Tam Versiyonu Görüntüle : Kalleş Saldırı: 17 Askerimiz Şehit Düştü!
Fatih Solmaz
04-10-2008, 08:53
Hainler şerefsizler yine Aktütün karakoluna saldırdılar. İlk haberlere göre 15 askerimiz Şehit oldu, başımız sağolsun...
Selim Aydın
04-10-2008, 08:55
Şok oldum haberi görünce. Allah belalarını versin.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize sabır diliyorum.
Mustafa K. Demirbaş
04-10-2008, 08:57
Allah belalarını versın azdı yine şerefsizler
sehitlerimizin mekanı cennet olsun başımız sağolsun
Uzunoğlu
04-10-2008, 08:58
Yazacak bir şey yok aslında
Onların bizim Allah rahmet eylesin sözlerimize ihtiyaçlarıda yok
Durum üzücü bir hale bürünmüş
Selim Aydın
04-10-2008, 08:59
23 PKKlı'nın öldürüldüğü söyleniyor.
15 askerımız şehit dustu 23 pkk lı serefsız olduruldu
halil ibo
04-10-2008, 09:00
Yüce rabbim acılı ailelerine sabır versin.Allah rahmet eylesin...
samets61
04-10-2008, 09:00
Şerefsiz oğlu şerefsizler :(:(:(
Allah rahmet eylesin , ailelerine de sabır ihsan eylesin . :(
Hekimoğlu
04-10-2008, 09:03
Sorumlular görevden alınsın bu nedir aynı karakolda verilen kaçıncı şehitler 15 şehit verdik vatan sağolsun der şehit yakınları geçeriz.sonra 1 sene sonra bir baskın daha yine şehitler önlem almayı beceremeyen tüm yöneticiler sorumlular görevden alınmalı soruşturma açılmalı.
Nihal Ayvaz
04-10-2008, 09:04
yazık...bayram sonrası yine içimiz acıdı...Allah rahmet eylesin başımız sağolsun..belalarını bulsunlar :(:mad: :bayrak:
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize sabır diliyorum.
Şehitler ÖLMEZ Vatan BÖLÜNMEZ...
Murat GENEL
04-10-2008, 09:07
Genelkurmay Başkanlığı, kamuoyuna sarsan haberi bu sabah duyurdu. İletişim daire başkanlığının yaptığı açıklamaya göre dün yapılan saldırıda, 15 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2 uzman erbaş ile de henüz temas kurulamadığını bildirdi.
Kazım Uzunboy
04-10-2008, 09:08
Allah rahmet eylesin,başımız sağolsun.:(
Şehitlerimizin isimlerini bulabilirseniz Allah rızası için buraya yazar mısın?
Emre Emiroğlu
04-10-2008, 09:11
Şok oldum... Allah hepsinin binbir türlü belasını versin. Şerefsiz kansız Allahsızlar..
Selim Aydın
04-10-2008, 09:11
Şehitlerimizin isimlerini bulabilirseniz Allah rızası için buraya yazar mısın?
Yakının mı var Aktütün'de :(
Fatih Solmaz
04-10-2008, 09:13
Aktütünde 5. kez vuruluyoruz. Nedir bu ! yeter artık yeter !!!!
ben yuksek ova da askerdım daha yenı geldım orda benım de arkadaslarım var :S:S isimleri yazarsanız sevınırım ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Emre Emiroğlu
04-10-2008, 09:17
Genelkurmay o kadar yığınak yapıyor o tarafa.. Cılız kalan , üstelik mimlenmiş karakolları neden güçlendirmiyor anlayabilmiş değilim.. Bu karakollar konum itibariyle nerede bulunuyor , Mini radar veya ısıya duyarlı termal tarayıcılar yokmudur.. Bu baskınlarda açıkcası Genelkurmaya suç buluyorum ! Bayraktar bayraktar diyip o kadar övündüler Türk yapımı mini radar uçak diye kaç tane vardır bu uçaktan hiçmi kullanılmazlar. 15 şehit birden vermek ne demektir ya
Dursun Kaplan
04-10-2008, 09:18
Artık yazacak hiçbirşey yok..
Vatan sağolsun..! Mekanları cennet olsun..
mehmet83
04-10-2008, 09:20
Ne zaman oldu bu olay ya? Eski haber mi bu? Aktutun nerde Allah askina? Of Allah'im of. Yine yandi analarimizin yuregi. Bitsin bu artik ya. Bu nedir Allah askina. Allah ailelerine sabir versin. Mekaniniz cennet olsun yigitler. Milletimizin basi saolsun.
Yakının mı var Aktütün'de :(
Asteğmen sınıf arkadaşım var.
http://www.haber7.com/haber/20081004/Semdinlide-hain-saldiri-15-sehit.php
Selim Aydın
04-10-2008, 09:21
Dün gece düzenlenmiş saldırı.
Fatih Solmaz
04-10-2008, 09:22
Karşısında yamaç var arkası dağ önü uçurum böyle karakol mu olur Allahaşkına. Her taraftan saldırıya açık Irak'a en yakın bölgelerden biri. hiç olmazsa dağların tepesine çıkılmalı.
Türk milletine ama özellikle 15 ocağa ateş düştü. Şehitlerimizin hesabı kat be kat sorulur inşallah.
http://images.habervitrini.com/haber_resim/akt_t_n_jandarma_s_n_r_karakolu10.jpg
Dursun Kaplan
04-10-2008, 09:24
Karşısında yamaç var arkası dağ önü uçurum böyle karakol mu olur Allahaşkına. Her taraftan saldırıya açık Irak'a en yakın bölgelerden biri. hiç olmazsa dağların tepesine çıkılmalı.
Türk milletine ama özellikle 15 ocağa ateş düştü. Şehitlerimizin hesabı kat be kat sorulur inşallah.
http://images.habervitrini.com/haber_resim/akt_t_n_jandarma_s_n_r_karakolu10.jpg
Bu karakolu buraya hangi mantığa sığınarak yaptırdılar acaba..:mad:
Neredeyse her ay saldırı oluyor buraya.. Ama nedense bir düzenleme,tepki yok..
Yazıklar olsun..
gurcan_altan
04-10-2008, 09:26
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.
Fatih Solmaz
04-10-2008, 09:26
Bu da bir başka açıdan şuraya bak ya !
http://www.turkei.net/images/news/23097.jpg
a d bacan
04-10-2008, 09:28
Allahım bu canilein cezalarını dunyada'da ahirette'de ver AMİN!!!
Bu acıları tekrar yaşatma bizlere!!!
Fatih Solmaz
04-10-2008, 09:32
Şemdinli'de hain saldırı: 15 şehit
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından dün yapılan saldırıda, 15 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2 uzman erbaş ile de henüz temas kurulamadığını bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan sabah erken saatlerde gazeteciler aranarak saat 09:00'da Genelkurmay Başkanlığı'nda olmaları istendi. Olayla ilgili açıklamayı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak yaptı.
Tuğgeneral Gürak, dün öğleden sonra başlayan saldırının gece geç saatlere kadar devam ettiğini, zahiyatın büyük kısmının Irak'ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana geldiği açıkladı. Saldırıda 1 astsubay, 6 uzman erbaş ve 8 er şehit olurken, 23 terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.
Çatışma sonrası 2 askerin ağır yaralı olduğu ve 2 uzman erbaşla da henüz bağlantı kurulamadığını bildiren Tuğgeneral Gürak, bölgedeki aramaların sürdğünü açıkladı. Çatışmada yaralanan askerlerin uçakla Ankara'ya getirildiği belirtildi.
Tuğgeneral Metin Gürak, 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini, hava operasyonları ve topçu atışları sonucunda etkisiz hale getirilen terörist sayısının tam olarak belirlenemediğini kaydetti.
Bölgede geniş çaplı operasyonlar sürüyor.
Aktütün Köyü'nün hemen yakınında bulunan aynı karakola, geçen 9 Mayıs günü ağır silahlarla Irak'tan gelip baskın girişiminde bulunan kalabalık PKK'lı grubu püskürtülmüştü. Saatlerce süren çatışmada 19 terörist öldürülürken, 6 asker şehit düşmüştü.
Bu da bir başka açıdan şuraya bak ya !
http://www.turkei.net/images/news/23097.jpg
Arkadaşlar bölgenin arazi yapısı nedeniyle her istenilen noktaya karakol yapılamıyor. Karakolun yapılma mantığıda askeri zirvede olmasıdır. Aktütün'de askeri zirvede. Asıl soru en az 40-50 kişik bir grubun karakola yaklaştığının nasıl farkedilemediği. Büyük ihtimalle şehitlerimizin önemli bir bölümü ilk ateş sırasında hayatını kaybetti.
zafer6161
04-10-2008, 09:33
başımız sağolsun :(
ALLAH belalarını versin,şerefsiz dtp ve pkk :mad:
mehmet83
04-10-2008, 09:35
Ne karakolu abicim ne karakolu? Su resimdeki karakolmu sizce. Sagina soluna arkasina onune bi bakin ya.. Resmen gencecik cocuklari olumun kucagina atmislar. Artik birileri hesap vermeli. Basbakanindan tut Genelkurmayina kadar. Iktidarindan tut muhalefetine kadar. Milletvekillerinden tut belediye baskanlarina kadar.Ama artik hesap verilmeli. Yollamam abicim. Boyle oldugu surece ne ben oglumu ne de herhangi bir yakinimi memlekete askerlik yapmaya yollamam. Bana bile bunu soylettiler. Yazik ya analara babalara yazik. Allah bilir kac tane cocuk yetim kaldi simdi. Allah'im bunlari yapanlarin destek verenlerin belasini ver. En cekilmez acilari yasat sunlara. Bizim cektigimiz acilarin katlarini cektir onlara. Hepsinin ruhlarina El-fatiha.
tonyali_yildiz
04-10-2008, 09:37
Allah rahmet eylesin kardeşlerimize.
pkklı Şerefsiz insanlar ekmeğini yediği ülkeye ihanet ediyorlar, siyasi savunucuları da mecliste konuşuyorlar. Hepsinin Allah cezasını versin, bu dünyada da öteki dünyada da...
Samet Başdağ
04-10-2008, 09:38
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum...
Allah belanızı versin ya şerefsizler...
TheDayAfter61
04-10-2008, 09:38
Allah rahmet eylesin.O şerefsizleri de asıcaksın bir daha yapıyormu bakalım...
mehmet83
04-10-2008, 09:40
Saldiri ogleden sonra olmus deniyor. Gupegunduz nasil olurda o kadar yaklasabilirler aklim almiyo. Insallah Daglica baskinindaki gibi bir senaryo cikmaz karsimiza. O saatte oraya bu kadar yaklasilmasi tuhaf geliyo
tonyali_yildiz
04-10-2008, 09:40
Arkadaşlar bölgenin arazi yapısı nedeniyle her istenilen noktaya karakol yapılamıyor. Karakolun yapılma mantığıda askeri zirvede olmasıdır. Aktütün'de askeri zirvede. Asıl soru en az 40-50 kişik bir grubun karakola yaklaştığının nasıl farkedilemediği. Büyük ihtimalle şehitlerimizin önemli bir bölümü ilk ateş sırasında hayatını kaybetti.
Arazi yapısı nedeniyle her istenilen noktaya karakol yapılamadığı halde, şuan yapıldığı yerde 15 kardeşimizi şehit veriyorsak, mayısta yine saldırı düzenlenmiş ve 6 şehit daha vermiş isek o karakolun yanlış yerde olduğu veya savunmasının iyi yapılmadığı tartışılmazdır.
Ne zaman kurtulacağız bu illetten? 15 vatan evladı daha toprak oldu.Ne zaman kökü kaızncak bu hainlerin?
Şehitlerimizin ruhu şad olsun.Kederli ailelerine Allah sabır versin.:(
Murat GENEL
04-10-2008, 09:43
Saldiri ogleden sonra olmus deniyor. Gupegunduz nasil olurda o kadar yaklasabilirler aklim almiyo. Insallah Daglica baskinindaki gibi bir senaryo cikmaz karsimiza. O saatte oraya bu kadar yaklasilmasi tuhaf geliyo
2 kayıp asker denildiğinde ne yalan söyleyeyim aklıma daglıca senaryosu gelmedi değil .. :(
mehmet83
04-10-2008, 09:46
Arkadaslar biliyorum bi faydasi olmaz ama en azindan birlik icinde oldugumuzu gostermek icin her yerde Turk Bayragimizi asalim. Avatarlari bile Sanli Bayragimizla susleyelim. Lutfen arkadaslar
Sıkıyönetim!
Olağanüstü Hal!
Başlığı görünce inşallah eskidir diye geçirdim içimden.Malesef yeniymiş.Allah Şehitlerimizin ailelerine sabır versin.
ilbey__26
04-10-2008, 09:56
kardeşim bu aktütün karakoluda öle bi yerdeki i.... taş atsa tesiri oluyor dagların arasında düz bi yerde oraya atılan mermiden kurtulmak için mahsen gerekli... kaçıncı baskın bu yaaa...
sabırda kalmadı o bez parçasını tıkayacagımız yeri biliyoruz ... ulan agzımıda bozmak istemiyorum ne bayram keyfi bırakdılar nede moral.... yine pisikopata bagladılar beni şeytan diyor cık dışarı tipine göre adam cevir ... sonunda böye olacak zaten...
Nihal Ayvaz
04-10-2008, 09:57
bu son ..pkknın son çırpınışları...tvde yine aynıları söyleniyor..
bunun sonu yok!:mad:
mehmet83
04-10-2008, 09:57
Sıkıyönetim!
Olağanüstü Hal!
Kesinlikle! Koyun imaminin bile pkkli oldugu yerler var. Eceli gelen kopek cami duvarina isermis. Bunlarda insan gibi yasamak yerine boyle yasamayi tercih ediyolar. Olaganustu Hal hemen devreye sokulmali.
logitech
04-10-2008, 09:58
Şehitlerimize Allah dan rahmet diliyorum. Türk milletinin başı sağolsun. şerefsiz pkk ve onun yandaşı dtp allah size iyi gün göstermesin! köpekler gibi gebereseniz inşallah!
a d bacan
04-10-2008, 09:58
Arkadaslar biliyorum bi faydasi olmaz ama en azindan birlik icinde oldugumuzu gostermek icin her yerde Turk Bayragimizi asalim. Avatarlari bile Sanli Bayragimizla susleyelim. Lutfen arkadaslar
Evet herkese birliğimizi tekrar göstermek açısından
TÜM BAYRAKLARIMIZI ÇIKARALIM,ASALIM
iş yerime ben astım.
Allah ıslah etsin bunları. Yatacak yerleri yok. Hain, şerefsizler. Bir de " onlar da bizim insanımız" demiyorlar mı deliyorum.
Şehitlerimize Allah'dan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.
zeyberoğlu
04-10-2008, 10:00
Başımız sağolsun.
Deyip geçeriz.
Çünkü memleketin irticayla mücadele ve yabancılara arazi satılması gibi çok çok çok önemli meseleleri var.
Bölgeyi derhal düşük güvenlikli bölge ilan et ve kimyasal mı atarsın atom mu atarsın ne atarsan at .
a d bacan
04-10-2008, 10:02
ŞEHİTLERİMİZİN isimleri açıklandımı?
cempolat61
04-10-2008, 10:04
şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim.ailelerine de sabır..
yazık gencecik 15 fidan dah soldu..Allah belalarını versin şerefsiz adi köpekler...
5.kez saldırılan bu barakdan bozma karakola(demeye şahit lazım ama) da önlem almayım oraya kale gibi bir karakol kuramayan devlet büyüklerimize helal olsun diyelim..
M.S.SOFU
04-10-2008, 10:04
Tüm Türk milletinin başı sağolsun.
Allah rahmet eylesin şehitlerimize.
Bizleri de o şehitlerin şefaatlerie nail eylesin inşallah.
**
Çözüme gelince.Bence bütün o Kürt köyleri dağıtılmalı.Bütün o köylerdeki insanlar sağa sola sürülmeli ya da yurt dışına.İki tanesi bile yanyana gelmemeli.Veya daha radikal bir çözüm.Anma günleri olur bu itlerin.O günlerde sokağa dökülenlerin tamamı imha edilmeli.Bunları kesinlikle bir anlık sinirle yazmıyorum.Başka bir şeyden anlamaz bu mağara adamları.Bunları gaz odasına tıkıp yaksam sarf olan gaza acırım.
logitech
04-10-2008, 10:12
şeytan diyor cık dışarı tipine göre adam cevir ... sonunda böye olacak zaten...
biz onu yapamayız tipine göre adam çeviremeyiz çünkü biz Türk'üz. ama onlar tipine de göre ayrım yaparlar diline de teröristlik de yaparlar. sonra? sonra halkların kardeşliği tabi.ben kardeşliğe artık inanmıyorum.
mehmet83
04-10-2008, 10:14
şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim.ailelerine de sabır..
yazık gencecik 15 fidan dah soldu..Allah belalarını versin şerefsiz adi köpekler...
5.kez saldırılan bu barakdan bozma karakola(demeye şahit lazım ama) da önlem almayım oraya kale gibi bir karakol kuramayan devlet büyüklerimize helal olsun diyelim..
Onlar birbirlerine laf sokmakla, ceplerini doldurmakla, Vatan icin Sehit dusen evlatlarimiza kelle demekle mesguller. Kusura bakmayin elimde olamadan cok msj attim. Hepimizin tekrardan basi saolsun. Ben cikiyorum burda biraz daha kalirsam kendimi iyice kaybedicem
Canİlker
04-10-2008, 10:19
yakalanan teröristler etle beslenileceğine idam edilse, siyasilerimiz kavga edip car car konuşacaklarına yeni fikirler üretse, milletvekillerimiz ona buna ihale peşkeş geçene kadar milletin vekili olduklarını hatırlasa acaba böyle olur mu? bu işin sorumluları oldukça fazla. ayrıca ABD koca ülkde tek kişiyi bulabiliyor ama burnunun dibindeki 200 kişiyi görü istihbaratı veremiyor bu nasıl iştir? şehitlerimizin mekanı cennet olsun .
Murat Erdem
04-10-2008, 10:22
en basit örnek istanbul'daki abd konsolosluğu adamlar insanına o kadar değer veriyorki her türlü tehtidin bilincinde olarak önce insanımız diyerek ona göre yapı tekniği ve mimari kullanılarak bina inşaa etmişler....ama birde bizim adına sınırkarakolu dediğimiz ucube yapılara bakın bu nasıl bir aymazlıktır....bu nasıl bir delalettir.... arkadaşlar sinirkrizi geçirmek üzereyim bizim mehmetciğimizin canı bu kadarmı ucuz bu aileler nasıl vatan sağolsun desinler....şimdi kayıp iki askerimiz bulunursa yinemi vatan hainliğiyle suçlanacak....basın açıklamasına göre saldırı dün ikindin başlamış gece yarısına kadar devam etmiş ya bu nedemek obölgede en az ikiyüzbin askerimiz bir okadar araç teçhizat yokmu bir avuç şerefsize anında karşılık verip iki f16 kaldırıp dünyayı onlara dar etmekten bukadarmı aciziz!!!!!bir de paşalar bu skandaldan ülkeyi nerdeyse 24 saat sonra haberdar ediyorlar bence bu ihanetlerini hangi süslü kelimelerle hangi vatan millet sakarya ajitasyonuyla kamufle edicez diye düşünmek için beklemişlerdir....15 İSİMSİZ KAHRAMAN VATAN SİZE MİNNATTAR RUHUNUZ ŞAAD OLSUN ama bu işte ihmali olan bütün yetkililerimizin ALLAH belasını versin iki yakaları biraraya gelmesin....ben olsam cenazelere bürokrat bakan rütbeli vb benzeri kan emicileri sokmazdım......
zeyberoğlu
04-10-2008, 10:23
Başımız sağolsun.
Deyip geçeriz.
Çünkü memleketin irticayla mücadele ve yabancılara arazi satılması gibi çok çok çok önemli meseleleri var.
Bölgeyi derhal düşük güvenlikli bölge ilan et ve kimyasal mı atarsın atom mu atarsın ne atarsan at .
Canımız yanıyor! Canlar yanıyor ve ateş düştüğü yerde kül bırakmıyor. Terörle mücadele birimleri ne yapar bilmiyorum. Doğu bölgesine yatırımlar yapılmalı artık. İnsanlar çareyi dağa kaçmakta bulmamalı. Bu soyu tükenecek şerefsizlerin son çırpınışları!
Dip not: Siyaset polemikleri ve küfür içerikli mesajlar yazmamaya dikkat edelim, lütfen. Hepimizin içi sızlıyor ve sizleri anlayabiliyorum ama rica ediyorum.
iyattara
04-10-2008, 10:31
:( Allah yardımcımız olsun..
Tüm şehitlerin Ailelerine Allah sabır versin. Kusura bakmayın ama bu hükümetle bu yasalarla biz daha çooook başsağlığı ve sabır dileriz.23 terorist öldürüldü haberide kamaoyunu yumuşatmak içindir tahminimce. Dağlıca karakolunu bastılar sonra okadar laf sölendi ne değişti neler yapıldı koca bir hiç. İçim kanıyor ama ne fayda.
Şimdi herkezi sağ duyuya çağırırlar pravakasyona gelmeyin falan falan falan aynı teraneler
Harun-61
04-10-2008, 10:32
daha ne bekliyoruz ???
tabii ki sehitlik herkese nasip olmaz, ama nereye kadar...
Rabbim cc ailelerine sabir versin.
.
Dursun Kaplan
04-10-2008, 10:33
http://img.mynet.com/ha3/a/aktutun_baskin.jpg
Dün gece hain bir saldırının gerçekleştiği ve İran-Irak-Türkiye üçgeninde ve çok riskli bir bölgede bulunan Aktütün Karakolu şimdiye kadar üç kez saldırıya uğradı. Bu üç saldırıda toplam 43 şehit verildi.
Murat Hızal
04-10-2008, 10:37
Teröristin amacı bu zaten saldırı yapmak ses getirmek.
Peki bizim ordumuzun görevi ne??
30 yılını orduya hizmet ederek gecirmiş bir babanın oğlu olarak ordunun güvenirliği tarafımca çok ciddi biçimde sorgulanır olmuştur.
Hükümete muhalefete siyasetçilere hiç bir sey demiyorum bile,kendilerinden hiç bir şey beklemiyorum.
Olan yine gencecik çocuklara ve ailelerine olmuştur.Bizimde elimizden ölenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilemekten başka bir sey gelmiyor.
zeyberoğlu
04-10-2008, 10:38
Bu memlekette madem Trabzon şehri ve insanı ön ayak olmadan birşeylere başlanılmıyor.
Tepkimizi göstermek açısından bu akşam ki maça çıkmayalım.
Sonu nere varırsa varsın.
Mustafa Önal
04-10-2008, 10:38
insan diyecek bişey bulamıyor. hele de çok yakın arkadaşlarımız , akrabalarımızın vatani görevini yaptığı şu dönemde.
geçen bir yerde dinlemiştim. ALLAH katında sadece din kardeşliği vardır diyordu. evet bundan sonra benim içinde din kardeşliğinden başka kardeşlik yoktur. vicdansızlara, hainlere, onlara yataklık yapanlara bundan sonra kardeş diyemeyiz .
MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN.
vuralkara
04-10-2008, 10:39
başımız sağolsun. şehitlere rahmet ailelerine sabır diliyorum. bu köpekler böyle arada bir havlamakla bir yere varamayacaklarını biliyorlar ama yine de ettiklerinden geri kalmıyorlar. bu acıyı bize yaşatanlara allah öyle bir acı yaşatsın ki dünyaya geldiklerine pişman olsunlar.
futbalski60
04-10-2008, 10:39
Ntv'de karakolu gösterdiler ıssız yere kulübe gibi karakol yapmışlar ayrıca dağın eteğinde çok tehlikeli bir yerde, sanırım aynı yerde 5.saldırı olmuş.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet,yakınlarına ve milletimize sabır diliyorum.
Murat Hızal
04-10-2008, 10:40
Bu memlekette madem Trabzon şehri ve insanı ön ayak olmadan birşeylere başlanılmıyor.
Tepkimizi göstermek açısından bu akşam ki maça çıkmayalım.
Sonu nere varırsa varsın.
Biraz itidal lütfen,tamam hepimiz üzgünüz ama maça çıkmamamız neyin ilacı olacak?
Bu savaşın tarafı Trabzon şehri değildir,Türkiyedir.
Düşmanı yanlış yerde arıyoruz yüzümüzü doğuya değil batıya çevirmemiz yeterli.
Dursun Kaplan
04-10-2008, 10:41
TSK'dan yapılan açıklamanın bir kısmı:
"Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan
kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Artık inanmıyorum...
ismail tüfekçi
04-10-2008, 10:41
yakalanan teröristleri hakimler ceza evinde besleyeceğine taksim meydanında assalar en azından türk milletinin acısı hafifler vatana değil 15 150 milyon şehit feda olsun milletimizin başı sağ olsun 3 oğlum var 3 üde vatanımıza feda olsun
Murat Hızal
04-10-2008, 10:42
yakalanan teröristleri hakimler ceza evinde besleyeceğine taksim meydanında assalar en azından türk milletinin acısı hafifler vatana değil 15 150 milyon şehit feda olsun milletimizin başı sağ olsun 3 oğlum var 3 üde vatanımıza feda olsun
Bu hakimlerin sorunu mu sizce yoksa siyasetcilerin mi??
M.S.SOFU
04-10-2008, 10:42
bir bölgeye 3 kere saldırı yapılıyor.çok merak ediyorum aşırı disiplin olduğu iddaa edilen askerde nasıl olurda bir yere 3 kere saldırı düzenler bu itler.devlet en büyük ödeneği askere ayırırken şimdi niye bu saldırılar oluyor.incelenmesi gereken bir konu diye düşünüyorum.
Emirhan Makul
04-10-2008, 10:43
Ya bitsin artık bu ölümler bitsin bu savaş başımız sağolsun derken içimiz kan ağlıyor biz bunu haketmiyoruz.
vuralkara
04-10-2008, 10:43
bu arada bazı arkadaşlar epey radikal fikirler beyan etmiş. her ne kadar sizlarle aynı duyguları ve fikirleri paylaşıyor olsam da bu tarz cümleleri burada kullanmanın doğru olmadığını düşünüyorum. biraz daha dikkat lütfen.
BU KADAR stratejik bir noktadaki karakol "kulube" görünümü mü vermeli yoksa "kale" gibi mi olmalı verdiğimiz 43 şehitten anlaşılıyor.
M.S.SOFU
04-10-2008, 10:46
bu arada bazı arkadaşlar epey radikal fikirler beyan etmiş. her ne kadar sizlarle aynı duyguları ve fikirleri paylaşıyor olsam da bu tarz cümleleri burada kullanmanın doğru olmadığını düşünüyorum. biraz daha dikkat lütfen.
doğru söylüyorsunuz tabii hassas konular bunlar ama artık bu şehit haberlerini duymak istemiyorum.yeter,bu halktan bir kişinin bile ölmesi bence çok üzülecek bir durum benim tepkim buna.yoksa hiçbir kurumu aşağılamak istemem.
Sıkıyönetim!
Olağanüstü Hal!
kaya abi siyasi olarak bitirmedikten sonra dağdaki adam ot gibidir sürekli ardı gelir.
Pkk lılara kardeşimiz diyen adamları demokrasi adına büyük millet meclisinde gördüğümüz müddetçe nice 15 canımız daha gidecek
Atakan Öztürk
04-10-2008, 10:49
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.
TSK'dan yapılan açıklamanın bir kısmı:
"Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan
kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
.
buna bir şey denirdi ama ...
CENSORED !
logitech
04-10-2008, 10:49
BU KADAR stratejik bir noktadaki karakol "kulube" görünümü mü vermeli yoksa "kale" gibi mi olmalı verdiğimiz 43 şehitten anlaşılıyor.
elin amerikalısı istanbulun orta yerine içini dışını kimsenin bilmediği KALE inşaa ediyor bizde barakadan bozma karakollar.karakola gerek yok oralarda operasyon yaptığın zaman ot bitmeyecek yerden, ot!
Bahtiyar
04-10-2008, 10:50
belki normal mesajlar ama şu Allah tan rahmet sabır mesajlarını gördükçe sinir oluyorum bu kaçıncı saldırı. bu ülkede memurundan cuhurbaşkanına çavuşundan orgenaraline kadar bütün makamlar değişmeli. üç beş çapulcu koca t.c. devletini mağlup etmiştir artık.
M.S.SOFU
04-10-2008, 10:51
belki normal mesajlar ama şu Allah tan rahmet sabır mesajlarını gördükçe sinir oluyorum bu kaçıncı saldırı. bu ülkede memurundan cuhurbaşkanına çavuşundan orgenaraline kadar bütün makamlar değişmeli. üç beş çapulcu koca t.c. devletini mağlup etmiştir artık.
ne yapalım elimizden hiçbir şey gelmiyor ki sokaktan sen kürtsün diye adam çevirip dövelim mi?sorun yukarıda bence.
Hekimoğlu
04-10-2008, 10:52
iki uzman çavuştan da haber alınamıyor olması vahim.
Murat Erdem
04-10-2008, 10:52
kişiliksiz aldığı nefes haram olan g.bush bile kaç kere askerine moral olsun diye ırak cehennemine gitti...ya bizim g.kurmay başkanlarımız başbakanımız c.başkanımızı g.doğuda o karakollarda mehmetçiğin yanında moral verirken aynı karavanaya kaşık sallarken birkez olsun gören duyan varmı.....ey genelkurmay başkanım kursana sahra çadırını oraya geçsene mehmetçiğin önüne o dilinden düşürmediğiniz tek kılavuzumuz dediğiniz M.KEMAL o büyük zaferleri askerinin yanında cephede en önde durarak kurşun yiyerek kazanmıştır.....M.KEMAL'in herşeyini örnek alıyorsunuzda bu özelliğini niye feyz almıyorsunuz acaba ?????? askerlik ankarada oturup akreditasyon listeleri hazırlamakla siyaset yapmakla milli bayramlarda locaları doldurmakla tersanelerde gemi yüzdürmekten ibaret değil !!!!!
hüseyin1975
04-10-2008, 10:53
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx
Tamam Kardes.
O zaman ben isden sonra Ablamin yanina gideyim ve Urfali olan Kürt Enistemi dograyayim:(
Bende senin gibi sinirlenip öyle diyorum ama ucu maalesef bazilarimiza dokunuyor. Asirlardir bunlara Milletce kiz verdik ve kiz aldik...
bayramın 1. günü edirnekapı şehitliğindeydim ve en son sehitimizi verdiğimiz tarih 18.09.2008 idi,artık neredeyse 10 günde bir şehit vermekteyiz.sonuç yine yaşlı gözler, yine hüzün,yine nefret, yine hüsran yine kahrolsun pkk sözcükleri değişen yada ilerki zamanda değişecek bir şey söyleyin bana.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Çağatay Özmen
04-10-2008, 10:55
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/İşte%20Aktütün%20karakolu/D11154951.jpg (http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=12254&p=2&rid=2)yorum yok
ismail tüfekçi
04-10-2008, 10:55
bu arada bazı arkadaşlar epey radikal fikirler beyan etmiş. her ne kadar sizlarle aynı duyguları ve fikirleri paylaşıyor olsam da bu tarz cümleleri burada kullanmanın doğru olmadığını düşünüyorum. biraz daha dikkat lütfen.bunlar radikal değil olması gerekenler senin ve benim evimize şehit haberi gelse böylemi düşünürsün o 15 ailenin yerine kendini bir koyarmısın lütfen
Bahtiyar
04-10-2008, 10:58
o karakol varya aynen bizim yayladaki evimiz gibi. resmen baraka. bide 15 şehit dile kolay bu orduda hiçmi top tüfek yok. nalburculardan girebi, nacak, satır alalım da gönderelim bari.
Murat Hızal
04-10-2008, 10:59
Tamam Kardes.
O zaman ben isden sonra Ablamin yanina gideyim ve Urfali olan Kürt Enistemi dograyayim:(
Bende senin gibi sinirlenip öyle diyorum ama ucu maalesef bazilarimiza dokunuyor. Asirlardir bunlara kiz Milletce verdik ve kiz aldik...
Kesinlikle itidal diyorum.Zaten esas amaç bu Kürt vatandaşlarla Türk vatandaşlarin beraber yaşayamayacak duruma gelmesi.
Buna öncelikle bizim izin vermememiz gerekiyor.
Yeri geldiğinde aynı çorbaya kaşık salladığımız aynı ekmeği bölerek yediğimiz adamlara düşman olmamız düşünülemez.
Bu iş Türk-Kürt çatışmasının ötesindedir arkadaşlar.Açıkca Batıdan desteklidir.
Şu aşamada devletin yapacaği en mantikli en düzgün iş derhal incirlik hava üssünün kapatılması olacaktır.
Dursun Kaplan
04-10-2008, 10:59
Tamam Kardes.
Bende senin gibi sinirlenip öyle diyorum ama ucu maalesef bazilarimiza dokunuyor. Asirlardir bunlara kiz Milletce verdik ve kiz aldik...
Abi benim lafım size değil..
Bizi bu duruma getiren şerefsizlere..
Mehmet Fatih Yavuz
04-10-2008, 11:00
Asarak keserek sonuç almak mümkün olaydı çoktan almıştık.
BMn nin şırnakta yaptığı organizasyon gibi herkes sağduyulu olup orada cehaletin bitmesini sağlayacak.
Ömer muhtarı sallandırdılar meydanda Libyada. Sonuç ne oldu?
Anlık kızgınlıklarla aşırı tepkiler verilebiliyor..
Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin.
Ateş düştüğü yeri yakar.
Ailelerine Allah sabır versin.
Selim Aydın
04-10-2008, 11:01
Sildim.
Sanırım yanlış anlama oldu.
Samet BuLut
04-10-2008, 11:01
ALLAH rahmet eyLesin.. AiLeLerine sabır versin..
Murat Hızal
04-10-2008, 11:02
bunlar radikal değil olması gerekenler senin ve benim evimize şehit haberi gelse böylemi düşünürsün o 15 ailenin yerine kendini bir koyarmısın lütfen
Sayın abim göreceksin ki o ölen çocukların bir bölümü yine kürt kökenlidir.
eminim birkaç gün sonra "zilbilyonuncu" darbe vurulacak pkkya, örügt ağır kayıplar verecek... ve sonra? yine aynı sahne.. teröre iç destek sonlanmadıkça, terör bitmez.
Great White
04-10-2008, 11:03
Adamların hem de elebaşları bu ülkede partisini kurmuş, meclise girmiş, güven oylamalarına katılmış, hatta cumhurbaşkanı bile seçmişken bunların onlarca katman altındaki cahil cühela çapulcu tayfasının yapmış olduğu eyleme biz burada küfür edip duruyoruz..
Kısır döngü dedikleri şey bu olsa gerek..
Ayrıca dağın tepesine çıkan bir veletin atacağı taşla bile askerimizi yaralayabileceği bir kuytuya karakol inşa eden taşkafalar da en az terörist kadar suçludur benim gözümde..
kardeşim ben böyle bir şey gormedim bunlar gittiler deniz kuvvetlerine en ufak hareketi algılayan silah yaptılar bizimkiler gidin doguya sınıra koyun bi serewfsiz pkkllılar geçemesin
oda olmadı bu ulkede 400.000 bin asker var 50 bin diz sınıra bakıyım kus uççuyomu o törerist oldugu yerede şehire koy bakıyım soga çıkma yasagı nedir bu ya böyle
Asarak keserek sonuç almak mümkün olaydı çoktan almıştık.
BMn nin şırnakta yaptığı organizasyon gibi herkes sağduyulu olup orada cehaletin bitmesini sağlayacak.
:alkış:
Çözümün en kilit ve can alıcı noktası burası. İnsanlar çözümü dağa kaçmakla bulmamalı. Eğitilmeli, okullar şart.
Ayrıca olayı Türk-Kürt sorununa getirmeyelim arkadaşlar.
bu ülkenin içerisinde dışarısında en olmadık yerlerinde en girilmez koltuklarında bile işbirlikçiler var iken burada askerlerimizin ölmesi bu işlerin sonucu. biz sonuca sinirlenip kızıyoruz.
bu işlerin buralara kadar gelmesinin bir altyapısı var. bu altyapı da devletin her kurumuna sızmış olan hainlerin ortaklığı.
öyle ortaklıklar var ki az çok kitaplardan okuyoruz ağzımız açık kalıyor.
bknz: cengiz özakıncı (iblisin kıblesi)
bu ülkenin millet vekili pkk cenazesine gidiyor ve polis komiseri eylem yaparken onlara durun dişyorsa ve milletvekili seni gebertirim diyorsa ve bu milletvekilini soruşturma açlıalmıyorsa daha ne konuşacaz allah aşkına bence bmn trabzon galatasaray maçına buyuk pankart yapsın
Mehmet Fatih Yavuz
04-10-2008, 11:06
Bu arada bu işten ben hiçbirşey anlamadım.
4-5 saat boyunca orada resmen 400 askerle savaş çıkıyor. Bu savaş yani öyle kısa süreli saldırı değil.
Bu süre zarfında hava desteği gelmiyor o karakola.
Helikopter ve uçakların oraya varışı kaç saat sürecek?
Malatyadan jetler yarım saatte iner sınıra..
Kaldı ki helikopterlerle doludur sınır bölgesi.
Nasıl o çatışmaya bunca sürede hava desteği gelmez anlaşılır gibi değil.
Selim Aydın
04-10-2008, 11:06
Bence bu soruna kökten bir çözüm getirilmeli. Öyle 3-5 terörist vurup sorulacak hesap değil bu.
Önce Devlet'in çıkıp Kürtler bu ülkenin misafiri değil sahibidir demeli. Demeli ki PKK'nın propaganda yapacak malzemesi kalmasın.
Sonra?
Bir kaç abimin belirttiği gibi; Olağanüstü hal!
bazen bu kadar şehidin ardından birileri askerlerimizi bir şeyler için gözden çıkıyor mu zaman zaman diye düşünmemek için zor tutuyorum kendimi.
Gökhan Öz
04-10-2008, 11:10
Adamların hem de elebaşları bu ülkede partisini kurmuş, meclise girmiş, güven oylamalarına katılmış, hatta cumhurbaşkanı bile seçmişken bunların onlarca katman altındaki cahil cühela çapulcu tayfasının yapmış olduğu eyleme biz burada küfür edip duruyoruz..
Kısır döngü dedikleri şey bu olsa gerek..
Ayrıca dağın tepesine çıkan bir veletin atacağı taşla bile askerimizi yaralayabileceği bir kuytuya karakol inşa eden taşkafalar da en az terörist kadar suçludur benim gözümde..
Katılıyorum.Resmen saldırı için davetiye çıkarmışlar üstelik 3 kere saldırıya uğramış bir karakol, karakol mu kulübe mi o da belli değil.Oraya bir bakanın oğlu filan gitse oraya saray inşa edilirdi o da ayrı mesele...
:alkış:
Çözümün en kilit ve can alıcı noktası burası. İnsanlar çözümü dağa kaçmakla bulmamalı. Eğitilmeli, okullar şart.
Ayrıca olayı Türk-Kürt sorununa getirmeyelim arkadaşlar.
ya ne egitimi adam istanbulda servet sahibi olmuş trilyonları var adam kurucaz devleti diyor yuzumuze bak baka burda buyuyen bi adam sen neden bahsediyon usta ne egitimi ne fakirligi bırakın
insanlar artvinde 4.5 saatda gidiyor hastaneye gurcistan ustunden varmı orda olay bunların kanında var ama tum kurt halkına mal edilemez ama içerdeki hainleri temizlemeli dogu halkı bence çunku onların dedelleri ile benim dedelerim aynı saflarda çalıştı ey uyan dogu halkı bu sana yakışmaz sen ermeni gibi bizi sırtımızda vurma biz aynı ekmegi aynı suyu içtik sizinle
ApoCaN28
04-10-2008, 11:10
Ne Diyelim Şimdi Biz .................................................. ....
Adil ÖZGÜR
04-10-2008, 11:12
Koca vatanımızın uç noktaları ve dahilindeki görevlilerin bulunduğu karakolumuzda 15 şehit vermek, o bölgeyi kana bulamak isteyen şer odaklarının 1983 yılı Eylül ayında ilk eylemlerini Bitlisin Genç ilçesinde eylemlerine başladılar, bu günümüze kadar hala devam etmektedir. Yarın yine olacaktır.
Zira o zamanın Başbakanı yeni Başbakan olmuştur, bunlar bir iki tane çapulcu demiştir.
Daha düne kadar yine bir karakolumuz aynı şekilde olmadımı?
Biz hala ordumuzun içindeki farklı düşünceleri bir arayamı getiremiyoruz? Şehitlerimizin anne ve babalarına cenaze merasiminde uydurma vatan sağolsun başlıkları ile millete milli ruh aşılamaya çalışırken, aynı medya patronu o mehmetçikler orada kan dökerken milletin sırtından haksız para kazanmak için sadece kendi çıkarını mı düşünüyor?
Muhalefet te kendi çıkarını düşünüyor.
Ordumuz bölgemizin en güçlü ordusu olduğu halde neden karakollarımız taranıyor?
Annelerimizin, babalarımızın, dayılarımızın, halalarımızın neden yaşları akıyor, bunları çok iyi biliyoruz.
PKK kesinlikle bir Ermeni-İsrail dayanışmasının terör örgütüdür. Türkiyenin ayağına ayakbağı ile emellerine sahip olmaktır. Marksist-Lelinist ideoloji ile İsrail üst tapanlı Büyük Ermeni ideallerini gerçekleştirmek için bir terör örgütüdür. Bunun Kıprıstaki versiyonu geçmişte EOKA idi.
Güneydoğunun dinine ve memleketine ne kadar sadık kaldığını Çanakkale savaşından öğrenebiliriz.
Bildiğim tek gerçek, yaratılış gayesinden uzaklaşmamak. Öleceksek bu slogan, bu ruh ve bu inanış üzerine ölmek var. Bu yaranın açılması kimsenin işine yaramayacaktır. Bunun bilinmesi gerekir.
Dursun Kaplan
04-10-2008, 11:12
Şehit olan Jandarma Er Hakkı Aran'ın cenazesi helikopterle Diyarbakır'a getiriliyor.
Dün öğlen saatlerinde teröristlerce düzenlenen saldırı sonrası şehit olan 15 erden Hakkı Aran'ın cenazesi Diyarbakır'a getiriliyor.
Öte taraftan Diyarbakır Asker Hastanesine getirilecek olan şehit cenazesi yapılacak tören sonrası Diyarbakır merkeze bağlı Bağıvar köyünde defnedilecek.
Şehitlerden 2'si Adana, 1 Denizli, 1 İzmir, 3 İstanbul,1 Diyarbakır, 2 Ankara'dan olduğu gelen bilgiler arasında.
hüseyin1975
04-10-2008, 11:13
Abi benim lafım size değil..
Bizi bu duruma getiren şerefsizlere..
Bende üzerime alinmadim zaten.
Sadece örnek olsun diye yazdim.
Duygularini cok ama cok iyi anliyorum.
Bende bu olaylari gördükce bazen cok iyi bir Insan olan Kürt Enistemden ve Ailesinden Nefret ediyorum ama sonra hemen kandime gelip isde asil amaclari bu diyorum.
Cinnet gecirip alayini yakmamizi bekliyorlar.
Bunu yapalimda elleri güclensin istiyorlar.
Buna Müsade etmememiz gerekir.
Basda bunlari destekleyen Isadamlarini ve Politikacilari bulmali ve Meydanda ASMALIYIZ!!!!!!!!!!
Mehmet Fatih Yavuz
04-10-2008, 11:14
ya ne egitimi adam istanbulda servet sahibi olmuş trilyonları var adam kurucaz devleti diyor yuzumuze bak baka burda buyuyen bi adam sen neden bahsediyon usta ne egitimi ne fakirligi bırakın
insanlar artvinde 4.5 saatda gidiyor hastaneye gurcistan ustunden varmı orda olay bunların kanında var ama tum kurt halkına mal edilemez ama içerdeki hainleri temizlemeli dogu halkı bence çunku onların dedelleri ile benim dedelerim aynı saflarda çalıştı ey uyan dogu halkı bu sana yakışmaz sen ermeni gibi bizi sırtımızda vurma biz aynı ekmegi aynı suyu içtik sizinle
Trilyonları olmuş adam eğitim almış olmuyor zaten de !!
Diyelim ki eğitimlileri de var.
Bu eğitimli kesimi terörist yapıp dağa salmazlar.
Ankarada kardeşimi yurttan çıkardım.
Az kalsın katil olacaktı.
Tıp okuyup dağdaki teröristleri iyileştireceğini söyleyen adamlar vardı devlet yurdunda. Her gün biri ile kavga döğüş en son çıkardık mecbur.
Demek istediğim eğitimli adamdan dağda terörist yapamazlar. Silahı tutan eli kesersen talimatı veren kesimin önemi kalmaz.
hüseyin1975
04-10-2008, 11:14
asarak keserek sonuç almak mümkün olaydı çoktan almıştık.
Bmn nin şırnakta yaptığı organizasyon gibi herkes sağduyulu olup orada cehaletin bitmesini sağlayacak.
Ömer muhtarı sallandırdılar meydanda libyada. Sonuç ne oldu?
Anlık kızgınlıklarla aşırı tepkiler verilebiliyor..
Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin.
Ateş düştüğü yeri yakar.
Ailelerine allah sabır versin.
egitim sartttttttt
Kenid çapımızca ne yapabiliriz diye düşünüyoruz.Özellike büyük şehirlerde yaşayanlara çok iş düşüyor.
Otoparkçılar marketçiler vs çoğu esnaf bölücü kökenli oluyor.Hepsini aynı kefeye koymuyoruz ama birçoğunun pkk ya destek verdiğini hepimiz biliyoruz.
Uzak duracağız boykot edeceğiz.
Trilyonları olmuş adam eğitim almış olmuyor zaten de !!
Diyelim ki eğitimlileri de var.
Bu eğitimli kesimi terörist yapıp dağa salmazlar.
Ankarada kardeşimi yurttan çıkardım.
Az kalsın katil olacaktı.
Tıp okuyup dağdaki teröristleri iyileştireceğini söyleyen adamlar vardı devlet yurdunda. Her gün biri ile kavga döğüş en son çıkardık mecbur.
Demek istediğim eğitimli adamdan dağda terörist yapamazlar. Silahı tutan eli kesersen talimatı veren kesimin önemi kalmaz.
bak ne guzel diyorsun okumus adamlar daga çıkıyor bunun okulla ilgisi okusada yapıyor okumasada
bu adamlar zaten yakında siyasetle bizi yıkacaklar amaçları o daga çıkan okumus teroriast daga çıkmaya okumuş siyasetçi oluyor ahmet turk gibi
AKSOY_61
04-10-2008, 11:17
o karakoldan başka herşeye benzeyen yer senelerdir orda ve saldıra uğruyor ama hala yeri değiştirilmiyor.
bu ne kas kafalılıktır böyle ya.
valla allah sabır versin şehit ailelerine ben olsam tüm bu ihmaller yüzünden birini indiririm aşağa heralde..böyle bişey olamaz ya.
diğer devletler tehditin geldiği yere gaz bombaları atıyorlar.Ama biz insan haklarıdır, onlarda insandır, yok uluslarası hukuk bilmem ne hala daha şehitler veriyoruz.onların bizi öldürmeye hakkı varsa bizimde böyle silahları kullanma hakkımız var arkadaş.buna dünyada sadece biz uyuyoruz diğer devletler istediğini yapıyor.
atın elimizdeki en öldürücü silahları boğula boğula gebersin itler
ÖzGür Ayar
04-10-2008, 11:17
pkk ve destekçilerinin Allah belasını versin. Askerlerimizede Allah rahmet eylesin.
adamın soyadında turk var (ahmet turk) madem istemiyon turkleri soyadından çıkarsana
Mehmet Fatih Yavuz
04-10-2008, 11:18
Burada gördüğüm asıl dert demin de söyledim hava desteği.
Bu allahın belası helikopterler sadece üst rütbeli askerleri taşımaya mı yarıyor allah aşkına?
Jetler vs...
Ben hiç duymadım ki bu şekilde bir saldırıya hava desteği gelsin.
Senelerce sınır karakollarında bu şekilde saldırılar oldu.
Hava desteği geldiğini duyan var mı? Ben duymadım.
Hava desteği gelmiş olsa kaybın yarıya düşer, karşı tarafın kaybı neredeyse %100 olurdu.. çünkü hava destekli bombardımandan kurtulmak pek mümkün değil.
"Analar asker doğurur, ama helikopter doğurmaz" mantığından kurtulamadık mı hala?
ismail tüfekçi
Bu hakimlerin sorunu mu sizce yoksa siyasetcilerin mi??
elbetteki hayır 50 yıldır bu ülkede idamı serbest bırakamayan onlarca hükümetlerdir tabiki A.B.Didamı bize yasaklıyor ırakda zevk için adam öldürüyor tabiki sorun siyasette
Emirhan Ömeroğlu
lanet olsun bu şerefsizlere.. bunlarıda normal hale getirenlerede lanet olsun.. laf yapıp icraat yapmayana lanet olsun...
Dursun Kaplan
04-10-2008, 11:22
Bu şerefsizlerin başı şu anda adada..
Doğruya bizde idam cezası yok..
Adil ÖZGÜR
04-10-2008, 11:22
Tarihte Ermeni olaylarını bir ele alırsak, Ermenistanın tek hayalinin Akdenize bağlanması olduğunu anlamamak gaflettir. Yoksa Vanda onca müslüman Türklerin, Kürtlerin ve diğerlerinin Suriye ve Lübnan üzerine göç ettirilmesi, Van'ı baştan başa yaklamaları, Kıbrıs ile o bölgelerimizin iç içe olduğunu düşünmemek cahilliktir. Buradaki tek olgu, Anadoluyu MÜSLÜMANLARA terk ettirmektir. Geçmişte Vanda yaptıklarının aynılarını şimdi PKK adı altında yapıyorlar, bu bilinçte olmak lazım.
Ali Yerlikaya
04-10-2008, 11:23
Daha bu sabah haberi almis durumdayim cok am cok üzüntüliyim, ne zaman biticek bi sehit haberleri.
Arkadaslar kendimce bi cözüm buldum ama baska care bulamadi maalesef. 10 yasindan büyük olan bütün güneydogu halki TR sinir disi olmasi lazim. Cünkü o yasdan sonra onlarin aklini degistirmek imkansiz. Maalesefki kürt kürtdür ne kadar bu gercegi inkar etmeyi yillarca denesemde. Artik bikdim hergün sehit haberi almakdan. Hergün bi abimi yitirmekden biktimmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Allah mekanlarini cennet eglesin. Ruhlariniz saad olsun. Rahat yatin abilerim.
devlet devlet olacak kim olursa başın da ister erdoğan ister baykal ister bahçeli farketmez adam olacaklar gidecekler bu ulkede önce uyusturucuyu bitirecek bu adamlar parayı burdan buluyor ben biliyorumda sokaklarda kimler içiyor da devletin polisi bilmiyormu içeni satanı anlamıyorum
bu uyusturucu gumruklerde nasıl geçiyor he bu devlet ne yapıyor ya da diger geçmiş devletler ula geerekirse başbakan gitsin geçirmicem lan desi orda beklein her tırı inc elesin bi deli gelsinde başımıza belki o gider gumrukte bunlara izin vemez
Fatih Efe
04-10-2008, 11:24
http://forum.bordomavi.net/./images/news/72838.jpg
PKK saldırdı ağır kayıp var
04 Ekim 2008 Cumartesi 10:59
Terör örgütü PKK'dan hain saldırı.. Teröristler Şemdinli'deki sınır karakoluna ağır silahlarla saldırdı.
Terör örgütü PKK Şemdinli'de Aktütün sınır karakoluna saldırdı. Çatışmalarda 1 astsubay, 6 uzman erbaş ile 8 erbaş ve er olmak üzere 15 asker şehit olurken, 2 uzman erbaş ise kayboldu. Çıkan çatışmada 23 terörist ölü ele geçirildi.
Yaralanan 21 askerden durumu ağır olan 6'sı uçakla Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edildi.
KUZEY IRAK'TAN AĞIR SİLAHLARLA GELDİLER
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Karargahı'nda düzenlediği basın toplantısında, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğünün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe'deki unsurlarına karşı dün öğleden sonraki saatlerde bölücü terör örgütü tarafından Irak'ın kuzeyinde bulunan ağır silahlarının da desteğiyle saldırı girişiminde bulunulduğunu kaydetti.
Tuğgeneral Gürak, saldırıdan önce bir jandarma özel harekat timiyle takviye edilen emniyet unsurlarının bulunduğu Bayraktepe bölgesinde bir bölüğe yakın kuvvet olduğunu ifade ederek, ayrıca bölgenin gelişmelere bağlı olarak bir jandarma özel harekat bölüğü ve bir komando bölüğüyle de takviye edildiğini söyledi.
TAKVİYE HELİKOPTERLER ÖNCEDEN GRUBU BOMBALAMIŞ
Çatışmanın başlamasından önce görüntü alınan bölgelerin topçu ve havanlarla ateş altına alındığını ve 2 kol taarruz helikopterlerinin de bölgede görev aldığını anlatan Tuğgeneral Gürak, ayrıca Aktütün Karakoluna 10 kilometre mesafede Irak'ın kuzeyinde bir terörist grup tespit edildiğini ve bu terörist grubun önce Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu tarafından ateş altına alındığını belirtti. Çatışmaların akşam karanlığına kadar devam ettiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, şöyle konuştu:
''Çatışmalar esnasında 1 astsubay, 6 uzman erbaş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Zayiatın büyük kısmı Irak'ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana gelmiştir. Çatışmada yaralanan personel tedavi edilmek üzere uçakla Ankara'ya getirilmektedir. 2 uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir.
Çatışmalar süresince 23 terörist etkisiz hale getirilmiş olup, Hava Kuvvetleri ve topçu ateşleri sonucunda etkisiz hale getirilen terörist miktarı henüz tespit edilememiştir.
Şehit olan personelimize Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına ve onların değerli ailelerine, yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.''
Tuğgeneral Gürak, bir soru üzerine, 2 personelin ağır yaralı olduğunu, bölgede arama tarama faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:24
Bu şerefsizlerin başı şu anda adada..
Doğruya bizde idam cezası yok..
İmralıda besiye çekilen zat sadece piyon
Biz olayı değerlendirrirken en başta yanlış yapıyoruz
Başın bu ülkede olduğunu düşünmüyorum
millet-i sadıka, Osmanlının son döneminde hangi sebeplerle arıza çıkartmışsa şimdi bu beyinsizlerde aynı sebeplerden dolayı arıza çıkartıyorlar
Daha bu sabah haberi almis durumdayim cok am cok üzüntüliyim, ne zaman biticek bi sehit haberleri.
Arkadaslar kendimce bi cözüm buldum ama baska care bulamadi maalesef. 10 yasindan büyük olan bütün güneydogu halki TR sinir disi olmasi lazim. Cünkü o yasdan sonra onlarin aklini degistirmek imkansiz. Maalesefki kürt kürtdür ne kadar bu gercegi inkar etmeyi yillarca denesemde. Artik bikdim hergün sehit haberi almakdan. Hergün bi abimi yitirmekden biktimmmmmmmmmmmmmmmmmm.
katılıyorum turkmenler buraya onlar oraya turkmenleri de katlediyorlar orda zaten biz hala uyuyoruz
Murat Erdem
04-10-2008, 11:26
bazen bu kadar şehidin ardından birileri askerlerimizi bir şeyler için gözden çıkıyor mu zaman zaman diye düşünmemek için zor tutuyorum kendimi.
kendimizi bu düşünceden uzak tutmaya çalışmak polyannacılık tır...dağlıca baskını ve ardındaki gerçekler..... şimdide bu facia.....tek gerçek vatan evlatları gündem değiştirmek ve bundan nemalanmak isteyen kan emiciler tarafından gözden çıkarılıyor olmasıdır....15 İSİMSİZ KAHRAMANIN içinden bir tane bile arkasından hesabını sorulucak olan yoktur..hepsi gariban terzi,çoban evinin penceresinde cam olmuyan hambal ,çoçuğunun ayağında çorap olmayan sahipsizlerdir baksanıza adına sınırkarakolu denilen bu ölüm yuvasında birtane yüzbaşı bile yok şehidin en rütbesi astteğmen aynı dağlıca baskınınında bütün komutanların TESADÜFEN!!!!! başka köye düğüne gitmesi gibi MEHMETÇİK kaderine terkedilmiştir.....
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:27
Öyle kürtler tanıdımki yüzlerce Türke değişmem
O yüzden sakin olmakta fayda var çözüm bu değil
Hep söylerim şehitlerin rehmet dileklerine ihtiyacı yok zira Allah rahmetini vaad etmiş. Allah "ana" lara sabır versin.
Bu arada mesele ile ilgili aklıma geliveren hemen ilk konu; tamda Altınova hadiselerinin ertesine tekabül etmesi rastlantı mı acaba? ...Ne kadar pamuk ipliğine bağlı herşey. Bu ülkeyi karıştırmak ne kadar kolay. Şimdi ben bir gazi mahallesine bir Çarşambaya bir bir sarıgaziye ya da Mustafa kemal e bomba atsam sonra da 3 saat sonra sağ bir parti ilçe merkezini tarayıp gazi nin ve sarı gazinin intikamı alındı diye bildiri yollasam gazetelere...Bitti işte bu kadar...
Bu kadar kırılganlık dünya ile yarışma iddasındaki bir ülkeye fazla. Ve bu meseleleri sokaklarda slogan atarak çözemezsiniz. Çözmelisiniz.
zeyberoğlu
04-10-2008, 11:27
Ve hala itidal çağrısı yapan arkadaşlar.
Neyin itidali.
Sen hiç şehidine ağlayan anne gördün mü ?
Sen hiç hortumla terörist leşi yıkayıp geri onlarateslim ettin mi ?
Mehmet Fatih Yavuz
04-10-2008, 11:28
İmralıda besiye çekilen zat sadece piyon
Biz olayı değerlendirrirken en başta yanlış yapıyoruz
Başın bu ülkede olduğunu düşünmüyorum
millet-i sadıka, Osmanlının son döneminde hangi sebeplerle arıza çıkartmışsa şimdi bu beyinsizlerde aynı sebeplerden dolayı arıza çıkartıyorlar
400 sene.
En sadık millet dediğimiz ermeniler..
Önce 20. yy başında.
Sonra 1970 lerde asala eli ile.
Aynen enginin dediği gibi.
Ermenileri bu şekilde kışkırtıp haine çevirdi ise, bugün o bölgede olan da farklı değil.
İsimlere bakmanın anlamı yok.
Ne imralıdaki de ne başkası.
Bu iş devletler arası güç mücadelesi.
Emirhan Ömeroğlu
04-10-2008, 11:29
baştakiler hiç bişe yapmıyor.. artık şehit haberlerini bile alıştırdılar bize bu böle yürümez yürümemeli
ya senin dedigine da katılıyorum ama yeni doğanlar aklına giriliyor çoçuk yaşta oyle bir poropaganda yapılıyor ben de degişmem en iyi uç arkadaşımdan biri kurt arasıra takılır devlet kurca diye yalandan hatta keske hepsi oyle onun gibi olsa boyleleri de var ama fene bir propagandada vr orda ve çozum bulunmalı artık
ismail tüfekçi
04-10-2008, 11:30
malesef bu şerefsizler uyuşturucu ile güçlü kalıyor bizim suçumuz uyuşturucu trafiğini türkiyede durduramıyoruz bir filimde hakkariden senede 100 milyar dolarlık uyuşturucu geçiyormuş bu trafiği kapatabilsek o itler ne ile beslenecek ve ayakta duracak o itlerin herşeyi beyaz beyaz bittimi onlarda biter
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:31
Neyin itidali.
Eğer sözün bana ise evet gördüm diye cevap verebilirim. Daha 2 ay bile olmadı ayrıca.
Çözüm reste rest çekmek değildir. Çözüm eğitime o bölgede önem verip bu yollara halkın sapmamasını sağlamaktır.
Mehmet Fatih Yavuz
04-10-2008, 11:32
Neyin itidali.
Sloganlarla varacağın bir yer yok.
Sen hiç iç savaş gördün mü?
Ne yapılacak soykırım mı?
İtidale gerek yok, çıldıralım hepimiz.
Terör mantığını kaybetmeni amaçlar.
Orada ölen asker sayısı onlar için önemli değil.
Ne sonuç verdiği önemli.
İtidal bu durumda zaruridir.
Aksi sadece terörün amacına hizmet eder.
Murat Hızal
04-10-2008, 11:32
Neyin itidali.
Sap ile samani karıştırmayın diyoruz sadece.
Bak ölen çocuklardan ikisi Adana'lı biride Diyarbakır'lı bu size hiç bir sey ifade etmiyor mu?
Selim Aydın
04-10-2008, 11:33
ya senin dedigine da katılıyorum ama yeni doğanlar aklına giriliyor çoçuk yaşta oyle bir poropaganda yapılıyor ben de degişmem en iyi uç arkadaşımdan biri kurt arasıra takılır devlet kurca diye yalandan hatta keske hepsi oyle onun gibi olsa boyleleri de var ama fene bir propagandada vr orda ve çozum bulunmalı artık
Bu yüzden eğitim şart diyoruz.
Ama şu sorun da var; PKK düzenli şekilde bölgedeki doktor ve öğretmenleri katlediyor.
Hakkaride benimde askerliğini yapmış olduğum kos koca Dağ ve komando tugayı var ve bu tugayın elinde her türlü imkan ve olanak var ( helikopterinden cobrasına kadar) bu tugay orda dururken teroristlerin böle kalabalık bi şekilde karakola saldırması ilginç.
Buda unutulacak artık sıradanlaştı neymiş terör amacına hiç bir zaman ulaşamıcakmış yok bu saldırırları kınıyoruz yok gereken milisiyle yapılacak v.s. v.s. artık bunları duymak değil icraat bekliyoruz yetkililerden. Bunu Türk halkı halletmicek yetkililer halledicek.
Kara_Elf
04-10-2008, 11:33
Doğru diyorsun keseceksin kürtleri sorun kalmayacak :)
Şu ettiğiniz lafı yakıştıramadım..Böyle bir ortamda edilecek lafmı yanii..
Aynı karakola devamlı suretle baskın yapılması ve sürekli şehit vermemiz akıl alacak iş değil..
Şerefsizler daha önce defalarca baskın yapmışlar. Bunlardan hiçmi ders çıkarılmadı hiçmi önlem alınmadı..Bizi yönetenler ottan boktan şeylerle uğraşacaklarına bunlarla uğraşssınlar.. Alsınlar deniz fenerini yolsuzluk belgelerini gözerine soksunlar şimdi...
http://img.blogcu.com/uploads/alienfamey_harita.jpg
Bu memleket tarihe TÜRKTÜ
bugunde TÜRKTÜR ve ebediyen de TÜRK oarak kalacaktır
"15 askerimiz şehit ama operasyonunda başarılı olduğunu kabul edilmeli" diyen emekli komutana (duymasada) sesleniyorum.
Artık "ama"lar olmamalı. Artık amalardan önceki şehit haberi olmamalı. Artık birileri birşeyler yapmalı. Gidiyor gencecik insanlar. Birkaç şerefsiz yüzünden.
Sabah beri emekli komutanların,strateji uzmanlarının görüşlerini dinliyorum; ortak nokta " yerel seçimler". Kış gelmeden yerel seçimlerde tabanı korumak için gövde gösterisidir deniyor.
Lanet olsun bunların siyasi oluşumlarına,lanet olsun tabanlarına.
Aynı karakol,aynı önemli nokta. Bu kadarda tesadüf olamaz!
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:34
Kolumuzun bir yerinde bir yara çıktığında nasıl ki kolumuzu kesip atmıyorsak bu insanlarıda kesip atamayız. Bunlar bizim insanımız. Olaya bu noktadan bakacağız. Kürtleri asalım keselim demek onları bu şerefsiz örgütün kucağına atmak demektir. Bu anlayış belkide aramızdan bazı arkadaşlarımızı askerlik görevini yaparken kaybetmemize neden olacaktır. Dikkat etmekte fayda var...
Soysuz herifler, Allah belalarını versin.Sayı önemli değil 1 askerimizin kılına zarar geldi mi içim acıyor.
Yemişim Irak'ın toprak bütünlüğünü.Güneydoğu'dan süpüre süpüre gerekirse Irak'ın içine kadar gidilmeli.Önüne ne gelirse.
Selim Aydın
04-10-2008, 11:35
Mesaj anlayabildiğim kadarıyla aşırı dozda ironi ve bir önceki mesaja tepki içeriyor.
Keleşoğlu
Allah belalarını versin şerefsiz vatansız köpekler hainler!
Mehmet Fatih Yavuz
Yakın zamanda sınır ötesi tezkeresi var.
Bu saldırıların yerel seçimlere yönelik olduğunu düşünmüyorum.
Ona daha zaman var.
Murat Hızal
Neyin itidali.
Ben şehidine ağlayan anne görmedim(televizyonda gördüm).Şehidine ağlayan Yüzbaşı gördüm.
Ben üç sene babamın eve bir gece dönemeyeceği korkusuyla Siirt'de yaşadım(89-92)
Hamasete gerek yok sadece itidal diyoruz.
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:36
.
Cımbızı elinizden atarsanız belki söylediklerimi tümden anlayabilirsiniz
Selim Aydın
04-10-2008, 11:37
Soysuz herifler, Allah belalarını versin.Sayı önemli değil 1 askerimizin kılına zarar geldi mi içim acıyor.
Yemişim Irak'ın toprak bütünlüğünü.Güneydoğu'dan süpüre süpüre gerekirse Irak'ın içine kadar gidilmeli.Önüne ne gelirse.
Bizim hakkımız olan topraklarda soysuzlar devlet kuruyor, biz Irak'ın toprak bütünlüğü diyerek karışmıyoruz...
İskender
04-10-2008, 11:38
Yaziklar olsun demekten baska bir sey demek gelmiyor icimden...
bu ulkede ordu ne zaman isini yapacak...
birakin artik siyaseti kendi isinizi yapin...
Kim askere evlat vermek ister bu durumda' sabah kalkmissin adamlar ellerini sallaya sallaya gelmisler vurmus gitmisler...
Komutanlar nerde ergenekon sorusturmasinda iceri giden tegmenkerin alnindan opmeye gitmisler...helal olsun size....
15 yigit daha sehit oldu mekanlari cennet olsun...
Neyin itidali.
Ben 22 yaşında kardeşimi gömdüm toprağa. Sakın ajitasyon yapıp provakasyon yapma burda. Eminim senin gibi niceleri iş başındadır şu anda. Dünyada vatandaşlarını kırıp iyha olan bir devlet varmı?
Biz bu memleketi sokakta bulmadık. Yapmaya çalıştığınız şey iç savaş ortamı hazırlamaktır. Ve dünyada iç savaşın galibi hiç olmamıştır.... Azıcık sağduyu azıcık izan yoksa da dile şehitlere başsağlığını ve sus...
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:38
Yavaş gel Selman :)
Bırak süpürme işlerini :)
Mantıklı düşünelim adamların istedikleride böyle bir kargaşa. Oyuna gelmez Türk devleti ...
Bir şeyler yapılacak ama sükunetle ...
Adil ÖZGÜR
04-10-2008, 11:39
Eniştem, Rahmetli Şehit Uzman Çavuş Hasan KAPTAN ruhun şad olsun, Hasan'lar ölmez, onlar ölsede arkasında inançlı kardeşleri, inanaçlı Vatanı vardır,
Böyle haberlerde onu hatırlamamak mümkünmü?
Baskı ve istipdat zihniyetleri hala yaşamış olsa, vatanını kurtarmak için gelenlere şehit diyemezdik.
Zira bazı ağızı kokuşmuş insanlar, kendi medya kuruluşlarına beyanat vererek keşke şu anda anadolu hırıstiyan olsaydı diyenleri takip etmek, onların varlığını deşifre etmek bu vatana en büyük hizmettir.
Bu vatana en büyük hizmet, arkasından gittiğin fikirin vatanı tefrikaya düşürürmü zihniyetini araştırmaktır.
Bu ülke bir bütündür ve ülke toprakları içerisinde yaşayan herkes geçmişte Kurtuluş mücadelesi vermiştir. Bordomavi.net sizin Türk-Kürt ayrımı yapacağınız platform değildir. Kürtleri dışlamayı geçeceksiniz önce. Artık bu konuda uyarı yapmayacağız ve ilgili mesaj olursa bizzat sileceğiz.
Bizim millet lafa gelince ateşte kül bırakmaz...
Ancak İsrail'in askerine verdiği değerinde onda birini vermez. "Ölen ölür kalan sağlar bizdir", "sayın şerefsiz(?) kelle avcılığından vargeçsin", "vatan sağolsun"... der işin içinden çıkarız. Bizim milletimiz kadar askerine değer vermeyen buna rağmen asker olmak için can atan bir millet yok şu cihanda. Ben bu lanetin sorumlularının Türkiye şartlarında ya da fani dünyada hesap vereceklerini sanmıyorum. Çünkü dikkatsiz milletiz, takipçiliğimiz hiç mi hiç yok, iki hüzünlü bakış, bir iki büyülü(?) cümle bizim bu olayı unutmamız için yeterli olacak. Lakin bu gençlerimize hepimiz borçluyuz eğer haklarını aratmak için demokrasilerdeki denetleyeci kimliğimizi yerine getirmezsek ki daha bunu idrak edememiş bir milletiz şehitlerimiz sayısı artıp gidecek. Bizde her şehit haberi ardından aynı tiyatroyu oynayacağız...
Tek temennim, beni bir nebze olsun iyi hissettiren dayanak noktam bu kana doğrudan ya da dolaylı yoldan kim, kimler bulaşmışsa ahirette bunun hesabını sorulacağına inanmamdır...
magicyattara
04-10-2008, 11:40
Bu karakolların ne faydası var.
Bende karakolda yaptım askerliğimi.Günlük çıkılan angarya pusu görevleri dışında yapılan hangi iş var.
Bu sistem değişmeli.Dağda terörist peşine koşmak sona erdirilmeli.Koşulacaksada profesyonel ellere teslim edilmeli.Teknolojinin her türlü nimetlerindan yararlanan profesyonel askerler artık terörist peşinde koşmalı.
2-3 kişilik grupların peşine 3 tabur çıktığımız günler oldu.Faydası ne oldu;koca bir hiç.Allahın dağına karakol yapıp neyi kontrol etmeye çalışıyoruz.Açıkça hedef olmaktan ileri gitmiyoruz.
Kaçakçılıkmı yapılıyor veya terörist eylem için gruplarmı girecek varsın girsinler,bu sefer biz onları bekleyelim.Bakalım neler yapabilecekler.
Şehirleri kontrol altına almak lazım.
Bir arkadaşın dediği gibi sıkıyönetimse sıkıyönetim uygulayalım.Bunların inebilecekleri yerler belli oraları kontrol altına alalım.
Yoksa dağlarda bunların peşine koşmakla kısır bir döngünün içinde dönüp duracağız.
Tüm Ana Babalara Allah sabır versin.
usta bende severim kurtleri ama onlarda bi tepki koysunlar git bak diyarbakırlı arkadaş sehit olmuş allah rahmet eylesin bak bakalım kaç kişi lanet okucak diyarbakırda pkkya olsun bi başka yerdeki gibi bir tepki onlarda anlıcak halktan bize tepki var halk bizi kabullenmiyor ama halk kabullenmiş demekki buyuk bir çogunluk istiyor devlet o zamn bi çozum bulunmalı tabi iyileri var onlara canım feda
ALLAH şehit yakınlarına dayanma gücü versin..!
Emre Bekar
04-10-2008, 11:41
mekanları cennet olsun.allah ailelerine ve milletimize sabır versin inşallah
Mehmet Fatih Yavuz
04-10-2008, 11:42
Sıkıyönetim döneminde bölgenin durumu çok daha beterdi.
Olağan üstü çözümlemelerle sonuç çıkmaz buradan.
ismail tüfekçi
04-10-2008, 11:42
özel harekat timini iptal eden ve iptal edilsin diye uğraşanlar kına yaksın şimdi sakın timsah gözyaşı dökmesin allah onların belasını verecek bordo bereden koktuğu kadar allahtan korkmazdı o köpekler malesef türkiyedeki yüzde 3 lük kitle özel harekat timini iptal ettirdi
Selman'a katılıyorum. Terör yörede yaşayan insanlardan destek almadığı sürece orada barınamaz. Neden karadenizde, ege de yok!
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:43
usta bende severim kurtleri ama onlarda bi tepki koysunlar git bak diyarbakırlı arkadaş sehit olmuş allah rahmet eylesin bak bakalım kaç kişi lanet okucak diyarbakırda pkk olsunbi başka yerdeki gibi bir tepki onlarda annıcak halktan bize tepki var halk bizi kabullenmiyor ama halk kabullenmiş demekki buyuk bir çogunluk istiyor devlet o zamn bi çozum bulunmalı tabi iyileri var onlara canım feda
Sen eğitim vermemişsin onlara
Ekonomik durumları halkın önemli kısmının içler acısı
Çocukların ayağında ayakkabı türü bir şey olmadığı bir bölgeden bahsediyoruz
Bu cahil insanlar neden kandırılıyor diye sormaya hakkı yok kimsenin
Önce sosyal devlet olduğunu iddia eden devlet görevini yapacak
Tabana inecek bu hassasiyetin sonuçları
zeyberoğlu
04-10-2008, 11:43
Sloganlarla varacağın bir yer yok.
Sen hiç iç savaş gördün mü?
Ne yapılacak soykırım mı?
İtidale gerek yok, çıldıralım hepimiz.
Terör mantığını kaybetmeni amaçlar.
Orada ölen asker sayısı onlar için önemli değil.
Ne sonuç verdiği önemli.
İtidal bu durumda zaruridir.
Aksi sadece terörün amacına hizmet eder.
Yeditepe de okuyunca öyle gözüküyor demek ki.
Sarıgazi'den de böyle gözüküyor .
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:45
Halkın içine giren provakatör pozlarından vazgeç haddini aşma
Adil ÖZGÜR
04-10-2008, 11:45
Ben şehidine ağlayan anne görmedim(televizyonda gördüm).Şehidine ağlayan Yüzbaşı gördüm.
Ben üç sene babamın eve bir gece dönemeyeceği korkusuyla Siirt'de yaşadım(89-92)
Hamasete gerek yok sadece itidal diyoruz.
:alkış: Yaşayan bilir, yapılan bu eylem neye misilleme yapılıyor, ne için bunca cana kıyılıyor, onları araştırmak, düşmanını tanımak, düşmanının silahı ile düşmanını vurmak lazım. Yoksa bu yaranın kanı durmaz. İddia ediyorum, bu kan kin besleme ile durmaz. Düşmanı ve dostu iyi tahlil etmek lazım. Ölenler bizim evlatlarımız, ancak her türlü ortama hazır çoğrafyasında en büyük orduya sahip T.C. Ordusuna hedef böyle bir harakette maksatı anlamak, o maksat etrafında çember oluşturmadan bu ateş sönmez.
Mehmet Fatih Yavuz
04-10-2008, 11:47
Yeditepede okumakla ne ilgisi var vaziyetin??
Yeditepede okudum da kartal cevizlide yurtta kaldım senelerce.. Ne alakası var şimdi?
Bu ayrımın en sert olduğu yerlerden biri düzcedir.
Bütün çocukluğum gençliğim orada geçti.
Mahalleler bile ayrıydı nerdeyse.
Ne alakası var?
Gören de zengin züppesi sanacak.
Kimi neyle aşağılamaya çalışıyorsun.
Bu kadar densiz bi cümleyi kabul etmiyorum.
Mantığını kaybetmeye bahane mi sayıyorsun benim okuduğum yerle senin olduğun yer arasındaki farkı.
Kaldı ki pek de bi farkı yoktu kaldığımız yerin.
sanırsam bu başlık tartışma yapma amaçlı değil; şehitlerimize rahmet dileme, ailelerine başsağlığı dileme amaçlı açılmıştır...
rabbim sizi şehitlik makamında ağırlasın inşallah, hepinizin ruhu şad olsun...
Ali Yerlikaya
04-10-2008, 11:48
Öylede o zaman cözüm üretmek lazim, yani her gecen gün icin sehit vermekden insan kahrliyor. Yani zamanimiz yok düsünmek icin acilen biseyler yapilmasi lazim.
20 de yaralı var
ya ırağa yerleşilecek yada yerleşilecek..
başımız sağolsun
Keleşoğlu
04-10-2008, 11:49
bırakın ya o bölgenin insanı fakir,devlet bakmıyor kandırılmaya müsayitler laflarını.. fakirlik sadece o bölgedemi var çok uzaga degil cıkın araklının sürmenenin koylerine orda da kışın yırtık ayakkabılarla okula giden cocuklar var.. ayrıca fakir olmak devlete ihaneti meşru kılan bir gerekçemidir? bu tamamen ideolojik bir konudur
zeyberoğlu
04-10-2008, 11:50
Halkın içine giren provakatör pozlarından vazgeç haddini aşma
Engin sen iyi uşaksın ortamı germe.
Yazdıklarımın hepsaini geri çekiyorum sen haklısın .
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:51
Öylede o zaman cözüm üretmek lazim, yani her gecen gün icin sehit vermekden insan kahrliyor. Yani zamanimiz yok düsünmek icin acilen biseyler yapilmasi lazim.
sosyal devlet gereğini yapacak o kadar al sana çözüm
Daha önce yaptığı gibi mi?
BAŞIMIZ SAGOLSUN...
bende özelharekatın tekrar faalduruma geçmesi gerektigini düşünüyorum antiterör timleri oluşturulmalı
çok üzgününm çok moralım bozuldu .
bırakın ya o bölgenin insanı fakir,devlet bakmıyor kandırılmaya müsayitler laflarını.. fakirlik sadece o bölgedemi var çok uzaga degil cıkın araklının sürmenenin koylerine orda da kışın yırtık ayakkabılarla okula giden cocuklar var.. ayrıca fakir olmak devlete ihaneti meşru kılan bir gerekçemidir? bu tamamen ideolojik bir konudur
benım koyume yol gıtmezken doguya ne yollar yapıloydu.gapa 20 mılyar odenek ayrılırken benm karadenızıme ne kadar odenek ayrıldı..
Kara_Elf
04-10-2008, 11:53
dün gece hain bir saldırının gerçekleştiği aktütün karakolu şimdiye kadar üç kez saldırıya uğradı. bu üç saldırıda toplam 43 şehit verildi.
iran-irak-türkiye üçgeninde ve çok riskli bir bölgede bulunan aktütün karakolu'na ilk saldırı 12 eylül 1992'de gerçekleşmişti. 22 askerimizin şehit edildiği aktütün karakolu baskınını irak'ın kuzeyinden gelen pkk 400 kişilik grupla gerçekleştirmişti.
bundan 16 yıl sonra mayıs 2008'de ise yine irak'ın kuzeyinden leylek ve çerçele dağı üzerinden gelen teröristler aynı karakola bu kez 200 kişilik grupla saldırdı. saldırıda 6 askerimiz şehit olurken, 19 terörist öldürüldü.
dün gece yine aynı karakola gerçekleştirilen hain saldırıda ise 15 şehit verdik. iki uzman çavuştan halen haber alınamazken, iki ağır yaralı askerimiz bulunuyor. öte yandan pkk'nın saldırısının ardından ilk belirlemelere göre 23 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi."
http://www.hurriyet.com.tr/...39.asp?gid=229&sz=23990
Anlayamadığım nokta daha önce 3 kez saldırılmış bu kadar şehit verilmiş hiçmi akıl fikir yok bunları yönetenlerde hiçmi önlem alınmaz bu kadar zormu.... Yazık değilmi o çocukların ailelerine.. Aklım hafsalam almıyor ..
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:53
Engin sen iyi uşaksın ortamı germe.
Yazdıklarımın hepsaini geri çekiyorum sen haklısın .
Ya olayı doğru değerlendirelim diyorum
Bu şerefsizlerin istedikleri kargaşayı onlara vermeyelim haksızmıyım
Haysiyetsizler amaçlarına ulaşamasınlar
Şehitlerimiz için hepimiz üzgünüz. Orada bizlerde olabilirdik. Yalnız itidalde fayda var.
Sen eğitim vermemişsin onlara
Ekonomik durumları halkın önemli kısmının içler acısı
Çocukların ayağında ayakkabı türü bir şey olmadığı bir bölgeden bahsediyoruz
Bu cahil insanlar neden kandırılıyor diye sormaya hakkı yok kimsenin
Önce sosyal devlet olduğunu iddia eden devlet görevini yapacak
Tabana inecek bu hassasiyetin sonuçları
ula babamın ayakkabisimi vardı koyde yalın ayak dolaşiyıyordu daha dun gelen istanbula zengin oluyor uyusturucu satarak bunların buyuk çogunlugu boyler bu işin fakirlikle ilgisi yok bunlara en çok destek veren il diyarbakır doğunun en zenginilide diyarbakir git bakıyım daha gelişmiş trabzonda bi gör gbakıyım
benim lise ikide bir arkadaşım vardı diyarbakırlı geldi bana adanalı bi arkadaş bu trabzonluları sevmez dedi bende sordum neden soylemedi sevmem dedi ama sen iyi çoçuksun seviyorum dedi bu çoçugun abisi mıcgıhan universitesi nde okuyordu yani okumuş doğma buyuma istanbullu bir insandi hatta abisinin okulunun anahtarlıgı vardı bende geçen yaza kadar kaybettim benin anlatmak istedigim bu işin okulla mokulla işi yok bunların geninde biraz var
bu iş fakirliklede alakası yok benim babam kalmış istanbula gelmiş bir çorbanın yanında aç kalmamak için 1 - 1.5 ekmek yerdik dedi hatta adam bi keresinde çorbanın parasını bırak ekmegin parası ver demiş sen neden bahsediyon hemşerim
sen istanbula gelde bi iki sene içinde bu adamların nasıl zenginleştigini bi gör bakıyım
tamam bunların içinde kanalaisazyonda yol tamirinde bir çorba parasına çalışanda var namusuyla o yuzden boylelerine canım feda ama bu az kesim okumusuda var fabrikalar kurup insanlar çalıştıran bunlarada canım feda ama digerleri arkamızdan vursunlr bizi
zeyberoğlu
04-10-2008, 11:54
Ben 22 yaşında kardeşimi gömdüm toprağa. Sakın ajitasyon yapıp provakasyon yapma burda. Eminim senin gibi niceleri iş başındadır şu anda. Dünyada vatandaşlarını kırıp iyha olan bir devlet varmı?
Biz bu memleketi sokakta bulmadık. Yapmaya çalıştığınız şey iç savaş ortamı hazırlamaktır. Ve dünyada iç savaşın galibi hiç olmamıştır.... Azıcık sağduyu azıcık izan yoksa da dile şehitlere başsağlığını ve sus...
Kardeşim Erdal haklısın haklısın da ne yapalım koyun gibi yarın istanbul mahallelerin de gebermeyi mi bekleyelim .
Yani işin sonu nere gider.
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:55
Daha önce yaptığı gibi mi?
Hayır eğitim politikası değişecek o bölge için
Daha sonra insanların ekonomik seviyelerini arttıracak popülist olmayan politikalar uygulanacak
Selim Aydın
Terör örgütünün elinde onca koz var propaganda yapmak için.
Oynadığım futbol kulübünde (FC Türkgücü) bir Kürt arkadaşım var. Takımdaki tek Kürt kendisi. Çocuğun nasıl dışlandığına, nasıl ezildiğine ben şahit oldum. Yaptığı her pas hatasında küfür edermiş gibi "Kürt" diye bağırıldığını duydum.
Euro 2008'de maç kazandığımızda kutlamaya meydana giderdik. Bu kardeşim de üstüne Milli Takım forması giyip gelirdi. "Senin ne işin var burda" sorularını çok duydum.
Böyle bir ortamda bir insanın örgüt sempatisinin yüksek olması kadar doğal bir durum yok. O arkadaşımın yerinde ben olsaydım, Türk kesiyor olurdum şimdi...
Adil ÖZGÜR
Vatanın kuruluşundan bu güne kadar gelmiş geçmiş bütün şehitlerimizin hepimizin üzerinde hakları vardır. Zira benim hürriyetim için o çok sevdiği canını vermiştir. Benim ona vefalı olmam da bir FATİHA okumak, onu bu çizgide saygı ile yad etmektir. Bütün şehitlerimizin anne ve babalarına Yüce Allahtan Sabır, şehiti kardeşimdir, şehitlerimize Rahmet diliyorum.
Daha sonra insanların ekonomik seviyelerini arttıracak popülist olmayan politikalar uygulanacak
uzunoglu sen benim koyu yazdığımyeri bi oku istersen
magicyattara
04-10-2008, 11:56
Bu kadar basit değil.
Orda bilinçli yapılan bazı işler var.
Eğitimlileri bile o amaca hizmet ediyor.
Irakta kürt devleti kurulduktan sonra daha bir inandılar.
Ali Yerlikaya
04-10-2008, 11:57
benım koyume yol gıtmezken doguya ne yollar yapıloydu.gapa 20 mılyar odenek ayrılırken benm karadenızıme ne kadar odenek ayrıldı..
Evet ya su fakirlik konusu hikaye ya neymis kürtler fakirmis bakilmiyormus. Onlara harcanana milyar dolarlari yedirmeseydi halki banane ya.
Binlerce zengin guneydogulu is adami var niye onlar memleketlerine yatirm yapmiyor???
Yani herseyi devletten beklemek cok ama cok sacma, kalkinmis devletlere bakin her büyük is adamlarinin devletine büyük katkilari oliyor.
Güneydogu yapilan yatirimin 10 da 1 Karadenize yapilmamisdir.
Murat Hızal
04-10-2008, 11:57
Arkadaslar doğuyla karadeniz'i karşılaştırmak abesle iştigaldir bana göre.
Konumuz bu değil ama ben oraları gördüğüm için rahatlıkla söyleyebilirim bizim oraların taşına toprağına suyuna kurban olun.
Doğuda insanlar her açıdan büyük sıkıntılar içinde yaşıyorlar bu gerçek.Öncellikle sosyal devletin yapması gereken orada devam eden feodal (kölelik) sistemi sona erdirmektir.
Mehmet_Mercanlı
04-10-2008, 11:59
şehitlerimize ALLAH tan rahmet tüm TÜRK halkınaa başsağlığı dılıyorum yarılı askerlerimizede ALLAH tan acıl şıfalar diliyorum
Uzunoğlu
04-10-2008, 11:59
ula babamın ayakkabisimi vardı koyde yalın ayak dolaşiyıyordu daha dun gelen istanbula zengin oluyor uyusturucu satarak bunların buyuk çogunlugu boyler bu işin fakirlikle ilgisi yok bunlara en çok destek veren il diyarbakır doğunun en zenginilide diyarbakir git bakıyım daha gelişmiş trabzonda bi gör gbakıyım
benim lise ikide bir arkadaşım vardı diyarbakırlı geldi bana adanalı bi arkadaş bu trabzonluları sevmez dedi bende sordum neden soylemedi sevmem dedi ama sen iyi çoçuksun seviyorum dedi bu çoçugun abisi mıcgıhan universitesi nde okuyordu yani okumuş doğma buyuma istanbullu bir insandi hatta abisinin okulunun anahtarlıgı vardı bende geçen yaza kadar kaybettim benin anlatmak istedigim bu işin okulla mokulla işi yok bunların geninde biraz var
bu iş fakirliklede alakası yok benim babam kalmış istanbula gelmiş bir çorbanın yanında aç kalmamak için 1 - 1.5 ekmek yerdik dedi hatta adam bi keresinde çorbanın parasını bırak ekmegin parası ver demiş sen neden bahsediyon hemşerim
sen istanbula gelde bi iki sene içinde bu adamların nasıl zenginleştigini bi gör bakıyım
tamam bunların içinde kanalaisazyonda yol tamirinde bir çorba parasına çalışanda var namusuyla o yuzden boylelerine canım feda ama bu az kesim okumusuda var fabrikalar kurup insanlar çalıştıran bunlarada canım feda ama digerleri arkamızdan vursunlr bizi
İstanbulu hiç bilmem ve odak noktamda o değil
Güneydoğudan bahsediyorum
Senin babanın yıllar önce yaşadıklarını o insanlar hala yaşıyorlar
İnsanlar okuma yazma bilmiyorlar
Bir kısmı türkçe dahi konuşamıyor
Bölgeyi aşiret ağalarının aşk hayatlarını konu edinen lümpen dizilerinden ibaret gören bu sağlıksız kafa daha çok şehit haberi verdirir...
niye ozamnlarda babam daga çıkmamış kabul etsende etmesinde bu adamlar bu hainlik var
Uzunoğlu
04-10-2008, 12:01
Bu kadar basit değil.
Orda bilinçli yapılan bazı işler var.
Eğitimlileri bile o amaca hizmet ediyor.
Irakta kürt devleti kurulduktan sonra daha bir inandılar.
Eğitim politikası diyorum
Milli eğitimin politikası gibi saçma sapan bir sistemden bahsetmiyorum
Millilik sadece isminde kalmayacak diyorum
Uzunoğlu
04-10-2008, 12:03
niye ozamnlarda babam daga çıkmamış kabul etsende etmesinde bu adamlar bu hainlik var
senin baban dağa çıkmamış çünkü kandırılacak bir güruhun içerisinde değilmiş
aynı oyunlar Karadeniz bölgesinde olsaydı bir çoğumuz dağdaydık
hüseyin1975
04-10-2008, 12:03
Allah Rahmet eylesin Erdal Abi.
Allah kimseye Kardes acisi yasatmasin.
pkk en çok destekçiyi nerde alıyor diyarbakır dan diyarbakır artvinda yada trabzaondan çok gelişmiş bir yer ben mi dedim 15-20 çoçuık yapın aç kalın diye yapmasınlar adamlar burad yapca sizi geçcez devlete o zamn kurcaz demiyi biliyorlar
ula en az 5 çoçuk yapcam anasını satıyım göricem bakıyım bunları nasıl devlet kurcaklar
Murat Hızal
04-10-2008, 12:04
Fakirlik ile dağa çıkma arasında doğru orantı olduğunu kimse iddia etmiyor sevgili kardeşim.Bu da diğer yüzlerce sebepten birisi sadece.
AKSOY_61
bu k.ıraktaki teröristler böyle f-16 ların bombardımanıyla obüslerle cart curtla bitirilemeyecek bu belli artık.
bizim acilen k.ıraka tampon bölge oluşturmamız gerekiyor.bu 20..30 km lik tampon bölgeye tankları yığıcan geçit yerlerine insansız gözetleme ve imha araçları yerleştireceksin.O zaman ne pkk lı geçebilir ne uyuşturucu ne hayvan ne de başka bişey..
gördüğünü indiriceksin aşağa
ama kısa süreli opresyonlara zor izin alan hükümet bu işi yapabilir mi orası mechul
Mehmet Fatih Yavuz
Orada kim yaşasa karıştıracaklar.
Bölgenin özelliği bu.
Orası ermenilerle dolu iken ermenileri karıştırdılar.
400 sene en sadık milletti osmanlıya.
Beraber kurtuluş savaşı verdiğin kürtleri de karıştırdılar.
Güçlü olmadığn sürece orası karışacak.
Osmanlı ne zaman gücünü kaybetti o zaman orayı karıştırdılar.
O bölgeyi adamlar vaad edilmiş toprak görüyorlar.
Milletlere isimlere indirgemenin alemi yok.
Git asuri koy oraya onları da karıştırırlar.
Getir x milleti koy gene karışacak.
Karıştırırlar.
Çünkü güçlü değilsin.
senin baban dağa çıkmamış çünkü kandırılacak bir güruhun içerisinde değilmiş
aynı oyunlar Karadeniz bölgesinde olsaydı bir çoğumuz dağdaydık
sen olabilirsin ama babam çıkmazdı emin ol
Güzel kardeşim, benden büyüksen ağabeyim burada senin ne demek istediğini hemen herkes anladı. Tabii haklısın terörün amacı halkın arasına kin ve nefret aşılamak ancak olayın şu gözden kaçırdığın başka boyutları da var bunları dikkatinden kaçırıyorsun, örneğin:
Ben Hacettepe de okuyorum okulumda pişkinlikle terörü övenlere şahit oldum. Bu adamların hepsi bir mi değil elbette ama bu bir zihniyet meselesi sen bu zihniyete ülkenin yarısını ver biz diğer yarısınıda isteriz derler hepsi için değil ama bu bir gerçek var bu tipler. Geçen tarih dersimde tartışma çıktı, adam diyor ki bizlere ikinci sınıf adam muamalesi yapıyorlar, tarih hocam son derece efendi bir şekilde açıkladı buna durumu, güzel kardeşim sen buraya gelirken sen Türk değilsin bu okula giremezsin, sen Türk değilsin su faturası kuyruğunda en arkaya geç, sen Türk değilsin buraya giremezsin, sen Türk değilsin başka bir dil konuşamazsın... gibi bir durumla karşılaştın mı dedi? Çocuk sustu oturdu, çünkü neyi savunduğunun dahi farkında değil...
Şimdi bende diyorum ki bu adamlar madem elde ettikleri kıymetlerin farkında değiller farkında olmaları sağlanmalı, benim köyüme suyu köylü getirdi, hala kışın ulaşım yok, su yok ama kimse orada askerlik yapan gencecik çocukları sorumlu görük canarına kıymadı... Tamam sen haklısın ama burada ki diğer insanlarda haklılar...
Uzunoğlu
04-10-2008, 12:05
pkk en çok destekçiyi nerde alıyor diyarbakır dan diyarbakır artvinda yada trabzaondan çok gelişmiş bir yer ben mi dedim 15-20 çoçuık yapın aç kalın diye yapmasınlar adamlar burad yapca sizi geçcez devlete o zamn kurcaz demiyi biliyorlar
ula en az 5 çoçuk yapcam anasını satıyım göricem bakıyım bunları nasıl devlet kurcaklar
Şehitlerimiz şu yazdıklarınızı görseydi acaba ne derdi?
ya siz anlamiyosun yada bolgenizi bilmiyorsunuz artvin diyorum adam hastaneye gitmek için gurcistana sınaırına giryor tekre turkiyeye geliyor 4,5 saatte hastaneye gidiyor sen nediyon hemşerim iyi bu insanlar insan değilmi niye isyan edip daga çıkmıyor yada kimsenin aklına gelmiyormu bunları karıştımak geliyor ama bu insalar karıştırılamaz digerleri gibi
Uzunoğlu
04-10-2008, 12:07
Güzel kardeşim, benden büyüksen ağabeyim burada senin ne demek istediğini hemen herkes anladı. Tabii haklısın terörün amacı halkın arasına kin ve nefret aşılamak ancak olayın şu gözden kaçırdığın başka boyutları da var bunları dikkatinden kaçırıyorsun, örneğin:
Ben Hacettepe de okuyorum okulumda pişkinlikle terörü övenlere şahit oldum. Bu adamların hepsi bir mi değil elbette ama bu bir zihniyet meselesi sen bu zihniyete ülkenin yarısını ver biz diğer yarısınıda isteriz derler hepsi için değil ama bu bir gerçek var bu tipler. Geçen tarih dersimde tartışma çıktı, adam diyor ki bizlere ikinci sınıf adam muamalesi yapıyorlar, tarih hocam son derece efendi bir şekilde açıkladı buna durumu, güzel kardeşim sen buraya gelirken sen Türk değilsin bu okula giremezsin, sen Türk değilsin su faturası kuyruğunda en arkaya geç, sen Türk değilsin buraya giremezsin, sen Türk değilsin başka bir dil konuşamazsın... gibi bir durumla karşılaştın mı dedi? Çocuk sustu oturdu, çünkü neyi savunduğunun dahi farkında değil...
Şimdi bende diyorum ki bu adamlar madem elde ettikleri kıymetlerin farkında değiller farkında olmaları sağlanmalı, benim köyüme suyu köylü getirdi, hala kışın ulaşım yok, su yok ama kimse orada askerlik yapan gencecik çocukları sorumlu görük canarına kıymadı... Tamam sen haklısın ama burada ki diğer insanlarda haklılar...
Sen sana vereceğim cevabı kendin vermişsin
Tarih hocan söylemiş işte
Bunlar eğitimle olacak ve uzun süreç gerektirir
Pireye kızıp yorgan yakmanın anlamı yok
hüseyin1975
04-10-2008, 12:08
Güzel Kardesim senin Babanin onlarin Babalari ile arasinda BELIRGIN BIR FARK VAR:
SENIN BABAN NAMUSLU; SEREFLI VE VATANSEVER.
Anladin sen oni.
Her nekadar yapılan yorumlar 'ülkeyi kurtarma' niteliğinde olsa da,birbirimizi incitmeden(sivri dilli açıklamalardan sakınarak) olması sağlıklı olanıdır.
Mehmet Fatih Yavuz
04-10-2008, 12:09
ya siz anlamiyosun yada bolgenizi bilmiyorsunuz artvin diyorum adam hastaneye gitmek için gurcistana sınaırına giryor tekre turkiyeye geliyor 4,5 saatte hastaneye gidiyor sen nediyon hemşerim iyi bu insanlar insan değilmi niye isyan edip daga çıkmıyor yada kimsenin aklına gelmiyormu bunları karıştımak geliyor ama bu insalar karıştırılamaz digerleri gibi
Sen bu bölgede kaç tane büyük isyan gördün??
Orası mezopotamya.
Sadece petrol değil, dini olarak da özel bölge.
Tarih boyu orası sadece osmanlının güçlü olduğu dönemde sakin kalabildi.
Onun dışında her zaman karışıklık içindeydi.
Samet Türkmen
04-10-2008, 12:09
Ergenekon'u soruşturan savcının askerleride sorgulamasına adam gibi izin verseler neler çıkacak Allah bilir.
Selim Aydın
04-10-2008, 12:10
Türklere "Türkler sizi eziyor" mu diyeceksin? Güneydoğu ve Karadeniz'i kıyaslamayı keselim lütfen.
Furkan Dündar
serefsizler ya
Uzunoğlu
Şu at gözlüğünü çıkart sağa sola arkaya bakma fırsatını edin
Bu insanlar durup dururken çıkmıyor dağa
Devlet görevini yapmıyor ve dış güçlerin gazıyla olan oluyor
Senaryo aynı oyuncular değişik sadece
Osmanlının son döneminde oyuncu ermeniydi şimdi ise kürt
Tarih oku biraz zira aydınlanman gerek
bu işi tamamen tezgahlayan amerikalı wilsondur her milletin bi devleti olmalı diyerek bunun okumusu okumamısı fakiri zengini farketmiyor bunlar devlet istiyor bu kadar basit neyi tartasıyoruz
benim orta okuldaki ögretmeni bir sene önce fox tvde göruntusun gördum apo posteri elinde nasıl olcak bu okumuş degilmi serefsiz bide oyle bir döverdi ki bizi
Kardeşim Erdal haklısın haklısın da ne yapalım koyun gibi yarın istanbul mahallelerin de gebermeyi mi bekleyelim .
Yani işin sonu nere gider.
Ağabey, Ağabeyler kardeşler,,
Herşeyden evvel biz Türkler hiç bir meselemizi cenazeler üzerinden halletmeye çalışmayan, konuşmayan bir millettik. Cenaze ye edep tir bu. Ve kadim bir Türk töresidir. Ve esas itibariyle Türklük bir ırk adı değil "töre" adıdır.
Ben lyon zaferini kürtlerle halay çekerek kutladım. Üniversitede kürt olup Türk milliyetçisi çok arkadaşım vardı. Zira o zamanlara hala birileri Türklüğün bir ırk adı değil bir töreye tabi oluş hali olduğu inancı yaygındı. Ama siz üstelik böylesi kimin köken olarak ne olduğu belli olmayan bir coğrafyada Türklüğü kürdün,arabın arnavutun "öteki" si olarak sunarsanız, süniiliği aleviliğin "öteki"si olarak gösterirseniz daha baştan benim yumuşak karnım burda buyrun vurun demiş olursunuz. Ne yazıkki bunları yaptık. Şimdi son 50 yılı bir gözden geçirin ve düşünün bütün bu yaşananlar tesadüf değil. Tıpkı bu olayın iki gün önce Altınovada yaşananların ardından gelivermesi gibi!!!
Bazı arkadaşlar ordu nun hatasından bahsetmiş. Bunların hiçbiri bu gün konuşulacak konular değil. Unutuuğumuz töreleri hatırlayıp saçma sapan şeylere töre demeyi bırakmak lazım.
Alihan Ertürk
04-10-2008, 12:12
:mad::mad:şerefsiz herifler....allah belalarını versin daha neler derdim ama burası yeri deil...köpeklerr..:mad:
Türklere "Türkler sizi eziyor" mu diyeceksin? Güneydoğu ve Karadeniz'i kıyaslamayı keselim lütfen.
Selim kardeşim oranın tamamı Türk mü acaba? Artvin birçok kültüre ev sahipliği yapıyor. Kaldı ki bu işin özümsenmesi başka, adam seni kandırabilecekse(!) her türlü kandırır...
Keleşoğlu
04-10-2008, 12:13
Terör örgütünün elinde onca koz var propaganda yapmak için.
Oynadığım futbol kulübünde (FC Türkgücü) bir Kürt arkadaşım var. Takımdaki tek Kürt kendisi. Çocuğun nasıl dışlandığına, nasıl ezildiğine ben şahit oldum. Yaptığı her pas hatasında küfür edermiş gibi "Kürt" diye bağırıldığını duydum.
Euro 2008'de maç kazandığımızda kutlamaya meydana giderdik. Bu kardeşim de üstüne Milli Takım forması giyip gelirdi. "Senin ne işin var burda" sorularını çok duydum.
Böyle bir ortamda bir insanın örgüt sempatisinin yüksek olması kadar doğal bir durum yok. O arkadaşımın yerinde ben olsaydım, Türk kesiyor olurdum şimdi...
ben fakirlikle ilgili söylenenlere karşı bunu söyledim.. sen 15 çocuk yap sonra devlet nerde..
senin bu söylediğin dışlanma konusu ise o bölgenin insanının kendi içindeki pislikleri temizlemesiyle en azından temizlemeye çalışmasıyla ortadan kalkacaktır. yıllardır bölgede süregelen bu sempati yüzünden dışlanma konusu ortaya çıkmıştır. son cümleni ise tam bir talihsizlik olarak görüyorum
zeyberoğlu
04-10-2008, 12:14
Evet durup dururken çıkmıyorlar dağa.
Baskınlarda öldürdükleri askerimiz sayısına göre erbil'deki bürolarından gelecek parayı hesap ederek çıkıyorlar dağa .
ben malım bilmiyodum başkaların onları tetikledigini ula daga çıkıp et yiceme dedegim beraber savastıgını bildigim insanların torununu öldurecegime sehirde kalır bi kuru ekmek yerim
Travelair
04-10-2008, 12:16
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türk milletine başsağlığı dilerim
Terörist örgütün son zamanlarda zayıflamasıyla yönetem değiştirip böyle sansasyonel eylemlere başvuracağı belliydi. Aktütün karakolunun yeri stratejik. Orası boşuna vurulmuyor. Geçiş noktaları üstünde. Her ne kadar bina güçlendirilmesi yapılması gerekse de ağır ateş altında sonuç da sanmıyorum ki çok farklı olsun:
"Tuğgeneral Gürak, dün öğleden sonra başlayan saldırının gece geç saatlere kadar devam ettiğini, zahiyatın büyük kısmının Irak'ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana geldiği açıkladı."
Her çatışmada hava desteği alamazsınız. Çünkü öyle çatışmalar olur ki çatışan taraflar birbirine çok yakındır. Hava desteğinde havadan atılan mühimmat kendi askerinize de etki edebilir. Açıklamada hedefin önceden tespit edilip 2 kol taarruz helikopterleri ile bombardıman altına alındığı belirtilmiş
Karakol sabit bir hedef. Bu kadar büyük bir saldırıyı planlayan terörist örgüt, ikmal yardım yollarına da mutlaka tedbir almıştır. Manyınlayarak ve helikopterler için roketlerle
Teröristlerin bu tür eylemlerden amacı halkı birbirine düşürmek, birbirine düşman etmek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni güçsüz göstermek, yitirdiği insan gücünü arttırmak ve en önemlisi hükümeti sert tedbirler almaya sevk ederek "Mazlum" tavırlarında bölge halkını yanına çekmeye çalışmaktır. Ben de kırın geçirin diyorum hırsımdan ama biliyorum ki bu işler daha çok sabır ve ince diplomasi gerektiriyor.
Ordumuza güvenin, Kürtleri teröristlerden ayırın, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!
Uzunoğlu
Evet durup dururken çıkmıyorlar dağa.
Baskınlarda öldürdükleri askerimiz sayısına göre erbil'deki bürolarından gelecek parayı hesap ederek çıkıyorlar dağa .
Bak yaptığın ayıp hatta terbiyesizce
Beni bu itleri savunur pozisyona sokuyorsun 2 mesaj alıntısıyla
Ben yemem bu numaraları beni birazcık tanıyorsan
Üstteki mesajındaki ya ilk alıntıyı sil ya ikincisini
Allah analara sabır versin. Zira biz yarın unutacağız onlar her sabah ağıtlarla uynaduracaklar ev halkını...Zor elbet ama ölüm ü bir son değil bir başlangıç addeden bir inancın çocukları olmayı başarabilmek lazım.
Mollasalihoğlu
Allah'ım sen fırsat verme bu şerefsizlere,yediği ekmeğe içtiği suya ihanet edenlere..
Uzunoğlu
ben malım bilmiyodum başkaların onları tetikledigini ula daga çıkıp et yiceme dedegim beraber savastıgını bildigim insanların torununu öldurecegime sehirde kalır bi kuru ekmek yerim
sen kendine teşhisi koymuşsun uzatmaya gerek yok ne yersen ye o teşhisin doğru
aaahmet61
04-10-2008, 12:17
600 700 km duvar yapacaksın.iran yapmış israil yapmış.başka çaresi yok.devlet görevini nasıl yapacak ki.adamlar kürt haliyle kürt devleti kurmak istiyor.sanki kurdukları devletin ekonomosi çok güzel olacakta.peşmergelerin hali ortada.ya kople temizleyeceksin.yada bu iş yüzyıllarca sürecek.
Olayın yine yeniden Kürt,Türk;doğu batıya çekilmesi o şerefsizlerin ekmeğine yağ bal oluyor.
İç karışık bizelere değil onlara faydalı. Biraz daha aklı selim olmakta fayda var.
Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin.Yaralı askerlerimize acil şifalar,şehitlerimizin ailesine dayanma gücü,sabırlar versin.
AKSOY_61
04-10-2008, 12:19
MRAP(zırhlı taşıyıcı) için ihale bekleniyor
Atak helikopteri için 6 yıl daha beklicez
Heron(insansız gözetleme aracı) için hala bekleniyor
Casus Uydu için hala bekleniyor daha ne olacağı belli değil
BTR-60'ler eski hala bir yeni alım yapılmıyor
G-3 hala yaygın, yeni silah daha prototip aşamasında
pkk lı keleşle tararken biz g-3 lerin tutukluk yapmasıyla deli gibi geri tepmesiyle hala daha uğraşıyoruz
amaaaa ateş pahası zırhlı mercedeslere gelince onlar hemen alınıyor
trilyonluk vip uçaklarına gelince para hemen hazır hale geliyor.
bi tane karakolun duvarları güçlendirilemiyor ama davetlerde paşa kokteylerinde rahatlıkla milyarlar harcanıyor.Kimsenin de içi acımıyor lan biz neyiz ne yapıyoruz diye.
görün işte yıllardır nasıl yönetiliyoruz.varsa yoksa zenginler korunsun bu ülkede doğuda garibanlar ölsün sorun değil onlar için
Great White
04-10-2008, 12:20
Forumda
http://forum.bordomavi.net/showthread.php?t=4150&page=113
şeklinde bir başlık varken burada tekrar bu tür konuları açmak bilgilendirme haricinde neye yarar bilmem..
Gerçi bütün haber sitelerinde başsayfadan verilen ve zaten haberdar olduğumuz bu acı haberi burada tartışmak da gereksiz bence..
Küfür etmek, lanet okumak ya da forumun formatı ile alakası dahi olmayan etnik ve siyasi tartışmalara girmekten başka bir işe de yarayacağı yok ya neyse..
Bu mevzuu üzerine destan bile yazılır ama ne yer ne de ortam müsait..
devletin burda tek halksız oldu yer var doğuda aşiret sitemi bitirmemesi ataturk bunu bitirdi koylu milletrin efendisidir dedi
ama adam ların pkk olmasının bunla alakası yok okumamak alakası yok fakirlikle alakası yok bunlar boyle inanmaiş niye 60larda 70 lerde 80 lerde çok mu zengindi bu halkata şmdimi fakir oldu geri oldu anlamdim bu işi ben
tamuğ yamtar
04-10-2008, 12:21
Ağabey, Ağabeyler kardeşler,,
Herşeyden evvel biz Türkler hiç bir meselemizi cenazeler üzerinden halletmeye çalışmayan, konuşmayan bir millettik. Cenaze ye edep tir bu. Ve kadim bir Türk töresidir. Ve esas itibariyle Türklük bir ırk adı değil "töre" adıdır.
Ben lyon zaferini kürtlerle halay çekerek kutladım. Üniversitede kürt olup Türk milliyetçisi çok arkadaşım vardı. Zira o zamanlara hala birileri Türklüğün bir ırk adı değil bir töreye tabi oluş hali olduğu inancı yaygındı. Ama siz üstelik böylesi kimin köken olarak ne olduğu belli olmayan bir coğrafyada Türklüğü kürdün,arabın arnavutun "öteki" si olarak sunarsanız, süniiliği aleviliğin "öteki"si olarak gösterirseniz daha baştan benim yumuşak karnım burda buyrun vurun demiş olursunuz. Ne yazıkki bunları yaptık. Şimdi son 50 yılı bir gözden geçirin ve düşünün bütün bu yaşananlar tesadüf değil. Tıpkı bu olayın iki gün önce Altınovada yaşananların ardından gelivermesi gibi!!!
Bazı arkadaşlar ordu nun hatasından bahsetmiş. Bunların hiçbiri bu gün konuşulacak konular değil. Unutuuğumuz töreleri hatırlayıp saçma sapan şeylere töre demeyi bırakmak lazım.
Anayasanın 66. maddesini okumanızı ve özümsemenizi tavsiye ederim.
Bu millet hikaye dinlemeye meraklıdır gerçi.
Bir haftaya unutulur.
Siz dert etmeyin, TÜRKler uyanmaz!!!
Cem Zırıh
04-10-2008, 12:21
Allahdan yakinlarina bas sagligi dilerim sehitlerimizin mekani cennet olsun basimiz sagolsun!
Selim Aydın
04-10-2008, 12:22
600 700 km duvar yapacaksın.iran yapmış israil yapmış.başka çaresi yok.devlet görevini nasıl yapacak ki.adamlar kürt haliyle kürt devleti kurmak istiyor.sanki kurdukları devletin ekonomosi çok güzel olacakta.peşmergelerin hali ortada.ya kople temizleyeceksin.yada bu iş yüzyıllarca sürecek.
İsrail Filistinli'ler taraflarına geçmesin diye duvar yapınca eminim lanetliyorsunuzdur İsrail'i.
Mollasalihoğlu
04-10-2008, 12:22
Ekonomik olarak Doğu Karadeniz'den hiç te kötü durumda olmayan G.Doğu Anadolu'da terörün sadece ekonomik nedenlerle açıklanması hikayesini geçiniz lütfen..
Mehmet Fatih Yavuz
04-10-2008, 12:23
İlk devirlerde verimli toprakları ve su kaynaklarının ortasında olması,
Sonra çoğu din için kutsal toprak olmaları,
Sanayi devriminden sonra da yeraltı kaynakları yüzünden mezopotamya her devir karışmıştır.
İktidarı elinde bulunduran ülke dünyada büyük güç haline gelmediği sürece de her zaman karışır.
Osmanlı bu konuda örnektir. Zaten başka da örnek yoktur.
O bölgeyi yüzyıllarca nasıl kargaşadan uzak tutmuş??
Cok aci bir haber. Allah sehit olan askerlerimize rahmet eylesin.
Allah şehitlerimizin ailelerine sabır versin üzüntümüz büyük.
bizde maliz anlamıyoruz kim destekliyor bunları tabiki uganda cumhuriyeti bide papau yine gine hep onlar destekliyor bunları
ermeniler haindi kurt demiyorum ama dopu halkının bir kısmı haindir çunku kurtler bilmez kendilerin oguzlarını bir boyunu kolu olduğunu kabul etmezler doğuda kurt ırkı yok turklar vardı
kardeşim biz HZ ALİ degiliz ki bi suratıma vur obur tarafımı ceviriyim diyen degiliz kusura bakma bize vurana bizde vurmalıyız bu topragın ekmegini ye ondan sonra devlet iste ya o ıraka girelecek hepsi temizlenecek ya da burada olagan hal ilan edilecek adaım attırılmıcak ne uyusturucuya ne teröriste
AKSOY_61
04-10-2008, 12:26
duvar deyince aklıma çin seddi geliyor.neden yapmışlar bizden korktukları için.
bu bile duvarın yapılış amacını ortaya çıkarıyor ne dicez pkk dan korktuk duvar yaptık mı dicez.
ayrıca bu iş için milyarca dolar lazım dandik duvara ayrılan parayla binlerce termal kamera yüzlerce insansız sersörlü karakollar mayına dayanıklı yüzlerce araç alınabilir.bunlarla daha kolay başa çıkılabilir pkk yla
zaten orda duvar örmek çok önemli değil adamlardan mağaralardan geçip işlerini hallederler.
Zeki Çelenkoğlu
04-10-2008, 12:28
Allah belalarını varsin hepsinin, yerle bir olsunlar, iki cihanda da sersefil olsunlar inşallah. Nankör şerefsizler. Yediği ekmeğe kan doğrayan itler..
Malesef bize yine Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine sabırlar dilemekten başka bir şey kalmıyor.. Bir çaresi olmalı, ama ne?
Uzunoğlu
bizde maliz anlamıyoruz kim destekliyor bunları tabiki uganda cumhuriyeti bide papau yine gine hep onlar destekliyor bunları
ermeniler haindi kurt demiyorum ama dopu halkının bir kısmı haindir çunku kurtler bilmez kendilerin oguzlarını bir boyunu kolu olduğunu kabul etmezler doğuda kurt ırkı yok turklar vardı
kardeşim biz HZ ALİ degiliz ki bi suratıma vur obur tarafımı ceviriyim diyen degiliz kusura bakma bize vurana bizde vurmalıyız bu topragın ekmegini ye ondan sonra devlet iste ya o ıraka girelecek hepsi temizlenecek ya da burada olagan hal ilan edilecek adaım attırılmıcak ne uyusturucuya ne teröriste
teşhisin güzel yakışmış sana :)
sen devam et bu kafayla :)
aaahmet61
selim 55 bizene şuan filistinden önemli olan şu an türk askeri.adam kanasla 2 kmden kafadan vuruyor bizim askerleri.nasıl önlem alırız onu düşünelim.
pReN@_61
04-10-2008, 12:29
Allah rahmet eylesin...
Milletimize Allah sabır versin.
Furkan Dündar
04-10-2008, 12:29
Yani yemin edıyorum mısakı mıllı olmasa verelım orayı ne ederlerse stsınler dıecegım.kımse bana yok oraya hızmet gıtmemıs orda okutulmamıs hastane yapılmamıs falan demesın GAP projesıne 1 yılda akıtılan para toplam karadenıze yatırılmıs mıdır????
bızım cocuklarımız ogretmenlerımız doguya gıttıgınde devamlıtacize ugruyor onlarca ogretmen doktor olduruluyorsa kusura bakmayın burda suclunun kım oldugunu bılecekler.
Sımdı ben doktor cıkınca gorevım geregı gıdecegım ama kusura bakmasınlar bunu ısteyerek yapmayacagım yapamam da
Hergun onlarca cocugumuz oluyor bu ole yenır yutulur bırsey degıl.Olay kurt turk davası da deıl urtlerle alakası yok zıra benm onlarca kurt arkadasım var...
hepsının allah belasını versın 15 cocuk 23 kopek olmus sonuc olarak kopekler cabuk cogalır da ya cocuklar ne olacak???
İsrail Filistinli'ler taraflarına geçmesin diye duvar yapınca eminim lanetliyorsunuzdur İsrail'i.
o olay farkli usta israil bozguncu geldi 1950 girdi oralara o topraklar onların degildiki kim topragini set çekyor olurmu oyle şey orası selahattin eyyubilerden kalma git kitabları oku ATATÜRKÜN bi sözu vardır atalarımızda muslumanlardan kalan kutsal toprakları korumakta bir görevimizdir demiştir
Keleşoğlu
04-10-2008, 12:32
3000 metre yükseklikte dağlardan geçen bir sınırı savunmak.. buna ne para dayanır ne de askeri güç
sametaydin
04-10-2008, 12:33
Başımız saolsun.
Ben kendi görüşümü söyleyecem. Bu konuda cezalar ağırlaştırılmalı kesinlikle caydırıcı olmalı. Bence idam cezası bile düşünülebilir. Bıktım artık avrupa birliğine girecez diye onların kanunlarını almaktan bıktık. Bazı avrupa ülkelerinde trafik suçu bile işlenmezken o ülkelerin kanunlarını örnek alıyoruz. Yok insan haklarıymış bilmem neymiş. Önce halkımızın hayati güvencelerini yerine getirelim dogru düzgün sonra haklarını düşünelim. Bütün insan hakları dernekleri kapatılmalı. Dikkat edin bu insan hakları derneklerinin başında bulunanlar hep pkk yandaşı onlara yardım eden kimseler.
Bir diğer konu da pkk nın maddi kaynağını ortadan kaldırmalı kesinlikle. Geçen gün tv de duyduguma göre bu şerefsizler 250 milyon dolar gelir elde ediyormuş uyuşturucu ticaretinden. Koskoca türkiyenin istihbaratı nerede? bu kaynağı kesmeli faydalanmalarını engellemeli. Zaten bu konuda uzman olan kişi finansal desteğin çekilmesi halinde pkk nın ortadan rahatlıkla kalkacağını söyledi.
Selim Aydın
04-10-2008, 12:35
o olay farkli usta israil bozguncu geldi 1950 girdi oralara o topraklar onların degildiki kim topragini set çekyor olurmu oyle şey orası selahattin eyyubilerden kalma git kitabları oku ATATÜRKÜN bi sözu vardır atlarımızda muslumanlardan kalan kutsal toprakları korumakta bir görevimizdir demiştir
Bence sen her şeyden önce düzgün ve anlaşılır bir Türkçe kullan iletilerinde, ondan sonra Milliyetçilik yap. Bir de her şeyi eleştirmeden önce "Bu çocuk burda ne demek istemiş" diye bir düşün.
mustafa başar
04-10-2008, 12:36
allah belalarını versin !!!!!!!!!!
sametaydin
04-10-2008, 12:40
Yani yemin edıyorum mısakı mıllı olmasa verelım orayı ne ederlerse stsınler dıecegım.kımse bana yok oraya hızmet gıtmemıs orda okutulmamıs hastane yapılmamıs falan demesın GAP projesıne 1 yılda akıtılan para toplam karadenıze yatırılmıs mıdır????
bızım cocuklarımız ogretmenlerımız doguya gıttıgınde devamlıtacize ugruyor onlarca ogretmen doktor olduruluyorsa kusura bakmayın burda suclunun kım oldugunu bılecekler.
Sımdı ben doktor cıkınca gorevım geregı gıdecegım ama kusura bakmasınlar bunu ısteyerek yapmayacagım yapamam da
Hergun onlarca cocugumuz oluyor bu ole yenır yutulur bırsey degıl.Olay kurt turk davası da deıl urtlerle alakası yok zıra benm onlarca kurt arkadasım var...
hepsının allah belasını versın 15 cocuk 23 kopek olmus sonuc olarak kopekler cabuk cogalır da ya cocuklar ne olacak???
dostum yazıonı okurken hatırladım ben de sana katılıyorum kesinlikle. Bugun dogu karadenize gidip baksın herkes. trbazona rizeye orduya giresuna. Halkın halini görsün. Herkes fakir yokluk içinde.Bizim yörenin insanı öyle devletine karşı isyan etmez devlet ne derse he der. cefasını kendi çeker. bir de gidin diyarbakıra bakın bakalım fakiriz hastanemiz yok oyumuz yok buyumuz yok devlet bize sahip çıkmıyor diyenlere bakın. Maalesef biz hep arka plana itildik. Hele bunların da arkasına itildik ya isyan edesim var.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.