PDA

Tam Versiyonu Görüntüle : Bas örtüsü ve kamusal alan...

Salih61
10-09-2004, 14:58
Kardeslerim Türkiyede belki de en çok tartisilan konulardan biridir...BASÖRTÜSÜ ve KAMUSAL ALAN...Bu konu hakkinda siz degerli abilerimin ve kardeslerimin de yorumlarini bekliyorum....

Saygilarimla....

SDanışmaz
10-09-2004, 15:10
Bence eger Türkiyede giyinme özgürlügü varsa serbest olmali.

barchu
10-09-2004, 15:15
Sakat konu. Bu konu ne basbakanlar, bakanlar yedi. Biz de birbirimizi yemesek.

Çok basite indirirsek : yöneticiler diyor ki arkadaslar bu xx'i benim yönetim seklimi degistirmek isteyenler kullaniyor. Ayrim yapabilmem için beni sevenler kullanmasin.

Bu talebe tepki farkli olmaliydi bence.

tigin
10-09-2004, 15:16
kamusal alan diye kastedilen neresidir?sokaklarda kamusal alandir.

ts-saral-of
10-09-2004, 15:40
Su ana kadar bas örtüsüne karsi çikan olmadigina göre

vede Türkiyenin % 99 müslüman olduguna göre

Kim karsi çikoyoda Kamusal alanda insanlar dinin gerektirdigini

Yerine getiremiyo

Ayriyetten

Su merveye yapbi kiyakta okusun be Tayip abi smileys/smiley19.gif

ama nerdesmileys/smiley36.gif

barchu
10-09-2004, 15:58
Su ana kadar bas örtüsüne karsi çikan olmadigina göre

vede Türkiyenin % 99 müslüman olduguna göre

Kim karsi çikoyoda Kamusal alanda insanlar dinin gerektirdigini

Yerine getiremiyo

Ayriyetten

Su merveye yapbi kiyakta okusun be Tayip abi smileys/smiley19.gif

ama nerdesmileys/smiley36.gif

Sevgili Kardesim,

Ben karsiyim okullarda ya da devlet dairelerinde türban takilmasina. Ben TC ni temsilen saga sola türbanli birinin gitmesine de karsiyim. Ben türban tartisilirken konunun %99 u müslüman ülkeye getirilmesine de karsiyim. Zaten kendi içinde çelisen bir söylem. Türban takmayan müslüman olamiyorsa ülkemizin %99 u da müslüman olamaz zaten.

Merve (bir yakinin herhalde) için ben de üzülürüm ama okumak isteyen okuyacak yol bulur. Devletten bir sey bekliyorsan kurallarina da uymayi ögrenmen gerek. Benim annem de yillarca okulun disinda takti bas örtüsünü.

Saygilar

cemilsezgin
10-09-2004, 16:15
arkadas burasi özgür bir ülke herkes istedihi gibi giyinmeli

CAFER52
10-09-2004, 16:22
KAMUSAL ALAN NEDIR.?

Türkiyede sol görüslü insanlarin ellerine geçirmis olduklari bürokrasi koltuklarini terketmemek ugruna,Halka ragmen halkin büyük çogunlugunun karsi çiktigi Basörtüsü yasaginda direttikleri.,Su anda isgal ettikleri koltuklari kendi menfaatleri dogrultusunda kullandiklari,Kadiköy belediyesinin içine kamusal alan diye Basörtülüleri almayacak kadar ileri gittikleri.Ülkeyi parsellemis soyarken anadoludan çikan muhafazakar degerler saldirmak için ellerinde baska tutacak dal kalmamis Basörtüsü ile ugrasarak basörtülüleri almak istemedikleri alanlar.kamusla alandir.

cumhur baskani güya dügün yapiyor dügüne basörtülü insanlari çagirmiyor kamusal alan,Ya arkadasim Madem kamusal alana o insalari almiyorsun ya bu kadarda yobaz kafali olmayin bu dügündür.ya senin istemedigin insalarda seni istemeyecek dügününe gelmeyecektir.sanki esleri örtülü olanlarda SEZER gibi CHP nin ÇANKAYA subeligine soyunan halktan kopuk CUHMURBASKANI bence derhal istifa edip CHP nin basina geçmeli,Yanina ne kadar basörtüsü karsiti varise onlari alip Halkin karsisina çikmali ve demeliki Ey halkim bana oy verirseniz BASÖRTÜSÜ diye bir sorun olmayacak kökten çözülecek alsinlar oylarini ona göre konussunlar.

ama benim üzüldügüm Halkin %85 gibi ezici çogunlugunun istemedigi görüsün Türkiyede istedigi gibi borsunu öttürmesi bana çok koyuyor,zoruma gidiyor.

tswonder
10-09-2004, 16:28
Halkinin %99'unun müslüman oldugu bir ülkede, yüzyillar boyunca Islam bayragini dünya üzerinde serefle dalgalandiran insanlarin ana vataninda; bayraginin Bosna gibi, Afrikanin bazi ülkeleri gibi yerlerde hala Islam ile es tutuldugu ve Islam Bayragi olarak kullanildigi bir vatanda, Islam'in tartismasiz bir emri olan basörtüsünün ve onu sirf Allah'in emri oldugu icin takanlarin cektikleri zulmü anlamak ne kadar mümkün kardesler??

Ne imis siyasi sembol imis. Söyle degilde böyle takilacakmis... Hadi ordan! Biliyorlar ki dine direk laf atmayi bu sehit torunlari kaldiramaz. Lafi dolayli olarak, yumusatarak söylüyorlar. Simdilik bel altina oynuyorlar, milletimizin hassasiyetleri köreldikten sonra kroselere gececekler, ondan korkuyorum.
Bunlar; bizlerin yüzyillar boyunca genis topraklar üzerinde, O'nun adina at kosturmamiza sebep olan degerler üzerine yapilan top atislaridir. Bu degerler ise güclü olmamizin nedenidir. Anladilar ki vücudumuza sikilan mermiler ile Canakkale gecilmez, simdi ruhumuza sikiyorlar mermileri. Ve düsüyoruz...

Yarini pazara baglayan gece Mirac Kandili. Kim ne yaparsa yapsin, Rabbim dinine sahip cikacaktir.

Emin
10-09-2004, 16:51
Hiç bir akli ve hukuki dayanagi olmayan bu yasagintamamen keyfi olarak bir siyasi grubun digerini ezmek maksadiyla uygulamada tuttugu bir yasak oldugunu düsünüyorum. Özgürlüklerin önünü açmamiz gerekirken bu gibi saçma yasaklarla kendi önümüzü kapatiyoruz. Bu yasaga gösterilen sabrin demokrasimizin ne kadar ilerledigini gösteren bir delil oldugu da asikardir. Saglam temeller üzerinde kurulu Cumhuriyetin basörtüsü takanlar tarafindan yikilmayacagi da Cumhuriyeti kuranlarin analarinin baslarina bakilarak anlasilabilir.

Saygilarimla...

tswonder
10-09-2004, 16:53
Sevgili Kardesim,

Ben karsiyim okullarda ya da devlet dairelerinde türban takilmasina. Ben TC ni temsilen saga sola türbanli birinin gitmesine de karsiyim. Ben türban tartisilirken konunun %99 u müslüman ülkeye getirilmesine de karsiyim. Zaten kendi içinde çelisen bir söylem. Türban takmayan müslüman olamiyorsa ülkemizin %99 u da müslüman olamaz zaten.

Merve (bir yakinin herhalde) için ben de üzülürüm ama okumak isteyen okuyacak yol bulur. Devletten bir sey bekliyorsan kurallarina da uymayi ögrenmen gerek. Benim annem de yillarca okulun disinda takti bas örtüsünü.

Saygilar

Sevgili Arkadasim,

Basörtüsü takmayan müslüman olamiyorsa bu ülkenin %99'u da müslüman olamaz demissin. Bir müslüman Allah'in emri oldugunu bildigi halde, o emre uymuyorsa, kendi bilecegi istir. O'nu inkar etmedigi icin cezasini ceker, daha sonra duruma göre yoluna gider... Fakat Allah'in kesin emrine birilerinin uymasini engelliyorsan, o emre direk karsi duruyorsan, sonuc ne olur bilmiyorum.

Seni YARATAN Rabbinin emrine karsi duruyorsun. "Allah(c.c) öyle emretti ama benim hosuma gitmiyor. Ben izin vermiyorum takamazsin. Sen nasil Allah'in emri olan basörtüsünü takarsin da gidip benim ülkemi temsil edersin. Aaaaah cok utandiiim coook. Oyyy anaaaam. Rezil olduk. Bakin komsular basörtüsü takiyor. Allah'in emrini yerine getiriyor. Ne utanc vericiiiiii. "

Allah(c.c) hepimiz mahser gününde toplandigimiz zaman bizleri utandirmasin. Mahser gününden cehenneme dogru yol alan kullarindan eylemesin. Beni ve tüm müslümanlari,Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in yüzü suyu hürmetine islah etsin.

Ayrica devletten birsey bekliyorsak kurallarina da uymayi ögrenmemiz gerekiyormus. Devlet nedir kardes? Devlet millet'in göreve getirdigi, vatani idare eden insanlar bütünüdür. Yabanci degil, milletin kendisidir. Kurali devlet koyar, millet uyar, düsüncesi kadar "dandik" bir düsünce daha göremiyorum. Bu topraklarda, bu milletin dedigi olur. Istedigi olur.

Saygilar...

murat
10-09-2004, 17:00
bence bas ortusunu ozgurce kendi istegiyle giymek istiyen her kadin giyebilmeli, ozgurlukten yanayim ben!

Bas ortulu kadinlari egitimden kamu gorevlerden uzak tutarsan onlari erkeklerin onune atmis olursun, okumus ve calisan bir kadinin ozgurce dayak yemeden ve zorla bazi seyler yaptirilmadan yasamasi daha kolaydir..

Eger kadin hakki deniyorsa bas ortusu serbest olmalidir!

Harun-61
10-09-2004, 17:06
Tesettür takmak ayet ile farzdir !!!

ben ahmeti, mehmeti bilmem arkadas. bizim Peygamberimizin haniminin basi kapalimiydi, evet !!! iste bunu idrak edersek is tamam olacak...

okullara alinmayan binlerce genc insan var, hatda cogu coook basarili, okul birincileri, bunlar okullara alinmiyor, aslinda ülke olarak biz kayip ediyoruz-akilli insan herzaman faydalidir...suclari ne ???????? ALLAH akulluk ediyor!!! bu dünyada cekiyorlar ama ins. ahiretde yüzleri güler...

bu konu daha cooook uzar...

barchu
10-09-2004, 17:07
[QUOTE=barchu]
Kurali devlet koyar, millet uyar, düsüncesi kadar "dandik" bir düsünce daha göremiyorum. Bu topraklarda, bu milletin dedigi olur. Istedigi olur. Saygilar...

Allah akil fikir versin, cümlemizi dandik(?) dusuncelerden kurtarsin.

seyyahali
10-09-2004, 17:08
eger Türk milleti üzerinde bir karis bez altinda bir karis bez kiz evladi yetistirmek istiyorsa yetistirsin onlara karismiyorum. baldiri çiplak gezen bir aileye sahip olmak istiyorsa sokakta yari çiplak gezen bir ese anneye kardese sahip olmaktansa ölürüm daha iyi basörtüsüne gelince asyada avrupada amerikada ve afrikada yüzlerce ülkede bayragim dalganiyorsa ve en önemlisi istiklal marsimi siyah beyaz ve diger renkte insanlar söylüyorsa bunun hepsini oraya okullari açan bir cemaatin insanlarina borçluyuz. su anda o okullarda ögretmenlik yapan ülkemizin neredeyse tamamina yakin bilim olimpiyatlarinda madalya alan insanlar bu okullarin mezunu yani bunlarin hepsinin annesi veya akrabalarinin basi örtülü iste bizim gelecegimizin baltalanmasi ve bu olaylara sessiz kalmak onlari ne kadar güçlü kiliyorsabende onlara diyorum ki senin mantigina uymuyormus baslarim senin mantigina ve bu konuda son sözüm tabii kamusal alan sahiplerine onu 1.5 metre beze sarip ve 2 metre dibine attiklarinda burasi kamusal alan diye bagirabilecekler mi ? basörtüsü hak emridir buna karsi çikan varsa Allah buna karsi çikanlarinhepsinekendikamusal alaninda cezasini versin(mahser yerinde)

saygilarimla

l-m
10-09-2004, 17:10
Bu konuda söylenecek çok sey var ama degmez...Çünkü gerçegi herkes biliyor...Yasagi savunan da savunmayan da...Burada amaç üzüm yemek degil bagciyi dövmek...Türk'ün dininden baska tutunacagi dal kalmadigini farkedenler kedinin fareyle oynamasi gibi oynuyor bizimle.Basin ellerinde,hükümetler ellerinde,para ellerinde,her türlü güç ellerinde,tartismasi bile komik bir olayi maalesef ciddi bir sorun haline getiriyorlar.Kamusal alan diye yarin bizim caminin içini gösterirsele sasmayin beyler,her seye hazirlikli olun.Camilerde devletin maasli memuru imamlar yok mu,kamusal alanin krali iste...Yobazligin alemi yok,soyun ki hürlesesin,çagdas(!) olasin...Beyinsiz mondofonlar...

barchu
10-09-2004, 17:12
bizim Peygamberimizin haniminin basi kapalimiydi, evet !!! iste bunu idrak edersek is tamam olacak...

Bizim peygamberimizin hanimi hangi üniversiteye ya da hangi devlet dairesine kapali basla girmis onu da izah edebilir misin?

Ah bi dearadan 1400 yil geçtigini ve buranin Türkiye Cumhuriyeti oldugunu idrak edebilsek.

barchu
10-09-2004, 17:15
eger Türk milleti üzerinde bir karis bez altinda bir karis bez kiz evladi yetistirmek istiyorsa yetistirsin onlara karismiyorum. baldiri çiplak gezen bir aileye sahip olmak istiyorsa sokakta yari çiplak gezen bir ese anneye kardese sahip olmaktansa ölürüm daha iyi basörtüsüne gelince asyada avrupada amerikada ve afrikada yüzlerce ülkede bayragim dalganiyorsa ve en önemlisi istiklal marsimi siyah beyaz ve diger renkte insanlar söylüyorsa bunun hepsini oraya okullari açan bir cemaatin insanlarina borçluyuz. su anda o okullarda ögretmenlik yapan ülkemizin neredeyse tamamina yakin bilim olimpiyatlarinda madalya alan insanlar bu okullarin mezunu yani bunlarin hepsinin annesi veya akrabalarinin basi örtülü iste bizim gelecegimizin baltalanmasi ve bu olaylara sessiz kalmak onlari ne kadar güçlü kiliyorsabende onlara diyorum ki senin mantigina uymuyormus baslarim senin mantigina ve bu konuda son sözüm tabii kamusal alan sahiplerine onu 1.5 metre beze sarip ve 2 metre dibine attiklarinda burasi kamusal alan diye bagirabilecekler mi ? basörtüsü hak emridir buna karsi çikan varsa Allah buna karsi çikanlarinhepsinekendikamusal alaninda cezasini versin(mahser yerinde)

saygilarimla

TC sinirlari içine girse hapsedilecek Fethulah Hoca'yi da milli kahraman ilan ettiniz ya helal olsun. Bu forumda suç mu bilmiyorum ama bu ülke sinirlarinda yasalarca suç olarak gösterilen eylemi övmek suçtur. Allah'in kime ne hesabi soracagini sen nereden biliyorsun. Haddinizi asmayin.

l-m
10-09-2004, 17:17
Daha sakin olalim lütfen.Birbirimizi kirmadan görüslerimizi ifade etmeye çalisalim.

barchu
10-09-2004, 17:34
Daha sakin olalim lütfen.Birbirimizi kirmadan görüslerimizi ifade etmeye çalisalim.

Kesinlikle katiliyorum. Bizi birlestiren ortak payda Trabzonspor'dur. Bunun disinda herhangi bir tartismada ayni seyi savunmak zorunda degiliz zaten. Buna da dikkat etmeye özen gösteriyorum . Kimseye beyinsiz montofon , herhangi bir düsünceye dandik , ya da her hangibir siyasi partiye ya da yöneticisine vatan hainidemiyorum. Bu tartismayla da kimsenin fikrini degistirmeyecegini biliyorum. Bence bu baslik da siyasi parti basligi da bizi sadece böler. Bu foruma trabzonsporla ilgili haber okumaya giriyorum,ama okuduklarima ve yazdiklarima bak.

CeSS
10-09-2004, 17:38
Bir toplumu yikmak istiyorsaniz, o topluma rüsveti, fitneyi vede namussuzlugu sokacaksin. Aile yapisi tamamen iflas etmis olan avrupa'da, Türk aile yapisi ve dayanismasi imrenerek baktiklari bir olay. Toplulumuzun bu baglarini yikmak için senelerdir Haçli zihniyetleri haril haril çalisiyor. ve üzülerek söylüyorumki basarili olmuyor degilller. O kadar sanal tartismalarin içlerine soktularki bizleri sag - sol davasi senelerce insanlar birbirlerini kirmadimi ? alevi sünni davasi yine ayni sekilde çatismalarin içine girmedikmi ? birde bu basörtü ve türban davasi. Toplumu bunlarla mesgul edip birbirine düsürüp, birileri arkasina yaslanip gülerek bizleri seyretti ve seyrediyor.

Görüyorsunuzki surada bile tartismanin boyutlari bir anda degisebiliyor. Artik uyanmanin zamani geldi. Bu tip seylerle birbirimizi kirmayalim. Hepimiz bu Vatanin evlatlariyiz ve hepimiz Kardesiz...

barchu
10-09-2004, 17:40
Bir toplumu yikmak istiyorsaniz, o topluma rüsveti, fitneyi vede namussuzlugu sokacaksin. Aile yapisi tamamen iflas etmis olan avrupa'da, Türk aile yapisi ve dayanismasi imrenerek baktiklari bir olay. Toplulumuzun bu baglarini yikmak için senelerdir Haçli zihniyetleri haril haril çalisiyor. ve üzülerek söylüyorumki basarili olmuyor degilller. O kadar sanal tartismalarin içlerine soktularki bizleri sag - sol davasi senelerce insanlar birbirlerini kirmadimi ? alevi sünni davasi yine ayni sekilde çatismalarin içine girmedikmi ? birde bu basörtü ve türban davasi. Toplumu bunlarla mesgul edip birbirine düsürüp, birileri arkasina yaslanip gülerek bizleri seyretti ve seyrediyor.

Görüyorsunuzki surada bile tartismanin boyutlari bir anda degisebiliyor. Artik uyanmanin zamani geldi. Bu tip seylerle birbirimizi kirmayalim. Hepimiz bu Vatanin evlatlariyiz ve hepimiz Kardesiz...

Hak veriyorum. Bu konuda baska yazi yazmamaya çalisacagim. Bu baslik da siyasi partilibaslik da kilitlensin hatta direk silinsin bence.

CeSS
10-09-2004, 17:42
Evet kilitlenmesi bencede mantikli .

Spora siyaset bulastirmayalim...

**Maxim**
10-09-2004, 17:44
Bu konuda gerçekten çok laf söylenebilir ama degmez, çünkü bu ülkede kolay kolay haksizlik son bulmaz.Adalet tam olarak saglanamaz.Bu kafalarda bu anlayis sürdükçe, ve bu kafalar ülkeyi zaptettikçe(her zaman oldugu gibi) daha çooook bekleriz kalkinmayi, çagdaslasmayi.

Haa bazilari çagdasligi basini veya baska bi yeri açmak olarak görüyorsa bilemem.Benim bildigim çagdaslik;çagi ilimde,fende,teknolojide, her alanda yakalamak demektir.Bunlar bizde var mi? YOK! Olamaz da.

Bakin bütün dünyada herkes bas bas bagiriyor: Bilimin var olmasi özgürlüge baglidir!! Bir insan istedigi gibi giyinemiyorsa nerde özgürlük?

Bunlar isin madde boyutu.Ülke çikarlarina nasil zarar verildigi.

Peki ya böyle olmasa bile, sen kimsin de insanin dinine inancina karisiyorsun??Sana sunu zorla giy diyen var mi?

Yani her açidan bu yasak, hiç birhakli dayanagi olmayan,kafasi bazi güçlerin etkisinden kurtulamayan insanlarin eseridir.Bu ve bunun gibi yasaklar var oldukça bu ülke ezilmeye, kafasina çuval geçirilmeye MAHKUMDUR!!

Ha bi de sunu söyleyim: Su an görevdeki hükümet seçimden önce "Basörtüsü sorununu çözecem"demedi mi? 2 sene geçti.Hani çözüm?Türk halkini kandirarak oy toplayan ve ezici iktidara sahip olmasina ragmen her isini muhalefete danisan korkak hükümeti de kiniyorum!

tsakrep61
10-09-2004, 17:45
basörtüsü yüregimin kanayan yarasidir

**Maxim**
10-09-2004, 17:50
Bakin basligi kilitlemek çözüm degil.Kimseye zorla okutulmuyor ki yazilar.Bazilarimiz bu konularda da konusmak isteyebilir.Onlari susturmak da böyle bir yasak olmaz mi?

Ben sunu da söyleyim:TRABZONSPORlu olan kimseyi düsüncesinden dolayi suçlamam, kirmam.Benim için baska takimi tutup da benle ayni görüsü savunan degil, TRABZONSPORlu olup da farkli düsünen daha degerlidir.Çünkü o kisi zaten TRABZONSPORlu olarak en büyük erdemi gerçeklestirmistir..smileys/smiley32.gif

CAFER52
10-09-2004, 18:10
Arkadaslar burda hepiizmin görüsü farklidir.Burda olmamizin temel nedeni Trabzonsporlu olusumuzdur.herkes fikrini söylüyor kirici olmadan serbest kürsüde tartismak gayet dogal Trabzonspor lu olmak baska,üLKE GERÇEKLERIILE ilgili görüsler belirmek baska karistirmayalim lütfen.

Harun-61
10-09-2004, 18:38
bizim Peygamberimizin haniminin basi kapalimiydi, evet !!! iste bunu idrak edersek is tamam olacak...

Bizim peygamberimizin hanimi hangi üniversiteye ya da hangi devlet dairesine kapali basla girmis onu da izah edebilir misin?

Ah bi dearadan 1400 yil geçtigini ve buranin Türkiye Cumhuriyeti oldugunu idrak edebilsek.

bizmi Kurana uyacagiz, yoksa Kuran mi bize uyacak ???

1400 degil 10400 senede olsa ayet ayetdir, sabitdir !!! ALLAH farz kilmis diyorum !!! mahserde sana sorarlarsa ne diyeceksin ???

Harun-61
10-09-2004, 18:41
Bu konuda söylenecek çok sey var ama degmez...Çünkü gerçegi herkes biliyor...Yasagi savunan da savunmayan da...Burada amaç üzüm yemek degil bagciyi dövmek...Türk'ün dininden baska tutunacagi dal kalmadigini farkedenler kedinin fareyle oynamasi gibi oynuyor bizimle.Basin ellerinde,hükümetler ellerinde,para ellerinde,her türlü güç ellerinde,tartismasi bile komik bir olayi maalesef ciddi bir sorun haline getiriyorlar.Kamusal alan diye yarin bizim caminin içini gösterirsele sasmayin beyler,her seye hazirlikli olun.Camilerde devletin maasli memuru imamlar yok mu,kamusal alanin krali iste...Yobazligin alemi yok,soyun ki hürlesesin,çagdas(!) olasin...Beyinsiz mondofonlar...

osmanim onlarda olacak hepsi hadislerde mevcut...

tswonder
10-09-2004, 18:50
Kurali devlet koyar, millet uyar, düsüncesi kadar "dandik" bir düsünce daha göremiyorum. Bu topraklarda, bu milletin dedigi olur. Istedigi olur. Saygilar...

Allah akil fikir versin, cümlemizi dandik(?) dusuncelerden kurtarsin.

Amin kardes, amin. Düsüncelerin en "dandik"'i insani atese, cehenneme götüren düsünceler, inanislardir. Ben dün 10 yasinda yazmayi ögreniyordum, bugün üniversiteden mezun oluyorum. Belli olmayan bir tarihte de bedenimi birileri omuzlarinda tasiyacak, sonra topraga verecekler beni. Ölecegim yani. Sen de ölecekmisin?? Yoksa 10 yasina geri dönme imkanin varmi senin kardes??

Eger sen de öleceksen düsünelim simdi: Benim düsündüklerim, inandiklarim veya uyguladiklarim, yarin ben topragin altinda yatarken bana ne kadar yardimci olacaklar? Düsüncelerim "dandik" mi, degilmi? Dün ufaktim, bugün büyüdüm, yarin ölecegim. Topu topu kac günkü bundan sonra yasayacagim?? Daha sonra ebedi aleme gidecegim de, orada ne yapacagim. Cennette keyif mi catacagim, yoksa bu düsüncelerden dolayi cehennemde O(c.c)'nun emrine karsi durdugum icin cezami mi cekecegim.
Beni iki metre cukura koyarlarken, geride kalan insanlar benim hakkimda ne düsünecekler? Sonra koyacaklar topraga gidecekler? Yalnizsin... Topraktasin... Sana kim yardim edecek? Bir tahayyül et bakalim...

Orasi, eger O(c.c)'nun emrine uydun, ona göre yasadinsa cennet senin icin. Yok O(c.c) emretti de sen karsisinda durdu isen... Ondan sonra ne kadar pisman olsan bos...

Bilmem anlatabildimmi... Istersen gel ticaretimizi bugünden yapalim da, yarin o gün geldiginde, ektiklerimizi bicelim, kitlikta ac kalmayiz. Sen bilirsin... Ben öyle yapacagim..

the king
10-09-2004, 23:23
arkadaslar yazilanalrin hepsini okudum. hemen herkes ozgurlukten bahsederken ''barchu'' nickli arkadas neden bu kadar asiri tepkiler veriyor anlam veremedim.

Turkiye cumhuriyeti anayasasinin temel kurallarindan biri turkiye cumhuriyetinin laik olusudur. buna kimse boyle degildir diyemez. yani din ve devlet isleri ayridir. devlet eger insanlarin giyimine yani insanlarin dini geregi giymek istedigi basortusunu cikarttirmak devletin ana ilkelerinden birini hice saymis olmasi demektir. devlet dairelerinde basortulu calismak devletin islerine dini alet etmek derseniz bu da simdiye kadar edilmis en sacma soz olur bence cunku demokrasinin besigi olarak bilinen avrupada isyerlerinde devlet dairelerinde insanlar istedikleri gibi giyinebiliyorlar. musluman . hindu, yahudi ve diger dinlerden insanlar geleneksel ve dinlerinin gerektirdigi kiyafetlerle calisiyorlar ve bu tek zerre bile islerin aksamasina devletin zarar gormesine sebep olmuyor.

laiklik demokrasiyi beraberinde getirir. oyleyse insanlarin ozgurluklerinin onune hicbir sekilde engel koyamazsiniz, taki o ozgurluk bir baskasinin ozgurlugunu sinirlayana kadar. basortusu takan bir insan benim ozgurlugumu sinirlamamaktadir. o halde devlet neden bu konu uzerinde israrla hukum koymaktadir. devletin gorevi insanlarin ozgurluklerini dengelemektir. birilerinin ozgurlugunu elinden alip digerlerininkini arttirmak degildir.

konunun din boyutunu arkadaslar yeterince aciklamislar. bundan bahsetmeye gerek duymuyorum ama ilgilenenler icin bir kaynak vermek istiyorum. '' huseyin hatemi: kadinin cikis yolu'' kitabinda kadinlarinbasortusu konusunda guzel aciklamalar bulabilirsiniz

saygilar

Hüda Topaloğlu
11-09-2004, 00:28
TC sinirlari içine girse hapsedilecek Fethulah Hoca'yi da milli kahraman ilan ettiniz ya helal olsun.

1. Bu lafin bana pis koydu, bukadar saygisizlik beklemezdim ben ayni takim fanatiklerinden...

2. yasaklara bakacak olursan fetullah gulen hangi yasanin magduruysa, esber yagmurdereli, tayyip erdogan, bulent ecevit ve bunlar gibi niceleri su an duzeltilmesi mecbur olan bir yasanin magdurlari oldular...

3. seyyahalinin yazdigi yazinin hiçbiryerinde Fetullah gulen diye bir isim geçmiyor, bu demektirki sen bazi konulara objektif degil, onyargili bakiyorsun, buda inan ozgur dusunceye verdigin,(daha dogrusu vermedigin???)degerin apaçik bir gostergesi...

FAruk
11-09-2004, 00:31
kamusal alan diye kastedilen neresidir?sokaklarda kamusal alandir.

Hasanimin dedigi gibi Türkiye siniralari da kamusal alan.Ama bunu nasil yorumlarsan ona göre kilif uydurabilirsin.

CAFER52
11-09-2004, 10:59
Kamusal alandan bahsedenler önce O kamusal alanlarda Solculugun Marksizmin daniskasini yapiyorlar,Kamusal alan diye tutturanlar Laiklik adi altinda aksam sabah dine küfrediyorar,Kamusal alandan bahsedenler Üniversiteleri babalarinin çiftligi gibi kullaniyor daha geçenlerde Bir fakültenin dekani para karsiligi insanlara fuhus yaptiriken,Mafya usulü insanlari silahla yaralatirken buralar kamusal alan olmuyor.ama insanlar ülkenin çogunlugunun düsüncesindekilere gelince dur sen girmesssin niye kamusal alan.

Ona bakarsaniz özel isyerleri Ticaret bakanligina bagli,Maliye bakanligi denetiminde dir oralarda kamusal alandir.EVLER belediyelere emlak vergisi veriyor,Evler deki olaylara içisleri bakanligi müdahele edebildigine göre buralarda kamusala alandir.

Bir tane embesil kafa çikip Parklarinda kamusal alan içerisinde oldugunu söyledigine göre,Kadiköy belediye baskani belediye binasina basörtülüleri almadigina göre bunlar yukarda saydigim mantikla kamusal alani genisleterek sürdürecekler.

Kim bunlar menfaat tekerlerine çomak sokulan devletin sirtindan geçinen asalaklar,menfaatleri eleden gitmesin diye tutunacak dallari kalmadigi için tek Basörtüsü tutturdular gidiyorlar,Madem bu insanlar tehlikeli ozaman onlardan vergi almayalim,onlarin çocuklarini askere almayalim,madem hizmet yok vergide olmasin madem bu insanlar ödedikleri vergilerle yapilan binalara giremiyor.Ödedikleri vergilerle maas alan Embesil kafalarin yüzünden düsman ilan ediliyor.hemde o saldirdiklari insanlarinda ödemis oldugu paralarla.

Basörtüsü hikaye hadi basi örtülü olanlari siyasal simge diye ayirt edebiliyorsunda Basi öetülüden daha muhafazakar sakalsiz biyiksiz milyonlarca insan var bunlari nasil ayirt edeceksin ha.aslinda burda olan Kadinalara oluyor haksizlik onlara karsi yapiliyor hemde kim tarafindan kadin erkek esitligini savunuyor görünenler tarafindan.

Ben SEZER gibilere kesinlikle hakkimi helal etmiyorum benim ödedigim vergilerleo köskte oturupta bizim insanimiza düsmanlik yapip dügünde bile ayrimcilik yapan adama HAKKIMIHELAL ETMIYORUM

Emorfo
11-09-2004, 11:03
Halki müslüman olan bir ülke yasaklari ile yaptirimlari ile çok çelisiyor. O istenmeyen basörtüsü Kurutulus savasinin kazanilmasini sagladi. O zamanin kadinlari, tasidiklari silahlarin mermilerin toplarin islanmamasi için o kutsal örtüyü baslarindan çikarip cehhane ve silahlarin üstünü örtmüslerdir. Ancak o örtüyü takan su andaki vatandaslar ikinci sinif muamele görmektedirler. Ancak ülkemizde bir savas oldugunda ilk cepheye gidecek olanlar yine o ikinci sinif vatandas muamelesi görenler olacaktir. Dogu'da ölen askerlerimizin ailelerine bir bakin isterseniz. Ailedeki kadinlarin, kizlarin hepsi örtülü. Ogullarini bu memleket için sehit vermisler, o sehidin kiz kardesi ya da ablasi basörtüsü yüzünden okuyamiyor. Bu anlayis beni öldürüyor. Isyan edesim geliyor.

Bir firsatim olsa darbeyi yapar, medyayi sustururum, bu memleket için bölücü ve yikici faliyetlerde olanlari toptan yokederim. Özellikle PKK vs destek verenleri. Derin devleti desifre ederim . Derin devlet medya baglantisi çözer hepsini kursuna dizerim. Tarih boyunca dünyaya hükmeden Türkler üç bes çapulcunun elinde kendi içinde savasir hale getirildi. Bu memleketin düzelmesi için çok kafalar koparilmasi gerekiyor.

Yazimdan dolayi elestirebilirsin düsüncem böyle. Islam basörtüyü emrediyor.. Gerisi hikaye.

Guests
11-09-2004, 11:47
acaba sütcü imamlar kurtulus savasindan sonra böyle olacagini bilseydi ayaklanma cikartirmiydi ögün savasan sehitlerimiz ne icin savastilar nereye geldik hic düsündükmü simdilik kamusal alanda yasak olan ileride hep yazaklanirsa hic sasmam ayni tunis deki gibi kimileri islama öyle düsmanki ne yapcaklarini bilmiyor sonra öldüklerinde neden cenaze namazi kilinir anlamiyorum neyze bu konularda cok yazi yazilacak ama neyze günlerce aylarca yazila bilir ama hic birise yaramaz

Salih61
11-09-2004, 12:43
Kardesler bu konu gerçekden çok DERIN ve NARIN bir konu...Bu konu da herkesin bir fikri mutlaka vardir...OLUMLU veya OLMUSUZ...Ama TÜRKIYEMIZDE çok daha fazla önemli konular varken bu konunun sürekli olarak toplumun önüne atilmasi beni gerçekden oldukça rahatsiz etmistir...Zaten bu yüzden KONUYU açtim...Sizlerin de fikirlerini almak istedim...Benim düsüncem eger TÜRKIYE DE bir DEMOKRASI(TEMSILI) varsa isteyen istedigi gibi giyinir...Kimse kimseye karisamaz...Ama ne yazik ki kendilerine DEMOKRAT diyen insanlar tarafindan bu konu çok kurcalaniyor...Türkiye Cumhuriyetini sanki bir BASÖRTÜSÜ yikacakmis gibi davraniliyor...Ben son olarak sunu söylemek istiyorum kim ne derse desin veya yasaklasin ama GÜNESE KIMSE YOK diyemez...Bu konu hakkinda görüs bildiren tüm abilerim ve kardeslerime tsk ediyorum...

Saygilarimla...

Harun-61
11-09-2004, 13:55
Halki müslüman olan bir ülke yasaklari ile yaptirimlari ile çok çelisiyor. O istenmeyen basörtüsü Kurutulus savasinin kazanilmasini sagladi. O zamanin kadinlari, tasidiklari silahlarin mermilerin toplarin islanmamasi için o kutsal örtüyü baslarindan çikarip cehhane ve silahlarin üstünü örtmüslerdir. Ancak o örtüyü takan su andaki vatandaslar ikinci sinif muamele görmektedirler. Ancak ülkemizde bir savas oldugunda ilk cepheye gidecek olanlar yine o ikinci sinif vatandas muamelesi görenler olacaktir. Dogu'da ölen askerlerimizin ailelerine bir bakin isterseniz. Ailedeki kadinlarin, kizlarin hepsi örtülü. Ogullarini bu memleket için sehit vermisler, o sehidin kiz kardesi ya da ablasi basörtüsü yüzünden okuyamiyor. Bu anlayis beni öldürüyor. Isyan edesim geliyor.

Bir firsatim olsa darbeyi yapar, medyayi sustururum, bu memleket için bölücü ve yikici faliyetlerde olanlari toptan yokederim. Özellikle PKK vs destek verenleri. Derin devleti desifre ederim . Derin devlet medya baglantisi çözer hepsini kursuna dizerim. Tarih boyunca dünyaya hükmeden Türkler üç bes çapulcunun elinde kendi içinde savasir hale getirildi. Bu memleketin düzelmesi için çok kafalar koparilmasi gerekiyor.

Yazimdan dolayi elestirebilirsin düsüncem böyle. Islam basörtüyü emrediyor.. Gerisi hikaye.

faruk abim ! ellerinden öperim....

sheva
11-09-2004, 15:54
arkadaslar tam kanayan bir yaranin üstüne basmissiniz parmaginizi çekiniz rica edicem..bu çok hassas bir konu ama sizin durumu ne kadar iyi kavrayabileceginizden süpheliyim..zira size göre hava hos..üniversite kapilarinda bekletilen okula alinmayan sizler degilsiniz..ya da sirf basörtülü diye 2. sinif insan muamelesi gören de siz degilsiniz..duyarli olmaniz çok sevindirici ancak aihm saçma sapan sebeplerle bu yasagi hakli gösterdikten sonra biz burada ne kadar tartissak bos..anlamsiz..

Salih61
11-09-2004, 16:02
arkadaslar tam kanayan bir yaranin üstüne basmissiniz parmaginizi çekiniz rica edicem..bu çok hassas bir konu ama sizin durumu ne kadar iyi kavrayabileceginizden süpheliyim..zira size göre hava hos..üniversite kapilarinda bekletilen okula alinmayan sizler degilsiniz..ya da sirf basörtülü diye 2. sinif insan muamelesi gören de siz degilsiniz..duyarli olmaniz çok sevindirici ancak aihm saçma sapan sebeplerle bu yasagi hakli gösterdikten sonra biz burada ne kadar tartissak bos..anlamsiz.. smileys/smiley32.gifsmileys/smiley32.gifsmileys/smiley32.gifsmileys/smiley32.gifsmileys/smiley32.gif

TheRapZoNe
13-09-2004, 17:07
müslüman türk milletine basörtüsü adi altinda yapilan eziyet son derece büyük bir ayiptir..

halki %99 olan müslüman kesim yerine %1 lik azinligin dedikleri oluyor bu ülkede

YAZIK ÇOK YAZIK

ozkan61
13-09-2004, 17:32
TC sinirlari içine girse hapsedilecek Fethulah Hoca'yi da milli kahraman ilan ettiniz ya helal olsun.

1. Bu lafin bana pis koydu, bukadar saygisizlik beklemezdim ben ayni takim fanatiklerinden...

2. yasaklara bakacak olursan fetullah gulen hangi yasanin magduruysa, esber yagmurdereli, tayyip erdogan, bulent ecevit ve bunlar gibi niceleri su an duzeltilmesi mecbur olan bir yasanin magdurlari oldular...

3. seyyahalinin yazdigi yazinin hiçbiryerinde Fetullah gulen diye bir isim geçmiyor, bu demektirki sen bazi konulara objektif degil, onyargili bakiyorsun, buda inan ozgur dusunceye verdigin,(daha dogrusu vermedigin???)degerin apaçik bir gostergesi...

M.Fethullah Gülen hakkinda ne zaman nasil bi ceza verilmistir arkadas yazsin bi onu.

yazamazsa bidaha bilip bilmeyerek çamur at izi kalsin mantigiyla konusmasin.

Gülenin T.C. mahkemelerince verilmis hiçbir cezasi yoktur.

saglik sorunlari nedeniyle ülkemize gelememektedir.

sheva
14-09-2004, 13:07
kapatilmasi gerektigini düsünüyorum bu basligin..konu nerelere kayiyor..tartistik diyelim bir sonuca da vardik ve gayet mantikli da bir sonuç nolacak? bir degisiklik olacak mi mevcut durumda..biz oturup tartisinca çözülecek mi sorunlar..baslik hedefine ulasamayacak ve de git gide konudan sapacak yukariki örneklerde de görüldügü gibi..kilitlenmeli bence

Emorfo
14-09-2004, 13:27
Kitlenmesine gerek yok. Konunuyu dagitmadan herkes pek tabi düsüncelerini söyleyebilir. Herkesin düsüncesine saygimiz var.

barchu
14-09-2004, 13:55

M.Fethullah Gülen hakkinda ne zaman nasil bi ceza verilmistir arkadas yazsin bi onu.

yazamazsa bidaha bilip bilmeyerek çamur at izi kalsin mantigiyla konusmasin.

Gülenin T.C. mahkemelerince verilmis hiçbir cezasi yoktur.

saglik sorunlari nedeniyle ülkemize gelememektedir.

Benden bahsediyorsunuz herhalde. Asagiya bir yazi koyuyorum. Onun disinda bu basliga yazi yazmama kararima devam etmeye çalisacagim. Lütfen görüslerinizi bana hitap etmeden belirtin.

2000 yilinda Fethullah Gülen için Ankara 2 No'lu DGM,
oybirligiyle giyabi tutuklama karari vermis. Türkiye'ye gelemeyen
Fethullah Hoca için gene ayni mahkeme 2003 yilinda
asagidaki karari vermis.

Fethullah Gülen?in, ??Anayasal sistemi degistirerek
yerine Islami esaslara dayali devlet kurmak amaciyla
yasadisi örgüt kurup, bu amaç dogrultusunda faaliyetlerde
bulundugu?? iddiasiyla 10 yila kadar hapis istemiyle
yargilandigi davanin kesin hükme baglanmasi, 4616 sayili Sartla
Saliverilmeye, Dava ve Cezalarin Ertelenmesine Dair
Kanun uyarinca ertelendi.
Gülen?in 5 yil içinde ayni cins veya daha agir
sahsi hürriyeti baglayici cezayi gerektiren bir
suç islemesi durumunda davanin yenilenecegini,
bu süre içinde ayni cins veya daha agir bir suç
islememesi durumunda ise dosyanin islemden
kaldirilacagini kaydetti.

Yani 2000-2003 arasiTürkiye'ye gelse tutuklanarak "yargilanacakmis", gelememis af kapsaminda davasi ertelenmis.

Emorfo
14-09-2004, 13:58
Konu Fettullah Hoca degil saptirmayalim.

sheva
14-09-2004, 15:34
konu dagiliyor ama sayin yönetici sekil 1 a da oldugu gibi

kurt61
14-09-2004, 16:31
Özü Trabzonspor olan bir sitede tek amaç altinda kenetlenmemizve tek mutlu son için mücadele etmemiz gerekliligine ragmen bu denli hassasbasliklar açarak birbirimizi incittigimizi düsünüyorum.

TC özgür bir ülke türbana kimse karismasin diyen arkadaslar karsi görüste olaninsanlari bir anda cehennemlik yapivermisler!!!! Hani özgür bir ülkede yasiyorduk?

Bu konu çözümsüzdür.Örtünmeyi ve tessettürü belli bir ideolojik amaç çerçevesinde üniforma gibikullanip, üniversite kapilarindasiyasi sov yapanlar var oldukça ne yazik ki çözümsüz olmaya devam edecektir.

Islam dininin hosgörüsü laiklikten hiç de farkli degilidr. Ama bu ülkede laiklikher zaman yanlis algilanmistir ya da daha dogru yanlis algilattirilmistir!

Anadolu'da analarimizdan, ninelerimizden gelen bize özgü tesettür tarzini, Libya'dan, Lübnan'danithal ediptek tip üniforma yapan zihniyet bunlara sebeptir.

Bu ülke bu vatan için olumlu tek bir adim atacak herkes, degil türban taksin isterseçiplakgezsin umrumda degil. Yeter ki o üniversiteye girsin o egitimi alsin ve bu vatan için kullansin!

Ama türbani siyasi üniformaya dönüstürüp Açik Ögretim Fakültesi kapilarinda televizyonlara sov yapan basi örtülü altinda daracik bir kot pantolon giyen zihniyete dehayir diyorum!!

Ben simdi Trabzonum Trabzonsporumla ilgili kisma dönüyorum.

Kalin saglicakla...

Umut Hoca
14-09-2004, 16:35
kanunda kamusal alanda hizmet verenlerin bas örtüsü takmasi yasaktir yalniz bu kamusal alandan hizmet alan vatandas istedigi sekilde giyinebilir.Hal böyleyken üniversitelerdeki kizlarimiz ünüversite gibi bir kamusal alandan hizmet alan konumunda iken basörtülerini çikarmaya zorlanmaktadirlar bu durum yasalarla zaten çelismektedir.Sonrada bu kizlarimiza bir dolu iftira atilmaktadir yazik çok yazik.

sheva
14-09-2004, 16:37
kurt61 agzina saglik...smileys/smiley32.gif

ARAGORN01
14-09-2004, 16:39
Özü Trabzonspor olan bir sitede tek amaç altinda kenetlenmemizve tek mutlu son için mücadele etmemiz gerekliligine ragmen bu denli hassasbasliklar açarak birbirimizi incittigimizi düsünüyorum.

TC özgür bir ülke türbana kimse karismasin diyen arkadaslar karsi görüste olaninsanlari bir anda cehennemlik yapivermisler!!!! Hani özgür bir ülkede yasiyorduk?

Bu konu çözümsüzdür.Örtünmeyi ve tessettürü belli bir ideolojik amaç çerçevesinde üniforma gibikullanip, üniversite kapilarindasiyasi sov yapanlar var oldukça ne yazik ki çözümsüz olmaya devam edecektir.

Islam dininin hosgörüsü laiklikten hiç de farkli degilidr. Ama bu ülkede laiklikher zaman yanlis algilanmistir ya da daha dogru yanlis algilattirilmistir!

Anadolu'da analarimizdan, ninelerimizden gelen bize özgü tesettür tarzini, Libya'dan, Lübnan'danithal ediptek tip üniforma yapan zihniyet bunlara sebeptir.

Bu ülke bu vatan için olumlu tek bir adim atacak herkes, degil türban taksin isterseçiplakgezsin umrumda degil. Yeter ki o üniversiteye girsin o egitimi alsin ve bu vatan için kullansin!

Ama türbani siyasi üniformaya dönüstürüp Açik Ögretim Fakültesi kapilarinda televizyonlara sov yapan basi örtülü altinda daracik bir kot pantolon giyen zihniyete dehayir diyorum!!

Ben simdi Trabzonum Trabzonsporumla ilgili kisma dönüyorum.

Kalin saglicakla...

budur.smileys/smiley32.gifsmileys/smiley32.gif

esra _B
14-09-2004, 18:03
Üzgümüm bu konuda magdur olanlardanim ve cok üzgümümsmileys/smiley19.gif

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN smileys/smiley19.gif

AMA BISEY VAR COKDA GURURLUYUM BASÖRTÜLÜ OLDUGUM IÇINsmileys/smiley1.gif

aslinda bu konuyu bastan sona kadar okudum okadar uzun yazi yazdim kii basaörtü konusunda nasil dertli oldugumuzu anlasinlar diye ama sonra vaz geçtim yaziyi sildim ve simdi size bisey söylicem arkadaslar basötrü için can veren insanlar var sirfAllah emrettigi için bunlari düsünmeliyiz ama bazilari nedense basörtüyü alakaya bile almiyorlar

ALLAHIN KUDRETI KUVVETI ÖYLE BÜYÜKKII(bir zamanlar ABD nin basinda olan kisinin kizi bile müslüman olmus ama (ABD yalanliyor o ayri dava ) ALLAH COK BÜYÜKARKADASLARIM SADECE VE SADECE ONA SIGINIYORUM smileys/smiley19.gifyardimcimiz olsun

Emin
14-09-2004, 18:11
Kurt 61 söylediklerinin bir çoguna katiliyorum. Katilmadigim bir nokta varki bunun tüm sorunun en önemli noktasi oldugunu da düsünüyorum. Basörtüsü yada türban her neyse bir sembol olarak dahi kullanilsa bunun seni veya beni ilgilendiren bir yani yok. Ülkücüler biyiklari asagi birakir solcular pala biyik birakir kimi entellektüel materyalisttir keçi sakal birakir kimi bilmem nedir bilmem ne yapar. Basörtülünün de ne amaçla basörtüsü taktigi bizi ilgilendirmez. Sov da yapsa bir mesaj da vermeye kalksa bu seni beni ilgilendirmez.Takilan türban ne insanlarimizi böler nede Cumhuriyetimizi yikar.

Amaçsudur. Cumhuriyete bagli biz Türk gençlerini basörtüsü ve buna benzer dini degerlerden sogutmak. Kim ne amaçla takarsa taksin basörtüsü serbest birakilmalidir.

Ejdadimizin büyük güçlüklerle kurdugu Cumhuriyeti üç bes çapulcunun yikabilecegini düsünen paronayaklarinda bir an evvel bu saplantidan kurtulmasi gerekmektedir.

corleone
14-09-2004, 21:23
konu kapansa iyi olacak bilen de bilmeyen de atiyor...

Harun-61
15-09-2004, 00:37
Üzgümüm bu konuda magdur olanlardanim ve cok üzgümümsmileys/smiley19.gif

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN smileys/smiley19.gif

AMA BISEY VAR COKDA GURURLUYUM BASÖRTÜLÜ OLDUGUM IÇINsmileys/smiley1.gif

aslinda bu konuyu bastan sona kadar okudum okadar uzun yazi yazdim kii basaörtü konusunda nasil dertli oldugumuzu anlasinlar diye ama sonra vaz geçtim yaziyi sildim ve simdi size bisey söylicem arkadaslar basötrü için can veren insanlar var sirfAllah emrettigi için bunlari düsünmeliyiz ama bazilari nedense basörtüyü alakaya bile almiyorlar

ALLAHIN KUDRETI KUVVETI ÖYLE BÜYÜKKII(bir zamanlar ABD nin basinda olan kisinin kizi bile müslüman olmus ama (ABD yalanliyor o ayri dava ) ALLAH COK BÜYÜKARKADASLARIM SADECE VE SADECE ONA SIGINIYORUM smileys/smiley19.gifyardimcimiz olsun

kardesim, üzülme..."O" c.c. herseyi biliyor ve görüyor, sabredin-ins. mükafatini alacaksiniz...

CAFER52
15-09-2004, 09:25
Kamusal alancilar bu güne kadar Ülkeyi çag atlatttirmislarda Basörtüsümü engel olmus,Kamusal alancilar Uzaya Füze gönderdide Basörtüsünemi takildi.

Basörtüsü bahane soygun sahene ,YAPTIKLARI PISLIKLERIN üstünü Basörtüsünü malzeme olarak kullananlar malesef Cambaza bak taktikleri ile Iselerini yürütmektedirleri.CUMHURBASKANI Rektör atamalarinda yaptigi hakszizliklari Basörtüsü ile örtmeye kalkmakta.,Çankayada olan yolsuzluklari BASÖRTÜSÜ ile örtmeye kalkmakta,Alemdaroglu Istanbul Üniversitesinde dönene dolaplari Basörtüsünü kullanarak kendini gizlemekte,BIRDE yaptiklari olaylari utanmadan Atataürk adina yaptiklarini söylüyorlarya sanki ATATÜRK bunlara ülkeyi soyun sogana çevirin sonrada bana siginin dedi,Sanki ATATÜRK bUNLARA iNSANLARIN BASÖRTÜSÜNE dini inançlarina saldirian bana sigini dedi .ben eminimki Bu gün ATATATÜRK yasasa idi ATATÜRKÇÜLÜK MASKESI ALTINDA ülkede DINI DEGERLERE savas açan Hortumcularin yüzüne tükürürdü.

Geçin bunlari hepsi hikaye Madem BASÖRTÜLÜLER BU KADAR TEHLIKELI ONLARDAN VERGI ALMASINLAR,ÇOCUKLARINI ASKERE ALAMASINLAR.

Herkesin ailesinde mutlaka bir çok basörtülü insan vardir.hanginiz bunlardan Ülkeye karsi tehdit gördünüz ha.Bu gün savas çiksa eminim Onlar gene 50 kurusun üstündeki KARAFATMALAR gibi en önde ALLAH ALLAH diye kosacaklardir. Kamusal alan diyen zatlarda savasta Içki sisesinin arkasina saklanmaya kalkacaklardir.Bundan kimsenin kuskusu olmasin.

PsYcHo_LaZ61
15-09-2004, 09:33
Kamusal alancilar bu güne kadar Ülkeyi çag atlatttirmislarda Basörtüsümü engel olmus,Kamusal alancilar Uzaya Füze gönderdide Basörtüsünemi takildi.

Basörtüsü bahane soygun sahene ,YAPTIKLARI PISLIKLERIN üstünü Basörtüsünü malzeme olarak kullananlar malesef Cambaza bak taktikleri ile Iselerini yürütmektedirleri.CUMHURBASKANI Rektör atamalarinda yaptigi hakszizliklari Basörtüsü ile örtmeye kalkmakta.,Çankayada olan yolsuzluklari BASÖRTÜSÜ ile örtmeye kalkmakta,Alemdaroglu Istanbul Üniversitesinde dönene dolaplari Basörtüsünü kullanarak kendini gizlemekte,BIRDE yaptiklari olaylari utanmadan Atataürk adina yaptiklarini söylüyorlarya sanki ATATÜRK bunlara ülkeyi soyun sogana çevirin sonrada bana siginin dedi,Sanki ATATÜRK bUNLARA iNSANLARIN BASÖRTÜSÜNE dini inançlarina saldirian bana sigini dedi .ben eminimki Bu gün ATATATÜRK yasasa idi ATATÜRKÇÜLÜK MASKESI ALTINDA ülkede DINI DEGERLERE savas açan Hortumcularin yüzüne tükürürdü.

Geçin bunlari hepsi hikaye Madem BASÖRTÜLÜLER BU KADAR TEHLIKELI ONLARDAN VERGI ALMASINLAR,ÇOCUKLARINI ASKERE ALAMASINLAR.

Herkesin ailesinde mutlaka bir çok basörtülü insan vardir.hanginiz bunlardan Ülkeye karsi tehdit gördünüz ha.Bu gün savas çiksa eminim Onlar gene 50 kurusun üstündeki KARAFATMALAR gibi en önde ALLAH ALLAH diye kosacaklardir. Kamusal alan diyen zatlarda savasta Içki sisesinin arkasina saklanmaya kalkacaklardir.Bundan kimsenin kuskusu olmasin.

harikasin cafer abi.. smileys/smiley32.gif

CAFER52
15-09-2004, 09:38
http://img22.exs.cx/img22/9541/028_01.jpg

1921 - TBMM Baskani Mustafa Kemal, Dersim(Tunceli) Milletvekili Diyap Aga'yla

Kimse ATATÜRKÇÜLÜK ADINA SAHTEKARLIK YAPMASIN yUKARDAKI RESME BAKSIN MILLETVEKILINE BAKSIN KURTULUS SAVASINI KAZANANLARA BAKSIN DAHA BITMEDI ATATÜRKÜN KHANIMININ KAMUSAL ALAN DEVLET RESIMLERIDE GELECEK

CAFER52
15-09-2004, 09:47
http://img85.exs.cx/img85/2797/045_01.jpg

1923 - Adana'da karsilanisi

YUKARDAKI RESME ÖZELLIKLE KAMUSAL ALAN SAVUNUCUSU VE ATATÜRK ADINA BASÖRTÜSÜNE KARSI ÇIKANLAR IYI BAKSINLAR EGER ORDA DEVLETIN ILERI GELENLERI ADANAYA GIDIYOR YANLARINDA BIR TANE BASÖRTÜLÜ BAYAN VAR KIM DEVLET BASKANI T.C KURUCUSU ATATÜRKÜN ESI HANI DEVLET TÖRENLERI KAMUSAL ALAN YERLERI IDI BU GÜN ÇANKAYALARA O BASÖRTÜLÜLERI BIRAKIN NORMAL ZAMANI DÜGÜNLERDE BILE ALMAK ISTEMEYEN SAHTEKAR ATATÜRKÇÜLER,ATATÜRKÜN ANNESI VE HANIMI DEVLETIN KÖSKLERINDE OTURMADIMI ACABA,ACABA ATATÜRK ANNESI VE HANIMI AYRI GEZEGENDEMI YASIYORLARDI.

lÜTFEN herkes kendi sahsi görüsünü savunsun,yaptiklari yanlisliklari savunsun ama kimse yaptiklari yanlisliklara birilerini ortak etmeye kalkmasin,aslinda bu konuda konusmak ve tartismak istemezdim ama bazen baliyorumda yanlisi savunnalar analarimizin bacilarimizin eslerimizin Basörtülerine dil uzatacagiz diye birde kendilerine Suç ortagi aramaya kalkmazlarmi o zaman olmuyor iste.

Eger basörtüsüne düsmanlik yapilacaksa herkes kendi dünya görüsüne göre yapsin herkes bana göre desin.Yok kamusal alanmis,yok Atatürkçülükmüs.vs vs kimse Yalandan ATATÜRKÇÜLÜGE sahip çikmaya kakmasin.

CAFER52
15-09-2004, 09:50
http://img48.exs.cx/img48/7583/latifehanm.jpg

1923 - Mustafa Kemal Pasa esi Latife Hanim'la Mersin Millet Bahçesi'nde

CAFER52
15-09-2004, 10:01
http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/kultur_portal/galeri/a (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/kultur_portal/galeri/ataturk/ataturkresimleri/2/index.htm) taturk/ataturkresimleri/2/index.htm

http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/kultur_portal/galeri/a (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/kultur_portal/galeri/ataturk/ataturkresimleri/2/index.htm) taturk/ataturkresimleri/2/index.htm

Özelliklede bu asagidaki resim ve üzerindeki yazi anlamlidir.Cumhurbaskani Atatürk ve esi dikkatinize sunulur.

1928 gene basörtülü hanimlar ve egitim alani yukardaki resim.

Bu kadar resim herhalde yeter diyorum.

Basi açigi ile basi kapalisi ile Sakallisi sakalsizi ile herkes bu ülkenin vatandasidir.Hiç kimse sahtekarlik yaparak Atatürkçülük adina kimsenin Kiyafetine karisamaz,Hiç kimsede Din adina ortaya çikip kimselere laf söylemeye hakki yoktur.Gerçi bu ülkede insanlarimiz arasinda kesinlikle sorun yok.her evde basi açigi ile basi kapalisi mevcut iken sanki ülke insanlari arasinda sorun varmis gibi,habire Kriz çikarmaya çalisan ve bunuda Laiklik adina ATATÜRKÇÜLÜK adina yaptigini söyleyen sahtekarlara YUH OLSUN .

seyyahali
15-09-2004, 10:22
eger yazdigim yazilar bazi arkadaslarimi kirdiysa özür diliyorum gerçekten böyle bir konu hakkinda böyle bir tartisma oldugu için önce kendimi daha sonra TC sayin cumhurbaskanimiz sezer beye bir çift sözüm var anneniz öldükten bir hafta sonra oglunuzu evlendirdiniz. annenizi mezara koymadan dügüne kostunuz size soruyorum Türk kani tasiyorsaniz bizim orta asyadan gelen bir gelenegimiz var çadirdada yasasak simde gökdelenlerdede yasasak ölünün ardindan belli bir süre birakin dügün yapmayi evlerinde kendileri müzik adina hiç bir sey yapmazlardi. hatirlatayim dedim üzgünüm arkadaslar özür diliyorum bütün arkadaslarimdan

CAFER52
15-09-2004, 11:10
eger yazdigim yazilar bazi arkadaslarimi kirdiysa özür diliyorum gerçekten böyle bir konu hakkinda böyle bir tartisma oldugu için önce kendimi daha sonra TC sayin cumhurbaskanimiz sezer beye bir çift sözüm var anneniz öldükten bir hafta sonra oglunuzu evlendirdiniz. annenizi mezara koymadan dügüne kostunuz size soruyorum Türk kani tasiyorsaniz bizim orta asyadan gelen bir gelenegimiz var çadirdada yasasak simde gökdelenlerdede yasasak ölünün ardindan belli bir süre birakin dügün yapmayi evlerinde kendileri müzik adina hiç bir sey yapmazlardi. hatirlatayim dedim üzgünüm arkadaslar özür diliyorum bütün arkadaslarimdan

Benim babam Nenem rahmetli olunca 1 sene boyunca bize radyo açtirmamisti.

ts-saral-of
15-09-2004, 12:18

Benim babam Nenem rahmetli olunca 1 sene boyunca bize radyo açtirmamisti.

Bizim üst katta ki komsuda kanserden ölen bi kadin vardi ve TV de haberler hariç eglenceye yönelik seyler 40 gün boyunca yasaklanmisti

Emorfo
15-09-2004, 12:48
yerim kamusal alanini. mini etek serbest basörtü yasak böyle mantiga benn.

Salih61
15-09-2004, 14:27
Kardesler ben bu konuyu sadece sizin fikirlerinizi almak için açtim...Ama görüyorum ki her kafadan mantikli veya mantiksiz seyler çikiyor...Bu yüzden rahatsiz olan kardeslerimden çok özür dilerim....

Saygilarimla...

esra _B
15-09-2004, 17:26

ARKADASLARSIZLER HAKIKI INSANLARSINIZ BUNU BILMENIZI ISTEDIM smileys/smiley32.gif smileys/smiley20.gif

ts-saral-of
15-09-2004, 18:15

mini etek modernligin göstergesiya(!)

mini etekle girilmiyecekte neyla girilecek öyle düsünüyorlar

ama sonunda milletin sabri tasicakta bizim mi yoksa çoçuklarimizin mi o bellidegil

ts-saral-of
15-09-2004, 20:04
Cafer abi yazinin son paragrafi gerçekten bu isi en iyi sekilde özetliyor bunun üstüne yoruma gerek yok

Erhan|TS
15-09-2004, 21:16
Serbest Kürsü De Bu Kadar Serbest Olmamali.. Konu Kitlensin.. Burasi Trabzonspro Forumu Siyaset Yapiyoz.. Serbest Kürsününde bir Adabi var Bea..smileys/smiley4.gif

sheva
16-09-2004, 12:19
ya arkadaslar ya ben anlatamiyorum ya siz anlamiyorsunuz..BURASI BU TARTISMA IÇIN UYGUN DEGIL!!!Allah Allah..daha nasil açik söyleyebilirim ki..bas örtüsü yasagi yta da neyin kamusal olup olmadigi konusu hiçbir platformda çözülemeistir ki burada çözülsün..ayrica herkes ayni fikirde gördügüm kadariyla..daha neyi tartisiyoruz?? kim daha çok savunacak onun yarisini mi veriyoruz?? olay fethullah gülen ya da tayyip erdogana kadar gitmisken neden hala bu baslik açik?? ne biçim bir serbest kürsü mantigi bu??çok çok çokkkkk rica ediyorum kapatin bu basligi ya..

Emorfo
16-09-2004, 12:25
Allah Allah taktin sende bu basliga. Fikri olan yaziyor.

Seni neden bu kadar rahatsiz ediyor.

sheva
16-09-2004, 12:33
fikri olan yaziyormus..iyi o zaman bende ideal manti nasil yapilir diye bir baslik açicam..fikri olan yazsin serbest kürsü de..

FAruk
16-09-2004, 12:34
Serbest kürsüde tartisilmasi çok normal.

Emorfo
16-09-2004, 12:36
fikri olan yaziyormus..iyi o zaman bende ideal manti nasil yapilir diye bir baslik açicam..fikri olan yazsin serbest kürsü de..

yaz tabi bizde ögrenelim hatta sen yap biz yemeye gelelim :)

sheva
16-09-2004, 12:37
emorfo sende laz inadi var he..

Magnolia
16-09-2004, 13:20

yaz tabi bizde ögrenelim hatta sen yap biz yemeye gelelim :)

smileys/smiley36.gifFaruk, ugrasma bakayim arkadasimla...smileys/smiley36.gif

Emorfo
16-09-2004, 14:03
niye tursusunu mu kurcan..smileys/smiley11.gif

kamusal alana devam smileys/smiley1.gif

CAFER52
16-09-2004, 14:39

Sen GAYSERILIMISIN manti onlarin iside smileys/smiley36.gif

sheva
17-09-2004, 11:02
degilim kayserili de trabzonsporla alakasi olmayan bu kadar sey tartisiliyorsa manti da tartisilabilir diye düsündüm..

PsYcHo_LaZ61
17-09-2004, 11:46
HEEE SIMDI ANLADIM BU MANTI MUHABBETINI_?smileys/smiley36.gifsmileys/smiley36.gif

kuzey_lee
17-09-2004, 12:28
son olarak abd yaptigi açiklamayla basortusunun kamusal alan adi altinda yasaklanmasini kinamis..din ve vicdan ozgurlugune aykiri bir uygulama oldugunu belirtmis..

hadi hayirlisi..

bu arada mantiya da bayilirim

poetricus
02-07-2005, 15:29
[/QUOTE]

Sevgili Kardesim,

Saygilar

[/QUOTE]

Allah Allah bu delet kimin devleti ki halkin ekseriyetine ragmen kural koyabiliyor.

Niye her basörtüsü lafi geçtiginde milletinm aklina Merve, Müslüm vs geliyor.

Yasaklarla hangi ülke ilerlemis ki biz bir yere varalim?

Laiklik devletin dinsiz olusu yani bütün dinlere ayni mesafede olusu demektir. Bu halki dinsizmis gibi davranmasi anlamina mi geliyor?

Son söz: Yasaklamak yasaktir!

seyyahali
02-07-2005, 15:34
arkadaslar bu konuyu açan arkadasimi esefle kiniyorum niye diye sorarssaniz bu ülkede basörtüsünü isitip isitp önümüze koyanlar dis mihraklar oldugunu herkes biliyor yada birilerinin oyuncagi bu ise çözümün te nedeni kilikkifayet yönetmeligini yeniden düzenlemektir. devletin baskanina veya bir baska yöneticisinide örtülü bir esi var di diye elestirmekte yanlistir.

Salih61
02-07-2005, 15:53
arkadaslar bu konuyu açan arkadasimi esefle kiniyorum niye diye sorarssaniz bu ülkede basörtüsünü isitip isitp önümüze koyanlar dis mihraklar oldugunu herkes biliyor yada birilerinin oyuncagi bu ise çözümün te nedeni kilikkifayet yönetmeligini yeniden düzenlemektir. devletin baskanina veya bir baska yöneticisinide örtülü bir esi var di diye elestirmekte yanlistir. Ali sanirim...Benim ilk yazdigim yaziyi okumadim...Ya da bu topici takip etmedin...

andrei07
02-07-2005, 16:02
Bu topic siyasal bir topictir bence.Yasak oldugu söylendi hep.

Basörtüsü özgürlügü savunmamiz gereken bir özgürlüktür tüm özgürlükler gibi.Keske bu özgürlügü savunanlar tüm özgürlükler hakkinda ayni kararliligi ve inanci gösterebilselerdi.Çünkü ülkemizde tek özgürlük sorunu türban sorunu degil bence daha önde gelebilecek onlarca sorun varken bu konuyu bu kadar uzatmanin anlami yok..Bana dokunmayan yilan bin yasasin mantigi bize hiçbirsey kazandirmaz düsüncesindeyim...

tunganyan
02-07-2005, 16:25
basörtüye uzanan eller kirilsinnn...basörtüyü savunuyormus gibi yapip bu isi daha beter hale getiren zihniyet de yok olsun gitsinnn.....özgürlük demokrasi insan haklarii=isteyen basörtü takar,isteyen takmazz

Çagman
02-07-2005, 16:33
Demokrasi Yok..

Türkiye Yiyorsa Referandum yapsin Gerci Bizde oyLe birsey oLmaz Ama .......

Yapilsa Sonuc Gayet Acik.

Türban Serbest...smileys/smiley32.gif

LazAnisT
02-07-2005, 18:24
bence yazik..avrupada müslüman olmayanbir çok ülkede bilebasörtüsüyle okula gidilebiliyor.bizim ülkenin basbakani türbanini çikarmadigi için kizini yurt disina gönderiyor.ve biz müslüman bir ülkeyiz.

O_F_L_U_61
02-07-2005, 18:50
Tesettür takmak ayet ile farzdir !!!

ben ahmeti, mehmeti bilmem arkadas. bizim Peygamberimizin haniminin basi kapalimiydi, evet !!! iste bunu idrak edersek is tamam olacak...

okullara alinmayan binlerce genc insan var, hatda cogu coook basarili, okul birincileri, bunlar okullara alinmiyor, aslinda ülke olarak biz kayip ediyoruz-akilli insan herzaman faydalidir...suclari ne ???????? ALLAH akulluk ediyor!!! bu dünyada cekiyorlar ama ins. ahiretde yüzleri güler...

bu konu daha cooook uzar... smileys/smiley32.gif

TheRapZoNe
02-07-2005, 21:55
Türkiyede nedense son zamanlarda Islam düsmanligi almis basini gitmekte.Islam dinini yasayanlara 'dini sömürüyorlar' damgasi vuran ve Islam'la alakali hey seyi Laiklik maddesinin arkasina siginarak,Laikligi kendi nefretleri ugruna kullananlarin kol gezdigi bir dönemdeyiz.

Laiklik: din ve vicdan hürriyeti,din-devlet iliskilerinin birbirinden ayirilmasi

pekiislamda kadina emredilen basörtüsü, nasil din ve vicdan hürriyeti olan laiklige karsi oluyor ,kamusal alanda böyle bir yasakoluyor.bu konuna müslüman türk milleti olarak tepkimizi göstermiyoruz,uyuyoruz sonrada basörtüsü düsmanlari yüzünden hala çekiyoruz.

perfectstorm
02-07-2005, 23:55
basörtüsü yasagini savunanlarin tutunacagi hiç bir dal yok.sadece askeriyedeki ve onlarin himayesindeki adli mercilrdeki büyükbas zevatlardan bazilari, kimi sabetayci,kimi mason türkiye er geç bu saçmaliga son verecek .kanli mi olacak kansizmi onuda laik geçinen din düsmanlari düsünsün..!smileys/smiley2.gif

perfectstorm
02-07-2005, 23:57
göztepe minibüs yolundan her geçtigimde bi kenarda basörtüsünü takip çikaranlari görüyorum.siz bunlari görüpte utanmiyorsaniz bu ayip size yeter.!

tigin
03-07-2005, 10:41
Burada bulunus amacimiz Trabzonspordur.Türkiyenin sorunlarini tartismak degil.Konu siyasete girdigi için kapatilmistir.