Tam Versiyonu Görüntüle : Haftanın Konuğu | Gamze
Ömer SEVİNÇ
16-10-2009, 12:08
Arkadaşlar birbirimizi daha iyi tanımak, sıcak BMN ortamımızı daha da ısıtmak amacıyla değerli forum yöneticilerimizin de izniyle yeni bir uygulama başlatıyorum.
Her hafta bir üyemizi burada konuk ederek bir nevi röportaj gibi fazlaca özele inmeden ona onunla ilgili merak ettiklerimiz soracağız.
İlk konuğumuz bordo bereli Gamze kardeşimiz:)
Seçtiğimiz üyeyi fazla yıpratmamak için kişi başı 2, toplamda 50 soru sorma hakkı tanıyoruz. Buna dikkat ederseniz sevinirim. Geri bildirimlere göre bu rakamda artı veya eksi oynamalar olabilir.
İlk önce benim sorularım;)
Adın?
Yaşın?
Nerelisin?
Nerede oturuyorsun?
Okul-iş?
Okuyorsan bölümün?
Hobilerin?
Hayattaki en büyük hedefin?
En büyük takıntın nedir?
Yaptığın en büyük çılgınlık?
Neden Trabzonspor?
Neden BMN?
En sevdiğin futbolcu(Trabzonspor'da)?
En sevdiğin futbolcu(Dünyada)?
Yurtdışında desteklediğin takımlar?
En beğendiğin filmler?
En beğendiğin sanatçılar?
En sevdiğin renk?
Evet, Gamze'ye soruları alalım.
Kazım Uzunboy
16-10-2009, 12:10
Düşünce ve sonrasında da uygulama harika Ömer.
Aklıma gelince yazacağım sorularımı. :)
Selim Aydın
16-10-2009, 12:15
Güzel bir uygulama. Teşekkürler Ömer :)
Harun-61
16-10-2009, 12:16
Adın ney:
Nerelisin:
Yaşın kaç:
Okuyormusun:
Ne iş yapıyorsun:
Kaç kardeşsiniz:
En sevdiğin filim :
En sevdiğin dizi:
Evlimisin :
Mutlumusun:
Hayatından memnunmusun:
En aktif üye:
En yardımsever üye:
En ciddi üye:
En çok rastladığınız üye:
En çok tanışmak istediğiniz üye:
Konularını en çok beğendiğiniz üye:
En sevdiğiniz üye:
En fanatik üye:
En geveze üye:
En karizmatik üye:
En gıcık üye:
En kibar üye:
En komik üye:
En paylaşımcı üye:
En sevilen üye (forum genelinde):
En sevimli üye:
En sinirli üye:
En kültürlü üye:
En sabırlı üye:
En sakin üye:
En yakışıklı üye:
En iyi avatar:
En iyi imza:
En iyi nick:
En kankanız:
Kaç numara ayakkabı giyiyorsun :
Sence mutluluğun formülü nedir :
En sevdigin yemek:
Yemek seçer misin:
ilk banlamak istediğin kim:) :
BMN hakkında kısa bir söz :
Seni sen yapan duygu nedir:
Seni en çok güldüren kişi kim:
Asla unutmayacağın şey nedir:
Burcun ney :
Yankı olan bir yerde ne diye bağırırsın:
En çok hoşuna giden söz nedir:
Hiç dayak yedin mi:
Başbakan olsan ilk yapacagin yenilik ne olurdu:
En sevdigin erkek ismi :
En sevdigin kiz ismi :
Hangi konuda güçlüsün:
Hangi konuda zayifsin :
Kıskançmısın :
Seni üzen bi olay :
Hamam böcekleri terler mi:
En sevdiğin hayvan :
Sevdiğin bir müzik tarzı :
En sevdiğin şarkı:
Sevdiğin il:
Sevdiğin ülke :
Şu an ne teklif etseler vazgeçmessin :
Bize vereceğin bir kaç öğüt nasihat :
Daha soru sormamı istermisin:??
:):)
hatice_61
16-10-2009, 12:21
tebrik ediyorum harun abi :)
Ömer tebrikler kardeşim.. çok eğlenceli ve samimi bir bölüm olacağa benzer :)
sorularıma gelince
1) bu ülkede doğmasaydın eğer nerde doğmak isterdin?
2) neden?
Serdar Ersoy
16-10-2009, 12:26
Güzel konu teşekkürler bir sürü soru sorulmuş zaten :D
Kazım Uzunboy
16-10-2009, 12:28
Egemen soruların harika. :):):)
Faik Yılmaz
16-10-2009, 12:28
sorular incelenip bir standart olmalı... herkes ayrı sorulmalı..
en başında kendinizi kısaca tanıtırmısınız gibi bir bölüm olursada güzel olur aslında....
Süleyman
16-10-2009, 12:29
Seçtiğimiz üyeyi fazla yıpratmamak için kişi başı 2, toplamda 50 soru sorma hakkı tanıyoruz. Buna dikkat ederseniz sevinirim. Geri bildirimlere göre bu rakamda artı veya eksi oynamalar olabilir
Harun abi, limiti aşmışsın sanki. :)
----
1-) Hayatında örnek aldığın , "Keşke O'nun gibi olsam" dediğin insan kim?
2-) BMN yönetim kurulunda olmanın ne tür zorlukları var?
Harun-61
16-10-2009, 12:35
arkadaslar, ben örnek olarak yazdim yukardaki sorulari :)
Ömer SEVİNÇ
16-10-2009, 12:45
Faik abi soruları siz soracaksınız zaten:)
Dilediğin kadar incele Gamze'yi, kendi standartında istediğin 2 soruyu sor;)
Harun abi naptın sen. Soruları bitirmişsin yahu:D
2 soru lütfen herkesten;)
Faik Yılmaz
16-10-2009, 12:49
Faik abi soruları siz soracaksınız zaten:)
Dilediğin kadar incele Gamze'yi, kendi standartında istediğin 2 soruyu sor;)
Harun abi naptın sen. Soruları bitirmişsin yahu:D
2 soru lütfen herkesten;)
Anladım galiba....
Sizce şampiyonluğun anlamı nedir ?
En sevdiğin ve en sevmediğin özelliklerin nelerdir....?
Selim Aydın
16-10-2009, 12:58
Günde ortalama kaç kere keşke'yle başlayan hayaller kurarsın? :)
İkinci soruyu düşüneceğim, bulduğumda eklerim.
Kazım Uzunboy
16-10-2009, 13:02
Konuk olmak oldukça zor olsa gerek. Sorular geldikçe anlıyor insan. :)
Hocaların hakkında ne tür duygular besliyorsun :D?
Gamze bu başlıktan haberin var mı?
- Eğer hayatta bir şeyi değiştirme şansın olsaydı, neyi değiştirirdin?
Dip not; Bence herkesin tek bir soru sorma şansı olsun Ömer'im. ;)
Zaten 17-18 tane soru senin hazırladığın kısımda var. Herkes 2 soru sorsa, en az 20 kişi soru iletse 20x2=40, 40+17=57 ortalama zaten 57'yi veya daha fazla olur.
Bence herkes 1 soru sorsa tam kıvamında olur. :)
Ömer SEVİNÇ
16-10-2009, 13:27
ilhan Gamze'yi kobay olarak kullanıyorum:) Onun vereceği geri bildirime göre soru sayısının da içinde olduğu kurallarda bir takım değişiklikler olacak.
Ömer güzel düşünmüşsün, iyi etmişsin, şimdiden kolay gelsin.
:)
Adın ney:
ççççççççç
Giriş sorusunda yıkıldım yahu müthiş.
( Samimiyet budur :) )
Gamze'ye sorularım:
-Patlat bir şarkı desek ilk söyleyeceğin şarkı hangisi olur?
-Bayan olmanın zor olduğu bir ülkede gencecik yaşında Tsira olmak, aktif bir bayan taraftar olmak, ön saflarda yer almak neler kattı , neler aldı senden?
Recep Alkan
16-10-2009, 13:28
Ömer fikrin çok güzel, nacizane bir ekleme yapmak isterim.
Bunu Radyo Yanınında yapsak, hem radyomuz yeniden aktif hale gelir hemde üyelerimizin seslerini duymuş oluruz ne dersin ?
Sorum ise ;
Hayatında hiç neden Trabzonspor diye kendi kendine sordu mu ?
3 5 sayfa olduktan sonra görürse eğer geri bildirim diye bir şey olmayabilir ömer :):)
acele haber verelim de baksın şuraya :D
Gamze'nin haberi var bu olaydan.
ilhan sana da sıra gelecek çok azaayip sorularım var ççç
Kubilay Şahin
16-10-2009, 13:38
Çok Güzel Düşünce Ömer Yüreğine Sağlık..
Evet Soru :
- Bir Dizi veya Filmde Oynama Şansın Olsa Hangi Dizi veya Filmde Oynardın..?
ilhan sana da sıra gelecek çok azaayip sorularım var ççç
Sorulara sansür uygulama gücüm var.:cool:
Recep Alkan
16-10-2009, 13:46
Bunun olmaması için kesinlikle canlı yayın talep ediyorum :)
Ümit Tekşan
16-10-2009, 13:47
Uygulama güzel , güzel bir sohbet ortamı olacağından eminim. Teşekkürler..
Soru : Trabzonspor'un şampiyon olduğu yıl ( Allah bize o günleri nasip etsin ) ilk yapacağın , yada yapacakların neler olacaktır
Teşekkürler..
Ömer SEVİNÇ
16-10-2009, 13:50
Recep abi dediğin mümkün ve gayet de güzel olur. Bu başlıktan bağımsız olarak yapabiliriz bence. Ama önce şu yayınların bir şekilde başlaması lazım:)))
Herkes başlığa konuk olmayı ister. Ama aynı herkes radyoda konuk olmayı istemez. Radyoda konuk olmak isteyenler olursa onlar için pekala programlar hazırlanabilir. Ama başlık ve yayının tadı aynı olmaz. Her ikisinin tadı farklı olur.
Ömer zaten bu başlığı ileride salarsa 1 ay ceza yicek. Sözleşmede böyle bir madde var. :D
faik celikoflu
16-10-2009, 13:55
güzel bir başlık, çok orjinal bir düşünce...
Ömer SEVİNÇ
16-10-2009, 14:00
Ömer zaten bu başlığı ileride salarsa 1 ay ceza yicek. Sözleşmede böyle bir madde var. :D
1 ay sorun değil baba. Alışığım ben:))
Külünkoğlu
16-10-2009, 14:05
1 ay sorun değil baba. Alışığım ben:))
Neyi ima ediyorsun Ömer ? :cool:
Recep Alkan
16-10-2009, 14:06
Bizler her fırsatta bir aile olduğumuzdan bahsederiz, aile içinde utanmak konuşmak istememekte neymiş. Bence Herkes radyoya konuk olmak ister, ama şöyle de bir uygulama yapılabilir, bu sayfada konuşulacak kişi ile daha önce irtibata geçilip Radyo işi sorulup onayı alınır, kabul edenler Radyo ile bu güzel fikri gerçekleştirir, olur da istemeyen olursa onlarda bu başlıktan bu güzel düşünceyi hayata geçirir.
Zaten tahminlerimde ki azılı isimler asla yayın işine hayır demez.
Bu şekilde hem yayın hemde başlık tadı alınmış olur. Ama konuşmak isteyecek veya bu potansiyeli olanları konuşturalım derim ben.
Hem biraz daha sıkıştırma ve zamana yayma ihtimalimiz ve şansımız da olur.
Ama nihayi karar fikir babasınındır sonuçta.
Düşüncen iyi ama ben bizzat böyle durumlarda "Radyoda yapamam" diyen yakın arkadaşlarımı biliyorum. Zorla mı yaptıracaktım ya da yaptıracağız? Yapmadığı için bu aileden değil mi? Tabii ki hayır.
En uzun süreli ve en istikrarlı şekilde yayın yapan 2-3 kişiden birisiyim. Ben de bunu düşündüm. Uygulamada sıkıntılar oldu. Hatta bunu yapanlar, yapmaya çalışanlar da oldu.
Bu başlık ise tam tersi, herkesi tanımak için elverişli. Bugün göremeyen, yarın görücek. Ama yayını o an dinleyemeyen banttan dinleyince aynı tadı almayacak.
Radyo programını gayet iyi bir şekilde kullanabiliyorsun. İstediğin her türlü desteği ve reklamı yapmaya hazırım. En kısa zamanda yayınlarını bekliyoruz. :)
Külünkoğlu
16-10-2009, 14:12
Bence güzel fikir üyelerimizden konuklar almak. Tanıyalım arkadaşlarımızı değil mi ?
benim sesim bettir :) haburası iyi.. ilhanın test yayınlarına da o yüzden çıkmadıydım :)
Recep Alkan
16-10-2009, 14:16
Düşüncen iyi ama ben bizzat böyle durumlarda "Radyoda yapamam" diyen yakın arkadaşlarımı biliyorum. Zorla mı yaptıracaktım ya da yaptıracağız? Yapmadığı için bu aileden değil mi? Tabii ki hayır.
En uzun süreli ve en istikrarlı şekilde yayın yapan 2-3 kişiden birisiyim. Ben de bunu düşündüm. Uygulamada sıkıntılar oldu. Hatta bunu yapanlar, yapmaya çalışanlar da oldu.
Bu başlık ise tam tersi, herkesi tanımak için elverişli. Bugün göremeyen, yarın görücek. Ama yayını o an dinleyemeyen banttan dinleyince aynı tadı almayacak.
Radyo programını gayet iyi bir şekilde kullanabiliyorsun. İstediğin her türlü desteği ve reklamı yapmaya hazırım. En kısa zamanda yayınlarını bekliyoruz. :)
Kardeşim; zaten yazımı biraz dikkatli okursan isim konusunda karar verilirken o kişiye radyo mu başlık mı diye sorulur, eğer kişi radyo derse radyo olur, yok ben başlık derim derse o zaman başlıkta o kişiyi sonuna kadar tartışırız dedim kardeşim. Yani tabi ki kişileri aileden dışlamıyoruz.
İlhan bu önyargıyı bir at uşağum üzerinden :)
İlhan sesli olarak o yayını dinleyen herkes yazılıdan çok daha fazla zevk alır kardeşim emin ol. Çünkü kaybettiğin hiçbir şey yok, nefes alış verişi bile kaydoluyor ;)
Radyo konusunda zaten hepinizden başından beri en büyük desteği aldım, o yüzden bunu biliyorum ve bu konuda da rahatım. Tekrar teşekkürler.
Ömer SEVİNÇ
16-10-2009, 14:17
Recep abi ben diyorum ki bu başlıktan bağımsız olarak yapabiliriz senin dediğin gibi radyoya konuk alma işini. ilhan'ın dediği gibi bu şekilde tadı farklı, radyoda tadı farklı olur yani. Neden ikisi birlikte olmasın?
@Metin abi
Derler ki bir yerden sonra acımaz daha fazla abi:))
Mesela ben de radyo programı yapan biriyim. İlk konuğum her halükarda Egemen olur. Ama ben Egemen'e sormam hangisi diye.
Eğer radyo konusunda bu denli ciddiysen abi, bu konudan bağımsız olarak o konuya yönlenebilirsin. Ben yönetici olarak gerekli desteği vereceğimi, her reklam işini yapacağımı söylüyorum. Ama radyo programı için kişinin kendini ayarlayamama durumu bile bu başlığın ki bir değil. :) Anlatmak istediğim bu.
Recep Alkan
16-10-2009, 14:21
ilk yazdığım gibi fikir çok güzel, benim ki nacizane bir katkı idi. Yazdığım gibi son nihai kara işin isim babasınındır.
Ben yazarak çok fazla birşey anlaşılacağını düşünmediğim için elimizdeki o imkanı değerlendirmek istedim.
Ama dediğim gibi birde bunun tadını alalım bakalım :)
ne demek sormam la.. hane demokrasi :):) ahahah başlık çığırından çıkmaya başladı.. bence meydanı ömere bırakıp radyo başlığında tartışalım bunu ;)
Ömer SEVİNÇ
16-10-2009, 14:23
Bunu konuşmanın yeri burası değil ama bence. Başlığın düzenini bozmayalım daha fazla.
Faik Yılmaz
16-10-2009, 14:25
Madem başlığı ömer açmış.. sorulardan beğendiği 50 tanesini seçsin sunsun bizlere....
BAHADIR33
16-10-2009, 14:27
Benim de bir sorum olacak;
turşunun iyisi sirkeyle mi yapılır limonla mı? :)
adem6167
16-10-2009, 14:39
Benim de bir sorum olacak;
turşunun iyisi sirkeyle mi yapılır limonla mı? :)
bu global bir soru, fazla özele inmeden kişisel sorular olmalı,
Hüseyin Kurt
16-10-2009, 14:40
.....................
zafer6161
16-10-2009, 14:49
gamze senin için daha önce fb li olduğun söyleniyordu doğrumu bu,eğer doğruysa neden ilk bizi değilde fb yi tutuyodun:rolleyes:
Faik Yılmaz
16-10-2009, 14:51
gamze senin için daha önce fb li olduğun söyleniyordu doğrumu bu,eğer doğruysa neden ilk bizi değilde fb yi tutuyodun:rolleyes:
Zafo senin için hala öyle diyorlar biz bi şey diyormuyuz.....
BAHADIR33
16-10-2009, 14:52
bu global bir soru, fazla özele inmeden kişisel sorular olmalı,
Özel soru mu? tamam o zaman şöyle sorayım.
Gamze senin için limonlu turşu mu yoksa sirkeli turşu mu daha özel?
Harun-61
16-10-2009, 15:18
Gamze kardes ortalik'da yok, geldiginda sok olacak bu kesin :)
Çok güzel bir fikir, tebrik ediyorum :)) İlk konuk da çok isabet olmuş :) Heyecanla beklemedeyim :)
Sorular radyoda mi sorulacak. Ne kadar güzel:)
Ama büyük ihtimalle uykusuz halimle ben yalnis anladim.
Benim Sorum:
Issiz bir adaya düssen yanina alacagin 61 sey.
Fikir cok iyi, bulan arkadası tebrik ederim...
Sorum ise su, Bu futbol askı nerden geliyor? Hayatında futbol oynadın mı?
Miraç Atalay Çiftçi
16-10-2009, 17:11
* Fırsat alanların olarak neler görüyorsun?
Hasan ZAİMOĞLU
16-10-2009, 17:18
Benim Sorum:
çok değil mi ççç ama manalı ççç
Ahmet Kuru
16-10-2009, 17:26
Çok güzel bir düşünce...
Tebrikler Ömer...
Bende şimdi bir soru daha sorup Gamze'nin yükünü arttırmayayım...
Hele bi geridekileri bi cevaplasın:)
ÖmerFarukYılmaz
16-10-2009, 17:32
Bu işte kimse elime su dökemez dediğin bir iş varmı? :)
Adaş fikrin mükemmel..Devamını getirirsin inş. derslerden vakit buldukça:)
çok değil mi ççç ama manalı ççç
Herkesin iki soru hakki varmis, ben bir tane sorduguma dua etsin :D
Bilal ÇOBAN
16-10-2009, 18:03
benim sorum şu;
bu kadar delinin içinde ne işin var ?
Sorular radyoda mi sorulacak. Ne kadar güzel:)
Ama büyük ihtimalle uykusuz halimle ben yalnis anladim.
Benim Sorum:
Sorular radyoda sorulmayacak.
Oy nenem.
Haberim vardı tabii ki ( bu sabah haberim oldu :D ) ama tam da siteye pek giremediğim günlere denk gelmesi enteresan tabii :)
Ömer'e düşüncesi ve kobay olarak beni seçtiği için teşekkür ederim. =)
İlk sayfanın sorularını yanıtlamayla başlıyorum. Diğer sayfaları okuyamadım, yavaş yavaş.
Vira bismillah.
Ömer'e cevabımdır:
Adın? - Gamze =)
Yaşın? - 29 Ekim'de 21 inşallah.
Nerelisin? - Trabzon Maçka
Nerede oturuyorsun? - İstanbul Gaziosmanpaşa
Okul-iş? - Okul - İstanbul Üni.
Okuyorsan bölümün? - İngilizce Mütercim Tercümanlık 4. Sınıf
Hobilerin? - Trabzonspor =), bağlama, okumak yazmak dinlemek görmek duymak, ne bileyim. :)
Hayattaki en büyük hedefin? - Sanırım bunun yanıtını henüz bilmiyorum. Yakın zamandaki büyük hedefim okulumu sorunsuz bitirmek.
En büyük takıntın nedir? - Tüketmek. Takıntı denir mi bilmem. Ama çok sevsem de okuduğum kitabı tüketmek, önümde bir bardakl, şişe her ne var ise bir an önce tüketmek, dinlediğim şarkıyı, yediğim yemeği, günlerimi, ömrümü tüketmek. :) Ciddi ciddi. Psikolojik bir açııklaması vardır bunun muhakkak bilemiyorum. Ama çabuçak tüketmek bir takıntım sayılabilir.
Yaptığın en büyük çılgınlık? - Çok çılgın sayılmam. En büyük çılgınlığım TS sayılabilir.=)
Neden Trabzonspor? - Muhakkak ki ilk aşamada memleketim yüzünden, sonra babam sayesnde. ve algılarım açıldıktan sonra da bencilce bir şekilde farklı olduğumu hissettiğim için.
Neden BMN? - Bana taraftarlığı öğrettiği için.
En sevdiğin futbolcu(Trabzonspor'da)? - Hali hazırda oynayanlardan Egemen.
En sevdiğin futbolcu(Dünyada)? - Thiery Henry sanırım. ( hep sevdim, çok sevdim. :))
Yurtdışında desteklediğin takımlar? - Aston Villa :rolleyes: Rengine kurban :D
En beğendiğin filmler? - Canım Kardeşim en beğendiğim film sanırsam. Beğeni listemse uzar.
En beğendiğin sanatçılar? - Rojin :D Şaka şaka :))) Erkan Oğur diyebilirim rahatlıkla.
En sevdiğin renk? - Bordo mavi dünya fani :)) Siyahı çok severim,.
Başlık güzel ama yadırgadığım şeyler var ..
Neyse..
Oktay AKKUŞ
16-10-2009, 19:33
Soru kalmamış :)
Converse mi , Adidas mı ? :D))
Neden?
sorularıma gelince
1) bu ülkede doğmasaydın eğer nerde doğmak isterdin?
2) neden?
İlginç bir soru. Üzerine düşündüğümü söyleyemem.
Ama sanırım ülkeme benzer bir yerde dünyaya gelmek isterdim yine. İtalya bunun başında.
Sebebi benzerlikler. Ve dilleri çok hoş geliyor kulağa. ondan sanırsam=)
Soru için teşekkür ederim kuzen =)
1-) Hayatında örnek aldığın , "Keşke O'nun gibi olsam" dediğin insan kim?
2-) BMN yönetim kurulunda olmanın ne tür zorlukları var?
1) Örnek aldığım ve her yönüyle onun gibi olsam dediğim kişi babamdır.
2) Forum yönetiminde olmanın ne gibi zorlukları var sorusunun yanıtıyla örtüşüyor. :) Hata yapma lüksün az, yaptığında vicdani yükün çok daha fazla, temsil ettiğin şeyler çok önemli, yetersiz kaldığında yaşadığın huzursuzluk büyük... diye gider... zor ama gurur verici bir görev.
Teşekkürler sorular için antagonist. =)
Sizce şampiyonluğun anlamı nedir ?
En sevdiğin ve en sevmediğin özelliklerin nelerdir....?
Şampiyonluğu elde ettiğimde anlamsızlaşacak gibi geliyor. Sanırım şampiyonluğun anlamı onu elde edememekte...
En sevdiğim özelliğim vicdanlılığım, en sevmediğim özelliğim vicdanlılığım. Sanırım..
Bana huzur da huzursuzluk da veren bu. Çok ince düşünmek insanı aklında edebilir. Başkaları, özellikle sevdiklerinin mutsuzluğunda br şeyler yapamıyor, onları bütün bunların geçeceğine inandıramıyor olmak düşüncesi, içten içe yapılan hesaplar, kurulan empatiler kocaman bir mutsuzluk olarak geri dönebiliyor. Açıklamakta yetersiz kalıyorum. Ama vicdan, zor bişi. :)
Teşekkür ederim sorular için abi.
Günde ortalama kaç kere keşke'yle başlayan hayaller kurarsın?
.
Keşke derse gelmeseydim, keşe biraz daha uyusaydım, keşke şunu almasaydım beş kuruşum kalmadı gibi günlük kaygılara dair keşkeleri saymazsak ciddi hususlarda günde değil baya geniş zamanlarda çok nadiren keşke derim, çok şükür ki öyle derim. =)) Gerçi du bakiim, soruda hayaller demiş. Başka yanıt lazım buna yahu, pardon =))
Ara ara geleceğe dair keşke şöyle olsalarım vardır canım :rolleyes:
Sağolasın Miles. =)
Hocaların hakkında ne tür duygular besliyorsun?
Hangileri hocam? :D Sizi muaf tutmalı mıyımm? =))
Lise sonda edebiyat hocam beni pek sever, ne desem kaldırırdı. Bir gün sınıfa espriyle karışık "sizi hiç sevmiyorum" dedi. "sevgiler karşılıklıdır hocam" dedim ben de. Başını salladı. Güldük. =) Sevgi de duygudur ve duygular hep karşılıklıdır hocam ayna misali =) Doğru mu derim? =)
Teşekkür ederim.
Gamze bu başlıktan haberin var mı?
:D Sabah saat 10 buçuktan beri evet =)))
- Eğer hayatta bir şeyi değiştirme şansın olsaydı, neyi değiştirirdin?
Seninle tanışmamayı deneyebilirdim. :D
Kendimle ilgili bir şey ise bu okul tercihimi değiştirirdim. Hayata dair ise dünya barışı getirirdim demicimm :)) Trabzonspor forumundayız, oğa göre bir yanıt da verelim. TS için ve aslında kendim için de 96 mayıs 5'i değiştirmeyi isterdim.
Gamze'ye sorularım:
-Patlat bir şarkı desek ilk söyleyeceğin şarkı hangisi olur?
-Bayan olmanın zor olduğu bir ülkede gencecik yaşında Tsira olmak, aktif bir bayan taraftar olmak, ön saflarda yer almak neler kattı , neler aldı senden?
- ben seni sevduğumi da dünyalara bildurdum...
- Görmemeyi, duymamayı öğrendim tribünlerde. Aslında zaman zaman oraların bayanlar için çok da doğru yerler olamayacağını düşündüm, sonra vazgeçtim bu düşünceden. Sokakta, hayatta Trabzonsporlu Tsira olmak ise öncelikle "farkedilir" olmamı sağladı çoğumuz gibi. bununla birlikte "açık hedef" de oldum elbette, herkes gibi. :) Bir bayan olarak futbolu bir bayan gibi temsil etmenin hazzını duymaktayım. Forma giydiğim zaman onu erkek gibi değil kendim gibi taşımayı seviyorum. Erkek gibi değil, kendim gibi bir taraftar olabildim, mutluyum. Ne diyim Şükranım? Getirisi de götürüsü de güzel TSira olmanın. =)
Sağolasın.
Hayatında hiç neden Trabzonspor diye kendi kendine sordu mu ?
Sordum. Çok sordum. "Allah kahretsin neden Trabzonspor" da dedim çok acı çekerken. "Neden Trabzonsporluyuz acaba?" da dedim olumlu anlamda. Sordum ama epey. Yanıtlarımınsa çoğu tatmin edicitydi. :)
Eyvallah alkan61 =)
Evet Soru :
- Bir Dizi veya Filmde Oynama Şansın Olsa Hangi Dizi veya Filmde Oynardın..?
Çok enteresan bir soru. Yanıtsız kaldım. Hmms...
Lost'taki Ben olmak isteyebilirdim :D
Adil ÖZGÜR
16-10-2009, 19:38
Sorular:
1) Hamsi mi? Kuymak mı?
2) Yayla mı? Deniz mi?
3) Trabzon mu? İstanbul mu?
4) Lig Şampiyonluğumu? UEFA Şampiyonluğumu?
5) Bilişim yayıncılıkta BMN nin yeri nerededir?
6) Efsane Futbolcularından her yönüyle örnek göstereceklerimizin ilk (10) kişisi kimlerdir.
Gamzeyi fazla yormayayım. İyi akşamlar Gamze.
Selami Gürpınar
16-10-2009, 19:47
Uykuyu ne kadar çok seviyorsun. :D
Soru : Trabzonspor'un şampiyon olduğu yıl ( Allah bize o günleri nasip etsin ) ilk yapacağın , yada yapacakların neler olacaktır
Çocukluktan beri babamla sohbetimiz şuydu:
- Baba şampiyon olursak çıkarız di mi Taksim'e?
- Ooo çıkarızz tabii kızım, sabaha kadar uyutmayız milleti.
- Baba bayrak da yaptırır mıyız?
- Yaptırıcaz oğlum zaten. Bal ailesi Şampiyon Trabzonsporumuzu tebrik eder diye. Asacağız bizim caddeye.
- Baba ne ağlarız di mi?
- Niye ağlayalım kızım.
- Bilmem, ben ağlarım :))
Şimdi büyüdük.
Ve sanırım ben sadece ağlarım artık =))
Sağolasın soru için.
gamze senin için daha önce fb li olduğun söyleniyordu doğrumu bu,eğer doğruysa neden ilk bizi değilde fb yi tutuyodun:
Öyle bişi mi varmışş?
Doğru olduğunu varsayarsak muhtemelen Fb'yi Trabzonum daha iyi tokatlasın diye kollarından tutuyorumdur :))
Özel soru mu? tamam o zaman şöyle sorayım.
Gamze senin için limonlu turşu mu yoksa sirkeli turşu mu daha özel?
Sirkeli turşu hep daha özeldir :)))
Ciddi ciddi 61 şey mi?
61 tane şey alırdım. :D Ne bileyim =)))
Sorum ise su, Bu futbol askı nerden geliyor? Hayatında futbol oynadın mı?
Futbol oynadım. Hatta sol ayağım hayli iyiydi bir zamanlar, :)) büyüdükçe çekildik sokaklardan elbette ve ne yazık. Dokuz aylığı severdim. :)))
Futbol aşkı Trabzonspordan geliyor.
Trabzonlu olmasaydım, babam fanatik Trabzonsporlu olmasaydı, Trabzonspor böyle olmasaydı ben futbolu sevmezdim. Adımın Gamze olduğu kadar eminim.
Erkekler önce futbolu sonra takımlarını severler. Bense önce Trabzonsporu sonra futbolu sevdm.
* Fırsat alanların olarak neler görüyorsun?
Meslek anlamında sorduğunu tahmin ediyorum.
Tercümanlık öğrencisiyim, dile dair her şeyle doğrudan ilişkiliyim. Edebiyat, eğitim, kültür, basın, ticaret... Tecrihim: her daim edebiyat.
Bu işte kimse elime su dökemez dediğin bir iş varmı?
Elime su dökülebilecek ama benim de su dökenlerden sayılabileceğim çeşitli şeyler var elbette. :))
En kötü huyum sorulduğunda eksişk yanıt verdim sanırım. Meraksızlık ve biraz da azim eksikliği sevmedğim huylarımdan. Bu ikisi olmadı mı, tek bir alana odaklanmak, uzmanlaşmak imkansız oluyor. Her çiçekten bal almaya kalkıyorsun ve hiçbir alanda tam anlamıyla yetkin olamiyorsun. Her şeyden biraz biraz bilmek, tanımak da yetersiz kalıyor. Keşke çeşitli şeyler var demek yerine evet şu konuda kimse elime su dökemez diyebileceğim bir şey olsaydı. Galiba benden iyisi olamayacağını düşündüğüm bir şey yok.
bu kadar delinin içinde ne işin var ?
Estağfurullah. :)
Soru kalmamış :)
Converse mi , Adidas mı ? :D))
Neden?
Öhö öhö, reklam, telif falan filan :))
Sorular:
1) Hamsi mi? Kuymak mı?
2) Yayla mı? Deniz mi?
3) Trabzon mu? İstanbul mu?
4) Lig Şampiyonluğumu? UEFA Şampiyonluğumu?
5) Bilişim yayıncılıkta BMN nin yeri nerededir?
6) Efsane Futbolcularından her yönüyle örnek göstereceklerimizin ilk (10) kişisi kimlerdir.
Gamzeyi fazla yormayayım. İyi akşamlar Gamze.
Hamsi.
Yayla.
Fırsat şehri İstanbul, huzur şehri Trabzon. Huzuru arayana kadar İstanbul.
Lig şampiyonluğu.
Kendi alanında zirvede.
On kişi sayamam sanırım ama birkaç kişi sayabilirim: Hayata karşı olan duruşuyla İsmail Gökçek, tavrı ve edasıyla Ünal Karaman, Tolunay Kafkas.
Uykuyu ne kadar çok seviyorsun. :D
Çook.:D
Maalesef çok severim. :))
Yoruldum ula :D
Bu başlığı misafirlere kapatsak mı, bütün bilgiler ortada sanki.:)
horon mu,kolbastı mı?
kıymalı mı,peynirli mi?
Mustafa K. Demirbaş
16-10-2009, 20:16
Kurtlar vadisi mi? Ezel mi?
tribün mü? lig tv mi?
Ben de bir tane soru sorayım o zaman,
Yönetici ve çevrimiçi olduğun hâlde, neden Ana Sayfa ile ilgili olan eleştirime cevap vermiyosun ? :U
Bkz. http://forum.bordomavi.net/showpost.php?p=2707105&postcount=492 (http://forum.bordomavi.net/showpost.php?p=2707105&postcount=492)
Şimdiden teşekkürler. :)
horon mu,kolbastı mı?
kıymalı mı,peynirli mi?
Horon (:))
Peynirli.
Kurtlar vadisi mi? Ezel mi?
tribün mü? lig tv mi?
Artık Ezel.
Tribün. :)
Ben de bir tane soru sorayım o zaman,
Yönetici ve çevrimiçi olduğun hâlde, neden Ana Sayfa ile ilgili olan eleştirime cevap vermiyosun ? :U
Bkz. http://forum.bordomavi.net/showpost.php?p=2707105&postcount=492 (http://forum.bordomavi.net/showpost.php?p=2707105&postcount=492)
Şimdiden teşekkürler. :)
3 Şair,
3 Devlet adamı
3 Romancı
3 film...
mehmets61
16-10-2009, 20:37
hayatınızda dönüm noktası olarak gördügünüz bir an,bir kişi vs. var mı?
Gamze kimdir sorusuna 2-3 ses kaydım var :)
İlgillilere duyurulur :D
edit....
Ola ben radyo yayını tarzında bir soru cevap olacak zannetmiştim :) Meğer konsept farklıymış..
Verdiğim rahatsızlıktasn dolayı özür dilerim :)
Birde sorum var..
Herkes yalan söylüyorsa en dürüstümüz "ben yalancıyım" diyenler mi ? Dürüst olduğunu söyleyenlerden mi korkmalıyız yoksa yalancı olduğunu söyleyenlerden mi ?
3 Şair,
3 Devlet adamı
3 Romancı
3 film...
-Orhan Veli, Ümit Yaşar Oğuzcan, Cemal Süreya
-Apolitik bir gence sorulmuş bu soruya vereceğim Mustafa Kemal dışındaki yanıtlar beni de yanıltacaktır.
- İki kategoride yanıtlamak isterim: Türk ve dünya.
Türk romancıları söylemem gerekirse : çocukluğumun ve ilk gençliğimin tadına doyulmaz trajedilerinin babası Reşat Nuri :))) Zülfü Livaneli ve Tarık Buğra.
Dünyadan : Cengiz Aytmatov, Gogol, Paulo Coelho
-Canım Kardeşim, Esaretin Bedeli, Oz Büyücüsü ( çok severdim napayım, unutamam
:))
Soruların hakkını veremediğimi hissederim böyle zaanlarda :)
hayatınızda dönüm noktası olarak gördügünüz bir an,bir kişi vs. var mı?
Evet, hayatımı etkileyen biri var.
Yıllar önce Zonguldak sahilinde, hayatımı kurtulmasını sağlayan garip tesadüflerlr (tesadüf değil tevafuk demeli belki ) tanıştığım İpek adındaki kız.
Şu anda ne yapmaktadır bilmiyorum. Onun için sık sık dua ederim.
Birde sorum var..
Herkes yalan söylüyorsa en dürüstümüz "ben yalancıyım" diyenler mi ? Dürüst olduğunu söyleyenlerden mi korkmalıyız yoksa yalancı olduğunu söyleyenlerden mi ?
Bence çok da düşünmemeliyiz bu konu üzerinde.
Vereceğim yanıtın doğruluğunu nerden bileceğiz mesela?
;)
mehmets61
16-10-2009, 21:13
teşekkürler cevap için...bi sınır yoksa soru sorabilirim:)
Tutunamayanlar ne oldu Gamze ? :)
mehmets61
16-10-2009, 21:44
maça gidiyor musun galatasaray maçı ne olur skor tahminin var mı:)
TURKUAZ-61
16-10-2009, 22:46
Çok paran var;
Dünyada hangi ülkeleri gezmek, görmek istersin, Neden?
Murat Dinç
16-10-2009, 22:50
Gerçekten çok güzel düşünülmüş bir başlık.
ÖmerFarukYılmaz
16-10-2009, 22:52
Birincisi stad kapıları açıldığı gibi,kapıdan yanındakileri unutarak kaçmada üstüne yoktur,atlama hemen,unuttumda sanma gelen gs maçıyla beraber:D
Ayrıca tercümanlığı severekmi yapıyorsun?
Ey gidi Gamzecan:)
Harun-61
16-10-2009, 23:24
benim sorulari cevaplamamis :(
Tutunamayanlar ne oldu Gamze ? :)
En çok eserini okuduğum yazarları söyledim özellikle Semih. Bir iki eseriyle çarpıldıklarım da var elbet Oğuz Atay gibi ama saydığım isimlerin ( Reşat Nuri, Livaneli, Tarık Buğra, Gogol, Aytmatov, Coelho ) okumadığım çok az kitabı kalmıştır. Değerlendirmemi buna göre yaptım. :)
maça gidiyor musun galatasaray maçı ne olur skor tahminin var mı:)
Hayır gitmiyorum. 2-1 alırız demek istiyorum. ;)
Çok paran var;
Dünyada hangi ülkeleri gezmek, görmek istersin, Neden?
Önce kendi ülkemi, arkasından Avrupa'yı gezmek isterim. Özel bir nedeni yok. O kadar para varsa, zevk için geziyorumdur zati. :)
Birincisi stad kapıları açıldığı gibi,kapıdan yanındakileri unutarak kaçmada üstüne yoktur,atlama hemen,unuttumda sanma gelen gs maçıyla beraber:D
Ayrıca tercümanlığı severekmi yapıyorsun?
Tercümanlığı severek yapıyorum evet.
benim sorulari cevaplamamis :(
Abi herkes iki soru sorabiliyor diye yanıtlamadım onları. Sonradan örnek olarak yazdım ben demişsin bir de, o nedenle. İstersen seç ikisini, yanıtlayayım. ;)
Dursun Kaplan
17-10-2009, 11:04
Benim sorum yok Gamze. Zaten soruların cevaplarına bakınca yeterince tanıdım. :p Kolay gelsin. :)
Benim var :)
Tercümanlik meslegini eline aldiginda meslegini burada (yurtdisi) yapmayi düsünür müsün yoksa vatanimdan ayrilamam diyenlerden misin?
3-4 aylik yaz okullarini duymussundur, öyle bir sey icin iki yil sonra benimle Ingiltere'ye gitmeyi düsünebilir misin? :D
Murat Dinç
17-10-2009, 11:25
Gamze ilerde başka hangi dilleri öğrenmek istersin.
Benim var :)
Tercümanlik meslegini eline aldiginda meslegini burada (yurtdisi) yapmayi düsünür müsün yoksa vatanimdan ayrilamam diyenlerden misin?
3-4 aylik yaz okullarini duymussundur, öyle bir sey icin iki yil sonra benimle Ingiltere'ye gitmeyi düsünebilir misin? :D
Mesleğimi oralarda yapmam çok kolay olmayacaktır. Neticede bizim için esas olan başka dillerden Türkçe'ye çeviriler yapmak, esas becerimiz bu. En fazla gittiğim ülkenin dilini daha iyi kavrayabilmek için 3-5 aylık seyahatlar düşünebilirim, düşünüyorum da mezuniyet sonrası. Almanya ilk gideceğim yer inşallah, Almanca'yı toparlamak lazım. :) İngiltere ise sonraki aşama olabilir, iki sene sonra kim bilir. :))
Gamze ilerde başka hangi dilleri öğrenmek istersin.
Hali hazırda İngilizcem var, Almanca ile cebelleşiyorum. En çok öğrenmek istediğim dil İspanyolca. Sanırım bu senin de ilgi alanına giriyor Murat. :)
İspanyolca dışında İtalyanca ve Yunanca da ilgimi çeken dillerden.
Seviyorum seni Gamze kız :) Aklıma gelirse bir şey,soracağım.. :)
Kazım Uzunboy
17-10-2009, 11:57
Haftanın konuğunu radyo ile ağırlayacağız sanmıştım. :)
Murat Dinç
17-10-2009, 12:04
Mesleğimi oralarda yapmam çok kolay olmayacaktır. Neticede bizim için esas olan başka dillerden Türkçe'ye çeviriler yapmak, esas becerimiz bu. En fazla gittiğim ülkenin dilini daha iyi kavrayabilmek için 3-5 aylık seyahatlar düşünebilirim, düşünüyorum da mezuniyet sonrası. Almanya ilk gideceğim yer inşallah, Almanca'yı toparlamak lazım. :) İngiltere ise sonraki aşama olabilir, iki sene sonra kim bilir. :))
Hali hazırda İngilizcem var, Almanca ile cebelleşiyorum. En çok öğrenmek istediğim dil İspanyolca. Sanırım bu senin de ilgi alanına giriyor Murat. :)
İspanyolca dışında İtalyanca ve Yunanca da ilgimi çeken dillerden.
evet öyle sayılır 3. sınıf olduk.:):)
BAHADIR33
17-10-2009, 12:13
profesyonel bir soru sorayım...
wass'up ne demek?nasıl yanıt verilir?bu soruyu cümle içinde kullanabilir misin? :)
profesyonel bir soru sorayım...
wass'up ne demek?nasıl yanıt verilir?bu soruyu cümle içinde kullanabilir misin? :)
Ciddi olarak yanıt vermeli miyim? :)))
Çevirisi:
Naber la? :D
Yanıtı duruma göre değişir, merhaba anlamındadır bazen, bazen soru. Bizdeki naberin karşılığı sayılır aslında. Tam olarak nasıl olduğunu öğrenmek için değil, sohbeti başlatmak için yahut gördüğün biriyle selamlaşmak için kullandığın öylesine bir kelime öbekciği :))
Çoğunu Gamze yazmadan biliyordum bu soruların (hemen hemen)... :D
Cv'ye de yaz bunları sen... ;)
BAHADIR33
17-10-2009, 12:28
Naber la? :D
:D tam karşılığını bulmuşsun :alkış:
Çoğunu Gamze yazmadan biliyordum bu soruların (hemen hemen)... :D
Cv'ye de yaz bunları sen... ;)
Başüstüne asker. :))
:Bayrağımız:
Begümüm, beklerim sorunu.. :)
Selim Aydın
17-10-2009, 12:37
Almanya'ya geldiğine Mayls'ın haberi olacak mı, yoksa bu seyehat gizli mi olacak :D
Kaçak yollarla geleceğim, kimsenin haberi olmayacak. :cool:
Muhakkak haberiniz olacaktır sayın Mayls. :))
Süleyman Özcan
17-10-2009, 12:47
Soru ; Sana şöyle bir şans verseler ve deseler ki bir takım kuracaksın ve bu ömür boyu sakatlanmadan, yorulmadan, yaşlanmadan Trabzonspor'da oynayacak. Nasıl bir takım kurardın? Yedeklerle birlikte bir 18 kurarsan sevinirim. :)
Hatırlatma ; Geçmişte takımımızda yer alan veya almayan, şu anda kulübümüzde oynayan veya oynamayan, Dünya futbolunda yer edinmiş ve edinmeye devam eden yabancılar dahil olmak üzere.
Bir Hatırlatma Daha ; 6+2 yabancı kuralını göz önüne alarak. :)
KralMemocan
20-10-2009, 04:26
Kendimi bir an senin yerine koydum ve ba$imin agirdigini hissettim :)
Macka'li oldugunu yazmi$sin...peki hangi köyünden? :) (Belkim Temelli'dir :) )
Sadece okuyorum...
Çokta farklı hissediyorum...
Kardeşimi tanıdıkça daha çok seviyorum...
Esaretin bedeli deme yahu...
40 kere seyretmişimdir herhalde...
TAHSİN 61
20-10-2009, 10:55
Başlık son zamanlarda gördüğüm en eylenceli başlık....
Trabzonspor hiç şampiyon olamıcak bunu sana garanti etseler yinede takımını tutarmıydın diye bir soru sorcağmı sanıyosan yanılıyorsun :) :)
Radyoda neden Yavuz Tonyalı Çalmıyorsun ?
Trabzon'lu olmasaydın nereli olmak isterdin ?
seni Trabzonspor sevdasından vazgeçirecek bir sebep söyle.:)
Gökçebey
20-10-2009, 11:37
1) Hemşerim Maçka'nın neresindensin? :D
2) İsmini kendin seçebilseydin, başka bir isim seçer miydin?
3) Tarihin bir çağında yaşama tercihin olabilseydi, hangi zaman dilimini tercih ederdin?
Soru ; Sana şöyle bir şans verseler ve deseler ki bir takım kuracaksın ve bu ömür boyu sakatlanmadan, yorulmadan, yaşlanmadan Trabzonspor'da oynayacak. Nasıl bir takım kurardın? Yedeklerle birlikte bir 18 kurarsan sevinirim.
Hatırlatma ; Geçmişte takımımızda yer alan veya almayan, şu anda kulübümüzde oynayan veya oynamayan, Dünya futbolunda yer edinmiş ve edinmeye devam eden yabancılar dahil olmak üzere.
Bir Hatırlatma Daha ; 6+2 yabancı kuralını göz önüne alarak.
Zor soru. Bilahare yanıtlayacağım. :)
Kendimi bir an senin yerine koydum ve ba$imin agirdigini hissettim
Macka'li oldugunu yazmi$sin...peki hangi köyünden? :) (Belkim Temelli'dir)
Kapıköylüyüm.
Sadece okuyorum...
Çokta farklı hissediyorum...
Kardeşimi tanıdıkça daha çok seviyorum...
Esaretin bedeli deme yahu...
40 kere seyretmişimdir herhalde...
:) Sağolasın abim.
Başlık son zamanlarda gördüğüm en eylenceli başlık....
Trabzonspor hiç şampiyon olamıcak bunu sana garanti etseler yinede takımını tutarmıydın diye bir soru sorcağmı sanıyosan yanılıyorsun :)
Radyoda neden Yavuz Tonyalı Çalmıyorsun ?
Trabzon'lu olmasaydın nereli olmak isterdin ?
Biraz inattan çalmıyorum Yavuz Tonyalı. Yoksa hasmım değildir, çalarım ne olacak ? :))
Trabzonlu olmasaydım Gaziantepli olmak isteyebilirdim. Garip gelmesin. :)
Çok asil bir şehir. tarihiyle, kültürüyle...
seni Trabzonspor sevdasından vazgeçirecek bir sebep söyle.
Ölüm.
1) Hemşerim Maçka'nın neresindensin? :D
2) İsmini kendin seçebilseydin, başka bir isim seçer miydin?
3) Tarihin bir çağında yaşama tercihin olabilseydi, hangi zaman dilimini tercih ederdin?
Abi Kapıköylüyüm.
Zeynep ismini seçerdim. Ama çift isim olurdu. Zeynep'in yanına eklerdim bişi daha. :)
Taş devri desem? :)) Olmaz da.. :) 1900ün başlarında yaşamak, Kurtuluş mücadelesinde yer almak isterdim.
hesap ettim 20 sene sonra konuk olarak sıra bana geliyor..
Ömer SEVİNÇ
20-10-2009, 17:21
Konukları elimden geldiğince siteye az çok emek vermiş, tanınan arkadaşlarımız arasından rastgele seçmeye çalışacağım. Kendilerinin burada olmayı kabul etmesi de önemli tabi. Yine de kimi seçsem başkaları açıkta kalacaktır mutlaka. O konuda biraz duyarlılık ve anlayış bekliyorum sizlerden:)
Bir de bundan sonraki haftalarda Faik abinin önerdiği gibi önce siz üyelerimizden soruları alıp sonra o soruları kendimce derleyip, toparlayıp bir bütün şeklinde konuğumuza soracağım bir sistem düşünüyorum. Bilmem siz ne dersiniz?
Ahmet Başkaya
20-10-2009, 17:47
Konukları elimden geldiğince siteye az çok emek vermiş, tanınan arkadaşlarımız arasından rastgele seçmeye çalışacağım. Kendilerinin burada olmayı kabul etmesi de önemli tabi. Yine de kimi seçsem başkaları açıkta kalacaktır mutlaka. O konuda biraz duyarlılık ve anlayış bekliyorum sizlerden:)
Bir de bundan sonraki haftalarda Faik abinin önerdiği gibi önce siz üyelerimizden soruları alıp sonra o soruları kendimce derleyip, toparlayıp bir bütün şeklinde konuğumuza soracağım bir sistem düşünüyorum. Bilmem siz ne dersiniz?
Bu şekilde daha çok zahmete girmiş olacaksın eğer kaldırabileceğini düşünüyorsan bizim için sorun olamaz olmamalı....
Bu şekilde cevaplayacak kişi içinde daha iyi olur...
Sadece tanınan kişilerden seçmen bana göre tam olarak doğru değil onun yerine o hafta daha aktif olan bir üyeden seçmen daha doğru olur sanırım ... Tanınan üyeyi zaten daha çok tanıyoruz ... Ama bir Erdal Abiyi .. Bir Chovy Hocamı (Adını bilmiyorum kusura bakmasın) , bir Ömer Hocamı , Bir Ahmet Abiyi ,Metin Abiyi burda soru bombardımanına tutmak isteriz tabiki...
Fakat daha az tanınan kişileri de buralarda görmek isteriz..;) ...
Sende kendini hazır hissettiğinde söyle senin soruları ben derleyim ;)..
Konuk alımınca öncelik yöneticilere değil de üyelere verirlirse daha iyi olur diye düşünüyorum.
Ahmet Başkaya
20-10-2009, 17:49
Konuk alımınca öncelik yöneticilere değil de üyelere verirlirse daha iyi olur diye düşünüyorum.
Kesinlikle katılıyorum ....
Güzel düşünmüşsün Ömer.
Ganita kategorisi ziyaretçilere açık bir bölüm. Soru soracak arkadaşlar fazla özelleri irdelemezlerse güzel olur. Mesela isim, soy isim her türlü bilgi dökülüyor. Bence bunlara gerek yok. Mesela kime ne benim açık adresimden ya da özel bilgilerimden?
Soru soran herkes bir gün konuk olabilir. Kendi özel bilgilerini veremeyecek olanlar, özel soruları çok fazla sormamalı diye düşünüyorum.
Sonuçta hep bir aile gibiyiz. Birbirimizin bir çok yönünü biliyoruz. Ama buraları ziyaretçilerde okuyabiliyor. Bu konuda herkesi hassas olmaya davet ediyorum.
Bir de istediğin konuğu kendi kafana göre seçmeye devam et bence. Kimseden isim ve fikir almaman tavsiyemdir o konuda.
Sonuçta bu zahmetli bir iş ve gönüllü olarak yapıyorsun.
Ömer bu konuyu ilk açtığında bence ilk yöneticilerden başla demiştim. Burada en çok mesai harcayan ve gününü BMN'de huzuru sağlamayı sadece gönüllü olarak hedef olarak bilmiş insanların önce yakınen tanınması gerekiyor.
Yöneticilerin bilinmedik bir çok yönü var. Yöneticiler her daim konularda üyelerle ikili sohbet halinde olamıyorlar. Daha sonra "yöneticiler kendilerini bir şey sanıyor, takılmıyorlar" vs. saçma fikirler ortaya çıkıyor.
Bizim için sıkıntı yok. Biz burada bir çok kişiyi teker teker analiz etmekle vakit geçirdiğimiz için, kimlerin nasıl olduklarını az çok biliyoruz artık.
---
Ama madem yöneticiler ile arada böyle bir tabu oluşması sıkıntı yaratmıyor. Hiçbir yöneticiye gerek yok. Ömer seçtiği üyelerle devam etsin.
Ondan sonra çıkıp kimse hiçbir yöneticinin arkasından atıp tutmasın "kendilerini bir şey sanıyorlar" diye. ;)
Ahmet Başkaya
20-10-2009, 17:56
Güzel düşünmüşsün Ömer.
Ganita kategorisi ziyaretçilere açık bir bölüm. Soru soracak arkadaşlar fazla özelleri irdelemezlerse güzel olur. Mesela isim, soy isim her türlü bilgi dökülüyor. Bence bunlara gerek yok. Mesela kime ne benim açık adresimden ya da özel bilgilerimden?
Soru soran herkes bir gün konuk olabilir. Kendi özel bilgilerini veremeyecek olanlar, özel soruları çok fazla sormamalı diye düşünüyorum.
Sonuçta hep bir aile gibiyiz. Birbirimizin bir çok yönünü biliyoruz. Ama buraları ziyaretçilerde okuyabiliyor. Bu konuda herkesi hassas olmaya davet ediyorum.
Bir de istediğin konuğu kendi kafana göre seçmeye devam et bence. Kimseden isim ve fikir almaman tavsiyemdir o konuda.
Sonuçta bu zahmetli bir iş ve gönüllü olarak yapıyorsun.
Harfiyen katılıyorum :) ....
Ömer bu konuyu ilk açtığında bence ilk yöneticilerden başla demiştim. Burada en çok mesai harcayan ve gününü BMN'de huzuru sağlamayı sadece gönüllü olarak hedef olarak bilmiş insanların önce yakınen tanınması gerekiyor.
Yöneticilerin bilinmedik bir çok yönü var. Yöneticiler her daim konularda üyelerle ikili sohbet halinde olamıyorlar. Daha sonra "yöneticiler kendilerini bir şey sanıyor, takılmıyorlar" vs. saçma fikirler ortaya çıkıyor.
Bizim için sıkıntı yok. Biz burada bir çok kişiyi teker teker analiz etmekle vakit geçirdiğimiz için, kimlerin nasıl olduklarını az çok biliyoruz artık.
---
Ama madem yöneticiler ile arada böyle bir tabu oluşması sıkıntı yaratmıyor. Hiçbir yöneticiye gerek yok. Ömer seçtiği üyelerle devam etsin.
Ondan sonra çıkıp kimse hiçbir yöneticinin arkasından atıp tutmasın "kendilerini bir şey sanıyorlar" diye. ;)
Herkez bilir gerek forumlarda gerek chat ortamlarında her zaman yöneticiler için kendini birşey sanıyorlar denir.Bu artık ''halk ağzı'' yada ''forum ağzı'' olmuştur.
Bunun dışında ''bence'' BMN'nin daim üyeleri yöneticilerin az çok karakter ve kişiliklerin bilmektedir.
Fakat benm BMN daim üyelerin karakter ve kişiliklerinin bilmiyorum.-z-
Tabi ki bu bir bakış açısıdır fakat benim düşüncem bu yöndedir.
Yukarıda dediğim gibi "kendilerini bir şey sanıyorlar" lafı eğer yöneticiyseniz takılmamanız gerekmektedir.-ki öyle oluyordur.-
Ömer SEVİNÇ
20-10-2009, 18:27
Ahmet bahsettiğin isimleri konuk etmeyi ben de çok istiyorum. Bu benden çok onların kararı ama. Hepsine teklif sunacağım tabi ki. Kabul edecekler mi göreceğiz. Sistemi tam oturtmadan ağır konuk almak istemiyorum ayrıca;)
Ben öncelikle yöneticileri ağarlamayı daha uygun görüyorum. Sitenin en çok bilinen isimleri, en çok emek harcayanları onlar ve dolayısıyla ilk önce onlar geliyor. Sistemi bir hafta yönetici, bir hafta normal üye olarak düşündüm. Bakalım artık.
ilhan teknik olarak sadece bu başlığı misafirlere kapatma şeklinde bir olanak var mı?
Ömer SEVİNÇ
20-10-2009, 18:28
Herkez bilir gerek forumlarda gerek chat ortamlarında her zaman yöneticiler için kendini birşey sanıyorlar denir.Bu artık ''halk ağzı'' yada ''forum ağzı'' olmuştur.
Bunun dışında ''bence'' BMN'nin daim üyeleri yöneticilerin az çok karakter ve kişiliklerin bilmektedir.
Fakat benm BMN daim üyelerin karakter ve kişiliklerinin bilmiyorum.
Yukarıda dediğim gibi "kendilerini bir şey sanıyorlar" lafı eğer yöneticiyseniz takılmamanız gerekmektedir.-ki öyle oluyordur.-
Serdar zaten çok fazla yöneticimiz yok ama çok fazla zamanımız var. Ömrümüz vefa ederse her üye bir gün bu başlığa gelir inşallah.
Serdar zaten çok fazla yöneticimiz yok ama çok fazla zamanımız var. Ömrümüz vefa ederse her üye bir gün bu başlığa gelir inşallah.
BMN'im her daim üyesi birer yönetici veya yönetici adayıdır.
Bu benim şahsi görüşüm.
Bu yüzden BMN Yöneticileri ağırlamak istiyorsanız ağırlayabilirsiniz .
Benim adıma sorun yok,sadece kendi fikrimi söyledim.
Ömer SEVİNÇ
20-10-2009, 18:34
Zaten fikirlerimizi sunuyoruz be Serdar. Forumun amacı bu.
Bir kere başlığı açmama onlar izin verdi. Vefa borcum var onlara :)))))
Fakat benm BMN daim üyelerin karakter ve kişiliklerinin bilmiyorum.-z-
Bence sen benden başka 1-2 muhabbetin olmayan yöneticilerden kimseyi tanımıyorsun. Sadece sen değil, bir çok kişi tanımıyor.
Şöyle bir çözüm var. Haftanın konuğu eğer bir yönetici olursa soru sormaz geçer gidersiniz. Düşüncelerinizin çözümleri aslında kurduğunuz cümlelerde var.
Devam edin tabu oluşturmaya. :)
ilhan teknik olarak sadece bu başlığı misafirlere kapatma şeklinde bir olanak var mı?
Maalesef teknik olarak mümkün değil.
Bence sen benden başka 1-2 muhabbetin olmayan yöneticilerden kimseyi tanımıyorsun. Sadece sen değil, bir çok kişi tanımıyor.
Şöyle bir çözüm var. Haftanın konuğu eğer bir yönetici olursa soru sormaz geçer gidersiniz. Düşüncelerinizin çözümleri aslında kurduğunuz cümlelerde var.
Devam edin tabu oluşturmaya. :)
İlhan,
BMN yönetim içersinde olduğun için bu şekilde cümle kurman gayet normaldir.
Bu yüzden seni yargılamıyorum.
Fakat ben BMN yönetiminden biri değilim,bunun dışında herhangi bir ''senin için'' BMN üyesi'de olmamalıyım.-değilim-
Neyse daha sonra aramızda hallederiz bu konuyu.
Artik basligi temizleyin de sorularimiza devam edelim :)
seyyah61
20-10-2009, 20:38
Madem mütercim tercümanlik okuyorsun, benim de ömrümün 1 senesini verdigim bu konuda bir kac soru sorayim.
1- Japonca, Cince ve Korece hakkinda ne düsünüyorsun?
2- Dil ile ilgilenen kisiler bazi dillere asik olurlar, senin de asik oldugun bir dil var mi?
Sistemle ve yapılan yorumlarla ilgili görüşlerimi konukluğum bittikten sonra yazarım ben de.
Böylesi daha doğru olacak sanırım.
Ama söylemeden de edemeyeceğim şimdilik: hali hazırda nezaket gösterilerek bir yönetici olarak konuk edilmişken burada "yöneticiler seçilmesin" muhabbetinin dönmesini çok da şık bulmadım.
Madem mütercim tercümanlik okuyorsun, benim de ömrümün 1 senesini verdigim bu konuda bir kac soru sorayim.
1- Japonca, Cince ve Korece hakkinda ne düsünüyorsun?
2- Dil ile ilgilenen kisiler bazi dillere asik olurlar, senin de asik oldugun bir dil var mi?
Japonca okuyan bir arkadaşım var. Burs kazanarak Japonya'ya gitti bu ayın başında. Çılgınlık derecesinde seviyor. Oldukça zor diller bunlar tabii. Japonca'da örneğin iki ayrı alfabe var. Bunun dışında Kanji denilen ve kelimeleri karşılayan alfabe de cabası. Resim resmen. Ve bunların hepsini ezberlemek zorundasınız. Japonca'nın bir avantajı cümle kurarken öğe sıralamasının Türkçe'yle yakın oluşu. Öyle biliyorum yani. Çince ve Korece hakkında çok bilgim yok fakat onların da öğrenilmesi güç diller olduğunu biliyoruz.
İş olanaklarına gelirsek: Japonca ile Türkiye'de iş bulmak çok kolay değil. Bu dilleri öğreneyim gerisi kolay mantığı maalesef işlemiyor. Her zamanki gibi etkin, yetkin ve biraz da arkanızın sağlam olması lazım. Memlekette iş bulmak öyle kolay değil. Mezun olduğnuzda kimse eleman diye üzerinize atlamıyor ne yazık. :)
Dil ile ilgileniyorm evet, ama bildiğim yabancı dil sayısı iki. İngilizce, Almanca. İkisine de ne aşığım ne hayran. :) Hatta çok sevdiğimi de söyleyemem. Türkçe dışındaki dilleri kullanmaktan çok hoşlanmıyorum; okurken, yazarken, konuşurken..
Uzaktan uzaktan takip ettiğim İtalyanca ve Yunanca ise "davulun sesi uzaktan hoş gelir" anlayışından mıdır nedir, sevdiğim iki dil. İlerde öğrenmek isterim. Ama öğrenmeye başlayınca sevgm devam edecek midir bilemem.:)
Teşekkürler sorular için.
Japonca okuyan bir arkadaşım var. Burs kazanarak Japonya'ya gitti bu ayın başında. Çılgınlık derecesinde seviyor. Oldukça zor diller bunlar tabii. Japonca'da örneğin iki ayrı alfabe var. Bunun dışında Kanji denilen ve kelimeleri karşılayan alfabe de cabası. Resim resmen. Ve bunların hepsini ezberlemek zorundasınız. Japonca'nın bir avantajı cümle kurarken öğe sıralamasının Türkçe'yle yakın oluşu. Öyle biliyorum yani. Çince ve Korece hakkında çok bilgim yok fakat onların da öğrenilmesi güç diller olduğunu biliyoruz.
Bunun hakkında bir bilgi vereyim;
Türkçe ve Japonca, aynı dil ailesinin (Ural-Altay) aynı kolundan (Altay) olduğu için ses düzeni, şekil, yapı, söz dizimi vs. açısından birbirine yakın dillerdir.
Korece de öyle.
Çinceyi bu dil ailesinden ayırıyoruz. Çinçe, Çin-Tibet Dil Ailesi'ne mensuptur. :)
Cafer KILIÇSOY
20-10-2009, 22:59
Merhaba Kardeşim;
1) Düzen bu kadar çarpıkken, değirmenin çarkları acımasızca döndüğü halde bu camianın en azından kısa vadede şampiyonluk yaşayabileceğini düşünüyormusun?
2) Eğer Trabzonsporu değilde başka bir takımı tutsaydın duruşunu ve hayata bakışını da göze alarak ''Ya ben Trabzonsporlu olmalıydım'' dermiydin?
3) Seviyoruz seni:)
Mehmet Fırat
21-10-2009, 10:00
Okuduğun bölümün artı ve eksi yönlerini söyleyebilir misin? Kardeşim de dil okuyor da.. :D
Merhaba Kardeşim;
1) Düzen bu kadar çarpıkken, değirmenin çarkları acımasızca döndüğü halde bu camianın en azından kısa vadede şampiyonluk yaşayabileceğini düşünüyormusun?
2) Eğer Trabzonsporu değilde başka bir takımı tutsaydın duruşunu ve hayata bakışını da göze alarak ''Ya ben Trabzonsporlu olmalıydım'' dermiydin?
3) Seviyoruz seni:)
1- Hayır. Trabzonspor'un kısa ve orta vadede şampiyon olabileceğini düşünmüyorum.
2- Yukarda bir soruda şöyle demiştim : Eğer Trabzonsporlu olmasydım ben futbolu sevmez,takip etmezdim. Böyle bir durumda başka takımı tutuyor olsaydım, heralde ilgilenmedğimden Trabzonsporu da tanıyamazdım... Ha, ola ki bir şekilde öğrenseydim, görseydim bu güzel ortamları, insanları o zaman diyebilirdim ben Trabzonsporlu olmalıydım diye.. Kim bilur? :)
2- Ben de sizi seviyorum abicim. :)
Okuduğun bölümün artı ve eksi yönlerini söyleyebilir misin? Kardeşim de dil okuyor da.. :D
Bizim bölümde tabir yerindeyse her şeyi devletten beklemeyeceksin. :)
Lise zihniyetiyle yürümüyor yani.
En azınmdan benim okulumda her şey çok gevşek. Tamamen senin inisiyatifine bırakılmış durumda dilin, gelişimin, her şey. Okuldan beklenti içine girilmemeli yani.
Tuhaf tuhaf kuramları öğrenmek dışında pratik yapma imkanın çok düşük okulda.
Aslında keyifli bir bölüm. Genel anlamda rahat. İpler senin elinde olduğu için belki. Okuyacaksın, dinleyeceksin, uğraşacaksın dille. Her şeyi okuyacaksın. İngilizce-Türkçe fark etmez. Gazete, reklam, roman, şiir, şarkı sözü. :))
Okumayı ve dili seven insan başarılı olur.
İş olanağı desen; iyidir. Fena değil.
Ama tek bir dil yetmiyor artık. Dilci adam İngilizceyle yetinirse hata eder.
Bakıyorsun, eğitim dili İngilizce olan bölümlerde okuyor insanlar. Hem kendi mesleği var, hem dili.
Bizim neyimiz var? Dilimiz.
Tamam, tercümanlık için meslek ve dil diyebiliriz fakat yabancı dilde sadece tercümanlık bölümü yok.
İngiliz dili edebiyatı da okuyan var, Amerikan kültürü vs. de.
Tek dil yetmezzzz. :)
İyi çalışsın kardeşin. Müt-ter bölümünü tavsiye ederim. Fakat başka bir üni.de.
İstanbul üni.yi seçmesini istemem doğrusu. :)
Zaten İngilizce Öğretmenliği ve Mütercim Tercümanlık dil bölümünün en çok puan isteyen iki bölümü. Aklında öğretmenlik varsa ciddi ciddi, hiç kendini kasıp müt ter yazmasın. Sonradan formasyon alırım vs. diye düşünmesin. Öğretmenlik okusun 4 sene yata yata, paşa pşa da çalışsın sonra. :)
Saygılar. )
En sevdiğin dizi:
En aktif üye:
En yardımsever üye:
En ciddi üye:
En çok rastladığınız üye:
En çok tanışmak istediğiniz üye:
Konularını en çok beğendiğiniz üye:
En sevdiğiniz üye:
En fanatik üye:
En geveze üye:
En karizmatik üye:
En gıcık üye:
En kibar üye:
En komik üye:
En paylaşımcı üye:
En sevilen üye (forum genelinde):
En sevimli üye:
En sinirli üye:
En kültürlü üye:
En sabırlı üye:
En sakin üye:
En yakışıklı üye:
En iyi avatar:
En iyi imza:
En iyi nick:
ilk banlamak istediğin kim:) :
BMN hakkında kısa bir söz :
Hiç dayak yedin mi:
Bize vereceğin bir kaç öğüt nasihat :
Ben bu cevapları çok merak ediyorum :)
O sorulara cevp vermem doğru olmaz bence.
Forum ödüllerinde gizli gizli yanıt verdiğimiz sorular bunlar. :)
Mehmet Fırat
23-10-2009, 16:27
Bizim bölümde tabir yerindeyse her şeyi devletten beklemeyeceksin. :)
Lise zihniyetiyle yürümüyor yani.
En azınmdan benim okulumda her şey çok gevşek. Tamamen senin inisiyatifine bırakılmış durumda dilin, gelişimin, her şey. Okuldan beklenti içine girilmemeli yani.
Tuhaf tuhaf kuramları öğrenmek dışında pratik yapma imkanın çok düşük okulda.
Aslında keyifli bir bölüm. Genel anlamda rahat. İpler senin elinde olduğu için belki. Okuyacaksın, dinleyeceksin, uğraşacaksın dille. Her şeyi okuyacaksın. İngilizce-Türkçe fark etmez. Gazete, reklam, roman, şiir, şarkı sözü. :))
Okumayı ve dili seven insan başarılı olur.
İş olanağı desen; iyidir. Fena değil.
Ama tek bir dil yetmiyor artık. Dilci adam İngilizceyle yetinirse hata eder.
Bakıyorsun, eğitim dili İngilizce olan bölümlerde okuyor insanlar. Hem kendi mesleği var, hem dili.
Bizim neyimiz var? Dilimiz.
Tamam, tercümanlık için meslek ve dil diyebiliriz fakat yabancı dilde sadece tercümanlık bölümü yok.
İngiliz dili edebiyatı da okuyan var, Amerikan kültürü vs. de.
Tek dil yetmezzzz. :)
İyi çalışsın kardeşin. Müt-ter bölümünü tavsiye ederim. Fakat başka bir üni.de.
İstanbul üni.yi seçmesini istemem doğrusu. :)
Zaten İngilizce Öğretmenliği ve Mütercim Tercümanlık dil bölümünün en çok puan isteyen iki bölümü. Aklında öğretmenlik varsa ciddi ciddi, hiç kendini kasıp müt ter yazmasın. Sonradan formasyon alırım vs. diye düşünmesin. Öğretmenlik okusun 4 sene yata yata, paşa pşa da çalışsın sonra. :)
Saygılar. )
Kardeşim teşekkür eder. :)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.