PDA

Tam Versiyonu Görüntüle : Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün Türkiye Araştırması!

irfanb
03-09-2009, 20:02
03 Eylül 2009 / 10:17

Türk gençliği "dünyanın en çok içki ve sigara içenleri" sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), gençliğin içinde bulunduğu durum nedeniyle Türkiye'yi uyardı.

CNN TÜRK'ten Metin Güneş'in haberine göre Çocuk denebilecek yaştaki gençlerin içki ve sigara içmelerinin yanı sıra rastgele cinsel ilişkide bulunmaları ve yaşamdan fazla bir şey beklememeleri, Türkiye'yi Batı dünyasının "kötü anne-babalar ülkesi" haline getirdi.

Sanayileşmiş 30 ülkeyi kapsayan geniş çaplı araştırmada, Türk gençliği sağlık, ekonomik refah, yaşam tarzları ve okul standartları açısından dünyanın en kötü durumdaki genç nüfusu oldu.

Alkol ve sigarada yaş sınırı yok
Türkiye'de alkol almaya yaşı tutmayan ama buna karşın içerek sarhoş olan gençlerin sayısının diğer ülkelere kıyasla daha yüksek olduğu belirlendi.

Türkiye 18 yaş altı hamilelikte de araştırma kapsamındaki ülkeler arasında en yüksek orana sahip ülke oldu.
İçki ve sigara ile 18 yaş altı hamilelik oranlarının dikkate alındığı "riskli davranış" sınıflamasında Türkiye, Meksika'nın ardından dünyanın en kötü durumdaki ikinci ülkesi oldu.

Yapılan tüm eğitim seferberliklerine karşın Türkiye çocukların eğitimi konusunda da dünyanın en kötü durumdaki ülkesi oldu.

5 çocuktan birinin ailesi fakir
Lüksemburg'da çocuk başına ortalama gelir Türkiye'dekinin 7 katı olurken, Türkiye'de her 5 çocuktan 1'inin ailesinin fakir olduğu belirlendi.
Türkiye'de fakir çocuk sayısının Danimarka'dan 9 kat daha fazla olduğu da araştırmada vurgulanan noktalar arasında.

Okula gönderilmeyen çocuklar ve bebek ölümleri sıralamasında da Türkiye en kötü ülke oldu. Türkiye'de yaşları 15 ile 19 arasında değişen kızların yarısının ne bir okula ne de herhangi bir mesleki eğitim kursuna gittikleri belirlendi. Bu oran Türkiye'yi 30 ülke arasında en kötü durumdaki ülke yaptı.

Okullarda çocuklara karşı diğer çocuklar tarafından zorbalık ve fiziksel şiddet uygulanmasının da en çok Türkiye'de yapıldığı, buna karşın okulu en çok seven çocukların Türk çocukları olduğu belirlendi.

haber61.net

Adem SÖYLEMEZ
03-09-2009, 20:41
Rezillik...

hedekorkut
03-09-2009, 20:43
Türk gençliği "dünyanın en çok içki ve sigara içenleri" sıralamasında ikinci sırada yer aldı.

Sanayileşmiş 30 ülkeyi kapsayan geniş çaplı araştırmada....

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :D üzmeyin kendinizi türkiye de gelişecek bir gün.. bizim elimizde

Muhammed
03-09-2009, 20:46
Alkollu içecekleri içmek hava atma konusu iken hiç şaşırtıcı değil bence.

Bera Algün
03-09-2009, 21:00
bizim 7 katımız kişi başı geliri olan lüksemburgu yazıp dururlar onları dünyada geçen yok çok uç bir örnek, tam anlamıyla çarpıtma yani klasik Türk gazeteciliği...

hedekorkut
03-09-2009, 21:05
bizim 7 katımız kişi başı geliri olan lüksemburgu yazıp dururlar onları dünyada geçen yok çok uç bir örnek, tam anlamıyla çarpıtma yani klasik Türk gazeteciliği...

Tamamen katılıyorum...

"Türkiye'de fakir çocuk sayısının Danimarka'dan 9 kat daha fazla olduğu da araştırmada vurgulanan noktalar arasında. "

Türkiyedeki çocuk sayısı da Danimarkadakinin 9 katıdır zaten !

Yavuz Hasan
03-09-2009, 21:11
alkol almanın çağdaşlık sayıldığı biyerde geride bile kalmışız birinci sıraya oynamamız lazım

Mira_61
03-09-2009, 21:29
Hızla yozlaşıyoruz.Ve işin kötü tarafı bunu marifet sayıyoruz.Çağdaşız canım çağdaşız.(!)

Emirhan Makul
03-09-2009, 21:34
Sigara tamamda içkide nasıl 2. sırayı aldık ben inanmıyorum ne yani ingilizleri fransızları italyanları hollandalıları geçtik yani öyle mi?

Kadir26
03-09-2009, 21:39
"Türkiye'de alkol almaya yaşı tutmayan ama buna karşın içerek sarhoş olan gençlerin sayısının diğer ülkelere kıyasla daha yüksek olduğu belirlendi."

Baba nasıl belirlediniz bunu?!

SDanışmaz
03-09-2009, 22:01
Her türlü ortama girip çıktım Allah'a şükür ki ortamdakilere aldayı alkol, sigaraya başlamadım...

Kullananlar da bırakmayı deneseler çok iyi olacak yoksa gelecekteki nesillerimizin durumu vahim...

bordo61
03-09-2009, 22:04
Nerde kötü bişey varsa orda hemen 1,2 yi kapıyoruz

Alper Ozan Öztürk
03-09-2009, 22:04
çağdaş(?) bir ülke olmalıyız niye yadırgıyoruz ki bunları?

İskender66
03-09-2009, 22:09
Ortam gerçektende çok kötü. Durumumuz hiçte iyiye gitmiyor malesef..

Misina
03-09-2009, 22:15
Asla inanmıyorum buna Sudan çok Bira tüketilen Avrupa ülkelerinin olduğu bir dünyada nasıl Türk Gençliği içki konusunda dünyada 2.olabiliyor

Ömer SEVİNÇ
03-09-2009, 22:38
İsviçreli bilim adamları mı yapmış bu çalışmayı?:)))

Emirhan Makul
03-09-2009, 22:39
Asla inanmıyorum buna Sudan çok Bira tüketilen Avrupa ülkelerinin olduğu bir dünyada nasıl Türk Gençliği içki konusunda dünyada 2.olabiliyor

Ya yalan haber61 işte :) Yuh ya Adamlar şarapla yıkanıyor sabah 6 da kahveye votka katıp içen var birayı damacana pompasıyla kullanan var biz mi 2. olduk yok inanmıyorum sigaraya amenna.

ceserdar
03-09-2009, 22:45
Bu habere konu olan araştırmayı incelemek gerekir. Türkiye'deki alkol kullanım oranı Rusya'yı bile geçiyor he. O zaman bu votkaları adamlar denize mi döküyorlar. Tamam ciddi bir erozyon var bunu da inkar eden adamlar beni bulsunlar, göstereyim ben erozyona uğrayan çocukları, yerleri inanmıyorlarsa da o kadar uzun boylu değil. Derece yapacak kadar kötü değilizdir bu konularda.

Bekir Aydın
03-09-2009, 23:29
gençlik olarak düşününce inanılması gerekilir...
Her köşede gencler Sigara ve Bira kullanıyor...
Gençlik çok fazla özenti.

irfanb
03-09-2009, 23:33
Allah sonumuzu hayreylesin.
Bu mübarek ay hürmetine tüm genclerimizi her türlü kötü aliskanliklardan korusun Yüce Rabbim.

seyyah61
03-09-2009, 23:38
Arkadaslarin da dedigi gibi, Türkiye'nin nüfusunun neredeyse yarisi genc, örnek olarak Almanya'da ise bu oran %20 bile degil.
Arastirma rakamsal olarak verilirse daha dogru olur, yoksa Türkiye'de gencler su ülkeden daha fazla alkol tüketiyor diye verilirse bunun bir bilimsel degeri olmaz. Genc nüfusun tamamina yüzdeye vurularak yapilsaydi bu arastirma sonuclari daha dogru sonuclar elde edilirdi. Yani Türkiye'de yüz genc cokcuktan kaci alkol tüketiyor, bu oran Avrupa ülkelerinde ne?

Uğur GEMİCİOĞLU
03-09-2009, 23:40
Saçmalık...

adem6167
03-09-2009, 23:44
zamane uşakları dertli ne yapsınlar, rakı içen ölecekte su içen ölmeyecekmi..:D

Serdar Ersoy
04-09-2009, 00:07
saçma bir haber olmuş ben bu haberde kanıt isterim öyle araştırma yapmışlar demekle olmuyor kim yapmış bu araştırmayı sigarayı kabul ederim ama alkolde bu kadar önde olamayız... yabancılar alkolsüz hareket etmiyorlar biz bu kadar öndeyiz öyle mi imkansız.. he bu arada türkiyede 2008 yılında 1 milyar 300 bin küsür bira tüketilmiş !!! alkol diye birayı mı göz önüne alıyorlar ne :S

ceserdar
04-09-2009, 00:15
Bira da alkol yok mu? :D

Serdar Ersoy
04-09-2009, 00:16
Bira da alkol yok mu? :D

yok yani alkol diye sadece birayı mı göz önüne alıyorlar :)
mesala ruslar vodka sever türkler bira :) belki bira bakımından önde olabiliriz. :)

Ömer SEVİNÇ
04-09-2009, 00:18
Ula yılların rakısını bıraktınız Türkler bira sever diyorsunuz. Ayıp ayıp. Biz boşa mı gördük o Türk filmlerindeki beyaz bardakları:p

Bu arada daha dün alkolik hepatitten 40 yaşında bir hastam öldü. İçmeyi tercih edenlerin kulağına küpe olsun:))

Serdar Ersoy
04-09-2009, 00:19
yaa abicim türkler rakıyı sever tabi fakat yurt dışıyla kıyasladığım için yurt dışında pek tüketilmiyor ya ondan dedim :)

Sencer Bulut
04-09-2009, 00:23
Acaba kendi insanını kötülemeyi seven bir başka millet varmıdır.Her geçen gün yozlaşmaya devam ediyoruz.Osmanlının torunları böyle olmamalıydı.Allah sonumuzu hayır etsin...

Harun-61
04-09-2009, 00:23
Allah cc yardimcimiz olsun

Kadir26
04-09-2009, 10:45
Yalnız bu konu üstünden bile siyasi göndermeler yapılıyor, bence asıl yozlaşma budur işte beyinlerde..

EMRAH ERTEMOĞLU
04-09-2009, 10:47
Özenti gençlik ne yapcaksın..

ben içmiyorum şükür..

Dursun Kaplan
04-09-2009, 10:55
Çok şükür bugüne kadar içmedim,bundan sonrada içmem. :)

Coloradoydu
04-09-2009, 12:13
Türkiye 18 yaş altı hamilelikte de araştırma kapsamındaki ülkeler arasında en yüksek orana sahip ülke oldu.
İçki ve sigara ile 18 yaş altı hamilelik oranlarının dikkate alındığı "riskli davranış" sınıflamasında Türkiye, Meksika'nın ardından dünyanın en kötü durumdaki ikinci ülkesi oldu.

Bakın yarıştığımız Meksika ne durumda: http://arsiv.sabah.com.tr/2005/03/15/dun97.html

hatice_61
04-09-2009, 12:29
çok kötü bi durum neden yararlı şeylerde önde değilizde zararlı şeylerde öndeyiz
gençlerimizin sonu hayırlı olsun

Murat GENEL
04-09-2009, 12:49
Adam hastalıkta saglıkta votka içiyor,diğeri sabah kahvaltısını bira ile yapıyor ama biz geçmişiz öyle mi ? demekki bir şeyi aklımıza koyarsak yapabiliriz bunu anladım ben :D

Yavuz Hasan
04-09-2009, 14:29
alkol tüketiminde demiyor 18 yaş altı alkol ve sigara diyor anladığım kadarıyla

Ozan
04-09-2009, 16:31
Araştırmanın doğru olduğuna inanmıyorum. Sigara konusu dışında alkol ve 18 yaş altı hamilelikte avrupa ülkeleriyle yarışamayız bile.

Yasin Tur
04-09-2009, 18:06
bir insan neden alkol alır?neden sigara içer?
sonuçta bunlar vücuda zarar vermiyor mu?peki neden içiyor millet?

Mira_61
04-09-2009, 20:50
Araştırmanın doğru olup olmadığını ne farkeder.Avrupa ülkeleriyle yarışamazmışız.Yahu her halde onlara yetişemeyiz.Ahlaki açıdan o ülkelerin durumu zaten içler acısı.Asıl eğilmemiz gereken mesele bizim neden onları model aldığımız.Onlardan iyi durumdayız öpde başına koy mu diyeceğiz?Açalım gözlerimizi artık kendimiz olmaktan çıkıyoruz.

OYılmaz61
04-09-2009, 22:58
Sigara doğru ama içki olayı yalan bence İngiliz , Alman , Rus gençlerinin içtiği bira ve votkalar su kategorisindemi değerlendiriliyor ?

28TS61
04-09-2009, 23:56
almanlari arastirmayi unutmuslar sanirim. burda 16 yasinda cocuk sahibi oluyorlar artik. alkol desen almanlarin ana icecegi bira.
sigara desen 13 yaslarindaki cocuklar iciyorlar bile.

Gökhan Döner
05-09-2009, 01:59
Tamamen balon bir haber bence
Bu araştırmayı kim yapmış nerde nasıl yapmış belli değil.

Ozan
05-09-2009, 10:56
Araştırmanın doğru olup olmadığını ne farkeder.Avrupa ülkeleriyle yarışamazmışız.Yahu her halde onlara yetişemeyiz.Ahlaki açıdan o ülkelerin durumu zaten içler acısı.Asıl eğilmemiz gereken mesele bizim neden onları model aldığımız.Onlardan iyi durumdayız öpde başına koy mu diyeceğiz?Açalım gözlerimizi artık kendimiz olmaktan çıkıyoruz.

Alkolü sigarayı model alın diyen birisi yok. Kaldı ki bu konuda Avrupa ile yarışmaya çalışan da yok. Tamamen ailelerin verdiği eğitime bağlı şeyler bunlar. Bilimi model alacaksın ve bilimde yarışacaksın.
Her sözün anlamı 1 tanedir. Dinleyen kişi kendisi anlam katarsa o zaman karmaşa olur.

Mert67
05-09-2009, 11:38
Geçen üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra.Dönüş yolunda babam bana sigara içme diye öğüt veriyo.
Halbuki bilse lisede ki sınıfta sigara içmeyen 4-5 kişiden biri olduğumu.Başlasam 1000 defa başlardım bu zaman kadar.

Benim gözlemlediğim gerçekten gençlik kötüye gidiyo.Okuduğum lisenin başarısı her sene düşüyo.Daha çömez diye tabir edilen çocukların ellerinde sigara.Hatta 2 salak okula alkollü gelip disipline bile gitmişlerdi.
Allah sonumuzu hayır etsin.

irfanb
05-09-2009, 12:00
bir insan neden alkol alır?neden sigara içer?
sonuçta bunlar vücuda zarar vermiyor mu?peki neden içiyor millet?

"Kişi arkadaşının dini üzeredir. O halde herkes kiminle arkadaşlık yaptığına baksın." (Ebu Davud, Edeb, 19; Tirmizi, Zühd, 45)

Arkadas cevresi ve özentiyle baslar böyle kötü aliskanliklar.
Hem sagliga,hem keseye,hem de cevreye zarari olmasina ragmen ,birsey olmaz mantiginin cezasi ileride görülür ama is isten gecmis olur.
Arastirma keske rakamlarla,kesin verilerle belirtilseydi bence de daha iyi olurdu ama ates olmayan yerden de duman cikmazmis !

Mira_61
05-09-2009, 13:49
Alkolü sigarayı model alın diyen birisi yok. Kaldı ki bu konuda Avrupa ile yarışmaya çalışan da yok. Tamamen ailelerin verdiği eğitime bağlı şeyler bunlar. Bilimi model alacaksın ve bilimde yarışacaksın.
Her sözün anlamı 1 tanedir. Dinleyen kişi kendisi anlam katarsa o zaman karmaşa olur.
Günümüzde özellikle medya tarafından alkol ve sigara modern olmanın gereği gibi empoze ediliyor.Ve en modern (!) Avrupa ülkeleri de model olarak gösteriliyor.Açık Açık alkolü sigarayı tabiki dikte etmiyorlar.Bilinç altımıza yavaş yavaş bunların normal şeyler olduğu sokuldu.Şimdide gençlerimiz gördüğünü eyleme geçiriyor.Avrupadaki kadar bariz değil ama artık bizde eskisi kadar temiz değiliz.

ilhan
05-09-2009, 14:02
Söz konusu Türkiye oldumu medya başta olmak üzere Avrupa'nın kitle örgütleri nasıl bel altı vuruyor. :) Peki ilgili araştırma örgütü Avrupa'da uyuşturucu kullanma yaşını ve kullanılan ülkelerin sıralamasını neden çıkar mıyor?

Ama söz konusu Türkiye olunca "Türkiye'nin ayıbı" gibi bana göre çok kaba ve bir o kadar da şovenist bir başlık atılıyor.

Neymiş ayıp? Bu kadar kolay mı bunu bir ülkeye mâl etmek? İnanılacak gibi değil. :)

Murat Hızal
05-09-2009, 20:05
Yahu bazı yorumları okurken baya gülümsedim:)

Arkadaşlar bakın orada sadece alkol araştırması yapılmamış,nasılda odaklandınız alkole.Kaldı ki yıllarca yapılır bu araştırmalar şansa bir kere bile denk gelmedik.Nerede yapılıyor bu araştırmalar bizde katılalım.Yoksa elemanın teki bir akşam İstanbul'un eğlence mekanlarını gezip kafadan hesap mı yapıyor:)

Birileri ;çocuk istismarı ,töre cinayetleri,ufak yaşta ki kızların zorla evlendirilmeler,i tecavüz vs konularında araştırma yapsa da bizde şu iki yüzlü ahlak anlayışımızın ne durumda olduğunu görsek.

irfanb
05-09-2009, 23:04
http://www.netegel.com/genel_videolar/video/t7EFhKhRG3lf/okul_tuvaletinde_sigara_icme_rekoru.html

ilhan
06-09-2009, 07:51
Ayrıca şu sözü edilen örgüt (adı artık her ne haltsa) bir zahmet Avrupa'da aileiçi seks skandallarını da araştırsın.

Alkol ve sigara tüketimi için "ayıp" etiketini patlatanların gerek uyuşturucu tüketimi, gerek insan ticaretinin, gerekse aileiçi seks skandallarının bini bin para olduğu Avrupa ülkeleri için ne gibi bir başlık atacağını merak ediyorum.

Söz konusu Türkiye olunca her şey ayıp, her şey saçma, her şey kötü, herkes barbar vs. vs. Ben bu kadar küçük görmüyorum, bu kadar küçük düşürülesi haber ve eylemlere hiç itibar etmediğim gibi gülüp geçiyorum.

ilhan
06-09-2009, 08:08
Türkiye'nin ayıbı olarak açılan başlık " Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün Türkiye Araştırması!" olarak değiştirilmiştir.