu belki vaad ettiği projelerin çoğunu yapamayacak ama düşününce bunların yasasını çıkarıp, projesini hazırlatıp yapım aşamasına getirmesi bile büyük bir iştir. En azından Trabzon un yolunun önünü açmıştır. 2014 seçimleri ile beraber büyükşehir olması ve iyi bir belediye başkanı ile bu projelerin hepsi kısa sürede bitirilir ve bence harika bir şehir olur Trabzon.

Ertan1982
18.04.2012, 17:42
Afedersin ama alinmasina ve yikilmasina birsey demiyorum.Uzaya bilir Bütce problemi olabilir haklisiniz o konuda ama yapim asamasinda bu kadar özensiz birsey yapilmaz.Su Zagnos Vadisindeki Plan/projeyi kim yaptiysa baya bir zevk maduru.Öbür Dönüsüm Projelerinde ayni seyler cikacaksa yiksinlar orayi cevre düzenlemesi yapsinlar Agac vs diksinler daha cok sevaba girerler.Betonu yik Beton insa et.

Burçak
18.04.2012, 18:45
Sezonun ilk turist kafilesi gemi ile Trabzon Limanı'na geldi.

Çoğunluğunu İngiliz ve Avusturalyalı turistlerden oluşan yolcular Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini geziyor. İstanbul'dan hareketle Trabzon'a gelen 170 metre uzunluğundaki Bermuda bandıralı turist gemisinde 596 turist ve 255 mürettebat bulunuyor. Farklı ülkelerden oluşan yolcular İstanbul'a uçakla gelerek buradan gemi ile Karadeniz yolculuğuna çıkarken, gemi bugün akşam saatlerinde Rusya'nın Sochi Limanı'na hareket edecek.

Kafileyi Trabzon Limanı’nda Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş ile Trabzon İl Kültür Turizm İl Müdürü İsmail Kansız birlikte karşılarken, turistlere fındık ikram ettiler. Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş bu yıl ilk kruvazör turist gemisinin limanlarına geldiğini ifade ederek “Discovery isimli İlk seyahat gemimiz Trabzon Limanı'na yanaşmış bulunuyor. Bu yıl 21 civarında kruvazör gemi ilimizi ziyaret edecektir. Bu tür gemiler günü birlik gelip akşam saatlerinde limanımızdan ayrılmaktadır” dedi.

Trabzon İl Kültür Turizm İl Müdürü İsmail Kansız ise “Bu yıl Trabzon’da turizm oldukça hareketli geçecek. Bunun ilk belirtisi olarak kruvazör gemisi limanımıza girmiş bulunuyor. Gelen turistler limanımıza girdikten sonra tarihi ve turistik yerlerimizi gezerek ilimize önemli ekonomik girdi sağlayacaklardır” şeklinde konuştu.

Kruvazör gemi ile Trabzon’a gelen ve ilk olarak Ayasofya Müzesi'ni ziyaret eden turistler arasındaki Kanadalı bir çift, Trabzon’u tarihi yerlerinden oldukça etkilendiklerini, ülkelerinin şu anda çok soğuk olduğunu burada ise baharın oldukça güzel geçtiğini dile getirdiler.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s320x320/561311_364907016889091_100001093864824_1021039_533 236486_n.jpg

bordo61
19.04.2012, 11:35
Trabzonunun büyük şehir olması kesinleşti

Merkes belediyesinin isimi soruluyor , Kesin kanuni fatih gibi bişey çıkar
http://trabzon.bel.tr/

Fatih Özkan
19.04.2012, 11:59
Trabzonunun büyük şehir olması kesinleşti

Merkes belediyesinin isimi soruluyor , Kesin kanuni fatih gibi bişey çıkar
http://trabzon.bel.tr/

Fatih iyidir (:

Sefa
19.04.2012, 12:38
Ben Yattara yazdım :p

Kadir Baycan
19.04.2012, 12:47
Ben Fatih, Kanuni, Yavuz dan biraz sıkıldım aslında. Herşeyin adına bu 3 isimden biri veriliyor. Ben "Güzelhisar" yazdım, şehirde ki kaleye atfen güzel bir isim olacağını düşünüyorum.

Emirhan Makul
19.04.2012, 13:15
Çok tehlikeli bir öneri bloğu :) Tam incilik :):) Ya vallahi güzel birşey olsun sonuçta merkez köylerinden ve mahallelerinden olan ender kişilerdenim :) herkes of'lu maçkalı felan tek merkezli benim :) İsmi güzel olsun bari söyledik mi şekli olsun.

Sefa
19.04.2012, 13:17
Emirhan bende Merkez'denim sen nerdensin :D

Emirhan Makul
19.04.2012, 13:27
Merkezde Ayasofya, köyüm Dolaylı :) Böyle dedin mi hiç çekiciliği olmuyor :D dolaylı felan dedin mi hımmm diyorlar :D İlla oflu,maçkalı,arsinli mi olalım :D Sen nerdensin bana köyünü söyle :D

bordo61
19.04.2012, 13:41
Emirhan Çok dolaylı yönden anllattın konuyu :)


Dikkat iğrenç espiri

bordo61
19.04.2012, 13:45
Ben Fatih, Kanuni, Yavuz dan biraz sıkıldım aslında. Herşeyin adına bu 3 isimden biri veriliyor. Ben "Güzelhisar" yazdım, şehirde ki kaleye atfen güzel bir isim olacağını düşünüyorum.

Bende tarihi çok seven ona sahip çıkılması gerektiğini savunan isanlardanım ama yeni isimler bulunmalı artık Güzelhisar güzel bir öneriymiş.

Trabzonunun başka değerleri de var onlarda artık öne çıkarılmalı

Adem Erdoğan
19.04.2012, 14:45
Anket mevzusu iyi olmadı; bu iş Hızır idi Yunus idi mevzusunu da geçer; koşu pisti olacakmıya kadar gider.

Sefa
19.04.2012, 15:06
Merkezde Ayasofya, köyüm Dolaylı :) Böyle dedin mi hiç çekiciliği olmuyor :D dolaylı felan dedin mi hımmm diyorlar :D İlla oflu,maçkalı,arsinli mi olalım :D Sen nerdensin bana köyünü söyle :D

Dediğinde haklısın kökümüz Sürmene'ye dayansa da biz de Merkez Yeniköydeniz.. :)

zafer6161
19.04.2012, 15:09
Merkezde Ayasofya, köyüm Dolaylı :) Böyle dedin mi hiç çekiciliği olmuyor :D dolaylı felan dedin mi hımmm diyorlar :D İlla oflu,maçkalı,arsinli mi olalım :D Sen nerdensin bana köyünü söyle :D

camiye yakınmısın:D